Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet eltávolítani a csempe a fürdőszobában a falról?

A járólapok a klasszikus felületűek a zuhanyzóhoz. A kerámia csempe nagy teljesítményt nyújt. Tartós, megbízható, jó erőt képvisel, ráadásul környezetbarát és tűzálló. Ezenkívül a csempe nem félek a magas páratartalomtól, piszoktól és portól, és megjelenésük is megjelenhet. Természetesen, mint bármely más anyag, gyengeségei vannak.

Például egy bizonyos idő elteltével a kerámia kopása megtörténik, vagy a felületének különböző károsodása következik be. Hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról? Cserép cseréje idő és erőfeszítés. Azonban annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a fürdőszobába, meg kell szüntetni a régi felületet, és ezt, anélkül, hogy megfelelően megsérti az alapítvány vagy a szomszédos befejezése ugyanazon a falon. Mindenesetre a csempe cseréjének kérdése releváns.

A régi bevonat minőségének értékelése

Az előző réteg lebontása előtt tisztában kell lennie azzal, ahogy van. Ebben az esetben, ha a kerámia szerelése ragasztóval történt, akkor a ragasztókompozíciótól való megtisztítás nem lesz meggyőző. Elvileg ez egy hagyományos kalapács és véső. Ezenkívül az erős vágy a régi csempék megmentésére, azonban ehhez sokkal gondosabban kell eljárnia.

Ha a fürdőszobában a régi cserépet cementhabarcsra helyezték, amely sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a ragasztó, akkor az eltávolítása sokkal nagyobb erőfeszítést igényel. A kerámiatermékek leszereléséhez speciális felszerelésre van szükség, valamint egy bizonyos készséggel. Az előző felület eltávolításához szükséged lesz egy perforátorra, és az átfogó folyamat hosszú időt vesz igénybe, és a régi csempe nem menthető.

Előkészítő szakasz

Az elavult kerámiák eltávolítása a falról vagy a mennyezetről mindig szennyeződés, por és építési törmelék keletkezése esetén következik be. A javítási munka negatív következményei által okozott károk elkerülése, pontosabban csökkentése érdekében legjobb a műanyag fóliával ellátni a környező területet. A szivattyút puha ruhával kell bevonni, más törékeny dolgokat is fel kell taszítani a régi rongyokat, hogy megkönnyítsék a cserépdarabok bukását.

Tudnia kell! Ebben a szakaszban a munkát különleges ruhákban kell elvégezni, hosszú ujjú, védőszemüveg és légzőkészülék.

Egy vagy több termék leszerelése

Vannak olyan helyzetek, amikor a régi cserép csak sérült, azaz töredékes. egy vagy több kerámiatermék cseréjét követeli meg. Ebben az esetben a teljes körű munka nem éri meg. Elég, ha a cserépet új csempeelemre vagy annak megfelelőre cseréli a fürdőszobában. Először is ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bontási munka indokolatlanul nagy kiadást igényel az erőfeszítések vagy az idő alatt.

Így a munka szakaszai:

 1. Egy szokásos ruhát vagy lágy szivacsot meleg vízben nedvesítenek, majd a simító áztatják.
 2. Várakozásunk szerint a habarcs lágyul, és óvatosan levágjuk egy spatulával.
 3. Cserélje meg a csempe felületét egy vésővel vagy egy perforátor szélsőséges esetben. Ez azért van, hogy megtudja, hol vannak a nyílások.
 4. Szerelje fel a vésőt a kiválasztott területre és finoman kopogassa a kalapácsot, hogy elszakítsa a területet.

Fontos tudni! A csempefragmentumok eltávolításához fel kell kötni a vágógépet a vetőgépen, és átlósan kell vágnia a kerámiaterméket. Ezután egy véső és egy kalapács, hogy befejezze az egészet.

Hogyan lehet menteni a cserépet?

Hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról és menteni? A csempe mentéséhez meg kell próbálnod egy kicsit. A cementhabarcsot gondosan el kell távolítanunk. Ezenkívül meg kell értenünk, hogy sok erőfeszítés elpazarolt, mivel elég egyszerű, mennyi időigényes eljárás. Azonban számos kerámiatermelést biztonságban és hangzásban tart. lépéseket:

 1. A permetezés, a hagyományos ruhával vagy szivacs meleg vízzel megnedvesíti a habarcsot.
 2. Az eltávolítás és a feldolgozás mindig a sor tetején kezdődik.
 3. A közbenső öltéseket gondosan eltávolítják egy hagyományos simítóval.
 4. Helyezze a vésőt a felső és az alsó csempe között, és csavarja be a csempe szélét.
 5. A kerámiát a felszíntől elkülönítjük, ha nehézségek merülnek fel, akkor a kalapácsot könnyedén meg kell érinteni a szerszámon.
 6. Ezután eltávolítjuk a ragasztóanyagot vagy a cement habarcsot. Ebben az esetben speciális formulákat kell alkalmazni, vagy rendszeres kaparót használhat.

Szétszerelés mentés nélkül

Annak érdekében, hogy a kerámia burkolólapot a fürdőszobában ne vegye fel, erős érvekre van szükség. Gyakran fontosabb, hogy szétszereljük a goalt, mint gondoskodni az integritásáról. A speciális szerszámok használata perforátor formájában nagyban megkönnyíti ezt a feladatot, miközben jelentősen csökkenti az időt. A kézi üzemmódban való munkavégzéshez kalapáccsal és vésővel kell rendelkeznie, azonban ez meglehetősen időigényes folyamat.

 • Meg kell kezdeni a befejező anyag leszerelésével. Ehhez gondosan súrolja az ízületeket meleg vízzel, szivacsjal vagy ruhával, valamint spray palackkal. Ez nagyban megkönnyíti a szétszerelést és csökkenti a por mennyiségét.
 • A fazekasság szélét egy véső akasztja. Ezután elkülönül a falfelülettől. A hatékonyság növeléséhez kalapácsot vehetsz. Abban az esetben, nehéz kerámiával, akkor telepítse a véső közepén a csempe, és használja a kalapács keményen ütni.
 • Sokkal könnyebb egy perforátorral dolgozni, mivel csökkenti a munkaidőt, de nehezebb megszerzésére. A csempék szétszereléséhez a fürdőszobában ezzel a szerszámmal célszerű a fúvókás vésőt használni. Ráadásul az eljárás ugyanaz lesz, mint a kézi üzemmódban.

3 módja, hogy finoman távolítsa el a csempe a falról a fürdőszobában

Azok közül, akik saját kezükben szeretnék javításokat végezni, a vén csempék szétszereléséről szóló vita nem csökken. Minden otthoni mester saját algoritmust kínál. Próbáljunk lépésről lépésre szétszerelni ezt az eljárást, eloszlatni a mítoszokat és javaslatot tenni az optimális megoldásra.

A régi bevonat minősége

A bontási folyamat közvetlenül attól függ, hogy a régi bevonatot milyen módon helyezték el. A cement alapú habarcsok sokkal erősebb kötést biztosítanak a szubsztrátumhoz, mint a ragasztó. Ebben az esetben, ha eltávolítani a csempe a falról, akkor szüksége van egy ütés és bizonyos készségekkel dolgozni vele.

Ha a cserépet rendszeresen ragasztják, minden sokkal egyszerűbb - elegendő kalapács és véső. Nagy vágyakkal megmentheti a régi cserépet, de erre mindent nagyon óvatosan kell végrehajtania.

A bontási folyamat előkészítése

Ne felejtsük el, hogy a leszerelést mindig nagy mennyiségű por és törmelék kísérik. A fürdőszobában ez különösen fontos, mivel a modern vízvezeték olyan törékeny anyagokból készül, amelyek könnyen megsérülnek. Ezért, hogy szabadítsa fel a falakat a régi csempékről, fel kell készülnie.

