Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan készítsünk egy kabinet saját kezűleg a fürdőszobában

Örömmel vitatható, hogy a fürdőszoba az otthonában lévő egyik legfontosabb helyiség. Ebben a szobában mindig legyen bútor. Szekrény nélkül nem lesz sehol a samponok, kenőcsök, habok, gélek és egyéb kiegészítők felhelyezése. De mi a probléma? Nem lehet megvásárolni az ilyen bútort bármilyen boltban? A lényeg az, hogy sokkal olcsóbb és érdekesebb lehet a fürdőszoba kezelése a saját kezével. Pontosan - mesélünk erről ebben a cikkben.

Csuklós fürdőszobai bútorok

Nagyon kényelmes bükk építmény telepíthető minden sötét színű fürdőszobában. A természetes erdei fából készült bútorok sokkal kevésbé vannak hatással a nedvességre, és minden szobában nagyon szépek. A környezetbarát módon még néhány szót is hozzáadhat, méghozzá ugyanazokhoz az asztalos termékekhez képest.

A felső részen kis lámpát építhetünk be, középen pedig tükör és néhány polc minden tartozékhoz. A tükör szélességének egyedül kell lennie a szerkezet fele felének, és ha ez utóbbira elmozdul, akkor a középső polcok egy részéhez hozzáférhet. Szekrényünk alján egy speciális polcot helyezhetünk szappanra és más apró tárgyakra. A szimmetria nagyon fontos szerepet játszik az ilyen elemek telepítésében.

Annak érdekében, hogy a kabinet a saját kezűleg csuklós fürdőszobában legyen, a megfelelő paramétereket kell választania:

 • Mélység - 15 cm.
 • Szélesség - 80 cm.
 • Magasság - 120 cm.

Fontos! Mivel Ön magával irányítja az egész folyamatot, lehetőség van arra, hogy bármilyen más dimenziót válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek. Egyszerűen megmérheti a mosogató feletti távolságot és beállíthatja a bútorok magasságát.

Méret kiválasztása

A szerelés megkezdése előtt méréseket kell végezni. A szekrény maga nem valami bonyolult, így a számítások egyszerűek lesznek. A függőleges falaknak meg kell felelniük a szekrény magasságának, és a vízszintes polcoknak valamivel kisebbnek kell lenniük, mint az egész szerkezet szélessége, valahol az oldalsó támasztékok méreteinek összegeként.

Fontos! A szélességet úgy választják ki, hogy azonos legyen a bútor mélységével. A középső polcok váltása 15-20 mm között lehetséges.

gyártás

Ahhoz, hogy saját kezűleg hozzon létre egy szekrényt a fürdőszobában, kövesse az alábbi utasításokat:

 • Vegyünk táblákat vagy bútorlapokat.
 • Következő az üres részletek a kiválasztott méretek szerint.
 • Jeleket adunk azokon a helyeken, ahol a polcok dokkolni fognak.
 • Egy párhuzamos tartószerkezettel rendelkező malom és egy egyenletes malom, amelynek átmérője egyenlő a tükör vastagságával és a lámpa védőüvegével. Az ideális érték 4 mm.
 • Speciális hornyokat készítünk az üvegtáblákhoz, és a fedélzeten hornyokat hozunk létre a tükör számára. Azt is ajánljuk, hogy hozzon létre egy vezetőhornyot az egyik polcra.
 • A lámpát a szekrény hátsó síkjára szerelik fel, és két furatot készítünk egy fúróval. Próbálja meg a komponenst.
 • Összeszereljük a lámpa elhelyezési rekeszét - jelöléseket alkalmazunk és lyukakat készítünk a tűhöz.

Fontos! Először jelölje meg a munkadarab végét, majd a lyukakat a dugó mélységéig.

 • Mozgassa a lyukkörök középpontjait a kombinálandó elemeken.

Fontos! A fúrás során speciális ütközőt használunk annak érdekében, hogy ne keletkezzünk lyukakat.

 • Ugyanúgy készítjük és végezzük el az alsó blokk összeszerelését, a művelet algoritmusa megegyezik az előzővel.
 • Ragasztóanyagot használunk az összes ízület kenésére, és rögzítjük a terméket bilincsekkel.
 • Fúrunk lyukakat, amelyek átmérője megfelel a dübel méretének annak érdekében, hogy biztosítsák az oldalak rögzítését.
 • A vezetékeket a lámpatest éppen gyártott végeire telepítjük, és a furatok középpontjait az oldalsó felületre toljuk, így az oldalsó síkra lyukakat rögzítünk a rögzítéshez.
 • A tüskék és ragasztó használatával biztosítjuk az oldalsó részek rögzítését a felső és alsó tömbökkel.
 • Létrehozunk egy lyukat az elektromos lámpa vezetékeire, és markoljuk a polctartókat.

Fontos! A címkék rajzolásához használhatja a keményfa vagy rétegelt lemez sablonját. A kalapácsot egy körmön négy ponton a helyes távolságon kell elhelyezni, és a polctartókon lévő lyukak összes központját át kell vinni.

 • Újra lyukakat készítünk, nem felejtjük el, hogy tiszteljük a mélységüket.
 • Szereljük fel a polctartókat, és próbáljuk meg maguk a komponenseket.
 • Az egész szerkezetet csiszolópapírral csiszolja.
 • A lámpát az üvegre helyezzük.

Fontos! A repedések elkerülése érdekében használjon 2 mm-es fúrót.

 • Ellenőrizzük a szerelvény helyességét, és értékeljük az elvégzett munka minőségét.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

Hogyan készítsek egy szekrényt a fürdőszobában a saját kezével? Most maga tudja, hogy nincs semmi bonyolultsága.

Kabinet a fürdőszobában saját kezűleg - választjuk és tervezzük

Minden lakásban és szinte minden magánházban van egy fürdőszoba, így nem lesz helyénvaló egy öltözőt elhelyezni a saját fürdőszobájába, hogy elhelyezni higiéniai termékeket és törölközőket benne.

1 Hogyan és honnan építhetek egy fürdőszoba szekrényt?

Először is meg kell határozni azt a helyet, ahol házi készítésű bútor lesz. Itt a lehetőségek meglehetősen korlátozottak, fel lehet tenni a padlóra vagy a falra függeszteni. Abban az esetben, ha van egy ablaknyílás a fürdőszobában, és valamilyen oknál fogva nincs rá szükséged, egyszerűen polcokat készíthetsz benne, ha persze ez az ablak nem megy az utcára, hanem a következő helyiségbe.

Házi Fürdőszoba bútorok

És, mint az eredeti változat - egy belső ajtó kombinációja szekrény, és ha a hely a fürdőszoba lehetővé teszi, akkor egy ilyen design a saját kezét formájában egy tolóajtó. A padlószekrények rendesek lehetnek, 4 pontra fókuszálva, vagy közvetlenül a falhoz rögzítő elemekkel, ha csak két láb támaszkodik a padlóra, amelyek a ház elején helyezkednek el. Külön említésre szorulnak a mosogató alá helyezett szekrények (lehetőleg felső vagy szélsőséges esetben fal). Ebben az esetben a vízvezetékek a falburkolat mögött vannak elrejtve, vagy a talapzaton belül a hátsó fal mentén helyezkednek el. Érdekes a helyiséget a fürdőszobában is használni, ahol számos alacsony modulot helyezhet el a padlóról a tál oldalára.

A legegyszerűbb lehetőség egy felfüggesztett, és ha az oldalfalak keskenyek, akkor akár a szokásos vágott gyalult táblákból is készíthetők. Emellett erre a célra megfelelő MDF és farostlemez, ezek az anyagok meglehetősen sűrűek, vannak speciális nedvességálló panelek. Azonban a faanyag impregnálás előtti megvásárlására nem kerül sor, ami betölti a pórusokat, és további tényezővé válik az öltözőnek.

