Legfontosabb > Dekoráció

Fektetése csempe a fürdőszobában saját kezűleg - a sorrend és a szakaszok

Egy modern lakásban csempék szinte mindenki jelen vannak. Aktívan használják a konyha, zuhanyzó, fürdőszoba vagy fürdőszoba dekorációjában. A felesleges viták nélkül érdemes egyetérteni abban, hogy a kerámia az egyik legkompetensabb anyag, amely hatékonyan védi a felületet a nedvesség negatív hatásaitól. Könnyen kezelhető, és élettartama tartós. Van azonban egy ésszerű kérdés, hogyan kell a csempe a fürdőszobába?

Kétféleképpen lehet megoldani ezt a dilemmát - bérelni egy mestert, vagy magad megteremteni a lapkát. Tekintettel a csempe viszonylag magas költségeire, a szakértők nagyon költségesek lesznek. Ebben az esetben jobb gondolj arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csempe a fürdőszobában, mivel a javítás talán nem teljesen nehéz, ha megérted. Ráadásul ma elegendő eszköz megvásárlására, és a saját kezűleg kirajzolhatja a lapkát. Szükségünk lesz:

 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • fogazott spatula;
 • cserépvágó;
 • gumi sisak;
 • mikroszálas vagy habszivacs.

Csempe kiválasztása

Csak akkor kell megismerkednie a csempézett anyag bizonyos jellemzőivel, amelyeket figyelembe kell venni a zuhanyzóban lévő termékek behelyezésekor. Ma azonban, ha van vágy, ez a kérdés teljesen megoldhatóvá válik. Ezért a kezdeti szakaszban ki kell választani a szükséges csempéket és nyersanyagokat a telepítéshez, valamint el kell döntenie a kerámia színtartományát és annak minőségét.

A lapkán nincsenek zsetonok, repedések vagy más hibák. A bevonatnak egységes rétegnek kell lennie, különféle buborékok, légzárók vagy csepegtetők nélkül. A legjobb, ha néhány tételt megvizsgálunk, miután levonhatunk egy következtetést az egész tételről. Annak érdekében, hogy tudják meglapozni a burkolólapokat a fürdőszobában, ügyelni kell arra, hogy a megvásárolni kívánt csempe mennyisége körülbelül 10% -kal nagyobb legyen, mint a szükséges mennyiség.

Ez a javítások nem tervezett veszteségeinek következménye. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy amikor a következő csempecsomaghoz érkezik, kicsit más lesz az előzőnél.

Ilyen körülmények szinte folyamatosan fordulnak elő, ezért a nem tervezett veszteségek elkerülése érdekében ajánlatos kicsit több terméket vásárolni, mint szükséges.

Mi szükséges?

A javítás megkezdéséhez olyan felületek mérését kell elvégezni, amelyeken a burkolólapot lefektetik. A dekoratív burkolólapokat általában a darab vásárolja meg, a szokásos négyzetmétert. Minden terméknek meg kell egyeznie a méret, az árnyék, a cikkszám és a minta között. Távolítsa el az elavult padlót a szobában, függetlenül attól, hogy csempe, festék, gipsz vagy valami más. A legjobb alapot, amelyre csempét - betont vagy téglát rakhat.

A javítási folyamat során tökéletesen sík felületet kell készíteni, így a falakat és a padlót gyakran alapozzák, majd alapos vízszigetelést végeznek. Ez javítja a tapadást a felületek között, védelmet nyújt a különböző mikroorganizmusok negatív hatásai ellen. A lapkát önmagában ragasztóval kell ragasztani, majd egy padlóburkolatot készítenek. Javításra lesz szükség:

 • primer;
 • csempe ragasztó;
 • habarcs;
 • vízszigetelés;
 • keresztek a varratokhoz;
 • fa vagy fém lécek.

Piling eljárás

A fürdőszobában a saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése persze nehéz folyamat, de lehetséges. A legoptimálisabb módszer egy nedvességálló réteg létrehozása szilikon alkalmazásával, és az oldal szélének mentén történő fugázás a fürdőbe. Jobb, ha a futást egy bizonyos sorrendben végezzük a szoba túlsó sarkából a kijárathoz. Egy ilyen rend a vonalat vonzóbbá és ugyanakkor kényelmesebbé tenné.

Burkoló lépcsők:

 1. Végezzük el a bélés minden, ami felett a szintjét a fürdőszoba le a mennyezetre. Az első sorban nincs szükség a ragasztásra, de a fal szélétől a kereszt vastagságától 2 mm-re kell visszavonulni. Ezt megelőzően, az egyértelműség érdekében, futtathat.
 2. Ha elhagyja a helyet a feszített mennyezet alatt, akkor ez is szükséges a műanyag szegélyezéshez a kerület mentén. A telepítés tetszőleges magasságban történik, ami megkönnyíti a telepítést, mivel nincs szükség a vágás beállítására.
 3. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a javítás folytatódik, az alsó oldalról egymás mellett, a zuhanyzóban. Ez az eljárás lehetővé teszi a kerámiák helyes lefektetését is, mégpedig a feltöltés nélkül.
 4. A következő lépés a vázszerkezet felállítása a fürdőszobában, amelyet be kell telepíteni és furnérozni kell. Keményfémből kell készülni, és gipszkarton lapokkal kell lefedni.
 5. A járólapú termékeknek elegendő súlyuk van, ezért nem szabad a profilra menteni, és olcsó vékonyfalú elemeket vásárolni.
 6. A javítás végső szakaszában a beton felületét földeltük, a csempeit ragasztjuk a padlóhoz.

folyamat

Hogyan tegyük a csempeit a fürdőszobába, hogy minden rendben működjön? Elvileg minden egyszerű! A fenti tippek segítenek megérteni a hozzávetőleges cselekvési tervet, amely némileg eltérhet az adott helyzettől függően. Annak érdekében, hogy csempe lehessen, speciális ragasztóra van szükségünk. Általában por formájában értékesítik, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően vízzel kell hígítani.

A kapott oldatot alaposan összekeverjük egy elektromos fúróval, amíg sima. Ennek következtében a csempézett ragasztó nem lehet túl vastag vagy túl folyékony. A kívánt konzisztenciát úgy kapjuk meg, mint egy diópaszta, így könnyebben alkalmazható és nem folyik. A ragasztókészítmény alkalmazása kiváló spatula fogazott elemekkel. A csempe szorosan nyomja, de enyhe, egyébként felrobbanhat vagy repedezhet.

A nem szabványos méreteknél jobb a kerámia vágása csempevágóval.

Egyes esetekben megengedett az őrlők használata. A finomabb munka fogóval vagy fogóval történik. Speciális keresztezőkkel futunk a varratokhoz. Nagyon segítenek a csempe helyes elhelyezésében. A termékek azonban nem mindig rendelkeznek megfelelő formával, ezért előfordulhatnak bizonyos problémák. Ezért rendszeresen mérje meg a függőleges és vízszintes ízületek szélességét.

Az esetleges hibák azonosítása a kezdeti szakaszban fontos, hogy az első 3-5 csempe lefektetése után minden egyes sorban szintenként ellenőrizze. Miután befejezte a sorot, be kell fejeznie a sarkokat, és csak akkor léphet át egy másik falra, például a támaszsor szigorúan a helyiség peremén helyezkedik el. Ezután minden ismét megismétlődik attól a ponttól, ahol a függőleges vonal megjelölve van.

