Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszobai képernyő

Hányszor járt el igazságos felháborodás a lelkedben, miután valaki a családodból öntötte az egész fürdőszobai padlót a vízkezelések során? Nem számít, mennyire óvatosan próbáljátok megmosni, a vízcseppek mindig hűtlenül esnek a fürdő falaira és padlójára, nedvességet okozva. Ez valóságos veszélyt jelenthet az egészségére nézve, nagyobb a esély arra, hogy a nedves padlóra csússzon és súlyos sérülést okozzon.

Valaki megpróbálja megoldani ezt a problémát a fürdőszobai különleges függönyökkel. De ezek a függönyök általában olcsó és ízetlenek. Ráadásul ha véletlenül megérinti őket, kellemetlenül tapadnak a testhez. Kiváló alternatíva lehet a fürdőszoba fürdőszobájának képernyője.

Ezeket az egyszerű, de ugyanakkor megbízható konstrukciókat évszázadok óta használják az egész világon. Természetesen az idő múlásával a design és az anyagok fejlettebbek. Ebben a cikkben elmondjuk mindent a fürdőszobai képernyőkről, és segít kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb képernyőt.

anyagok

Korábban a fürdőszobában lévő képernyőket nem annyira használták, hogy a falakat és a padlót a nedvességtől kizárólag esztétikai okokból védjék. Az ilyen képernyők fából készültek, és a fürdőszobát kellett díszíteni, megvédve azt a személyt, aki mosolygott a kegyetlen szemekből.

Most, a fürdőszoba képernyők többnyire két anyagból: üveg és műanyag.

polikarbonát

A polikarbonát sokoldalú anyag, amelyet az elmúlt években mindenütt alkalmaztak, az üvegházak és tetők építésétől a lencsék és kompakt lemezek gyártásáig.

A polikarbonát a következő előnyös fizikai tulajdonságokat vonja maga után:

 • Hőálló és ellenáll a nagy hőmérsékleti cseppeknek is;
 • Nagy szilárdsággal és szívóssággal rendelkezik, ezért nem kell attól tartania, hogy véletlenül kettéosztja a képernyőt és megsérül a vízkezelés során;
 • A polikarbonát ellenáll a vegyi anyagoknak, így könnyen tisztítható;
 • Polikarbonát - könnyű anyag és szerkezete kiderül majdnem súlytalan;
 • Könnyen telepíthető, mivel a műanyag hajlítások és a felszedés vagy karcolás valószínűsége a telepítés során többször kisebb, mint az üveg beszerelésekor.

Mindezek a tulajdonságok ideális anyagok a fürdőszobában. Ráadásul a műanyag képernyők általában sokkal olcsóbbak, mint az üvegek.

üveg

Az üvegtábla használatának előnyei:

 • Az üveg ellenáll az agresszív környezetnek;
 • Higiénikus, nem rothad, és nem alkot mikrobákat és penészgombát rajta;
 • Az üvegszűrők alacsony hővezető képességgel rendelkeznek;
 • Élettartamuk jóval magasabb, mint a műanyag képernyőké;
 • A festett képernyők kiválasztásánál meg kell jegyezni, hogy az üvegablakok festése sokkal fenntarthatóbb.

Az átlátszó üvegablakok tökéletesen illeszkednek a fürdőszobai belső térbe, és egyedi fényt játszanak, amit más anyag nem ismételhet.

Tervezési osztályozás

Minden képernyő két nagy csoportra osztható: mobil és helyhez kötött.

Mozgatható képernyők a fürdőszoba oldalán helyezkednek el, és a fal közelében vannak elhelyezve.

Tervezés szerint az ilyen képernyők a következőkre oszthatók:

 • Keret - speciális műanyag vagy fém keret, amely lehetővé teszi vékonyabb üveg vagy műanyag használatát. Az ilyen minták tartósabbak és megbízhatóbbak, és nem engedik, hogy a padlón esik egy csepp nedvesség.
 • Keret nélküli képernyők. Rendszerint a gyártás során vastag edzett üvegt használnak. A leggyakoribb a fürdőkád felét fedő, a sima, lekerekített sarkokkal rendelkező képernyő modellje. Szintetikusnak is nevezik őket.
 • A kombinált vagy többszelvényes képernyők, amint azt a név is jelzi, ötvözik a fent bemutatott kétféle struktúrát.
 • A képernyők is lehetnek integránsak és összetettek.

A használt szelepek típusától függően a képernyők:

 • Nyitás - amelyben egy vagy több szárny kinyúlik a kifelé.
 • Csúszás - amelyben a görgő egyik ajtója félretolódik, vagy a két ajtó különböző irányban mozog.
 • Összecsukható - az ajtók, amelyek a csuklópántokra vannak hajtva.

Az ajtónyitással járó első lehetőség nem a legmegfelelőbb, és csak nagy területű fürdőkhöz alkalmas.

Szerep a tervezésben

A képernyő nem kevésbé fontos eleme a szoba dekorációjának, mint a cserépnek vagy a vízvezetéknek, mivel lenyűgöző méretei miatt egyszerűen lehetetlen észrevenni a helyiségben. Mit kell figyelembe vennie, amikor kiválasztja a fürdőszoba képernyőjén megjelenő képernyő tervezési regisztrációját?

 • Azok számára, akik nem szeretnék, hogy a képernyő a fürdőszobájában legyen túl észrevehető, egy átlátszó üvegből vagy polikarbonátból készült képernyő ideális.
 • Ha több lakója van a lakásában, és van egy kombinált fürdőszoba, akkor jobb, ha matt képernyőt vagy sűrű mintát használ.
 • Ezenkívül az üveg és a műanyag képernyő egy adott színtartományban is elkészíthető. Ezt a mosdó színsémájának megfelelően kell kiválasztani.
 • A fürdőszoba képernyõje kiegészíthetõ eredeti kialakítással, ha valami gyönyörû designt helyez el rajta, vagy rajta egy érdekes textúrát.
 • Azt tanácsoljuk, hogy ugyanazt a preferenciát ajánljuk az áttetsző árnyalatokhoz. Egyébként gondosan meg kell gondolnia a világítótestet, amely közvetlenül a fürdőszobában van.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a fürdőszobába a saját kezünkkel?

Ha nem találja a kívánt méretet, színt vagy megjelenést a boltban, akkor saját maga készíthet. Ráadásul egy házi készítésű képernyő olcsóbb lesz, mint a vásárlás. Házi készítésű képernyők gyártásánál azonban jobb, ha előnyben részesítjük a műanyagot, mivel sokkal könnyebb dolgozni ezzel az anyaggal.

A következő anyagok szükségesek a munkához:

 1. A szükséges magasság és szélesség polikarbonát lapja;
 2. Profil a keret gyártásához (keretképernyőt készítünk);
 3. Csavarok és csavarhúzók;
 4. Építési rulett;
 5. Bolgár / papíráru kés / fémfűrész;
 6. A fogantyú, amelyre a képernyő kinyílik.

