Legfontosabb > Bútor

Az erkélyre vonatkozó küszöbérték: műanyag és kerámia lapok

Miután az üvegegységet az erkélyajtóval ellátott ajtóba helyezték, az anyacsavar telepítéséhez végre kell hajtani a végleges munkát. Ez a csomópont fontos funkciót tölt be - megakadályozza a hideg behatolását a helyiségbe. De nem szabad elfelejteni az esztétikai elemet sem - ez a megfelelő javítás előfeltétele. Legalább az erkélyen lévő küszöböt gondosan kell díszíteni, különben a friss belső tér teljes hatása elromlik. Kívánságra, és annak lehetősége lehet a helyiség egyik csúcspontja.

A küszöb befejezése önállóan elvégezhető, még kevés építési és befejezési tapasztalattal is.

Tartalom:

Műanyag küszöb elhelyezése a ponttartókon


A PVC műanyag (ugyanaz, amelyet ablakpárkányokhoz használnak) a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az erkélyajtó ajtójának készítéséhez. Úgy gondolják, hogy hajlít, ezért nem alkalmas a felszínre történő feltelepítésre, amely támadni szándékozik. De ez csak akkor történik meg, ha megsérti a telepítési technológiát. A telepítés két módja van:

 • a támaszpontokon - a legolcsóbb és leggyorsabb;
 • habarcs vagy expandált polisztirol lemezre - költségesebb és időigényesebb.

Vegye figyelembe részletesen az első módszert. Kényelmes, mert nem igényli az alap előzetes beállítását és a keverék vagy a lemez költségét. A tervezés néhány óra alatt elvégezhető. A munkák sorrendje:

 1. Az alap tisztításához por, piszok, habarcs maradványok.
 2. Végezzen méréseket, készítsen előzetes vázlatot.
 3. A műanyag ablakpárkányból a lehető legnagyobb pontossággal vágja le a jövő anyacsavarja munkadarabát úgy, hogy a küszöb és a szomszédos falak közötti csatlakozások minimálisak legyenek.
 4. Készítsünk kb. 10 * 5 cm-es részből álló fadarabokat, és a padlószinttől a küszöb alsó széléig tartó magasságot.
 5. Állítsa be a rudakat egy sorban, először balra és jobbra. Ellenőrizze a szintet.
 6. Ezután álljon még néhány sorba (5-6 sor elegendő az anya hossza 1 m-ig). Ha szigorúan vízszintes vonaltól eltér, fájl vagy rámpa felfelé.
 7. Próbálja ki a küszöböt, ellenőrizze újra az egész struktúra szintjét.
 8. Távolítsa el a munkadarabot, szerelje fel a habarcsot, de ne túl sok, mert ha megmerevedik, akkor kibővül, és eltolhatja a szerkezetet.
 9. Óvatosan nyomja meg a küszöböt a tartóhoz.
 10. Tegyen egy terhet a tetejére.
 11. Keményedés után járjon el tömítőanyaggal vagy folyékony műanyaggal a csatlakozási pontokon, zárja le a végeket dugókkal.

A műanyag por felhelyezése egy előre elkészített lemezre hasonlóan történik.

Eredeti csempe küszöb

A kerámia burkolólapok tartósak és könnyen tisztíthatók. Ha ezt az anyagtípust úgy választja ki, mint egy kárpitot, akkor nem teheti meg a bázis előzetes elkészítése nélkül, amely többféleképpen is elvégezhető.

Tégla alap

Ez az opció akkor indokolt, ha a padló és az ajtó közötti távolság elég nagy (nem kevesebb, mint a tégla magassága). Vegyük úgy, hogy egy szintetikus keverék réteg és egy befejező csempe kerül a tégla fölé - az anyacsavar magassága a kész formában nem akadályozhatja az ajtót. A munka főbb szakaszai:

 1. Tisztítsa meg alaposan a talajt. Minél simább a felület, annál könnyebben tégla sorra helyezhető.
 2. Készítsen cement-homok habarcsot a 3 rész cement részeként 1 rész homokig. Használhatja a vásárolt keveréket, amelyet csak a gyártó ajánlásainak megfelelően vízzel kell hígítani.
 3. Spread az oldatot az alapon, tegye az első téglát. Ezután a keveréket a tégla végénél alkalmazzuk úgy, hogy minden varrás megtelt. Tedd a következő blokkot, és így tovább. Általában a küszöb felépítéséhez elég egy sor.
 4. Fektessünk rá egy habarcsot a tégla sorának teljes szintjére és szintjére.
 5. Amikor a keverék megszárad, nedvesítse fel a felületet kis mennyiségű vízzel, és habszivacs segítségével kezelje. Így gyakorlatilag tökéletesen sima felületet kapunk.

Az alapoldat öntése

Ha az anyát kisebbre kell vinni, mint a tégla, akkor ésszerű ezt a módszert használni. Sok mester a legtöbb esetben előnyben részesítette őt a végrehajtás megkönnyítése miatt. A munkát a következő sorrendben végezzük:

 1. Készítse elő az alapot, távolítsa el a törmeléket és a szennyeződéseket, vágja le a felesleges habot. Kezelje a felületet egy alapozóval.
 2. Szerelje fel a zsaluzatot. Ehhez egy szélesség és magasságú tábla szükséges, amely valamivel nagyobb, mint az anya mérete - csak nehéz falakkal kell szorítani a falat.
 3. Készítse elő a megoldást a csomag irányának megfelelően.
 4. A következő szakasz üregében a töltőanyag elhelyezésére: törött tégla, kő, törmelék.
 5. Óvatosan öntsön egy oldatot, hogy töltse ki az egész kötetet. Igazítsa egy tűzéssel, távolítsa el a felesleget.
 6. Néhány óra múlva nedvesítse meg a felületet és törölje le a rongyot.

Cserép kiválasztása és elhelyezése

A befejező anyagok széles választékából könnyedén választhat egy olyan opciót, amely megfelel a szoba általános stílusának és kialakításának. Ezen a webhelyen nincs szükség drága márkák megvásárlására. A maradék és még hibás tételek különböző árnyalatokkal vagy zsetonokkal fognak megtenni - az ilyen anyagot jelentős kedvezmény mellett lehet megvásárolni. Eredeti ízléses részletek a különböző textúrák és színek, mozaik. A legfontosabb dolog nem a fényes felületek kiválasztása - nagyon csúszósak lehetnek.

