Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan cseréljék fel a zsetonokat a fürdőben

Mi a teendő, ha a fürdetés csípősnek tűnik? Gyakran előfordul, hogy ez megtörténik a javítás során, egy csempe vagy kalapács véletlenül az otthon vagy az objektumra esik. Vagy a szállítás során új fürdő érkezik a falra vagy ajtónyílásba, és egy zománcdarab leesik. Ez szégyen.
De legyen ez, ahogy lehet. A baj történt. Hogyan távolítsuk el a chipet? Fürdő, mert egy chip nem akar zománcozni, és a bélés, hogy tegye vagy vesz egy újat annál is inkább.

Három módja a forgács forgácsolásának javítására.

Az első módszer

Az első módszerrel megvásárol egy kész Remkomplektet, amely mindent tartalmaz a hasítás (gitt, csiszolópapír) javítására, majd a későbbi festéshez (spray-doboz különleges zománccal).

Második út

Ebben a készülékben önállóan szerelik össze a javító készletet, hogy lezárják a fürdőszobában a hasadást (autóipari gitt, aceton, stb.) A szükséges anyagok beszerzésével a szokásos háztartási áruházakban.

Harmadik út

Ebben a megrendelésben a szolgáltatás lezárja a hasítást és a zománc későbbi helyreállítását az egész fürdőben. A forgácsolás teljes eltávolítása a fürdőben. Így nem volt látható nyom.

Az első módszer - a legkönnyebb - kész fürdőjavító készletet vásárol.

A hazai termékek gazdagok mindenfajta készletet találnak a "házi" készítéshez. És a kereslet, ahogy tudjuk, kínálatát hozza létre.
Az orosz gyártók javaslata nem feltétlenül a legrosszabb minőségű, de az ellenőrzés és az érthető tanúsítás hiánya miatt nem hitelesek.
Talán valakit, aki hisz az üzletemberek altruizmusában és őszinteségében, hasonló analógokat kereshet. Ebben a cikkben megemlítem a háztartási fürdők háztartási termékek legelismertebb gyártóját, amely a Cramer márkanév alatt a fürdőkben való forgalomból való készletet készíti. Cramer német cég, amely kizárólag vízvezeték-hibák javításával foglalkozik.
Így találkozunk. Kit "Keramik-Email-Acryl Reparatur-Set"

A forgácsoló készlet tartalmazza:

 • maga a gitt keverék (a képen egy üvegedény és egy műanyag cső).
 • Spatula, a gitt keveréséhez a keményítővel.
 • Csiszolópapír, kétféle akril (szürke) és zománcozott (barna).
 • Hát, permetezz speciális zománccal. Alkalmas kerámia, zománcozott és akril fürdők bevonására.

Mindent kihúzzuk a dobozból, és folytatjuk a chip leállítását, ha az alábbi utasítások érdekelnek a spoiler alatt.

+ A spoiler felfedése:

Első lépés - sweep.

Először is megtisztítjuk a chipet.
Nem mosakodtunk mosóporral, de óvatosan tisztítsuk meg a szennyeződéseket, ha rozsdásodunk benne, azt is eltávolítjuk. Javasoljuk, hogy a bontási helyet a Sanoks WC-kkel töltsék be, és várják, amíg az aktív komponensek enyhén elenyészik a hasadást.
Sanox mosással végzett mosás után zsírtalanítsuk fel sima szódabikarbónát és szárítsuk.
Ha van aceton otthon, ne bánja meg, és kezelje a chipeket és azokat.

A második lépés a gitt keverék előkészítése.

Az óntartalom (gitt) és a műanyag cső (keményítő) tartalmát 30: 1 arányban kell összekeverni egymással.
Annak érdekében, hogy könnyebben megértsük, mérjük ki a gitt méretét dió, és a keményítő borsóval. A csip méretétől függően mérje meg az anyák és a borsó felét.
Ne feledje. Ebben az esetben a keményítő kisebb mennyisége jobb, mint feleslege.
Alapos keverés után a keveréket egyenletesen fel kell használni a csipre.

A harmadik lépés. Kaparás.


Fél óra várakozás, és csiszolópapír csiszolja a gitt. Nincs külön tanács, csak győződjön meg róla, hogy nem érzi át a fürdő és a gitt közötti átmenetet az ujjaival. Ahogy az építők "flush" -nak mondják. Használjon szürke csiszolópapírt, ha van akril kád, barna, ha a zománc fürdő.

A negyedik lépés. Festés.

Itt azt hiszem, minden világos is. 15 - 20 cm távolságban permetezze a permetet a hasítás helyére. Jobb, ha ehhez egy sablont használsz.
Ne próbálja meg a hasadási helyet egy "passzban" festeni, permetezni a permetet 1-3 percenként. Rétegenként.
Ha megállítja a színek megkülönböztetését a fürdőszoba és a chip helyén, a javítás végét jelenti.
2 óra múlva megérintheti a kádat. És a zománc teljesen megszárad 48 órán belül. De ne feledje, az utasítás csak 4 nap után igényli a fürdőszobát.

Egyébként ezzel a készlettel nemcsak egy fürdőkádban rejthetjük el a chipeket, hanem egy mosogatóba, mosogatóba vagy akár sütőbe vághatók, ahogy a gyártó a tűzhelyen állítja.

Második módszer - Összeszereljük a készletet.

"Sanoks", aceton, szóda

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a forgácsot a piszoktól és az úgynevezett "szappannal" (vékony réteg zsírozott szárított szappan, sampon), szükségünk van mosószerre.
Vásárolunk az egyik legnagyobb költségvetési források "Sanoks" az ára 2016 augusztusában körülbelül 50 rubel. Oxálsavat tartalmaz, és jól elfogy a rozsda.
Egyszerű, szódabikarbóna.
Aceton.

Gépi gitt

Hogy majd lezárja a fürdőben. Nincsenek alapvető követelményei. Ha a fürdő csak egy pár zsetont, akkor jobb, hogy válasszon egy kisebb tubust és lehetőleg világos színű, sötét színű nem mutatják az új fürdő zománc. (költség 50-90r.).
Véleményünk szerint az üvegszálas gitt megőrzi a hőmérsékletet. Személy szerint, amikor a fürdőkádban felszedjük a chipeket, ezt használjuk, de egy drágább gittért is költ.

csiszolópapír

Csiszolópapír, a legolcsóbb. Különleges minőségre nincs szükség, ezért a "flush" gitt polírozása a fürdőszobából és puha. A fürdőkád egyik részének lezárásához elegendő lesz egy pár levél. Egy 80 grit, egy kicsit kisebb. Nincs értelme a nedvességálló papír felvételéhez, egyszerűen elvégezni. (18-20 p.)

Fürdő zománc

Tűzzománc fürdők jönnek a különböző mennyiségek természetesen lezárására 1-2 zseton akkor nem kell egy liter üveg „Reafleks50” vödör vagy „folyékony akril.” Tehát menj a santekh boltba, és kérj zománcot a zsetonok lezárására. Kis csövekben értékesítik őket, ami elég 3-4 zsetonnal. Az egyértelműség kedvéért ezek közül néhány a következő képen látható:

A bemutatott zománcok közül a legjobb a "Rust-Oleum" "Tub" zománcának tekinthető Tile "(a képen zöld a jobb oldalon) Az igazság és az ára ez a készlet körülbelül 900 rubel (ez Moszkvában Leroy Merlin).
Hogyan kell a gitt-chipet és a festéket?

Az egyetlen hátránya ennek a két módszernek a lezárása a repedések vagy spalling a fürdőszobában az, hogy mivel nem próbálja meg, és a helyén a spall is látható lesz. Nem sok, de mégis észrevehető lesz. Az alábbiakban néhány fényképes példát láthatsz, amennyire láthatod:

A fenti képen a chipet egy spray zománc javító készletbe ágyazták. Az első dolog, hogy látható, hogy maga a chip is jól megcsinált, egy másik dolog az, hogy a zománc színe nem egyezik a fürdő gyári burkolatának színével. Erről világosan látható.