 1. A padlót 2 rétegben műanyag burkolattal fedjük le.
 2. Minden törékeny felületet - fürdőkádat, mosdót, mosdót stb. - puha béléssel védjük (szükség esetén rongyot, öreg törülközőt vagy takarót lefedhetünk), és fedjük le fóliával.

Minden további munkát kizárólag személyi védőfelszereléssel kell elvégezni: légzőkészüléket, védőöltözetet és speciális szemüveget. A kezeket kesztyűvel kell védeni, és a lábakat kemény talppal kell ellátni zárt cipőben.

Bontási folyamat

Az első dolog, amit meg kell tennie, amikor elkezd dolgozni, hogy megtalálja a gyenge pontot a szélsőséges felső lapka a jobb oldalon (balkezesek, minden utasítást kell tükrözni). Ehhez finoman kopogtatni kell a felületét kalapáccsal. Miután ürességet találtunk egy véső és egy kalapáccsal, elszakítottuk a termék egy darabját.

Javasoljuk, hogy az egész felületet lehúzzuk, és először üres helyeket távolítsunk el. Ellenkező esetben hirtelen összeomolhat (néha egészben).

Ha nincsenek üregek, akkor a vágónak átlósan kell vágnia a lapkát, és további kalapáccsal és vésővel kell lebontania.

Miután az első lemezt eltávolították, a folyamat többi része könnyebbé válik. Itt van egy lépésről lépésre szóló útmutató.

 1. Alaposan nedvesítsük be a varrásokat egy szivacsjal meleg vízben. Hagyja, hogy áztassa a habarcsot.
 2. Vegye ki a simítót az ízületekből anélkül, hogy károsítaná a széleket (célszerű spatulát vagy csavarhúzót használni). Először távolítsa el a legfelső sorot - és így tovább, annak érdekében, hogy a legalsó legmagasabb. Minél alaposabban végezzük ezt a szakaszt, annál könnyebb lesz a további folyamat.
 3. A véső a felső és a következő sor közé illeszkedik a varrásba, hogy a felső csempe lehúzható legyen. Itt fontos, hogy érezzük a megfelelő szöget, általában körülbelül 45 0. A véső ékként hat a fal és a bevonat között. Először megpróbálunk csúsztatni egy vésőt, és egy kis rést hozni a falban kb. A csempevég közepén, majd balra és jobbra (közelebb a termék széleihez). A hornyok elkészítésével ismét csúsztassa a vésőt középen.
 4. Poddev csempe, külön a falról. Nem mindig könnyű és először. Aztán egy kalapács jön a mentésre. A vésőt többször meg kell ütni, minden alkalommal, amikor kissé növeli az erőt. Ugyanakkor meg kell próbálnia eltávolítani a csempe a falról. Előbb vagy utóbb el fog süllyedni - vagy csak egy darab törik el. Az utóbbi esetben érdemes újrahasznosítani egy vágógépet. A régi cserép maradványait átlósan vágjuk, és vésővel (szélsőséges esetben lyukasztóval) befejezzük a munkát.

A több rétegben ragasztott szalag védi a csempe széleit a sérülésektől, és később is használható.

 • Ha a kerámia burkolólapok megőrzésének feladata nem éri meg, sokkal gyorsabb munkát végezhet egy perforátort speciális fúvókával. Ebben az esetben ajánlatos leszerelni felülről lefelé és balról jobbra. Az elektromos kéziszerszámok használata jelentősen felgyorsítja a folyamatot.
 • A kerámia bevonat lebontása után a megmaradt ragasztót vagy habarcsot lehúzzák. Különleges formulációk vannak, amelyek megkönnyítik ezt a munkát.
 • A fal megtisztított felületét mély penetrációs alapozóval kezeljük, majd szárítás után a felületet további finiselésre lehet használni.

  Különösen nehéz esetek

  Bizonyos esetekben a burkolólapok ilyen módon történő lebontása nem lehetséges. Tekintsük őket részletesebben.

  Csempék eltávolítása a gipszkarton faláról

  Ha a lapkát közvetlenül a gipszkartonra helyezték, akkor a kopogás nem működik. A partíciót teljesen le kell szerelni. De vannak olyan helyzetek, amikor egy gipszkarton falát először vakolták, és csak akkor rakott le egy réteg csempe. Ebben az esetben lehetőség van csak a fedél eltávolítására.

  1. Távolítsa el a habarcsot késsel vagy spatulával. Fontos, hogy teljesen tisztítsa meg a varratot.

  Ha a varrat nem tisztítható, akkor a csiszolót kissé be lehet ragasztani 45 ° -os szögben a csempe középpontjához és a maradékot spatulával eltávolítani. A vágási mélységnek 1-2 mm-rel nagyobbnak kell lennie a csempe vastagságánál, különben megreped a bontáskor. Az asszisztens ebben a pillanatban bekapcsol és tartja a porszívó porszívót, ami megakadályozza, hogy a helyiségben szétszóródjon.

 • Használjon meleg, szappanos vizet a ragasztó vagy a cementhabarcs áztatásához.
 • A csempe vésővel vagy vésővel törölje le, és óvatosan vegye le. A csempe a gipsszel együtt kerül eltávolításra, a maradványokat gyorsan lehúzzák.
 • Végezzük el az alapozó és gipszkarton gipszkarton.
 • Ez a módszer segít megőrizni a partíciót, csökkentve a bonyolultságot és csökkenti a leszerelés költségeit.

  Bontó csempe fémhorgokkal

  A véső és a kalapács, és különösen a perforátor használata nem mindenütt megfelelő. A nehezen elérhető helyeken két, a régi P-betűvel meghajtott fémcsapágyból készült fémtartó segít.

  A varratok tisztítása és a burkolat alá helyezett felület elegendően nedves, helyezze be a horog alá az egyik szélét a csempe alá és a másik horog szélét a tetejétől - és húzza maga felé. Ez a módszer különösen akkor alkalmas, ha a csempe helyén van elhelyezve egy speciális ragasztóval. Ez segít abban, hogy ne rontsák el a termék megjelenését, és lehetőséget ad a befejező anyag felhasználására a jövőben.

  balesetvédelmi

  A bontási munkák során nagyon könnyű a falon áthaladó kommunikáció károsodása vagy sérülése. Ennek elkerülése érdekében a következő szabályokat kell követnie.

  1. Tisztázza a csövek és egyéb kommunikáció helyét, különösen az elektromos vezetékeket, és figyeljen ezekre a helyekre. A szerszámok használata ilyen körülmények között szigorúan tilos. A szétszerelést előnyösen speciális fémtartók alkalmazásával végezzük.
  2. A lyukasztó testnek dielektromos anyagból kell készülnie annak érdekében, hogy teljes mértékben megszüntesse az áramütés valószínűségét.
  3. A személyi védőfelszerelés megóvja a portól és a csempefoltoktól. Munkavégzés közben ügyeljen arra, hogy kesztyűt, védőszemüveget, speciális ruhát és cipőt használjon, és kalapácsfúróval vagy csiszolókészülékkel - légzőkészülékkel dolgozzon.
  4. A végrehajtás során a munka a szobában nem lehet kívülről, és az ajtót nem szabad lezárni. Annak megelőzése érdekében, hogy a por belépjen a szomszédos helyiségekbe, az ajtót szorosan fel kell függeszteni nedves lapokkal - ez nem zavarja a levegő áramlását, de az összes por megmarad rajta.

  A maradék habarcs és ragasztó eltávolítása

  A csempe felületének megtisztítása újbóli felhasználásra, valamint a maradék habarcs és ragasztó eltávolítása a falakról segít a kaparónak. Először a felületet jól nedvesíteni kell. A csempe még több órán keresztül vízben való áztatásra ajánlott. Kívánatos meleg víz használata szappannal feloldva.

