Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőt műanyag panelekkel díszítik meg magukban (lépésről lépésre)

A fürdőszobai csempe hagyományos díszítésével egyre vonzóbbá válik a műanyag panelek.

Nagy szilárdsággal, kopásállósággal, praktikussággal és egyszerű felszereléssel jellemezhetők.

A fürdőkád kezelése saját kezű műanyag panelekkel egy olyan nyereséges lehetőség, amely lehetővé teszi a szoba gyors és gazdaságos ellátását a külső segítség bevonása nélkül.

előnyök

Ha a PVC panelekről beszélünk, akkor azok a fogyasztók, akik nem ismerik eléggé ezt az anyagot, érdeklődnek a főbb előnyök ismeretétől:

 • Nagy ellenállóképesség a magas páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékletnek;
 • Tartósság és kopásállóság;
 • Környezetbarát;
 • Tűzbiztonság;
 • A színek és textúrák széles választéka;
 • Könnyű és megfizethető telepítés;
 • Alacsony ár

Ilyen anyag használata esetén sokkal könnyebb elrejteni a belső kommunikációt a szobában, biztosítva a szabad hozzáférést.


Ha szükséges, a beszerelést megelőzően a fürdőt tovább melegítheti és hangszigetelheti, ami nem mindig lehetséges kerámia burkolólapok használata esetén.

Ráadásul a sérült elemek könnyen cserélhetők a javításra is.

Jobb választás

Kiváló minőségű és megbízható anyag kiválasztásához különös figyelmet kell fordítania a következő paraméterekre a vásárlás során.

Az élek száma. A nagyobb mennyiség növeli a termék erősségét. Ebben az esetben a bordáknak nem lehetnek deformálódásuk vagy mechanikai sérülésük.

Első felület Nem lehet hullám vagy szabálytalanság. Ezenkívül minden terméknek sima színűnek kell lennie, a kép pedig tiszta és világos.

Méretek. Minden terméknek azonos hosszúsággal és szélességgel kell rendelkeznie. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy minden panel azonos tételhez tartozik.

Titkosítja a műanyag kiválasztását a fürdőszoba felé nézve. Lásd:

A befejező anyag kiválasztása után közvetlenül a telepítésre léphet.

Szerszámok, nyersanyagok előkészítése

Ha az eredeti befejező anyagot már megvásárolták, akkor csak a szükséges eszközök elkészítése marad.

Ehhez a munkához szüksége lesz:

 • Lyukasztó vagy elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • Építési tűzőgép;
 • szinten;
 • rulett;
 • Elektromos kirakós játék;
 • Folyékony szögek vagy ragasztó keverék.


A telepítés megkezdése előtt szükséges a szükséges mennyiségű alapanyag kiszámítása. A számításokat a fürdő területének és egy panel területének figyelembevételével végzik.

Egy elem területe megegyezik a szélesség × hosszúsággal (például a szélesség 0,35 m, a hossza 2,5 m, a terület pedig 0,87 négyzetméter). Az anyag mennyiségét egyszerűen úgy határozhatjuk meg, hogy egy helyiséget egy panel területével osztunk (például (4,5 / 0,87) négyzetméter = 5,1 egység). Ebben az esetben 5 egységre van szükségünk.

Összeszerelés

A fürdő műanyag panelekkel való befejezése érdekében kétféleképpen alkalmazzuk:

 • Váz - ládák használata;
 • Ragasztó - folyékony körmökre vagy ragasztóra.

Az első eljárásban nem szükséges a falak előkészítése, és a kommunikáció rejtett telepítése is megengedett.

Nagy terekhez alkalmas. A második módszer feltételezi, hogy a falakat előkészítik és összehangolják. Alkalmasabb kis fürdőszobákhoz vagy kombinált fürdőszobákhoz.

Mindkét lehetséges telepítési módszert figyelembe vesszük, de minden esetben a választás a tiéd.

Ládák felszerelése

A falak felületének előkészítése. Ez a módszer nem igényel falak és mennyezetek előkészítését, elegendő lesz a régi bevonat szétszerelésére, csak a vezetősínek rögzítésének helyein távolítsa el a felület szabálytalanságait.


Ezután a falakat speciális gombaellenes szerrel kell kezelni, hogy megakadályozzák a penész és gomba kialakulását.

Lécek felszerelése. A fürdőszobában egy praktikus lehetőség egy fémprofil használata. A léceknek azonos távolságban kell elhelyezkedniük.


A fal és a mennyezet közötti, valamint a fal és a padló közötti csuklóknak kis rések maradjanak (3-3,5 mm). A falcsíkok közötti távolság legalább 40 cm legyen, a mennyezet között legalább 30 cm legyen.

A lécek a padlóval párhuzamosan vannak felszerelve.

A fürdőszobában ajánlott függőleges módszer alkalmazása PVC panelek beszerelésére, vizuálisan bővíti a helyiséget és javítja a nedvesség eltávolítását.

A befejező anyag felszerelése

Az esztergagép telepítése után folytathatja a burkolat felszerelését. A telepítés a profil kezdő szintjével kezdődik, ez kétféle szöget igényel - kezdet és befejezés.

A kezdő szög rögzítése után az első panel hornya beillesztésre kerül. Ezután a termék a dobozra van szerelve.

A panelek beszereléséhez csavarokkal vagy szögekkel történik.

Az első elem behelyezése után a következő termék keskeny oldala behelyezik a horonyba, és a széles oldalt a befejező típusú sarok hornyába helyezzük. Az összes többi elem felszerelése hasonló elven történik.

Az elemek közötti kapcsolatnak szorosnak kell lennie, rések és rések nélkül, alig észrevehető csatlakozásokkal.

Az ajtó, az ablakok és az egészségügyi termékek telepítésénél a panelek telepítése a sarkok elindításával történik.

A végső szakaszban a mennyezet és a padlóburkolatok felszerelésére kerül sor, ami lehetővé teszi az ízületek elrejtését.

Ragasztási módszer

Ez a módszer magában foglalja a felület előkészítését és kiegyenlítését a falak befejeződése előtt. Ebben az esetben minden felületet alaposan meg kell tisztítani a szennyeződéstől, portól, foltoktól és törmelékektől. Ragasztószerkezetet vagy folyékony szöget alkalmaznak a befejező anyag teljes felületére, amely simán fel van szerelve a falra.

Az elemek beszerelése a fürdő egyik sarkából történik, az óramutató járásával egyező irányban.

Ha a termékek vágása szükséges, előzetes méréseket végzünk. Valamennyi befejező munkát a léc felszerelésének módszerével végezzük.

Videójelentés arról, hogyan kell megfelelően elvégezni a munkát a tervezésen:

A fürdőkád kezelése saját kezűkkel egy egyszerű és megfizethető folyamat, melyet minden kezdő mester elsajátíthat, ezáltal jelentősen csökkentve a helyiség javításának költségeit.

Mondd el a barátaidnak ezt a cikket a társadalomban. hálózatok!

Hogyan lehet egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát bepattinni - teljes utasításokat

PVC panelek - nagyon tartós, megbízható és praktikus anyag. Minden szobában tökéletesek. A különböző méretek és textúrák lehetővé teszik, hogy eredetileg a belső tér kialakítását, modern és stílusos kialakítását tegye lehetővé. Ezen kívül, a telepítés a dekoráció nem lesz nagy nehézségek, jól illeszkednek minden kezdő mester.

