Legfontosabb > Bútor

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben - 27 fotó népszerű módja

A WC-helyiségek javításakor mindig felmerül a kérdés, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben. Végül is a csővezeték típusa az "örök" javítás benyomását kelti. Az építőanyagok piaca sokféle finomanyagot kínál, amelyek technikai központot álcázhatnak.

A vízvezeték és az egészségügyi berendezés maszkolásának olyannak kell lennie, hogy a szelepekhez és méterekhez való hozzáférés kényelmes legyen. Meghibásodás esetén a maszkolási tervnek hozzáférést kell biztosítania a fő csomópontokhoz. Sok tulajdonosnak van egy kérdése, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben, és ami a legfontosabb, mit. Három terv van a csővezeték díszítésére.

1. Cső doboz a WC-ben

Az egyik legegyszerűbb terv. A csövek bevonatolásához hasznos gipszkarton vagy műanyag. Ez a módszer meglehetősen egyszerű: elegendő egy gipszkarton lapot vásárolni, lehetőleg nedvességállósággal. Egy lap ára körülbelül 4,5 dollár. A GCR mellett profilra lesz szükség. Lehet fából vagy fémből. Jobb választani egy fémprofilot. Két típusa van:

 1. Útmutató. Kontúrt képeznek és 4 sarkon rögzítik, legalább 10 cm távolságra a csövektől.
 2. Fal. Támogassa a tervezés megerősítésére.

Gipszkarton doboz revíziós kapukkal

Ha a doboz magassága kevesebb, mint egy méter, akkor nélkülözheti őket. A keret telepítése után egy gipszkarton lap van rögzítve csavarokkal.

Egy ilyen doboz lehet csempézve és láthatatlanná válik. A gipszkarton dobozának költsége valamivel magasabb lesz, mint a műanyag burkolat.

A műanyag doboz dobozának elve ugyanaz, mint a gipszkarton. Röviden, nagyon egyszerű a csővezeték lezárása a mosdóba műanyag panelekkel:

 1. A keretet a kerítés körül 5-10 cm távolságra kell felszerelni.
 2. Ha a doboz magassága több mint két méter, érdemes megerősíteni a szerkezetet keresztirányú profilokkal vagy fadarabokkal.
 3. Húzza meg a PVC paneleket. Az ilyen anyagok négyzetmétere átlagosan körülbelül 5 dollárba kerül.

A módszer meglehetősen egyszerű és alacsony költségű, de a helyhiány miatt nagyon nehéz behelyezni a dobozt.

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és csatornarendszereket a fürdőszobában a csempe alatt?

A WC-ben és a fürdőszobában végzett javítás nem csak a vízvezeték szerelése, hanem a helyiség gyakorlati elrendezése is. Ezért a második fontos kérdés a javítás a fürdőszobában, hogy hogyan kell elrejteni az összes csövek a fürdőszobában a csempe alatt.

A ház minden fűtési vonala, az összes vízvezeték, csatornahálózat, csővezeték a fürdőszobában és a WC-ben többféleképpen rejthető el:

 • univerzális és olcsó vétel - egy doboz a csövekhez
 • nem olyan sokoldalú falfalak, amelyek sok helyet igényelnek
 • igazságtalan ritka, szűken célzott, de praktikus redőnyök a fürdőszobában
 • csőbeágyazás - nehezen telepíthető és csak az építési szakaszban lehetséges - egy olyan módszer, amely különálló cikket igényel, és elemzi előnyeit és hátrányait

Hogyan kell megfelelően elrejteni a csöveket a fürdőszobában és más helyiségekben

Fontos megjegyezni! Az űrrendezés nem lehet az otthoni fontos életviteli rendszerek praktikussága és egyszerű működése, mint a fűtés, szennyvíz és vízvezeték. Ezek olyan kommunikációk, amelyek folyamatos felügyeletet és gondoskodást igényelnek, ezért lehetetlen teljesen elrejteni őket, és elfelejteni működésüket, függetlenül attól, hogy mennyire megbízható.

A kommunikáció megfelelő elrejtése azt jelenti, hogy a rendszerek legfontosabb részei a legegyszerűbbek: gömbcsapok, szelepek, vízmérők, csatlakozók és szerelvények, durva szűrők, főszűrők és így tovább.

Szükség van:

 • állítsa le a gömbcsapokat a rendszer bemeneténél;
 • kényelmes és szabad, hogy méréseket végezzen a számlálókból;
 • változtassa meg a forró és hideg víz mérését (rendszeres cserét és tömítést igényel);
 • nyomon kövesse a lehetséges szivárgásokat és általában a kulcselemek összekapcsolását;
 • hozzáférjenek a csatornarendszer csomópontjaihoz és szifonjaihoz;
 • itt is a vízfelület és a fűtött törülközőtartó fűtési rendszere szabályozható.

És a legfontosabb az, hogy ezeknek a részeknek a tervezett cseréje vagy a vízvezeték várakozás nélküli javítása nem igényli az egész szeretettel megtervezett tervezés és kényelmes környezet megsemmisítését.
Mindezek érdekében az úgynevezett "egészségügyi nyílást" használják - minél szélesebb, annál kényelmesebb és jobb használni, annál jobb.

Hamis falak és redőnyök

A hamis falak keretes tömbök alapján épített nagy szerkezetek, hogy elrejtsék a bonyolult és nehézkes csővezetékeket a fürdőszobában vagy lakóhelyiségben (mivel a fűtési csöveket is el kell rejteni).
Előnyök:

 • tökéletesen zárják a kommunikációt;
 • egyszerű építés;
 • eltakarja a falak tökéletlenségeit, és így megszünteti annak szükségességét, hogy nem csak a vízellátó rendszert, hanem a körülötte levő teret is díszítse.
 • rengeteg helyet rejtenek el, ezért a standard lakások fürdőszobájában nem vesztesek;
 • a bontás és a szerkezetátalakítás szempontjából nem jövedelmező,

zárja be a lehetőséget a kommunikáció, a rendszerek működésének, koordinációjának és a lehetséges javítások figyelemmel kísérésére, a fűtési csövek gondos elrejtésére - ez nem jelenti azt, hogy hasznos és hasznos szempontból rejtőzködik.

