Legfontosabb > Csapok

Hogyan helyezzük el helyesen a mozaiklapokat a falra: a tokozás technológiáját

Az egyik gyakori anyag a mozaik cserepek. Ez különbözik a gyártás anyagától, kis méretétől és a telepítés sajátosságától. Annak érdekében, hogy a felület tökéletes legyen, meg kell ragasztani a mozaiklapokat a technológia szerint. Ez egyszerű és olyan szabályokból áll, amelyekről tudnia kell.

A mozaik csempe széles körű. A falat nedves helyiségekben használják: fürdők, fürdőszobák, medencék stb. Kültéri, a tartóssága miatt, beltéri használatra, valamint sétányok és járdák kialakítására is használható.

A mozaik nagy népszerűségnek örvend:

 • Gyönyörű megjelenés.
 • Láthatatlan kötések a csempe között.
 • A konyhában, a fürdőszobában használják, mert ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak, a csiszolóanyagokkal történő feldolgozás.
 • Könnyű gondozás.
 • Miniatűr méretének köszönhetően különböző mintákat és mintákat hozhat létre.

A mozaik burkolat könnyebb lesz, mint a cserép, mivel kis méretű. Ez lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy önállóan, szakértők segítségével helyezze el az anyagot.

Különböző típusú mozaikok

A mozaiklapok típusától függően különböző típusúak:

 • tükör
 • természetes kőből (márvány, tufa, jázep, homokkő);
 • mesterséges gránitból;
 • kerámia;
 • az enyvből;
 • a velencei üvegből.

Különböző anyagok és textúrák. Az ilyen lehetőségek lehetségesek:

 • repedt felületi hatás;
 • különböző színűek;
 • üvegezett.

Ha mozaiklapot kell elhelyezni, hogy hosszú ideig tartson, fel kell készíteni egy munkaterületet. Szükséges a régi bevonatok eltávolítása: csempe, festék és lakk bevonatok, tapéta stb. Miután tisztítani kell a falakat a porból és különböző szennyeződésekből. Ehhez mossa meg őket szappanoldattal. Ezenkívül a felületet mosogatószerrel zsírtalaníthatja.

A munkaterületnek jó tapadást kell biztosítania a ragasztóanyag-összetételhez.

A falak megtisztítása után meg kell vizsgálni, hogy milyen állapotban vannak: milyen érdesség van, vannak repedések és göcsök. A felületi rendellenességek mozaikos csipek formájában jelentkeznek, és a falnak nem lesz tökéletes megjelenése. Ezért a mozaiklapok megmunkálására vonatkozó felületi követelmények szigorúbbak, mint a cserép esetében. A falaknak:

 • tiszta, poros és pormentes;
 • sima;
 • sima;
 • megfelelő tapadóképességgel.

Jelentős rendellenességeket gipsz vagy gitt eltávolítanak. Miután a fal összehangolását olyan alapozóval kell kezelni, amely mélyen behatol a felületbe, és tökéletesen simává teszi. De még a sima falak után is, mielőtt a mozaikot a falra rakja, szükséges, hogy a munkafelület jó tapadású legyen a ragasztókompozícióhoz. Ez különösen fontos azoknál a helyiségeknél, ahol magas a páratartalom. Például egy fürdőszobában a mozaikot bonyolíthatják az a tény, hogy az alapbevonat nedvességre nem stabil. A gyenge összekapcsolás lehet cement vagy vakolat.

Megoldhatja a csatlakozás problémáját olyan megfelelő alapozó kiválasztásával, amely biztosítja a tapadási feltételekhez szükséges feltételeket. Emellett kitölti a hibás helyeket és kiegyenlíti a felszínt.

Mielőtt egy mozaiklapot helyezne a falra, minden mérést helyesen kell elvégeznie. Jelölje meg a falakat, tegye a jelzőfényeket a megfelelő helyekre. Ezenkívül meg kell vázolni, hogy hol helyezkedik el a rajz, a minta, a frizura stb. Különféle mozaiklapokat lehet elhelyezni bármilyen feliraton.

A mozaik burkolólapok esetében két kategóriában gyakoriak a ragasztókompozíciók: polimer keverékek és módosított cementhabarcsok. A Polimer keverékek közül a legelterjedtebb a Ceresit. Ennek az anyagnak a sorában vannak univerzális szerszámok, amelyek alkalmasak különböző bevonatokhoz.

A mozaik burkolólapoknál jobb latex alapú ragasztók használata.

A legtöbb követelmény a ragasztókra vonatkozik, ha nem csak magas páratartalmú helyeken ragasztja a mozaik burkolólapokat, hanem folyamatosan érintkezik vízzel, például medencékben, szökőkutakban stb. Ebben az esetben a csempe-mozaikos anyagok gyártásának technológiája ugyanaz marad, de különös figyelmet kell fordítani a megoldások vízszigetelési jellemzőire.

A mozaik lefektetése után kiváló eredményt nyújt a latex alapú ragasztók használata, melyeket a megnövekedett rugalmasság és nedvesíthetőség jellemez. Ezenkívül ezen készítmények előnye a keverékek fényes árnyalata. Ez lehetővé teszi a használt mozaik cseréjének megfelelő színárnyalat kiválasztását. Például a latex-lágyítók vagy analógjaik: Latexkol-m és Isolastic.

A ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyagot, amelyből a csempe készül. Kerámia egykomponensű cementragasztó fehér. Üvegcsempékhez speciálisan tervezett ragasztót kell használni. Két komponensből állhat, vagy latex, gumi és gyanta keverékkel.

A munka megkezdése előtt készítsék el a ragasztandó mennyiséget. Ehhez tegyen egy tiszta edényt, öntsön vizet, és adj hozzá az elkészített ragasztókeveréket, hogy megkapja a kívánt vastagságot. A kapott oldatot alaposan össze kell keverni és hagyni kell 5 percig érni. Ragasztáskor jobb konzultálni egy szakemberrel.

Annak érdekében, hogy ne szenvedjen az egyes chipek összegyűjtése egyetlen egészbe, megfelelő méretű négyzetek formájában kész paneleket vásárolhat. Vagy gyűjtsön össze ilyen lapokat. A kész szerelvény kétféle lehet:

 • a csipek egy modulba vannak összeállítva, az elülső oldalra ragasztott papír használatával;
 • elemeket szerelnek a rácsra.

Az összeszerelt rácskeretet apró modulokká vágják és a kijelölt helyeken közvetlenül a falra szerelik. Vannak frizek, amelyek a lapokat alkotják. Összetörtek végig-végig, folyamatos vonalat alkotva.

A négyzet alakú panelek lehetővé teszik, hogy gyorsan összeszereljük az egyes chipeket egy egészbe

A munkához a következő eszközöket kell elkészíteni:

 • gumi henger;
 • fogazott simító;
 • sodronyvágó;
 • ragasztó;
 • szivacsot;
 • habarcs.