A csempékkel nem csak a lépcső vízszintes felületét, hanem az alatta lévő mólót, valamint az ajtó melletti padozatot is ki lehet alakítani. Mindez a tulajdonosok ízeiről és a szoba jellemzőiről függ. A fektetés a következő sorrendben történik:

 1. Óvatosan végezze el a méréseket, számítsa ki a számot, húzza ki az elrendezési sémát. A szimmetrikus stílus jobban és jobban néz ki, különösen a nagy lemezeken. A közepén teljes részleteket kell feltüntetni, az oldalakon - ugyanúgy vágva.

Az aszimmetria feltűnő

 • Vágja a cserépet csempevágó vagy csiszológép segítségével.
 • Minden egyes darabot speciális ragasztóval terítünk, és a kész alapra rakjuk a séma szerint. Helyezzen kereszteket a csempe között - így a varratok egyenletesek és azonosak lesznek. A lefektetési folyamat szintjének ellenőrzése.
 • Keményedés után távolítsa el a felesleges ragasztót, és töltse fel az ízületeket simítóelemmel.
 • Videó utasítás:

  Más típusú anyagok

  A küszöb véglegesítéséhez az erkélyajtón más anyagokat is használhat:

  • Természetes fa. Környezetbarát, jól karbantartott. Helyénvaló az eco vagy az ország stílusában készült belső térben. A vele való munkavégzéshez bizonyos készségekre és képességekre van szükség. A fő hátrány a magas költségek.
  • Laminált padló. A fa olcsóbb analógja, ugyanakkor jó esztétikai és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Linóleum. Az egyik legolcsóbb és egyszerűen használható anyag.
  • Cork. Környezetbarát anyag, amely eredetiséget és kizárólagosságot kölcsönöz a belső térnek. Kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A legfőbb hátrány a lágyság és az instabilitás károsodása.

  Tehát az erkélyajtóhoz való kész megjelenés egyszerű. Gondosan vegye figyelembe a tervezési döntést, majd végezze el a munkát helyesen - így egy erkélyes szoba még kényelmesebbé és kényelmesebbé válik.

  Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában a csempéből

  Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában és miért kell megbotláncolnunk: 6 csaló lapot válaszol

  A küszöb képe a folyosó és a fürdőszoba között

  Hogyan kell a küszöböt a fürdőszobában megfelelően kiépíteni, és miért van szükség erre? Egy napon, miközben ismét megbotlott rajta, felkértem magam egy második kérdésre, és amikor megtaláltam a választ, amire kíváncsi voltam, átváltottam az elsőre, amit azonnal kihasználtam a gyakorlatban.

  Mi változtatta meg ezt a látszólag jelentéktelen bútorlapot? Ezután összeállítottem néhány egyszerű csalólapot minden szükséges információval azok számára, akiknek nincs ideje, hogy belevágjanak a leírt probléma tanulmányozásához a fejjel.

  Cheat Sheet 1: És mindazonáltal szükség van rá

  Lehetséges, hogy az én lábamon lévő nagy lábujj nem ért egyet az összes alábbi érvvel, de az agy a szükséges következtetések levonásával értékelte őket.

  Szükségünk van egy küszöbre a fürdőszobában? Határozottan szükséges, mert:

  1. Anélkül, hogy nem is tudná eladni a lakást, mivel ez a belső elemnek jelen kell lennie a BTI normái szerint. Természetesen lehetséges, hogy nem tervezed ezt, de az élet nagyon változékony, ezért jobb, ha nem lesz probléma legalizálása a lakhatás átépítése esetén, ha sürgős szükség van az eladásra;
  2. Megakadályozza a víz elterjedését a fürdőszobából a többi helyiségbe árvíz esetén. A fürdőszobában a padlózat leggyakrabban vízálló csempékkel van bélelve, és ha betölti a keverőt sürgősségi vagy gondatlan használat esetén, akkor valójában elegendő csak a folyadék kinyerésére és a szoba száradására. De ha az árvíz meghaladja a nedvességálló zónát, akkor ennek következtében a jövőbeli javítások ára nemcsak a folyosó padlóburkolatából alakulhat ki, hanem az alatta lévő szomszédok mennyezetének és falainak befejezésével is;

  A folyosó és a fürdő közötti küszöb árvíz esetén gát szerepet játszik

  Annak érdekében, hogy a vízcsövek vagy más hasonló bajok megszakadásának lehetőségéből adódó lehetséges fenyegetés maximálisan lokalizálható legyen, azt javaslom, hogy a falakat legalább 200 mm magas vízszigetelő anyaggal borítsa be a fürdőszobába. Akkor biztosak lehetsz benne, hogy a víz nem fogja leküzdeni a szoba határait.

  1. Késlik a felesleges hangokat. A víz gyűjtésének zöme nagyon nyugtalan lehet, különösen, ha valaki késő este próbál aludni egy nehéz nap után, és valaki csak elkezdett vízkezelésre;

  A fürdőszobában lévő küszöb hiánya negatívan hat majd a kapucnira is

  Tehát van egy fürdőszobaajtó küszöbértékkel vagy anélkül? Ha biztos vagy benne, hogy örökségül átadja a lakását a gyermekeknek, nem kétséges a fürdőszobai berendezéseinek megbízhatósága, minden körülmények között elaludtál egy hősies álmoddal, jó egészséged van, hogy ne féljenek a rajzolástól, és hozzászokott a rengeteg porhoz, biztonságosan figyelmen kívül hagyhatja a vizsgált létesítményt a belső tér eleme.

  Azt is tervezem, hogy a házat egy tágasabbra cseréljem, és nem rendelkezem az említett istállókkal, ezért nem tudom a küszöbértéket nélkülözni.

  alternatív

  Igaz, igaz, hogy a fürdőszobának a lakás többi részétől való megvédése hasonló hatással jár, és a lakás másik része a fürdőszobából más módon érhető el: a padló emelésére a folyosón, de ehhez további pénzügyi és munkaerőköltségekre van szükség, valamint "enni". Sokkal könnyebb és olcsóbb a két szoba határán lévő sáv elhelyezése a saját kezével.