Rolling redőnyök

A kis WC-helyiségekben mozgatható szerkezetek, hasonlóak a vízszintes redőnyökkel való munkához. Funkciójuk az, hogy eltakarja a falak nyílásait az egészségügyi kommunikációval, míg nyitott állapotban szabad hozzáférést biztosít a niche teljes téréhez, amelyet szintre hívnak.
Előnyök:

 • mobilitás, amely lehetővé teszi, hogy széles körű hozzáférést hagyjon a kommunikációhoz;
 • egyszerűség a mindennapi életben, gyakorlati anyagok és a felszerelés és a leszerelés.
 • konstruktívan alkalmazható csak fülkében (ezért leggyakrabban használják a fürdőszobában);
 • öntermelő komplexum - megköveteli a gyártóktól érkező megrendelést.

Cső doboz

Előnyök, anyagok és beépítés
Ahhoz, hogy válaszoljon a leggyakrabban feltett kérdésre, amikor a fürdőszobákat meg kell javítania arról, hogy hogyan lehet elrejteni a csővezeték alatt lévő fürdőszobában lévő vízvezetékeket és csatornarendszereket, meg kell értenie, hogy ebben az esetben szükség van egy dobozra a csövekhez. Ez egy gipszkarton szerkezet, amelyet egy fém vagy fa keret alapján építettek, amelyre a kerámia csempe kerül a tetejére.

Az ilyen doboz lehetetlen, mivel nehéz leszerelni. Szüksége van vízvezeték-gyakorlati aknára, vagy akár aknákra. Ha a kivitel összecsukható vagy mozgatható, akkor csak előnyös lehet. Ezért olyan dobozt kell létrehozni, amely olyan vonzó, kényelmes és hasznossági lehetőség lenne.

Anyagkiválasztás

A fürdőszobai dobozhoz olyan nedvességálló anyagok szükségesek, amelyek nem hajlamosak korrózióra, penészre és rothadásra. Kicsi vastagságuk és súlyuk kívánatos, hogy az épület szerkezete ne kanyarodjon ki, és ne rejtse el a helyet.
A horganyzott fémprofilok kedvezőbbek a kerethez. A fából készült keret állandó páratartalmú környezetben kockázatos anyag, de ha megállítja a választást a rothadásálló fafajokról, és antiszeptikussal kezeli őket, akkor ez nagyban növeli a tartósságát.

A bevonatrétegekhez - gipszkartonhoz, nedvességálló és gondosan feldolgozott rétegelt lemezhez, műanyaghoz és még a poliészter bevonatú fémhez is. A gipszkarton és rétegelt lemez további lefedettséget igényel kerámia burkolattal, például, ha a műanyag vagy fémlemeznek kész megjelenése van, és nem igényel további kikészítést.

Csővezetékek szerelése vízvezetékekhez

1. lépés: Végezze el a szükséges méréseket, számítsa ki: az anyag vastagságát, a csövek csatlakozását, a durva vízszűrőket, métereket, tekintetbe véve az egészségügyi betét helyét és térfogatát: magasságát, mélységét és szélességét, az ajtó minőségét és funkcionalitását.

2. lépés Jelölje meg a padlót, a mennyezetet és a falakat. A keret jelölése a padlóról történik, aztán egy lyuk segítségével áthelyezik a mennyezetre, majd csak a falakra.

Fontos! A cső minimális távolsága a doboz felületétől - 3 cm

3. lépés: A falra erősítse a profilot tüskékkel és eurocsavarokkal.

4. lépés: Csavarja rá a fémelemek csavarjait a profilra.

5. lépés Telepítse az útmutatókat a mennyezetre és a padlóra. A vízszintes és a függőleges vezetők egy sifterrel vannak felszerelve.

6. lépés Állítsa be a kereteket a kereten 50-70 cm távolságban.

7. Lépjen be gipszkartonból, rétegelt lemezből vagy műanyagból, ne felejtse el a vízvezeték nyílásának lyukát.

8. lépés a. Ha a munkát műanyaggal végezték, folyékony körmök vagy más ragasztó segítségével eltakarhatják az ízületeket és a sarkokat dekoratív sarkokkal, kezdő és befejező léceket.

8. lépés b. Készítse elő a gipszkarton vagy rétegelt lemez felületeit további munkákhoz festés vagy csempék készítéséhez: pecsételje össze az ízületeket és a kötőelemeket, rögzítse a külső és a belső sarkokat fémprofillal és elsődleges.

Tipp: A jövő vízvezeték-nyílását a csempe alatt lehet elhelyezni: készítsd ki egy fémprofilból és gipszkartonból, mint az egész dobozból, vagy készen állsz.

Vízvezeték nyílás: funkciók és jellemzők:
Érdemes megismételni, hogy a cső elrejtése nem korlátozódik erre. Egy másik kérdés az, hogy miként állítható rendelkezésre az összes vízvezeték-kommunikáció, beleértve a csövek elosztását a fürdőszobában, a durva vízszűrőt és még sok mást.
A nyílásnak szükségszerűen kényelmes kivitelűnek kell lennie, praktikus ajtóval. A legegyszerűbb megvásárlásának legegyszerűbb módja, a jó építőipari piac ilyen lehetőséget nyújt.

Vagy egy alumínium keretből készítheti el a nyílást, amelyhez egy kényelmes nyitási mechanizmust szerelnek fel (a minták számos bútorrendszernél vannak: befejezővel vagy anélkül, mindkét oldalon felfelé vagy lefelé). Ebben az esetben a csempe alatt egy fürdőszobába nyílászárót lehet készíteni, majd a sátrat álcázni lehet, és a környezetet teljesen lecsöpögtetni.
Tehát, hogy ez egy műanyag doboz vagy egy gipszkarton doboz a vízcsövek maszkolására, ez még mindig olyan szerkezet, amely bizonyos készségeket igényel az építés és a javítás területén. A szoba kényelmesebbé és tökéletesebbé teszi, csak a legfontosabb feladat a dobozok telepítésekor annak biztosítása, hogy funkcionalitása, praktikussága és megbízhatósága ne veszítse el.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

A házban végzett javítások során sokan érdeklődnek a csövek elrejtésére a fürdőszobában, hogyan rendezik a fürdőszobát úgy, hogy az autópálya és más kommunikáció ne érje a szemét.

Hozzá kell tenni, hogy fontos nemcsak a csövek lezárása, hanem azért is, hogy a hálózathoz való hozzáférés bármikor szabad.