Ebben a fotón a fürdőt ecsettel zománccal festették. Minden pontosan ugyanaz, mint az első fotón. A zománc színe nem egyezett a zománc gyári színével. És ez 10 esetből közel 9 esetben fordul elő. Ezért javasoljuk ezt a módszert csak azoknak, akik maguk fürödnek. Vagyis felelősek a munkájukért.
Ha a fürdő új vagy mester vagy, és el kell venned egy tárgyat, akkor ez a módszer biztosan nem fog működni az Ön számára, mert észrevehető lesz. Csak a harmadik és az utolsó módszer segíthet Önnek - olvassa el alább.

A harmadik út. Hogyan készítsünk tökéletesen a fürdőben a kavicsot?

Fotó először: Szóval. Van egy kád, lecsapott. Skol nagy, piszkos. Ehhez valamit meg kell tennie.
Először is, mindenekelőtt tisztítunk mindent a szennyeződéstől és a rozsdától. Scrub, hogy a chip belsejében a lehető legtisztább legyen. A chipbe öntse egy kicsit "Sanox" -ot és alaposan csiszolópapírt. Miután alaposan lemosták a vizet és a szódát (oltsa le a savat, hogy részecskéi ne maradjanak a gittréteg alatt.

Skol mosott. Rendben, száraz.
Van idő - bőven lemosni egy csipet forró vízzel, és várni, amíg a víz elpárolgott, és a csipke szárított, ha van egy hajszárító, szárítsa meg vele - időt takarít meg.


Most szárítsd meg a gitt. 20-30 percig és a gitt készen áll a sztrippelésre


Előfordul, hogy az első alkalommal a gitt nem tökéletesen illeszkedik, és benne vannak "hornyok", ez nem ijesztő, csak egy másik réteget használjon.


Ne felejtsd el, minél finomabb a lakkot a fürdőszobában finomítani, annál egyenletesebb lesz a hely. Így egyáltalán nem lesz észrevehető.


Végül az egész fürdőszobát új, zománcozott réteg borítja. Ez minden. Csak ez a módszer garantálja a szín abszolút "egyenletességét".

Chip a fürdőszobában és egyéb problémák a bevonattal. A károk típusai és a javítási módszerek

Minden fürdő nem képes örökre szolgálni, idővel különböző problémák és problémák merülnek fel, és meg kell változtatnia a tálat vagy magával kell kezelnie a sérülést. De ahogy az gyakran előfordul, nem lehet pénzeket vásárolni egy új betűtípustól, mert a fürdőszobában történő forgácsolást, a repedéseket vagy a rozsdafoltokat el kell távolítani.

De először meg kell találnod, hogy milyen típusú problémák léteznek, és csak akkor gondolkodni, hogyan lehet eltávolítani a kavics a kádban, javítani a rés vagy a lyuk, és általában, hogy kell, hogy "csak abban az esetben" kéznél.

A fürdőkárosodás típusai

A fürdők öntöttvasból, akrilból, acélból, fából, üvegből vagy természetes / műkőből készültek. De ha a fa, az üveg vagy a márvány gyakorlatilag nem érhető el a helyreállításhoz (ez egy exkluzív termék, és a legjobb, ha nem szabad elrontani a tálat), akkor az első három tálatípus a legnépszerűbb. Velük, és meg fogjuk érteni.

 1. Chip zománc bevonat. Ez a leggyakoribb probléma, amely nem a legnagyobb erőfeszítést igényli. De a legfontosabb dolog - megakadályozni a hézagok növekedését és azonnal lezárni.
 2. Rust. Ez szinte bármilyen bevonaton jelenhet meg, függetlenül az anyagtól.
 3. Scratch. A leggyakoribb az öntöttvas és akril fürdőben. Az akril karcjai szörnyűbbek, mivel különböző mélységek vannak, és a falak vagy alsó részek szétszakadásához vezethetnek.
 4. Split. Ez a "baj" az akril tálak túl vékony falak vagy alján.
 5. A lyukon keresztül. Ez minden típusú betűtípusban megtörténik, de ha a chipeket és a repedéseket saját kezével lehet megjavítani, akkor lyukaknál csak a professzionális helyreállítás vagy a fürdőben lévő bélés fog segíteni.

A károk kezelése

Chip zománc a fürdőszobában, hogy meglehetősen könnyű legyen, kis fizikai hatás (különösen az acél tálak esetében), és most egy darab bevonat elrepült. Ha nem zárja be azonnal, az anyag további korrózióját eredményezheti, és ennek következtében károsíthatja az egész tálat.

Tipp Különösen fontos az acryl csiszolt zománcfürdőjének javítása! Bármelyik barlang azonnal a nedvességnek az anyagba való behatolásához vezet, és ezután a betűt elpusztítja.

Hogyan lehet a csiszolt zománcot megjavítani?

A zománcfürdõ szakemberek javítását célszerû kiváltani, különösen acél vagy öntöttvas tálak esetében. De ha a fürdőszobában a zsetonok javítása egyszerűnek tűnik számodra, akkor saját kezeddel veheted. Szóval, hogyan lehetne megjavítani a fürdőkádon? Sok lehetőség:

 1. Telepítse a kész akril bélést. Ez az opció akkor alkalmas, ha nem csak törölte le a zománcot a fürdőszobában, és a lyuk túl nagy volt ahhoz, hogy le legyenek zárva az elérhető eszközökkel.

Tipp A fürdőben lévő betétek bármilyen méretűek és alakosak lehetnek, néha ez a módszer pénzügyileg jövedelmezőbb, mint a csiszolt zománc lakk vagy festék helyreállítása.

 1. Javítsák meg a porcelánfoltot.
 2. A károsodás megszüntetése száraz kendővel és ragasztóval.
 3. Dot zománcos tál.
 4. A bevonat belső rétegének teljes cseréje az akril öntésével.

Hogyan és mit kell megjavítani egy kis fürdőszobában? Kiválaszthatja az első két lehetőséget.

 • A porcelánfolt egy régimódi régimódi mód, amely bármilyen típusú tálra alkalmazható. Először is, szükség van egy csésze vagy egy porcelánlemez töredékeinek gyűjtésére, amelyek alkalmasak a fürdő fedésére.
  • zsírtalanítás a zománcozott fürdőben (lehet benzin);
  • a terület csiszolása;
  • porcelán porrá porrá;
  • epoxigyantát alkalmazzunk a keletkező zománc károsításra;
  • Por porcelán morzsával és spatulával.

Tipp Ez a módszer nemcsak a fürdőkádak forgácsának javításánál ideális, hanem akkor is, ha a zománc egyszerűen kopott. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az epoxi 2-2,5 órán belül lefagy.

 • A száraz mosogatószert és a BF-2 ragasztót pasztaszerű anyaghoz keverjük, majd a hasítással és zsírtalanítással a massza ecsettel történik. De van egy másik lehetőség, hogyan kell visszaállítani a zománcot:
  • a helyet egy vékony ragasztóréteggel terjeszti;
  • por vízzel, szintet;
  • ismételje meg az új zománc rétegének beállítását a teljes lefedettség szintjéig.
A pépet és a felület tisztítását a festés előtt

Tipp Minden egyes ragasztó- és fehérréteg csak az előző szárított felületen helyezkedik el. Ugyanakkor a végső száradás legalább 70-100 órát vesz igénybe.

 • A zománcozott fürdőben, amelynek mérete meglehetősen nagy, speciális szerszámokkal van ellátva. Ezek az úgynevezett zománc restaurátorok, amelyeket a vízvezeték-részlegekben értékesítenek. Többfunkciós és kényelmesen használható, a kompozíciók képesek megbirkózni a nagy üregekkel, ha például nem csak egy chip alakult ki, hanem egy lyuk a tál belső felületén.