  Lehetséges, hogy a különböző szintű padlók drágábbak és nehezen megvalósíthatók

  Cheat Sheet # 2: Az álmok küszöbe

  Az a tény, hogy az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértéket a védelmi szempontok határozzák meg, egyértelmű, de milyen követelményeket terjesztenek elő közvetlenül a belső tér ezen elemeire? Ideális esetben az alábbiak mindegyikének meg kell felelnie:

  A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték az idő, a nedvesség és a láb hosszadalmas vizsgálata után

  Cheat Sheet 3: Tehát mi ez ugyanaz, amit csinálni

  Az előző "csalólapon" meglehetősen szigorú követelményeket írtam le, de milyen anyagokat tudtak kielégíteni? Lássuk:

  • Steel. A legtöbb ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ugorj rá, téveszd, ő maradhatatlan abban a vágyában, hogy hűségesen szolgáljon. De azonnal felhívom figyelmedet, hogy egy ilyen párkányon megbotlik, különösen fájdalmas. Ne felejtsük el a korróziós folyamatok lehetőségét állandó nedvesség miatt;

  Az acélanya nagyon erős, de rozsdásodhat

  Acéltermék vásárlásakor azt javaslom, hogy ezt a választást lefedje a porfestékkel festett festékre, vagy saját kezdeményezésére ezt az eljárást elvégezheti. Ebben az esetben már nem félek a nedvesség káros hatásai miatt bekövetkezett idő előtti pusztulásának.

  • Rozsdamentes acél. Ebben az esetben egyáltalán nem kell aggódnia a vízért, de ez az anyag némileg drágább, mint az egyszerű fém. Ne feledje azonban, hogy a rozsdamentes acél a legmodernebb stílusok, mint például a high-tech és a modern;

  Rozsdamentes acél "halhatatlan" küszöb

  • Bronz. Nagyon szép termék, hangsúlyozva a tulajdonosok gazdagságát, de ez is nagyon drága, és megköveteli a fürdőszoba megfelelő díszítését;
  • Brass. Az ilyen anyagokból készült termékek némileg olcsóbbak, mint a bronzminta, de különleges szépségükre és a közös belső tér követelményeire is büszkélkedhetnek;

  A sárgaréz dió gazdagnak tűnik

  • Alumínium. Ez a fémtermékek legelterjedtebb képviselője, mivel viszonylag olcsó, nem fél a nedvességtől és kis tömege van, ami a szállítás és a beszerelés során kényelmes;
  • Fa. Gyönyörű és nagyon gyakori a lakásokban lehetőség, de itt, természetesen, meg kell emlékezni a legfontosabb hiánya a fa, ami a hidrofóbicitás. Vagyis egy fából készült minta egyszerűen elkezd rothadni magas páratartalmú körülmények között.

  Ezért a tölgy vagy a fenyő küszöbét meg kell vásárolnia vagy meg kell vásárolnia, amelyek a legkönnyebben tolerálják a nedvességet és kiváló kopásállóságot mutatnak, és ne felejtsük el a nedvességálló bevonatot;

  Fa küszöb jól illeszkedik az ajtóhoz és a padlóhoz a folyosón.

  • Műanyag. A műanyag minták vízállóak, drágák és rendkívül széles színekkel rendelkeznek. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, viszonylag törékeny, ezért készüljön fel arra az esetre, ha egy ilyen választás után néhány év alatt kicserélné az anyát. Példa ajánlatok a gyártó cégtől:

  Minta a műanyag anya rejtett rögzítő rendszerrel

  • Beton. Ezt az opciót nem vásárolják meg, hanem kizárólag kézzel készítették. A beton küszöb tartós, megbízható, és csempe vagy rétegelt bevonattal rendelkezik.

  Keretes beton küszöb

  Úgy döntöttem, hogy a folyosó és a fürdőszoba között egy igazi "gát" épül fel, hogy teljes bizalommal lássam, hogy vízzel, szélrel, porral, sőt hangokkal lehetetlen megoldani ezt az akadályt.

  Cheat Sheet # 4: Az Old Threshold Down

  Már volt egy régi fa küszöb, amit el kellett távolítani, mielőtt bármilyen telepítési munkát elkezdenék. És én tette a következőket:

  1. Először is, egy fűrészszalaggal vágtam a szerkezet oldalán;

  A régi küszöb lebontásának első szakasza

  1. Aztán elszakadt az egész középső rész egy kis feszítővaszal;
  2. Óvatosan távolítsa el a kalapács segítségével a régi anya maradványait.

  Cheat Sheet 5: Amire szükség van

  A puszta kézzel nem megy egy ilyen eseményre, így összegyűjtöttem az összes szükséges felszerelést:

  Építési szint nélkül nem szabad elkezdeni az építési munkát, ha azt szeretné, hogy a felépített szerkezet egyenletes legyen

  Miután összeszerelték az eszközöket, összekeverték a ragasztót

  Cheat Sheet 6: Mindig örömömre szolgál, bár nem könnyű

  És végül közvetlenül a legfontosabb dolog végrehajtásához mentem:

  A lépések végrehajtásához szükséges rövid vázlatos utasítás

  betonozás

  1. A régi termékről felszabadított helyre olyan lapokat helyeztek el, mint egy jövőbeli küszöböt, ami teljesen akadályozta az ajtót. Ők egy zsaluzás szerepét játszhatják;

  Javaslom, hogy a lemezeket előzetesen egy műanyag fóliába csomagolják, hogy a cement keverék a jövőben ne ragaszkodjon hozzá;

  1. A habarcsot cementből és homokból gyúrjuk, 1-3-as arányban, habverővel;

  A betonkeverék összekeverése fúróval és habverővel

  Ne felejtse el beállítani a legkisebb fordulatszámot az elektromos kéziszerszámon, mielőtt elvégezné a dagasztást, különben felgyújtja a motort.

