Legfontosabb > Dekoráció

A szifon cseréje és javítása a mosogató alá: 5 hasznos vízvezeték-tipp

A szifonnak fontos funkciói vannak: a vízdugónak köszönhetően a szennyvíz szagai nem engedik be a helyiségbe, és védik a csöveket a gyakori elzáródásoktól. Ha a lefolyórendszer elhasználódott vagy ki van kapcsolva, a cserét nem kell később kioldani. Könnyen megváltoztatható a szifon a mosdó alatt, nem igényel speciális készségeket és összetett eszközöket, a legfontosabb dolog, hogy megtudja, hogyan kell helyesen megtenni.

A szifon típusai

A szifon cseréje előtt új terméket kell kiválasztania és megvásárolnia. Kezdjük megismerni az eszköz fajtáit.

A cselekvés elve szerint a konyhai mosogatóban vagy a mosdókagylóban használt szifonok a következő típusúak:

 • Beágyazott csővel (két henger által létrehozott vízcsatlakozó, amelyek közül az egyik be van illesztve a másikba). Gyakrabban használatos, mint más típusú, mivel a felduzzadt szennyeződés eltávolításának lehetősége miatt a dugót lecsavarja.
 • Palack két partícióval.
 • Pipe. Az ilyen terméknek az "S" vagy "U" betű alakú hajlított alakja van, amelynek hajlítása miatt hidraulikus zár van kialakítva.
 • Hullámosított. Ez egy műanyag hullámosság, hajlított és rögzített a kívánt helyzetben egy igát.

Korábban a vízelvezető készülékek acélból és öntöttvasból készültek, de most a praktikus és olcsó műanyagokat leggyakrabban szifonokhoz és más vízvezetékberendezésekhez használják. Nem korróziónak van kitéve, nem rothad, és nem szennyezi a szennyeződéseket. A műanyag megóvja a tisztítást kábelek és vegyszerek használatával.

A legolcsóbb termékek polietilénből és PVC-ből készülnek, élettartama nem haladja meg a 6 évet. A polipropilén és az ABS műanyag szifonok több mint tíz évig élnek.

A krómozott sárgaréz szifonok látványos megjelenést mutatnak, de erejük nem sokkal magasabb, mint a műanyag termékeké. A legmegbízhatóbbak a rozsdamentes acélok.

Hogyan válasszunk ki egy leeresztő eszközt?

A termék egyszerű és könnyen szétszerelhető annak érdekében, hogy ellenőrizze a házasság hiányát. A felületen és a menetes csatlakozásokban ne legyen hiba. A tömítések rugalmasak és szilikon tömítőanyaggal vannak kenve.

Az ár jelentősen változhat. Egy egyszerű műanyag szifon bármilyen változat vásárolható 100-300 rubel. A krómozott vagy további csaptelepek esetében 400-1000 rubelre kell fizetni. A sárgaréz eszközök ára 1000 rubelről indul. és elérheti a 15 ezer rubelt. A legdrágábbak a réz vagy acélból készült krómozott palack típusú szifonok.

Méretek és az eszköz típusának kiválasztása

A szifonok szabványos méretekkel rendelkeznek, és általában kompatibilisek az esetleges mosogatókkal. Az ágak szakasza a kibocsátó víz mennyiségétől függ. Vásárláskor ne felejtse el ellenőrizni a teljességet és a régi csatorna átmérőjének betartását.

Tippek a szifon típus kiválasztásához:

 • Az összecsukható izzóval ellátott termék a konyha számára ajánlott: könnyű tisztítani az élelmiszer-maradványoktól. A palackszifon és a hullámtörés formájában lévő lefolyó, mint a fotón, könnyebb telepíteni, mint mások.
 • Nehéz egy csőelvezetőt felvenni, mert merev szerkezete van: az elágazó csöveket pontosan illeszkedni kell a mosogató és a csatornaágy lyukaihoz.
 • Ha a szabad hely vagy a kényelmetlen helyek problémái vannak, a szifon-fuvola helyzete mentésre kerül.
 • A konyhai mosogatók számára jobb, ha sima falú mosogatót viszünk fel, mivel a hullámosság gyorsan eltömődik a szennyeződéssel.
 • Ha a mosdó alatt nincs hely, akkor válasszon egy speciális lapos szifont.

A készülék lecsapolásához szagtalan szilikon tömítést kell vásárolnia. A savas készítmények nem fognak működni.

Szifoncsere

A szifon mosogató alá helyezésének folyamata a következő lépésekből áll:

 • A régi szilva leszerelése. A munka a vödören történik. Előre elkészül egy rongy, amely azonnal elzárja a csatorna nyílását a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.
 • A leszerelés után a maradék szennyeződéseket eltávolítják, és a szennyvízcsövet megtisztítják.
 • A szifonház menetes csatlakozásait ellenőrizni kell. Ha vannak, gondosan vágnak egy kést. Biztosítani kell azt is, hogy minden tömítés a helyén legyen.
 • A mosogató vízelvezető rácsát egyenesen szintre helyezzük, és a tömítésre vagy tömítőanyagra szereljük, így nincs szivárgás.
 • Egy vastag tömítést helyeznek a mosogató nyílásba, amely után a mosogatóleeresztő nyílás közepén alul helyezkednek el. Egy csavart helyeznek be a központi lyukba, és egy csavarhúzóval rögzítik úgy, hogy a vízelvezető rács és a kifolyónyílás szorosan nyomja a mosogatót.
 • Going lombik eszköz. Az alábbiakban egy gumi tömítést kell beszerelni, és rögzíteni kell a fedelet. A mosdókimenetre egy kupakanyát és egy kúpos alakú tömítést helyeznek. A szifon felső része fel van szerelve, majd a kimenet csavaranyáját csavarják rá. Az ilyen kapcsolat megbízható és szoros. Gyakran használják nem nyomás alatt. A lombikhoz egy kisülőcső van csatlakoztatva.

A szifon kialakítások változhatnak. A mindenkori összeszerelési sorrendet a csatolt utasítások tartalmazzák. A klasszikus eszköz sémája ebben a cikkben szerepel.

 • A leeresztő csövet meg kell szárítani, és egy tömítőanyaggal megnedvesített mandzsettát kell beépíteni benne.
 • A kipufogócső leeresztő vége méretre illeszkedik, majd behelyezi a csatornacsatornába, ahol egy mandzsettával van lezárva.
 • Egy ideig vízt pumpálnak a mosogatóba, hogy ellenőrizzék a csatlakozások szorosságát.

Ez a kézikönyv leírja az üvegszifon felszerelését. A cső típusú vízelvezető készüléket még könnyebb telepíteni, mivel a lombikot nem szükséges összegyűjteni. A ráncolt készüléket az "S" betű alakjával kell meghajlítani, és rögzíteni kell a készletben lévő heveder segítségével.

Hasznos tippek

Az alábbi tippek segítenek a vízelvezetés problémamentes kezelésében:

 1. A szifon felszerelésénél biztosítani kell a vízelvezető rács szimmetrikus elrendezését a mosogató lyukához képest.
 2. A készülék tisztítása forró vízzel történik, amely jól feloldja a zsíros lerakódásokat. A folyamat felgyorsításához alkalmazzon nátriumot vagy különleges tisztítószereket. A lyukba öntik, majd intenzíven leöblítik, mosakodnak.
 3. A dugattyú használata lehetővé teszi, hogy rendszeresen tisztítsa meg a készüléket anélkül, hogy szétszerelné az üstet.
 4. A menetes tömítés nem biztosítja a csatlakozások tömítettségét. A gumi tömítések megbízható védelmet nyújtanak a szivárgás ellen. Ha kopott, cserélni kell.
 5. Nem ajánlott túl szennyezett folyadékokat önteni a mosogatóba. Kiengedéskor egy kis szűrő van felszerelve, amelyet rendszeresen tisztítanak.

Szifon javítás

Ha a lefolyószerkezet szivárog, akkor a hiba több oka lehet:

 • Helytelen felszerelés - az ízületek, ferde menetek, laza anyák, a nem megfelelő tömítések használata helytelen csatlakozása;
 • elzáródása;
 • pecsét kopás - az idő múlásával, a tömítések megkeményednek és zsugorodnak, ezért elkezdenek áztatni a vizet;
 • sérülések - repedések vagy zsetonok.

A javításhoz tartályt kell felszerelni a folyadék alulról történő leeresztéséhez.

 • Nem kielégítő építési minőség esetén a terméket egyszerűen szét kell szedni és össze kell szerelni.
 • Eltömődés esetén a szifon alsó részét le kell csavarni, majd tisztítsa meg a szennyvízcsatornát egy kábellel vagy egy vezetékkel.
 • Az ürítés helyén a gumitömítés új, petróleum zselével vagy folyékony szappannal megkenve változik. Ebben az esetben az ízületeket tömítőanyaggal kezelik.

Vízvezeték tanács: ha nem tud új tömítéseket vásárolni, akkor öreg tömítéseket kell zsírozni tömítőanyaggal vagy szilikon ragasztóval, és újratelepíteni. Az anyag felszabadulása után az anyag keményedik. Egy ilyen kapcsolat még néhány évig tart.

