Legfontosabb > Fürdő

Szükségem van a szifon szétszerelésére a szifon helyett?

Sajnos nem lehet határozott választ adni, anélkül, hogy megvizsgálnád a zuhanyzót.

Az a tény, hogy több száz konstrukció létezik, a közös nevén "zuhanyzópult", több tucat telepítési módszer.

Egy dobozban (magas tálca) nincs szükség a zuhanycsomag szétszerelésére.

A szifon megváltoztatásához elegendő eltávolítani a díszítő panelet (a díszítőpanelt képernyőnek, sőt köténynek is nevezik).

Leggyakrabban a díszítőelem rögzítőkkel van rögzítve, a rögzítés egyformán csavarozható.

A csavarokat dekoratív dugóval zárják, ha ilyenek vannak, távolítsa el a dugókat, csavarja le a csavarokat, vegye le a díszítőpanelt és cserélje ki a szifont.

Ha a serpenyő alacsony, akkor szét kell szerelni a zuhanytálcát.

Ez elkerülhető lenne, ha ilyen kérdéseket kért volna a mesterekhez (pontosabban a telepítésig).

A szifonhoz való nehezen hozzáférhető (vagy teljes hiányában) a megnövelt kapacitású szifonokat vagy az úgynevezett "öntisztító" szifonokat állítsa be.

Lehet, hogy a zuhanytálca talapzaton van elhelyezve, talapzat nélkül, de a keret helyett például téglák vagy habbeton blokkok.

Talán a raklap homlokzata csempékkel van bélelve, a mestereknek meg kellett gondolniuk a szifonhoz való hozzáférést, ebben az esetben keresniük kell egy vízvezetékajtót (vagy titkos kaput, ez a termék másképp hívják) a szifon területen.

Nos, csak a jövő tanácsadása, mindig kérdezd meg a mestereket a legfontosabb "előtt", és ne "utána" egy zuhanykabin telepítését.

A zuhanykabinok javítása: a tapasztalatok megosztása és a legjobb gyakorlatok

A zuhanyzók egyre népszerűbbek és igényesebbek. Nagyon kényelmesek és praktikusak. A zuhanykabinok kompakt méretének köszönhetően kisebb helyiségekben szeretnék kiszerelni őket, hogy helyet takarítsanak meg. A zuhanykabinok, ellentétben a nagyméretű fürdőkádakkal, gyakran javításra szorulnak. Ez a probléma azonban nem csak a mester, hanem a tulajdonos által is megoldható. A zuhanyzás hibaelhárítása sokkal könnyebb lesz, ha tudja, hogy mi és hogyan kell kijavítani. És hogyan kell kijavítani a zuhanykabinot a saját kezével, akkor megtudhatja a VannaDecor.ru egyik cikkét.

Miért szünetelnek a zuhanykabinok?

Ha a zuhanykabin az összes szabálynak megfelelõen lett telepítve, akkor elég lesz az adósság. Nos, a legkisebb eltérésekhez személyes részvételre van szükség. A zuhanyzók összetétele több csoportból állhat:

 • Az ügy és alkatrészeinek károsítása;
 • Elektromos berendezések bontása;
 • Hibás vízvezetékberendezés;

A zuhanykabin károsodásának közepén többféle kár keletkezhet:

 • A leggyakoribb hibás görgők és ajtókeretek;
 • Ezt követi a keret és a vezető görgők fémrészeinek meghibásodása;
 • Egy kevésbé gyakori probléma a zuhanytálca javítása;
 • És végül a műanyag vagy repedt üveg deformációja a falakon vagy az ajtókon.

Menjünk dolgozni

Hengerek, fém alkatrészek és útmutatók

A hengerek töréséhez vezető fő tényezők: rozsda és kopás. Bizonyára megpróbálhatja megoldani a problémát, de a visszaállított rész nem tart sokáig. A legjobb megoldás ebben a helyzetben az lesz, hogy az elhasznált hengereket újra cserélik. És ideális esetben átfogó csere.

A keret fémrészei idővel felhasználhatatlanná válhatnak. Ez agresszív kémia vagy mechanikai károsodás hatására jelentkezik. A hosszan tartó használat során előforduló torzítások károsíthatják a kocsit és a vezetőket. A rozsda fémszerkezetek megjelenése esetén a zuhanyzópult fürdőszobájának javítása megköveteli az alkatrészek cseréjét. Kezdjük a javítási munkákat.

Az első dolog, amit meg kell tenni, hogy távolítsa el az üveg, ha van ilyen szükség, és hogyan kell a homok a sérült területeken. Néhány közülük gittbevonatot igényel, ebben az esetben gitt használatával. Alapos bevonat után a sérült területeket újra feldolgozzák. Miután minden károsodást megtisztítottunk, elkezdjük zsírtalanítani őket, miközben használhatunk ammóniát vagy acetont. Óvatosan fedje le azokat a területeket, amelyeknél a festék munka közben beléphet, és festékkel károsíthatja a patront.

Ha van egy fürdőszoba javítás, a zuhanykabinok gyakran választanak akril. Könnyű és praktikus, és költsége jelentősen alacsonyabb, mint a más anyagokból készült vízvezeték-termékek költsége. A zuhanytálca tálcájával kapcsolatos problémák nemcsak karcolásokból és kopásokból állnak, amelyek egy speciális konstrukciós keverékkel könnyen eltávolíthatók, de repedések is lehetnek a tokban.

Raklap: javítás vagy csere?

Természetesen könnyedén cserélhet egy repedt raklapot egy másikra. De egy akrilbélés megtalálása, amely tökéletesen illeszkedik a mérethez, nem könnyű. Azok számára, akik nem keresik a könnyű utakat, van egy másik módja.

Először nézzük meg a kár jellegét és a szükséges anyagokat. Ha a raklapon repedés van, és a béléscserét nem lehet megváltoztatni, akkor át lehet festeni. Ehhez folyékony akril és keményítő szükséges. Mégis szükség van egy különleges fúvóka felhalmozására a fúrógépen a repedések összekötésére.

Ha a lyuk átmegy, akkor epoxigyantát és üvegszálat használunk. Fokozatos munka:

 • Szétszereljük a raklapot, és ellenőrizzük a többi hibát. Mossuk és hagyjuk száradni;
 • Miután a raklap alaposan megszáradt, a repedés egy fúróval történő összekötését egy fúvóka segítségével kötjük össze. A kötésnek sekélynek kell lennie, és a széleken két vékony, sekély lyukat kell készítenie. Ez biztosítja, hogy a repedés ne növekedjen tovább;
 • Elkezdjük zsírtalanítani a felületet. Ha a raklap akrilból készül, akkor az oldószer csak alkoholtartalmú lehet, mivel mások károsíthatják a raklap akril bevonatát;
 • Fegyverezve az utasításokat, és kezdeni kell a folyékony akril és a keményítő. Minden arányt szigorúan és eltérések nélkül kell megfigyelni;
 • Töltse fel a keveréket minden látható repedéssel. Jobb, ha egy kicsit többet kell alkalmazni, majd tiszta a kívánt helyre;
 • Átmenő lyuk esetén a raklapot feldolgozzuk és zsírtalanítjuk. Ezt követően kívülről két vagy három rétegben alkalmazzuk epoxigyanta és üvegszál keverékét. Minden műveletet gyorsan véghez kell vinni, mivel a gyanta nagyon gyorsan megszilárdul;
 • Minden manipuláció után hagyja szárazon jól szellőztetni.

Saját kezével a zuhanykabin javítása még az eset vagy az ajtók szünetében is lehetséges. A zuhanytálcák ezen elemei nagyon törékenyek, így akár szelíd ütésre is reagálhatnak, és repedést okozhatnak. Az ilyen alkatrészek természetesen pótlásra szorulnak. A közvetlen üvegajtókat nem lesz nehéz cserélni, de görbülteknél izzadni kell. A szaküzletekben található komponensek keresése gyakran sikertelen. Ebben az esetben érdemes felvenni a kapcsolatot egy speciális műhelyvel, amely minden nagyvárosban található. Ők képesek lesznek hajlítani az üveget a vázlat szerint, ami jelentősen megtakarítja a pénzt és időt.

A zuhanykabin üzemeltetésekor a felületek homályosodásának elkerülése érdekében érdemes olyan speciális tisztítószereket használni, amelyek megfelelnek az üvegfeldolgozás követelményeinek.

Még a legcsekélyebb hiba vagy hiba észlelésekor is meg kell próbálnod mindent rögzíteni, amilyen gyorsan csak lehet, mivel ezek a kis problémák nagy és költséges javításokkal járnak.

Vízvezeték: javítás bármely tulajdonos erejéig

Miután megfontolta a zuhanytálca javítását, folytassuk a vízvezetékeket. A vízvezetékkel kapcsolatos leggyakoribb problémák a következők:

 • A zuhanycső és az öntöződob meghibásodása;
 • A keverő meghibásodása;
 • Szifon problémák.

Az első probléma a zuhanycső megfelelő hosszú távú működésével, valamint mechanikai károsodással járhat. Az öntöződoboz a vízből ásványi szennyeződésekkel blokkolható, elég ahhoz, hogy eltávolítsa a plakkát egy merev ecsettel. Ezenkívül a kapcsoló meghibásodhat. Ebben az esetben, valamint a zuhanytömítéssel kapcsolatos problémák esetén, jobb az alkatrészek cseréje.

A zuhanykabin, amelynek javítását a keverő szükséges volt, önállóan ellenőrizhető a hiba okainak azonosítása érdekében. A keverők gyakori problémája a vízbe juttatott apró részecskék eldugulása. Ehhez elegendő lesz a daru szűrő új cseréje. Ha talál egy repedést, akkor ez egy biztos jel, hogy a keverőt ki kell cserélni. Gyakorlatilag nincs probléma a keverők megvásárlásával, széles körben és különböző áron kerülnek bemutatásra.

A szifon meghibásodása két tényezőhöz kapcsolható. Ez vagy károsodik a zuhanycsomag telepítése során, vagy a külső leeresztő csatorna kifolyásának deformálódása a raklapból. A javítás nem változtatható, nagyon egyszerű. Ehhez elegendő a raklap kötényének eltávolítása és új szifon felszerelése a menetes rész mindkét oldalán lévő gumitömítésekre.

Ha a szifon eltömődött. Elég szétszerelni, szétszerelni és tisztítani.

Elektromos készülékek: logika és józan ész mindenekelőtt

Jobb, ha nem viccelsz a zuhanyzó villanyszerelőjével, persze, hacsak nem szakértő vagy. Az a tény, hogy a modern zuhanykabinok különféle újdonságú készülékekkel vannak felszerelve, amelyek megfelelő csatlakozást igényelnek. Legalább egy elem hibás bélése esetén az egész rendszer meghibásodhat, és olyan kiszámíthatatlan következményekkel járhat, amelyek károsak lehetnek a zuhanyzó embereket.

Ahogy láthatja, a saját kezével egy zuhanykabin javítása szinte minden törés esetén lehetséges. A zuhanykabin, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a higiéniai eljárásokhoz és a pihentetéshez, cserélhető részekkel rendelkezik, ami még népszerűbbé és relevánsabbá teszi a modern design megoldásokat. Majdnem minden alkatrész könnyen megtalálható a speciális hardverraktárakban. Ezeknek az elemeknek az árazási politikája olyan széles, mint a modelltartomány.

Szétszereljük a zuhanykabinot: hasznos tippek egy szakembertől

A zuhanykabinok olyan erősen vannak kialakítva, hogy kényelmünk otthoni körzetében már nem lehet elképzelni az életet ilyen kényelmes, gazdaságos felszerelés nélkül. Különösen drága a zuhanyzók a tulajdonosok a kis apartmanok az örök probléma a feszesség. Előbb-utóbb azonban eljön a pillanat, amikor az egyetemes kedvtelésből tartott állatot le kell szüntetni - a helyiségek cseréjével, áthelyezésével vagy javításával kapcsolatban. Megtanuljuk, hogyan kell szétszerelni a zuhanykabinot, hogy ne szüntessen semmit, és ha szükséges, adjon neki egy második életet.

Bontás előkészítése

Tudnod kell, ha egy zuhanytálca összeszerelésére és felszerelésére szakember segítségére lenne szükség, akkor saját tudása és készsége elég lenne ahhoz, hogy lebontsa. Ezért készletezzük a szükséges eszközöket és anyagokat a munkához. Szükségünk lesz:

 • Vékony éles kés (tapéta);
 • Csavarhúzó vagy csavarhúzó készlet;
 • Állítható csavarkulcs és vízvezeték kulcs;
 • Vegyi anyag a tömítőanyag feloldásához (például PENTA-840).

A munkát gondosan, lassan kell elvégezni. Ne felejtse el, hogy a zuhany még mindig szükség lehet az újratelepítésre vagy a másodlagos piacon történő értékesítésre.

Kapcsolódás a kommunikációból

A bontás előtt a kabinet le kell választani a csatornarendszerről, a vízellátásról és az elektromos áramról. Ehhez végezze el a munkát szakaszokban:

 • Teljesen kapcsolja ki a készüléket;
 • Kapcsolja ki a forró és hideg vízellátást a megfelelő hálózati csatlakozó szelepekkel.
 • Állítható és vízvezeték-kulcsok használatával válassza le a rugalmas hideg- és melegvízellátást;
 • Válasszuk le a leeresztő csövet a csatorna sorából.

Ha egy új vagy régi zuhanyozót telepítesz ugyanazon a helyen, akkor nincs szükség a szelepek és a pólók szétszerelésére, mert újra szükség lesz rá.

A leeresztő cső leválasztásakor vegye figyelembe, hogy a leeresztőcső csatlakoztatva van. Jobb, ha az építkezés szifont biztosít. A leválasztáshoz csak a hullámosított csövet kell eltávolítani. Ha a csatlakozás során egy szabályozható póluson átfolyik, akkor csavarja le a bilincseket, majd szétszerelje a menetes csatlakozást.

További felszerelés eltávolítása

A külső kommunikációból való leválasztás után szüntesse meg a fülke belsejében található kiegészítő berendezéseket. Távolítson el minden polcot, tükröt, adagolót, törülközőket és így tovább. Ezenkívül távolítsa el a zuhanycsaptelepet a tömlõvel és a kannával.

A zuhanyelválasztó rögzítésének fő módja egy menetes csatlakozás egy központi anyával.

A zuhanyfej eltávolítása előfordulhat, hogy nemcsak a fülke szétszerelésénél, hanem teljesen cserélhető vagy javított állapotban is szükséges. A régi építési öntöződobozok nagyon könnyen érthetők Ha Ön új eszköz tulajdonosa, akkor figyeljen a dekorációs sapkára. A rögzítő csavar alatta található. A dugó eltávolításához éles késsel, vékony lapos csavarhúzóval vagy éllel távolítsa el a szélét. Próbálja meg ne károsítsa az öntöződoboz felületét. Miután lecsavarja a rögzítőcsavart, húzza ki a készülék részeit. A zuhanyfejek ugyanazt az AWL-t tisztíthatják. Gazdag mész bevonat esetén áztassa be az elemeket az ecetsavas oldatban. Ezután mosogatószerrel mossa le az építőelemeket meleg vízzel. Alkatrészek összeszerelésekor ne felejtse el a gumitömítést felszerelni. Ezután az öntöződoboz használható a zuhany újratelepítéséhez.

A felső zuhanyelosztót a kialakításától függően szétszerelik - akár a központi műanyag anyával, akár a csavarok csavarja körül. Ne próbálja károsítani a szerkezet tömítő elemeit. A burkolat oldalára vagy hátsó falára szerelt csapokat és csapokat nem szükséges szétszerelni.

A szétszerelés befejezése után semmi különös sem maradhat a fülke belsejében.

leszerelés

A berendezés végső szétszerelését megelőzően minden szilikon tömítést speciális vegyszerrel kell feldolgozni. A régi szilikonot késsel távolíthatja el, de ez lágy műanyag karcolásokkal van tele.

Ne feledje, hogy a tömítőanyag eltávolítóval kezelt vegyületeket 15 percen belül szét kell szedni, ellenkező esetben meg kell ismételnie a kezelést.

Néhány "szakértő" azt tanácsolja, hogy nincs külön összetétel a benzin vagy az oldószer használatához. Ha a fülke "kibocsátás" -ra megy, akkor használd őket. Egyébként célszerűbb egy kés használata. Legalábbis kisebb lesz a kár.

A zuhanyberendezés szétszerelésének folyamata az ajtóval kezdődik. Ezután lépjen tovább az oldalsó üveg vagy műanyag panelek eltávolításához, távolítsa el a keretet, és a végső szakaszban szüntesse meg a raklapot.

Hogyan lehet eltávolítani az ajtót?

Az összes zuhanyzó ajtaja ugyanaz. Fel vannak szerelve görgőkön, amelyek az útmutatókon maradnak. Az eltávolításhoz lazítsa meg a felső görgők csavarjait annak érdekében, hogy elérje a szükséges játékot, ami elegendő az útmutató oldalának magasságának leküzdéséhez. Ezután távolítsa el az alsó görgőket a vezetőkből. Most, hogy leszereld az ajtót, elég, hogy kissé emelje fel, és húzza befelé.

A zuhanykabinok üvegajtói meglehetősen masszív elemei a kialakításnak, ezért azok eltávolítása érdekében jobb, ha valaki a háztartás segítségét igénybe veszi.

Az ajtók szétszerelésére irányuló munkálatokat nagyon óvatosan kell elvégezni, mert a forró üveg, amelyből készültek, megrepedhet a legkisebb fújástól.

Távolítsa el az oldallapot

Az üveg oldallapok eltávolítása az egyik legnehezebb feladat, annak ellenére, hogy a kerethez csatlakoztatva nagyon egyszerű. A fal oldaláról a keret oldalprofilainak hornyába illeszkednek, a másik oldalon pedig a középső oszlophoz nyomódnak. A felső és alsó üveglapok speciális rögzítőelemeket tartanak. Ezt a rögzítőelemet el kell távolítani. Ezután csavarja le a központi állványon lévő csavarokat, és csúsztassa a zuhanycsésze középpontjába. Ezután az oldalsó üveglapokat úgy tolja el, hogy szélük az oldalsó profil hornyájából nyúlik ki, és befelé nyomódik. A munkát bonyolultabbá teheti a panelhez és profilokhoz tapadó szilikon tömítésekkel. A folyamat megkönnyítése érdekében a fémelemek oldaláról oldalirányú késekkel továbbhaladhatnak.