Miután a felület elkészült, fel kell tenned a ragasztó összetételt. Mivel a mozaik bevonat meglehetősen vékony, megfelelően kell elhelyezni a ragasztót. Először a spatula sima oldalával kerül alkalmazásra. Ez biztosítja a mozaik jó ragasztását a felületre. A felesleges ragasztó eltávolítható a spatula fogazott oldalán. A spatulát megfelelő módon kell használni. Nyomja meg a szerszámot úgy, hogy ne maradjon légbuborék a ragasztórétegben. A felszínre hajló dőlésszögnek körülbelül 45 fokosnak kell lennie.

Rácslapok elhelyezésekor kis magassági eltérések megengedettek, mivel a csempe egységes alapon van. A kis töredékek ragasztása esetén további összehangolásra van szükség. Ez egy gumiélvedő simítóval történik, az anyagra való ráhúzással. Az igazítás során szabályozni kell a töredék hosszának, szélességének és magasságának pozícióját.

A ragasztót csak olyan felületen kell felhordani, amelyen mozaik ragasztására lehet használni. A ragasztó felhordása után azonnal helyre kell tenni a burkolólapokat, hogy a felületek megfelelően ragasztva legyenek. Használjon gumi görgőt a légbuborékok eltávolításához a csempe és a ragasztó között.

A csempe pontosításához az első darab ragasztása után jelölje meg a falat a többi rész behelyezéséhez. A szint beállításához a távtartókat a megfelelő helyeken lehet behelyezni.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a csempe lecsillapodjon a beállított szint alatt, amikor kiszárad, alulról kettős rést kell tenni. Így a töredék saját súlya alatt fog kinézni.

Ha ragasztja a lapokat papír alaptal, majd 20 perccel a ragasztó száradása után eltávolítja a papírt a csempe elejéről. Eltávolításához nagy erőkifejtés nélkül a felületet nedves szivaccsal kell bőven nedvesíteni. Amikor a papír áztatásra kerül, biztosan meg kell szabadítani a mozaikot a védőbevonattól. A mozgást a felső saroktól az ellenkezőjére kell tenni. A fektetés során meg kell figyelni a csempe közötti réseket - szélessége azonos legyen.

Ha 3-4 napig tart, a ragasztó teljesen megszárad, az ízületeket megkezdheti. Először a mozaik felületét meleg vízzel meg kell mosni a maradék ragasztó és a papír eltávolításához. Ezután rakja le a habarcsot, tartsa a vasalót 45 fokos szögben, majd átlósan alkalmazza. 15 perc elteltével törölje át a felületet egy száraz, puha ruhával, majd egy nedves szivaccsal haladjon át a falon. 15 perc múlva a mozaikot száraz ronggyal kell polírozni.

Kezelje a felületet azonnal, mivel a raid beadása után nehéz lesz eltávolítani.

Így a mozaik csempe beágyazása egy egyszerű folyamat, amelyet a kezdő építők képesek elvégezni. A mozaikok segítségével egyediséget mutathat be egyedülálló mintázattal. A megfelelően helyezett mozaik kiváló alternatíva a csempe számára, és hosszú ideig tart.

Hogyan helyezzen mozaikot a fürdőszobában? Mozaik a fürdőszobában

Hogyan helyezzen mozaikot? MOSAIC TILOS A FÜRDŐBEN

Mozaik a fürdőszobában - szemben a fürdőszobában mozaik csempe, nem egészen egyszerű folyamat, amely megköveteli bizonyos készségeket és pontosságot. A kiváló minőségű mozaikágyazás sokáig élvezheti a fürdőszobájának szépségét.

Csempe mozaik a fürdőszobában - A fürdőszobai mozaik felé néző, időigényes és kellően hosszú folyamat, amely türelmet és figyelmet igényel. A magas páratartalmú helyiségekben alkalmazzon speciális technológiát. A mozaik egy kisméretű csempe, amelyet papír alapra vagy hálóra alkalmaznak. A modul befogása után a papírt egy idő múlva, idő előtti idő elteltével vízzel nedvesítik. Van egy művészi út a mozaik ellen. Ezt a módszert a magas szintű mesterek használják, mivel ez egy igazi művészet.

Mosogatóval ellátott fürdőszoba - úgyhogy mielőtt a mosogatóba burkolózzuk a fürdőszobát, meg kell győződnünk arról, hogy a felület tökéletesen egyenlő és nem rendelkezik gombokkal. Ha azonban a felszínen szabálytalanságokat tapasztal, meg kell szabadulni tőlük. A felület előtt álló felületnek síknak és tisztanak kell lennie.
Most alkalmazzuk a jelölést, amelyet követünk a mozaik ragasztásakor.
Hígítsuk fel a ragasztóanyagot, amely ragasztja a lemezeket. A ragasztót speciálisan kell használni, amely nagy nedvességállósággal rendelkezik, és kifejezetten fürdőszobákhoz, úszómedencékhez készült.
Kezdetben ragasztót kell alkalmazni ahhoz a felülethez, ahol a mozaiklemezeket hamarosan ragasztják. Ne ragasszon azonnal ragasztót az egész felületre, lehetőleg csak mostantól, csak arra az esetre, amikor a közeljövőben ragasztja a lapokat. A ragasztót be kell vonni egy fogazott simítóval. Egyenesen "le kell feküdnie" a felszínre. Miután az első lap ragasztott, óvatosan tartsa meg gumihevederrel. Ez biztosítja a mozaiklapok jobb ragasztását. A padlólemezek csempével vannak egymásra, valamint a falakon.

Kerámia burkolólapok a fürdőszobában - Ha a teljes felületre néznek, 24 órás várakozás szükséges ahhoz, hogy a csempe jól tapadjon a felületre, majd fugázza az ízületeket. Most a piacon, van egy hatalmas választéka habarcs keverékek különböző színekben. A fürdőszobában a legjobb az epoxi habarcs használata. Kiváló nedvességállósággal és tartóssággal rendelkezik. Ha ezt a fugázószert választotta, akkor emlékeztetnie kell arra, hogy a habarcs maradványait időben el kell távolítani, mert ha a nap az alkalmazás után megy, nem lesz lehetséges eltávolítani!
Ha végül is a szokásos simító keveréket választotta, akkor egy bizonyos idő elteltével a maradványokat óvatosan törölgette a mozaikból egy nedves szivaccsal. A ragasztóhoz hasonlóan a habarcs speciális, nedvességálló.
Amint láthatjuk, a fürdőszoba mosolyoggal való szembenézése nem könnyű, ha azonban a belső tér átalakításának vágyakozásával közelítenénk ezt a kérdést, az egész munkafolyamat nagyon érdekesnek és lenyűgözőnek tűnhet.

Minden kérdésre kérjük, hívja a 8 916 663 16 57 Alexander r

Mozaik a fürdőszobában saját kezűleg

A mosogató bevonattal ellátott fürdőszobák falai között az ún. "Nedves" helyiségek befejezésének egyik legkedveltebb módja. Ez a fajta dekoratív burkolat kiemelkedik eleganciája és praktikussága miatt, kitűnő teljesítményt nyújt, és semmiképpen sem érinti a hagyományos kerámia burkolatokat.

