Legfontosabb > Bútor

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov": példák a design

A kompakt, de kényelmetlen házak masszív építése az 50-es évek végén kezdődött, és a múlt század 70-es évekig tartott. Ez lehetővé tette, hogy sok család kapjon lakást, de ma már javításra és újratelepítésre van szükségük, figyelembe véve a modern építkezést és technikai képességeket.

Szoba jellemzői

"Hruscsov" épült vasbeton lemez vagy tégla. Az ilyen épületek jellemzői apró szobáknak és szinte spártai körülményeknek tekinthetők a WC-k és a fürdőszobák használatában. A négyszögletes tálak mérete körülbelül 150x180 cm, négyzet - 170x170 cm volt, gyakran szabálytalan formájú, 3-4 négyzetméteres terület volt. m. A magas mennyezetek nem haladják meg a 2,5 m-t.

A fürdőszobák szellőzése központosított csatornába kerül. A tartófalak hőszigetelése nem elegendő, és ha a WC-ben vagy a fürdőszobában van egy külső fal, akkor télen hideg van.

Az egyszobás apartmanok közös fürdőszobával rendelkeznek. A háromszobás fürdőszobában egy kis fal volt, amely elválasztott a WC-től. A fürdőszoba olyan keskeny volt, hogy csak WC-t tartalmazott. Fürdőszoba, mosdó és keskeny folyosó jellemző a fürdőszobában. A mosógép alá helyezést nem tervezték. Napjainkban sok bérlő önkéntesen ötvözi mindkét területet, és értékes mérőeszközöket kap a modern vízvezetékhez.

elrendezés

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov" nem mindig volt négyzet vagy téglalap alakú volt különös konfigurációk. A helyiség alakváltozása a szekrények vagy a keskeny folyosók javára állt annak érdekében, hogy növeljék őket a bútorok hordozásához.

Az évek során a tervezők kidolgozták bizonyos szabályokat a stílusos belső kialakításuk érdekében.

program

Kezdetben rajzok készülnek, az elérhető terület méretei rajzolódnak, az építőanyagok listája generálódik, árakról. A projekt elkészítése után javítások készülnek. A vázlat ismét a vízvezeték és bútor megjelölésével készül. Néha, hogy fürdőt hozhasson, mélyen be kell mennie a falba, megváltoztatnia kell a lefolyó helyét, gondoskodnia kell a könnyű válaszfalakról vagy az első ajtó mozgatásáról. Minden változtatás a projekten történik.

fürdő

Egy helyiségben, ahol egy négyzet alakú fürdőkád lehet meghatározni bárhol. Téglalap alakú helyiségekben jobb, ha kiválaszthatod az egyik rövid falat, és a hosszú alatt helyezd el a vízvezeték többi részét. Néha egy beépített fürdőt készítenek, vagy csempével díszítik, összeolvad a célzattal és nem tűnik összességében. Néhány belső térben szögletes vagy csepp alakú fürdőt kell alkalmazni. Ez a megoldás segíti az extra sarok felszabadítását. Teljesen egy ilyen fürdőszoba, a sarok WC és a mosogató gyönyörű és különös.

Zuhanykabin

Azok számára, akik tusolás közben használják útközben, elutasíthatják a fürdőszobát. A zuhanyzóállványok sok elegáns formája a helytakarékos ajtónyitási módszerekkel. Azok, akik kényelmesen zuhanyozni akarnak, bokszolniuk kell. Az ilyen vízvezeték magában foglalja a szauna, a trópusi eső, a hidromasszázs, a törökfürdő és mások funkcióit. Kérjük, hogy minden családtagnak megfeleljen, válasszon egy fürdőt zuhanyzóval együtt.

héj

Szűk helyeken egy kis, de mély mosogatót vásárolhat, vagy szűk alakot választhat a környező tér elrendezésétől függően. Ha nagyon kevés hely van, akkor a mosdót részben fel kell húzni a fürdőre. Bizonyos esetekben közvetlenül a csepp alakú fürdő felett helyezkedik el a keskeny oldalról. A lapos mosdókagyló kombinációja szekrénnyel vagy mosógéppel kombinálható. Nagyon szűkös körülmények között a fürdő veszi a mosogató szerepét.

telepítés

Ez egy fémszerkezet, amely a falba van szerelve, vagy annak segítségével a partíció. Egy ilyen modulban minden kommunikációs csatorna rejtve van, WC, bidé és mosdó van hozzá. A rács üvegfal mögé rejtőzik, vagy egy befejező anyaggal maszkolva. A berendezésen a vízvezeték egyenesen a falból érkezik, és a levegőben úszik, könnyen tisztítható.

WC-tál

A kis helyiségek számára a legjobb megoldás a mosdó a berendezésen. A tartály és a kifolyócső hiánya felszabadítja a helyet. Néha a WC kap egy sarok, ez lehetővé teszi, hogy ne pihenjen a falak és racionálisan a sarokban. Néhány elrendezésben közvetlenül az ajtóhoz van szerelve (egy fal alatt), ami jelentősen megtakarítja a helyet. A bidét a WC mellett helyezkedik el. Ha szükséges, egy hasonló duettben választhatnak egy nagy méretű falat.

Mosógép

Ha nem tudna mosogatógépet telepíteni a mosogató alá, jobb, ha mellé helyezi. Így lehetőség nyílik a gép felületének használatára az asztal helyett, kozmetikai vagy borotva kiegészítők készítésére.

bútor

A kis szobákban függő bútorok közül választhat. Helyett a kád, mosogató vagy mosógép felett helyezkedik el. Gyakran szerelt polcok, a WC felett.

A felsorolt ​​vízvezetékeket csak közös helyiségekben lehet felszerelni. Az osztott szobák túl kicsiek ahhoz, hogy mindent megtaláljanak, amire szüksége van.

A befejező anyagok

Kisebb a falburkolat anyagainak kiválasztása kis fürdőszobákban. Leggyakrabban használt csempe, PVC falpanelek, vízhatlan akrilfesték latex alapon.

csempe

A csempe természetes anyagokhoz tartozik, és drágább, mint a szintetikus. A tartósság, a kopásállóság jelentősen meghaladja a műanyag panelek hasonló tulajdonságait. Néha azért, hogy csökkentsék a projekt költségeit, azok kombinálódnak - a kádat és a mosdót körbe csempézik, a többi falat víztaszító festéssel festik vagy dekoratív vakolattal díszítik. Magas páratartalmú kis helyiségekben a fürdőben összegyűjtött forró vízből való elpárologtatás szó szerint mindenhol telepszik: a falakon, a bútorokon, a tükrökön. Könnyű törölni egy csempe, megjelenése nem változik. A napi kondenzvakolástól teljesen eltérõ lehet. Ha a javítás sok éven át történik, kisebb helyiségekben jobb a padlólap használata.

A fényvisszaverő felületekről ismert, hogy kiterjednek a tér. Hasonló hatást gyakorolhat a fényes csempe falakra. Durva struktúrák közelednek a padlóhoz, lassítják a csúszást. A burkolólapokat le lehet fektetni, és a mennyezetet, de általában más anyagokat is felvenni.

PVC panelek

A panelek teljesen utánozzák a csempe, néha tégla és fa. Nem olyan tartósak, mint a kerámiák, de kis szobákban jól néznek ki. Ahhoz, hogy befejezze a kombinált fürdőszobát óvatosan vonal a falak, ragasztót a felületre, és ragasszuk fal panelek.

A mennyezethez használjon olyan fémprofilt, amelyen a lemezek fel vannak szerelve. Könnyűek, levegőt engednek és megtartják a kondenzátumot.