  De egy cement habarcs szappan megoldás nem képes megbirkózni. A lágyításhoz sót használnak, ami meglazítja a cementet, elpusztítva a kristályrácsát. A végső tisztítást fém ecsettel végezzük. Az értékesítés során különleges megoldások találhatók, amelyek nagyban megkönnyítik a folyamatot.

  Miután elsajátította az alapokat, könnyedén lebontja a kerámia burkolólapokat a saját kezével, nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban. Például a kötény a konyhában ugyanúgy leszerelhető.

  Hogyan lehet eltávolítani egy régi csempe?

  • 2016/04/13

  Hogyan lehet eltávolítani egy régi csempe?

  Kétségtelen, hogy a fürdőszoba a legnehezebb része egy házban vagy egy lakásban. De ugyanakkor számos lehetőséget kínál arra, hogy bemutassa a technikailag művelt emberek számára rendelkezésre álló különféle készségeket, és akik képesek az önmagukat oktatni az olvasásra és a gyakorlatban az emberekre. Ebben a cikkben megmondjuk, hogyan kell óvatosan eltávolítani a lapkát.

  A fürdőszoba teljes felújítása a mesterek szerint több szakember részvételét igényli:

  • vízvezeték- és csatornarendszerek beszereléséhez;
  • a fürdőszoba csempe falainak és padlójának nézete;
  • elektromos berendezések;
  • specialista a fürdőszobai bútorok gyűjteményében.

  Valószínű, hogy egyik ilyen szakképzett szakember sem szeretne ilyen vonzó munkát folytatni, mint a cserép eltávolítása.

  Gyakran az üdvösség útja a rászorulók kezében van. Szabadidővel egy kompetens és technikailag kiképzett otthoni mester nem csak az egész szakembercserét helyettesítheti, hanem sokkal jobban is megbirkózik.

  A mi részünkre segítünk megosztani tapasztalatainkat és technológiáinkat, amelyek sok szakember számára ismeretlenek.

  Javítás a fürdőszobában

  Nem számít, mennyire jó a fürdőszoba, itt az ideje a teljes felújításnak. A legtöbb esetben erre mindent le kell vetni a téglára és a betonra.

  Javítás a fürdőszobában - időigényes folyamat

  Ez egy nagyon vonzó munka, amely nagy mennyiségű porral és építési hulladékkal jár, amelyet szintén el kell távolítani és el kell dobni egy megfelelő helyen.

  FIGYELEM!
  Amikor a redecoration végrehajtása és a feladat csak a csere cseréje, egy lehetséges megoldás az új bélés elhelyezése a régiben.
  Így sok energiát, időt és egészséget takaríthat meg.

  Minden vezető csemperagasztó gyártó kínál egy olyan anyagrendszert, amellyel egy új csempe közvetlenül egy régire helyezhető.

  Ez a megoldás nem teljesen felhőtlen, mivel problémák vannak a fürdőszobában lévő bútorokkal és berendezésekkel. Az is fontos, hogy a meglévő falak és a padló további 11-15 mm-t adjon hozzá.

  Az a kísértés, hogy a javítások minimális költséggel el tudnak menni, annyira erős, hogy a leleményes kézművesek elfogadható megoldásokat találnak ezekre és más problémákra.

  Azonban a valóság leggyakrabban az az eset, hogy amikor a régi bélést eltávolítják, az ember nem mindig veszi figyelembe, hogy milyen messzire kell járnia a pusztító tevékenységeiben.

  A régi burkolat eltávolítása

  Tehát menj a fő kérdésre - hogyan kell eltávolítani a régi cserépet.

  Távolítsa el a régi bélést

  A munkának ez a része a leginkább kellemetlen, de gyorsan véget ér. A nyílás mértéke függ a burkolat alatt lévő alapállapottól. Az ideális megoldás a csempe eltávolítása annak érdekében, hogy ne zavarja annak a bázisnak a sértetlenségét, amelyen a burkolólapot lefektetették.

  Még a régi bélés, ragasztott vastag réteg cement-homok habarcs hozzáadásával mész, a bázis lehet elég sima és kiváló minőségű, és nem kell megsemmisíteni a vakolat a tégla.

  Ebben az esetben a boncolás addig folytatódik, amíg a csövek el vannak helyezve, hogy azok helyettesíthetők legyenek. Néha el lehet kerülni ezt az elemet, ha más csöveket helyeznek el máshol. Ezután a régiek maradnak, és az újakhoz új csatornákat vágnak ki vagy ásnak ki.

  Tipp
  Mielőtt eldönti, mennyi ideig kell elszakadni, alaposan fel kell mérni az alap állapotát.
  Ellenőrizze, hogy szorosan a cementréteg, melyen a csempe tartott, szorosan kapcsolódik a téglafalhoz.

  Nem lehet eljutni a téglához!

  Kiderülhet, hogy az alap, amely első pillantásra erős, néha üreges, ha megérinti és leesik, amikor a kalapács első alkalommal keményen ütközik.

  A második probléma, amely később merülhet fel, az, hogy a régi bélés általában nem függőlegesen és a bázisához igazodik. Ha ez a hiba időben nem szűnik meg, akkor komoly problémák merülnek fel, például a kabin zuhanyozásának telepítésekor.

  A ragasztott csempe eltávolítása

  A nehézségek nem jelennek meg - ez elég egyszerű!

  Azokban az esetekben, amikor a csempe ragasztóra ültetett, és a bázis jól felkészült és kiegyenlített volt, a régi csempe eltávolítása és a fennmaradó ragasztó eltávolítása után egy új bélést folytathat.

  A maradék ragasztó eltávolításához megfelelő eszköz egy elektromos kaparó, vékony acél simítóval. A spatula csúcsának sztrájkját három fokkal szabályozzák.

  Annak érdekében, hogy a régi bélés alatt a lehető legnagyobb mértékben megmaradjon az alapja, nem ajánlatos darabokra törni a csempe, hanem a lehető legtávolabb levenni. Ehhez hagyományos bélyeget vagy 3-4 kg-os speciális súlykategóriát használhat.

  Perforátorok csempék eltávolításához

  Milyen pontok fontosak a puncs kiválasztásakor:

  • Ha szembe kell néznünk azzal, hogy hogyan lehet eltávolítani egy csempe anélkül, hogy megsérülnénk, és az alapot, akkor a perforátor jelentős előnye lehet az ütközés energiájának zökkenőmentes vezérlése.
  • Egy megfelelően megválasztott lapos vésővel kombinálva ez lehetővé teszi, hogy a csempe érintetlen maradjon, és ne vágja darabokra éles szélekkel. Tehát a bázis alatta marad, anélkül, hogy a csempedarabok maradványait meg kellett volna szakítani.
  • A lyukasztóval végzett munka során is fontos az alacsony kézmozgású rezgésszint. Válasszon egy kalapácsfúrót egy rezgéscsillapító rendszerrel.
  • A lyukasztónak egyszerűnek és kényelmesnek kell lennie minden térbeli pozícióban, beleértve a fejét is, minimálisan a kézfogást és egyszerre könnyedén meg kell birkóznia a feladattal.

  A megfelelő lapos bit kiválasztása szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy a munka folytatódjon.

  csempe véső

  Tipp
  Jobb, ha minőségi eszközöket választanak a jól ismert gyártók közül.
  Könnyű és kellemes dolgozni velük.
  És végül olcsóbbak.

  Óvintézkedések a csempe eltávolításakor

  A végén szeretném megjegyezni, hogy a munkát eltávolítása csempék kapcsolódó nagy mennyiségű építési por.