A munka teljesítményének sorrendje:

 1. A rulett segítségével mérje meg a jövő képernyőjének pontos méreteit. Figyelembe kell venni, hogy legyen szabad hely a képernyő felső szélének és a fény és a friss levegő mennyezetének. Ellenkező esetben túl sok nedves levegő lesz a képernyő mögött, és egyszerűen nem lesz semmi lélegezni.
 2. Jelölje meg a kapott méreteket a polikarbonát lemezre, és óvatosan vágja fel a felesleges mennyiséget bármilyen alkalmas eszközzel.
 3. Ha rögzített képernyőt tervez, az alsó profil a fürdőszobának egy tömítőanyaggal van rögzítve. Engedje meg, hogy a tömítőanyag teljesen megszilárduljon, mielőtt folytatná a következő lépéseket.
 4. Az oldalsó profil a falhoz rögzül. Először meg kell jelölni azokat a helyeket, ahol a mellékletet tervezed elhelyezni. Ezután helyezze el a lyukat a megfelelő helyeken, és csavarokkal rögzítse a profilt a falhoz.
 5. Helyezze a polikarbonátot a profil hornyaiba, és győződjön meg róla, hogy erősen van, és nem laza.
 6. Csatlakoztassa a fennmaradó profilt a szárny felső szélén és a második oldalon.
 7. Szerelje fel a fogantyút kényelmes magasságra.
 8. Ellenőrizze a képernyő működését.

Nagy vágyakkal a képernyőn nem lehet a fürdőszoba oldaláról, hanem a padlóról. Ebben az esetben azonban érdemes gondolkodni egy zuhanykabin megvásárlásánál. Ahogy láthatja, a fürdőszoba kezelõje saját kézzel történõ elkészítésének folyamata egyáltalán nem bonyolult. Ha különleges görgőket és megfelelő lámpatesteket vásárol, akár csúsztatható vagy összecsukható képernyőt is készíthet.

Az üvegváz elvben önállóan is beállítható. Igaz, ebben az esetben meg kell menned egy speciális műhelybe, ahol kivágni egy darab üveg a kívánt méret és forma. Emellett az üveg beépítése egy profilba, és rögzítése jobb, nem egyedül, de néhány partnerrel. Amint azt már említettük, az üveg nehezebb, mint a műanyag, és valószínű, hogy el fog csúszni a kezéből és megtörik. Munka közben speciális építési kesztyűt kell használni.

Fürdőszobai képernyők: tervezési jellemzők és beépítés

A fürdőszoba nagyon fontos hely az otthonban, mivel napi higiéniát tesz lehetővé. A fürdőszobában funkcionális feladataik ellátására szánt egészségügyi berendezésekben számos olyan modern eszköz található, amelyek működésük során maximális kényelmet biztosítanak az emberek számára. A lista vezető helyét a fürdőszobai képernyők foglalják el, amelyeket a piacon széles választékban kínálnak.

Jellemzők és cél

A fürdőszoba, dupla vagy merev redőnyök, redőnyök - ezek nem mindegyikének a neve. A nevek széles választéka ellenére a képernyő valójában egy feladatot lát el. A fürdőszobában a vízcseppek és a higiéniai termékek részben a helyiség minden felületére esnek, beleértve a bútorokat is. Ennek eredményeként a szoba nyers mikroklímával rendelkezik, amely tele van bútorkárral, valamint az emberi szervezet számára veszélyes gombák és penészgomba kifejlődésével, ami gyakran szükségessé teszi a gyakori javításokat vagy az új bútorok beszerzését.

Ezenkívül a nedves padló meglehetősen veszélyes felület, amelyen a felnőtt és a gyermek könnyen elcsúszik.

Annak érdekében, hogy kiküszöböljék az ilyen traumás helyzetek kockázatát, valamint a túlzott nedvesség és nedvesség kialakulását a fürdőszobában, elegendő lesz olyan különleges képernyő beszerzése, amely jelentősen csökkenti a helyiség nedvességtartalmát.

Ez a fajta védőhüvely a szupermarketekben kínálja a fogyasztókat egy hatalmas választékban, amely garantálja a csúszós, csuklós vagy egyéb konfigurációjú, tartós és kiváló minőségű nyersanyagokból készült, különböző színtartományú, a válaszfalak széles választékát.

A képernyők, mint a redőnyök és függönyök, egy nagyon hasznos tulajdonsága a fürdőszobának, de a fent felsorolt ​​analógokhoz képest számos vitathatatlan előnnyel jár.

 • a design maximális védelmet biztosít a falakhoz, a bútorokhoz és a padlóhoz a vízfoltoktól: az ajtóknak a függöny helyett történő beépítésével egyetlen vízcsepp sem esik ki;
 • A képernyőn nincs szükség külön gondosságra és a függönyök távtartójának felszerelésére;
 • A szokásos redőnyökön különböző mikroorganizmusok alakulhatnak ki - a kérdéses szerkezetek teljesen kiküszöbölik ezt a problémát;
 • a különböző modellek és formák széles választéka lehetővé teszi, hogy üvegből vagy polikarbonátból álló szerkezetet válasszon, keret nélkül vagy anélkül, ami miatt a kialakítás tökéletesen illeszkedik a fürdő teljes belsejébe;
 • Számos vevői értékelésen alapul, a képernyő mûködése több alkalommal kényelmesebb, mivel a szokványos függönyöket gyakran ragasztják a testhez, és úgy hajlítják fel, mint egy harmonika, nedves állapotban, nyíltak ki egy vázlatból;
 • a nyersanyag, amelyből a szerkezetek készülnek, magas tartósságú;
 • a megvásárolt termékek telepítése a ház tulajdonosa számára a saját kezével.

A fenti termék pozitív jellemzői alapján, a piacon bemutatott típusok és modellek tanulmányozása után, a megfelelő választást teheti meg.

faj

Minden kereskedelmi forgalomban kapható képernyő a következő kritériumok alapján osztályozható:

 • a szerkezet szelepek nyitásának módja;
 • konfigurációs jellemzők;
 • a képernyők előállításához felhasznált alapanyagok típusa.

Figyelembe véve az ajtók nyitásának módját, a fürdőszobai képernyők többféleképpen léteznek.

 • A harmonika formájában készült minták. Érdemes választani, ha egy kerek vagy kerek fürdőszobát helyeznek el a fürdőszobában. A hajtogatott zuhanyzóképernyő hátránya az, hogy bizonyos térben szükség van rá, ezért jobb, ha ilyen modelleket telepítenek a tágas fürdőszobákba. Ezenkívül a szerkezeti kötőelemek idővel romlanak, ami a teljes termék töréséhez vezethet.
 • Swing fajok. Ajánlatos nagy szoba sarokkáddal történő vásárlására.
 • Csúszó termékek. A leginkább igényelt modellt, népszerűségét a konfiguráció sajátossága magyarázza, melynek köszönhetően kivétel nélkül kivetíthető a szelepek ilyen megnyitása minden szobában, még a kis területű fürdőszobákban is. És nem utolsósorban ezek a termékek tökéletesen kompatibilisek a szabványos egyenes és félkör alakú fürdőkkel, amelyek szinte minden lakásban vannak felszerelve, mivel hasonlóan működnek a szekrényekkel.