A kerámia burkolólapok teljes körű előnyei mellett a mozaik is kiemelkedik a vonzerejének, és képes megváltoztatni a terem megjelenését a felismerésen túl (a tervezés teljes megújítása miatt).

Mozaik típusok

Mielőtt saját mozdulattal elkezdené a mozaikos munkát a fürdőszobában, figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy számos típusú díszítő bevonat van ebben az osztályban, és hogy a következők különösen népszerűek a mai napig:

 • üveg dekoratív mozaik;
 • kerámia mozaik;
 • természetes kőből készült mozaikburkolatok.

Az üveg mozaik erősen ellenáll a közvetlen víznyomásnak, és tökéletesen elviseli a legtöbb mosószer hatását egy háztartási vegyi anyagból a fürdők számára. Ezért ezt a fajta mozaikot gyakran használják zuhanyzók, medencék, fürdők és hasonló létesítmények burkolására.

A kerámián alapuló mozaik nagyon hasonlít a szokásos kerámia burkolatokhoz. Ebben az esetben bármelyik szakosodott boltban kiválaszthat egy ilyen típusú terméket, amely megfelel Önnek színében, alakjában és textúrájában.

A természetes kő mozaikja szintén a befejező anyagok kategóriájába tartozik, különösen az orosz fogyasztók igényei szerint. Leggyakrabban ez a fajta mozaik bevonat a padló nedves helyiségekben való befejezésére szolgál, mivel nedvességálló és irigylésre méltó (hosszú ideig tartó mechanikus terhelés ellenére). Az ilyen mozaikok előállításához általában mint onyx, gránit, márvány, tufa, jázepár és más típusú természetes kő használják.

A tojás előkészítése

A mozaik elrendezése nem tartozik az egyszerű műveletek kategóriájába, és gondosan elő kell készíteni a padló- és falfelületeket a fürdőszobában. Az ilyen előkészületeket előre kell aggódnia; ugyanakkor a padlón a szoba elég lesz ahhoz, hogy egy közönséges cement esztrich.

Lapos falak esetén speciális mozdulatok nélkül állíthatjuk be a mozaikokat. De még a munka kezdete előtt el kell döntenie a kiválasztott anyag színéről, annak alakjáról és textúrájáról, valamint a mozaik mintázatok készletéről.

Ezenkívül győződjön meg róla, hogy a ragasztott márkát választja ki, amely alkalmas az Ön által választott mozaik típusra, és megvásárolja, figyelembe véve a zárt terület négyzetméterenkénti becsült fogyasztását (ez a jelző rendszerint a ragasztó összetételének használati utasításában szerepel). Ezután csak az összes szükséges anyagot és eszközt kell készítenie.

lefektetés

Miután az előkészület teljesen készen áll a munkára, közvetlenül az anyag lefektetéséhez. Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy egy kis mozaik mintát helyez a falra, először ki kell raknia a padlóra, majd apró töredékekbe kell áthelyeznie a megfelelő szakaszokra. Az anyag rögzítéséhez gondoskodni kell egy 1 cm vastagságú ragasztóréteg gondos betöltéséről, és gondosan alkalmazzon egy rendes finiselő elemet erre a helyre.

Ha bármilyen típusú mozaikot szeretne dolgozni, akkor a következő eszközre van szüksége:

 • speciális fésű vagy fogazott simító a ragasztóanyag egyenletes felosztásához a fal vagy a padló felszínén;
 • a mozaik rögzítéséhez szükséges szerelési kés;
 • fém csipeszek a dekoratív üregek különálló töredékekké történő felosztására.

videó

Ebből a videóból megtudhatja, hogyan helyezzen mozaikot a falakra:

És itt van a mozaik frizura lefektetése:

Mozaiklapok elhelyezése a fürdőszobában

A magas páratartalmú vagy közvetlen vízzel való érintkeztetési helyek nehezen elképzelhetők kerámia burkolólapok használata nélkül. A fürdőszobában mindkét tényező van, így mozaikjának, mint egyfajta kerámiának a befejezése teljesen indokolt, és a művészi sokszínűség, a sokféle ár megfizethetősége és a saját mozaiklapok elhelyezése lehetővé teszik ezt az anyagot népszerűvé.

A mozaik díszítő és eredeti megjelenését lenyűgözi.

Tekintse meg, mekkora mozaik, az anyag változata és a mozaik fürdőszoba befejező technológiája, a zsetontípusoktól (mozaikelemek, mozaikmodulok) függően.

Mi mozaik?

A síkra rögzített bizonyos anyagok kis színű darabjaiból készült rajzot, motívumot vagy dísztárgyat mozaiknak neveznek. Ugyanezt a nevet használják az ilyen jellegű munkák elvégzésére szolgáló technológia, a befejező anyag és az egyes elemek (zseton, mozaik modulok) kijelölésére.

A mozaiktechnológia számos fajtáját széles körben használják a többrétegű vagy töredezett többrétegű csempékből álló blokk (mátrix) mozaik és mozaik díszítés.

Tekintsük ezt a két technológiát.

A fürdőszoba mozaikja különböző anyagokból, különböző textúrákból és színpalettákból származik

Mátrix mozaik

A bázisok lezárása blokk mozaik segítségével a 327x327 vagy 200x200 mm méretű mátrix falakkal vagy padlóburkolattal vannak ellátva, amelyek rács vagy papírdarabok, amelyeken hasonló színű mozaik chipek vannak rögzítve. Szükség esetén a mátrixot rendes ollóval lehet rácsra vagy papírra vágni, hogy más formátumot kapjon. A mozaikcserépeket speciális vágófejekkel lehet vágni vagy szúrni. Chip formátum - 10, 15 vagy 20 mm-es oldalú négyzet.

Mátrix mozaikváltozatok anyagonként

Az anyaggyártás során a mozaiklapok a következő típusúak:

 • üveg;
 • smaltovaya;
 • kerámia;
 • kerámia gránit;
 • kő.

Ezen kívül vannak fém, tükör, sőt arany mozaikok is, amelyek megmunkálásához szakszerű készségre van szükség, és az anyag költsége többszöröse a szokásos mozaikcsempék árának.

A mátrixpanelekben egyenes sorokban elhelyezett mozaik, a költségek mellett ez a legelmaradottabb

Öntapadó kerámiatestekből készült mozaikanyag

Ez a befejező módszer, bár nem tud egyenlő feltételek mellett versenyezni a mozaikblokkok burkolatának technológiájával, tökéletes a fürdőszoba vagy fürdőszoba javítására az országban. Az ilyen burkolat anyagát a szükséges méretű kézi forgácsokból készítik, és a formát egy cserépvágóval vágják le a javításból vagy nem szabványos cserépből vásárolt kerámiából, amelyet elfogadható áron vásároltak. Az ilyen jellegű befejeződés szerény költsége miatt a mozaikok kedvelik ezt a mozaikot, és ha elegendő választék áll rendelkezésre a házi készítésű zsetonokra és készségekre, akkor az eredmény akár meghaladhatja a várakozásokat.