A modern PVC slat piac lehetővé teszi a legmegfelelőbb ügyfelek számára, hogy megtalálják a megfelelő modelleket. A kezdők számára azonban rendszerint nehéz dönteni. A hibák elkerülése érdekében alaposan tanulmányozza a lécek jellemzőit és típusát. Csak a minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket kell figyelembe venni, mivel az olcsó opciók nem rendelkeznek a szükséges erővel és nagyon gyorsan elveszítik színüket.

A PVC szalagoknak számos előnye van:

 • fokozott ellenállás a nedvességgel szemben;
 • egyszerű telepítés;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • a káros mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség.

A műanyag panelek szilárdsága a vastagságtól és a szélek mennyiségétől függ

Ennek az anyagnak a hátránya abban rejlik, hogy instabil a sokkokkal szemben, ezért rendkívül óvatosan kell szállítani a paneleket. A gyárban alkalmazott bevonatok fényesek vagy mattok lehetnek. A gyártás során felhasznált technológia alkalmazási mintát lehet kinyomtatni vagy film. Vannak olyan alapanyagok, amelyek bizonyos szabványméretekkel rendelkeznek. Az ilyen lécek vastagsága 8-10 mm, hosszúsága 27-30 cm, szélessége 2-3,5 cm.

Az anyag szilárdságát főként a vastagsága, valamint a benne elhelyezett bordák határozzák meg. Annak érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni a terhelésnek, nyomja meg ujjával a felületét. Ha ebből a deszka elkezdett lengetni, akkor nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ne vásároljon műanyag falpaneleket a fürdőszoba befejezéséhez, ha áttörést vagy deformációkat talál a merevítőikben. Továbbá nem kell olyan anyagot vásárolnia, amely a felületen fuzzy mintázattal rendelkezik. Ne vegye be a terméket, ha úgy találja, hogy a lemez különböző helyeken lévő bevonat kicsit más színű. Ugyanez vonatkozik az elülső oldalán lévő karcolásokra és a lemezek méretei közötti eltérésre.

Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vagy ne fusson néhányszor a boltba, számolja ki az anyag mennyiségét. A léceket több helyre lehet felszerelni. A függőleges típus felszereléséhez meg kell mérni a helyiség peremének hosszát, kivonni az összes nyílás szélességét a teljes mennyiségtől, és osztani az egyik panel szélességével. A végeredményhez győződjön meg róla, hogy további 3-4 pótalkatrészet ad hozzá.

Mielőtt megvásárolná az anyagot, ki kell számolnia a megfelelő összeget.

Ha a fürdőszobában vízszintes rögzítés történik, akkor meg kell mérni a helyiség területét, kivonni az ajtó és az ablak nyílásait, és osztani az eredményt egy szalag területével. Tartalékként az anyag legalább 10% -át kell megvásárolnia, mivel sok metszést el kell hagyni a metszés során. A falak műanyaggal való díszítéséhez számításokat kell végezni a sínek és a kötőelemek számáról a lécek gyártásához. Ehhez a falak magasságát a léc lépése osztja el - rendszerint nem több, mint fél méter. Az így kapott számot meg kell szorozni a helyiség peremével. Miután megmérte a sarkok magasságát, és megszámolta az eredmény számát, megkapja a szükséges sávprofilokat.

A fürdőszobai műanyag panelek kivitelezése számos népszerű módon történik: ragasztó, hosszú csavarok és speciális klyaymer. Az első módszer csak akkor alkalmazható, ha a falak felülete tökéletesen sík és sima. A munkához használjon speciális ragasztószerkezetet, univerzális szerszámot Moment szerelvényt vagy szokványos folyékony szöget.

A ragasztó használata jelentősen csökkenti a telepítés költségeit, mivel nem szükséges a láda elkészítéséhez és javításához. Ezenkívül a műanyag panelek befejeződésének ez a módja még kezdőknek is megfelel. Ennek ellenére számos hátránya van - a sérült elemet nem tudja kicserélni, és további javításokkal nehéz lesz szétszerelni a termékeket.

A csavarokkal történő szerelés nagyon kényelmes és megbízható módszer. Ez nem jelenti az ideálisan sima falak jelenlétét. A javítási műveletekhez csavarhúzóra van szükség, mert anélkül, hogy a telepítés hosszú ideig késhet. A hátrányok közül kiemelkedik a szilárd fakeret gyártásának szükségessége. Tehát pénzt kell költeni a fadarab megvásárlására és felszerelésére a helyiség peremén.

A legoptimálisabb a harmadik lehetőség. A Klyaymery lehetővé teszi, hogy gyorsan és biztonságosan rögzítse a paneleket a lerakó felületén, és tartsa hosszú ideig a csíkot a felületen. A tartószerkezet gyártásához anyagként fémprofilot alkalmaznak. Ha szükséges, gyorsan cserélhet egy törött vagy karcos panelt. A javítás megszüntetése során a javítás is nem sok időt vesz igénybe.

Mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel rendezné, készítsen mindent, amire szüksége van a munkához. Szükséged lesz:

 • mérőszalag és ceruza;
 • szög és szint;
 • műanyag profil vagy lécek;
 • csavarhúzó és kalapácsfúró;
 • antiszeptikus zsír;
 • álmennyezet és tömítőanyag.

Az első dolog, hogy a falakat a régi bevonattal tisztítják

Kezdetektől fogva tisztítsa meg a régi bevonat falát. Fedje le a legkisebb réseket, ha lehetséges, még a felületeket is, és kezelje őket gombaellenes alapozóval. Megakadályozza a penész megjelenését, amely gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Csatlakoztassa a tartószerkezetet szigorúan a szinthez. Ahhoz, hogy ne mérjen minden sínt, jelölje meg a falfelületet. Ebben az esetben a láda alsó sorának a padló felett 2 cm-re kell lennie. Tegyen egy pontot ezzel a magassággal egy ceruzával, és használjon szintet vízszintes vonal rajzolásához. Ugyanezt tegye a fal tetején is. A felső vonalat a mennyezettől 2 cm távolságra kell elhelyezni. Ezután 40 cm-rel mérjük az alsó sorból, állítsuk be a jelzőfényt ezen a helyen és állítsuk be a fennmaradó jelzőfényeket a legmagasabb csúcsra. Ezeken keresztül párhuzamos vonalak húzódnak a fal kerületén.

Szerelje fel a hevedereket merőlegesen a dobozra. A vízszintes keretet függőlegesen kell lehúzni, és fordítva.

Ha fadobozt használ a javításhoz a fürdőszobában, akkor telepítés előtt minden fadarabot fertőtlenítővel kezel. Fúrja le a lyukakat 50 cm-es lépésekben a jelölő vonalak mentén, majd helyezze el a léceket és igazítsa vízszintesen. A sín végén rögzítenek. Ha a falon huzalozás van, akkor rögzítõkkel kell rögzíteni úgy, hogy ne nyúljon a lamellákhoz.

Állítsa be az első sávot a legtávolabbi sarkon a bejárattól. Ez a hely a legjelentősebb. Szükség esetén a panelet hosszúságának függvényében vágja le. Az egyik szélén az oldalsó öntvénybe van behelyezve, a sarokba illesztve és a hátlaphoz csatolva. Helyezze be a második részt az első rögzítő horonyába, erősen nyomja meg és rögzítse a keretsínre. Annak érdekében, hogy az ízületek a lehető legszűkebbek legyenek, a lamellák felszerelése előtt az oldalsó széleket szilikonnal kell bevonni. Az összes terméket ugyanúgy szerelje fel.