A tervezési funkciók háromféle képernyő jelenlétére utalnak.

 • Keret nélküli termékek. Több elemből áll, amelyek főként üvegből készültek. A biztonság érdekében az ilyen termékek sarkai lekerekítettek.
 • Keret képernyők. Több övből áll (átlagosan 2-6) és egy tartó keretből. Az összes szakaszról általában egy ajtó játszik szerepet. Nyitva van. A szerelést állványokon végzik, és a vízvezetékhez való rögzítés útmutatók segítségével történik.
 • Kombinált modellek. Kombinálja a két korábbi struktúra típusát. A legtöbb ilyen modell egy részből áll, részben a profilra szerelve. E funkció miatt ez a beállítás.

A felhasznált nyersanyagok sokfélesége alapján a képernyőket üvegtermékekre és polikarbonát termékekre osztják. Minden anyagot egyedi pozitív és negatív jellemzőkkel jellemeznek.

Ami a polikarbonátot illeti, meglehetősen sokoldalú nyersanyagot jelent, amely a dacha épületek, például üvegházak rendezésére, valamint a különféle házrészek elrendezésére irányul.

Számos előnye van az ilyen szerkezeteknek, mint a fürdőszoba képernyője:

 • ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak;
 • mechanikai szilárdság, ami kiküszöböli a véletlen hatások repedésének kockázatát;
 • semleges a legtöbb kémiai tisztítószerhez;
 • kis tömegének köszönhetően nagy méretű ajtókat hozhat létre és telepíthet, például akár 190 cm magasra;
 • a beszerelés során az anyag károsodásának veszélye minimális;
 • Az e nyersanyagokból készült termékeket megfizethető áron különböztetik meg.

Az üveg meglehetősen törékeny anyag, de ez a tulajdonság nem befolyásolja népszerűségét fürdők és zuhanyzók részeként.

Ezt a nyersanyagok előnyeinek jelenléte magyarázza, melyek között szerepelnek a következők:

 • nem rothadó és korróziónak van kitéve;
 • jó ellenállóképességű a kémiai összetételekkel szemben;
 • semmilyen gomba vagy penész nincs kialakítva az üvegen;
 • az üvegablakok üzemi élettartama sokkal hosszabb, mint a műanyag termékeké, a textilfüggönyök felszerelése szintén nem különbözik a tartósságtól;
 • alacsony hővezetőképesség;

Különböző színű üvegtáblák lehetővé teszik a fürdőszoba belsejének színes ékezetek miatt történő átalakítását, ami műanyag válaszfalak használatával nem lehetséges.

Népszerű modellek üveg fürdőszoba képernyők:

 • csúszó üveges képernyő 170x150 cm-es kaszkád három ajtóval;
 • Primo 85x140 cm;
 • elülső képernyő törülközőtartóval Sensea Optima 140x85 cm;
 • Mezzo 170x150 cm átlátszó üvegből.

Kiválasztási kritériumok

A képernyő kiválasztásakor figyelembe kell venni számos fontos jellemzőt, amelyek egy adott modellben rejlenek:

 • a formatervezés megkezdése előtt megfelelő méréseket kell végezni a helyiségben, figyelembe véve, hogy a szellőzés biztosítása érdekében a termék mennyezetének és szélének meg kell egyeznie a távolsággal;
 • olyan falak esetében, amelyeknek nincsen tökéletesen lapos felülete, jobb, ha rendelhető csuklópántokkal van ellátva;
 • a képernyő egy modelljének kiválasztásánál figyelembe kell venni a szoba méretét, hogy a megvásárolt termékek ne akadályozódjanak a fürdőszobában;

Hogyan készítsek fürdőkádat a saját kezével: a főbb finomságok és árnyalatok

Fürdőszobai képernyő - ideális megoldás a fürdőterület elegáns szétválasztásához a szoba általános teréből. Tagadhatatlan előnye, hogy nem csak a falakról, a padlóról és a bútorok védelméről gondoskodik a vízről, hanem hatékonyan díszíti a belső tereket is. Ebben az esetben egy ilyen formatervezés nem feltétlenül vásárol - saját kezű képernyővel is kiépíthető. Javasoljuk, hogy tovább ismerkedjen meg egy ilyen fürdő tartozék beépítésének lépéseivel: a konfiguráció választásától a közvetlen konstrukcióig. Ezenkívül értékelni azokat a fotókat és videókat, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a képernyőn való megjelenés valós.

Milyen képernyőt kell csinálni: keret nélkül vagy anélkül?

Az első kérdés, amit meg kell válaszolnia, mielőtt elkezdené készíteni a képernyőt, pontosan mit szeretne látni a fürdőszobában: egy termék keret nélkül vagy anélkül? Döntse el, hogy megtudja, mi a különbség a két lehetőség között.

A keretprofil konstruktív módon két elemből áll: egy alumínium vagy műanyag merev profilból és a polisztirol, üveg vagy műanyag belső panelekből. A panelek egyaránt lehetnek álló helyzetben, és a kereten mozoghatnak a görgőkön. Az ilyen képernyők meglehetősen masszívak, ezért csak tágas fürdőszobákra alkalmasak. De akkor a lehető legnagyobb mértékben védik a szobát a fröccsenőktől.

A keret nélküli képernyők épp ellenkezőleg egyetlen vászonképet jelentenek keretezési profil nélkül. Nagyszerűek a kis fürdőszobák számára, amelyeknél nem alkalmazható méretbeli struktúrák. A képkeret nélküli fürdőszobáknak a keret nélküli képernyőkkel való megértéséhez megértjük, hogy miért is nevezik ezeket a levegőt - vizuálisan nagyon könnyűek. A keret nélküli kialakítások álló és összecsukhatóak lehetnek.

Milyen anyagot választott a képernyőre?

A második fontos előkészület a képernyő közvetlen felszereléséhez - az anyag kiválasztásához, amellyel dolgozni fog. A figyelmedbe három lehetőség.

 • A polikarbonát egy sokoldalú tartós anyag, amely tökéletesen tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat és a nedvességet. Nagy szívósság jellemzi, így nem lehet félni, hogy a képernyő megrepedne egy erős ütés miatt. És ami a legfontosabb - a polikarbonát elég könnyű, így kényelmes a telepítés és az azt követő működés.
 • Az üveg olyan esztétikai anyag, amely sok év használat után sem veszíti el a fellebbezést. Az anyag nem járul hozzá a gomba kialakulásához a fürdőszobában, és nagyon egyszerűen tisztítható - egy egyszerű üvegtisztítót és egy gumi kefét használhat, amely gondoskodik róla.