  Az egészség megőrzése érdekében a következő szabályokat kell használni:

  • szükség esetén védőálarc maszkban és kesztyűben kell dolgozni;
  • viseljen egy sapkát, hogy megakadályozza a szőr eltömődését porral;
  • győződjön meg róla, hogy védőszemükkel megvédi a szemét, hogy megakadályozza a por és az éles szélekkel ellátott cserépdarabok beleesését;
  • Ha egy nagyon poros környezetben dolgozik, egy jó ruhadarab egy vékony, puha ruhával, amely biztosan megvédi az egész testet, és olcsó, jó megoldás.

  Annak ellenére, hogy a munka csak a fürdőszobában zajlik, a por nyomai behatolnak az egész házba. A levegő áramlik a legkisebb lyukakon, és apró porrészecskékre terjed, bárhol is érheti el. Ezért szorosan lezárt ajtókkal és lehetőleg nyitott ablakkal kell dolgoznia.

  Védőruházat szükséges ebben a munkában

  következtetés

  Miután alaposan előkészítették, megfelelő eszközöket kaptak, anélkül, hogy megfeledkeznének a biztonsági óvintézkedésekről, könnyen megbirkózni olyan nehéz feladatsal, mint egy csempe cseréje a fürdőszobában.

  Óvatosan távolítsa el a régi cserépet a falról, hogy újra felhasználható legyen.

  Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

  A lakásokban vagy házakban végzett javítások szükségességével szembesülve gyakran a bevonatok széles választékának szétszereléséről van szó. Az egyik leggyakoribb probléma a csempe, különösen, ha valaki más régen, lelkiismeretesen helyezte el. Ha nem kell megtartani a régi bevonatot, akkor valószínűleg nem kell semmilyen probléma a leszereléssel, csak le kell vágnia, és meg kell verni egy perforator segítségével. De hogyan lehet eltávolítani a csempe a falról, ha újra kell használni? A gazdaságos tulajdonosok használhatják a falakról eltávolított csempe díszítésére a dachában, a garázs vagy a műhely javításában, valamint sok más helyen, ezért részletesebben foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel.

  Távolítsa el a régi cserépet a falról: vegye figyelembe az árnyalatokat

  Fotók az oldalon: Mr-build.ru

  Annak érdekében, hogy a csempe a falról gondosan eltávolítható legyen, a mennyezet vagy a padlózatnak keményen kell dolgoznia, mivel nincs nagy probléma, ha ezt az egészet vésővel vagy perforátorral lehasítjuk. De a takarékos anyag újrahasznosítására való mentése nem lesz könnyű, de ha erőfeszítéseket teszel, nagyon irigylésre méltó eredményt kaphatsz. Természetesen az egész csempe megtakarítása valószínűleg nem fog működni, minden a készítő szakértelmétől, a habarcs minőségétől és a burkolat minőségétől, a bevonat hosszától és egyéb tényezőktől, de az erőfeszítéseitől is függ.

  Ha el szeretné távolítani a régi cserépet, először meg kell találnia, hogy milyen megoldásnak megfelelő. Ha cement-homokkeverék áll rendelkezésre, és hozzáadott lágyítószerekkel is könnyebb nem reménykedni, hogy megóvja a bélést sértetlenül. A cement nem fél a nedvességtől, mert idővel nem romlik, és valószínűleg a sérült anyag százalékos aránya többszörös lesz, mint amit a kimeneten beszerezhet. Ezért van értelme egyszerűen egy perforátorral dolgozni és összegyűjteni a töredékeket, hiszen öt egész csempe biztosan nem lesz hasznos az Ön számára.

  A cementhabarcsokkal kapcsolatos problémák, amelyeken a burkolólapot lefektetik, gyakran túl vannak a valódi szakemberek és a szakemberek erejével, így tapasztalat és gyakorlat nélkül nem érdemes ilyen összetett feladatot vállalni. Ha a cserépet a csemperagasztóra helyezték, akkor minimális károsodással próbálhatja meg eltávolítani, de fel kell készülnie arra a tényre, hogy még mindig veszteségek lesznek, és gyakran a bélés ötven százalékát teszik ki.

  Fotók az oldalon: SYL.ru

  Annak megértéséhez, hogy érdemes-e olyan munkát vállalni, mint a régi csempe eltávolítása a fürdőszobában, egyszerű kísérletet végezhet. Ehhez szükség van egy simítóval, egy kis kalapáccsal, amely gumibolyókkal vagy más hasonló eszközzel rendelkezik. Séta a falak vagy a padlók teljes területére, ahol eltávolítani kívánja a csempe falát anélkül, hogy károsítaná, és minden elemet könnyű mozdulattal kopogtatna. Ha a bélés alatt sok üreg van, akkor elkezdheti a munkát, de ha a telepítést lelkiismeretesen végzi, akkor könnyebb időt nem vesztegetni, bár úgy dönt.

  Alapvető technikák a régi csempék eltávolítására a falak faláról

  Fotók az oldalon: Vantazer.ru

  Ha határozottan eldöntötte, hogy most törölni kell a régi cserépet a fürdőszobában, és sürgősen készítsen speciális szerszámokat és eszközöket, valamint egyéni védőeszközöket. Mindenképpen el kell felejteni a biztonsági óvintézkedéseket, hiszen a törött csempe apró darabokra szétszóródhat, és nemcsak a bőrre károsíthatja, hanem a szemébe is juthat. Annak érdekében, hogy biztonságban maradhasson, jobb védőöltözetet és durvább cipőt viselni, speciális vastag kesztyűt, légzőkészüléket kapni, amely védi a légzőrendszert a portól, valamint a szemüvegeket. Előnyösebb, ha sárga színűek, a szem számára és a munka számára a legkedvezőbbek.

  Eszközök és felszerelések: mi jöhet hasznosnak

  Különböző méretű és konfigurációs kalapácsok leggyakrabban minden kézműves "arzenáljában" találhatók, akkor válasszon egy médiumot és még nehezebb dolgozni.

  Fotók az oldalon: Mr-build.ru

  • A véső biztosan hasznos lesz, anélkül, hogy alig lehet gyorsan és hatékonyan eltávolítani a csempe falából a fürdőszobában vagy bármely más helyiségben.
  • Nem bánt, hogy előkészítsen egy ütő csavarhúzót is, vagyis olyan, amelynek fogantyúja egyszerűen kalapáccsal való ütközésre lett kialakítva.
  • A bélyegzőre nincs szükség pontos munkavégzésre, de különösen nehéz területekkel csak segíteni tudsz. A fúvókáknak vésők, bitek, fúrók vagy tüskék formájában kell lenniük. Ha a gazdaságban nincs felszerelés, érdemes bérelni.
  • Hagyományos építő kés cserélhető pengével.
  • Több kis méretű spatula kisebb méretű, kívánatos az erősebb és nehezebbek kiválasztása, és nem rugalmas.
  • Előfordulhat, hogy a fugázószerkezet előtti eltávolítása a burkolólap és a varratok között szükség lehet egy vésőre, valamint egy speciális szerszámra, amelynek csiszolószegélye van.
  • A munka hasznos lehet Bulgária számára, amiért nem fájt a különleges fúvókák megvásárlásához a csempék közötti varratok eltávolításához.

  Bizonyos esetekben a szakemberek javasolják a forró drót használatát, amely mindkét végén meghajlott a horgokban. Az ilyen huzal átmérőjének legalább három-négy milliméteresnek kell lennie. A habarcsok előkenéséhez előkészíteni egy vödör meleg vízzel vagy más tartállyal, rongyokkal és szivacsokkal, mosószerekkel és más eszközökkel.

  Varrás előkezelés és felület előkészítés

  Fotók az oldalon: uniontiles.co.za

  Amikor egy csempe eltávolítása egy fürdőszobában van szükség sértetlenül, ami teljesen irreális, akkor el kell végeznie az előkészítő munkát. Minél jobban teljesítenek, annál könnyebb lesz az Ön számára, hogy megbirkózzon a feladattal, és a megtakarított csempék aránya sokkal jobb lesz a megfelelő megközelítéssel és felelősségteljes hozzáállással.