 • A repedt szifont azonnal ki kell cserélni. Ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, akkor epoxi ragasztót és kötést vagy üvegszálat kell javítani. A repedt részt - egy csövet vagy egy lombikot - szárítják, feldolgozzák csiszolópapírral és oldószerrel. A ragasztót az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a felület felszínére helyezzük, majd kötéssel vagy ronggyal csomagoljuk. A készülék összetétele megszilárdulása után használatra kész.

következtetés

A szifonnak köszönhetően a szennyvíz leereszkedik a lefolyóban, és a szagok nem térnek vissza a szobába. A készülék élettartama korlátozott, ezért időről időre módosítani kell. Az új termék telepítése egyszerű művelet, amelyhez nem kell vízvezeték-szerelőt hívni.

műszerek

Még egy kezdő is megbirkózik a telepítés a szifon alatt mosogató vagy fürdőszoba, anélkül, hogy a vízvezeték-szerelő. A legtöbb esetben a modern szifonszerkezeteket kézzel összeszerelik, ritka esetekben csavarhúzót kell használni.

Tekintsük a különböző típusú szifonok funkcionális jellemzőit, ajánljuk a csatorna és a csatorna közötti szalagok kiválasztását. Ezenkívül lépésről lépésre leírjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a szifont a mosdó, fürdőszoba és mosógép alatt.

Szifon eszköz

A szifon a csatorna és a mosdó közötti összekötő elem. A készülék eltávolítja a vizet, megakadályozza a kellemetlen szagokat a szobába való belépéshez és megakadályozza a csővezeték eldugulását. A szifont általában a szaniter eszköz közelében (mosogató, mosogató, fürdőkád vagy mosógép) közvetlenül a csatornarendszer mellett helyezik el.

A szifon standard teljes készlete a következő elemeket tartalmazza:

 1. Védőrács - a mosogató / kád leeresztő nyílásába van szerelve. Ez a tétel nem késlelteti a nagy mennyiségű hulladékot, megakadályozva a szennyvíz eldugulását.
 2. Gumi tömítés - a kifolyó és a mosdó teste közé helyezve. Általában a tömítés vastagsága 3-5 mm.
 3. Kipufogócső. Néhány szivási lehetőség egy további csatlakozóhelyet biztosít a mosogatógép vagy a mosógép csatlakoztatásához. Ez lehet egy csatorna az alsó szeleppel rendelkező keverőkhöz.
 4. Tömítés kipufogócső gumiból.
 5. A kipufogócső. Termelési anyagok - műanyag.
 6. Gumi ütköző a mosogató / fürdőleeresztő dugó csatlakoztatásához.
 7. Rozsdamentes acél csatlakozó csavar, átmérő: 6-8 mm. Egyes gyártók az áruk költségének csökkentése érdekében a szokásos vasnak ezt a részét nikkel és króm bevonattal készítik el. Az ilyen megtakarítások azt eredményezik, hogy a csavar gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ellenőrizze, hogy a fém minősége mágneses-e - a rozsdamentes acél nem mágneses.
 8. Sifon tok - "térd" vagy "palack".
 9. Rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből készült fémanya.
 10. Esztrich műanyag anya.
 11. Műanyag vagy gumi tömszelencék - 2 db.
 12. Üveg vagy szifon fedél.
 13. Csatorna kimenet - a szifonház oldalán helyezkedik el.
 14. Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
 15. Lapos gumi tömítés - biztosítja a test és a szifon borításának megfelelő rögzítését.
 16. Szennyvízelvezetés: rugalmas tömlő, műanyag cső, műanyag cső vagy hullámcső.

A készlet leírja a szifon felszerelésének részletes leírását. Az összeszerelés és a telepítés csak az olvasás megkezdése után kezdődik.

A szifonok a konyha és a fürdők számára: a választás jellemzői

Számos vízvezeték-eszköz adat létezik. A modellek különböznek egymástól a tervezési jellemzők, a gyártási anyagok és a megjelenés tekintetében. A megfelelő választás megkönnyítése érdekében meg kell érteni a szifon konstruktív megoldásainak lehetőségeit.

Pipe. Általában a mosogató alá van szerelve a fürdőszobában. Nem ajánlott ilyen szifont használni a konyhában, mert nagyon gyakran tisztítani kell. Plusz csőmodell - kompakt és vonzó. Kívülről ívelt csőre hasonlítanak - ez a kanyar vizes tömítést hoz létre.

Rendszerint a modell alsó térde eltávolításra kerül a tisztításhoz. A csőszifon mínusa nem eléggé mély hidegköd, aminek következtében a víz gyorsabban párolog, és egy bizonyos szag megjelenését idézi elő.

Palack - a leggyakoribb lehetőség. A merev kialakítás emlékeztet egy lombikot vagy palackot formában. Az ilyen szifonok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • az a rész, amely rendszerint elakad a rossz minőségű víz vagy a hulladék kiürítése miatt, könnyen lecsavarozható;
 • a szifon könnyen karbantartható;
 • hosszú élettartam;
 • a víz soha nem hagyja teljesen ki a vízzárást, ezért az "üveg" design megbízhatóan megtartja a szagokat;
 • a szifon túlfolyással van felszerelve - ha a csövek eldugulnak, a víz nem fog emelkedni a rendszer által beállított határokon túl, és nem árasztja el a helyiséget;
 • ha kisebb értékek jutnak a mosogatóba, akkor a tartályban maradnak - a szifon fenékének kicsavarásával kapják meg.

A csomagtartó modell hátrányai vannak:

 • csak a szabványos csatornahálózatra van felszerelve, mivel a készülék merev kialakítású;
 • a mosdó alatt sok helyet foglal el.

A hullámos szifon könnyen felszerelhető. Az eszköz hullámosított csőből áll egy hajlított kereten.

A hullámosított modellek előnyei:

 • a nem csatornahálózatba való csatlakozás képessége nem szabványos;
 • a könnyű telepítés és a "mérsékelt" árképzés;
 • a legelmaradottabb megoldásnak;
 • a szerelő önállóan kanyarodik a vízdugó számára, megakadályozva a kellemetlen szagokat a mosogatón keresztül a helyiségbe;
 • a szivárgás veszélye minimális, mivel a csőnek nincsenek csatlakozások;
 • kiváló minőségű vízelvezetést biztosít a padló és a mosogató közötti távolságtól függetlenül.

Hullámosított szifonok hátrányai:

 • a lerakódások gyors felhalmozódása a cső belső felületén;
 • A hullámcső végül elveszíti erejét forró víz miatt - lehetetlen forrni a forró vizet a mosogatóba ilyen szifonnal.

A szifon kiválasztásakor néhány tippet kell követnie:

 1. Egy szabványos alakú mosogatóhoz könnyű felvenni a szifont. Az exkluzív modellek jobban fel vannak szerelve szifonnal, ami mosogatóval van felszerelve.
 2. A szifon kapacitását a csövek víznyomását és a készülékhez csatlakoztatott további eszközök rendelkezésre állásával kell kiválasztani - annál többet, annál szélesebbnek kell lennie a kimeneti szakasznak. Egy kis szelvényű lapos szifon megvásárlásakor ebben a helyzetben el kell hagyni.
 3. Vásárláskor a mosogató, a fürdő és a mosogató paramétereit ellenőrizni kell a szifon paramétereivel. A boltba előre meg kell mérni: a leeresztő / túlfolyó átmérőjét és a csatornahézagoktól való távolságot.

Hogyan telepítsük a szifont a konyhában: az eljárás

Előkészítő munka

A szifon beszerzése után ellenőrizni kell annak teljességét - függetlenül attól, hogy minden alkatrész rendelkezésre áll-e. A műanyag modelleket lágy csomagolásban értékesítik, így egyes elemek a szállítás során karcolódhatnak vagy deformálódhatnak. A szálakon ne legyen sérülés vagy csavar.

A telepítéshez szükséges szifonon kívül:

 • szilikon tömítőanyag vagy tömítés;
 • elektromos szalag;
 • lapos kis csavarhúzó.

Mielőtt a szifont a fürdőszobába vagy a konyhai mosogatóba telepítené, szét kell szednie a régi készüléket:

 1. A mosogató alatt egy vödröt rakott.
 2. A törött szifon a szennyvízcsatornával együtt.
 3. Ha az elavult csatlakozó nem alkalmas további használatra, akkor azt ki kell cserélni.
 4. Távolítsa el a szennyeződéseket az aljzatból és a lefolyóból. Csatlakoztassa a csatorna egy rongyot és zsákot.

A régi vaskommunikáció cseréjekor, szilárdan betonozott cementben, nehézségek merülhetnek fel. Az öntvényt ki kell üríteni a cementből, de ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a törmelék ne essen a csőbe. Egyébként a csővezeték rendszerint piszkos lesz. A csőben elhelyezett csíkokat fogóval kell eltávolítani.

Hogyan szereljünk szifont a mosogatóhoz? Lépésről lépésre

Ha a szifont eladták összeszerelve, akkor szét kell szedni és ellenőrizni, hogy az összes részlet rögzítve van-e és szigorúbb-e.

Tanács. A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ne károsíthassák a terméket, és ne ellenőrizzék a szorítóerőt.

 1. Szerelje fel a gumibetétet az öntöttvas csőre. A műanyag csatorna csővezetékét a kívánt szintre (legfeljebb 40 cm-re a padlóról) vigye fel, és helyezzen rá speciális adaptert.
 2. Csatlakoztassa manuálisan a csövet a mosogató alá és a szifon fő részébe.
 3. A szabad kezével helyezze be a hálót a tömítéssel és csavarja be a leeresztő nyílásba, csavarja be, és nyomja le teljesen.
 4. Illessze be a hullámcsövet a leeresztő aljzatba, és húzza le a szárnyas anyát.
 5. Szereljen fel egy hullámos csövet a csatornacsatornába.
 6. Egyes instrukciókban további eszközök csatlakoztatása javasolt ebben a szakaszban. Kívánatos azonban először csatlakoztatni a szifont a szennyvízcsatornához és ellenőrizni. A további csapok ekkor zárják le a szifonnal ellátott dugókat.
 7. Ellenõrzés után - csatlakoztasson további berendezéseket. Biztosítsa a mosogatógépet és a leeresztő tömlőket tömlőbilincsekkel.

