Legfontosabb > Bútor

3 módja, hogy finoman távolítsa el a csempe a falról a fürdőszobában

Azok közül, akik saját kezükben szeretnék javításokat végezni, a vén csempék szétszereléséről szóló vita nem csökken. Minden otthoni mester saját algoritmust kínál. Próbáljunk lépésről lépésre szétszerelni ezt az eljárást, eloszlatni a mítoszokat és javaslatot tenni az optimális megoldásra.

A régi bevonat minősége

A bontási folyamat közvetlenül attól függ, hogy a régi bevonatot milyen módon helyezték el. A cement alapú habarcsok sokkal erősebb kötést biztosítanak a szubsztrátumhoz, mint a ragasztó. Ebben az esetben, ha eltávolítani a csempe a falról, akkor szüksége van egy ütés és bizonyos készségekkel dolgozni vele.

Ha a cserépet rendszeresen ragasztják, minden sokkal egyszerűbb - elegendő kalapács és véső. Nagy vágyakkal megmentheti a régi cserépet, de erre mindent nagyon óvatosan kell végrehajtania.

A bontási folyamat előkészítése

Ne felejtsük el, hogy a leszerelést mindig nagy mennyiségű por és törmelék kísérik. A fürdőszobában ez különösen fontos, mivel a modern vízvezeték olyan törékeny anyagokból készül, amelyek könnyen megsérülnek. Ezért, hogy szabadítsa fel a falakat a régi csempékről, fel kell készülnie.

 1. A padlót 2 rétegben műanyag burkolattal fedjük le.
 2. Minden törékeny felületet - fürdőkádat, mosdót, mosdót stb. - puha béléssel védjük (szükség esetén rongyot, öreg törülközőt vagy takarót lefedhetünk), és fedjük le fóliával.

Minden további munkát kizárólag személyi védőfelszereléssel kell elvégezni: légzőkészüléket, védőöltözetet és speciális szemüveget. A kezeket kesztyűvel kell védeni, és a lábakat kemény talppal kell ellátni zárt cipőben.

Bontási folyamat

Az első dolog, amit meg kell tennie, amikor elkezd dolgozni, hogy megtalálja a gyenge pontot a szélsőséges felső lapka a jobb oldalon (balkezesek, minden utasítást kell tükrözni). Ehhez finoman kopogtatni kell a felületét kalapáccsal. Miután ürességet találtunk egy véső és egy kalapáccsal, elszakítottuk a termék egy darabját.

Javasoljuk, hogy az egész felületet lehúzzuk, és először üres helyeket távolítsunk el. Ellenkező esetben hirtelen összeomolhat (néha egészben).

Ha nincsenek üregek, akkor a vágónak átlósan kell vágnia a lapkát, és további kalapáccsal és vésővel kell lebontania.

Miután az első lemezt eltávolították, a folyamat többi része könnyebbé válik. Itt van egy lépésről lépésre szóló útmutató.

 1. Alaposan nedvesítsük be a varrásokat egy szivacsjal meleg vízben. Hagyja, hogy áztassa a habarcsot.
 2. Vegye ki a simítót az ízületekből anélkül, hogy károsítaná a széleket (célszerű spatulát vagy csavarhúzót használni). Először távolítsa el a legfelső sorot - és így tovább, annak érdekében, hogy a legalsó legmagasabb. Minél alaposabban végezzük ezt a szakaszt, annál könnyebb lesz a további folyamat.
 3. A véső a felső és a következő sor közé illeszkedik a varrásba, hogy a felső csempe lehúzható legyen. Itt fontos, hogy érezzük a megfelelő szöget, általában körülbelül 45 0. A véső ékként hat a fal és a bevonat között. Először megpróbálunk csúsztatni egy vésőt, és egy kis rést hozni a falban kb. A csempevég közepén, majd balra és jobbra (közelebb a termék széleihez). A hornyok elkészítésével ismét csúsztassa a vésőt középen.
 4. Poddev csempe, külön a falról. Nem mindig könnyű és először. Aztán egy kalapács jön a mentésre. A vésőt többször meg kell ütni, minden alkalommal, amikor kissé növeli az erőt. Ugyanakkor meg kell próbálnia eltávolítani a csempe a falról. Előbb vagy utóbb el fog süllyedni - vagy csak egy darab törik el. Az utóbbi esetben érdemes újrahasznosítani egy vágógépet. A régi cserép maradványait átlósan vágjuk, és vésővel (szélsőséges esetben lyukasztóval) befejezzük a munkát.

A több rétegben ragasztott szalag védi a csempe széleit a sérülésektől, és később is használható.

 • Ha a kerámia burkolólapok megőrzésének feladata nem éri meg, sokkal gyorsabb munkát végezhet egy perforátort speciális fúvókával. Ebben az esetben ajánlatos leszerelni felülről lefelé és balról jobbra. Az elektromos kéziszerszámok használata jelentősen felgyorsítja a folyamatot.
 • A kerámia bevonat lebontása után a megmaradt ragasztót vagy habarcsot lehúzzák. Különleges formulációk vannak, amelyek megkönnyítik ezt a munkát.
 • A fal megtisztított felületét mély penetrációs alapozóval kezeljük, majd szárítás után a felületet további finiselésre lehet használni.

  Különösen nehéz esetek

  Bizonyos esetekben a burkolólapok ilyen módon történő lebontása nem lehetséges. Tekintsük őket részletesebben.

  Csempék eltávolítása a gipszkarton faláról

  Ha a lapkát közvetlenül a gipszkartonra helyezték, akkor a kopogás nem működik. A partíciót teljesen le kell szerelni. De vannak olyan helyzetek, amikor egy gipszkarton falát először vakolták, és csak akkor rakott le egy réteg csempe. Ebben az esetben lehetőség van csak a fedél eltávolítására.

  1. Távolítsa el a habarcsot késsel vagy spatulával. Fontos, hogy teljesen tisztítsa meg a varratot.

  Ha a varrat nem tisztítható, akkor a csiszolót kissé be lehet ragasztani 45 ° -os szögben a csempe középpontjához és a maradékot spatulával eltávolítani. A vágási mélységnek 1-2 mm-rel nagyobbnak kell lennie a csempe vastagságánál, különben megreped a bontáskor. Az asszisztens ebben a pillanatban bekapcsol és tartja a porszívó porszívót, ami megakadályozza, hogy a helyiségben szétszóródjon.

 • Használjon meleg, szappanos vizet a ragasztó vagy a cementhabarcs áztatásához.
 • A csempe vésővel vagy vésővel törölje le, és óvatosan vegye le. A csempe a gipsszel együtt kerül eltávolításra, a maradványokat gyorsan lehúzzák.
 • Végezzük el az alapozó és gipszkarton gipszkarton.
 • Ez a módszer segít megőrizni a partíciót, csökkentve a bonyolultságot és csökkenti a leszerelés költségeit.

  Bontó csempe fémhorgokkal

  A véső és a kalapács, és különösen a perforátor használata nem mindenütt megfelelő. A nehezen elérhető helyeken két, a régi P-betűvel meghajtott fémcsapágyból készült fémtartó segít.

  A varratok tisztítása és a burkolat alá helyezett felület elegendően nedves, helyezze be a horog alá az egyik szélét a csempe alá és a másik horog szélét a tetejétől - és húzza maga felé. Ez a módszer különösen akkor alkalmas, ha a csempe helyén van elhelyezve egy speciális ragasztóval. Ez segít abban, hogy ne rontsák el a termék megjelenését, és lehetőséget ad a befejező anyag felhasználására a jövőben.

  balesetvédelmi

  A bontási munkák során nagyon könnyű a falon áthaladó kommunikáció károsodása vagy sérülése. Ennek elkerülése érdekében a következő szabályokat kell követnie.

