Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan lehet lezárni a csöveket a WC-ben: hogyan lehet elrejteni és elrejteni a csővezetéket?

Nehéz nem ért egyet azzal, hogy a fürdőszobában történő kommunikáció nem a legszebb látvány. Nem számít, mennyire költséges a csövek szelepekkel, csak díszíthetnek egy adott loft típusú beltéri. Ha nem vagy az ipari tervezés hívei közé, akkor állandóan vágyakoznak elrejteni ezeket a hálózatokat, ugye?

A legkisebb részletekben megfontolásra benyújtott cikk szerzője meghatározza, hogyan kell lezárni a csöveket a WC-ben. Részletesen leírja a népszerű lehetőségeket a kommunikáció maszkolásához, technikai árnyalatokat és az érdekes ötletek megvalósításának módját.

Itt értékes információkat találhat a maszkolási szerkezetek felépítésének bizonyított módszereiről. Ismerje meg, hogyan kell elrejteni a rendszeres és a sürgősségi karbantartáshoz való hozzáféréssel. A szöveget kiegészítik a hasznos vizuális alkalmazások és videó oktatóanyagok.

WC-csövek elrendezése

A csőborítás kérdése mind a költségvetés, mind a luxus lakások tekintetében szól. A különbség a kommunikáció megszüntetésének módja. Ha a 15 méteres kombinált fürdőszobában lehetőség van arra, hogy minden falat hamis panelekkel varoszzanak fel, akkor minden centiméter fontos egy 2 m²-es folthoz, ezért a javítás után a WC belsejének helyzete gyakran elképzelhetetlen formákat ölt.

Egy tipikus házban minden egyszerû: egy közös csatorna-felszálló a szoba sarkában fut, és párhuzamosan a központosított vízellátó vezetékek vannak felszerelve. Ezek a kisebb átmérőjű csövek belső kommunikációjához kapcsolódnak. Így a függőleges helyzeteket és a vízszintesen elhelyezett ágakat is el kell ragadni.

Nehézségek merülnek fel, amikor néhány ágon kívül el kell rejteni a rendszeres hozzáférést igénylő vízmérőket, szűrőket, gyűjtőket stb. Az egyszerű dobozok elengedhetetlenek itt, a falakhoz kell csatolni a falakat vagy a képernyőhöz hasonló struktúrákat felépíteni.

Egy magánházban minden könnyebb, ha gondoskodik a kommunikáció álcázásáról még a projekt végrehajtása előtt. A csövek egy része rejtve lehet a falakon, és fontos csomópontok számára technikai nyílásokat hozhat létre. A szűrők és a mérőkészülékek egy speciálisan kijelölt helyiségben kerülnek telepítésre (a szivattyúval és a ház vízellátásáért felelős egyéb berendezésekkel együtt).

A sokemeletes épületekben senki nem engedheti meg, hogy a falak a csövek alatt legyenek elhelyezve, és a falak jellemzői nem alkalmasak a részleges megsemmisítésre. A kültéri dekoráció továbbra is fennmaradt, és a lehetőségeinket közelebbről megvizsgáljuk.

A kommunikáció álcázásának módjai

A módszer kiválasztása számos tényezőtől függ: a csővezetékek mérete és iránya, egymáshoz viszonyított elhelyezkedése, további eszközök elérhetősége stb. Hogy hogyan lehet elrejteni a csatorna és a vízvezetékek a WC-ben, szintén befolyásolja a belsőépítészet jellemzőit. Tegyük fel, hogy a vakok nem nagyon kompatibilisek a klasszikusokkal, de alkalmasak a minimalizmusra.

A választás az ingatlantulajdonosok rendelkezésére áll, és a csövek elrejtésének módja az alábbi.

# 1: Műanyag panel doboz

Annak ellenére, hogy nehézségekbe ütközik az épületszerkezetek a kereten, még a kezdők is bátran vállalják a doboz építését. Határozatuk érthető: a családi költségvetés megtakarítása és a fotó- és videóbeállítási utasítások elérhetősége.

Mi a különbség a gipszkarton és a műanyag doboz között? A különbség alapvető: az első esetben a további dekoráció alapját képezi, a második - azonnal megkapja a kész terméket. Ezért könnyebb, olcsóbb és gyorsabb a doboz műanyag panelek létrehozása. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a WC-ben lévő falak műanyaggal vannak ellátva (ugyanolyan típusúak), vagy szélsőséges esetekben a panelek színére festve.

A műanyag doboz felszerelési utasításai:

 1. Ellenőrizze a kommunikáció teljesítményét. Szükséges a csövek javításához, ami általában együtt jár a szerkezet lebontásával. A fő feladat a kapcsolatok, a csomópontok, az eszközök működtetésének ellenőrzése.
 2. Falak és mennyezetek feldolgozása. Antiszeptikus oldattal készül, amely megakadályozza a penészedést és a penészgombást (a zárt terület magas páratartalmú és az elégtelen szellőzés veszélyes terület).
 3. Ládák létrehozása. Minden falon vagy a kommunikáció területén történik. Ha szüksége van egy dobozra, hogy eltakarja a felemelőt - a keret építését. Ehhez mind a fa lécek (rudak), mind a gipszkartonhoz tervezett fémprofil alkalmas.
 4. Műanyag panelek szerelése. A részegységek gyorsak, a legfontosabb az, hogy mindegyiket helyre kell állítani. A rögzítéshez használja a kis körmöket. Az ízületeknél és a sarkokban lévő kis rések külön díszítő csíkkal vagy betétekkel boríthatók.

A műanyag nyílást nem kell vágni és feldolgozni, jobb egy kész ajtó formájában vásárolni. Még mindig észrevehető, ezért javasoljuk, hogy telepítsünk egy nagyobb modellt úgy, hogy a készülékek karbantartása sokkal kényelmesebb legyen. Ha a WC-papír tartójának felszerelését tervezik, a keret építési szakaszában jelzálogot kell elhelyezni - egy fadarabot a megfelelő helyre.

# 2: Gipszkarton-szerkezet a kereten

Az első szakasz előkészítő. Az anyagokat előre kell megvásárolni, és fel kell venni egy munkadarab eszközét is. A fémprofil vágásához metal olló szükséges fémalkatrészek vágásához - kézifűrész vagy kirakós játék. Önnek szüksége van egy perforatorra és egy csavarhúzóra is, amely rögzíti az alkatrészeket a falon, dugókkal és önzáró csavarokkal. A fafeldolgozás ecsettel történik.

Kötelező elemek a szerkezetek építéséhez:

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben - 27 fotó népszerű módja

A WC-helyiségek javításakor mindig felmerül a kérdés, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben. Végül is a csővezeték típusa az "örök" javítás benyomását kelti. Az építőanyagok piaca sokféle finomanyagot kínál, amelyek technikai központot álcázhatnak.

A vízvezeték és az egészségügyi berendezés maszkolásának olyannak kell lennie, hogy a szelepekhez és méterekhez való hozzáférés kényelmes legyen. Meghibásodás esetén a maszkolási tervnek hozzáférést kell biztosítania a fő csomópontokhoz. Sok tulajdonosnak van egy kérdése, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben, és ami a legfontosabb, mit. Három terv van a csővezeték díszítésére.

1. Cső doboz a WC-ben

Az egyik legegyszerűbb terv. A csövek bevonatolásához hasznos gipszkarton vagy műanyag. Ez a módszer meglehetősen egyszerű: elegendő egy gipszkarton lapot vásárolni, lehetőleg nedvességállósággal. Egy lap ára körülbelül 4,5 dollár. A GCR mellett profilra lesz szükség. Lehet fából vagy fémből. Jobb választani egy fémprofilot. Két típusa van:

 1. Útmutató. Kontúrt képeznek és 4 sarkon rögzítik, legalább 10 cm távolságra a csövektől.
 2. Fal. Támogassa a tervezés megerősítésére.

Gipszkarton doboz revíziós kapukkal

Ha a doboz magassága kevesebb, mint egy méter, akkor nélkülözheti őket. A keret telepítése után egy gipszkarton lap van rögzítve csavarokkal.

