Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kezdjünk felújítást a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítások nagy része függetlenül, szakértők segítségével végezhető el. Ez különösen igaz a szoba kozmetikai befejeződésére, hiszen még egy kezdő mester is elrejtheti a csöveket egy gipszkarton dobozban és egy kerámia burkolólapot. Munka előtt meg kell csinálnia egy tervezési projektet a fürdőszobában, és el kell döntenie, hogy hol kezdheti meg a javításokat a fürdőszobában.

Lehet-e mindent a saját kezével?

A fürdőszoba javításának alapműve önállóan elvégezhető. A kezdő mester könnyedén átengedheti a kezét egy csatolóval, vízzáró anyaggal, gipsz falakkal, forraszanyag-műanyag csövekkel, összegyűjti egy doboz gipszkarton és csempék.

Az elektromos vezetékek telepítésekor további készségekre lesz szükség. Ebben az esetben a tapasztalatlan embereknek konzultálniuk kell egy szakemberrel.

A javításokat a fürdőszobában technika alá kell vetni. Minden építési munkát szigorú sorrendben kell elvégezni.

Árak és költségek

A fő kérdés, hogy felmerül, mielőtt a javítás a fürdőszobában - hol kezdeni átdolgozása a fürdőszoba. A szakértők az első szakaszban javasolják a költségvetést. A befejező anyagok felső árszintjét kell kijelölni, mivel minden ráfordítás rá fog esni. A hozzávetőleges becslés jelenléte elkerüli a felesleges költségeket.

Ajánlatos az építőanyagok beszerzése egy üzletben, mivel az ömlesztett megrendelésekre gyakran kapnak kedvezményt. Szükséges mennyiségű száraz keverék kiszámítható, tudva azt a felületet, amelyen alkalmazzák. A cserép és a porcelán csempe 10-15% -os árréssel kell vásárolni.

A költségek csökkentése érdekében érdemes megtagadni a tervező segítségét. Gondolkodhat a szoba stílusáról és a bútorok helyéről. A feladat megkönnyítése érdekében érdemes egy számítógépes program segítségével létrehozni egy tér háromdimenziós modelljét.

A munka sorrendje

A fürdőszobában végzett javítások helyes sorrendje a minőségi kivitelezés kulcsa. Minden munkát több szakaszban végzünk. Először is, a régi díszítést és a csöveket leszerelik, minden fölösleges tárgyat eltávolítanak.

Ezután a fal- és a padlófelületek igazodnak. Ezután megy a jelölő kommunikációhoz. Az elektromos szerkezet és a szellőzés elrendezését előre meg kell fontolni. Aztán a szoba befejeződött. A végső szakasz - összekötő vízvezeték és bútor telepítés.

 1. Bontófürdő, régi bevonatok és ajtók.
 2. Gipszkarton falak.
 3. Mérnöki munkák (csővezetékek szerelése, villanyszerelők).
 4. A padló kiegyenlítése.
 5. Vízszigetelés.
 6. Tömítse a csöveket a gipszkarton dobozokban (szükség esetén telepítse a gipszkartonra).
 7. Fektetés.
 8. Ajtólap telepítése.
 9. Mennyezeti dekoráció.
 10. Csővezeték csatlakoztatása.

tervezés

A fürdőszobában végzett javítások indítása előzetes tervezés nélkül nem ajánlott. Először meg kell gondolni a szoba kialakítását. Meg kell határozni a stílust a belső tér, a színek, fontolja meg a helyét a bútorok.

Szakemberek javasolják, hogy rajzoljon egy rajzot a szoba, jelezve, hogy a méretek a falak, foglalatok, lámpák, kapcsolók és csövek. Ebben a szakaszban ki kell számolnia a befejezni kívánt felületeket.

A tervezés fontos része a befejező anyagok és a vízvezeték kiválasztása. A javításhoz kerámia lapokat, műanyag paneleket válasszon. A fürdőszobában és a dekoratív gipsz falak. Jobb, ha nem lehet megtakarítani a keverékek építését. A helyiségek mérete alapján ajánlott a vízvezetékberendezés kiválasztása.

Anyagvásárlás

A fürdőszoba befejezéséhez a következő vázlatos anyagok szükségesek:

 • gipsz;
 • esztrich a padlóhoz;
 • vízszigetelő keverék;
 • csempe ragasztó;
 • gipszkarton;
 • primer;
 • beton érintkezés;
 • fém profil, jelzőfények.

Elektromos vezetékek és szellőztető elemek beszereléséhez szükséges a hullámosság és a VVG-P kábel. Fontos pont: a fürdőszobai elektromos berendezések (lámpák, aljzatok) IPX4 védelmi osztályúaknak kell lenniük.

Bontási funkciók

A régi csempék szétszereléséhez használjon kalapácsot, vésőt és kalapácsot. A munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljenek a cserépdarabok. A védelem érdekében érdemes szemüveget és kesztyűt használni.

A leszerelés minden extrém csempe után kezdődik. Előtte egy kalapáccsal ellátott darabot verte meg, majd egy csavarral horogálja a cserépet. A burkolatot darabokban kell eltávolítani. A munkaperforátor hasonló módon történik.

A korábban festett felületen a csempe lefektetése előtt betéteket kell alkalmazni egy fejszével. Ezután a felületet durva csiszolópapírral őröljük. A peeling elemeket (régi festék, gipsz) eltávolítják egy spatulával.

Esztrich és vízszigetelő padló

A javítás során a régi esztrich leválik, ha vannak hibák és cseppek. A tisztított padlót előzetesen porszívózzuk és alapozzuk. A csatlakozót a szintjelzők fölé öntik. Jobb, ha nem zsugorítható keverékeket használnak, amelyek gyorsan erősítenek. Ez segít csökkenteni a javítási időt.

A vízszigetelés két módon történik:

 1. A padló kiegyenlítése előtt és után történik. Ehhez használja az első tekercset, majd obmazochnoy vízszigetelést. Ez a módszer a felső emeleten lévő lakások esetében ajánlott, mert ez a kettős védelem az árvíz esetén károsodást okoz.
 2. A második esetben a falakat és a padlót cement alapú vékonyrétegű vízszigetelő keverék borítja. Munka előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. A sarkokra vízszigetelő megoldást alkalmaznak. Ezután egy ragasztószalag ragasztva van. A sarkok méretezése után a keveréket a fennmaradó felületekre visszük fel, dörzsölve a bázison. Megengedheted, hogy 3-6 órán keresztül megkeményedjen. A második réteg az elsőre merőleges. A vízszigetelés ez a módja megakadályozza a burkolat alatt lévő víz behatolását kívülről, és segít megvédeni a felületet a szomszédos helyiségekben.

Csővezeték telepítése és bekötése

Javításkor biztosan módosítani kell a régi csatornacsöveket. Polipropilénre kell cserélni. A törölköző szétszereléséhez le kell kapcsolni a felemelkedő vizet. A vízvezeték a vízvezeték alatt történik.

Elektromos vezetékek beszereléséhez hullámos vagy szigetelő dobozok használatával. Vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el a csatornákba, amelyeket egy darálóval ásnak.

Ezután a vakolat a tetején történik. A kommunikáció a feszített mennyezet és a gipszkarton alatt van elrejtve. Helyüket a bekötési rajzon jelölik.

A javítás utolsó szakasza

A műanyag csövek felszerelése után össze kell szerelni egy dobozt. Ehhez használjon gipszkarton lapokat, amelyek nem félnek a nedvességtől. Alap doboz - útmutatók a profilból. A GCR fel van szerelve tetejére. A számlálókhoz való gyors hozzáférés érdekében a design fel van szerelve egy revíziós nyílással.

A doboz felszerelése után be kell fejezni a falakat és a padlót. Alulról felfelé készített csempe elhelyezése. Amikor befejeződik, meg kell szabni az anyagot megfelelően. A sarkokban lévő csempe méretének meg kell egyeznie. Miután befejezte a felületeket a fürdőszobában menjen a vízvezeték szereléséhez.

Hogyan lehet menteni a tervezési szakaszban?