A lamellák aljzatai és kapcsolói alatt levágjuk a lyukakat, és a beszerelést követően ezeket a területeket műanyag dobozokkal kell lezárni. Az utolsó panelt gyakran vágni kell a szélességre. Először próbáld ki a falon, jelölje meg a vonalat egy ceruzával és vágja le az összes felesleget egy fémfűrésszel. A PVC burkolat végén öntvényeket kell telepíteni. Segítenek megtenni a felületet, és eltakarják a rések közötti réseket a panelek között. A díszléceket mind az együtt, mind az anyagtól elkülönítve lehet eladni. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy a két panel széleit a hornyokba illessze, ami sokkal vonzóbbá és kellemesebbé teszi a szobát.

Végül a mennyezet teljes kerületén a saját kezével helyezze el a dekoratív öntést, és rögzítse a műanyag lábazatot a padló peremén. Ez a munka a fürdőszobában teljes. A gondos működés feltételei mellett a falak sokáig megtartják vonzó megjelenésüket.

Hogyan fújhatok egy fürdőt műanyag panelekkel?

Valószínűleg több mint egykor azon tűnődött, hogyan kell egy fürdőkádat bevonni műanyag panelekkel, és nem rendelkeznek szakképzéssel. A mennyezet és falak díszítése műanyag panelekkel a fürdőszobában kiváló alternatíva a hagyományos kerámia burkolatokhoz.

A műanyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, nedvességálló, nagyon kényelmes működtetés. Ez a modern építőanyag bárki számára elérhető, aki frissíteni kívánja a fürdőszoba kialakítását, és ha összehasonlítja egy ilyen befejező anyagot másokkal, akkor a műanyaggal végzett befejezése meglehetősen gazdaságos.

Különböző panel kialakítás

A mai napig az építőanyag-piac széles választékát kínálja a fürdőszobával ellátott műanyag panelek befejezéséhez. A paneleket különböző színben, monokromatikusan és különböző mintákkal díszítik. Ez lehetővé teszi, hogy az egyéni igények szerint fürdőszobát alakítsanak ki. Hogyan viselni egy kis fürdőszobát műanyag panelekkel? Jobb, ha előnyben részesítjük a könnyű hangokat: vizuálisan növeli a helyet.

A fürdőkád úgy van kialakítva, hogy az összes műszaki kommunikáció a műanyag panelek alatt rejlik.

Ha a szín és a minta kiválasztása megtörtént, a tervezés meg van határozva, megkezdheti a javítást, ami könnyen elvégezhető, professzionális építők felvétele nélkül. Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát PVC műanyag lapokkal, hogy a munkát ne kelljen újraépíteni?

Előkészítő munka

Mielőtt felborítaná és elkezdi befejezni a helyiséget műanyag lapokkal, elő kell készítenie a szükséges szerszámokat: egy csavarhúzót, egy elektromos fúrót, egy szintet, egy fémfűrészt, egy ceruzát, egy vonalzót és egy ollót. Elkezdeni eltávolítani a régi festék faláról és a vakolatról. Ezután döntést kell hoznia: telepítse a lécet vagy telepítse a műanyag paneleket közvetlenül a falra. Ha egy láda, a falak tökéletesen simák, mert a PVC lapok fémprofilra vagy fadarabokra vannak szerelve, de meg kell jegyezni, hogy a fürdőszoba területe ebben az esetben nem csökken. Ha a paneleket közvetlenül a felületre helyezi, akkor először be kell igazítani a fürdő falát, majd csak a ragasztóval szerelje fel. Mielőtt befejezné a fürdőszobát műanyag panelekkel, meg kell szárítania a falakat hőpisztollyal vagy egy szokásos háztartási fűtéssel. A száraz falakat fertőtlenítéssel védeni kell, hogy megakadályozzák a gomba és a penészképződést.

Ládák szerelése

A fürdőszobai hely magas páratartalmú helyen van, és mielőtt a kád burkolását megelőzné, jobb, ha fémlemezből vagy műanyag profilból készült lécet használnak. Ezután nincs szükség antiszeptikus kezelésre, mintha fa lenne. Ebben a kialakításban a léceket a műanyag panelekre merőlegesen kell elhelyezni. A műanyag horizontális beszerelésével a rekeszeket a fal mentén kell elhelyezni, függőleges PVC panelgel, amely a padlóval párhuzamosan van felszerelve. 40-50 cm között kell lennie egymás között, átlós felszerelési módszer van, de ritkán használják, mivel ez meglehetősen drága, hogy ezáltal egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát hajtson végre, az anyag és a munkaidő költsége alapján. Hogyan fújjunk egy fürdőt, ha a falak felülete egyenetlen? A lámpatest felszerelése előtt, mielőtt a fürdőszobát műanyag lapokkal befejezi, folyamatosan kell használni a szintet és a helyes szabálytalanságokat fából vagy műanyag tömítésekből.

Anchorage - fontos elem

Annak érdekében, hogy megfelelően díszítse a fürdőszobát, meg kell választani a lánc rögzítését Elemeinek a műanyag felület elején és végén kell lennie. Ha a levágott műanyag paneleket függőlegesen szerelik fel, az egyik részt a padló közelében kell elhelyezni, a másik pedig a mennyezet közelében. Más elemeit a szellőzőnyílásokon, ablakokon és ajtónyílásokon kell elhelyezni. A fürdőszobában meg kell dönteni, hogy a lógó berendezés telepítésre kerül-e, és beleillik-e a kialakításba. Ha a telepítés még mindig megtörténik, akkor előzetesen meg kell határozni a rögzítés helyeit, mielőtt további elemeket helyezne el a dobozra.

A panelek gyors telepítése

A fürdőt műanyag lapokkal burkolják, a beszerelés szakaszosan történik. A csavarokkal vagy tűzővel történő indító profil megerősítése a fürdőszoba sarkában megnő, ahol a műanyag lapok befejeződik. Az egyik panel egy keskeny szerelőpolcát a beépített indítóprofil alsó sarkába helyezzük. Amint az első lap teljesen behatol a kezdő szög hornyába, a dobozon bármilyen kényelmesen rögzítik. Az első panelhez hasonlóan ismételje meg a telepítést, amíg a munka befejeződik a fürdőszobában. A telepítés során a paneleket úgy kell összekötni, hogy azok a lehető legpontosabban illeszkedjenek, és az ízületek láthatók legyenek a felületen.

Hogyan vágja le a nyílások a fürdőszobában? Ehhez külön részletek vannak: a sarkok a csomópontokhoz, a sarkok indításához és másokhoz. Az utolsó lépést, mielőtt a fürdőt teljesen befedeznék, a lábazatot fel kell szerelni, amely a kompenzációs hézagokat fedezi. Szilikon tömítőanyag használható erre. Ez lehet átlátszó vagy színhez illő tömítőanyag. Most meghívhatja a vendégeket, hogy megcsodálhassák a fürdőszoba új kialakítását, műanyaggal díszítve.

Felújítása a fürdőszobában PVC panelekkel - hogyan alakítható át egy szoba minimális költségekkel

Szeretné gyorsan és olcsón javítani a falakat és a mennyezetet a fürdőszobában? A legjobb megoldás a műanyag panelek használata. A cikkben részletesen elemezzük a munkafolyamat minden szakaszát, és leírjuk, hogyan végezzük el a munkát magunknak és kapjuk meg a tökéletes eredményt.

A képen: a fürdőszoba burkolata egy egyszerű, de megbízható megoldás.

Ha minden gondosan történik, a műanyag panelek fürdőszobája nagyon jól néz ki

hirdetés

Hogyan lehet megbirkózni a munkával?