2 Mi a saját felfüggesztett változatunk

A fogkefékhez és a fogkrémekhez, krémekhez, fésűkhöz és egyéb apróságokhoz elegendő néhány polc egy kis modulja, melyet sarokajtókkal kell bevonni. Ezt a designot gyakran nevezik az esetnek, miközben egy tükörrel kombinálható, a szárnyon belül vagy kívül. Azonban, ha a polcok üvegből készülnek, az ajtók tükröződhetnek, teljesen a tükrökből. De először is meg kell csinálnod a szekrényt, és ehhez deszkákat vagy keskeny sávokat kell keresned az MDF vagy a farostlemezen. Jelölje meg az oldalfalak, valamint az alsó és a felső panel hosszát.

Rögtön el kell döntenie, hogy elegendő távolság lesz-e az 1 vagy 2 polcok között, a távolságuk elegendő ahhoz, hogy a magas palackokat és tartályokat samponnal illessze. Ennek alapján meg kell határozni, hogy mennyi ideig legyen a falak szelvénye. A polcok már a ház felső és alsó paneljei vagy szélességüknek megfelelőek lehetnek, és a falvastagság kétszerese lehet rövidebb. Az ajtók az utolsó dolog, a méret szerint a ház, akkor lehet vágni az MDF vagy MDF lapok, vagy téglalap alakú keretek lehet összeszerelni a rudak és kötve keskeny szalagok, közel vagy kis időközönként.

MDF szekrény

A szekrény szerelése nyílt módon hajtható végre, vagyis úgy, hogy az oldalfalakat csavarokkal rögzíti a felső és az alsó paneleken, és az ízületeket ragasztó nélkül hagyja (csavarok bevonására is használható). A polcok ugyanazon módszerrel rögzíthetők. A ház és a rekeszek a sarkok segítségével belülről rögzíthetők, ebben az esetben a csavarok kívülről nem láthatók. De a legjobb megoldás az, hogy összeszereljük a shkánt (kör alakú tüskék), így maximális megbízhatóságot és tartósságot érhet el a szekrényben, és a kapcsolat rejtve marad. A panelek lyukakat fúrnak a gép egyik oldalán a sík szélén, a másik végén pedig. Ezután a ragasztót az egyik panel vaknyílásába öntik, és tüskéket helyeznek be, amelyek a másik rész lyukába vannak beakasztva, amelyeket szintén ragasztóval töltöttek be (szintén kenik a kötést).

A beállítható előtetőket nagyon pontosan kell felszerelni a függesztő modulra, amellyel a hajótestet a falra rögzítik. Belülről a felső panel alá vannak szerelve.

3 emeletes keskeny szekrény MDF-ből vagy farostlemezből

A következő konstrukció bonyolultabb, bár az elv ugyanaz: az oldalfal azonos hosszúsága és szélessége. Mivel ez a szekrény definíció szerint nagyobb méretű lehet, mint egy "ceruza-doboz", a rekeszeket mélyebbre kell hozni, ami azt jelenti, hogy eléggé széles falakat vágunk MDF vagy MDF lapokból, ennek érdekében a táblák nem működnek. A felső és alsó panelek, valamint a polcok ugyanolyan méretűek, szélessége megfelel az oldalaknak. Valamennyi rekesz nyitott lehet, vagy ha kívánság szerint néhányat füllel.

Az ajtó szélességének meg kell egyeznie a szekrény külső felületei közötti távolsággal, és a hossza megegyezik a szakaszt határoló két polc és a vastagság között. Miután a fából készült forgácslapokból megkapjuk a szükséges töredékeket, elkezdjük összeszerelni a szekrényt a fürdőszobában, ezt saját kezünkkel nem nehéz megtenni, a legfontosabb az, hogy a csavarokat előzetesen meg kell jelölni. Ezután fúrja le a lyukakat, igazítsa az oldalfal paneleket, és rögzítse őket bilincsekkel (ha nem állnak rendelkezésre, használhatja a maszkoló szalagot, és körbefedheti a falakat). A felső és az alsó panel alatt a lyukakat az élektől az MDF lap vagy vastaglemez vastagságának felével megegyező távolságra vágják.

A szekrény összeszerelése a fürdőszobába

Most elő kell készíteni a polcokat, amelyekhez lyukakat fúrt a végeiken a csavarok számára, és a fúrónak vékonyabbnak kell lennie, mint a csavar átmérője. A dübeleket kötőelemként is lehet használni, de a nagyméretű bútoroknál ez kevésbé megbízható. Miután összeszedte a fürdőszoba szekrényét, és saját kezével csavarja be a polcokat (ami eltávolítható a rekeszek belsejében, a lyukakba illesztett tiplikre helyezve), ideje gondolkodni a hátsó falon és az ajtókon. Ami a hátlapot illeti, lehet rétegelt lemez vagy vékony MDF lap. Rögzítse kisebb csavarokkal vagy vékony bútorgyűrűkkel, használhatsz zárójeleket is.

Az ajtókat ugyanabból az anyagból vágtuk le, mint a falakat és a polcokat. A hurkok felszereléséhez nagy kerek lyukakat fúrunk tollfúrókkal. A gondos jelölés után az oldalfalak belső felületére rögzítjük a szárnyakat csavarral. Csak a lábak (az alján) és a lógó hurkok tetején (a tetején) a szekrényen történő felszerelésére marad.

4 Hogyan kell forgó szekrényt készíteni?

A következő lehetőség, talán a legnehezebben építeni a saját kezével. Ez a padlószekrény más mobilitás lesz, mert az alsó részen a kerekeket telepítjük. Azonban a formatervezés azért is érdekes, mert minden rész, beleértve egy vagy két rekeszt is, az aljához képest forog. Ehhez összeszereljük az összes szekciót kis szekrényként, és magassága eltérhet.

Kerekesszékes szekrény

Minden (kivéve a legalacsonyabb) alapján egy lyukasztott fúró segítségével lyukakat készítünk a görgők számára, amelyeket gyakran nehéz fiókoknál használnak. A rögzítéskor 45 fokos szögben helyezze őket az oldalélekre. Az egyes panelek közepén (ismét, az alsó és a felsõ rész kivételével) fúrjon lyukat, és dugja össze a szekciókat hosszú csavarokkal, húzza meg azokat önzáró anyával rugós alátéttel.

Valeron78> Blog> Csuklós tükörszekrény a fürdőszobában saját kezével.

A fürdőszoba öltözõjét elvitték, úgy nézett ki, mintha eladnának, alapvetõen minden mélyen mély, kb. 10-13 cm, vagy fordítva nagy, kb. 30 cm, de valami szükség volt a szekrényben, a szükséges szekrény kb. 70x70x20cm volt, A lehetőségek nem voltak eléggé megfelelőek.
Ár példa

Az ötlet azért jött létre, hogy megcsinálja az egész boltot, és felmérje az összes összetevőt, becsülje meg, mekkora méret és ár van. Van értelme túlfizetni készen vagy vásárolni mindent "részekre", végül úgy döntött, hogy magunk csináljuk magunkat, és amire szükségünk van.

Mi vásárolt:
1. Bútor faforgácslap, 800x200x16 mm, fehér színű.
Ár 57 p./db. - 4 db.
2. Ruházati tükör, 35x70 cm
Ár 358 p. / Db. - 2db.
3. Bútor felfüggesztés 5.1a, 4 db.
Ár 24 p. / 4db. - 1 fel.
4. Mágneses tartó egy üveg homlokzatra MH01 / W
Ár 46 p. / 2db. - 1 fel.
5. Polctartó fedélzeten. 5,0x16 nikkel (12 darab)
Ár 18 p. / 12db. - 1 fel.
6. HG001 / Ni üveg homlokzat csuklópántja
Ár 56r./set - 2db.
7. MDF panel 7x238x2600mm Klasszikus hamu
Az ár 109 rubel / db - 1 db.