Egy ilyen doboz lehet csempézve és láthatatlanná válik. A gipszkarton dobozának költsége valamivel magasabb lesz, mint a műanyag burkolat.

A műanyag doboz dobozának elve ugyanaz, mint a gipszkarton. Röviden, nagyon egyszerű a csővezeték lezárása a mosdóba műanyag panelekkel:

 1. A keretet a kerítés körül 5-10 cm távolságra kell felszerelni.
 2. Ha a doboz magassága több mint két méter, érdemes megerősíteni a szerkezetet keresztirányú profilokkal vagy fadarabokkal.
 3. Húzza meg a PVC paneleket. Az ilyen anyagok négyzetmétere átlagosan körülbelül 5 dollárba kerül.

A módszer meglehetősen egyszerű és alacsony költségű, de a helyhiány miatt nagyon nehéz behelyezni a dobozt.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben?

A WC viszonylag szerény területén mindig sok csatorna van. Bármelyik műszaki egység nem néz ki esztétikailag kellemesnek és a befejezetlen javítások benyomását kelti. Ezért gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben, és vonzó megjelenést kölcsönözni a belső térnek.

Hol kezdjem?

Mielőtt eltakarja a csöveket a WC-ben, gondosan ellenőriznie kell a felszálló és egyéb kommunikációkat, ha szükséges, javítsa meg őket. A rajzok előkészítésével és a jövőbeli építés anyagának kiszámításával minden technikai kérdést meg kell oldani. A nyersanyagok pontos kiszámításához gondosan meg kell végezni minden olyan mérést, amelyen a munkát végezni fogják.

Az építőipari boltok nagy választékot kínálnak a befejeződésekhez, de bármihez is m ködnek, a következő eszközökre lesz szükség:

 • csavarhúzó;
 • drill;
 • csavarhúzó;
 • építési szint és mérőszalag;
 • műanyag fűrész vagy gipszkarton vágó kés;
 • olló a fémprofil vágásához;
 • csavarok és tartók a profilhoz.

Anyagkiválasztás

Ha gyorsan el kell rejteni a kommunikációt, akkor a PVC panelek a legjobb választás. Ez egy olcsó és sokoldalú kivitel. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a színt és a mintát, amely harmonikusan illeszkedik a belső tér teljes képébe.

A műanyag paneleknek számos előnye van:

 • egészségre és a környezetre;
 • panelek telepítése nem nehéz;
 • a telepítés a lehető legrövidebb idő alatt lehetséges;
 • elfogadható ár;
 • a kikötő felszerelésének lehetősége a számlálókhoz vagy azokhoz a helyszínekhez való hozzáféréshez;
 • az egyes részekből álló struktúrák létrehozásának képessége;
 • nincs szükség további befejezésre.

És gyorsan és olcsó is, akkor bezárja a felszálló gipszkarton. A WC nem olyan magas páratartalom, mint a fürdőszoba, de jobb nedvességálló anyagot használni.

Gipszkarton minden előnye a panelek. Ezzel szemben ez az anyag további finomítást igényel. De ezt a hátrányt tekinthetjük erénynek: a gipszkarton befejeződése nélkül csempe vagy más díszítő felület alatt használhatjuk. Így a falak, amelyek mögött a csövek találhatók, megkülönböztethetők a WC többi falától.

Tervezési lehetőségek

A kommunikáció elrejti a tervezést, bizonyos tényezők függvényében:

 • a cső irányának nagysága és jellege;
 • a cső helyzete egymáshoz képest;
 • segédeszközök és daruk jelenléte;
 • az általános helyzet a szobában.

Ezeknek a tulajdonságoknak a elemzése után könnyű meghatározni a jövőbeli konstrukció típusát. A leggyakoribb a népi fajok közül.

doboz

Ez egy egyszerű konstrukció, amit még egy kezdő is képes kezelni. A keret egy fémprofilból vagy fadarabokból készül. Ezenkívül a bázist a választott anyaggal lefedjük. Teljes vagy részleges bélés lehetséges az adagolókészülékek elérhetőségétől vagy a kapu közelében lévő csapoktól függően. Ebben az esetben el kell hagynia az ablakot, hogy hozzáférjen hozzájuk.

A doboz keretét PVC-panelekkel, nedvességálló rétegelt lemezekkel vagy gipszkarton burkolhatja. A gipszkarton általában ugyanolyan anyagokkal van díszítve, mint a fő falak. Vannak kész dobozok. De ez a lehetőség drágább lehet. Maga a doboz elkészítésével azonnal átveheti az összes árnyalatot. Míg a kész dobozt a kívánt paraméterekhez kell igazítani.

A doboz kialakításának számos alakzata van.

 • Hamis fal. Jó megoldás egyszerre több cső elrejtése. Esztétikusnak tűnik, de sok helyet vesz igénybe.
 • Tértől. Fel lehet helyezni függőlegesen és vízszintesen is, elrejtve a ventilátorcsövet. Alkalmas helyiségekben, ahol a csövek a sarokban találhatók.
 • Hamisfal ferde. Az átlag opció az előzőek között. A kialakítás az oldalra vagy a hátsó falra merőleges szögben van rögzítve. A hamis fal mellett több csövet is elrejthet, de sok helyet takarít meg.
 • Többszintű. Telepítve, ha a WC-ben csövek kaotikus elrendezése van. Helytakarékosság érdekében hozzon létre egy mezőt a kommunikáció lokalizációjában.

Beépített szaniter szekrény

A vécé mögötti fal falán levő ajtószerkezeteket egészségügyi szekrénynek hívják.

A maszkolás módszerével egyszerre több feladat megoldható.

 • További polcok találhatók a polcokon, amelyeken a tisztítószerek és tartozékok tárolhatók.
 • Az ajtók elérhetősége nem bonyolítja a számlálókhoz, szűrőkhöz, gyűjtőkhöz és csővezetékekhez való hozzáférést.
 • Csőtörések esetén a szekrény nem akadályozza meg a baleseti helyszínhez való hozzáférést. A mérőberendezéseknek az egészségügyi szekrényben lévő WC-ben történő kicserélése nem lesz kényelmetlen.

Az ajtók gyártásához szükséges anyag választása elég nagy. Különösen népszerűek a rétegelt lemez, PVC panelek, forgácslemez, fém, fa vagy üvegajtók. Ki kell választania egy anyagot, amely illeszkedik a belső stílusba. Például egy műanyaggal díszített mosdóban megfelelő műanyag nyílások vannak. És egy ország faház alkalmas ajtók fa.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ajtó helyzete kényelmes-e a szekrényben. Megfelelő magasságban kell elhelyezni, hogy ne akadályozzák a csövek kívánt csomópontjához való hozzáférést. Megfelelőnek kell lennie és kezelni kell az ajtókon.

A swing ajtók beépítése a szaniter szekrénybe történik, mint bármelyik másik ajtó, a csuklópántokra az alapra rögzítve. A hagyományos ajtók alkalmasak egy tágas WC-re. A közelebbi szobák jobbak a kompakt ajtók, harmonikák, csúszó modellek vagy függönyök készítéséhez.

Rejtett telepítés - forgácsolás

Az őrlés alternatívája a dekoratív típusú csőborításnak. Ha a rejtett huzalozásnak pontosan lyukasztott árkokba kell öltenie az alkatrészeket, amelyeket strobami néven neveznek. Az ilyen technológiai lyukakat falazó vagy perforátor segítségével készítik el. A padlóburkolatba rejtett csövek szintén a rejtett tömítéshez tartoznak. Ebben az esetben a vezetékeket beton oldattal tölti.

Az ilyen típusú maszkolás fő előnye az esztétika. A kommunikáció teljesen el van rejtve a falban. Kivéve a felemelőt, amelynek átmérője túl nagy, és nem ágyazható be a falba. Az előnyök közé tartozik a csövek teljes biztonsága, a rejtett telepítés során elszenvedett károk nem lehetségesek. Jelentős helytakarékos megtakarítások vonatkoznak a pluszokra is.