A lakhatás megszervezésében mindent alaposan át kell gondolni, és a fürdőszobában ez különösen fontos. Ennek oka a szoba sajátosságai, amelyek lényegében nem túl nagyok, ezért össze kell kötni a csatorna- és vízvezeték-kommunikációt, a bútorokat stb.

A fürdőszoba sajátosságai arra a következtetésre jutottak, hogy itt van a vízvezetékek elrendezése, a fürdőszobából, a mosdóból, a WC-ből történő leeresztéshez.

Ha új házat tervez, akkor előzetesen meg kell fontolni a csatorna vagy a vízvezetékek lezárásának kérdését.

A cikk összefoglalása

Megtanuljuk, hogy milyen csövek rejtve lehetnek

Mielőtt döntést hozna, alaposan meg kell értenie a vegyületek néhány jellemzőjét. Néhányan közülük nem igényelnek külön figyelmet, mert megbízhatóak. Félelem nélkül el lehet rejteni.

Egyes típusú csatlakozásoknál folyamatos karbantartás szükséges. A fürdőszobában lévő csövek lezárásának lehetőségei a fényképen láthatók. A végső döntés meghozatala előtt tanulmányozni kell őket.

Teljesen elrejthető:

 • Acélcsövek és ízületek hegesztéssel;
 • Forrasztott rézcső;
 • Préselt szerelvények fémből, sajtolt speciális atkák. És csak jó minőségűeknek kell lenniük;
 • Forrasztással szerelt műanyag vízvezetékek.

De vannak olyan típusú csövek, amelyekről nem tanácsos elrejteni:

 1. Bármely csőcsatlakozás acélból vagy más anyagból készült csövekhez;
 2. Menetes rögzítés fém műanyagon, csavarkulccsal felszerelve.

Húzza el a csöveket saját kezével a falba

Zárja be a falat. Ez a módszer a legnépszerűbb. Annak érdekében, hogy megbirkózzon az ilyen munka nem nehéz, ebben a helyzetben, akkor nem segít a szakemberek.

Mielőtt elkezdené, elő kell készíteni a szükséges eszközöket. Ha vízvezeték, akkor meg kell akadályozni, ha csatornavezeték, akkor semmi más nem szükséges.

Ezután ki kell dolgoznia egy elrendezést az autópályán, és anyagot kell vásárolnia a béléshez.

A jelölések a falon készülnek, és a kapuk továbbhaladnak. A méreteit úgy számítják ki, hogy a vízvezeték szabadon illeszkedjen.

És a forró víz ellátásához a strobe-t kicsit többet csinálják, mert ha felmelegszik, akkor kibővülhet.

A kész csövet az előkészített mélyedésbe helyezzük és rögzítjük. Ezek a kötőelemek bármely építőanyag-tárolóban megvásárolhatók

Ez egy nagyon egyszerű módszer. De ez a munka sok port és piszkot tartalmaz. Végül is, mielőtt eltakarja a vízvezetékeket a fürdőszobában, a falat darálóval kell vágni. De ha a pénzügyi oldalról nézed, ez a módszer a leginkább jövedelmező.

FONTOS! Fontos megjegyezni a következő hiányosságot. Ha szivárgás következik be, akkor a javításnak le kell szednie a falat.

Csővezeték gipszkarton szerelése

Hogyan zárja le a szennyvízelvezetőt a fürdőszobában? A legtöbb esetben ez egy gipszkarton doboz segítségével történik, amelynek telepítését saját kezűleg lehet elvégezni.

Milyen szép a vízcső tömítése a gipszkartonban? Mindenekelőtt anyagokat és eszközöket kell készíteni a telepítéshez:

 • gipszkarton és fém keretelemek;
 • ceruza;
 • kés és olló fémhez;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag;
 • szinten;
 • fúró és csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • gon.

A munka teljesítményének sorrendje:

Amikor a keret rögzítési pontjait a helyiség falaira jelöli, használjon olyan szintet, amely biztosítja a szerkezet függőleges helyzetét. A kommunikációkat el kell rejteni, legalább 1 centiméterre mélyedni a keretbe.

 1. A jövő doboz fém keretének felszerelése.

Használja pontosan a fémkeretet a doboz felszereléséhez, mivel a fa nedvességre érzékeny és gyorsan összeomlik. A rögzítést tűcsavarokkal és önmetsző csavarokkal végezzük, a kötőelemek rögzítését 50 cm-es lépcsővel végezzük.

 1. Gipszkarton lemezek vágása és rögzítése.

A gipszkarton rögzítését a keretre 30 cm-enként kell elvégezni.

 1. A daruk és egyéb fontos elemek (mérők, csavaros csatlakozások stb.) Elhelyezése a gipszkarton dobozán, így a javítások szükség esetén gyorsan és olcsó módon hajthatók végre.
 1. Tömítőcsuklók.

A doboz a gipszkarton lehet kész minden anyagot: festék, csempe, tapéta.

Maszkolás gipszkarton alatt

Ez a módszer eddig jelentősen növelte támogatóinak számát. Mert technika és egyszerű.

Hogyan lehet lezárni a vízvezetékeket a fürdőszobában gipszkarton, világosan mutatja a fényképet. Látható, hogy a gipszkarton burkolat nagyon esztétikusnak tűnik. Ugyanígy lehet lezárni és a csatornacsatornát is.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy a helyiség elveszíti méretét. Az ilyen módon, hogy eltakarja a csatorna csövek a fürdőszobában gipszkarton kiváló egy egyszerű ház, ahol a tulajdonosok maguk döntenek, hogyan kell elhelyezni a belső partíciókat.

A csővezeték ilyen módon történő elrejtése nem fizikailag nehéz, és a szakmai készségek és ismeretek nem szükségesek ehhez. A régi Hruscsov és a panel házaknál ez a módszer is megtalálja alkalmazását.

Műanyag panelek használata

Ez a módszer az egyszerű telepítés miatt népszerűvé vált. A munkamódszer hasonlít a gipszkartonozáshoz. Ebben az esetben szintén építsenek egy fémprofilot, majd műanyag bevonattal.

FONTOS! Nem ajánlott csatornarendszereket vagy vízvezetékeket elhelyezni az állványprofilban. Itt csavarok károsíthatják őket.