Mi volt elérhető és mit vásároljon:
1. Csavarja be a csavart. Az én esetemben, 8 darab. Ez egy hatszögű bútorcsavar, valószínűleg sokan látták. Válassza ki magának a méretet.
2. Hex kulcs a csavarokhoz.
3. Csatlakoztassa a PZ D5mm csavart. 8 db Az én esetemben a csavarok számától függ. Pénzt költenek, 40db - 16p. kb. Nem vettem, azt hittem, fehér házak vannak, fekete és barna maradt. Később vásárolok.
4. Rétegelt lemez a hátsó falhoz. Ez opcionális, a rétegelt lemez növeli a szerkezet merevségét, és ha hirtelen a szekrényt a csavarokkal való rögzítés után ferde lesz, akkor kiegyenlíthető.
5. Ceruza, vonalzó, fűrészgép, fúró / lyukasztó / csavarhúzó, különböző méretű fúrók.
6. 2 csavar és 2 műanyag csavar a szekrény falra történő rögzítéséhez
7. 4 önmetsző csavar a lombkorona számára, 2 db minden egyes lombkorona esetén.
8. 4 önmetsző csavar a mágneses tartóhoz.

Elkezdjük a jelölést, a tükör méretétől eltérünk, mivel a tükör sokkal nehezebb otthon vágni, mint egy fából.
Miután becsülte mindent úgy, ahogyan fog kinézni, 74 cm-t mért az oldalfalon levő faforgácslapon, és 70,5 cm-t a felső és alsó polcokon, majd fűrészelt. Fűrészelték a szokásos kis fűrészszalagot, hogy a laminált bevonat ne menjen át a szakállra. Valahogy nem terveztem kiállítani, de még unalmas volt, úgy döntöttem, hogy sosem tudom, mi lenne, ha valaki hasonló gazdaságot is szeretne :)

Az oldalfalon és az alsó és felső polcon a fúrás helyén jelzéseket készítünk, és fúrni kezdünk.

Hogyan készítsünk bútorokat a fürdőszobába saját kezűleg

Bármely egészségügyi berendezést, akár külön fürdőszobát, akár WC-vel kombinálva, fel kell szerelni legalább a bútorok minimális mennyiségével. Az ilyen típusú helyiségekben használt legnépszerűbb bútortermékek a szekrény, amely gyakran szerelt mosdó, fali szekrények vagy polcok, valamint egy szekrény a ruhanemű karbantartásához. A fürdőkészletek választékának választéka a szaküzletekben és a piacokon nagyon nagy, azonban a saját kezével kialakított belső tér több előnnyel jár, mint a kész tárgy megvásárlása.

Fehér fürdőszoba bútorok a skandináv stílusban

Öngyártott bútorok profi

A fürdőszobai bútorok saját kézből történő előállításának pozitív aspektusai között kiemelheti a következő szempontokat:

 • Költségmegtakarítás. Mint tudják, az anyagok ára nem kevesebb, mint a termék fele. A bútorok öntermelése segít jelentős mennyiségű pénzt megtakarítani.
 • A termék egyedisége. A belső elemek személyes létrehozása lehetővé teszi, hogy egy olyan darabot kapjunk, amely a tervezési munka egyik csúcspontjává válhat.
 • A képzelet hajója. Nincs korlátozás a bútorok megjelenésére és funkcionalitására.
 • Lehetőség arra, hogy bútorokat készítsen a nem szabványos helyiségméretekhez.

A tervezés és a bútor tervezés

A fürdőszobai bútorok optimális készletének, valamint a kialakításának és kivitelezésének meghatározásához több tényezőre is szükség van, beleértve a szoba méretét, általános stílusát és az otthoni kézműves pénzügyi lehetőségeit.

 • Tumba. A mosószerek és a napi tárolás egyéb háztartási csekkjeinek kényelmes tárolása nagyszerű éjjeliszekrény. A vízvezeték-egység területtől függően lehetőség van egy külön állvány felszerelésére vagy egy mosdókagylóval kombinálására. Az első esetben a bútorok nagy kapacitással rendelkeznek, míg a másodikban elrejti a szifon mosogatót és egyéb vízvezeték-kommunikációt.

Fürdőszobai szekrények jó hely a szükséges elemek tárolására.

A fürdőszobába nyíló polcok és állványok gyorsan megtalálhatják mindazt, amire szükségük van, de rendszeres és szép dekorációra van szükségük.

A fürdőszoba zöld szekrénye lehetővé teszi a szükséges dolgok, higiéniai cikkek és háztartási vegyi anyagok felszerelését

Minél inkább a design és annál nehezebb a kívánt funkcionalitás, annál nagyobb készség szükséges a mester számára a saját kezű fürdőszobai bútorok gyártásában. Ezért, ha az elemet először állítják elő, ne vegyen be összetett moduláris fejhallgatót.

Szükséges anyagok és eszközök

A fürdőszobában lévő bútorok fő követelménye a nedvességállóság. Ma a legnépszerűbb három legnépszerűbb anyag.

 • Vízálló farostlemez és forgácslap (farostlemez és forgácslap). A farostlemez gyönyörűbb és sokféle mintázattal rendelkezik. A forgácslemez jobban ellenáll a víznek, és könnyebben megmunkálható. A változat ezeknek az anyagoknak a kombinációjával lehetséges (az ügyben forgácslap, a homlokzatok befejeződése a DVP-től).

A fürdőszobai bútorok a laminált forgácslap és a nedvességálló MDF homlokzatai esetében

A műanyag esztétikus, könnyen tisztítható, és nem félek a nedvességtől

Az üveg tökéletesen illik a fürdőszobába, praktikus, nedvességálló, hihetetlenül vonzó

A fürdőszobai bútorok gyönyörűek, a legtöbb stílushoz illőek, de nem túl praktikusak

Fém tároló fürdőszoba

A kiválasztott kezelőanyagon kívül a saját kezű lakberendezési bútor gyártásához különféle fogyóeszközök (csavarok, szögek), kiegészítők (fogantyúk, zsanérok, zárak stb.), Valamint alapvető szerszámkészlet szükséges.

Szükséges anyagok, szerelvények és szerelvények

A fő eszközök közül kiválaszthatja a fúró vagy csavarhúzót, a kirakós játékot, a mérőszalagot vagy a vonalzót a mérésekhez. Ha a gyártás után a kész bútorokat festeni akarják, akkor szükség lesz egy sor szükséges festékkel és eszközzel (henger, ecset vagy szórópisztoly).

A mosogató alatti szekrények részletes terve

Gyártási eljárás

A mosdókagyló szekrények gyártására vonatkozó projekt magad

Térkép vágás részleteket szekrények alatt mosogató

Rajz a házi készítésű szekrény a fürdőszobában

Az első lépcső a bútorok gyártásában a saját kezével a jövő fejhallgatójának kialakítása. Ehhez meg kell mérni a helyiséget és meghatározni a késztermék telepítési helyét.

Kész készlet a fürdőszobában

Miután a méretre és anyagra döntöttek, össze kell szerelni alkatrészeket.

Mosdó és lucfenyő szekrény a fürdőszobában, kézzel készített

A vágások szigorúan a rajzok szerint készültek, mivel a vágás legkisebb eltérése a bútorok rossz megjelenését eredményezi, és sok tekintetben rontja a funkcionalitást.

Az asztali szekrények házi verziója a kagyló mosogató alatt, amely fából készült és extra lábakra került

A következő lépés az alkatrészek összeszerelése egyetlen struktúrába. A legkorszerűbb megoldások a modern kötőelemek (megerősítők, euro és magnézia). Ezután a tartozékok beszerelésre kerülnek.

Az a lehetőség, hogy két beépített mosdót készítsen saját kezével

A fogantyúk és a csuklópántok választása nem pénzt takarít meg, így a műanyag részekkel való jobb választás jobb, ha azonnal félretesszük őket (nagyon gyorsan használhatatlanná válnak). Az ideális választás a krómozott fém hardver, amely nem csak a megjelenést látja, hanem sokáig szolgálja a felhasználókat. A gyártás utolsó szakasza bélés és díszítés.

Lépésről lépésre fotó utasítások a szekrények gyűjtésére a mosdó alá a pulttal

Dekoráció és dekoráció

Házi készítésű kényelmes és praktikus fürdőszoba szekrény vízálló rétegelt lemezből

A befejezett bútorok végső megjelenése a házi kézműves fantáziájától függ. A legegyszerűbb megoldás a termékek polivinil-klorid filmmel való beillesztése.