A tervezés a javítás fontos szakasza, mivel számos hibát elkerülhet. Különösen gondosan kell átgondolnia az összes munkát korlátozott költségvetéssel. Pénzt takaríthat meg:

 1. A szoba méretének esetleges módosításához tervezhető. Ez menteni fogja az anyagot. A kisebb csempecsomók elhelyezéséhez a gipszkarton falát előrecsatolhatja vagy a mennyezet magasságát csökkentheti a befejezéssel. Állítsa be a helyiség méretét, hogy illeszkedjen a csempe méretéhez.
 2. Keresse meg a vízvezeték szerelvényeket (például a telepítést), amelyekhez nem kell további alkatrészeket vásárolnia. A fokozatnak teljesnek kell lennie.
 3. Mielőtt bármilyen felszerelést vásárolna, alaposan megismerje a funkcióit. Ezzel elkerülhető a telepítés során felmerülő problémák.
 4. Kombináljon anyagokat. Ez különösen igaz a nagy területű helyiségekre. Gazdaságosság esetén a fürdõ és a mosogató körüli terület csempézett, a többi felület festett. Kevesebb pénz érkezik a gipszkarton mennyezetébe, amely szintén függetlenül felszerelhető.
 5. Szükséges eszközöket bérelni, nem vásárolni. Lehet, hogy szüksége van: cserépvágó, perforátor, csavarhúzó, bolgár.

megállapítások

A javítás sorrendje a helyiség és a kiválasztott anyagok jellemzőitől függ. Ha a falakat akrilfestékkel kezelik, akkor vakolat nélkül is megteheti. Mielőtt a csempeburkolatokat ráhelyezné rájuk, be kell vinni. A betonfelületeket olyan alapozóval kell kezelni, amely javítja a hordozó tapadását.

Először is gondoljon arra, hogy hol kezdjen javításokat a fürdőszobában. Először is figyelembe kell venni a kommunikációs rendszerek állapotát. Ellenőrizze a csöveket, a szellőzést. Nyilvánvaló problémák hiányában elhagyhatja a kommunikáció tőkés átalakítását.

A fürdőszobának felújítása a semmiből: mit keres

Néha az emberek megpróbálnak pénzt megtakarítani, és csak szelektíven kozmetikai befejezni a lakótérben. De ez az elv nem teljesen elfogadható a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. Javasoljuk, hogy javítsa a fürdőszobát a semmiből, hogy elkerülje a komoly költségeket a jövőben. Ez a helyiség funkcionalitásának és az alapvető kommunikáció koncentrációjának köszönhető. Ez a javításról szól a semmiből, amelyet a cikkünkben tárgyalunk.

Mi a javítás a semmiből

Amikor a javításról beszélnek a semmiből, a munka minden fázisát magukban foglalják a fürdőszobában:

  1. csatorna- és vízvezetékek cseréje vagy csatlakoztatása hideg és forró ellátáshoz;
  2. a falakon és a plafonon elhelyezni az elektromos berendezéseket;
  3. fal dekoráció az alaptól a befejezésig;
  4. padlómunkát az esztrichről a befejező rétegre;
  5. mennyezeti burkolat;
  6. vízvezeték szerelése;
  7. csaptelepek és háztartási készülékek;
  8. szellőző rendszer;
  9. beltéri ajtók felszerelése;
  10. fürdőszobai bútorok beszerelése;
  11. töltőfelület tartozékokkal.

Fotó növekedés, kattintson!

Fontos! Függetlenül attól, hogy melyik szoba felújításra kerül (új lakás vagy másodlagos), a semmiből - ez azt jelenti, hogy minden a legapróbb részletekig frissül. Az ilyen javítások alapos megközelítést igényelnek a tervezési szakaszban, mivel a költségek teljesen eltérőek lehetnek teljesen azonos fürdőszobákban. Ebben az időszakban el kell dönteni a fürdőszoba kialakításáról és meg kell érteni, hogy milyen anyagokra és alkotórészekre lesz szükség a projekthez.

 • Az új lakásokban a fejlesztő csak a fürdőszobához csatlakozik, a mérnöki struktúrák kiküldését pedig a lakosok mérlegelésére bízzák.
 • A felújított apartmanok több mint öt éve a kommunikáció általában nem a legjobb állapotban van, ezért cserére van szükségük a meghibásodások elkerülése érdekében. Ha nem cseréljük le, a jövőben kár és költséges lesz a következmények kiküszöbölése. A modern felújítás a fürdőszobában a semmiből, a kommunikáció rejtett telepítése elfogadható, hogy ne rontsák a szoba esztétikus megjelenését. A régi csövekkel ez kockázatos. Gazdaságosabb a régi kommunikációt újakkal helyettesíteni anélkül, hogy megfeledkeznének a vízvezetékről.

A munkák sorrendje a helyreállításból a semmiből

Ha megmagyarázza a munka nagyságát a fürdőszobának a semmiből történő javításában, becslést kell készíteni. A tér és a rajzok részletes elemzése nélkül nehéz összeállítani a szükséges anyagok listáját. Ha távol áll a tervező nézeteitől, és nincs tapasztalata a befejező munkákról, akkor a fürdőszobának helyrehozását szakembereknek bízza. Hidd el nekem, ez a lehetőség olcsóbb lesz, mint az ügyetlenek mesterének átdolgozása.

A brigád kiválasztásakor keresse meg a különböző cégek árát, és válassza ki a költségvetés legjobb lehetőségeit. Tipikusan a szolgáltatások körébe tartozik a vízvezeték-szerelés, villanyszerelő. Amikor az önjavításnak meg kell hívnia őket víz, szennyvíz és áram csatlakoztatására.

Fontos! A fürdőszobában a javítás feltételei a helyiség állapotától függnek. Ha új padlóburkolat szükséges, a feltételek elég hosszúak ahhoz, hogy az oldat megszáradjon. Időre is szükség van a falak száradásához, ha az irányítást a jelzőtábla gipszével végezzük. De a felületek tökéletes síkságának elérése érdekében gyönyörű falakat, padlószintet nem kell szintetizálni.

Amikor a fürdőszobát a semmiből kijavítják, lehetőség nyílik az átépítésre:

 • kombinálják a WC-t és a fürdőszobát;
 • mozgassa az ajtót;
 • a szoba geometriáját egy funkcionálisabbra változtatjuk;
 • meleg padló építése;
 • fűtőelem hozzáadása;
 • cserélje ki a terjedelmes vízvezetéket egy kompakt verzióval, ha a hely kicsi.

Fontos! Az anyagok kiválasztását előzetesen meg kell tenni, mert sokan csak rendelésre hozták, és az időzítés hosszú lehet. A tervezői tippek elkerülhetik az ilyen elvárásokat társaikkal.

Ha a javítás a semmiből történik, a stílus választása a tulajdonos kívánsága és ízlése. Itt fontos kritérium a fürdőszoba mérete. Nem minden stílus alkalmas kis méretű szobákra, de tágasaknál sok ötlet létezik. Bármelyik stílushoz, mind a drága díszítés, mind a jó minőségű költségvetési anyagok kiválasztása lehetséges. És ez egy fontos kérdés, amikor el kell dönteni, hogy javításokat végezzen a semmiből a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában tőkeváltozásokkal nézel szembe, akkor türelmesnek kell lennie egy bizonyos ideig. A kifejezés a brigád vagy a házigazda munkájától és tapasztalatától függ.

Fürdőszoba javítás - a munka rendje és jellemzői

Fürdőszoba - az egyik legfontosabb hely a házban, és javításra a szabályoknak megfelelően kell végrehajtani. Mondjuk el, hogy a munka melyik sorrendben történt, és mi a befejező lehetőségek.

Lehet-e mindent a saját kezével?

Az első kérdés, amelyet a fürdőszoba javítása előtt meg kell oldani, pontosan ki fogja pontosan elvégezni a munkát? Még azok is, akik hozzászoktak ahhoz, hogy önállóan megbirkózzanak minden otthoni javítással, úgy érzik magukban a bizonytalanságot a fürdőszobában.

Mindazonáltal, a fürdőszoba javítása teljesen lehetséges. Még a legnehezebb szakaszokban sem igényelnek speciális építőipari berendezéseket, hanem egyszerűen kezelhetők. Mindössze annyit kell megvizsgálni, hogy még mindig ismeretlenek-e a javítási problémák, olvasd el az instrukciókat és videó oktatóanyagokat, és kövessétek az összes fontos szabályt a folyamatban.

Milyen előnyökkel jár a saját kezed javítása?