  • A helyiség pereménél a csempe közötti ízületeket alaposan meg kell nedvesíteni vízzel. A legegyszerűbb módja egy szivacs, amely szappanos és meleg megoldásba kerül.
  • Különleges szerszámmal, vésővel, háromszög alakú csavarhúzóval vagy éles simítóval távolítsa el a régi habarcsot. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk a csempe ragasztótól vagy fugázótömék nyomaitól, már részletesen ismertetjük a weboldalunkon található cikket, ezért nem fogjuk megismételni.
  • A varratok élei nem zavarják a kiegészítő tisztítást speciális kefével a háztartási fúrógépen. Ha nem találtak ilyeneket, egyszerűen törölje őket nedves ruhával és szappannal.

  Fotók a helyszínről: Zonavannoi.Ru

  Az elkészítés befejezése után a csempe egy kis "pihenő" -nek kell lennie, talán a nedves ragasztót vagy az alatta lévő megoldást kicsit megdagad, akkor sokkal könnyebb lesz a munka, és az egész csempe aránya több.

  A munka legegyszerűbb módja durva: hogyan lehet megverni a csempe a fürdőszobában

  Annak ellenére, hogy a lapkát sértetlenül szeretné tartani, érdemes megfontolni a durva bontás lehetőségeit, mivel ez a szükség minden munkahely bármely szakaszában felmerülhet. Például először egy csempe nagyon elfogadhatóan elmozdulhat, majd megáll, és nem maradt más, csak hogy csak megverte a csempeit, így érdemes felkészülni az események ilyen fejlődésére.

  Fotók az oldalon: domovenok.su

  • Győződjön meg róla, hogy az alap a csempe alatt tégla vagy beton, amely elég tartós.
  • Vigyázzon személyes biztonsági intézkedésekre, tegye be a kesztyűt, a maszkot és a védőszemüveget.
  • Kapcsolja ki a helyiségben lévő villamos energiát, védje meg a rétegelt lemezekkel való kommunikáció csövét.
  • Ha a padlóburkolatok későbbi javítását nem tervezik, akkor van értelme, és megvédi a burkolat töredékétől. Ezt kartonpapírból vagy rétegelt lemezből lehet készíteni, habarcsot készíthet.
  • Kezdje el a csempéket a felső sorból egy perforator segítségével, vízszintesen fokozatosan, és leesni.

  Ha a csempe egyszerűen visszapattan, használhat vésővel és kalapáccsal, de ebben az esetben jobb, ha nem használsz durva bontást, de próbáld meg eltávolítani az összes burkolatot a falról újrafelhasználásra. Ha szoros, akkor nincs más út.

  Óvatosan távolítsa el a csempe: részleges és teljes szétszerelés

  Előfordulhat, hogy a bevonat és a bélés csak néhány helyen sérült meg, vagy a falak közötti kommunikációra vagy kábelezésre van szüksége, akkor nem minden csempe leszerelése, hanem csak néhány darab. Ezzel a lehetőséggel azonban a csempe biztonságos és hangos tartása nagyon fontos, különösen, ha hosszú ideig vannak elhelyezve. Számos analóg lehet ebben a formában és színben, de aligha lehetséges egy szín és textúra egy-egy választása, hiszen még az egyes gyűjteményekhez tartozó, különböző időpontokban kiadott változatok is jelentősen különbözhetnek a textúrában és a színekben.

  Fotók a helyszínről: Zonavannoi.Ru

  • Nedvesítse meg a eltávolítani kívánt csempe körüli varrásokat, valamint a köztük lévő helyet.
  • Várja meg a megadott időtartamot, majd tisztítsa meg a varratokat a fenti kézikönyvben leírtak szerint.
  • Ismét megkötjük a hámozott kötéseket szappannal és vízzel.
  • Óvatosan csavarja fel a lapkát egy spatulával vagy vésővel minden oldalról, könnyedén megérintve egy kalapáccsal.

  Ha a hatás nem érhető el, akkor próbáljon forró vezetéket alkalmazni. Húzza a csempe széleit az ellenkező oldalon lévő horgokkal, és ne merészkedjen felé. A legfontosabb dolog az, hogy az erőkifejtést nem szögben kell alkalmazni, hanem merőleges a falra, akkor az eredmény elérhetõ. Az is előfordul, hogy a csempe eltávolítása a falról így nem fog működni, és akkor fel kell áldoznia egy elemet, miután megismételheti az összes tevékenységet másokkal, mivel elég lesz ahhoz, hogy közel kerüljön hozzá.

  Fotók az oldalon: hozayindoma.ru

  Végezzen hasonló eljárásokat mindegyik csempére, finoman összekötve, de vegye figyelembe, hogy elég vésővel vagy más eszközzel kell ütni. Ha látja, hogy egyáltalán nincs mozgás, akkor biztonságosan mondhatjuk, hogy valószínűleg ez a csempe hamarosan kitör, mert azonnal megszakadhat. A tapasztalt kézművesek vonakodva vállalják a csempe lebontását, különösen, ha meg kell menteni az anyagot, nem adnak garanciát a megtakarított csempék számáról, és nagyon jó fizetést is kapnak az ilyen kemény munkákért.

  Nem megbízható gipszkarton és titkai

  Fotók az oldalon: Recn.ru

  Amint a szakemberek hallják, hogy a csempéket a fürdőszobában kell eltávolítani, és a falak gipszkartonból készülnek, azonnal visszautasítják az ilyen munkából. Vagyis a csempe elválasztható a falról, valahogy természetesen lehetséges, de senki sem garantálja biztonságát és integritását. Az ilyen anyagok felületének a csempehez való tapadása annyira magas, hogy tartja, ahogyan a "fogak". Mindazonáltal, megpróbálhatod, különösen, ha van időd és hanguld, és hogy megy, szóval legyen.

  Óvatosan és minőségi módon távolítsa el a burkolólapot a falról anélkül, hogy károsítaná az alapot vagy a felületet, csak egy esetben lehetséges - ha nemrégiben helyezték el. Két vagy három nap, vagy legfeljebb egy hét, ez az igazi időszak, amelyre időzheted, hogy átgondoljon és intézkedjen, mert akkor komolyan szenvednie kell, mielőtt még több vagy kevésbé elfogadható eredményt érne el.

  • Pontosan ugyanúgy kell eljárnia, mint a csempeburkolat részleges leszerelésénél, azaz először meg kell szakítani egy csempe a felső sorból úgy, hogy az egész szerkezet, ha nem szilárdan a falhoz ragaszkodik, összeomlik a lábadhoz.
  • Ezután emelje meg a simítóval, vésővel vagy vésővel a csempe alatt, és óvatosan vegye le a falról.
  • Valószínűleg egy ilyen csempe elhagyja az alaprészeket, vagyis a gipszkartont, miután a munkát elvégezték, deborzongatónak tűnhet, és teljes cserét igényel, mivel sokkal kevésbé tartós, mint a kerámia csempe.

  Nehéz lesz később eltávolítani a maradványok a gipszkarton a csempe, valamint nyomai csempe ragasztó, hogy továbbra is a falon. Ha a fal elviselhető állapotban marad, akkor a szabálytalanságokat szokásos kárpitokkal javíthatja, és ha teljesen száraz, az új csempe felhelyezhető a felszínre, vagy a régi is tisztítható, ha szükséges.

  A régi csempék eltávolítása, a fürdőszoba bontásának árnyékai, a falakról való eltávolítás nélküli módszerek

  Néha szükséges, hogy óvatosan távolítsa el a régi csempe a falakról a fürdőszobában, például ha hasznos lehet egy másik szobának a jövőben való megjelenése, vagy az egyes termékek javítására. Ezenkívül, gondosan lebontva, a függőleges szerkezetben fennálló hibák valószínűsége csökken. Ennek eredményeképpen a javítások rövidebb idő alatt is elvégezhetők, mivel nincs szükség arra, hogy erőfeszítéseket hajtson végre a csapágyfalak durva felületeinek helyreállítására.