  1. Tisztázza a csövek és egyéb kommunikáció helyét, különösen az elektromos vezetékeket, és figyeljen ezekre a helyekre. A szerszámok használata ilyen körülmények között szigorúan tilos. A szétszerelést előnyösen speciális fémtartók alkalmazásával végezzük.
  2. A lyukasztó testnek dielektromos anyagból kell készülnie annak érdekében, hogy teljes mértékben megszüntesse az áramütés valószínűségét.
  3. A személyi védőfelszerelés megóvja a portól és a csempefoltoktól. Munkavégzés közben ügyeljen arra, hogy kesztyűt, védőszemüveget, speciális ruhát és cipőt használjon, és kalapácsfúróval vagy csiszolókészülékkel - légzőkészülékkel dolgozzon.
  4. A végrehajtás során a munka a szobában nem lehet kívülről, és az ajtót nem szabad lezárni. Annak megelőzése érdekében, hogy a por belépjen a szomszédos helyiségekbe, az ajtót szorosan fel kell függeszteni nedves lapokkal - ez nem zavarja a levegő áramlását, de az összes por megmarad rajta.

  A maradék habarcs és ragasztó eltávolítása

  A csempe felületének megtisztítása újbóli felhasználásra, valamint a maradék habarcs és ragasztó eltávolítása a falakról segít a kaparónak. Először a felületet jól nedvesíteni kell. A csempe még több órán keresztül vízben való áztatásra ajánlott. Kívánatos meleg víz használata szappannal feloldva.

  De egy cement habarcs szappan megoldás nem képes megbirkózni. A lágyításhoz sót használnak, ami meglazítja a cementet, elpusztítva a kristályrácsát. A végső tisztítást fém ecsettel végezzük. Az értékesítés során különleges megoldások találhatók, amelyek nagyban megkönnyítik a folyamatot.

  Miután elsajátította az alapokat, könnyedén lebontja a kerámia burkolólapokat a saját kezével, nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban. Például a kötény a konyhában ugyanúgy leszerelhető.

  A régi kerámia burkolólapok eltávolítása a falakról károsodás nélkül: hogyan kell gyorsan eltávolítani, anélkül, hogy megsérülne vagy megszakítaná

  A cikk foglalkozik a régi csempék eltávolításával kapcsolatos kérdésekkel. A bevonatok teljes és gyors eltávolítására vonatkozó ajánlások és információk, valamint az egyes töredékek gondos eltávolítása.

  A régi csempék eltávolítása saját kezekkel

  Valamikor megérkezik a felújítás vagy újratelepítés ideje. Ez a jelenség nem oldja meg az oldalsó és a csempeburkolatot.

  Sokan tévesen úgy vélik, hogy csak a mester képes részben vagy teljesen eltávolítani a régi kerámiákat a falakról. Azonban minden tulajdonos hatalma.

  Ha szétszerelésre van szükség

  A falak és más felületek eltávolítását különféle okok miatt lehet végrehajtani:

  • ideiglenes leszerelés;
  • a sérült töredék cseréje;
  • részleges vagy teljes felszíni javítás;
  • belső felújítás.

  A csempe leszerelése kétféleképpen hajtható végre: gondatlan és gondos eltávolítás. Az első esetben az anyagot minden lehetséges módon eltávolítják, szemeteskává alakul, és a második változatban a gondos szétszerelést későbbi újrafelhasználásra szánják.

  Hogyan kell óvatosan eltávolítani a kerámia csempe a fürdőszobában a falról anélkül, hogy károsítaná

  A leszerelés nem mindig jelenti a teljes eltávolítást. Bizonyos esetekben a bontás különálló töredékeket igényel, amelyeket gondosan el kell távolítani anélkül, hogy károsítaná a szomszédos csempedarabokat. A legjobb eszköz a kerámia burkolólapoknak a fürdőszoba falából való óvatos eltávolításával kalapács és véső. A véső cserélhető spatulával, lapos csavarhúzóval, vésővel és így tovább.

  A munka megkezdése előtt fel kell készülnie. A fenti eszközökön túl óvatosan kell viselni a munkaruhákat, és speciális biztonsági üvegeket kell használni. Ezenkívül a munkaterületen lévő helyet maximálisan ki kell zárni olyan idegen tárgyakról és objektumokról, amelyek gátolják a mozgást és korlátozzák a hozzáférést.

  A kalapács használatával a felső részt meg kell törni annak érdekében, hogy megnyissa a hozzáférést a többi csempe széleihez, és ellenőrizze a ragasztott ragasztó erejét. A további eltávolításhoz vezesse a vésőt a csempe és a ragasztó réteg között, majd alkalmazzon néhány óvatos, de erős ütést. Ennek elegendőnek kell lennie a csempe minőségi és pontos eltávolításához. A gyenge vagy gyakori sokkok a tartály széles körű összeomlását vagy a bevonat repedését okozhatják.

  Hogyan lehet gyorsan eltávolítani a régi kerámia burkolólapokat a falról a konyhában és a fürdőszobában

  Bizonyos esetekben az emberek érdeklődnek a régi csempe azonnali eltávolításától a különböző helyiségekben.

  Azok, akik szeretnék gyorsan eltávolítani a régi csempe a saját kezükbe, szükség lehet ezekre az eszközökre:

  Ez nem egy teljes lista, és attól függően, hogy az eltávolítási módszer manuális vagy automatizált-e, a szerszám kiválasztása is eltér. Ebben az esetben az előző fejezetben említett pontokon kívül védőintézkedésekhez légzőkészüléket is kell használni.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a csempe, és különösen a kézi eltávolítás, eltávolítható különböző szintű összetettséggel. Ennek számos tényezője van:

  • falazat minőség;
  • életkor;
  • működési feltételek;
  • ragasztó tulajdonságok.

  Hogyan vágjuk le a csempe a padlón, anélkül, hogy megtörnénk

  A padlón lévő csempékkel való munkavégzés elve kissé eltér a függőleges felületekkel való munkavégzéshez szükséges műveletekhez, követelményekhez és eszköztárhoz. A legfőbb hátránya és megkülönböztető pontja az eszközök kényelmetlen elhelyezkedése munka közben.

  Teljes és gyors szétszerelés esetén minden rendelkezésre álló eszköz illeszkedik. Azonban, ha alaposan meg kell szakítani a csempe a padlóról, anélkül, hogy megtörne, előkészíteni kell.

  Szükséges lesz a ragasztóoldat felületének tisztítása, a varratokon való munkavégzés és a szabálytalanságok kiküszöbölése egy speciális fúvókával ellátott daráló segítségével. Ezt követően alaposan meg kell nedvesíteni a varratokat vízzel, és hagyja több órán át állni, hogy telített legyen a nedvességgel. Rendszerint ezt követően a burkolólapokat könnyen eltávolítják, és nem pusztítják el.

  Hogyan lehet legyőzni egy csempe a falról, ha az integritás nem fontos

  Ha megoldást talál erre a problémára, használhatja a (3) bekezdésben ismertetett összes ajánlást. Azonban a csempézett réteg durván eltávolításával kapcsolatban szem előtt kell tartani, hogy a kommunikáció alá tartozhat. Károsodhatnak, például vezetékeket vagy fűtött padlót. Egyes esetekben az is lehetséges, hogy a mester vonzereje előnyösebb megoldás.

  Hogyan távolítsuk el a maradékokat a felületről

  Abban az esetben, ha a csempe teljesen, és nem részben van eltávolítva, nyilvánvaló, hogy ennek az eseménynek az a célja, hogy előkészítse a falat egy új bevonat alkalmazására. Gyakran előfordul, hogy a csempe teljesen eltávolítása után a falon jelentős réteg és ragasztóanyag és habarcs nyomai vannak.

  Természetesen ezt a réteget is alaposan el kell távolítani és tisztítani. Ez egy viszonylag egyszerű feladat, amelyet kézzel, simítóval, simítóval, kaparóval és más hasonló eszközökkel lehet elvégezni. Mielőtt levágja a fal maradványait, nedves szivaccsal járjon el rájuk, és hagyja, hogy telített legyen a nedvességgel.

  A cikk elegendő információt szolgáltatott annak biztosítására, hogy minden tulajdonos otthoni kézművesnek érezte magát, és saját kezével a csempe teljes vagy helyi eltávolítását tenné lehetővé.