Tanács. Ha úgy döntesz, hogy üvegtáblát készítesz, válasszon triplex opciót - sokkal erősebb, mint a vastagjai, de deformálódás esetén nem tör fel.

 • A műanyag olyan praktikus anyag, amely alacsony költséggel vonzza, de nem olyan erős és tartós, mint a korábbi verziók. Plusz műanyag - sokféle szín és dekoráció.

Miután megtalálta a két fenti kérdésre adott válaszokat, közvetlenül dolgozhat.

Műanyag vagy polikarbonát keretképernyőt készítünk

Ha először telepíti a fürdőszoba képernyőt, akkor jobb egy keretre építeni a kereteket - ez teljesen funkcionális, de nem okoz különösebb problémát a telepítés során. A munkához szüksége lesz:

 • műanyag vagy polikarbonát lemez;
 • alumínium profil a kerethez;
 • mérőszalag;
 • tüskék és csavarok;
 • csavarhúzó;
 • fémfűrész vagy daráló;
 • ütni;
 • tömítőanyag.

Szerelje össze a fürdőszoba képernyõket a következõ sorrendben:

 • a szalag mérésével mérje meg a képernyő pontos méreteit, és tegyen megfelelő jelöléseket műanyag vagy polikarbonát lemezre;
 • egy fémfűrész vagy daráló használatával vágja el a kívánt méretű üres lapot;
 • kivágja az alumínium profilból a billetet a kívánt méretű kerethez;
 • jelölje meg az oldalprofil telepítési helyeit a fal mentén és fúrja a lyukakat a tüskékhez;
 • ugyanazt a jelölést végezze el az oldalprofilon és rögzítse a falra öncsavarral ellátott csavarokkal;
 • Helyezze a műanyag vagy polikarbonát lapot az oldalsó profil hornyaiba;
 • A tömítőanyag használatával a profil alsó részét közvetlenül a fürdő oldalához kell erősíteni;
 • rögzítsen egy másik profilt a panel tetejére és csatlakoztassa az oldalsó profilhoz;
 • szerelje be a profilot a panel megmaradt keret nélküli oldalára és rögzítse azt a keret felső részével önbefogó csavarokkal.

Ha többet szeretne megtudni a képernyő telepítéséről, nézze meg a videót világos telepítési utasításokkal.

Finomságok épületek keret nélküli üveg képernyő

Szükség van a keret nélküli üvegezésre, mert nehéz és meglehetősen törékeny, de a munka eredménye minden erőfeszítést megtesz.

Kezdetben meg kell rendelni a műhelyben egy üveg darabot a szükséges méret és forma. A minimális anyagvastagság 10 mm. Az üvegnek magas minõségûnek kell lennie és polírozva kell lennie. Kívánatos, hogy sarkai kerekek legyenek - ez garantálja a képernyő következő működésének biztonságát.

A következő lépés a szerkezet felépítése. Mivel a keretet itt nem adjuk meg, az üvegt csak az egyik oldalon kell a falhoz, az alját pedig a fürdőhöz rögzíteni. Az első esetben szükség van a már ismert oldalsó profil használatára, és ugyanazokat a manipulációkat ismételjük meg, mint a keretképernyő felszerelése során. És az üveg a szilikon tömítőanyaggal a fürdő oldalához csatlakoztatható - csak az összekötő vonalra helyezze.

Így a fürdőképernyő nagyon sikeres lehet a saját kezével. És nem lehet olyan konstruktív módon bonyolult és innovatív, mint a boltíves társaik, de ez a design 100% -kal fog megbirkózni az azonnali funkcióival.

Fürdőszobai képernyő

A zuhanyozás vagy a fürdés olyan módon, hogy a vízcseppek és a kifröccsenő víz nem minden irányban repül, gyakorlatilag lehetetlen, ezért a nedvesség és nedvesség gyakran uralkodik a fürdőszobában. Ennek eredményeként a penész és gomba, a költség a feldolgozó a fürdőszobában, vagy akár egy teljes cseréje a cél. De a higiéniai eljárások után a helyiségben maradt nedvesség csökkentése érdekében elegendő egyszerűen telepíteni egy szerkezetet, amelyet fürdőszűrőnek, partíciónak vagy védőablaknak neveznek.

Fürdőszobai képernyő

Fürdőszoba képernyő

A modern boltokban nagy választékban értékesítik őket, vagyis könnyedén választani egy megfelelő képernyőt, de a vásárlás előtt hasznos lesz megismerni a különböző termékek jellemzőit és jellemzőit.

A fürdő képernyők előnyei

A szokásos redőnyök, amelyek a közelmúltig nagyon népszerűek voltak az ügyfelekkel, fokozatosan válnak a múlté. Az egyetlen előny az alacsony költség, különben jelentősen elveszítik a képernyőket. A fürdőszoba képernyők előnyei:

 • jól védi a falak és a padló a szoba a víz - szó nélkül egyetlen csepp nem szivárog át ilyen konstrukció;

A swinging képernyő jól véd a padlón lévő víz ellen

A képernyő jól illeszkedik a fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba képernyője tartósabb, mint a hagyományos függönyök

Ennek megfelelõen a képernyõ bármi- lyen fürdõszobával is felszerelhetõ, függetlenül attól, hogy belseje van-e. És a megfelelő design kiválasztásához tudnia kell a fürdőszobák működési jellemzőiről és típusairól.

A fürdőkád típusai

A fürdőszobák valamennyi védőburkolatát két fő kritérium határozza meg: az ajtók, a kialakítás és a gyártás anyagának megnyitása.

Az ajtók megnyitása

Ebben az esetben három lehetőség van: a csúszó és a csuklós ajtók, valamint a összecsukható képernyők. A csúsztatható kialakítások a legkeresettebbek, mivel alkalmasak minden olyan egészségügyi berendezésre, beleértve a kis méretűeket is, valamint az egyenes és félkör alakú fürdők számára, amelyek a legmodernebb lakásokban és házakban vannak felszerelve.

A csuklós ajtókkal ellátott szellőzők nagyméretű, szögletes fürdőkádakba történő beépítéséhez ajánlott. A szekrény elvén működnek, ezért nem igényelnek szabad helyet.

Képernyő recseg egy fürdőszobához

Végül a "harmonikákat" leggyakrabban a kerek vagy ovális fürdővel ellátott fürdőszobákban használják. Elvileg bármilyen helyiségbe telepíthetők, de korlátozott térben, még mindig "felfalják" a szabad terület egy részét. A "harmonikák" másik jelentős hátránya az, hogy egy idő után a szerkezeti elemek egymáshoz való rögzítésének számos helyzete elhasználódik és megszakad.

Összecsukható a harmonika képernyő

Tervezési jellemzők

A tervezési jellemzők alapján a védő válaszfalak keret, keret nélküli és kombinált.

 1. Keret képernyők. A termékek tartókeretből és több részből állnak (általában 2-6), és közülük egy szárny, amely félre mozog. A kialakítás az oldalsó állványokra van szerelve és a fürdő oldalához vezetőkön keresztül rögzítve.