  1. A kapott anyagot a beültetett lemezek közé öntte;
  2. A felső szintet a szabály szabályozza, szabályozza a folyamatot egy szinttel;
  3. Amint a cement megkezdődött, eltávolította a zsaluzatot, és megvárta a végleges megszilárdulást;

  Javaslom, hogy amíg az oldat megszárad, időnként nedvesítse meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy legerősebb erődítményt szerezzen.

  1. Miután a betonszerkezet teljesen megszilárdult, csiszolta az oldalát, és egy alapozóval kezelte. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a küszöb felszínének teljesen síknak kell lennie, ellenkező esetben a csempe nem fekszik, ahogy kellene.

  dekoráció

  Most a díszítéshez fordultam:

  1. A kapott cementes tárgyat és a kiválasztott kerámia lapokat a kapott adatok alapján mértük. Ahol szükséges volt, elvégezték a vágást. Majd lefektetett, végül megbizonyosodva arról, hogy minden igaz;
  2. A csemperagasztót a hozzá tartozó utasítás szerint kell teríttetni;

  Tenyésztési csempe ragasztó

  1. Egy fogazott simítóval egy bizonyos mennyiségű keveréket alkalmazott az első extrém kerámiatárgyhoz, majd a kiválasztott helyre nyomta;
  2. A csempe helyzetét egy szinttel ellenőriztem, és ha szükséges, ragasztót is hozzáadtam a termék emeléséhez, vagy éppen ellenkezőleg, eltávolítottam vagy megérintettem egy gumicsapka tetejére, hogy leengedjem;
  3. A sarkokban helyezzen egy speciális műanyag keresztet;

  Cserépkályhák műanyagból

  1. Alkalmazta a következő kerámia mintát, és így tovább, amíg nem volt ideje az egész küszöb átemelésére.
  2. Különleges gittal kezelt varratok.

  Kész betonküszöb kerámia burkolattal díszítve

  Ma nagyon örülök az eredménynek, bár természetesen meg kellett próbálnom.

  következtetés

  Amint látja, a belső térnek egy ilyen jelentéktelen része, mint a folyosó és a fürdőszoba közötti küszöb valójában nagyon fontos. És jobb megtanulni lépni rajta, nehogy megbotlódjon, mint teljesen eltávolítani. Új termék beszerzése egy pillanat.

  Leírtam a legigényesebb változatát, melyet magam is használtam egy időben, de lehetséges, hogy egy kész műanyagot, műanyagból, fémből vagy fából készült, amely egyszerű csavarokkal van rögzítve.

  A Porgy lehet más, mindaddig, amíg egyértelműen ellátják funkcióikat.

  A jelen cikk videója felkéri a figyelmet a vizsgált témához kapcsolódó további anyagok bevezetésére. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

  Iratkozzon fel Telegram csatornánkra 2016. augusztus 21-én. Ha kifejezni szeretné a hálát, hozzá pontosítást vagy kifogást, kérje meg a szerzőt valamit - adj hozzá egy megjegyzést vagy köszönetet mondjon!

  Legújabb válaszok a fórumon

  Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

  Minden apró dolog a belső térben fontos, ha van vágy a minőség javítására. Ezért ugyanaz a küszöb a fürdőszobában nem kavarható fel, rossz minőségű. Ezt a kérdést megfelelő időben és figyelemben kell részesíteni annak érdekében, hogy tisztességes eredményt érjen el a kimeneten. Megértjük, hogy kérjük ezt a fotót és videóanyagot, hogyan lehet ezt a küszöbértéket készíteni - gyakorlati és vonzó lehetőség. Végtére is ezt az anyagot leggyakrabban a fürdőszobák befejezéséhez használják.

  Különlegességek

  Nem szabad elfelejtenünk, hogy olyan helyiséggel van dolgunk, amely különleges feltételekkel jár. Ezért a burkolólapok használata logikus lépés. Nem fél a páratartalom és a hőmérséklet változásától. Ugyanakkor képes ellenállni a nehéz terheknek. Ha figyelembe vesszük az ajtó küszöbértékét, ebben az esetben nem egyszerű kerámia csempe, hanem porcelán kőzet használata ajánlott. Ez ugyanolyan minőségű, de nagyobb szilárdsági jellemzőkkel bír.

  Mint ismeretes, annak érdekében, hogy megakadályozzuk a fürdőbe jutott víz behatolását, javasoljuk, hogy a küszöbértéket ebben a teremben magasabbra emeljük, mint a folyosó szintjén lévő szintet és más nappali helyiségeket. Azonban csak egy bizonyos ajtószint emelése nem elegendő. Végül is egy ilyen akadály megsebesítheti a sérüléseket, mert nem mindenki mindig észreveszi őt, ezért lerázzák a lábukat. Ezért fontos, hogy biztosítsuk az egész padlószint szintjének csökkentését, akkor nem keletkezik akadály, hanem a víz lehetséges felhalmozódásának területe.

  edzés

  Mint bármely más eljáráshoz, a küszöb felépítését, mint a fotón, ajánlatos elkezdeni az előkészítő tevékenységeket.

  Először személyi védőfelszerelést kell készítenie, mert különböző műveleteket kell elvégeznie, a sérülésveszélyt is beleértve. Ezért kell felszerelni - kopás:

  • biztonsági üvegek;
  • kesztyűk;
  • fejdísz;
  • zárt ruhák és cipők.

  Másodszor, fel kell készíteni azt a helyet, ahol a telepítést végezni fogják. Ehhez szüntesse meg a régi ajtókeretet a küszöbértékkel, ha vannak ilyenek. Ennek és az azt követő műveletek elvégzéséhez a következő eszközökre van szükség:

  • kapacitás a ragasztó keveréséhez;
  • a szabály az esztrich beállítása;
  • építési szint a felület megfelelő helyére a horizonthoz képest;
  • három spatulas - egyiküknek fogakkal kell rendelkeznie, a második gumi, a harmadik - a szokásos;
  • perforátor a felesleges elemek eltávolítására;
  • Bolgár fúvóka porcelán vágásához.