Hogyan zárjunk be egy rést

Gyakran sok lakásban víz- és szennyvízelvezető csöveket szerelnek be. Ha van, akkor nagy szerencsésnek tartják.

A kommunikáció elrejtése ebben az esetben nagyon egyszerű. A fő előnye ennek a helyzetnek az, hogy minden munkát elvégeznek, anélkül, hogy helyet hagynának.

Ennek a módszernek a lényege, hogy a csempeit áthelyezik egy rés szélére. Néhány centiméterrel át kell haladnia a szélén.

Miután a ragasztó megszáradt, a varratokat dörzsöljük a csempere. A szélek mindkét oldalán, amely kiálló, a műanyag közvetlen csatlakozása ragasztva van.

Tele van panelekkel. Vízszintesen vannak elhelyezve. Ha nem tervezi, hogy valamit felakaszthatja a falra, akkor nem adhat hozzá további merevítőket.

Ha szüksége van valamire, ami a falon lóg, akkor olyan helyeken, ahol tervezik, profilokat kell elhelyezni. Közvetlenül a falhoz vannak rögzítve.

A leírt módszert olyan esetekben alkalmazzák, ahol gyorsan megközelíteni kell az autópályát. Ha a hálózat kiépítésének minősége kifogástalan, akkor a fülke gipszkartonhoz van kötve.

Ez a munka egy kicsit bonyolultabb, mint a műanyag. Mert a rés szélén a vezető profilok vannak felszerelve. A jumpereket rögzítik rájuk. Ezután az épület gipszkartonra van burkolva.

FONTOS! Feltéve, hogy van egy vízmérő egy rést, érdemes megjegyezni, hogy el kell hagyni a nyílást. A legegyszerűbb megoldás a szükséges méretű réses lyuk, amelybe a nyílást ragasztják.

Csövek elrejtése a padlón

A kommunikációs módszerekről szólva érdemes megemlíteni egy másik érdekes módot. Bezárhatja a padlót.

A probléma ilyen megoldását vonzza az a tény, hogy nincs szükség sablon végrehajtására. Csöveket fektetnek a lemezre, és rögzítik őket. Ezután öntsük az esztrichbe.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy a csatornahálózat nem rejthető el a padlón. A szokásos öreg módszert kell kötniük - a shtroby-ban.

Vízvezeték redőnyök

A fürdőszobában lévő csövek lezárására szolgáló módszereket keresve, amelyeket nem találtunk fel, a fotók különféle módon mutatják ki a helyzetet.

És nem lehet mondani egy másik jó és egyszerű módszerről. A lényege egyszerű - vízvezeték redőnyöket használ. Ebben a helyzetben számos funkciót látnak el:

 1. Közeli kommunikáció;
 2. Csökkentse a vízvezeték szerelvények zaját;
 3. Növelje az épület esztétikájának szintjét;
 4. Teljes hozzáférést biztosít.

Ennek az eljárásnak az előnye az arcon. A redőnyök nem rejtik el a helyet, az összeszerelt állapotban a dobozban vannak, és a kibontott helyzetben bezárják a mögöttük lévőeket.

A kommunikáció megközelítéséhez csak egy kézmozdulatra van szükség.

Bútorok elrejtése

Ha a fenti módszerek nem használhatók a fürdőszobában, akkor van még egy nagyon egyszerű módszer. A bútorok tervezésénél célszerű a kommunikációt elhelyezni.

Ez a javítás elvégzése után elvégezhető. Ez a legjobb megoldás, ha a szekrényeket, a tükröket lógatják, a hüvelykujjokat telepítik.

A bútorok ebben a helyzetben nemcsak a kommunikációt álcázzák, hanem a rendeltetésükhöz is használják. Nagyon kényelmes, hogy szükség esetén mindig teljes hozzáférést biztosít a csövekhez.

FONTOS! Magas páratartalom a fürdőszobában további követelményeket támaszt a bútorok számára. A nedvességálló anyagok drágák, és nem mindenki tud ilyen fülhallgatót vásárolni. Ebben az esetben ajánlott mechanikus szellőztetést alkalmazni. Így beállíthatja a mikroklíma teljesítményét és biztosítja a szükséges légcserét.

Számos elképzelés létezik arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában. Melyik út, mindenki maga dönt. Mindez az egyes emberek preferenciáitól és képességeitől függ.

A lényeg az, hogy szándékosan megközelítjük ezt a problémát, és kiválaszthatjuk azt az opciót, amely alkalmas egy adott helyiségre. Akkor értékelni fogja a fürdő új, továbbfejlesztett belsejét.

Hogyan lehet elrejteni a kommunikációt a hamis falakkal?

Ha egy új helyiség felújítása vagy egy régi komplett felújítása során minden kommunikáció egy fal mentén nyomható, akkor a legjobb megoldás a gipszkarton falfalainak telepítése, amelyek mögött minden csövet elrejthetnek.

 1. Egyszerű felszerelés és leszerelés.

A gipszkarton falfalainak telepítése a maszkolási kommunikációhoz sok szempontból egyszerűbb, mint egy ugyanazon anyag dobozának telepítése, hiszen legtöbbször teljes vagy nagy méretű anyagot helyeznek el a helyiség falán, nem kell sok darabot végrehajtania.

 1. Alacsony tömeg.
 2. Tartósság.
 3. A nehéz teher ellenállóképessége.

A gipszkarton hamis falán számos egészségügyi felszerelést, polcot és egyéb tartozékot lóghat, anélkül, hogy félne a biztonságáért.

Hogyan lehet a kinyúló vízellátó csöveket lezárni a fürdő csapjaihoz? Bizonyos esetekben a vésőfalak tilosak, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja a zárt szerkezet tartóképességét. A gipszkarton falát bármikor, bárhová telepíthetjük.

 1. Kiterjedt befejező lehetőségek.

A hamis gipszkartonra bármilyen bevonatot alkalmazhatunk: festék, tapéta, csempe. Ha ezt az utóbbit választja, akkor a gipszkarton feletti rögzítés maximális megbízhatósága érdekében speciális rácsot telepítsen.

A kommunikáció maszkolásának egyetlen jelentős hátránya a helyiség térfogatának csökkenése. Ez a hátrány kiküszöbölhető úgy, hogy a polcokat a gipszkarton hamis falában tárolják.

