Legfontosabb > Fürdő

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan lehet elrejteni a csatornacsöveket a fürdőszobában és a WC-ben: a módok és azok jellemzői

Az esztétika kérdése a csővezetékek elrendezésében nem kevésbé fontos, mint a rendszer funkcionalitása és megbízhatósága. Ez a probléma különösen akut az olyan apartmanok vagy házak területén, ahol a fő vízvezeték-kommunikáció koncentrálódik: a WC-ben és a fürdőszobában. A fürdőszobában vagy a WC-ben számos módon lehet lezárni a csatornacsövet. És mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A fürdőszobában lévő csövek zárva vannak ahhoz, hogy a szoba elegáns és esztétikus megjelenést kölcsönözzen.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben és a fürdőszobában?

Ha a vízvezetékrendszert először helyezték el, vagy nagy házjavításra kerül sor a házban, lehetősége van arra, hogy csöveket fektessenek a falba (simogatás). A csövek helyének kiszámítása vízellátási terv létrehozásakor történik. A nagy átmérőjű csatornarendszereket ilyen módon nem szabad a falba rejteni. Végtére is, ha a falat ilyen mélységben "díszítik", hátrányosan befolyásolhatja a ház tartószerkezeteinek integritását. Lehetőség van 50 mm-es átmérőjű csővezetékek elrejtésére.

A vízvezeték elrejtése a padlóra is szerelhető. A csöveket ebben az esetben a padlólapra kell helyezni és cementes esztrichtel töltötték. Természetesen a csőanyagot úgy kell megtervezni, hogy az esztrich alatt helyezkedjen el, vagyis bizonyos nyomásnak ellenálljon. Különösen érdemes figyelni erre, amikor műanyag csöveket választanak a vízvezetékhez.

De ha a csővezeték telepítését nyílt módszerrel már elvégezték, akkor az egyetlen lehetőség, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában díszítőszerkezetet hozzon létre.

A vécécske és a fürdőszobában lévő szennyvízcsatorna maszkítására szolgáló összes szerelési szerkezet nagyon hasonló elvekkel rendelkezik. Fő különbségük a kényelmes használathoz való választás lesz, ami esztétikus megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának vagy a WC-nek.

A kis átmérőjű vízvezetékek elkülöníthetők a falvégekben kialakított speciálisan kialakított mélyedésekben

A külső jellemzők mellett számos alapszabály létezik az alapanyagok kiválasztásához:

 1. A kiválasztott anyagoknak könnyen tisztíthatónak kell lenniük: könnyű mosni, nem szabad agresszív mosószereknek kitéve. Ugyancsak kizárja a korrózióra hajlamos anyagok használatát.
 2. A könnyű és vékony anyagok nagyon kompakt szerkezetűek, ami a kis területű fürdőszobák számára fontos.
 3. Az anyagnak nem szabad romlani a nedvesség, a hőmérsékletváltozás és a légköri nyomás miatt. Fűtött vagy hűtött állapotban ne engedje fel az egészségre ártalmas anyagokat.

E követelményeknek megfelelő számú anyag van. Annak érdekében, hogy elrejtse a csöveket a fürdőszobában és a WC-ben, nedvességálló gipszkarton vagy rétegelt lemez, MDF és dekoratív műanyag panelek használhatók.

Hogyan lehet elrejteni a csatornacsöveket a fürdőszobában és a WC-ben?

A csővezeték elfedésének módját választó fő szabály, hogy megőrizze a kommunikációhoz való hozzáférési lehetőséget. A álcázási szerkezetnek olyannak kell lennie, hogy könnyen lehessen kinyitni és lezárni a vízvezeték rendszer lebomlása esetén. Ha ez a részlet nem kapott elegendő figyelmet, vis maior esetén a dekoratív falat teljesen meg kell szakítani.

Jó tudni! Néhány apartmanban a fürdőszobák tervezésénél külön terveket terveztek a csőszereléshez falakon belül. Ebben az esetben a csővezetékkel való mélyítés egyszerűen gipsz vagy műanyag. Ez ideális módja annak, hogy elrejtse a csövet - ebben az esetben a fürdőszoba területe nem csökken.

Ha vannak vízmérők vagy szelepek a kommunikációban, akkor a hozzájuk való hozzáféréshez a revízióblokk telepítési módját kell használnia. Szükség esetén egy revíziós nyílást is fel lehet szerelni dekoratív fal lefektetése után. Ehhez elegendő a kívánt méretű lyukat vágni, majd lezárni egy ajtóval ellátott műanyag nyílással.

Ha a csöveket hamis falakkal zárja le, az ajtónak gondoskodnia kell a kommunikációhoz.

Mielőtt megkezdené a csővezetéket elrejti egy szerkezet felépítését, biztosítani kell, hogy a csőkötésekben ne legyen hiba. A rendszerben nincs szivárgás vagy deformáció. A csatlakozóelemeknek jól lezártnak kell lenniük, és a szennyvízvezetékeknek a szükséges dőlésszöggel kell rendelkezniük.

Hogyan zárjuk le a csatornarendszereket a WC-ben vagy a fürdőszobában dekorációs panelekkel

Műanyag vagy gipszkarton lapok (hamis falak) - ez egyike a legoptimálisabb megoldásoknak annak, hogyan kell lezárni (elrejteni) egy csatornacsövet a WC-ben egy kis területen. A kommunikációt és a fürdőszobákat is lezárhatja. A hamis falat bármely módszerrel kivághatják, például gyakran használják a kerámia burkolatok burkolását. Különböző textúrák és színek műanyag táblái, amelyek nem igényelnek további befejeződést, szintén értékesítésre kerülnek.