Fontos! Az ilyen kompozíciók otthon történő megtanulása után pontosan meg fogod tudni, hogy mit és hogyan lehet kijavítani a fürdő zománcát, sőt, hogyan rögzíthetsz egy kályhát, egy mosógépet és más háztartási készülékeket.

 • bontsa le a hasított helyet, hogy zsírtalanítson és hagyja megszáradni;
 • A zománcot ecsettel kell felhordani, és a lehető legkisebbre elosztani;
 • egy másik zománcréteget kell felhordani és újra szárazra kell hagyni.

Miután a teljes száradáshoz (kb. Egy nap) elegendő időt kell adni, és a fürdőkádat forró vízzel ki kell öblíteni.

Most már tudod, hogyan lehet zománczára három módon. De az a probléma, hogy hogyan javítani csiszolt zománc nem olyan nehéz, mint például, hogy javítsák meg a crack az falon vagy alján egy akril fürdő.

A repedések eltávolítása 0,1 cm-ig

Ha egy zománcdarab elszakadt vagy karcolások vannak a zománcon, mint mm, akkor a legegyszerűbb módja a résnek epoxi ragasztással történő lezárása. Ehhez szükség van:

 • tisztítsa meg azt a helyet, ahol a zománc a káddal csiszolópapírral kijutott;
 • fúrjon lyukat a repedés végein (legfeljebb 1 mm) egy fúróval, hogy megakadályozza a további repedést;
 • mossa le és szárítsa meg a chipet;
 • gyúrja meg az epoxi alapú gitt;
 • szoros repedés az applikátorral;
 • hagyja megszáradni és csiszolni.

Tipp Ha a repedéseken túl a zománcot lecsapolták, akkor a chip felosztása a szokásos módon történhet. Fontos, hogy a gitt a különböző irányokba ragasztja a repedést szorosan.

Lyukakon és szerelési lehetőségeken keresztül

Gyakran erős mechanikai hatás vezet a lyukak megjelenéséhez. És ez sokkal nehezebb, mint a zománc, mivel karcolásokra van szükség, mivel egy sor munkát kell elvégezni nemcsak a kicsapott fürdők javítására, hanem a lyuk megjavítására is. Először egy speciális készletet kell vásárolni a fürdő helyreállításához, amelyet a vízvezeték-berendezések minden részlegében értékesítenek.

Tehát, hogyan és hogyan zárja le a karcolásokat és lyukakat:

 1. úgyhogy a zománc feltörése a fürdőszobában nem növekszik, fúrjon lyukat a szegmens végein, átmérője legfeljebb 2-3 mmv;
 2. tiszta, csiszolópapírral csiszolt apró frakcióval és zsírtalanítással alkohollal;
 3. Epoxi gyantát (amelyet a fürdővel ellátott javító készlettel árulnak) szigorúan az utasításoknak megfelelően keverjék össze;
 4. a zománcban lévő repedést egy gyantaréteggel lezárják;
 5. egy megerősítő keveréket helyeznek fel a tetejére (szintén a javító készletbe kerülnek) és a gyanta rétegbe nyomják;
 6. a kompozíciót hagyja teljesen megszáradni (az utasításoknak megfelelően);
 7. tisztítsa meg a hasítás helyét csiszolópapírral és alkohollal;
 8. alkalmazzon polírozást, amely szerepel a javító készletben;
 9. Polírozzuk a területet egy flanel puha ronggyal.

Most már tudod, hogyan lehet eltávolítani a karcolásokat a fürdőszobában, függetlenül a méretétől, de ahhoz, hogy soha ne láthasson karcolásokat a fürdőszobában, meg kell követnie néhány egyszerű és egyszerű tippet a szakemberektől.

Egy kicsit a kár megelőzéséről

Természetesen, tudva, hogyan kell megjavítani a zománcot vagy megbirkózni a rozsdával, a tál takaróját kissé véletlenül kezelheti. De érdemes évente megjavítani a lecsapott fürdőket, ha nem engeded meg ezt? Így a tapasztalt tippek:

 1. válasszon egy enyhe fürdőtisztítót bármilyen frakció csiszolóanyag nélkül;
 2. ne engedje, hogy a tál kemény anyagokkal érintkezzen (medencék, kalapács);
 3. ne öntsön savas vagy savas készítményeket a betűtípushoz;
 4. ne üsse meg a tálat éles tárgyakkal (javításkor jobb, ha puha ruhával vagy buborékfóliával borítja a fürdőt);
 5. ne használjon klórt és egyéb fehérítőt;
 6. ne ugorjon a fürdőbe (még a baba is károsíthatja az akrilfürdő alját);
 7. válasszon olyan terméket, melynek vastagsága érvényes.

Az utolsó pont különösen az akril tálakat érinti. Az a tény, hogy sok gyártó lehetővé teszi a falak elvékonyodását, a finom formák betűtípusát. Ezért rendkívül fontos, hogy egy tálat válasszon "a világításon". Ha a betűtípust egy fényes fényforrással szemben állítja, egyenletesen sík, áttetsző területek nélkül. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem mentette meg az anyagot, és a közeljövőben nem fog szembesülni a bevonat helyreállításával, a forgács visszaállításával a falon vagy a fürdő alján.

Hogyan és hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben?

Chip zománc a fürdőben - nem a leggyakoribb, de nagyon bosszantó hiba. Fel fogja hívni a tulajdonos szemét, amíg végül úgy dönt, hogy megszünteti. Ez nem olyan bonyolult művelet, amely különleges képességeket vagy tudást igényel. Meg fogjuk érteni részletesebben, hogyan lehet megszüntetni a csiszolt zománcot a fürdőszobában.

A zománcfürdő károsodásának természete

Az öntöttvas fürdők akril zománccal borítják a korrózió elleni védelmet, valamint az esztétikai megjelenést. A régi fürdők zománc rétege kicsi - nincs mechanikai sérülés elleni védelem. A zománc a sarkokban szétzúzódik, amelyet gyakran dörzsölnek, vagy bármi más helyen, amikor kemény tárgyat találnak. Például egy acélvessző esett a fürdőbe, és a kiöntő egy darab bevonatot szét.

A csupasz fém kitett része sebezhetővé válik a vízzel szemben. Vannak rozsda, káros mikroorganizmusok vagy gombák.

Gyorsan megtudhatja, hogyan javíthatja a zsetonokat, valamint hol kaphatja meg a szükséges anyagokat, ha internet-hozzáféréssel rendelkezik. És mielőtt elkezdené a munkát, meg kell vizsgálnia a károkat. Az értékelést követően világossá válik, hogyan kell eltávolítani a fürdőben a hasadást, milyen eszközöket kell alkalmazni, és mit kell tenni a régi kedvenc fürdőjével.

Olvassa el a szakértők ajánlásait a munka megkezdése előtt:

 1. Karcolások, repedések vagy apró lyukas lapkák sikeresen megjavítva, ha autót használnak. A gitt nem igényel további feldolgozást, így a kád azonnal felhasználható a száradás után.
 2. A régi bevonat lefejtése azt jelenti, hogy meg kell változtatnia. Ha kár, hogy kivesszük a régi fürdőt, mert mindenkinek megfelel, kivéve a zománc károsodását, majd a fürdő fedele helyreállítása szükséges.
 3. A régi zománc eltávolítása a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat, előkészíteni kell. A munka technológiájától és az utasítások betartásától függően a fürdő tulajdonosának garantáltan jó és tartós eredményei lehetnek.
 4. A fürdõben zománc, amelynek nagy vagy közeli csiszolása van, polimer zománcokat kell használni, ezt követi őrlés. Ha a sérülés területe jelentős, akkor az öntöttvas fürdő zománcát újra kell festeni vagy átönteni a Stakril technológiával.

A zománcfürdőben nem keletkezik plakk és rozsda, ezért a bevonat tisztaságát zománcréteggel kell fenntartani. A zománcfürdőben levő csíkot önmagában is kiküszöbölheti. Minden szükséges elemet értékesítenek minden építési piacon vagy egy raktárban.