A ragasztóanyaggal való kerámia ragasztásának szigorúan egy bizonyos elv szerint kell történnie, hogy a csempe szélessége ne haladja meg a kívánt felületet. A javítást az alsó sor ragasztása zárja le, amelyet a hosszban állítanak be, majd levágják.

habarcs

Most minden világos, hogyan kell csempe a fürdőszoba! Ez azonban nem minden, mert a ragasztós kerámiatermékek a csata felénél fogva, megfelelően kell feldolgozni, különben a javítás hiányos. Ehhez 24 órán belül szükséges az ízületek ragasztása. Ezt megelőzően meg kell szüntetni a felesleges ragasztót, és megmarad vagy szivárog a csempe alatt. Meg kell hígítani a speciális keveréket, amelyet a varratok alatt gumi lapáttal alkalmaznak.

Körülbelül fél órát várunk, ezalatt a varratok megkeményednek, és lehetőség nyílik arra, hogy óvatosan mossa meg őket egy szivaccsal vagy egy vízzel megnedvesített ruhával, anélkül, hogy a megoldást lemosná a résekből. A használt törlőruhának folyamatosan tisztának kell lennie, ezért meleg vízben rendszeresen meg kell nedvesíteni. Miután fehér virágzik, mossa le mindent tiszta ruhával.

Csatlakoztatás és tisztítás

Az előző szakasz befejezése után a varratokat speciális keverékkel óvatosan kell kezelni. Célja a negatív tényezők elleni védelem nedvesség, gomba vagy penész formájában, valamint díszítő szerepet tölt be. A nagy üregeknél a homokkal való fugázás tökéletes, és egyes esetekben a latex nem zavarja meg a beavatkozást. Ez az anyag rugalmasságot és tartósságot biztosít a bevonathoz, bár néhány bonyolítja a folyamatot.

Latex hozzáadásakor a száraz port nem hígítjuk vízzel, a keverék elkészítése után egy ideig hagyjuk. Csak azután érhető el, hogy hasznos lehet, de érdemes tudni, hogy a legjobb, ha kis részletekben elkészítik és azonnal alkalmazzák.

Ezt a habarcsot egy ruhával vagy akár egy ecsettel kell felhordani, majd egy gumihevederrel elkenni az egész felületen. Jobb, ha átlósan 45 fokos szögben alkalmazzuk, mivel ez lehetővé teszi az összes varrat leghatékonyabb feltöltését. Csak akkor tudjuk folytatni a végső takarítást, ahol szükség van a vízre, és habszivacs.

Fektetés a falon a fürdőszobában

Az építőipari boltokban nagy mennyiségű befejező anyag található, de a csempe még mindig a fürdőszobában használatos előnyei és tulajdonságai miatt.

Az anyaggyártók népszerűsége miatt széles színválasztékot, textúrát és méretet gyártanak. A választás a fogyasztó ízétől függ.

A fürdőszoba javításának hátránya a munka magas költsége, így a cikk részletesen leírja, hogyan lehet a fürdőszoba falán falat csempézni, hogy pénzt takarítsanak meg a mesterek fizetésére.

Legfontosabb ajánlások

Mielőtt elkezdené a csempék telepítésének folyamatát, tanácsos megismerkedni néhány tippvel, amelyek segíthetnek és elősegítik a munkát:

 1. A fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ehhez ajánlatos egy rajzot rajzolni egy rendes lapra, ahol a falakat festeni fogják. Ezt követően a csempe pontos méretei átkerülnek a falra, majd figyelembe veszik a falak darabméretét.
 2. Cserép vásárlásakor azonnal ügyelni kell a ragasztó összetételére. A csempe ragasztót azonnal meg kell vásárolni a vásárolt cserép teljes mennyiségére. Az univerzális keverék CM11. Ár és minőség egyezik egymással.
 3. Cserép kiválasztása esetén jobb időt tölteni a boltban, hogy minden egyes példányt ellenőrizzenek, mint a telepítés során. Minden lapnak mentesnek kell lennie hibáktól és repedésektöl.
 4. A falakon lévő kis helyiségeknél jobb, ha egy csempe világos színű, ami vizuálisan növeli a helyet. A sötét hangok vizuálisan csökkentik a helyiséget, és ha használják őket, akkor jobb, ha a padlóra helyezik őket, vagy betétek a falra.

Előkészítő munka

A fürdőszoba a csempék előkészítése előtt különösen gondos előkészítést igényel, hiszen a siker 80% -a függ a folyamat és a fal síkosságától. Mielőtt a csempe a saját kezű falra helyezi a fürdőszobában, akkor:

 1. Távolítsa el a bútorokat a szobából.
 2. Zárja le a vizet.
 3. Távolítson el minden vízvezetéket, és ha a jövőben használják, akkor az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy ne károsodjon.
 4. Végezze el a régi csempe eltávolítását, a gyorsító eltávolításához használjon lyukasztót, át kell vinni az ütős módra, és fel kell állítani a csempe alján. Viseljen védőszemüveget, kesztyűt és légzőkészüléket, hogy megvédje magát a törmeléktől és a portól. Az első, a kényelem érdekében készített csempe kézzel, vésővel távolítható el.
 5. Ellenőrizze a fal síkosságát egy lyukkal és egy szinttel. A szögeknél egy négyzetet kell használni, minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Ha a falak simák, akkor nem kell összehangolni, de ez ritkán történik.
 6. A szintezés előtt fedje le a falat alapozóval, és ha az alapozó száraz, telepítse a jelzőfényeket. Ebből a célból ragasztót alkalmaznak bizonyos helyeken, amelyekre a világítótoronyot alkalmazzák és szintre állítják. Hasonlóképpen a jelzőfények a síkban helyezkednek el, a függőleges szabály szabályozható.
 7. A fal és a világítótornyok közötti réseket fel kell tölteni egy megoldással, a legfontosabb nem véletlenül mozgatni a vezetőket, és megakadályozni a beáramlást. Amikor a ragasztó meggyűrül, tovább dolgozhat.
 8. A falakat normál cementhabarcsokkal egyenlítik ki, de az erő növelése érdekében a cement egy része a cserépragasztó egyik részévé változik. A darabolót a falon dobják fel, jobb, ha felülről indulnak, és lefelé irányítják a felületet. Miután feltöltötte egy 1 méteres helyet egy megoldással, hozzá kell rendelnie egy szabályt a jelzőfényekhez és el kell távolítania a felesleget. A maradékot a tartályba továbbítják a teljes keverékkel, és a munka folytatódik, amíg a jelzőfények teljes területe meg nem telik.
 9. Az úszással járó szabálytalanságok esetén simítsa a falat, de csak akkor, ha az oldat megszárad. Az ütközésre egy kis habarcsot helyeznek, és a hibát körkörös mozgásban eltávolítják.

Ekkor a falak előkészítése befejeződött, miután teljesen megszáradt a keverék, lehetővé válik a csempe falon történő elhelyezése a fürdőszobában.

A falon végzett előkészítő munka után jobb, ha nem alkalmazna semmit pár hétig. Ez idő alatt a megoldás végül kiszárad.

Betonlapok típusai

Rengeteg ember volt, aki még a sorokban is lefektetett csempeit.