A falak a fürdőszobában és WC-ben használt PVC műanyag panelek. Méreteik a következők lehetnek:

 • vastagság: 5-10 mm. Minél több hamis fal, annál erősebb a panelnek;
 • hossz: 260-600 cm;
 • szélesség: 10-50 cm.

Ha a hamis fal gipszkartonból készül, a fugázáshoz vegyen egy alapozót és gittet. A gipsz fal nedvességtől való maximális védelme érdekében a struktúra belsejét lenmagolajjal kezelheti. A műanyag panelek viszont ellenállnak a nedvességnek, és a termékek szélén speciális zárak vannak felszerelve, így további források nélkül bezárhatja a kommunikációt velük.

A díszítő panelek rögzítéséhez fel kell szerelni a betétet

Ha nem tervez egy ellenőrző nyílást felszerelni, akkor jobb, ha műanyag panelekkel befejezi a fürdőszobát. A gipszkarton használata nem ajánlott, és abban az esetben, ha a régi csövek elrejtésére van szükség. Baleset esetén a műanyag fal könnyen és gyorsan leszerelhető, szemben a gipszkarton válaszfalával, csempével borítva.

A hamis falak felszerelése a mennyezet és a padló közelében történik. A fő fal és a dekoratív fal távolsága legalább 70-100 mm. A panel beszereléséhez alumínium támasztó alátámasztású, jobb horganyzott alapok vannak felszerelve. A vezetőprofilok közötti távolság a falfelülettől függően - 30 és 60 cm között van kiszámítva - a fémkeret öntőcsavarokkal ellátott anyaggal van bevonva.

A fordulatok elrejtése érdekében a szerkezetet, a szögprofilokat, a kezdőcsíkokat és a padlót használják. Javítani kell a panelek ízületét a szilikon tömítőanyaggal ellátott profilok lezárása után.

Hogyan lehet elrejteni a csatorna csövet a WC-ben: egy doboz gipszkarton vagy műanyag

A doboz a hamis falak egyik fajtája. A telepítés hasonló lesz, az egyetlen különbség az, hogy csak csöveket rejtenek el, nem fogják elfoglalni az egész falat.

Egy egész falfal helyett egy kis dobozból épülhet fel fa vagy gipszkarton

A doboz vagy a dobogó (ha el kell rejteni a vízszintes csöveket) kiváló hely lehet az eszközök és háztartási vegyi anyagok tárolására.

Jó tanács! A dobozok telepítésekor az anyagot úgy kell kiválasztania, hogy ne kell függőlegesen felakasztani (például összetett mintával ellátott paneleket). Ilyen esetben kiegészítő támasztórudakra lehet szükség a merevség fenntartásához.

A funkcionális lehetőség, hogy elrejtse a csővezetéket a fürdőszobában és a WC-ben, egy doboz-szekrény lesz. A telepítés némileg bonyolultabb, mint az egyszerű dobozok telepítése, de ez a design praktikus. A munka egyszerűsítése érdekében kész dobozokat vásárolhat a dobozszekrényekhez.

Az ilyen típusú dobozok kereteinek meg kell csinálniuk a fát. A munka előtt lévő rácsokat fertőtlenítőszerrel kell kezelni, védve a fát a gomba és a rothadás ellen. A szekrény falai gipszkartonból, rétegelt lemezből vagy rétegelt anyagból készülhetnek. A doboz alsó részét ne helyezze közvetlenül a padlóra a WC-ben vagy a fürdőszobában, nehogy eldobja a kiömlés esetét. A doboz alapja lehet legalább 5-7 cm magasságú lábak.

A modern piacon kész dobozok találhatók a csövek elrejtésére. Ha megfelelnek a fürdőszoba méretének és stílusának, akkor elrejtheti a csövet és egy ilyen gyárat. Ez jelentősen csökkenti a helyiség befejezésére fordított időt.

Ha a hely lehetővé teszi, elrendezheti a szekrényt tolóajtókhoz vagy redőnyökhöz.

Hogyan lehet a csatornahálót rejteni a fürdőszobában redőnyökkel

Rolling redőnyök (redőnyök, redőnyök) - ez egy jó lehetőség csövek elfedésére. Ez a módszer figyelemre méltó ahhoz a tényhez, hogy a redőnyök biztosítják a folyamatos hozzáférést a csövekhez. De ezeknek az elemeknek a telepítése bizonyos sajátosságokkal és nehézségekkel jár.

A redőnyöket már meglévő alapon telepítik, vagyis hamis falat vagy dobozokat nem lehet elkerülni. A díszítő panelben egy ablakot kell vágni, mint például egy ellenőrző nyílás felszerelésével. És csak miután a redőnyök a lyukba vannak szerelve. Érdemes megjegyezni, hogy nem minden hasonló piacon kapható hasonló konstrukció alkalmas erre a célra. Érdemes megvenni a fürdőszobai berendezésekre vonatkozó speciális módosításokat. A szokásos redőnyöknél különböznek, hogy rozsdamentes fémből vagy műanyagból készülnek.

A fürdőszobában vagy a WC-ben nedvességálló dobozokban rejtett villanymotorokat is választhat. De abban az esetben, ha a nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, szükség van a vakok használatára, amelyek csak kézzel nyithatók és zárhatók.

Hogyan lehet eltakarni a csatornarendszereket egy falban vagy egy dobozban?

A fürdőszoba felépítésénél és javításánál gondoskodni kell a csatornacsövek elrejtéséről, és a vízvezetékcsövek beszerelésekor figyelembe kell venni az összes szükséges műszaki követelményt a vízelvezető rendszer megbízható működésének biztosítása érdekében. A probléma megoldása különböző módon történhet. Mindegyikük leírása ebben a cikkben.