  Óvintézkedések a régi csempék eltávolításakor a fürdőszobában

  A munka megkezdése előtt a következő előkészületeket kell elvégeznie:

  1. Kapj kesztyűt, zárt ruhát, fejdísszel. Ez azért szükséges, hogy elkerüljük a szétszerelés során a repedésekkel való érintkezést.
  2. A légzésvédelem az előkészítés legfontosabb szakasza, mert amikor dolgozik, sok port szabadul fel, gyakran nehéz frakciókat tartalmaz. Ezért egyéni védőeszközöket kell használni, például légzőkészüléket vagy többrétegű géz maszkot.
  3. Különleges szemüvegek. Még akkor is, ha a lehető legaktuálisabban végzi a munkát, fennáll annak a veszélye, hogy a kis töredékek elfogynak. Ennek eredményeképpen a látásszervek szenvedhetnek.
  4. Ha el kell távolítanod a régi csempéket a fürdőszobában, ne feledje, hogy a por folyamán nagy mennyiségben jelenik meg. A szennyeződés a szomszédos helyiségekre terjed ki, ami azt jelenti, hogy a bontást lezárt ajtókkal kell végrehajtani.
  5. Javasoljuk, hogy az ablak nyitva maradjon, ha a fürdőszobában van.

  Előkészítő szakasz

  A csempe szétszerelését más típusú eszközzel végezzük, ez:

  Ezenkívül készítsen csiszolópapírt, speciális oldószert a ragasztó, spray és tiszta víz számára. Ha meg szeretné őrizni a cserép integritását, ajánlatos egy egyszerűbb eszközzel eltávolítani a burkolatot. Tegyen egy kalapácsot, vésőt, vésőt.

  Ha nincs szükség a dekoratív bevonat megőrzésére, használjon lyukasztót, fúrót vagy csiszolót. Abban az esetben, ha a csempe túl erősen van rögzítve, azt is meg kell verni egy elektromos szerszámmal. A szétszerelést megelőzően sűrű anyaggal kell lezárni a vízvezeték szerelvényeket. Egy ilyen intézkedés megvédi a csapokat, fürdõt, mosdót, WC-t a lehetséges károktól.

  A padlóburkolatot szintén le kell zárni. Sűrű polietilént, szövetet vagy kartonot használnak. Ez nemcsak a padlóra helyezett csempe felületét védi, hanem a munka végén is egyszerűsíti a tisztítási folyamatot. Elég a film összegyűjtése és rázása. A szoba bejárata vastag ruhával van lefedve, kívánatos nedvesíteni, ezért jobb lesz a por összegyűjtése.

  Válassza ki az eltávolítás módját

  A befejező anyag bontási folyamatának bonyolultságát számos tényező határozza meg, többek között:

  1. ragasztókészítmény;
  2. a dekoratív bevonat típusa: minél inkább porózus csempe volt használva, annál nehezebb eltávolítani, mert a keverék behelyezésekor behatol az anyag szerkezetébe és növeli a tapadást.

  A bélést könnyedén és gyorsan eltávolíthatja egy sima hátsó felületen. Az ilyen anyag szerkezete finoman porózus. Ebben az esetben a dekorációs réteg tapadása ragasztóval nem lesz elég erős, és gyorsan eltávolíthatja a csempe. A padlót nehéz leszerelni, ha a cementhabarcsot a technikával összhangban helyezték el: a keverék hőmérséklete megmaradt, a páratartalom megfelel a szabványoknak, a kompozíció nem változott. Ezután javul a megoldás minősége, erősödik.

  Hogyan lehet eltávolítani a lapkát anélkül, hogy károsítaná

  Távolítsa el a felületkezelő anyagot károsodás nélkül csak akkor, ha mechanikus szerszámot használ. Alkalmazzon lehúzó kaparót. Ezek az eszközök tisztítják a varratokat. Kezdje el az utolsó sort. Ahhoz, hogy óvatosan távolítsa el a csempe, meg kell telepíteni egy véső és nyomja meg egy kalapáccsal. Az ilyen műveleteket a cserép peremén különböző pontokon meg kell ismételni. Ezután akassza a csempe egy spatula és távolítsa el, tartja.

  Kalapáccsal és vésővel

  A ragasztóval lefektetett csempe szétszerelését egyszerű mechanikus eszközzel végezték. Ez a módszer alkalmas olyan esetekre, amikor a felületet a beton és a tégla durva alapja felett készítették. A véső és a kalapács mellett kisméretű lehúzó is szükséges. Ez eltávolítja a habarcsot a varratok között.

  Készítsen egy edényt meleg vízzel, valamint egy szivacsot. A vésőt két változatban használják: keskeny és széles pengékkel. Csempék szétszerelésére vonatkozó utasítások:

  • Szabadon nedvesítse meg a bevonatot vízzel, hagyja áztatni egy ideig.
  • Távolítsa el a habarcsot egy kaparóval és egy szivaccsal. Ha a varratot nem tisztították meg először, ismét megnedvesítették őket.
  • Az alkalmazott cementcsiszoló alapú cementhabarcs eltávolítása. Kiválasztható egy kis átmérőjű vágóél, és a varrás a csempe oldalán van vágva. A horony mélysége meghaladja a dekoratív felület anyagának vastagságát.
  • A homlokzat lefejtése nélkül az egyes termékek széleit maszkoló szalaggal (2-3 réteggel) védi.
  • A ragasztóval rögzített csempe eltávolítása nagy nedvesítéssel történik.
  • Ezután állítsa be a vésőt a függőleges felület és a befejező anyag között, majd többször kalapáccsal nyomja meg a szerszámot. A manipulációk megismétlődnek különböző helyeken, amíg a csempe el nem tűnik.

  fúró

  A csempe eltávolítása a fürdőszobában nemcsak magának az elektromos kéziszerszámnak, hanem speciális fúvókának is elő kell készülnie - penge formájában. A burkolat szétszerelésének elve megegyezik a korábban megfontolt esetben egy vésővel. Csak a munka sebessége lesz sokkal magasabb. Ennek a módszernek a hátránya a megnövekedett zajszint, nagy mennyiségű por, nehéz frakciók, amelyek levegőbe kerülnek.

  Ezen kívül óvatosan távolítsa el a csempe a fürdőszobában egy perforátor nem működik. Az elektromos kéziszerszám pusztító hatással van a díszítő bevonatra (csempe, kerámia). Ezért ezt a módszert csak olyan esetekben kell kiválasztani, ahol a bélést nem tervezték megtartani. Szükség van a szerszámon a nyomás mértékének szabályozására, mivel nemcsak a befejező anyag, hanem a durva bázis felső rétegei is nagy valószínűséggel pusztulnak el.

  Fém horoggal

  A csempe eltávolítása a falról fémhuzalokat vagy régi csavarhúzókat kell készíteni. A szerszámnak elég merevnek kell lennie ahhoz, hogy az az alkalmazott terhelés hatására ne torzuljon. Először meg kell áztatni a habarcsot. Az anyagot karmantyúval és szivaccsal távolítják el a varratból.

  Fontos, hogy teljesen tisztítsa meg a csempe közötti térséget.

  Az utolsó szakaszban a szerszámot mindkét oldalról a csempe alá helyezzük, és megpróbáljuk megemelni.

  A bontás zümmögései

  A munka elvégzésénél kövesse az utasításokat. Van azonban számos finomság, amely lehetővé teszi, hogy elkerülje a hibákat a bontási csempe a fürdőszobában.

