Legfontosabb > Bútor

Csempe egy kis fürdőszobához

A fürdőszoba legnépszerűbb alapanyaga a kerámia csempe, mert Gyakorlati, szerény gondozás és nedvességállóság. A csempe széles skálája különböző méretű és színű termékeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a helyiség legmegfelelőbb anyagának kiválasztását geometriai jellemzői alapján. Különös bonyolultságúak a kis fürdőszobák, mert számukra gondosabban, színes és méretű csempéket kell választaniuk a tér vizuális kiterjesztése érdekében.

Figyelem - a színre

Ha kis helyiségekkel díszítik a szobákat, próbáljon vizuálisan kinagyítani őket, ezért ajánlott világos tónust használni. De meg kell jegyezni, hogy a falak és a padlóburkolat csak fehér kerámia burkolattal lenne helytálló, mert Ez az egészségügyi intézménnyel való egyesülést eredményez. Ráadásul ez a megoldás nem nyújtja a tér kiterjesztésének hatását, hanem egyszerűen megnöveli a fürdőszoba megvilágítását.

Legjobb a fehér csempe más színű anyagok használatával:

 • világoskék vagy kék;
 • lassú zöld vagy világoszöld;
 • világos sárga vagy sápadt citrom;
 • őszibarack;
 • levendula;
 • homok;
 • terrakotta;
 • gyöngyház szürke.

A fürdőszoba kis méretének ellenére a fénycsempe mellett a sötét is használható, ha a megfelelő árnyalatokat választja. Például a némított sötétkék elemek, vagy a Marsala színei adják a belső mélységet, ugyanakkor nem befolyásolják hátrányosan a szoba geometriáját. Fontos megjegyezni, hogy a lime scurf látható lesz a sötét csempe, ezért alaposabb ellátást igényel.

A fényes foltok segítenek élénkíteni a fürdő világos belső részét, és a csempe nemcsak egyszólamú, hanem egy minta is lehet. A legjobb, ha egy ilyen befejező anyagot határoznak meg, több függőleges csíkot, vagy akár kontrasztelemeket kaotikus módon jelölnek ki.

Színkombinációk

A kis fürdőszoba harmonikus belsejének kialakításához meg kell választania a befejező anyagok színének megfelelő kombinációját.

Minden árnyalat 3 kategóriába sorolható:

 • hideg - kék, világos lila, oliva;
 • meleg barack, homok, bézs, világos sárga;
 • semleges - világosszürke, fehér, lila, rózsaszín.

Nem ajánlott meleg és hideg hangot összekeverni a szobában, de semleges színekkel hígítható. Amikor a fürdőszobát két színű csempe díszítésére tervezik, fontos, hogy azokat úgy válasszák ki, hogy ne ütköznek egymással, hanem kiegészítik egymást. Ezenkívül a legvilágosabb árnyalatnak dominánsnak kell lennie, ezért a helyiség legnagyobb részét be kell vetni.

A leghasznosabb kombinációk a következők:

 • kék és cián;
 • rózsaszín és halvány lila;
 • fehér és világosszürke;
 • bézs és elefántcsont.

A nagyon kis fürdőszobákhoz ugyanolyan színű kerámialapokat kell választani, de különböző árnyalatokban. A könnyebb anyagokat a kisebb falakon, a sötét falakon - a nagyobbakon átkoztatják. Így vizuálisan megváltoztathatja a hely geometriáját. A tér növelése érdekében javasoljuk a sötét árnyalatokkal bevont vízszintes vonalak használatát is, és a mennyezetek magasabb megjelenítéséhez a vonalaknak függőlegesnek kell lenniük.

Van egy nagy csempe megfelelő egy kis fürdőszobában?

Amikor egy kisméretű fürdőszobát befejező csempe kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy ne csak színét, hanem méretét is figyeljék. Sok fogyasztó úgy véli, hogy ebben az esetben a nagy elemek nem megfelelőek, de a tervezők szerint egy nagy csempe jól használható a fürdőszoba belsejében.

A nagy csempe helyes elhelyezése lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget, de nem szabad az egész falat átlapolni. Sokkal jobb lenne, ha nagy négyzetek vagy téglalapok függőleges csíkjára hasonlítanak, például egy nagy falon. Ami a padlót illeti, egy hatalmas csempe idegen döntés lenne meg kell vágni.