De léteznek más módszerek a falak falburkolására, ami szokatlan vizuális hatást és személyiséget adhat a fürdőszobának.

Az összes módszert és leírást a táblázat tartalmazza:

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőben: alapvető tippek

Csempék - a háztartási szobák hagyományos belső díszítése. Megbízhatóan védi a falakat és a padlót a vízből, míg tartós, tartós és dekoratív. A csempézés költsége a csempe költségeinek összege és a ragasztás munkája. Sokat takaríthat meg, ha önálló csempeburkolatot készít. Hogyan tilos a csempe a fürdőben a falakon és a padlón? És mit keresnek a cserép megválasztásakor és vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A különféle csempék lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza a falak és padlóburkolatok igényeit. Azonban gyakran nehéz kiválasztani, hogy melyik csempe közül választhat - nagy vagy kicsi, egyszólamú vagy mintás, sima vagy megkönnyebbült? Mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy figyelj három dologra:

A csempe mérete. A modern iparág különböző méretű csempéket gyárt. Minél kisebb a csempe, annál hosszabb lesz, és annál nehezebb a padló vagy a fal sima felületének megszerzése.

Azonban a nagyon nagy lemezek elhelyezéséhez szakképzettségre van szükség. Helytelen akciók esetén a csempe megszakadhat, cserére szorul, ami növeli a fürdőszoba befejeződésének költségeit.

Válassza ki a lemezek átlagos méreteit (400x600 mm falakhoz és 600x600 mm padlókhoz). Könnyen hordozhatók, kényelmesek.

Felületi érdesség. A sima csempék könnyebben moshatók, de csúszósabbak. Ezért a padló a fürdőszoba kell választani csempe, a durva felület. Nem engedik, hogy nedves, csupasz lábú talpra esett a padlón.

A fürdőszoba falán mind a sima, mind pedig a durva cserépeket felakaszthatja.

 • Szín és minta. A sima csempe elhelyezése könnyebb. Ezért ha először tervezi megtenni a munkát, és nem biztos abban, hogy tudja, hogyan helyezze el megfelelően a csempe a fürdőszobában - válasszon egy monoton színű lapot vagy finom válásokat, kis mintát.
 • Helyiség előkészítése: régi csempék bontása

  Gyakran a kezdõ mesterek alábecsülik a felületkészítés szerepét. Ez helytelen. Minél jobban felkészítette a felületet, annál jobb egy új csempe.

  Szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A festékfestés, az összezúzható vakolat, a régi csempe nem fog megbízhatóan és hosszú ideig tartani az új burkolatot. Így a munkának vissza kell állnia, és talán új befejező anyagot kell vásárolnia.

  A legnehezebb eltávolítani a régi cserép. Megfelelően elhelyezhető a falon. A szétszereléshez fúrót vagy perforátort használnak, valamint véső és kalapács.

  Előszintező falak és padló

  A falak összehangolása szinte mindig szükséges. Ez egy szintet igényel - egy különleges vonal légbuborékkal. A buborékok elhelyezkedése következtetést von maga után a padló (fal) egyenetlenségéről. A kis szabálytalanságok (legfeljebb 5 mm-ig) cementtel simíthatók ki. Nagy - igazodjon egy fémrácshoz, amely a falra és a cementre van szerelve.

  Egy ilyen rácsra is szükség van a csempézett falakhoz egy agyagházban. A padlószint kiegyenlítése a hálószemből történő felhasználás helyett.

  Ezen felül, gyorsan és gyönyörűen szintet a fal gipszkarton. Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a gipszkarton? Nagyon egyszerű. A fürdőszobában vegyen nedvességálló lapokat - GKLV, amelyek fémprofilok segítségével vannak a falra szerelve. Ez a szintezési módszer azonban jobban megfelel a nappali helyiségeknek.

  Nedvességálló kezelés

  Szárítás után a betonfelületek speciális impregnálással vannak bevonva nedvességállóságra. Ez lehet Penetron. A felület teljesen vízzáróvá teszi a vizet, ezáltal megakadályozza a nedves falakat és a víz szivárgását a szomszédok számára (vészhelyzeti áradás esetén). Különösen óvatosan (kétszer) a fürdőszoba padlójának impregnálása.

  Ezután tegyen egy primert. Ez egy habarcs, amely javítja a csempe tapadását egy beton felületre.

  A gipszkarton falai különleges impregnálással készültek, amelyek javítják a gipszkarton nedvességállóságát.

  Hogyan kell alkalmazni a befejező kő a lakásban?

  Sor jelölés

  Annak érdekében, hogy a kezdő mester könnyedén elhelyezhesse a burkolólapokat, feltétlenül nyomon kell követni a padlót, a falakat és meg kell jelölni a jövő telepítésének sorát.

  A jelöléshez számítani kell, hogy hány csempe mennyire illeszkedik a fal (padló) szélességéhez és hosszához. Ehhez meg kell osztani a fal magasságát a csempe magasságával, a fal szélességével - szélessége szerint. Rendszerint ritkán előfordul, hogy egész sor sor van. Gyakran van egy további sor, amelyben a lapokat le kell rövidíteni.

  Ez a sor jobb helyzetben van a fal alján. Továbbá a falazás indításához a kiindulási sáv használatával. Az első sor magasságában van rögzítve. Ez az állvány fa táblákból, gerendákból vagy profilból készül. Erre támaszkodik az első sor. A munka végén a kezdőcsíkot levesszük, és lerövidítjük az alsó sorrendet.

  Az oldat elkészítése

  Ez a folyamat legegyszerűbb része. A csempék behelyezéséhez különleges cementtartalmú ragasztót kell vásárolnia. A főzés arányait a csomagolás tartalmazza. A száraz ragasztót egy fúvókás keverővel (a fúróba helyezve) keverik vízzel. Ez a fúvóka egyenletesen (csomók nélkül) keverje a száraz keveréket vízben.

  Csempézés

  A cement használatához speciális, simított (bordázott) szegélyű simító (simító). Ezzel a simítóval a ragasztókészítményt a falra helyezzük, majd átvágjuk a bordázott oldalra úgy, hogy a sekélyebb párhuzamos hornyok kialakuljanak a cementfelületen.

  A csempe behelyezése előtt egy ideig vízben áztassa. A csempe pórusai felszívják a vizet, és a csempe nem veszi a tapadóoldatból. Az áztatás után a csempe a fal felületére kerül (amelyen a ragasztó réteget előzetesen alkalmazzák). Enyhén nyomja le, ellenőrizze a függőleges szintjét, ha szükséges - állítsa le (nyomja le a sarkokat vagy a középső irányba).

  • Az első sor a falra van fektetve, majd 1 napig hagyja száradni.
  • A következő sorban a második sor. Ellenkező esetben néha meg kell újítanod, távolítsd el a cserépet, és rakd le újra, és megérintheted az alsó sort, amely még nem szárult ki.

  Naponta több sorozatot helyezhet el, ha jól alkalmazkodik, "kitölti" a kezét, és a csempe mindig fekszik veled.

  Hogyan készítsd el a szarufákat egy pódium tetőre?