Mátrix burkolatok

Tekintsük a lefektetés technológiáját a felületek bélelésére népszerű mozaikokkal, figyelembe véve a csempegyártási anyag jellemzőit.

A bázisok elkészítése a befejezéshez

A mozaik alapjainak előkészítése nem függ a csempe anyagától, és a bélelt felületek kiegyenlítéséből és előfeszítéséből áll.

A mozaik alapozásának előkészítése fontos szerepet játszik abban, hogy a mozaik később meg fog nézni.

Előkészítő munka a falakon

Az alap aljazatának alátámasztása érdekében a fürdőszoba falainak mozaikszerkezete alatt tetszőleges ismert módszerek, még a gipszkarton lapok (GCR) segítségével is elvégezhetők, mivel a zsetonok nem igényelnek nagy hordképességet az alaptól. De ennek a módszernek a kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy még a nedvességálló gipszkarton (GKLV) sem tolerálja a vízzel való közvetlen érintkezést, ezért mindkét oldalán és az anyag végein fokozott vízszigetelést igényel. Következésképpen, ha lehetséges vakolást végezni, akkor ezt a megbízható módszert kell előnyben részesíteni.

A falak alapozását kézzel is elvégezzük, két rétegben nedvességálló alapozóval. Primerként célszerű latex vizes oldatot használni, melyet 1: 3 arányban állítanak elő.

A padló elkészítése mozaik készítéséhez

A saját kezű fürdőszobában lévő padlófelületet 1: 3 arányban készített cement-homokos habarcscsatornával egyenlítik ki. A csatolót olyan eszközzel végezzük, amely a bejárati ajtóval ellentétes irányba vagy (ha van) a rámpa irányában van. A lejtésnek 5% -nak kell lennie. A befejezett esztrichek egy cellophane réteggel vannak bevonva, hogy elkerülhető legyen az oldat nedvességének idő előtti elpárolgása, majd a film eltávolítása és a bázis időtartamának megszáradása után - amíg a felület egyforma világosszürke színű lesz.

Ha sík padlón csak a mosdók láthatók, akkor az illesztés csak a simítóval borotvacsapással korlátozható.

A padló alapozását két réteg nedvességálló alapozó is előállítja.

A mozaik alapozásának minõségére fokozott követelmények merülnek fel, mivel a mátrixok elhelyezésével nem lehet elrejteni az alap egyenetlenségeit, és a mozaik csak a falak vagy a padló felületének minden hibáját ismételheti meg. A mozaik alatt fekvő alapozás magasságának különbsége nem haladhatja meg a 2 mm-t 1 m hosszúságú hosszon.

Ragasztók kompozíciók mozaik blokkokhoz

Amikor a falon lévő mátrixokat elhelyezzük a fürdőszobában, a ragasztó kiválasztása a zseton anyagától és a bázis jellemzőitől függ.

Ragasztók az üveghez és az elmosódott mozaikokhoz

Amikor üveges vagy enamírozott mozaikokkal nézi az alapokat, akkor a ragasztónak fehérnek kell lennie, mert a sötét vagy színezett ragasztókon áttetsző és áttetsző mozaiklapkák tele vannak színeződéssel és a befejező modulok fényességének elvesztésével.

Példák a fehér cement alapú ragasztókra az üveg és az apró csipek esetében a Litoplus K55, a CERESIT CM 115 vagy a Mapei Adesilex P10 ragasztók. Használhatja a Mapei Keralastic T, a SuperFlex Eco vagy a Litokol Litoacril Plus fehér poliuretán ragasztókat is.

Ragasztók: Litoplus K55, Mapei Keralastic T, SuperFlex Eco és Litokol Litoacril Plus

Ragasztókompozíció kerámiamozaik modulokhoz

Az átlátszatlan kerámia zsetonok rögzítésére használjon bármilyen színű csemperagasztót. Ebben az esetben a ragasztó kiválasztása a fürdő alapjainak jellemzőitől függően történik. A vízszigeteléssel védett beton, cement-homok vakolat vagy gipszkarton kerámia mozaik helyesen rögzíti a rugalmas csempe ragasztókat, például a Litoflex K80 Eco, a Bergauf Mosaik vagy a Superflex K77. Ha a mozaikos befejező kerámia komplex bázisok (műanyag, fa) jobban használják a ragasztókat a reaktív gyantákon alapulóan.

Ragasztók porcelánból készült kőből és természetes kőből

A porcelán és a természetes kő hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, így ugyanazok a ragasztók alkalmasak az ilyen anyagokból készült forgácsok blokkolására. Azonban figyelembe kell venni a különböző természetes kő, mivel néhány fajta természetes márvány változhat színes, hosszan érintkező vízzel.

Az ilyen márvány mozaikját gyorsan cementáló cement alapú csempe ragasztókra helyezzük, például a Litoston K98 vagy a Litoston K99, mivel ezek a vegyületek gyorsan érintkezésbe kerülnek a vízzel, és nem engedik a ragasztó nedves alkáliáinak a színek színének megváltoztatását. Használhat poliuretán és reaktív ragasztókat is, mint például a LitoElastic, a Keralastic T vagy az Elastocol, amelyek összetételében nincs víz.

Ragasztók: Litoston K98, LitoElastic, Keralastic T és Elastocol

Ha a természetes kő zsetonjai ellenállnak a tartós vízzel való közvetlen érintkezésnek, akkor a ragasztóanyag kiválasztása csak a bázis típusával történik.

Tartozék mozaik mátrixok a falakon

Ha a fürdőszoba falának felülete még ideális megoldás egy ugyanolyan típusú mozaik kialakításához, akkor az ilyen monotónia következménye sajnálatos lesz - az ilyen esztétika finom lesz a szemében. Ezért a fürdőszobai mozaik díszítésére vonatkozó művészi megoldást előzetesen átgondolták.

A művészi döntés elemei

A mozaik falburkolatok diverzifikálhatók olyan mátrixok alkalmazásával, amelyek nem csak színben, hanem chip anyagban is különböznek egymástól. Ezen kívül egy ilyen dekoráció összeállításakor lehetőség van arra is, hogy a saját méretű blokkokból bármilyen formájú töredékeket kivágjunk, és szükség esetén vágjuk le, nemcsak a bázist, hanem a zsetont is. Ily módon a falakat különböző mátrixokkal fektetheti a falra, egymás után, cserélve és váltakozva a négyzetek vagy téglalapok színét, anyagát és méretét.

A kerámia fürdőszobában, beleértve a mozaikot is, egy kiegészítő művészi elem egy határ (frizura) - a különböző színű vagy anyagú, bélelt felületek vízszintes határa. A falon lévő határvonal különböző anyagokból készülhet - csempe, mozaik, PVC (polivinil-klorid) csempe. A járókerék felhelyezésére szolgáló ragasztót a gyártási anyagától függően is választják.

Győződjön meg róla, hogy a különböző lapok közötti távolság megegyezik a két mozaikforgács közötti résszel.