  Csempe burkolat a fürdőszobában egyedül

  A lakás önálló javítása nemcsak jelentős pénzmennyiséget takarít meg, hanem lehetővé teszi annak biztosítását is, hogy minden munkát lelkiismeretesen végezzen. Rendszerint, ha van vágy és idő, a legtöbb otthoni javítási művelet nem különösebben nehéz, és önmagában, vagy egy vagy két családtag segítségével megteheti.

  Milyen lehetőségek vannak a "csempézéshez"?

  Ha azonban a konyha vagy a fürdőszoba felújítása szükséges, amikor teljesen ki kell cserélni a fal- és a padlóburkolatot, akkor józanul meg kell becsülnie erősségeit és a legmegfelelőbb választást:

  1. A munka egészét egy bérelt mester furnér hajtja végre. Az előnyök közül - csak választja ki a csempe típusát, a színeket és fizet a teljes munkaterületre, és minden más erőfeszítést a szakértők hoznak. A hiányosságok közül a jó mesterek nagyon költségesnek értékelik a munkájukat, és a "hackerek" akciói a legrövidebb idő alatt tele vannak összeomló csempével;
  2. Minden munkát, amit magad csinálsz. A legolcsóbb megoldás, de ebben az esetben a "csempék" munkájának minden árnyalatát meg kell elsajátítania, és meg kell vásárolnia a munkához szükséges szerszámokat (csempevágó, spatula a megoldás alkalmazására stb.). A végeredmény nagyon csalódást okozhat a másik felére, és biztosan nem élvezheti az elvégzett munka örömét;
  3. Ön részt vesz a régi csempe falainak tisztításának előkészítő szakaszában, és új ajánlatot ad az ajánlott személynek. Ez az opció kompromisszum az 1. és a 2. lehetőség között, akkor ebben az esetben a magas színvonalú munkavégzés mérsékelt költségek mellett garantálható.

  egy jó elektromos szerszámmal a folyamat gyorsabban megy

  Do-it-yourself csempe

  Szóval kérdezzük meg magunknak a kérdést: "hogyan lehet legyőzni a régi csempe a fürdőszobában vagy a konyhában?". Ehhez szükségünk van:

  • Kis kardfésű, széles pengével, kalapáccsal és vésővel. Szükség van egy beton vagy tégla alapú csempe megállítására. Az alkalmazott anyagoktól és a mester jóhiszemétől függően a régi csempe összeomolhat a kéz egyetlen érintéséből, vagy meg kell verni minden egyes csempe egyénileg;
  • Biztonsági szemüveg és kesztyű. Ezek a dolgok lehetővé teszik, hogy megvédje a szemeket és a kezek bőrét a kicsi és meglehetősen éles töredékektől, amelyek a kerámiák darabolásakor keletkezhetnek;
  • Garbage zsákok. Ebbõl a célból elõnyös lehet sûrû polietilénbõl készült tartályok alkalmazása, amelyekben az egész törött csempe összegyûjtõdik. A megmaradt érintetlen csempe azok számára ajánlható, akik az országban vagy egyéni garázsban szeretnék használni.

  technológia:

  A régi csempék eltávolításának folyamata egyszerű. A munkának a fal tetején kell kezdődnie, majd fokozatosan le kell aludnia.

  Ha a fürdőszobában vagy mosogatófelületen dolgoznak, akkor a lehető legjobb megoldás az lenne, hogy teljesen szétszereljük őket, vagy lezárjuk a védőanyagokat, hogy elkerüljük a zománc károsodását egy véletlenszerűen lecserélt csempefragmentumból. Ne felejtsük el, hogy zajos javítások csak az erre engedélyezett idő alatt végezhetők el (általában a munkanapokon 8 és 22 óra között, ünnepnapokon vagy hétvégén pedig egyáltalán nem zavarhatja a szomszédokat).

  Videó: hogyan lehet eltávolítani a régi csempe a falról?

  Bizonyos esetekben a burkolólapok felosztása nélkül is megtehető: új csempe lehet a régire rakni, de először mindig gondosan gondoljon meg mindent.

  Óvatosan távolítsa el a régi cserépet a falról, hogy újra felhasználható legyen.

  Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

  A lakásokban vagy házakban végzett javítások szükségességével szembesülve gyakran a bevonatok széles választékának szétszereléséről van szó. Az egyik leggyakoribb probléma a csempe, különösen, ha valaki más régen, lelkiismeretesen helyezte el. Ha nem kell megtartani a régi bevonatot, akkor valószínűleg nem kell semmilyen probléma a leszereléssel, csak le kell vágnia, és meg kell verni egy perforator segítségével. De hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról, ha újra kell használni? A gazdaságos tulajdonosok használhatják a falakról eltávolított csempe díszítésére a dachában, a garázs vagy a műhely javításában, valamint sok más helyen, ezért részletesebben foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel.

  Távolítsa el a régi cserépet a falról: vegye figyelembe az árnyalatokat

  Fotók az oldalon: Mr-build.ru

  Annak érdekében, hogy a csempe a falról gondosan eltávolítható legyen, a mennyezet vagy a padlózatnak keményen kell dolgoznia, mivel nincs nagy probléma, ha ezt az egészet vésővel vagy perforátorral lehasítjuk. De a takarékos anyag újrahasznosítására való mentése nem lesz könnyű, de ha erőfeszítéseket teszel, nagyon irigylésre méltó eredményt kaphatsz. Természetesen az egész csempe megtakarítása valószínűleg nem fog működni, minden a készítő szakértelmétől, a habarcs minőségétől és a burkolat minőségétől, a bevonat hosszától és egyéb tényezőktől, de az erőfeszítéseitől is függ.

  Ha el szeretné távolítani a régi cserépet, először meg kell találnia, hogy milyen megoldásnak megfelelő. Ha cement-homokkeverék áll rendelkezésre, és hozzáadott lágyítószerekkel is könnyebb nem reménykedni, hogy megóvja a bélést sértetlenül. A cement nem fél a nedvességtől, mert idővel nem romlik, és valószínűleg a sérült anyag százalékos aránya többszörös lesz, mint amit a kimeneten beszerezhet. Ezért van értelme egyszerűen egy perforátorral dolgozni és összegyűjteni a töredékeket, hiszen öt egész csempe biztosan nem lesz hasznos az Ön számára.

  A cementhabarcsokkal kapcsolatos problémák, amelyeken a burkolólapot lefektetik, gyakran túl vannak a valódi szakemberek és a szakemberek erejével, így tapasztalat és gyakorlat nélkül nem érdemes ilyen összetett feladatot vállalni. Ha a cserépet a csemperagasztóra helyezték, akkor minimális károsodással próbálhatja meg eltávolítani, de fel kell készülnie arra a tényre, hogy még mindig veszteségek lesznek, és gyakran a bélés ötven százalékát teszik ki.

  Fotók az oldalon: SYL.ru

  Annak megértéséhez, hogy érdemes-e olyan munkát vállalni, mint a régi csempe eltávolítása a fürdőszobában, egyszerű kísérletet végezhet. Ehhez szükség van egy simítóval, egy kis kalapáccsal, amely gumibolyókkal vagy más hasonló eszközzel rendelkezik. Séta a falak vagy a padlók teljes területére, ahol eltávolítani kívánja a csempe falát anélkül, hogy károsítaná, és minden elemet könnyű mozdulattal kopogtatna. Ha a bélés alatt sok üreg van, akkor elkezdheti a munkát, de ha a telepítést lelkiismeretesen végzi, akkor könnyebb időt nem vesztegetni, bár úgy dönt.

  Alapvető technikák a régi csempék eltávolítására a falak faláról

  Fotók az oldalon: Vantazer.ru

  Ha határozottan eldöntötte, hogy most törölni kell a régi cserépet a fürdőszobában, és sürgősen készítsen speciális szerszámokat és eszközöket, valamint egyéni védőeszközöket. Mindenképpen el kell felejteni a biztonsági óvintézkedéseket, hiszen a törött csempe apró darabokra szétszóródhat, és nemcsak a bőrre károsíthatja, hanem a szemébe is juthat. Annak érdekében, hogy biztonságban maradhasson, jobb védőöltözetet és durvább cipőt viselni, speciális vastag kesztyűt, légzőkészüléket kapni, amely védi a légzőrendszert a portól, valamint a szemüvegeket. Előnyösebb, ha sárga színűek, a szem számára és a munka számára a legkedvezőbbek.