A polivinil-kloridot univerzális orvosságnak nevezhetjük, alkalmas nem csak fal- és mennyezetburkolásra. A lemezek lezárják a helyiséget a fürdőszobában, elhelyezik a fülkéket, maszk csöveket, légcsatornákat. PVC panelek - gazdaságos és praktikus lehetőség a magas páratartalmú helyiségekben.

Stílus és design

A kis fürdőszoba kialakításának a tér nagyságát kell megterveznie. Számos trükk van erre a feladatra. Szükséges a fényvisszaverő felületre helyezni a helyiséget: tükrök, csillogó csempe, feszített mennyezet fényes felületen. Kis helyiségekben kis díszítéssel, mozaikot kell alkalmazni. A teret a falak díszítésével vízszintes vonalak segítségével terjeszti ki. A mennyezet felemeléséhez függőleges mintát kell alkalmazni. A miniatűr helyiségek nem tölthetők le aprósággal, ők elpusztítják a helyet. Az ilyen fürdőszobákhoz ajánlott a tiszta vonalakkal és minimális díszítéssel rendelkező stílusos irányok, amelyek egyszerűséget és tágasságot biztosítanak a szobában.

A javítás befejezése előtt a styling helyet választja ki. Kis fürdőszobák esetén a drága és díszes barokk és rokokó stílusok nem alkalmasak. Elfogadható egyszerű költségvetési lehetőségek. Lehet, hogy extravagáns, fényes vagy szelíd, de nagyon alkalmasak aranyozás és természetes kő nélkül.

Pop art

A provokatív stílusú provokátor olyan érzésre, amely tömeges fogyasztási javakat hoz létre a művészet rangjára. Kiválasztják a diszkrét befejezést, amely ellenére a váratlan telek élénk képei provokatívnak tűnnek. Az ilyen belső tereket plakátokkal, festményekkel vagy panelekkel díszítik. Ebben az esetben a majmok és a kagyló portréi a pop művészet témája.

japán

Ez a stílus racionálisan kis helyet szervez. Laconi, nyugodt, világos geometriai arányokkal. A dekoráció a fürdőszobában használt természetes anyagok. A belső tér egyszerű, funkcionális, grafikus és egyszerűsített, ami összhangban áll a japán világnézettel.

minimalizmus

Az irány ideális kis kombinált fürdőszobákhoz. Alkalmazzon néhány nem feltűnő színt, a dekoráció minimális mennyiségét. A praktikusság, az egyszerűség és a részletek hiánya teszi a szobát funkcionális és kellemes látni.

Chebbi elegáns

Ez a stílus azoknak szól, akik nem képesek a hűvös minimalista irányba, és még egy kis fürdőszobában próbálnak kényelmet nyújtani. A múltbeli elemekkel való tapodalom jellemző a chebbi chic számára. Ez a stílus a belső terekben csak természetes anyagokat, idős bútorokat és hangulatos apró dolgokat használ, amelyek nem ajánlottak apró szobákhoz, de komfortérzetet teremtenek.

skandináv

A skandináv stílus a kis fürdőszobákhoz és a WC-khez igazodik. Ez egyszerű és könnyen elvégezhető, nem csillogó, de kellemes és békés. A tengeri téma iránti tiszteletteljes hozzáállás a világos kék, halványzöld színek választékával és a fehérség sokaságával rendelkezik. Természetes anyagokat használnak a belső térben, a fa jelenléte kötelező. A dolgokat a polcokon tárolják dobozokban, kosarakban, bankokban.

Hogyan lehet összekeverni egy WC-t és egy fürdőszobát Hruscsovban?

Bizonyára sok fürdőszoba külön tulajdonosai gondolták a fürdőszobájával való egyesülésére. Végül is ez úgy alakul ki, hogy elegendő helyet takarít meg, amelyet egy mosógép, zuhanyzó, stb.

A fürdőszoba belseje a wc-vel együtt sokkal gyakrabban használatos a mindennapi életben. De mielőtt elvégezné a kombinációt, erősen ajánlott mérni az előnyöket és hátrányokat.

Mi a santekhkabina és hogy elpusztít-e?

Az a tény, hogy a fürdőszoba és a fürdőszoba egyesítése érdekében el kell pusztítani a kabin szaniterét. Nagyjából egy dobozról beszélünk, amelyben van egy fürdőszoba.

Betonból készül és a ház építése során telepítve van. Ennek az építési technológianak a hátrányai a következők:

 • por van a szaniterberendezés és a tető között, amely belélegezheti a szellőzést;
 • Az egészségügyi kabinok falai eltakarja a helyet;
 • a szaniterek megsemmisítéséhez szakosodott testületek dokumentációs engedélye szükséges.

Érdemes megjegyezni, hogy a szaniterek soha nem tudnak sarkokat biztosítani a fürdőszobában. Ez az oka annak, hogy óriási mennyiségű vakolatot használnak. Eközben ez a hely további elrejtése.

Miután a vízvezeték lesz bontva a szervezet sima falak használható habhabok, és a közönséges nedvességálló gipszkarton.

Hátrányok, amelyek kombinálják a fürdőszobát és a fürdőszobát

Ne felejtsük el, hogy ez a megközelítés nemcsak pozitív szempontokat, hanem negatívakat is tartalmaz. Például a szaniteráruk kabinok lebontása után a fürdő hőszigetelése jelentősen csökken.

Szükségünk lesz további szigetelésre is. Ráadásul a hangszigetelés is eltűnik. De a fő hátrány máshol fekszik. Most már senki nem jut el a fürdőszobába, ha egy másik családtag fürdik.

Ezért nem feltétlenül ajánlott a társulást abban az esetben, ha több mint 4 ember él a lakásban.

Eközben, ha a kombinált fürdőszobában megszabadulni a fürdőtől és egy kompaktabb zuhanykabin mellett, akkor nagyon nagy a hely a háztartási készülékek számára.

A videó bemutatja a fürdő és a WC vizuális kombinációját (diavetítés):

Tapasztalataim a kombinált fürdőszoba javításában a "Hruscsov"

Szeretnék megosztani információkat a javítás a fürdőszoba és a WC-szoba egy kis lakás - "Hruscsov". Hazánkban az ilyen méretű lakások még mindig tisztességes részt vállalnak. Ezért remélem, hogy az általam készített javítási lehetőség érdekesnek tűnik valakinek.

Kezdettől fogva úgy döntöttünk, hogy összekapcsoljuk a fürdőszobát és a WC-t, megtörik a meglévő tégla partíciót köztük. Vastagság - fél tégla. Így nőtt a kombinált fürdőszoba. Az ilyen helyiségek nagyságának ismerete a "Hruscsovban" meg fogja érteni annak a fontosságát, hogy még a terület ilyen gyengébb növekedése is fontos. A korábbi WC-hez vezető ajtó helyett egy üres fal jelent meg, amely szintén szerepet játszott a növekedésben. A kombinált fürdőszobában egy ajtó vezetett. Elhatároztuk, hogy elhagyjuk az egyik fürdőszobát.

A lebontott válaszfalon egy fűtött törölközősáv volt, amelyet át kellett vinni egy másik helyre. Ezek voltak a feladatok a javítás megkezdése előtt.

A felső képen: WC és fürdőszoba. Itt is láthatja, hogy hol van köztük a partíció. Most már eltávolították.

Itt világosan látja, hogy ez egy szoba. Csak a partícióra lehet találni, hiszen a padló és a falak közepén nyomok láthatók. Ez a szoba felújításra kész. Minden, ami nem szükséges, már lebontották és eltávolították.