Öntapadó fólia bútorok tervezéséhez a fa alatt

Az ilyen matricák köre nagyon nagy, ezért nem lesz probléma a szín és a díszítéssel. Egy másik pozitív minõség a PVC filmek ellenállása a nedvességnek, ami fontos az egészségügyi berendezés körülményei szempontjából.

Fürdőszobabútor dekoráció öntapadó fóliával

Kívánt esetben a készlet kézzel készített termékekkel díszíthető. A legfontosabb dolog az, hogy nem válnak időnként nedvességgel. Érdekes lehetőség egy háttérvilágítású tükör telepítésével, amelyet a szekrény ajtajára lehet helyezni a helytakarékosság érdekében.

A polcok díszítése a fürdőszobában decoupage technikával

következtetés

Bútor a fürdőszobában, kézzel készített: polcok, szekrény a mosogató és a tükör alatt

Gyönyörű és praktikus bútorok a fürdőszobában nem nehéz megépíteni magát. A manuális munka nemcsak lenyűgöző pénzt takarít meg, hanem egy egyedi alkotást is létrehoz, amely a belső tér igazi fénypontjává válik. A legfontosabb dolog az, hogy a vágy, az ötletek, a kis építési készségek és a szabványos eszközök. Nem szabad azonnal megragadnia a moduláris bútorok gyártását, jobb, ha egyszerű polcokkal kezdődik, javítja a készségeket az idő múlásával és összetettebb struktúrák felé halad.

Kézzel készített fadoboz a mosogató alatt az oldalsó polcokon

Kabinet a fürdőszobában saját kezűleg - választjuk és tervezzük

Minden lakásban és szinte minden magánházban van egy fürdőszoba, így nem lesz helyénvaló egy öltözőt elhelyezni a saját fürdőszobájába, hogy elhelyezni higiéniai termékeket és törölközőket benne.

Hogyan és honnan építhető egy fürdőszoba szekrény?

Először is meg kell határozni azt a helyet, ahol házi készítésű bútor lesz. Itt a lehetőségek meglehetősen korlátozottak, fel lehet tenni a padlóra vagy a falra függeszteni. Abban az esetben, ha van egy ablaknyílás a fürdőszobában, és valamilyen oknál fogva nincs rá szükséged, egyszerűen polcokat készíthetsz benne, ha persze ez az ablak nem megy az utcára, hanem a következő helyiségbe.

Házi Fürdőszoba bútorok

És, mint az eredeti változat - egy belső ajtó kombinációja szekrény, és ha a hely a fürdőszoba lehetővé teszi, akkor egy ilyen design a saját kezét formájában egy tolóajtó. A padlószekrények rendesek lehetnek, 4 pontra fókuszálva, vagy közvetlenül a falhoz rögzítő elemekkel, ha csak két láb támaszkodik a padlóra, amelyek a ház elején helyezkednek el. Külön említésre szorulnak a mosogató alá helyezett szekrények (lehetőleg felső vagy szélsőséges esetben fal). Ebben az esetben a vízvezetékek a falburkolat mögött vannak elrejtve, vagy a talapzaton belül a hátsó fal mentén helyezkednek el. Érdekes a helyiséget a fürdőszobában is használni, ahol számos alacsony modulot helyezhet el a padlóról a tál oldalára.

A legegyszerűbb lehetőség egy felfüggesztett, és ha az oldalfalak keskenyek, akkor akár a szokásos vágott gyalult táblákból is készíthetők. Emellett erre a célra megfelelő MDF és farostlemez, ezek az anyagok meglehetősen sűrűek, vannak speciális nedvességálló panelek. Azonban a faanyag impregnálás előtti megvásárlására nem kerül sor, ami betölti a pórusokat, és további tényezővé válik az öltözőnek.

Saját felfüggesztett változat készítése

A fogkefékhez és a fogkrémekhez, krémekhez, fésűkhöz és egyéb apróságokhoz elegendő néhány polc egy kis modulja, melyet sarokajtókkal kell bevonni. Ezt a designot gyakran nevezik az esetnek, miközben egy tükörrel kombinálható, a szárnyon belül vagy kívül. Azonban, ha a polcok üvegből készülnek, az ajtók tükröződhetnek, teljesen a tükrökből. De először is meg kell csinálnod a szekrényt, és ehhez deszkákat vagy keskeny sávokat kell keresned az MDF vagy a farostlemezen. Jelölje meg az oldalfalak, valamint az alsó és a felső panel hosszát.

Rögtön el kell döntenie, hogy elegendő távolság lesz-e az 1 vagy 2 polcok között, a távolságuk elegendő ahhoz, hogy a magas palackokat és tartályokat samponnal illessze. Ennek alapján meg kell határozni, hogy mennyi ideig legyen a falak szelvénye. A polcok már a ház felső és alsó paneljei vagy szélességüknek megfelelőek lehetnek, és a falvastagság kétszerese lehet rövidebb. Az ajtók az utolsó dolog, a méret szerint a ház, akkor lehet vágni az MDF vagy MDF lapok, vagy téglalap alakú keretek lehet összeszerelni a rudak és kötve keskeny szalagok, közel vagy kis időközönként.

MDF szekrény

A szekrény szerelése nyílt módon hajtható végre, vagyis úgy, hogy az oldalfalakat csavarokkal rögzíti a felső és az alsó paneleken, és az ízületeket ragasztó nélkül hagyja (csavarok bevonására is használható). A polcok ugyanazon módszerrel rögzíthetők. A ház és a rekeszek a sarkok segítségével belülről rögzíthetők, ebben az esetben a csavarok kívülről nem láthatók. De a legjobb megoldás az, hogy összeszereljük a shkánt (kör alakú tüskék), így maximális megbízhatóságot és tartósságot érhet el a szekrényben, és a kapcsolat rejtve marad. A panelek lyukakat fúrnak a gép egyik oldalán a sík szélén, a másik végén pedig. Ezután a ragasztót az egyik panel vaknyílásába öntik, és tüskéket helyeznek be, amelyek a másik rész lyukába vannak beakasztva, amelyeket szintén ragasztóval töltöttek be (szintén kenik a kötést).

A beállítható előtetőket nagyon pontosan kell felszerelni a függesztő modulra, amellyel a hajótestet a falra rögzítik. Belülről a felső panel alá vannak szerelve.

Külső fal keskeny szekrény MDF-ből vagy farostlemezből

A következő konstrukció bonyolultabb, bár az elv ugyanaz: az oldalfal azonos hosszúsága és szélessége. Mivel ez a szekrény definíció szerint nagyobb méretű lehet, mint egy "ceruza-doboz", a rekeszeket mélyebbre kell hozni, ami azt jelenti, hogy eléggé széles falakat vágunk MDF vagy MDF lapokból, ennek érdekében a táblák nem működnek. A felső és alsó panelek, valamint a polcok ugyanolyan méretűek, szélessége megfelel az oldalaknak. Valamennyi rekesz nyitott lehet, vagy ha kívánság szerint néhányat füllel.

Az ajtó szélességének meg kell egyeznie a szekrény külső felületei közötti távolsággal, és a hossza megegyezik a szakaszt határoló két polc és a vastagság között. Miután a fából készült forgácslapokból megkapjuk a szükséges töredékeket, elkezdjük összeszerelni a szekrényt a fürdőszobában, ezt saját kezünkkel nem nehéz megtenni, a legfontosabb az, hogy a csavarokat előzetesen meg kell jelölni. Ezután fúrja le a lyukakat, igazítsa az oldalfal paneleket, és rögzítse őket bilincsekkel (ha nem állnak rendelkezésre, használhatja a maszkoló szalagot, és körbefedheti a falakat). A felső és az alsó panel alatt a lyukakat az élektől az MDF lap vagy vastaglemez vastagságának felével megegyező távolságra vágják.