A doboz segít a helyiség esztétikai tulajdonságainak javításában

Csatornázási csövek elhelyezése egy dobozban

Ezzel a módszerrel először végrehajtják a csövek nyílt módon történő felszerelését. A dobozban lévő panelek beszereléséhez fából vagy fémkeretből készül, amely csavarokkal a falhoz van rögzítve. A keret részei csavarozottak. Hogyan lehet lezárni a csatornacsövet ezzel a telepítési módszerrel?

A fémprofil doboz szerelési sémája

A szakértők javasolják dobozok gyártásához vízálló rétegelt lemez, HDV lapok, műanyag panelek. A burkolólapok díszítésével széles körű lehetőségek állnak rendelkezésre az elegáns fürdőszoba kialakításának. Fontos, hogy a doboz kivehető legyen, vagyis lehetővé teszi a közvetlen hozzáférést a megelőző és vészhelyzeti javítások során.

A kapott keret gipszkarton burkolattal van ellátva

Falburkolat és rejtett csőfektetés

Mielőtt elrejti a csatorna csövet, először egy falat kell kialakítania. Ehhez a munkát, shtabirovaniya falak segítségével daráló és egy speciális lemezt, amelynek célja a munkát a kő, a beton és a tégla. A munka utolsó szakaszában a felület helyreállítása és befejezése történik.

A fal felújítása a csővezeték elhelyezése után

Csatornavezetékek telepítésekor gondosan fontolja meg a választását. Az a tény, hogy különböző típusú csövek vannak:

 • Öntöttvas csövek - ezeknek a csöveknek a költsége viszonylag alacsony, azonban megbízható működésük ideje kicsi.
 • Rézbevonatos csövek és rozsdamentes acélból készült csövek szigetelőanyaggal bevont forrasztott kötésekkel viszonylag hosszú ideig tartanak, de ezek telepítése nagyon drága lesz.
 • A fémszerelvényekkel összekötett fém-műanyag csövek, a szennyvízcsövek rejtett elhelyezése miatt, a jövőben nagyon kellemetlen meglepetések forrása lehet - a probléma az, hogy a szerelvény gyenge pontja a rendszernek, mivel a különböző fémekből készült termékek összekapcsolása során mindegyik változó hőmérsékleti viszony másképp méretezhető.
 • Ha hegesztett polimer csöveket használ, és szigetelőanyaggal fedezi őket, ez a kialakítás biztosítja a rendszer magas megbízhatóságát.

Kívánatos a polimer csövek szigetelése a falon való elhelyezésekor és a dobozban való elhelyezésekor

Így a hőszigeteléssel bevont hegesztett polimer csövek a legmegbízhatóbb megoldásnak tekinthetők a csatorna rejtett telepítésének megvalósításában.

Áthidaló szerelés

Általános szabályok rejtett telepítés

A rejtett telepítésre vonatkozó általános szabályok, amelyek megfelelnek az eredményül kapott szerkezet magas minőségi követelményeinek, a következők:

 1. A legjobb minőség biztosítása érdekében szilárd csöveket kell használni a lehető legkevesebb csatlakozással.
 2. Annak érdekében, hogy az ízületek nagy szilárdságúak legyenek, ugyanazt az anyagot kell használni, amelyet a csatlakoztatott csövek gyártása során használtak.
 3. A falakon és a padlón elhelyezett csöveket gondosan szigetelni kell speciális anyagokkal. Hogyan csavarja fel a csatorna csövet? Az olyan anyagok, mint a K-FLEX, az Energoflex tökéletesek. A szigetelőanyag nélküli csővezeték szereléséhez a kopás nagyon gyors.

A szakemberek figyelmeztetnek arra, hogy meg kell védeni a csöveket szigeteléssel, ami lehetővé teszi a növekvő hőmérsékletű csövek szabad terjeszkedését, valamint megakadályozza a kondenzátum kialakulását a felületükön.

 1. Rendkívül fontos, hogy hozzáférést biztosítsunk a rendszer azon elemeihez, amelyek állapotát ellenőrizni kell. Ebből a célból speciális egészségügyi betéteket lehet megvásárolni.

Csővezeték a vályúban

Video a csövek fektetésére a falban a fürdőszobában

A csatornacsövek rejtett felszerelése WC-ben

A vécépcsőben különböző csatornákon el lehet rejteni az elvezető csöveket:

 • eltakarja a keretet, ezt a célra alkalmas megfelelő anyagokkal díszítik, és kerámia csempe,
 • izoláljuk a felszedõt egy termikus anyaggal,
 • erre a célra használjon görgős redőnyöket.

A dekoráció vonzereje, a kényelem, a gyors helyreállítás lehetősége, valamint a kommunikációhoz való gyors hozzáférés lehetősége a javítások szükségessége esetén - mindezek kötelezőek a fürdőszoba és a WC modern kialakításához.

Gipszkarton keret a WC-ben, mozaikos béléssel

A csapágy falában víz- és szennyvízcsöveket kell eltakarni

Jó napot
Lehetséges-e elrejteni a vízellátó és szennyvízcsöveket a tartófalban? A fal mögött szomszédok. És hogyan kell csinálni?

A csapágyfalak vízszintes borotválkozása általában tilos. De ha a kábelezés alatt még mindig meg lehet érteni a villamos vezetéket, akkor az 50 mm-es csatorna és a vízvezeték csövek alatt lévő strobe ón. Elrejtés a stroboszkópban a függőleges területen - nincs probléma.

És mi a fal? És milyen vastag?
Egy fél méteres téglafalban még mindig lehetséges, lehetetlen a vasbetonban.

Hogyan lehet elrejteni? A hamis fal miatt.

Warrax írta:
Hogyan lehet elrejteni?

A doboz gipszkarton csatornák és vízszintes csövek a vízellátás, bár nem olyan esztétikailag kellemes, de megbízható.