Podium a fürdőszobában a kommunikáció bezárásához

Gyakran a rendszerek legelterjedtebb része a tálba kerül. Természetesen a lábára állíthatja, és díszítő képernyőt vagy képernyőt is felvehet, de a kifutópálya felszerelésének legjobb módja a csésze alatt a kommunikáció elrejtése.

Mindenekelőtt a dobogó tervezésénél meg kell választanod az anyagot, ahonnan készül. A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba, így nem mindenféle anyag alkalmas a dobogóra. Használhatja:

 • Kiváló minőségű gipszkarton, amely ellenáll a hosszan tartó nedvességnek.
 • Tégla.
 • Habblokkok.

A legmegfelelőbb megoldás a gipszkarton, hiszen az anyagot nagy sebességgel és minimális komplexitás jellemzi. Az anyag kiválasztásakor a legfontosabb, ha figyelembe vesszük, hogy egy fürdőkád akár 250 kilogrammot is mérhet, ami azt jelenti, hogy olyan szerkezetet kell választania, amely bármilyen probléma nélkül képes elviselni egy ilyen súlyt.

Hogyan lehet elrejteni a kommunikációt a mosogató alatt?

Hogyan zárja le a csöveket a mosdó alá a fürdőszobában? Ötletek, amelyek a legnépszerűbbek és érdekesebbek:

 • A gipszkarton beépítése a mosogató alá.

Ez az opció lehetővé teszi, hogy elérje a legmegfelelőbb mosogató stílusú szobát.

 • A mosogató talapzatának felszerelése.

A legolcsóbb és legegyszerűbb módja. Ugyanakkor a szennyvíz és a vízelvezetők egy helyen találhatók, a legfontosabb a szennyvízcsatorna minimális lejtése.

 • Függesztett mosogató beépítése hátsó kijárattal és rejtett telepítés a gipszkarton dobozában (vagy hamis falában).
 • Bútor beépítés beépített mosdóval.

A legnépszerűbb módja, mivel jelenleg nagyon sokféle bútor található minden típusú mosogatóhoz.

Lehetséges hibák

Mielőtt bezárná a mérnöki rendszereket a fürdőszobában vagy a WC-ben, először gondoskodnia kell arról, hogy a kiválasztott kommunikáció szabadon hozzáférhető legyen. Például számlálja a forró vízellátást vagy a menetes csatlakozást, amelyben a szivárgás valószínűsége a legmagasabb.

Ezenkívül meg kell győződnie arról, hogy a rendszerek elrejtése során nem sérültek a rendszerek. Gyakran sokan elfelejtik a szennyvízrendszer szükséges lejtését, amikor egy gipszkarton dobozba rejtik.

A szennyvízcsatorna és a vízrendszerek eltakarásának hibáiból eredő leggyakoribb problémák.

 • A darukhoz való hozzáférés hiánya.

Ha a rendszert még a közvetlen hozzáférést igénylő elemek helyén is el akarja álcázni, helyezzen be speciális ellenőrző nyílást. Jelenleg az ilyen elemek nagy választéka van, eltérnek a nyílás és a formatervezés módjától (például nyílások vannak lezárva, csempékként álcázva).

A vízellátó rendszer legveszélyeztetettebb pontja a menetes csatlakozás. Biztosítsa az ízületek tömítettségét és a felhasznált tömítő minőségét, és szükség esetén a gyorsabb javítás érdekében hagyja el az eljárási nyílásokat.

 • Nehéz installáció további elemek.

A helyiség javítása előtt határozza meg az összes háztartási készülék helyét. Ellenkező esetben, ha elrejti az összes elemet, új eszköz (például mosógép) csatlakoztatása meglehetősen problémás.

A szennyvízcsatornák és vízvezetékek telepítésekor a legfontosabb a minőségi anyagok használata és a munkavégzés pontossága. Ellenkező esetben az összes szabály betartása szivárgáshoz vezethet, amelyet a költséges javítások követhetnek.

Egy kicsit az elrendezés típusairól

A fő szabály - hogy a csöveket egy bizonyos sorrendben helyezték el. Még azok is, akik ezt először csinálják, könnyen elvégezhetik ezt a munkát saját kezükben.

De a szekvenciális elrendezésnek számos hátránya van. A legfontosabb az, hogy az ilyen rendszerekre nehezedő nyomás egyenetlenül oszlik el. Ez azt jelenti, hogy nem ajánlott egyszerre több fogyasztóban bekapcsolni a vizet.

A kollektor bekötése

Ebben az esetben a vízellátás egy külön szakaszát használják minden készülékhez. Ez hozzájárul az egyenletes eloszláshoz, a víz mozgásához az egész rendszerben.

Nem kell aggódnia a fürdőzőktől, ha be akarja kapcsolni a mosógépet vagy mosogatógépet.

A kollektor bekötése azt feltételezi, hogy a szelepet külön-külön telepítik az egyes csövekre.

Ha bármelyik rész meghibásodik, akkor nem szükséges az egész struktúrát szétszerelni.

A fő hátrány az, hogy az ilyen rendszerek elrendezése nem áll rendelkezésre a kezdőknek. És a szükséges anyag sokkal több, mint a soros kábelezésnél.

Jobb valódi szakembereket felkérni az ilyen problémák megoldására.

Számos jellemzőt kell figyelembe venni, függetlenül attól, hogy melyik módszert választották egyik vagy másik módon.

 1. A rendszert a lehető legteljesebb mértékben meg kell őrizni.
 2. A törzsben a kanyarokban és csomópontokban kell lennie a minimális számnak.

A hideg és melegvíz csövek nem ajánlottak a kötéshez. Az autópálya rendszerének egyetlen egységnek kell lennie, mint egy egyszerű eszköz.

Szükséges kiszámítani, hogy hány pont van a rendszerben a csövek eltávolításához. Ezt az opciót a magántulajdonosok határozzák meg. Minden attól függ, hogy milyen készülékek vannak a fürdőszobában, hány van ott.

Mosógép, víztartály, mosdó és kád - a főbb pontok. Még egy dolog, ha hozzáadjuk a fürdőszobát.

Most már majdnem mindenféle módon elrejted a csöveket a fürdőszobában a saját kezedben. Csak arra van szüksége, hogy meghatározza az Ön számára megfelelő és az üzlethez jutni.