A módszer gyengesége a csövek összetettsége, költsége és hiánya. Ön magával varrhatja le a csöveket, de sok irodalmat kell tanulmányoznia, hogy minden rendben működjön. A rejtett telepítés nem mindenhol használható. A módszer jó lesz téglából vagy tömör tömbökből épített magánházakba, valamint magasabbrendű épületekhez, amelyeknek vastagabb falai vannak. Más helyeken ez a módszer ellenkezik a SNIP-kkel. A hornyok jelentősen gyengítik a csapágyfalakat, amelyek már erősen terheltek.

Néhány követelmény jelentősen megnehezíti a telepítést:

 • lehetséges, hogy csak egy darabból álló csöveket varrtunk, mások számára szabad hozzáférést kell biztosítani;
 • a falon, amelyen a munkát végezni fogják, nem szabad áthaladni az elektromos vezetékeken;
 • figyelembe kell venni a csőanyag lineáris terjeszkedését;
 • A jó hangszigetelés érdekében szorítók segítségével kell használni.

Javasoljuk, hogy készítsen egy részletes rajzot, mielőtt a kaput használná. Javítás vagy vészhelyzeti javítás esetén hasznos lehet.

Gyönyörűen elrejtve

Nem mindig kényelmes a csövek lezárása segédanyagokkal. Bizonyos esetekben nincs elég hely komplex struktúrákhoz, vagy a javítás ideje a WC-ben korlátozott lehet. Néha elég, ha egyszerűen kinyitjuk a csöveket, amikor lezárjuk a kommunikációt egy partícióval, nehéz hozzáférni hozzájuk, és ez kellemetlen lehet.

A kommunikáció külső elhelyezése

A csövek láthatóak maradnak, és nem díszítettek, ha önmagukban gyönyörűek. Például az azonos anyagú vízvezetékekkel kombinált fémtovábbítás tökéletesen összeilleszthető, és a mosdó belsejébe illeszkedik egy loft, techno vagy high-tech stílusban. Egy ilyen helyzetű WC-ben büszkeséggé válnak. De az ilyen csövek drágák, ráadásul van esély arra, hogy megégnek.

Ezért gyönyörűen legyőzheti a megszokott kommunikációt:

 • bevonattal ellátott festék, amely megfelel a mosdó teljes színének;
 • díszítsen szokatlan mintázatokkal, miközben speciális stencileket is használhat;
 • gyönyörű kavicsokat, fonatot, üvegeket;
 • álcázni mesterséges növényekkel, vagy maguk a csöveket fák formájában formálni: a WC hasonlít a végtelen dzsungelhez vagy a sűrű erdőhöz;
 • beilleszteni a csöveket különféle matricákkal vagy matricákkal;
 • ha képzeletedet mutat, használhat olyan anyagot, amelyet rendszerint újrahasznosítanak, például szénsavas italokból készült fémtartókat, és a csővezetékek szokatlan kialakítása mellett ugyanazt az anyagot egy kis panelnek kell készítenie.

A csődekoráció kényelmes módja a kommunikáció elrejtésének. A kommunikáció minden része látható, mindig ellenőrizheti állapotát, és szükség esetén javítani vagy kicserélni.

vak

A maszkolás ily módon hamis falra emlékeztet. De nem ez a fal, hanem egy függöny. Szükség esetén minimalizálható.

A vakok előnyei:

 • a csövek ilyen módon történő bezárása sok időt takarít meg;
 • a telepítés nem hoz létre sok szemetet;
 • a vakok hosszú élettartama;
 • az ár kicsi;
 • a redőny által kialakított résszel, célszerű tárolni;
 • a tervezés nyitott és zárt formában kompakt, de nem zavarja meg, a nyílászárók azonban teljes hozzáférést biztosítanak a mérőkhöz és a darukhoz;
 • az anyagválaszték nagyon nagy: az olcsó és sokoldalú műanyagtól a drága és specifikus fa és fémekig, de a megnövekedett páratartalom miatt a szövetváltozatok nem ajánlottak a WC-ben;
 • a tartomány tele van különféle színekkel és mintákkal, könnyű lesz kiválasztani a megfelelőeket;
 • károsodás vagy megjelenésvesztés esetén nincs szükség a teljes szerkezet cseréjére, elegendő lesz a sérült lamellák cseréjére;
 • helyettesíthetik a képernyőt a fürdőszoba alatt, vagy válhatnak a mosógépet lefedő részévé, ha egy rést találnak.

redőnyök

Egy megbízhatóbb és szilárdabb módszer a csövek elrejtésére a vakokhoz képest. Hasonló mechanizmussal rendelkeznek: amikor a szerkezet felnyílik, a lécek dobozba vagy cölöpbe vannak szerelve. Több helyet foglalnak el, de ha elegendő hely áll rendelkezésre, akkor jobb, ha ezt az álcázási módot preferáljuk. Különösen érdekesek a konzol által vezérelt automata modellek.

Hasznos tippek a profikból

A nevetséges hibák elkerülése érdekében ismerkedjen meg a szakértők gyakorlati ajánlásával.

Az álcázási folyamat trükkjeinek ismerete révén gyönyörűen elrejtheti a csöveket, és az ilyen díszítések nem befolyásolják az egészségügyi kommunikáció működését.

 • Ha a vízcsöveket a maszkolás előtt cserélik le, a legjobb, ha a rendszert úgy tervezik meg, hogy legalább a csatlakozások legyenek.
 • Mielőtt a csöveket díszítené, ellenőrizze a rendszer működését. Minden vízvezetékhez vízre van szükség, és ügyelve arra, hogy nincsenek szivárgások, folytathatja a munkát.
 • Kondenzáció gyakran kialakul a csöveken. A víz a leginkább megközelíthetetlen helyeken halmozódik fel, és folyamatosan törölni kell. Ennek elkerülése érdekében a WC-ben lévő csöveket szigetelőanyaggal kell lefedni.
 • A lakóépületekben a kommunikációs rendszer összekapcsolódik. Problémák a csővezetéken ugyanabban a lakásban, érintheti a szomszédokat. A bontás sebessége nagyon fontos, ezért a csövekhez való hozzáférés szabad.
 • Ne felejtse el a mérőberendezésekhez való hozzáférést. A bizonytalanságot havonta kell meghozni, az eljárás nem okoz kellemetlenséget.

Annak tudatában, hogy milyen szerkezetek és jellemzők vannak a csövek díszítésével, könnyű választani azt a lehetőséget, amely megfelel a kívánt követelményeknek. A gyakorlati tanácsok után a választott módszer nem akadályozza meg a kommunikáció működését.

Hogy hogyan lehet elrejteni a fürdőszobát a WC-ben a saját kezével, nézze meg a következő videót.

Hogyan csukja le a csöveket a WC-ben - hatékony design és dekorációs lehetőségek (45 fotó)

A javítás megkezdése a fürdőszobában sokan gondolnak arra, hogy hogyan kell álcázni a csatornacsöveket.

És az igazság az, hogy végül is észrevehető csövek, szelepek és pultok nem adnak szépséget a szoba belsejébe. Mi a legjobb módja annak, hogy elrejtsük a kommunikációt anélkül, hogy veszélyeztetnénk a helyiség funkcionalitását?

A kreatív feladathoz néhány egyszerű megoldást kínálunk.

Korábban már említettük, hogy miként lehet lezárni a csöveket a fürdőszobában. A WC-ben ugyanazokat a módszereket használhatja, de néhány funkcióval.

Vessen még néhány lehetőséget

Műanyag és gipszkarton

Először el kell döntenie az építési anyagot, amely lezárja a csöveket. A fürdőszobákban általában műanyag vagy gipszkarton panelek használatosak.

Ezek az anyagok bármilyen padló, fal és mennyezet bármilyen belső felületén alkalmazhatók.

A különbség az ilyen anyagok használata csak a szükséges, hogy díszítse gipszkarton. Míg a műanyag panelhez csak a formát és a színt kell választani.

Ezzel szemben a gipszkarton lap hátránya ugyanakkor előnye, hiszen a panelet megkülönböztethetetlenné teheti a szoba többi részéből!

Ezen anyagok előnyei:

 • környezetbiztonság;
 • gazdasági költség;
 • a telepítés egyszerűsége és gyorsasága;
 • összecsukható szerkezetek;
 • a kommunikációhoz való hozzáférést (számlálók, szelepek, lehetséges szivárgások).