Egyébként, hogy a partíció megszakadt, a burkolólapot levágták (a falakon és a padlón volt), a por nem ment be a lakásba, szorosan zárta le az ajtókat, nedves rongyokat kellett lefedni, és magunk is gázmaszkokban dolgoztunk. Segített abban, hogy a szellőztetés jól működött. A hulladékot polipropilén zsákokban végezték. Az ajtókat óvatosan el kell távolítani a piszkos munka után. Természetesen a lakást 100% -ban nem rejtettük el, de ennek ellenére az elővigyázatossági intézkedések segítettek.

Nos, minden öreg van törve és eltávolítva, mi lesz a kombinált fürdőszoba, mi és hol fognak elhelyezni - határozott. A megvásárolt helyiségek javítására és felszerelésére szolgáló eszközök.

A munka a szennyvíz és vízellátás telepítésével kezdődött. A csövek a padlóba vagy a falba rejtve lehettek, de aztán megváltoztatták az elméjüket. Kiderült, hogy a mosdó alá maga a fürdőszoba és az éjjeliszekrény szinte teljesen elrejtette őket. Ezért el kellett rejteni őket kifejezetten az elosztás helyén, ahol a fő felszálló halad. A szöget GVL lapokkal lezártuk. Knauf. A régi csatornacsövet is cserélték műanyaggal. Biztonságosan bezárható. 100 évesek lesznek. A sarok zárva van. A vezetékezés és a csővezetékek rögzítése.

Ezután elkészítünk egy keretet a falhoz és az ajtóhoz. Már elmondtam, hogy a WC-hez vezető ajtó helyett egy üres fal lesz. Itt keretet is építünk. Metal. Együtt az ajtó, amely lehetővé teszi, hogy belépjen egy fürdőszoba. Így néz ki a képen. Továbbra is kinyitja a keretet, és rögzíti az ajtót. De később.

A munka következő lépése a padló és a fal felszínének egy szinttel történő ellenőrzése (mind a lézer, mind a hagyományos). Tegye ki a jelzőfényeket, amelyekre összpontosítva töltse fel a padlót. Inkább először, ha szükséges, igazítsa a falakat, majd menjen a padlóra. By the way, a megoldás előkészítése és a hozzá kapcsolódó munka, szükségessé teszi további intézkedéseket, hogy megakadályozzák a por terjedését a lakásban.

Tehát a huzalozás megtörtént, a falak, a padló igazodik, és készen áll a cserép lefektetésére.

Különösen körültekintően meg kell kezdeni a csempe alsó sorainak telepítését, különben kis hiba, szabálytalanság először - torzulást eredményez a végén. Csempe lefektetett speciális csempe ragasztó. Ezt megelőzően a falakat és a padlót egy alapozó borította. Megvettük az alapozót már használatra készen, és a ragasztót hígítani kellett. Bár most eladják és készen állnak a munkára.

A képen látható, hogy a fürdőszoba tál szinte vízszintes a falhoz. Ezért a fürdőkád szélén most hiányzott, a csempe nem volt telepíthető. A mi esetünkben a lehető legtávolabb megy a fürdõhöz, aztán folytatódott az oldalról való felhúzás. Előretekintve megjegyzem: amikor az összes munka befejeződött, ez nem látható.

Az előttünk lévő mennyezetet felfüggesztettük. Ezúttal csak megváltoztatták a keretet: a fából a fémbe, az előnye a fal és az ajtó maradványai voltak. Természetesen új elektromos vezetéket készített. Csatolt új műanyag panelek. A lámpák száma ugyanaz maradt - négy.

Miután befejeztük ezeket a munkákat, tovább folytattuk a csempék elhelyezését. Már a mennyezetig. Fugázással. Grout keveset választott, mint a cserép. Véleményem szerint szépnek tűnik.

Elvileg ez a javítás véget ért. Zártuk a fürdőszoba tálat egy csúszó válaszfalral, melynek előnye, hogy most minden méretük és ízük szerint eladják. Néhány még mindig üres téglafalat csinál. Úgy gondolom, hogy ez rendkívül praktikus: ha szükséges, akkor mindent ki kell rendeznie, hogy a fürdő alá essen. Miért okoz problémákat magadnak? A csúszó válaszfal lehetővé teszi, hogy a helyiséget a fürdőszoba alatt használja. Ami szintén fontos, tekintettel a lakásunk méretére.

Itt van a kombinált fürdőszoba. Ügyeljen a következőkre. A WC-vel szemben ajtó volt. Amikor összedolgoztuk a WC-t és a fürdőszobát, itt egy üres falat készítettünk. Ez lehetővé tette, hogy a mosógépet eltávolítsa a konyhából.

Modern javítási ötletek kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Maximális praktikusság a kombinált fürdőszoba minimális méretével. 3-4m, 2 osztott a Hruscsov, hogy megoldja a kis és nagy problémák, ne hagyjon helyet a járat a képzelet. Kívánatos lenne, hogy a mindennapi élet számára oly fontos terület nem úgy néz ki, mint egy liftkocsi. Ha nem a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba felújításáról van szó, hanem elsősorban a komoly átalakításról és egy kényelmes irodai használatra való személyes használatra, akkor érdemes komolyan dolgozni a kombinált fürdőszobák fényképével a valódi javítás után.

Nem számít, milyen gyönyörűek voltak a hirdetések tervezési megoldásai, amelyek kulcsrakész kombinált fürdőszobák javítását kínálják, a gyakorlati megoldások valóban különböznek a magazin projektoroktól.

Az univerzális fal- és mennyezettervezési megoldások közül a legmegfelelőbb javítási lehetőségek a következők:

 • Csempék használata;
 • PVC panelek használata;
 • Vízálló gipszkarton használata;
 • A módosított fa dekoratív paneljeinek használata.

De nem mindig a modern, kiváló minőségű anyagok használata a kombinált fürdőszoba javításában megakadályozza a sikertelen döntéseket.

A 3 négyzetméteres vagy 4 négyzetméteres, színes, sötét csempe díszítésű, kis fürdőszobás szobája nehézzé teszi a légkört. Nagyon értékelheti a javítás eredményét és a finomság finomságát, csak egy nagy ablakkal és napfénnyel, ami még soha nem történt Hruscsov házában. Cserélje ki a napfény utánzó fényeket nem fog működni. Emellett a dekor sötét felülete erősebb, mint a piszok és a szárított nedvesség nyomai.

A kombinált fürdőszoba helyes kialakítása

A javítás megkezdése előtt érdemes józanul értékelni a lehetőségeket, és kiválasztani azt, amit el lehet hagyni a fürdőszobában lévő szabad hely növelése érdekében. Figyelje meg a klasszikus megoldást a Hruscsov problémájára a fotón. A fürdõknek a kombinált fürdőszoba közepén található zuhanyzóval való cseréjének köszönhetõen elég nagy volt, mint a Hruscsov, a szabad hely.

A kombinált fürdőszoba javításának sikeres megoldásai a következők:

 • A padló magas színvonalú kivitelezése, sikeresen kombinálva a színnel, zárt zátonyok és blokkok nélkül;
 • A beépített vízvezeték-opciók helyet adnak a lábad alatt;
 • A mosógépnek a kombinált fürdőszobában való elhelyezése - gyakran azért, mert a kórházi házban elvégzik a fürdő-WC javítását és átépítését.

Az átépítés első változata nagyrészt a csatorna- és vízi kommunikáció cserecseréjében játszódik a kombinált Hruscsov irodájában. Az egyik oldalon a zuhanykabin és a WC-kagyló ellentétes falainak elválasztása, másrészről a "mosó" mosdókagyló megköveteli a lefolyócsövek fáradságos lerakását a falak fülkéiben, figyelembe véve a hosszaikra vonatkozó korlátozásokat, ami nem mindig lehetséges Hruscsov kis négyzeteiben.