A szekrény összeszerelése a fürdőszobába

Most elő kell készíteni a polcokat, amelyekhez lyukakat fúrt a végeiken a csavarok számára, és a fúrónak vékonyabbnak kell lennie, mint a csavar átmérője. A dübeleket kötőelemként is lehet használni, de a nagyméretű bútoroknál ez kevésbé megbízható. Miután összeszedte a fürdőszoba szekrényét, és saját kezével csavarja be a polcokat (ami eltávolítható a rekeszek belsejében, a lyukakba illesztett tiplikre helyezve), ideje gondolkodni a hátsó falon és az ajtókon. Ami a hátlapot illeti, lehet rétegelt lemez vagy vékony MDF lap. Rögzítse kisebb csavarokkal vagy vékony bútorgyűrűkkel, használhatsz zárójeleket is.

Az ajtókat ugyanabból az anyagból vágtuk le, mint a falakat és a polcokat. A hurkok felszereléséhez nagy kerek lyukakat fúrunk tollfúrókkal. A gondos jelölés után az oldalfalak belső felületére rögzítjük a szárnyakat csavarral. Csak a lábak (az alján) és a lógó hurkok tetején (a tetején) a szekrényen történő felszerelésére marad.

Hogyan készítsek egy forgó szekrényt?

A következő lehetőség, talán a legnehezebben építeni a saját kezével. Ez a padlószekrény más mobilitás lesz, mert az alsó részen a kerekeket telepítjük. Azonban a formatervezés azért is érdekes, mert minden rész, beleértve egy vagy két rekeszt is, az aljához képest forog. Ehhez összeszereljük az összes szekciót kis szekrényként, és magassága eltérhet.

Kerekesszékes szekrény

Minden (kivéve a legalacsonyabb) alapján egy lyukasztott fúró segítségével lyukakat készítünk a görgők számára, amelyeket gyakran nehéz fiókoknál használnak. A rögzítéskor 45 fokos szögben helyezze őket az oldalélekre. Az egyes panelek közepén (ismét, az alsó és a felsõ rész kivételével) fúrjon lyukat, és dugja össze a szekciókat hosszú csavarokkal, húzza meg azokat önzáró anyával rugós alátéttel.

Az egyéni fürdőszobai bútorok megcsinálják magukat

Kényelmes bútorok a fürdőszobában szükséges elemek elrendezése bármely lakás. A mosdókagyló, a gyógyszerek és higiéniai cikkek (rendező) fali polcai vagy a mosdók és mosószerek tárolására szolgáló fürdőszoba nagyméretű szekrényei mind megtalálhatók a bútorüzletekben, de a megfizethető ajánlatok nem mindig felelnek meg az ügyfelek tervezési és méretbeli kívánságainak. vagy - ami a legfontosabb - költség. Abban az esetben, ha ön egyéni megközelítés támogatója, saját fürdőszobai bútorokat készíthet. Időbe fog telni és egy bizonyos munkaterületet, de a munka megfelelő teljesítményével az eredmény minden nehézséget igazol.

Bútor a fürdőszobában

A bútorok kialakítása és célja a fürdőszobában csak a rendelkezésre álló hely és a saját képzelőereje korlátozza. A leggyakoribb és leggyakrabban használt modellek:

 • rendező - falra szerelt szekrény tükörrel és polcokkal a mosogató fölött
 • szekrény a mosogató alatt a pulttal
 • padlószekrény háztartási készülékek beágyazásához (mosógép)
 • nagy méretű szekrény ruhák, ruhák és ruhák tárolására

A bútorok mindegyikének saját egyéni funkciója van. Amikor saját fürdőszobájával tervezi a fürdőszobai bútorokat, figyelembe kell venni a terhelést, amely a használat során a padlóra és a polcokra esik. Például a mosogató alatti szekrényt vagy a szekrényt egy mosógép számára nagy biztonsággal kell összeállítani. Ez vonatkozik mind az anyagok kiválasztására, mind a merevítők helyzetének kialakítására, és később használt kötőelemekre.

Egy kézzel készített tükörrel ellátott csuklós szekrény kisebb terhelést vesz igénybe, de közvetlen feladata az, hogy a minimális mennyiségű "ezer apróság" számára maximális tárhelyet biztosítson. Ezért a szervező falai általában keskenyek, de nagyszámú (5-7) kis polcot helyeznek be. Az esztétikai megjelenés és az összes szekrény jobb funkcionalitása érdekében jobb az ajtók kialakítása.

A vászonszekrényhez és szekrényekhez fontos, hogy nagyméretű fiókok legyenek. A dobozok falainál azonnal több lyuknak kell lennie 10-12 cm átmérővel a jó szellőzés érdekében. A sima mozgáshoz a legjobb, ha a blokk hosszanti sínjei közelebb kerülnek az építéshez.

Tervezés és rajzok

A szekrény vagy a szekrény elkészítése előtt nagyon pontos méréseket kell végezni. Ahogy a tapasztalat azt mutatja, a fürdőszobában leggyakrabban nagyon kevés hely van a nagyszámú rögzített elemekkel (fürdőszoba, csövek, falak, mosdókagyló, WC), így a 10-15 mm közötti méret közötti eltérés kritikus lehet.

A bútorok tervezési lehetőségei csak három:

 1. válasszon egy megfelelő modellt a bútorszalonban és másolja a rajzot
 2. megtalálja a kész összeszerelési rendszert az interneten és állítson rá anyagokat
 3. teljesen rajzolja az architektúrát (kézzel vagy 3D-s szerkesztőben)

Annak ellenére, hogy a rajzok amatőr szinten zajlanak, nagyfokú pontosságra és pontosságra van szükség a megvalósításhoz. Figyelembe kell venni, hogy később szükség lehet a fűrészüzletre vagy a kiskereskedőre, ha anyagot és kiegészítőket vásárol. A félreértések elkerülése és nem túl sokat fizetni, ellenőrizni kell a rajzok pontosságát miután befejezte a munkát. A bútorok részleteinek kiszámítása a legmegfelelőbben történik külön és nagy formátumban. Ez segít elkerülni a zavart.

Az anyagok kiválasztása

A piacon ma nagy mennyiségű különböző anyagot talál, de nem mindegyik alkalmas a fürdőszoba bútorozására. A szoba legfontosabb pillanata természetesen nedvességállóság. Az anyagnak nemcsak ellenállnia kell a folyamatosan nedves levegőnek, hanem a víz behatolására is. Így a legfontosabb dolog, ami a fürdőszobai bútorokat egy megfelelő impregnálással, műanyaggal és üveggel ellátott fa.

A műanyag könnyen kezelhető, de törékeny, puha és nem mindig esztétikailag kellemes anyag. Ezt nem a szerkezeti kerethez, hanem a segédelemekhez kell használni. Üveg is nagyon törékeny, míg nehéz. Ezenkívül az üveg rögzítése viszonylag nehezebb, mint más anyagok. Jobb, ha polcokra vagy ajtókra használják.

A kerethez használható fa, valamint a struktúra összes részlete a következő formában jelenhet meg:

 • rendes fedélzet (fenyő, nyír, stb.) olcsóbb, de hosszabb a nyers lapok feldolgozása, ezek nehezebbek és a kívánt szélességű üresek nem mindig állnak rendelkezésre
 • rétegelt lemez. A megfelelő polírozás, impregnálás és lakkozás révén ez az anyag jól használható minden bútorhoz, beleértve a fürdőszobát is. Az egyetlen mínusz az, hogy kezdetben a rétegelt lemeznek mindig saját fa színe van, és a festménye további munka.
 • laminált forgácslap (forgácslemez) nedvességálló varrással. Optimális az ár és a különböző virágok anyaga. Enyhén elveszíti a rétegelt lemezeket a merevségben, de a megfelelő konstrukcióval ez nem számít

Külön figyelmet érdemel a asztal. Anyagok gyártásához - karton, forgácslap, műanyag vagy kő. Ez a legfunkcionálisabb elem, ezért biztonságos rögzítéssel kell rendelkeznie és nagy szilárdsággal kell rendelkeznie.

