Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

A fürdőszobában lévő küszöb védelmi korlátként szolgál a víz, a gőz és a kellemetlen szagok ellen a más helyiségekben. A fürdőszoba sajátosságai - magas páratartalom és hőmérsékletváltozás - megkövetelik, hogy tartós, vízálló és nem csúszós anyagokat használjanak a tervezéshez.

Anyagkiválasztás

A küszöbök különböző anyagokból készülhetnek, mindegyiknek előnyei és hátrányai vannak.

faipari

A fából készült küszöb olcsó és harmonikus a tömörfa ajtóval, de több okból nem ajánlott használni:

 1. A fa nem tolerálja a magas páratartalmat.
 2. Úgy tűnhet, penész vagy gomba.
 3. Idővel a termék megreped, megduzzad vagy elhajlik.

Ha bármely más lehetőség elfogadhatatlan, és csak ez az anyag alkalmas, vízzel szemben ellenálló, fertőtlenítő és égésgátló szerekkel kell bevonni. A küszöbértéknél csak tömör fát használjon.

fém

A küszöb a fém - tartós és tartós. Idővel, a fával ellentétben, nem repedt, deformálódott. Azonban a megnövekedett páratartalom miatt rozsda alakulhat ki rajta.

Ennek elkerülése érdekében az alumíniumból készült termékeket kell választani - a korrózió nem jelentkezik rajta.

műanyag

A műanyag termékek nem különböznek egymástól erőtől, ők könnyen károsítják a mechanikai hatásokat, gyorsan megváltoztatják színüket, összeomlanak.

beton

A legjobb a beton küszöbértékének betöltése - a legmegbízhatóbb lesz, és megfelel minden követelménynek. Évekig nem veszíti el tulajdonságait, jól tolerálja a magas páratartalom, befejezése során padlólapokat használhat, így a formatervezés nem tűnik ki a szoba általános belsejéből.

Miután megvizsgáltuk a fürdőszobában lévő fotó küszöböket, győződjünk meg róla, hogy a betonból készültek és a kerámia burkolattal borítottak a legsikeresebbek.

Beton küszöb

A munka megkezdése előtt meg kell készíteni a szükséges eszközöket és anyagokat:

 • építési szint;
 • spatulák - standard, gumi és fogakkal;
 • ütni;
 • rulett kerék;
 • a szabály;
 • ragasztó tartály;
 • Bolgár, gyémánt kerék és fúvóka porcelán kőzet vágásához;
 • feszítővas, kalapács és fémfűrész;
 • munkakesztyű, arcvédő vagy védőszemüveg;
 • régi ruhákat.

A régi küszöb lebontása

A fémfűrész használata esetén az ajtókeret alsó részeit behelyezik, majd a fő rész finoman elszakad. A termék maradványait kalapáccsal és törmelékkel lehet eltávolítani. Vigyázni kell arra, hogy ne tegye el az ajtókeretet (ha nem tervezik azt is).

Miután a feltöltött felületet törmelékből tisztítják, majd egy alapozóval borítják.

Küszöbszint kiegyenlítés

A padlón a küszöb alapját kell képeznie egy cementhabarcs segítségével:

 1. Mindkét oldalon állítsa be a fa táblák oldalát. A jövő küszöbértékének formája lesz. A kialakítás magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó széleinek szintjét.
 2. A táblákat ragasztófóliával vagy celofánnal kell bevonni, így a fagyasztott beton nem ragaszkodik hozzá.
 3. Egy konkrét oldatot öntünk a szerkezet belsejébe, a felületet egy szabály segítségével szintetizáljuk.
 4. Ellenőrizze az egyenletességet az épület szintjén.
 5. Hagyja a cementet megszáradni. Általában ez a folyamat több napig tart. Időnként a beton felületét meg kell nedvesíteni, hogy ne keletkezzen repedés.
 6. Amikor az esztrich teljesen száraz, a lapokat eltávolítják, és a kész küszöböt minden oldalról megtisztítják.
 7. A végső szakaszban a betonfelületek alapozva vannak.

Csempék előkészítése munkához

A küszöb átmosásához a fürdőszobában ajánlott ugyanazt a burkolólapot használni, amelyet a szoba padlójára helyezett.

A mérőszalag mérésekor a szerkezetet úgy kell megmérni, hogy a csempe darabokra vágja a szükséges méreteket.

A csempék vágásához használja a csiszológépet.

Ezután folytassa a ragasztós oldatot az előre elkészített tartályban. Az előállítás módját az adott termék csomagolásán jelöljük. Nem sok oldatot feloldhat egyszerre, jobb, ha rendszeresen apró részleteket készít, gondosan kevergetve a megoldást, hogy ne maradjon csomók.

Csempézés

Ragasztóoldatot alkalmaznak a csempe hátoldalán. Ez ajánlott egy fogazott simító segítségével - a kialakításának köszönhetően, a szükséges pénzösszeg a felszínre kerül, nem túlterhelt.

Cserép nyomva a beton felületére, állítsa be a pozícióját. Amikor az összes elemet felhelyeztük, helyezzünk be egy habarcsot a csempék között egy gumi spatulával. Ez a mű nem használható hagyományos fémekhez - ez károsíthatja a cserépfelületet.

A felesleges összetételt habszivaccsal távolítjuk el.

Annak ellenõrzésére, hogy az erõs szerkezet mennyire erõs, gyengéden megérinti az összes oldalt. Olyan helyeken, ahol a dallamok hangja rezonánsabb, vannak üregek. Szét kell szednünk az elemeket ezen a helyen és újra lefektetnünk. Ha ez nem történik meg, akkor a csempe hamarosan megtörik.

Fa küszöb beépítés

Tölgy vagy fenyő a fa küszöb anyagaként kell kiválasztani - erősek, szilárdak és tartósak.

edzés

Mielőtt megkezdené a fa küszöb bevezetését, érdemes megvizsgálni a régiet, ha van ilyen. Mennyire sérült meg? Lehet, hogy könnyebben visszaállítható, mint újból a semmiből.

Ha a régire nincsenek nagy repedések, a penge nyomai és a fa károsodásának jelenségei, alaposan meg kell csiszolni, majd védőszerekkel (antiszeptikus, víztaszító és tűzgátló) kell fedni, majd festeni vagy lakkozni kell az ajtó és az ajtókeret színében.

leszerelés

Ha a régi termék károsodása jelentős, akkor el kell távolítani. Egy fadarab alján egy kalapács bukkan fel, majd óvatosan nyomja meg, emelje fel. Ha a küszöb rögzített rögzítő, akkor csavarja le a csavarokat, majd ütögesse le egy kalapáccsal. Ezenkívül egyszerűen kivághatja a fát több darabra, hogy megkönnyítse.

A felületet, amelyen a küszöböt elhelyezik, törülközőt és építési port tisztítanak meg, nedves ruhával törölve.