  Eszközök és felszerelések: mi jöhet hasznosnak

  Különböző méretű és konfigurációs kalapácsok leggyakrabban minden kézműves "arzenáljában" találhatók, akkor válasszon egy médiumot és még nehezebb dolgozni.

  Fotók az oldalon: Mr-build.ru

  • A véső biztosan hasznos lesz, anélkül, hogy alig lehet gyorsan és hatékonyan eltávolítani a csempe falából a fürdőszobában vagy bármely más helyiségben.
  • Nem bánt, hogy előkészítsen egy ütő csavarhúzót is, vagyis olyan, amelynek fogantyúja egyszerűen kalapáccsal való ütközésre lett kialakítva.
  • A bélyegzőre nincs szükség pontos munkavégzésre, de különösen nehéz területekkel csak segíteni tudsz. A fúvókáknak vésők, bitek, fúrók vagy tüskék formájában kell lenniük. Ha a gazdaságban nincs felszerelés, érdemes bérelni.
  • Hagyományos építő kés cserélhető pengével.
  • Több kis méretű spatula kisebb méretű, kívánatos az erősebb és nehezebbek kiválasztása, és nem rugalmas.
  • Előfordulhat, hogy a fugázószerkezet előtti eltávolítása a burkolólap és a varratok között szükség lehet egy vésőre, valamint egy speciális szerszámra, amelynek csiszolószegélye van.
  • A munka hasznos lehet Bulgária számára, amiért nem fájt a különleges fúvókák megvásárlásához a csempék közötti varratok eltávolításához.

  Bizonyos esetekben a szakemberek javasolják a forró drót használatát, amely mindkét végén meghajlott a horgokban. Az ilyen huzal átmérőjének legalább három-négy milliméteresnek kell lennie. A habarcsok előkenéséhez előkészíteni egy vödör meleg vízzel vagy más tartállyal, rongyokkal és szivacsokkal, mosószerekkel és más eszközökkel.

  Varrás előkezelés és felület előkészítés

  Fotók az oldalon: uniontiles.co.za

  Amikor egy csempe eltávolítása egy fürdőszobában van szükség sértetlenül, ami teljesen irreális, akkor el kell végeznie az előkészítő munkát. Minél jobban teljesítenek, annál könnyebb lesz az Ön számára, hogy megbirkózzon a feladattal, és a megtakarított csempék aránya sokkal jobb lesz a megfelelő megközelítéssel és felelősségteljes hozzáállással.

  • A helyiség pereménél a csempe közötti ízületeket alaposan meg kell nedvesíteni vízzel. A legegyszerűbb módja egy szivacs, amely szappanos és meleg megoldásba kerül.
  • Különleges szerszámmal, vésővel, háromszög alakú csavarhúzóval vagy éles simítóval távolítsa el a régi habarcsot. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk a csempe ragasztótól vagy fugázótömék nyomaitól, már részletesen ismertetjük a weboldalunkon található cikket, ezért nem fogjuk megismételni.
  • A varratok élei nem zavarják a kiegészítő tisztítást speciális kefével a háztartási fúrógépen. Ha nem találtak ilyeneket, egyszerűen törölje őket nedves ruhával és szappannal.

  Fotók a helyszínről: Zonavannoi.Ru

  Az elkészítés befejezése után a csempe egy kis "pihenő" -nek kell lennie, talán a nedves ragasztót vagy az alatta lévő megoldást kicsit megdagad, akkor sokkal könnyebb lesz a munka, és az egész csempe aránya több.

  A munka legegyszerűbb módja durva: hogyan lehet megverni a csempe a fürdőszobában

  Annak ellenére, hogy a lapkát sértetlenül szeretné tartani, érdemes megfontolni a durva bontás lehetőségeit, mivel ez a szükség minden munkahely bármely szakaszában felmerülhet. Például először egy csempe nagyon elfogadhatóan elmozdulhat, majd megáll, és nem maradt más, csak hogy csak megverte a csempeit, így érdemes felkészülni az események ilyen fejlődésére.

  Fotók az oldalon: domovenok.su

  • Győződjön meg róla, hogy az alap a csempe alatt tégla vagy beton, amely elég tartós.
  • Vigyázzon személyes biztonsági intézkedésekre, tegye be a kesztyűt, a maszkot és a védőszemüveget.
  • Kapcsolja ki a helyiségben lévő villamos energiát, védje meg a rétegelt lemezekkel való kommunikáció csövét.
  • Ha a padlóburkolatok későbbi javítását nem tervezik, akkor van értelme, és megvédi a burkolat töredékétől. Ezt kartonpapírból vagy rétegelt lemezből lehet készíteni, habarcsot készíthet.
  • Kezdje el a csempéket a felső sorból egy perforator segítségével, vízszintesen fokozatosan, és leesni.

  Ha a csempe egyszerűen visszapattan, használhat vésővel és kalapáccsal, de ebben az esetben jobb, ha nem használsz durva bontást, de próbáld meg eltávolítani az összes burkolatot a falról újrafelhasználásra. Ha szoros, akkor nincs más út.

  Óvatosan távolítsa el a csempe: részleges és teljes szétszerelés

  Előfordulhat, hogy a bevonat és a bélés csak néhány helyen sérült meg, vagy a falak közötti kommunikációra vagy kábelezésre van szüksége, akkor nem minden csempe leszerelése, hanem csak néhány darab. Ezzel a lehetőséggel azonban a csempe biztonságos és hangos tartása nagyon fontos, különösen, ha hosszú ideig vannak elhelyezve. Számos analóg lehet ebben a formában és színben, de aligha lehetséges egy szín és textúra egy-egy választása, hiszen még az egyes gyűjteményekhez tartozó, különböző időpontokban kiadott változatok is jelentősen különbözhetnek a textúrában és a színekben.

  Fotók a helyszínről: Zonavannoi.Ru

  • Nedvesítse meg a eltávolítani kívánt csempe körüli varrásokat, valamint a köztük lévő helyet.
  • Várja meg a megadott időtartamot, majd tisztítsa meg a varratokat a fenti kézikönyvben leírtak szerint.
  • Ismét megkötjük a hámozott kötéseket szappannal és vízzel.
  • Óvatosan csavarja fel a lapkát egy spatulával vagy vésővel minden oldalról, könnyedén megérintve egy kalapáccsal.

  Ha a hatás nem érhető el, akkor próbáljon forró vezetéket alkalmazni. Húzza a csempe széleit az ellenkező oldalon lévő horgokkal, és ne merészkedjen felé. A legfontosabb dolog az, hogy az erőkifejtést nem szögben kell alkalmazni, hanem merőleges a falra, akkor az eredmény elérhetõ. Az is előfordul, hogy a csempe eltávolítása a falról így nem fog működni, és akkor fel kell áldoznia egy elemet, miután megismételheti az összes tevékenységet másokkal, mivel elég lesz ahhoz, hogy közel kerüljön hozzá.

  Fotók az oldalon: hozayindoma.ru

  Végezzen hasonló eljárásokat mindegyik csempére, finoman összekötve, de vegye figyelembe, hogy elég vésővel vagy más eszközzel kell ütni. Ha látja, hogy egyáltalán nincs mozgás, akkor biztonságosan mondhatjuk, hogy valószínűleg ez a csempe hamarosan kitör, mert azonnal megszakadhat. A tapasztalt kézművesek vonakodva vállalják a csempe lebontását, különösen, ha meg kell menteni az anyagot, nem adnak garanciát a megtakarított csempék számáról, és nagyon jó fizetést is kapnak az ilyen kemény munkákért.

  Nem megbízható gipszkarton és titkai

  Fotók az oldalon: Recn.ru

  Amint a szakemberek hallják, hogy a csempéket a fürdőszobában kell eltávolítani, és a falak gipszkartonból készülnek, azonnal visszautasítják az ilyen munkából. Vagyis a csempe elválasztható a falról, valahogy természetesen lehetséges, de senki sem garantálja biztonságát és integritását. Az ilyen anyagok felületének a csempehez való tapadása annyira magas, hogy tartja, ahogyan a "fogak". Mindazonáltal, megpróbálhatod, különösen, ha van időd és hanguld, és hogy megy, szóval legyen.