  Ha a csempe között helyezkedik el, néhány milliméter távolságot hagy. Annak érdekében, hogy a bevonat szép legyen, a távolságoknak azonosnak kell lenniük. Ehhez használjon speciális műanyag kereszteződést, amely a csempe sarkában van elhelyezve, és miután a cement megszárad, eltávolítják őket.

  habarcs

  Az így létrejött hézag betöltve. Színét a csempe színe szerint választják ki. Ha a fugázó keverék a csempe felületére kerül, akkor azonnal eltávolítják (néhány kopott anyagot nem szárítanak le).

  Annak érdekében, hogy helyesen lehessen helyezni a lapkát, javasoljuk, hogy nézzen meg néhány videóutasítást arról, hogyan kell a csempe a fürdőszobába a saját kezével:

  Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

  Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

  Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

  Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

  A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

  Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

  A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

  A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

  Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

  Hogyan helyezzük el a csempe a fürdőszobában saját kezűleg (50 fotó)

  Szóló, a csempe a fürdőszobában gyakori és standard anyag, fal- és padlóburkoló lapok.. A piac számos modell a csempe, a fő probléma jól tette, hogy jöjjön vissza erre a kérdésre sok éven át.

  Az első lépésről a gyönyörű tervezésre

  A javítások különböző okokból kezdődnek, de áramlása mindig ugyanaz:

  • A kommunikáció értékelése, a helyiség mérése.
  • Tervezési projektfejlesztés.
  • Építési és befejező anyagok kiválasztása.
  • A javítási és dekorációs folyamat.
  • Élvezze az eredményeket és az élvezetet.

  A fürdőszobában a javítás egyik fontos pontja kerámia burkolatokkal szemben fekszik a falakon és a padlón. A befejező csempe felelős a higiénia, a szépség és a vízállóságért a szobában. A kész tervezési projekt figyelembe veszi a helyszín színtartományát, amelyben a kerámia burkolólap döntő fontosságú. De a csempe nem annyira a színpalettán van, hanem inkább az anyag jellemzőiről.

  Csempeosztályok

  A burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában, mint bármely építési folyamat, számításokat igényel. Számítsa ki, hogy a csempe mennyisége milyen méretű lehet a kiszélesíteni kívánt területen. Mérje meg külön a padló és a fal négyzetét, amelyen a csempe kerül.

  A probléma teljes körű tisztázása a csempék számának kiszámításával nézze meg a videót egy szakembertől:

  Talán a javítási tervek nem tartalmazzák az összes fal befejeződését, vagy csak a falak felé néznek, csak egy bizonyos magasságig.

  A legújabb trendek a tervezés a fürdőszobák nyomon követhető csak részleges felhasználása kerámiák a falakon, több mint fele a falak területét borítják vízálló tapéta, vakolat és festék.

  Tekintse meg a modern technológiák használatát a falak díszítésében - a fürdőszobába díszítő fotócsempék sok helyet biztosítanak a tervezési megoldásoknak és a szoba esztétikájának rendkívüli megközelítését.

  A saját kezűkkel a fürdőszoba alá helyezett csempe megköveteli az előkészítést. A terv végrehajtásához sok gond nélkül segítenek az eszközök és az anyagok.

  Szükséged lesz:
  · Plumb;
  · Bevásárlóközpont;
  · Kalapács;
  · Vágott simító;
  · Fémmérő és mérőszalag;
  · Szint;
  · Csempevágó
  · Kerámia burkolólapok;
  · Csemperagasztó;
  · Primer;
  · Műanyag keresztezések azonos méretűek a csempék közötti távolsággal;
  · Fugázó ízületekhez;
  · Sarok a csempe számára.

  Most folytathatja az építési és befejezési munkákat.

  leszerelés

  Ha egy teljesen új lakás tulajdonosa vagy, anélkül, hogy befejeznéd, akkor csak egy dolgot kell tenned: ellenőrizd, hogy a falak és a padló megfelelőek-e a csempék készítéséhez. Ahhoz, hogy megtudja, hogy egyszerűen - kiad egy hegyes vége a köröm felületén, ha a konkrét omladozik, nincs elszakadva kis darab az esztrich és a falak készülnek minőségi anyagok és teljesen száraz. A felületeket megfelelő kompozícióval kell előkészíteni a csempe számára, és vízszigetelési eljárásokat kell végrehajtani. Nem kell további erőfeszítést megfogalmazni a saját kezű fürdőszobában.

  A javítási munkák megkezdéséhez más esetekben bontási munkát kell végezni. Ha lehetséges, vegye ki az összes bútort a szobából, távolítsa el a mosogatót, fedje le a fürdőt rétegelt lemezzel és polietilénnel, hogy ne károsodjon, és a WC-vel is működjön.

  Ez volt a régi csempe fordulata, a lehető legtisztább módon kell eltávolítani, és a lehető legtisztább módon kell végrehajtani, eltávolítva nem csak a cserépet, hanem a régi ragasztót is. Az öreg csempe egy lyukasztóval vagy kalapácsfúróval távolítható el. Ha felkeresi az ötlet hogy új csempe a régire, akkor a válasz a kérdésre: „A régi cserép illeszkedik a falra, vagy nem?” Valószínűleg a válasz nem követi, így megszabadulni a régi bevonatokat megbánás nélkül.

  A kreativitás szintje

  A burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában sima felületeket igényel. A cserép eltávolítása után ellenőrizze a falak vízszintes padlóját és síkságát, és kiküszöbölje a hibákat. Ez az eljárás rendkívül fontos a gondos meggondolásokkal.

  A felületek kiegyenlítésének elhanyagolása következtében a későbbi munkák rossz minőségűek.

  A sima függőleges falakat egy függőleges vonallal ellenőrizzük: csatlakoztassuk a mennyezethez, és leengedjük egy vagy két centiméterrel a padlószint felett. Jelölje meg a dudorokat. Végezze el az eljárást minden olyan falon, ahol a csempe fekszik. A padlószint kiegyenlítéséhez meg kell támadni a nulla szintet (a falon lévő vízszintes vonalat), ahonnan a padló szintjén méréseket végzünk a helyiség peremén több ponton. Így világossá válik egy előfeszítő padlóval vagy sem. A padló lejtését vízszintes síkra kell állítani. A gödröket, lyukakat, hornyokat és egyéb károkat a falakhoz és a padlóhoz speciális keverékekkel kell javítani.

  A falak vakolhatóak, ami sok időt vesz igénybe a munka és a felület száradásához szükséges idő miatt. Egy gyorsabb, olcsóbb és jobb megoldás - a falak vízszintes gipszkartonhoz igazítása. A lemezekhez nem szükséges keretet létrehozni, az SCP-t ragasztani lehet a falhoz egy kerámia burkolólapok segítségével. Extra erősségű erősítőket és csavarokat erősítenek. A padlót a beaconok szerint cementtel keverik.

  vízszigetelés

  A padlót két héten keresztül szintetik és szárítják, és két rétegű szárított alapozóval borítják. A következő lépés egy vízzáró szalag felszerelése a padló falának csatlakozásánál öntapadó alapon. A padló és a falak ízületét vízszigetelő anyag bevonatával kezeljük és 24 órán keresztül hagyjuk száradni. A maximális biztonsági szint elérése érdekében az ízületeket három rétegben, köztes szárítással kell feldolgozni.

  A legnépszerűbb és bevált bevonat anyaga poliészter és üvegszál alapú. A tömeget késztermékben értékesítik hardverraktárakban, az utasításoknak megfelelően használják. A biztonság növelése érdekében a padló teljes felületét úgy kezelheti, hogy megóvja magát a szomszédai problémáktól, soha nem akarja javítani a következő lakást, ha az Ön hibája miatt árvíz következik be.