Keret szétszerelés

Először csavarja le a ház falát, a raklapot és a mennyezetet a kerethez rögzítő csavarokat. Ezután távolítsa el a szilikon tömítőanyagot az összes csatlakozóról. Közvetlenül ezután a nagybetét eltávolítható.

A keret egyszerű szétszereléséhez vegye le a raklapról.

Egy asszisztens jelenlétében a rakodó kerete az oldalsó üveglapokkal együtt eltávolítható. Ez megkönnyíti a leszerelésüket.

A zuhanytálca utolsó leszerelése.

A keret oldalsó falai csak a tömítőanyag eltávolítása után távolíthatók el, és eltávolítják a csavarokat az ívekhez való rögzítéshez. Ezután csavarja le a rögzítőelemeket a falvezetőkről. A szétszerelést a lehető legegyszerűbben kell elvégezni, ügyelve arra, hogy ne vágja le a csavarok hornyait, és ne sérüljön a keret részei. A felső és az alsó ív hosszú csavarokkal van felszerelve a falvezetőkhöz. Anélkül, hogy megszakadna az ívek menetes lyukai, csavarhúzóval csavarozhatják őket.

A keret szétszerelése után távolítsa el a zuhanytálca testét (hátulját) a raklapról.

Szereljük le a raklapot

Szerencsésnek tartja magát, ha a zuhanycsarnok egy speciális kereten vagy közvetlenül a padlón található. A padló esztrichbe való beszerelése esetén nem lesz könnyű. Mindenesetre el kell távolítani a védőcsíkot az alsó kerület körül, mielőtt a szilikon tömítőanyagot feloldották. Amikor a raklapot a lábakkal ellátott keretre telepíti, egyszerűen csak az alapra van felfelé. Ha a raklap az esztrichbe van szerelve, akkor a védőszalag eltávolítása után próbálja meg levágni a fémkeretről a rendelkezésre álló szerszámok segítségével. Még lapos autós tartó is használható. Alaposan alkalmazza az erőfeszítéseket alaposan, emlékezzen a műanyag törékenységére, amelyből készült. Miután levette a raklapot egy fémkeretről, távolítsa el, és tegye félre. Maga a tartószerkezet szabadítható fel az esztrichből egy ütköző módban működő perforátorral.

Gyakran az esztrichbe szerelt raklap kerámia burkolólapokkal vagy dekoratív képernyővel van körülvéve. Ha nem vagy benne biztos a képességeidben, ebben az esetben a bontásnál jobb, ha kapcsolatba lépsz a mesterrel.

Ha szét kell szerelni a zuhanyt, használhatja az összeszerelésre vonatkozó utasításokat. A benne jelen lévő rendszer további ismereteket ad a strukturális elemek kapcsolatának elveiről.

A zuhanykabin helyreállítása: hogyan lehet a saját kezetekhez rögzíteni a népszerű károsodást a zuhanykabinban?

Gyönyörű, műanyagból készült kabinok gyorsan feltöltötték a világpiacot, és csendben beköltöztek a lakosság és a vidéki lakosok lakásaiba. Ők a praktikum és a funkcionalitás iránt érdeklik őket.

Idővel a dobozok egyes elemei meghibásodnak, a többiek elhasználódnak, de a szakszerű tulajdonosok javítják a zuhanykabinokat, és javítják vagy kicserélik a részeket.

A gyakori meghibásodások áttekintése

A minimális funkciók vagy a drága hidromasszázs dobozokkal rendelkező gazdaságos zuhanyzók a napi higiéniára - zuhanyozásra szolgálnak.

Néhány közülük fürdőként is használható. Ezek összetett eszközök, amelyek sok részletből állnak. Rengeteg módosítás van a dobozokról: nyitott, hasonlít egy rendes zuhanyzóval, védő válaszfalakkal, zárt, lezárt és elektronikával töltve.

Az egyszerű kézzel összeszerelt modellek és a komplex gyári módosítások szintén meghibásodtak, egyes problémák gyakoriak. Például a bemutatott kabinok bármelyike ​​megrepedhet a védőfelületen, vagy elhagyhatja a keverőt.

A zuhanytálcák felhasználói által leggyakrabban tapasztalt hibák listája:

 • a létra vagy a hidraulikus zár alja alá helyezett kopás;
 • a raklap deformációja vagy repedések megjelenése a felszínén;
 • ajtók vagy védőpajzsok mechanikai károsodása;
 • ajtóhengerek vagy pántok törése, amelyek felelősek a nyitásért;
 • a zuhanyberendezés hibája - öntöződoboz, tömlő, keverő.

Komplex elektronikus vezérlésű modellek megszakíthatják az elektromos alkatrészeket, vagy szoftverhibákat okozhatnak.

Kizárólag a szakemberek képesek az elektronikával foglalkozni önállóan, jobb cserélni a törött üvegt vagy a deformált serpenyőt, de kisebb károkat lehet rögzíteni önmagával.

Például a görgők javításához, a raklap helyreállításához, az egészségügyi szűrő tisztításához vagy a karcolások tisztításához a műanyag képernyőn akár egy amatőr is képes.

Útmutató a zuhanycsarnok javításához

A szakszerű javítás a háztartások költségvetésének további pazarlása, ráadásul néha sürgősen vissza kell állítani az alkatrészeket. Ezért megtudhatjuk, hogyan javítsunk meg egy törött zuhanykabinat, szakképzett kézművesek bevonása nélkül. Csak azokat a helyzeteket vegye figyelembe, amelyekben nincs szüksége különleges képességekre.

Hogyan térjünk vissza a keverőhöz

A zuhanykabin beépített keverőjének szerkezete eltér a mosogatóktól vagy a fürdőszoba felett elhelyezett hagyományos típusoktól.

Tartalmaz egy vezérlőegységet - két fogantyút és egy működő kommunikációt - vékony csövek rendszere. A forró / hideg víz váltásához az első kerámia patront lyukakkal látják el, a második a víz megfelelő irányát szabályozza.