Hogyan kell a szennyvizet elhelyezni a fürdőszobában 3 órán át: egy rövid útmutató az amatőr számára

Javítások esetén általában nincs annyi szabad pénz, és amennyire én tudom, a tulajdonosok több mint fele megpróbálja elvégezni az összetett munkát. A fürdőszobában a szennyvíz a legtöbb ember számára meglehetősen egyszerűnek tűnik, és sokan közülük sokan úgy döntenek, hogy saját kezüket gyűjtik vagy javítják.

Következtetés szennyvíz a fürdőszoba alatt.

Őszintén szólva, azt is gondoltam, amíg nem lépett a "rake" -re. Ebben a cikkben megpróbálom elmondani részletesen a fürdőszobai szennyvíz telepítésének és javításának bonyolultságairól, valamint azokról a fontos apróságokról, amelyek negatírozhatják az összes munkáját.

A kábelezés a semmiből

A fürdő a csatornahálózathoz való csatlakoztatásának kérdése nem olyan egyszerű, amilyennek első látásra tűnhet, de még mindig nem szabad megijedni és azonnal szakembereket felvenni. Ez a munka nagyon megteheti önmagát. Az egész folyamat több szakaszra bontható.

Ez elsősorban a projekt elkészítése, az anyag megvásárlása, a régi rendszer bontása és természetesen új telepítése. Bizonyos esetekben a vezetékezés lezárása vagy a falba történő telepítése felkerül a listára.

Néhány szó a projektről

A legtöbb kézműves szerelmesei a piacon tevékenykednek. A döntés minden bizonnyal elfogadható, de azt javaslom, hogy rajzoljon rajzot az elrendezésről, mielőtt megvásárolná az anyagot. Ne lusta, vegye szalagot, ceruzát, papírdarabot, és készítse el a saját diagramját az útvonal részletesebb rajzával.

Az elrendezés átfogó elrendezése a lakásban.

Adja meg a fürdőszoba és a kész padló közötti távolságot, a leeresztő lyuktól a legközelebbi falakig terjedő távolságot, a rendelkezésre álló összes vízvezeték helyét, az útvonal összes fordulópontját és különösen a tervezett összeköttetések számát. Ezenkívül nem sérti a cső keresztmetszetét a jövőbeli elrendezésen.

És ha elkészül a vázlat, akkor már el is mehet a piacon. Hidd el, sokkal könnyebb lesz az eladóval beszélni, és pontosan elmagyarázni neki, mire van szüksége. Plusz, az illetékes eladó mindig hasznos részleteket fog felajánlani, amelyeket elfelejtett.

Anyagkiválasztás

Természetesen a vásárlásnak a csatornacsövek kiválasztásával kell kezdődnie. Most a piacon háromféle csövek találhatók.

 1. A polivinil-klorid (PVC) termékek meglehetősen vékonyak és nem tartanak sokáig az elvezető rendszerben, ezért nem felelnek meg nekünk;
 2. A polietilén csövek mindenki számára mindenkinek jók, de nem képesek ellenállni a + 40º ° feletti hőmérsékletnek, ezért nem alkalmasak a fürdőszobának;
 3. A mi esetünkben szürke vagy narancssárga csöveket kell polipropilénből készíteni. A szín a telepítés helyét jelzi. A szürke csöveket belső kábelezésre tervezték, narancssárga kültéri használatra. Mindkettő alkalmas a fürdőszobának, de a szürke sokkal olcsóbb.

A polipropilén csövek két "A" és "B" osztályúak, kifelé, gyakorlatilag nem különböznek egymástól. Tehát az "A" osztály a szellőzés elrendezésére szolgál, a falak vékonyabbak és nem alkalmasak szennyvízelvezetésre. Annak érdekében, hogy az elrendezést 3 - 5 év után ne változtassuk meg, csak a B osztályú polipropilént kell bevinnie.

 • Ezenkívül a csövek rögzítéséhez csuklópántokra van szükségünk. A gumitömítések ára alacsony, tekintettel arra, hogy néha meg kell változtatni, érdemes a pecséteket marginálisan venni;
 • Győződjön meg róla, hogy szükség van a forgásjelekre, pólókra, könyökökre, könyökökre és más hasonló szerelvényekre;
 • A huzalozás rögzítéséhez meg kell tennie a szükséges számú kapcsot. Azonnal ellenőrizze, hogy a rögzítőcsavarokon lévő horgonycsavarok a kívánt hosszúsággal rendelkeznek-e, mivel a cső nem mindig halad a fal mentén, vannak olyan esetek, amikor a huzalozást bizonyos magasságban a padlóra kell rögzíteni;
 • Az ízületek jobb lezárásához vegyen egy csövet szilikon tömítőanyagból.

Standard fürdő szifon.

A rögzítési pontok száma egyszerű módon, a bilincsek a telepítendő cső átmérőjétől függenek. Mint említettük, ez a távolság nem haladhatja meg a tíz csőátmérőt. Más szavakkal, ha a csőszakasz 50 mm, akkor a bilincsek közötti távolság legfeljebb fél méter lehet.

Annak érdekében, hogy könnyebben meghatározhassa a csövek keresztmetszetét, az alábbiakban összeállított egy kis asztalt, amely elrendezést tartalmaz az egészségügyi berendezések számára.

Opciós rendszerek fürdőszobai.

Ezeket az adatokat a jóváhagyott SNiP-kből és a GOST-ból vettük. A személyes tapasztalatból elmondhatom, hogy egy standard városi lakásban egy WC-tálca természetesen egy 100 mm-es csővel van összekötve, majd egy 50 mm-es csövet telepítettem az egész lakásba, 35 mm-es csöveket és egyéb vízvezeték szerelvényeket szereltem és minden jól működik.

A régi rendszer leszerelése

Nem titok, hogy a régi házak túlnyomó többségében eredetileg öntöttvas huzalozás volt, ezért az értelmezés során sokszor sokat kell izzadni. Először is, ne felejtsd el, hogy ilyen csöveket nem szabad szétzúzni, abban a reményben, hogy gyorsan eltörik őket.

Az öntöttvas anyag természetesen törékeny, de erősen rezonál. És ha a fő torony is öntöttvas, akkor megszabadulhat a rögzítésektől, és az ilyen lebontás következményei lesznek a leginkább kiszámíthatatlanok.

Régi öntöttvas csövek.