Fontos megjegyezni, hogy a gipszkarton a fürdőszobában jobban használható nedvességálló!

Tehát az anyag kiválasztása. Most vessünk egy pillantást a műanyag és gipszkarton szerelések különböző módjaira:

Teljesen becsukjuk a falat;

 • Hamis falakat telepítünk;
 • A dobozt használjuk;
 • Egy szekrényt szerelünk;
 • A vakok mögött való kommunikáció elrejtése;
 • Díszítjük.

Fontos megjegyezni, hogy a csövek lezárásának minden módjában biztosítani kell a kommunikációhoz való hozzáférést. Ügyeljen arra, hogy az ajtót! Vagy rejtett (díszített a stílus az egész fal), vagy vegyél egy rendszeres fém üzlet.

Teljesen lezárja a falat

Az első módja annak, hogy elrejtsük a csöveket a fürdőszobában az, hogy az egész falat lefedjék a panelen, amelyen keresztül haladnak. Ebben az esetben a panel fémprofil alapra van szerelve.

Azokban a helyeken, ahol nincsenek csövek a panel mögött, lehetséges cellákat készíteni a szükséges elemek tárolására (szalvéták, légfrissítők stb.).

Fontos megjegyezni, hogy bármilyen beépítési módban legalább három centiméter széles helyet kell hagyni a csövek és a fal között!

Hamis falakat telepítünk

A második módszer alkalmas olyan helyiségekre, ahol a kommunikáció a sarokban található. Ebben az esetben a panel csak a cső falának egy részét zárhatja le.

Egy dobozt használunk

Ha a fürdőszoba szűkös, és annyit szabad területet szeretne hagyni, csak a csöveket lehet panelekkel lezárni.

Ha a kommunikáció függőleges, a szerkezet egy pilasztra hasonlít. Ha a csövek vízszintesen futnak, egy lépést kap.

Ha a csövek nem mennek a fal végébe, telepítheti a gipszkarton többszintű konstrukcióját. A kapott polc állványként használható.

szekrény

A doboz helyett egy rétegelt lemezből vagy forgácslapból készült szekrényt helyezhet el. Ez a legdrágább módja a csövek álruhájának, de ez igazolja funkcionalitását.

Nemcsak elrejted a csöveket, hanem helyet találsz a hasznos csalásoknak.

vak

Kevésbé gyakran vakok használják a csövek maszkolására. Telepítésük több időt és energiát igényel, és drágább. Sokan úgy vélik, hogy a redőnyök a fürdőszobában csúnyaak.

De ennek a megoldásnak az a pluszja, hogy a cső teljes hosszában a fal mentén elérhető. Szintén rendelkezésre áll minden szabad hely, ahol elhelyezheti a polcokat.

díszít

Ha szereti a szokatlan megoldásokat, akkor megértheti a különböző anyagokat, folyamatosan fantáziál, tudja, hogyan hozhat létre szépséget a saját kezével, díszítse a kommunikációs csöveket magaddal!

Használjon mozaikot, festést, dekompozíciót, csatlakoztassa a különböző technikákat, megtalálja a saját, kizárólagos technikáit!

Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy az anyagok és minták kiválasztása a csövek maszkolásához a belső részedben csak az Ön számára marad.

Mindegyik módszernek vannak előnyei és hátrányai, a javasolt opciók közül bármelyik megfelelhet Önnek. Határozza meg a szobájának belső terének méretét és ötleteit.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában vagy a WC-ben: lehetőségek és árnyalatok

Számos cső, felszálló, kiömlő, pult és szelep - mindez egy kis fürdőszobában van, ami már nem nagyon különbözik a szépségtől. Nem meglepő, hogy a javítások során sokan gondolnak arra, hogyan lehet elrejteni a csöveket. Ennek a cikknek a részeként meg fogjuk érteni és megmutatni a fotót, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben vagy a fürdőszobában.

A munka megkezdése előtt

Mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy a kommunikáció sértetlen. Semmilyen esetben ne legyen korrozív terület és különösen szivárgás. A fűtési és vízellátási csövek elrejtése előtt célszerű ezeket elkülöníteni.
Előzetesen meg kell határoznia a technológiai nyílások elhelyezkedését és a fő szűrőket a víztisztításhoz. A közelmúltban a vécéhálók nagyon népszerűek. Ez az opció kombinálja a szép megjelenést és teljes hozzáférést a kommunikációhoz.
Ügyeljen arra, hogy figyeljen a falak állapotára. Meg kell győződnie arról, hogy nincs nyom a penész vagy gomba. Ez utóbbi jelenlétében végezzen alapos mechanikai tisztítást és kettős kezelést fungicidekkel.

Fontos! A vízvezeték nyílások szabad hozzáférést biztosítanak azoknak a kommunikációs területeknek, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, mint például a méter, szűrők.

Hogyan válasszuk ki a vízvezeték nyílást: a kommunikációhoz való hozzáférés

A falra szerelt vízvezeték- vagy ellenőrző nyílás lehetővé teszi a kommunikáció fő elemeihez való hozzáférést. Az építési piacon számos lehetőség van:

 • Kész nyílások. Általában a műanyag lehet fém vagy rozsdamentes acél is. Nincs szükség további befejeződésre.
 • Ellenőrző nyílások vannak telepítve, ha van kérdés, hogyan kell elrejteni a csöveket a WC-ben vagy a fürdőszobában a csempe alatt. A láthatatlan nyílások kategóriájába tartoznak. A vízvezeték ajtó ugyanolyan finomanyagokkal van díszítve, mint a falak, így szinte láthatatlanná válik.
  Az ilyen nyílások kerete acél, az ajtók gipszrostból készülnek. Különböző méretű nyílásokhoz alkalmazható, így a WC-ben lévő vezetékcsövek a leginkább hozzáférhetők.
 • A vízvezetéknyílások a festéshez alumínium váz és gipszkarton ajtó, amely bármely kiválasztott színben festhető. A formatervezés nem jelenti más anyagok kikészítését.

Csődoboz: konfiguráció, telepítés

Díszdoboz a legtöbb esetben alkalmas védőcsövekhez. A kommunikáció helyétől függően több változatban is végrehajtható.

 • Hamis fal. Egy egyszerű és gyors módszer a csövek elrejtésére, ha az egyik fal mellett helyezkednek el, általában a mosdó mögött. Természetesen a fal legalább 50 cm-t vesz igénybe, és anélkül, hogy a kicsi, a WC-hossza. De ez a probléma megoldható egy függesztett WC telepítésével, amely a fal mögé rejtett speciális modulra van szerelve.
  A leeresztő tartály a csődobozban lévő fal mögött is található. Ebben az esetben a kommunikáció fontos elemeihez való hozzáférés biztosítása vagy a durva vízszűrő megváltoztatása érdekében több egyszerű szaniter nyílás van felszerelve.
 • Lejtős falfal. Ezt az opciót használják, amikor a csomópontokból a vékonyabb kanyarok különböző irányokba kerülnek. A fal ebben az esetben az oldalra és a hátsó falra merőleges szögben helyezkedik el. Ez a lehetőség érdekesnek tűnik, de sok használható helyet fog igénybe venni.
 • Többszintű dobozok. Egyes WC-kben, ha szigetel minden kommunikációt egy fal, nincs hely a WC-tálat. Ebben az esetben használjon többszintű dobozt. Minden egyes szerkezeti elem maszkolja a cső meghatározott részét. A többszintű tervek nagyon érdekesek és lehetővé teszik, hogy funkcionálisan használják a csődoboz végét.
 • A vécécső telepítése egyszerű, az összes cső és a durva vízszűrő egy sarkon van elhelyezve. Kis helyet foglal el.

Az anyag kiválasztása a doboz befejezéséhez

Általában a bélés dobozok ugyanazt az anyagot használják, mint a falaknál. És a legnépszerűbb kétségtelenül kerámia csempe. És nem csak esztétikai okokból, könnyen tisztítható, ellenálló a fertőtlenítőszerekkel és tartós.

Amellett, hogy kerámia verem műanyag panelek. Ezek olcsóbbak és kevésbé megbízhatóak, de ha csőjavításra van szükség, az ilyen dobozt könnyebb leszerelni. Néha a gipszkartonból készült doboz építése csak festett, de a változat nem praktikus és tartós. Ezenkívül a festék pórusaiban szennyeződés gyűlik össze, ami hozzájárul a baktériumok kialakulásához.
A kővel, téglával vagy mozaikokkal szemben gyakran csak töredékesek voltak, hogy bizonyos területeket kiemeljenek. Így például kiválaszthatja a kinyíló szaniter kerámia burkolólapok alatt.

Szerelődoboz

A kezdeti szakaszban meg kell határozni az anyag kiválasztását a doboz befejezéséhez. Kerámia csempe vagy mozaik esetén a keret fémprofilból és gipszkarton burkolattal van ellátva. Vízálló bevonattal ellátott műanyag vagy fa panelek esetén a keret olyan fadarabokból készülhet, amelyek nem igényelnek további bevonatot.
A doboz felszerelését több lépcsőben végezzük. Az előkészítő munka magában foglalja a szerkezet helyének mérését és jelölését, figyelembe véve az anyag vastagságát. A dobozszerkezetnek legalább 3 cm távolságra kell lennie a csövektől.
A következő lépés, a keretelemek konszolidációja. Ha egy profil a jövőbeli szerkezet kerületén van rögzítve, a vezetőelemek vezetnek abból, és szög alakulnak ki. A gipszkarton lapjai le vannak fedve úgy, hogy a csövek lefedése, ha lehetséges, külön csíkokból álljon.

A gipszkarton csavarokkal van rögzítve a profilhoz. Ha a további kikészítés festés vagy tapétázás, a szerkezet primer, vakolva és csiszolópapírral őrölt.
Az úgynevezett ellenőrzési területeket semmiképpen sem zárják le, hanem a csatornarendszer tisztítására használják. Is biztosítanak hozzáférést a számlálóhoz, darukhoz és nyissa ki a durva szűrő csapvizet.

Rolling redőnyök a WC-hez

A vécében modern vászonokat szerelnek be, ha minden cső a hátsó fal mentén helyezkedik el. Ez egy lamella lap, amely függőleges vezetőkön mozog, és egy doboz által védett tengely tetején van feltekerve.

A redőnyök fő előnye, hogy szabadon hozzáférhetnek a csövekhez. Gyakrabban, a redőnyök a fürdőszobában közvetlenül a falhoz és mennyezethez vannak rögzítve. A telepítést a javítási munka kezdeti szakaszában és befejezésük után végzik el.
A lamellák felszerelése előtt meg kell mérni a nyílások átlóját. A két mérés közötti különbség nem haladhatja meg az 5 mm-t. És győződjön meg róla, hogy a függőleges és a vízszintes lejtők megfelelnek a szintnek. A WC-hez leginkább praktikus beépített beépítés, doboz belülről vagy kívülről.

A redőnyök felszerelése

A vezető gumiabroncsok teszik a jelölést. Minden egyes szélén a gumiabroncs visszahúzódó 10-15 cm, a többi szegmens címkék egyenletesen oszlik, lépésekben 45-50 cm. A belső fala a furat gumiabroncs 11,8 mm átmérőjű, rögzítésére, hogy a légcsatorna nyílás.
A doboz elülső pereménél és a fedelénél fúrni kell a 4,2 mm átmérőjű lyukakat, mindkét oldalon kettő. A jövőben a doboz fedelét szegecsekkel rögzítik. Továbbá egy 8 mm átmérőjű furatot megkülönböztetünk és fúrunk a doboz panel felső karimáján, hogy rögzítsük a nyílásban.

Gyűjtse össze a kerethengeret (doboz és vezetők), és állítsa be a nyílásba szigorúan a szinten. Egy vaslapot csúsztatnak a hajtótengely felett a doboz hátsó falától a vezetősínekig. A szalag szélén a vontatórugók rögzítettek és rögzítettek a tengelyre. Rögzítse a fedőlapot. Zárja le a lyukakat dugókkal. Ellenőrizze a rendszer működését.

Tipp Roller redőnyök a WC-ben, általában egyszólamú, és ez nem a legjobb módja befolyásolja az esztétikai tulajdonságait. Ezeket vonzóbbá és megfelelőbbé teheti a felületkezeléssel.

Gyakorlati bútorok

Számos cső a WC-ben elrejthető a bútorok alatt. Ez a lehetőség praktikus, funkcionális és viszonylag alacsony költséggel jár. A bútorok maszkolása lehetővé teszi a kommunikációhoz szükséges hozzáférést.
Ha szükséges, javítsa meg, cserélje ki a szűrőt vagy olvassa le a mérőt. Ha arról beszélünk, hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és a fűtést, akkor érdemes megfontolni, hogy kondenzátumot képezhetnek.

Ez hátrányosan befolyásolja a faanyag tartalmú anyagok állapotát és élettartamát, ezért a kiegészítő kommunikáció szigetelőanyaggal van lefedve. A bútorterv kialakítása önállóan vagy a gyártás és a beszereléssel foglalkozó szakemberekkel történhet.
Bizonyos esetekben a csővezetékek fenti módszerei kombinálhatók.

Hogyan zárja be a felszálló a WC-ben

Hogyan lehet elrejteni (becsukni) a csöveket a WC-ben?

Kényelmünket a mérnöki rendszerek és az alkatrészcsövek biztosítják, így az otthonunkban lévő csövek elkerülhetetlenek. De a megjelenésük, még az újak közül is, csak megváltozott, messze nem a legvonzóbb. Ezért van egy természetes vágy, hogy elrejtse őket. Beszélünk arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a mosdóban ma - ez a kis szoba, hogy ezek általában a leginkább.

Mi dobja a csöveket a WC-ben? Pl. Gipszkarton vagy rétegelt lemez

A WC-ben található csövek elrejtése különböző lehet, de a legtöbb esetben különbözõ anyagok falainak létrehozását jelenti. Ha ezt a módszert választotta, akkor jobb, ha előre cseréli a régi csöveket - mind a vízellátó, mind a szennyvízrendszereket. A régi kommunikáció falán való elrejtése biztosan nem érdemes, jobb, ha könnyű változatot választanak, amely bármikor hozzáférést biztosít a csövekhez.

Hogyan készítsünk egy doboz gipszkartonból

Zárja le a csöveket a WC-ben, hogy egy doboz gipszkarton. Ez talán a legnépszerűbb megoldás. Minden, mert a technológia nagyon műanyag, elrejtheti a csöveket bármilyen konfigurációban. Egy másik szép bónusz a többszörös befejező lehetőségek: feküdt a csempe a ragasztó, szintje a felület gitt, majd festeni vagy ragasztani a háttérképet.

A vécécsövekhez tartozó doboz lehet függőleges vagy vízszintes - lényegében nem változik

Különlegességek

Ha úgy dönt, hogy bezárja a csöveket a WC-ben, több pontot kell figyelembe venni. Az első - minden kulcscsomópont - számlálók, szűrők stb. hozzáférést kell biztosítani. Kívánatos a gyors hozzáférést biztosító szelepek lezárása. Számos lehetőség van:

 • készítsen egy flip vagy forgólapot (csuklósan);
 • a panel egy része eltávolítható lehet, csavarok és / vagy mágnesek felszerelhetők;
 • tegye a nyílást (műanyag vagy láthatatlan a burkolólapok alatt.

Természetesen az építkezést elválaszthatatlanná teheti, de szükség esetén mindent meg kell szüntetnie, majd vissza kell állítania, és a problémák új csövekkel is megtörténnek.

Különleges csempe nyílás

A második az, hogy a csempe, ha befejezte, jobb ragasztani egy speciális ragasztó, és nem feküdt a keverék cement és a homok. A ragasztó rétegének vékonyabbnak kell lennie, mint a tömege. Ilyen körülmények között könnyebb eltávolítani / emelni a fedelet.

Munkavégzés

Először dönti el, milyen lesz a dobozod. Célszerű mindent megtervezni, hogy ne csak a csöveket zárja le, hanem ha lehetséges, a funkcionális terhelést is hordozza. Például, ha a csövek a fal mentén jobbra vagy balra futnak, akkor mi történik, ha a WC-ben higiénikus zuhanyt helyeznek el. a doboz kicsit magasabbra tehető, és a felső részen különféle szükséges csíkokat helyezhet el.

