Legfontosabb > Csapok

Hogyan készítsünk egy képernyőt a fürdő alatt a saját kezünkkel: a telepítés árnyalatainak elemzése

A képernyő a kád egyik választható része, teljesen beköthető kerítés nélkül. De a nyílt kommunikáció egyáltalán nem esztétikusnak tűnik, ezért kívánatos elrejteni őket egy speciális képernyő mögött. A kész kerítés kiválasztása nem mindig lehetséges, különösen a nem szabványos szerkezetek esetében.

Ebben az esetben saját kezűleg készíthet egy képernyőt a fürdő alatt, különösen azért, mert nem nehéz ezt megtenni, ha tudsz néhány árnyalatot.

Miért kell bezárnom a fürdőt?

A modern akril fürdőket gyakran méretre szabott, kész műanyag képernyőkön értékesítik. Egyszerűen össze vannak szerelve és telepítve.

Ami az acél- és az öntöttvas konstrukciókat illeti, rendszerint nem rendelkeznek a képernyőkkel, és maguknak kell vagy saját maguknak vagy nyitva hagyják őket.

Függetlenül attól, hogy lezárja-e a fürdőt, a tulajdonos ízlése és preferenciái kérdése. De biztos, hogy mindenki szép és tiszta fürdőszobát akar. A képernyő vonzó és teljes megjelenést kölcsönöz a fürdőnek, és bezárja az alatta levő csatornacsöveket.

Ez azonban nem az egyetlen ok, ami akadályt telepít. A fürdőszoba alatt lévő helyiség különböző háztartási eszközök tárolására használható. A gáton belül rácsozhatsz, csuklós vagy tolóajtókat építhetsz.

Nyílt szerkezettel, fürdés közben a víz folyamatosan a fürdő alá kerül, és a szennyeződés felhalmozódik. A párás környezet elősegíti a gombák, a penész és a különböző baktériumok képződését. A fürdőszobában lévő padló fokozatosan elhasználódik, és nem vonzó megjelenést kölcsönöz. Ezek elkerülése érdekében jobb, ha egy gyönyörű képernyővel bezárja a tervet.

A kád alatt lévő kerítésekre vonatkozó követelmények

Sok lehetőség van arra, hogyan készíthet gyönyörű és funkcionális képernyőt a fürdőkád alatt. Amikor anyagot választanak meg a gyártás és a szerelési módszer tekintetében, figyelembe kell venni a gátra vonatkozó követelményeket.

A fürdőszobában mindig van egy párás környezet, így a képernyő gyártásához csak olyan nedvességálló anyagokat kell használni, amelyek ellenállnak a hőmérséklet változásainak és a páratartalomnak. Ellenkező esetben a gomba alakulhat ki a gomba és a penész, vagy a kedvezőtlen tényezők hatására összeomolhat.

A kerítést teljesen le kell zárni, hogy megakadályozza a víz és a szennyeződés belépését. Azonban nem lehet teljesen sikertelen képernyő. A fürdőszobában található kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani. Ehhez kis ablakok vannak, vagy ajtók vannak.

Képernyő gyártási anyagok

Talán a legnépszerűbb műanyag képernyők. A műanyag higiénikus anyag, nem fél a nedvességtől és nedvességtől, hosszú élettartammal rendelkezik. Ez olcsó, és gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Ma sok érdekes lehetőség van a műanyag befejeződésre. A képernyő egy speciális filmhez illeszthető, hogy illeszkedjen a fürdő színéhez vagy a tengeri témák különböző képeihez. Lehetőség van a kerítés egyszínű vagy többszínű műanyag panelre vágására.

A kád befejezésének másik közös módja az MDF panelek. Azonban az anyag kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy nem nedvességálló, és fél a nedvességtől. Ezért az elkészítés előtt vízzel szemben ellenálló készítményt kell használni. Az ilyen panelek beszerelése szintén nem különösebben nehéz, a műanyaghoz hasonlóan könnyen szerelhető.

Sokan szívesen befejezik a fürdő nedvességálló gipszkarton. És nem véletlen, hogy a gipszkarton keret telepítése után teljesen sík felület keletkezik, amely bármilyen anyaggal bevonható: csempe, nedvességálló tapéta, díszítő vakolat, festett festékkel és a filmre ragasztva.

De a változat a fa panelek díszített keresztirányú lécek a "vakok". A fa képernyő főbb részletei:

Ha elkészült vagy megvásárolta az összes alkatrészt, folytassa a képernyő összeszerelését és telepítését. Szüksége lesz a legegyszerűbb eszközökre: csavarhúzó, fogó, csavarhúzó, szint, valamint csavarok a fán.

Függetlenül attól, hogy milyen választáskor kívánja befejezni a fürdőt, először egy fa vagy fém profilból kell készítenie, amelyet ezután a befejező anyaghoz rögzítenek. A kád alatt lévő aljzatot téglából is le lehet állítani.

Korlátozó szerkezeti változatok

Mielőtt a képernyőt a fürdés alatt telepítené, meg kell határoznia a tervezést. Bizonyára sokan szeretnék látni, hogy fürdésük nemcsak szép, hanem kényelmes és funkcionális is.

Az egyik lehetséges lehetőség egy széles oldalú kerítés létrehozása. Ebben az esetben a fürdő úgy tűnik, hogy a keret belsejébe süllyesztett. Ez a design nagyon kényelmes: az oldalak olyan polcaként működnek, amelyeken különféle fürdő kiegészítőket helyezhetnek el.

Sokan aggasztják a kérdést: a képernyő nem zavarja-e a fürdőkád kényelmes megközelítését? Ez a pillanat különösen fontos az idősek számára. Ebben az esetben a keret telepítésének vagy a téglaépítésnek a szakaszában különleges lábat kell biztosítani a lábak alatt. Általában négyszögletes vagy négyzet alakú.

A csatornahálózathoz való ajtók és technológiai nyílások különböző módon készülhetnek. Egy nagyon kényelmes megoldás - egy csúsztatható képernyő, gyakran csuklós ajtókat is készítenek, vagy csuklós vagy eltávolítható paneleket szerelnek be.

A képernyők típusai

Bármelyik befejező anyagot hozzá kell kötni valamivel. A keret lehet fadarabok, fémprofil vagy a tégla alapja. Javasoljuk, hogy téglafalazást végezzen, ha a jövőben kerámia csempéket vagy mozaikokat tervez. Más esetekben nem készíthet ilyen nehéz szerkezetet, és korlátozza a fa vagy a fém keretét.

1. opció. A keretet a tégla alapján

A falazatot a legmegbízhatóbb és legtartósabb alapnak tekintik, amely ellenáll minden befejező anyagnak. Ha a csempézés célja, akkor az ilyen alap a legjobb megoldás.

Téglafal épül falról a másikra. A kőművesség negyed vagy fél téglával készül. Ezenkívül minden további sort offszettel készítenek. A fürdőkád felső oldalán és a falazat között hagyjon két-három centiméternyi hézagot, majd a habarcs megszáradása után az üres helyet felhúzó hab felhasználásával fújja ki.

Szükséges továbbá a csatornahálózathoz való nyílást biztosítani. Ha úgy dönt, hogy kis lyukat készít, akkor hagyhatja nyitva, vagy lefagyhatja az ajtót. Szükség esetén készítsen mélyedést a lábakra.

2. opció. Fa kád a fürdő alatt

A fa keretnek is elegendő ereje van, de a fa folyamatosan nedves környezetben elkezd rothadni. Ezért, mielőtt egy fadarabot behelyezne a fürdőbe, fertőtlenítőszerrel kell kezelni, hogy megakadályozza a rothadás.

Cédrus, éger vagy vörösfenyő nedvességálló fa felhasználható a keretekhez, de ezeknek a fafajtáknak a költsége meglehetősen magas. A léchez 40x40 mm-es faelemet használnak.

A keret zökkenőmentesvé tétele érdekében meg kell jelölnie a jelölést:

 • a fal szomszédságában lévő fürdőkád sarkaitól függőleges vonalakat vonszolják a talphoz egy vízvezetékkel;
 • 2,5 cm-tõl indulva, egy második függõleges vonal párhuzamos az elsõ sorral. A függőleges egyenes vonalat a fürdőkád szabad szögéből is tervezzük egy vízvezetékkel, és az aljzat érintkezési pontján egy 2,5 cm oldalú négyzetet húzunk ki;
 • vízszintes vonalak húzódnak a tér belső sarkából a fürdő falaira. Ez lesz a perem, amelyen egy fadoboz telepítésére van szükség.

A gerendát a fürdő pereme mentén a padlóhoz csavarokkal rögzítik. Ezután a szögletes függőleges oszlopokat a falhoz rögzítik és rögzítik. Ezeken a vízszintes sáv a fém sarkokon belül fémesen rögzül. Középső függőleges lapokat helyeznek el a sarokoszlopoktól 50-60 cm távolságban.

3. opció. Fém profil keret

A keret gyártásához a legjobb a PN 27 x28 profil, amely kiválóan alkalmas gapsokartona lapok, műanyag és MDF lapok szereléséhez.

Ha kerámia burkolólapokat kell csempézni, jobb fémdarab alakú csöveket használni, amelyek képesek ellenállni bármilyen súlynak. De a gyártás egy ilyen keret nehézségei - a csöveket kell hegeszteni egy hegesztőgép.

Az alap jelölése ugyanazon elven történik, mint egy fa keret esetében. Az alsó sínt a padlóhoz rögzítik, tányérokkal vannak ellátva, oldalra állványok vannak ráerősítve, amelyek a tüskék segítségével falakhoz vannak rögzítve.

A felső vízszintes profil az oldalfalakra van rögzítve és rögzítve. A felső sín megerősítéséhez összehajtogathatja a két profilt, és ebben a formában rögzítheti az oszlopokat az oldalsó állványokra.