A járda szélességének és beállításának összhangban kell lennie a helyiség méreteivel. Ugyanakkor a határ színét vagy a tervezés hátterét választják, ellentétben az elválasztó és az esztétikailag a fürdőszobába illő felületekkel.

A járda vízszintes lefektetése a buborék szintje alatt történik. Ha a járdaszegély vízszintes szögben van kialakítva, az előzetes jelölés a falon történik.

Matrica matricák a falakon

A csipekkel ellátott mátrixokat alulról felfelé helyezzük a falakra, egymástól távközre, a zsetonok közötti varrás szélességével megegyező távolságra. A blokkok elrendezése zökkenőmentes felületet képez.

Először egy falelrendezést kell készítenie.

A falakon lévő mátrixok címkézése a buborék szintje alatt történik, a saroktól a sarokig tartó sorban levő zsetonokat magasságkülönbség nélkül kell elhelyezni. Ebben az esetben a határoló mozaikok sorai kívánatosak a frízkerámia elemeinek szimmetrikus elrendezésére.

A ragasztott mozaikmátrixok rácsháló alapú felhordása rácsos leágazással történik, mivel a zsetonokat a hátsó oldal rögzíti. A papír alapon lévő mátrixokat papír felfelé helyezzük, mivel a zsetonlapokat az alaplapra ragasztják az elülső oldalon.

Az előkészített falra egy ragasztót helyezünk egy lapos simítóval, amely egy 6-8 mm-es téglalap alakú foggal rendelkező fésűvel simított. A mátrixot a projekt helyére helyezzük, enyhén nyomva, majd egy gumi görgő nélkül, nagy erőfeszítés nélkül, a mozaik a bázisra igazodik.

Fugázó mozaiklapok

A határokat és a fürdőszobában lévő mozaikos bevonatok elrendezését úgy végezzük, hogy saját kezűleg nedvességálló habarcsot töltünk be gombaellenes adalékokkal, például a Litokol Ceresit il Atlas gyártóinak megfelelő tulajdonságokkal rendelkező keverékeit.

A mozaik habarcsát úgy lehet megválasztani, hogy illeszkedjen a csempe színéhez vagy a kontraszthoz, ez a művészi megoldástól függ. Ezenkívül a különböző mozaikokkal díszített felületek és a burkolólapok fugázásának színe különbözhet egymástól.

Ha a habarcsot nem megfelelően hajtják végre, akkor megdöntheti a mozaik megjelenését

A habarcsot egy mozaikra helyezzük, és egy gumiheveder elszóródik a felületen, a "varratokat". Fél óra elteltével az edzett, de nem keményített ragasztót feleslegessé tesszük nedves ruhával vagy habszivacsgal. Egy nappal később a mozaikot száraz puha flanellel polírozzuk.

következtetés

A mozaik kivitelezésének eleganciája, látványossága és látszólagos bonyolultsága ellenére az ilyen típusú bélés, figyelembe véve a chipek modern mátrix teljesítményét és a technológia elérhetőségét, még a kezdőmesterségek számára is elég, akik a mozaik minőségét javították minden négyzetméterrel, saját kezükben.

Mozaikok elhelyezése a fürdőszobában saját kezűleg: egy lépésről lépésre bemutató útmutató a mester fotói és tippjeivel

Minden évben a divat egy belső térben változik. És azok a anyagok is, amelyekkel a tervezők ötletei segítenek.

De ennek ellenére mindig azt várják, hogy a javítás jó minőségű legyen, különösen azokban a helyiségekben, amelyeket a család gyakran használ.

Ezért a legáltalánosabb fürdőszoba dekoráció kerámia csempe. Nagyon praktikus, de sajnos monoton. Ezért gyakran kombinálható mozaikokkal.

A fürdőszobában lévő mozaik érdekes befejező anyag, amellyel a lehető legrövidebb idő alatt egyedülálló belső teret hozhat létre. A textúrák és textúrák széles választékát kínálja.

Mozaik típusok

A legnépszerűbb kerámia mozaiknak számít. Ez fizikai tulajdonságainak köszönhető. Elviseli a hőmérsékleti ingadozásokat, nem veszíti el hosszú ideig eredeti megjelenését, és jól tolerálja a kémiai aggregátumok hatásait.

Kerámia mozaik a fürdőszoba belsejében

Annak érdekében, hogy egy mozaikot saját kezűleg helyezzen el, sok erőfeszítést kell tennie, de ha bizonyos szabályokat követel, az eredmény teljes mértékben megfelel az elvárásoknak.

A munka szakaszai

Nézzük meg a mozaik mosogatásának folyamatát a fürdőszobában szakaszokban:

 1. Illessze a falakat. Ez a munka legfontosabb szakasza, mert ha a fal egyenetlen, akkor a jövőben sok probléma keletkezik, és ahogyan azt mondják, a játék nem fogja megérni a gyertyát.

Annak érdekében, hogy ellenőrizze a falat az üregek hiánya miatt (épületszint hiányában), egy lapos fa deszkát kell venni, és egyik oldalán krétával festeni. Ezután nyomja meg a sínt a falhoz, és húzza meg a síkot a padlóról a mennyezetre. Ha a falon lévő krétacsík tiszta, akkor folytathatja a további munkát.

 • Alapozó falak. A primer színének semleges árnyalatúnak kell lennie, így a mozaik és csempe alatt nem világít ragyogóan (a következő cikkünkben tájékoztatunk arról, hogyan kell alkalmazni a primert a falakon).

  A mozaikok lefektetése a rácson

 • Fugázó ízületek. Mielőtt megkezdené a fugázást, eltávolítja a védőbevonatot a mozaikból. A ragasztott bevonatot egyszerűen eltávolítjuk, de a papír nem mindig tér el jól. Ezért a folyamat megkezdése előtt ajánlott nedvesíteni a papír felületét vízzel, majd távolítsa el a papírt szivaccsal.

  Ezután folytathatja a habarcs mozaik gyártását. A kerámia mozaikok esetében ugyanaz a habarcs tökéletes, mint a kerámia burkolólapoknál.

  Mielőtt elkezdené díszíteni a falat, ki kell hoznia egy díszet, amelyen később kényelmes lesz mozaik készítése. Kívánatos, hogy 1: 1 méretarányban húzzuk meg. És a papírmintázaton rendezze el a képet. Ezután másolja a falra.

  Alternatívaként házi készítésű mozaik (törött üvegből, cserépből stb.) Előállítható egy speciális megerősített hálóra (bármelyik hardverraktárban megvásárolható), majd ragaszthatja fel a kész rajzot a rácson a falra. Ehhez vegyen egy speciális ragasztót a mozaikhoz.

  A ragasztót közvetlenül a mozaikra kell alkalmazni fogazott simítóval. Vastagságának legalább 1 cm-nek kell lennie. A falra ragasztott mozaiklemezen könnyedén meg kell csapnia egy gumihevedert, hogy jobban tapadjon a ragasztó a falra.