Oleg34 írta:
A fal mögött szomszédok.

És ha ők is telepítették a csöveket ugyanazon a falon, vagy meg fogják csinálni néhány éven belül.

Vasbeton.
Mi lehetetlen - írható a SNIP?

Oleg34 írta:
Mi lehetetlen - írható a SNIP?

A józan ész nem elég neked?

bc ---- írta:
kapuk az 50 mm-es csatorna alatt

Több. Legalább 7 cm.

Oleg34, talán nem minden olyan ijesztő? A fal beton, de nem hordoz? Vagy talán elegendő görbe van a gipszbe szerelt tengelyekhez?

Opcióként. A hab tömb 5 cm vastag, a fal mellett. Meg lehet büntetni, amennyit csak akar. És könnyű és kellemes lesz ez, gyakorlatilag nincs jó eszköz.

master.msk írta:
Oleg34, talán nem minden olyan ijesztő? A fal beton, de nem hordoz? Vagy talán elegendő görbe van a gipszbe szerelt tengelyekhez?

Azt hiszem, ez ijesztő. A WC és a fürdőszoba közötti falunknak vastagsága 70 mm. Nos, az emberek szívesen találnak magukra problémákat. Készíts egy dobozt és mindent!

SeRg068 írta:
.Készíts egy dobozt és mindent!

Nem olyan egyszerű. Ha csinál egy dobozt

 1. Az éjjeliszekrény mosogatóval nem működik
 2. A doboz lezárja a szükséges helyet a fürdő pántolásához. Ha a csaptelep és a mosdó ugyanazon a falon van, mint a mosogató.
 3. Egy függőleges kivezetésnél még mindig le kell vágnia a falat. Vagy vágja le az éjjeliszekrényt, ami nem jó.

master.msk írta:
Ha csinál egy dobozt

 1. Az éjjeliszekrény mosogatóval nem működik

A moszkvai üzletekben nincs outboard?

 1. A doboz lezárja a szükséges helyet a fürdő pántolásához. Ha a csaptelep és a mosdó ugyanazon a falon van, mint a mosogató.

Nos, ez a méret navayayut. A profilszelvényekhez egy doboz dobozának megkötése, imkho, általában nem célszerű. Zsaluzat. Beton. Kompaktabb.

 1. Egy függőleges kivezetésnél még mindig le kell vágnia a falat. Vagy vágja le az éjjeliszekrényt, ami nem jó.

Ezért könnyebb pogromozni a falakat, és minden csövön elrejteni a nafikkal, minden világos

Hogyan kell a szennyvizet elhelyezni a fürdőszobában 3 órán át: egy rövid útmutató az amatőr számára

Javítások esetén általában nincs annyi szabad pénz, és amennyire én tudom, a tulajdonosok több mint fele megpróbálja elvégezni az összetett munkát. A fürdőszobában a szennyvíz a legtöbb ember számára meglehetősen egyszerűnek tűnik, és sokan közülük sokan úgy döntenek, hogy saját kezüket gyűjtik vagy javítják.

Következtetés szennyvíz a fürdőszoba alatt.

Őszintén szólva, azt is gondoltam, amíg nem lépett a "rake" -re. Ebben a cikkben megpróbálom elmondani részletesen a fürdőszobai szennyvíz telepítésének és javításának bonyolultságairól, valamint azokról a fontos apróságokról, amelyek negatírozhatják az összes munkáját.

A kábelezés a semmiből

A fürdő a csatornahálózathoz való csatlakoztatásának kérdése nem olyan egyszerű, amilyennek első látásra tűnhet, de még mindig nem szabad megijedni és azonnal szakembereket felvenni. Ez a munka nagyon megteheti önmagát. Az egész folyamat több szakaszra bontható.

Ez elsősorban a projekt elkészítése, az anyag megvásárlása, a régi rendszer bontása és természetesen új telepítése. Bizonyos esetekben a vezetékezés lezárása vagy a falba történő telepítése felkerül a listára.

Néhány szó a projektről

A legtöbb kézműves szerelmesei a piacon tevékenykednek. A döntés minden bizonnyal elfogadható, de azt javaslom, hogy rajzoljon rajzot az elrendezésről, mielőtt megvásárolná az anyagot. Ne lusta, vegye szalagot, ceruzát, papírdarabot, és készítse el a saját diagramját az útvonal részletesebb rajzával.

Az elrendezés átfogó elrendezése a lakásban.

Adja meg a fürdőszoba és a kész padló közötti távolságot, a leeresztő lyuktól a legközelebbi falakig terjedő távolságot, a rendelkezésre álló összes vízvezeték helyét, az útvonal összes fordulópontját és különösen a tervezett összeköttetések számát. Ezenkívül nem sérti a cső keresztmetszetét a jövőbeli elrendezésen.

És ha elkészül a vázlat, akkor már el is mehet a piacon. Hidd el, sokkal könnyebb lesz az eladóval beszélni, és pontosan elmagyarázni neki, mire van szüksége. Plusz, az illetékes eladó mindig hasznos részleteket fog felajánlani, amelyeket elfelejtett.

Anyagkiválasztás

Természetesen a vásárlásnak a csatornacsövek kiválasztásával kell kezdődnie. Most a piacon háromféle csövek találhatók.

 1. A polivinil-klorid (PVC) termékek meglehetősen vékonyak és nem tartanak sokáig az elvezető rendszerben, ezért nem felelnek meg nekünk;
 2. A polietilén csövek mindenki számára mindenkinek jók, de nem képesek ellenállni a + 40º ° feletti hőmérsékletnek, ezért nem alkalmasak a fürdőszobának;
 3. A mi esetünkben szürke vagy narancssárga csöveket kell polipropilénből készíteni. A szín a telepítés helyét jelzi. A szürke csöveket belső kábelezésre tervezték, narancssárga kültéri használatra. Mindkettő alkalmas a fürdőszobának, de a szürke sokkal olcsóbb.