 • Először is, menteni - csak az építőanyagokat kell fizetnie, míg a brigádon végzett javításoknál az összeg jelentős része a dolgozók fizetését teszi szükségessé.
 • Ezenkívül a javítás kényelmes idő alatt történik - az egész fürdőszobát egy vagy két héten belül frissítheti, vagy szakaszosan elvégezheti a munkát.
 • És végül, a maga javításával járó kellemetlenséggel együtt, nem kell az apartmanok állandó jelenlétét elviselni.

A javító személyzet árai

Annak érdekében, hogy végre megértsük, vajon nyereséges-e magának a javításokat, nézzük meg az építőipari személyzet árait. Átlagosan a kis fürdőszoba javításának költsége 35-40 ezer rubel. Első pillantásra ez kissé tűnhet, különösen, ha ez kulcsrakész megoldás.

Valójában a helyzet valamivel bonyolultabbnak tűnik. Mit jelent a minimális költségcsökkentés? Ez a megtakarítás szó szerint mindenre vonatkozik - a befejező és burkolóanyagokra, a vízvezetékre, a szerelvényekre, a helyiségtervezésre. Miután úgy döntött, hogy szakembergár javítását bízza meg, akkor megmented magad a szóváltásból - de valószínűleg nem fogod a fürdőszobádat álmodni. Ráadásul az olcsó anyagok általában nagyon gyorsan romlanak - valószínű, hogy néhány év múlva meg kell változtatnia a vízvezetékberendezést, vagy át kell térülnie a helyiségbe.

Mennyibe kerül egy magasabb szint javítása? Az árak 40 ezerre emelkednek, és felmennek, 100 ezer rubel fölött. A jobb építőanyagok és a jobb vízvezeték, a szokatlanabb és átgondolt helyiségtervezés - minél magasabb az ár a munkaterületnek megfelelően. Az igazán jó minőségű javítások költsége 2-3-szor magasabb, mint a minimális sáv.

A munka sorrendje

Annak érdekében, hogy megfelelően végezze el a javítás a fürdőszoba, meg kell alaposan tanulmányozni a részleteket az egyes szakaszok. Röviden leírjuk ezeknek a szakaszoknak a sorrendjét, felidézzük a legfontosabb pontokat, és elmeséljük a legnépszerűbb felületeket.

Mi a javítási eljárás?

 • Részletes projektterv kidolgozása folyik. A fürdőszoba kialakítása folyamatban van, mind a főbb pontokat, mind a kisebb részleteket elgondolják. A tervezetnek megfelelően tervezik a javítási költségvetést - a szükséges mennyiségben kiválasztott anyagokat választanak ki.
 • Vásárolt anyagokat. Ez az egyik legfontosabb lépés - itt alaposan össze kell hasonlítani a különböző gyártók ajánlatait és árait, tanulmányoznia kell az anyagokra vonatkozó véleményeket, meg kell értenie, hogy mi a különbség közöttük.
 • A közvetlen javítás a padlóról indul. A régi burkolatot eltávolítjuk, új esztricheket öntünk, vízszigetelést szerelünk fel, amelynek tetejére új padlót helyezünk.
 • A padló szerelése után ajánlatos az elektromos vezetékezést elvégezni - cseréje érdekében a falazathoz való hozzáférés szükséges. A huzalozás telepítése után közvetlenül a falak burkolatához vezethet.
 • Ezután haladjon a mennyezethez és a szellőzéshez. Mivel a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség van, alapvetően fontos, hogy ne csak egy új szellőző rácsot telepítsen, hanem annak biztosítására is, hogy a szellőzőnyílás elegendő szögben legyen.
 • Az utolsó előtti szakasz a víz- és csatornahálózat telepítése - ha átmennek a falakon.
 • És végül, végül, de nem utolsósorban friss vízvezeték és egyéb felszerelés kerül telepítésre a felújított fürdőszobában.

Fogjuk meg az egyes pontokat részletesebben.

Terv és tervezési projekt

A javítás részletes tervvel és tervezési projektvel kezdődik. Ez a legfontosabb pont, amelyből minden más szakasz megtámad.

Jelenleg sok olyan tervezési stílus van, amely lehetővé teszi, hogy teljesen átalakítsa a fürdőszobát. Klasszikus és barokk, minimalizmus és csúcstechnológia, modern és Provence - ezek közül mely területeket kell választani a fürdőszobában?

Ez a személyes preferenciáitól függ - és a szoba méretétől is. Ha egy magánház vagy egy tágas modern apartman tulajdonosa vagy, akkor a képzelet fantáziája gyakorlatilag korlátlan. De ha az Ön rendelkezésére áll csak egy kis kád normál méretű, hasznos lesz néhány szabályt felidézni.

 • A világos színek a belső térben vizuálisan növelik a tér nagyságát, sötétek észrevehetően szűkítik. Ennek megfelelően egy kis fürdőszobában a telített mély árnyalatok nem működnek - jobb használni a bézs, fehér, világoskék és világoszöld hangokat.
 • Tágas fürdőszobák esetén megengedett bármilyen méretű és alakú szaniteráruk kiválasztása, a kicsinél jobb a körkörös, sima körvonalak és a sima sarok kedvelése. A régi fürdő lebontása után gondosan tanulmányoznia kell a modern zuhanykabinokat - sokkal kompaktabbak, és valószínűleg elég kényelmesnek találják a fürdő helyett.
 • Ha egy kis fürdőszobáról beszélünk, akkor gondoljon arra, hogy szükség van-e mosogatógép beépítésére, vagy jobb lenne átrendezni a konyhában vagy a folyosón? Ha a készüléket csak a fürdőszobába lehet helyezni, gondos számításokat végezzen, és próbálja kiegyenlíteni a hely hiányát a megfelelő vízvezeték szerelvények kiválasztásával.

Anyagvásárlás

Milyen anyagokat kell megválasztani a javítás a fürdőszobában, és hogyan kell megvásárolni őket?

Természetesen mindig csempére, csövekre, esztrichekre, ragasztókra és egyéb pontokra szeretne menteni. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a megtakarításnak ésszerűnek kell lennie. Ha eléggé korlátozott a költségvetés, akkor keresse meg az építőanyagokat a középáras kategóriában. Ugyanakkor nincs szükség arra, hogy túlságosan olcsó opciókat vegyen fel - megvásárolja a legolcsóbb anyagokat, amelyeket megtakarít a saját javításainak minőségében. Próbálja ki a bevált gyártók kiválasztását.

Mennyit kell vásárolni a javításhoz? Ajánlatos a csempe, esztrich és minden más apró árrés megvásárlása. Még a tapasztalt építők is hibákat követnek el munkájukban, és bizonyos anyagokat elpazarolnak. Valószínűleg ezt nem lehet elkerülni.

Ha az anyagokat pontosan a számítások szerint szükséges mennyiségben vásárolja meg, akkor kellemetlen helyzetbe kerülhet - például megállapíthatja, hogy a csempe nem elegendő, és a boltban, ahol vásárolta, az azonos színű és textúrájú anyag már nem értékesíthető. Rendszerint az anyagokat mintegy tíz százalékos árréssel vásárolják meg - ez lehetővé teszi számodra, hogy megbízhatóan biztosítsa magát.

Hagyományosan a fürdőszoba javítása a padlóról indul. Milyen anyagot használnak padlóburkolatként?

Természetesen a választás nem csak egy csempe. Ugyanakkor továbbra is a legmegbízhatóbb, megfizethető és megfizethető. Ez elég erős, szép, könnyen telepíthető, és ami a legfontosabb - abszolút nem fél a víztől.

Milyen sorrendben hajtják végre az új padlóburkolatokat?

 • Először le kell szednem a régi padlót a földre. A régi cserépet eltávolítják, a régi esztrichet és a vízszigetelő réteget perforátorral eltávolítják.
 • Valószínűleg a megtisztított padló nem lesz túl sima - apró repedések, lyukak és magasságkülönbségek lehetnek rajta. Ezért a következő lépés a felület feltöltése.
 • Miután a primer száraz, a padlónak vízzárónak kell lennie. Még a fürdőszoba kisebb mértékű áradása is nagy problémává válhat. Annak megakadályozása érdekében, hogy a szivárgó víz szivárogjon, az esztrich behelyezése előtt a padlót gondosan bevonni kell a bitumen alapú keverékekkel vagy vízszigetelő masztixokkal. A kenést a falak enyhén megközelítik.

Miután az alkalmazott vízszigetelő réteg megszárad, közvetlenül az esztrichhez juthat.