  A csempék elhelyezésekor fontos megjegyezni:

  • a mozaiklapot közvetlenül a falra helyezi, a számára kijelölt helyre, azóta lehetetlen lesz az oldalra mozgatni;
  • azt a sarokba kell helyezni, amellyel a kerámia csempehez van erősítve. Mivel a vastagságuk közötti különbség 4 mm, célszerűbb a már lefektetett burkolat vastagságát vezetni;
  • mivel a csempe és a mozaik vastagsága más, mielőtt ragasztaná a mozaikot, meg kell készíteni egy alapvető falburkolatot. Ehhez egy vastag ragasztóval és teljesen megszáradva kerül alkalmazásra. És akkor a második réteg lehet ragasztott mozaik.

  A fürdő befejezése után nem ajánlott egy hétig használni. Mert az összes anyag teljes szárítása időbe telik.

  Tekintse meg a mosdókagyló mozaik burkolatának bemutatóját a fürdőszobában:

  Mozaik csempe a fürdőszobában

  A mozaik csempékkel díszített fürdőszobája egy régi fürdő megjelenését teszi lehetővé, és az ókori Görögországban végzett fürdőzési eljárásokat is így végezték. Igaz, abban az időben nem volt készmozaik csempe, a mintákat különálló természetes kövek készítették kézzel, nehéz és hosszú feladat volt. Az összes meglévő mozaiklapkát több szempont szerint osztályozzák.

  Mozaik csempe a fürdőszobában

  Csempézés anyag és rövid leírások

  Attól függően, hogy hogyan lehet rögzíteni az egyes mozaiklapokat a vászonra, kétféle lehet.

  1. Külön lemezeket rögzítenek papírra. A papírt az elülső oldalon ragasztják. Ez egy elavult technológia a mozaiklapok gyártásában. A fektetési technológia számos okból bonyolult. Először is nehezebb nyomon követni az egyes lapok ízületeinek hézagait. Másodszor, a papírt le kell nedvesíteni és el kell távolítani, és ez további idő és erőfeszítés.
  2. A lemezeket a hátoldalon rögzítik a megerősítő hálóra. Ez a burkolat könnyebben kezelhető, miközben látható az első felület, könnyebb a hibák kijavítása, a mintázat és a varratok közötti távolság azonnal látható. A fektetés befejezése után sokkal könnyebb és gyorsabb a dörzsölés.

  Mozaik a rácson és a papíron

  Használhatja a kerámia burkolólapokat a fürdőszobákhoz, a választás a pénzügyi lehetőségek és preferenciák függvénye. Az egyetlen kívánság - ne használjon egyenetlen felületű lapokat, nagyon nehezen tisztíthatóak. És a fürdőszobában gyakran meg kell mosni a felületet, sok szennyeződést és maradékanyagot gyűjtenek a szárított vízből.

  Relief csempe mozaik

  Külső színű fürdő arany mozaik

  Egy példa a mozaikok használatáról a fürdőszobában

  Mozaik a fürdőszobában

  Mozaik gyöngyház a fürdőszobában

  A mozaikos csempék jellemzői

  A mozaik burkolólapok szilárdsági jellemzői

  A vele való munkavégzés sokkal nehezebb, mint a megszokottnál. Miért? A szokásos cserépek esetében a legfeljebb 4 mm magasságkülönbségű felület megfelelő, a tapasztalt csempevédő dolgozók könnyedén fel tudják alapozni a talpakat csemperagasztóval. A falazás során nem használnak hornyolt simítót, de a szokásos ragasztót sűrűn helyezzük a sarokba és a csempe közepébe. Ezután könnyedén megérintve és folyamatosan ellenőrizve a pozíciószintet az ugyanazon szint magassága. Ez persze sérti a hagyományos elméleti technológiát, de a gyakorlatban a szakemberek gyakran alkalmaznak ilyen egyszerűsített módszert. A cserép minőségének szinte nem szenvednek, és a munkatermelés sebessége jelentősen megnőtt. Ezt a módszert nem javasoljuk a kezdőknek, túl nagy kockázatot jelentenek a tapasztalatlanság miatt elkövetett hibák miatt.

  A mozaik burkolat alatt levő aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, a magassági különbségek tilosak. Az egyes mozaikok kis mérete soha nem fogja kárpitozni őket, emelkedések vagy mélyedések maradnak láthatóak a falon.

  Ezenkívül a szokványos csempékhez különböző típusú ragasztókat használnak, ez a tényezőnek szinte nincs hatása a tapadásra. Ha kijön, a feleslegeket könnyen eltávolíthatja az ízületekből, a habarcs végső színe nem változik meg. Opcionálisan alapozó is lehet, a cserépnek nagy területe van, és mindig elegendő tapadású rész lesz. Mozaik ilyen fellépések elfogadhatatlanok. A ragasztónak csak fehérnek kell lennie, szinte lehetetlen eltávolítani a felesleges szürkét a résekből.

  Ragasztás mozaikozáshoz

  Egy másik probléma - mozaiklapok elhelyezése csak fésű lehet. Ragasztja az egyes lapkákat. Ha ezt nem tartják be, kiesnek (papírra ragasztott mozaik esetén), vagy megrekednek (egy erősítő hálóra ragasztott mozaik esetén).

  Diszperziós ragasztók kerámiacsempékhez és mozaikokhoz

  A mozaiklap burkolatának előkészítése

  Már említettük, hogy a csempe tökéletesen lapos felületen fekszik. Gyakran a falak gipszkartonnal vannak ellátva - gyorsan, simán és olcsóan. Erősen nem javasoljuk a gipszkarton használatát a fürdőszoba falainak kiegyenlítésére. Fő hátránya az alacsony fizikai erő. Közepes terhelés esetén, például a mosás közben a falon hajlik, hajlítsa. Ennek eredményeként a csempe leesik. A szárazépítészeteket az építőipari vállalatok használják, így jelentősen növelik a munka sebességét, és ennek megfelelően a nyereségüket. Mint mindig, az ügyfél mindenért fizet.

  Gipszkarton a fürdőszobában

  Ha a saját kezével befejezi a fürdőszobát, akkor ne legyen lusta a falak vakolásához cement-homokos habarccsal. Lépésről lépésre útmutatásokat kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében megadjuk erre a lehetőségre.

  1. lépés: Ellenőrizze a fal állapotát. A legtöbb esetben a szokásos vakolat után át kell nevezni. Ellenőrizze a hosszú, hosszú sínt vagy szintet, alkalmazza különböző helyeken és különböző szögben. Nézd meg a réseket. A könnyű lámpák sokkal könnyebb észlelni. Tegye a padlóra, a fénysugarak jelzik a szabálytalanságokat.

  Hogyan ellenőrizzük a fal síkosságát?

  Hogyan készítsünk olyan felületet, amely alkalmas a mozaik burkoláshoz?