  Ha durva munkálatokat végeznek, hagyja, hogy minden felület kiszáradjon és leülepedjen. Kezelje a csempézési helyeket egy mély penetrációs alapozóval. Ügyeljen arra, hogy megtegye a tisztítást, könnyebben halad a célba.

  Befejező munkák

  A burkolólapok behelyezése a fürdőszobába a falakkal kezdődik. A bélés az ajtó legtávolabbi sarkából indul. Készítse el a szükséges mennyiségű csempe, száraz ragasztó keverék, csempe vágó, fogazott simító, szintet. A száraz keveréket vízzel hígítsa az utasításoknak megfelelően, alaposan keverje össze, ezért jobb egy fúró használatát speciális fúvókával használni.

  Ha nem az egész falat szembe kell néznünk, rajzoljon egy sort, amelyhez a csempe eléri. Ha a panel tervezése megtörtént, jelölje meg azt a helyet, ahol ragasztásra kerül. Szintén vonalat rajzoljon a padlóhoz, egy csempe magasságában található. Ez azért van, hogy meghatározza a csempe második sorát. Az első, a legalacsonyabb sor az utolsó. A ragasztót a falakra egy fogazott simítóval végezzük. Egy lefektetett sorral ellenőrizze egyenletességét egy szinttel.

  A fektetés során használjon műanyag kereszteződést, hogy azonos burkolatokat kapjon a csempe között. Ne nyomja erősen a lapot a falhoz, túlzott erõvel repedhet. Gyakran a sarkoknál további munkát igényel a csempecsiszolással. Ha az egész csempe nem illeszkedik, vágja le egy cserépvágóval. Gyakran előfordul, hogy az él még egy időben sem, vagyis csiszolt, vagy csempe sarkon van bevonva.

  A padlón a saját kezükben a fürdőszobában burkolólapokat helyeznek el, a szoba közepén kezdődik, és a falak felé mozog.

  A burkolólapok felhelyezésének eljárása hasonlít a falburkolat munkájához.

  Miután a ragasztó megszáradt, távolítsa el a műanyag kereszteződést és dörzsölje a varratokat.

  Az otthona folytatásával és az új feladatok elsajátításával, örömmel, akkor a ház igazi családi kandallóvá válik. A házias komfort felbecsülhetetlen, és a családot egyesíti.

  Fektetés a fürdőszoba saját kezével: egy mesterkurzus

  Ebben a cikkben megmondom, hogyan kell a csempe telepítés a fürdőszobába a saját kezével. Úgy tűnik, egy ilyen kis helyiség, mit kell mondani. De valójában számos olyan árnyalat van, amelyről órákig beszélhetünk. Például egy kimeríthetetlen témakör lehet egy olyan új csempegyűjtemény, amelyet egy nem szabványos kombinációban lehet elhelyezni, vagy szokatlan tervezési megoldásokat használhat az elrendezésekhez.

  Gyors cikk navigáció

  edzés

  Kezdetben a fürdőszoba üres volt, lapos falakkal. Ha van egy régi befejezése a falakon - azt teljesen eltávolítani kell, ha a falak egyenetlenek - szintet. Néha ez a szakasz hosszabb ideig tart, mint maga a fürdőszoba. De a technológiát oly módon kell megtenni, hogy a falra ragasztott réteg mindenütt egységes legyen, és ne haladja meg a gyártó által megadott vastagságot.

  Kezdetben a falak bőven fedettek egy mélybehatolású alapozóval, hengerrel.

  Ezután a fürdő pontosan vízszintes szinten van beállítva. Ez azért fontos, mert a csempe burkolása a fürdőszobában pontosan a fürdőszobából ered. A fürdők minden típusában van egy kis lejtő a víz leeresztéséhez, ezért a kerékpántnak nem szabad szigorúan vízszintesnek lennie.

  A 170 cm-es fürdő behelyezése után 10 cm-es rés maradt a falon, ezért a fennmaradó 10 cm-t a falhoz erősített több rúd házilag készített polcával kellett javítani, melyet tetején gipszkarton burkolt. Nem szabad aggódnia, hogy a víz ott lesz, miután a bázis felé néz, megbízhatóan védett lesz.

  A fal közelében lévő repedés lezárja a rudak és nedvességálló gipszkarton polcát

  Továbbá, mielőtt a csempe a fürdőszobába, akkor menjen a szilikon egészségügyi betét a fal mentén, hogy egyetlen csepp nedvesség ne kerüljön bele. Olvassa el, hogyan készítsünk tökéletes szilikon kötést a cikkben a fugázásról.

  Védje a csatlakozót a nedvesség behatolásától

  elrendezés

  Az elrendezések megtervezéséhez előzetesen el kell döntenie a lapok méretét és gyűjteményét. A szükségtelen problémák kiküszöbölése érdekében a lehető legkevesebb a fürdőszoba méretének, legalább az elülső falnak kell lennie. A bélés megjelenése súlyosan károsodik a csúnya keskeny vágás miatt.

  Annak érdekében, hogy eldönthessem, hogyan tilos a csempe a fürdőszobában, azt tervezem, hogy papírra vagy a 3D-s szerkesztő Sketch UP-re rakom ki. Számos lehetőséget hozok létre, és kiválasztom a legjobbat.

  Ha 180 cm széles falat és 25 cm-es cserépet képzünk el, akkor 7 egész sor és 4 cm-es keskeny alja van (figyelembe véve a varratokat). És még ha elindulunk a központból is, akkor 2 cm marad balra és jobbra.

  Ennek az elrendezésnek a chipje fekete saroklapok voltak, amelyeket nem lehetett vágni, egységesnek kell lenniük. Szerencsére a kajmángyűjteményben 3 cm széles frieze (szegély) van, amely lehetővé teszi, hogy megoldja a trimmelés problémáit.

  A Cayman kollekcióban a padlólap fényes felülete 30x30 cm, a képernyőtől az ellentétes falig 93 cm, a 3 cm-es szegély pedig csúnya. Egyszerre két gyíkot öltünk meg: egy hasonló fekete padlólapot cserélünk le, de matt, durva felületen.

  A padlón matt matricákat használunk egy másik gyűjteményből.

  Piling eljárás

  A legoptimálisabb módja a véleményem szerint - a fürdőszobából. Így kiderül, hogy a legmegbízhatóbb vízálló varrás (szilikon + habarcs) + az oldal szélén kissé bemerül a bélésbe. Szintén ez a lehetőség még szebb, mert garantált, hogy nem kapsz keskeny szalagot az oldal felett, ha padlót rakott a padlóra.