A kerámia és a csempe javítás alatt áll

A minőségi kerámia burkolatok mindig a leggyakrabban használt anyagok voltak a fürdőszobák díszítésére és felújítására. A csempék használata jelentős költségeket igényel, néha a kombinált fürdőszoba belső térfogatának csökkenéséhez vezet, különösen ha a falak hajlottak, az alapot gipszkarton vagy gipsz vakolat segítségével kell kiegyenlíteni.

Opcióként talán egy kombinált megoldás - csempék és falak kombinációja, vízálló gipszkartonnal végzõdve, majd ezt követõen egy durva vakolatot szimuláló bevonat követ. Fontos hatás - alacsonyabb költségek és a különböző technikák kiváló kombinációja, ami a Hruscsov esetében normális.

Szinte nincs alternatíva a padlózat burkolásának lehetősége. A mosdóban lévő fürdőszoba, még inkább a Hruscsov-kegyhely fürdőszobája mindig is és továbbra is az esetleges vészhelyzetek forrása, ami a nagy mennyiségű víz átadásával kapcsolatos.

A csempe előtti káros hatások csökkentése érdekében ajánlatos egy önterülő padló vízszigeteléssel és a bejárati ajtó küszöbértékének 3-4 cm magas emelésével. Ebben az esetben a mosógépből kifolyó húsz liter víz nem lép túl a kombinált fürdőszobán, és nem okoz botrányt az alatta lévő szomszédokkal.

A különleges hullámos bevonat legalább 10 évig szilárdan megtartja a burkolólapot. Kerámia burkolólapok előnyei:

 • Könnyen tisztítható minden tisztítószerrel;
 • Nagy kopásállóság és káros mikroflórahatások;
 • Nedvesség hatására a hő és a fény nem fakul, és nem bocsát ki káros anyagokat.

A hátrányok magukba foglalják a magas anyagköltséget és a beszereléshez szükséges professzionális munkát. A burkolólapok elhelyezése vagy ragasztása az anyag árának kb.

Noha nehéz elképzelni, hogy Hruscsov tulajdonosa költséges spanyol vagy olasz kerámiát használt a kombinált fürdőszoba javítására, a csempék akár 2x2 méteres kis térben is megmaradtak a javítási költségvetés legnagyobb részéből.

Ezért gyakran az ár csökkentése érdekében anélkül, hogy elveszítenék a minőségüket, a látványos csempe készleteket inszerteket használják az olcsóbb, szilárd színű háttér hátterében. Bizonyos esetekben a csempe csak az intenzív kondenzvíz-izzadás vagy közvetlen vízterületen helyezkedik el, és a fal többi részét egy színezett vízálló gipszkartonra cseréli.

PVC panelek használata

A legköltséghatékonyabb és megfizethetőbb lehetőség a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba javítására a csempék vagy PVC panelek és a vízálló gipszkartonok használata.

Mindkét anyagot sikeresen használják műszaki célokra - elsősorban a kommunikáció és a csővezetékek elrejtésére, a szelepek, csapok és mérők szigetelésére.

A lemezeket ragasztással fel lehet ragasztani a felszínre, amelyet elkészítettek és ragasztottak. Ez a megközelítés gyakorlatilag nem csökkenti a fürdő belső térfogatát. Abban az esetben, díszítő dobozok használt keretszerkezet profil. Ezután ragasztott a lemezre vagy PVC lapra, teljesen utánozza a drágák kerámia vagy márvány csempeit. A kombinált fürdőszoba Hruscsov a legolcsóbb választás.

A legproblémásabb hely a fürdőszobában Hruscsov mindig a mennyezet. A mindig egyenetlen felületek javítása kivételes felszerelést igényel. A mennyezeti problémákhoz ideális megoldás egy fém keretre szerelt PVC panel.

Ez a lehetőség számos előnye van a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov:

 • Könnyen áthalad a levegőben, és vízgőzöket tart;
 • A könnyűszerkezet szilárdan elegendő fém keretben;
 • A mennyezet alatti helyet könnyedén használhatjuk további vezetékezés és csövek felhúzására.
 • Könnyen tisztítható, nem rothadó, rozsdásodik, nem csavarodik meg, vagy elhajlik.

A polivinil-klorid lemezek sokoldalú anyagnak nevezhetők, amely a falak megjelenését, vagy akár a fürdőszoba elrendezését is beállíthatja. Készítenek rejtett fülkéket a vegyi anyagok és higiéniai termékek tárolására, a fürdőszoba alatti teret lefedő képernyők, a légcsatornák, amelyek segítenek a fürdőszoba szellőztetésében.

A nagy mennyiségű víz nedvességtartalma a fürdőszobában nem csak szellőztetést igényel, hanem szellőzőrendszer létrehozása rejtett légcsatornákkal és elektromos ventilátorral. Szellőzés nélkül a Hruscsov fürdőszoba falaiba szagok és nedvesség lép be.

Tökéletesen bizonyított helyi levegő-kipufogó rendszer, amely 3-4 alkalommal biztosítja a levegőt a WC és zuhanyzó területén. A javítás során sík légcsatornák kábelezéssel vannak felszerelve a fürdőszoba mennyezetére, MDF vagy gipszkarton panelekből álló mennyezetgel. A súlyosabb módosítások stabil hűtést biztosítanak a Hruscsovban, és nem csak egy kombinált fürdőszobát.

A fürdőszobai mennyezet díszítésének drágább választéka a nyújtózott mennyezet, ami gyönyörű megjelenést ad, de a telepítés költsége, még egy 3 négyzetméteres szoba esetében is, a Hruscsov ház státusza miatt tiltó.

Az összes pozitív pont érdemes hozzáadni negatív. A Hruscsov fürdőszobájában az ellátó és a kipufogó szellőztetés eszköze olyan, hogy amikor a gyújtóforrás például zárt elektromos vezetékekből vagy más okokból felmerül, egy fürdőszobában, mint egy kemencében, hirtelen kitör a tűz. Ezért a fürdőszobában lévő huzalozást speciális szerelési fémből készült tömlőkbe, tömlőkbe kell helyezni. Ne hagyja a javításokat biztonságban.

A legmelegebb és legdrágább lehetőség, hogy javítsák a fürdőszoba a Hruscsov

A kombinált Hruscsov fürdőszoba falainak és bútorainak javítása arcaikusnak tűnhet, de a fa és a lakk ügyes kezelése terén nagyon kényelmes és praktikus lehetőségeket teremthet.

Ha saját kezűleg javításokat végez a fürdőszobában, akkor az anyag megszerzésének költsége meglehetősen alacsony lesz, nagyon költséges lesz a kézi munka és a padlóburkolat. A kész megoldások használata esetén - a módosított fa panelek, amelyek nem valószínű, hogy javítják a Hruscsovot, a költségek meghaladhatják a minőségi csempe becsült értékét.

A fa, még egy rétegű lakk alatt is nagyon rosszul érzékeli a vízzel való állandó érintkezést, ez a színvesztéshez, a penészedés kialakulásához és a szerkezet elcsavarodásához vezet. Ezért a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov használ ilyen fajok, mint a vörösfenyő, tölgy, fenyő. Nem kívánatos a nyír vagy a bükk. Módosíthatja a módosított faanyag analógját, amely 5-6 réteg olajfestékkel javított vágóelemeket takarja, minden réteg alaposan szárítva 2-3 napig.

7 szabályzat fürdő design Hruscsovban

Egy tipikus fürdőszoba Hruscsovban 3 négyzetméteres egy kombinált és 2 négyzetméteres külön WC nélkül. A 2-3 négyzetméteres területeken kívül vannak olyan falak és sarkok is, amelyeket figyelembe kell venni a tervezés során, különben a hibák elkerülhetetlenek.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban

Sok technikai pont lesz. Egy ilyen kicsi területen a Hruscsov teremben van, hogy a fürdőszoba vizuális designja a második terv felé mozog. Azt is elemezzük, de rendben.