Tanács. Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kifolyó csatorna ne forduljon sehova és hajlítsa meg. A víz szabadon áramoljon.

Hogyan szereljünk szifont egy túlfolyó mosogatóhoz: videó

Hogyan telepítsünk egy szifont a fürdőre

A fürdőnek általában két lyuk van. Az egyik az alján található, a másik az első falon. Ebből a tulajdonságokból a fürdő szifonjának kialakítása határozza meg ezeket a részleteket:

 • műanyag csövek hullámosítása;
 • tál lefolyóhoz;
 • térd csővel.

Megadjuk az algoritmusnak, hogyan kell egy szifont telepíteni a fürdőszobában:

 1. Szerelje össze a szifont és próbálja meg, hogy miként fog a kád alatt feküdni. A szifon felszerelésének megkezdése előtt figyelembe kell venni a csövek elhelyezését, meghatározni a csővezeték vastagságát és hosszát.
 2. A fürdőszoba felső részében (az elülső falon) szereljen fel egy fém keretet. Rögzítse a csövet.
 3. A csavarral rögzítse a leeresztő edényt az alsó ürítő nyílásba.
 4. Ahhoz, hogy a szifont a lyukakkal összekapcsolja, meg kell oldani a fémcsavart (amely a fürdőn található). Ezután rögzítse a csövet egy lyukkal ellátott csavarral.
 5. Amikor a szifon alkatrészek összeszerelésre kerülnek, a hullámok szabad vége csatlakoztatható a csatornába.
 6. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét - hagyja a vizet a fürdőben alacsony nyomás alatt. Ha nincs szivárgás, fokozatosan növelje a nyomást. Tekintse meg a helyet a fürdőszobában - ha nincs víz, akkor a szifon normál használatra kész.

A szifon felszerelése: videó

Szifon felszerelése mosógéphez

A mosógépekhez használt szifonokat használtak. A beépítési technológia az építés típusától függ.

Szifon nyitott típusú fix rögzítő konzol:

 1. Helyezze a falra feltüntetett kötőelemeket.
 2. Fúrja ki a lyukakat és csavarja be a szifont a falhoz.
 3. Csatlakoztassa a szifont a pólóhoz rugalmas tömlő segítségével.
 4. Az utolsó szakasz - a mosógéphez való csatlakozás.

Beépített szifon felszerelése - több munkás munka. eljárás:

 1. A falba ütni, hogy egy lyukat.
 2. Rögzítse a csatorna és a vízvezetékeket a lyukhoz a rögzítő konzollal.
 3. Szerelje fel a szifont a hajlítással.
 4. Csatlakoztassa a szifont a kommunikációhoz.
 5. Nyissa ki a lyukakat cementhabarccsal, rögzítse az alkatrészeket.
 6. Csatlakoztassa a mosógépet az utasításoknak megfelelően.

Általános szifon telepítési tippek

 1. Folytassa a szifon felszereléséhez, miután tanulmányozta a készlethez tartozó utasításokat.
 2. Az akril vagy fém fürdők szifonjának telepítésekor a leeresztő lyukat higanypapírral kell kezelni - ez hozzájárul a tömítések szoros illeszkedéséhez.
 3. A szivárgás sugárhajtású réshez merev rögzítést igényel a falhoz.
 4. A szifon meghúzása előtt ellenőrizni kell, hogy a tömítések nincsenek-e eltolva.
 5. A leeresztő cső átmérőjének legalább 5 cm-nek kell lennie.

Hogyan lehet szifonnal felszerelni egy jet-szünetet: a tervezési funkciók és a telepítés.

Szifon tisztítása és javítása

Ha a szifon eldugult, és a víz nem halad át a lefolyóban, akkor megpróbálhatja megtakarítani a következő módon:

 1. Öntsön forró vizet a mosogatóba / mosogatóba, hogy feloldja a zsírt. Az akció intenzívebbé válik, ha szódát ad a vízhez.
 2. Használat háztartási vegyi anyagok csövek tisztításához.
 3. Helyezzen egy vödröt, vegye le az alsó dugót, csavarja le és tisztítsa meg a térdet kézzel.

Ha a szifon szivárog, akkor szükséges:

 1. Szifon zsír, tömítőanyag. Ez segít azokban az esetekben, amikor szivárgás történt a dokkolóban a mosogatóval.
 2. Húzza meg a dugót.
 3. Minden olyan alkatrész, amelyet javítottak, megtakarították a régi tömítőanyag-rétegről és "friss" kompozícióval kezeltek.

A szifon működésének tartóssága nagyban függ a készülék minőségétől és a telepítés pontosságától.

Hogyan telepítsünk mosogató szifont - a szakemberek ajánlásait

Minden öntudatos ember, vagy akár a tizenéves fiú képes lesz teljesen megérteni, hogyan szerelje össze a mosogatót a mosogatóhoz saját maga által. Végül is ez csak minimális erőfeszítést igényel, néhány egyszerű képességet, egy csavarhúzót és egy maximális vágyat.

Minden háziasszony tud erről a készülékről, hogy eltömődhet és megtisztulhat, vagy áramlást okozhat, és esetleg ki kell cserélnie egy újat. Ha van egy ember a házban, akkor semmi gond. Ellenkező esetben kapcsolatba kell lépnie egy szakember fizetett szolgáltatásaival.

A szifon célja

Magánházban vagy lakásban élsz, ha otthonában van mosdó, mosdó, fürdőkád vagy zuhanyzó, akkor vannak szifonok. Az egészségügyi berendezés nélkül, kivéve az utcai mosdó esetében.

A szifon egyfajta hajlított csőszakasz, amelyen keresztül a szennyvíz elvezetik a mosdó / kád / zuhanytálcából a csatornába. A mosogató csatlakoztatása a csatornahoz nem lehetséges ezen szaniter szerelvény nélkül. Végül is kellemetlen szagokat tart a csatornacsövön, megakadályozza a baktériumok növekedését a vízcsapdán keresztül.

A szifont a csatornahálózathoz is hozzá kell kötni, hogy durva hulladékot érjen el, ami valamilyen okból belépett a lefolyóba. Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó egészségügyi berendezés nem képes teljes mértékben megvédeni a szennyvízcsatorna rendszert az eltömődéstől. Időközönként további vegyszereket kell használni a szennyvízcsatorna tisztítására.

Szifonok fajtái

Mielőtt folytatnánk azt a kérdést, hogy miként lehet megfelelően csatlakoztatni egy szifont egy mosogatóhoz vagy más vízvezeték-szerelvényhez, fontoljuk meg, hogy milyen típusú szifon létezik. Végül is, miután úgy döntött, hogy megvásárolja ezt a terméket, először is gondolni fog a típusára, amely kifejezetten az Ön esetében szükséges. A nagyobb tisztaság érdekében vegye figyelembe az alábbi képeket.

Amint az a fenti ábrákból is látható, a legfunkcionálisabb és legkényelmesebb a napelemben az üvegszifon. Rajta lakunk.

Alapvető készlet egy üveg szifon

Annak kérdésére, hogy miként lehet egy üvegszifonyt a mosogatóra telepíteni, először meg kell fontolnia, hogy mely részekből áll. A mosogatóhoz vagy fürdéshez használt üvegszifon fő alkotóelemei:

 • védőrács;
 • egy sor gumi tömítés;
 • kúpos gumi mandzsetta;
 • fogadó vagy elágazó cső;
 • összekötő csavar;
 • csatlakozóanya;
 • az alsó;
 • a csatorna csőcsatlakozója;
 • csatorna.

Az üvegszifonok különböző módosításai

A készülék modelljétől függően további részletekkel is rendelkezhet:

 • több bemenet;
 • túlfolyócső;
 • szelepcsatorna.

Ha van olyan mosógép, amelyet a mosogató mellett helyeztek el, amelyen a szifont telepíti, akkor fontolja meg, hogy vásároljon egy modellt egy speciális kiegészítő bemenettel. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a háztartási készülékeket a szennyvízcsatornába szifonon keresztül csatlakoztatni, és nem közvetlenül.

A túlfolyócső a mosogatóra van szerelve, amelynek kialakítása kezdetben túlfolyó lyukat biztosít. A konyhában való áradások elkerülése érdekében a fürdőszobai és konyhai mosogatógépek gyártói nemrégiben egy túlfolyó lyukkal kezdték felépíteni őket, és a szifongyártók termékeiket túlfolyócsővel szerelték fel.

Az Autosliv a modern modellek nagyon kényelmes jellemzője. Ha vízre van szükség a mosogatóban, csak egy egyszerű kattintással zárja le a szelepet a lefolyóban. Ezután, ha már nincs szükség a vízbe a mosogatóba, akkor a szelep kinyílik és a lefolyó továbbra is normálisan működik.

Az alábbi képen látható az üvegszifon módosítása. Általában mindegyiknek hasonló eszköze van, és magától függ, hogy eldöntsétek, hogy a mosogató mosogatójának milyen konkrét módosításai vannak a fürdőszobában, csak meghatározott feltételek alapján dönthetnek.

Vannak modellek szifonok kettős mosogatók. Ennek a modellnek a kényelme az, hogy kétszer ne telepítse a mosogató szifont. És ez jelentősen megtakarítja az idejét és erőfeszítését. De nem csak. A két bemenetű modell sokkal kompaktabb, ami fontos a mosogató alatt lévő tér termelési célú felhasználásához. Két különálló szifon felszerelésével két tálcával rendelkező mosogatóhoz, a csövek és tömlők hálóját a mosogató alá helyezi. Ez nemcsak megakadályozza, hogy elhelyezzön egy tárolóedényt, hanem nehezebbé tegye a csatornakomplexum fenntartását.