A padló és a falak felületének optimális méretezése közepes, 20x20 és 20x30 cm, a csempe választása a szoba geometriai tulajdonságaitól függ. Ha a fürdőszoba téglalap alakú, akkor ajánlatos 20x30 cm-es méretű és 20x20 cm-es négyzet alakú termékeket használni, a tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy a helyesen megválasztott méretű és alakú csempe nagyobb teret nyújt, mint jó színséma kiválasztásakor.

dekoráció

Bármelyik belső térben jelen kell lennie a díszítő elemeknek, amelyek élettelenítik a formatervezést, és teljességet biztosítanak.

A fürdőszobában ez a feladat a következő anyagok felhasználásával hajtható végre:

 • cserép megkönnyebbüléssel - természetes kőből, téglából, anyagból készült vásznat utánozhat;
 • mozaikos, kontrasztos színű vagy üveg, fém és tükör részletekkel;
 • Csempe minta - külön használhatók, és díszítő csíkokat készítenek;
 • tükörkészítmények - ezeket kis mennyiségben kell használni, és semmiképpen sem szabad az egész falat koptatni;
 • fugázás - nemcsak tisztának, hanem a csempe színének is meg kell egyeznie;
 • A dekoratív frizura vagy a határok széles körben használatos elemek, amelyek a belső térbe néznek.

A dekoráció kiválasztásakor figyelembe kell venni a fő kerámia burkolat színskálait, mivel Ki kell egészítenie a tervezést, és nem szabad megszabadulni az általános koncepciótól. A ragyogó arany és ezüst részek vonzónak tűnnek, de túlságosan nagy számban elrontják az átfogó képet.

Tippek a választáshoz

Kiváló kerámia csempe kiválasztása kis méretű fürdőszobák véglegesítésére nem könnyű feladat, különösen, ha a fogyasztó korábban nem végzett javításokat.

Mielőtt befejező anyagokat vásárolna, ajánlott megismerkedni tapasztalt kézművesek és tervezők tanácsával:

1. A helyiségek többségének fényes burkolólapokkal kell szembenéznie, hogy vizuálisan megnövelje a helyet. Ha van vágy a sötét árnyalatok használatára, akkor a falak vagy a padló aljait kell használni.

Hogyan válasszunk kiváló minőségű és szép fürdőszoba csempe a falak és a padlón

Ma arról beszélünk, hogyan válasszuk ki a megfelelő kerámia burkolólapot egy fürdőszoba vagy WC számára. Miután tanulmányozta ezt az információt, képes lesz megakadályozni a népszerű hibákat, amelyek csúnya eredményhez, idő- és pénzpazarláshoz vezetnek. Ez egy fürdőszobás kérdés, amelynek optimális aránya az ár és a minőség.

Gyors cikk navigáció

gyűjtemények

Miután eljöttek bármelyik szaküzletbe, a fürdőszobai csempe (gyűjtemények) mintái láthatók. A gyűjtemény olyan csempegyűjtemény, amely méretben, alakban és színben egyesítve van.

A standard gyűjtemény öt elemből áll:


Az egyik gyűjtemény a fürdőszobai csempe lehet több színes lehetőségeket. A gyakorlatban egy helyiségben elegendő egy könnyű és sötét háttér megfelelő kombinálása, egyfajta díszítőelem és padlóburkolat készítése.

Vannak olyan gyűjtemények, amelyeknek jó hátterek vannak, de undorító díszek vagy fordítva.

A legtöbb gyűjtemény azonos méretű háttérrel és dekorációval rendelkezik. A határhossz ugyanaz, de a magasság sokkal kisebb. A padlólap négyzet alakú, oldala nagyobb, mint a fő elemek magassága, de kisebb, mint hossza. Néha a négyzet hossza megegyezik a főlap hosszával.

Fontos pont: a szegélyeket csak hosszúságra lehet vágni, és a díszítést általában nem lehet levágni. Ez annak köszönhető, hogy számos dekorációnak vannak dombornyomott elemei, amelyek eltűnhetnek a vágás során. E szabály második oka a kép harmóniájának megsértése. Képzelje el, milyen lesz egy kivágott dombormű a határoló mintával a sarkon, amely 3 mm-es rétegvastagságon át ragasztva lesz. Ahhoz, hogy a sarok gyönyörű legyen, két azonos csempét kell beillesztened.

A gyártók és az árak

Az első dolog, amit érdemes figyelni, a származási ország. Csempe a fürdőszobában lehet Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában vagy Oroszországban. Ha nem szeretnél problémát okozni a csomagolás méretének és alakjának nagy különbségei miatt, akkor jobb, ha azonnal lemondsz az orosz csemperől.

Bizonyos üzleteknél az állványok burkolólapjait speciálisan feltették, hogy első pillantásra megjelenjenek.