Az esztrich lerakásakor a legfontosabb követelmény az, hogy a kész padozathoz minél egyenletesebb felületet hozzon létre. A szintezéshez gyakori a világítótornyok és a speciális épületek szintje. A padlólemez magasságának legalább 3 cm-nek kell lennie - de ugyanakkor úgy véli, hogy a padlónak a fürdőszobában valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a ház többi részének szintje.

Az esztrich teljes száradása után elkezdheti új csempe lefektetését. Ajánlatos a szoba sarkából kiindulni. A csempek négyzetei között mindig kis egyenlő rések maradnak - a szélességüket a speciális keresztek segítségével igazítják. Ezt követően, amikor a ragasztó alatt a ragasztó teljesen száraz, és a padló készen áll a használatra, ezeket az ízületeket speciális fugázókkal kell lefedni, hogy illeszkedjenek a csempe színéhez.

Elektromos vezetékek

Szóval új csempe volt a fürdőszoba padlóján, és várt, amíg meg nem szárad. Most itt az ideje, hogy továbblépjen a falak felé - de előtte érdemes új kommunikációt tartani a szobában.

Fürdőszoba - folyamatosan magas páratartalmú szoba. Elméletileg az elektromos vezetékek ebben a teremben lehetnek mind a bélés alatt, mind a tetején - csak a második esetben megbízható szigetelésű kábeleket kell vásárolni. Azonban a gyakorlatban ajánlott villamos tápkábeleket elhelyezni könnyű és elektromos készülékekhez a burkolat alatt. A rejtett vezetékek esztétikaiabbnak tűnnek, és a rövidzárlat kockázata többször is csökken.

Lehetőség van beépíteni a konnektorokat a fürdőszobába, vagy jobb az elektromos készülékek csatlakoztatása a helyiségen kívül? Igen - de a foglalatnak vízállónak kell lennie, és földelni kell. Ezenkívül mindkét elektromos csatlakozó és kapcsoló csak "biztonságos" fürdőszobákban helyezhető el - távol a vízforrásoktól, legalább 60 cm-re a mosdóból, kádból vagy zuhanyzóból.

Víztisztítás és szennyvíz

A huzalozás és a falak előtt történő felszedés után ajánlott a csövek - víz és csatorna cseréje - elvégzésére. Először is, kevésbé valószínű, hogy károsítja az újonnan kialakított csempe a folyamat, és másodszor, a csövek is elrejthető a burkolat alatt. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi a fürdőszobát, hanem felszabadítja az extra hüvelyk helyet.

Globális javítással a csöveket a fürdőszobában teljesen lecserélik, beleértve a csatorna felújítót is - mivel a régi kommunikáció előbb-utóbb szivároghat, és nagyon kellemetlen lesz a javítások újrafelvételére. A vízvezetékek cseréje lehet fém és műanyag - az utóbbiak különösen igényesek, mivel nem rozsdásodnak, könnyen felszerelhetők és általában megbízhatóbbak, mint a fém változatok.

Ha nem akarja vízcsöveket elhelyezni a jövő csempe mögött, akkor lehetőség van egy másik lehetőségre - helyes műanyag dobozokba helyezve.

Fal dekoráció

Az új padló rendezése és az összes kommunikáció lefektetése után folytathatja a javítás "kozmetikai" szakaszát - azaz a falakkal szemben. Általában kétféle anyagot használnak ehhez - klasszikus cserép vagy PVC műanyag panelek.

Milyen előnyöket lehet feltüntetni a kerámia burkolólapon?

 • Tartósság. Csempe - a leginkább ellenálló a nedvesség. Miután egyszer a falakkal egy csempe felé néztek, évtizedek alatt nem lehet újra dolgozni - és ezúttal a csempe megtartja a finom megjelenést.
 • Beauty. Az építési piacon sok lehetőség van a csempe a fürdőszoba falak - van egy sima és mintás csempe, fényes és matt, sima és nagy mennyiségű textúra.
 • Könnyű gondozás. A csempe elemi vízzel mossa le, nem gyűjt üledéket.

Lehet, hogy egy csempe hiánya csak egy - csak természetesen - drága, és a falak felületének köszönhetően elég sokat kell vásárolnia.

A falon lévő csempék technológiája meglehetősen egyszerű. Először is, a fal felszínét alaposan meg kell tisztítani a régi szerkezetekről, és egy alapozóval kiegyenlíteni. Minél simább a csempe számára készült durva fal, annál könnyebb lesz elhelyezni. Antibakteriális készítményt alkalmaznak a primer felett, amely megóvja a falat a gombától.

Az alapozó száradása után egy speciális csempe ragasztóanyagot hígítanak, és az anyagot az ajtótól legtávolabbi helyiség sarkából kezdik, időről időre ellenőrizve az épület szintjét, hogy milyen sima a fal. A falburkolat felszereléséhez ajánlott a ragasztót minimális száradási idővel kiválasztani - különben fennáll annak a veszélye, hogy a csempe "csúszik" a falra, és megszakítja a szerelés szimmetriáját.

Egy másik népszerű megoldás a fürdőszobában PVC panelek. Milyen erényeik vannak?

 • Alacsony költség. A falak befejeződésének költsége többszörös lesz, mint a csempék használata esetén.
 • Nedvességállóság. A megfelelő telepítésű műanyag panelek több mint 10 éve tarthatnak anélkül, hogy elvesztenék vonzerejüket.
 • Egyszerű telepítés. A PVC falak falburkolása egyszerűbb, mint a csempék simítása - különösen akkor, ha nincs tapasztalata a megfelelő munkákkal kapcsolatban.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legmagasabb minőségű műanyag még mindig nem hasonlítható össze a csempe életével és az évek során törékennyé válik. Ezenkívül a műanyag panelek nem engedik a levegő áteresztését - ezért kondenzátum alakul ki rajta, és a helyiségben észrevehetően feketébb lesz.

Hogyan készülnek a PVC falpanelek? A "Plant" panelek lehetnek ragasztók, vagy fa vagy fém lécek. A gyakorlatban a második opciót gyakran választják - ebben az esetben nem szükséges tökéletesen összehangolni a falat. Természetesen a felületet még mindig óvatosan alapozzák és antiszeptikus kezeléssel kezeljük - egyébként a gomba gyorsan megkezdődik a fürdőszobában a nedvesség miatt. A fém vagy fa keret az előkészített falra van szerelve, és a PVC-paneleket önfúró csavarokkal helyezzük fel. A kész bélést gondosan kezeljük tömítőanyaggal az ízületek között, és a falak közötti varratokat műanyag sarkok borítják.

Általában a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai burkolatok olcsóbbak, egyszerűbbek és gyorsabbak, mint a burkolólapok. Azonban ez a lehetőség kevésbé tartós, és a mikroklíma a fürdőszobában rosszabbul változhat.

Mennyezet, szellőzés

A fürdőszoba javítása során a két legkedveltebb mennyezeti lehetőség - lábszár vagy szakasz. Melyek a konstrukciók, mi az előnye és hátránya?

A rack mennyezete keskeny alumínium rácsokból áll, ugyanazon anyagú sínekre szerelve. Az egész szerkezet a mennyezetre van rögzítve, míg a rács és a fő mennyezet között körülbelül 10 cm.

 • A rácsos mennyezetek lehetővé teszik, hogy egy gyönyörű dizájnt készítsenek - matt és fényes, szilárd és mintázatú, kő, szövet vagy bőr textúra.
 • Az alumínium lécek nem félnek a víztől és a tüzetől, és nagyon tartósak.
 • A rack mennyisége megszünteti a gomba és a penész megjelenését a felületén, emellett a levegő szabadon áramlik a fő mennyezetre.

A mennyezet hátrányát nevezhetjük úgy, hogy nagyon nehéz telepíteni önmagát. Ezenkívül, ha a szomszédai tetején elintézik az árvizet, a víz közvetlenül a fürdőszobába áramlik a léceken.

A nyújtható mennyezetek polivinil-klorid anyagból készülnek. Önmaguk telepítése is szinte lehetetlen - itt szüksége lesz egy hőpisztolyra, így a legjobb, ha szakértőket hívhatsz. Azonban a feszített mennyezet beszerelésének költsége a fürdőszobában nagyon mérsékelt lesz.