1. Gipsz falak a jelzőfényeken

A Hruscsovban a maximális ívelt falak és a sarkok egyáltalán nem indokolják a nevüket valójában kerek. Nyilvánvaló, hogy a Hruscsovban lévő fürdőszobának megfelelő javításnak alacsony költségűnek kell lennie, és néhány dolgot meg kell mentenie. És azt fogom mondani, hogy mit lehet megmenteni, de ez nem vakolat.

A falak minden síkban elszállíthatók, plusz dudorok és üregek. Más helyiségekben nem lehet annyira ijesztő, de a fürdőszobában a falak csempeit, és fürdjük őket. Az ívelt falakat egyszerűen nem lehet megfelelően furnérozni, a résekkel ellátott fürdő pedig elpusztítja az egész megjelenést.

Akkoriban a fal görbületének és a kád felállításának kérdését egy ilyen szerencsétlen lábazat megoldotta. A modern design elfogadhatatlan.

A fürdőszoba mérete kicsi, és a vakolat nem lesz drága, de enyhén csökkenti a területet. Hová menjen. Igazítsa az összes falat és ismételje meg a méréseket.

By the way, sok ember úgy gondolja, hogy a legkisebb fürdők öntöttvas. Valójában - akril. Olvassa el a szabványos fürdőméreteket, és melyik fürdőt válasszon.

2. Hézag nélkül

A fürdőszobában higiéniai eljárások állnak rendelkezésre, és a tudatalatti szintjén a tisztaság és pontosság már szépnek tekinthető. Az objektumok nagyon közel helyezkednek el, és feladata a belső monolitikus kialakítása. Példa egy koreai fürdőszobának, ahol a kicsi apartmanok és fürdőszobák még kisebbek, mint a Hruscsov házak:

Legalább varrják el a fürdőt csempével, tegye le a szekrényt, és válasszon egy héjpanelt a pulton (mert a pultot pontosan megrendelhető). A mosdó könnyebb tisztítása és kiürítése érdekében a fogkefe egy üvegét jobban fel kell szerelni a falra. Általában próbálkozni semmi sem csak állt szemmel láthatóan.

mert A legtöbb Hruscsov házban lévő fürdőszobát WC-vel kombinálják. A modern design megvalósításához szigorúan szükség van egy falra szerelhető WC-vel egy berendezéssel. Ha a javítás nagyon költségkeret, keresse meg a promóciós lehetőségeket, szinte mindig ott vannak. Még a legolcsóbb WC-tál is jobb, mint bármely kültéri.

3. Szellőztetés Hruscsovban

A Hruscsovban található fürdőhelyek gyakran penészgombákkal és penészfájdalmakkal szenvednek. Garantálható, hogy megvédjék magukat ettől a problémától, ha eredetileg megfelelően megközelítik a tervezést.

A Hruscsov szellőztetés alatt fából készült ablakok és ívelt belső ajtók tervezték egy csomó hézagokkal és tömítések nélkül. A modern műanyag ablakok és lezárt ajtók javítása nem teszi lehetővé a levegő áramlását. Két fajta Hruscsov van: 2 szellőzőcsatorna (a konyhában és a fürdőszobában) és egy a fürdőszobában.

A szellőztetés alapelve: a levegő belép az ablakon keresztül és kilép a szellőzőcsatornákon. Annak érdekében, hogy normálisan keringessen, és nincs nedvesség és penész, nem kell akadályokkal találkoznia az út mentén. Ha a ventkanál csak a fürdőszobában van, és az egyetlen módja a levegőnek az ajtó, és egy pecsét és egy minimális rés alatt, akkor be kell rakni egy rácsot. A legjobb megoldás - a konyha alagsorának szokásos grillezője. Ez olcsó és jól néz ki.

A technikai árnyalatok a fürdőszoba javítás mindent, menj a design.

4. 1-2 szín a célba

A javítás, törülközők, szőnyeg után sok cső és edény jelenik meg a fürdőszobában. És mindez színes. Valamilyen oknál fogva elfelejtik, és megpróbálnak egy csomó színt hozzáadni a célhoz. A fő hiba a design a fürdőszoba Hruscsov - túl sok színben.

3 négyzetméteren több mint 1-2 szín van az egész fürdőszobában. Borzalmasnak tűnhet, de csak a fotókban. Egy igazi fürdőszobában, amikor minden technikai szempontot megfigyelnek, és a javítások gondosan készülnek, akár 1 szín is jól néz ki.

A két szín kombinációja még jobban kinézhet, de ez a határ. Szinte minden a fürdőszoba Hruscsovban, ahol 3 vagy több színt használtak a dekorációban.

5. Fehér, bézs és világosszürke

Fehér és közel - az ideális elsődleges színek a fürdőszobában a Hruscsovban.

 1. Egy kisebb területen, annál kisebb a kontraszt, annál jobb. És a fürdőszobában mindig van egy fehér szín a vízvezetékből és a mennyezetből (amit persze csak a matta nyújt).
 2. A foltok és a cseppek elkerülhetetlenek, és a szárítás után olyan fehér foltokat hagynak el, amelyek a festés élénk színein nem érezhetők észre.
 3. A sötét színek hűvösek durva textúrákban és kontúr fényben. És a kis terület miatt egyszerűen nincs hely a fülkék és a lépcsők számára, ahol be tudtuk építeni egy rejtett fényt.
 4. Egy jó sötét csempe, elfogadható áron nehéz megtalálni, minden drága. De olcsó és jó fény, hogy találjon igazi. Olvassa el a csempe a fürdőszobában, és hogyan kell kiválasztani a megfelelő csempe.

Hallottad, hogy a fehér vizuálisan kiterjeszti a területet? Tehát ez nem így működik. De egy kis területen, a világos színek valóban nincs jobb esélye.

Mindezek alapján sokan már sejtették, hogy a Hruscsov számára legalkalmasabb stílus. Skandináv stílusú fürdőszoba - győződjön meg róla, hogy ellenőrizze.

Itt az akcentus színek már viszonylag fényesek. Minél nagyobb az érzékek színe telítettsége, annál kevesebbnek kell lennie. Ezzel szemben minél kisebb a telítettség, annál nagyobb a megengedett lefedettség. Ezután kitaláljuk, hogyan kombináljuk őket.

6. 1 fal - 1 cserép

A legtöbb ember egészségtelen őrület, többféle csempével kombinálva ugyanazon a falon. A nagyméretű fürdőszobák fényképei lesznek a dizájner felújítással az interneten, majd megpróbálják átadni egy kis fürdőszobába a Hruscsovban, anélkül, hogy megértenék a fő kombinációs szabályt:

Az egyes falakon lévő különböző burkolólapokat csak a különböző zónák kiemelésére lehet felhalmozni, soha nem ötlet nélkül.

Ha csak egy síkban szeretné több zónát létrehozni, különböző színű és formázott csempék nélkül, méghozzá más fürdőszobákhoz kötve, akkor ez szinte mindig nagyon rossz ötlet. 1 fal - 1 csempe. Hogyan kell csinálni.

Hogy ne csinálj.

Kivételt képeznek a fal vízszintes szétválasztása és kétféle típusú elkülönítése, de itt is vannak árnyalatok, ez a következő pont.

7. Dekoráció nélkül

A csempe mellett a legtöbb gyűjtemény dekorit és határai vannak. Nincs szükségük ezekre. Általában.