Ezután további függőleges oszlopok vannak felszerelve, 35-40 cm-es szögben. Miután a keret teljesen fel van szerelve, a káddal ellátott helyiségben lévő helyet beépítő hab felhasználásával dolgozzák fel.

4. opció. Ívelt fürdő keret

A szabálytalan formájú fürdő akadályozásának legfontosabb eleme a kanyarok pontosságának megismételése. A kerethez is alkalmas horganyzott fémprofil.

Fedélként jobb a sűrűségű extrudált polisztirol, amely nagyon erős és kemény anyag.

 1. A munka megkezdése előtt mérje meg a kád hosszát, és vágja le ugyanolyan méretű profilt.
 2. Három centiméterre egy kis bemetszésre van szükség.
 3. Csatlakoztassa a fürdő profil széléhez és rögzítse a szalag egyik oldalával.
 4. A vágás mentén hajlítsa, a kád teljes hosszában kanyarog, apró szalaggal ragasztja az oldalakat.
 5. A kapott alak megtartása érdekében ragasztja a ragasztót is a profil teljes hosszában.
 6. Vegye le a profilt a fürdő oldaláról, és rögzítse a padlót a padlót, majd csúsztassa befelé a befejező anyag vastagságával. Ha a burkolás célja, a vastagsága mellett csak 4-6 mm-es ragasztót és gittrét kell figyelembe venni.
 7. Vágja le a fürdő magasságát a profil két részében, és rögzítse őket a falra.
 8. Vágjuk a 15-20 cm-es panel szélességű expandált polisztirolt, a fürdő görbületén alapulóan határozzuk meg a pontos méretet.
 9. Helyezze be az egyes paneleket a profil alsó szélével, és a felsõt a fürdõ oldalán, és azonnal fújja a hab belsejét.
 10. Helyezzen be minden csíkot, és hagyja az ablakot a nyílás alatt. A hab felhelyezését követően jól keményedik.
 11. A teljes felületet vízálló gitttel megkenjük, majd szárítás után átmegyünk a csiszolópapírra.

A befejezett kereten végzett előkészítő munka befejezése után a lapot más felületeken is elhelyezheti.

Gipszkarton kivitelben

A standard formájú fürdőkád képernyőjének befejezéséhez csak nedvességálló, zöld színű gipszkarton alkalmas, de ennek ellenére mindkét oldalán felül kell kezelni egy primerrel, mielőtt felszerelné.

A lap belsejét olajfestékkel festhetjük. A gipszkarton vágása a keret magasságának mínusz két centiméterrel történik.

Amikor a lapokat a képernyő felső és alsó széleihez rögzíti, akkor egy centimétert kell visszavonni. Ez azért van így, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását és megakadályozza a web duzzadását.

A gipszkarton a profilon fekete csavarok segítségével van rögzítve. Az alsó és a felső profil teljes hosszúsága mentén 15-20 cm távolságban csavarják őket.

A technológiai nyílás helyén egy lyukat vágnak át, amelyhez az egész keret összeszerelése után egy ugyanolyan anyagú ajtó csatlakozik. Ha a jövőben a gipszkartonra kell rakni a csempe, akkor az ajtó méretének meg kell felelnie a cserépnek. A rögzítéshez használja a bútorszerelvények zsanéroit.

Megvásárolhat egy kész szaniter nyílást egy olyan tartóval, amelyet csak a lyukba kell behelyeznie. A telepítés után a képernyő felülete felrepedt, majd a teljes hosszúságú felső és alsó kötéseket szilikonnal kezeljük.

Műanyag panelekkel szemben

Műanyag panelek - olcsó és megfizethető anyag, amely lehetővé teszi, hogy azonnal elkészítsen egy befejező képernyőt a fürdő alatt.

A munkafolyamat a következő lépésekből áll:

 1. A fürdőkád felső oldalán 15 cm távolságban egymástól fűződő kisméretű rudacskák ragaszkodnak folyékony körmökkel. Olyan vastagságúnak kell lenniük, hogy illeszkedjen a fürdőkád peremébe;
 2. Egy tűző segítségével a kezdő csík a rudakhoz csatlakozik;
 3. A szükséges hosszúságú csíkokat gereblyékkel ellátott késsel vágják;
 4. Az első lapot a fal széléről szerelik fel, és a rajta levő csíkot felhelyezik;
 5. A vízszintes kezdőcsík belső folyadék körmökkel van bevonva, és egy panel van behelyezve;
 6. Felülről a mûanyagot a tűző vagy ragasztó rögzíti;
 7. Alul, ha telepíteni kívánja a lábazatot, a paneleket csavarokkal rögzítik, ha az alsó lábazatot nem biztosítják, ragasztóval is fel lehet őket tenni.
 8. A fennmaradó panelek hasonlóan vannak az elsőhez.

Az utolsó panelen az oldalról, ahol szomszédos a falhoz, tegye be a kezdő csíkot, majd behelyezi az utolsó előtti panel hornyába.

Hogyan készítsünk egy csúszó képernyőt?

A csúszó szerkezet műanyagból is készülhet. Ehhez egy műanyag lapra van szüksége. A vezetők, amelyeken az ajtók mozognak, speciális alumínium profilból kell készülniük.

Először egy fémkeretet készítenek, amint a fentebb leírtuk, majd a vezetők a felső és alsó oldalakon rögzítve vannak a profil teljes hosszában.

Meg kell mérni az ajtók szükséges hosszúságát és szélességét, méreteiket a lapra kell vinni és kivágni. Az ajtók a profil oldalánál vannak rögzítve a profil első hornyában. A központi rögzített rész a középső horonyba van szerelve.

Ha azt szeretné, hogy az ajtók a fürdő teljes hosszában mozogjanak, akkor vágjon ki két műanyag részt. A méretüket úgy számítják ki, hogy zárt formában átfedjék egymást. Az első ajtó egy horonyba van szerelve, a második pedig egy másik. Végül a bútorok fogantyúit helyezzük az ajtókra.

Kerámia burkolólapok elhelyezése

A Pitka-t mind téglaalapra, mind gipszkarton lapokra lehet helyezni. Különleges csempe ragasztót kell használni. Indítsa el a nyitást nyitva tartó oldalát úgy, hogy a vágott lemezeket vízvezeték szerelékek rejtsék el.

Először illeszkedjen a felső sorba. A fürdő oldalai és a csempe között hagyjon kb. 5 mm-es rést, és a munka befejezése után szereljen fel műanyag lábazatot. Ne felejtse el elhelyezni a műanyag kereszteződést a csempe között, hogy rögzítse a réseket. Miután a ragasztó megszárad, a varratokat dörzsölni kezdik.

Különösen a kezdők számára - részletes fényképes utasítások a képernyő telepítéséhez, amelynek dekoratív bélése csempe.

A gipszkarton lapok telepítéséhez a következők szükségesek:

Fürdőszoba képernyő a kezével

A képernyő fedélként szolgál a kommunikációhoz a fürdőszobában. Ez alatt tökéletesen elrejti a fürdő lábát, amely béléscsövekre, csatornahálózatokra, csatornákra, csövekre van felszerelve. Azonban a tér esztétikájával kapcsolatos funkciók mellett a képernyő más hasznos munkát is végezhet. Például támogatják a fürdő stabilitását, vagy kis létszámú szekrényként szolgálhatnak.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Fürdőszoba képernyő a kezével

Az akril kádak és a legmodernebb vízvezeték-berendezések képviselői gyakran azonnal elkészülnek egy olyan képernyővel, amely ideális a sötét sarkok és a kommunikáció elrejtésére. De mi van akkor, ha a fürdő öreg, és minden nap nem akarja látni a kopott oldalát? Vásárolhat készenléti képernyőt, és ha nem akar pénzt költeni az áruház verziójára, vagy szüksége van a fürdőszoba alatt lévő képernyőre, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek, akkor saját kezűleg készítheti el a fürdőszobában lévő képernyőt. Íme néhány példa a képernyő létrehozására.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Tartalom lépésről lépésre:

A képernyő típusai

 1. Süketek / hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.
 2. Egyenes / görbületi.
 3. Csavarral vagy anélkül.
 4. Egy szokásos fürdőre / szokatlan formájú fürdőre (háromszög alakú és így tovább).

Fürdőszoba képernyő

A fürdőszoba hozzáférést biztosító képernyő tolóajtókkal vagy beépített szekrénnyel történik háztartási vegyi anyagokhoz; függőleges vagy vízszintes nyílásokat lehet kialakítani. Javasoljuk, hogy függőleges nyílászárókat állítsanak elő a redőnyök elvárása szerint, vagy gázemelő berendezéseket és egyéb berendezéseket, amelyeket a bútorgyártók ismertek.

Fürdőszobai képernyő követelmények

Fürdőszoba képernyő

 1. A képernyőn használt bármely anyagnak könnyű és gyors hozzáférést kell biztosítania a csatorna csomópontjaihoz a fürdőszobában és az ott elhelyezett egyéb kommunikációknál. Ehhez a képernyőnek technológiai nyílásra van szüksége, amely könnyen zárható egy dugóval vagy egy ajtóval.
 2. A fürdő tál alatt lévő helyet hermetikusan el kell különíteni a fürdőszobában lévő másik padlófelülettől. A kád alatt lévő padlófelület így védve lesz a nedvesség felhalmozódásától és a penész és a penész fejlődésétől.
 3. A képernyő nem akadályozhatja a fürdő megközelítését: ez lehetővé teszi a lábak mélyedését.
 4. A fürdőszobában lévő helyiségnek a képernyő ellenére hasznosnak kell lennie: a fürdőkád vagy a mellette lévő üregek racionális használatához a képernyő telepítése előtt behúzható fiók vagy szekrény kerül kiszerelésre.

Zöld fürdőkád

Fürdő képernyős anyagok

Azok a anyagok, amelyeket a fürdőszobában használnak, nem szabad félni a víztől és a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól. Az is fontos, hogy ne keletkezzen a penész vagy penész gyors megsemmisítése.

A képernyő alapjait szinte bármilyen építőanyagból készítheti, majd befejezheti tetszés szerint. Használt műanyag panelek vagy burkolólapok burkolására.

Házi képernyőbeállítások:

Műanyag panel képernyő

Házi fürdőszoba képernyő krém polcokkal

Tégla alap csempézett homlokzat

Az MDF panelek alatt a fürdőszobában lévő keret siklott bélése a leggyorsabb. A műanyag csíkok vagy az MDF biológiailag semlegesek és praktikusak. Ezek az anyagok könnyen vághatók és kötődnek egymáshoz.

Az összeszerelés után a téglaalapot be kell csempézni, vakolni vagy ragasztani. A fakeret beszerelése előtt elengedhetetlen, hogy a fa speciális impregnálással legyen bevonva a nedvességtől.

Műanyag képernyő. MDF fedélzeten

Az MDF vagy a műanyag burkolatból készült képernyő a legegyszerűbb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy azonnal kapjon egy befejező felületet. Az MDF-képernyő könnyen szétszerelhető, és a műanyag bélés gazdaságos - ha bármelyik alkatrész megsérül, cserélhető.

Az árnyékolást szolgáló műanyag keretre van szerelve, amelynek kialakításához 40x40 mm-es fagerendát vagy fémprofilot használnak. A fa számára nedvességálló alapozó szükséges.

 1. Jelölést alkalmaznak a fürdőkád peremén egy vízvezetékkel.

Ezután egy indítóprofilt helyeznek rá, csavarokkal csavarozzák, és erősítik tömítőanyaggal vagy ragasztóval. A keret telepítéséhez szükséges vonalat a jövő képernyő teljes hosszában kell elhelyezni. A profil alsó részének sűrűbb összekötésére a padlóval szükség van egy tömítőanyag réteg használatára. 60cm-es függőleges profil. Egy extra rack készült, ahol egy fiókot vagy polcokat kíván elhelyezni.

A keret lehetővé teszi a lábak kialakítását és mélyedését. Ehhez a keretet téglalap alakúra temették el a fürdőszobában, 15 cm-re. A kapott résszel megengedett, hajlékony műanyag csíkok beszerelése.
A fürdőkád pereménél a profil vagy a fa is fel van szerelve. A szintet a szomszédos falak csavarozásával rögzítik. A szerkezet merevségéhez a profilt a képernyő közepén kell rögzíteni. Ez különösen fontos, ha puha bélést használ, ami könnyen deformálódik és idővel hajlik. Rögzítse az alsó profilot, amely a padló mentén fut, használhat ragasztót vagy tömítőanyagot.

 1. Az MDF és a műanyag panelek vágása előzetesen elvégezhető. Műanyaggal való munka esetén célszerű vágó vagy építő kés használata. A képernyő felületét panelekből szerelik fel, és ahol technológiai nyílást kell kialakítani, egy nyílás van, amelybe a grill vagy az ajtó be van helyezve.

A kész műanyag képernyőn át kell vágni a szellőzőnyílásokon (azon oldalról, ahol nincs "ablak"). Az ajánlott szélesség 3 és 5 cm között van, a szellőzőnyílást műanyag rács borítja.

Fontos! Üres képernyő telepítésekor győződjön meg róla, hogy minden olyan kommunikáció, amelynek hozzáférése blokkolja a képernyőt, jó állapotban van.

Gipszkarton képernyő

A gipszkarton elvének elve pontosan ugyanaz, mint amikor műanyaggal dolgozik. Először a fürdőszobai padlóra egy jelölést alkalmaznak. Továbbá a keret fémprofilból vagy faból épül fel. De jelentős különbség van: a gipszkarton keretének telepítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a befejező kivitelnek bizonyos vastagsága is van. Különösen, ha a képernyőt csempével kell bevinni, a keretnek a felszínhez képest "vízbe kell esnie" pontosan azon a távolságon belül, amelyet a befejező réteg elfoglal. Ha az arc anyaga nem befolyásolja a falvastagságot, akkor a keret nyúlványa a padlóhoz egy vízvezeték mentén történik.

Képernyő a műanyag panelek fürdőjében: csináld magad

Miután elvégezte a fürdőszobában végzett összes felújítási munkát, valószínűleg el kell rejtenie a fürdőszobában lévő kommunikációs csövek kifogástalan megjelenését és elrontja a kommunikációs csövek teljes belsejét. Nagyszerű módja a csövek álruhájának és az összes csúnya sarkának, hogy a saját kezűkkel készítsen egy képernyőt a műanyag panelek kádja alatt.

Miután a funkciót funkcionálisabbá tette, pl. A különféle szabad polcokba szerelt polcokat, egyszerűen elrejtheted a kíváncsiskodó szemekből a háztartási és háztartási csínányokat - ecseteket, porokat, géleket.

A műanyag panelek fürdőkád alatt lévő képernyők típusai

A kialakítástól függően a képernyők szilárdak vagy csúszósak. Mindenki képes megoldani néhány működési problémáját.

A fürdő legegyszerűbb és legegyszerűbb megoldása egy tömör képernyő (a képen). A legegyszerűbb módja annak, hogy csináld magad. Azonban ennek az építménynek az a hátránya, hogy szorosan lefedi az egész fürdőszobai területet, beleértve a víz- és csatornacsöveket. Ha szükség van a vízvezeték javítására vagy cseréjére, akkor ezt a képernyőt szét kell szedni.

Fontos! A tömör képernyõ olyan műanyag vízvezetékek használatát jelenti, amelyek nem rozsdásodnak meg. Telepítés előtt ellenőrizze az összes vízvezeték állapotát és a gomba és a penész hiányát a falak felületén.

A csúszó képernyő némileg praktikusabb, mint a szilárd, de kevésbé esztétikusnak tűnik. Egy kicsit nehezebbé válik a csúszó képernyő, de az eredmény megéri. Ezenkívül a fürdő külső falának és a műanyag panelek közötti helyiségben a tárgyak számára a fülkék is csatlakoztathatók. Nagyon kényelmes polcok függőlegesen beszerelve a gázemelőkben.

A fürdőkád alatt lévő képernyők alakja

Mielőtt elkezdi készíteni a képernyőt a fürdő alatt, el kell döntenie a jövő alakját.

Így a fürdőkupakok három típusból állnak:

 • egy üres fal - ez a fajta képernyő teljesen lefedi a fürdőszobában lévő összes helyet, anélkül, hogy bármilyen üregre lenne szüksége a kényelem vagy a fülke számára. A beszerelés során gondosan ellenőrizni kell minden vízvezeték és csővezeték állapotát, azóta problémás lesz. Általában az ilyen típusú képernyők egy kis ajtó jelenlétét feltételezik a vízvezeték állapotának ellenőrzéséhez.
 • feltételezve a lábszárakat - ez a fajta képernyő kényelmesebb használni. Az ásatás segít abban, hogy közel kerüljön a fürdőhöz anélkül, hogy bármilyen kellemetlen érzés lenne a fürdéskor, vagy a fürdéskor.
 • az előző esethez hasonlóan ferde szögű képernyő is kényelmesen használható, és különösen a fürdőszoba használatának kényelmét szolgálja.
 • A lekerekített fürdők tulajdonosai számára íves vagy szögletes képernyő szükséges. Vásárolja készen a boltban nem lehetséges. Ez a képernyő csak manuálisan készül.

Készítsen egy keretet a képernyő alá a fürdő alatt

Tehát kiválasztotta a szükséges alakot és típusú képernyőt, a következő lépés a keret létrehozása a következő műanyag panelek telepítéséhez. A munka megvalósításához a következő részekre lesz szükség: a kezdő csík (általában a képernyőhöz hasonló színű), a profil, a dűbelek, a ragasztó "folyékony szögek" és valójában a műanyag panelek. A keret felszerelése magában foglalja az ilyen eszközök használatát: írószer vagy építő kés, elektromos csavarhúzó, épületszint, perforátor, négyzet és tűzőgép.

Az első dolog, amit meg kell tenni, a jövőbeli tartószerkezet jelölése a padló és a fal felszínén. Az épület szintjén vonalat függőleges irányba rajzoljon azon a helyen, ahol a képernyő a falak felületére kerül. Tekintsük a fürdő felső oldalának kiindulópontját. A fürdőkád helyével párhuzamosan kapott oldalsó vonalakból húzzon egy másik vonalat, amely megegyezik az elkészített műanyag panelek vastagságával. A falszerkezet felépítésének kényelméért a padlózat teljes hosszában megfelelő jeleket kell elhelyezni a fürdő hossza mentén.

Ezt követi az elülső és oldalsó keretelemek összeállítása. Ehhez mérje meg és vágja el a rudak vagy a profil kívánt hosszúságát, rögzítse őket a jelölések mentén és rögzítse. A keret merevebbé és tartósabbá tétele érdekében készítsen további egy vagy két kereszttartót a profilból. Abban az esetben, ha a keret fából készült rudakból készül, a csavarok és a csavarok rögzítőként használhatók. A profil speciális hardver használatával.

A keret telepítésekor helyet kell adni a nézõablaknak (ha meg akarja csinálni). Ehhez további jumpereket kell elhelyezni egy függőleges alakú állandó helyre: a jobb oldali felsőkereteket rögzítik, és a bútormágneseket a bal oldalon rögzítik.

A függőleges polcokkal ellátott csúszó szekrény kerete további rögzítőelemeket jelent, amelyeken gázemelők vannak felszerelve.

A padlófelületen egy hajlított képernyőkeret szimulálására a vízfürdő görbületét követő jelölés építési szinten történik. Az alkalmazott jelölésre egy profilt helyeznek el - az oldalirányú perem mentén a hajlítás helyén 10 cm hosszú vágásokat rajzolnak rá, majd a profilban egy lyuk van, és a jelölt vonal mentén egy csavar és csavar van a padlóhoz rögzítve. A felső profil ragasztóval van ragasztva.

A műanyag panelek képernyőjének összeszerelése

Technológiailag egy műanyag képernyő összeszerelése elég egyszerű feladat, és a következőkből áll. Először is a kezdő szalagot a leggyakrabban beszerelt tartó keret peremén rögzítik öncsavarral. Olyan helyeken, ahol a termék függőleges és vízszintes elemekkel szomszédos, 45 fokos szögben kell vágni. Ezután műanyag csíkokat vágnak be és hornyozzanak be az előkészített kiindulási csíkba a képernyő végső töltése előtt. A sínek és a ragasztó fogantyúinak külső oldalán műanyag csúszó szalagelemek helyezkednek el. A sarokcsuklók műanyag sarkokkal vannak bezárva.

A telepítés befejeztével a rögzített nyílásokra (általában a leeresztő szifon oldaláról) egy látóajtót kell felszerelni. Az ilyen műanyag ajtók bármelyik hardverraktárban megvásárolhatók vagy a fennmaradó panelekből saját maguk készíthetők. További védelmet nyújt a nedvesség behatolásának a képernyő belsejében, ezért a padlófelület és a keret rögzítők közötti rések külön semleges színű, tömítőanyaggal vannak feltöltve.

A panelek íves képernyőn történő felszerelése némileg más, mivel figyelembe kell vennie a hajlítási szöget.

Figyelem! Túl széles műanyag panelek nem alkalmasak görbült sziták gyártására, mert otthon nem lehet hajlítani. Ideális 250 mm széles panelekhez.

 1. Először is meg kell mérni a keret magasságát a felső profilról az aljára. Ezután egy szén vonalzó segítségével mérje meg a szükséges hosszúságot, és szükség esetén vágja le a panel egy részét egy gipszkarton késsel.
 2. Az extrém első szalagnál ragasszon egy kis ragasztóanyagot "folyékony szögekkel", és rögzítse az azonos hosszúságú kezdő csíkot.
 3. Minden további műanyag lapot be kell illeszteni az előző panel hornyaiba. A műanyag tetején rögzített "folyékony szögek" vagy tűzőkapcsok, de csak úgy, hogy a külső oldal lyuk nélkül maradjon. A termék alját rögzíthetjük az alumínium profil belsejébe csavarokkal.

Hasznos tippek

Megfelelően megszervezi a fürdőszobában lévő helyet, különféle tárolókkal ellátott speciális tárolóeszközöket, például háztartási vegyi anyagokat és sok kis dolgot a fürdőszobában. Sokkal kényelmesebb és kellemesebb a háztartási kellékek tárolása. Az ilyen konténereket még kerekeken is előállítják, ami megkönnyíti azok mozgását a fürdőszobában.

A csúszó fürdőkád gyakran felszerelhető állványos polcokkal, amelyekben ecsetek, szivacsok, háztartási vegyszerek és fürdő kiegészítők is tárolhatók.

Képernyő a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszoba képernyője lehetővé teszi a helyiség dizájn megjelenését, és további helyet biztosít a különféle kiegészítők tárolásához.

Különböző anyagokból készül, és többféle típusú lehet.

 1. Csúszó képernyők. A legmegfelelőbbnek számítanak, lehetővé teszik nemcsak a mérnöki hálózatok lezárását, hanem további tárolóhelyek létrehozását is. Különféle műanyag vagy fém profilokra szerelt különféle anyagok mozgathatók. Adja meg a fürdőszobában lévő teljes helyet. Hátrányok - alacsony szilárdság.

Képernyő eltávolítható, nem csúszó

Stacionárius fából készült képernyő

A kivitelezésben megtalálhatóak a fürdőszoba gyári képernyői, ezek előnyei közé tartozik a gyors telepítés. Ez sajnos a pozitív oldal véget ér. Hátrányok - szükségtelenül magas költségek, a rés és a padló közötti rés és az elégtelen fizikai erő. Ezenkívül néha nehéz kiválasztani a szoba stílusának gyári képernyőjét. Nem javasoljuk a gyári képernyők telepítését, sokkal több szempontból előnyösebb a különféle nézőpontokból, hogy azokat saját maguk készítsék el, vagy megrendelhessék őket professzionális építőkből.

Fürdőszobai képernyő gyári polcon

Különféle anyagokat használnak a fürdőszobai képernyők gyártásához, objektív jellemzőik ismerete lehetővé teszi az optimális megoldások megtartását minden konkrét esetben. A táblázat összehasonlítja az anyagok összehasonlító leírását.

Tégla, habblokkok és egyéb falazóanyagok

A fürdőszobai képernyők külső kivitele különböző módon készül, a tapadó mintáktól vagy mintáktól a műanyag burkolaton át a kerámia burkolólapokig. A képernyők gyártására és díszítésére szolgáló lehetőségek széles választékával nehézkes helyzetbe hozza a tapasztalatlan felhasználókat a választás során. Számukra gyakorlati tanácsokat fogunk adni.

A fürdőszoba típusának kiválasztására vonatkozó kritériumok

A fürdőszobában lévő képernyő nem csak dekoratív célokra, hanem a fürdőszobában lévő helyiség védelmére is szükség van a vízszivárgásoktól. A jelenléte kellemetlen szagokat és gombákat okoz. Ez azt jelenti, hogy amikor kiválasztunk egy adott képernyőt, hagyjuk abba az opciót, amely teljesen megszünteti a víz belépését a fürdő alatt. A víz nemcsak a vízügyi eljárások elfogadásakor, hanem a csővezetékek áttörésének köszönhető.

A képernyő szorosan zárja be a helyiséget a fürdőszobában

Ne felejtse el mindig hozzáférni a szifonhoz, az elzárószelepekhez és egyéb segédprogramokhoz. A mai vízvezeték-termékek és berendezések hosszú távú felhasználást garantálnak megfelelő telepítéssel. A szifonok rendszeres tisztítása nagyon hatékony eszközökkel történik, nincs szükség szétszerelésre, ez egy kicsit pihentető vízvezeték-szerelő. De egyes tisztítószerek, ha megsértik a használati szabályokat, felemelhetik a hőmérsékletet olyan értékekre, amelyeknél a műanyag csövek lágyabbá válnak, deformálódnak az ízületekben, és ennek következtében szivárgások jelennek meg. Ezenkívül kis értékes ékszerek is bejuthatnak a szifon fürdőbe, de csak szétszerelés után távolíthatók el. Következtetés - mindig hozzáférést biztosít a fürdő aljához a képernyő kiválasztásakor. Ha a mosdókagyló tárolására szolgáló helyiségben van egy hely, önkéntes, akkor a sürgősségi hozzáférés mindenfajta fürdőkupaknak előfeltétele.

Fontos, hogy egy ellenőrző nyílást biztosítsanak.

Képernyő ellenőrző nyílással

A képernyőnek tartósnak, tartósnak, gyönyörűnek és könnyen karbantarthatónak kell lennie. A kerámia csempe legjobban megfelel ezeknek a feltételeknek, minden más anyag, beleértve a műanyagot is, lényegesen alacsonyabb. A kerámia burkolólapokat azonban szilárd téglafelületekre és gipszkartonokra lehet helyezni. Javasoljuk, hogy ne használjon gipszkartonokat a képernyők gyártásához, a szakemberek szerint, ez a legrosszabb lehetőség mindenki számára.

Képernyő kerámia burkolólapokkal

Mozaik-bélelt kád

Következtetés - a legjobb a téglából vagy habblokkokból álló, kerámia burkolattal díszített képernyő. Ezzel az opcióval hozzáférést biztosít a fürdő kiegészítők revíziójához és tárolóhelyéhez.

Béléses habszivacs

És az utolsó. Csak ez a lehetőség használható az akril fürdők számára, annyira törékenyek, hogy kisebb terhelés mellett is megváltoztatják alakjukat. Minden képernyő, kivéve a helyhez kötött téglákat vagy blokkokat, rendkívül negatívan kapcsolódik a lineáris dimenziók ingadozásához. Például a fürdőszoba legsürgetőbb változatát veszi a falra - a héjblokkokból furnérozott kerámia lapokkal.

Lépésenkénti utasítások a helyhez kötött blokk képernyő készítéséhez

Először meg kell gondolnia a műszaki lyukak elhelyezkedését, elő kell készíteni az eszközöket és az anyagokat. A számlálandó anyagok mennyisége nem jelent problémát. És a szerszámokból szükség van egy kőműves elemi készletre, szalagmérésre, négyzetre, szintre és ragasztóra vagy egy cement-homok keverékre.

Mason alapvető eszközei a falazáshoz

Ragasztó az ST 21 habbeton blokkokhoz

A standard fürdőmagasság 56 cm, 30 cm vastag, 30 cm vastagságú, 10 cm vastagságú habszivacsokat vásárolhatunk, amelyek szélén helyezhetők el, ami jelentősen növeli a szerkezet stabilitását és megkönnyíti a munkát.

Habbeton blokkok: méretek

Ha a tömbök kissé magasabbak a kívánt méretnél - nem probléma, tökéletesen vágják őket fűrészlap segítségével. Ha sokkal alacsonyabb, akkor két szélességi sorban egy szélre kell helyezni. Nehéz, különösen nehéz lesz az utolsó sorral dolgozni.

A habblokkok pontos vágása szablyával

Fontos. Ha van egy vékony akril fürdője, akkor kemény alsó leállást kell tennie, ellenkező esetben elhajlik, és repedések jelennek meg a habarcsban.

Ehhez téglákat vagy ugyanolyan habblokkokat használhat. A stop nem fáj az olcsó fém fürdőért. Egyes gyártók megtanultak annyit megtakarítani, hogy több tizedmilliméter vastagságú acéllemezből készült fürdőket készítenek. Ezekben az esetekben nincs szükség erõsségrõl beszélni.

Az aljzat megerősítése téglával

1. lépés: Ellenőrizze a fürdő helyét. Vannak olyan esetek, amikor a vízvezeték-szerelők telepítése során tévedtek, a problémák megoldása előtt javítani kell a problémákat. Egyenként ellenőrizze az összes oldal helyzetét, ha szükséges, igazítsa a pozíciót.

A beépített fürdő szintjének ellenőrzése

Gyakorlati tanácsok. Sajnálatos módon rossz minőségű fürdőt talál a rossz lejtőn. Ilyen fürdőkben a víz nem megy teljesen a lefolyó lyukba, a néma mindig közel áll ahhoz. Később kiszárad, és az alján lévő piszkos foltok jelennek meg. A jelenség megszüntetése érdekében emelje fel a fürdő egyik végét, amíg a víz teljesen le nem engedett a leeresztő nyílásba. Zárd be ezt a helyzetet. Jól van, hogy az oldalak nem lesznek vízszintesek, a szemükben a dőlés észrevehetetlen. A magasságkülönbség néhány milliméterét el kell távolítani, mivel az aprítólap szélessége enyhe változás következik be.

2. lépés: Helyezze el a képernyő helyét úgy, hogy a burkolólap a fürdő oldalánál helyezkedjen el. Ehhez vegye a szintet, tegye a fürdő oldalán szigorúan függőleges helyzetbe, és jelölje meg a padlót. Az ilyen mérések legalább három pontot tesznek ki. Csatlakoztassa őket vékony vonallal, jelezve a csempe helyzetét. Ezután körvonalazzuk a blokkok helyét. Összefoglaljuk vastagságukat a ragasztó vastagságával (legfeljebb 0,5 cm) és a kerámia csempe vastagságával. Töltsön be egy feltűrt tollat ​​a padlón, attól a távolságtól az első, világosan látható vonalig. A függőleges falakon a szint felhívni ugyanazokat a sorokat.

3. lépés: Készítse elő a habarcsot és habblokkot. Jobb a száraz keverék megvásárlása, jellemzői szerint sokkal jobb, mint a saját készítésű cement-homok. Ezek a ragasztók olcsóak, és lehetővé teszik, hogy közvetlenül a már meglévő kerámia burkolólapokra helyezze őket. Nem szükséges megtörni, csiszológépet stb.

4. lépés: Próbálja ki a habblokkot. A fürdő tetején szögben kell látni. Ezt a műveletet több lépcsőben hajtsa végre, minden alkalommal megismételve a szerelvényt. Így képes lesz pontosan beállítani a blokk méretét, ami pozitívan befolyásolja a falazat erősségét.

Indítsa el a ragasztást, ragasztóval

5. lépés Helyezzen ragasztót kb. 2 cm vastagságú habblokk kerületén, helyezze be, ellenőrizze a függőlegességet egy szinttel. A linearitást a padlón lévő vonal vezérli. Ugyanígy továbbra is mellékeljük a fürdőszobát.

Az első sor elhelyezésének folyamata. A munkát szintenként végezzük

A második lépcső az első fölött lóg

Blokkok elhelyezése függőlegesen. A levágást a végeken fűrészelik

Ragasztás a habblokkra

A falazatnak függőlegesnek kell lennie

Telepítés egy kis darab habblokkhoz

Lépés 6. Távolítsa el a törmeléket, tisztítsa meg a közeli kerámia burkolólapokat nedves ruhával. Hagyja a tervet egy-két napig a fagyasztás érdekében. Ezután elkezdheti a csempék burkolását.

Gyakorlati ajánlás. A helyiség megjelenésének javítása érdekében a burkolólapokat úgy kell elhelyezni, hogy a képernyő vízszintes és függőleges csuklói pontosan megegyezzenek a falakon már meglévő hornyokkal.

A szifonhoz való hozzáférés

Már említettük, hogy a modern egészségügyi berendezések minősége évek óta megbízható működést biztosít. De lehetnek vészhelyzetek, amelyek megszüntetése megköveteli a fürdőszoba alatti tér elérését. Számos módon hozzáférhetsz, mindegyiknek megvan a maga erőssége és gyengesége. Röviden megvizsgáljuk az összes lehetőséget, és magunk is elfogadható módszert választunk magunknak.

 1. Telepítse a rendszeres vásárlási ellenőrző nyílást. Méretei körülbelül 30 × 40 cm, van egy műanyag ajtó. A habblokkban lyukat vágnak a nyílászáró keretének méreteihez, a tartó a tömítőanyagon és a dűbeleken történik. Ennek a kialakításnak a hátránya jelentősen rontja a képernyő megjelenését.

Túl kicsi kinyílás kényelmetlen

A munka csak akkor kezdődik, ha a habblokkok teljesen fel vannak erősítve.

1. lépés: Készítse el a sraffozás elrendezését. A fürdő azon oldalán kell elhelyezni, amellyel a mérnöki rendszerek csatlakoztatása fel van szerelve. Először meg kell verni a képernyő befejező lapjának helyét. A kapu területének meg kell egyeznie a csempe többszöröseivel, a legtöbb esetben elég négy darab: kettő és két szélességű. Ennek megfelelően a négyzet egyik oldalának hossza megegyezik a két csempe hosszával. De a pontos paraméterek a csempe méretétől függnek.

2. lépés: Rajzolj egy kockát a kiválasztott helyre, a négyzet oldala 3-4 cm-rel legyen rövidebb, mint a két csempe hosszúsága. Vágjon egy lyukat a sorokban. Ezt egy poros és zajos darálóval vagy egy hagyományos fémfűrészvel lehet elvégezni. Ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni egy fémfűrésszel, fúrjon néhány lyukat a vonal mentén, távolítsa el a lyukakat a lyukak között egy fúróval. Így van a kezdeti nyílás a fűrész számára.

Ezeket a lépéseket meg kell ismételni a tér mindkét oldalán.

Hatch lyuk

3. lépés: Kezdje meg a csempe burkolását a fürdőszobai képernyő habblokkjain, hagyja szabadon az előkészített vészhelyzeti lyukat. Amikor a csemperagasztó keményedik, folytassa a vészhelyzeti lyuk elrendezését. Ezen túl kell dolgoznia egy kicsit. Az a tény, hogy a csempe csak keskeny sávokon fog tartani, ezek a funkciók nagyon óvatos munkát igényelnek.

A fennmaradó négy csempe a hátoldalon, csukja be a nyújtófóliát. A csempe nem ragaszkodik a blokkokhoz, hanem csak a jelzést. A ragasztó behelyezése után óvatosan távolítsa el a csempeburkolatot, távolítsa el a fóliát, helyezze fel a tömítőanyagot a felületre (még sokkal szilárdabban tartja), és helyezze vissza. Dörzsölje meg a varratokat rendes módon. Szükség esetén a habarcsot eltávolítjuk, és a burkolólapokat minden probléma nélkül eltávolítjuk.

Fúrólyuk furatvágás

Beépített nyílás, mozaikos

Könnyebb a mozaik egy kis darabját az egyenetlen oldalra ragasztani

A mozaik mozdulattal a revíziós nyílás fedelére van ragasztva, a revíziós lyuk beolvasztása után teljesen összeolvad a képernyőburával

Gyönyörű képernyő egy mozaik burkolattal a fürdő alatt

A javítás után minden elem a helyén van. Ha aggályok merülnek fel e csempék rögzítésének megbízhatóságával kapcsolatban, akkor helyzetük megerősíthető. Ehhez egy darab fém P-profilra van szükség a gipszkarton rögzítéséhez. Pontosan a kivágott négyzet közepén helyezkedik el függőlegesen. A hosszanti réseket a profil oldalszélei alatt fűrészelik a tömbökbe, a profilnak úgy kell bemennie, hogy felülete ugyanolyan szinten legyen, és csempe ragasztóval. A csempék szabad szélei felborulnak, ami jelentősen megnöveli stabilitását.

Videó - Nyomásszabályozó nyílás a csempe alatt

Műanyag vagy MDF képernyő a fürdőszobában

Ez az opció költségvetésnek tekinthető, minden munkát egy nap alatt elvégezhet. A minőség és a tervezés szempontjából a fentieknél rosszabb, de nagyon alkalmas kis fürdőszobákra. Az ilyen sziták gyártásához alumínium vagy műanyag profilok szükségesek a tolóajtókhoz (két belső sínük kb. 3-4 mm széles), tartós szilikon ragasztóval, dűbelekkel, műanyag vagy MDF panelekkel, megfelelő vastagsággal és dekoratív fogantyúkkal. Az eszközökön egy fúró, egy bolgár, egy szint, egy mérőszalag és egy ceruza vagy egy jelölő szükséges.

A jelölés a fenti algoritmus szerint történik, egy különbséggel. Csak egy sorra van szükség, profilokra lesz telepítve. A profilok elülső oldalának ugyanabban a síkban kell elhelyezkednie a fürdő oldalán.

Nagyon fontos. Ha az első esetben megengedtük, hogy a fürdő helyzete kissé eltérjen a vízszinttől, akkor most szigorúan szintre kell állítani. Ezt azzal magyarázza, hogy az ajtók alakja csak négyzet alakú, különben a végéig nem nyílik ki.

1. lépés: Mérje meg a profilok méreteit a fürdő peremén. A profilokat 45 ° -os szögben vágja le. Ha a helyiség falainak lejtése van, akkor a vágási szöget ki kell javítani, a repedések jelenléte a csatlakozási pontokon azt jelzi, hogy a vállalkozó nagyon kevés szakértelemmel rendelkezik. Ezután ezeket a réseket nem lehet elrejteni, időben piszok gyűlik össze, a képernyő megjelenése jelentősen romlik. Ha nincs gyakorlati tapasztalat a sarokcsuklók készítésében, akkor javasoljuk, hogy gyakoroljon fadarabokat. Egy jó lehetőség, mellesleg sablonként is használható profil vágásakor.

2. lépés. Jelölje meg a lyukak helyét a tüskékhez. A függőleges profiloknál három elég, az alsó vízszintesben legalább négyet kell ellenőrizni.

3. lépés. Helyezzen be profilokat a padlóra és a falakra, jelölje meg a lyukak helyét a tüskékhez. Fúrjon lyukakat a falba és a padlóba, helyezze be őket műanyag részekkel. Ragassza fel a ragasztót a hátoldalra, és rögzítse a profilokat a dugókban.

4. lépés: A felső vízszintes profil a ragasztóra rögzítve van a fürdő oldalainak alsó felületére. Mielőtt csatlakoztatná, alaposan tisztítsa meg a felületeket a szennyeződésektől, törölje le őket oldószerrel, és hagyja megszáradni az időt. Ne érintse meg ezeket a felületeket a ragasztóval. Clay, hagyjuk a margó, akkor a felesleges lesz vágni, vagy zamazhutsya.

5. lépés: Távolítsa el a tolóajtók pontos méreteit. Kérjük, vegye figyelembe, hogy körülbelül 5 mm-rel nagyobbnak kell lennie a képernyő keretének megnyitásakor. Az ajtók a horny profilokba kerülnek, és a nagy méret miatt. A műanyag vágása sokkal gyorsabb, mint egy hagyományos fémcsiszoló. A hátoldalon lévő súrolófejeket egy rögzítő késsel távolítják el.

6. lépés: Fúrja meg a fogantyúk lyukakat, majd szerelje vissza őket. Döntse be az ajtókat, és helyezze be először a felső és az alsó részbe. Ellenőrizze a sima működést. Ha van elakadás, keresse meg az okot, és javítsa ki.

Ajtók zárt állapotban

A képen egy nyílás látható a mosógépen található tömlő jobb oldalán lévő ajtón

Az ajtó bal oldalán is van egy bemélyedés, szépen szegélyezett profil

Gipszkarton képernyő

Az ilyen típusú képernyőkhez horganyzott fémprofilokból kell készülni. A stabilitás növelése érdekében további függőleges és vízszintes jumpereket szerelnek fel. A gipszkarton lapokat csavarokkal rögzítik, a külső felület kerámia burkolattal van bélelve.

A profil rögzítése a padlóra

Profilok összekapcsolása a sarokban

Szerelő és rögzítő állványok

A képernyő részleteinek kivágása

Fontos, hogy hagyja el a nyitó nyílást.

Mozaik elhelyezése a képernyőn

A fal és a fürdő oldalának tömítése

Dekorációs képernyő befejezése után

Videó - Telepítse a képernyőt a fürdőszobába a saját kezével

Ekaterina Pilnikova főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010. 06. 03.

Mint ez a cikk? Mentés, hogy ne veszítse el!

Hogyan készítsünk egy képernyőt a fürdő alatt: 5 lépés a gipszkarton kényelmes kialakításához

A fürdőszűrő minden egészségügyi helyiség egyik szükséges eleme.

Ma elmondom neked, hogyan készíts egy védőpajzsot a fürdő alatt a saját kezeddel. Az ilyen konstrukció megteremtése még egy tapasztalatlan mester számára sem különösebben nehéz, ezért nem látok okot arra, hogy bevonják a szakembereket a munkába, és pénzt fizessenek érte.

A megfelelő design kiválasztása

Először is meg fogjuk határozni, hogy mi legyen a képernyő a maszkoláshoz a fürdőszoba alatt. Személy szerint az én gyakorlatom során különböző terveket találtam.

A képernyő különböző anyagokból készülhet.

A leggyakoribbak a következők voltak:

 • MDF a fürdő alatt - a ragasztott farostlemez kialakítása, amely azonban nem nagyon tolerálja a nedves levegőben való működést;
 • műanyag képernyõ a fürdõszobához - és mind a hagyományos polimer rácsokról, mind a különféle lemezanyagokról (pl. Plexiglas, polikarbonát stb.);
 • ásványi blokkok építése - habosított tömbök, téglák és még cinderblokkok fürdőszobája mellett tettem (nem javaslom ezt a lehetőséget, különösen a kezdőknek, a nagy munkaigényes munka miatt);
 • Az acéllemez egy nagyon szokatlan design, amelyet csak azért mertem, mert a tulajdonos találta meg a megfelelő acéllemezt (ha úgy döntesz, hogy ilyen képernyőt készítesz, javaslom, hogy válasszon alumíniumból, amely könnyebb és jobban néz ki, és védett a korróziótól);
 • A gipszkarton képernyő egyaránt sokoldalú kialakítás (mindegyik síkban hajlítható a GKL), valamint a formatervezés szempontjából (a GKL bármilyen anyaggal - cserép, tapéta, vakolat, festék) átitatható.

Amint valószínűleg kitaláltad, inkább a csempézett képernyőt szeretném pontosan elvégezni a fürdőszobában - a terv előnyeit és hátrányait az alábbi táblázat mutatja be.

A legjobb megoldás - a gipszkartonra helyezett csempe.

Azt hiszem, meggyőződtem róla, hogy a legjobb választás egy csempeburkolatú gipszkarton. Bonyolult alakú szerkezetet építek ki, alján egy kiemelkedéssel, ami lehetővé teszi kényelmesen elhelyezni a lábakat a fürdés és a mosás során.

Szükséges eszközök és anyagok

Röviden felsoroljuk a munkában szükséges főbb anyagokat:

 1. Gipszkarton lapok. A fürdő méretétől és helyétől függően egy vagy két standard lapra lesz szüksége (leggyakrabban több mint elég). Ismét emlékeztessem önöket, hogy csak nedvességálló gipszkarton (zöld) kell vásárolnia, amely magas páratartalom mellett működtethető.
 1. Gipszkarton profilok. Szüksége lesz útmutatókra (UD) és hordozó (CD) elemekre. Kiegészítő tartozékok ("peski" és "rák") nem szükségesek. Mindent megteszünk a szokásos kis csavarok (bugok) segítségével.
 2. Egészségügyi tömítőanyag. Ezzel furcsa módon rögzítem a vezetőprofilokat a padló és a falak felületén (abban az esetben, ha már vannak csempézve).
 3. Alapozó gipszkartonhoz. Felvette a gipsz felületét, mielőtt ragasztotta volna a csempéket.
 4. Csempe. Célja egyértelmű - a képernyő dekoratív kialakítása. A felvételhez természetesen jobb a falak vagy a padló színének a megfeleltetése. De mindez az Ön preferenciáitól függ, ezért nem maradok sokáig.
 5. Csemperagasztó Speciális, száraz cementalapú vegyület (vagy már kész diszperziós keverék) a csempe ragasztásához.

Ez alapvetõ, de a bemutatás folyamatában más eszközöket is említek az anyagokkal.

Szerelési technológia

Nos, most elmondom neked, hogyan készítsd el maga a GCR képernyőt, csempével borítva. Az egész folyamatot egymás után osztom fel egymás után, az alábbi ábrán.

A fürdőképernyő készítésének lépései.

Mindegyiküket részletesen leírni fogom.

1. szakasz - Előkészítés

Mindig el kell kezdeni a munkát a szoba előkészítésével. Az általam ismertetett esetben a következő rendszer szerint jártam el:

 1. Állítsa be a megfelelő helyen a fürdőt. Az ügy egyszerű, de van néhány apró pont, amelyet szeretnék felhívni a figyelmet:
  • Szerelés előtt azt javaslom, hogy az acélfürdőt poliuretánhabgal melegítse. Ez nem csak növeli a víz hűtési idejét, hanem csökkenti a víz tányérja által kibocsátott zaj mennyiségét is. A fürdőszigetelés folyamatát a blog egyik cikkében leírták.
  • A fürdő felszerelése és összehangolása kívánatos speciális szárak segítségével, amelyek a szettben vannak vagy külön vásárolhatók meg. Tehát a termék maximális stabilitását érheti el.
  • A fürdő alja alatt néhány téglát helyezhetünk el, poliuretán habot rögzíthetjük. Ez növeli a tervezési erőt.
  • Az egészségügyi berendezés telepítése után csatlakoztatni kell a lefolyót, a túlcsordulást és a keverőket. Ezután ellenőrizze a rendszer teljesítményét és az ízületek szivárgásának hiányát.

Lábak és tégla a fürdőszobában (a fürdő a fotón nincs szigetelve, mert akrilból készült).

 1. Tegye csempe a falak és a padló a fürdőszoba. A falak burkolására vonatkozó utasításokat (pl. Gipszkarton) külön anyagban írják le. De itt is szeretnék néhány pontot megemlíteni:
  • A kád és a fal közötti csomólapon fel kell függeszteni a vízvezeték szerelvényt. A széleit a lehető legközelebb kell levágni a fürdő felületéhez, és egy "bug" -al kezelni, hogy egyfajta lehúzást alkosson.

Helyezze a csempe csomópontját egy fürdőszobával.

  • A padlón és a falak alatt a fürdőszoba csempe kell elhelyezni, hogy 10-15 cm menni a vízvezeték szerelvény. Vagyis kívánatos, hogy a képernyőkeret ne csak a zárt szerkezetekre, hanem a csempere is telepítve legyen. Így a formatervezésnek a legszilárdabb megjelenése lesz.

Ezt csak az előkészítésről akartam elmondani. Most folytathatja a munkamenet következő szakaszát.

2. szakasz - Elrendezés

A szóban forgó szerkezet megalkotásakor nagyon fontos a fürdőképernyő mérete. Különösen azért, mert az én esetemben bonyolult alakú lesz az alsó mélyedéssel a lábak kényelmes elhelyezése érdekében.

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy egy egész szakaszt szentelek a jelölés kérdésének. Nos, kezdjük:

 1. Vágja le a padló vezetőprofilját. Ez általában egy szilárd részlet, de az én esetemben van néhány árnyalat:
  • A profil három részből áll, amelyeket a fürdő lábai elválasztanak. Ez azért van így, hogy annyi helyet hagyjon amennyire csak lehetséges. Kiderül, hogy a horony kb. 7 cm mély lesz, ami elég.

A padlóprofil elhelyezése.

  • A padló profilját (valamint más horganyzott részeket) normál ollóval fémre vágják előre elkészített jelzések szerint.
 1. Jelölöm a falakat és a padlót a profilok további elhelyezése érdekében. Ez a következőképpen történik:
  • A fürdőkád felső szélétől vízszintet használva szigorúan függőleges vonalak húzódnak a falak mentén, amelyek összekapcsolják a vízvezeték szerelvényt és a padlót.

A kád peremének vetülete a padlón.

  • Ezután a falakon lévő jelek egy vonalhoz kapcsolódnak egymáshoz. Ezt a szabály segítségével tehetjük meg. Ellenőrzéséhez egy szintet csatolhat a fürdő közepén. A műszer függőleges elhelyezésekor a padlón lévő vetületi vonal mentén kell lennie.
  • Én a gipszkartonhoz lapolok. Összeszereltem a csempe és a gipszkarton, majd a padlóra húzódó vonallal felhelyeztem. Egy serifot csinálok. Ezután egy további 5 mm-t leteszek ebből a bevágásból, amely ragasztóval és csavarokkal folytatódik (a GCR nem illeszkedik a lehető legszorosabban a horganyzott profilokhoz, majd 5 mm-re fekszik (a képernyő szélessége kissé mélyedik a fürdő széléről), ez lesz az utolsó címkét, mind a falon, mind a padlón kell elvégezni.

A gipszlapok és csempék behúzása.

  • Az eredményül kapott végső címkék a szintet vagy szabályt használva a végső sort vonják be, amely az iránymutatás lesz a fő képernyő síkjának beállításához. De ne felejtsük el, hogy még mindig meg kell jelölni a mélyítést.

Elrendezési vonal a profil biztosításához.

  • Megkülönböztetem a vonalat a padló profil ragasztásához. Ehhez a külső vonal távolságát a fürdő lábához mérjük (nem utána, különben a gipszkarton a lábon marad, és nem lesz csavarható), és több közbülső jelet készít, amelyek mentén sík vonalat rajzolok, amely az én esetemben az elsőtől 7 cm-re van.

A padlórajz profiljának elrendezése.

  • Aztán 10 cm-t mérnek a padlóról két falra, és két pontot teszek. Ez lesz a lábak mélyülésének magassága. Nincs szükség kiegészítő vonalak elvégzésére, a végső iránymutatások a keret telepítése során kerülnek meghatározásra.

Egyébként itt az ideje, hogy pontosan megkezdjük a munka ezen szakaszát.

3. szakasz - Keretszerkezet

A keret, ahogy már megértettük, gipszkarton horganyzott profilból készül: UD (27 mm 28 mm-es méret) és hordozó CD (27 mm-es 60 mm-es méret). Fahordókat is készíthetsz, de a fasz, ahogy érti, kevésbé toleráns a nedves levegőben való felhasználásnál, ezért személy szerint nem támogatom ezt a lehetőséget.

Ezért az alábbiakban elmondom, hogyan kell horganyzott keretet készíteni:

 1. Szerelje be a padlóvezető profilokat. Mint már említettem, erre a célra nem a "gyors telepítést" fogják használni, hanem a szokásos szaniter szilikon. Ez szilárdan ragasztja a részleteket, és nem teszi lehetővé, hogy a képernyő egyik irányban mozogjon. A rendszer a következő:
  • A padló felületét (ahol csempeink vannak) és a horganyzást porból tisztítjuk, majd zsírtalanítunk egy alkoholtartalmú kompozícióval. Ezután a szilikont feltöltik a rögzítőpisztolyba, és ráhelyezzük az elkészített részre.

Szilikon alkalmazása a profilon.

  • A szilikon felhordása után a rész a padlóra kerül a belső vonal mentén, amely a horony határának szerepét játssza a képernyő lábaihoz. A részt szorosan nyomja meg, és várjon néhány másodpercig, amíg a ragasztószerkezet meg nem ragad. A falakhoz (extrém) szomszédos részleteknek 1 mm-nek kell lennie a falburkolat mögött, hogy függőleges elemek is beilleszthetők legyenek az alábbi képen látható módon.

Extrém padlóelemek rögzítése.

 1. Telepítem a függőleges vezetőprofilokat a falakon. Szilikonra is szerelik őket, de ha úgy kívánja, akkor cserélni vagy csavarokkal "gyorsan telepíthető". A rendszer a következő:
  • Két 10 cm hosszú profilt vágnak ki a horganyzásból (a hornyok mélysége a lábakhoz), majd ragasztással ragasztják és a falra vannak felhordva. A padló- és falelemek csomópontján egymásba kell helyezni.
  • Ezután a szilárdság érdekében ez a két rész önzáró csavarral van lezárva. Annak érdekében, hogy a csavar becsavarása közben ne hajlítsa meg a részt, meg kell támasztani fogóval.

Két rész csatlakoztatása öncsavarral.

  • Ragasztott felső függőleges rész. Hosszúsága megegyezik a padló szintje 10 cm-es menti padlószint feletti magasságával, majd a felső és alsó elemeket egy vízszintes vezetővel kell összekötni. Mindezt együtt tartják. Az eredménynek az alábbi képen láthatónak kell lennie.

A falvezető profilok kialakítása.

  • A ragasztás befejezése után azt javaslom, hogy ellenőrizze az útmutatók helyes telepítését kazettával, mérve a távolságot a fővonalról. Ugyanaz legyen.
 1. A keret felső részéhez vízszintes profilt építek be, amelyhez támogató elemet (CD-t) fognak használni. A műveletek sorrendje a következő lesz:
  • Meg kell mérni a két oldalsó elem közötti távolságot (a falra szerelve), majd vágjon le egy darabot a profilból, amely ebbe a hosszúságba esik, mínusz 0,5 cm (a szerelés megkönnyítése érdekében).
  • Ezután rögzítettem a CD-profilt a kád felső részébe, csavarokkal csavartam fel a falra ragasztott két U-alakú részre (a 2. bekezdésbe illesztettük őket). Magának a profilnak sem kell semmit rögzíteni.)
  • A tartósság érdekében kifeszítettem a profil és a fürdő közötti hézagot poliuretán habtal, amely kiváló tömítőanyagként szolgál, és nem teszi lehetővé, hogy a profil hajlítsa működés közben. Kiderült ez a design.

A keret felső része a képernyőhöz.

 1. Meghatároztam a vezetőprofilt, amely a lába mélységének belső sarkában játszik szerepet. UD-t használnak rá. Ezt meg kell tennie:
  • Az ismertetett esetben a szögvezető a fürdő lábainak anyáira támaszkodik. Ezért néhány apró metszetet vágtam horganyzott részekbe, hogy megkönnyítsék a keret telepítését.

A mélyedés a kád lábai alatt a sarokprofilban.

  • Az útmutatót a falszerkezetbe helyezzük, majd csavarokkal rögzítjük. A csavarok mélyedéseinek köszönhetően a rész vízszintesen helyezkedik el.

Szerelje fel a belső sarokvas keretet.

  • Ezután a belső sarok- és padlóvezető profilokat hozzá kell kötni a csapágyrészekkel (CD). A kívánt hosszúságú darabokat (9,5 cm) vágják, majd csavarozzák az U alakú részekhez önmetsző csavarokkal. A távolság közöttük 30-40 cm.
  • Az utolsó szakaszban a fürdővel szomszédos profilt poliuretán habtal kell feltölteni a lehetséges ingadozások elkerülése érdekében. Az eredmény az alábbi ábrán látható.

A keret vázának alsó része (1 - szögprofil, 2 - csapágy, 3 - padló).

Ha újra megakadályozza magát, és rögzíti a profilokat a falakon és a padlón dugóval, akkor a lyukakat csempével (éles fejjel) kell fúrni, ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy megsemmisítik a díszítő díszítést.

 1. A lábak mélyülésének külső szöget végzem. Két U-alakú vezetőt használok, egymásba ágyazva oly módon, hogy valamilyen formájú négyszögletes csövet készítsenek. Tehát:
  • Két UD-részt helyeztem egymásba, majd kis helyeken kis helyeken rögzítem őket. A profilok hossza megegyezik az ellenkező falvezetők közötti távolsággal. Elég, hogy ezeket a részeket körülbelül 4 helyen megragadják, hogy ne szakadjanak fel az összeszerelési folyamat során.

Szögletes vezető összeállítása.

  • A szögvezetőt a fal profiljaiba helyeztem. A részt úgy kell elhelyezni, hogy a csavarok, amelyekkel rögzítették, alatta és fölött helyezkednek el. A profil szorosan illeszkedik a helyére, utána ellenőrizni kell a telepítés helyességét a konstrukció szintjén, majd rögzítse a helyére öncsavarokkal. Összeszerelõ szerelvény az egyik fal mellett, amit a fotón fogom mutatni.

A külső sarokvas kerete rögzítési pontja.

 1. A lábam vízszintes részét a gipszkartonhoz használom. Ezt a keretszerkezet befejezése előtt kell elvégezni, mivel a mélyedés kis méretének köszönhetően objektív okok miatt ezt később nem lehet elvégezni. A tűzés a következő:
  • Mérőszalag segítségével mérjük a horony külső és belső profiljának távolságát, majd a megfelelő szélesség egy részét kivágjuk egy gipszkarton lapból. Hosszúságának meg kell egyeznie a falhoz és a falhoz való távolsággal. Valószínűleg két darab gipszkartonra van szükség. Így csináltam.