Néha a zománc károsodása túl nagy. A zománcot teljesen frissíteni kell. A modern technológiák lehetővé teszik maguknak, és nagyon gyorsan és olcsón.

Felület előkészítés

Ha a fürdő tulajdonosának egy hófehér fürdőben fáradt a rozsdás folt, és elkezdi keresni a fürdőfelület javításával kapcsolatos információkat, akkor a helyreállítás megkezdése előtt ezt kell tennie.

 1. A fürdőben lévő zsetonokat megvizsgálják. Ha rozsda van jelen, akkor vegyileg vagy mechanikusan kell eltávolítani. Ha a hasított terület fekete lett, akkor valószínűleg baktériumok indultak benne. Ebben az esetben a chipet antiszeptikus készítménysel kezelik.
 2. Ha a régi zománc elkezd lemaradni az öntöttvas mögött, akkor a fürdő zománccal való újbóli festése előtt teljesen fel kell tisztítani egy csiszológépet és egy fúvókát, aminek csiszolópapírja van a fémre.
 3. Egyetlen chipet is csupasz fémre vágnak. Ehhez csiszolópapírt vagy vastag drótból készült fém keféket kell alkalmazni. A kefét óvatosan kell alkalmazni, hogy ne károsítsa az egész zománcot.
 4. A szükséges eszközök készen állnak, a szükséges komponens beszerzése a zsetonok rögzítésére szolgál. Nem lesz szükség felesleges vízvezeték-javító készlet beszerzésére, ha gumi tömítést veszít, amikor eltávolítja a tartozékokat, és lekapcsolja a fürdőt.
 5. A fürdőt alaposan mossák lúgos mosószerrel és teljesen megszáradnak.
 6. Ha a zománcot teljesen kicserélik, a fürdőt leválasztják a vízvezetékből és minden tartozékot eltávolítanak.
 7. A fürdő felületét aceton vagy alkohol tartalmú szerrel zsírtalanítják. Ezután hagyja teljesen megszáradni a fürdőt.

Mindezek a manipulációk után a fürdő készen áll a zsetonok megszüntetésére. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a zománc előzetes helyreállítása gyorsabb lesz, és sokkal hosszabb ideig tart, mint nélküle.

A kis egycsillagok jól lezárták az autóipari gittal. Egy ilyen chip majdnem láthatatlan.

Hogyan és mit kell megszüntetni

Hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben? A zománc helyreállítása a területen és a sérülés mélységétől függően eltérő lehet. Az ilyen javítások önállóan végrehajthatók. Szélsőséges esetekben szakemberek igényeit mindig igénybe veheti.

A megosztott chip, ha a technológia szerint készült és figyelembe veszi a gyártók összes ajánlását, alig látható a fürdő felületén. Az alábbiakban vázoljuk a zsetonok javításának leggyakoribb és leghatékonyabb lehetőségeit a fürdőszobában.

Autóipari gitt alkalmazás

Az automata gitt kiválóan alkalmas a zsetonok és repedések zárolására a tulajdonságai miatt. A technológia öt egymást követő szakaszból áll:

 1. A tésztát összekeverjük és megkeményedjük.
 2. A Scol újra zsírtalanított
 3. A gipszvékony réteget a zománcdarab helyére helyezték
 4. A szakadt zománc helyén egy kis magasság keletkezik, amelyet alaposan meg kell őrölni, miután a gitt megszáradt. A csiszolt gitt nem szakad el, mert nem fog működni és nem fog fájni.
 5. Hagyja, hogy a gitt száraz legyen, távolítsa el a gipsz felesleget, gondosan homokozza fel a felületet.

A videóban: a festék zománcokat auto zománc.

Zománcfestés az egyetlen zsetonból

A kisméretű és punctate chipek esetében a fürdő zománcburkolása elegendő ahhoz, hogy ecsettel festse és tisztítsa meg a chipet. Így gyorsan és megbízhatóan visszaállíthatja a zománcot. Ez a módszer nem alkalmas a repedések lezárására. A munka fontos elemei:

 1. A módszer lényege, hogy több rétegben vékony ecsettel gondosan festse át a csiszolt felületet.
 2. Minden egyes zománcozási rétegnek ki kell száradnia. A nemkívánatos rétegek a csomópontok kialakulását eredményezik a csipsz éle mentén, a felszakító zománc és a középső üregek helyén.
 3. A zománcot 3-4 rétegű vékony rétegekben alkalmazzák. Tehát a chipet nagyon óvatosan lezárják. Az utolsó réteg megszáradása után a zománcot teljesen kiegyenlítik.

A zománc öntéssel történő teljes cseréje

A zománc súlyos károsodása esetén nincs más módja, mint a fürdésre. Különösen elhanyagolt esetekben a régi zománcot teljesen eltávolítani kell. Néha az ilyen munkák költsége meghaladhatja a fürdő saját költségét. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell mérnie az előnyöket és hátrányokat.

Ilyen munkákhoz szükség van a kád teljesen elválasztására a lefolyóból, ugyanakkor oka lehet a régi javító készlet beszerzésének és a gumibetétek cseréjének.

A régi vasfürdőben lévő betétel olyan mélyen esik, hogy szinte semmit sem mossa le. Ha a zománc nem sérült (csak frissíteni kell a kád megjelenését), akkor alkalmazhatja az ömlesztett fürdő technológiáját. Ebben az esetben a régi bevonatot nem távolítják el, de csak zsírtalanítják és csiszolják.

Ha a plakett mellett sok hiba van, akkor van egy lehetőség - a zománc teljes cseréje a régi réteg eltávolításával. Az így javított fürdő több évig használható.

Stakril technológia

Mi lenne még a fürdőszoba? A Stakril egy speciális polimer gyantán alapuló regeneráló zománc, amelyet a fürdő felületére öntünk és fokozatosan megkötődik. Kiderült, hogy az akril "héja", amely a fürdő egész területét lefedi. Ha korábban fürdőként aprították meg a zsetont, és ezután kis szabálytalanságok maradtak, akkor egy új, vastag akrilfólia teljesen elrejti őket.

A kész bevonat minősége közvetlenül függ a gondos előfeldolgozástól. Az interneten megtalálhatja a stakril házasság következményeit, amelyek a gondatlan hozzáállásból erednek.

Az üvegből bevont fémpadok leállítják a vizet, és megszerzik a legjobb hőszigetelési tulajdonságokat.

A népszerű módszerek használata

Ha hirtelen nincs különálló gitt a kezében, és az üzlet zárva van, és nem kaphat javító készletet, akkor az elérhető eszközöket kell használni. Vannak népi módszerek, amelyek még mindig sikeresen orvosolják a fürdőkben lévő zsetonok hibáit.

 • Az első út: a BF-2 ragasztó és a krétapor keveréke lesz. Abban a helyen, ahol a zománc eltűnt, a ragasztót elkenik és finom porral megszórják, majd a felesleget egy spatulával eltávolítják. Az eljárást addig ismételjük, amíg a csip felszíne megegyezik a zománccal. Ez egy meglehetősen tartós összetevő, amely 5-6 hónapig tart. Az ilyen módon helyreállítandó felületet 4 napon át száradni kell.
 • A második módszer az epoxigyanta és a porcelánmorzs keveréke. Az alkalmazás módja ugyanaz, mint a kréta ragasztóé. A festék festék a zománc sérült felületén és összeomlik. Ez a "javítás" tartósabb változata, amely körülbelül egy évig tart.

Ne felejtsük el, hogy ezek a módszerek átmenetiek és a gyári alkatrészeket átdolgozzák. De ha szükséges a sürgősen visszaállítani a chipet, akkor ezeket fel kell használni. De a leghatékonyabb módja az epoxigyantával való zománcozás.