Minden országban több gyártó is létezik. De ne fókuszálj a cég nevére, mivel mindegyiknek jó és sikertelen csempegyűjteménye van a fürdőszobában.

Egy jó csempe a fürdő számára 900-1 700 rubel / négyzetméter. Ehhez az árhoz minőségi és gyönyörű cserépet kapsz, de nem szabad túlfizetni a márka számára. Ha hosszabb ideig javíttatja meg a javításokat és magának, akkor a lehetőségek drágábbak lesznek, de nem éri meg.

felületi

A fürdő padlóburkolata általában matt és a falazólapok fényesek. A fényes bevonat fényesebb és lédúsabb, könnyebb mosni. De ha a padlót bevonja egy fényes anyaggal, csúszós lesz, és idővel a festék eltörik, és kopasz foltok jelennek meg.

A mozaik alatt a csempe anyaga a leginkább praktikus, ha a részei egyenetlen elrendezésűek és a szomszédos elemekhez képest kissé hajlamosak, és kissé eltérő árnyalatúak. Kívülről úgy néz ki, mint a képpontok.

Kerámia mozaik alatt Kerlife (Spanyolország), Mozaik Lux kollekció

 • Fényes cseppek a mosószerekből;
 • Sötét cseppek piszkos vízből;
 • Csepp fogkrém.

Ugyanakkor a szennyeződés észrevehetetlen, könnyű mosni, és mindez nem a bevonat szépségének rovására. De ha a kis négyzetek mérete túl nagy, akkor a sarokelemek és a vízvezeték csúnyaak lesznek egy ilyen megkönnyebbüléshez.

méretek

Ami az optimális méret kiválasztását illeti, minél nagyobbak a burkolólapok a fürdőszobában, annál jobb, de ésszerű határokon belül kell lennie. Képzelje el, hogyan fog kinézni egy 90 cm-es csempe egy 160 cm-es kis méretű fürdőszobához, ráadásul nem tudsz helyesen rejtett ajtót létrehozni, mert a teljes csempe alatt kell felszerelni, hozzá kell csatolnia Hulk és nyisd ki.

A legtöbb fürdőszoba optimális méretei:

A nagy formátumú, zökkenőmentes porcelán csempék a fürdőszoba és a burkolólapok számára több okból nem alkalmasak. Először is, nagyon nagy méretű a legtöbb fürdőszoba számára. Másodszor - nem lehet rögzíteni a rejtett nyílásokhoz.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

Képzeld el, milyen nehéz lenne ilyen magasra emelkedni a ragasztott gyöngyökkel, és milyen közös a belső sarokban

Kezdetben azokat használták fel, hogy megszabaduljanak a keskeny alátámasztástól a mennyezet rögzített magassága miatt. De most egy függesztett vagy felfüggesztett mennyezetet helyezhet el a főtől bármelyik behúzással, és ez a probléma önmagában eltűnik.

A határokat gyakran használják a könnyű és sötét hátterek elkülönítésére. De a szoba dekorációja után ez az öv elszakad, és a gyönyörű hatás elvész.

Ezenkívül nagyon nehéz a burkolat falának falra szerelésének magasságát megfelelően illeszteni, hogy ne fedje át a helyet, ahol a felsővezeték szomszédos, nem vizuálisan önmagára húzza a figyelmet, és nem teremt keskeny kárpitot a fürdőszobában.

Kiválasztjuk a színt

Először is, a padlónak mindig sötét színűnek kell lennie. Gyakorlati és tartós lesz.

A fürdőszobában lévő fényes csempe mindig piszkos, és mivel matt, a szennyeződés az idő múlásával beleesik. Ha sötét alapon a szennyeződés nem lesz olyan szembetűnő, és több mint egy évtizedig szolgálhat, akkor 1-2 év alatt cserélni kell a fényt.

Fugázószín kiválasztása

Egy ilyen fehér fugázó a padlón hat hónap alatt lesz, és szinte lehetetlen tisztítani.

El tudod képzelni, mi fog történni a könnyű habarccsal hat hónap alatt? Fekete lesz. Természetesen ha kétkomponensű epoxi habarcsot használunk 2700 rubelre 2 kg-ra, és 800 rubelt tartalmazó mosószert vásárolunk, fehér marad, de nem érdemes.

De a sötét habarcsot nem lehet használni, mert a szemek az egyes elemek túlzott kontrasztjával nyúlnak vissza.

elrendezés

A legszebb fürdőszobákat vízszintes gyűrűkkel festik, melynek tisztaságát csak az ajtó zavarja.