A kiválasztott anyagok vastagsága a rajz alapján. Figyelembe kell venni, hogy a rendező vagy állvány tartószerkezeténél jobb, ha 15 mm-es rétegelt lemez, 20 mm-es forgácslemez választja. A polcok, ajtók és fiókok ellenben a legjobbak a vékony lemezekből (5-10 mm), hogy csökkentsék a szerkezet súlyát.

A levágott darabok önállóan vagy megrendelhetők a boltban. Saját előkészítéshez egy kirakós játékra lesz szüksége. A laminált faforgácslemezzel végzett munka során jobb ragasztóval ragasztani a lamináló réteget, és vágószalaggal vágni. Ezután elkerülhető a felosztása.

A tartozékok kiválasztása

A szerelési és funkcionális részek kiválasztása nem kevésbé fontos, mint az anyag kiválasztása. A rögzítő keret a következők segítségével végezhető el:

 • körmök. A legegyszerűbb, de kényelmetlen lehetőség. A konstrukció nem választható, és idővel lazul.
 • önmetsző csavarok. Ez a lehetőség kényelmesebb és megbízhatóbb, de nem nagyon esztétikusnak tűnik.
 • megerősítések (speciális bútorcsavarok). Ez a legjobb szerelési lehetőség. Kisebb átmérőjű furatokat kell fúrni a kofermatok alatt. Ez a design kényelmesen szétszerelhető és jól néz ki.
 • minifix (excentrikus esztrich). Nehéz rögzítés, amely a készítmények további előkészítését igényli. Szüksége lesz egy tollra, hogy fúrjon egy poharat. Plusz ilyen csatolás - láthatatlan a keret külső oldalán

További rögzítéshez néha a sarkokat, a fából készült tüskéket és a vízálló ragasztót kell használni. A fürdőszobában szükséges bútorok szükséges funkcionális elemei:

 • fogantyúk ajtókhoz és fiókokhoz. Jobb a fém vagy műanyag kiválasztása, könnyebben tisztítható a szennyeződéstől;
  lábak és fali tartók. A keret közvetlenül a padlóra helyezése nem ajánlott. A rendezőt a falhoz rögzítheti dugókkal, csavarokkal, horogokkal vagy összetettebb konyharögzítő dobozokkal
 • ajtókeretek. Használjon csuklós hurkot, kellemes ergonómiát nyújt, bár drágábbak
 • hosszirányú vezetők. Jobb, ha a dobozokat a hosszanti sínre helyezzük, még közelebb is, hogy simán és teljesen nyíljanak
 • polc támogatás. A kis sarkokat üvegekkel lehet használni, a hagyományos fém csapok jobban néznek ki a fából.

A kozmetikai cikkekből sarkokat vásárolhat, hogy eltakarja a keret és a szalagok ízületét a farostlemezek darabolásához.

Bútorok összeszerelése üres falakból

A szerkezet összeállításához fúró, kompakt csavarhúzó (vagy hagyományos csavarhúzó), néha kalapács és csavarkulcs szükséges. A ruhásszekrény (ronggyal, kartonpapír) elkészítése előtt jobb, ha valamit fel kell tenni a padlóra, hogy ne sérüljön a munkadarab. Mit kell figyelni:

 • a fürdőszobában az ízületek a kereten (különösen az asztallap alatt) és a falnál jobb, ha ezenkívül szilikon tömítőanyaggal
 • a keret összeszerelése előtt minden lyukakat fúrni kell
 • a rögzítési pontokat 1-2 napos használat után újra meg kell húzni, hogy biztosítsák a felületek sűrű csiszolását

Az anyag, a kötőelemek és a részegységek, valamint az összeszerelés jellemzőinek megválasztásával kapcsolatos egyszerű javaslatokat követően a lehető legrövidebb idő alatt képes lesz saját kezűleg szervezőre, polcokra, állványra, padlószekrénybe vagy fali szekrénybe vinni a fürdőszobába. Meg kell jegyezni, hogy az áron olcsóbb lesz, mint a késztermék, de nem számíthat az erős megtakarításokra. Jobb anyag és kiegészítők kiválasztása a leginkább kényelmes használathoz, és nem pénzt takarít meg.

Csináld magad - Hogyan csináld magad?

Hogyan csinálj valamit magaddal, a saját kezeddel - az otthoni mester honlapján

A fürdőszoba tükörrel ellátott kabinet csináld magad (fotók és rajzok)

Hogyan készítsünk egy do-it-yourself fürdőszoba szekrényt

Nem egyszerű a piperecikkek kis fürdőszobába helyezése, különösen egy nagy család számára.

Egy jó tükrös, tiszta lógó szekrény jó megoldás.

A szekrény gyártásához a fürdőszobában a saját kezével van szükség

 • Laminált forgácslap 15 mm vastag
 • 6 mm-es rétegelt lemez
 • Shtapiki - 3.2 pog. m
 • Üveg vagy akril (plexiüveg) lapok
 • Zongora hurkok
 • fogantyúk
 • Mágneses rögzítés
 • Polctartók
 • Dugók 0 6 mm
 • 6 mm-es rétegelt lemez
 • A szegecsek 19 mm hosszúak a rögzítéshez
 • festék
 • Kabinetszekrények
 • Csavaros fűrész vagy fémfűrész
 • Bow mini-fűrész vagy kirakós játék
 • kalapács
 • csavarhúzó
 • Összecsukható mérő és négyzet
 • elektromos fúrógép

Szekrény fürdőszoba tükörrel

A fürdőszoba formája és mérete nagyon eltérő lehet, ami meghatározza a szekrény méretét. Ez utóbbi függ attól is, hogy rendelkezésre áll-e szabad hely a mosogató feletti falon. Jobb, ha egy kis szekrényt tervezünk egy ajtóval és nyitott alsó polc nélkül (1. A szekrény lehet egy vagy két ajtó, és annak érdekében, hogy tiszta legyen, nem rossz, hogy cserélhető polcok benne.

Annak érdekében, hogy magas elemeket helyezzen el az öltözőben, azt javasoljuk, hogy korlátozza magát egy vízszintes polcon. Az alsó részen nyílt polc szappantartályok, fogkrémek és egyéb apróságok számára.

Nyissa meg a nyitott polcot a szekrény bal és jobb oldalán. Az acél fali zsanérok vagy rejtett konzolok biztosítják a szekrény rögzítését a falon. Fontos, hogy a tükör szigorúan a mosogató felett helyezkedjen el. A polcok rendes vagy akrilüvegből készülhetnek az üvegműhelyben. A polcok mérete viszonylag kicsi, ezért javasoljuk, hogy az edzett üvegből rendeljenek - ez biztonságosabb. Az otthoni elsősegély-készletnek értelme rendezni a kis osztályát, és ha nem zárja ki a gyerekek számára, hogy hozzáférjenek hozzá, akkor a zárral ellátott ajtó felesleges lesz.

A szekrényben van egy rekesz, ajtó nélkül, tükörrel a hátsó falhoz, és egy lámpa az utóbbi felett. Néhány lámpacsalád szintén rendelkezik foglalattal. Hasznos lehet elektromos készülékekhez - hajszárító, elektromos borotva vagy újratölthető fogkefe. A nyitott rekeszben állványt állíthatunk be, például a színezett plexiüvegből. A szekrény testére ajánlott laminált 15 mm-es forgácslapot használni, a hátsó falra pedig 6 mm vastagságú vízálló rétegelt lemez. A forgácslemezek egyes részei ragantami ragasztóval készülnek. A szekrény felszínén vízhatlan festéket kell használni. Csatlakoztasson egy szekrényt a falra lehet lógni.

A fürdőszoba bútorozásának technológiája

Először vágja el az AE forgácslap részeit. A részlet W 6 mm vastag rétegelt lemezből készült (lásd az anyagokat), és a K részek üvegből vagy plexiüvegből készültek (2. Az A és B részek elülső sarkai egy csuklós mini-fűrész vagy kirakós ollóval vannak lekerekítve.