Gipszkarton csík a mélyedés tetejére.

  • Az U-alakú profil vágott több darab 3-4 cm hosszú, és egy darab a CD-profil, amely szükséges lesz össze a két lap a gipszkarton. Ezt követően ezeket a részeket a GCR szélénél 30-40 cm távolságra kell beállítani. Ahhoz, hogy kényelmesebbé tegye a gipszkarton szomszédos szélén, teljes UD-profilt hozhat létre. Ez így fordulhat elő:

A GCR szerinti profilok elrendezése.

  • Ezután minden részletet csatolni kell a gipszkarton lemezhez hagyományos csavarokkal. 2-4 darab mindegyikhez. Győződjön meg róla, hogy a darab vágása pontosan megfelel a GCR vágásnak. Az eredménynek az alábbi szerkezetben kell lennie.

Részlet a mélyedés horizontális részének beillesztésére.

  • A gipszkartonhoz rögzített kapcsok számával egy másik fület vágnak füllel, amely a fenti profilokon nyugszik. Ennek a részletnek a formája látható a fényképen.

Részlet a lábak hornyainak vízszintes bélésének biztosításához.

  • Rögzítse a gipszkarton szerkezetet. Ehhez helyezze be a helyére, és nyomja lefelé az aljától, és szorosan illeszkedjen a kerethez. Ezután helyezze be a részeket a fülekkel a helyére (lásd fent), és rögzítse mindezt önmetsző csavarokkal. Ennek eredményeképpen a beillesztés vízszintes része határozottan rögzül. A művelet lényege az ábrán látható.

A lábak hornyainak felső részének rögzítése.

 1. Telepítem a keret további hordozó elemeit. Számukra C falú profilra van szükség a gipszkartonhoz. A munka a következő:
  • A fólia profilból egy darabot vágtam ki, amelynek hossza megfelel a falak közötti távolságnak, mínusz 0,5 cm-nek, majd a felső vezetés és az alsó sarokprofil közötti magasság közepén a falba U-alakú vezetőket helyeztem be. A részleteket önbefogó csavarokkal rögzítem "hibákkal".
  • Ugyanabból a C-alakú profilból kivágtam azokat a részeket, amelyeknek fülei függőleges merevítő elemek - kettő a fürdőszobai keret felső és alsó részében. Helyesen telepítem őket és csavarokkal rögzítem. Olyan konstrukciónak kell lennie.

Majdnem kész keret (1 - felső vízszintes profil, 2 - köztes csapágyprofil, 3 - sarokprofil, 4 - függőleges merevítő).

Ez a keret felépítésének folyamata késznek tekinthető, és itt az ideje, hogy továbblépjünk a következő munkafolyamatba.

4. szakasz - Gipszkarton

Elvileg a fő feladat a keretrendszer megfelelő kidolgozása. De a gipszkarton rögzítését nem szabad könnyedén venni. Ezért a lehető legnagyobb mértékben megpróbálom leírni a bőr elrendezését:

 1. Kivágtam a gipszkarton lapjait a képernyő fő síkjának varrására. A gipszkartonelemek szélességének olyannak kell lennie, hogy szorosan hozzákapcsolódjon a fürdő felső széléhez, de a gipszkarton határán túl ne nyúljon a lábak hornyának sarkainál. A gipszkarton vágása megtörténhet egy cserélhető pengével ellátott rendszeres íróasztali kés használatával.

Gipszkarton vágása késsel.

 1. Rögzítse a gipszkarton lapjait a kereten. Ezt fekete korongokkal védett csavarok segítségével kell elvégezni. A műveletek sorrendje a következő:
  • Az első gipszkarton keretéhez rögzítve. Úgy kell elhelyezni, hogy az a lába mélyedése alsó sarkában legyen. Ezt követően javaslom, hogy az alkatrészet több helyen is megfogja öncsavarokkal, így kényelmesebbé teszi további rögzítését.

Gipszkarton szerelése a kereten.

  • Miután a lap megakadt, és ellenőrizte a megfelelő telepítést, a gipszkarton öncsavarral tömöríthető. Ezeket be kell csavarni minden hordozó- és vezetőprofilba. A szomszédos rögzítőelemek közötti távolság - 30 cm. Ne felejtse el csavarozni a csavarokat a függőleges hüvelyben.

Lapos gipszkarton, a keretre szerelve.

  • Miután befejezte az első lapon végzett munkát, ugyanezt kell tenni a második lapon. Ne felejtsük el, hogy a két GCR csomópontján 2 mm-es résnek kell lennie az anyag esetleges tágulásának kompenzálása érdekében. Később ezt a csuklót csempézissel lehet bevonni vagy bevonni a csempézés folyamatába.

Teljesen vezetékes képernyő.

 1. A képernyő elejét kerámia csempével csempézem. Ezt meg kell tenni ebben a szakaszban, mielőtt gipszkartonhoz vezetne, és a lába számára egy hornyot készítenek. Az én esetemben nagyméretű és nehéz padlólapot használnak:
  • A ragasztót a csempere kell felhordani (szükség van egy olyan összetétel kiválasztására, amelyet kifejezetten nehéz csempe megtartására terveztek), majd ezt követően fogazott simítóval osztják fel.
  • A díszítő részt a gipszkartonhoz nyomják, majd egy szinttel egyenlítik ki. Annak megakadályozására, hogy a csempe lehessen szárítva, mielőtt a ragasztó szárazon megszáradna, használhatja a fa- vagy gipszkartonból készült támaszt.
  • A második csempe ugyanúgy ragasztva van. Az én esetemben kicsit le kellett vágnom, aztán egy "teknősvel" vágtam le a szélét, és levágtam egy kicsit.
  • A ragasztó beállítása után a két csempe közötti varrást megfelelő színű fúga segítségével törölték. Kiderült, hogy ilyen.

Csempe ragasztott a képernyő elejére.

 1. A gipszkarton bemélyedését a lábakra helyeztem. Ezt a ragasztó megkötése után kell megtenni, a csempe a képernyő fő részében. A munkamódszer a következő:
  • Mérem a magasságot a padlóról a lábak hornyaira. Kb. 8 cm kell, hogy legyen, ha az előző méréseket megfelelően végezték.
  • Ezt követően levágtam a szükséges magasságból a gipszkartonból (8 cm-re, a csempe és a ragasztó vastagsága nélkül). Hosszuknak olyannak kell lennie, hogy a szelvények pontosan a keret erősségének keresztirányú elemeire esnek. A központi részen egy ellenőrző nyílás lesz, ezért ezt a részt el kell választani a szomszédosoktól 1-2 cm-rel.

5. szakasz - Csempézés

Már ragasztottam a csempe fő részét (lásd az előző részben a 3. pontot). Csak a lábszárak lerakódása marad. Ez a következőképpen történik:

 1. Feltárom a lábfej felső részét:
  • A csempeből több előkészület van vágva. Szélességüknek olyannak kell lenniük, hogy szorosan illeszkedjenek a rekeszkeret hátulja és a csempe túlnyúló része közé, amely a képernyő elejére van ragasztva.
  • A munkadarabra csempe ragasztót alkalmaznak, és spatulával terítik fel. Különleges mennyezeti kompozíciót kell használni. A konzisztenciának a szokásosnál vastagabbnak kell lennie ahhoz, hogy a szerelést követően a helyén maradhasson.
  • Ezt követően a csempe be van helyezve a horonyba, és a gipszkarton falakkal van rögzítve.

A bemélyedés mennyezetére támaszkodva.

 1. Ragaszkodom a gipszkartonhoz a lábak hornyának függőleges falához. Ezt a mennyezet bélése után kell elvégezni. Meg kell győződnie arról, hogy a ragasztó teljesen száraz, és megtartja a dekoratív anyagot a helyén. További munkák a következőképpen épülnek fel:
  • A széleken a mélyedés gipszkarton csavarozva a kerethez csavarokkal. A központi rész még nincs varrva, mivel ezen a helyen egy revíziós lyuk lesz.
  • Ragaszkodom ezekhez a részletekhez. A fent leírtak szerint járjon el: vágja ki a kívánt méretre vonatkozó részleteket (győződjön meg róla, hogy a csempe sarkai 90 fokosak voltak), vágja le a szélét, ragasszon fel ragasztót a csempere, és nyomja be a gipszkartonra.

A lábak hornyának hátsó falának elrendezése (1 - szerelt csempe, 2 - gipszkarton, 3 - ellenőrző nyílás).

  • A padló és a csempe között kell lennie a mélyedésben, hogy szilikonnal lehessen tömíteni. Ezt a műanyag ékek segítségével készítheti el, amelyeket a hardverraktárban értékesítenek.
 1. Az ellenőrzési lyuk ajtaját teszem. Ahhoz, hogy a képernyő gyönyörűvé válhasson, kirakom a cserépből, és nem fogok behelyezni egy műanyag ajtót. A rendszer a következő:
  • Egy megfelelő hosszúságú darabot levágnak a csemperől, amely teljesen lefedi a vizsgálati lyukat.
  • Négy furatot fúrtunk a korona szélei körül, amelyekbe a csavarokat csavarják.
  • Ezután a csempe egy gipszkartonhoz van ragasztva (előre vágjuk).
  • Az egész szerkezetet a keret kereszttartójába csavarják megfelelő méretű csavarokkal.

Az ellenőrző lyuk felszerelése.

Csak az összes varrat lezárása szilikonnal.

Összefoglaló

Ha pontosan követi a javasolt intézkedéssorozatot, tartós és gyönyörű házi készítésű fürdőképernyője lesz. Egy másik egyszerű utasítást ismertet a videó ebben a cikkben.

A megjegyzésekben hagyhatja véleményét az ebben az anyagban található információkkal kapcsolatban.