 • Sötét padló;
 • Sötét vázlat a 0,5-1-es magasság alatt a fürdőszoba felett;
 • Világos háttér a közepén, jól pozícionált dekorokkal;
 • Sötét vázlat az 1 sor magas tetején.

A WC-ben az alsó sor magassága rendszerint a vízelvezető gombbal kombinálódik, vagyis a határ között van valahol a közepük. Ha attól tart, hogy ez a terület túl sötét lesz, akkor könnyű sorokkal hígítható.

 • Először is, a sötét vázlaton alig vannak nyomokban cseppek.
 • Másodszor, összhangban lesz a sötét padlólapokkal.
 • Harmadszor, a padló sötét színe tükröződik a fehér fényes mennyezeten, és a tetején lévő löket csak hangsúlyozni fogja, és automatikusan beleillik a formatervébe.

Gyakran előfordul, hogy a csempézés a padlón kívül másnak tűnik, mint amit a boltban látott. Ez a megvilágítás különböző színhőmérsékletén és minőségén alapul, a tárolóban és a sajátjában. Jobb lemondani a halogén spotlámpákról alacsony teljesítmény mellett, és használjon egy erőteljes fényforrást.

A dekor helyes elhelyezéséhez, a központi fénysáv belsejében húzza fel az egyik sor felső és alsó részét, majd helyezze vissza az egész csempe díszítéssel. Ugyanakkor nem szükséges díszíteni a falat egy ajtó, a legnagyobb, hogy helyezze a háttérben cserépben helyett a dekoráció szerint a leírt rendszer.

Kis fürdőben, ne kösse össze a csempe külső sarkát 45 fokos mosással. Talán egy ilyen dokkoló látványosabb lesz, de ez traumatikus lesz. Ilyen helyeken a sarkok a legjobbak a műanyag elrendezéssel.

következtetés

Ne vásároljon olyan gyűjtemények maradványait, amelyek már nem termeltek. Nagy árengedménnyel adhatók el, de rendszerint nem lesz semmilyen elem a gyűjteményben. Ha nincs elég 1-2 csempe, akkor később nem lesz képes megvásárolni.

Csempe egy kis fürdőszoba - A legszebb helyezés a belső térben! (80 kép)

A fürdőszobákhoz tervezett kis szobák nagyon gyakran a modern design stílusban díszített lakásokban láthatók.

A fürdőszoba méretének vizuális megnöveléséhez meg kell választania a megfelelő színsémát és a belsőépítészeti anyagokat.

A szoba színárnyalatainak felvételéhez ez egy nagyon fontos esemény, mivel a befejező anyagok színeit és mintáit össze kell kapcsolni, hogy kiváló belsőséget alkossanak.

Ez teszi kényelmessé a fürdőszobát, és kellemes környezetet teremt, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen fürdés közben. A fürdőszoba bővítéséhez teljes helyre kell átépíteni a szobát.

Ez eléggé költséges esemény, amely bizonyos nehézségekkel jár, a belső munka végrehajtásakor. A terület kiterjesztésének legjobb módja az, hogy vizuálisan kiterjessze a csempe.

A befejező anyag kiválasztása

Ha egy kis helyiséget szeretne elhelyezni, válasszon egy cserépet a belsőépítészethez a következő kategóriákban:

 • Színárnyalat és csempe mintázat.
 • A befejező csempe mérete.
 • Anyag, amelyről a befejező csempe készül.

Kis fürdőhely kialakításakor a legjobb, ha közepes méretű csempéket használnak, ami vizuális növekedést okoz a térben és a területen. Ebből a célból a legjobb 200x300 mm méretű kerámia burkolólapot vásárolni.

A helyiség magasságában, hosszában és szélességében vizuálisan bővülő terület lehetséges. Egyidejűleg tudni kell, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy milyen alakú a csempe.

Ha a fürdőszobát ki kell terjeszteni, akkor a legjobb a téglalap alakú lapok függőleges elhelyezése. A vizuális terület különböző irányú megnöveléséhez a burkolólapokat vízszintesen kell elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszoba eredeti méretére kell összpontosítania.

A szoba alakja és a csempe kiválasztása

Milyen méretű legyen a csempe egy kis fürdőszobához, attól függ, hogy milyen a szoba alakja, a fürdőszoba szűk helyisége, bővíthető.

Ehhez nem szükséges sötét árnyalatokat használni, csakúgy, mint a falaknál a nagyméretű lapok elhelyezése: 150x300 mm, 300x600 mm, 450x450 mm, 300x300 mm, 600x600 mm.