 1. Már megtudta, hogy nincs szükség külön lapkára 1 falra. Ha vízszintes ütést végzel, akkor az átmenethez sem szükséges határok.
 2. A kis terület miatt ezek a díszítések mindig egyes tárgyakra vannak osztva.
 3. Minden apróság az esetek 99% -ában nyomorúságos.
 4. A terület szempontjából a határok nagyon drágák. És ez a felesleges szemetet megmentheti.

Szóljon egy kis szót, és nézze meg a kis fürdőszobák fényképeit. Mindez tinédzser nem illik a modern fürdő design ötletekkel. A várakozás, hogy majdnem garanciával "díszítse" el fogja pusztítani a tervet, és ez indokolatlan kockázat.

Bútor, WC és mosógép hely

mert nagyon kevés hely van, a fürdőszobai elrendezés Hruscsovban rendkívül pontos számítást és néhány ötlet használatát követeli meg. Rendezni fogjuk őket.

Fürdővel függöny

Egy kisméretű fürdő Hruscsovban érdemes megfontolni a függöny felszerelésének lehetőségét. Nem számít, mennyire óvatosan mossa, a permetezés elkerülhetetlen. Ideális esetben tegyünk egy üveg összecsukható függönyt. Ezzel teljes mértékben zuhanyozhat. A szélsőséges esetekben a szokásos kendő függöny, de erkölcsileg elavultnak tűnnek.

Zuhany a fürdés helyett

A praktikusság szempontjából a zuhany sokkal kényelmesebb, mint a kád. Külföldön minden lakásban zuhanyzónak kell lenni, és ez normál, de a fürdő már hozzá van adva, és ha a hely lehetővé teszi. És ez értelme van, hidd el. Tapasztalattal, mindkettővel a fürdőszobát nagyon ritkán használják. Az egyetlen kivétel a kisgyermekek jelenléte. Legalább megfontolhatjuk a fürdés elhagyását a zuhanyzó vagy a monolit zuhany mellett (csak ne vásároljunk kabinokat, ők szeszélyesek). A zuhanyzó zuhanyzós fürdőszobájában.

Fürdőszoba a Hruscsovban WC-vel

A Hruscsov legnagyobb része pontosan a kombinált fürdőszobákkal megy, bár van egy WC-vel nem rendelkező sorozat. A szilárdságról szóló bekezdésben már elmondtam, hogy egy modern fürdőszoba javítás csak egy felfüggesztett változatot igényel egy telepítéssel. Ezt semmiképpen sem lehet menteni.

Ha a berendezést varrja felfelé, szabad tér alakul ki, amelyet aktiválni kell. A helytől függően 1-es legyen:

 1. Hatch a kommunikációhoz. Hogy ki vagy a rejtett nyílással egy csempe vagy bútorszekrény alatt. A legfontosabb dolog az, hogy ne fektessük a fémt fehérre - ez nem technikai megoldás az apartmanok számára, és mindig undorítónak tűnik.
 2. Ruhaszekrény vagy legalább egy polc.
 3. Fűtött törölközőtartó. Nem túl kényelmes, de megmentenünk egy másik falon.

Mosógép

Ha a fürdőszobában nincs WC, akkor a bútorok és a mosógép felszerelésének lehetősége csak 1: egy mosdó, amely merőleges a fürdőszobára és mosogatógép mosogatója alá. A gép elhelyezkedéséről külön cikk található, egy csomó fotókkal és beágyazási jellemzőkkel, mindenképpen nézzen: egy 4 nm-es fürdőszoba mosogatógéppel.

A Hruscsovban, ahol a fürdőszobát WC-vel kombinálják, lehetőség van egy szabadonálló mosógéppel, de szinte mindig rosszul néz ki. Még ebben a kiviteli alakban is jobb, ha a mosogató alá és az üres helyre építjük a szekrényt.

Szűk ruhásszekrény

A fürdőszobai tervezésnek nincs értelme, ha benne van a rendetlenség. És Hruscsovban mindig van gond a helyek tárolására. Ez különösen akkor igaz, ha mosogatógép van a mosogató alatt a talapzat helyett. A megoldás egy keskeny csuklós szekrény. Szinte mindig megtalálható egy hely. A legjobban fehér fényben néz ki.

Még egy nagyon kicsi lakásban is megteheti, hogy jó modern javítást végez, és nem érez semmi kellemetlenséget, csak a tervezési szakaszban kell nagyobb figyelmet fordítani! Olvassa el az én anyagom mintegy 10 szabályok konyha design Hruscsovban.

A Hruscsovban tervezett kombinált fürdőszoba javítása és kiválasztása

A lakóházak többségénél a kiskonyha és a fürdőszoba a másodlagos lakáspiacon található, így a Hruscsov lakásban lévő fürdőhely javítása olyan nehéz vállalkozás, amely megfelelő műszaki és formatervezési megközelítést igényel.

Ezután elmondjuk neked, hogyan kell kijavítani egy kis fürdőszobát, a galériában lévő fotók érdekes ötleteket mutatnak be a stílusos belső kialakításhoz. Természetesen elemezzük a design, a színpaletta, a kis helyiség tervezését és befejezését, így nemcsak szép és praktikus, hanem a legfunkcionálisabb is.

Javítás a fürdőszobában Hruscsov -, mi különös figyelmet fordít

Több mint szerény méretű fürdőszobát Hruscsov ösztönözni, hogy alaposan gondolja ötleteket javítás, és néha használja a nem standard megközelítés és optimalizálni minden négyzetcentiméter helyet. És mindenekelőtt, el kell döntenie, hogy a mosdó a fürdőszobával külön-külön vagy kombinálva van-e.

Külön fürdőszoba Hruscsovban, a gondolat a kiválasztás a vízvezeték

Újratervezné fürdőszoba a Hruscsov, főleg a bontási, a falak a szobák között, amelyek jóváhagyást igényel az egyszerűsített rendszer, de még egy ilyen változtatás kell hivatalosan tükröződik a dokumentumok tulajdonosi és tervei BTI. Ha további vízvezetéket (mosógépet, mosogatót) szeretne telepíteni, ami növeli a vízfogyasztást, akkor olyan projektdokumentációra lesz szüksége, amely olyan szervezetnél található, amely SRO hozzáférést kapott ehhez a munkához.

A Hruscsovka fürdőszobáját csak akkor javasoljuk egyesíteni, ha a családi összeállítás 2-3 fő. Ha gyermekek és idős emberek vannak a házban, akkor jobb, ha külön a fürdőszobát és a WC-t elhagyják.

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban, zónában alacsony partíció

Műszaki kommunikáció

A régi házak vízellátására, csatornájára és szellőztetésére szolgáló csöveket régóta szükség van az újjáépítésre. Ezért a javítás a fürdőszobában Hruscsov, fotó példákat fog elmondani néhány gyakorlati lehetőségeket, hogyan kell tervezni a helyet, meg kell kezdeni a könyvvizsgálat és a helyettesítő segédprogramok.

A csővezetékek rajzolásához rajzoljon egy alaprajzot, és gondoskodjon a vízvezetékről - ez egyértelműen segít abban, hogy a fürdőkádat, a mosdót, a WC-t, a gépet, a zuhanyzót és a csapokat a helyiségbe töltse.

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban, példák elhelyezése vízvezeték

A fürdőszoba egy nagyon különleges helyiség, összetett mikroklímával, a fő probléma a hőmérséklet csökkenése és a nedvesség, ami hozzájárul a gomba és penész kialakulásához. És itt különös figyelmet kell fordítani a szoba szellőzésére.

Először is, jó tisztítani a régi járatot, jobb, ha nem rendszeres grillezőt telepítenek, hanem egy páraelszívót, amely kényszer szellőztetést biztosít. Másodszor, a szokásos fürdőszoba elrendezés Hruscsovban ablakot ad, amely a konyhába kerül. A modern belső térben ez a nyílás általában szorosan rögzítve van. De ha a kérdést jobban és kreatívan megközelíti, akkor javasoljuk, hogy hagyja el az ablakot, és bővítse és telepítse az ablakrendszert csuklós vagy összecsukható ajtókkal, amelyek további szellőzést biztosítanak.