Rendszer keret csúszó eszköz

Keret nélküli fürdőszoba képernyő

Gyártási anyag

A fürdõszobák modern képernyõi üveg vagy műanyagból készülnek (polikarbonát), amelyek mindegyikének megvannak a maga elõnyei és hátrányai.

A fürdőkádak gyártásához használt anyagok összehasonlítása

Ha a képernyők tervezéséről beszélünk, akkor nem lesz gond a választással. A dizájn teljesen átlátszó, színezett, matt vagy mintázott, a fürdőt részben vagy egészben takarja le, ami a zuhanykabin megjelenését hozza létre.

Eredeti képernyő mintával

Mit kell figyelembe venni a képernyő kiválasztásakor?

A fürdőszobához tartozó megfelelő képernyő kiválasztásához figyelembe kell venni a különböző típusú szerkezetek fontosabb árnyalatait és jellemzőit.

 1. A képernyő telepítése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és ki kell választani a tervezést úgy, hogy a felső szélétől a mennyezetig kis szellőzés legyen.
 2. Ha a falak torzulnak vagy egyenetlenek, akkor jobb, ha az állítható csuklópántokkal ellátott válaszfalak előnyben részesülnek.
 3. Megfelelően értékelje a helyiség - lengőkarok méreteit, és a "harmonikák" csak nagy szobák esetén alkalmasak.
 4. Átlátszó képernyők - a legjobb megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel nem "lopják" ki a szabad helyet.

Homokszórt átlátszó képernyő

A képernyő megbízhatóságának és tartósságának egyik legfontosabb szempontja a helyes telepítés, amely nem igényel speciális ismereteket vagy ismereteket, hanem pontosságot, pontosságot és az utasítások figyelmes betartását igényli.

Lépésenkénti telepítési utasítás egy csúszó üveg képernyőn

A csúszó képernyők felszerelése bizonyos megkülönböztető jellemzőkkel bírhat, de általában ugyanazon elven történik. Először elő kell készíteni a szükséges eszközöket a munkához:

 • kötőelemek (csavarok, dugók);
 • fúró vagy kalapács fúró;
 • szilikon tömítés és speciális pisztoly;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Képernyő telepítő eszközök

A csúszó válaszfal halmaza rendszerint profil-vezetőket tartalmaz, egy sínt, amely rögzíti a szerkezetet, üvegszelvényeket, szerelvényeket, speciális elemeket, amelyek megóvják az elemeket a nedvességtől.

1. lépés: Először meg kell javítania a képernyő falát rögzítő profilt. Ettől el kell távolítania a sínt, állítsa be helyzetét a szinttel, és jelölje meg a felszíni felerősítési pontokat.

A sín rögzítési pontjainak megjelölése

2. lépés: Fúrjon lyukakat a megjelölt pontokban. Ha a fürdőszobában lévő falak csempeburkolattal vannak ellátva, célszerű speciális fúrótornyokat használni a csempékhez. A maszkoló szalag megakadályozza, hogy a fúró a csempefelület fölé csússzon. Annak biztosítására, hogy a rögzítés a lehető legerősebb legyen, ajánlatos több mint két lyukat behelyezni, amelyekbe dugókat kell behelyezni.

Ragasztó maszkoló szalag

3. lépés: Szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a profil hátuljára és csavarokkal rögzíteni a falra.

Tegyen egy réteg tömítőanyagot

Lépés 4. A behelyezett profillal rögzítse az üveglapot, húzza meg a rögzítőelemeket, de ne legyen túl szoros, hogy ne zárja el teljesen az üveglapot.

Helyezzen be üvegt a profilba

Az oldalsó rögzítőcsavarokat meghúzzuk

5. lépés: A pecsét felszereléséhez szükséges maradék rés - az üveg aljára van helyezve, amely után a panel teljesen rögzíthető a csavarok rögzítéséhez.

Az üveg és a fürdőszoba között egy résnek kell lennie, hogy a tömítőanyagot fel lehessen helyezni.

6. lépés: Csúsztassa a speciális szigetelő sapkákat a rögzítőelemekre.

Helyezzen el dekoratív burkolatokat

A képernyő és a fal elemei közötti rést szilikon tömítőanyaggal kell feltölteni. Körülbelül egy nap vesz igénybe az összetétel megkeményedéséhez, vagyis jobb, ha nem használja a fürdőt ebben az időszakban.

Szilikon tömítést kell alkalmazni

Használja a zuhanyt egy nappal később, amikor a tömítőanyag megszárad

Videó - A fürdőszobában lévő képernyő telepítése önmagáért teszi

Lépésenkénti telepítési utasítás egy műanyag keret képernyőn

Egy másik közös lehetőség a fürdőkádakhoz - műanyag konstrukció az alumínium keretben. Az ilyen képernyők összeszerelése szintén meglehetősen egyszerű feladat - végrehajtásához ugyanazok az eszközök szükségesek, mint az előző esetben, de a munka elvégzésére szolgáló algoritmus másnak tűnik.

1. lépés: Szerelje össze a képernyő fő részét, vagyis a rögzített elemeket a vízszinteshez speciális csavarokkal rögzítse, amelyek általában a képernyővel vannak ellátva.

2. lépés Helyezze a tolóajtót a keretprofil felső részébe, illessze be az alsó részhez, és csavarja be a csapágyat a helyére.

3. lépés Jelölje be a falakon a függőleges vezetők felszerelését, fúrjon lyukakat.

A műanyagból készült keretes képernyő lépésről lépésre történő telepítési utasításai, 1-3. Lépés

Fúrás lyukak a függőleges vezetők számára

4. lépés: Függőleges vezetők csatlakoznak a képernyő keretéhez.

5. lépés: Minden olyan hely, ahol a szerkezet a falhoz csatlakozik, szilikon tömítőanyaggal kell kezelni.

6. lépés Telepítse a képernyőt a helyére, rögzítse a rögzítőelemekkel, és helyezze őket speciális betétekre.

Miután a tömítőanyag megszáradt, csatlakoztassa a fogantyút a képernyőhöz, óvatosan vágja le a védőfóliát a kerület mentén és távolítsa el.

Lépésről lépésre a műanyag keret képernyőn, 4-6. Lépés

Ne felejtse el eltávolítani a védőfóliát

Videó - Telepítési utasítások függönyök a fürdőhöz Coupé

Lépésről lépésre a képernyő elkészítéséhez szükséges utasítások

Nem vásárolhatsz egy fürdőszobai képernyőt, de csináld magad - az egyszerű műanyag megépítés nem igényel sok munkát, súlyos kiadásokat vagy különleges készségeket.

Ez több lemez átlátszó műanyagot, a kívánt hosszúságú alumíniumprofilt, dekoratív fogantyút és rögzítőelemeket igényel. Ezenkívül bizonyos eszközökkel kell feltölteni:

 • perforátor több fúvókával;
 • daráló vagy fémfűrész;
 • festő kés;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • ceruza, vonalzó, mérőszalag.