A kész faipari terméket az építési piacon vagy egy boltban is megvásárolhatja - már polírozva és festve, vagyis majdnem teljesen készen áll a beszerelésre, csak be kell illesztenie az ajtó méretét az ajtóhoz.
Ha ez a lehetőség nem megfelelő, meg kell csinálnia magának. Ebben az esetben több időt vesz igénybe a felület felszínének megmunkálásához, alapos tisztításához és festéséhez.

telepítés

Javasoljuk, hogy a küszöböt kissé hosszabb ideig tartsuk be, mint az ajtó szélességét, hogy speciális résekbe telepítsük - ez a módszer biztosítja a biztonságos illeszkedést.

A jövő küszöbértékének helyét a szennyeződés és a por, a talaj tisztítja. Az ajtókeret oldalelemei alsó részében hornyokat készítenek, és a küszöb magasságában helyezkednek el. A fából készült üveget egy kalapáccsal behelyezzük az előkészített hornyokba.

2 vagy 3 lyuk fúrással van ellátva a fában, és a teljes hosszúságban helyezkedik el. A küszöböt eltávolítják a padlón a fúrójelekből kialakított helyeken. Ismét helyezze be a faelemet, rögzítse a padlóhoz csavarokkal.

Ezután a felületet festékkel vagy lakkal borítják.

Ha van egy hézag a beállított küszöb és a padlófelület között, töltsön szilikonos tömítőanyaggal, hogy megakadályozza a nedvesség vagy a gőz belépését a szerkezetbe.

Miután megtanultam, hogyan készítsek egy küszöböt a fürdőszobában, sokat menthetsz - a munka nagy részének elvégzése önmagában nem lesz nehéz.

A küszöb kiválasztása és felszerelése a fürdőszobában

A küszöb a fürdőszobában - egy dolog, első pillantásra, egyáltalán nem kötelezõ, annyira sokan szeretnek nélküle. Valójában egy ilyen anya jelenléte - elengedhetetlen feltétel, amelyet az építési szabályzatok és szabályozások szabályoznak.

szükség

Ha például újépítésbe kezdett, amelynek következtében a padlószintek a fürdőszobában és a lakás többi részében azonosak lettek volna, akkor a KTF nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal. Természetesen, ha nem fogsz részt venni a szállásodban, akkor nem kell aggódnia, hogy a felújítás hivatalosan jóváhagyott.

Azonban az élet nem áll meg, és meglepő módon felmerülhet az a gondolat, hogy egy lakást adnak el és új terméket vásárol. Az átépítéssel kapcsolatos nehézségek elkerülése érdekében a javításokat a legmegfelelőbb előírásoknak megfelelően végzik.

A fürdőszobában a küszöböt először is meg kell tenni annak érdekében, hogy a szivárgás megálljon, vagy legalábbis megállítsa a víz áramlását, és megóvja a többi helyiséget az árvízből. A hatás erősebb lesz, ha az alsó 15-20 cm falak a fürdőszobában vízszigetelést biztosítanak.

Tehát a fő funkciója az anya, hogy megakadályozza a terjedését "árvíz" az egész lakásban. Ezenkívül további hangszigetelést hoz létre, mivel az ajtó szorosabbra van rögzítve a nyílásban. A belső küszöb megakadályozza a fürdőszobába való behatolást, a kellemetlen szagokat és a port.

Meg kell jegyezni, hogy a küszöb elrendezésén kívül számos más megoldás is van erre a problémára. Így lehetőség van a fürdőszobában és a folyosón lévő padlószintek közötti különbség megszervezésére. Ugyanakkor a padló a fürdőszobában 15-20 mm-rel lehet a padló alatt a folyosón vagy fordítva. A küszöb helyett sima lejtést lehet építeni a fürdő felé. Mindezek a lehetőségek sokkal több forrást igényelnek tőled - az idő, a munka és a pénz, mint a belső küszöb beállítása, tehát ha nem vagy nagyon tapasztalt építő, akkor javasoljuk, hogy ne kísérletezzen, hanem a problémát a legegyszerűbb és leghatékonyabban megoldja.

követelmények

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, ezért a szoba összes berendezése és felszerelése rendkívül óvatosan kell válogatni. A fürdőszobát a magas páratartalom és gyakori hőmérséklet-változások jellemzik. Ennek következtében - a kondenzátum és penész kialakulása. A javítás során felhasznált anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, ne féljenek a hőtől vagy a hidegtől, és speciális mosószerekkel való mosással kell jól elviselni.

Így a fürdőszobában a küszöb felépítését és befejezését nagyon jól át kell gondolni. Kívánatos, hogy ez monolitikus szerkezet, hézagok és repedések nélkül. Erősnek és tartósnak kell lennie, vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanakkor nem csúszósnak kell lennie. Ezenkívül tartós, kopásálló anyagokból kell készülni, és természetesen összhangban kell lennie a fürdőszoba és a folyosó díszítésével. A feladat nem könnyű, de kezelhetjük!

Anyag kiválasztása

Mindenekelőtt meg kell határozni, hogy mi lesz a küszöbünk.

Különféle anyagok felhasználásával készült porok előállítására:

 • Az acél talán a legtartósabb anyag. Az ilyen dió nagyon nehéz lesz károsodni vagy megtörni. Vásárolhatsz acélküszöböket a fém színétől, vagy bármely más színben festettek.
 • A rozsdamentes acélból készült ablakpárkányok meglehetősen ritkák, sokkal gyakoribbak a rozsdamentes acélból, köszönhetően gyönyörű ezüst bevonatú falaknak vagy bútoroknak
 • A bronz kizárólag a megrendeléshez készült, mivel ez az anyag nagyon drága. Azonban megvásárolható alumínium küszöbök, "bronz" festéssel. Sokkal kevesebbet költenek, és megjelenésük majdnem ugyanaz.
 • Sárgaréz - az anyag nem is olcsó, de nagyon szép. A küszöbök nagyon erősek és tartósak.
 • Alumínium küszöbök - könnyű és olcsó. Vannak különféle színek.
 • A leggyakoribb faoszlopok. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen küszöböt könnyű felvenni színes fából készült ajtón. A fa gyönyörű és környezetbarát anyag. A faszerkezetek könnyen elkészíthetők kézzel. A tölgy és a fenyő a legalkalmasabb erre. Ezek a kőzetek a legnehezebbek és tartósabbak.
 • Műanyag küszöbök - a leginkább megfizethető. A boltokban mindenféle szín és méretű műanyag termék megtalálható. Kedvezőek, esztétikailag tetszetősek, de életük nem túl hosszú, ezért fel kell készülni arra a tényre, hogy néhány éven belül az ilyen porokat meg kell változtatni.
 • A konkrét küszöb olyan tőketermék, amely árvíz esetén megbízhatóan megvédi a lakást. Lehetséges, hogy egy ilyen küszöböt saját maga hoz. A befejező bevonatot általában csempe vagy laminált anyagként használják.

A legnépszerűbb fa, fém, műanyag és beton küszöbök.

A küszöb kiválasztása és felszerelése a fürdőszobában

A küszöb a fürdőszobában - egy dolog, első pillantásra, egyáltalán nem kötelezõ, annyira sokan szeretnek nélküle. Valójában egy ilyen anya jelenléte - elengedhetetlen feltétel, amelyet az építési szabályzatok és szabályozások szabályoznak.

szükség

Ha például újépítésbe kezdett, amelynek következtében a padlószintek a fürdőszobában és a lakás többi részében azonosak lettek volna, akkor a KTF nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal. Természetesen, ha nem fogsz részt venni a szállásodban, akkor nem kell aggódnia, hogy a felújítás hivatalosan jóváhagyott.

Azonban az élet nem áll meg, és meglepő módon felmerülhet az a gondolat, hogy egy lakást adnak el és új terméket vásárol. Az átépítéssel kapcsolatos nehézségek elkerülése érdekében a javításokat a legmegfelelőbb előírásoknak megfelelően végzik.

A fürdőszobában a küszöböt először is meg kell tenni annak érdekében, hogy a szivárgás megálljon, vagy legalábbis megállítsa a víz áramlását, és megóvja a többi helyiséget az árvízből. A hatás erősebb lesz, ha az alsó 15-20 cm falak a fürdőszobában vízszigetelést biztosítanak.

Tehát a fő funkciója az anya, hogy megakadályozza a terjedését "árvíz" az egész lakásban. Ezenkívül további hangszigetelést hoz létre, mivel az ajtó szorosabbra van rögzítve a nyílásban. A belső küszöb megakadályozza a fürdőszobába való behatolást, a kellemetlen szagokat és a port.

Meg kell jegyezni, hogy a küszöb elrendezésén kívül számos más megoldás is van erre a problémára. Így lehetőség van a fürdőszobában és a folyosón lévő padlószintek közötti különbség megszervezésére. Ugyanakkor a padló a fürdőszobában 15-20 mm-rel lehet a padló alatt a folyosón vagy fordítva. A küszöb helyett sima lejtést lehet építeni a fürdő felé. Mindezek a lehetőségek sokkal több forrást igényelnek tőled - az idő, a munka és a pénz, mint a belső küszöb beállítása, tehát ha nem vagy nagyon tapasztalt építő, akkor javasoljuk, hogy ne kísérletezzen, hanem a problémát a legegyszerűbb és leghatékonyabban megoldja.

követelmények

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, ezért a szoba összes berendezése és felszerelése rendkívül óvatosan kell válogatni. A fürdőszobát a magas páratartalom és gyakori hőmérséklet-változások jellemzik. Ennek következtében - a kondenzátum és penész kialakulása. A javítás során felhasznált anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, ne féljenek a hőtől vagy a hidegtől, és speciális mosószerekkel való mosással kell jól elviselni.

Így a fürdőszobában a küszöb felépítését és befejezését nagyon jól át kell gondolni. Kívánatos, hogy ez monolitikus szerkezet, hézagok és repedések nélkül. Erősnek és tartósnak kell lennie, vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanakkor nem csúszósnak kell lennie. Ezenkívül tartós, kopásálló anyagokból kell készülni, és természetesen összhangban kell lennie a fürdőszoba és a folyosó díszítésével. A feladat nem könnyű, de kezelhetjük!

Anyag kiválasztása

Mindenekelőtt meg kell határozni, hogy mi lesz a küszöbünk.

Különféle anyagok felhasználásával készült porok előállítására:

 • Az acél talán a legtartósabb anyag. Az ilyen dió nagyon nehéz lesz károsodni vagy megtörni. Vásárolhatsz acélküszöböket a fém színétől, vagy bármely más színben festettek.
 • A rozsdamentes acélból készült ablakpárkányok meglehetősen ritkák, sokkal gyakoribbak a rozsdamentes acélból, köszönhetően gyönyörű ezüst bevonatú falaknak vagy bútoroknak
 • A bronz kizárólag a megrendeléshez készült, mivel ez az anyag nagyon drága. Azonban megvásárolható alumínium küszöbök, "bronz" festéssel. Sokkal kevesebbet költenek, és megjelenésük majdnem ugyanaz.
 • Sárgaréz - az anyag nem is olcsó, de nagyon szép. A küszöbök nagyon erősek és tartósak.
 • Alumínium küszöbök - könnyű és olcsó. Vannak különféle színek.
 • A leggyakoribb faoszlopok. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen küszöböt könnyű felvenni színes fából készült ajtón. A fa gyönyörű és környezetbarát anyag. A faszerkezetek könnyen elkészíthetők kézzel. A tölgy és a fenyő a legalkalmasabb erre. Ezek a kőzetek a legnehezebbek és tartósabbak.
 • Műanyag küszöbök - a leginkább megfizethető. A boltokban mindenféle szín és méretű műanyag termék megtalálható. Kedvezőek, esztétikailag tetszetősek, de életük nem túl hosszú, ezért fel kell készülni arra a tényre, hogy néhány éven belül az ilyen porokat meg kell változtatni.
 • A konkrét küszöb olyan tőketermék, amely árvíz esetén megbízhatóan megvédi a lakást. Lehetséges, hogy egy ilyen küszöböt saját maga hoz. A befejező bevonatot általában csempe vagy laminált anyagként használják.

A legnépszerűbb fa, fém, műanyag és beton küszöbök.

Küszöb a fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

Annak érdekében, hogy szellőzést biztosítson a fürdőszobában, egy küszöböt állítanak elő. A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöbérték lehetővé teszi a szoba kényelmes használatának javítását. A gyártás módszereiről és a küszöbérték funkcionális terheléséről további tárgyalásokat folytatunk.

Tartalomjegyzék:

A fő okok az építési küszöb a fürdőszobában

Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy szükség van-e egy küszöbértékre a fürdőszobában, lehetetlen határozni igen vagy nem. Mivel mindez attól függ, hogy milyen helyiségben található a fürdőszoba. De azok számára, akik úgy döntöttek, hogy beállítják a küszöböt, javasoljuk, hogy fontolja meg a fő funkcióit a fürdőszobában.

Számos fő oka van annak, hogy egy fürdőszobában szükség van egy küszöbértékre. Ezek közül az első a küszöb használata a víz kiáramlásának akadályaként, például ha egy cső megtörik a fürdőszobában. Így az összes víz ugyanabban a helyiségben marad, és nem kell több szobát kijavítani. Ezenkívül a küszöb megvédi a helyiséget a véletlenül kifolyt víz ellen, például gyerekek fürdésénél.