  A fürdőszoba burkolólapozásának eljárása így megy:

  • Először megcsípjük mindazt, ami magasabb a fürdőszobához és a mennyezethez képest. Az első sor ne menjen egyenesen a fürdőszoba oldalán, akkor körülbelül 2 mm-re kell húzódnia (a kereszt vastagsága), majd törölje le ezt a varratot. Felülről egy feszített mennyezet van, ezért helyet hagyunk egy műanyag baguett felszerelésére a kerület mentén. A nyújtható mennyezet bármilyen magasságban felszerelhető, ezért nem kell szenvedni a mennyezethez közeli vágás beállításával - helyreállítjuk őket.
  • Ezután a fennmaradó sávokat a fürdőszoba többi szintje alá helyezzük.
  • Készítsen egy keretet a fürdőszobában és furnérozja meg. Kiváló minőségű keményfém keretből készül, gipszkarton burkolva. A kerámia burkolatnak sok a súlya, ezért nem szabad menteni és megvásárolni egy olcsó vékonyfalú profilt a "fólia" -ból, jobb vállalati Knauf-profilt készíteni, vagy fából készült rácsot készíteni.
  • És a végén - a betonpótlót földeltük, és a padlóra helyeztük a csempe. Bizonyos esetekben előfordulhat ez a szakasz.

  A kezdők javasolják, hogy nézze meg ezt a videót a csempék szabályairól:

  lefektetés

  A csempézett ragasztót egy fúvókával ellátott perforátorral tesszük és elkezdjük a fektetést. A ragasztót a csempe szerelőlemezére fogazott simítóval vagy fésűvel kell felhordani. Ebben az esetben 6 mm fogú spatulát használnak.

  Annak érdekében, hogy maximális tapadást érjünk el, a falon kívül egy vékony réteggel is bevonhatjuk a falat, de a munka sebessége csökken. Mivel a falak simák, miután megnyomta a csempe, kapunk egy vékony egyenletes réteg, hogy ha szárított, nem "vezet" azt.

  A ragasztó felhordása után nyomja meg a csempe, és nyomja meg kis hullámos mozgások "oda-vissza", hogy elosztja a ragasztó belsejében, és megszabadulni üregek. Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb, mint egy gumi sisakkal.

  Jobb, ha mindegyik vízszintes sort egy csomagra helyezi el, mivel szinte mindig a hazai gyártók megsértik a kalibrálást. Emiatt a csempe különbözhet néhány milliméterrel, és ez kritikus a 2 mm-es ízületekkel szemben.

  Mivel különböző függőleges sorok vannak különböző típusú csempékkel, nem használhatom ezt a szabályt, de a fektetés előtt az egész csempe több csoportra oszlott (kis, közepes, nagy).

  A csempe között műanyag keresztek helyezkednek el. Vastagságukat a csempe méretének és minőségének megfelelően választják ki, hogy kompenzálják a varratok eltérését. Továbbá a műanyag ékek hasznosak lehetnek az egyenetlen varratok kompenzálásához.

  A fürdőszoba alatti képernyő felé néz

  A keret a következőképpen működik:

  Az eljárás a váz keretének összeállításához a kád alatt

  • Kezdetben a fal bal és jobb oldalán lévő oldalsó vezetők a függőleges síkban vannak kitéve. A falra támaszkodó szögeket szerelik fel (lásd a cikket, hogyan kell fúrni a cserépet).
  • Ezután a felső és az alsó vízszintes vonalak kerülnek beillesztésre. Az alsó sín a padlószegélyhez csatlakozik a padlóhoz.
  • A két kontúr között köztes függőleges áthidalókat helyezünk. A köztük lévő távolságot a revíziós ajtó vagy a rejtett ajtó telepítésének figyelembevételével kell kiválasztani.
  • A vízszintes vezetőket és a kapukat egymás mellett rögzítjük egy önfúró csavarokkal, nyomógörgővel.
  • A keretet gipszkarton burkolja 25 vagy 32 mm-es fémcsavarokkal.
  • A gipszkarton alapozó.
  • A felület készen áll a bélelésre.

  habarcs

  Csak egy nappal kell letörölni a varratokat. Ezt megelőzően távolítsa el a ragasztót a varratokból. Hígítsuk fel a keveréket és helyezzük rá a varratokba gumi spatulával.

  20-30 perc elteltével a varratok kicsit keményednek, és nedves szivaccsal kell lemosni a felületet, de a keveréket ne mossa le a varratokból. A szivacs legyen tiszta, ezért mindig meleg vízzel kell lemosnia.

  Amikor a bélésen fehér csíkozás jelenik meg, alaposan mossuk le újra tiszta rongyal.

  következtetés

  Fektetése csempe a fürdőszobában a kezét befejezte. A mosógép, a csaptelepek, a zuhanyfej, a kabáthorog, a törölközőmelegítő, a mosdókagyló és a polcok számára a higiéniai készletekhez csak egy kifúvót kell telepíteni.

  Hogyan készítsünk egy csempe a fürdőszobában csináld magad videót

  A csempe az egyik legnépszerűbb megoldás a fürdőszobában. A javítás mind a tapasztalt kézművesek, mind a kezdők számára lehetséges, a kicsi csempéknek a fürdőszobában való elhelyezése és a saját kezükben történő bemutatásával járó videó előnye nem kicsi. A befejező munkák elkezdéséhez először választania kell a megfelelő anyagot, valamint alaposan fel kell készíteni a felületet. Szükség van helymérésekre is annak meghatározásához, hogy hány csempe szükséges javításra.

  Hol kezdjem

  Mielőtt közvetlenül a csempe burkolásához a fürdőszobában megtörténne, a falak és padlók mérését a teljes terület meghatározásához szükséges elvégezni. Számítsa ki a csempék számát nagyon egyszerű, csak ossza el a területet a csempe méretének megfelelően. Az eredményt felfelé kerekítik, a szegélyeket a mérővel számolják.

  Fontos! A csempézés során a fürdőszoba nem tudta meg, hogy az anyag nem elég, meg kell vásárolni mindent 5% -os, és egy átlós telepítés 10% -os.

  Ha a fürdőszobában kívánja elhelyezni a burkolólap szokatlan változatát, érdemes előzetesen rajzolni egy tervet, figyelembe véve a minta méretét, színeit stb. Ugyanez igaz a mozaik létrehozásakor, ha egyéni vázlatot tervez.

  A számításhoz számítógépes programot használhat

  Milyen kritériumok vannak a csempe kiválasztásához?

  A fürdőszoba burkolatának helyes elhelyezéséhez olyan anyagot kell választania, amely pontosan megfelel az összes feltételnek. Ez nem csak a belső és a színek stílusa, figyelembe veszi az erőt, a vízállóságot, a textúrát stb., Az alak és a méret fontos - a cserép bonyolultsága gyakran attól függ.

  szilárdság

  Fontos paraméter a lefedettséghez, különösen a szabadban. A tartóssága szerint a cserép öt osztályra van osztva. Az ötödik osztály a legtartósabb, és a padló befejezéséhez használatos, de rendszeres lakásban nincs szükség szakszerű lefedettségre.

  A falon lévő kép készítéséhez jobb egy csempe választása egy gyűjteményből.

  A padló dekoráció a fürdőszoba nagyon alkalmas anyagok osztály alább. A falaknál elég az 1. és 2. osztályba tartozó kevésbé kopásálló csempék beszerzése.

  A fürdőszoba padló egy speciális típusú csempe

  Nedvesség felszívódása

  A csempe nedvességelnyelésének szintje változik, nem minden bevonat alkalmas fürdőszobának. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, gondosan olvassa el a címkét. Nedves helyiségekben az I. vagy II. Osztályú I-es vagy II.

  A magas páratartalmú helyiségeket vízálló csempe kell kiválasztani.

  A jelölésű római számokon kívül az a és b betűk is lehetnek, a termelési mód - extrudálás vagy sajtolás - jelölésére. A fürdőszoba alkalmas mindkét lehetőség.