A munkák elvégzésének sorrendje egy egyszerű képernyő előállítása során a következő.

1. lépés: Mérje meg a jövő szerkezetének méreteit, figyelembe véve, hogy szabad területet kell biztosítani a felső szél és a szellőztetés felső szintje között.

2. lépés: A műanyag lemezeken helyezze el a megfelelő jelölést, vágja ki a képernyő elemeit, tisztítsa meg a széleket és rögzítse a fogantyút. Vágjon alumínium profilból a kívánt hosszúságú alumíniumvezetőket.

3. lépés: Egy szinttel jelölje meg a falakon lévő vezetők rögzítési pontjait, fúrja a lyukakat a tüskékhez, illessze a profilot a falfelületre, miután korábban már tömítőanyaggal kenni.

4. lépés: Az alsó vezetőt a fürdőkéllel ugyanazzal a tömítőanyaggal kell összekötni, és a következő lépések megkezdése előtt a készítményt hagyni kell jól megszáradni.

Miután a profil összes eleme rögzítve lett, megpróbálhatja behelyezni a műanyag részt az eredményezett keretbe, és győződjön meg róla, hogy nem ingadozik és könnyen halad az útmutatók mentén.

Képernyő DIY

A képernyő gondozása

Az ilyen struktúrák ápolása egyszerű folyamat, de számos szabály betartását igényli, mivel a képernyők megjelenése és élete függ ettől.

 1. Higiéniai eljárások után célszerű az ajtót nyitva hagyni, hogy a képernyő mögé ne kerüljön nedvesség.
 2. Az üvegtermékek minden tisztítószerrel lemoshatók, és műanyag esetében nem agresszív háztartási vegyi anyagokat kell választani csiszolószemcsék nélkül, ellenkező esetben a felület gyorsan karcolódni és elhalványulni fog.
 3. Ha a fürdőszobában csúszda van elhelyezve, időről-időre ellenőrizni és kenni kell a mechanizmust.
 4. A szerkezetek széleit nedvességtől védő pecséteket rendszeresen ellenőrizni kell a penész és a penész számára, és szükség esetén módosítani kell őket.

Ajánlatos a polikarbonát képernyőt száraz ruhával törölni minden fürdő után.

Az üvegszűrő mosható bármilyen nem abrazív termékkel.

A megfelelő választás, a gondos működés és a megfelelő gondozás érdekében a képernyő teljes kényelmet biztosít a higiéniai eljárások során, és valódi élményt jelent a fürdőszobák belsejében.

Mik a képernyők a fürdőszobában?

Nem számít, mennyire óvatosan vesznek a vízzel kapcsolatos eljárások, a vízcseppeket még mindig a helyiség falaira és padlójára permetezik. Ez növeli a leesés kockázatát, mivel a csempe csúszósá válik és nedvességet teremt a helyiségben. A fürdőszoba képernyőt úgy tervezték, hogy megoldja ezeket és más problémákat. A hagyományos függönyökkel ellentétben, amelyek olcsónak és néha ínycsikneknek tűnnek, a képernyő telepítésével hangsúlyos a szoba kialakítása és a tulajdonosok ízlése.

Melyek a képernyők?

A válaszfalak a következő kritériumok szerint oszlanak meg:

 • ajtók nyitásának módja;
 • tervezési jellemzők;
 • gyártási anyag.

Bármely típusú konstrukció ilyen anyagokból készül:

Az első olyan univerzális polimer műanyag, amely képes ellenállni a magas páratartalomnak és a hőmérsékleti ingadozásoknak. Az anyag kis súlya nagy szilárdsággal kombinálódik, ami egyszerűsíti a szerelési munkát. A függönyhez használjon átlátszó polikarbonátot.

Az üveg gyengébb a polimer műanyagoknál, de vonzóbb megjelenésű. Az anyag nem képez mikroorganizmusokat, ami lehetővé teszi a felhasználását magas páratartalmú körülmények között is.

Tisztítsa meg a partíciót olyan speciális szerszámokkal, amelyeket a felületre permeteznek, és törölje le egy ruhával. Ha követed az ápolás szabályait, az üvegből készült üveg hosszú évekig tart.

A műanyag jobb választás abban az esetben, ha a költségvetés nagyon korlátozott. Ez az anyag a bemutatott és a kis szilárdság legalacsonyabb költségével jár. A műanyag rövid életű, de ha megfelelően gondoskodik róla, hosszú ideig tart.

Műanyag képernyő és funkciói

A műanyag formatervezés a legnépszerűbb. Ezek olcsóbbak, mint a polikarbonátból vagy üvegből készült termékek, különböző színekkel, nagy nedvességállósággal és kis súlyukkal rendelkeznek.

Ez utóbbi tényezőnek köszönhetően könnyű kezelni a kezét A műanyag fürdőszobai képernyők ilyen előnyei az anyag vonzóvá teszik a felhasználót. Ne felejtsük el azonban a termékek hiányosságait:

 1. Rövid élet. Az anyag átlagos élettartama 3-4 év. Idővel a szeptum elveszíti fényerejét, elmosódott, sárga színű. Az olcsó műanyag reagálhat a vegyszerekkel, amelyek a fürdőszoba gondozására szolgálnak.
 2. Alacsony szilárdságú. A termékek könnyen megsérülnek. A megoldás tartósabb anyag - polikarbonát beszerzése.

A képernyő mérete lehet bármilyen, valamint a szárnyak száma. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszthasson egy terméket minden vízvezetékhez, és tetszés szerint helyezze el a szobát.

Üveg képernyő

Az üvegcsészéknek esztétikusabb megjelenésük van, amely edzett, ütésálló üvegből készült. Üveg válaszfalak jellemzői:

 • ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak;
 • nem penészeket vagy gombákat alkotnak;
 • az élettartam sokkal hosszabb, mint a műanyag;
 • alacsony hővezető képességgel rendelkeznek;
 • könnyen tisztítható;
 • természetes anyagból készült.
 • nagy design súly;
 • alacsony szilárdság;
 • magas ár.

Többször választanak áttetsző, színezett vagy matt üvegből. A színes betétekkel és díszítőelemekkel rendelkező válaszfalak kevésbé népszerűek. A modellek egy vagy több szakaszból állnak, és más kialakításúak.

Tervezési osztályozás

A fürdők számára válasszon egy csúsztatható partíciót, valamint egy zuhanyzót. A mobil kivitel nem igényel szabad helyet a víztisztítási helyek közelében. Ugyanakkor megbízhatóan védik a szobát a fröccsenő víztől. A helyhez kötött termékeket a fürdőszoba oldalára szerelik fel vagy a falra rögzítik.

A partíciók ilyen szerkezeti jellemzői:

 • keret;
 • keret nélküli;
 • egyesített;
 • vegyület vagy szilárd anyag.