A szekrény testének összeszerelése a fürdőszobában

A polc támaszainak a C és D részekhez való rögzítésével a ház összeszerelésére kerülhet. Ehhez az A, B és D részeken jelölje meg és fúrja be a lyukakat a 6 mm-es dugókhoz. Először a dugókat a C és D részek lyukakba helyezzük a ragasztóra, majd a B és D részeket összeragasztjuk, és a B részt behelyezzük a B. részen hornyolt horonyba. Ezután az A részek csatlakoztathatók a B és G falakhoz. fából készült bélés alá őket.

A fürdőszoba szekrény hátsó falán

A hátsó fal oldalsó éleinek az oldalfalak külső felületével egy síkban kell lenniük. A szerkezet merevebbé tétele érdekében javasoljuk, hogy a hátsó falat sík fejű csavarokra a G. válaszfalra rögzítse.

Fény és szekrény illeszkedik

Az ajtók lógnak a zongorák, amelyek vágják a hosszában. A mágneses rögzítésnek pontosan kell lennie

illeszkedjen az ajtóhoz rögzített párosítással. A lámpát úgy kell megválasztani, hogy megfeleljen a fürdőszoba belsejének. A gyártó utasításainak megfelelően előállított lámpa felszerelése.

Üvegezés

A panelek fogkefeinek gyártásához a plexi lyukak 010-12 mm. A P betű (pl. A munkaállvány peremén) plexiüveg lapozásához

hő, lefedve a szövet többi részét alumínium fóliával. A fogkefe állványa opcionális, egyszerűen tükörrel helyezze az irodába, hogy bármikor tisztíthassa.

Beépített szekrények a mosdó mögötti WC-ben: a gyártási típusok és a gyártási részletek

A fürdőszoba és a fürdőszoba helytakarékosságának kérdése szinte mindenkiben megkezdi a javítást, vagy csak kényelmet kíván. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a WC-k mögötti fal a leggyakrabban szabad, kivéve, ha egy kazán foglalja el, és egy kis területre a maximális szabad területet kell használni. Erre a megoldásra kiváló megoldás a mosdó mögötti beépített szekrény.

A csúnya vízcsövek és számlálók bezárásának képességén túl törölközőket, toalettpapírt, mosószereket és másokat is tárolhat.

Méretek és formatervezés

Az ilyen szekrények számára számos lehetőség létezik:

 • A mennyezettől a padlóig terjedő szekrény jó a kommunikációhoz való maximális hozzáférés szempontjából, továbbá további kivehető polcok is elhelyezhetők benne;
 • Kis nyitány - a számlálók elrejtésére tervezték, ha még mindig a kommunikációra gondolsz, akkor gondoskodnod kell a csővezetékek állapotáról;
 • Átlagos méret (például: 50x70 cm) - hozzáférést biztosít a mérőhöz, lehetővé teszi több polc felszerelését;
 • A csempe alatt - a méret a csempe függvénye.

A típusok típusai

A wc-k különféle szekrényei lehetővé teszik, hogy a lehető leghatékonyabban használják a mosdó mögötti szabad helyet:

 • A lábakkal ellátott szekrény az alapvető követelmény, hogy a szélesség ne legyen nagyobb, mint a hordó;
 • Fali szekrény - akár a falba is beépíthető, akár a WC-hez is felakasztható;
 • A vécé szekrény egyfajta szekrény, amelyet csövek vagy berendezések elrejtésére terveztek egy vécécsészéhez, amely könnyű hozzáférést biztosít a háztartási gépekhez és eszközökhöz.

Gyártási anyagok

A piac a befejező és építőanyagok széles skáláját kínálja. Ezért fontos, hogy a helyes választás legyen, hogy olcsó, de ugyanakkor magas színvonalú legyen. A szerkezetek gyártásához különböző anyagokat használhatunk.

 • Gipszkarton. Ez az anyag vízálló, és ez a legfontosabb dolog, amire figyelni kell. Olyan váratlan helyzetekben, amelyekből senki sem lehet biztosítva (szomszédok elárasztják, csövek balesete), egy ilyen szekrény nem fog szenvedni, és a javítás szükségességének megszüntetése után nem lesz. Az ilyen típusú szekrény mozaikokkal, rajzokkal és dekompozícióval díszíthető.
 • Rétegelt lemez - a szerviz élettartama kevesebb, mint az előző lehetőség, de olcsóbb.

Beépített szekrény a fürdőszobában - a legjobb tárolórendszer egy kis helyiségben

A fürdőszoba 85-ből 100-ból nagyon kicsi. További 10-13% esik egy közepes méretű helyiségre, a fennmaradó 2% pedig luxus apartmanok gazdagsága, ahol már nem szoba, hanem fürdőkomplexum.

A beépített szekrények az univerzális és leginkább jövedelmező megoldás minden típusú helyiséghez.

Szükségem van egy ilyen dologra a fürdőszobában?

A beépített kialakítás fő jellemzője az állóképesség. A moduláris vagy szekrénybútoroktól eltérően, a szétszerelés után nem telepíthető más helyre. A betöltést, a szárny méretét, a keret elemeit, ha voltak, bizonyos nem szabványos méretekre tervezték, és figyelembe véve a falak és a padló egyedi jellemzőit, rendszerint az érdességük mértékét.

Hívni ezt a hátrányt nagyon nehéz - ez a minőség minden beágyazott szerkezet, nem csak a bútorok.

Mi a kényelmes beépített szekrény a fürdőszobában?

 • Foglalkozik a fel nem használt tér - résekkel, sarkokkal, kiugrásokkal és így tovább. Ugyanakkor a tartalom nem különbözhet a testmodelltől.
 • Rendszerint az összes helyet foglalja el - a padlótól a mennyezetig, vagyis a terület legnagyobb részét kihasználja. És egy kis falikellék opciója elvégzi a fali szekrény minden funkcióját.
 • Bármilyen módon készült: tükrözött szárny behelyezésekor a nagyméretű tükör jelenlétét biztosíthatja a fürdőszobában, kivéve a mosogató felett. Az üvegen történő fotónyomtatás vagy a klasszikus kialakítású ajtó kiválasztása révén hangsúlyozhatja a tervezési döntést. És elrejtheti a szekrényt a panel mögött, ami pontosan reprodukálja a fal végét.
 • Beépített szekrény - a legjobb hely a kommunikációs és vezérlõberendezések befogadására.
 • A konstrukció magától is meg tudod csinálni: a legtöbb munka itt nem kapcsolódik az alkatrészek gyártásához, hanem a felületkezeléshez.

A következő videó bemutatja a beépített szekrények előnyeit a fürdőszobában, és mennyire kényelmes elrejteni a szaniterberendezést:

Különféle termékek

A beépített szerkezet formáját és tartalmát az építészeti jellemzők határozzák meg. A tervezés - és ez valójában csak a szárnyra vonatkozik - a stílusnak megfelelően választják ki.

A töltés szabványos: az alsó rekeszben van egy mosodai kosár, a központban rendszerint két fiók van elhelyezve, a felső részét pedig a polcok foglalják el.

Beépített szekrény fürdőszoba mosógéppel

Egy rést

Az ilyen alakzatok a helyiségben, például egy bizonyos építészeti projekt eredményeként vagy egy nagyszabású átalakítás eredményeképpen jelennek meg.

 • Niche helyett jelzálogos ablak vagy szellőzőnyílás - a fürdőszoba és a WC között, a konyha és a fürdőszoba között. A nyílás kicsi mélységű, a fürdőrész felső részén helyezkedik el, így a falikárpit alternatívájaként való használatára utal.
 • Egy kapu nyitható ajtóval. Javasoljuk, hogy szó szerint 1-2 sor téglát helyezzen el úgy, hogy a fülke a lehető legnagyobb legyen, és helyettesíti a padlót. A mélység kisebb lehet, mint a standard 32 cm, a legtöbb tartozék még mindig megtalálható.
 • Konstruktív - vagyis a projektben rejlő. Ez általában akkor következik be, ha egy szellőző doboz egy lakáson keresztül történik. Ennek eredményeként egy kis helyiségben, mint egy konyha vagy egy fürdőszoba, egy keskeny terület jelenik meg a doboz és a fal között. Néha nyílt zuhanyzó van elrendezve itt, ha a körülmények megengedik, de gyakrabban ez a terület könnyebben tölthető polcokkal.
 • A fülke mesterségesen is kialakítható - pl. Egy nedvességálló gipszkartonból készült válaszfal felszerelésével. Ebben az esetben egy kis világító szekrénybe is építhet.