Összeszerelési technológia

Bármely modellje a megvásárolt egészségügyi berendezésnek, a gyártó köteles csatolni a termékhez egy összeszerelő áramkört és egy alkatrész-jegyzéket. A gyártó utasításai elsősorban a mosogató szifonjának összeszerelésekor követendők.

De általában az utasítás sematikus. Ha nem először vesz részt a termék összeszerelésében, akkor elég valószínű, hogy a rendszer az Ön számára több lesz, mint elég. Különösen fontos azonban, hogy az újonc olyan pontokra összpontosítson, amelyeket részletesen tárgyalunk. Igen, és a tulajdonos, aki régóta megszokta, hogy mindent megtegyen a saját kezével, néha hasznos emlékeztetni néhány árnyalatra.

 1. Tehát az első lépés a konfiguráció ellenőrzése. Alapvetőnek tűnik. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor "valami nincs itt", és nem világos, hogy mihez kell kapcsolódni, mert egyszerűen nincs elég részlete. Kevésbé gyakoriak a redundancia. Ezután a zavaros tulajdonosa hosszú időre meg fogja találni, hogy mi az extra madár.
 2. Amikor egy komplett készleten rájöttél, és nem felejtette el figyelmen kívül hagyni az alkatrészek minőségét is, közvetlenül a gyülekezéshez vezethet.
 3. Ellenőrizze az alsó dugót. Győződjön meg róla, hogy nincs benne éles elem, mert a hiba károsíthatja a tömítést. A szifon alját mindig vízzel tölti meg, és a hibák jelenléte ebben az építési helyszínen elkerülhetetlenül szivárgáshoz vezet.
 4. Telepítsünk egy rácsot, hogy megakadályozzuk az étel bejutását a lefolyóba és egy fehér tömítést a mosogató alján lévő lyukon. A leeresztő nyílás hátoldalán pedig az alsó részből egy gumi fekete tömítés van felszerelve. Nyomja az elágazó csövet a mosogatóhoz, és csavarja be a 6-8 mm átmérőjű rögzítőcsavart az elágazó cső speciális aljzatába a rács fölé. Ehhez egy széles csavarhúzóra van szüksége - talán az egyetlen olyan eszköz, amelyet használni fogsz, kivéve a kezeket.
 5. Felfelé az elágazó csövön, szerelje fel a tengelykapcsoló anyát, majd a kúpos gumitömítést. Helyezze be a szifont a mellbimbóba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a magasság, amelyen található, helyes. Biztosítsa ezt a szintet a szorítóanya manuális meghúzásával. A szifon felszerelése a mosogatóra majdnem teljes.
 6. Ezután gumibetétet kell elhelyezni a készülék alsó fedelén, és csavarja meg az utast. A jövőben le kell csavarni, hogy tisztítsák mindent a felhalmozott törmelékből. Ügyeljen arra, hogy ne tömítse a tömítést minden egyes alkalommal.

Mit kell figyelni a telepítéskor:

 • A készülék összeszerelésekor ne használjon tömítőanyagot. Ha szét kell szedni annak érdekében, hogy megtisztítsa, ha elakad, akkor nem lesz képes gyorsan elvégezni. Ráadásul el kell távolítania a régi tömítőanyag maradványait, mielőtt vissza tudna dugni mindent. Szélsőséges esetben használjon szilikont, de jobb, ha valamilyen gumibetétet tartalmaz a készletben. Feltéve, hogy normális minőségük van, az ízületek tömítettségének problémái nem merülhetnek fel. Ez egy csatorna, nincs ott nyomás, ellentétben a vízcsővel.
 • Gondolkodj azonnal, a konyhában, a fürdőszobában vagy egy másik szobában, egy mosógépet telepítesz, függetlenül attól, hogy Ön mosogatógépet szerel-e be, függetlenül attól, hogy a mosdója egyszeres vagy kétszemélyes. Erre azért van szükség, mert nem szükséges újra és újra telepíteni egy szifont a mosogatóra, új otthoni háztartási készülékek hozzáadásával, amelyek a csatornahálózathoz kapcsolódnak.
 • Annak érdekében, hogy az összeszerelt szifon megfelelően működjön, ügyelni kell arra, hogy az összes csatlakozó szoros legyen, és ne legyen szivárgás.
 • Minden csatlakozást kézzel kell elvégezni, segédeszközök nélkül. Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy a tömítőgumót megnyomja, ami jelentősen csökkenti az élettartamát.

Összefoglalva

A szifon felszerelése mosáshoz, mosogatóhoz, zuhanyozáshoz vagy fürdéshez nem igényel sok időt és nem igényel speciális készségeket. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyekről tudnia kell, és figyelembe kell venni, hogy ne kelljen kettős munkát végezni, miközben újratárgyalunk valamit. Szükséges mindent figyelembe venni, hogy rövid idő alatt egy teljesen új készüléket ne lehessen megváltoztatni egy funkcionális modellre, mert elfelejtette figyelembe venni, hogy legközelebb egy mosógépet kell telepíteni, és a szifonon keresztül is hozzá kell kapcsolódnia a csatornahálózathoz.

Ha újak vagyunk a vízvezetékhez, és először telepítünk egy szifont, a termék gyártójának utasításai érthetetlenek lehetnek. Az eszköz összeszerelésének és felszerelésének csak vázlatos leírása alapján nem tartalmaz olyan fontos információkat és tippeket, amelyek segítenek elkerülni a hibákat, és megakadályozni a konyhájának szivárgását a csatornából.

A mosogató szifon felszerelése

A mosogató szifon felszerelése

A mosogató szifon felszerelése

Emlékezzünk a vízelvezető rendszer ilyen egyszerű, de rendkívül fontos elemére, mint egy szifon, csak néha a mosogató alatt, vagy szennyvízelvezetés esetén. A szifonok a mosdók alatt vannak elhelyezve a fürdőszobában és a konyhában. Ebben az esetben a konyhában a szifon egyszerre két mosogatót és mosogatógépet, valamint a fürdőszobában, mosdókagylóval és mosógéppel kombinálhatja. Ennek a készüléknek a célja, hogy megakadályozza a szennyvízszagok terjedését a helyiségben, és elősegítse az eltömődés tisztítását.

Szifon. Fajták és jellemzők

A mosogatóhoz való szifon kiválasztásához (kb. 120-200 rubelt), majd helyesen kell beállítani, érdemes megfontolni annak lehetséges szerkezeti jellemzőit és céljait.

 1. A csöves szifonok egy mosogató és egy csatornahálózat között vannak összekötve, S (vagy U) betű alakjában, amelynek alsó részében a hulladék halmozódik fel. A tisztítás a cső leválasztása és a tartály eltávolítása után történik, majd mosás után.
  A csöves szifon jelentős hátránya egy kis vízzár, amely elpárolog, ha több napig nem használja a mosogatót, akkor a szennyvízrendszer kellemetlen szaga belép a szobába.

Csőszifon fémből

Palack típusú szifonok

Palack típusú szifon mosdóval és mosogatógép csatlakozóval

Szivárgás a túlfolyáshoz való mosogatóhoz

Szifon alkatrészek

Szétszerelt üvegszifon

Tekintsünk egy általános szifont. A készlet vásárlásakor a következő adatokat kell látnia:

 • kipufogócső (kifolyócső) menetes fém betéttel és gumitömítéssel;
 • 32, 40 vagy 50 mm átmérőjű műanyagból készült rögzítő anyák;
 • gumi kúpos mandzsetta (átmérő 50, 40 vagy 32 mm);
 • a fúvókával egyenlő átmérőjű puha szoknyával ellátott rögzítő mandzsetta;
 • rögzítőcsavar (optimálisan rozsdamentes acélból) és szűrőfedél tömítéshez (szilikon műanyag vagy olajálló gumi);
 • szifon eset (a fentiek közül egy, például palack);
 • gumi gumidugó tömlő.

Ezenkívül gyűrű alakú gumitömítésnek kell lennie az üvegszifonban.

Előkészítés mosogató / mosdó szifon szétszerelésére és beszerelésére

Az egész előállítási folyamat a következő anyagok / eszközök előállítása (vásárlása):

 • szifon (ellenőrizze annak sértetlenségét az összes részlet beszerelése, szétszerelése és ellenőrzése előtt, különös figyelmet fordítva a menetes csatlakozásokra);
 • tömítőanyag (szilikon vagy természetes gumi alapú, szagtalan vagy finom illattal, jelezve a tömítőanyagnak a vízvezetékkel való munkavégzésre való alkalmasságát);
 • elektromos szalag;
 • a szokásos kis csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • műanyag zacskó, ruhával;
 • vödör vagy medence.

Ha meg akarja szüntetni a régi öntöttvas szifont, kalapács, véső, véső hasznos lesz.

Figyelj! Szabványos méretű csővezetékcsövek - 32, 40, 50 mm. Ha kétségei vannak, vásároljon szifont a kifolyó lépcsős végével. Csak próbálkozni kell, és ha szükséges, vágja le az alkatrész extra lépéseit, és vegyen egy pecsétet. Ha megfelelő méretű szifont vásárolt, a gumi adapter helyesbíti a helyzetet.

Szerelje le a régi szifont

Új szifon felszereléséhez le kell szednie a régiet.

 1. A lakásban lévő fő vízellátó szelepet leállítottuk.
 2. A régi szifon alatt tegye a medencét vagy a vödröt. Megszivattyúzza a szifon belsejében maradt folyadékot.