Hogyan tisztítsuk a forgácsot a fürdőkádban - gyakorlati tanácsok a szakértőktől

Gyakran megtalálja a kis zsetonokat és a károsodást a fürdőszobában vagy mosogatóban, ami elrontja az egész képet. Ezért kell tudnia, hogyan kell eltávolítani a forgácsot a fürdőben anélkül, hogy teljesen megváltoztatná a terméket.

Ki kell távolítanom a forgácsokat és repedéseket?

A forgácsok megjelenésének fő oka, hogy a termékek bevonása egyszerűen nem ellenáll a mechanikai ütközésnek nehéz tárgyak esetén. Például egy keverő cseréjekor a csavarkulcs súlyosan károsíthatja a kádat vagy a mosdót. A gyenge bevonat még egy lehullott krémet sem képes megbirkózni. Az ilyen károsodás leggyakrabban azoknál fordul elő, akik inkább öntöttvas helyett acél bevonatot használnak.

A zsetonok jelenléte és figyelmen kívül lehet hagyni, ha nem egy árnyalat - rozsda, amely a vas oxidációja következtében keletkezik. Ha nem hozza időben a fürdőszobát "bizonyos értelemben", azzal fenyeget, hogy elrontja az egész terméket, amit a helyiségben megnövekedett páratartalom is elősegít. Ezenkívül a forgácsolás egy kis depresszió, amelyben a szennyeződés idővel felhalmozódik, és ez azt sugallja, hogy az állandó ellátás hiányában a károsodás káros mikroorganizmusok és penész megjelenését eredményezi.

A fürdőszoba chip felújítása - előkészítés a munkához

A munka megkezdése előtt magas színvonalú előkészítő munkát kell végezni, amelynek nagysága nagymértékben függ a kár nagyságától és az előfordulás időzítésétől. Például ha egy nappal ezelőtt egy repedés jött létre, akkor nem beszélhetünk a rozsda eltávolításáról, mert még nem volt ideje kialakulni.


Ha rozsda még mindig megjelent, előkészítse a szükséges eszközöket: tűket, lapos csavarhúzót és kést, amellyel a rozsdát eltávolítják. Nem valószínű, hogy sikeresen megtisztítaná a felületet, ezért nem lehet rozsdás átalakító nélkül használni, és ne használjon egy lépést az utasításoktól. Kezelés után a sérült területet alaposan kezeljük sima vízzel.


Ha súlyos szennyezéssel szembesül, akkor a munka elvégzése előtt meg kell szabadulni tőlük. Szerencsére különböző eszközök tömege van - speciális tisztítóporok, megoldások. A legfontosabb dolog az, hogy ne használjuk a nagy csiszolószemcséket tartalmazó szerszámokat. Miután megtisztította a termék felületét, mindenképpen öblítse le a fürdőt vízzel, és szárítsa meg a forgácsokat.

Hogyan tisztítsuk meg a chipet a fürdőszobában - válasszuk ki a megfelelő módszert

Számos módja van annak, hogyan kell tisztítani a forgácsot a fürdőszobában. Így például van egy "nagyapám" útja, amely PVC-ragasztót és fehér festéket vagy epoxigyantát és porcelán lapokat használ. Ha ragasztót választ, akkor a helyreállítási folyamat a következő:

 • Tisztítjuk a sérült felületet;
 • Fedjük le egy kis réteg ragasztóval és fehér színűre, egy egyenletes ecsettel történő szintezéshez;
 • Fedje le a sérült területeket, amíg teljesen be nem zárja a forgácsot, a legfontosabb az, hogy várni kell minden réteg kiszáradására.

Ez a munka nem a legnehezebb, és jó eredménnyel jár, az egyetlen hátránya, hogy körülbelül 5 napig tart a hely teljesen kiszáradása. A zsetonok sokkal hatékonyabb eltávolítása a fürdőszobában modern szerszámok használatával biztosítja a zománcot és a speciális egészségügyi gipszeket, így azonnal megvásárolhatja az úgynevezett javító készletet.

A munka elvégzéséhez ezzel a módszerrel zománcra van szükség spray, gitt, csiszolópapír és gitt formájában. Kívánatos, hogy kiváló minőségű zománcot válasszon, amely ellenáll a nehéz terheknek, még akkor is, ha ezek az eszközök drágák. További javaslatok vannak az anyagok kiválasztásához:

 • A csipkét könnyűnek kell megválasztani, hogy ne jelenjen meg a bevonaton keresztül;
 • Vegyes zománc vásárlásakor válassza ki a fürdő színének megfelelően, a gyógyszert aeroszol formájában is meg kell vásárolni - ez nagymértékben megkönnyíti a munkát;
 • A csiszolópapírnak a legfinomabbnak kell lennie.

A helyreállítás folyamata ebben az esetben a következő:

 • Először az utasításokat követve hígítunk és alkalmazzuk az első gittréteget;
 • Körülbelül egy óra elteltével, amikor a kompozíció kicsit kiszárad, megtisztítjuk a szabálytalanságoktól a kandírozott papíron;
 • Ezután festse meg a gitt zománcot, és alkalmazza a megoldást több rétegben.
 • Amint az utolsó zománcfesték megszárad, csiszolópapírral dörzsölje a felületet.

Néhány óra múlva a szokásos módon használhatja a mosdót és a mosdót.

Hogyan leplezni a chipet a zománcozott fürdőre otthon?

Az újonnan telepített kádak kifogástalan tisztasággal és a felület tökéletes simaságával kellemesek a szem számára, de az idő múlása miatt a fokozatos kopás látható jelei. Chip - a szaniterberendezés zománcának hibája, amely mechanikus ütközés, ponthatás vagy nehéz tárgyak esése esetén jelentkezik. Szerencsére a hasítás megjelenése még nem indokolja, hogy időigényes és drága eljárást hajtson végre a fürdő cseréjéhez. A legtöbb esetben a zománc repedései és kopásai otthon könnyen javíthatók, rendelkezésre álló eszközök és eszközök segítségével.

Zománc károsodás

A zománcokat a gyárban elektrosztatikus módszerrel alkalmazzák, amelyet pörkölés követ, így a bevonat tartós és kopásálló, legalább 7-10 évig megfelelő kezeléssel. A zománcfürdők felületén való elszennyeződés mechanikus ütés vagy ütődés eredménye, amely sérti a szaniterek felső rétege integritását. Ha a hibát nem javítják időben, a következő problémákhoz vezet:

 • A rozsda megjelenése. A fürdőben nem lehet elkerülni a vízzel való érintkezést, ezért a zománchullás elkerülhetetlenül rozsdát okoz. Az oxidatív reakció, amely a fém és az oxigén között megtörténik, a tál falainak további megsemmisítését eredményezi.

Figyelj! A zománcozott tálca fenntarthatóságának felmérése érdekében megbecsülheti a hibák és elváltozások számát és skáláját. A javításokat akkor hajtják végre, ha a zsetonok és a repedések felületes jellegűek, átmenő lyukakkal, ésszerűbb a kád akril béléssel történő helyreállítása.

Felület előkészítés

A zománcfürdők javításának minőségi elvégzése és a forgácsok javítása érdekében gondosan elő kell készíteni a kezelt helyet. A hőmérséklet, a víz és a káros anyagok minőségének, tartósságának és tartósságának függvényében a technológia megfelel. A zsetonok lezárásához a következő műveleteket kell végrehajtania:

 1. A hasítás körüli terület szépen, de alaposan megtisztítva a szennyeződéstől és rozsdától. Távolítsa el a fürdőt a szennyeződésektől lúgos mosószerrel, és a korrózió eltávolítható rozsdás átalakítóval.
 2. A rozsda maradványainak megszüntetése és a zománc felületének egy forgács körüli összehangolása finom szemcsézett csiszolópapírt használ.

Vegyük úgy, hogy a chipek beépítéséhez felkészült idő közvetlenül függ a múlt által okozott kár mértékétől, ezért jobb, ha a fürdők zománcát azonnal megjavítjuk, anélkül, hogy várnánk a rozsda jelentős fókuszának megjelenését.