  Óvatosan és minőségi módon távolítsa el a burkolólapot a falról anélkül, hogy károsítaná az alapot vagy a felületet, csak egy esetben lehetséges - ha nemrégiben helyezték el. Két vagy három nap, vagy legfeljebb egy hét, ez az igazi időszak, amelyre időzheted, hogy átgondoljon és intézkedjen, mert akkor komolyan szenvednie kell, mielőtt még több vagy kevésbé elfogadható eredményt érne el.

  • Pontosan ugyanúgy kell eljárnia, mint a csempeburkolat részleges leszerelésénél, azaz először meg kell szakítani egy csempe a felső sorból úgy, hogy az egész szerkezet, ha nem szilárdan a falhoz ragaszkodik, összeomlik a lábadhoz.
  • Ezután emelje meg a simítóval, vésővel vagy vésővel a csempe alatt, és óvatosan vegye le a falról.
  • Valószínűleg egy ilyen csempe elhagyja az alaprészeket, vagyis a gipszkartont, miután a munkát elvégezték, deborzongatónak tűnhet, és teljes cserét igényel, mivel sokkal kevésbé tartós, mint a kerámia csempe.

  Nehéz lesz később eltávolítani a maradványok a gipszkarton a csempe, valamint nyomai csempe ragasztó, hogy továbbra is a falon. Ha a fal elviselhető állapotban marad, akkor a szabálytalanságokat szokásos kárpitokkal javíthatja, és ha teljesen száraz, az új csempe felhelyezhető a felszínre, vagy a régi is tisztítható, ha szükséges.

  A csempe eltávolítása a falról: vegye le a régi cserépburkolatot

  Bármely lakás vagy vidéki ház, amely időszakosan javításra szorul. Néha elegendő a tartozékok és a bútorok cseréje, hogy a légkör frissé váljon és vidámabb legyen. De a legtöbb esetben alaposabb változtatásra lesz szükség. Ha minden a tapéta cseréjével és a falak festésével kapcsolatban világos, akkor a kérdés, hogy hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról, sokakat vezethet a zsákutcába. Különösen, ha ezt a folyamatot óvatosan kell végrehajtani, a csempe károsodása nélkül.

  Valójában a leszerelés nem túl nagy. A legfontosabb dolog az, hogy feltöltsd a szükséges eszközöket és meghatározzuk, hogy a csempe ragasztott-e a falhoz (cement vagy ragasztó habarccsal). Előfordul, hogy a régi cserépet nem kell teljesen eltávolítani, csak egy részét. Akkor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ne csak a szomszédos csempe, hanem magát a falat is károsítsa a konyhában.

  Mi kell?

  Szinte lehetetlen teljesen tisztítani a csempe felületét, és nem károsítani semmilyen töredéket. De ha pontosságot és egy kis készséget mutatsz, elég lehet a csempe biztonsága a lehető legbiztonságosabb. Mennyire sikeres lesz a munka elsősorban a lefektetett csempe és a ragasztókészítmény minőségéről, valamint a korlátozásról.

  A munka szükségessé teheti a következő eszközök és anyagok használatát:

  • fúrók és perforátor;
  • fém spatula;
  • kalapács;
  • kaparó a habarcs tisztításához;
  • egy kés;
  • véső.

  Ne felejtsd el az óvintézkedéseket. A régi csempe leszerelése egy poros és piszkos folyamat, ezért munkaruhákra, speciális védőszemüvegre, maszkra vagy gézkötegre és kesztyűkre kell raktározni. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a tisztítás után elvégezni a munkát, egy padlószőnyeget helyezhet a padlóra.

  Bontási folyamat

  Ha a csempe cementhabarcsra került a konyha falához, szinte lehetetlen eltávolítani. Ezért egy speciális fúvókával ellátott lyuk szükséges itt. Ha a burkolólapot ragasztóra helyezték, akkor valószínűbb, hogy károsodás nélkül szétszerelik. A legegyszerűbb módja a csempe eltávolítása a tisztaság megőrzése nélkül. A folyamat során egy fúvókás vésővel kell rendelkeznie. Mielőtt elkezdené, munkaruhát, védőszemüveget és maszkot kell viselnie, mivel a folyamat eléggé poros lesz, és sok apró darabot repít. A csempe eltávolítása után a falon maradt cementhabarcs kalapáccsal távolítható el.

  A tisztességes út nagy erőfeszítéseket és készségeket igényel. Itt érdemes élesen élesített késsel és spatulával ellátni a habarcsot az ízületekről. Ahhoz, hogy lágyabb és rugalmasabb legyen, nedvesítse fel a felületet vízzel szivaccsal.

  A habarcs eltávolítása után folytassa a régi cserép szétszerelését. Itt szükséged lesz egy perforatorra és egy lapos alakú fúvókára, amely a csempe számára feltölti a régi habarcsot. Ha ragasztót alkalmaztak a lefektetés folyamán, és nem cementhabarcson, akkor lehetséges deformálódás nélkül is sikeres eltávolítás. Ellenkező esetben a csempe valószínűleg megreped.

  A lyukasztás helyett egy kalapácskal ellátott vésőt használhat. A habarcs eltávolítása után meg kell kezdeni egy vésőt a csempe alá, és óvatosan, hirtelen mozgás nélkül, egy kalapáccsal, hogy legyőzze a falról.

  Több elem törlése

  Nem mindig szükséges teljesen eltávolítani a csempe a konyha falain. Elég lehet helyettesíteni két vagy három csempét, amelyekben zseton vagy más hiba van. Itt nagyon óvatosnak kell lenned a maradék csempével. Különösen időigényes a csempe lebontása a fal központi részéből vagy a sarokból. Mindenekelőtt meg kell lágyítani a habarcsot vízzel, és el kell távolítani, mint a korábbi esetekben. A lyukasztó ebben az esetben nem érdemes használni. A leszerelés kalapáccsal és vésővel történik.

  A cementhabarcs jelentősen megnehezíti a feladatot. Ezért a cserépet óvatosan és részben kell eltávolítani. Először fúrót kell használnia, hogy néhány lyukat készítsen a cserépben, majd használjon spatulát, hogy darabokra tegye.

  Hogyan lehet eltávolítani a gipszkarton lapjait?

  Ha a konyhában lévő fal gipszkartonból készül, akkor szinte lehetetlen eltávolítani a cserépet óvatosan, anélkül, hogy károsítaná, vagy a fal felületét. Ragasztós habarcs nagyon erősen ragasztva gipszkarton, eszik a felületre. Távolítson el egy vagy több csempe követhető helyett egy darab gipszkarton. De az egész fal sokkal bonyolultabb. Reménykednie kell a jó szerencsére, és óvatosan járjon el a bontás folyamatában. A vésőt a csempe és a ragasztó között kell feltekerni, és egy kalapáccsal meg kell csapni. A csempe vagy önállóan vagy egy gipszkartonnal repül. Választhatóan megpróbálhatja megköszöríteni a kerámia darálót.

  A munka befejezésekor fel kell mérni a falakra okozott károkat, és el kell dönteni, hogy mit kell tenni velük. Előfordulhat, hogy a gipszkarton szerkezete egyes részeit ki kell cserélni.

  A régi csempe eltávolítása a falról nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. Csakúgy, mint bármely egyéb, a javításhoz kapcsolódó üzletben, gondos előkészítésben és a megfontolt intézkedésekben van szükség. Ha felajánlja a szükséges eszközöket és anyagokat, tanulja meg a tippeket, és válassza ki a legmegfelelőbb bontási módot magának, akkor a szakemberek segítségére lehet megoldani a feladatot.