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a telepítéssel, nem kell professzionális építtetőnek lennie, és kéznél kell tartani a drága felszerelést. Elég, hogy megismerje a technológia minden árnyalatait és elvégezzen egy bizonyos cselekvési sorrendet.

A fő lépések:

 • Számítások és mérések;
 • Anyagok és szerszámok beszerzése;
 • Szobaelőkészítés;
 • Keretszerelés;
 • PVC panelek rögzítése.

A modern panelek nagyon reálisan utánozhatják a kerámia burkolatokat.

Számítások és mérések

Ha úgy döntött, hogy a falakat és a mennyezetet PVC panelekkel vágja le, akkor először előzetes munkát kell végeznie az anyagmennyiség meghatározására.

Az eljárás a következő műveletekből áll:

 • Mérje meg az összes lefedni kívánt felületet. Az egyes felületek paramétereit külön kell meghatározni, így később könnyebb elvégezni a számításokat. Ne felejtsük el eltávolítani az eredményt a nyílások területéről (méretük és helyük is tükröződhet a falvázon);

A mérések lehetővé teszik a pontos mutatók használatát

 • Ezután kiszámolja a keret anyagának mennyiségét. Itt akár 20 mm vagy annál kisebb vastagságú fadarabot (ez a legolcsóbb megoldás) vagy egy fémprofilot használhat. A fém előnyösebb az ereje és tartóssága miatt, de ha a gazdaság fontos, vegyen egy fát. A láda 50 cm-nél nem nagyobb lépésekben helyezkedik el, hogy megkönnyítse a keresztgerendák számának kiszámítását - egy egyszerű rendszert rajzol;

A keretelemek elrendezése lehetővé teszi számukra, hogy néhány perc alatt kiszámolja az anyag mennyiségét

Ne feledje, hogy a láda mindig merőleges a keretre. Vagyis, ha a felület függőleges, akkor a keret vízszintesen és fordítva van. A fürdőszobában jobb, ha a panelt függőlegesen helyezzük el, így a nedvesség nem stagnál a varratoknál.

 • A befejező alapanyag mennyiségét négyzetméterben kell kiszámítani. De ha ismeri a panel szélességét (általában 250 mm-t) és hossza (260-300 mm), akkor megtervezheti az elrendezést a felületen és kiszámíthat mindent a maximális pontossággal. Ha elrendezést készít, akkor pontosan meghatározhatja a maradékanyagok számát és méretét, és adaptálhatja őket egy másik helyre, ha ez lehetséges;

Keskeny műanyag bélés - nem a legjobb megoldás, a széles panelek sokkal vonzóbbá válnak

 • A komponensek számítása futásmérőkben történik. 3 méteren értékesítik őket, így a számuk a legegyszerűbb darabokra fordítás. Próbálja meggyőződni arról, hogy minden elem szilárd, a varratok és az ízületek elrontják a felület megjelenését. A táblázat azokat a fő elemeket mutatja, amelyek a munkavégzés során használhatóak.

Ezek a legfontosabb összetevők, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák befejeztével használnak

Néhány kereskedelmi szervezet ilyen szolgáltatást nyújt, mint a szabad utazási szakember a méréseknél, ha anyagot vásárol tőlük. Ha van ilyen lehetőség, ostobaság, hogy ne használja, még akkor is, ha önmagát gondolta volna, akkor újra megvizsgálhatja eredményeit és azonosítani tudja a hibákat, ha jelen van.

Anyagok és szerszámok beszerzése

Ha pontos számokat kapsz, akkor megkeresheted az anyagokat, az alábbi táblázatban felsorolhatod az összes szükséges és a kiválasztásra vonatkozó ajánlást.

A sima változatokat és paneleket is megvásárolhatja, ami nagymértékben megnöveli a design lehetőségeit.

A nyílásokhoz F-profil szükséges. Néha könnyebben teheti meg, és beillesztheti a sarkokat egy univerzális sarokkal a csatolás után, akkor eldöntheti magának, mi lesz jobb és könnyebb.

Ami a profilot illeti, a fő elemek a rackekhez készültek, és a falvezetők útmutatóként közvetlen fülkékre is szükségük van a falra való rögzítéshez

A profil használata erős és sima keret létrehozására nem nehéz

A fürdő műanyag panelekkel történő javítását szerszámok nélkül lehetetlen elvégezni:

 • A síkok vezérlése és a lapos léc beállítása érdekében szükség van egy szintre, egy épület lövedék is használható. Az elemek méréséhez és jelöléséhez szalagméretre és ceruzára vagy jelölésre van szükség;
 • A perforátor segítségével fúrt lyukak alatt. Ne felejtsd el felszerelni a szükséges átmérővel és hosszúsággal rendelkező fúróval;
 • A csavar csavarhúzóval csavarozhat, lyukakat is fúrhat egy fadobban;

A csavarhúzó különböző típusú munkákat végezhet

 • Ha a paneleket kapcsokkal szereli fel, akkor speciális építési tűzőgépet vásároljon előre;
 • A panelek vágásához egy kemény pengével ellátott építő késsel és egy apró foggal ellátott fémfűrésszel is ellátott, alkalmas fadobozra is;

Minél finomabb a fogakon a fog, annál nagyobb a vágási minőség

 • A vágáshoz használt profil használatához fém olló szükséges.

Helyiség előkészítése

Sokan azt hiszik, hogy ha a felületet egy láda fedezi, akkor hagyhatja el, ahogy van.

Valójában ez nem érdemes megtenni, és a minimális előkészítési lépések még mindig érdemesek:

 • Mindenekelőtt a helyiség szabadul meg mindentől, ami zavarja a munkát. Ha nem lehet ugyanazt a fürdõt venni, akkor jobb, ha le kell választani a kommunikációból, hogy szükség esetén gyorsan mozgassa a szerkezetet;
 • Ha a mennyezeten volt meszelés, akkor jobb eltávolítani. Ehhez a felületet kétszer 2-3 alkalommal szivaccsal nedvesítik 10 perc intervallummal, majd egy spatulával dolgozzák fel;

A nedves mázolás könnyen eltávolítható

 • Ami a falakat illeti, azok előkészítése attól függ, hogy milyen dekorációt használtak korábban. Régi olajfestmény maradhat, ha szilárdan tartja és nem hagyja el. Ami a cserépet illeti, jobb eltávolítani egy lyukasztóval. Ezzel helyet takarít meg a helyiségben, ami csökkenni fog a keret kialakításakor;

A csempét kalapáccsal és vésővel lehet megverni

 • Ha penészgomba található a felületen, speciális fertőtlenítőszerekkel kell kezelni. Néha jobb, ha kétszer megismeri a spórákat a fal vagy a mennyezet mélyén;

A formát fungicid oldattal kell kezelni

 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fal síkját, hogy megállapítsa, milyen laposak. Ha nagy repedések vagy károsodások vannak a felületen, valamint jelentõs szintû cseppek, akkor jobb, ha a problémás területeket lezárjuk cementhabarcsokkal. Nagyon fontos, hogy az egyes felületeken a legjelentősebb helyeket találjuk meg, ezekből a keretszerkezetre építünk.

Ügyeljen arra, hogy azonosítsa a legfontosabb területeket minden felületen.

Keretszerelés

A fürdőszobai PVC panelek felújítása a tartó szerkezet felépítésével kezdődik. A saját kezű kezelési utasítások az alkalmazott anyagok típusától függenek.