Az ilyen küszöbértékek kialakításakor fából készült gerenda, amely része az ajtó doboz. Viszont a magas páratartalmú helyiségben való használata nem praktikus. Ezért leggyakrabban a fürdőszobában a beton küszöbét, a dekoráció ugyanazokkal az anyagokkal, mint a padozat építésében.

Egy másik lehetőség a küszöb kialakításához a fürdőszobában kerámia burkolólapokkal való elrendezés. Ezzel egyidejűleg egy szokásos lapkát először telepítenek, majd egy másik réteget tetejére ragasztanak, küszöb formájában. A végdarabok beillesztéséhez használja a sarkokat.

A fürdőszobában a küszöb beállításának másik oka a szellőzés biztosítása. Ezt a folyamatot két módon végzik el:

 • több milliméternyi rés maradt, így szellőztetésen keresztül jutnak hozzá;
 • beépített rácsok az ajtó közelében, amelyek természetes szellőzést biztosítanak.

A küszöb fő típusai a fürdőszobában

A rendes helyiségek küszöbértékei általában egy ajtóval, azaz műanyaggal, fémmel vagy fával azonos anyagból készülnek. Ezek a küszöbértékek egységes, holisztikus kialakításúak, vonzó megjelenésűek.

Azonban a fa vagy műanyag küszöbök használata a fürdőszobában gyors romláshoz vezet, mivel a nedvesség és a mosás állandó hatása jelentősen befolyásolja az ilyen küszöbértékek teljesítményét.

Ezért ha nem kerüljük el a fa küszöb bevezetését a fürdőszobában, akkor ajánlott szilárd faanyagot gyártani, amelyet antiszeptikus és nedvességálló impregnálással kell kezelni.

Lehetőség van egy fém küszöb behelyezésére a fürdőszobában, de jelenléte ebben a helyiségben teljesen helytelen, mivel a nedvesség állandó hatása negatívan befolyásolja a megjelenését.

Lehetőség van egy konkrét küszöb kialakítására, amely később ugyanazt a felületet kapja, mint az egész fürdőszoba padlója. Ezek a küszöbök a legtartósabbak, nedvességnek nincsenek kitéve, és nagyon jól néz ki a fürdőszobában, mivel nem különböznek a padlóktól.

A küszöb mérete a tulajdonosok preferenciáitól, a helyiség méretétől és a funkcionális céltól függ.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a beton fürdőszobájában?

A küszöb felépítése előtt pontosan meg kell határoznia a méretét. Ha a szoba lehetővé teszi, akkor jobb, ha egy ilyen hosszúságú küszöböt építünk fel, hogy teljes lábat képezzen rajta.

Ha a fürdőszobában végzett javítás már megtörtént, a küszöb felépítése a padlófelületen feltüntetett jelzéssel kezdődik. A küszöb helyét a szennyeződéstől és törmeléktől meg kell tisztítani, ha van ilyen, majd a korábban mért méretek szerint fel kell állítani a zsaluzatot.

A primer használatával kezelje a felületet, erős beton tapadást biztosít. A zsaluzat felszerelése kövesse az egyenletességét. A küszöb magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó szélének magasságát, hogy ne zavarja meg a szabad megnyílást.

Folytassa az oldat elkészítéséhez, győződjön meg arról, hogy a cement, a homok és a víz kivételével olyan zsugorodási oldatokat vagy keverékeket használjon, amelyek rugalmasabbá teszik a tömeget. Győződjön meg róla, hogy a megoldás nem túl folyékony.

Amint a habarcs elkészült, azt az előzetesen elkészített zsaluzathoz kell önteni és kiegyenlíteni. Nézzük a levegő hőmérsékletét a helyiségben, ne legyen túl magas, hogy a repedések ne jelennek meg a küszöbön. Ajánlatos továbbá, hogy a küszöböt vízzel időnként nedvesítsük meg, a tartósabb kikeményedés érdekében. Teljes száradás után haladjon a küszöb végére, ezért kívánatos ugyanazt a burkolólapot használni, mint a padlón a fürdőszobában vagy a WC-ben. Miután egy konkrét küszöböt épített a fürdőszobában, több mint tíz éve szolgál majd. Ezek a küszöbértékek nem igényelnek különös gondosságot, nagyon tartósak és erősek, nem szivárognak nedvességgel és könnyen tisztíthatók.

Fa küszöbök telepítése a fürdőszobában és a WC-ben

A fából készült küszöb behelyezése a fürdőszobába vagy a WC-hez egy meglehetősen gyors folyamat, amely nem igényel nagy erőfeszítést, szemben a konkrét küszöb kialakításával. De még mindig keményen kell dolgoznia.

Fa küszöbök a fürdőszobában - nagyon gyorsan elhasználódnak, ezért gyakori helyreállításra vagy cserére szorulnak. De ha nincs konkrét küszöbérték kialakításának lehetősége, akkor biztonságosan haladjon a fa küszöb elrendezéséhez.

Annak érdekében, hogy ilyen küszöböt lehessen választani, hatalmas fajtákból álló fát válasszon, mivel a séta és a zárás, valamint az ajtó nyitása folyamatosan a küszöbön van.

Mielőtt egy új fa küszöböt telepítene, ha van egy régi küszöbérték, ellenőrizze, hogy hibás-e. Kevésbé káros, olcsóbb és könnyebb visszaállítani. Ehhez a bevonatot meg kell csiszolni, majd egy réteg lakkokkal és festékkel kell bevonni, amely olyan színű, mint maga a fürdőszoba.

Ha a helyreállítási küszöbérték nincs feltétlenül és ki kell cserélni, azt egy karral kell eltávolítani, amely fokozatosan eltömődik a küszöb felszínén. Ha a fa küszöb emelkedik a padló felett, engedje el előtte a rögzítőelemeket, majd csak ütögesse le egy kalapáccsal. A küszöbfűrés több részre történő fűrészelésének lehetősége, biztonságos eltávolítása érdekében.

Új küszöb bevezetése előtt ügyeljen a törmelék eltávolítására és a felület nedves ruhával történő törlésére. A kész küszöbértékeket a hardverraktárakban vagy a piacon értékesítik, csiszolt, festett, és könnyen telepíthető, miután korrigálta őket méretükben.

Saját gyártási küszöb esetén nagyobb erőfeszítést igényel, hogy felületét tökéletesen sima és szép legyen.

Tipp: Javasoljuk, hogy a küszöbérték hosszabb legyen a szükségesnél, mivel ajánlott az ajtó oldalain lévő korábban vágott hornyokban elhelyezni. Így a küszöbérték biztonságosan rögzített, és jobban megőrizhető.

A küszöböt az ajtó felületére rögzítik körmökkel. A faanyag repedése elkerülése érdekében fúrja elő a köröm lyukakat, majd rögzítse és szegelje a küszöböt. Festés és küszöb lakkal borítva - a telepítési folyamat befejezése. Ha a küszöb és az ajtó, vagy a küszöb és a padló között van egy kis rés, javasoljuk, hogy töltse fel vízálló tömítőanyaggal.