A befejező anyag színárnyalatainak világosnak kell lenniük. Ez egy tágas terem vizuális hatását hozza létre. A négyzet alakú helyiség esetében a legjobb a négyzet alakú lapok használata.

Megfelelő anyagméret 300x300 mm, 450x450 mm, 500x500 mm. A legfontosabb dolog, amit tudnia kell: a fürdőszoba helyes elrendezésének köszönhetően a fürdőszoba kibővül.

Színárnyalatok

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőhely elkészítéséhez jobb egy fehér árnyalat kiválasztása, de ez az elmélet nem teljesen igaz.

A fehér árnyalatú helyiségek nagy jelenlétében a fürdõszoba túlságosan egyszerûnek és unalmas légkörnek tűnik, miközben sokan kórházi osztályon társulnak.

Szeretném megjegyezni, hogy a szoba vizuális terjeszkedésének hatása nem lesz látható, csak a helyiség megvilágítása nő. Tudnia kell, hogy a fehér szín tökéletesen kombinálható más világos színekkel és hangokkal.

A formatervező szakemberek nem javasolják a sötét színek kis fürdőszobákban történő használatát, mivel ezek túlságosan lehangoltak, ezáltal a helyiség vizuális csökkentését eredményezi.

Ha hirtelen a tulajdonos sötét árnyalatokkal díszíti a fürdőszoba belsejét, akkor a legjobb, ha nem túl sötét árnyalatokat választanak. Ez lehetőséget nyújt a fürdőszoba mélységének biztosítására.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Lehetőségek csempék elhelyezése a fürdőszobában fotó

A csempeburkoló fürdőszoba befejeződése nem feltétlenül azonos típusú, a cserepek lehetőségei sokak. A dekoráció egyszerű vagy művészi, a padlón vagy falakon elhelyezett képen - mindez csak a ház tulajdonosainak képzelőerejétől függ. A tervezői stílus csak a rendszer jelenlétében különbözik, hogy ne gyengüljenek el gyönyörű minta létrehozásakor, a telepítés maga a szokásos módon történjen. Tehát mi a legsikeresebb csempe elrendezés a fürdőszobában és hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagot?

Hol kezdjem

Először is, nem gondolkodnod kell arról, hogy hogyan kell gondoskodni a csempe díszítéséről a fürdőszobában, először is szükséged van egy alaprajzra a fő belső részek - vízvezeték és bútorok helyével. Mit kell figyelni a rendszer létrehozásakor:

 1. A rajzon gondolkodva, vegye figyelembe a fürdőszoba összes arányát és skáláját, de ne tegye túl a rajzot. A programnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy az összes elemet beillessze és egyértelműen meghatározza a dimenziókat.
 2. A fürdőszobának megfelelően kell csempéznie, tudnia kell a pontos méretet, ezért mérje meg a szoba összes falát, figyelembe véve az ajtót, a vetületeket és a fülkéket. Jelölje meg a kapott értékeket a rendszeren.
 3. Jelölje meg a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedését a rajzon.
 4. Mindenképpen adja meg a szellőző tengely, kimenetek, kapcsolók stb. Helyét.
 5. A rajzon tetejére szerelt belső részletek nincsenek feltüntetve a diagramon - nincsenek hatással az elrendezésre.
 6. Végezzen ellenőrző ellenőrzést - hasonlítsa össze a valódi fürdőszobát a kapott rendszerrel, győződjön meg arról, hogy minden rendben van.

A pontos séma szükséges az anyag mennyiségének, a csempe méretének és a díszítésnek helyes kiszámításához. Ha még egy kis tévedést is engedélyez, akkor kiderülhet, hogy az elrendezés legszebb elemei a vízvezeték szerelvények vagy a sarkok mögött lesznek, különben az ilyen dekorációból kiderült, hogy teljesen elveszett. Az alábbi ábrán bemutatjuk a fürdőszoba burkolólapok kialakításának példáit.

Vázlat a csempe elrendezés a fürdőszobában

Hogyan válasszunk

A modern építészeti üzletek gazdag választékának köszönhetően egyszerűen választhat a csempe a fürdőszobában. A boltban részletesen megvizsgálhatja a csempék és az elrendezések javasolt opcióit.

Fontos! A boltokban lévő csempe a legjobb fényben kerül bemutatásra, és fényűzőnek tűnik, de az Ön lakásának körülményei között másnak tűnhet. A világítástól és a helyiség méretétől függ - a tágas teremben gyönyörűnek tűnő dolog egy kis területen elveszíti báját.