A polipropilén csövek két "A" és "B" osztályúak, kifelé, gyakorlatilag nem különböznek egymástól. Tehát az "A" osztály a szellőzés elrendezésére szolgál, a falak vékonyabbak és nem alkalmasak szennyvízelvezetésre. Annak érdekében, hogy az elrendezést 3 - 5 év után ne változtassuk meg, csak a B osztályú polipropilént kell bevinnie.

 • Ezenkívül a csövek rögzítéséhez csuklópántokra van szükségünk. A gumitömítések ára alacsony, tekintettel arra, hogy néha meg kell változtatni, érdemes a pecséteket marginálisan venni;
 • Győződjön meg róla, hogy szükség van a forgásjelekre, pólókra, könyökökre, könyökökre és más hasonló szerelvényekre;
 • A huzalozás rögzítéséhez meg kell tennie a szükséges számú kapcsot. Azonnal ellenőrizze, hogy a rögzítőcsavarokon lévő horgonycsavarok a kívánt hosszúsággal rendelkeznek-e, mivel a cső nem mindig halad a fal mentén, vannak olyan esetek, amikor a huzalozást bizonyos magasságban a padlóra kell rögzíteni;
 • Az ízületek jobb lezárásához vegyen egy csövet szilikon tömítőanyagból.

Standard fürdő szifon.

A rögzítési pontok száma egyszerű módon, a bilincsek a telepítendő cső átmérőjétől függenek. Mint említettük, ez a távolság nem haladhatja meg a tíz csőátmérőt. Más szavakkal, ha a csőszakasz 50 mm, akkor a bilincsek közötti távolság legfeljebb fél méter lehet.

Annak érdekében, hogy könnyebben meghatározhassa a csövek keresztmetszetét, az alábbiakban összeállított egy kis asztalt, amely elrendezést tartalmaz az egészségügyi berendezések számára.

Opciós rendszerek fürdőszobai.

Ezeket az adatokat a jóváhagyott SNiP-kből és a GOST-ból vettük. A személyes tapasztalatból elmondhatom, hogy egy standard városi lakásban egy WC-tálca természetesen egy 100 mm-es csővel van összekötve, majd egy 50 mm-es csövet telepítettem az egész lakásba, 35 mm-es csöveket és egyéb vízvezeték szerelvényeket szereltem és minden jól működik.

A régi rendszer leszerelése

Nem titok, hogy a régi házak túlnyomó többségében eredetileg öntöttvas huzalozás volt, ezért az értelmezés során sokszor sokat kell izzadni. Először is, ne felejtsd el, hogy ilyen csöveket nem szabad szétzúzni, abban a reményben, hogy gyorsan eltörik őket.

Az öntöttvas anyag természetesen törékeny, de erősen rezonál. És ha a fő torony is öntöttvas, akkor megszabadulhat a rögzítésektől, és az ilyen lebontás következményei lesznek a leginkább kiszámíthatatlanok.

Régi öntöttvas csövek.

Először is, minden belső házirányítást el kell különíteni a fő felszólalótól. Ehhez vigye a darálót és a fő felszálló harangja mellé, húzzon két ellentétes vágást 20-30 mm távolságra egymástól. Ezután vékony vésőt helyezzen be a vágások egyikébe, és fokozatosan, kis ütközéssel, kalapálással, hamarosan a cső felrobban.

Ha a rendszer ki van kapcsolva, akkor biztonságosan vághat a régi csöveken, majd ugyanúgy törölheti azokat szektorokba és eldobhatja őket. Gyakran problémák merülnek fel, amikor egy csődarabot eltávolítanak az emelő aljzatából.

Nagyon szerencsés vagy, ha a csöveket vonóhoroggal és cementhabarccsal kötözik össze, egy hagyományos véső vagy véső alatt könnyen összeomlik.

Vágás csőcsiszoló az ágazatban.

Ha az építõk egy kénes oldattal lezárják az ízületet, akkor nem veszi fel vésõvel. Itt meg kell melegíteni a kötést egy fúvókával, és fokozatosan ki kell választani. Csak ez az egész folyamat meglehetősen veszélyes. A kén füstjei nagyon károsak, és vadul bűzlik, ezért a legjobb, ha gázmaszkot raknak fel és készítenek rajzot.

Ne is gondoljon arra, hogy önállóan helyettesítse a központi csatorna szektorát. Nem minden szakember foglalkozik ilyen munkával. A saját kezével az amatőr számára valóban csak a belső vezetékek cseréjét és semmit sem változtat.

Folytassuk a csatorna elrendezésének telepítését

A telepítés során talán a legfontosabb dolog az, hogy megfigyeljük a pálya megfelelő lejtését. Gyakran kezdők ugyanazt a közös hibát követték el, megpróbálják ezt a maximális gradienset elérni, és akkor csodálkoznak azon, hogy a szennyvíz rendszer rendszeresen eltömődött.

Csőcsatlakozás az aljzatba.

Az a tény, hogy a szennyvíz olyan szabadáramú rendszerekre utal, amelyeken keresztül a folyadékok gravitáció útján mozognak. A székletnek nem egységes szerkezete van, és nagy lejtéssel a folyadék gyorsan folyik, míg a szilárd és vastag részecskék az első egyenlőtlenséghez tapadnak és a falakon maradnak. Ennek eredményeképpen bármely térd, kötés vagy csak egy nagy karcolás eltömődést okozhat.

Ha helyesen állítja be a pálya lejtését, akkor az úgynevezett öntisztító hatás érhető el.

Amint a régi SNiP 2.04.01-85 és az SP 31-106-2002 dokumentum új analógjaiban írták le, az 50 mm-es keresztmetszetű csövek dőlésszögének 0,03 m-nek kell lennie, míg egy nagyobb résznél ez a szög már 0,02 m. Más szóval, a sávot a fürdőszobában 3 cm-es, 1 méteres lejtéssel kell megtenni.

Most át kell vágnunk a csöveket a vázlatunknak megfelelően. Ráadásul, a szerelés során a vágányokat méretre vágják, csak csöveket, szerelvényeket, például térdet vagy pólót nem lehet megérinteni. Erre a célra a szakemberek speciális ollókat használnak, de a mi esetünkben teljesen lehetséges a hagyományos fűrészszalaggal, de a vágás után vágni kell egy fúvókát egy csíkkal vagy egy csipkézettel.

Csatlakoztatva a fúvókat a lefolyóba.

Maga a műanyag kissé megváltoztathatja a geometriát a hőmérséklet csökkenésével, így ha lecsavarja a csövet, akkor egy kis csillapító rést kell hagynia. Ez egyszerűen történik, amikor a cső jelölését először az aljzatba kell állítani, majd egy kicsit, kb. 10 mm-t húzza vissza.

Amikor a csöveket elvágják, és pontosan tudják pontosan, hogy hol és hogyan halad az út, akkor hasznos lesz mindent összekötni egy száraz, nem rögzítő, csak a padlón. Az ilyen irányítószerkezet gyakran sok kisebb pontatlanságot tár fel.

A csatorna a fürdőszoba falában, mint általában, csak a magán-vagy régi házak, vastag falak. A városi lakásokban minden kábelezés kint van. Számomra személyesen könnyebben rögzíthetem a csöveket a bilincseken, mint megverni a falon lévő hornyokat vagy a szerkezeteknek az esztrichbe önteni.

Belépő a mosdóba a fürdőszobában.

Már említettem a bilincsek közötti távolságot. Ugyanaz a rendszer nagyon egyszerű lesz. Kezdje jobban a felszállóból. Bármilyen foglalat, függetlenül attól, hogy térd vagy téma van-e, "mozgó áramlás felé" kell lennie.

Mielőtt a csővezetéket az aljzathoz csatlakoztatná, minden alkatrész, azaz a cső külső része, a gumitömítés és az aljzat belső része jól szilikonnal kenve. A régi vízvezeték-szerelőket szokásos szappannal mázolják, de inkább a szilikon.

Pipe dokkolási lehetőségek.

A tömlőbilincsek rögzítése szűk és lebegő lehet. Kemény, ez az, amikor a csövet szorosan egy fém vagy műanyag bilincs segítségével rögzítik egy gumitömítésen keresztül. Ez akkor lehetséges, ha a teljes útvonal hossza 2 méteren belül változik.

Ha a huzalozás hosszú, akkor jobb, ha az úszó rendszeren marad, itt csak a gumitömítést kell eltávolítania, és nem kell teljesen felcsavarni a bilincset. Tehát a hőmérsékleti deformációval a cső szabadon mozoghat, és a tömítések nem fognak kiderülni.

Érdemes megtartani a szifon dokkolását a csatorna csövével. Gyakran a fiatal tulajdonosok választják a lusta módját, vagyis a szifon kimenetét a lefolyó aljzatával egy hullámos kapuval csatlakoztatják.

Ebben nincs nagy hiba, de a hullámok falain sokkal gyorsabbak, és csak agresszív vegyszerekkel vagy dugattyúval tisztíthatók. Tisztítása vízvezeték rugalmas spirál hullámos kapu nem áll, akkor egyszerűen megtörni. Ezért azt javaslom, hogy csak a merev műanyag csöveket csatlakoztassa. Természetesen kicsit bütykölni kell, de hidd el nekem, megéri.

A rendszer bezárása

Nem annyira a csatornacsövek lezárásának módja a fürdőszobában. A városi apartmanban csak egy lehetőség van: a gipszkarton dobozát építeni a fürdőszobába. Pontosabban, a vezeték közvetlenül a fürdőszoba alatt található részeit lezárják egy csúszó dekoratív paneltel, csak be kell díszíteni a fal mentén húzódó útvonalat.

Gipszkarton keret gipszkartonhoz.

Ehhez az UD- és CD-profilokból egy csatorna keret kerül összeállításra, majd vízálló gipszkarton burkolattal és csempével bélelve. Ennek eredményeképpen eltávolítható üreges szerkezetet, meglehetősen elegáns megjelenést kap. Természetesen elméletileg egy ilyen doboz lehet fából, de állandó nedvességtartalmánál a fa rövid ideig marad.

A falazófal betonozása az esztrichbe vagy a fal falburkolásához nemcsak esztétikai szempontból vonzó. Egy ilyen rendszer teljesen csillapítja az összes hangot, a legcsendesebb csatornákat kapja.

De rejtett vezetékekkel mindent egy kicsit bonyolultabb. Itt nemcsak szigorúan fenn kell tartani a torzítást, hanem szigorúan be kell tartani az összes csillapítási hiányosságot, mert akkor problémát jelent a probléma megoldása.

A rendszer falra helyezésének lehetősége.

A csupasz csöveket nem lehet beton betölteni. Mielőtt egy esztrichet vagy falazatot készítene a falon, el kell csomagolnia valamilyen lágy anyaggal. Rendszerint üvegszálas, ásványi vászon vagy, legrosszabb esetben hullámpapír készült. Így a csövek lágy gubóban lesznek, és a hőmérséklet torzulása nem válik problémává.

Így betonozás közben az oldat nem esik a gumitömítő mandzsetta alá. Mindegyik ízületnek tovább kell elszennyeződnie.

A leggyakoribb károsodás

Szinte minden tulajdonos tudja, hogy ha a szennyvízcsatorna már eltömődött, akkor agresszív vegyszerekkel, dugattyúval vagy vízvezeték rugalmas spirálral lyukhat. De sokkal rosszabb, ha minden úgy tűnik, hogy működik, de nem szabad megszabadulni a kellemetlen szagtól. Mielőtt újra tisztítaná a rendszert, meg kell találnia a probléma okait.

A szag komoly probléma lehet.

 • Téglából és néhány előre gyártott házból a központi felszálló és az összes betáplálási vonal gyakran rejtőzik a bányában. A bánya bázisa az alagsorba megy, és ha az alagsorban szennyvízelvezető rendet szenved, a szaga a felemelő összes lakóhelyére megy. Ezt megszabadíthatja azáltal, hogy lefedi az összes nyílást a nyílászáróban, és jobb, ha az otthoni irodát megterheli, és megszünteti a problémát a gyökérben;
 • A szolgáltatásokban a kellemetlen szagok leggyakoribb oka kis repedések és szivárgások. Mint már említettem, a rendszer szabad áramlást mutat, és ha kis repedés keletkezik, vagy a csövek összekötése nyomáscsökkentődik, akkor ezt nem is észreveheti egyszerre, mert a víz nem kerül szökőkútra. Itt gondosan meg kell vizsgálni az egész rendszert. Rendszerint a legproblémásabb pontok a vécé kimenetének összekapcsolása a leeresztő csőhöz vagy a fő emelőhöz. Érdemes ellenőrizni a fürdőszoba, a zuhanyzó vagy a zuhanytálca kapcsolatát is, és természetesen ne felejtsd el a mosogatót. Ha a károsodás kicsi, akkor elkenődik tömítőanyaggal, és ezenkívül elektromos szalaggal van ellátva;

Merev szifon rögzítés.

 • Egy másik ok lehet eldugult vagy üres szifon a kád vagy a mosdó alatt. A szilárd anyagok fokozatosan felhalmozódnak a szifonüvegben, idővel elkezdenek bomlani és "szagolni". Ha a rendszert hosszú ideig nem használták fel, akkor a vízzáró víz teljesen kiszáradhat, és megnyitja az utat a szennyvízcsatornák házához.
 • A modern hidroboxokban és fürdőszobákban néha olyan rendszert használnak, amelyben a leeresztő csatorna zárva van és egy gombnyomással nyílik. Tehát nincs vízzáró, és ha elfelejtetted megnyomni egy gombot a víz felszabadítása után, akkor a szag átengedi a leeresztő lyukat. I ilyen esetekben azt tanácsolom, hogy hagyja el a hullámosságot a mosogatón, készítsen U-alakú kanyarulatot, és húzza meg egy drótkal vagy ugyanazzal a szalagon. Így rögtönzött vízzárat kapsz;

A szifon csatlakoztatása hullámossággal.

 • Előfordul, hogy a szifon megéri, és teljesen tiszta és használható, és a szag átmegy. Ennek oka a fürdőtől a felszállóig terjedő útvonal nagy hossza lehet. Van egy kiutat, vegye fel és cserélje ki a szifont, az üveg nagyobb térfogata legyen;
 • Ezenkívül a szifonokból, és néha még a WC-tál vízzárójából is, a víz szívhatja a vákuumot a központi felszállóba. Az a tény, hogy a szabályoknak megfelelően a fent leírt szennyvízcsatornát fel kell szerelni az úgynevezett ventilátor szellőztetéssel, és ha ez a ventilátorcső el van zárva, vagy egyszerűen csak a felső szint "illetékes" lakói bocsátják ki, akkor egy masszív vízmennyiséggel vákuum keletkezik, amely szivárog a vízből a csapdákból. Ha ez rendszeresen megtörténik, akkor a lakótelepet törölje, ez az építési kód közvetlen és meglehetősen súlyos megsértése.

Beágyazórendszer a WC-hez.

következtetés

Nem annyira nehéz összeszerelni, cserélni vagy javítani a csatornarendszert a fürdőszobában a saját kezűleg, vágyakozásra lenne szükség. A cikkben szereplő fotó és videó további információkat gyűjtött e témáról. Ha nem találtad a választ a kérdésedre, vagy van valami hozzáadva, hagyd az üzenetedet a megjegyzésekben, hasznos lesz minden olvasó számára.

ABC javítás

Építsen házat függetlenül az alapítványtól a tetőig

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

1. kép - Csövek elrejtése a fürdőszobában

A szennyvízcsatornák és vízvezetékek, amelyek láthatóak, tönkreteszik a legigényesebb formatervezést is, ezért el kell rejteni őket.

A pipák elrejtésére vonatkozó szabályok

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba elegánsnak nézzen, és ugyanakkor minden rendszer jól működött és hosszú időn át, néhány szabályt be kell tartania:

 • Használjon olyan csöveket, amelyek minimális számú csatlakozással rendelkeznek, ami biztosítja a megfelelő vezetékezést és a megfelelő felszerelést;
 • Olyan vegyületeket használjunk, amelyek előállításához ugyanazt az anyagot használjuk, mint a csövek esetében. Ugyanakkor a biztonsági szintnek is azonosnak kell lennie, és jobb lenne magasabb.
 • Annak érdekében, hogy gyors és kényelmes hozzáférést biztosítsanak a darukhoz, szelepekhez és egyéb berendezésekhez a vizsgálat vagy a sürgős javítások során, különleges nyílásokat kell biztosítani.

2. kép - Műanyag csövek a fürdőszobában

A kondenzvíz képződésének megelőzése a csöveken szigetelőanyagok. Ha a csöveket a falba rejtve tervezik, az ilyen szigetelés lehetővé teszi számukra, hogy szabadon terjedjenek, ami különösen fontos a forró vízzel ellátott csöveknél.