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

 1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
 2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
 3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

Fém küszöbök - ellenben és ellenben

A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

 • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
 • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
 • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;

Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában és miért kell megbotláncolnunk: 6 csaló lapot válaszol

A küszöb képe a folyosó és a fürdőszoba között

Hogyan kell a küszöböt a fürdőszobában megfelelően kiépíteni, és miért van szükség erre? Egy napon, miközben ismét megbotlott rajta, felkértem magam egy második kérdésre, és amikor megtaláltam a választ, amire kíváncsi voltam, átváltottam az elsőre, amit azonnal kihasználtam a gyakorlatban.

Mi változtatta meg ezt a látszólag jelentéktelen bútorlapot? Ezután összeállítottem néhány egyszerű csalólapot minden szükséges információval azok számára, akiknek nincs ideje, hogy belevágjanak a leírt probléma tanulmányozásához a fejjel.

Cheat Sheet 1: És mindazonáltal szükség van rá

Lehetséges, hogy az én lábamon lévő nagy lábujj nem ért egyet az összes alábbi érvvel, de az agy a szükséges következtetések levonásával értékelte őket.

Szükségünk van egy küszöbre a fürdőszobában? Határozottan szükséges, mert:

 1. Anélkül, hogy nem is tudná eladni a lakást, mivel ez a belső elemnek jelen kell lennie a BTI normái szerint. Természetesen lehetséges, hogy nem tervezed ezt, de az élet nagyon változékony, ezért jobb, ha nem lesz probléma legalizálása a lakhatás átépítése esetén, ha sürgős szükség van az eladásra;
 2. Megakadályozza a víz elterjedését a fürdőszobából a többi helyiségbe árvíz esetén. A fürdőszobában a padlózat leggyakrabban vízálló csempékkel van bélelve, és ha betölti a keverőt sürgősségi vagy gondatlan használat esetén, akkor valójában elegendő csak a folyadék kinyerésére és a szoba száradására. De ha az árvíz meghaladja a nedvességálló zónát, akkor ennek következtében a jövőbeli javítások ára nemcsak a folyosó padlóburkolatából alakulhat ki, hanem az alatta lévő szomszédok mennyezetének és falainak befejezésével is;

A folyosó és a fürdő közötti küszöb árvíz esetén gát szerepet játszik

Annak érdekében, hogy a vízcsövek vagy más hasonló bajok megszakadásának lehetőségéből adódó lehetséges fenyegetés maximálisan lokalizálható legyen, azt javaslom, hogy a falakat legalább 200 mm magas vízszigetelő anyaggal borítsa be a fürdőszobába. Akkor biztosak lehetsz benne, hogy a víz nem fogja leküzdeni a szoba határait.

 1. Késlik a felesleges hangokat. A víz gyűjtésének zöme nagyon nyugtalan lehet, különösen, ha valaki késő este próbál aludni egy nehéz nap után, és valaki csak elkezdett vízkezelésre;
 2. Megakadályozza a piszkozatok kialakulását a fürdőszobában és a por behatolásával. Az első jelenlétének köszönhetően a forró kád elhagyása után könnyen elfogyhat a hideg, és a második jelenléte tönkreteszi a fürdés általános érzetét, és arra kényszeríti Önt, hogy gyakran tisztítsa meg az állandóan eltömődő kapucnivalot;

A fürdőszobában lévő küszöb hiánya negatívan hat majd a kapucnira is

Tehát van egy fürdőszobaajtó küszöbértékkel vagy anélkül? Ha biztos vagy benne, hogy örökségül átadja a lakását a gyermekeknek, nem kétséges a fürdőszobai berendezéseinek megbízhatósága, minden körülmények között elaludtál egy hősies álmoddal, jó egészséged van, hogy ne féljenek a rajzolástól, és hozzászokott a rengeteg porhoz, biztonságosan figyelmen kívül hagyhatja a vizsgált létesítményt a belső tér eleme.

Azt is tervezem, hogy a házat egy tágasabbra cseréljem, és nem rendelkezem az említett istállókkal, ezért nem tudom a küszöbértéket nélkülözni.

alternatív

Igaz, igaz, hogy a fürdőszobának a lakás többi részétől való megvédése hasonló hatással jár, és a lakás másik része a fürdőszobából más módon érhető el: a padló emelésére a folyosón, de ehhez további pénzügyi és munkaerőköltségekre van szükség, valamint "enni". Sokkal könnyebb és olcsóbb a két szoba határán lévő sáv elhelyezése a saját kezével.

Lehetséges, hogy a különböző szintű padlók drágábbak és nehezen megvalósíthatók

Cheat Sheet # 2: Az álmok küszöbe

Az a tény, hogy az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértéket a védelmi szempontok határozzák meg, egyértelmű, de milyen követelményeket terjesztenek elő közvetlenül a belső tér ezen elemeire? Ideális esetben az alábbiak mindegyikének meg kell felelnie:

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték az idő, a nedvesség és a láb hosszadalmas vizsgálata után

Cheat Sheet 3: Tehát mi ez ugyanaz, amit csinálni

Az előző "csalólapon" meglehetősen szigorú követelményeket írtam le, de milyen anyagokat tudtak kielégíteni? Lássuk:

 • Steel. A legtöbb ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ugorj rá, téveszd, ő maradhatatlan abban a vágyában, hogy hűségesen szolgáljon. De azonnal felhívom figyelmedet, hogy egy ilyen párkányon megbotlik, különösen fájdalmas. Ne felejtsük el a korróziós folyamatok lehetőségét állandó nedvesség miatt;

Az acélanya nagyon erős, de rozsdásodhat

Acéltermék vásárlásakor azt javaslom, hogy ezt a választást lefedje a porfestékkel festett festékre, vagy saját kezdeményezésére ezt az eljárást elvégezheti. Ebben az esetben már nem félek a nedvesség káros hatásai miatt bekövetkezett idő előtti pusztulásának.

 • Rozsdamentes acél. Ebben az esetben egyáltalán nem kell aggódnia a vízért, de ez az anyag némileg drágább, mint az egyszerű fém. Ne feledje azonban, hogy a rozsdamentes acél a legmodernebb stílusok, mint például a high-tech és a modern;

Rozsdamentes acél "halhatatlan" küszöb

 • Bronz. Nagyon szép termék, hangsúlyozva a tulajdonosok gazdagságát, de ez is nagyon drága, és megköveteli a fürdőszoba megfelelő díszítését;
 • Brass. Az ilyen anyagokból készült termékek némileg olcsóbbak, mint a bronzminta, de különleges szépségükre és a közös belső tér követelményeire is büszkélkedhetnek;

A sárgaréz dió gazdagnak tűnik

 • Alumínium. Ez a fémtermékek legelterjedtebb képviselője, mivel viszonylag olcsó, nem fél a nedvességtől és kis tömege van, ami a szállítás és a beszerelés során kényelmes;
 • Fa. Gyönyörű és nagyon gyakori a lakásokban lehetőség, de itt, természetesen, meg kell emlékezni a legfontosabb hiánya a fa, ami a hidrofóbicitás. Vagyis egy fából készült minta egyszerűen elkezd rothadni magas páratartalmú körülmények között.