Az ötlet, hogyan kell stilizálni a fürdőszoba ablakát a Hruscsovban

A csatorna bezárása

A Hruscsovban lévő fürdőszoba nagy problémája - egy szennyvízelvezető, amely körülbelül 350 * 350 + -30 mm. Ebben az esetben kétféleképpen lehet:

 • zárja le a csöveket egy gipszkarton dobozzal, majd befejeződik, és kilépő nyílásokkal rendelkezik a szelepek és mérők ellenőrzéséhez;
 • a beépített szekrényt a csövek köré építve, a megfelelő kialakítással lehetővé teszi a bútordarabok elrendezését, ami praktikusabb és gazdaságosabb, a szárnyak dekorációként szolgálnak, ez a megközelítés nem igényel befejezést.

A fürdőszoba a Hruscsovban, egy módja annak, hogy elrejtse a csatorna és a csövek

Pipe layout - a telepítés részletei

Már említettük, hogy a Hruscsovban található fürdőszoba közös falú, konyhával, így egyik oldalról, alulról egy csomó csővezeték húzódik a vízhez és a vízelvezetéshez. Ezek a közlemények rendszerint varrott dobozok, az illetékes elrendezése csövek, sínes magassága 200-220 mm, 180-200 mm mély, a fenti mezőben, hogy praktikus, mert a vetítés leáll, és nem állítja be a kád ergonomikus magasságban.

Néha a doboz magassága különlegesen 800-900 mm a padlóról, majd a kiálló polc, de a fürdőszoba mérete nem lesz 1600 mm - a lehető legnagyobb a Hruscsovban, de 1400 mm-es kádhosszúságra vagy zuhanykabinra kell korlátozni.

A beépített szekrények a vízvezetékhez segítenek elrejteni a csöveket

Elektromos vezetékek

A fürdő nehéz mikroklímája miatt az elektromos bekötés ajánlott külön figyelmet fordítani. Itt fontos a vezetékszakasz vastagságának kiszámítása a terheléstől függően, és jobb, ha rézvezetővel ellátott kábelt használunk.

Mindenekelőtt meg kell határozni egy rendszert és meg kell jegyezni, hogy hol található:

 • fő fényforrás, segédfényszórók;
 • fűtőberendezések (ha vannak ilyenek);
 • a tükör fényei;
 • aljzatok mosógéphez, hajszárítóhoz és más háztartási készülékekhez.

A rendszernek megfelelően, mielőtt a csempe vagy bélés más bevonóanyagokkal való fektetése előtt megtörténik a falakon lévő hornyok kialakítása, alapozással történő feldolgozás, kábel és vakolat elhelyezése. Ha a falakat panelekkel vagy gibsokartonnal burkolják, akkor nem feltétlenül kell a réteg. A betét felszerelése előtt egy huzalt helyezhet a hullámcsőbe, hogy megóvja a nedvességtől.

Tipp: A fürdőszobai lámpatesteknek különlegesnek kell lenniük, védő árnyalatokkal vagy tömítésekkel, amelyek megakadályozzák a nedvesség behatolását.

vízszigetelés

A fürdőszobának Hruscsovban történő vízszigetelése, talán a legfontosabb pillanat, attól függ, hogy a javítás többi része minőségi-e. A fő szakaszok:

 1. Az összes ízületet a szomszédos 100-200 mm-es felületekhez (különösen a padlóhoz / falhoz szomszédosan) bitumen masztirozással, üvegszálas ragasztóval terítse.
 2. Fedje le a padlót tetőfedő anyaggal, és ragasztja meg egy lámpával, akkor is használható bitumen masztix vagy cement vízszigetelő keverék bevonat típusát.
 3. Ha a felületeket nedvességálló hipo-kartonral fedjük le, akkor minden ragasztót és véget tapasszal kell ragasztani, és a maszkkal el kell hagyni.

Vízvezeték elhelyezés - elvek és méretek

A Hruscsovban lévő kompakt fürdőszoba miatt ergonómiai módokat keresünk a vízvezeték szerelésére. Természetesen, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van, ki kell választania a kis méretű elemeket, és néha még egy szokatlan alakot is.

Fürdőszoba, fotó, design Hruscsovban, hogyan kell kiválasztani a megfelelő vízvezetéket

Tehát egy külön fürdőszobában egy további fürdőszobával ellátott, csepp alakú, szögletes vagy szűkített funkcióval ellátott fürdőszobát helyezhet el, a Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakításának fényképét alább mutatjuk be. A mosdó és állvány mellett, és a sima felület nem okoz kényelmetlenséget.

Javítás külön fürdőszoba Hruscsov, egy példa arra, hogyan kell telepíteni a luxus fürdő

A kombinált fürdőszoba a Hruscsov vízvezeték helyén a lineáris (egy fal) vagy sugárirányú (minden fal érintett) elv. Általában egy fal rövid - 1650 mm, mellette - 2070 mm, az ajtó keskeny, összesen nyitási szélessége 700 mm. Az ajtó oldalától, ahol a fürdőkád áll, 750-800 mm marad, a másik 500 mm-re, egy keskeny mosógép emelkedik jól ezen a falon, és mellette van egy toalett. A fürdőszobához közel állítsa a mosdót a szekrénybe.

A kombinált fürdőszoba Hruscsovban, lineáris elrendezése vízvezeték

A fürdő nem tűnik nehézkesnek, jobb beágyazni és cserépbe csempézni, így az egyik felület másikba kerül, megtörve a terem határait. A kompakt, lógó WC és a 400 mm széles széles süllyesztett mosdók ideálisak a Hruscsovban lévő fürdőszobához, az éjjeliszekrények természetesen még funkcionálisabbak, de masszívnak tűnnek.

Kombinált fürdőszoba a Hruscsov, fotó kompetens elhelyezés kompakt vízvezeték

Fal, mennyezet, padlóburkolat

A felületi felületek anyagának megválasztása közvetlenül a Hruscsovban lévő fürdőszoba belső kialakításától és a javítás költségvetésétől függ.

PVC panelek - minden előny és hátrány

A legkedvezőbb választás a PVC panelek befejezése, azok nem rothadás, könnyen karbantartható és megbízható. A színek, a textúrák és a minták hatalmas választéka lehetőséget teremt a különböző tervezési megoldásokra. A lécek egyszerű telepítése lehetővé teszi a saját kezével történő javítást. De ahhoz, hogy a falakat felhajtsák a panelekkel, szükség van arra, hogy egy dobozt készítsen, amely "mindegyiken" 50 vagy akár 100 mm-t eszik, ami még kisebb kisméretű fürdőszobát eredményez. Általában a mennyezetet műanyag panelekkel kell lefedni, a fürdő többi része pedig csempézett.

Az ötlet, hogyan kell megosztani a fürdőszobát a Hruscsovban, nem zavarja a helyet

Csempe a padlón és a falakon

A fürdőszobában a Hruscsov csempe befejezése - költséges és kellemetlen esemény, de praktikusabb és tartósabb, mint a PVC panelek. A fal befejezése előtt szintetizálni kell, antiszeptikumokkal kell alapozni. A padlót általában a javítás végén végzik.

A falakhoz tetszőleges textúrát használhatunk, általában két probléma megoldásához egyszerre, sima fényes felületet használunk, könnyen tisztítható, és a fényvisszaverő tulajdonságok vizuálisan növelik a helyet. Jobb, ha olyan sárga csempe, amely nem csúszik a padlón, még akkor is, ha a felület nedves.

