Legfontosabb > Csapok

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

1. kép - Csövek elrejtése a fürdőszobában

A szennyvízcsatornák és vízvezetékek, amelyek láthatóak, tönkreteszik a legigényesebb formatervezést is, ezért el kell rejteni őket.

A pipák elrejtésére vonatkozó szabályok

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba elegánsnak nézzen, és ugyanakkor minden rendszer jól működött és hosszú időn át, néhány szabályt be kell tartania:

 • Használjon olyan csöveket, amelyek minimális számú csatlakozással rendelkeznek, ami biztosítja a megfelelő vezetékezést és a megfelelő felszerelést;
 • Olyan vegyületeket használjunk, amelyek előállításához ugyanazt az anyagot használjuk, mint a csövek esetében. Ugyanakkor a biztonsági szintnek is azonosnak kell lennie, és jobb lenne magasabb.
 • Annak érdekében, hogy gyors és kényelmes hozzáférést biztosítsanak a darukhoz, szelepekhez és egyéb berendezésekhez a vizsgálat vagy a sürgős javítások során, különleges nyílásokat kell biztosítani.

2. kép - Műanyag csövek a fürdőszobában

A kondenzvíz képződésének megelőzése a csöveken szigetelőanyagok. Ha a csöveket a falba rejtve tervezik, az ilyen szigetelés lehetővé teszi számukra, hogy szabadon terjedjenek, ami különösen fontos a forró vízzel ellátott csöveknél.

3. kép - Csövek szigetelőanyaga

Számos módszer a csövek elrejtésére

Ha szükségessé vált a kommunikáció elrejtése a fürdőszobában, akkor számos bizonyított módszer létezik.

Masszazás csövek bútorokkal

Az összes kommunikáció elrejtése felszerelt, vagy beépített bútorok - A legegyszerűbb, gyorsabb és első pillantásra olcsó lehetőség. Például, ha a csövek többnyire vertikálisan vannak elhelyezve, akkor megvásárolhat egy szabályos szekrényt, a megfelelő méretű. Csak a hátsó fal eltávolítása és a felesleges és alsó paneleken szükséges vágások elvégzése. Az eredmény egy olyan szekrény, amelyben számos különböző dolog eltávolítható, amelyek között csövek lesznek.

4. kép - A csövek maszkolása az éjjeliszekrény mögött

Ennek a módszernek azonban jelentős hátránya van. Azon a helyen, ahol a csövek mindig mennek magas páratartalom, és olyan bútorokat felvenni, amelyek sokáig képesek ellenállni egy ilyen terhelésnek, nehéz. Továbbá kezelheti az összes felületet. vízálló anyag, de sok időt vesz igénybe, és nem olcsó.

Csővezetékek beépítése a falba

Ez a módszer kényelmes, ha a ház éppen építés alatt áll vagy felújításra kerül. hogy csövek elrejtése a falba szükséges azonban, hogy egy kapu, ha azonban a panel falak, akkor az ilyen munkák a vízszintes irányban tilos. Gyakran a falak nem elég vastagok ahhoz, hogy ilyen munkát végezzenek.

5. kép - Csővezetékek beépítése a falba

Ne felejtse el, hogy a falra szereléshez nem lehet fémcsöveket használni, valamint a menetes csatlakozásokkal történő bármilyen kommunikációt. Fontos, hogy gondosan rendezzék a csöveket, és ügyeljen arra, hogy fontolja meg csempe vastagsága, ha szembenézni fognak. Ezután meg kell tenni a szigetelést. Csak a vakolat megmunkálása marad, csukja be a csöveket, és meg tudja becsípni.

6. kép - Csövek a falban a fürdőszobában

7. kép - Csövek a falban a fürdőszobában

Hogyan használjunk dobozokat és fülkéket a csövek elfedésére?

A doboz építése tekinthető az egyik módszernek fürdőszoba felújítása, meglehetősen egyszerű és kényelmes. A kívánt alakú fémprofil vagy a kívánt hosszúságú és keresztmetszetű több fából készült rúd gipszkarton lapokkal van ellátva, amely további finomításra szorul. Egyszerűbben és gyorsabban építhet egy dobozt műanyag panelekkel.

8. kép - Csomagtartó doboz a fürdőszobában

A csövek maszkolására szolgáló rések hasonló módon vannak felépítve, de nemcsak a vízvezetékeket, hanem mosógépet, mosogatót stb.

A dobozok és a fülkék komoly hátrányban vannak - ők elfoglalják a területet, hogy egy kis szobában nagyon fontos.

Csukja be a csövet egy speciális képernyővel

Jelenleg a boltokban lévő képernyők választéka meglehetősen széles. Ez egy keret, amelynek két vezetője van, amelyekhez műanyag vagy gipszkarton lapok vannak felszerelve.

Fotó 9 - Fürdő képernyő kép

A képernyő költsége kicsi, míg nagyon eredetinek és vonzónak tűnik. Ezenkívül könnyen eltávolítható, ami elég könnyű a kommunikációhoz. A hátrány ugyanaz, mint a dobozok és a rések - ez néhány centiméter hasznos területet igényel.

A cső maszkolásának jellemzői gipszkarton falával. Használati utasítások

Ez az opció egyszerűen telepíthető és olcsó. felszerel fali gipszkarton jobb még nem lakott helyiségekben, ahol a tulajdonos meghatározza a partíció helyét. Ez a típusú csőborítás szintén alkalmas nagyméretű fürdőszobákhoz.

Az első szakaszban minden szükséges anyagot és eszközt fel kell készíteni.

Most folytathatja a keret megépítését:

10. kép - A gipszkartonból készült doboz felszerelése csövekhez

11. kép - A doboz dobozának felszerelése

Most már a gipszkarton burkolat gipszkartonján folytathatja:

 1. Elkészített üresek a kívánt méretben. A folyamat felgyorsítása érdekében ezt a munkát előre lehet tenni;
 2. Rögzítő lapok csavarokkal, amelyek típusát az alkalmazott anyagok határozzák meg. A sapkáikat nem szabad mélyen eltemetni;
 3. Minden felesleges lapot egy fűrész vagy kirakós játék segítségével el kell távolítani. Ha hosszúsága nem kielégítő, akkor a kötésnek nem szabad egybeesnie a keresztirányú gerendákkal.
 4. A csövek és az ellenőrző nyílás kivezetésére szolgáló lyukakon keresztül;

12. kép - Csövek dobozainak felszerelése

13. kép - Csempevágó doboz

A gipszkartoncsövek csővezetékének felszerelése video

A csövek elrejtésének módját a fürdőszoba méretének és stílusának, valamint a személyes preferenciáknak és pénzügyi lehetőségeknek kell vezérelnie. A fenti lehetőségek bármelyikét használhatja, míg senki sem korlátozza saját módját, amely érdekesebb és praktikusabb lesz.

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg?

A modern apartmanok sok tulajdonosának gyakran van kérdésük, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg. Végül is a kényelmet ebben a teremben a bútorok és a vízvezeték-berendezések hozták létre. Nem lehet beszélni a szépségről, ha ugyanakkor gyönyörű csempe látható, és a háttérbe szorul a rozsdás csövek. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt? Tekintsünk több lehetőséget a probléma megoldására.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket

Egy felújított lakásban lehetetlen elrejteni a csöveket a fürdőszobában, és nem az alomba helyezni. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában? Jobb, ha ilyen munkát végez a javítási szakaszban. A falba rejtheted őket. Hogyan kell tisztítani a csöveket a falon? Ez nem lesz lehetséges 110 mm átmérőjű termékekkel. A fal 50 mm mélyre vágható. De nem minden benne lehet rejtve. A csővezeték rendszerek:

Hegesztett öltöny, hogy elrejtse őket a falba. Az idő múlásával elakadhat. A falak ebben az esetben nedvesek. Gombák és egyéb káros mikroorganizmusok indulnak a hornyokban (a falon lévő hornyok). A hornyokat cementhabarccsal kell lezárni. Távolítsa el a csöveket a falba, és rögzítse őket speciális rögzítőelemekkel. A hornyok forognak egy perforátort és körfűrészt.

Hogyan csukja le a csöveket a fürdőszobában más módon? Ezt egy gipszkarton vagy műanyag doboz segítségével teheti meg. Ez a módszer kiváló megoldást jelenthet azokban az esetekben, amikor nagy átmérőjű felszállóágyakat vagy napozóágyakat kell elhelyezni. A dobozban még sok vékony cső is elrejthető. Gipszkartonból vagy műanyagból készült.

A műanyag doboz könnyen összegyűlik és megért. Alkalmas régi csővezetékek bevonására, melynek ereje és minősége kétségeket vet fel. A gipszkarton ajánlott új csövek lezárására. Ez annak köszönhető, hogy a gipszkarton általában ragasztott a csempe. A szükséges dobozok gyártásához:

 • UD profil - 4 db;
 • CD profil - 1-2 db;
 • gipszkarton vagy műanyag panelek;
 • tüskék és csavarok;
 • drill;
 • kalapács;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési szint.

Útmutatók a falakhoz vannak rögzítve. Pozíciójukat szintenként szabályozzák. A kész keret műanyag panelekkel vagy gipszkarton lapokkal van bevonva. A műanyag doboz felszerelését a többi befejező munkálat befejezése után lehet elvégezni. Gipszkarton a gazdaság előtt. A keret nekik ugyanaz. A gipszkartonban gondolkodni kell és építeni egy megtekintési nyílást a csővezetékek gyors eléréséhez. Ezután a rejtett és álcázott csövek mindig ellenőrizhetők, és nem károsítják a burkolatot.

Más módon álcázni

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

 • A fürdőszobában lévő csöveket át lehet álcázni egy olyan résen, amelyet az építők gyakran hagynak. Ha ez így van, nem kell feláldozni a helyiséget. A csempe a rés szélére kerül, 2-3 cm-t nem ér el. Műanyag alkatrész - a szélekhez ragasztva van egy csatlakozó. Műanyag paneleket helyeznek be. Ha a csővezeték új, akkor gondoskodjon az összes gipszkartonról. Ez valamivel nehezebb megtenni, mint a műanyag behelyezése. Az ellenőrző nyílást a résen kell hagyni. Ez különösen akkor szükséges, ha számlálók és más mérőberendezések vannak elrejtve mögötte.

Amikor bármilyen módszert fejlesztesz, gondolnod kell az összes cső, eszköz, kötés és fordulás elhelyezésére. Célszerű ezt mind a falon, mind a padlón megjelölni. Ez lehetőséget ad arra, hogy kevesebb időt töltsön a gyakorlati munka során, mert egyes termékek a padlóra esnek. Alatta nincsenek falak.

A töltelék alatt fűtőkör, vízvezeték szerelhető. Ha a csövek a fürdőszobában el vannak rejtve a dobozban, akkor külön kell őket elszigetelni egy réteg habot, ásványgyapotot, majd zárja be őket gipszkarton vagy műanyag panelek segítségével. A gipszkarton jobb nedvességállóságot igényel.

További módok egy cső elrejtésére a fürdőszobában:

 • Jó módja az, hogy lezárja a csöveket a fürdőszobában, szekrény bútorokkal, amelyeket a saját kezével tehet meg. A polcok zárt ajtókat. A háztartási vegyi anyagok boltját képezte.
 • Fel lehet maszkolni a habos díszléceket, a színes mozaikokat, a művirágokat és a szőlőt, csak festeni a megfelelő beltéri színt. A redőnyöket is használják (fém redőnyök). Teljes hozzáférést biztosítanak a rejtett eszközökhöz, és lehetővé teszik a polcok háztartási vegyi anyagokhoz való felszerelését. A telepítés nem nehéz, a színt bármelyik választja.

Maszkolási módszerek

Álcázás csövek a fürdőszobában lehet:

 • stukkó;
 • mozaikok
 • redőnyök;
 • fémrudak;
 • hamis falak.

Stukkó öntés olyan anyag, amely nem igényel különleges képességeket a munkához. Nagyon praktikus a tervezésben, könnyen eltávolítható és beilleszthető, könnyen kezelhető.

Mozaik - egy exkluzív megoldás. A terméket egyszerűen beillesztheti a dekor vagy a csempe színébe. De a mozaikokat meglehetősen nagy dolgokkal és nagy átmérőjű csövekkel használhatja.

Rolling redőnyök vagy redőnyök vízvezeték - egy másik lehetőség, hogy elrejtse a csövet. Ugyanakkor díszítőelemek. A redőnyök nagyon praktikusak, könnyebben juthatnak el a csővezeték bármely rejtett részéhez. Felszerelhetők kézi vagy mechanikus hajtással. A Rolleta a tartósság és a kényelem között különbözik. A hátrányok közé tartozik a magas költségek.

A fém rácsokat egy beépített keretre szerelik fel. Hozzáadják a változatosságot a szoba kialakításában. A hamis falak ugyanabban az időben képesek több műanyag vagy acéltermék elrejtésére. De a fürdő hasznos területének részét képezik. Gipszkartonból készültek, és elrejték mindent, ami ott van.

következtetés

Már rájöttünk, hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és egyéb csöveket a fürdőszobában. Ez különböző módon történhet. A legfontosabb, hogy elhagyja a megtekintési csatornát a menetes csatlakozások, mérők, szelepek és szerelvények ellenőrzéséhez és javításához. A szelepekhez való hozzáférésnek mindig nyitva kell lennie.

Kívánatos, hogy az összes terméket vízszigetelő anyag réteggel borítsa be. Ez úgy történik, hogy ne izzadjon. A rejtett kommunikációhoz a legjobb a polipropilén termékek használata. A padló alatt mennek. Valamennyi vegyület jobban forrni kezd. Mielőtt a terméket a padlóra helyezi, egy hullámos tömlőbe kell helyezni. Felülről mindent lefektetett egy réteg cement vagy beton öntés. Rétegvastagság - legalább 2-3 cm-rel a csövek felett. A csempe lefektetett csempe, linóleum, laminált panelek.

A fürdőszobában lévő csövek egy résszel vagy egy falban helyezkednek el. A padlóburkológépekhez általában egy csiszolót használnak gyémántlemezzel és perforatorral vagy vésővel. A polipropilén vagy acéltermékek rejtettek a hornyokban, és a hornyokat cementtel vakolták. A legáltalánosabb módja - elrejteni egy gipszkartonban vagy műanyag dobozban. Ezeknek a rendszereknek rendelkezniük kell az ellenőrző nyílásokkal.

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában - a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy álcázzuk

Amikor a javítás megkezdődik a fürdőszobában, lehetőség nyílik a csúnya megjelenésű kommunikáció elrejtésére, ami vonzóbbá teszi a belső térséget. Azonban, ha el akarja rejteni a csöveket, fontos, hogy hagyja el a lehetőséget, hogy ellenőrizze és javítsa azokat. Ez a probléma megoldható számos módon.

Miért dobja el a csöveket?

A fürdőszoba fontos része egy háznak vagy egy lakásnak, amelyet mindig arra törekszenek, hogy hangulatos és szép megjelenést biztosítson. De még a legmagasabb minőségű és divatos javítás sem fog örömet okozni, ha a csövek és egyéb kommunikáció látható marad. Ezenkívül a nem nedvesített csövek a helyiség magas páratartalmának köszönhetően gyakran vízcseppeket gyűjtenek. Az eredmény a csövek sötétedése az idővel.

A javításhoz szükséges a csövek megfelelő maszkolása, a helyiség tisztasága és stílusa - stílusos és modern.

Milyen csöveket telepítenek a fürdőszobában

Rendeltetésük függvényében a fürdőszobában lévő csövek utalhatnak a vízvezeték-rendszerre, fűtésre és szennyvízelvezetésre. A vízvezetékek eloszlása ​​kényelmesebb a telepítés és a csere érdekében, de csatornahálózatokkal történő munkavégzésnél mindig emlékezni kell a meredekségre a felemelő felé. Ha a fürdőszobában van egy fűtőtest, akkor az elfedő csövek kérdései is hatással vannak a fűtési rendszerrel kapcsolatos kérdésekre.

Amellett, hogy kinevezését csövek a fürdőszobában különböző anyagok. A fémcsöveket ma ritkán találják meg, mivel a modern műanyag csövek számos előnnyel rendelkeznek. Könnyen felszerelhetők, nem kell festeni, könnyen cserélhetők. Az ilyen csövek könnyűek, korrózióállóak.

Gyakran a fürdőszobában lévő csöveket meglehetősen erős és vastag polipropilén csövek használják. A PVC termékek kevésbé vastag falakon vannak, bár áron vonzanak. Azonban a magas hőmérséklet és a víznyomás miatt rosszabbul viselkednek. Ha a fürdőszobába való beszerelést választotta, legyen rövid időre elkészítve, és ne csukja be őket szorosan.

A polimerekből származó csövek mellett gyakran alkalmaznak fém-műanyag és acél hegesztett csöveket a fürdőszobában, de ezek drágábbak.

Mit rejthet el, és mit nem

Ha szándékosan lezárja a csövek álruháját, meg kell értened, hogy nem minden kommunikációt kell rejteni. Először is, nem alkalmas arra, hogy az X, T vagy G betűket tömítő szerelvényeket lefedje. Olyan pontok, ahol nagyobb a szivárgás kockázata. Szorosan ne zárja be azt a helyet, ahol méter, tisztító szűrő és egyéb vegyület található.

Acélcsövek hegesztett illesztésekkel, valamint keményforrasztott rézcsövekkel a falba bliszthatók. Nem ajánlott elrejteni az összes csőszerelvényt a falakba anélkül, hogy gyorsan hozzájutna hozzájuk.

Álcázási szabályok

Először is, amikor csöveket telepít a fürdőszobában, próbálja csökkenteni a csatlakozások számát. Ennek elérése elősegíti az illetékes berendezés elrendezését és gondos elrendezését.

Másodszor, ha az ízületeket biztosítják, akkor ugyanannak az anyagnak kell lenniük, amelyből a csöveket elkészítik. Fontos, hogy biztonságuk biztonsága azonos vagy magasabb legyen.

Harmadszor, a szelepek, számlálók, csaptelepek és más elemek gyors eléréséhez különleges kést kell hagynia.

Negyedszer, hogy megakadályozzák a kondenzáció kialakulását csöveken, használjon szigetelőanyagokat. Ha a csövek rejtve vannak a falban, akkor a szigetelés jelenléte lehetővé teszi a csövek kibővítését (ez különösen fontos azoknál a csöveknél, amelyeken forró víz áramlik).

Maszkolási módszerek

A fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez különböző módszereket alkalmaznak. Vízszintesen elhelyezkedő csövek további munkákkal elrejthetők a falakon, árnyékolással, majd a felület csempével vagy vakolattal történő vágásával. Továbbá, a csövek gyakran el vannak rejtve egy dobozban, amelynek építése gipszkartonból vagy rétegelt lemezből készül, és kiválaszt egy olyan anyagot, amely ellenáll a nedvességnek. Az ilyen dobozokat csempével vagy más anyaggal lehet bevágni.

A csövek elrejtéséhez olyan kialakításokat is létrehozhatunk, amelyek külsőleg hasonlóak a bútorszekrényekhez. Az ilyen szekrényekbe szerelt csövek csak a tér töredékét veszi fel, és a fennmaradó polcterület a háztartási tárgyak tárolására szolgál. Szintén népszerű választás, hogy a redőnykapu felszerelése a fürdőszobában. Az aranyos díszítéssel díszítik a szobát. És mindig van lehetőség a kreatív emberek számára - festeni a csöveket, fedezni a mozaikokkal, mesterséges növények, stukkók vagy egyéb ötletek alkalmazására.

A falon elrejtve

A falaknál ajánlatos csak a réz vagy polipropilén csövek elrejtése - hegesztett vagy hegesztett, menetes csatlakozás nélkül. Ily módon lehetséges az esztétikailag elrejteni a vízszintes csöveket. Előre vannak elhelyezve a hullámosságon, majd a lyukasztás után a falba fektetik, és felülről beton vagy cement betonozással kezelik. A szárított esztrichre laminált, csempe és egyéb bevonatot készíthet.

Fontos, hogy az esztrich teljesen száraz legyen a cső használata előtt. Ha a forró vizet nyers esztrichevel kapcsolja be, akkor a bevonat felszakad. A módszer meglehetősen költséges és időigényes (hosszú előkészítést igényel). Gyakran választják az új lakások (a "semmiből" javítások) vagy az átépítés esetén. A kivitelezéshez szükséges a csiszoló, véső, kalapács és más eszközök használata.

Mielőtt elkezdené a kipörgést, fontos, hogy készítsen egy bekötési rajzot papírra, amely optimális a fürdőszobában. Az ilyen rendszer kialakításakor figyelembe kell venni a csövek útját és átmérőjét, valamint a falak jellemzőit (alkalmasak borotválkozásra, vastagságra, megerősítésre, az esztrich vastagságára). A megfelelő helyeken (adapterek, csapok, pultok, faragás) gondoskodnak a megtekintési ablakokról.

Ne felejtse el, hogy a karcolás nem történik vízszintesen a panel falaiban. Továbbá az ilyen manipulációt nem hajtják végre féltégla falszélességgel.

Gipszkarton doboz

Ehhez a módszerhez használja a gipszkarton nedvességálló kivitelét. Ennek a maszkolási módszernek a népszerűségét egyszerűségének és alkalmazkodóképességének, valamint pénzügyi elérhetősége biztosítja.

A gipszkarton nemcsak a csöveket, hanem a teljes csatornarendszert is elrejteti, de jelentős hátránya a hasznos terület csökkentése, amely a kis fürdőszobák számára jelentősebb probléma.

Leggyakrabban egy gipszkarton doboz van telepítve az új épületekben, ahol a fürdőszobák tágasabbak, mint a "foglalatok" vagy a "hruscsok" hasonló helyiségei.

A doboz alapja egy fémprofil vagy fadoboz. Gipszkarton burkolattal van ellátva, amelyet tovább ízlés szerint díszítenek.

A gipszkarton vezetékeinek egyes részeihez való hozzáféréshez az ajtónyitó nyílásokra szerelt lyukakat kell kialakítani.

Bútor és képernyő maszkolása

Egy praktikus lehetőség, hogy elrejtse a csöveket a fürdőszobában egy bútorszerkezet létrehozása. Ezzel a belső tér gazdagabb és vonzóbb lehet. Jellemzően ez a kialakítás polcokkal ellátott szekrény.

A függőlegesen elrendezett csövek esetében a kész szekrénytáska egy változata alkalmas arra, hogy a hátsó falat el lehessen venni, és a polcokon kivágjon egy helyet a csövekhez. Azonban nem könnyű megtalálni azokat a bútorokat, amelyek hosszú ideig érintkezhetnek nedves csövekkel és nem romlanak. És a megvásárolt szekrény minden felületének kezelése a nedvesség elleni védelmet biztosító eszközökkel pénzt és időt tölt.

Ezért gyakrabban a maszkolási kommunikációs bútorterv létrehozása saját vagy megrendelés.

A fürdőszoba bútorozására szolgáló anyagot gyakran választják laminált forgácslapnak, amely ellenáll a nedvességnek. A szekrényben lévő ajtókat a vízvezeték elhelyezésétől függően - csúsztatva vagy csuklósan választják. Miután megterveztük a tervezést, minden repedést szilikonnal kezelünk nagyobb szorítás érdekében.

Az álcázás másik módja, amelyet könnyűnek és praktikusnak nevezhetünk - használjunk egy speciális képernyőt. Ez egy keret, amelyben gipszkarton vagy műanyag panelek vannak rögzítve 2 vezetőre. Ez a képernyő olcsó és szép. Könnyedén eltávolítható, egyszerűsíti a javításokat, de a mínusz ugyanaz, mint a gipszkarton doboz esetében - csökkentve a helyiséget.

Fürdőpódium

Ez egy érdekes megoldás a kommunikáció maszkolására, ami nem veszi el a hasznos teret. Mivel a legtöbb cső közelebb van a padlóhoz, elegendő egy kis lépést tenni ahhoz, hogy elrejtse a vízellátást. Ilyen pódiumra használják forgácslemezt feldolgozó víztaszító anyagokat.

redőnyök

Fő előnye a csövek, szűrők, mérők és a többiek könnyű elérésének lehetősége. A vécé és a fürdőszoba különféle anyagokból készül. Ezek a legjobb megoldás, ha a csövek résen vannak. Érdemes megjavítani őket javításra, akkor kerülni fogja az extra költségeket.

Előnye és hátránya

Abban az esetben, ha a falon maszkolás mínusz, akkor lehetséges a munkavégzésre vonatkozó korlátozás, mivel a panelházban vízszintes csillogás és vékony falak használata tilos. Továbbá, ha nem megfelelő és alacsony minőségű csövek rejtve maradtak a falban, fennáll a szomszédok áttörésének és áradásának veszélye. Még akkor is, ha megjelenítő ablakokat használ, a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is korlátozott.

Egy plusz lehetőség, hogy eltakarja a csöveket a falakon, a fürdőszoba esztétikája. A rejtett csöveket felülről fel lehet vágni, például csempézheti őket. Ezenkívül nem csökkentheti a munkaterületet.

A gipszkarton beállítás korlátozza a hozzáférést a javításhoz vagy a kommunikáció ellenőrzéséhez. A csövek cseréjekor a dobozt teljesen le kell szerelni, és újra kell telepíteni a javítás után. Ezenkívül a doboz felszerelése értékes centiméternyi helyet foglal el a fürdőszobában.

A redőnyök választása után ellenkezőleg, a maximális hozzáférést kapja. Ez egy praktikus és nagyon mobil lehetőség. Azonban mivel nagyon puha anyagokat használnak fel ezek előállításához, a redőnyök könnyen károsodhatnak (hajlítani vagy megtörni), ha soványodnak vagy ütnek.

A bútorcsövek maszkolásakor a nedvességgel érintkezik. Még vízálló anyag is romlik az idő múlásával, és meghosszabbítja a bútordarabot a fürdőszobában, gyakran törölni kell. A szilikon kezelt helyeket ilyen bútoroknál mindig ellenőrizni kell (úgy, hogy a szilikonréteg ne zavarja). Kerülje a karcolódást is. A bútorok használatának előnyei a csövek elrejtésének érdekében a szoba vonzó megjelenése, valamint a praktikum, mivel különféle tartozékokat tárolhat a szekrényben.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

A nyitott csövek jelenléte a fürdőszobában megzavarhatja a terem általános tervezési koncepcióját. A helyzet kijavítása érdekében a kommunikációs rendszerek elemeinek jó minőségű maszkolására van szükség.

Rejtett csövek a fürdőszobában - ígéret a gyönyörű belső

A kommunikációs rendszer a fürdőszoba szerves része. Ebben az esetben a nyitott csövek jelenléte megrongálhatja a szoba általános megjelenését, ami a probléma megoldásához szükséges. Először gondoskodnia kell arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában. Szükséges továbbá a rendszer további karbantartására is. Jelentősen megkönnyíti a hozzáférést a kommunikációs elemhez egy kis ajtó vagy egy összecsukható kivitel jelenléte. Mielőtt elrejti a csöveket a fürdőszobában, nagyon gondosan fontolja meg ezt a pontot.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a gipszkartonban?

A gipszkarton egy nagyon kedvező árú anyag, amely különböző építési célokra használható. Kiváló teljesítmény jellemzői lehetővé teszik a gipszkarton használatát, amikor megoldják a csövek csöveinek lezárását a fürdőszobában. Ugyanakkor figyelmet kell szentelni annak a szükségességnek, hogy a nagy nedvességállóságú anyag változatát alkalmazzuk. A csövek ilyen módon való lezárása érdekében szükség lehet:

 • nedvességálló gipszkarton;
 • csavarok;
 • szerelőlapok;
 • dugók;
 • csavarhúzó;
 • festő kés.

Mielőtt bezárná a gipszkartonban lévő fürdőszobában lévő csövet, először gondoskodnia kell a keret előkészítéséről. Az alap egy vezető és állvány profilból áll. A legjobb, ha a váz fém változatát használják, amely horganyzott lemezekből készül. Itt beszélhetünk a maximális negatív ellenállóképességről.

A kezdeti szakaszban a fő keretelemek jövőbeli helyének elrendezése készül. A körvonal mentén egy vezetőprofil van beállítva. Rácsprofil szereléséhez kis csavarok - bugok. Az utolsó szakaszban az előkészített keretet gipszkarton burkolja. A lemezanyagok rögzítéséhez hagyományos csavarokat használtak. A csavarokat úgy kell csavarozni, hogy a sapka felülete legfeljebb 1 mm-t lecsapjon.

Mielőtt eltakarja a csöveket a fürdőszobában gipszkartonnal, gondoskodjon egy párnázó szalag beszereléséről a profil és a munkaterület közötti érintkezési helyeken. Ennek az elemnek a jelenléte hozzájárul az egész szerkezet stabilitásának növeléséhez, mivel a szalag elnyeli az így keletkező rezgéseket, és nem továbbítja őket a keretbe.

Vlad Zhitin, szakértő

Hőfuratok

Feltéve, hogy a gipszkarton doboz a melegvíz csövek vagy fűtőelemek eltakarására van felszerelve, akkor gondoskodni kell a termikus lyukak előkészítéséről. A jelenlétük lehetővé teszi a termikus energia szabad belépését a szobába.

Termikus lyukak telepítéséhez szükség lehet egy speciális fúvókával ellátott elektromos fúrásra. Ezt követően speciális forgókapcsokat lehet felszerelni, amelyek lehetővé teszik a hőáramlás szabályozását.

Befejező munkák

Ha becsukjuk a csöveket a fürdőszobában gipszkartonhoz, akkor az egyik kötelező telepítési lépés befejeződik. A probléma megoldásakor nagyon fontos a záróelemek és a varratok tömítése. Ezen a ponton a belső és külső sarok erősítése speciális fémprofil használatakor. Ez biztosítja a szerkezet megbízható védelmét a mechanikai típusú különböző károk ellen.

A befejező munkák magukban foglalják a primer és a gittréteg alkalmazását is. Miután a gitt megszáradt, csiszolópapírral csiszolhatja a felületet. Ezután a kész doboz festhető vagy tapadt háttérképen.

Csőcsövek beépítése a falba csináld magad

A fal vastagságában lévő csövek maszkolása igen népszerű módja a probléma megoldásának. Nagyon fontos tudni a kommunikáció elrendezését, és egy speciális eszközzel rendelkezni. Ezenkívül fokozott figyelmet kell fordítani a speciális kötőelemek beszerzésére.

Mielőtt a csöveket el lehet rejteni a fürdőszobában ilyen módon, kis falakat kell kialakítani a falba. Értéküknek meg kell felelniük a csöveknek. Ugyanakkor a melegvízellátó rendszer előkészített árkoknak valamivel nagyobbnak kell lenniük, mivel a lehetséges hőtágulást figyelembe kell venni.

Ne felejtsük el, hogy a panelházban lévő falak szigorúan tilosak. Javasoljuk, hogy tartózkodjon egy hasonló eljárástól, ha a téglafal vastagsága minimális.

A végső szakaszban a szembeforduló munkák kerülnek végrehajtásra. Ennek a módszernek az a fő előnye, hogy a fürdőszoba mérete nem csökken. Azonban a cső sérülése esetén szükség van a burkolóréteg teljes szétszerelésére a törés helyének azonosítására. Ez nem azt jelenti, hogy ez a módszer rendkívül praktikus.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt?

A csőlapok bezárásához sok időbe telhet. Ez elég nehéz munka. Meg kell jegyezni, hogy ez az anyag ideális a fürdőszobában. Ez annak köszönhető, hogy nagy ellenállást mutat a magas páratartalomnak.

Itt kell telepíteni a keretet is. Alapjánál fából készült keret vagy fém alap használható. Az utóbbi esetben gyakorlatiasságról beszélhetünk, mivel a felület speciális kezeléssel történő előkezelésére nincs szükség.

Mielőtt eltakarja a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt, először a vázakat nedvességálló lemezanyaggal kell lefedni. Ezután egy rács ragasztásra kerül a felszínre, amely alapul szolgál majd a jövőbeni csempebeillesztéshez.

Először a szerkezet elülső oldalának csempézése van. Ezt követően a csempe a végszakaszokra és a vízszintes felületre kerül. Végül a szerkezet legfelső része szembesül.

Ahhoz, hogy a rendszer elemeit a lehető legegyszerűbb módon elérhesse, egy speciális nyílást is telepíthet. Ez az ajtó kissé süllyesztett a falban, és a tetejét csempével ragasztják. Ez segít annak biztosításában, hogy a kapu nem fog kiállni a fal általános hátterével szemben.

Csőborítás bútorokkal

A csövek elfedésére szolgáló bútorok használata meglehetősen hatékony és rendkívül kedvező. Ugyanakkor többnyire dekoratív. A felfüggesztett állványok vagy szekrények felszerelése a legegyszerűbb hozzáférést biztosít a vízellátó rendszerhez, ha szükséges. Mielőtt becsukná a csöveket a fürdőszobai szekrényben, ügyelni kell ezeknek az elemeknek a helyére.

A csövek függőleges elhelyezésének feltételei között a legjobb, ha egy szekrény-házat szerelnek fel. Ebben az esetben a bútor tulajdonságának hátsó falát eltávolítják, és lyukak vannak a szekrény felső és alsó részében. Ezenkívül ez az attribútum különböző dolgok tárolására használható.

A fürdőben lévő magas páratartalom miatt gondosan választani kell a fülhallgatót. Annak érdekében, hogy az ilyen körülmények teljes életét növelni lehessen, a felhasznált bútor tulajdonságokat speciális összetételekkel kell előkezelni.

Csőszerelvények műanyag panelekkel

Műanyag panelek használata esetén szükség van a doboz felszerelésére is. Ez a felületkezelő anyag nedves körülmények között is használható, mivel számos előnye van:

 • nedvességállóság;
 • minimális súlyok;
 • optimális vastagság;
 • környezetbarát;
 • egyszerű telepítés;
 • megfizethetőség.

Mielőtt elrejti a csöveket a padló alatti fürdőszobában, először számolja ki a szükséges anyagmennyiséget. Ezt követően a jelölés a keret telepítéséhez történik.

A keret egyes elemeinek rögzítése önbefogó csavarokkal történik. A profilokat dugóval rögzítik a falra. Kezdetben az alapkeretet fel kell szerelni a falra. Mielőtt eltakarja a csöveket a fürdőszobában a műanyag panelek alatt, gondoskodnia kell a vízvezeték-rendszer egyes elemeihez való hozzáférés lehetőségéről. Ehhez összecsukható dobozt készíthet.

A telepítés végén a talapzat fel van szerelve, ami nagyon könnyen eltávolítható leszereléskor. Ezután a csavarok lazulnak és a panelek könnyen eltávolíthatók a keretből. Itt beszélhetünk a design praktikusságáról.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a padlón?

Ha szembe kell nézni a csövek elrejtésére a padlón lévő fürdőszobában, ez a kérdés megoldható esztrichel. A kommunikáció padlója a legjobb megoldás.

Mielőtt a csöveket ilyen módon a fürdőszobába telepítené, nagyon fontos meghatározni az esztrich legmegfelelőbb vastagságát. A megvalósított rétegnek szabadon kell elhelyeznie a kommunikációt kis résszel. Annak érdekében, hogy biztosítsa a cső mobilitását a bővítéskor, a hullámosságra helyezve.

A lefektetési eljárást a fűtés kikapcsolásával kell végezni. Ezenkívül a forró víz bevezetése tilos, amíg az esztrich teljesen megszárad. Ellenkező esetben repedések keletkezhetnek a padló felületén. Ez a módszer a maszkolásra nem praktikus, mivel a rendszer károsodása teljesen lebontja az alkalmazott réteget.

Alternatív maszkolási módszerek

Ezen maszkolási módokon túlmenően több egyszerű és elérhető módszer létezik. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Az alternatív maszkolási módok a következők:

 • stukkó;
 • mozaik;
 • redőnyök;
 • fémrácsok;
 • hamis falak.

Stukkó. Az ilyen anyagok használata nem igényel speciális készségeket. A stukkó kiváló eleme a dekoroknak, amelyet a maximális praktikum jellemez. A cső károsodása esetén a stukkó öntése nagyon könnyen eltávolítható, majd később visszatér a helyszínre is. Az anyag könnyen feldolgozható.

Mosaic. Ezt a megoldást exkluzívnak is nevezhetjük. Annak érdekében, hogy álcázzon, elég csak ahhoz, hogy a csövet a csempe színéhez ragassza. A mozaik egyik jellemzője csak az a tény, hogy az ilyen anyagot csak széles csövekhez lehet használni.

Rolling redőnyök A vízvezeték redőnyök kiváló megoldást jelentenek a csövek elfedésére. Díszítőelemként helyezhetők el. A redőnyök nagyon praktikusak. Ezek biztosítják a leggyorsabb hozzáférést az autópálya sérült szakaszához. Szükség esetén a redőnyöket mechanikusan vagy kézzel kell elvégezni.

Fémrács. Ezek az elemek egy felszerelt keretre vagy közvetlenül a csövekre vannak felszerelve. Használatuk lehetővé teszi, hogy a sokféleséget a szoba általános tervezési koncepciójához hozzuk.

Hamis falak. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy egyidejűleg több csövet egyszerre elfedhet. Ebben az esetben az ún. Hamis falak telepítése a helyiség teljes helyének csökkenésével párosul.

Mi az eredmény?

Számos lehetőséget választottunk arra nézve, hogyan lehet lezárni a csöveket a fürdőszobában. A probléma megoldásához elegendő bőségesen lehet választani a legmegfelelőbb módszert. A végső választás a fürdőszoba jellemzőitől és a csövek jellemzőitől függ, amelyeket álcázni kell.

Lehetséges, hogy saját módja van a probléma megoldására. Ha igen, ossza meg őket a megjegyzésekben.

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg?

A modern apartmanok sok tulajdonosának gyakran van kérdésük, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg. Végül is a kényelmet ebben a teremben a bútorok és a vízvezeték-berendezések hozták létre. Nem lehet beszélni a szépségről, ha ugyanakkor gyönyörű csempe látható, és a háttérbe szorul a rozsdás csövek. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt? Tekintsünk több lehetőséget a probléma megoldására.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket

Egy felújított lakásban lehetetlen elrejteni a csöveket a fürdőszobában, és nem az alomba helyezni. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában? Jobb, ha ilyen munkát végez a javítási szakaszban. A falba rejtheted őket. Hogyan kell tisztítani a csöveket a falon? Ez nem lesz lehetséges 110 mm átmérőjű termékekkel. A fal 50 mm mélyre vágható. De nem minden benne lehet rejtve. A csővezeték rendszerek:

Hegesztett öltöny, hogy elrejtse őket a falba. Az idő múlásával elakadhat. A falak ebben az esetben nedvesek. Gombák és egyéb káros mikroorganizmusok indulnak a hornyokban (a falon lévő hornyok). A hornyokat cementhabarccsal kell lezárni. Távolítsa el a csöveket a falba, és rögzítse őket speciális rögzítőelemekkel. A hornyok forognak egy perforátort és körfűrészt.

Hogyan csukja le a csöveket a fürdőszobában más módon? Ezt egy gipszkarton vagy műanyag doboz segítségével teheti meg. Ez a módszer kiváló megoldást jelenthet azokban az esetekben, amikor nagy átmérőjű felszállóágyakat vagy napozóágyakat kell elhelyezni. A dobozban még sok vékony cső is elrejthető. Gipszkartonból vagy műanyagból készült.

A műanyag doboz könnyen összegyűlik és megért. Alkalmas régi csővezetékek bevonására, melynek ereje és minősége kétségeket vet fel. A gipszkarton ajánlott új csövek lezárására. Ez annak köszönhető, hogy a gipszkarton általában ragasztott a csempe. A szükséges dobozok gyártásához:

 • UD profil - 4 db;
 • CD profil - 1-2 db;
 • gipszkarton vagy műanyag panelek;
 • tüskék és csavarok;
 • drill;
 • kalapács;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési szint.

Útmutatók a falakhoz vannak rögzítve. Pozíciójukat szintenként szabályozzák. A kész keret műanyag panelekkel vagy gipszkarton lapokkal van bevonva. A műanyag doboz felszerelését a többi befejező munkálat befejezése után lehet elvégezni. Gipszkarton a gazdaság előtt. A keret nekik ugyanaz. A gipszkartonban gondolkodni kell és építeni egy megtekintési nyílást a csővezetékek gyors eléréséhez. Ezután a rejtett és álcázott csövek mindig ellenőrizhetők, és nem károsítják a burkolatot.

Más módon álcázni

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

 • A fürdőszobában lévő csöveket át lehet álcázni egy olyan résen, amelyet az építők gyakran hagynak. Ha ez így van, nem kell feláldozni a helyiséget. A csempe a rés szélére kerül, 2-3 cm-t nem ér el. Műanyag alkatrész - a szélekhez ragasztva van egy csatlakozó. Műanyag paneleket helyeznek be. Ha a csővezeték új, akkor gondoskodjon az összes gipszkartonról. Ez valamivel nehezebb megtenni, mint a műanyag behelyezése. Az ellenőrző nyílást a résen kell hagyni. Ez különösen akkor szükséges, ha számlálók és más mérőberendezések vannak elrejtve mögötte.

Amikor bármilyen módszert fejlesztesz, gondolnod kell az összes cső, eszköz, kötés és fordulás elhelyezésére. Célszerű ezt mind a falon, mind a padlón megjelölni. Ez lehetőséget ad arra, hogy kevesebb időt töltsön a gyakorlati munka során, mert egyes termékek a padlóra esnek. Alatta nincsenek falak.

A töltelék alatt fűtőkör, vízvezeték szerelhető. Ha a csövek a fürdőszobában el vannak rejtve a dobozban, akkor külön kell őket elszigetelni egy réteg habot, ásványgyapotot, majd zárja be őket gipszkarton vagy műanyag panelek segítségével. A gipszkarton jobb nedvességállóságot igényel.

További módok egy cső elrejtésére a fürdőszobában:

 • Jó módja az, hogy lezárja a csöveket a fürdőszobában, szekrény bútorokkal, amelyeket a saját kezével tehet meg. A polcok zárt ajtókat. A háztartási vegyi anyagok boltját képezte.
 • Fel lehet maszkolni a habos díszléceket, a színes mozaikokat, a művirágokat és a szőlőt, csak festeni a megfelelő beltéri színt. A redőnyöket is használják (fém redőnyök). Teljes hozzáférést biztosítanak a rejtett eszközökhöz, és lehetővé teszik a polcok háztartási vegyi anyagokhoz való felszerelését. A telepítés nem nehéz, a színt bármelyik választja.

Maszkolási módszerek

Álcázás csövek a fürdőszobában lehet:

 • stukkó;
 • mozaikok
 • redőnyök;
 • fémrudak;
 • hamis falak.

Stukkó öntés olyan anyag, amely nem igényel különleges képességeket a munkához. Nagyon praktikus a tervezésben, könnyen eltávolítható és beilleszthető, könnyen kezelhető.

Mozaik - egy exkluzív megoldás. A terméket egyszerűen beillesztheti a dekor vagy a csempe színébe. De a mozaikokat meglehetősen nagy dolgokkal és nagy átmérőjű csövekkel használhatja.

Rolling redőnyök vagy redőnyök vízvezeték - egy másik lehetőség, hogy elrejtse a csövet. Ugyanakkor díszítőelemek. A redőnyök nagyon praktikusak, könnyebben juthatnak el a csővezeték bármely rejtett részéhez. Felszerelhetők kézi vagy mechanikus hajtással. A Rolleta a tartósság és a kényelem között különbözik. A hátrányok közé tartozik a magas költségek.

A fém rácsokat egy beépített keretre szerelik fel. Hozzáadják a változatosságot a szoba kialakításában. A hamis falak ugyanabban az időben képesek több műanyag vagy acéltermék elrejtésére. De a fürdő hasznos területének részét képezik. Gipszkartonból készültek, és elrejték mindent, ami ott van.

következtetés

Már rájöttünk, hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és egyéb csöveket a fürdőszobában. Ez különböző módon történhet. A legfontosabb, hogy elhagyja a megtekintési csatornát a menetes csatlakozások, mérők, szelepek és szerelvények ellenőrzéséhez és javításához. A szelepekhez való hozzáférésnek mindig nyitva kell lennie.

Kívánatos, hogy az összes terméket vízszigetelő anyag réteggel borítsa be. Ez úgy történik, hogy ne izzadjon. A rejtett kommunikációhoz a legjobb a polipropilén termékek használata. A padló alatt mennek. Valamennyi vegyület jobban forrni kezd. Mielőtt a terméket a padlóra helyezi, egy hullámos tömlőbe kell helyezni. Felülről mindent lefektetett egy réteg cement vagy beton öntés. Rétegvastagság - legalább 2-3 cm-rel a csövek felett. A csempe lefektetett csempe, linóleum, laminált panelek.

A fürdőszobában lévő csövek egy résszel vagy egy falban helyezkednek el. A padlóburkológépekhez általában egy csiszolót használnak gyémántlemezzel és perforatorral vagy vésővel. A polipropilén vagy acéltermékek rejtettek a hornyokban, és a hornyokat cementtel vakolták. A legáltalánosabb módja - elrejteni egy gipszkartonban vagy műanyag dobozban. Ezeknek a rendszereknek rendelkezniük kell az ellenőrző nyílásokkal.