  Harmadszor, meg kell készíteni a csempe. Méréseket kell végezni, és ha szükséges, vágja le a kívánt méretű darabokat darálóval. Ne feledje, hogy a burkolatot ugyanúgy kell megtenni, mint a fürdőszoba padlóján, hogy elkerülje a nevetséges átmenetet. Mint már említettük, jobb, hogy ez porcelán kő. És ne legyen nehezebb levágni egy darálóval, a tojás minősége magasabb lesz.

  Negyedszer, meg kell készíteni a ragasztót. Ha porcelán kőzetet használnak, speciális összetételt kell használni a csempe minőségi javításához. A dagasztás a csomagban található utasításokban megadott technológiának megfelelően történik. Rendszerint a vizet egy tartályba kell önteni, majd folyamatos keverés közben kis részletekben egyenletesen öntse a port. Ily módon csökken a csomók valószínűsége. Szükség van porra adni, amíg a konzisztencia közel van a tejfinom állapotához - ha a csempe rögzítésére használják, vékonyabb - az esztrichhez.

  Ötödször, meg kell tisztítani az anya felületét a szennyeződéstől és a portól, majd először.

  Valójában most minden készen áll közvetlenül az ajtó alján levő porcelán kőzetgyártásra.

  eljárás

  Most folytathatja a telepítést. Ha a küszöb egyenetlen vagy elégtelen magassági szinttel rendelkezik, akkor ajánlott először kötni. Olyan lökhárítót biztosítunk, hogy az oldat ne rakódjon túl a tervezett építmény határain. Annak érdekében, hogy nem ragaszkodik a fához, használhatja a műanyag burkolatot. Meg kell öntenie elegendő mennyiségű keveréket, majd végrehajtja a szabályt, támaszkodva oldalára. Meg kell érni a maximális egyenletességet, míg a horizontot figyelembe kell venni - használja a szintet.

  Az esztrich több napig száradhat, ezen idő alatt a felületét vízzel kell nedvesíteni, hogy elkerülje a repedéseket. Amikor az oldat megragad, eltávolíthatja a lökhárítókat. Ezután menj közvetlenül a lerakás folyamatába. Ehhez mindannyian meg vagyunk állítva. Továbbra is meg kell tisztítani a felszíni felületet.

  A ragasztót a csempe hátoldalán vagy az alapon kell alkalmazni, fogazott spatulával. Ez menteni fogja a keveréket, és lehetővé teszi, hogy egyenletesebben alkalmazzák. Továbbra is ragaszkodni kell ahhoz, hogy a csempe a bázishoz illeszkedjen, és megérintve a vízszintes vonalhoz igazodik, amelyhez újra használjuk a szintet.

  Fugázás és minőségellenőrzés

  A végén egy gumi spatulát használva helyezze be a kívánt színű habarcsot az ízületekbe. A száradás után a szermaradék eltávolítható szivacs formájában, amint azt a fénykép mutatja. Ezt követően, amikor az oldat megszárad, ellenőrizheti a fektetés minőségét, és megdöntheti a cserépet. Nem szabad olyan jellegzetes hangot adni, amely a üregek jelenlétét jelzi. Ellenkező esetben a csempe és a küszöb nem tart sokáig.

  Ha minden rendben van, akkor használhatja és élvezheti a belsejében lévő elemet, amelyet Ön készít.

  A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

  A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

  Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

  Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

  A küszöb megvédi Öntől a gőz és a nedvesség behatolását a fürdőszobából a többi helyiségbe.

  Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

  1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
  2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
  3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

  Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

  Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

  Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

  Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

  Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

  Fém küszöbök - ellenben és ellenben

  A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

  Tipp Az alumínium küszöbök, amelyek egy fürdőszobában vagy WC-ben vannak elhelyezve, nem rozsdásodnak, tartósak és hosszú élettartamúak. Ezek a küszöbök a legalkalmasabbak alumínium ajtókhoz.

  Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

  A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

  Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

  A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

  A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

  Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

  Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

  Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

  A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

  Tipp A küszöb behelyezésekor ne felejtsük el, hogy szükség van a helyiség szellőzésére, amelyhez a grillet vagy kis rést hagyunk.

  Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

  • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
  • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
  • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;
  Beton csempézett küszöb
  • az oldat összekeverésénél zsugorodási oldatokat kell bevezetni a keverékbe, és szigorúan követni kell a beton receptet;
  • a zsaluba öntött beton kell gondoskodni - felülete időszakosan nedves, a helyiség hőmérséklete nem haladja meg a +18 ° C-ot;
  • A betonküszöb felületét legjobban padlóburkolat borítja.

  Fürdőszoba küszöb: videó

  Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában: fotó

  A küszöb a fürdőszobában - fontos dolgokat javítani

  Elindította a javítást? Szeretne gyönyörű, kényelmes és otthonos otthonában? Fontolja meg a fürdőszoba javításának fontos pontjait, a csempék feldolgozásának részleteit, melyet jobb választani, nézzünk részletesen a régi szerkezeti elemek szétszerelésére és egy új telepítésre.

  A minőségi munka érdekében figyelembe kell venni a jövő belsejének minden apró részletét. A fürdőszobai anyagok csak nedvességállóak, nem szabad félniük a hőtől, a hidegtől és az agresszív detergensektől. Miután elolvasta ezt az anyagot, világos tájékoztatást kap arról, hogy miként javíthatja a fürdőszobában a jó minőségű és hosszú évekig tartó javításokat. Hogyan helyezzük el a burkolólapokat, és logikus véget érjünk el, beleértve a javítás olyan fontos elemét, mint a küszöb a fürdőszobában, és teljes mértékben felkészüljünk a váratlan hazai bajokra.

  A létesítmény fő funkciója, hogy megakadályozza a víz behatolását az egész házban árvíz esetén. Ez a design további hangszigetelést eredményez a szobában, és megakadályozza a por, a piszok és a kellemetlen szagok belépését a fürdőszobába. Amikor a küszöböt a fürdőszobában lévő ajtó küszöbére építik, akkor jobb, ha olyan anyagot használunk, mint a kerámia gránit. A hagyományos csempékhez képest nagyobb szilárdság jellemzi.