A régi szifon alatt tegye a medencét vagy a vödröt

Vegyünk egy csavarhúzót, és csavarjuk le a zárócsavart a mosdóleeresztő szűrőből

Kapcsolja ki a szifon és a leeresztő nyílás közötti csövet

Vessük ki a leeresztő szűrőt és törölje le a mosogató belső felületét

Figyelj! Új szifon behelyezése előtt ajánlott tisztítani a csatorna belső felületét a plakkból. Ez megakadályozza az elakadást a rendszerben.

A vasszifon szétszereléséhez egy kalapáccsal és egy vésővel kell elvágni. Ez elég fáradságos és veszélyes munka. Győződjön meg róla, hogy a töredékek nem bántanak, és nem jutnak be a csatornába. Vegye ki a régi cement minden nyomát.

Hogyan szereljük be az üvegszifont

 1. Az üvegszifon felső részének menetes csatlakozásán gyűrű alakú tömítést (általában kék gumit) helyezünk.
 2. Rögzítse a szifon alsó részét (alsó része) (menetes csatlakozás).
 3. Kizárót vettünk, és két műanyag rögzítőanyát és egy megfelelő gyűrűs tömítést tettünk rá.
 4. Helyezze a kifolyót a szifonház felső nyílásába. Húzza meg a műanyag anyát (de ne túl sok).
 5. Vennünk egy hullámos tömlőt. Helyettünk egy anyát és tömítést. Helyezze be a tömlőt a szifonház oldalsó nyílásába. Húzza meg az anyát.
 6. Tömítést helyezünk a kifolyócső felső nyílásán, és csavarozzuk a lefolyót anyával.

A mosogató szifon felszerelése

1. lépés: Ellenőrizzük a szűrőhálózat kompatibilitását (ajánlott egy mosogató / mosogató rozsdamentes acél szűrőhálót vásárolni) egy mosdócsatorna lyukkal. Ha a rács mérete meghaladja a héj bélyegzett mélyítésének átmérőjét, akkor a telepítést ajánlott tömítőanyag felhasználásával (tömítés nélkül). De sokkal jobb, ha megfelelő mennyiségben kicseréljük a boltban lévő részt.

Ha a méret megegyezik, szerelje fel a rácsot a tömítésre, majd a felületet egy kis tömítőanyaggal tisztítsa meg.

Helyezze be a rögzítőcsavart a szűrőrácsba, a leeresztő nyílás alatt, vezesse a csatlakozócsövet a tömítéssel, igazítsa rá, majd rögzítse egy rögzítőcsavarral a leeresztő nyílásba.

2. lépés A karmantyút kenjük tömítőanyaggal, és helyezzük be a csatornába.

Kenje meg a szerelő mandzsettát tömítőanyaggal, és helyezze be a csatornacsatornába

3. lépés: A szifonház végein menetes ellenőrzést végzünk. Éles késsel távolítsa el az összes olyan csavart, amely károsíthatja a tömítéseket.

4. lépés: A csatorna csőbe épített mandzsettában helyezze be a kisülő cső kisülő vége a szifonból. Szükség esetén telepítheti a bilincset.

5. lépés: Szereljük össze a szifont (az összeszerelési technikát fent leírtuk), és rögzítsük műanyag rögzítő anyával a leeresztő nyílás alatt lévő dokkolócsövön.

Csavarja be a szifont a leeresztő nyílás alatti dokkoló nyílásba

Ha a szifon hullámos, ebben a szakaszban szerelje be a zárat. Csatlakoztatjuk a kimeneti elágazó csövet a szifon kimeneti nyílásába, és rögzítjük a csatorna csőcsonkjára.

Csatlakoztatjuk a szifon kimeneti csövének kimenetéhez

Szifoncsatorna csatlakozás csatornacsővel

6. lépés Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a szerkezet tömítettségét.

Ha kettős mosogatós szifont telepít, akkor rögzítse a kifolyócsonkot a mosogató minden egyes leeresztő nyílása alatt és csatlakoztassa a szifonhoz.

Szerelési lehetőség üveg szifon

Egy szifon felszerelése a dupla mosogató alá

Az elágazó szifonok, amelyekhez mosó / mosogatógépet csatlakoztatnak, ugyanúgy vannak szerelve, csak a háztartási készülékek rugalmas tömlõit csavarják a szifoncsatlakozókhoz.

A rejtett telepítés szifonjai egy speciális résen helyezkednek el mosogató alatt. A szifon csatlakozik a mosogatóhoz és a csatornahálóhoz, és a külső rész egy díszítőlemez mögött van elrejtve.

A szifon felszerelése a konyhában: hogyan szereljük fel és telepítsük a készüléket + diagramokat és telepítési példát

A legegyszerűbb vízellátási intézkedések végrehajtásához nem szükséges szakembert felkeresni, szabadságot kérni a munkától és pénzt költeni a szolgáltatásokért. Például egy szifon felszerelése a konyhában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy nő is képes kezelni.

Ha helyesen veszi fel a készüléket, tanulmányozza meg az utasításokat és emlékezzen néhány általánosan elfogadott szabályra, a szifon megtisztításának, cseréjének vagy telepítésének folyamata gyorsan és kellemetlen meglepetések nélkül halad.

Konyhai szifon minták

A szifon felvásárlásának vagy cseréjének kérdése akkor merül fel, amikor a régi modell meghibásodik, valamint olyan okok miatt, amelyek nem kapcsolódnak az eszközhöz.

Tegyük fel, hogy egy új konyhai készlet megszerzésével meg kell változtatnunk a mosogatót, és az új mosogatószerkezet kialakításához a készülék eltérő konfigurációjára van szükség. Fontolja meg, hogy milyen típusú szifonok kínálnak modern gyártók.

Számos osztályozási eszköz található a csapóvíz készítéséhez, de minden típus két általános kategóriába sorolható:

A térd viszont merev vagy rugalmas (hullámos) részekre oszlik, és minden típusnak összetettebb szerkezete lehet, ha a mosogatóval túlfolyóhoz csatlakozik. Érdemes megemlíteni a lapos szifont is (a zuhany alá helyezés szempontjából fontos) és kettős - az ikeres mosdók alatt történő telepítéshez.

A konyha számára a palack modell ideális, de szabad hely hiányában vagy egyéb okokból, a térd használata (U-alakú és S alakú). Racionálisabb az egészségügyi berendezések legutolsó típusainak felszerelése, minimális szabad hely - például a fürdők alatt.

Mielőtt egy szifont telepítene a konyhában való mosáshoz, meg kell határoznia a modellt. Több lehetőséget is bemutatunk, melyek közül az egyik hasznos lehet.

Így az új eszköz kiválasztásakor a mosogató alatt lévő szabad hely nagyságára kell összpontosítani, a műszaki jellemzők (az anyag és a tömítések megbízhatósága, az átjárhatóság), a karbantartás megszüntetésének lehetősége, és ha a szifont nem kötötte le a köveken, akkor a megjelenés.

Szerelési és telepítési utasítások

A modellek különböző módon vannak összeszerelve: egyeseket először össze kell kötni, majd hermetikusan csatlakoztatni kell a mosogató és a csatorna leeresztőnyílásához, míg mások részben össze vannak szerelve a mosogató szerelése közben. Tekintsük a népszerű fajok összeszerelésére és telepítésére vonatkozó lehetőségeket

Az üvegszifon felszerelésének lépései

Amikor egy eszközt vásárol egy boltban, vegye figyelembe, hogy a műanyag modellek 2 típusból állnak:

 • olcsó, amely 10 (vagy több) részből áll;
 • márkás, integrált tömítésekkel.

A második típus a jó minőségű polimerek - mind a műanyag a testhez és a tömítőgyűrűk anyagához - használható. Költsége magasabb, de tovább tart. Ezenkívül sokkal könnyebb összeállítani: mindössze 3 darabból áll, amelyek könnyen csatlakoztathatók és beállíthatók. A tipikus eszköz legalább 10 darabot tartalmaz, amelyeket a megfelelő helyeken kell elhelyezni anélkül, hogy összekevernék a tömítéseket.

A konyhai mosogató szifon felszerelésének folyamatát a szennyvízcsatorna teljesen lefektetett és a bútorok telepítése után kell megkezdeni, más szóval az utolsó.

Fontolja meg, hogyan kell folyamatosan gyűjteni a szifont mosáshoz. Például, vegyen egy olcsó modellt, amely sok elemből áll. Először csomagolja ki a készletet, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e. Fontos, hogy a csövek és a palackrészek sima és szorosak legyenek, a hullámok rugalmasak és a tömítések sűrűek, hibák nélkül. Akkor járunk el a fotó utasítás szerint.

Hogyan csatlakoztassuk a szifont a mosogatóhoz?

A mosogató összeszerelése és felszerelése a konyhában: lépésről-lépésre telepítési utasítások

Cél és szabvány felszerelés szifon

A szifon fő titka a kanyarban van. A víz nem hagyja teljesen ki a csövet, és ez a cső ívelt szakaszában marad. Kiderül, hogy egyfajta állandó kút. A vízzárás miatt a csatorna kellemetlen szaga nem tud belépni a szobába - a fürdőszoba, a konyha, a WC. Így egy kis kanyar a csőben, az elemi kialakítás védi lakásainkat a "szagoktól".

A szifonok szinte minden mosogatót és mosogatót szolgáltattak. Ezért egy új mosogató beépítése a konyhába, figyelembe kell vennie a szifon felszerelését - ez egy egyszerű, minimális időtartamú eljárás. A legegyszerűbb eszköz egy leeresztőnyílású mosogatók számára készült. Ez egy szifon kompakt testtel, a fúvóka átmérője 32 mm. Maga a termék és a túlcsordulási csatorna egyetlen egésznek tűnik.