 • A nyújtható mennyezet ellenáll a nedvességnek, és tűrik a magas hőmérsékletet.
 • Csakúgy, mint a süllyesztett mennyezet mögött, elrejtheti a kommunikációt a feszített vászon mögött - ugyanakkor a mennyezet csak kb. 3 centiméternyi helyet foglal el.
 • A nyújtó szövet hatalmas súlyt képes ellenállni - felülről áradás esetén a víz a mennyezet mögött összegyűlik, és hosszú ideig képes lesz tartani.
 • Sok lehetőség van a rugalmas mennyezet kialakítására - egyszerű fényes vagy matt felületről a fotónyomásra.

Milyen hátrányai vannak a mennyezetnek? Először is, a vászon mögötti plafon mennyezetvázlata egyáltalán nem szellőztetett - ezért antiszeptikával óvatosan kell kezelni. Ezenkívül a feszítő szövet nagyon könnyű áthatolni - bár a baleset kockázata a fürdőszobában nem túl magas.

Ami a szellőztetést illeti, nagyon fontos annak ellenőrzése, hogy a légcsatorna milyen jól működik. Ha a tolóerő túl kicsi, akkor a szellőzést tisztítani kell, vagy kényszerített levegőt kell szervezni. Különösen ez a pont fontos a falak műanyag paneljeivel és felfüggesztett mennyezettel rendelkező fürdőszobákban - nagyon fojtogatóak lehetnek.

Vízszerelés és berendezések

Végül a javítás utolsó szakasza az új vízvezetékek és berendezések telepítése.

 • Először is, döntsd el, hogy új fürdőt kívánsz-e vásárolni, vagy inkább zuhanyozni. Az utolsó lehetőség segít megtakarítani a helyet - de itt nem tudsz pihenni a fürdőben.
 • Ha még mindig fürdőt választasz, gondolkodj azon az anyagon, amelyről készült. Lehet öntöttvas, acél vagy akril. Az akril fürdők a legnagyobb igényt kielégítik - tartósak, könnyűek és hőt takarnak. Sokkal könnyebb ilyen fürdőszobát felszerelni, mint egy öntöttvas tartály - és sokkal könnyebb gondoskodni róla.

A fürdőszobai mosogatók minden típusban és változatban jönnek - kerek és lapos, talapzatokkal és medálokkal. Amikor kiválasztja, összpontosítson a saját kényelmére és a helyiség méreteire - ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy kompakt mosdót választanak, sima vonalakkal, és nem ronthatja az asztalokkal és szekrénnyel.

Ugyanez vonatkozik a WC-re is. Új WC kialakítása a kombinált fürdőszobában, figyeljen a felfüggesztett modellre. Az ilyen WC-k elvezető rendszere eltávolításra kerül, és nem történik meg, és a fürdőben lévő láb hiánya miatt sokkal egyszerűbb a tisztítás.

Természetesen fűthető törülközőt és keverőt kell beépíteni a fürdőszobába. Itt a piac a költségvetés és a drága modellek széles választékát kínálja - de a legjobb, ha elfogadható minőségi átlagárat választunk. A fürdőszobában is van beépített mosógép - ha a szoba mérete lehetővé teszi. Az elektromos berendezések az előre elkészített biztonsági csatlakozókhoz vannak csatlakoztatva, mielőtt használatba véve ajánlott ellenőrizni, hogy az összes berendezés kifolyócsövek megfelelően vannak-e lezárva.

Ha felelősségteljesen és komolyan kezeli a fürdőszobát, akkor csak néhány hét telhet el ahhoz - és ennek eredményeként kiváló kényelmes fürdőszobát kap, és több tízezer rubelt takarít meg.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás

Ön a saját fürdőszobájának javítására gondol? Ez nem meglepő, hiszen a teljes javítási folyamat végrehajtása függetlenül sokkal olcsóbb lesz. Átlagosan az esetleges díjak összege az összes szükséges anyag felétől származik.

Természetesen nem szabad azt gondolnunk, hogy minden egyszerû lesz: számolni kell minden lehetséges költséget, a tudás rendelkezésre állását és kellõen magas készségeket, ha nem javítások elvégzésében, akkor legalább a kezelési eszközökben. Ha nincs a fenti, akkor jobb lenne felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel. Gondold és mérlegelje alaposan a döntését. Olvassa el ezt a cikket egy saját kézzel készített fürdőszobai javítással egy fényképen, majd végül eldönti döntését. Ebben részletesen foglalkozunk a cselekvések előállításával időrendi sorrendben, jelezve az anyagokat és a szükséges anyagok költségeinek hozzávetőleges költségét.

Szeretne többet megtudni a javításról? A cselekvés sorrendjét elemezzük

A fürdőszoba javításának végrehajtásához saját kezűleg a következőkre lesz szüksége:

 • Válasszon a vízmennyiséget, amely mennyiségét és nómenklatúráját határozza meg;
 • Készítsen fürdőszobai dizájnt, és válassza ki a kívánt színt:
 • Számítsa ki és vásárolja meg a szükséges alapanyagokat;
 • Készítse elő a helyiséget, ahol a javítást elvégezni fogják;
 • Értékelje a fürdőszoba padlójának aktuális állapotát. Meghatározni a javításhoz és vásárláshoz használt anyagok módját;
 • Javítsd meg a padlót. Ez a tétel a következőket tartalmazza:
 • a vízszigetelés - vagyis a padló vízállóságát.
 • az esztrich helyett az esztrich alatt a padló szintjének kialakítására és a padlózat szokásos felszerelésére létrehozott réteg növekszik.
 • padló szigetelés;
 • A csővezeték elhelyezése;
 • Munka elektromos vezetékekkel;
 • A mennyezet és falak vakolását;
 • Melegítés és fejfedés.
 • Falak falazása, fugázás és sarokszigetelés;
 • Padlóburkolat;
 • A szellőzőrendszer felszerelése.
 • A választott vízvezeték beszerelése.

A saját kezű fürdőszobában történő javításra fordított idő 2 hét, a fürdőszoba és a WC cseréje esetén számít. A padlóburkolatok cseréje legalább 2 hónapot vesz igénybe. Menjünk közvetlenül a megadott terv pontjai közé:

Vízelválasztás

Nehéz beszélni konkrét tippekről, mert minden a márkától és a gyártótól függ. Csak megemlítjük, hogy javítás közben meg kell gondolnod, mi a teendő a régi fürdőszobával. Ha ez ép, akkor az alábbiakban, a helyiségek előkészítésének kérdését figyelembe véve, meg kell adni a javítás módjait.

A projekt szakaszában

Ez a szakasz közvetlenül kapcsolódik a vízvezeték megválasztásához, mivel ez hatással lesz a javítás bonyolultságára és költségére. Tehát a falak csempeburkolatának jellemzője a mosdóforma formájától függ. Minden részletet lehetetlen megadni, ez egy külön cikk témája. Ne feledje, hogy házak építésénél a fürdők egyenlő mértékben ugyanazzal az anyaggal készülnek ugyanabból a szállítóból, vagyis a javítás költsége eléri a lakás költségeinek 1/5-ét. Egy hétköznapi házban nincs értelme a falba épített keverőre gondolni, mivel ez a lehetőség építés alatt áll, és a fal megtörése nem megoldás.

Ne használjon normál ipari fát és sima acél alkatrészeket. Az ilyen anyagok nedvességet szívnak fel, vagy hajlamosak a korrózióra, ezért a magas páratartalmú helyeken való alkalmazásuk nem igazolja magát. Ugyanezen okokból a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók telepítése életveszélyes. Természetesen léteznek olyan módok, amelyekkel meg tudjuk őket adni, válaszolva számos formai követelményre, de itt nem fogjuk őket figyelembe venni. Ha a lakásban kevés hely van, vegye fontolóra egy zuhanykabin telepítését. Ez segít felszabadítani egy olyan helyet, ahol valami szükségeset lehet telepíteni. Tükrözze és válassza ki a kívánt dizájnt.

becslés

Nincs értelme magyarázni, miért szükséges a javításhoz szükséges berendezések felmérése. Ne feledje, hogy a saját fürdőszoba javító anyagának kiválasztásakor rosszabb az alacsonyabb ár. Számos olyan paraméter létezik, amelyek elengedhetetlenek, de amelyeket nehéz megérteni a speciális ismeretek nélkül. Ezek a nedvesség felszívódási, hőtágulási és porozitási együtthatói. Mivel a fürdőszobában nagy a hőmérséklet és a magas páratartalom, amely hatással van mind az anyagok erejére, mind az otthoni egészségügyi és higiéniai helyzetre, rossz az alacsony költség elve.