  Fontos szempontok, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában

  Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a padlóba és a fürdőszobába. Ezért különös figyelmet kell fordítani a küszöb magasságára, jobb, ha magasabb a padlónál a folyosón és a nappaliban. Természetesen egy szint feletti magasság nem elegendő, és ami a legfontosabb, nem más, mint a többi. Fontos, hogy teljesen lecsökkentse a teljes padlószintet a fürdőszobában, így egy "különleges helyet" teremt a váratlan vízfelhalmozódáshoz.

  Előkészítő munka a küszöb felállításához a fürdőszobában

  A kényelem és a sérülés elkerülése érdekében elsősorban személyi védőeszközöket vásároljon. A hardverraktárban különleges védőszemüveget, kesztyűt, régi fejdíszt, zárt ruhát és használhatatlan cipőt találsz otthon. A dolgok valószínűleg elkényeztetettek, ezért a legjobb, ha valami olyat visel, amit a mindennapi életben nem használnak.

  Szükséges eszközök a csempe és szivacs telepítéséhez a fürdőszobában:

  1. Építési szint az anyagok helyes vízszintes helyzetének megállapításához.
  2. Spatula: sima, fogakkal és gumival.
  3. Bolgár.
  4. Speciális tartály a keveréshez és a ragasztó munkájának előkészítéséhez.
  5. Szabály (az esztrich beállításához).
  6. Puncher.

  A csempe és küszöb elhelyezése a fürdőszobában

  A régi ajtókeret és az ajtó eltávolítása a fürdőszobában, ha van ilyen. Vessünk egy pillantást az ajtókeret és a küszöb lebontásának szakaszára. Ehhez lesz szüksége: kalapács; fémfűrész és törmelék közepes méretű. Vágja ki mindkét oldalán egy fűrészszalag a középső része a fürdőszoba ajtó és óvatosan kezdenek nyitni. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljön a doboz és az ajtó. Aztán egy kalapáccsal és egy törmelék segítségével kivonjuk a maradványokat, általában ami marad a küszöbnek. Tisztítsa meg a por felületét a felesleges por, piszok nedvességében, és alkalmazzon primert.

  A burkolólapok előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell mérni és fel kell készíteni a burkolólapot, azaz vágja be a kívánt darabokra a daráló segítségével. Nehéz használni a darálót a munkahelyén, azonban ennek az eszköznek a használatával a tojás minõsége a legjobb. Jobb, ha ugyanazt a cserét választja, mint a padlót, hogy elkerülje a minta eltérését és más kellemetlen helyzeteket.

  A vágott vonalak jelölése a lapon

  Csemperagasztót készítünk. Az utasításokat jól követjük, apró részletekben gyúrjuk és győződjünk meg arról, hogy ne keletkezzen csomók. A fogazott simító segítségével ragasztót alkalmazunk a csempe hátoldalán. Ez a típusú spatula lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és egyenletesen elosztsa az anyag szükséges mennyiségét.

  Porcelánt helyezünk és könnyedén nyomjuk. Ne felejtsd el használni az épület szintjét a pontos vízszintes illesztéshez. Ehhez szükséged van egy gumi spatulára, ennek az eszköznek köszönhetően nem okoz kárt a csempe elülső oldalán.

  Az anya behelyezése a cserépből

  A küszöbök különböző anyagokból készülnek. A legszélesebb körben használt küszöbök fából és műanyagból készülnek. Készíthet egy fából készült por a saját kezével, és a legegyszerűbben illeszkedik a ház belsejébe. Általában tölgyből vagy fenyőből készültek, mivel ezek a fafajok keményen és tartósan alkalmazkodtak. A leginkább megfizethető és megfizethető műanyag, hatalmas mínusz ilyen küszöbértékek - törékenység.

  Fontos: egy fa küszöb felállításakor kövesse annak magasságát. Az ajtó és a küszöb közötti távolságnak legalább 5 mm magasságú résnek kell maradnia. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fürdőben lévő levegő jobban cirkuláljon, és biztosítsa a szellőztetés tökéletes működését.

  Fa küszöb beépítés

  Elkészítjük a helyet, tisztítsuk meg a szennyeződéstől és a portól, eltávolítsuk az összes felesleges elemet az esztrich után, és megoldjuk a felületet. Ne felejtse el az előkezelt felületet. A telepítést csak a megoldás teljes száradása után szabad elvégezni. Az ajtókeret alján az oldalsó oszlopok alján szükség van az anyacsavar tervezett magasságának hornyolására, és egy fából készült üveget készítsen. A megfelelő helyre tettük, kalapáccsal.

  A fúró segítségével két, három lyukon keresztül egyenletesen végezzük a teljes hosszúságot. Eltávolítjuk a küszöböt, és a fennmaradó jeleknél a kalapácsokat ütköztetjük. Szerelje fel, rögzítse csavarokkal. És helyezze fel a megformált lyukakat. Kész!

  Faanyák telepítése

  Ne felejtsük el, hogy a lakásban lévő fürdőszobában magas a páratartalom, és a falburkolatok cseréje önmagában is nyilvánvaló, mivel nagy terhelésnek ellenállhat, nem fél a nedvességtől és az éles hőmérséklet-csökkenéstől. A rés a fürdőszobában biztosítja a megfelelő szellőzést, és kényelmesebb életkörülményeket biztosít.

  A tapasztalatokkal rendelkező építők mindazonáltal javasolják a cementküszöböt, kerámia gránit béléssel. Ilyen struktúra az árvíz esetén lehet a legjobban visszatartani a vizet, és nem engedheti meg, hogy belépjen a lakásba vagy a házba, természetesen a tiéd a választás. Állítsa be a fürdőszobában egy funkcionális és kényelmes küszöböt - a feladat egyszerű. Mindazonáltal számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni, és ügyelni kell arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

  A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

  A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

  Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

  Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

  Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

  1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
  2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
  3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

  Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

  Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

  Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

  Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

  Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

  Fém küszöbök - ellenben és ellenben

  A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

  Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

  A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

  Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

  A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

  A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

  Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

  Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

  Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

  A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

  Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

  • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
  • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
  • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;

  Hogyan készítsek csempéket a lépcsőkön - tippek készítője

  A 15-20 cm-nél nagyobb magasságú tornácon egy lépcsőfokos tornác létrehozása szükséges, hogy a házba belépő sérülések elkerülhetők legyenek. Napjainkban az épületek, amelyeknek magas alapja van, alagsorban vagy alagsorban, egyre inkább épülnek fel, így egy tornác létrehozásának szükségessége szinte minden házrészben megjelenik. Már megvizsgáltuk a konkrét lépcsõk kérdését, most beszélgessünk arról, hogyan kell a lépcsõt a lépcsõkkel szemben használni a lépcsõkkel.