Értsd meg, hogy a patron hibás vagy repedt házelem, lehetséges a szivárgás. A víz szivárog, amíg a daru be van kapcsolva, vagy folyamatosan. Az első esetben a pecsét valószínűleg visel, a második - a patronban lévő repedés.

Az ellenkezője is lehetséges - a víz nem folyik jól a zuhany alatt. Ennek oka az eltömődés: idővel a lyukak eltömődnek mész vagy korrozív lerakódásokkal.

A probléma megoldásához a keverőegységet teljesen le kell szerelni. A munkához szüksége lesz egy csavarhúzó készletre, keskeny lábakkal ellátott fogókra. Cél: szerelje szét a keverőt, keresse meg a szivárgás okait, javítsa meg vagy cserélje ki a részét, szerelje be a készüléket.

Hogyan nézzünk le a zuhany alatt

fogadtatás
egy magas zuhanyzókeret alatt feltérképez, ahonnan a víz fürödni kezdett.
Fotó csatolt. Azt hisszük, hogy valahogy el kell távolítanunk az elülső képernyőt, de nem tudjuk, hogyan kell csinálni.
Szakértők segítségére van szükség.

Köszönöm szépen előre!

A kötény alján vannak csavarok, gyakran a kupak alatt. Csavarja ki - húzza le a kötényt.
A baj különbözik - gyakran a Kitas felső élét ragasztják, és levágják, hogy a kötény eltávolítható legyen, lehetőleg a beszerelés előtt.
Először meg kell határoznia (ha a kötény ragasztva van), amelyről valószínűbb, hogy áramlik. Ie törölje le az összes vizet. Ezután öntsön sokáig
(víz) közvetlenül a lefolyóba, hogy elkerülje az oldalsó szivárgás lehetőségét. Ha szivárgás van, akkor szakadjon meg, szakítsa meg a házat.
Ellenkező esetben készítsen felülvizsgálatot a raklap tömítéséről a falakon.

Hogyan kell szétszerelni a zuhanytálcát - munkafolyamat

Miután tanulmányozta, hogyan kell szétszerelni a zuhanykabinot önállóan, könnyen szétszedheti ezt a többfunkciós egészségügyi eszközt szakemberek bevonása nélkül, és sok pénzt takarít meg az ilyen munkákhoz.

Előkészítő munka

Ha a technikailag összetett szerkezetek összeszerelésénél és összekapcsolásánál különösen képzett szakemberek segítségére lehet szükség, akkor a lehető legegyszerűbb szétszerelni az ilyen eszközöket a legkisebb, hagyományos eszközökkel.

A szétszereléshez szükséges szabványos szerszámokat éles szerkezeti késsel, csavarhúzóval vagy csavarhúzóval, valamint lágyító eszközökkel reprezentálják a tömítőanyag utólagos eltávolítása céljából.

Kapcsolódás a kommunikációból

Különös figyelmet kell fordítani a vízellátó rendszer és a villamos hálózat zuhanytálca önmegszüntetésének folyamatára. A multifunkcionális egészségügyi készülék leválasztása a kommunikációból a következő:

 • a szerkezet leválasztása az elektromos hálózattól;
 • a forró vízcsapok és a hidegvizes rendszerek kikapcsolása;
 • a rugalmas tömlők és csatlakozók leválasztása a vízellátásba;
 • a zuhanykabin vagy a fülke leválasztása a csatornahálózatból;
 • a polcok, adagolók és törülközőtartók további alkatrészeinek szétszerelése.

Kabin szétszerelési folyamat

A következő szakaszban a hidegvízellátás és a forró vízellátás vezérlőszelepeinek átfedése és a töltőtömlők csavarása történik. Ha új multi-vízvezeték-eszközt szeretne csatlakoztatni, akkor a csapok és a pólók eltávolítása nem történik meg. A kommunikáció lekapcsolásának befejezése a zuhanycsatorna leválasztása a csatornarendszerről.

Cabin Analysis

A zuhanytálca önelemzésének jelentős elősegítése érdekében tanácsos speciális oldószer-összetétel segítségével kezelni minden olyan kötést, amelyen szilikon tömítőanyag van jelen. Ebből a célból alaposan kenni kell az ízületeket oldószerrel, majd folytatni kell a szerkezet gyors, de gondos kiszerelését.

Fülke összeszerelve

A kész szigetelő eltávolítót egy hagyományos oldószerrel vagy benzinnel helyettesítheti, ami elősegíti a vízszigetelő anyag lágyítását, és ezután könnyen vágható éles késsel.

Magas raklapon

A nagy raklapú zuhanykabinok közötti fő különbség egy különleges védőfelület jelenléte, amely magában foglalja a tálat, ami egy ilyen formatervezés esztétikai és teljes megjelenését teszi lehetővé.

Ez a képernyő rendszerint szabványos konzolokkal van rögzítve, ezért a bontás során az elem könnyen eltávolítható, és szükség esetén helyreállítható.

Alacsony raklap

A közvetlenül a padlófelületre szerelt raklap önbontása meglehetősen egyszerű és egyszerű. Rendszerint a legegyszerűbb tervezésű zuhanytálcáknál elő kell fordítani az előlapot, amely enyhén összenyomódott mindkét oldalról. Ebben az esetben a hermetikus réteg egy speciális oldószerrel eltávolítható, vagy egy éles késsel le lesz vágva.

Fontos megjegyezni, hogy a szilikon tömítőanyag lágyítására szolgáló speciális készítmények nagyon korlátozott időtartamúak, leggyakrabban legfeljebb negyedóránként, így minden munkát gyorsan és egyértelműen kell elvégezni.

Az ajtók eltávolítása

A zuhanyzókabin ajtóinak öntörlésével rendkívül óvatosnak és figyelmesnek kell lenni, ami megakadályozza, hogy a görgők lehulljanak a csúszósín kialakításából.

A szakértők javasolják, hogy kissé lazítsák meg a csavaros csatlakozást, amellyel a felső görgőket a hornyokban tartják.

Fontos megjegyezni, hogy a zuhanyajtók mindig a bútordarab felé tolódnak le. Ebben az esetben az elemeket kissé fel kell emelni.