Nézzük meg mindkét lehetőséget, és kezdjünk el egy fából készült blokkot:

Úgy néz ki, mint egy fa szerkezet

 • Mindenekelőtt meg kell jegyezni a szélsőséges elemek elhelyezkedésének szintjét, amely a falak közelében vagy a padló és a mennyezet közelében helyezkedik el. Úgy kell elhelyezni, hogy bármilyen probléma nélkül zárja le a kiálló részeket. A címkék mennyezetről a padlóra való áthelyezése ideálisan pontos, ezért a legjobb, ha az építőelemet használja;

Győződjön meg róla, hogy a fal távolsága elegendő a sáv helyéhez

 • A rudak hosszának mérése. Itt fontos megjegyezni az egyszerű szabályt, hogy 5 mm-es rés legyen a rúd vége és a felület között. Ez kiküszöböli a szerkezet deformációit, még akkor is, ha a nedvesség csökken, amikor a fa képes lejátszani. Az elemeket a szükséges mennyiségben vágják;

A bár jó, mert bármilyen méretű darabokra vágható, és még a legszűkebb felület is lezárható.

 • A rudak a furatokon vannak fúrva, a csavarhúzóval a munka legegyszerűbb módja. A 6 mm átmérőjű dűbelekhez egy 7 mm-es fúrót alkalmaznak, hogy a kötőelemeket könnyebben bejusson a faba. A lyukak meredeksége nem több, mint 50 mm, a széltől való távolság legfeljebb 100 mm. Fontos, hogy a felületre merőleges lyukak legyenek úgy, hogy ne legyenek hajlítva;
 • A falakat a helyükön helyezzük el a falra (a vonalakat kényelmesen húzhatjuk meg), utána megjelöljük a lyukak lyukakat. A munkát perforátorral végezzük, a fúrási mélységnek olyannak kell lennie, hogy az elem teljes távtartó része a falon belül legyen (általában a mélység 40 mm);

Fontos, hogy a lyukasztás merőleges legyen a falra.

 • A rúd lyukaiba beillesztik a tüskéket, amelyek után az elemeket a falra helyezzük. Pozíciójukat szintenként ellenőrzik. Szükség esetén módosításokat hajtanak végre: a keretek vagy rúdak alatt helyezkednek el, fontos, hogy pontosan állítsák be a szerkezetet, hogy egyszerűsítsék a munkát, húzzon egy zsinórt vagy egy vonalat a szélső kereszttartók között;

Ideálisan a design

 • Az utolsó fordulóban a csavarok kalapáznak. Ezt egy kalapáccsal végezzük, óvatosan ütünk, hogy ne mozdítsuk el a keret helyzetét.

Így van a rúd rögzítése a fal falához

Ha a falak és a mennyezet burkolatát egy fém keretre tervezik, akkor a munka sorrendje a következő:

A munkamódszer meglehetősen egyszerű

 • Először meg kell jelölnie a falprofil helyzetét. A munka szintjén és a lyukaknál használják. A legfontosabb dolog az, hogy a síkot úgy alakítsuk ki, hogy a keret ne támaszkodjon a falra, ahol a felszín a legjobban kiálló;
 • Ezután a vezetőelemek rögzítve vannak. Először is a kívánt méretű darabokra vágják őket. Ezután a lyukak helyén jelzéseket készítenek a felületeken, és a fúrást perforátorral végzik. Végül az elemeket a helyükre helyezzük és rögzítjük gyors ütközőkkel;

A profil rögzítése egyszerű folyamat.

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor érthető, hogy bezárja a keretet és azt. Ebben az esetben egyszerűen megépíted azt a szerkezetet, amely később ráhúzza a paneleket. Fontos, hogy egyenletesen rögzítsük az útmutatókat.

Fontos, hogy lapos sarok legyen a padló és a mennyezet vezetõinek rögzítéséhez.

 • A falon minden 40-50 cm-es vonalat rajzolnak, amelyen állványok futnak. Közvetlen felfüggesztések vannak rögzítve mentén, 50 cm-es lépcsőkkel vannak elrendezve A rezgések falról a keretre való átvitelének kizárása érdekében szigetelőanyagot lehet elhelyezni a kötőelemek alatt. A rögzítés gyors telepítésű dűbelekkel történik;

Így vannak felfüggesztések

 • Végül a fő profilok vannak beállítva. Kezdetben a vezetőelemek csavarokkal vannak rögzítve. Ezután a felfüggesztéseket az oszlopok mindkét oldalára hajtogatják, síkjukat szinttel ellenőrizzük, és a kereszttartókat a kívánt helyzetbe rögzítjük. Kiderült, hogy nagyon tartós és merev keret, ami kiválóan alkalmas PVC panelek beszerelésére.

A keret kemény és tartós

Ha a falak egyenetlenek, akkor egy fakeret is elhelyezhető a függesztőkre, ez megnehezíti és kompenzálja az összes felülethibát.

Rögzítőpanelek

A PVC burkolat a következőképpen készül:

 • Ha mindkét fal és mennyezet be van burkolva, akkor a mennyezetről kell kezdeni. Ha kiindulási profilot használ, akkor azt a fadarab vagy a fém keret alsó oldalán kell a kerület körül rögzíteni. A szerelés csavarokkal történik, amelyek legfeljebb 30 cm-es lépésekben helyezkednek el;

Így kapcsolódik a kezdő profil.

 • Méréseket végzünk a panelek kívánt hosszúságának meghatározására. Ne feledje, hogy a végeknek pár mm-es réseknek kell maradnia. A vágóelemeket késsel vagy fémfűrészvel végezzük. Ebből a célból a fémfűrész jól alkalmazható, a vágást nagyon pontosan és pontosan végzi;

A műanyag nagyon könnyen vágható

 • Ha útmutatókat használtak, akkor az első elemet gondosan feltöltik, és megállítják. A panel előterjesztése. Ha nincsenek útmutatók, akkor a rúd a megfelelő helyen van, és önzáró csavarokkal rögzítve van a sarok mellett (a rögzítőelemek sarokba zárva) és a hátsó peremre. Fontos az első elem finom beállítása, meghatározza a többi panel helyzetét;

Tehát a panelek rögzítve vannak, ha szükséges, a lámpák kivágásai készülnek

 • A további telepítés egyszerű: a következő panel szorosan be van helyezve az előzőbe. Ha győződjön meg róla, hogy az ízület szoros és egyenletes, akkor az elemet a hátulsó részen helyezheti el. Így a munka végéig tart. Ha az utolsó panelet be kell illeszteni az útmutatókba, akkor a szükségesnél 5 mm-t kell szűkíteni, majd óvatosan behelyezzük a lamellákba, amelyeket egy spatulával hajtunk;

A panel intézményének szakértői tapadókorongot használnak, de nélküle megteheti

 • A falak ugyanúgy vannak bevonva, így nincs értelme a folyamatot külön leírni. Ha a szellőzőrácsot be kell vágni, a kivágás még jobb, ha a paneleket felhelyezi. Nagyon fontos, hogy az első panelet függőlegesen állítsuk be úgy, hogy az összes ízület sima legyen;

A falra szerelés nem különbözik a mennyezeten

 • A padlók padlóján lévő sarkoknál és csatlakozásoknál tömítő varratok szükségesek. Ehhez a legjobb a speciális egészségügyi szilikon használata. Az ára kissé magasabb, mint a hagyományos készítményekénél, de sokkal kevésbé érinti a gomba. A tömítőanyag sarkait is ragaszthatja, ha rögzíti őket a panelek felhelyezése után.