3. kép - Csövek szigetelőanyaga

Számos módszer a csövek elrejtésére

Ha szükségessé vált a kommunikáció elrejtése a fürdőszobában, akkor számos bizonyított módszer létezik.

Masszazás csövek bútorokkal

Az összes kommunikáció elrejtése felszerelt, vagy beépített bútorok - A legegyszerűbb, gyorsabb és első pillantásra olcsó lehetőség. Például, ha a csövek többnyire vertikálisan vannak elhelyezve, akkor megvásárolhat egy szabályos szekrényt, a megfelelő méretű. Csak a hátsó fal eltávolítása és a felesleges és alsó paneleken szükséges vágások elvégzése. Az eredmény egy olyan szekrény, amelyben számos különböző dolog eltávolítható, amelyek között csövek lesznek.

4. kép - A csövek maszkolása az éjjeliszekrény mögött

Ennek a módszernek azonban jelentős hátránya van. Azon a helyen, ahol a csövek mindig mennek magas páratartalom, és olyan bútorokat felvenni, amelyek sokáig képesek ellenállni egy ilyen terhelésnek, nehéz. Továbbá kezelheti az összes felületet. vízálló anyag, de sok időt vesz igénybe, és nem olcsó.

Csővezetékek beépítése a falba

Ez a módszer kényelmes, ha a ház éppen építés alatt áll vagy felújításra kerül. hogy csövek elrejtése a falba szükséges azonban, hogy egy kapu, ha azonban a panel falak, akkor az ilyen munkák a vízszintes irányban tilos. Gyakran a falak nem elég vastagok ahhoz, hogy ilyen munkát végezzenek.

5. kép - Csővezetékek beépítése a falba

Ne felejtse el, hogy a falra szereléshez nem lehet fémcsöveket használni, valamint a menetes csatlakozásokkal történő bármilyen kommunikációt. Fontos, hogy gondosan rendezzék a csöveket, és ügyeljen arra, hogy fontolja meg csempe vastagsága, ha szembenézni fognak. Ezután meg kell tenni a szigetelést. Csak a vakolat megmunkálása marad, csukja be a csöveket, és meg tudja becsípni.

6. kép - Csövek a falban a fürdőszobában

7. kép - Csövek a falban a fürdőszobában

Hogyan használjunk dobozokat és fülkéket a csövek elfedésére?

A doboz építése tekinthető az egyik módszernek fürdőszoba felújítása, meglehetősen egyszerű és kényelmes. A kívánt alakú fémprofil vagy a kívánt hosszúságú és keresztmetszetű több fából készült rúd gipszkarton lapokkal van ellátva, amely további finomításra szorul. Egyszerűbben és gyorsabban építhet egy dobozt műanyag panelekkel.

8. kép - Csomagtartó doboz a fürdőszobában

A csövek maszkolására szolgáló rések hasonló módon vannak felépítve, de nemcsak a vízvezetékeket, hanem mosógépet, mosogatót stb.

A dobozok és a fülkék komoly hátrányban vannak - ők elfoglalják a területet, hogy egy kis szobában nagyon fontos.

Csukja be a csövet egy speciális képernyővel

Jelenleg a boltokban lévő képernyők választéka meglehetősen széles. Ez egy keret, amelynek két vezetője van, amelyekhez műanyag vagy gipszkarton lapok vannak felszerelve.

Fotó 9 - Fürdő képernyő kép

A képernyő költsége kicsi, míg nagyon eredetinek és vonzónak tűnik. Ezenkívül könnyen eltávolítható, ami elég könnyű a kommunikációhoz. A hátrány ugyanaz, mint a dobozok és a rések - ez néhány centiméter hasznos területet igényel.

A cső maszkolásának jellemzői gipszkarton falával. Használati utasítások

Ez az opció egyszerűen telepíthető és olcsó. felszerel fali gipszkarton jobb még nem lakott helyiségekben, ahol a tulajdonos meghatározza a partíció helyét. Ez a típusú csőborítás szintén alkalmas nagyméretű fürdőszobákhoz.

Az első szakaszban minden szükséges anyagot és eszközt fel kell készíteni.

Most folytathatja a keret megépítését:

10. kép - A gipszkartonból készült doboz felszerelése csövekhez

11. kép - A doboz dobozának felszerelése

Most már a gipszkarton burkolat gipszkartonján folytathatja:

 1. Elkészített üresek a kívánt méretben. A folyamat felgyorsítása érdekében ezt a munkát előre lehet tenni;
 2. Rögzítő lapok csavarokkal, amelyek típusát az alkalmazott anyagok határozzák meg. A sapkáikat nem szabad mélyen eltemetni;
 3. Minden felesleges lapot egy fűrész vagy kirakós játék segítségével el kell távolítani. Ha hosszúsága nem kielégítő, akkor a kötésnek nem szabad egybeesnie a keresztirányú gerendákkal.
 4. A csövek és az ellenőrző nyílás kivezetésére szolgáló lyukakon keresztül;

12. kép - Csövek dobozainak felszerelése

13. kép - Csempevágó doboz

A gipszkartoncsövek csővezetékének felszerelése video

A csövek elrejtésének módját a fürdőszoba méretének és stílusának, valamint a személyes preferenciáknak és pénzügyi lehetőségeknek kell vezérelnie. A fenti lehetőségek bármelyikét használhatja, míg senki sem korlátozza saját módját, amely érdekesebb és praktikusabb lesz.

14. kép - Egy doboz a csövekhez a fürdőszobában

15. kép - Csomagtartó doboz a fürdőszobában

16. kép - Csomagtartó doboz a fürdőszobában

Record Navigáció

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.