  A falról

  Ebben az esetben a munkának a burkolat felső sorával kell kezdődnie. Ha a felület csak csempével van burkolva, akkor leegyszerűsíti a bontási folyamatot. A régi csempe eltávolítása a fal faláról a fürdőszobában egyszerűen készítsen egy vésőt a termék alatt a bevonat szélső sorában. Ha eltávolítja a kárpitot a felső részekről, ne felejtse el tartani a lapkát. Ez azt jelenti, hogy a munkát egy asszisztenssel kell elvégezni: egy személy a bélés eltávolításával foglalkozik, a második az anyag leesésétől tart. Ez megőrzi a lapkát.

  A padlóról

  A fürdőszoba csempeinek megveréséhez először meg kell becsülni a kommunikáció közelségeit, például ha van fűtött padló a helyiségben, vagy a csöveket varrják a durva hordozóba. Az építési kódokat nem mindig tartják be, ezért munka közben a vízellátó rendszer kábel / vezetékezése a szükségesnél közelebb áll.

  Ezt a tényezőt figyelembe kell venni, ha szerszámokat szét kell szedni (bolgár, fúró, kalapácsgép). Ebben az esetben vegye le a régi cserépet a padlóról, csak a durva bázis ellenőrzése után.

  Ha a falak gipszkarton

  Az anyag és a ragasztókompozíció tapadása olyan nagy, hogy rendkívül nehéz eltávolítani a bevonóréteget a GVL szerkezet felszínéről. Ennek ellenére még mindig eltávolíthatja a lapkát, ha a finomságokat betartják:

  1. Szükséges egy darabot eltávolítani a felső sorból vésővel és kalapáccsal. Ezután használja a spatulát a maradék csempe eltávolításához.
  2. A varratkötéseket különleges megoldás biztosítja.
  3. Ne gyakoroljon intenzív nyomást a GVL felületére.

  Néha a gipszkarton részlegesen deformálódik a csempe eltávolítása folyamán. A felső rétegek eltávolíthatók. Javítsa ki a helyzetet a gitt keverékkel. Egyes esetekben a partíció csere részei.

  Több elem cseréje

  A munka elvégzéséhez szükséges utasítások:

  • Hajtsa le a csempeburkolat övcsatlakozóit. Ehhez használjon fúrógépet (lyukak a perem körül), egy kaparót. A munkaterületet az eltávolítandó csempék száma határozza meg. Néha el kell távolítania egy vagy két szomszédos csempe.
  • A termék éleit egy vésővel, kalapáccsal többször simítsa meg.

  Abban az esetben, ha nem kell menteni a csempe, akkor megtörik egy perforátor.

  Csempe burkolat a fürdőszobában egyedül

  A lakás önálló javítása nemcsak jelentős pénzmennyiséget takarít meg, hanem lehetővé teszi annak biztosítását is, hogy minden munkát lelkiismeretesen végezzen. Rendszerint, ha van vágy és idő, a legtöbb otthoni javítási művelet nem különösebben nehéz, és önmagában, vagy egy vagy két családtag segítségével megteheti.

  Milyen lehetőségek vannak a "csempézéshez"?

  Ha azonban a konyha vagy a fürdőszoba felújítása szükséges, amikor teljesen ki kell cserélni a fal- és a padlóburkolatot, akkor józanul meg kell becsülnie erősségeit és a legmegfelelőbb választást:

  1. A munka egészét egy bérelt mester furnér hajtja végre. Az előnyök közül - csak választja ki a csempe típusát, a színeket és fizet a teljes munkaterületre, és minden más erőfeszítést a szakértők hoznak. A hiányosságok közül a jó mesterek nagyon költségesnek értékelik a munkájukat, és a "hackerek" akciói a legrövidebb idő alatt tele vannak összeomló csempével;
  2. Minden munkát, amit magad csinálsz. A legolcsóbb megoldás, de ebben az esetben a "csempék" munkájának minden árnyalatát meg kell elsajátítania, és meg kell vásárolnia a munkához szükséges szerszámokat (csempevágó, spatula a megoldás alkalmazására stb.). A végeredmény nagyon csalódást okozhat a másik felére, és biztosan nem élvezheti az elvégzett munka örömét;
  3. Ön részt vesz a régi csempe falainak tisztításának előkészítő szakaszában, és új ajánlatot ad az ajánlott személynek. Ez az opció kompromisszum az 1. és a 2. lehetőség között, akkor ebben az esetben a magas színvonalú munkavégzés mérsékelt költségek mellett garantálható.

  egy jó elektromos szerszámmal a folyamat gyorsabban megy

  Do-it-yourself csempe

  Szóval kérdezzük meg magunknak a kérdést: "hogyan lehet legyőzni a régi csempe a fürdőszobában vagy a konyhában?". Ehhez szükségünk van:

  • Kis kardfésű, széles pengével, kalapáccsal és vésővel. Szükség van egy beton vagy tégla alapú csempe megállítására. Az alkalmazott anyagoktól és a mester jóhiszemétől függően a régi csempe összeomolhat a kéz egyetlen érintéséből, vagy meg kell verni minden egyes csempe egyénileg;
  • Biztonsági szemüveg és kesztyű. Ezek a dolgok lehetővé teszik, hogy megvédje a szemeket és a kezek bőrét a kicsi és meglehetősen éles töredékektől, amelyek a kerámiák darabolásakor keletkezhetnek;
  • Garbage zsákok. Ebbõl a célból elõnyös lehet sûrû polietilénbõl készült tartályok alkalmazása, amelyekben az egész törött csempe összegyûjtõdik. A megmaradt érintetlen csempe azok számára ajánlható, akik az országban vagy egyéni garázsban szeretnék használni.

  technológia:

  A régi csempék eltávolításának folyamata egyszerű. A munkának a fal tetején kell kezdődnie, majd fokozatosan le kell aludnia.

  Ha a fürdőszobában vagy mosogatófelületen dolgoznak, akkor a lehető legjobb megoldás az lenne, hogy teljesen szétszereljük őket, vagy lezárjuk a védőanyagokat, hogy elkerüljük a zománc károsodását egy véletlenszerűen lecserélt csempefragmentumból. Ne felejtsük el, hogy zajos javítások csak az erre engedélyezett idő alatt végezhetők el (általában a munkanapokon 8 és 22 óra között, ünnepnapokon vagy hétvégén pedig egyáltalán nem zavarhatja a szomszédokat).

  Videó: hogyan lehet eltávolítani a régi csempe a falról?

  Bizonyos esetekben a burkolólapok felosztása nélkül is megtehető: új csempe lehet a régire rakni, de először mindig gondosan gondoljon meg mindent.

  DIY cserép eltávolítása

  A kerámia burkolólapok a túlélés nélkül a leggyakoribb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Erős, víz alá nem eső pusztítás. Mivel a kerámia gyakorlatilag nincs hőtágulással, könnyen ellenáll bármely hőmérsékleti cseppnek. Ezenkívül nincsenek kitéve különféle vegyi anyagoknak - például felületek vagy kozmetikumok tisztítására szolgáló mosószereknek. Nem számít, mennyire jó ez egy bizonyos idő elteltével lebontani a csempe.

  Az okok különbözőek lehetnek: az egyszerű vágytól, hogy megváltoztassák a belső térséget, hogy több kárt okozó egész cseréjét le kell cserélni. A csempék szétszerelése a fürdőszobában meglehetősen nehéz feladat. Türelmes leszel.

  Lehetőség van a régi csempék szétszerelésére a későbbi használathoz?

  Gyakran előfordul, hogy a legtöbb csempe, vagy csaknem minden, nagyon jól megőrzött. Kár, hogy eldobd, különösen, ha már méltó felhasználást találtál. Ha türelme van és egy kis szerszámkészlet, akkor a cserép nagy részét megőrizheti, és újra felhasználhatja. Mentse az összes csempe, sajnos, nem fog működni. Sok csempék repedezhetnek vagy repedezhetnek, ha felszedik őket.