Valamely paramétert, amelyet valószínűleg nem talál az anyag leírásában, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket közvetlenül a fürdőszobában használnak. A kültéri építéshez használt anyagok is megfelelőek lehetnek, mivel a számunkra érdekes feltételek hasonlóak.

A hozzávetőleges árakról és a kiválasztási kritériumokról:

 • A csempe ára egyenként 40-60 rubel lesz, a gyártási országtól függően. A belföldi és az európai gyártók átlagos minõségû minõsége nem különbözik egymástól, ám az európai formatervezési minták általában a legjobbak. A padlók és falak burkolólapjának helyzete ugyanaz, az egyetlen különbség a méretben van. A porcelán burkolólapok ára több, 50 rubelenként, de ajánlott a padlóburkoláshoz használni. A hagyományos kerámia burkolattól eltérően csúszásmentes felülete és nagyobb szilárdsága van. Tekintettel a fürdők viszonylag magas beavatkozására az orvosi statisztikákban, ez fontos körülmény. A boltban kell figyelni a feltétellel a felület a csempe. A sérülés jelenléte szennyeződést okozhat. Annak érdekében, hogy az Ön által választott csempe integritását biztosíthassa, az arcodra támaszkodva nézzen rá a fényforrás mentén. Egy másik tényező a képarány. Ha a csempe különböző méretű, és ez teljesen lehetséges, akkor a telepítés során a felület visszataszítónak tűnhet, és ha még nincs telepítve, akkor az eladónak vissza kell töltenie az árut. Ellenőrizze, hogy néhány pár, és csatolja egymást élek, és nézd meg. A méretbeli különbség nem haladhatja meg a millimétert. Ezután próbálja meg a széleket, legyenek simák.
 • Csemperagasztó Tekintettel arra, hogy a csempe behelyezése egyedül történik - a legjobb választás egy lassan száradó ragasztó, fél napról napra. Ez korrigálja az összes lehetséges hibát, és megadja a lehetőséget, hogy a saját örömét szolgálja. A spatulát kifejezetten a ragasztóhoz kell kiválasztani, az ilyen információ megtalálható a csomagoláson. Ha valamilyen oknál fogva a csomagolás nem tartalmaz információt a fogak pályájáról és mélységéről, és a ragasztó maga is ajánlott, akkor válasszon egy kis 3-6 milliméter mélységet. Nagy fogakkal ellátott spatula használata minden bizonnyal a csempék alatt lévő üreget eredményez.
 • A csempeburkolás mintái. A legjobb, ha műanyag keresztezést készítenek, mert könnyebb dolgozni velük.
 • Burkolat a cseréphez. Nem szükséges megszerelni, mert egy 5-6 mm átmérőjű kábel lehet alkalmas a fugázásra.
 • Steklomagnezitovy lap 250 rubelből 1 laphoz.
 • Rétegelt lemez 300 rubelből.
 • Ömlesztett padló. A fürdőszobában előnyös két komponenst használni, ez egy kezdeti viszkózus likőr, majd folyadékká válik a kiegyenlítéshez. A hozzávetőleges ár 220 rubel 10 liter, ugyanaz a hatása a felmelegedés - 640 rubel / négyzetméter.
 • Teak vagy vörösfenyő padló. Ha úgy dönt, hogy fa, nem csempézett padló. Ez többe kerül, de kellemesebbnek tűnik a megjelenés és az érzés szempontjából. Ár 500 rubel / négyzetméter.
 • Csövek. A legjobb megoldás a polipropilén csövek: hidegvíz (PPN), 24 rubel / négyzetméter, forró (PPR), 35 rubel. A választás annak a ténynek köszönhető, hogy az acélcsövekkel történő munka nehéz, a fém-műanyag az idők folyamán is hajlamos áramlani, míg a polipropilén hegeszthető és rejtve lehet falon. A csatorna csövek 45 rubelből indulnak. Ezt a kategóriát is hozzárendeljük. A tömör műanyag szerelvények a legelőnyösebbek, mivel ezáltal elkerülhető a szivárgás. A fémre való áttérés akkor értelmes, ha csöveket csatlakoztat a kazánhoz. A szelepeknek gömbölyűeknek kell lenniük, és forraszthatóak a műanyaghoz. A szerelvények és szerelvények költsége a csövek ára 60% -a lesz. A vásárláskor mérje meg a cső külső átmérőjét. Csövekkel való munkavégzéshez gyémánt fúrókra van szükség, méretbeli eltérések esetén többet kell vásárolnia, és ezek a fúrók meglehetősen drágák.
 • PVA emulzió - 240 rubelből egy 5 literes csomagoláshoz.
 • Vízvezeték. Mindez attól függ, hogy választott-e, csak ne habozzon minőséget - a vízvezeték hosszú és jóhiszeműen szolgáljon. Figyelembe véve az opciók törölköző melegebb, ajánlatos egy rozsdamentes acél törölközőmelegítő. Más lehetőségek vagy rossz minőségűek vagy túl magasak. A csaptelep kiválasztásánál fontolja meg a vásárlást egy infravörös érzékelővel, amely automatikusan bekapcsolja a vizet, ha kezét előre beállított hőmérsékleten tartja. Valószínűleg találkoztál a repülőtereken. A keverő természetesen nem a legolcsóbb, de feleslegessé teheti a víz költségeinek felét, és a fűtési energiát 40-45% -os százalékban.

Az árak hozzávetőlegesek és a jelenlegi piaci értéken alapulnak. Mindazonáltal, valahogyan navigálhat ilyen áron, és figyelembe veszi a területet, hogy kiszámítsa a fürdőszoba javítását saját kezével. Minden, amit közvetlenül a nem kívánt munka során sorolunk fel, a bemutatott opciók közül néhány alternatív, a választásukat részletesebben az alábbiakban ismertetjük.

Ismét megismételjük: az anyag kiválasztásakor nem szükséges az olcsóság irányítása, használatuk csak a munka komplikációjához vezethet. Anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a lehetséges hibákat és hibákat a számításokban: szinte mindig szükség van néhány készletre. Tehát csempe esetén a többlet mennyiségének 3-5% -a javasolt. A végrehajtása javítása egy kis fürdőszoba fog egy kicsit - 5-7%. Más anyagokra 35-40% -ot kell hozzáadni.

Most menjünk dolgozni.

Fürdőszoba előkészítés

Tehát, amint már említettük: mindenekelőtt a kérdés a régi fürdőszobában van. Az öntöttvas fürdő egy akril vagy epoxi vegyület segítségével továbbfejleszthető. Az új öntöttvas fürdő telepítése nem jelent semmilyen előnyt a minőség és az élettartam szempontjából, és bontása és egy új fürdő felszerelése meglehetősen nehézkes. Ónfürdők esetén csiszolt zománc vagy más súlyos károsodás hiányában akril bélést használhat. Abban az esetben, ha az ón fürdő rossz állapotban van, ne habozzon, és válasszon egy újat. A fürdőszoba frissítéséhez nincs szükség speciális képességekre. Az akril és az epoxid közötti különbség az ár és a munkásság, az utóbbi olcsóbb, de némileg nehezebb vele dolgozni. Lehetetlenné válik a betét készítése - a gyárban történik, ahol megrendelést kell rendelni, a telepítés technológiája a következő:

 • alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdőt;
 • helyezze be a béléscsövet és ellenőrizze, hogy a kifolyónyílások megfelelően párosák-e;
 • Ellenőrizze és ragassza a ragasztót a fürdő belsejébe.

A módszer meglehetősen drága, de még mindig olcsóbb, mint egy új fürdő.

Kapcsolja ki a vizet. Húzza le a hideg víz bevezetését az öblítőtartályról. Ha nem akarod elköltözni a javítás időtartamára, akkor átmeneti csővezetéken keresztül érdemes vízhez jutni a konyhába. Még a szokásos tömlő használata is le fog jönni, a legfontosabb dolog nem elfelejteni kikapcsolni a vizet a távollét vagy az éjszaka miatt. A minőség, ahogyan megérted ezt a rendszert, messze nem ideális. De egyébként víz nélkül kell tennie kb. 10 napig, ami még rosszabb.

Folytassa, hogy szétszerelje mindent a fürdőszobában. Csak a falak maradjanak. Ebben a szakaszban ne érintse meg a szennyvízcsatornát, állítsa le a fűtött törülközőtartó fűtését csavaros dugókkal. Ezután húzza ki a tápegységet a fürdőszobából.