Népszerű csempe elrendezések a fürdőszobában

A fürdőszoba elrendezéséhez tartozó csempe kiválasztása esetén ellenőrizze az eladóval, ha elérhető. Fontos tudni, hogy mennyi anyag van raktáron. Ha az anyag valamivel több, mint a készlet erejéig történő javításhoz szükséges, ne várjon, mert valaki más megveszi.

A cserép kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a sötét padló könnyűfalakkal kombinálva a legkedvezőbb. Figyelembe véve a boltban bemutatott példákat, ne habozzon fotózni róluk, hogy megnézhesse a fotókat egy nyugodt légkörben, és válassza ki a legsikeresebb csempézési lehetőséget.

A modern üzletek széles skáláját kínálják a fürdőszobai csempéknek.

Alak és méret

A fürdőszoba csempe méretének kiválasztása során figyelembe kell venni nemcsak a kiválasztott elrendezést, hanem a helyiség méretét is. Túl nagy csempe alkalmas a tágas belső terekhez, és kis fürdőszoba esetén érdemes kisebb méreteket választani. A kis csempe alkalmas a fal kerek elemeihez.

Egy kis téglalap alakú csempe nagyon könnyű kioldani falak és munkalapok díszítésére.

Ami az alakot illeti, a leggyakoribb lehetőség négyzet vagy téglalap, a legkönnyebben kiszámítható az elrendezés. A poligonális lehetőségek látványosabbak, de sokkal nehezebbek a számításokban.

A nem szabványos űrlap burkolatának nehézsége az elrendezés hibás számításai esetén, de nagyon látványosnak tűnik.

számla

A bélésfelület lehet teljesen sima, porózus vagy bordázott. Kis szobák esetén jobb egy egyszerű sima csempe kiválasztása. Ezek a falak könnyebben és könnyebben tisztíthatók. Érdemes figyelembe venni a kiválasztott anyag matt vagy fényes felületét is.

A fénymátrixok átlós elrendezései vizuálisan kiterjednek a térre

Gloss vizuálisan bővíti a szobát, és látványosnak tűnik. Ez a csempe hibája van, a falak, a vízcseppek és az ujjlenyomatok mosása után sokkal hangsúlyosabb foltok. A matt textúra inkább "unalmas" és nehéz, de praktikusabb. Egy durva felületen a foltok és a kisebb hiányosságok nem olyan jól láthatóak. Hogy a különböző textúrák csempe befolyásolja a falazat kialakítását a fürdőszobában látható a képen.

A megkönnyebbülés vörös csempe fényes felülettel nagyon meggyőző a fürdőszobában

A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás

Mivel a fürdőszobát nagyon gyakran tisztítani kell, a csempe a vegyi anyagok állandó befolyása alatt áll majd. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás mértéke latin betűkkel van jelölve. A fürdőszobában jobb, ha egy "AA" jelöléssel ellátott cserépet választ.

Színkombinációk

Függetlenül attól, hogy a csempe kombinációja a fürdőszobában van kiválasztva, fontos figyelembe venni a színtartományt. A csempe lehet egyszólamú, kontrasztos, olyan színek, amelyek összhangban vannak egymással, például több árnyalat zöld jól néz ki.

Egy kis helyiségben jobb, ha lemond az éles színátmenetekről és a sötét árnyalatokról. Ebben az esetben a könnyű hangok jól néznek ki, valamint a sötét árnyalat a mennyezet alatti világítótest felé. Egy ilyen módszer vizuálisan bővíti a tér határait.

Ha a szoba tágas, akkor a fürdőszoba kialakításánál nagyobb hangsúlyt és színeket használhat. A világos, telített színek sokrétűek a belső térben, és nem hagyják, hogy unatkozzon. Az alábbi képen láthatóak a különböző színkombinációk használata a fürdőszoba burkolatának elrendezésében.

Elrendezési típusok

Típusú csempét a padló és a falak a fürdőszoba sokat a legegyszerűbb, hogy a hihetetlenül összetett. Mindegyik lehetőségnek előnyei és tulajdonságai vannak. Tekintsük a legelterjedtebb csempe elrendezést.

Egyenes vonal

A legegyszerűbb és legnépszerűbb lehetőség a csempe burkolására a fürdőszobában. A csempe szomszédosan párhuzamos a padló és a falak egy sorban egy sorban. Egy ilyen téglalap alakú vagy négyszögletes forma alkalmas ilyen elrendezésre.

vrazbezhku

Ellenkező esetben ez a kialakítás tégla vagy falazott. Annak érdekében, hogy egy ilyen dekoráció harmonikusnak tűnjön, ki kell választania a csempe arányait. A szélesség ideális aránya 1 és 2 hossza között. Milyen gyönyörű lehet csempézni a csempe a fürdőszobában, utánozva a téglafalat, az alábbi képen látható.