  1. Készítse elő a habarcsot és az alapozót. Válasszon minőségi anyagot, ne próbáljon megmenteni.

  Csésze nedves helyiségekhez

  CERESIT CT 17 mélybehatoló alapozó

  Hígítsuk fel a primert a tartályon feltüntetett arányokban. Ha aggályai vannak a minőségével kapcsolatban, akkor kb. 15% -kal csökkentse a víz mennyiségét. De semmiképpen sem ajánlott a víz százalékarányát növelni, az anyagkészítési technológia kisebb mértékű megsértése azonban jelentősen csökkenti a hatását.

  A hígított alapozó keverék jobban rögzíti, gyorsabban ragadja meg. Azonban a mélyen behatoló jobb, csak hígítatlan formában jelenik meg.

  Jobb előkészíteni egy ecsettel, nem pedig egy hengerrel. Egy ecsettel óvatosan dörzsölheti a folyadékot a felületre, a görgő csak áztatja. Ezenkívül az ecset minden nehezen elérhetõ helyen kezel, ami nem hajtható végre görgõvel.

  A gipszet spatulával helyezzük

  Szélsőséges esetekben a szárítás után a nyomokat csiszolópapírral lehet eltávolítani. Jobb, ha egy síklapon vagy simítóval rögzítjük, körkörös mozdulattal köszörülve, ne nyomja meg keményen.

  A szerszám a felületek csiszolásához a vakolat után

  Ha nincs súroló anyag, és a nyomok kicsiek, akkor egy fém vasalommal egyenlíthetjük.

  Nyomja meg határozottan a fal felszínéhez szöget bezáróan, és a felületen különböző irányokban fusson többször. A legtöbb esetben ez az igazítás elegendő.

 • Tisztítsa meg a felületet a portól, tanácsos porszívót használni.
 • 2. lépés: Mérje meg a falak területét, vásárolja meg a megfelelő mennyiségű ragasztót és cserépet.

  Egy jó mozaik nem csak dobozban, hanem egyéni filmben is megtalálható.

  A csempe állománya kicsi, 5% elég. Az a tény, hogy könnyen vágható a kívánt méretre a varratok mentén, a hulladék a minimális mennyiség. Ez a hagyományos csempe lehet csiszolt vagy egyenetlen széleket, és növeli a hulladék mennyiségét.

  Számolja ki a csempék számát

  3. lépés: Az alapozót nagyon óvatosan alkalmazzuk kétszer. Ne hagyja ki ezt a műveletet, már említettük, hogy a mozaik burkolat nem tolerálja a technológiától való eltéréseket.

  Alapozás görgővel

  Helyezze el a talajt a falon

  4. lépés: fontolja meg a csempe behelyezését. Ha dekoratív mozaikhatárt szeretne készíteni, akkor döntsön a bobber és burkolat anyagáról.

  Markup Board

  Mozaik határ a fürdőszobában

  5. lépés: A falon húzzon vonalakat a járda és a csempe behelyezése érdekében. Ha kevés tapasztalat van, akkor három sornyi csempe vonalat rajzzon le, ez lehetőséget ad arra, hogy folyamatosan figyeljük pozícióját. Az a tény, hogy a laminált mozaik lapjai nagyok, és minél nagyobb az anyagegység, annál nehezebb a hibák megszüntetése a köztük lévő rés között.

  6. lépés: Készítse elő a ragasztót. A technológiát a csomagoláson feltüntetik, kövesse a gyártó tanácsát. Van aggály a minőségével kapcsolatban? Adjunk hozzá egy kis alapozót a hígítóvízhez, körülbelül 10-20% -át. Az előző műveletekből származó alapozó.

  Főzőlap cserép

  Fontos. A ragasztó konzisztenciája nagyon óvatos figyelmet igényel. A szokásos lapkák esetében ez nem olyan fontos, lefelé, lefelé helyezkedik el, mindegyik varrón keresztet helyeznek a rés fenntartásához. Ugyanez a kereszt nem engedi, hogy az egyéni csempék lassan leesnek az idő múlásával. Hasznos a mozaik kereszt használata, nem tartják meg a leeresztéstől. Ez azt jelenti, hogy a ragasztónak vastagnak kell lennie, de nem annyira, hogy rontsa a tapadási együtthatót a fal és a csempe között.

  A megoldás minőségének ellenőrzése

  Ragasztási fogyasztás mozaikozáskor

  7. lépés: Indulj az alsó sorból és a távoli sarokból. A ragasztót kétszer alkalmazza. Első lapos spatula, majd fésű. A gerincek magassága 3-5 mm-en belül, válassza ki a megfelelő spatulát, és adja meg a megfelelő lejtést. Minél jobb a ragasztó dörzsölése, annál biztonságosabb az egyes csempe. Ez különösen igaz a papírlapokra. A megerősített háló növeli a rögzítés megbízhatóságát, mélyen be van ragasztva a ragasztóba.

  Csemperagasztó alkalmazási eszközök

  Ragasztás egy fogazott simítóval

  A ragasztó egy simítóval

  A ragasztó alkalmazása a falra

  Gyakorlati tanácsok. Már elmondtuk, hogy a csempe közötti távolság megtartása szemmel lesz, nagyon nehéz a tapasztalatlan építők számára. Az elkerülhetetlen foltok alig észrevehetőek, összecsomósodnak egy pecsétes mintán. Vágjon egy egész lapot egy építő késsel két részre, indítsa el az első sort félig, majd a következő egy teljes lapkal.

  8. lépés Óvatosan vízszintes helyzetbe helyezze az első lemezt. Ha egy kis kárpitra van szüksége, akkor lassan mozgassa két kéz tenyerével. Jelentős vagy helytelen irányú erőfeszítések esetén a mozaiklapot összehangolják. Annak érdekében, hogy minden csempe jól illeszkedjen, használjon simítóval, annál nagyobb, annál jobb. Minden 3-4 lapban, ellenőrizze a helyzetüket különböző irányokban, hosszú sínnel vagy szinttel. Ha van lézeres szintje, remek. Az ő vonalai nem ragasztottak, gyorsabban tud dolgozni. Ne engedje meg a réseket, majd erősítse meg őket.

  Fontos tudni, hogy nem ajánlott teljesen eltávolítani a ragasztott lapot, csak a falon lévő helyzetet kijavíthatja. Nehéz felhelyezni egy eltávolított lemezt újrafelhasználásra, különösen ha papír alapon van, a papír nedves és könnycseppelhet eltávolításkor.

  Az első lap ragasztása

  Könnyedén nyomja meg a mozaikot simítóval

  Videó - Mozaik Laying

  Gyakorlati tanácsok. Nagy figyelmet kell fordítani a kijárati csővezetékek helyére. Itt jobb, ha több ragasztót helyeznek el, mint kevésbé. A maradványok eltávolításra kerülnek, semmi probléma.

  Ugyanígy folytassa a munkát a fürdőszoba falának teljes felületén.