A mosogató szifon legegyszerűbb típusa egy leeresztő lyukú modell; A műanyag a gyártás anyaga a legjobb megoldás a konyhában.

Annak érdekében, hogy jobban el tudja képzelni, hogyan szerelje össze a szifont a mosogatóhoz, fontolja meg az eszköz szabványos felszerelését:

 • termék esetében;
 • műanyag kivezetés;
 • műanyag mandzsetta;
 • kúpos gumikarral (32 mm);
 • műanyag anyák (32 mm);
 • gumi párnák;
 • gumidugó;
 • alacsonyabb dugó;
 • csavar az esztrichhez;
 • dekoratív átfedés mosdókagylóhoz.

Az ilyen típusú termék legjobb anyaga műanyag (például polietilén vagy propilén). Előnyei nyilvánvalóak: korróziónak és rothadásnak ellenállóak, tartósak és kopásállóak. Vannak, akik bronzból és sárgarézből készült csöveket használnak, de hátrányuk van: idővel a felületük oxidálódik és felgyülemlik a szennyeződéseket.

A diagram világosan mutatja a szorosan húzódó ízületeket.

A szifon összeszerelésének folyamata lépésről lépésre

A készlet minden egyes termékén olyan utasítás található, amely tartalmazza a szekvenciával kapcsolatos információkat, és hogyan szerelje össze a szifont a mosáshoz. Még egy kezdő összeszerelés sem okoz nehézségeket, azonban a további szivárgás megelőzése érdekében figyelembe kell vennie néhány árnyalatot:

 • A telepítés során a legfontosabb, hogy biztosítsa az összes kapcsolat szorosságát. Meg kell kezdeni az alsó dugó ellenőrzésével, mivel ő az, aki a lefolyó állandó nyomását tapasztalja. Még a vásárláskor érdemes ellenőrizni a termék hibáit, különös figyelmet fordítva a fonal sértetlenségére. Nem szabad olyan zsetonokat, sorokat, éles kinyúló és ragasztó elemeket, amelyek károsíthatják a tömítést.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszerelésekor javításra van szükség. Ehhez a tömítőanyagot bevonják és rögzítik. A csavarás végéig megáll, erős nyomás nélkül. A szifonból a csatornába vezet vagy egy szilárd szerelvény vagy egy hullámos cső, amely merev csatlakozásokkal végződik. A csövek szabványos átmérője 32 mm, 40 mm, 50 mm, bár egyetemes opciók is vannak fúvókákkal.
 • Ne felejtsük el, hogy a dekoratív bélés területén az ízülethez két tömítést kell használni. A feketét a fúvóka tetejére tervezték, fehér, vékonyabb, a fedő alá helyezve.
 • A kimeneti fúvóka felszerelése után húzza meg a rögzítőcsavart, és távolítsa el a felesleges tömítőanyagot. Egy műanyag anyát szerelnek fel a felszabadulásra, majd egy kúpos gumit. A fúvóka kioldásával állítsa be a szifon beállítható magasságát.

A videó telepítési munkálatának példája:

Telepítési technológia

Az anyát és az ínyt viselve telepítse a terméket. Először is rögzítse a kifolyócsövet a csatornarendszerbe, összekötve a kívánt szöggel. Ezután csatlakoztassa az összegyűjtött szifont merev rendszerrel vagy hullámcsővel. Ebben a szakaszban gondoskodni kell arról, hogy a szerelési területek ne essenek ki, és ehhez az összeszerelt szerkezet minden egyes szakaszának minimális hosszúsággal kell rendelkeznie.

A videó bemutatja a mosdó beépítését a fürdőszobába, ahol jól látható a szifon beépítése a mosogatóra. Könnyű észrevenni a fém szifon rögzítési tulajdonságait.

Szerelés átmenő mandzsettával

Néha a mosogató kialakítása és elhelyezése egy nagyméretű, adapterrel ellátott szifon használatát igényli - gumi mandzsetta. A 32 mm átmérőjű csatornacsőhöz 40 mm-es átmenettel kell csatlakozni. Csak egy mandzsettát szereljen fel: vagy a leeresztő lyuk alatt, vagy átmeneti. Nem szabad csak a szükségtelen részleteket elkerülni: az utasítás megmondja, hogyan kell szifont telepíteni a konyhában problémák nélkül.

Tegyük fel, hogy a konyhai mosogatónak csak egy felszabadulása van - ez azt jelenti, hogy a szifon a menethez csak egy gyűrűs tömítés segítségével van rögzítve. Győződjön meg róla, hogy a szifon és a kioldó átmérője megegyezik egymással. Néha a tömítés cseréje szükséges. A tömítőanyag ebben az esetben nem szükséges.

Néha a fürdőszoba belseje egy krómozott fémszifon használatát igényli.

A termék beszerelésével és a csatlakozások ellenőrzésével bekapcsolhatja a vizet, és ellenőrizheti a feszességet. Ha nincs szivárgás, és a víz szabadon áramlik a csatornába - a szifont megfelelően helyezték el.

Hogyan csatlakoztassuk a szifont a mosogatóhoz?

 • A szifon típusai
 • Palack és térd minták
 • A folyamat finomságai
 • Mosogató csatlakozás
 • Gyakorlati ajánlások

Az egészségügyi berendezések felszerelése a konyhában és a fürdőszobában nem csak a vízellátó rendszerhez, hanem a csatornahálózathoz is kapcsolódik. A lakások és házak tulajdonosainak többsége tévesen feltételezi, hogy a kapcsolathoz kapcsolódó feladatot szükségképpen szakemberek végzik. Valójában a szifon felszerelése nem olyan nehéz, és a telepítéshez nincs szükség speciális eszközökre és sok időre. Miután elolvasta a következőket, mindenki megtalálja a választ arra a kérdésre, hogy miként kapcsolódhat be egy szifon a mosogatóhoz.

A szifon típusai

Először is, helyesen kell felvennie a szifont, hogy biztosítsa a vízvezeték hosszú távú és kiváló minőségű működését. Nagy különbség van a mosdókagyló és a szifonok elvezetésére szolgáló konstrukciók között a konyhai mosogató csatlakoztatásához. A fürdőszoba és a fürdőkád mosdókagylója a következő szifon lehetőségeket kínálja:

Az üvegszifon csatlakoztatása.

 1. Az üveg típusának kialakítása. Ez a termék elég nagy méretű, ezért ezt a típusú szifont választják ki, figyelembe véve, hogy elegendő mennyiségű szabad hely lesz a mosogató alá. A kialakítás előnyei közé tartozik a zárkialakítás, a rendszeres üzemmódban történő öntisztítás, az eszköz túlcsordulásának megléte. Ezen funkciók mellett ez a konstrukció lehetővé teszi, hogy a szennyvízelvezető csatornát ne csak a mosogatóhoz, hanem a mosógéphez és a mosogatógéphez is csatlakoztassa.
 2. Hullámos szifon. Egy ilyen termék kiegészítheti a különféle mosogatót, kádat és mosdótálakat. Ez a kialakítás egy olyan hátránnyal jár, amely a szennyvízcsatorna tisztításának bonyolultságával függ össze, ami csak speciális berendezéssel lehetséges. Az előnyök közé tartozik a rugalmasság, amely lehetővé teszi a szifon felszerelését a leginkább kényelmetlen helyeken.
 3. Csővezeték építése. Ezeket a termékeket úgy tervezték, hogy szennyvízcsatornát hozzanak létre a zuhanyzóból és a fürdőkádakból.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Palack és térd minták

Ahhoz, hogy a mosogatót a helyiségben összekeverjék a vízkezelési eljárások elfogadásához, vagyis a fürdőszobában, a szakemberek javasolják ugyanazt a palack típusú szifont használni. Annak megértéséhez, hogy miért előnyös ez a típus, lehetővé teszi az ilyen típusú berendezések összetételének és jellemzőinek megfontolását.

Mossa le a szerelvényt szifonnal.

Az ilyen típusú szifon csatlakoztatása egyszerű, és maguk a tulajdonosok is elvégezhetik. A telepítési eljárás az eszköz egyik végét csatlakoztatja a mosogatóhoz vagy a fürdőleeresztőhöz, a másik pedig a csatorna kimenetéhez.

Maga a készülék rendkívül egyszerű eszköz, és az ő gondozása nem jelent különleges nehézséget. A beszerelés során a legfontosabb, hogy minden gumitömítő tömítést beszereljenek, és ne maradjon el egyetlen, sem elfelejtve. Ez a pillanat nagyon fontos, és nem annyira a telepítési folyamat, mint a kényelem és a kényelem a jövőbeni működés, mert az ilyen gumikészülékek biztosítja a szivárgás a szennyvíz.

A konyhai mosogatók számára a legjobb választás a fém vagy műanyagból készült térdszifon. Az ilyen konstrukció egésze gyakorlatilag megismétli egy üvegszifon csatlakoztatását. A különbség abban rejlik, hogy az elem helyett, amelyet pontosan egy palacknak ​​neveznek, be kell állítania egy merev típus görbült elemét, amelyet térdnek neveznek.

Ennek a kialakításnak az egyedülállósága abból a tényből áll, hogy csak akkor telepíthető, ha a csatorna a falon található.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A folyamat finomságai

A lefolyószifon elrendezésének különlegességei a fürdőszobába elsősorban abban rejlenek, hogy a fürdőszobában nincs egy, hanem egy pár elvezető lyuk. Az egyikük a tál alján található, a második pedig a termék tetején lévő elülső oldalon van elhelyezve. Ez a második termék védi a fürdőszobát a túlcsordulás ellen. A fürdőkádat a csatornahálózatba szifonhoz olyan alkatrészek alkotják, mint:

Műanyag szifon felszerelése.