Most elkezdheti tisztítani a fürdőszobai felületeket. A munkának ez a része törmelékhez és porhoz, szemüveges munkához, légzésvédőhöz, és ha nem akarja tisztítani az egész lakást utána, az ajtó zárva van, vagy a nyíláson lévő film.

A munka a mennyezetről indul. A régi csempékhez egy kalapácsgépet használjon egy vésővel betonon. Ha cementhabarcsot használnak feljavítani, akkor teljesen eltávolítania kell. Legyen óvatos, ha a padlóval dolgozik! Ha a régi esztrich jó állapotban van, akkor a cementszubsztrátum tisztításakor a lyukasztás károsíthatja azt, és ez felesleges baj az Ön számára. Ha van oka a régi esztrich megtakarításának, akkor használja a csiszolót egy gyémánt csészével. A munkát óvatosan végzik el, és csökkentik a padló felújításának költségeit.

A gipsz és a régi festék felső rétege 80-100 mm-es kerek fém kefével. A régi házaknál a vakolat gyakran törékeny, ezt a talajtól el kell távolítani, legyen az tégla vagy beton. Erős ahhoz, hogy az ablaktörlő és a szintmérés segítségével egy fúróhoz illeszkedjen. Gipszkötéskor a fürdőszobában elhelyezett vezetékeknél szükség van egy vésővel ellátott kalapácsgépre. A vezetékek tiszták. Csak abban az esetben kopogtassa a falakat, és megpróbálta fúrni őket: a brezsnyev-korszak számos házában szigeteltek a gipszrostlemezeket. Találnék valami ilyesmit, le kell szedned őket. A munka hozzáadódik, de cseréje szükséges. Legyen óvatos, ha a mennyezeten dolgozik, az eset összeomlik. Vigyázz a biztonsági másolatokra.

Fürdőszoba padló

Tisztítás befejeződött, régi csempe eltávolítva. Ideje a padlók tisztításához. A nedves tisztítás után megkezdheti az elhelyezett esztrich vizsgálatát. Legalább egy repedés jelenléte miatt szükségessé válik annak helyettesítése, ami a fürdőszoba padlójának nagyjavítását jelenti. Természetesen, ha a sérülés kicsi, akkor ez elkerülhető az önterülő padló rétegével. De többet erről később. Először is vegye fontolóra a régi esztrich eltávolítását, és folytassa a padló vízszigetelését.

A padló vízszigeteléséhez kevés lehetőség van: ez az aquaizol vagy poliészter egyenértékű. A szokásos fürdőszobai film nem alkalmazható, a nedvesség valahogy szivárog ki, és az aquaizol bármilyen hőmérsékleten tartja a vizet. A szigetelést a falon legalább 25 cm-re kell elhelyezni a tömeg alapján. 4000 négyzetméternyi víz a mennyezet maximális szilárdsága. A sarkokban lévő hajtásoknak nem szabad vágniuk. A vízszigetelő rétegek ragasztása ragasztással vagy hegesztéssel történik ipari szárító segítségével. Mielőtt elvégezné ezt a hegesztési gyakorlatot, nem könnyű.

A szigetelés befejezése után folytassa az új esztrich felszerelését. Az esetleges költségek felmérésekor a szükséges anyagot már megnevezték. Ez egy üveg magnezit lemez. Erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze el a megerősítő hálót és tegye beaconokat. Nincs alternatív, habos műanyag és habszivacs túl törékeny, és az expandált agyag elnyeli a vizet. Ez egy rendkívül hosszú szakasz, az új esztrichnek 40 nappal kell állnia, mielőtt tovább dolgozhat. Az esztrichhez speciális követelmények vannak a cementhabarcs esetében:

 • cement márka a 400-as évektől; a homok legyen kvarc;
 • a homok és a cement egymáshoz viszonyítva 4: 1 arányban van;
 • a vízmennyiségnek egyenlőnek kell lennie a cement térfogatával;
 • Adjunk vizet a PVA emulzióhoz 1/10 térfogat víz mennyiségben.

Az esztrich kialakulását 4-5 cm vastagságú markerek végzik el. A járólapok padlóburkolata sík alapfelületet igényel.

csövek

A csővezeték cseréjéhez fordulunk. Kezdje a szennyvízcsövekkel, ugyanúgy, mint a tömítéseken a tömítőanyaggal, elég gyors lesz, egy nap elegendő. A hegesztési csatlakozásokat nem a csatornákon végzik. Ezután a vízvezetékek forrasztása nyugodtan megy végbe.

Hogyan kell elhelyezni őket? Nem kell nyílt formában megcsinálni, nagyon kevés ember hozhat esztétikai élvezetet; hogy megsértse, és ő maga nem engedi meg a strobe-et. Mindazonáltal van megoldás: a csöveket a padlóval párhuzamosan lehet futtatni, majd rájuk horganyozhatók. Ezután szilikon segítségével ragasztja fel a burkolólap burkolatát a fürdőszoba jövőképéhez.

A meredekséget szilikonnal ragasztják, a padlóra és a mennyezetre, és elvégezhetők a munka befejezése után. Szükség esetén a szilikont lehúzhatjuk egy szerelő késsel. Egy szabványos fürdőszoba elrendezéssel a lejtő hossza körülbelül egy méter. A strobák még mindig elengedhetetlenek, de ez csak függőlegesen szerelt csövek esetén: a csaptelep a fürdőszobában, ha van egy a fürdőszobában, a csaptelep a mosdóban, és még egy pár lehet, ha a kazán a fürdőszobában van. A hornyokban a csöveket ki kell cserélni, ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől. A polipropilén csövek felszerelése nagyon egyszerű, a legfontosabb előny az, hogy az utolsó kapcsolat hegesztésének végétől számított harminc perc után a csővezeték rendszerét használhatja. e

Ne felejtse el, hogy a csikorgatás nem megengedett. Használjon szerelvényeket és csatlakozókat a csatlakozáshoz.

Az ízületek hegesztéséhez szükség van: egy készülék polipropilén csövek hegesztésére; fúvókák használt csövekhez; csővágó; rázógép, faskochnitel. A fém-műanyag jól használható törölközőmelegítők számára. Rugalmasságának köszönhetően az alsó szerelvények a lejtő alatt lesznek elrejtve, és a felsőbbek helyzete nem változik.

Elektromos vezetékek

Ezt kettős szigeteléssel ellátott huzalon kell meghúzni. A legáltalánosabban használt műanyag, az ár alacsony, azonban ha megtervezte a kábelcserét az egész házban, használjon fémeket, a kábelezést árnyékolják.

Vakolási munka

Mielőtt elkezdené a vakolást, az építőszalaggal ragassza fel a vízszintes vízszigetelést a falra, ezért nem vághatja le, ahogy már említettük. A fürdőszoba egy szűk hely, ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon golyóstollat, hanem egy gumi labdát a gipsz felhordására. Alkalmazhatók alabástrom, gipsz vagy keményedő anyagok bármilyen munkájához. Könnyebb lesz így dolgozni.

Maga a vakolat a jelzőtáblákon hiba nélkül történjen, a következő falburkolathoz sík felület szükséges. Legjobb a beaconprofilok használata, amelyek könnyen beszerezhetők bármely hardverraktárban. Maga a jelzőfények maguk nem érdemlik, csak időt pazarol, és aligha érhetsz sík felületet. A vakolat sorrendje normális, a padlóra a mennyezetről. Alkalmazzon két réteget - a fürdőszobában a páratartalom és a hőmérséklet változásai miatt ez a forma a legerősebb.

Melegítés és mennyezetburkolat

A mennyezet hőszigetelése nem feltétlenül felel meg a hőmérsékleti rendszernek, hanem a jövőbeli problémák kiküszöbölése érdekében, amelyek minden bizonnyal felmerülnek, ha a kondenzátum nem áll le. A legjobb megoldás az üvegmágneses lap használata, szemben a padlóval, az MSU mennyezeti felületéhez ragasztva szilikon vagy ragasztó. A munka idején használd a léceket tartószerkezetekként, valahol 1-2 méter méterről. Ne távolítsa el őket a ragasztó szárítása előtt.