A műanyag vagy fém keretből álló keret képernyő lehetővé teszi polikarbonát vagy üveglapok használatát. A termék nagy megbízhatósággal rendelkezik.

A keret nélküli képernyők temperált ütésálló üvegből készülnek. Gyakran csak a fürdő felét fedik le, a szélek pedig lekerekítettek. Az ilyen sarokszerkezeteket nevezik.

Nyitott frameless képernyő lehet csuklós módszer vagy csúszó. A csuklós modellek be vagy ki. Ritkán telepítsen egy fix képernyőt.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

Mielőtt vásárolna egy terméket, fordítson figyelmet az ilyen funkciókra:

 1. A szelepek száma. A választás a fürdő hosszától függ.
 2. A szelepek méretei. Ugyanazoknak kell lenniük. A standard magasság 140 cm, de a paraméterek eltérhetnek a tál mélységétől és a mennyezet magasságától függően.
 3. Az anyag minősége. Az üvegtárgyakat jobb választani legalább 6 mm vastagsággal. Az anyagot meg kell keményíteni és ütésállónak kell lennie. A polikarbonát válaszfal 4 mm vastag lehet.
 4. Minőségi szerelvények. Nemcsak az alapanyagra, hanem a kötőelemekre is figyelni kell. Mindannyian erőseknek és vízlepergető hatásúaknak kell lenniük.
 5. Az átláthatóság mértéke. A kombinált fürdőszobában kívánatos színezett válaszfalak kialakítása. A transzparens képernyők nem vizuálisan osztják szét a helyiségeket.
 6. A fürdő falához vagy oldalához rögzítve. A rögzítési pontok fontos szerepet játszanak. Előzetesen biztosítsa a válaszfal rögzítését.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a saját kezünkkel?

Kezdeteket készíthet a saját kezű képernyővel, ha a készséggel dolgozik a kiválasztott anyaggal. Például az üveg különleges ismereteket igényel a feldolgozáshoz. Ellenkező esetben a drága anyag könnyen tönkremehet.

Először hozzon létre egy rajzot, amely minden árnyalatot jelez. Egy egyszerű rögzített álló szerkezetre is alkalmas. Megjeleníti a keret és a vászon dimenzióit. Ezután meg kell tenni a megfelelő jelöléseket a fürdő oldalán és a falakon, amelyekhez a képernyő csatlakoztatva lesz. Használja az épület szintjét, hogy egyenesen tartsa a vonalakat.

A következőket végezze el a telepítési esetet a keret segítségével. A munkák az építés típusától függenek. Ha a partíció csúszós, akkor egy speciális csúszkára van felszerelve, amelyen az ablakszárny mozgatja. A profil ezen része a fürdő oldalához van erősítve, és néhány - a tetején. A szerkezet biztonságos rögzítéséhez rögzítse a profilt a falhoz dugóval.

A keret felhelyezése után lépjen be a lapkákba. Az önellátásra gyakran választanak polikarbonátot, mert könnyebb feldolgozni, mint az üveg. Ezután minden repedés lezáródik, hogy a víz ne szivárogjon ki. A tömítőanyag teljesen megszilárdul, az oldalsó profil ebben az időben nem érinthető. Ez megszakítja a fali kontaktus integritását.

következtetés

Üveg fürdőkád csúszó vagy álló - a legjobb lehetőség mind esztétikai, mind pedig gyakorlati szempontból. A költségvetést és a helyiségtervezést azonban figyelembe kell venni. Ha önállóan kíván dolgozni, rendelje meg az üveg gyártását, vagy vegye fel a kapcsolatot szakemberrel, hogy az anyagot a kívánt méretben adja meg. Sokkal könnyebb műanyaggal dolgozni.

Az ilyen sűrű anyagokból készült válaszfal megbízhatóan védi a szobát a fröccsenő víztől. Bármely formatervezést, designt, alakot, színt és anyagot kiválaszthat. A termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy megvásárolja a kész képernyőt vagy az összes szükséges elemet a független gyártáshoz.

Csúsztatható képernyő egy saját kezű fürdőszobához

Sokan, akik fürdőszobát visznek, kénytelenek viselkedni. Félnek attól, hogy a vizes kezelésekből származó permet terjedni fog a helyiségben. Néha az ilyen fürdés kellemetlenséget okoz, mint örömöt. Ez a helyzet azonban kijavítható. A meglévő probléma kiváló megoldása lehet egy partíció telepítése - egy képernyő.

A különböző modellek ellenére a fürdőszobában lévő képernyő telepítése nem igényel speciális ismereteket. Könnyen telepíthető, így ez a munka könnyen elvégezhető függetlenül.

Az egész folyamat vizuális tanulmányozásához láthatja a fürdőszobában lévő csúszdák telepítéséhez szükséges fotókat és videókat.

Lépésről lépésre

1. A kezdeti szakaszban el kell készíteni az összes szerszámot és az építési részleteket.

A képernyő telepítéséhez szükség lesz:

 • szilikon tömítőanyag és pisztoly;
 • csavarok és dugók;
 • mérőszalag;
 • építőceruza;
 • szinten;
 • fúró, csavarhúzó;
 • maszkoló szalag

Nos, és ennek megfelelően maga a képernyő.

2. Az első lépés a képernyő saját kezével való rögzítéséhez a falprofil rögzítése. A legtöbb üvegkabantyú-modellnek van egy sínje, amely támogatja az egész szerkezetet. Ezt el kell távolítani az oldalsó profilból.

3. A következő lépés a síneknek a falra történő felszerelése. Ehhez egy szinttel kell beállítania függőleges helyzetét, és ceruzával jelölnie kell a falra helyezés helyét.

4. Fúrjon lyukakat a ceruzával ellátott helyeken. A legtöbb fürdőszobában a falak körül a fürdőszoba csempézett. Ezért a fúrás előtt a megjelölt területeken ragaszkodni kell a maszkoló szalaghoz. Ez védelmet nyújt a csempe a forgács és a repedések.

5. Ezután elkezdheti a fúrást. Ehhez jobb egy speciális fúrógépet használni a cseréphez. Az erős profil rögzítéséhez célszerű több mint két lyukat fúrni a rögzítéshez.

6. Tegye be a dugókat a furatokba.

Ezután a profil hátsó falán egy szilikon tömítőanyag réteget alkalmaznak egy pisztoly használatával.

Ezután a profilt le kell támasztani a falra és csavarokkal rögzíteni.

7. Miután a profilt feltelepítették, rögzíteni kell a csúszó fürdőkád üvegét. Az első lépés az üveg behelyezése a profilba, csavarva a falhoz.

Ezután húzza meg az oldalsó rögzítőcsavarokat. Azonban nem érdemes megakadályozni az üveg végleges blokkolását.

8. A maradék hézag szükséges az üveg és a fürdőszoba közötti rés pontos beállításához, ami szükséges a tömítés beépítéséhez (a gumiabroncshoz tartozik). Ez az üveg alsó szélére kerül, és tömítőanyagként szolgál, amely megakadályozza a nedvesség bejutását a fürdőszoba és a képernyő közötti résbe.