 • egy hullámosított hajlékony műanyag cső, amely a termékfal külső oldalán helyezkedik el, hogy biztosítsa a felhasznált víz áramlását közvetlenül a csatornába;
 • polimer tál, amely lehetővé teszi a lefolyó felszerelését a fürdőszoba alján;
 • térd;
 • az összekötő ág cső, amely lehetővé teszi a szifon és a csatorna összekötését.

A telepítéséhez a telepítés a speciális eszközök nem szükséges, a gyártási folyamat során a munkák szükségesek:

 1. Hullámcső.
 2. Szilikon tömítőanyag.
 3. Adapter csatlakozó gumi.
 4. Vontató- vagy rögzítőszalag.

A mosdó csatlakoztatásának folyamata során a mosdó elrendezése a fürdőszobában történik, hogy a szifon behelyezése előtt fémfüllőt kell felszerelni a fürdő tetején lévő lefolyó lyukra. Miután telepítette ezt az elemet. a szifonhoz egy speciális csavarral van felszerelve. Amint ezek a manipulációk befejeződnek, a termék térdje fel van szerelve, és a szerkezet összekötő folyamata a központi csatornarendszerrel történik.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mosogató csatlakozás

A konyhában lévő mosogató csatlakozásának és későbbi kényelmes működésének biztosítása érdekében javasolt 3,2 cm átmérőjű lefolyócsővel ellátott termékek használata. A lyuk ilyen paramétereit a legkényelmesebbnek és egyidejűleg kompaktnak tartják, ráadásul ez a paraméter megkönnyíti a szifon felszerelését különböző mosogatókhoz, valamint megkönnyíti az ezt követő működést.

Mielőtt elkezdené a termék telepítését, először meg kell ismerkednie a készülékkel. A konyhában lévő mosogatók szifonja olyan termék, amely az alábbi összetevőkből áll:

 • műanyag áramlású fúvóka, fém betétekkel ellátva;
 • latex tömítés;
 • 3,2 cm átmérőjű anyák;
 • mandzsetta szoknya rugalmas és lágy műanyagból, 3,2 cm átmérőjű lyukkal;
 • acélból készült meghúzó csavar;
 • Bélés a leeresztő részhez, acélból is;
 • a termék testét, az úgynevezett palackot;
 • alacsonyabb dugó;
 • gumi tömítés gyűrű formájában;
 • dugó a csatorna lezárásához, számla.

Az ilyen típusú szifonok mosogatóra vagy mosdókagylóra történő felszerelésének folyamán a legnagyobb figyelmet kell fordítani egy olyan paraméterre, mint a szerkezet egyes csatlakozásainak tömörsége.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Gyakorlati ajánlások

A csuklós P-szifon felszerelése.

A szifonnak a mosogatóra való felszerelésének folyamata szakaszokra osztható:

 1. Először is az alsó parafát megfelelő helyre kell helyezni, pontosan ott, ahol a szerkezetben a nyomásszint állandó lesz. A szifon beszerzésének folyamán sok szakember javasolja ennek a parafának a kicsavarását, hogy biztosítsa a minőséget és a zsetonok hiányát.
 2. A második szakaszban ellenőrizni kell a termék alsó felületét, amely a testhez csatlakozik. Ennek a szálnak a felületén mentesnek kell lennie a sorjaitól. Éppen ezért az otthoni felszerelést gondosan ellenőrizni kell és meg kell nézni a boltban, ahol megvásárolták.
 3. Az építkezés speciális hornya gyűrű alakú, kis vastagságú gumibevonattal van ellátva, amely után a felületet óvatosan feldolgozzák szilikon tömítőanyag keverékével. Mindenképpen dolgozzon ezzel a tömeggel, rögzítse a kompozíciót és az alsó régiót.

A szifonok behelyezése a folyadéknak a mosogatóról történő leeresztéséhez magában foglalja a viszonylag merev beszerelést.

De a modern piacon találkozhatunk olyan csövekkel és tömlökkel, amelyek hajlékony hullámformájúak, ezek a termékek a kívánt méretig húzódnak, de ugyanakkor rendelkeznek a sűrűség és az alakformáló képesség mutatóival. A szereléshez használhatja a 3,2, 4 és 5 cm átmérőjű fúvókákat, vagy akár univerzálisakat is vásárolhat, amelyek alkalmasak szinte bármilyen formatervezéshez. Az ilyen termék beszerelése közvetlenül a menethez egy kupak típusú anyával történik. Ez az anya, amely lehetővé teszi a fúvókát a szifonszálhoz egy lapos béléscsatlakozással.

Mind a konyhai mosogató, mind a fürdőszoba tál és a mosdó normál működése szifon nélkül lehetséges, és helyes beszerelése biztosítja az ilyen típusú egészségügyi szerelvények kényelmét. A modern építőanyag-piacon számos olyan megoldással találkozhat, amelyek alkalmasak különböző problémák megoldására. De a mosdókhoz és a konyhai mosogatókhoz még mindig előnyös, hogy egy palack típusú termék legyen egy 3,2 cm átmérőjű leeresztőnyílással. Könnyen elvégezhető a telepítés a saját kezével egy kis idő alatt.

Szerelje fel a szifont a saját kezével

Még egy kezdő is megbirkózik a telepítés a szifon alatt mosogató vagy fürdőszoba, anélkül, hogy a vízvezeték-szerelő. A legtöbb esetben a modern szifonszerkezeteket kézzel összeszerelik, ritka esetekben csavarhúzót kell használni.

Tekintsük a különböző típusú szifonok funkcionális jellemzőit, ajánljuk a csatorna és a csatorna közötti szalagok kiválasztását. Ezenkívül lépésről lépésre leírjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a szifont a mosdó, fürdőszoba és mosógép alatt.

Szifon eszköz

A szifon a csatorna és a mosdó közötti összekötő elem. A készülék eltávolítja a vizet, megakadályozza a kellemetlen szagokat a szobába való belépéshez és megakadályozza a csővezeték eldugulását. A szifont általában a szaniter eszköz közelében (mosogató, mosogató, fürdőkád vagy mosógép) közvetlenül a csatornarendszer mellett helyezik el.

A szifon standard teljes készlete a következő elemeket tartalmazza:

 1. Védőrács - a mosogató / kád leeresztő nyílásába van szerelve. Ez a tétel nem késlelteti a nagy mennyiségű hulladékot, megakadályozva a szennyvíz eldugulását.
 2. Gumi tömítés - a kifolyó és a mosdó teste közé helyezve. Általában a tömítés vastagsága 3-5 mm.
 3. Kipufogócső. Néhány szivási lehetőség egy további csatlakozóhelyet biztosít a mosogatógép vagy a mosógép csatlakoztatásához. Ez lehet egy csatorna az alsó szeleppel rendelkező keverőkhöz.
 4. Tömítés kipufogócső gumiból.
 5. A kipufogócső. Termelési anyagok - műanyag.
 6. Gumi ütköző a mosogató / fürdőleeresztő dugó csatlakoztatásához.
 7. Rozsdamentes acél csatlakozó csavar, átmérő: 6-8 mm. Egyes gyártók az áruk költségének csökkentése érdekében a szokásos vasnak ezt a részét nikkel és króm bevonattal készítik el. Az ilyen megtakarítások azt eredményezik, hogy a csavar gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ellenőrizze, hogy a fém minősége mágneses-e - a rozsdamentes acél nem mágneses.
 8. Sifon tok - "térd" vagy "palack".
 9. Rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből készült fémanya.
 10. Esztrich műanyag anya.
 11. Műanyag vagy gumi tömszelencék - 2 db.
 12. Üveg vagy szifon fedél.
 13. Csatorna kimenet - a szifonház oldalán helyezkedik el.
 14. Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
 15. Lapos gumi tömítés - biztosítja a test és a szifon borításának megfelelő rögzítését.
 16. Szennyvízelvezetés: rugalmas tömlő, műanyag cső, műanyag cső vagy hullámcső.

A készlet leírja a szifon felszerelésének részletes leírását. Az összeszerelés és a telepítés csak az olvasás megkezdése után kezdődik.

A szifonok a konyha és a fürdők számára: a választás jellemzői

Számos vízvezeték-eszköz adat létezik. A modellek különböznek egymástól a tervezési jellemzők, a gyártási anyagok és a megjelenés tekintetében. A megfelelő választás megkönnyítése érdekében meg kell érteni a szifon konstruktív megoldásainak lehetőségeit.

Pipe. Általában a mosogató alá van szerelve a fürdőszobában. Nem ajánlott ilyen szifont használni a konyhában, mert nagyon gyakran tisztítani kell. Plusz csőmodell - kompakt és vonzó. Kívülről ívelt csőre hasonlítanak - ez a kanyar vizes tömítést hoz létre.

Rendszerint a modell alsó térde eltávolításra kerül a tisztításhoz. A csőszifon mínusa nem eléggé mély hidegköd, aminek következtében a víz gyorsabban párolog, és egy bizonyos szag megjelenését idézi elő.

Palack - a leggyakoribb lehetőség. A merev kialakítás emlékeztet egy lombikot vagy palackot formában. Az ilyen szifonok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • az a rész, amely rendszerint elakad a rossz minőségű víz vagy a hulladék kiürítése miatt, könnyen lecsavarozható;
 • a szifon könnyen karbantartható;
 • hosszú élettartam;
 • a víz soha nem hagyja teljesen ki a vízzárást, ezért az "üveg" design megbízhatóan megtartja a szagokat;
 • a szifon túlfolyással van felszerelve - ha a csövek eldugulnak, a víz nem fog emelkedni a rendszer által beállított határokon túl, és nem árasztja el a helyiséget;
 • ha kisebb értékek jutnak a mosogatóba, akkor a tartályban maradnak - a szifon fenékének kicsavarásával kapják meg.