  9. lépés Ha a mozaiklap lapja papír, akkor azt el kell távolítani. Az eltávolítást csak akkor kell elkezdeni, miután a ragasztó tökéletesen edzett, az idő a csomagoláson feltüntetett, a legtöbb esetben 24 óra. Nedvesítse a papírt egy nedves szivaccsal, elegendő víz legyen. Ne hagyjon száraz területeket, hogy könnyen eltávolítható legyen, az egész területnek jól nedvesnek kell lennie. A papírt egyszerre el kell távolítani, ellenkező esetben nehéz lesz eltávolítani a maradékanyagokat. A nedvesedési idő kb. 2-3 perc, nincs hiányzó hely - ne tépje le a papírt, hanem ismételje meg az áztatást. Ha helyesen történik, a kerámia burkolat könnyen felszabadul a felső lapról.

  A mozaik mozaikjának lépései papír alapon

  A megerősítő háló hálólemezeire nincs szükség erre a műveletre, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munka elvégzésének folyamatát.

  10. lépés: Fugálja az ízületeket.

  A habarcs mennyiségének kiszámítása

  Amint kitalálhatod, a mozaikcserépnek sok varrása van. A gyakorlat azt mutatja, hogy a habarcs nem kevesebb időt vesz igénybe, mint a tojás. Sőt, ritkán lehet először mindent minőségileg elvégezni, meg kell ismételni a műveletet. A fugázás során baktericid műanyagokat használnak. Nagyon drágák, de akkor a felújítás során a falburkolat még többet fog kerülni. Ha az összes csempe felülete lapos, akkor könnyebben dolgozni. Dörzsölje a tömeget a varratokba egy nagy gumi spatulával, nagy erővel vigyen fel, ne engedje, hogy rések legyenek.

  A tömegnek a széleken kell meghosszabbodnia, ez azt jelzi, hogy a varrat teljes mélységig megtelik. Néhány óra múlva a maradványokat nedves ruhával eltávolítják, de nem nedvesek! Használhat bármilyen puha anyagot.

  A felület száraz - ellenőrizze a munka minőségét. Minden hiányzó rést újra kell tölteni tömeggel, majd megtisztítani.

  Egyes lakástulajdonosok a fürdőszobai megjelenés javítása érdekében a fürdőszobában lévő falak bizonyos részeit a durva élek vagy egyenetlen csempék díszítő mozaik burkolatával zárják be. Menjünk velük nagyon, törölje le és tisztítsa meg minden egyes lapkát külön. Mennyi idő szükséges ehhez, lehetetlen előrelátni.

  Videó - Mozaik tippek

  Hogyan kell elhelyezni az ívelt mozaiklapokat?

  Az ilyen felületeken végzett munka algoritmusa saját tulajdonságokkal rendelkezik. Amikor a lapkát görbületes síkokra nyomják, a ragasztó teljesen hiányzik a kerámia lapok középpontjában, és a szélén a vastagsága nő. A ragasztó újraelosztása miatt a csempe középpontja egyáltalán nem marad, de hosszabb ideig szárad. A negatív hatás minimalizálása érdekében javasolt, hogy az ilyen felületeket minimális elemmérettel rendelkező mozaik csempe borítsa.

  Helyes mozaik telepítés

  Egy másik komplikáció a fugázás. Nagyon óvatosan kell eljárni, nehogy a csempe az éles szélekhez tapadjon. Ne feledje, hogy a habarcs sokkal nagyobb lesz, mint a sima felületeken.

  Technológia mozaikos csempe a fürdőszoba padlóján

  Ebből a célból vastag cserépet kell vásárolnia. A cselekvés algoritmusa több pillanatban különbözik.

  1. A padozatot vízvédelemmel kell ellátni. Ebből a célból különböző impregnálásokat használnak, kiváló tapadást mutatnak mind a betonpohárral, mind a cserépragasztóval. Ezen kívül jó vízálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

  A padló vízszigetelése

  Ceresit CE 40 Aquastatic. Elasztikus víztaszító habarcs

  Mozaik padló fürdőszoba

  Gyakran feltett kérdések

  Le tudok vágni mozaik burkolólapokat?

  Nem, nem az. Az egyetlen lehetőség, hogy professzionális és különleges gyémántvágó. Ekkor az egyedi elemek méreteit legalább 2 × 2 cm méretű és a megerősítő hálón készült csempe vágják. A papír nem fog működni. Az a tény, hogy a professzionális vágó gyémántkereke vízhűtéses, a papír nedves lesz, a mozaiklap külön darabokra szétesik.

  Hogyan vágjunk mozaikot?

  Mi van akkor, ha a szoba sarkában lévő rés nagyobb, mint a csempefragment szélessége?

  Az optimális megoldás a lemezek helyzetének pontos kiszámítása, és enyhén növelni a köztük lévő rést. De így megteheti, ha a rés növekedése nem haladja meg a 2 mm-t, ellenkező esetben a fal megjelenése romlik. Az ilyen problémák kiküszöbölése érdekében jobb, ha speciális műanyag sarkokat vásárolnak. Ezek ugyanúgy vannak felszerelve, mint a szokásos csempe. A sarokelemek segítségével legfeljebb öt milliméteres rést hárít el.

  Hogyan kell körkörös lyukakat készíteni?

  Amikor a mozaiklapot egy asztalos késsel helyezi el, vágjon egy négyzet alakú lyukat, hogy illeszkedjen a csőátmérőhöz. Ezután húzza ki a mozaikot a vágott darabból, négy darabra lesz szüksége. A négyzetek éles sarkát kétféle módon távolíthatja el.

  1. Az első. Tartsa a csempe egyik sarkát fogóval, és a második fokozatosan apró darabokkal megszakítja az éles csípőfogót.
  2. A második. A fogók vegyél egy csempe és a kívánt sarokcsiszolót egy gyémántlemezzel.

  Fontos. A gyémántlemezek kétféle formában készülnek: beton és csempe vágására. Jelentős különbségek vannak, és nem használhatók más célokra. A betonlemez hosszú sugárirányú résszel rendelkezik a vastag beton nagy mennyiségű porának eltávolítására. Ezek a vágások rezgést generálnak, amelynek hatására a csempe megreped. A csempézett munkákhoz tartozó lemezek nem tartalmaznak vágást, az oldal síkjaiban sekély, rövid hornyok vannak.

  Lehetőség van visszaállítani a mozaiklap eredeti megjelenését?

  Ezt csak akkor lehet megtenni, ha van ellátva lemezek. Vedd fel a boltba hosszú idő után pontosan ugyanazt a mozaikot lehetetlen. Minden egyes árucikknek saját különbségei vannak, ezt a technológiai folyamat sajátosságai magyarázzák.

  Ha követni fogja az összes ajánlást, gondosan és figyelmesen kezelje munkáját, a bélés minősége a saját kezével kevéssé különbözik a szakemberek munkájától. Ne rohanjon, óvatosan kezelje az egyes műveleteket. Indítsa el a csempéket a fürdő legszembetűnőbb sarkából. Még akkor is, ha kis hibák kezdődnek, senki sem veszi észre őket. És ez alatt az idő alatt képes lesz egy kicsit gyakorlati tapasztalatot szerezni ilyen összetett munkák elvégzésében, nincs többé házasság.