Először is, minden belső házirányítást el kell különíteni a fő felszólalótól. Ehhez vigye a darálót és a fő felszálló harangja mellé, húzzon két ellentétes vágást 20-30 mm távolságra egymástól. Ezután vékony vésőt helyezzen be a vágások egyikébe, és fokozatosan, kis ütközéssel, kalapálással, hamarosan a cső felrobban.

Ha a rendszer ki van kapcsolva, akkor biztonságosan vághat a régi csöveken, majd ugyanúgy törölheti azokat szektorokba és eldobhatja őket. Gyakran problémák merülnek fel, amikor egy csődarabot eltávolítanak az emelő aljzatából.

Nagyon szerencsés vagy, ha a csöveket vonóhoroggal és cementhabarccsal kötözik össze, egy hagyományos véső vagy véső alatt könnyen összeomlik.

Vágás csőcsiszoló az ágazatban.

Ha az építõk egy kénes oldattal lezárják az ízületet, akkor nem veszi fel vésõvel. Itt meg kell melegíteni a kötést egy fúvókával, és fokozatosan ki kell választani. Csak ez az egész folyamat meglehetősen veszélyes. A kén füstjei nagyon károsak, és vadul bűzlik, ezért a legjobb, ha gázmaszkot raknak fel és készítenek rajzot.

Ne is gondoljon arra, hogy önállóan helyettesítse a központi csatorna szektorát. Nem minden szakember foglalkozik ilyen munkával. A saját kezével az amatőr számára valóban csak a belső vezetékek cseréjét és semmit sem változtat.

Folytassuk a csatorna elrendezésének telepítését

A telepítés során talán a legfontosabb dolog az, hogy megfigyeljük a pálya megfelelő lejtését. Gyakran kezdők ugyanazt a közös hibát követték el, megpróbálják ezt a maximális gradienset elérni, és akkor csodálkoznak azon, hogy a szennyvíz rendszer rendszeresen eltömődött.

Csőcsatlakozás az aljzatba.

Az a tény, hogy a szennyvíz olyan szabadáramú rendszerekre utal, amelyeken keresztül a folyadékok gravitáció útján mozognak. A székletnek nem egységes szerkezete van, és nagy lejtéssel a folyadék gyorsan folyik, míg a szilárd és vastag részecskék az első egyenlőtlenséghez tapadnak és a falakon maradnak. Ennek eredményeképpen bármely térd, kötés vagy csak egy nagy karcolás eltömődést okozhat.

Ha helyesen állítja be a pálya lejtését, akkor az úgynevezett öntisztító hatás érhető el.

Amint a régi SNiP 2.04.01-85 és az SP 31-106-2002 dokumentum új analógjaiban írták le, az 50 mm-es keresztmetszetű csövek dőlésszögének 0,03 m-nek kell lennie, míg egy nagyobb résznél ez a szög már 0,02 m. Más szóval, a sávot a fürdőszobában 3 cm-es, 1 méteres lejtéssel kell megtenni.

Most át kell vágnunk a csöveket a vázlatunknak megfelelően. Ráadásul, a szerelés során a vágányokat méretre vágják, csak csöveket, szerelvényeket, például térdet vagy pólót nem lehet megérinteni. Erre a célra a szakemberek speciális ollókat használnak, de a mi esetünkben teljesen lehetséges a hagyományos fűrészszalaggal, de a vágás után vágni kell egy fúvókát egy csíkkal vagy egy csipkézettel.

Csatlakoztatva a fúvókat a lefolyóba.

Maga a műanyag kissé megváltoztathatja a geometriát a hőmérséklet csökkenésével, így ha lecsavarja a csövet, akkor egy kis csillapító rést kell hagynia. Ez egyszerűen történik, amikor a cső jelölését először az aljzatba kell állítani, majd egy kicsit, kb. 10 mm-t húzza vissza.

Amikor a csöveket elvágják, és pontosan tudják pontosan, hogy hol és hogyan halad az út, akkor hasznos lesz mindent összekötni egy száraz, nem rögzítő, csak a padlón. Az ilyen irányítószerkezet gyakran sok kisebb pontatlanságot tár fel.

A csatorna a fürdőszoba falában, mint általában, csak a magán-vagy régi házak, vastag falak. A városi lakásokban minden kábelezés kint van. Számomra személyesen könnyebben rögzíthetem a csöveket a bilincseken, mint megverni a falon lévő hornyokat vagy a szerkezeteknek az esztrichbe önteni.

Belépő a mosdóba a fürdőszobában.

Már említettem a bilincsek közötti távolságot. Ugyanaz a rendszer nagyon egyszerű lesz. Kezdje jobban a felszállóból. Bármilyen foglalat, függetlenül attól, hogy térd vagy téma van-e, "mozgó áramlás felé" kell lennie.

Mielőtt a csővezetéket az aljzathoz csatlakoztatná, minden alkatrész, azaz a cső külső része, a gumitömítés és az aljzat belső része jól szilikonnal kenve. A régi vízvezeték-szerelőket szokásos szappannal mázolják, de inkább a szilikon.

Pipe dokkolási lehetőségek.

A tömlőbilincsek rögzítése szűk és lebegő lehet. Kemény, ez az, amikor a csövet szorosan egy fém vagy műanyag bilincs segítségével rögzítik egy gumitömítésen keresztül. Ez akkor lehetséges, ha a teljes útvonal hossza 2 méteren belül változik.

Ha a huzalozás hosszú, akkor jobb, ha az úszó rendszeren marad, itt csak a gumitömítést kell eltávolítania, és nem kell teljesen felcsavarni a bilincset. Tehát a hőmérsékleti deformációval a cső szabadon mozoghat, és a tömítések nem fognak kiderülni.

Érdemes megtartani a szifon dokkolását a csatorna csövével. Gyakran a fiatal tulajdonosok választják a lusta módját, vagyis a szifon kimenetét a lefolyó aljzatával egy hullámos kapuval csatlakoztatják.

Ebben nincs nagy hiba, de a hullámok falain sokkal gyorsabbak, és csak agresszív vegyszerekkel vagy dugattyúval tisztíthatók. Tisztítása vízvezeték rugalmas spirál hullámos kapu nem áll, akkor egyszerűen megtörni. Ezért azt javaslom, hogy csak a merev műanyag csöveket csatlakoztassa. Természetesen kicsit bütykölni kell, de hidd el nekem, megéri.