átlós

Az egyik legnehezebb módja a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, tapasztalatot igényelve. Az ilyen fektetés kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a cserép folyamatos lehúzása miatt az anyagfogyasztás sokkal nagyobb lesz a többi opcióhoz képest. Azonban a felhasznált erőfeszítések és a pénz igazolják magukat, hiszen a csempe átlós fekvése is az egyik leglátványosabb.

Fontos! A dőlésszögnek 45 fokosnak kell lennie.

A látszat ellenére az átlós kialakítás nem alkalmas minden fürdőszobának. Ha a terület kicsi, akkor jobb, ha egyszerűbb opciókat használsz, mivel az átló csak a szoba összes hiányosságát mutatja. Jobb, ha hasonló teret választasz egy tágas helyiséghez, de érdemes megfigyelni a falak görbületét - tökéletesen simáknak kell lenniük a merőleges tengelyektől való eltérések nélkül. Mint a tervezés a fürdőszobában használni csempe, bélelt átlósan látható a képen.

moduláris

Csodálatos választás a fürdőszoba tervezéséhez. Ebben az esetben a különböző méretű csempeit használják, bármilyen kombinációban ki lehet alakítani, ami helyet ad a képzeletnek. Számos lehetőség van a különböző csempék kombinálására a fürdőszobában, a legérdekesebbek a fotón megtalálhatók.

vízszintes

A tiszta vonalak jelentősen megváltoztathatják a szoba arányait. A csempe vízszintes elrendezése leggyakrabban sötét alj és fényes tetejű. Lehetőség van különféle színű vízszintes csíkokra is. Ezzel a kialakítással a leggyakrabban használt sima csempe.

Fontos! Tiszta vízszintes csíkok nyúlnak ki a helyiségben.

Ha olyan mintázatot választott, amely jobbra van, akkor a falazatok egy részének egy külön határát kell választania. A design harmonikusabbá tétele érdekében a határ nem csak a fal alján, hanem a mennyezet alatt is használható. Hogyan láthatja a csempe vízszintes elrendezését a fürdőszobában az alábbi fotón?

függőleges

A csempe függőleges elrendezése a fürdőszobában egyértelműen világosabb sávok egy sima háttéren kiemelkednek. A sávok szélessége eltérő lehet, azonos vagy alternatív. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a túl gyakori szalag túl fényesnek tűnik, és nem alkalmas a fürdőszoba összes falának díszítésére. Így jobb, ha csak egy falat, egy külön szakaszt vagy egy rést választ.

A függőleges csíkok vizuálisan húzzák fel a szobát, ezzel egy időben szűkítik. Jól néz ki a hosszanti hosszú falakon, de nem a szűk helyeken. A sávok segítségével kiválaszthatja a fürdő különböző zónáit, ha a WC-vel kombinálva, valamint a legjelentősebb tervezési elemekkel rendelkezik.

Mozaik elrendezés

A szokásos csempék és mozaikok kombinációja a fürdőszobában nagyon látványosnak tűnik. Ez a mozaik nehezebb a telepítéshez, mivel a rendszernek megfelelően több száz apró elemet kell elhelyezni, soha nem tévednek.

Azonban vannak egyszerűbb lehetőségek - kész mozaikok a rácson vagy utánzáson. A mozaik különbözőképpen használható:

 1. Fal dekoráció. A mozaik mintát egy színben lehet végrehajtani, vagy egy teljes alakú mintával. A díszítés, a színek vagy a képek ábrázolása a belső stílus és a háztartás személyes kívánságaitól függ.
 2. Padló. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a falon lévő mozaikos mozaik túl fényesnek tűnhet, de az ilyen dekoráció a padlón még egy kis területen is jól néz ki.
 3. Zónaterület. Segítségével mozaikok lehet osztani egy fürdőszobás zónában. Az ilyen dekoráció különösen kedvelt a zuhanyzó területén vagy a fürdő falán.
 4. A figyelem felhívása. A mozaik kiemelheti a konkrét részleteket, például mosogatót vagy kampókat a fürdőlepedőhöz.
 5. Díszítéssel. A mozaiknak nem kell az egész fürdőszobát elfoglalnia, hanem egy járdaszegély, külön csík vagy mintázat lehet.
 6. Nehéz elérni a helyeket. A mozaik apró részletei lehetővé teszik, hogy használják a legösszetettebb formájú felületek befejezésére.