A hibák eltávolítása rögtönzött eszközökkel

Ha a zománc felületén lévő csipke friss, és még nem "rothadt" a rozsdával, akkor a rendelkezésre álló eszközök segítségével javítható, anélkül, hogy nagyszabású helyreállítást igényelne. Természetesen az ilyen fellendülés eredménye kisebb lesz, de a költségek többszörösek lesznek. Ha a kád már több mint 15 éves, és a szétzúzható zománc mellett mész és sárga bevonattal is rendelkezik, nagyobb javításra lesz szüksége. Egyszerűbb esetekben az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

 • BF-2 és fehér ragasztó segítségével. Ragasztás és zúzott mészkő vagy kréta szükséges a forgácsolás ilyen módon történő fedésére. A fürdő előzetesen elkészített felületén egy ragasztót alkalmaznak, amelyet porított krétával vagy porral szórnak. A beállítás után az eljárást megismételjük mindaddig, amíg a repedés egyenlő a zománc felületével. Ez egy meglehetősen egyszerű, költséghatékony technológia, amely lehetővé teszi a zománcozáshoz használt fürdők javítását. Vegye figyelembe, hogy a ragasztó teljes száradása legalább 4 napig tart.

A tapasztalt kézművesek úgy vélik, hogy a mosóedények zománcozásának időben történő javítása a rendelkezésre álló szerszámok segítségével, feltéve, hogy az alapos előkészítő munka védi a terméket a további károktól, valamint a rozsda elterjedésétől.

Helyreállítás speciális eszközökkel

Nagyon tartósabb, hosszú távú eredményt érhetünk el, ha a fürdők zománcrétegének helyreállítását speciális eszközök segítségével végezzük. A repedések beágyazására szolgáló készlet tartalmaz: speciális nedvességálló gitt, zománc aeroszol formájában, spatula, finom szemcsés zománcpapír. A tál felületén lévő hibák kiküszöbölésére a következőket alkalmazva:

 1. A kendőt az utasításoknak megfelelően hígítjuk, hogy vastag, homogén keveréket kapjunk, majd a chip felületére helyezzük úgy, hogy egyenlő legyen az ép sima zománccal.

Vegye figyelembe, hogy a legfényesebb tapintópaszta használata ajánlott a zománcozott fürdők felületén repedések repedésének lezárására, mivel a sötét színű tónusok fényt kelthetnek a festéken.

Chip on the bath: 3 módja a helyreállított zománc és bónusz recept helyreállítására Baba Glasha módszere szerint

A fotó - egy chip a fürdő felületén.

Ne feledje, nem is olyan régen elmondtam magáról, hogy a szomszédom, Glasha lakásában levő linóleumot tisztítottam és cseréltem. Miután befejezte a munkát, hálásan töltötte el, és táplálta a pitét, de körülbelül egy hónappal később hozzám jött, és azt mondta, hogy van egy chip a fürdőben.

És ezért hibáztatta. Állítólag a padló tisztítása és cseréje során nem vigyáztak gondosan vödröket és egyéb szerszámokat, aminek következtében károsítottuk a zománcot.

Nem kezdtem vitatkozni vele, azzal érvelve, hogy a fürdõje ugyanolyan korú volt, mint az én korom és a hasítás, valószínûleg már régebben jelent meg. Ehelyett úgy döntöttem, hogy saját kezemmel javítom meg a fürdő zománcát. Sőt, van némi tapasztalatom, de nem akarok megbántani egy idős embert. Igen, és a sütemények finomak voltak.

Megmondom Önnek, olvasóknak, hogyan lehet megszüntetni az azonosított hibákat a fürdő fedélzetén anélkül, hogy sok erőfeszítést és pénzt költene rajta.

A hibák okai

Kezdjük, megmondom, hogy honnan merülnek fel zománchipek az acélfürdőben. Természetesen Baba Glasha nem hallgatott rám, de szerintem érdekes lesz számodra.

Az esetek túlnyomó többségében (legalábbis a gyakorlatomban) az ilyen hibák a külső mechanikai beavatkozás eredménye. Bármelyik, még nem túl nehéz tárgy, a fürdőszoba alá esett, ennek oka lehet a baj. Micsoda szomszéd kihasználta.

A javítás során nagyon könnyű károsodást okozni egy új fürdőben.

Az öntöttvas zománcozott fürdőjén gyakrabban jelenik meg a forgács. Bár ez nem jelenti azt, hogy Ön teljesen biztosított tőlük. Ezért annak ellenére, hogy a nagymamának acélszerkezete van, azt is elmondom neked, hogyan kell önállóan öntöttvas kádban helyreállítani a kardot. Tehát nem aggódhat.

By the way, hibák gyakran megjelennek egy új, újonnan telepített fürdő. Ezt mondom azoknak a szerencsétlen építőknek, akiknek a fogók, a kerámia csempe és még a kalapács semmit sem költenek a fürdőszobába. Ezért javaslom a telepítés után a törékeny terméket rögtönzött anyaggal lezárni.

Használhatja mindazt, ami kéz a kézben van:

 • vágólapok;
 • gipszkarton darabok;
 • régi takarók vagy párnák;
 • buborékcsomagolás a csomagolásból;
 • habgumi vagy hab.

A javítások során a fürdőt rögtönzött eszközökkel kell védeni.

Baba Glasha szavai szerint a fürdőszobában a hasadékok fő oka lettem, amikor vigyáztam a vödrökre a linóleum mosása közben. Nem bűnösnek vallottam, de a büntetést nem lehetett elkerülni. A szomszéd bosszantóan beszélt: "Tudtam, hogyan kell elrontani a fürdőt, tudom, hogyan kell javítani." Erre nem volt semmi válasz, ezért üzletre kellett mennem.

A kár helyreállításának szükségessége

Mielőtt a zománc chipet felhelyezném a fürdőszobába, azt akarom, hogy elgondolkozzam, hogy elvben el kell-e végezni. Különösen azért, mert ezt a kérdést nagyon gyakran megkérték.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem lesz képes visszaállítani a bevonat minőségét, mások azt mondják, hogy a fürdőszoba maga rozsdásodik tovább a tapasz alatt, mások panaszkodnak a bonyolult bevonat-restaurációs eljárásra.

Annak érdekében, hogy a fürdőt ne hozhassák be ilyen állapotba, időbeli hibák kiküszöbölése érdekében szükséges.

Elmondhatom neked, hogy ha tudod, hogy mit fedj fel a kárról és hogyan kezeljem, akkor kell cselekednie. Természetesen nem lehet helyreállítani a tökéletes zománcozott bevonatot, mivel ez magas hőmérsékletet és különleges körülményeket igényel. Azonban, hogy megakadályozzák a forgácsolást és visszatérjenek a fürdőszobába, vonzó megjelenés meglehetősen reális.

Néhány kézműves a zománcozott fürdő felosztása előtt felmelegíti a felületet fúvókával vagy gázégővel. Állítólag, annak érdekében, hogy az öntapadt tapasz olvadjon a zománc többi részéhez. Erősen javaslom, hogy ne tegye ezt, mivel ez az eljárás csak a zománcozott réteg további hámlását eredményezi.

Ami a korróziót érintette a sérült területen, ez a folyamat teljesen attól függ, hogy mi festeni és hogyan javítani a chipet. Ha egyszerűen egy tömítőanyagot használ a folt kezelésére, akkor a víz áthatol és rozsdát okoz. És akkor el kell döntenie, hogyan kell eltávolítani a fürdőből.

Ennek elkerülése érdekében tisztában kell lennie azzal a pontos technológiával, hogy hogyan javíthatja a chipet a zománcozott fürdőben. Maga a folyamat egyszerű, és szigorúan be kell tartania egy bizonyos cselekvési sorozatot, amelyet a következő szakaszban ismertetem.