  DIY cserép eltávolítása

  A kerámia burkolólapok a túlélés nélkül a leggyakoribb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Erős, víz alá nem eső pusztítás. Mivel a kerámia gyakorlatilag nincs hőtágulással, könnyen ellenáll bármely hőmérsékleti cseppnek. Ezenkívül nincsenek kitéve különféle vegyi anyagoknak - például felületek vagy kozmetikumok tisztítására szolgáló mosószereknek. Nem számít, mennyire jó ez egy bizonyos idő elteltével lebontani a csempe.

  Az okok különbözőek lehetnek: az egyszerű vágytól, hogy megváltoztassák a belső térséget, hogy több kárt okozó egész cseréjét le kell cserélni. A csempék szétszerelése a fürdőszobában meglehetősen nehéz feladat. Türelmes leszel.

  Lehetőség van a régi csempék szétszerelésére a későbbi használathoz?

  Gyakran előfordul, hogy a legtöbb csempe, vagy csaknem minden, nagyon jól megőrzött. Kár, hogy eldobd, különösen, ha már méltó felhasználást találtál. Ha türelme van és egy kis szerszámkészlet, akkor a cserép nagy részét megőrizheti, és újra felhasználhatja. Mentse az összes csempe, sajnos, nem fog működni. Sok csempék repedezhetnek vagy repedezhetnek, ha felszedik őket.

  A csempe lebontásának egyik legfontosabb pillanata - ne feledje, hogy a kivitelezés alatt lehet kommunikáció: csővezeték vagy elektromos bekötés. A figyelmetlen vagy agresszív szétszerelés könnyen okozhatja a szomszédok elárasztását alulról, vagy baleset következtében.

  Egy másik kellemetlen árnyalat lehet a csemperagasztó, a habarcs vagy a csempe porai és darabjai. A nehéz cementpor nem ajánlott. Szüksége lesz maszkot vagy légzőkészüléket, védőszemüveget, megbízható ruházatot, kesztyűt és cipőt. Javasoljuk továbbá, hogy szétszedjük a cserépet a fő javítás megkezdése előtt, mivel a por könnyen károsíthatja a felületet és a falakat és a padlót más helyiségekben.

  A munkamódszer kiválasztása

  A régi csempe bontásának módja két dologtól függ: az összetétel, amelyre fel van függesztve, és a vágy, hogy újra felhasználják. Ha a csempe ragasztott a cementhez, és a csempecsuklók cementtel készültek, akkor a csempe megtakarításának esélyei nagyon kicsiek.

  A fal és a padlóburkolat szétszerelését abban az esetben, ha a lapka egészét a későbbi felhasználásra hagyja, ugyanúgy kezdődik - eltávolítjuk a habarcsot a csempecsatlakozásokból. A habarcsot vízzel nedvesítik és késsel vagy spatulával eltávolítják. Néha szükség van a habarcs eltávolítására több lépcsőben, nagymértékben nedvesítve az illesztések közötti szakaszokat a szakaszok között. Ez a módszer akkor működik, ha a habarcs puha.

  A cement alapú fugázás használatakor a nedvesítés nem segít. Egy kicsi csiszolót és egy lemezt kell kivenni. Teljesen tisztítsa meg a csempe ízületeket, és próbáljon meg nem érinteni a csempe. Ebben az esetben kívánatos, hogy a vágás mélysége kicsit több legyen, mint a csempe magassága. Ez a pillanat csökkenti a sarkok forgácsolásának lehetőségét. A csempe megmentésére kis esély van abban az esetben, ha a csempe a cementhabarcsra került.

  A szép bontáshoz szükségünk van egy vas-spatulára, egy vékony vésőre és egy kis kalapácsra. Helyezzen egy vésőt vagy spatulát a csempe alsó széléig, és egy kalapáccsal megérintse. Gondosabban kell kezelnie a csempe mozgatásának kezdete után, ha egyszer sem megy el. Szükséges a simító vagy véső átrendezése a csempe másik szélénél, és folytassa a megérintést. És ily módon fokozatosan lemegyünk. Sor a sor után.

  A csempe ugyanúgy eltávolításra kerül a padlóról. Ebben az esetben nem sok különbség van attól, hogy melyik oldalt kezdeni.

  A padlólap lebontásához egy egyszerű szerelvényt készíthet, amely nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja a folyamatot: meg kell találnia egy acélhuzalt, és végein hajlítsa a horgokat. Az ilyen horgokkal megragadjuk a burkolólapokat és elkezdjük húzni.

  A ragasztó vagy csempe függvényében, egy ilyen egyszerű szerelvény jelentősen csökkentheti a bontási időt, és az egész csempe százalékos aránya több lehet. Bár a ragasztó nem ragasztóanyaggal ragasztja a ragasztót, hanem a cementhabarcson, ez a módszer valószínűleg nem működik.

  A bontás után az egész cserépet meg kell dolgozni - távolítsa el a maradék ragasztót vagy cementet. Itt a szerszám kiválasztása ismét attól függ, hogy a csempe ragasztott-e. Ha nem nagyon kemény ragasztó, akkor kezelheti a szokásos fém spatulát. Ha szilárd ragasztókeveréket vagy cementet találsz, akkor egy összetett kővel kell eltávolítanod a kompozíciót.

  Legyen óvatos, mert a maradék ragasztás eltávolításának esélye sokkal magasabb lesz, mint a felszínről történő leszereléskor.

  Azokban az esetekben, amikor a régi csempe értéktelen, vagy a bontás esélyei általában szinte nulla, kevésbé jóindulatú módszereket alkalmazunk. A legegyszerűbb, ha egy csempét egy kalapáccsal törnek meg, és a megmaradt töredékeket vésővel kell elvágni. A lyukasztás nagyban gyorsítja a munkát. Perforátorral történő munkavégzés esetén védőszemüveget kell viselni, mivel a különféle irányban lebegő csempék és ragasztók károsíthatják a szemet.

  Új cserép a régi furnér miatt

  Tekintse meg a lehetőséget, ha egyszerűen nem szeretnénk eltávolítani a régi cserépet, és próbáljunk újakat elhelyezni rajta. Ilyen lehetőségek léteznek, de ez a módszer sok árnyalattal rendelkezik.

  A padló befejezése. Először is, gondosan meg kell vizsgálni a csempe a repedések a csempe önmagában vagy az interlayer csempe, valamint megszünteti az összes duzzanat és üregek. A csempe tisztítása nemcsak a porból, hanem a zsír vagy más szennyeződés nyomaiból is szükséges. Tisztítás után egy alapozóréteget kell alkalmazni. Nem nélkülözhetjük, mert nemcsak a jó tapadást, hanem a felszívódást is megkapjuk, amelyet a csempe sima felülete nem tud adni.

  Az alapkompozíciót olyan anyagok közül kell kiválasztani, amelyeket alacsony nedvszívó alapokra terveztek.

  A következő lépés a felület felszínének megmérése. Ehhez egy önterülő vegyületet használhat, de cement alapon kell kiválasztania. A következő lépések csak a réteg teljes száradása után lehetségesek.

  Ideje a vízszigetelés. Ez a szakasz teljesen feleslegesnek tűnhet, mert már van elegendő réteg, amely képes megtartani a nedvességet, és még egy régi réteg is. Azonban a régi csempe nem valószínű, hogy a jó vízszigetelés garanciájává válik, mert működés közben a csempe vagy varratok feltörhetnek, és a repedések, amelyek nem láthatók a szem számára, nedvességet szivárognak meg. Ezen kívül vízszigetelés, talán a legkisebb a költségfázisban, ami viszont megakadályozza a penész előfordulását.

  Szintén kívánatos gumírozott szalagot használni. A szobát körülölelte, úgy hogy a fele a falon, a másik felén pedig a padlón volt. Következő - szabványos cserép lefektetés.

  Fal dekoráció. De kevesen javasolják, hogy a régi falak tetejére ragasszanak csempéket, és ennek okai vannak. A modern ragasztók nagyon jó tapadást tesznek lehetővé, de nem mondhatjuk ugyanezt a kompozícióról, amelyen a régi cserép lógott. Mindenesetre az első dolog, hogy leszereljük a csempe, amely gyanús gyenge rögzítés. Ehhez a jól használható gumi kalapácshoz. Miután megérintett egy csempe, hallani vagy látni azokat a lapokat, amelyeket el kell távolítani.