  A csempe lebontásának egyik legfontosabb pillanata - ne feledje, hogy a kivitelezés alatt lehet kommunikáció: csővezeték vagy elektromos bekötés. A figyelmetlen vagy agresszív szétszerelés könnyen okozhatja a szomszédok elárasztását alulról, vagy baleset következtében.

  Egy másik kellemetlen árnyalat lehet a csemperagasztó, a habarcs vagy a csempe porai és darabjai. A nehéz cementpor nem ajánlott. Szüksége lesz maszkot vagy légzőkészüléket, védőszemüveget, megbízható ruházatot, kesztyűt és cipőt. Javasoljuk továbbá, hogy szétszedjük a cserépet a fő javítás megkezdése előtt, mivel a por könnyen károsíthatja a felületet és a falakat és a padlót más helyiségekben.

  A munkamódszer kiválasztása

  A régi csempe bontásának módja két dologtól függ: az összetétel, amelyre fel van függesztve, és a vágy, hogy újra felhasználják. Ha a csempe ragasztott a cementhez, és a csempecsuklók cementtel készültek, akkor a csempe megtakarításának esélyei nagyon kicsiek.

  A fal és a padlóburkolat szétszerelését abban az esetben, ha a lapka egészét a későbbi felhasználásra hagyja, ugyanúgy kezdődik - eltávolítjuk a habarcsot a csempecsatlakozásokból. A habarcsot vízzel nedvesítik és késsel vagy spatulával eltávolítják. Néha szükség van a habarcs eltávolítására több lépcsőben, nagymértékben nedvesítve az illesztések közötti szakaszokat a szakaszok között. Ez a módszer akkor működik, ha a habarcs puha.

  A cement alapú fugázás használatakor a nedvesítés nem segít. Egy kicsi csiszolót és egy lemezt kell kivenni. Teljesen tisztítsa meg a csempe ízületeket, és próbáljon meg nem érinteni a csempe. Ebben az esetben kívánatos, hogy a vágás mélysége kicsit több legyen, mint a csempe magassága. Ez a pillanat csökkenti a sarkok forgácsolásának lehetőségét. A csempe megmentésére kis esély van abban az esetben, ha a csempe a cementhabarcsra került.

  A szép bontáshoz szükségünk van egy vas-spatulára, egy vékony vésőre és egy kis kalapácsra. Helyezzen egy vésőt vagy spatulát a csempe alsó széléig, és egy kalapáccsal megérintse. Gondosabban kell kezelnie a csempe mozgatásának kezdete után, ha egyszer sem megy el. Szükséges a simító vagy véső átrendezése a csempe másik szélénél, és folytassa a megérintést. És ily módon fokozatosan lemegyünk. Sor a sor után.

  A csempe ugyanúgy eltávolításra kerül a padlóról. Ebben az esetben nem sok különbség van attól, hogy melyik oldalt kezdeni.

  A padlólap lebontásához egy egyszerű szerelvényt készíthet, amely nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja a folyamatot: meg kell találnia egy acélhuzalt, és végein hajlítsa a horgokat. Az ilyen horgokkal megragadjuk a burkolólapokat és elkezdjük húzni.

  A ragasztó vagy csempe függvényében, egy ilyen egyszerű szerelvény jelentősen csökkentheti a bontási időt, és az egész csempe százalékos aránya több lehet. Bár a ragasztó nem ragasztóanyaggal ragasztja a ragasztót, hanem a cementhabarcson, ez a módszer valószínűleg nem működik.

  A bontás után az egész cserépet meg kell dolgozni - távolítsa el a maradék ragasztót vagy cementet. Itt a szerszám kiválasztása ismét attól függ, hogy a csempe ragasztott-e. Ha nem nagyon kemény ragasztó, akkor kezelheti a szokásos fém spatulát. Ha szilárd ragasztókeveréket vagy cementet találsz, akkor egy összetett kővel kell eltávolítanod a kompozíciót.

  Legyen óvatos, mert a maradék ragasztás eltávolításának esélye sokkal magasabb lesz, mint a felszínről történő leszereléskor.

  Azokban az esetekben, amikor a régi csempe értéktelen, vagy a bontás esélyei általában szinte nulla, kevésbé jóindulatú módszereket alkalmazunk. A legegyszerűbb, ha egy csempét egy kalapáccsal törnek meg, és a megmaradt töredékeket vésővel kell elvágni. A lyukasztás nagyban gyorsítja a munkát. Perforátorral történő munkavégzés esetén védőszemüveget kell viselni, mivel a különféle irányban lebegő csempék és ragasztók károsíthatják a szemet.

  Új cserép a régi furnér miatt

  Tekintse meg a lehetőséget, ha egyszerűen nem szeretnénk eltávolítani a régi cserépet, és próbáljunk újakat elhelyezni rajta. Ilyen lehetőségek léteznek, de ez a módszer sok árnyalattal rendelkezik.

  A padló befejezése. Először is, gondosan meg kell vizsgálni a csempe a repedések a csempe önmagában vagy az interlayer csempe, valamint megszünteti az összes duzzanat és üregek. A csempe tisztítása nemcsak a porból, hanem a zsír vagy más szennyeződés nyomaiból is szükséges. Tisztítás után egy alapozóréteget kell alkalmazni. Nem nélkülözhetjük, mert nemcsak a jó tapadást, hanem a felszívódást is megkapjuk, amelyet a csempe sima felülete nem tud adni.

  Az alapkompozíciót olyan anyagok közül kell kiválasztani, amelyeket alacsony nedvszívó alapokra terveztek.

  A következő lépés a felület felszínének megmérése. Ehhez egy önterülő vegyületet használhat, de cement alapon kell kiválasztania. A következő lépések csak a réteg teljes száradása után lehetségesek.

  Ideje a vízszigetelés. Ez a szakasz teljesen feleslegesnek tűnhet, mert már van elegendő réteg, amely képes megtartani a nedvességet, és még egy régi réteg is. Azonban a régi csempe nem valószínű, hogy a jó vízszigetelés garanciájává válik, mert működés közben a csempe vagy varratok feltörhetnek, és a repedések, amelyek nem láthatók a szem számára, nedvességet szivárognak meg. Ezen kívül vízszigetelés, talán a legkisebb a költségfázisban, ami viszont megakadályozza a penész előfordulását.

  Szintén kívánatos gumírozott szalagot használni. A szobát körülölelte, úgy hogy a fele a falon, a másik felén pedig a padlón volt. Következő - szabványos cserép lefektetés.

  Fal dekoráció. De kevesen javasolják, hogy a régi falak tetejére ragasszanak csempéket, és ennek okai vannak. A modern ragasztók nagyon jó tapadást tesznek lehetővé, de nem mondhatjuk ugyanezt a kompozícióról, amelyen a régi cserép lógott. Mindenesetre az első dolog, hogy leszereljük a csempe, amely gyanús gyenge rögzítés. Ehhez a jól használható gumi kalapácshoz. Miután megérintett egy csempe, hallani vagy látni azokat a lapokat, amelyeket el kell távolítani.

  Az összes olyan bontás után, amely a régi cserép súlya alá eshet, fel kell készülni a bélés felületére. Számos lehetőség van: egyszerű zsírtalanításról a fényes felület teljes eltávolítására. Melyiket választja rajtad. Javasoljuk, hogy ne hagyja ki a zsírtalanítás pillanatát.

  Egyes kézművesek teljesen eltávolítják a réteget a csemperől, néhányan az aprítót keresztben elvágják. Lehetőség van olyan kompozíciók használatára, mint a "Betonokontakt". Nincs pontos univerzális felszíni előkészítő algoritmus - mindent egyedileg megoldanak a régi bevonat jellemzői és a vágya alapján.