A fürdőszobában megrepedt javítás módja

A zománcozásos fürdő hibáinak helyreállításához javaslom szakemberek szolgáltatásainak használatát. A munkájuk ára meglehetősen megfizethető, és nem kell aggódnia a felesleges részletekkel.

A zománc javítása különböző módon történhet.

Ha azonban szeretne mindent magával csinálni, vagy mint alázatos szolgáját nyomta a Glasha szomszéd nõi nyomás alatt, akkor semmi nem maradt hátra, hogy válasszon az alábbi módszerek egyikének:

 1. Porcelán zseton használata.
 2. A karcolás száraz, fehérítővel ragasztva.
 3. Helyi zománcozott tál fürdőszobája.

Ezeken a módokon kívül többször is megjavítottam a régi fürdőket az akril bevonatok belsejében vagy folyékony akril keverék alkalmazásával. Mindazonáltal javaslom ezeket a módszereket abban az esetben, ha a fürdõ teljesen megtört és régi. Akkor gyorsabban, jobbul és olcsóbb lesz.

Minden más esetben elég és pont javítás. Az egyes elemekhez tartozó műveletek sorrendjét külön-külön megmondom.

1. módszer - Porcelán morzsa

Nagyapám egyszer elmesélte ezt a módszert. Pontosabban, elmondta az apjának, és még mindig kisfiú voltam, de minden fontosnak emlékszem, és én magam is többször használtam.

Mielőtt megjavítaná a hibát a zománcburkolatra, meg kell szakítani a porceláncsészét vagy csészealjat. És nem kék vagy zöld, hanem a színes, a fürdőszobához illő, azaz a legtöbb esetben fehér.

Porcelán a zománc javításához.

A következő munkamódszer a lehető legegyszerűbb:

 1. Szükséges alaposan zsírtalanítani a bevonat felületét, amelyen megtalálta a chipet. Ehhez használhat kerozint, benzint, fehér szellemet és más hasonló eszközöket.
 2. A sérült területet csiszolópapírral kezelje.
 3. Ismételten törölje le a tisztított foltot egy zsíroldószerrel, hogy megszabaduljon a finom portól.
 4. Porcelán csésze vagy csészealj apróra vágott darabjait.
 5. Ezután keverje össze a kétkomponensű epoxi ragasztót a címkén feltüntetett arányokban. Ezután alkalmazza a kompozíciót a sérült területre.
 6. A ragasztófolt felett porcelán morzsákat kell porni, és körültekintően kell a területet spatulával felfelé helyezni.
 7. Az epoxi készítmény végleges megszilárdulása után, ami rendszerint 2-3 órát vesz igénybe, a fürdőszobát a szokásos módon lehet használni.

Potenciális áldozat a fürdésre.

Baba Glasha nem merte adományozni a porceláncsészét a zománcburkolat helyreállításához, így a választás más javítási módszerek mellett is kedvezett. Én azonban többször alkalmaztam ezt a technikát, és őszintén mondom, az eredmény elég kielégítő.

Ily módon lehetséges, hogy nemcsak a maszkolt maszkot, hanem az elhasználódott zománc bevonat helyreállítását is lehetővé teszi.

2. módszer - Száraz fehér

Ez a módszer azokra az esetekre vonatkozik, amikor kár, hogy porcelán csészét használjanak a fürdőszoba javítására. Ebben az esetben a porcelán zsetonok szerepe száraz kandírozás. Csak azt kell keverni, nem epoxi, hanem a BF ragasztó, amely megvásárolható szaküzletekben.

A következő munkamódszerek:

 1. A fehéret és a ragasztót össze kell keverni egy pépes konzisztenciára.
 2. Csiszoljuk le és zsírtalanítsuk azt a területet, ahol a zománcburkolat hibás volt a fürdőszobában.
 3. Az eredményül kapott méregvegyületet spatulával (jobb gumi) kell felhordani, és gondosan mérsékelni.

Csináltam egy kicsit másképp. Az elkészített területet ragasztóval feldolgoztam, aztán könnyedén fehérre porították. És többször is megismételte, amíg az új zománcos réteget helyre nem állították.

Ne feledje azonban, hogy egy új réteget csak akkor kell alkalmazni, ha az előző teljesen megragadta. Ezért az egész eljárás nagyon sokáig tart. De a minőség méltó.

3. módszer - Akupunktúra zománcozás

Azt tanácsolom, hogy használja ezt a módszert, ha a fürdőben lévő hiba nagy területet foglal el (centiméterről többre). Nem rögtönözött eszközöket, hanem különleges anyagokat kell használni a bevonatok helyreállításához. Ezek értékesítése vízvezeték üzletek.

Hasonló eszközöket használtam. Könnyen kezelhetőek és nemcsak csiszolt zománccal, hanem a tálban lévő hornyokkal is képesek megbirkózni. Például olyan hibák miatt, amelyeket a kalapács a fürdőbe dobott.

Megfelelő képességgel és készséggel az ilyen vegyületek segítségével a lakkozást egy csempe vagy háztartási készülékek (konyhai tűzhely, mosó stb.) Maszkolhatja. Tehát azt javasolnám, hogy vásárolj egy üveged magadért és tartsd "csak abban az esetben".

Helyreállítási séma zománc bevonó fürdő.

A kompozícióval való munka nagyon egyszerű:

 • a hiba területét csiszolópapírral csiszoljuk, zsírtalanítsuk és alaposan megszárítjuk;
 • ecsettel, zománccal, egyenletesen elosztva a sérült terület felett (a rétegnek a lehető legvékonyabbnak kell lennie, mivel bázisként használják);
 • akkor a fő réteg kerül alkalmazásra, amely a bevonatok szintetizálására szolgál.

A teljes beállítás körülbelül 24 órát vesz igénybe. Az adott időszak a kiválasztott összetételtől függ, a csomagon olvasható. Akkor azt javaslom, hogy alaposan öblítse le a fürdőt forró vízzel, majd használhatja.

Javító készlet a fürdő zománc helyreállításához.

Kisebb hibák kiküszöbölése

Az előzetes felderítés azt mutatta, hogy a Baba Glasha problémája némiképp feltalálódott, hiszen a fürdőben egy pár repedés nem haladta meg a centiméter hosszúságot. Úgy döntöttem, hogy nem merészelnek filozófizálni és károkat kijavítani epoxi ragasztóval.

A zománcozásban kis hibák kiküszöbölése.

A rendszer a lehető legegyszerűbb. Én így tettem:

 1. Mint minden más esetben, amiről már elmondtam, a károkozás helyét tisztító papírral tisztítottam.
 2. Egy kis átmérőjű csavarhúzó egy kicsit fúrta a repedés csúcsát (ahogy a nagyapám megtanított nekem, ezt úgy végezzük, hogy a hiba ne növekedjen a további működés során).
 3. Ezután óvatosan mossa le és szárítsa meg a jövőbeli javítás helyét.
 4. A sérült és előkészített területet gőzölgővel ellátott kerozinnal zsírtalanították.
 5. Dörzsölje a gitt keveréket epoxigyantával. Két összetevőből áll. Nem tudok részletesebb utasításokat adni, mivel az a ragasztó típusától függ.
 6. Aztán egy spatulával javította a repedést.
 7. A kompozíció megszilárdulása után finom szemcsés csiszolópapírt vett igénybe, és gondosan csiszolta a javított repedéseket.

Így történt, hogy még az aprólékos szomszéd is nehéz helyzetbe hozta a kár helyét. És boldogan aláírta az "Elfogadási Tanúsítványt", miután a konyhába futott, hogy megcsípje a pite-ket, amiről már elmondtam.

Lyukakon keresztül

A gyakorlatban többször is foglalkoztam a kádok végponttól végpontig történő károsodásával. Ebben az esetben a hiba kiküszöbölése érdekében nagyszerű munkát kell végezni. Nemcsak a dekoratív burkolatot kell helyreállítani, hanem megoldást kell találni a repedésre, amelyen keresztül a víz elfolyik.