Miután befejeztük a felmelegedést, fordulunk a fényezéshez, bár ez a fényvisszaverő funkcionális értéket hordoz, mint a kondenzátum. Egy jó lehetőség egy olyan anyag, mint pl. Műanyag bélés vagy laminált. Ne aggódj az anyag megbízhatóságától. A nedvességnek ellenálló ragasztó, még akkor is, ha leereszkedik a mennyezet részében, nem okoz összeomlást, mivel a lapok összekapcsolódnak, és egyetlen integrált szerkezetet alkotnak. Miután befejeztük a munkát a mennyezeten, folytatjuk a falak bélését. A burkolólapok a laminált anyagot támogatják.

Az anyag elkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. az anyag PVA emulzió belsejének kezelése;
 2. a berendezést szerelő ragasztóval vagy építőszilikonnal végezzük;
 3. a nyelv gerincét, azt jelenti, hogy a kidudorodások, amelyek miatt a lapok csatlakoztatva vannak, és ezen kapcsolat egy nagyon egyszerű módja is, vékony réteg ragasztót alkalmaznak, a cseppjeit azonnal el kell távolítani.

A szilikon esetében az asztali ecet alkalmas oldószeres ragasztóra. Felhívjuk figyelmét, hogy az utolsó két laminált lapot össze kell szerelni, összehajtogatni kell őket egy házzal és egy lapka segítségével, és mindaddig nyomva kell tartani a kötést, amíg kattan. Ne felejtsd el a kellékeket a ragasztó keményedése előtt.

A sarkokat szilikonnal kell lezárni, hogy elkerülhető legyen a nedvesség behatolása a mennyezet alá. Amikor lyukakat készítenek a huzalozásra, ne tegyék őket a laminált lapok találkozásánál. Azt hiszem, érted, miért. Amikor befejeztük a fejfedőt, szorítsuk be a lyukat, vagy töltsük fel szilikonnal.

Természetesen vannak más lehetőségek is. A sztreccs mennyezetek független gyártása azonban gyakran indokolatlan, és itt nem fogjuk leírni a módszereit. Ha ezt meg akarja csinálni, olvassa el a kiválasztási kritériumokat. Rack mennyezet is lehetséges - ez egy nagyon általános lehetőség, de a termelés külön cikk tárgyát képezi.

Falburkolat

A falburkoláshoz általában csempéket használnak. A porcelán cserép ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de többet költ, a padlólap burkolatának megválasztása során a fent említett előnyök nem számítanak a falaknak. A műanyag táblákkal ellátott falburkolatok elterjedése, meglehetősen olcsó és megfelel a higiéniai szabályoknak, de ebben a cikkben nem gondoljuk, hogy ilyen anyaggal dolgozunk.

A falak burkolásakor figyelembe kell venni a vágó varratokat. Ehhez használja a kereszteket, a ragasztókon lévő lapok között, és azonnal távolítsa el a fent leírtak szerint. A ragasztót hosszanti simító löketekkel alkalmazzák, átlagos csempe mérete 30-30 cm - 0,25-0,35 négyzetméter. Az üregek jelenléte elfogadhatatlan a csempe alatt, ezért ragasztót kell alkalmazni oly módon, hogy a rozsda párhuzamos egymással, és nem túl mély. Minden egyes csempét, amelyet Önnek kell elhelyeznie, az előző csemperől a szabad szélig gumi kalapáccsal kell megérinteni. Azon csempékre, amelyek a csővezetékek következtetéseire esnek, a lyukakat egy gyémánt koronával elő kell fúrni. Amikor a ragasztó megkötődik, zárja be a sarkokat szilikonnal. A módszer egyszerű - egy vékony polietilén fóliát helyeznek a szilikonra, majd egy darab elektromos kábelt alkalmaznak.

Nyomja le, majd távolítsa el a szilikon csepegéseit ecettel. Lágy, homorú felület legyen. Opcionálisan a sarokvarrat dekoratív béléssel boríthatjuk ugyanazon szilikon kárára. A síkon a varratok vágása speciális összetételű, ami olcsóbb, mint a szilikon. A keresztet eltávolítjuk, a megmaradt varratot megtöltjük és egy kábellel nyomjuk le - ebben az eljárásban a film opcionális - a szivárgásokat eltávolítjuk. Ne vágja le a varratokat ujjával - a szemen látható szabálytalanságok jelennek meg a varraton belül, ahol a szennyeződés általában felhalmozódik. A falak és a padlók burkolásának technológiája önmagában nem különbözik egymástól, a padló egy kis jellemzőjét a következő részben tárgyaljuk.

Vegyük figyelembe, hogy dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronának nagyobb átmérőjűnek kell lennie, mint a cső. Ellenkező esetben meg kell halnia a lyukak helyén, ami ékszeres munkát igényel.

Padlóburkolat

A padlóhoz két lehetőség van a burkolólapok számára - korábban megmagyarázta, miért jobb a porcelán, mint a cserép vagy a padlóburkolat.

Fa padló esetében az eljárás drágább, de az eredmény kellemesebb. A táblákat hornyolni kell, a szerelési eljárás hasonló lesz a mennyezethez, de 2-2,5 cm távolságot hagy a falról. Ez a hely duzzadó táblákhoz készült. Ne hagyjon üregeket, töltse be a rácsokat habos poliuretánnal, mielőtt a lábazatot felszerelné. A PVA emulzióval és a folyékony akril lakkal borított fa padló hosszú ideig tart.

A burkolólapokat illetően az ajtót le kell fektetni, úgyhogy a vágott csempe a lépcső alatt vagy a fürdőszobában legyen, ahol nem láthatók. A vágott lemezek utolsó sorát azután helyezzük el, miután a ragasztó más lemezek alatt megrepedt, nehogy a már elvégzett munkát leütje. Az egyetlen különbség a falon való fektetéstől a varratok hiánya - a csempe egymáshoz illeszkedik.

szellőzés

Először is ellenőrizze a dobozt, amelyet a javítás előkészítéséhez készített. Gyakran a tisztítás és a festés után alkalmasak további felhasználásra. Csak állítsd vissza. Jobb lesz, ha még egy flapper szelepet is telepít, hogy elkerülje a téli hideg levegő áramlását. Javasoljuk ventilátor beépítését a szellőztető rendszerhez, ez biztosítja a levegő jobb levegőztetését a lakásban, és megakadályozza a gomba megjelenését a falakon.

épületgépészeti

Nincs alapvető jellemző. Gyakran előfordul, hogy az új termékekhez utasításokat talál a műveletek sorrendjéről a telepítéshez. Tevékenységetek közé tartozik a fürdőszoba felszerelése (nem teheti meg magad, asszisztens nélkül) vagy egy zuhanykabin, valamint egy mosogató. Akkor menjen a csaptelepek, majd a pult a vízbe. Ha kívánja, csatlakoztathatja a fürdőszobába egy vízmelegítőt.

Megemlítjük az elektromos készülékeket:

A fürdőszobában megengedett a helyhez kötött elektromos készülékek, mint pl. A kipufogóventilátor felszerelése, a vezetéknek három magnak kell lennie, védővezetővel és hermetikus csatlakozódugóval kell ellátnia a házba, valamint egy mennyezeti lámpát, amely vízálló szerkezetet igényel. A mosógéppel külön beszélgetés foglalkozik, mivel nem vonatkozik az állóeszközökre.

Bontották a szükséges lépéseket a javítás a fürdőszoba a saját kezűleg. Nézze meg a videót, ahol lépésről lépésre ismertetik a fürdőszoba javításának eljárását. Nem említettük a fürdőszobákat a WC-vel kombinálva a munka számos jellemzője miatt, és körülbelül kétszer annyi munkaigényes, mint két külön helyiség javításánál, külön kell beszélnünk e témáról. Amint láthatja, hogy az eljárás időigényes, és ha nem vagy biztos benne a készségek, akkor a legjobb, ha nem fogadja el.

Ez az időigényes és meglehetősen hosszú eljárás bízható szakemberekkel. Pontosan tudják, hogyan kell csinálni. De még mindig ismernie kell a fürdőszoba felújításának minden aspektusát, hogy nagyobb esélye legyen a teljes javítási folyamat sikeres és komplikáció nélküli elvégzésére.

Legalább megismerkedve ezzel a cikkel, képes lesz ellenőrizni az előadók munkáját, akikről úgy döntött, hogy a javításokat a fürdőszobába bízza. Másrészről, a sikeres bizalom esetén, menjen előre! A javítási költségek jelentősen csökkennek. A saját kezű fürdőszobának sikeresebb javítása érdekében javasoljuk, hogy nézze meg a videót az eljáráshoz.