9. Ezután rögzítheti az üvegtáblát a fürdőszobában, végül meghúzva a csavarokat.

Ezután speciális csavarokat helyeznek a csavarokra.

10. A fal és a rajta rögzített profil között minden esetben kis hézagok lesznek. Ezért a tömítettség biztosítása érdekében szilikon tömítőanyagot kell használni. Ehhez vegyen egy pisztolyt és töltsön egy szilikonréteggel a fal és a profil közötti csatlakozást egész hosszában.

A szilikon tömítőanyag körülbelül 24 órán keresztül megszilárdul, ezért nem ajánlott a fürdést ebben az időben használni.

Hogyan készítsek fürdőképernyőt saját kezével: ajánlások, videó, fotó

A fürdő közelében fürdött víz a zuhanyzás után probléma, mondjuk, apró, de nagyon kellemetlen. Egy műanyag vagy üveg képernyő segít megoldani. És ez egyáltalán nem szükséges egy ilyen struktúra megvásárlására a már kész áruházban. Olcsóbb megépíteni magad. Hogyan kell ezt csinálni, olvassa el ezt a cikket. Vizuális példákért tekintse meg a cikkhez csatolt fürdőszobai tartozék beszerelésének fotóit és videóit.

Mi a legjobb keret vagy keret nélküli szerkezet?

Mielőtt megoldaná ezt a problémát, tudnia kell, mi a különbség.

A vázszerkezet két elemre épül: alumínium vagy műanyag profil, valamint üveg, polikarbonát vagy műanyag csúszó vagy álló üveglapok. Egy ilyen képernyő gondosan megvédi a fürdőszobai padlót a fröccsenőktől, függetlenül attól, hogy bepiszkolódott. Különösen fontos a kisgyermekes családokban.

Figyelem! A keret képernyők meglehetősen masszívak. Egy kis méretű fürdőszobában túl nagyok lesznek. Ha azonban egy nagy fürdő boldog tulajdonosa vagy, akkor ez a design az Ön számára.

A keret nélküli képernyő üveg vagy műanyag ruhával rendelkezik, de nincs keret. Kevésbé általánosak és tökéletesen illeszkednek egy kis fürdőszobába. Ugyanakkor ők is védik az ilyen struktúrákat. A víz szivároghat a fürdőszoba és az ablaküveg közötti résbe.

Azok a szerkezetek, amelyeknek nincs keretük, álló vagy összecsukható. Könnyebben használhatja az összecsukható képernyőket - ha szükséges, visszahúzható a falra, és nem zsúfolt a fürdő megközelítésével. Vessen egy pillantást arra a fotóra, hogy egy ilyen kis tárgyban gyönyörű egy ilyen kiegészítő.

Képernyő anyag

Az építés típusától függetlenül a fürdőkupakok ilyen anyagokból készülnek:

 • A polikarbonát modern univerzális polimer műanyag, amely tolerálja a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti különbségek jelenlétét. Ez meglehetősen ütésálló, de ugyanakkor könnyű, ezért nagyon kényelmes használni és telepíteni. A képernyőn átlátszó anyagot használnak;
 • üveg - kevésbé ütésálló, de esztétikusabb. A megfelelő gondossággal és az üveg képernyő használata szolgál Önnek sok éven át. Nem keletkezik gombás plakk és penész. Nagyon egyszerű tisztítani a képernyőt, csak permetezni egy speciális terméket az üvegre és törölni egy szalvétával;
 • a műanyag vonzó a fogyasztó számára alacsony költséggel és sokféle színnel. Azonban a hosszú élettartam, ő nem büszkélkedhet.

A műanyagból vagy polikarbonátból készült vázrács önmagát csinálja

Ha először építeni kell, akkor műanyag vagy polikarbonát használata javasolt. Ez sokkal tartósabb, és egyidejűleg könnyű vágni egy késsel, és a legkisebb fújásnál nem fog megtörni.

Változatunkban egy keret rögzített konstrukciót mutatunk be egy nyitható szárral. A munkálatok előkészítése:

 • egy lap polikarbonát vagy műanyag;
 • rulett kerék;
 • profil a keret (előnyösen alumínium) előállítására;
 • önmetsző csavarok, dugók;
 • tömítőanyag;
 • ütni;
 • csavarhúzó;
 • fűrész vagy daráló.
 1. Mérje meg a fürdõt és mérje meg a szükséges hosszúságot a műanyagon kazettával.
 2. Használjon csiszolót vagy késet egy "minta" készítéséhez.
 3. A mérések segítségével az alumínium billetből vágva.
 4. Jelölje meg a falak felületét, és vonjon párhuzamos vonalakat.
 5. Fúrjon lyukakat a dübelek falra és alumínium profilokra történő felszereléséhez. Csatlakoztassa a falhoz.
 6. Csúsztassa az elkészített műanyag paneleket a falhoz rögzített profil hornyaiba.
 7. Ragassza az alsó profilt a fürdő elejére egy tömítőanyaggal.
 8. A fennmaradó profilt rögzítse a tetején és az oldalán található csavarokkal.
 9. Az ajtó olyan csuklópántokra készíthető, amelyek az egyik rögzített panel oldalprofiljájához kapcsolódnak.

Keret nélküli üvegablakot építünk

Az üvegszekrény kialakításához szüksége lesz némi tapasztalatra. Nehéz az üveggel dolgozni, mert törékeny anyag, ezért nagyon óvatosan kell eljárnia. A szükséges méretű üvegtáska megrendelhető a műhelyben.

Figyelem! Minden sarkát kerekíteni kell - ez garantálja a biztonságos üzemeltetést.

Keret nélküli képernyő csak az egyik oldalfala és a fürdő alsó oldala. Ugyanaz az alumínium profil használható. A munka szakaszai szintén hasonlítanak az előző változathoz. Először végeznek méréseket, amelyek után a falakhoz egy profilt csatolnak csavarok és üveg behelyezése után. Az alsó oldalát általában "szilikonnal" ültetik fel.

Nem állítható képernyő telepítése lehetséges. Ehhez az oldalprofilra további hurkot készítenek, és egy üvegruhát rögzítenek rájuk.

Előnyei a képernyő egy fürdőszoba

A fürdőszoba képernyő számos előnye van:

 • megvédi a víz fröccsenését és megakadályozza a közeli falak és tárgyak szennyeződését;
 • dekoratív funkciót végez. A képernyő lehet egy szép kiegészítő a design;
 • osztja a szobát zónákba. Ha van közös fürdőszobája, akkor ez a kiegészítő a legjobb lehetőség a WC és a fürdőszoba elválasztására.

Egy megfelelően beillesztett képernyő soha nem fogja fel a helyet, de éppen ellenkezőleg, az Ön számára egy fürdőszobának elengedhetetlen tulajdonságává válik.