  Az összes olyan bontás után, amely a régi cserép súlya alá eshet, fel kell készülni a bélés felületére. Számos lehetőség van: egyszerű zsírtalanításról a fényes felület teljes eltávolítására. Melyiket választja rajtad. Javasoljuk, hogy ne hagyja ki a zsírtalanítás pillanatát.

  Egyes kézművesek teljesen eltávolítják a réteget a csemperől, néhányan az aprítót keresztben elvágják. Lehetőség van olyan kompozíciók használatára, mint a "Betonokontakt". Nincs pontos univerzális felszíni előkészítő algoritmus - mindent egyedileg megoldanak a régi bevonat jellemzői és a vágya alapján.

  Hogyan lehet eltávolítani a csempe a fürdőszobában a falról?

  A járólapok a klasszikus felületűek a zuhanyzóhoz. A kerámia csempe nagy teljesítményt nyújt. Tartós, megbízható, jó erőt képvisel, ráadásul környezetbarát és tűzálló. Ezenkívül a csempe nem félek a magas páratartalomtól, piszoktól és portól, és megjelenésük is megjelenhet. Természetesen, mint bármely más anyag, gyengeségei vannak.

  Például egy bizonyos idő elteltével a kerámia kopása megtörténik, vagy a felületének különböző károsodása következik be. Hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról? Cserép cseréje idő és erőfeszítés. Azonban annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a fürdőszobába, meg kell szüntetni a régi felületet, és ezt, anélkül, hogy megfelelően megsérti az alapítvány vagy a szomszédos befejezése ugyanazon a falon. Mindenesetre a csempe cseréjének kérdése releváns.

  A régi bevonat minőségének értékelése

  Az előző réteg lebontása előtt tisztában kell lennie azzal, ahogy van. Ebben az esetben, ha a kerámia szerelése ragasztóval történt, akkor a ragasztókompozíciótól való megtisztítás nem lesz meggyőző. Elvileg ez egy hagyományos kalapács és véső. Ezenkívül az erős vágy a régi csempék megmentésére, azonban ehhez sokkal gondosabban kell eljárnia.

  Ha a fürdőszobában a régi cserépet cementhabarcsra helyezték, amely sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a ragasztó, akkor az eltávolítása sokkal nagyobb erőfeszítést igényel. A kerámiatermékek leszereléséhez speciális felszerelésre van szükség, valamint egy bizonyos készséggel. Az előző felület eltávolításához szükséged lesz egy perforátorra, és az átfogó folyamat hosszú időt vesz igénybe, és a régi csempe nem menthető.

  Előkészítő szakasz

  Az elavult kerámiák eltávolítása a falról vagy a mennyezetről mindig szennyeződés, por és építési törmelék keletkezése esetén következik be. A javítási munka negatív következményei által okozott károk elkerülése, pontosabban csökkentése érdekében legjobb a műanyag fóliával ellátni a környező területet. A szivattyút puha ruhával kell bevonni, más törékeny dolgokat is fel kell taszítani a régi rongyokat, hogy megkönnyítsék a cserépdarabok bukását.

  Tudnia kell! Ebben a szakaszban a munkát különleges ruhákban kell elvégezni, hosszú ujjú, védőszemüveg és légzőkészülék.

  Egy vagy több termék leszerelése

  Vannak olyan helyzetek, amikor a régi cserép csak sérült, azaz töredékes. egy vagy több kerámiatermék cseréjét követeli meg. Ebben az esetben a teljes körű munka nem éri meg. Elég, ha a cserépet új csempeelemre vagy annak megfelelőre cseréli a fürdőszobában. Először is ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bontási munka indokolatlanul nagy kiadást igényel az erőfeszítések vagy az idő alatt.

  Így a munka szakaszai:

  1. Egy szokásos ruhát vagy lágy szivacsot meleg vízben nedvesítenek, majd a simító áztatják.
  2. Várakozásunk szerint a habarcs lágyul, és óvatosan levágjuk egy spatulával.
  3. Cserélje meg a csempe felületét egy vésővel vagy egy perforátor szélsőséges esetben. Ez azért van, hogy megtudja, hol vannak a nyílások.
  4. Szerelje fel a vésőt a kiválasztott területre és finoman kopogassa a kalapácsot, hogy elszakítsa a területet.

  Fontos tudni! A csempefragmentumok eltávolításához fel kell kötni a vágógépet a vetőgépen, és átlósan kell vágnia a kerámiaterméket. Ezután egy véső és egy kalapács, hogy befejezze az egészet.

  Hogyan lehet menteni a cserépet?

  Hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról és menteni? A csempe mentéséhez meg kell próbálnod egy kicsit. A cementhabarcsot gondosan el kell távolítanunk. Ezenkívül meg kell értenünk, hogy sok erőfeszítés elpazarolt, mivel elég egyszerű, mennyi időigényes eljárás. Azonban számos kerámiatermelést biztonságban és hangzásban tart. lépéseket:

  1. A permetezés, a hagyományos ruhával vagy szivacs meleg vízzel megnedvesíti a habarcsot.
  2. Az eltávolítás és a feldolgozás mindig a sor tetején kezdődik.
  3. A közbenső öltéseket gondosan eltávolítják egy hagyományos simítóval.
  4. Helyezze a vésőt a felső és az alsó csempe között, és csavarja be a csempe szélét.
  5. A kerámiát a felszíntől elkülönítjük, ha nehézségek merülnek fel, akkor a kalapácsot könnyedén meg kell érinteni a szerszámon.
  6. Ezután eltávolítjuk a ragasztóanyagot vagy a cement habarcsot. Ebben az esetben speciális formulákat kell alkalmazni, vagy rendszeres kaparót használhat.

  Szétszerelés mentés nélkül

  Annak érdekében, hogy a kerámia burkolólapot a fürdőszobában ne vegye fel, erős érvekre van szükség. Gyakran fontosabb, hogy szétszereljük a goalt, mint gondoskodni az integritásáról. A speciális szerszámok használata perforátor formájában nagyban megkönnyíti ezt a feladatot, miközben jelentősen csökkenti az időt. A kézi üzemmódban való munkavégzéshez kalapáccsal és vésővel kell rendelkeznie, azonban ez meglehetősen időigényes folyamat.

  • Meg kell kezdeni a befejező anyag leszerelésével. Ehhez gondosan súrolja az ízületeket meleg vízzel, szivacsjal vagy ruhával, valamint spray palackkal. Ez nagyban megkönnyíti a szétszerelést és csökkenti a por mennyiségét.
  • A fazekasság szélét egy véső akasztja. Ezután elkülönül a falfelülettől. A hatékonyság növeléséhez kalapácsot vehetsz. Abban az esetben, nehéz kerámiával, akkor telepítse a véső közepén a csempe, és használja a kalapács keményen ütni.
  • Sokkal könnyebb egy perforátorral dolgozni, mivel csökkenti a munkaidőt, de nehezebb megszerzésére. A csempék szétszereléséhez a fürdőszobában ezzel a szerszámmal célszerű a fúvókás vésőt használni. Ráadásul az eljárás ugyanaz lesz, mint a kézi üzemmódban.

  Hogyan lehet eltávolítani a régi csempe a padlóról - lehetőségek és elérhető eszközök

  Még egy ilyen tartós és minőségi bevonat, mint csempe, esetleg használhatatlanná válhat, így esetleg ki kell cserélni. Ezenkívül vannak olyan esetek, amikor a tulajdonosok csak a lakás belsejét akarják megváltoztatni, de nem a régi csempe kivágására, hanem a szétszerelésre annak érdekében, hogy más helyre használják. De hogyan lehet eltávolítani a csempe a padlóról anélkül, hogy károsítaná egyidejűleg, nem mindenki tudja. Ezt megvitatni fogjuk anyagunkban.

  Megjegyezzük, hogy a burkolólapok szétszerelésével kapcsolatos nehézségek nagy része pontosan azokban az esetekben merül fel, amikor a tulajdonos újrahasznosítani akarja. Egy ilyen eljárás különös gondosságot igényel, míg a csempék megszüntetése általában nem sok időt és energiát igényel.