A csomagtartó modell hátrányai vannak:

 • csak a szabványos csatornahálózatra van felszerelve, mivel a készülék merev kialakítású;
 • a mosdó alatt sok helyet foglal el.

A hullámos szifon könnyen felszerelhető. Az eszköz hullámosított csőből áll egy hajlított kereten.

A hullámosított modellek előnyei:

 • a nem csatornahálózatba való csatlakozás képessége nem szabványos;
 • a könnyű telepítés és a "mérsékelt" árképzés;
 • a legelmaradottabb megoldásnak;
 • a szerelő önállóan kanyarodik a vízdugó számára, megakadályozva a kellemetlen szagokat a mosogatón keresztül a helyiségbe;
 • a szivárgás veszélye minimális, mivel a csőnek nincsenek csatlakozások;
 • kiváló minőségű vízelvezetést biztosít a padló és a mosogató közötti távolságtól függetlenül.

Hullámosított szifonok hátrányai:

 • a lerakódások gyors felhalmozódása a cső belső felületén;
 • A hullámcső végül elveszíti erejét forró víz miatt - lehetetlen forrni a forró vizet a mosogatóba ilyen szifonnal.

A szifon kiválasztásakor néhány tippet kell követnie:

 1. Egy szabványos alakú mosogatóhoz könnyű felvenni a szifont. Az exkluzív modellek jobban fel vannak szerelve szifonnal, ami mosogatóval van felszerelve.
 2. A szifon kapacitását a csövek víznyomását és a készülékhez csatlakoztatott további eszközök rendelkezésre állásával kell kiválasztani - annál többet, annál szélesebbnek kell lennie a kimeneti szakasznak. Egy kis szelvényű lapos szifon megvásárlásakor ebben a helyzetben el kell hagyni.
 3. Vásárláskor a mosogató, a fürdő és a mosogató paramétereit ellenőrizni kell a szifon paramétereivel. A boltba előre meg kell mérni: a leeresztő / túlfolyó átmérőjét és a csatornahézagoktól való távolságot.

Hogyan telepítsük a szifont a konyhában: az eljárás

Előkészítő munka

A szifon beszerzése után ellenőrizni kell annak teljességét - függetlenül attól, hogy minden alkatrész rendelkezésre áll-e. A műanyag modelleket lágy csomagolásban értékesítik, így egyes elemek a szállítás során karcolódhatnak vagy deformálódhatnak. A szálakon ne legyen sérülés vagy csavar.

A telepítéshez szükséges szifonon kívül:

 • szilikon tömítőanyag vagy tömítés;
 • elektromos szalag;
 • lapos kis csavarhúzó.

Mielőtt a szifont a fürdőszobába vagy a konyhai mosogatóba telepítené, szét kell szednie a régi készüléket:

 1. A mosogató alatt egy vödröt rakott.
 2. A törött szifon a szennyvízcsatornával együtt.
 3. Ha az elavult csatlakozó nem alkalmas további használatra, akkor azt ki kell cserélni.
 4. Távolítsa el a szennyeződéseket az aljzatból és a lefolyóból. Csatlakoztassa a csatorna egy rongyot és zsákot.

A régi vaskommunikáció cseréjekor, szilárdan betonozott cementben, nehézségek merülhetnek fel. Az öntvényt ki kell üríteni a cementből, de ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a törmelék ne essen a csőbe. Egyébként a csővezeték rendszerint piszkos lesz. A csőben elhelyezett csíkokat fogóval kell eltávolítani.

Hogyan szereljünk szifont a mosogatóhoz? Lépésről lépésre

Ha a szifont eladták összeszerelve, akkor szét kell szedni és ellenőrizni, hogy az összes részlet rögzítve van-e és szigorúbb-e.

Tanács. A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ne károsíthassák a terméket, és ne ellenőrizzék a szorítóerőt.

 1. Szerelje fel a gumibetétet az öntöttvas csőre. A műanyag csatorna csővezetékét a kívánt szintre (legfeljebb 40 cm-re a padlóról) vigye fel, és helyezzen rá speciális adaptert.
 2. Csatlakoztassa manuálisan a csövet a mosogató alá és a szifon fő részébe.
 3. A szabad kezével helyezze be a hálót a tömítéssel és csavarja be a leeresztő nyílásba, csavarja be, és nyomja le teljesen.
 4. Illessze be a hullámcsövet a leeresztő aljzatba, és húzza le a szárnyas anyát.
 5. Szereljen fel egy hullámos csövet a csatornacsatornába.
 6. Egyes instrukciókban további eszközök csatlakoztatása javasolt ebben a szakaszban. Kívánatos azonban először csatlakoztatni a szifont a szennyvízcsatornához és ellenőrizni. A további csapok ekkor zárják le a szifonnal ellátott dugókat.
 7. Ellenõrzés után - csatlakoztasson további berendezéseket. Biztosítsa a mosogatógépet és a leeresztő tömlőket tömlőbilincsekkel.

Tanács. Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kifolyó csatorna ne forduljon sehova és hajlítsa meg. A víz szabadon áramoljon.

Hogyan szereljünk szifont egy túlfolyó mosogatóhoz: videó

Hogyan telepítsünk egy szifont a fürdőre

A fürdőnek általában két lyuk van. Az egyik az alján található, a másik az első falon. Ebből a tulajdonságokból a fürdő szifonjának kialakítása határozza meg ezeket a részleteket:

 • műanyag csövek hullámosítása;
 • tál lefolyóhoz;
 • térd csővel.

Megadjuk az algoritmusnak, hogyan kell egy szifont telepíteni a fürdőszobában:

 1. Szerelje össze a szifont és próbálja meg, hogy miként fog a kád alatt feküdni. A szifon felszerelésének megkezdése előtt figyelembe kell venni a csövek elhelyezését, meghatározni a csővezeték vastagságát és hosszát.
 2. A fürdőszoba felső részében (az elülső falon) szereljen fel egy fém keretet. Rögzítse a csövet.
 3. A csavarral rögzítse a leeresztő edényt az alsó ürítő nyílásba.
 4. Ahhoz, hogy a szifont a lyukakkal összekapcsolja, meg kell oldani a fémcsavart (amely a fürdőn található). Ezután rögzítse a csövet egy lyukkal ellátott csavarral.
 5. Amikor a szifon alkatrészek összeszerelésre kerülnek, a hullámok szabad vége csatlakoztatható a csatornába.
 6. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét - hagyja a vizet a fürdőben alacsony nyomás alatt. Ha nincs szivárgás, fokozatosan növelje a nyomást. Tekintse meg a helyet a fürdőszobában - ha nincs víz, akkor a szifon normál használatra kész.

A szifon felszerelése: videó

Szifon felszerelése mosógéphez

A mosógépekhez használt szifonokat használtak. A beépítési technológia az építés típusától függ.

Szifon nyitott típusú fix rögzítő konzol:

 1. Helyezze a falra feltüntetett kötőelemeket.
 2. Fúrja ki a lyukakat és csavarja be a szifont a falhoz.
 3. Csatlakoztassa a szifont a pólóhoz rugalmas tömlő segítségével.
 4. Az utolsó szakasz - a mosógéphez való csatlakozás.

Beépített szifon felszerelése - több munkás munka. eljárás:

 1. A falba ütni, hogy egy lyukat.
 2. Rögzítse a csatorna és a vízvezetékeket a lyukhoz a rögzítő konzollal.
 3. Szerelje fel a szifont a hajlítással.
 4. Csatlakoztassa a szifont a kommunikációhoz.
 5. Nyissa ki a lyukakat cementhabarccsal, rögzítse az alkatrészeket.
 6. Csatlakoztassa a mosógépet az utasításoknak megfelelően.

Általános szifon telepítési tippek

 1. Folytassa a szifon felszereléséhez, miután tanulmányozta a készlethez tartozó utasításokat.
 2. Az akril vagy fém fürdők szifonjának telepítésekor a leeresztő lyukat higanypapírral kell kezelni - ez hozzájárul a tömítések szoros illeszkedéséhez.
 3. A szivárgás sugárhajtású réshez merev rögzítést igényel a falhoz.
 4. A szifon meghúzása előtt ellenőrizni kell, hogy a tömítések nincsenek-e eltolva.
 5. A leeresztő cső átmérőjének legalább 5 cm-nek kell lennie.

Hogyan lehet szifonnal felszerelni egy jet-szünetet: a tervezési funkciók és a telepítés.

Szifon tisztítása és javítása

Ha a szifon eldugult, és a víz nem halad át a lefolyóban, akkor megpróbálhatja megtakarítani a következő módon:

 1. Öntsön forró vizet a mosogatóba / mosogatóba, hogy feloldja a zsírt. Az akció intenzívebbé válik, ha szódát ad a vízhez.
 2. Használat háztartási vegyi anyagok csövek tisztításához.
 3. Helyezzen egy vödröt, vegye le az alsó dugót, csavarja le és tisztítsa meg a térdet kézzel.

Ha a szifon szivárog, akkor szükséges:

 1. Szifon zsír, tömítőanyag. Ez segít azokban az esetekben, amikor szivárgás történt a dokkolóban a mosogatóval.
 2. Húzza meg a dugót.
 3. Minden olyan alkatrész, amelyet javítottak, megtakarították a régi tömítőanyag-rétegről és "friss" kompozícióval kezeltek.

A szifon működésének tartóssága nagyban függ a készülék minőségétől és a telepítés pontosságától.