  A betonváz vagy a lépcső építése mindig a bélésükkel történik. Ezeket az objektumokat folyamatosan megnövekedett terhelésnek, valamint nedvességnek és egyéb időjárási jelenségeknek köszönheti, így a burkolóanyagnak nagyon tartósnak kell lennie.

  A lépcsőn történő fektetés gyakori gyakorlat. Ez nemcsak vonzó megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek, hanem meghosszabbítja az élettartamát is. Az ilyen eredmény elérése érdekében azonban fontos, hogy ne hibázzon a csempe típusával, és ne telepítse a technológiát.

  Cserépkályhával

  Csempe kiválasztása

  A jellemzői a csempe különbözik: a termelési anyag, vastagsága, ereje, mérete az egyes elemek anyaga. A lépcsők befejezésekor az alábbi típusú lapok használatosak:

  • Kerámia. Gyakorlati és tartós anyag, alkalmas burkolatok és tornácos lépcsők számára. Az üzletek hatalmas színekkel és textúrákkal rendelkeznek ilyen lapokból, de a tornácra jobb, ha semleges színeket választanak, közel a kő természetes színeihez.
  • Járdán. Mivel a padlóburkoló lapok magas fokú higroszkópossága a lépcsőn - nem a legjobb megoldás, különösen, ha a felület alatt a felület állandó nedvességnek van kitéve. Ez a csempe gyorsan meghibásodik, különösen akkor, ha az utcán van, és nem egy lombkorona alatt.
  • Klinker. Ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és a zéró hőmérsékletnek. A kerámia burkolólapokkal közös alapanyag. Vannak azonban hátrányai - törékenység és magas költségek. Az ilyen csempék csak néhány gyárban készülnek Oroszországban, ami megmagyarázza magas költségeit.
  • Porcelán csempe. Sokoldalú és alkalmas külső és belső épületek befejezésére. Megkülönböztető jellemzők - kopásállóság, szilárdság, fagyállóság és más anyagok utánzási képessége.
  Klinker csempe lépcsőkhöz

  Az adott terméktípust nemcsak a megjelenéshez választják, hanem a lépcsőn történő mozgás gyakoriságán alapulnak. Minél magasabb ez a mutató, annál erősebbnek kell lennie a bevonatnak. Például a nagy áteresztőképességű helyeken (hotelek, üzletek) az anyagot a 4. vagy az 5. fokozat kopásállósággal fekteti le, és a kevésbé stabil lehetőségek alkalmasak a magánházban levő lépcsőházakhoz. Fontos számodra, hogy hol helyezkedik el a csempe: beltéren vagy kültéren, mivel a külső anyagnak megvan a maga követelménye.

  Az utcai lépcsők burkolatának a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

  • ellenáll az agresszív környezetnek, az esőnek, a szélnek vagy a hónak;
  • a napfény és a fagy ellenállása, a hőmérsékletváltozás;
  • csúszásgátló durva felület;
  • kis vízelnyelési együttható.

  A csempe mérete úgy van megválasztva, hogy nem kell vágni. Ez egyszerűsíti a rajz létrehozását, és kiküszöböli a felesleges anyagmaradványokat.

  Azonban, ha szükségessé vált a lefedő anyag vágása, két pontot kell figyelembe venni:

  • vágja le a cserépet arra a helyre, ahol legkevésbé fogta volna a szemét;
  • Vágásnál használjon olyan szerszámot, amely megfelel a választott lapnak, figyelembe véve annak vastagságát és a gyártáshoz használt anyagokat. Bővebben olvassa el ezt a folyamatot a csempék megfelelő lefektetéséről szóló cikkében.

  Tipp A tartós lefedettség érdekében válasszon kerek lapokat kerek élekkel és élekkel. Az ilyen termékek egyenletesen elosztják a felületükön ható terhelést.

  A lépéseknél jobb, ha hullámos vagy matt felületű anyagot viszünk be, kevésbé csúszós, és megakadályozza a lehetséges sérüléseket. Kívánatos, hogy a csempe kétkomponensű - különleges ereszlővel volt ellátva, amely lefedte a lépcsők szélét. A lépcsők szélei gyorsabban koplalódnak, mint a lépcsők más felületei, és ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy gyorsan megjavítsa, cserélje ki a kárpitokat a bevonat többi részéről. Pénzt takarít meg.

  A boltban lévő csempe kiválasztásakor kérje az eladónak, hogy több csomagot nyisson meg annak érdekében, hogy értékelje a választott eredeti minőségét és színegyeztetését a vásárolt anyag teljes körében. Abban az esetben, ha egy repedt csempe található a helyszínen, az eladó azt mondhatja, hogy ez történt a nem megfelelő szállítás miatt.

  Stílusos árnyalatok

  A lépcsõk elülsõ felülete hasonló a falra és a padlóra történõ anyagszerkezethez, de a lépcsõlapokon még mindig a lapok elhelyezése saját jellegzetességekkel bír. A legfontosabb hiba, amelyet el kell kerülni, a véglap csiszolása a lépcsők vízszintes felületén fekvő anyag szélei fölött. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a forgácsolást és a lejtést, a csempe vízszintesen van elhelyezve, hogy lefedje a lépcső végét.

  Helyes csempe lefektetés

  Egy másik árnyalat - a stílus szekvenciája. Az anyag a lépcső tetejétől kezdve fel van szerelve, és fokozatosan leesik. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a szokásos ragasztók nem alkalmasak külső lépcsőkhöz, a burkolólapokat az épületen kívüli munkarendre kell helyezni. A munka befejezése után a varratokat rugalmas tömítőanyaggal kezelik, ami növeli a bevonat tartósságát. Fontos megjegyezni azt is, hogy a munkát a nulla feletti léghőmérsékleten kell végrehajtani, különben nehézségek merülnek fel a megoldás korai keményedésével.