Először is elmondom neked, hogyan lehet lezárni a chipet a fürdőszobában a fémhez. Személy szerint nem használtam házi készítésű eszközöket, hanem javító készleteket, amelyeket a kedvenc épületem szupermarketben adnak el.

A komoly forgácsok javítására speciális javító készleteket használnak.

Az akciók sorrendje ebben az esetben egy kicsit hosszabb:

 1. Annak érdekében, hogy elkerülje a repedés további növekedését, javaslom, hogy a furatok végét fúróval készítsék. Elegendő 2-3 mm átmérőjű fúrót használni.
 2. Ezután tisztítsa meg a sérülést csiszolópapírral. A bőrt kis frakcióval használom, hogy ne karcolja meg az egész zománcot. Végül, a finom por eltávolítása érdekében egy alkoholtartalmú rongyot törölni fogok.
 3. Ezután készítsen epoxi ragasztót. Ehhez keverje össze a folyadékokat a két buborékból, amelyek vele együtt járnak. Az arányokat a használati utasítás határozza meg, azokat szigorúan be kell tartani.
 4. Ezután kenje meg a fürdőben a repedést az elkészített ragasztókompozíció rétegével. Ezt követően egy tömítőanyagot használnak, amely a javító készlet része. Meg kell nyomni a réteg a ragasztó és a repedés magát.
 5. Miután elvégezte ezt a műveletet, várjon, amíg a ragasztóanyag száraz lesz. Az ehhez szükséges idő a javító készlet használati utasításában is szerepel.
 6. A következő szakaszban a javított területet ismét megtisztítják és zsírtalanítják. Ezt követően egy speciális paszta kerül fel a tetejére, helyreállítva a zománc bevonatot.
 7. A munka befejezése a javított terület alapos polírozása, puha flanellel.

Ha nem tudod, hogy mit kell csinálnod az akril fürdővel történő forgácsolással, biztonságosan használhatod a fent leírt technológiát, de vegyél egy javító készletet a polimer bevonat helyreállításához, a zománcozás helyett.

A kár megelőzése

Mint korábban mondtam, Baba Glasha hibáztatta a fürdőszobájában megjelenő hibákat. De ha nincs megfelelő jelöltünk, javaslom a repedések és a zsetonok megjelenésének elkerülése érdekében néhány egyszerű tippet:

 1. Zománcfürdõk mosására olyan enyhe háztartási tisztítószer használata ajánlott, amely nem tartalmaz csiszolószemcséket. És függetlenül a frakció méretétől.

Fürdőszobai tisztító.

 1. Kívánatos, hogy ne engedje, hogy a zománcfelület érintkezzen kemény tárgyakkal (pl. Fémmedencével). Különös figyelmet fordítsunk a biztonságra, amikor javításokat végzünk a fürdőszobán vagy annak közelében.
  Ha például vágyunk arra, hogy a polcot tetejére lehessük, először fedjük le a törékeny felületet takarókkal vagy tegyünk egy táblát (karton) a tetejére.
 2. Semmilyen esetben ne öntsön a kád savas készítményekbe. Veszélyes nem csak a zománc, hanem a csatornarendszer számára is. Túl koncentrált oldat égethet a műanyag csatorna-kommunikáción keresztül, ami, hidd el nekem, nem ad hozzá jó hangulatot.
 3. Ne karcolja meg a zománcot késsel vagy más éles tárgyakkal. Ha ily módon tisztítani szeretnéd a foltokat, akkor semmi jó nem lesz. Jobb, ha megvásárol egy megfelelő szerszámot az üzletben, hogy később ne zavarjon zománc restaurálással.

Ne használjon fehérítőt ("Fehérség") a fürdéséhez. Csak porcelán vagy fajansz WC-t tud elviselni. Az ebben az anyagban lévő alkálifém ugyanolyan destruktív hatást fejt ki a fürdő felületére, mint sav.

 1. Ne csinálj akrobatikát a fürdőszobában. Még akkor is, ha vékony lány vagy, nem javaslom ezt, különösen a műanyag szerkezetekben.

A fürdőzéshez nem kell ugrani, különben repedések jelennek meg.

Azt is szeretném megemlíteni egy dolgot akril fürdők. Vásároljon meglehetősen vastag falú termékeket. Néhány olcsó kínai modell összeomolhat, mert túl sok vizet vett be.

következtetés

Most már tudod, hogyan tisztítsd a forgácsot a kádban. És nem egyszerre, de többször egyszerre.

És ki tudja, hogyan kell csinálni valahogy másképp, meséljen erről a megjegyzésekben. Hirtelen Baba Glashának van társa, és a tanácsod hasznos lehet valakinek. Viszonzásképpen, a megjegyzése hálás olvasója küld rágócédulát futárral.

A vasalóban lévő zománcban egy chip volt, 2x2 mm, nem is rozsdásodtam, úgyhogy jobb megoldani.

Igor, vízvezeték üzletek eladják a javító készleteket ilyen esetekben. Epoxi ragasztót, akrilfestéket és spatulát tartalmaz. Először helyezze az epoxidot a csipre, csiszolja le a chip helyét, majd festse át rajta.

Jó estét! Van egy kérdésem: minél jobb és olcsóbb megjavítani egy régóta álló és már rozsdás chipet egy acélfürdőben a lefolyó közelében

Valentine, Modern anyagok lehetővé teszik, hogy megszüntesse a forgácsolást a zománcfürdőn, így a kár helyszíne majdnem észrevehetetlen. Legalábbis nem fog rozsdásodni a chipen. A legmegfelelőbb és megfizethetőbb az autóipari gitt és zománc. Még keményebb körülmények között is dolgozniuk kell - az autó vékony fém karosszériája meggyűrődik és rezeg, a hőmérséklet csökkenése ötven fokos, a nedvesség és az út reagensek folyamatosan támadnak. Ezért kényelmesen képesek lesznek ellenállni a puha működésnek egy kényelmes otthoni környezetben. A legfontosabb az, hogy megtartsuk a technológiát.

1. A chipet alaposan megtisztítják. Egy régi chip, amelynek rozsdásodása különleges előkészítést igényel. A laza rozsdát megfelelő szerszámokkal távolítják el - egy késsel, egy csavarhúzóval, tűvel. Nem lehet teljesen eltávolítani az oxidokat a fém felületéről. Ezért a hasítást szépen körbeveszi egy műanyag szegély és néhány csepp folyékony rozsdás átalakítóval kezeljük. Használhatja az "Elkon-P", "páncél", "Mail" és más hasonló rozsda-átalakítót. A feldolgozást az eszközhöz mellékelt használati utasítás szerint végezzük. A csipet, használhatja a tisztább Cillit Bang. Miután ezt a hasítást alaposan mossuk vízzel, és a maradék átalakítót ecsettel távolítjuk el.

2. A lemezt mosószerrel mossuk, amely eltávolítja a zsírt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben nincs sok különbség - lehet hirdetni Fairy, vagy a legegyszerűbb mosószer. Ezután a hasítást ismét vízzel mossuk és hajszárítóval szárítjuk.

3. Skol jól zsírtalanított acetonnal, jól hajszárítóval szárítva, a fürdő felületét felmelegítve.

4. A chip fel van töltve automata gitttel. Gyakorlatilag bármilyen, a testfelületekhez igazított gitt.

Ha a felület egyenetlenül alakul ki, finoman finom szemcsés csiszolópapírral finoman kiegyenlíthető. Ha üregek képződnek, a gitt egy második réteggel is felvihető. Ebben a formában a fürdő már biztonságosan kiaknázható. Legalábbis itt nem lesz rozsdásodás.

6. Az esztétikus megjelenés megteremtése érdekében a csiszolt zsetonfestéket autós zománnyal lehet festeni. A legegyszerűbb esetben - javító festék színű "ceruza" megfelelő színű. Még jobb - kétkomponensű akril zománc. A zománc erõssége alacsonyabb, mint a töltõanyag, ezért a színt néhány évenként meg kell ismételni.