Ha minden gondosan történik, akkor a fürdőszoba jól néz ki

Ha magad csinálod a munkát, akkor sok pénzt takaríthatsz meg, és biztos lehetsz a végeredményben. Még akkor is, ha szakembereket vesz fel, az elvégzett munka garanciája nem több, mint egy év. Te magad fogsz teljesebb dolgokat tenni.

következtetés

Ez a felülvizsgálat iránymutatásként egyszerűen lefedheti a fürdőszobát műanyag panelekkel. Kövesse az egyszerű iránymutatásokat, és még jobban megértse a témát, javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben. Ha kérdései vannak a telepítéssel kapcsolatban, írja meg azokat az oldal alján található megjegyzésekben.

A fürdőszoba műanyag padlóburkolatait lefedik

A fürdőt műanyag panelekkel díszítik meg magukban (lépésről lépésre)

A fürdőszobai csempe hagyományos díszítésével egyre vonzóbbá válik a műanyag panelek.

Nagy szilárdsággal, kopásállósággal, praktikussággal és egyszerű felszereléssel jellemezhetők.

A fürdőkád kezelése saját kezű műanyag panelekkel egy olyan nyereséges lehetőség, amely lehetővé teszi a szoba gyors és gazdaságos ellátását a külső segítség bevonása nélkül.

előnyök

Ha a PVC panelekről van szó. akkor azok a fogyasztók, akik nem ismerik eléggé ezt az anyagot, érdeklődnek majd a fő előnyeitől:

 • Nagy ellenállóképesség a magas páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékletnek;
 • Tartósság és kopásállóság;
 • Környezetbarát;
 • Tűzbiztonság;
 • A színek és textúrák széles választéka;
 • Könnyű és megfizethető telepítés;
 • Alacsony ár

Ilyen anyag használata esetén sokkal könnyebb elrejteni a belső kommunikációt a szobában, biztosítva a szabad hozzáférést.


Ha szükséges, a beszerelést megelőzően a fürdőt tovább melegítheti és hangszigetelheti, ami nem mindig lehetséges kerámia burkolólapok használata esetén.

Ráadásul a sérült elemek könnyen cserélhetők a javításra is.

Jobb választás

Kiváló minőségű és megbízható anyag kiválasztásához különös figyelmet kell fordítania a következő paraméterekre a vásárlás során.

Az élek száma. A nagyobb mennyiség növeli a termék erősségét. Ebben az esetben a bordáknak nem lehetnek deformálódásuk vagy mechanikai sérülésük.

Első felület Nem lehet hullám vagy szabálytalanság. Ezenkívül minden terméknek sima színűnek kell lennie, a kép pedig tiszta és világos.

Méretek. Minden terméknek azonos hosszúsággal és szélességgel kell rendelkeznie. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy minden panel azonos tételhez tartozik.

Titkosítja a műanyag kiválasztását a fürdőszoba felé nézve. Lásd:

A befejező anyag kiválasztása után közvetlenül a telepítésre léphet.

Szerszámok, nyersanyagok előkészítése

Ha az eredeti befejező anyagot már megvásárolták, akkor csak a szükséges eszközök elkészítése marad.

Ehhez a munkához szüksége lesz:

 • Lyukasztó vagy elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • Építési tűzőgép;
 • szinten;
 • rulett;
 • Elektromos kirakós játék;
 • Folyékony szögek vagy ragasztó keverék.


A telepítés megkezdése előtt szükséges a szükséges mennyiségű alapanyag kiszámítása. A számításokat a fürdő területének és egy panel területének figyelembevételével végzik.

Egy elem területe megegyezik a szélesség × hosszúsággal (például a szélesség 0,35 m, a hossza 2,5 m, a terület pedig 0,87 négyzetméter). Az anyag mennyiségét egyszerűen úgy határozhatjuk meg, hogy egy helyiséget egy panel területével osztunk (például (4,5 / 0,87) négyzetméter = 5,1 egység). Ebben az esetben 5 egységre van szükségünk.

Összeszerelés

A fürdő műanyag panelekkel való befejezése érdekében kétféleképpen alkalmazzuk:

 • Váz - ládák használata;
 • Ragasztó - folyékony körmökre vagy ragasztóra.

Az első eljárásban nem szükséges a falak előkészítése, és a kommunikáció rejtett telepítése is megengedett.

Nagy terekhez alkalmas. A második módszer feltételezi, hogy a falakat előkészítik és összehangolják. Alkalmasabb kis fürdőszobákhoz vagy kombinált fürdőszobákhoz.

Mindkét lehetséges telepítési módszert figyelembe vesszük, de minden esetben a választás a tiéd.

Ládák felszerelése

A falak felületének előkészítése. Ez a módszer nem igényel falak és mennyezetek előkészítését, elegendő lesz a régi bevonat szétszerelésére, csak a vezetősínek rögzítésének helyein távolítsa el a felület szabálytalanságait.


Ezután a falakat speciális gombaellenes szerrel kell kezelni, hogy megakadályozzák a penész és gomba kialakulását.

Lécek felszerelése. A fürdőszobában egy praktikus lehetőség egy fémprofil használata. A léceknek azonos távolságban kell elhelyezkedniük.


A fal és a mennyezet közötti, valamint a fal és a padló közötti csuklóknak kis rések maradjanak (3-3,5 mm). A falcsíkok közötti távolság legalább 40 cm legyen, a mennyezet között legalább 30 cm legyen.

A lécek a padlóval párhuzamosan vannak felszerelve.

A fürdőszobában ajánlott függőleges módszer alkalmazása PVC panelek beszerelésére, vizuálisan bővíti a helyiséget és javítja a nedvesség eltávolítását.

A befejező anyag felszerelése

Az esztergagép telepítése után folytathatja a burkolat felszerelését. A telepítés a profil kezdő szintjével kezdődik, ez kétféle szöget igényel - kezdet és befejezés.

A kezdő szög rögzítése után az első panel hornya beillesztésre kerül. Ezután a termék a dobozra van szerelve.

A panelek beszereléséhez csavarokkal vagy szögekkel történik.

Az első elem behelyezése után a következő termék keskeny oldala behelyezik a horonyba, és a széles oldalt a befejező típusú sarok hornyába helyezzük. Az összes többi elem felszerelése hasonló elven történik.

Az elemek közötti kapcsolatnak szorosnak kell lennie, rések és rések nélkül, alig észrevehető csatlakozásokkal.

Az ajtó, az ablakok és az egészségügyi termékek telepítésénél a panelek telepítése a sarkok elindításával történik.

A végső szakaszban a mennyezet és a padlóburkolatok felszerelésére kerül sor, ami lehetővé teszi az ízületek elrejtését.

Ragasztási módszer

Ez a módszer magában foglalja a felület előkészítését és kiegyenlítését a falak befejeződése előtt. Ebben az esetben minden felületet alaposan meg kell tisztítani a szennyeződéstől, portól, foltoktól és törmelékektől. Ragasztószerkezetet vagy folyékony szöget alkalmaznak a befejező anyag teljes felületére, amely simán fel van szerelve a falra.

Az elemek beszerelése a fürdő egyik sarkából történik, az óramutató járásával egyező irányban.

Ha a termékek vágása szükséges, előzetes méréseket végzünk. Valamennyi befejező munkát a léc felszerelésének módszerével végezzük.

Videójelentés arról, hogyan kell megfelelően elvégezni a munkát a tervezésen:

A fürdőkád kezelése saját kezűkkel egy egyszerű és megfizethető folyamat, melyet minden kezdő mester elsajátíthat, ezáltal jelentősen csökkentve a helyiség javításának költségeit.