  A csempékkel való munkavégzés biztonsága

  Mielőtt eltávolítaná a cserépet a padlóról, érdemes figyelembe venni, hogy az anyag legfeljebb 80% -át károsíthatja, mivel ez a folyamat nagyon nehézkes.

  Mielőtt elkezdené a szétszerelést a padlólapon, fontos gondoskodni arról, hogy ne legyenek elektromos vezetékek vagy vízvezetékek. Rendszerint nem helyezkednek el a padlón - kivétel a fűtési rendszerek a padlófűtésnél. Egyesek azonban sérthetik az általánosan elfogadott szabványokat, ezért előzetes ellenőrzésre van szükség.

  A légzőrendszer védelme a csempe eltávolításakor keletkező porból és a csempe vagy cement nagy darabjaiból gézzsinórban vagy légzőkészüléken kell dolgoznia. A szemeknek üvegekkel is védettnek kell lenniük.

  Mivel a cserépdarabok és a porelhárítás elkerülhetetlen a bútorok vagy a vízvezetékek károsodását okozhatják, mielőtt a burkolólapokat lecsukja a padlóról, a szobának minden tárgyát egy vastag ruhával vagy egy régi takaróval kell bevonni. Javasoljuk, hogy a kezedben építési kesztyűt kell viselni, hogy megakadályozza a cserépdarabok darabolását.

  Ha az egész lakásban javítani kíván, akkor a csempe bontását a szoba befejezése előtt meg kell tenni, különben a por és a törmelék károsíthatja azt.

  De ha piszkos építési munkát végeznek csak egy szobában, mielőtt eltávolítaná a régi cserépet a padlóról, a szoba kijáratát nedves ruhával vagy filmből kell bevonni.

  Csempe eltávolítási módszerek

  A padlóról történő csempe eltávolítására szolgáló módszer kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy melyik ragasztóanyagot helyezték el, és hogy fontos-e megőrizni az érintetlen felületet annak ismételt alkalmazásához. Megjegyezzük, hogy a cementhabarcs, amely a csempe rögzítését szolgálta, lehetetlenné teszi, hogy károsodás nélkül szétszereljék. Ebben az esetben a burkolólapot csak nyers erővel lehet eltávolítani.

  Háromféleképpen lehet eltávolítani a padlót:

  1. Leszerelés kalapáccsal és vésővel.
  2. Csempék eltávolítása perforátorral vagy kalapácsfúróval.
  3. A fém horgok használata.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a módszerek bármelyike ​​megköveteli a tiszta műveletsorozatot, valamint a speciális eszközök elérhetőségét.

  Cserép eltávolítása kalapáccsal és vésővel

  Abban az esetben, ha a burkolat alatt lévő beton betonból vagy téglából készül, és a csempe ragasztóval van rögzítve, elfogadható, hogy vésővel és kalapáccsal óvatosan eltávolítják a padlót.

  Tehát a munkához szüksége lesz:

  • kalapács;
  • egy vékony, széles pengével ellátott véső, vagy egy széles simítóval vagy lapos csavarhúzóval;
  • mosogatórongy és medence vízzel;
  • kaparó a habarcs eltávolításához.

  Először távolítsa el a habarcsot a csempék között. Ehhez nedves mosogatóronnyal előzetesen megnedvesítették, majd tisztítsák meg a lágyított habarcsot egy kaparóval az alapra. Az ilyen munkák ismételt nedvesítést igényelhetnek, különösen akkor, ha a habarcs régi.

  A cementhabarcs haszontalan. Eltávolításához használjon egy darálót egy kővel. A varratokat kissé mélyebbre vágják, mint a csempe vastagságát, így sokkal kényelmesebb a csempe beillesztése és a forgácsolás minimalizálása a mechanikai anyag eltávolítása miatt.

  Szakemberek javasolják, hogy elkerüljék a kialakulását csipek, mielőtt eltávolítja a régi csempe a padlóról, ragassza a széleket több réteg maszkoló szalaggal. Ebben az esetben ne felejtse el a védőfelszerelést - szemüveget és légzőkészüléket.

  Kezdeni szétszerelése csempe a falon a legjobb a fentről, fokozatosan megy le. De hol kezdjen eltávolítani a padlót - ez nem számít. Sokkal kényelmesebb, ha a csempe nem terjed ki a helyiség teljes területére, akkor könnyen beilleszthet egy vésőt a fal és a csempe között, majd óvatosan szakítsa le. De ha az egész terület tele van csempével, egyiküket fel kell áldozni, megtörve. Az üres területről folytathatja a többi csempék bontását.

  Ha a habarcs eltávolítása után megállapítja, hogy a csempe egy ragasztós alapon ül, azt is áztassa, hogy gyengéden elkülönítse az alapanyagot. Tehát a ragasztót bőségesen nedvesítik vízzel, majd egy vésőt helyeznek be a csempe egyik széle alá, könnyedén megérintve. Ezután a vésőt oldalra tolják, és hasonlóan megmunkálják - a csempe teljes területére.

  Ezután nedvesítse újra a ragasztót, és ismételje meg az eljárást, amíg a csempe teljesen el nem múlik. Ez egy meglehetősen időigényes folyamat, azonban lehetővé teszi a bevonat minél nagyobb mértékű védelmét a szétszerelés során, így alkalmas további felhasználásra.

  A véső helyett egy vékony, lapos csavarhúzót használhat - fokozatosan a csempe alatt minden centiméterrel elindul, hogy elpusztítsa a ragasztóréteget, előzetesen áztassa.

  Csempék eltávolítása perforátorral

  A cserép eltávolításához egy perforátort használnak, egy speciális fúvókát használnak, széles megszakítóval. A régi bevonat eltávolításának ez a módja a legegyszerűbb és leggyorsabb, de ez is a legmelegebb, legöregebb, és nem tartja meg az anyagot utána. A perforátor teljesen eltávolítja a burkolólapot, apró darabokra bontja, bár működési elve hasonló a kalapács és a véső használatához.

  Mivel a perforátor használata nagy erőfeszítést igényel, a vele való munkavégzéshez személyi védőfelszerelést kell használni - szemüveget, légzőkészüléket, védőkesztyűt.

  A csempe eltávolítása fémhorgokkal

  A kerámia burkolólapok eltávolítására szolgáló fém horgok egy alternatív módszer, amely lehetővé teszi, hogy ezt a lehető legaktuálisabban tegye meg. Horgok gyártásához hasznos régi csavarhúzók, vagy fém kemény huzalok.

  Miután a habarcsot eltávolították a csempecsatlakozásokból, a horgokat a csempe alatt kezdték el és szétszerelték. Ezzel a módszerrel eltávolíthatja az alaplemezhez lazán csatolt csempéket, hogy kicserélhesse őket. Ezt a módszert a videó részletesebben szemlélteti.

  Tisztítólapok a ragasztótól és a cementmaradéktól

  A kerámia burkolólapok további felhasználásra alkalmasak, a hátoldalát le kell tisztítani a ragasztó maradványaiból, a bázisból vagy a felesleges cementhabarcsból. Egy egyszerű cserépragasztót az anyag felületéről egy spatulával lehet eltávolítani, amely vízzel megnedvesített ragasztó levágására használható.

  Ha a készítmény nagy részét eltávolítják, a ragasztó maradványait csiszolópapírral vagy ecsettel kell tisztítani. A cementes helyzet kissé másnak tűnik.

  A cementhabarcsok eltávolításához a csempe több órán át vízben áztatható, miután a talaj vésővel vagy éles spatulával tisztítható. Ha a szokásos áztatás nem elegendő, akkor a cement nedves felületét kénsóval süppedjük meg újra vízzel.

  A só fellazítja a cementet, így eltávolítható. Ha ez sem eredményezne eredményt, speciális munkadíjat lehet vásárolni.

  Így teljesen le lehet szedni a burkolólapot anélkül, hogy önmagában károsítaná. Mindazonáltal figyelembe kell venni a keverék rögzítésének típusát, valamint a csempe lefektetésének módját.