Ezért a tölgy vagy a fenyő küszöbét meg kell vásárolnia vagy meg kell vásárolnia, amelyek a legkönnyebben tolerálják a nedvességet és kiváló kopásállóságot mutatnak, és ne felejtsük el a nedvességálló bevonatot;

Fa küszöb jól illeszkedik az ajtóhoz és a padlóhoz a folyosón.

A fürdőszoba és a WC küszöbe. Hogyan készítsünk?

Javítok a fürdőszobában és a WC-ben.
Ez volt a sor, hogy küszöböket adjon ki (№1 és №2 képek).
Ennek következtében nem tudom megérteni és eldönteni - mi a legjobb módja a küszöbértékek létrehozásának (3. kép)?

A 3. képen nagyjából (narancssárga) vetítettem egy átfedést a küszöbön.
Itt van a hibás folt, hogyan kell kiadni? Csempe, hogy rendezni, vagy van egy kész kerámia dolog (küszöb)?
Segítséget kérek ebben a kérdésben, és várok a szakemberek konzultációjára.

Nem csinálunk küszöbértékeket, ahogyan láttuk. Vonunk egy fém elrendezést, eloxált luminiumot vagy sárgarézet, hogy a bútorok színe legyen.
Az elrendezések 8, 9 és 12 mm vastagok. Vágja le az elrendezést, 2 küszöbértékenként. Ragassza össze az összegyűjtött csíkokat az amerikai folyékony körmökkel. Ezeknek a küszöböknek a magassága 15 mm, ha kívánja, növelheti azt. Ezután fúrja le az összes ízületet. Mind)
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

A munkás írta:
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Nincs egyetlen fotó az albumában - csak az album neve.
Nincs mobiltelefonunk sem.
Kérdés: hogyan nézhetek meg fotókat?

Jargal írta:
Segítséget kérek ebben a kérdésben, és várok a szakemberek konzultációjára.

Bronz alatt fémes sarkok vannak.
PS: És mi van veled, a padló a fürdőszobában magasabb, mint a folyosón? IMHO, nem a belekben.

Kemény munkás
És lehetséges-e részletesebben, milyen elrendezések vannak?

Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Gray írta:
a küszöbérték nem lehet konkrét, hanem fából készült.

Van vasalóm. Breaking?

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

És nincs vízszigetelés ott?

Gray írta:
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Tehát nem szabad! Ez egy fürdő. Van egy konkrét tálca a kis szivárgások lokalizálásához.

Viktor__s írta:
És nincs vízszigetelés ott?

Vízszigetelő tanfolyam ott. Az esztrich alatt van (lebegő). A képeken ez (és a csatoló) nincs feltüntetve, hogy ne lebegjen az agy.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Köszönöm a tanácsot.
Valójában a küszöbértékek a santehkabiné. Sajnálom - a bevezetőben nem jeleztem, hogy a házam panel.
Ami az ajtókeretet illeti - te vagy, aki izgatott volt.
Jelenleg a délutáni tűz piacán nem talál egy alacsony küszöbértékű ajtókeretet.
Ezúttal.
Két - még akkor is, ha megtalálja (és ez valószínűleg finn ajtók a finn ajtókeret - fehér, vagy orosz gyártású különálló kis növények), akkor az én verzióban lesz szükség, hogy vegye le a beton küszöbök. Ez nem egy lehetőség számomra.
Referenciaként a tölgy (nem festett) küszöbérték a jobb tartósság érdekében.
Meg kellett tanulnom a dokumentumok szabályozási és technikai alapját ebben a kérdésben.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a fürdőszoba (SU) küszöbének, és ez - a fürdőszobának (és a WC-nek) kell lennie.
Ez a dolog. És régen töröttem volna ezek az ostoba gyorsaságok.
Ha szeretné, külön témát készíthetek, és felvethetek egy kérdést a küszöbök problémájáról (jelenlétéről vagy hiányáról), és arról, hogy ezt hogyan szabályozzák jelenleg a szabályozási és műszaki dokumentáció. A probléma fontos és komoly, de először válaszokat akarok kapni a tisztán magánproblémáimra.

By the way, én "füst" fórumok (javítások), és még soha nem láttam, vagy akár találkozott egy tipp, hogyan kell beállítani a küszöböt hasonló helyzetben az enyém.
Ezért - a fórum kedves tagjait - kérlek - felajánlják az opcióitokat - várok.

A munkás írta:
Nem csinálunk küszöbértékeket, ahogyan láttuk. Vonunk egy fém elrendezést, eloxált luminiumot vagy sárgarézet, hogy a bútorok színe legyen.
Az elrendezések 8, 9 és 12 mm vastagok. Vágja le az elrendezést, 2 küszöbértékenként. Ragassza össze az összegyűjtött csíkokat az amerikai folyékony körmökkel. Ezeknek a küszöböknek a magassága 15 mm, ha kívánja, növelheti azt. Ezután fúrja le az összes ízületet. Mind)
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Köszönöm a gyors választ.
De csak add hozzá a választ:
1). Mi az elrendezés?
2). Hogyan és hol ragasztani az "elkészített csíkokat az amerikai folyékony körmökre" - nem értettem.
3). Tölts fel fotókat a lehetőségek megértéséhez.

Tisztelt fórum-felhasználók - a jobb megértés érdekében röviden leírom a nyomvonalat:
1). hogyan készíts narancssárga dologot (3. kép)?
Ez a következő: a). a csempe? (talán a tapasztalt szakemberek segítenek megmagyarázni - hogyan alakíthatunk ilyen U-alakú küszöböt egy csempéből).
b). kész küszöbértékről? (lehet bárki látni - már készen gyártott U-alakú (lehetőleg kerámiás) porokat is elad.

2). Hogyan rakod a narancsot?
Ez a következő: a). hogyan kell egy narancs darabot elhelyezni a folyosó oldalán úgy, hogy a laminátum vége "bejusson" alatt.
b). hogyan kell elrendezni a narancssárga darabot a fürdőkád oldalán, a WC-ben, hogy a csempe vége "jöjjön" alá.

Hubert írta:
Bronz alatt fémes sarkok vannak.
PS: És mi van veled, a padló a fürdőszobában magasabb, mint a folyosón? IMHO, nem a belekben.

Köszönöm a választ.
De kérhetné a válaszát egy fotóval - a megértés érdekében.