Mondd el a barátaidnak ezt a cikket a társadalomban. hálózatok!

Hogyan kell a fürdőszobai paneleket felhúzni

Műanyag fürdőszobai burkolat

A különböző színű műanyag minden vásárló számára költségkímélő áron áll rendelkezésre, ezért frissíteni kívánja a fürdőszoba tervezését, és összehasonlíthatja a dekoráció különböző anyagainak árait, általában ő az, aki kedveli. Amikor eldönti, hogyan kell egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát cipelni, először gondoskodnia kell a szükséges eszközök beszerzéséről és természetesen az anyagokról. Annak érdekében, hogy minőségi átalakuljon a fürdõ, szükség lesz rá, hogy nem válaszolunk arra a kérdésre, hogy miként kell az ilyen anyagösszetevõkkel bevonni a fürdőszobát:

 • maguk a műanyag panelek;
 • műanyag sarkok és alaplapok;
 • fa lécek, fém vagy műanyag profil;
 • ragasztó, klyymery vagy csavar;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • fúró vagy kalapács fúró;
 • tipli-körmök;
 • fémfűrész;
 • tömítőanyag az ízületek megbízható védelméhez.

Amikor eldönti, hogyan kell egy fürdőszobai panelt alkalmazni, azonnal meg kell határoznia a rögzítőelem módját - önfúró csavarok, bilincsek vagy ragasztók használatával. Sok függ attól. Minden lehetőségnek saját tulajdonságai vannak:

 • A ragasztótárcsák a jövőben nehézségekbe ütköznek, ha szükséges a javítás során szétszerelni őket. Ez az opció csak sík falakkal használható.
 • Miután kiválasztotta az öncsapos csavarokat, érdemes megérteni, hogyan kell befejezni egy fürdőszobát panelekkel, és az idő a forgatáshoz szükséges. Nem csavarhúzó nélkül. Jobb, ha fa léceket használnak a kerethez, mielőtt korábban antiszeptikus kezeléssel kezelték őket.
 • Szerelhető klyimerrel. Az úgynevezett speciális tartóelemek rögzítettek a keretbe és biztonságosan rögzítik a paneleket.

A lépcső beépítése a fürdőszobába

Annak érdekében, hogy kitaláljuk, hogyan kell a fürdőt műanyag panelekkel kijavítani, nem szabad megtenni anélkül, hogy részletesen elemeznénk a léc felszerelését. A következő műveletekből áll:

 • Kiváló minőségű láda létrehozásához fém profilokat, műanyag társait vagy 10x30 mm-es fadarabokat kell használni.
 • A sínek vagy profilok rögzítése előtt jelölje meg a falat.
 • Azok, akik szeretnék kitalálni, hogyan vágják le a fürdőszobai paneleket, a videó részletesen megmutatja a részleteket. Például ilyen - amikor az egész keretet rögzítjük, először egy perforátorral lyukak vannak a falon, ahol a lencse vagy a profil rögzíthető tüskével. Ha egy mélyedés felszínén találhatók, akkor alá kell helyezni egy fa táblát.
 • A keret merevségéhez az első sín vagy profil a padló mentén van rögzítve, a többi pedig fél méter távolságra van egymástól. Szintén szükség van egy olyan sínre vagy profilra, ahol a panelek véget érnek - a mennyezet alatt vagy alul, ha azok, akik szeretnék kitalálni, hogyan kell a fürdőszobát műanyag panelekkel kijavítani, úgy döntöttek, hogy a falat nem a szoba teljes magasságában húzzák.

Sarkok és díszlécek behelyezése a fürdőszobai panelek felé

Mielőtt elkészítené a fürdőszobai műanyag paneleket, végre kell hajtania

bizonyos előkészítő intézkedések - fix alkatrészek. Ezek közé tartozik a díszlécek, az alaplapok és a sarkok. A formák és a sarkok lehetővé teszik, hogy pontosan leplezzék az eredményeket. Először a kezdő és a sarki rudakat rögzítik, majd a panelek levágása után más összetevőket is hozzáadnak.

A panelek és a padló közötti átmenet lezárása érdekében meg kell erősíteni a padlóaljzatot, a mennyezetre történő átmenet tervezése a mennyezet formázásával történik.
A fürdőszoba és a sarkok felszerelése a fürdőszobában, videó:

Rögzítés panelek a fürdőszobában

Most megfontoljuk, hogyan kell díszíteni a fürdőszobát panelekkel. Ezen műanyag elemek beszerelését a bejárati ajtó legtávolabbi sarkából kell indítani. Általában ez a leginkább észrevehető, mivel azonnal elkapja a szemet. A műanyag bélés szabványos hossza 3 m. Könnyen lehúzható a kívánt méretre egy fémfűrész segítségével. Ismerje meg, hogyan készítsen dobozt a csövekhez.

Most részletesen ismertetni kell, hogyan kell a fürdőt műanyag panelekkel átvinni:

 • az első lap be van illesztve az öntőformába, rögzítve azt a dobozhoz a másik oldalon;
 • A következő elemeket beillesztik az előzőbe, miközben szorosan kell nyomni, hogy ne legyenek hiányosságok, amelyek után is rögzíthetők;
 • elektromos készülékek felszereléséhez egyszerűen vágja meg azokat a lyukakat, amelyeken a szerelődobozt rögzítik;
 • az utolsó panel ritkán illeszkedik a szélességhez, vágni kell egy késsel;
 • az ízületek maximális tömítésének elérése érdekében a panelek behelyezése előtt a széleket szilikon tömítőanyaggal kell ellátni - ez különösen fontos a fürdőszobával szomszédos falaknál.

A mennyezeti panelek rögzítése a fürdőszobában

Annak tudatában, hogy miként lehet bevonni a fedőlapot, azaz a mennyezetet, ismernie kell a hasonló munkák teljesítményét a gipszkarton mennyezetek telepítésekor. Az a tény, hogy a ládák telepítése a mi esetünkben nem különbözik. De a műanyag panelek beszerelésének folyamata saját árnyalatokkal rendelkezik. Először a mennyezetállványt rögzítik, és a sarkokba való bekötéshez törzsre lesz szükség, ami megkönnyíti az alkatrészek kívánt szögben történő vágását. Csak akkor lehet a paneleket rögzíteni, ugyanúgy, mint a falra szerelés.

következtetés

Most, amikor világossá vált, hogyan vágja le a fürdőkabátokat, biztonságosan munkába állhat. A látszólagos összetettséggel valójában egyszerűen elvégezhető. Fontos, hogy legyen óvatos és mindent lassan. Olvassa el a többi cikkünket arról, hogy hogyan lehet megszabadulni a fémből készült formából a fürdőszobában.

Hogyan kell egy saját fürdőszobát hordani

Talán sokan kíváncsiak arra, hogyan kell saját kezűkkel mosni a műanyag paneleket, anélkül, hogy szakmai képességeik mögöttük állnának.

A nedvességtől és hőmérsékletváltozástól ellenálló műanyag, viszonylag olcsó. Ezenkívül rendelkezésre áll (nincs szükség képzésre) és egyszerű (megteheti magad). A fürdő műanyag panelekkel történő bevonásának előnyei nyilvánvalóak, de meg fogjuk nézni, hogyan kell végrehajtani.

Hogyan kell felhúzni a műanyag fürdőt - lépésről lépésre

Mielőtt a fürdőkád műanyag panelekkel történő befejeződését megkezdené, el kell döntenie, hogy milyen típust fog használni.