Hogyan zárja le a csöveket a WC-ben: készítsen egy doboz gipszkartonból

Ha bezárja a felszállókat, amelyek a vécécsésze mögötti sarkok egyikében (a standard Hruscsov WC-k elrendezése) záródnak, akkor célszerű nem csak a sarok bezárását, hanem az egész falat is összevarrni, így egy szekrényt alkotnak. A polcok nyithatók vagy zártak (ajtókkal vagy ajtók nélkül), de kis lakásokban nagyon kényelmes.

Ha a csövek a hátsó falon helyezkednek el, és a WC keskeny és hosszú, akkor érdemes a hátsó falat teljesen varrni

Miután eldöntötte, hogyan fog kinézni a doboz, a falakon és a padlón egy jelölést alkalmaznak. Ezután horganyzott profilokat készítsen a gipszkartonhoz. Lefelé és oldalra hordozó profil - MO (UW) - hajlított oldalfalak nélkül. Mivel a minták kicsiek, elegendő 50 * 40 mm-es profil. A kapákon van egy rack profil - PS (CW) - szélessége is 50 mm, a mélység, ha szükséges, kicsi lehet.

A szabók méretre vágódnak (fémollókkal), amelyek önzáró csavarokkal vannak rögzítve. Egy rövid távolságban - akár 50 cm-re - mindegyikből elegendő egy, nagyobb gerenda, kettő. Az állványok beszerelési lépése körülbelül 60 cm, a jumperek - kb. Az ajtó rögzítésének helyén (ha ilyen van) húzza meg a megerősített - dupla profilt.

Az összeszerelt keretet hioszkartonnal lefedik, méretre vágva. Rögzítse őket kis csavarokkal egy csavarral a végén (TEX 3,5 * 9,5 mm). Szereljük fel a kötőelemeket a kerület mentén és olyan helyeken, ahol a jumperek / állványok megyek, egy lépés 20 cm-re, a szűkítésnél meg kell győződni arról, hogy a kupak kissé eltűnt a gipszkartonban, de nem törik át a kartonon.

A befejező munkálatok a burkolás után készülnek, és attól függnek, hogy melyik a befejezett kivitel. Tapétafestéshez és tapadáshoz a dobozt teljesen behelyezzük, a csempeburkoláshoz csak a csavarok fejeket ragasztunk.

Mi mást tehetsz a dobozhoz csövekhez a WC-ben

Nem mindenki szeret dolgozni gipsszel és profilokkal. Ebben az esetben a keret fából készült száraz rudakból állítható össze. Kívánt esetben (és elvileg is) antibakteriális vegyületekkel kell kezelni - hogy ne rothadjanak.

A gipszkarton helyett OSB, nedvességálló rétegelt lemez vagy lapos azbesztcement lemezek használhatók. Az összes ilyen anyagot aligha lehet 100% -ban környezetbarátnak nevezni, de sokan hozzászoktak hozzá. Mindegyik nedvességálló, könnyen kezelhető, így egy jó lehetőség. By the way, csempe tökéletesen illeszkedik az azbeszt, jobb, mint minden más anyag, beleértve a hyposboard.

Készítse elő a mosdó hátsó falát műanyagból

A csöveket a műanyag panelek mögött elrejtheti a mosdóban. Így a WC-k csöveinek lezárása a legolcsóbb, de a legrövidebb. A műanyagot könnyen benyomhatja, így óvatosnak kell lennie.

Most egy kicsit az esztétikáról. Ha a WC-ben a fali díszítést ugyanabból a műanyagból tervezik, akkor nincs probléma - ugyanolyan stílusban. Ha a fal díszítése más, akkor kétféleképpen lehet kivárni: olyan műanyag panelek találhatók, amelyek közel vannak a színhez vagy kontrasztok lejátszásához, és még több részletet adnak hozzá.

Nagyon jól megválasztott színek - pontosan a csempe alatt

A műanyag panelekkel ellátott WC-k csövei egyszerűek. Először a keret összegyűlik, de már fából készült. A falakhoz és a padlóhoz dugóval van összekötve. Mivel az építés kicsi, tökéletesen ragaszkodik a körmökhöz, a nagy terhelés még mindig nem várható - a műanyag csak nagyon elhanyagolható súlyú.

A műanyag panelek elindító profiljait a fa kerethez rögzítik, és a kívánt hosszúságú panelek szegmenseit behelyezik. Csúcs / horony csatlakozással rendelkeznek, rések nélkül vannak felszerelve. A kerethez kapcsot és műanyag tűzőgépet rögzítenek. Annak érdekében, hogy a csövekhez szabadon hozzáférhessenek javításhoz vagy karbantartáshoz, az ajtók a műanyag dobozban / falban készülnek. Ebben az esetben gyárilag elkészített műanyag nyílást is fel lehet szerelni - könnyűek és teljes mértékben a helyiségek stílusába esnek, műanyag panelekkel díszítve. Aki nem szereti ezt az opciót, az ajtókat saját maguk hozhatják létre, így a fa deszkák keretét is elkészíthetik, és külön is burkolhatnak műanyaggal. Van egy másik lehetőség - hagyj néhány szalagot nem biztonságos, és ha szükséges, távolítsd el őket.

A doboz és a mennyezet díszítése egy műanyaggal - jó ötlet

Vásárláskor válassza ki a fali műanyag paneleket (vannak még mennyezetek is) - vastagabb falak vannak, nehezebb áthaladni. Ha a doboz felső felületét kívánja használni, akkor jobb, ha egy rétegelt lemezt helyez el a műanyag alatt (nedvességálló).

Roller vakok a WC-ben

A WC-k csöveinek legegyszerűbb módja a vízvezeték-redőnyök (redőnyök, redőnyök) beépítése. Ez a lehetőség tökéletes, ha be kell zárnia az egész hátsó falat. Útmutatók az oldalakra vannak szerelve, egy hevederrel ellátott tekercs fel van szerelve, ez minden, a telepítés vége, használhatja.

A WC-ben található redőnyök csak a fal egy részét fedezhetik.

E lehetőség mínusz a redőnyök ára. Harap. De bármikor felemelheti a redőnyöt, lezárhatja a csöveket, és javítható. Még mindig van mód az árcsökkentésre -, hogy a tekercset ne a padlóról a mennyezetre helyezzük, hanem csak azt a központi részt zárjuk le, ahol az összes csatlakozó található.

A csöveket elrejtheti a WC-ben a redőnyök mögött.

Még akkor is, ha nem kell bezárnia a teljes falat, de csak egy részét, akkor építhet falat gipszkartonból vagy falburkolatokból, és már erre a falra is rögzítheti a redőnyöket.

Hogyan lehetne elrejteni a csöveket a WC-ben?

A kis lakásokban minden centiméternyi hely van a számlán, és éppúgy, hogy bezárja legalább néhány helyiség egy igazi luxus. Ezután bezárhatja a csöveket egy gazdasági szekrény létrehozásával. Ehhez a keskeny WC-k a Hruscsovban - a tökéletes lehetőség.

Zárja le a csöveket a WC-ben csináljon hozshkaf

A két oldal mindkét oldalán falakhoz van rögzítve, ajtókkal összekötve. A polcok a helyükön vannak összeszerelve. Lehetőségük van eltávolítani, hogy szükség esetén hozzáférjenek a csövekhez.

Mit csinálnak az ajtók? A legegyszerűbb megoldás laminált forgácslap, de megrendelheti őket MDF-ből. A bútorok gyártásával foglalkozó méreteinek megfelelően készülnek. Ha a színeket is felveszi, hogy megfeleljen az alapkészítésnek, vagy egy olyan színű szekrényt készítsen, amely színes, mint a bejárati ajtók, jó belső teret kap.

Nagyon olcsó módja annak, hogy a hátsó falat a WC-ben vonzóvá tegye, hogy vízszintes vagy függőleges árnyékolókat használjon. A telepítéssel egyáltalán nincs gond, az egyetlen dolog megtalálni a megfelelő méreteket. Aztán megverni a mennyezetet a mennyezetre, és magukhoz rögzíteni a vakokat.