A panelek eltávolítása

A nagy szilárdságú műanyagból vagy üvegből készült zuhanytálca minden panelje speciálisan rögzítésre kerül a vázszerkezetbe, és a hidrobox alsó részeihez csatlakozik állványok vagy speciális falcsíkok használatával. Kezdetben meg kell szüntetni az alsó és felső rögzítőket.

A rögzítőelemek eltávolítása után a panelet tartsa, miközben egyszerre távolítja el a racket rögzítő összes csavart.

Fülke a leszerelés előtt

Az ilyen rack gondos mozgatásával könnyen és gyorsan felszabadíthatja a lecsiszolható műanyag lapot. Az üveglapok eltávolításához az ilyen elemeket kis erőfeszítéssel kell megnyomni, enyhén ki kell húzni őket az oldalsó horonyból. Egy hasonló technológia, következetes és nagyon gondosan szétszerelt összes panel elemzett zuhanyfülke.

Előfordul, hogy a folyamat a bontási zuhany panelek bonyolítja az a jelenléte a szerkezet a szilikon tömítőanyagok, amelyek hosszan tartó működés képesek betartani a műanyag vagy üveg. Az ilyen elemeket óvatosan elővágják egy éles késsel.

Szétszerelő keret

A kezdeti szakaszban a csavarok kicsavarodnak, amellyel a szerkezet keretét rögzítik a falra. Ezután a szilikon tömítőanyagot eltávolítjuk, és az összes oldalsó csíkot leszorítjuk egymás után. A fő távvezérlők alatt csavarok húzódnak meg. Ezeket a rögzítőket is le kell csavarni, majd felváltva távolítani kell az íveket és a központi racket.

Raklap eltávolítás

Ebben az esetben, a mount, miáltal a raklap eltávolítjuk a tartókeret bázis után teljesen eltávolítja a védő szalagot és egy réteg szilikon.

Elegáns és illetékes bontási egészségügyi multifunkciós eszköz lehetővé teszi, hogy végre egy problémamentes építési újratelepíteni a zuhanyfülke.

Egy érvényes keret szétszerelés zuhanyfülke teszi, hogy teljes mértékben megőrzi a geometria a szaniter eszköz, ami nagyon fontos, hogy meghatározzák a telepítés elvégzésére máshol, ha szükséges.

Hogyan távolítsuk el a kötényt a zuhanytálcáról?

(Az eredeti nyelvtana és helyesírása megmarad)

Hogyan távolítsuk el a kötényt a zuhanytálcáról?

 • Jó napot. A kötény műanyag klipszel a raklaphoz van rögzítve. Rendszerint kikapcsolnak, amikor lenyomják őket. A szabványos kötény 4-8 tartóból áll, amelyek fele a raklap lábán van. Ritkán a kötény önzáró csavarokkal vagy rögzítőcsavarokkal van felszerelve. Ezek közvetlenül a raklapra vannak szerelve, és egy csavarhúzóval vagy kulcsokkal vannak felszerelve.

Remélem, segítettünk neked, segítünk neked és neked, értékeljük erőfeszítéseinket, kattintsunk a / nem, és ha megírjuk a megjegyzést, tiszteljük és dicsérjük! Keresse meg a katalógust, a cikkeket, az SNiP-ket:

Sürgősen jó minőségű javítás a fűtésnél

LLC DESIGN PRESTIZH 8 (495) 744-67-74

A fűtési csövek gyors és kiváló minőségű javítása mellett kulcsrakész fűtési rendszerek professzionális telepítését is biztosítjuk. Oldalunkon a fűtés témakörében> https://resant.ru/otoplenie-doma.html https://resant.ru/promyishlennoe-otoplenie.html

Csőjavítás
 1. A zuhanytálca felszerelése: kerámia és akril + házi verzióA kereskedelemben kapható monoblokkos zuhanykabinok megvásárlása nem mindig megfelelő: általában méretei, műszaki jellemzői vagy költségei nem felelnek meg. Könnyebb telepíteni a zuhanyzóállványt. Ehhez minimális eszközkészlet szükséges, kis erőfeszítés.
 2. Hogyan válasszunk és telepítsünk egy lapos zuhanytálcát?Jó napot! Szeretnék telepíteni a fürdőszoba zuhanyzóval egy lapos tálca. Mi a tanácsot a raklap kiválasztásakor és a telepítés során? A sima zuhanykabin kényelmes és esztétikus megoldás. Ő az.
 3. A szifon (csatorna) kialakítása zuhanykabinhoz és csatlakozásáhozSzaniter felszerelések vásárlása, reméljük, hogy a készülékek hosszú és hibátlan működését biztosítják. Ebben az esetben nagyon gyakran elfelejtjük, hogy sok nem függ az épület modelljével vagy költségeitől, hanem a minőségétől.
 4. Egy zuhanykabin felszerelése saját kezével - összeszerelés 6 lépésbenA ház főszobájával kapcsolatban sokan válaszolnak a monosilaból: egy fürdőszoba. Tetszik, akár nem - mindenki magára dönt, de azzal, hogy a fürdőszobának gyönyörűnek kell lennie.
 5. A fából készült zuhanyzó kialakítása az adáshoz: lépésenkénti oktatás a személyes tapasztalatbólA teljes nyári vakáció a házban lehetetlen a napi bevitel nélkül. A probléma megoldásához megvásárolható kész fa-zuhanyzók azáltal, hogy olyan modellt választanak, amely megfelel a tervezésnek, a felhasznált anyagoknak, és ami a legfontosabb.
 6. Do-it-yourself zuhanykabin beépítés: egy lépésről-lépésre példa az összeszerelésre és a csatlakoztatásraA zuhanyzókabinok a legtöbb fogyasztó számára elérhetővé válnak, ezért elhagyják az egzotikus eszközök kategóriáját, amelyet csak a szaküzletek kiállítótermében lehet megtekinteni. A modern modellek minden szükséges fogyóeszközzel vannak felszerelve, ami megkönnyíti a munkát.
 7. Egy magánházban élünk. A második emeleten a lefolyó a zuhany folyamatosan a szaga a csatorna. az a benyomás, hogy a leeresztő nyílás és a lefolyó a zuhanyban közvetlenül összekapcsolódnak. A dolgozók azt állítják, hogy mindenütt vízcsapdák vannak. Ebben az esetben, a zuhanycsapbólAquaGroup + 10A cikk tartalma: (Az eredeti nyelvtana és helyesírása megmarad a kérdésben) Egy magánházban élünk. A második emeleten a lefolyó a zuhany folyamatosan a szaga a csatorna. az a benyomás, hogy a leeresztő nyílás és.
 8. A WC-fedél rögzítése: hogyan kell eltávolítani a régiet és helyesen telepítenie az új készüléketA javítás általában nem okoz nehézségeket. Leggyakrabban a tartály szivárog, vagy a WC-tál fedele eltörik. Az első esetben mindent meg lehet oldani, a másodikban - egy új fedélre kell mennie a boltba.
 9. Hogyan szereljük fel a lefolyót a fürdőszobában: zuhanyzó felszerelése tálca nélkülViszonylag közelmúltban még egy kicsi, de jól karbantartott lakás egy tipikus fürdőszobával a legtöbb szovjet nép végső álma volt. Abban az időben kevés ember gondolt arra, hogy egy fürdőszobát rendezzen hozzá. Nem elég.
 10. hello! és hogyan kombinálható a gázkazánnal felszerelt zuhanytálca munkája? a házban a vizet gázkazánokkal hevítik - problémák merülnek fel a fülkében lévő víznyomással, vagy mi más?AquaGroup + 10Content a cikkből: (Az eredeti grammatikája és helyesírása megmarad a kérdésben) hello! Hogyan kombinálható a gázkazánnal felszerelt zuhanytálca munkája? a házban a vizet gázkazánokkal hevítik - problémák merülnek fel a víznyomással?
 11. Hogyan kell megfelelően gondoskodni a zuhanyról - milyen eszközöket és hogyan kell mosni?A vadonatúj zuhanyozók boldog tulajdonosai tisztában vannak azzal, hogy a berendezések használata vonzó megjelenést eredményez. Ennek a kellemetlen folyamatnak különleges szerepe van a csapvízzel, amelynek minősége sajnos alacsony. Fokozott.
 12. Tartály zuhany 150l EcoPromJellemzőkRevallások (0) Tulajdonságok Tartály anyag polietilén Kapacitás felmérés Víztartály térfogata 150 l Ár: 3,487 rub. Sürgős, kiváló minőségű fűtésjavítás LLC DESIGN PRESTIGE 8 (495) 744-67-74 1 Sürgős, kiváló minőségű fűtésjavítás.1.1 LLC DESIGN.