  Fontos! A fektetés előtt érdemes a lépcső felületén csempéket elhelyezni, habarcs nélkül, és értékelni, hogy az anyag hogyan néz ki, legyen szó üres terekről és egyenetlen ízületekről. A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor jobb, ha a hiány vagy a törmelék körülbelül 10% -át veszik igénybe.

  burkolási lépést

  Kerámia (vagy bármely más) csempe behelyezése a létra lépcsőire a felület előkészítésével kezdődik. Ha a lépcsők egyenetlenek, akkor a nagy mennyiségű ragasztó kiegyenlítésére lesz szükség, és ez nem kívánatos.

  Észrevehető hibák észlelésekor be kell állítani a jelzőfényeket. Ajánlott homokkeverékből, csempe ragasztóval. A szabványos gipsz vagy fém jeladó nem működik itt, mivel az esztrich kikeményedése után néha felszínre kerülnek.

  A lépcsőfokok is fel kell készülni egy csatoló alatt. Az oldat közvetlenül a betonra helyezése nem érdemes - nem biztosít kiváló minőségű anyag tapadást. Ezért a drótkeret a lépcsők felületéhez csatlakozik ón rögzítőkkel, és rétegekbe ragasztós keveréket és cement-homok habarcsot helyeznek rájuk, mielőtt korábban beaconokat állítottak be az ellenőrzésre.

  Másnap a csatlakozót ellenőrizzük, és ha a világítótornyok a felszín fölé emelkednek, akkor "leborítják" őket. Az oldat megszilárdulása után a csatlakozót speciális úszóval őröljük, tisztítsuk meg a törmelék és a por részecskéit, majd a lépéseket bevonjuk egy primerrel. Most folytathatja a tojásanyagot.

  A csemperagasztókat lépésekre osztjuk fel

  Ahhoz, hogy a csempe pontosan a lépcsőn feküdjön, megfelelően fel kell osztania a ragasztót. Ez egy fogazott simítóval történik, amely lehetővé teszi, hogy az oldat vékony, egyenletes rétegben legyen elosztva. Ezt megelőzően a beton felületét vízzel megnedvesített szivaccsal kell törölni, hogy javuljon az anyagok tapadása. Szintén fontos a ragasztó konzisztenciája. Minőségének megőrzéséhez kövesse az elkészítéshez szükséges utasításokat.

  A ragasztókompozíció eloszlása

  A kész ragasztókeveréket egy spatula sarkával kell bevinni és a félköríves lépések lépcsőzetére kell alkalmazni a simító lapos oldalán. A végső tapintás a ragasztóréteg "fésülése" spatula fogakkal történik.

  Tipp Annak érdekében, hogy a ragasztó ne száraz legyen idő előtt, a kompozíció a lépcsők kis területére kerül, és azonnal megkezdi a csempe lefektetését.

  Ha a lépcsőfokok felszínét előre beállították, és a ragasztót a kívánt konzisztenciához keverték és egy vékony rétegben elosztották, a bélés nem igényel jelentős erőfeszítést és a bevonat tökéletesen egyenletes. Ellenőrizze, hogy a vízszintes használhatja-e az épület szintjét.

  Táblaelosztók telepítése

  A ragasztókészítmény alkalmazása után a bélés fordulata. Annak érdekében, hogy a sorai tökéletesen egyenletesek lehessenek, mielőtt a lépcsőlapra helyezi a csempeburkolatot, el kell választania az oszlopokat - egy kereszt alakú műanyag vagy fém részeket, amelyek szabályozzák a csempe közötti rések méretét és szögét. Megvásárolhatja őket bármely hardverraktárban.

  Miután kinyitotta a sorokat és elhelyezte a szétválasztókat a csempe között, távolítsa el a felesleges ragasztót nedves szivaccsal, amíg meg nem erősödik, majd gumi kalapáccsal könnyedén megérintse a felületet, és biztosítsa az anyagot a kívánt helyzetben. Ebben az esetben a falazat síkosságát az épület szintje ellenőrizni, a négyzet segítségével ellenőrizni kell a kialakított sorok helyének helyességét.

  Először a lépcsők vízszintes felülete felé néz, a saroklapokkal kezdődően, majd a függőleges rész - a felszálló. A felszállókkal végzett munka során az elválasztók használata is ajánlott.

  Ismételje meg a leírt lépéseket, amíg a teljes bevonatot le nem fektetik. Tehát, hogy egy ügyes lépcsőkorlátot kapjon egy csempeből, kövesse ezeket a szabályokat:

  • Rendszeresen ellenőrizze a falazott sorok összehangolásának szintjét.
  • Ne használjon repedésekkel és hibákkal járó burkolólapokat.
  • Telepítse az elválasztókat minden sorban.

  Ezenkívül a lefektetés befejezését követő második napon az összekötő pontokon az utcai lépcsők cseréjét kell feldolgozni. Ebből a célból a burkolólapok közötti fugázás a kontrasztos vagy az anyag színeihez igazodva történik. Az ilyen kezelés növeli a bevonat nedvességét és fagyállóságát.

  Fektetés csempe a leszállásra

  A munka utolsó szakasza - a leszállás befejezése. Ez a folyamat hasonló ahhoz, hogy az anyagot a lépcsőn elhelyezzük, az egyetlen nehézség lehet a platform alakja. Ha ez a hely összetett kanyarokkal rendelkezik, előzetesen feküdjön csempével, és ne mutassa azokat a helyeket, ahol az anyagot le kell vágni.

  Nem szabványos lépcsőház

  Fontos! A csempék vágásához csak egy dedikált szerszámot szabad használni - cserépvágót. Ha nincs meg, akkor nem kell megvásárolnia, akkor nyereségesebb lesz kölcsön vagy bérbe adni.

  A bélés befejezése után csak várni kell, amíg a bevonat a lépcsők felületével biztonságosan megragad. Általában a ragasztóoldat körülbelül 1-3 napig megszilárdul, miután a létra használható. Amint látja, a lépcsőn nem nehéz elhelyezni a csempéket, bár ez erőfeszítést és erőfeszítést igényel, de az eredmény - tartós és tiszta lépcső, megéri.