  A kerámia burkolólapok kopásállósága

  méretek

  Hogyan készítsek csempe a fürdőszobában nagyban függ a méretétől. A választást befolyásolja az alapterület nagysága, valamint az egyedi elrendezés, a nehéz helyek száma (kiemelkedések, csövek, rések stb.), Túl nagy csempék nem alkalmasak a kis helyiségeknek, vizuálisan csökkenti a helyet.

  A fényes csempe vizuálisan segít egy kis fürdőszobának a terjeszkedésében.

  Fontos! A nehezen elérhető helyeken vagy kerekített formáknál jobb, ha egy kis csempe vagy mozaik választja őket - nem kell vágni őket.

  Kerekített formákkal a mozaiklapok könnyen kezelhetők.

  alak

  Kényelmesebb a négyzet alakú és téglalap alakú csempék elhelyezése a fürdőszobában, a legkönnyebb számszerűsíteni, de ez a design túl egyszerűnek tűnhet. Ha valami érdekesebbet szeretne, különböző méretű sokszöglemez van. Nehéz stílus, de segítségével, a méretek és a színek kombinálásával eredeti kompozíciókat hozhat létre.

  A csempe alakja vizuálisan befolyásolhatja a tér érzékelését. Így egy függőlegesen kialakított téglalap alakú csempe vizuálisan növeli a mennyezetet, míg a vízszintes beépítés maga is kibővíti a szobát.

  színek

  A csempe színtartománya kiterjedt, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a tetszés szerinti tetszés szerinti stílust. A csempe lehet egyszólamú, és egy díszítéssel. Kis fürdőszobák esetén jobb választani a világos színű bevonatokat, és a design nem lehet túl nagy vagy világos.

  Ha a fürdőszoba elég tágas, akkor a színválaszték szélesebb. Világos és sötét színeket, bármilyen díszeket és mintákat használhat. A telített hangszín akcentussal vagy mozaikokkal díszítve is látványosnak tűnik. Ez a megközelítés nemcsak a belső tér diverzifikálását teszi lehetővé, hanem a tér zónáját is.

  számla

  Matt dombornyomott felületek vizuálisan csökkenthetik a helyiség túl tágasak, így kényelmesebbé teszik. Ugyanakkor a fényes és sima lapok vizuálisan kis helyet teremtenek.

  Fontos! A padló a fürdőszobában jobban kirakni durva csempe, hogy ne véletlenül csúszik, de a falak és lehet, hogy maradjon sima.

  Kombináció más anyagokkal

  Nem szükséges teljesen csempézni a fürdőszobát csempével, gyakran kombinálva más befejező anyagokkal - vakolat, vinil tapéta, festék stb. Ebben az esetben a csempe általában a falak díszítésére szolgál a fürdőszobában és a mosdókagylóban, a legtöbb nedves helyen a szobában. Ha a fürdőszobát kombinálják, más anyagok is használhatók a WC-ből való befejezéshez. Hogyan helyezhetem el egy csempe a fürdőszobában, kombinálva más dekorációs lehetőségekkel, megnézheti a képet.

  Milyen eszközökre van szükség

  Ha az összes paraméterhez megfelelő csempe kerül kiválasztásra, és a helyiséget felszabadítják a bútorokból és a felesleges tárgyakból, akkor elkezdheti előkészíteni azokat a szerszámokat, amelyekre további munkák szükségesek. Ahhoz, hogy a saját kezedbe tegye a csempe a fürdőszobába, mint a következő videóban:

  • Rulett és szint;
  • Fúró csempe ragasztó keveréséhez;
  • Lágy szivacs;
  • Kemény fogazott simító;
  • bolgár;
  • Csapszegélycső az ízületek feldolgozásához;
  • Műanyag keresztezések a varratok összehangolásához;
  • tömítőanyag;
  • gitt;
  • Csemperagasztó

  Ezután csak a helyszínen kell ellenőrizni a szabálytalanságok jelenlétét, amelyeket korrigálni kell a munka megkezdése előtt, és folytatni kell a felületek felkészítését a csempe burkolásához a fürdőszobában, maga a folyamat is megtekinthető a videóban.

  Javítás előtt

  Mielőtt a csempe a saját kezébe helyezi a fürdőszobába, ellenőrizni kell, hogy van-e lejtés a falakon. Ez könnyen elvégezhető egy szinttel, a falaknak szigorúan 90 fokos szögben kell lenniük. A felfelé vagy lefelé történő eltérésnél a felületet előzetesen felül kell vakolni. Hogyan történik ez a videó, anélkül, hogy a minőségi csempe a fürdőszobába sem fog működni - ilyen javítások kockázata nem tart sokáig.

  Ha a fal és a padló közötti szög eltér a 90 foktól, akkor lehet, hogy a csempék közötti falazás, a fürdőkád vagy a zuhanytálca (nagyméretű rések, amelyek tömítőanyaggal kell lezárni) stb.

  Falkészítés

  Mielőtt a csempe a fürdőszobai falakra kerülne, a felületet fel kell készíteni. Először is, a régi bevonatot eltávolítják, ha létezik, és az alapot szennyeződéstől és portól tisztítják. Ha szükség van a falak összehangolására, akkor meg kell csinálni.

  Fontos! Ne tegye a csempe a festék tetejére, ne legyen túl lusta eltávolítani - a ragasztó tapadása a falak durva felületéhez sokkal erősebb lesz.

  A csempe helyes elhelyezése a falak falán fel kell kezdeni. Szintén szükséges egy réteg tömítőanyagot alkalmazni, ez a kezelés különösen fontos a fürdőszobában és a mosogató területeken. Szükséges, hogy a csempe alatt ne kezdjen a penész túl magas páratartalmú.

  Ha megengedi a gomba elterjedését, a jövőben nagyon nehéz lesz megbirkózni vele, a leginkább elhanyagolt esetekben teljesen meg kell változtatni a célt. A vízszigeteléshez speciális masztixot használhatunk, ez nem befolyásolja a csemperagasztó tapadásának minőségét az alapra. A csempézés utáni nagyobb megbízhatóság érdekében az ízületeket tömítőanyaggal is kezelik.

  Burkolólapok elhelyezése a falakon

  Hogyan készítsünk egy csempe a fürdőszobában megtekinthető a videó, amely érdekes lehet mind a szakemberek és a kezdők számára. Nem szabad azonban felesleges leírni a folyamatot. A falak kiegyenlítése és feltöltése után a ragasztót megfelelően fel kell készíteni, hogy a csempe hosszú ideig tartson.

  Ragasztás előkészítése

  A csempe fektetett a fürdőszobába, hosszabb ideig tartott, akkor használni kell csempe ragasztó. Az üzletekben száraz keverék formájában kerül értékesítésre, amelyet csak a csomagoláson feltüntetett módon kell vízzel hígítani.

  Különösen fontos a víz mennyiségének figyelése, hogy a tapadóoldat konzisztenciája ne legyen túl folyékony vagy vastag. Szintén nem lehet csomók, a keveréket egyenletesen keverni kell. A kényelem érdekében használjon speciális fúvókával ellátott fúrógépet, mert nagyon nehéz és hosszú ahhoz, hogy a ragasztót saját kezével keverje.