A rendszer bezárása

Nem annyira a csatornacsövek lezárásának módja a fürdőszobában. A városi apartmanban csak egy lehetőség van: a gipszkarton dobozát építeni a fürdőszobába. Pontosabban, a vezeték közvetlenül a fürdőszoba alatt található részeit lezárják egy csúszó dekoratív paneltel, csak be kell díszíteni a fal mentén húzódó útvonalat.

Gipszkarton keret gipszkartonhoz.

Ehhez az UD- és CD-profilokból egy csatorna keret kerül összeállításra, majd vízálló gipszkarton burkolattal és csempével bélelve. Ennek eredményeképpen eltávolítható üreges szerkezetet, meglehetősen elegáns megjelenést kap. Természetesen elméletileg egy ilyen doboz lehet fából, de állandó nedvességtartalmánál a fa rövid ideig marad.

A falazófal betonozása az esztrichbe vagy a fal falburkolásához nemcsak esztétikai szempontból vonzó. Egy ilyen rendszer teljesen csillapítja az összes hangot, a legcsendesebb csatornákat kapja.

De rejtett vezetékekkel mindent egy kicsit bonyolultabb. Itt nemcsak szigorúan fenn kell tartani a torzítást, hanem szigorúan be kell tartani az összes csillapítási hiányosságot, mert akkor problémát jelent a probléma megoldása.

A rendszer falra helyezésének lehetősége.

A csupasz csöveket nem lehet beton betölteni. Mielőtt egy esztrichet vagy falazatot készítene a falon, el kell csomagolnia valamilyen lágy anyaggal. Rendszerint üvegszálas, ásványi vászon vagy, legrosszabb esetben hullámpapír készült. Így a csövek lágy gubóban lesznek, és a hőmérséklet torzulása nem válik problémává.

Így betonozás közben az oldat nem esik a gumitömítő mandzsetta alá. Mindegyik ízületnek tovább kell elszennyeződnie.

A leggyakoribb károsodás

Szinte minden tulajdonos tudja, hogy ha a szennyvízcsatorna már eltömődött, akkor agresszív vegyszerekkel, dugattyúval vagy vízvezeték rugalmas spirálral lyukhat. De sokkal rosszabb, ha minden úgy tűnik, hogy működik, de nem szabad megszabadulni a kellemetlen szagtól. Mielőtt újra tisztítaná a rendszert, meg kell találnia a probléma okait.

A szag komoly probléma lehet.

 • Téglából és néhány előre gyártott házból a központi felszálló és az összes betáplálási vonal gyakran rejtőzik a bányában. A bánya bázisa az alagsorba megy, és ha az alagsorban szennyvízelvezető rendet szenved, a szaga a felemelő összes lakóhelyére megy. Ezt megszabadíthatja azáltal, hogy lefedi az összes nyílást a nyílászáróban, és jobb, ha az otthoni irodát megterheli, és megszünteti a problémát a gyökérben;
 • A szolgáltatásokban a kellemetlen szagok leggyakoribb oka kis repedések és szivárgások. Mint már említettem, a rendszer szabad áramlást mutat, és ha kis repedés keletkezik, vagy a csövek összekötése nyomáscsökkentődik, akkor ezt nem is észreveheti egyszerre, mert a víz nem kerül szökőkútra. Itt gondosan meg kell vizsgálni az egész rendszert. Rendszerint a legproblémásabb pontok a vécé kimenetének összekapcsolása a leeresztő csőhöz vagy a fő emelőhöz. Érdemes ellenőrizni a fürdőszoba, a zuhanyzó vagy a zuhanytálca kapcsolatát is, és természetesen ne felejtsd el a mosogatót. Ha a károsodás kicsi, akkor elkenődik tömítőanyaggal, és ezenkívül elektromos szalaggal van ellátva;

Merev szifon rögzítés.

 • Egy másik ok lehet eldugult vagy üres szifon a kád vagy a mosdó alatt. A szilárd anyagok fokozatosan felhalmozódnak a szifonüvegben, idővel elkezdenek bomlani és "szagolni". Ha a rendszert hosszú ideig nem használták fel, akkor a vízzáró víz teljesen kiszáradhat, és megnyitja az utat a szennyvízcsatornák házához.
 • A modern hidroboxokban és fürdőszobákban néha olyan rendszert használnak, amelyben a leeresztő csatorna zárva van és egy gombnyomással nyílik. Tehát nincs vízzáró, és ha elfelejtetted megnyomni egy gombot a víz felszabadítása után, akkor a szag átengedi a leeresztő lyukat. I ilyen esetekben azt tanácsolom, hogy hagyja el a hullámosságot a mosogatón, készítsen U-alakú kanyarulatot, és húzza meg egy drótkal vagy ugyanazzal a szalagon. Így rögtönzött vízzárat kapsz;

A szifon csatlakoztatása hullámossággal.

 • Előfordul, hogy a szifon megéri, és teljesen tiszta és használható, és a szag átmegy. Ennek oka a fürdőtől a felszállóig terjedő útvonal nagy hossza lehet. Van egy kiutat, vegye fel és cserélje ki a szifont, az üveg nagyobb térfogata legyen;
 • Ezenkívül a szifonokból, és néha még a WC-tál vízzárójából is, a víz szívhatja a vákuumot a központi felszállóba. Az a tény, hogy a szabályoknak megfelelően a fent leírt szennyvízcsatornát fel kell szerelni az úgynevezett ventilátor szellőztetéssel, és ha ez a ventilátorcső el van zárva, vagy egyszerűen csak a felső szint "illetékes" lakói bocsátják ki, akkor egy masszív vízmennyiséggel vákuum keletkezik, amely szivárog a vízből a csapdákból. Ha ez rendszeresen megtörténik, akkor a lakótelepet törölje, ez az építési kód közvetlen és meglehetősen súlyos megsértése.

Beágyazórendszer a WC-hez.

következtetés

Nem annyira nehéz összeszerelni, cserélni vagy javítani a csatornarendszert a fürdőszobában a saját kezűleg, vágyakozásra lenne szükség. A cikkben szereplő fotó és videó további információkat gyűjtött e témáról. Ha nem találtad a választ a kérdésedre, vagy van valami hozzáadva, hagyd az üzenetedet a megjegyzésekben, hasznos lesz minden olvasó számára.