Vakok a WC-ben a falon - olcsó módszer a csövek elrejtésére

Kiválasztásakor fontos megítélni a színt - vagy felveszi a hangot, vagy használja a kontrasztot. És egyébként a műanyag vízszintes árnyékolók ebben az esetben praktikusabbak lesznek - nem hajolnak meg, ha véletlenül megérintik őket. Általában jó lehetőség minden cikk számára.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában vagy a WC-ben: lehetőségek és árnyalatok

Számos cső, felszálló, kiömlő, pult és szelep - mindez egy kis fürdőszobában van, ami már nem nagyon különbözik a szépségtől. Nem csoda, hogy javításokat végez. Sokan gondolják, hogyan lehet elrejteni a csöveket. Ennek a cikknek a részeként meg fogjuk érteni és megmutatni a fotót, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben vagy a fürdőszobában.

A standard lakásokban általában a fürdőszoba különálló és a kommunikáció nagy része, például a szennyvíz. a vízvezetékrendszer, a fűtött törülközőtartó és a fűtött padló szintén ott van összekötve, és mindez pontosan a WC-ben van, és egyfajta technikai dobozba fordítja, ahol véletlenül beépítették a WC-t. Egy magánházban a helyzet egyszerűbb, és mégis van néhány cső, amely elkapja a szemet. Számos módon lehet díszíteni őket, de mielőtt eltakarta volna a csöveket a WC-ben, számos előkészítő munkát kell elvégeznie.

A munka megkezdése előtt

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát és a WC-t, győződjön meg arról, hogy hogyan takarja el a vízvezetékeket

Mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy a kommunikáció sértetlen. Semmilyen esetben ne legyen korrozív terület és különösen szivárgás. A fűtési és vízellátási csövek elrejtése előtt célszerű ezeket elkülöníteni.
Előzetesen meg kell határoznia a technológiai nyílások elhelyezkedését és a fő szűrőket a víztisztításhoz. A közelmúltban a vécéhálók nagyon népszerűek. Ez az opció kombinálja a szép megjelenést és teljes hozzáférést a kommunikációhoz.
Ügyeljen arra, hogy figyeljen a falak állapotára. Meg kell győződnie arról, hogy nincs nyom a penész vagy gomba. Ez utóbbi jelenlétében végezzen alapos mechanikai tisztítást és kettős kezelést fungicidekkel.

Fontos! A vízvezeték nyílások szabad hozzáférést biztosítanak azoknak a kommunikációs területeknek, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, mint például a méter, szűrők.

Hogyan válasszuk ki a vízvezeték nyílást: a kommunikációhoz való hozzáférés

A falra szerelt vízvezeték- vagy ellenőrző nyílás lehetővé teszi a kommunikáció fő elemeihez való hozzáférést. Az építési piacon számos lehetőség van:

 • Kész nyílások. Általában a műanyag lehet fém vagy rozsdamentes acél is. Nincs szükség további befejeződésre.
 • Ellenőrző nyílások vannak telepítve, ha van kérdés, hogyan kell elrejteni a csöveket a WC-ben vagy a fürdőszobában a csempe alatt. A láthatatlan nyílások kategóriájába tartoznak. A vízvezeték ajtó ugyanolyan finomanyagokkal van díszítve, mint a falak, így szinte láthatatlanná válik.
  Az ilyen nyílások kerete acél, az ajtók gipszrostból készülnek. Különböző méretű nyílásokhoz alkalmazható, így a WC-ben lévő vezetékcsövek a leginkább hozzáférhetők.

Ellenőrző nyílások: műanyag (balra) és csempével díszítve (jobbra)

 • A vízvezetéknyílások a festéshez alumínium váz és gipszkarton ajtó, amely bármely kiválasztott színben festhető. A formatervezés nem jelenti más anyagok kikészítését.

Csődoboz: konfiguráció, telepítés

Díszdoboz a legtöbb esetben alkalmas védőcsövekhez. A kommunikáció helyétől függően több változatban is végrehajtható.

 • Hamis fal. Egy egyszerű és gyors módszer a csövek elrejtésére, ha az egyik fal mellett helyezkednek el, általában a mosdó mögött. Természetesen a fal legalább 50 cm-t vesz igénybe, és anélkül, hogy a kicsi, a WC-hossza. De ez a probléma megoldható egy függesztett WC telepítésével, amely a fal mögé rejtett speciális modulra van szerelve.
  A leeresztő tartály a csődobozban lévő fal mögött is található. Ebben az esetben a kommunikáció fontos elemeihez való hozzáférés biztosítása vagy a durva vízszűrő megváltoztatása érdekében több egyszerű szaniter nyílás van felszerelve.
 • Lejtős falfal. Ezt az opciót használják, amikor a csomópontokból a vékonyabb kanyarok különböző irányokba kerülnek. A fal ebben az esetben az oldalra és a hátsó falra merőleges szögben helyezkedik el. Ez a lehetőség érdekesnek tűnik, de sok használható helyet fog igénybe venni.

Ferde fal (balra) és sík falfal (jobbra)

 • Többszintű dobozok. Egyes WC-kben, ha szigetel minden kommunikációt egy fal, nincs hely a WC-tálat. Ebben az esetben használjon többszintű dobozt. Minden egyes szerkezeti elem maszkolja a cső meghatározott részét. A többszintű tervek nagyon érdekesek és lehetővé teszik, hogy funkcionálisan használják a csődoboz végét.
 • A vécécső telepítése egyszerű, az összes cső és a durva vízszűrő egy sarkon van elhelyezve. Kis helyet foglal el.

Az anyag kiválasztása a doboz befejezéséhez

Általában a bélés dobozok ugyanazt az anyagot használják, mint a falaknál. És a legnépszerűbb kétségtelenül kerámia csempe. És nem csak esztétikai okokból, könnyen tisztítható, ellenálló a fertőtlenítőszerekkel és tartós.

A doboz műanyaggal (balra) és csempével (jobbra)

Amellett, hogy kerámia verem műanyag panelek. Ezek olcsóbbak és kevésbé megbízhatóak, de ha csőjavításra van szükség, az ilyen dobozt könnyebb leszerelni. Néha a gipszkartonból készült doboz építése csak festett, de a változat nem praktikus és tartós. Ezenkívül a festék pórusaiban szennyeződés gyűlik össze, ami hozzájárul a baktériumok kialakulásához.
A kővel, téglával vagy mozaikokkal szemben gyakran csak töredékesek voltak, hogy bizonyos területeket kiemeljenek. Így például kiválaszthatja a kinyíló szaniter kerámia burkolólapok alatt.

Szerelődoboz

A kezdeti szakaszban meg kell határozni az anyag kiválasztását a doboz befejezéséhez. Ha ez egy kerámia csempe vagy mozaik. A keret fémprofilból és gipszkarton burkolattal van ellátva. Vízálló bevonattal ellátott műanyag vagy fa panelek esetén a keret olyan fadarabokból készülhet, amelyek nem igényelnek további bevonatot.
A doboz felszerelését több lépcsőben végezzük. Az előkészítő munka magában foglalja a szerkezet helyének mérését és jelölését, figyelembe véve az anyag vastagságát. A dobozszerkezetnek legalább 3 cm távolságra kell lennie a csövektől.
A következő lépés, a keretelemek konszolidációja. Ha egy profil a jövőbeli szerkezet kerületén van rögzítve, a vezetőelemek vezetnek abból, és szög alakulnak ki. A gipszkarton lapjai le vannak fedve úgy, hogy a csövek lefedése, ha lehetséges, külön csíkokból álljon.

A gipszkarton csavarokkal van rögzítve a profilhoz. Ha a további kikészítés festés vagy tapétázás, a szerkezet primer, vakolva és csiszolópapírral őrölt.
Az úgynevezett ellenőrzési területeket semmiképpen sem zárják le, hanem a csatornarendszer tisztítására használják. Is biztosítanak hozzáférést a számlálóhoz, darukhoz és nyissa ki a durva szűrő csapvizet.

Rolling redőnyök a WC-hez

A vécében modern vászonokat szerelnek be, ha minden cső a hátsó fal mentén helyezkedik el. Ez egy lamella lap, amely függőleges vezetőkön mozog, és egy doboz által védett tengely tetején van feltekerve.