  Fal jelzések

  A fürdőszobában lévő csempék megkezdéséhez meg kell jelölni a falakat úgy, hogy a sorok szigorúan párhuzamosak a padlóval. Ennek ellenőrzése érdekében vízszintes jelöléseket kell alkalmazni a falak mentén, ráadásul a következő csíkok sorrendje lesz.

  A jelölő vonalnak szigorúan párhuzamosnak kell lennie a padlóval. A pontosság érdekében használjon olyan szintet, hogy a vonal tökéletesen egyenletes legyen.

  Hogyan készítsek csempe a fürdőszobában?

  A csempe megfelelő elhelyezése érdekében számos ajánlást kell követnie:

  1. Meg kell kezdeni a csempéket a falon a második sorból, a számlálás a padlóról történik. A csempe első sorában a kezdeti szakaszban üres marad, a telepítés során érdemes összpontosítani a jelölést.
  2. A ragasztót az alapra helyezzük, nem a burkolólapra. A kényelem érdekében használjon fogazott simítót, ez létrehozza a kívánt textúrát.
  3. A telepítés során ne nyúljon túl erősen a csempe felett, ha túlságosan túlad, a kerámiák nem tudnak felállni, megtörni vagy megtörni.
  4. A felesleges ragasztót habszivaccsal távolítjuk el.
  5. A fürdőszobában lévő csempék közötti varrásoknak azonos szélessége volt, speciális kereszteket használtak. Az optimális szélesség néhány milliméter.
  6. Minden új sor ellenőrzése vízszintes. Még a legkisebb eltérés is később kőműves torzulásokhoz vezethet. Ez előfordulhat kissé eltérő méretű csempe miatt, ami néha a hazai kerámiákban történik.
  7. A fürdőszobában sarkok és kiemelkedések esetén csiszolókorongot vagy csemperavágót kell lefedni.
  8. Ha meg kell szerveznie a hornyokat, egyszerűen törölje le őket finoman fogókkal, amíg meg nem kap egy lyukat a kívánt méretből.

  Bővebb tudnivalók arról, hogy hogyan készítsék el a csempeburkolatokat a fürdőszobai falakról a saját kezével a képzési videóban.

  Padlóburkolat

  Mielőtt a csempe a fürdőszobában kell készíteni az alap. A falhoz hasonlóan a padlót úgy kell szintre állítani, hogy a felület tökéletesen egyenletes legyen. Ehhez használja az esztrichet, majd az alapot fel kell tölteni és szükség esetén egy vízszigetelő réteggel kell bevonni.

  A falakkal ellentétben a csempe a fürdőszobában kezdődik a központból. Annak érdekében, hogy ne vágja le az anyagot a sarkokban és az élek mentén, pontos méréseket kell végezni. Ha még mindig kárpitos, próbálja meg azokat elhelyezni a legszembetűnőbb helyeken, például a fürdőszoba alatt. Ellenkező esetben a padló lefektetésekor ugyanazokat a szabályokat alkalmazhatja, mint a falak befejeződésekor. A padlócsempe telepítéséhez használt ragasztó kiválasztása az alap és a választott anyag típusától függ.

  Hogyan készítsünk helyet a fürdő körül

  Ha szükség van a fürdő csempézésére, először keretet hoznak létre, amely támogathatja a kerámia súlyát. A saját kezével önállóan, vagy megvásárolható. Jobb választani egy csúszó keret, ez kényelmes, mert nem kell szétszerelni a falat, ha meg kell szerezni a kommunikáció a fürdőszoba alatt. Ezt követően a jelölést, a ragasztót a keretre alkalmazzuk, és a további lefektetési eljárás megegyezik a padló vagy a falak felületével.

  Zuhanyzós

  Ha zuhanytálcát szeretne felszerelni, akkor kerámiával is befedhető. Ebben az esetben a csempe a raklap tetejére kerül, és az összes ízület tömítőanyaggal záródik. A dekorációhoz gyönyörű kerámia szegélyt vagy könnyebb műanyag változatot választhat ki.

  Fontos: sem a tálca, sem a fürdõ nem érinti a csempeburkolatot, a rések közötti különbségeket tömítõanyaggal (hab, habarcs, szilikon tömítés stb.) Kell feltölteni.

  A pecsétek lezárása

  Az ízületek tömítésére gyakran használt habarcs. Maga a folyamat így néz ki:

  1. Várja meg, amíg a csempe ragasztó teljesen száraz, csak ezt követően kezdheti el a varratok kezelését.
  2. Tisztítsa meg a ragasztó maradványait, porát, stb. Ehhez kényelmes egy overlay spatula használata.
  3. Hígítsuk fel a simító keveréket vagy készen vásároljunk, gyakran ez a habarcs műanyag edényekben kapható.
  4. A keverék krémes, nem túl folyékony és nem túl vastag.
  5. Fugázóhabarcs alkalmazása esetén használjon puha spatulát, ferdén mozgatva a résvonalhoz képest.
  6. Győződjön meg róla, hogy nincs üres folt, a keveréket egyenletesen kell alkalmazni.

  A habarcs része biztosan a csempe felületén marad, így ha a keverék egy kicsit megszárad, törölje le a csempe nedves szivaccsal. Azonban próbáljon meg nem nyomni a varratokat, nehogy véletlenül elrontsa a nem teljesen megszáradt habarcsot, különben újra alkalmazni kell.

  A leggyakoribb választás fehér, de lehetnek más lehetőségek is. A habarcs különálló díszítőelem lehet, amely diverzifikálja a szokványos falazatot. A legegyszerűbb megoldás a csempe illeszkedéséhez szükséges keverék kiválasztása. A kész festékfestékeket vagy a festékeket színezheti festékkel. Néhány simítógépet további hatások - gyöngyház, csillogás, fémes stb. Gyártanak.

  További varratvédelem

  A falazatban a kötések a legsebezhetőbb területek a gomba számára, könnyen és gyorsan eloszlik a nedvességtől. Az ízületek védelme érdekében tömítőanyagokat kell alkalmazni a habarcs tetejére vagy speciális fertőtlenítő keverékekre. A feldolgozást csak az oldat teljes száradása után szabad elvégezni.

  A járdaszegély szükséges a fürdőkád vagy a zuhanytálca és a fal közötti rések elrejtéséhez, mivel a tömítőanyag nem mindig esztétikailag kellemesnek tűnik. A legegyszerűbb és legkönnyebben telepíthető opció egy rugalmas ragasztószalag, nagyszerű a kis résekhez, de 1-2 évente meg kell változtatni.

  A műanyag határok nem félnek a vizektől, de a fehér árnyalatok kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy a hófehér idő múlásával sárgul. A műanyag jó anyag a modern stílusokhoz, különösen a csúcstechnológiához vagy a minimalizmushoz. De egy klasszikus fürdőszobában, annak érdekében, hogy ne tűnjön ki a stílusból, kiválaszthat egy kerámia vagy egy kőburkolat. Az elhelyezés elve ugyanaz, mint a cserép.

  Fontos! Bármelyik fékezőszerszám használata esetén mindig tömítéseket és fertőtlenítőszereket használjon.

  A burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában könnyen elvégezhető, szakértők nélkül. A telepítési folyamat meglehetősen egyszerű, és ha szükséges, mindig részletes videókat nézhet, ami világosan megmutatja a teljes munkafolyamatot.