Milyen gyönyörűen kombinálható csempe és mozaik a fürdőszobában látható a képen.

Hogyan készítsünk elrendezési térképet

A csempe kivezetése a fürdőszobában nem fog működni terv nélkül, ez segít abban, hogy ne tévesszen meg a színek és díszítések kiválasztása a telepítés során. A rendszernek szüksége van papírra (a legjobb a grafikon papír készítése, kényelmes rajzokat rajzolni rajta), egy vonalzó, egy egyszerű ceruza vagy színes ceruza, ha más színeket tervez. Szintén a munka előtt meg kell határozni a skála, leggyakrabban 1 m = 10 cm.

Továbbá, figyelembe véve a csempe méretét, alkalmazza a kívánt díszet a sémára, vagy rajzolja meg a kívánt alakzatot. Ebben az esetben még egy színes kép esetében is jobb először vázlatokat készíteni egy egyszerű ceruzával, így ha hibákat követel, akkor könnyen eltávolíthatja a vonalakat az újak helyes rajzolásával. A fotóban láthatóak a különféle csempe elrendezésekkel ellátott elrendezések a fürdőszobában.

Fontos! Kívánt esetben a ceruzapapír helyett speciális programokat használhat, amelyek lehetővé teszik a térfogatméretű fürdőszobai projektek szimulálását.

Hogyan számoljuk meg a csempék számát

Ha a fürdőszoba burkolatának színét, szerkezetét és elhelyezkedését választotta ki, akkor helyesen számítsa ki az anyag mennyiségét. Bár nem szükséges megjeleníteni a képleteket stb., Elegendő a sok különálló online program egyikének használata, amely magában foglalja a számlálást. Csak a csempe méretét és magát a szobát kell megadnia. Egyes programok nem csak kiszámíthatják a befejező anyagok mennyiségét, hanem világosan megmutatják, hogyan néz ki ez a stílus vagy a stílus.

Fontos! Ha szeretné, akkor kiszámíthatja az anyag mennyiségét a boltban, mivel ez elég ahhoz, hogy megkérdezze az eladót.

Ha úgy dönt, hogy maga számítja ki, kövesse a következő algoritmust:

 1. Számítsa ki a helyiség kerületét.
 2. Mérjük meg a falak magasságát, osztjuk az eredményt a csempehosszal. A végeredményt mindig a nagyobbak felé kerekítik.
 3. Szorozzuk meg a peremet a magassággal, így kapjuk meg a falak területét.
 4. A teljes területről vonja le az ajtók, az ablakok (ha van) és a fürdőszoba méretét.
 5. A falak területének a csempe területe által történő elosztásával pontos anyagmennyiséget kap.

Ha a burkolólapok átlós módszerét választja a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy az anyag legalább 15% -át adja hozzá - a telepítés költsége nagyon nagy lesz. Az egyenes, vízszintes és függőleges halmozódáshoz elegendő 5% -os készlet áll rendelkezésre. A csempék szerelésére vonatkozó további munkákat a szokásos módon végzik el.

Gyönyörűen rakja le a csempe a fürdőszobában az egész művészet. Itt nemcsak a cserép költségének helyes kiszámolására, a megfelelő szín kiválasztására és minta kidolgozására van szükség, de a figyelem is fontos a munkavégzés során. A mintázott mozaik díszítés nem tolerálja a gondatlanságot, és a hiba legalább a falak gyönyörű megjelenését eredményezi.

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobának (+ 44 fotó az eredeti dizájnból)

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

Mi lehet a fürdőszobában kialakított kis fürdő designja: a fürdőszobában lévő zuhanytálca eredeti elrendezésének fényképe a legjobb megoldást kínálja egy kis helyiségnek.

Az árakról és a kis fürdőszobában lévő zuhanyzókról válogathat a cikk: sok különböző modell, modern design.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

Fontos pontok

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

Hogyan szereljük fel a fürdőszobát egy modern stílusú mosogatógépben? A tervezők fotói és ajánlásai felfedni fogják a bútorok rejtett tulajdonságait a mosógép kényelmes beágyazásához.

A fürdőszobában fotónyomtatással ellátott stretch mennyezetekből álló fotók válogatott képei megtekinthetők itt.

Megismerheti a bézs és a barna színű fürdőszobai díszítések példáit: http://prostilno.ru/cvet/bezhevaya-vannaya.html

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.