Garantáljuk a magas színvonalú munkát.

LLC A DESIGN PRESTIGE 1999-es alapítási évvel rendelkezik. A vállalat alkalmazottai moszkvai tartózkodási engedéllyel és szláv eredettel rendelkeznek, a fizetés bármilyen kényelmesen történik, ha szükséges, a hiteltevékenységet biztosítják.

Hogyan kell szétszerelni a zuhanyzót?

szakaszok

Tartalom:

A két évtizeddel ezelőtti egzotikusnak ítélt zuhanykabinok most már határozottan háztartási használatra tettek szert. Sokan már nem tudják elképzelni a mindennapi életet anélkül, hogy élénkítő gyors zuhanyozás lenne kényelmes és praktikus kabinban. Ezeket a berendezéseket különösen a kis méretű házak tulajdonosai szerették - egy szerény méretű fürdőszobában, egy modern, kiváló minőségű zuhanykabin ideális alternatívát jelent a fürdőhöz. De valamikor jön egy idő, amikor a kabinet le kell bontani. Talán elkezdte újradolgozni, vagy úgy döntött, hogy új modellt szeretne váltani, vagy csak szeretne kicserélni kedvencét - mindenképpen szét kell szerelni a kabinet. De ha a vezetőfülke telepítése általában különleges tudást és készségeket igényel, akkor egy rendes személy révén szét kell szakítani. Hogyan kell szétszerelni a zuhanykabinot, hogy ne sérüljön, és ha szükséges, telepítse azt később egy másik helyre?

Bontás előkészítése

A berendezés szétszereléséhez nem kell bonyolult eszközökkel rendelkeznie, előzetesen csak a következő eszközöket és eszközöket kell megtalálnia:

 • éles kést egy vékony pengével. Ha van hátsó kése, akkor használd;
 • különböző méretű csavarhúzók;
 • gombok (állítható és vízvezeték);
 • oldószer szilikon tömítőanyaghoz. Használhat benzint is.

A munka során legyen óvatos és körültekintő. Gyorsan végezze el a manipulációkat, mert ha mindent helyesen teszel, akkor az alkatrészek nyomvonala továbbra is minimális marad, ami azt jelenti, hogy egy utastéret telepíthet az országba, vagy akár másodlagos piacon is kínálhatja, akár kedvezményes áron is.

Húzza ki a kommunikációt

Az első dolog, amit meg kell tenni a munka megkezdése előtt, hogy leválasztja a vezetőfülkét a hálózatról. Ne hagyja ki ezt a fázist, de a fülke energiaellátásának kikapcsolása minden manipulációt biztonságossá teszi!

Most húzza meg a csöveken található szelepeket, amelyek forró és hideg vizet biztosítanak. Ez leállítja a fő vízellátást. Ezután állítsa le a kapcsolatot egy állítható csavarkulccsal. Ne távolítsa el a szelepeket - hasznos egy új kialakítás csatlakoztatása. Az utolsó lépés - húzza ki a csatornából. Vizsgálja meg pontosan, hogy a lefolyó felszerelve van-e: egy szifont vagy egy állítható pólót használnak a csatorna csatlakoztatásához. Ha szifont biztosít, akkor egyszerűen távolítsa el a hullámosságot. Ha a szerelést egy tee segítségével végezték, csavarja le a bilincseket és a menetes csatlakozásokat.

Tartozékok szétszerelése

Miután lekapcsolódott a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerből, menjen be a kabinba és távolítsa el az összes további elemet. Polcok, tükrök, tartók, horgok, fények, rádió - ezeket az eszközöket el kell távolítani. Szétszereljük a keverőt, a csapot és - ha van is - a felső zuhanytálcát. Lehet, hogy szét kell szerelni az öntöződobozt. A kabinban nem lehet szükségtelen részlet.

Parsing zuhany

A fülke felszabadításával a tényleges elemzéshez juthat. Először is el kell távolítania a szilikon tömítőanyagot. Ne használjon késsel vagy más éles tárgyakkal ezeket a célokat - akkor valószínűleg nem tudja teljesen eltávolítani a kompozíciót, ezért a zuhanytálca teljes lebontása után az alkatrészeket az alkatrészeken marad. Ezenkívül az éles tárgyak manipulálása karcolásokhoz vezethet a műanyagon. Könnyebb és kényelmesebb az oldószer alkalmazása ilyen célokra. Alkalmazza a terméket a varratokra és az ízületekre, kezelendő tömítőanyaggal, várjon néhány percet, és szétszedje az alkatrészeket. Ne felejtsük el, hogy az oldószer nagyon gyorsan elpárolog, ezért ha sietség nélkül dolgozik, 15-20 perc után újra be kell vinni a vegyületet. Ha nem rendelkezik speciális eszközzel, cserélje ki benzinnel, de tartsa szem előtt, hogy a benzin véglegesen károsíthatja a műanyag felületeket.

A független bontás több lépést foglal magában:

 • ajtók eltávolítása;
 • üveglap eltávolítása;
 • a keret lebontása;
 • a raklap kitermelése.

Távolítsa el az ajtót

A modellek túlnyomó többségének kialakítása ugyanaz - az ajtók a felső és alsó görgőkön mozognak az útmutatókban. Az ajtók megfelelő eltávolítása a görgőket tartó csavarok enyhe lazításával kezdődik. Ha úgy érzi, hogy a felső csavarok megfelelően ki vannak engedve, vegye le az alsó görgőket a vezetőkről. Ezután egy kicsit emelje fel az ajtót, és húzza ki. Ha lehetséges, végezze el ezt a műveletet egy asszisztenssel - az ajtókat nem mindig lehet egyszerűen szétszerelni, különösen akkor, ha edzett üvegből, nehéz anyagból készülnek.

Távolítsa el a panelt

Üveg vagy műanyag panelek rögzítve vannak a kerethez a tetején és az alján rögzítőelemek segítségével, és az oldalakra állványokkal vagy falcsíkkal rögzítve (ha a panel a falhoz csatlakozik). Az első dolog eltávolította a felső és az alsó kötőelemeket. Ezután tartsa a panelet, és távolítsa el azokat a csavarokat, amelyek rögzítik a racket, és maga mozognak a racken, felszabadítva a panelt. Kis erőfeszítéssel nyomja meg az üvegen, próbálja kitolni az oldalról a horonyból, és húzza ki a panelt. Ezután távolítsa el az összes oldallapot.

Bizonyos esetekben ez a bonyolult eljárás bonyolult lehet a ló tömörítésével, amely végül ragaszkodik a kabin műanyag és üveg részeihez. Ebben az esetben óvatosan vágja le őket tapéta késsel.

Szerelje le a keretet

A csíkokat a falakról elkülöníteni, csavarja le a csavarokat. Távolítson el minden szilikon maradékot úgy, hogy oldószerrel kezelje vagy egy késsel átitatja. Most távolítsa el a keret felső részét, ez megkönnyíti a tervezést és lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon. Távolítsa el az egész keretet a raklapról és fokozatosan szétszerelje, lazítsa meg a csavarokat.

A raklap eltávolítása

Két lehetősége van. Ha a raklapot eredetileg lábakra vagy tégla tartóra szerelték fel, akkor eltávolításuk nem lesz nehéz. Ha a raklapot a padlóba helyezték, akkor törekszik arra, hogy kivonja. Könnyebb kezelni egy nagy raklapot, a legnagyobb nehézségek várják Önt, ha a raklapja minimális mélységben van.

A következőképpen járjon el:

 • távolítsa el a védőelemet és a tömítőanyagot oldószerrel történő kezeléssel;
 • próbálja kihúzni a raklapot. Legyen óvatos, ha a raklap műanyag - ez az anyag törékeny, és túl nagy erőt okozhat;
 • ha szétszeded a raklapot erőfeszítés nélkül, akkor használjon egy ütközőt, hogy elengedje;
 • miután eltávolította a tálcát az esztrichből, távolítsa el a fennmaradó szilikonokat, ragasztókat és egyéb összetevőket a falaiból.

Miután befejezte a manipulációkat, lesz egy szétszerelt zuhanykabin. Ha minden szakaszban óvatosak és figyelmesek lennének, akkor a kabin nagyon alkalmas lesz a további működés újratelepítésére.

Rólunk

Az online áruház komplektant.ru az orosz márka Domani-Spa egészségügyi berendezése.

Különböző alakú és méretű zuhanykabinok, csaptelepek és akril kádak - weboldalunkon megtalálja mindent, amire szüksége van a fürdőszobájának javításához vagy újbóli felszereléséhez.

Szállítás és fizetés

Fizethet készpénzben, kézbesítéskor hitelkártyával, hitelkártyával a honlapon, készpénzben a raktárból történő átvételkor, jogi személyek számláján.

A szállítás, a kirakodás és az emelés a tarifák szerint történik. A szállítás a rendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül megtörténik. Az árubeszerzésre irányuló kérelmek 9-16 óráig, a szállítási határidőig - a megrendelés napján 20.00 óráig, vagy a következő napon 9.00 és 20.00 óra közötti időszakban fogadhatók el.

Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

A raklapok károsodásának okai

Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

 1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
 2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
 3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

Eszközök és anyagok

Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

 • éles kés;
 • olló;
 • építési szint;
 • kulcs;
 • csavarhúzó;
 • epoxi ragasztó;
 • üvegszálas;
 • akrilfesték;
 • csiszolópapírral;
 • ecset;
 • etil-alkohol;
 • fogpor;
 • rongy,
 • légzőkészülék;
 • védőszemüvegek és kesztyűk.

A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

Hogyan lehet javítani egy raklapot?

A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

Kis repedések tömítése

Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
 2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
 3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
 4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.
 5. Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.

A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

Javítsák meg a mély repedéseket

Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

Itt van, mit kell tennie:

 1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

Tömítés a lyukakon

Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
 2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
 3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
 4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
 5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

A raklapok károsodásának megakadályozása

A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.