Például Jargal.. A bal oldalon az alaplap az ajtó színében alulról vagy más elrendezésből lett levágva. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Itt a képeken látható, hogy az ajtókeret pontosan a fal vastagsága. Ez helyes. Megnézzük a küszöböt. A csúcsot (hívjuk a padlónak) és a falakat. A fürdő oldalán a küszöb ezen alsó fala a fürdőszoba falának része. Tehát le kell díszíteni - falburkolat a minta és a sorok megőrzésével. A küszöb vízszintes részén (padló) - padlólapok. Csatlakoztassa a padló és a fal csempeit a küszöbön, ahogy tetszik - 45 g-os csempeburkolat, vagy speciális műanyag vagy fém szögletes betét. Néha elrendezésnek hívják. A fém természetesen jobb. Hosszabb ideig nem törölték. Az ajtó oldalán a fürdőszoba ajtó kárpit lefelé a padlóra, így egy rést 2-3 mm. Amelyet szilikonnal tömítenek. Ha a folyosón csempék vannak, az ötlet ugyanaz. Jól néz ki, mint a padlólapok, "becsomagolt" a falra. Természetesen a fal síkjában, ahelyett, hogy kiszolgálja a centimétert. A linóleum, laminált vagy parketta a folyosón, akkor kínálnak, hogy ugyanazt a díszítés, mint az alsó az ajtó tetején. Jobban néz ki, mint egy lábazata a függőleges nyeregtábla vagy a padlódeszka felett. Nyugodj meg, nyelvtudva, mi ez! Egy kép mindent gyorsabban és könnyebbé tenné.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült.

+1
Így tettem:
Vettem egy bárpultot (dobozt), átfordítottam, takarítottam a hátoldalon, leborzoltam az ajtó alá.
Lefedtem a raklap oldalát (kicsit kicsit ragadtam és a küszöböt lefelé vágtam le, hogy elérjem a kívánt szintet, és a horizonton volt), a folyosó oldaláról a falhoz simítottam, közvetlenül a padlóburkolat mellett. Belsejében illeszkedj a csempézett padlóhoz, fürdőszoba.
A küszöb tetején tegye be az ajtókereteket rések nélkül.

Jargal írta:
A délutáni piacot nem találja tűzzel

Ugyanaz a fa használható az ajtókeret többi részének küszöbértékeként.
Zhargal,
Ha nem szeretné lecsökkenteni a konkrét küszöböt, akkor ez így történik: ellenőrizze a küszöb magasságát, úgy kell elhelyeznie egy lábazatot a folyosó oldaláról, ha nagyobbra kell törekedni a beton küszöbén (pl. Egy vagy két réteg hl vagy öntsön, ahogy tetszik)) és a fürdőszoba oldaláról a küszöböt csempével rakják le, a csempe az ajtó alá kerül, és a lábazathoz vagy a talapzat felett helyezkedik el,
akkor így van, ha egyidejűleg egy folyosót és egy fürdőt is csinálsz,
És ha csak egy szoba van a második megérintésével, akkor természetesen minden fém sarkot, küszöböt és más szemetet kell használnia, de ha így van, anélkül kell megtennie őket, mert az extra részletek mindig elrontják a képet, függetlenül attól, hogy hogyan állította be őket.

Itt van egy link az albumomhoz: ">

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Nemiroff írta:
Kemény munkás
És lehetséges-e részletesebben, milyen elrendezések vannak?

Az elrendezéseket főként műanyagból készítik. A csempe külső és belső széleinek finomítása.
Az elrendezés bal oldala a csempe alá van rejtve, csak a külső részt látjuk. Az elrendezéseknek minden színe és árnyalata van.
De ez az, hogy a króm - soha nem láttam. Ezért eloxált lumineszcens, csillog, mint a króm.
Ha a hardver arany, akkor a sárgaréz. A küszöböket az amerikai folyékony körömre ültetik. Ők a legtartósabbak.

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Jargal írta:
Tölts fel fotókat a lehetőségek megértéséhez.

Adtak egy linket a fotóalbumnak, az volt. És az MMS-n, küldhetek egy képet egy másik lehetőségről, bonyolultabbá. De a csempe + elrendezések is

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Köszönöm a tisztázást.

Jargal írta:
Köszönöm a választ.
De kérhetné a válaszát egy fotóval - a megértés érdekében.

Lechaim.
Holnap megcsinálom.

waw0375 írta:
Például Jargal.. A bal oldalon az alaplap az ajtó színében alulról vagy más elrendezésből lett levágva. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Köszönöm, figyeltem.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Nagyon érdekes konstruktív megoldás.
De az én esetem nem megfelelő. Beton küszöb áll rendelkezésre. És ez minden.

waw0375 írta:
Például Jargal.. Bal oldalon az alaplapot alulról vagy valamilyen más elrendezésről faragták az ajtó színében. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Jó választás. Köszönöm a tanácsot. Azt hiszem.

Bruegel írta:
Itt a képeken látható, hogy az ajtókeret pontosan a fal vastagsága. Ez helyes. Megnézzük a küszöböt. A csúcsot (hívjuk a padlónak) és a falakat. A fürdő oldalán a küszöb ezen alsó fala a fürdőszoba falának része. Tehát le kell díszíteni - falburkolat a minta és a sorok megőrzésével. A küszöb vízszintes részén (padló) - padlólapok. Csatlakoztassa a padló és a fal csempeit a küszöbön, ahogy tetszik - 45 g-os csempeburkolat, vagy speciális műanyag vagy fém szögletes betét. Néha elrendezésnek hívják. A fém természetesen jobb. Hosszabb ideig nem törölték. Az ajtó oldalán a fürdőszoba ajtó kárpit lefelé a padlóra, így egy rést 2-3 mm. Amelyet szilikonnal tömítenek. Ha a folyosón csempék vannak, az ötlet ugyanaz. Jól néz ki, mint a padlólapok, "becsomagolt" a falra. Természetesen a fal síkjában, ahelyett, hogy kiszolgálja a centimétert. A linóleum, laminált vagy parketta a folyosón, akkor kínálnak, hogy ugyanazt a díszítés, mint az alsó az ajtó tetején. Jobban néz ki, mint egy lábazata a függőleges nyeregtábla vagy a padlódeszka felett. Nyugodj meg, nyelvtudva, mi ez! Egy kép mindent gyorsabban és könnyebbé tenné.

Nem tudom, hogyan kell megköszönni neked - de különösen kedveltem a részletes konzultációt. Nagyon jó tanács, hogyan kell mindent rendbe hozni. Különösen az ajtókeretekről tetszett.
De csak a pillanat - a folyosó oldalán a küszöbmagasság csak 5 mm. A lemezt 5 mm-re le kell vágni - mindazonáltal pornográfia lesz. A modern műanyag lábazatokat kábelcsatornával legalább 15 mm-re vágják. Kevesebb - már csúnya.
A végén - nagyszerű lehetőség - de gondolom.