Beépített szekrény a fürdőszobában

Szög típusa

Ellentétben állomásozó társaikkal, teljesen le kell szedni őket, hogy átkerüljenek egy másik helyre, és valószínűleg más szögben nem alkalmasak. Nagyon gyakran a sarokpolcok ennek az elvnek megfelelően vannak beállítva, de nyílt szerkezeteknél a textíliák vagy a szennyezett ruhák gyorsan nedvesednek.

 • Sarok kialakítása - ugyanazok a háromszögek keresztmetszetben, amelyeken egy szárny található, amely védi a dolgokat. A keret és az ajtó mellett a mennyezetre is szüksége van. Elvileg a design fel lehet emelni a mennyezetre, de a polcok olyan magasak a fürdőszobában, hogy nem használják.
 • A beépített szerkezetek ritkán fordulnak elő trapéz alakúak, mivel nem vesztesek: a hátsó falak hiánya, amelyek már a legolcsóbb anyagból készülnek - farostlemez, megkülönbözteti a testtől.

Beépített szekrény a mosógép fölött

Radius modellek

Csak tágas fürdőszobákra van felszerelve. A kisebb helyiségekben lévõ ajtókhoz nincs hely, és egy nagy teremben érdemes egy szekrényt elhelyezni sugaras homlokzatokkal.

Beágyazható egy meglévő résszel, egy sarokban, egyenes fal mentén vagy egy sarok és egy fal megragadása révén. Az önkényesen görbületi formának köszönhetően az építkezés kombinálható bármilyen vízvezeték- és mosógéppel, sőt az elegáns homlokzat mögött is elrejtheti.

A radiális szekrények megjelenése természetesen nagyszerű. A fürdőszobák esetében azonban külön töltőanyagokat és tartozékokat kell kiválasztani. Érdemes megemlíteni, hogy ez a legdrágább megoldás.

Dupla ruhásszekrény a fürdőszobában

Árpolitika

A beépített szekrény alapértelmezés szerint egyéni végrehajtást jelent. És nem csak a szárny megjelenésére vonatkozik, ebben az esetben csak a méret változik, hanem a keret mérete, az elemek száma és a töltés.

Ha a fürdőszobát és a bútorokat hosszabb ideig használják, akkor a szekrénynek, még a beépített anyagnak is megfelelőnek kell lennie: MDF vagy faforgácslap vízálló impregnálással. Ezért a termék ára kissé magasabb lesz, mint az ugyanazon designé, például a folyosón.

A beépített modell keretből, töltésből és ajtóból áll. A három komponens anyaga és kialakítása, valamint a méretek meghatározzák a költségeket.

 • A keret antiszeptikus vegyületekkel kezelt hagyományos fából készült fa. Bizonyos esetekben csak egy keretre van szüksége a szárny alatt, és ha az ajtó csúszik, akkor anélkül is megteheti. Ebben az esetben a fiókok polcai és útmutatók közvetlenül a felületre vannak rögzítve.
 • Töltés - rendszeres polcok, fiókok, fiókok, mosodai kosár. Az elemek szabványosak, csak méretükben változhatnak, sőt még csak enyhén is. Azonban egy nagy értékű szekrény tartalmazhat olyan nem szabványos cellákat, mint a mosógép rekesz, a fűtő tartály és mások.
 • Az ugyanolyan kivitelű ajtó - csuklósan olcsóbb lesz, mint a csúszás. Ezenkívül az utóbbit a padlóba kell szerelni, ami nem mindig lehetséges. A fürdőszobában javasoljuk, hogy az MDF-től akrillal vagy akrilfóliával válasszon opciót, ami megbízhatóbb. Több elegáns, de drága modellek üveges és tükörbetétekkel.

Ha a cél nem az, hogy gondoskodjon a beépített szekrényről, hanem éppen ellenkezőleg, hogy elrejtse a szeme elől, akkor a legegyszerűbb ajtó, amely illeszkedik a falhoz vagy illeszkedik a falhoz.

Még a megközelítőleg a modell költségeit sem lehet felhívni. Elképzelni, hogy egy adott projekt mennyibe kerül, kapcsolatba kell lépnie a bútorgyártóval, legalábbis telefonon, vagy használnia kell az online számológép egyikét a cég weboldalán.

Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, beágyazhat egy igazán tágas és elegáns szekrényt, mint a következő videóban:

Beépített szekrény a fürdőszobában csináld magad

A folyamat két szakaszra oszlik: a fülke feltöltése és a szárny felhelyezése. Szükséges a rés méretének pontos mérése és felkészítése a munkára.

Ha a fülke a nyílás lefektetésének eredménye, akkor a lejtőket ki kell egyenlíteni és vakolni kell, amennyire csak lehetséges. A nedvességálló gipszkarton és a festék falát át tudja vinni. Támogatást és háttérképeket használnak, de csak nem szőttek. A színeket a fürdőszoba stílusának megfelelően kell kiválasztani, és nem azért, mert az ilyen vágás a javítás után maradt. Ha ez a módszer nem lehetséges, akkor jobb, ha a festett gipszkartonra tér vissza.

 • A fülke sekély mélységében a keret általában nincs felszerelve, emellett ebben az esetben a fiókokat sem használják. A mosodai kosár vagy álló helyzetben van, vagy rögzített a csuklós ajtón: ebben az esetben a szekrényben lévő szekrényt nem egy, hanem két ajtó zárja el.

Ha a kapacitás súlyos, keretet kell készíteni, majd fel kell szerelni a polcokat. Ezután a tervezés stabilabb lesz, mert a terhelésnek többet kell elviselnie.

Ebben az esetben a dobozok elrendezése. Számukra a kerethez rögzítenek sínek, amelyekhez a vezetők fel vannak szerelve.

 • Ha a polcokat kivehetjük, akkor egyszerűen csak a támasztókra illeszkednek. Ha helyhez kötött, majd rögzíti a bútorok sarkát.
 • A keret és a töltés méretei nagyon egyediek és a réstől függenek. Azonban, annál könnyebb a falak itt, annál könnyebb lesz felszerelni a szekrényt.
 • Az ajtó rendelhető vagy vásárolható kész méretű. Nem szükséges a milliméter méretig való teljes megfelelés, mivel a szárny nem a nyíláson, hanem a nyíláson van felszerelve.
 • A nyílás oldalai rögzített forgácslap vagy MDF a mennyezetre vagy a rés magasságának megfelelő hosszúságúak. Az utóbbi esetben a felső bárra van szüksége - a szépségért.
 • Ajtópántok - a szokásos "békák" a kész kerethez vannak rögzítve, majd az ajtó rögzítve van.
 • A panelajtót függetlenül levághatjuk a megfelelő méretű forgácslapból vagy MDF lapból, vagy rendelhetünk anyagvágást és szegélyezést.
 • Ha egy kosárral ellátott ruhadarab van a projektben, akkor a szárny kisebb lesz és rögzítve van. A nyílás alján a jelzálog a pántok alá van szerelve, majd a "doboz" homlokzata csatlakozik hozzájuk.

Rendelkezhet, vagy készíthet fiókkosárat a fülke méretének megfelelően: ebben az esetben útmutatókra lesz szükség. Ez a lehetőség azonban csak akkor lehetséges, ha a fülke a padló szintjén végződik.

Fotók beépített szekrények a fürdőszoba belsejében

Beépített szekrény a fürdőszobában - a legegyszerűbb megoldás. A kapacitás sok esetben nem kevesebb, mint egy hagyományos padló vagy falra szerelt modellé, és egyáltalán nem foglal helyet. Ugyanaz lehet, amit a lélek kíván.