Zsaluk a csövek maszkolásához a WC-ben és a fürdőszobában

A redőnyök fő előnye, hogy szabadon hozzáférhetnek a csövekhez. Gyakrabban, a redőnyök a fürdőszobában közvetlenül a falhoz és mennyezethez vannak rögzítve. A telepítést a javítási munka kezdeti szakaszában és befejezésük után végzik el.
A lamellák felszerelése előtt meg kell mérni a nyílások átlóját. A két mérés közötti különbség nem haladhatja meg az 5 mm-t. És győződjön meg róla, hogy a függőleges és a vízszintes lejtők megfelelnek a szintnek. A WC-hez leginkább praktikus beépített beépítés, doboz belülről vagy kívülről.

Fontos! A csempe behelyezése előtt jobb, ha a redőnyöket felszerelik. Így le lehet zárni a falak és a vezetők közötti rést.

A redőnyök felszerelése

A vezető gumiabroncsok teszik a jelölést. Minden egyes szélén a gumiabroncs visszahúzódó 10-15 cm, a többi szegmens címkék egyenletesen oszlik, lépésekben 45-50 cm. A belső fala a furat gumiabroncs 11,8 mm átmérőjű, rögzítésére, hogy a légcsatorna nyílás.
A doboz elülső pereménél és a fedelénél fúrni kell a 4,2 mm átmérőjű lyukakat, mindkét oldalon kettő. A jövőben a doboz fedelét szegecsekkel rögzítik. Továbbá egy 8 mm átmérőjű furatot megkülönböztetünk és fúrunk a doboz panel felső karimáján, hogy rögzítsük a nyílásban.

Szerelősín redőny a szaniter szekrényhez

Gyűjtse össze a kerethengeret (doboz és vezetők), és állítsa be a nyílásba szigorúan a szinten. Egy vaslapot csúsztatnak a hajtótengely felett a doboz hátsó falától a vezetősínekig. A szalag szélén a vontatórugók rögzítettek és rögzítettek a tengelyre. Rögzítse a fedőlapot. Zárja le a lyukakat dugókkal. Ellenőrizze a rendszer működését.

Tipp Roller redőnyök a WC-ben, általában egyszólamú, és ez nem a legjobb módja befolyásolja az esztétikai tulajdonságait. Ezeket vonzóbbá és megfelelőbbé teheti a felületkezeléssel.

Gyakorlati bútorok

Számos cső a WC-ben elrejthető a bútorok alatt. Ez a lehetőség praktikus, funkcionális és viszonylag alacsony költséggel jár. A bútorok maszkolása lehetővé teszi a kommunikációhoz szükséges hozzáférést.
Ha szükséges, javítsa meg, cserélje ki a szűrőt vagy olvassa le a mérőt. Ha arról beszélünk, hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és a fűtést, akkor érdemes megfontolni, hogy kondenzátumot képezhetnek.

Különleges fürdőszobai bútorok is elrejthetik a csöveket

Ez hátrányosan befolyásolja a faanyag tartalmú anyagok állapotát és élettartamát, ezért a kiegészítő kommunikáció szigetelőanyaggal van lefedve. A bútorterv kialakítása önállóan vagy a gyártás és a beszereléssel foglalkozó szakemberekkel történhet.
Bizonyos esetekben a csővezetékek fenti módszerei kombinálhatók.

A redőnyök telepítése: videó

A WC-helyiségek javításakor mindig felmerül a kérdés, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben. Végül is a csővezeték típusa az "örök" javítás benyomását kelti. Az építőanyagok piaca sokféle finomanyagot kínál, amelyek technikai központot álcázhatnak.

A vízvezeték és az egészségügyi berendezés maszkolásának olyannak kell lennie, hogy a szelepekhez és méterekhez való hozzáférés kényelmes legyen. Meghibásodás esetén a maszkolási tervnek hozzáférést kell biztosítania a fő csomópontokhoz. Sok tulajdonosnak van egy kérdése, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben, és ami a legfontosabb, mit. Három terv van a csővezeték díszítésére.

1. Cső doboz a WC-ben

Az egyik legegyszerűbb terv. A csövek bevonatolásához hasznos gipszkarton vagy műanyag. Ez a módszer meglehetősen egyszerű: elegendő egy gipszkarton lapot vásárolni, lehetőleg nedvességállósággal. Egy lap ára körülbelül 4,5 dollár. A GCR mellett profilra lesz szükség. Lehet fából vagy fémből. Jobb választani egy fémprofilot. Két típusa van:

 1. Útmutató. Kontúrt képeznek és 4 sarkon rögzítik, legalább 10 cm távolságra a csövektől.
 2. Fal. Támogassa a tervezés megerősítésére.

Gipszkarton doboz revíziós kapukkal

Ha a doboz magassága kevesebb, mint egy méter, akkor nélkülözheti őket. A keret telepítése után egy gipszkarton lap van rögzítve csavarokkal.

Egy ilyen doboz lehet csempézve és láthatatlanná válik. A gipszkarton dobozának költsége valamivel magasabb lesz, mint a műanyag burkolat.

A műanyag doboz dobozának elve ugyanaz, mint a gipszkarton. Röviden, nagyon egyszerű a csővezeték lezárása a mosdóba műanyag panelekkel:

 1. A keretet a kerítés körül 5-10 cm távolságra kell felszerelni.
 2. Ha a doboz magassága több mint két méter, érdemes megerősíteni a szerkezetet keresztirányú profilokkal vagy fadarabokkal.
 3. Húzza meg a PVC paneleket. Az ilyen anyagok négyzetmétere átlagosan körülbelül 5 dollárba kerül.

A módszer meglehetősen egyszerű és alacsony költségű, de a helyhiány miatt nagyon nehéz behelyezni a dobozt.

Keretszerelési folyamat

Rejtett revíziós nyílás, csempével díszítve

2. Vízszekrény

Olyan hasznos szekrény, amely nemcsak a WC-ben lévő csöveket zárja le, hanem helyet hagy a tisztítószerek tárolására is. Nagyon népszerű a lakástulajdonosokkal. Egy ilyen szekrény ugyanabból a gipszkartonból építhető. Kedvező választékként laminált lapokat, rendes szélezett lapokat szerelnek. A keret általában fából készült, a szükséges anyaggal van ellátva. Az öltözők különféle lehetőségei nem igényelnek nagy készpénzbefektetéseket. A szekrény alatti területet gyakran rétegelt lemez, gipszkarton vagy rétegelt lemez fedezi. Csak az ajtót kell felvennie és rögzíteni.

Egy ilyen szita megköveteli technológiai lyukak jelenlétét a tömlõ alatt a vízellátáshoz. Ennek az eljárásnak az előnye a funkcionalitás, hiszen az egészségügyi szekrény nemcsak a csöveket elrejti, hanem a WC-eszközök tárolására is. Ezenkívül rácsos redőnyökkel zárhatja a csöveket vagy készenléti ajtókat vásárolhat az egészségügyi szekrényekhez - ezek a lehetőségek is nagyon népszerűek.

Swing ajtók az egészségügyi szekrényhez

Bútor-homlokzatok szaniterekhez

Ajtók, mint egy szekrény, túl alkalmasak a csövek elrejtésére a WC-ben

3. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben a vakok között?

Vakok a WC-ben - ez a legjobb lehetőség azok számára, akik nem akarnak zúzódni a gipszkarton és építeni különböző épületeket. Ez az opció alkalmas kis fürdőszobákra. Sokkal egyszerűbb a vevők segítségével a kommunikáció lezárása, de a költsége 2-3-szor magasabb, mint egy doboz vagy szaniter szekrény költsége. A rendes redőnyök padlótól a mennyezetig terjedhetnek. A vakok felszerelése kevés időt vesz igénybe, és kevés építési hulladékot hagy.

A kommunikáció álcázásának módját úgy választja meg, hogy meg tudja határozni egy adott szerkezet felépítését a WC-ben. A csövek károsodásának elkerülése érdekében a kamionburkolat felépítése előtt érdemes ellenőrizni minden csatlakozást.