A vízvezeték sugárirányú elrendezése, amikor a fürdőt a végfal mentén helyezik el

A kis fürdőszoba egyéb lehetőségei vagy tervezési jellemzői

Természetesen a csempék és a panelek mellett fa, természetes és mesterséges kő, texturált vakolat, festés és akár tapéta is használható a Hruscsov fürdőszobájának kialakításában, de jobb nedvesítő anyagokkal díszíteni a nedves területet.

A fürdőszoba kialakítása a Hruscsov tetőtéri stílusban

Ahhoz, hogy a szoba tágasabb legyen, javasoljuk, hogy világos, pasztell színképet használjunk: homok, krém, bézs, világoszöld, kék és rózsaszín árnyalatok. Az alapszínhez bézs, fehér, homokos és zónát kell elhelyezni színes betétekkel, határokkal, művészeti panelekkel.

Javítás kombinált fürdőszoba Hruscsov, minimalizmus, kis méretű mozaik teszi a belső grafika, de ugyanakkor elegáns

A klasszikus lehetőség a Hruscsov fürdőszobájának javítására a modern stílusban kialakított belső tér. Ez a design soha nem megy ki a divatból, és mindig releváns. A homokfalak díszítve csempével vagy kőből készült panelekkel nagyon praktikusak, vízcseppeket és foltokat nem látnak. A vízvezeték és a bútorok ívelt, sima vonala a belső kényelemhez és eleganciához vezet.

A belső tér a fürdőszobában a Hruscsovban modern stílusban

tükrök

Tükrök és fényes felületek képesek megváltoztatni a Hruscsov kis fürdőszobájának geometriáját a felismerésig. A keskeny függőleges tükörbetétek csempével vagy más felületekkel váltakozva vizuálisan szélesebbé teszik a falat. A vízszintes tükrök a szomszédos falakon lévő ízületekre néznek a belső térre és törlik a helyiség határait, lásd az alábbi példát.

Design kombinált fürdőszoba Hruscsovban, tükrök a belső térben

A Hruscsovban lévő fürdőszobában nem csak esztétikus, hanem kényelmes és funkcionális, feladja a nehézkes vízvezetéket, fényes felületeket és fényes palettát használ a dekorációban. A beépített bútorok segítenek a csúnya területek bezárásában, lehetővé teszik a tér minden centiméterének használatát és összekapcsolják a belső térséget.

50 designer talál: javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsov

A szovjet szovjet tér szinte minden lakójának ismerősége, mint a kombinált fürdőszoba lakóhelyének jelenléte. Általában az ilyen helyiségek fel vannak szerelve annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg a Hruscsov-időszakban. Javítás http://kvadratremont.ru/ kombinált fürdőszoba a Hruscsovban - beszélünk róla.

A kis kombinált fürdőszoba designja különböző megoldásokat kínál. Néhány, négyzetcentiméteres törekvések esetén önállóan távolítja el a partíciót, összekapcsolva a WC-t és a fürdőszobát. Természetesen a külön WC-helyiség jelenléte növeli a lakás kényelmét, azonban a kombinált fürdőszoba ugyanolyan stílusban vonzóan díszített.

Annak érdekében, hogy "összeegyeztethetetlen legyen" több szerény négyzeten, nemcsak a bontási munkák, hanem más trükkök is használatosak. Például felcserélheti a standard fürdőszobát a sarokbeállításon. Vagy egyáltalán, hogy elutasítsam ezt az egészségügyi részt a zuhanykabin kedvéért. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban design példák:

Szintén rendelkezésre állnak a legújabb technológiai fejlesztések, mint például a többfunkciós WC vagy egy zuhanyzóajtó összecsukható káddal. Azonban ezek a tudományos és technológiai fejlődés eredmények nem mindenki számára elérhetőek.

Tekintettel arra, és így több mint szerény területre, kombinált fürdőszobában mindegyiknek jól meghatározott helye van, és helyet nem osztanak fel a fölösleges elemeknek. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

Javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsovban azt jelenti, hogy megvásárolják a fürdőszobai felszerelések a fürdőszobában, a szükséges minimálisan a következőképpen:

- kád vagy zuhany;
- WC;
- mosogató;
- tükör;
- a szükséges kozmetikumok és háztartási vegyi anyagok polcára;
- törülközők, vászonruhák és ruhák vállfák, szőnyegek;
- mosógép, opcióként, szabad tér esetén;

A kis kombinált fürdőszoba designja azt sugallja, hogy a vízvezetéknek ideális esetben ugyanabból a gyártótól kell származnia, és készletként kell megvásárolni. Szélsőséges esetekben válassza ki a leginkább hasonló fürdőt, WC-t és mosdót, legalább ugyanazzal a csaptelepekkel.

A polcokat és a tükröt általában a falhoz rögzítik, és az ajtóra felszerelik a vállfák. Nagyon megmentett beépített bútorok. Az 5 négyzetméteres kombinált egészségügyi létesítmények képei Az alábbiak:

Mivel a burkolóanyag a legjobb a csempék használatához. Ellenáll a nedvességnek, nem igényel különösebb gondosságot és vonzó megjelenésű. A mennyezetek rugalmasan vagy műanyagból készülnek. A fő feltétel - az anyag ne féljen a víz és a szappan fröccsenő. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

A színséma marad teljesen az ízlésed lelkiismeretén. Csak azt jegyezheti meg magának, hogy a könnyű árnyalatok vizuálisan növelik a szobát, a kékeszkáló frissességi és tisztasági érzést, a narancssárga és a sárga finom változatokat meleg és könnyű, a rózsaszín színű design pedig romantikus hangulatot teremt. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban fotótervezés:

Szükséges befejezési jellemzők:

- nedvességállóság
- erő
- tartósság
- a gomba és a penész megjelenésének ellenállása.

Ezek a tulajdonságok egy modern "aquapanel" anyagból állnak, amelyet alapként használnak a szoba vagy a partíció felé nézve. Az Aquapanel egy cement alapú gipszkarton formájú anyag.

Mindkét oldalán ezt a lapot üvegszállal erősítik meg. Az építő szakemberek különösen javasolják ezt az anyagot a magas páratartalmú helyiségekben, és többféle módon ellenezik a gipszkartonhoz:


1) rugalmasság - a nedvességálló gipszkarton nem hajlik, és az aquapanel elég rugalmas ahhoz, hogy racionálisan és hatékonyan használható olyan helyeken, amelyeket hagyományosan nehéz befejezni;
2) erőssége - az aquapanel erősebb a gipszkartonnál, ezért tovább tart;
3) környezetbarát - a gipszkarton alacsony minőségű anyagokból készülhet, ebben az esetben környezetbarát jellegű.

Az Aquapanel biztonságos a környezet és a lakók számára, mert nem tartalmaz azbesztet és szerves anyagot.

Továbbá az üvegháló megerősítésének köszönhetően az aquapanel élei nem pusztulnak el. Az anyag ellenáll a gombák és a penészgombák előfordulásának, mivel összetétele nem tartalmaz szerves anyagokat.

Ugyanakkor az akvaplanok egyik jelentős hátránya az, hogy magas költségekkel járnak. Azonban, figyelembe véve a vitathatatlan előnyöket és figyelembe véve az anyag tartósságát, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a költségek végül fizetni fognak.

Ezért a kombinált fürdőszoba tervezésénél a WC és a fürdőszoba közötti elválasztásnál a legmodernebb és leghatékonyabb anyagokat kell használni, amelyek nagy nedvességállóságot és környezetbarát környezetet biztosítanak.

Az ilyen anyag az aquapanel, amelyet az építőipar szakemberei elismertek az egyik legjobb dekorációs anyagnak.