A munkás írta:
Itt van egy link az albumomhoz: ">

Köszönöm. Néhány kérdést maguk is levettek.
Ahogy mondják - jobb látni egyszer, mint hallani százszor.

A szabályzat SP 29.13330.2011 "SNiP 2.03.13-88. Floors" (jóváhagyva az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumának 2010. december 27-i 785. számon)

Az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériuma 2010. december 27-i 785. sz. Könyve "A szabályzat jóváhagyásáról" SNiP 2.03.13-88 "Padlók".

A 2009. december 30-i, az Orosz Föderáció Gyűjtött Jogszabályai (2010, 1. sz., 5. cikk) szerinti, az Orosz Föderáció kormányának 2008. november 19-i rendelete alapján a 384-ФZ "Építmények és szerkezetek biztonságáról szóló műszaki szabályok" Számú, az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumáról szóló rendelet 5.3.15. Szakasza szerinti, az Orosz Föderáció kormányának 2005. január 26-i rendelete által jóváhagyott 858. sz. "Szabályok kidolgozására és jóváhagyására vonatkozó eljárásról" (Az Orosz Föderáció jogalkotási gyűjteménye, 2008, 48. cikk, 5608. cikk) No. 40 (.. Obranie Orosz Föderáció, 2005, № 5, 390. cikk, 2007, № 45, Art 25488) a következőképpen:

 1. A "SNiP 2.03.13-88" padlók jóváhagyására vonatkozó szabályzat jóváhagyása.
 2. Megállapítja, hogy a "SNiP 2.03.13-88" padlók szabályzata 2011. május 20-án lép hatályba
 3. A megbízás végrehajtásának ellenőrzése az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériuma helyettesének megbízatása. Royal.

V.F. miniszter Basargin

A szabályozási dokumentum szövege szerint - az SP 29.13330.2011 "SNiP 2.03.13-88. Floors" (az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumának 2010. december 27-i rendelete által jóváhagyott), 4. szakasz Általános követelmények, 4.8. Bekezdés - szabályozott hogy "A WC-ben és a fürdőszobában a padlószint a szomszédos szobákban 15-20 mm-rel legyen a padló alatt, vagy ezeken a helyiségeken egy küszöböt kell elválasztani."

By the way, az alaplapokról - ibid., Csak a 4.9. Pont - "A padló és a falak, válaszfalak, oszlopok, a berendezések, csővezetékek és a padló felett kiálló egyéb struktúrák közötti összekötő helyeken a lábazatokat fel kell szerelni. Amikor a folyadékok megütik a falakat, az áztatás teljes magasságába kell bevonni. A falak mentén történő terjeszkedési csatlakozások, az esztétika követelményei és a folyadékok alacsony intenzitású helyiségekben zajló technológiai folyamatokra vonatkozó különleges követelmények hiányában a padlózat csatlakozópontjaiban kizárhatók a lábazatok szerkezetei ".

Ennek következtében a küszöbértéknek akkor kell lennie, ha "a WC-ben és a fürdőszobában a padlószintnek 15-20 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint a szomszédos helyiségek padlója", akkor automatikusan (azaz ez a különbség 15-20 mm); ha a padló szintje egybeesik, vagy akár a fürdőszoba szintje (WC) magasabb, akkor e küszöb mérete ismeretlen, nem világos (15-20 mm, mi vagy mi?). Legalább nem találtam olyan dokumentumot, ahol megismerhettem volna őket (méretekkel). Bár gyanítom, hogy ez a dokumentum vagy a dokumentumok természetüknél fogva vannak.
Valójában a szöveg nem helyes: "A WC-ben és a fürdőszobában a padlószintnek 15-20 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint a szomszédos helyiségek padlószintje, vagy ezeknek a helyiségeknek a küszöbértékét el kell különíteni." Azt írnám: "A WC-szobák és a fürdőszobák végső szintjének szintje 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szomszédos helyiségek késztermékének szintje. Más esetekben az ilyen helyiségek padlóit mesterséges küszöbértékkel kell elválasztani. Amikor egy mesterséges küszöb általános műszaki megoldását megtervezzük, használjuk az SNiP-t olyan küszöbökre, amelyek ilyenek és ilyenek lakóházak, családi házak és középületek számára. "
A rekord tartalmának mélysége - érzed a különbséget - csak a padló és a tiszta padló?
Fogyasztóként nem érdekel, hogy a tipikus vagy nem szabványos háztervek tervezője "izgolyatsya" -nak lesz a durva padlók szintjével. Ahogy ott van, a mélységet hígítjuk stb. Stb.
A tervezőnek olyan dimenziókat kell megállapítania, hogy a lakóépületek és az SU padlóburkolatokban van párnázó tányér - mindkettő csatlakozóval, szintetikus réteggel, laza padlóval, laminált anyaggal, aljzattal és linóleummal, valamint parkettával és rétegelt lemezzel, csempével és porcelán kőzelettel, és a pokol tudja, hogy mit és meleg padlót találnak nélkülük lehetőségek (röviden, minden lehetőséget meg kell adni) - és az állapot még mindig teljesülni fog - " A tiszta padlószint a fürdőszobákban és a fürdőszobákban 15-20 mm-rel a szomszédos helyiségek padlószintje alatt... "
Mit nem lehet mindenféle megoldás rendezni? Mi az, ami nem korlátozhatja a felhasznált anyagok listáját, amit más országok tapasztalataiból nem lehet tanulni (a vezető országok, ahol hasonló projektek vannak)? A varázsló a libák vezetője, hogy legyen a vitorlázógép - nagy elme nem szükséges. Írás az illetékes minisztériumoknak, amelyeknek a piacot és az NTD-t közvetlenül kell szabályozniuk - ez egy akció. Húsz évig lyukba sodródtunk - valahogyan dolgoznunk kell, hogy ne essünk lyukba. A "törmelék" minisztereknek gyakran szükségük van rá. És akkor néhány babskie beszélgetés...
Itt volt, hogy sokat mondtam, de valójában volt valami triviális probléma a fürdőszoba és a szomszédos helyiségek közötti ajtó küszöb kialakításával kapcsolatban - ez leküzdhetetlen kő volt. Számomra olyan személy, aki részt vesz az állami problémák megoldásában, aki időben van a számlán, és aki nem tudja eltölteni az időt (még az üzeneteket is), hogy megoldja a küszöbök problémáját.... Ez Kick.

Még most is, miután ezt a munkát elvégezte a normál vállalkozóknak, még mindig olyan pornográfiát kaphat, amellyel csak találsz valakit.

Nachet lábazatok - azt hiszem, mindenki világossá vált mindenkinek. Például nincsenek "deformációs varratok a falak mentén, esztétikai követelmények és speciális követelmények a technológiai folyamatokban előforduló helyiségek alacsony intenzitású expozíció a folyadékok" - ezért nem tudom őket.