Tipp
Jobb előnyt élvezni a könnyű hangok: vizuálisan növelik a helyet

PVC fényes panelek

Az értékesíthető műanyag panelek többféle típusa létezik, amelyek a következő méretekben változnak:

 1. Standard: 2700 x 250 mm, vastagsága 10 mm.
 2. Hossza: 2600 mm, 2700 mm, 3 ezer mm és 6 ezer mm.
 3. Szélessége: 100 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm, 335 mm, 375 mm és 500 mm.

Miután foglalkozott a paraméterekkel, továbbhaladhat a fürdő bélésébe műanyag panelekkel, vagyis a képernyő alján és létrehozásával.

Természetesen nem tudsz birkózni és vásárolni egy kész műanyag képernyőt. De ha exkluzív, akkor kezdjük. Ahhoz, hogy a saját kezűkkel készítsenek műanyag táblákat, akkor figyelembe kell vennie a következőket:

PVC fürdő képernyő keret

1) Rajzolja fel a jeleket a padlóra és a falakra, és jelölje meg azokat a vonalakat, amelyek mentén a műanyag képernyőt hosszanti irányban szerelik fel.

2) Óvatosan és pontosan végezze el a korrekciót a teljes burkolat és csempe vastagságán. Végtére is néhány milliméter nagyon elrontja munkájának benyomását!

Mi legyen a műanyag panel az eszköz "kötény" a fürdő körül? Nézze meg a cikket a weboldalunkon: "A műanyag fürdők sarkai és rácsai"

Hogyan kell befejezni a fürdő műanyagot, olvassa el itt: http://remontspravka.com/bathtube-sheathing/

3) A profilok lehetnek fából és fémből, és ezek méretei: 25 x 25, 30 x 30 vagy 40 x 40 mm. A keret megerõsítése - a keresztirányú profilok szélesebb körû csatolása, például 60 x 30 mm a szerkezeti merevséghez. Ugyanebből a célból a keretet egy speciális tömítőanyaggal rögzítse a padlóra.

4) Vágja le ezeket a profilokat, és derítse ki, hogy megfelelően vannak-e összekapcsolva. Fontos! Ne rohanjon egyszerre mindent. Talán valamit meg kell javítania.

5) Ha Ön öntöttvas fürdővel rendelkezik, akkor vegye le a leggyakoribb fúrógépet, de ne túldesse meg!

PVC matt panelek

6) Ha akril vagy vasfürdővel rendelkezik, a műanyag képernyőt nem lehet fúróval felszerelni. Itt kell t. "Folyékony" körmök.

Fontos!
A fürdő falai, habár ezek többé-kevésbé vastagok lehetnek, nem szükségesek elszállítani és 5 mm-nél nagyobb lyukakat készíteni.

Tehát a keret készen áll: folytassa a fürdő műanyag panelekkel való közvetlen bevonását (képernyő):

1. Vegyen fel festéket a keretre, amelyen a fürdőképernyőt később telepítik.

PVC nyomtatott panelek

2. Készítsen vezetőket, azaz tolóajtókat. Csatlakoztassa az egyik vezetőt az alsó profilhoz, a másik pedig a tetejére.

Fontos!
Az ajtók hornyának párhuzamosnak kell lennie egymással.

3. Vágja el a műanyag paneleket előre meghatározott jelölések szerint. Ezt egy rögzítő késsel lehet elvégezni. Csak 3 vagy 4 vágást készítsen a tervezett vonal mentén.

4. Helyezze a vágott műanyag paneleket az oldalsó vezetőkbe.

PVC-képernyő telepítése

5. A befejező érintés hozzáadásához telepítse az esztétikus fogantyúkat és természetesen a kényelmet. Vagy a nagyszerű alternatív fogantyúk olyan szopók, amelyek csak akkor használhatók, ha a fürdőszoba alatti helyiséghez való hozzáférés szükséges. Máskor sima és sima képernyőn lesz, mintha nem csúszna vagy álló. A fürdőkád alatt lévő műanyag panelek alatt a képernyő megcsinálja önmagát.

Műanyag képernyő telepítve

A befejező munka befejeződött, de ez nem minden. Most meg kell vizsgálnia a fürdőt, és lezárja a műanyag panelek képernyőjét, hogy a víz ne essen a fürdő alá. Séta a felső varrás mentén, azaz a fürdő és a keret szélén, szilikon tömítőanyaggal, és hagyja megszáradni.

Többek között, hogyan kell befejezni a fürdőt műanyag panelekkel, nézze meg a videó bemutatót itt: http://remkasam.ru/ekran-pod-vannu-svoimi-rukami.html.

Fürdőszoba javítás után

Mielőtt a képernyőt a fürdőkádba telepítené, olvasd el a weboldalunkon található cikket: "Javítások, a fürdőszoba és a WC felújítása". Ő elmondja. Hogyan lehet fenntartani a fürdőszoba design azonos stílusban

A műanyag panelek kellemesek és könnyen felszerelhetők, és finomanyagokat használnak. Ha meg szeretné tudni használni a fürdőszobát és a WC-t, olvassa el a linket: http://remontspravka.com/plastfinishbathroom

Ha úgy dönt, hogy befejezi a fürdőszobát nem szabványos anyagokkal. majd kövesse a honlapunkon található utasításokat

Tehát most már nem csak azt tudod, hogy a fürdő saját kezűkkel van bevonva műanyag panelekkel, de reméljük, hogy érezni fogod a befejező anyag minden előnyét.

Ezenkívül a falhoz illő, csempével díszített fürdetéshez műanyag sarkot lehet tenni. Ez különösen akkor igaz, ha a fürdőkád kerekített élek, és nem megy a fal alá a csempe alá. Mindent megfontol a sorrendben:

1. A falon lapos vonalat verni maszkoló szalaggal.

A tapadószalagot a falon lévő sima vonalhoz ragasztja

2. Ismételje meg az előző műveletet a fürdő oldalán.

A fürdő körül megpihentő hézagok

3. A felületet enyhén nedvesítse meg vízzel egy spray palack használatával.

4. Nagyon szépen és szabadon töltse be a fal és a fürdő közötti hézagot a pisztolytól.

Töltsön habbal a fürdő sarkában

5. Még egyszer be kell nedvesíteni a habarcs felületét vízzel, és hagyja egy napra, hogy a hab teljesen megszáradjon.

6. Vágja le a felesleges habot éles késsel és távolítsa el a szalagot.

A felesleges hab eltávolítása

7. A sarok szélességétől függően ugyanazzal a késsel vágja el a habot hosszirányban a csempe fölé 10-15 mm mélységig.

Fontos!
A vágott habnak sűrűnek kell lennie, kráterek és nagy buborékok nélkül.

8. Próbáljon meg egy műanyag sarkot, szabadon beléphet. Távolítsa el a sarkot, és fedje le a habot szilikon vagy egyéb egészségügyi tömítőanyaggal. Helyezze be a PVC sarkát.

Műanyag sarokcsekk

9. Az öltéseket ismét szilikonnal engedje át, és várja meg a polimerizációt.

Műanyag sarokkészlet

Végül szeretnénk megjegyezni, hogy vannak műanyag sarkok, amelyek ellenállnak a sárgulás és az instabil. Az utóbbiakat már sárgás áruházban értékesítik. Ezért jobb, ha több időt töltök rá a keresésre, mint rosszul. Ezenkívül ne takarítson meg szilikonra is: vásároljon jóakat gombaellenes adalékokkal.

Jó ajánlat, de személyesen nem alkalmas Önnek? Hasznos a barátainak! Ossza meg kedvenc közösségi hálózaton keresztül: