Legfontosabb > Fürdő

Műhely Kézművesek fiúknak Szimuláció a DIY dobozok tervezéséhez

A doboz a saját kezével a kartonból komoly nehézséget jelent bárki számára. Egy kicsit nehezebb dolgozni horganyzott vasalommal, de dobozokat készíthet magának.
Néhány szó a horganyzott vasról. Gyakran értékesített 1000 mm x 2000 mm-es, 0,35 mm vastagságú hardverraktárakban. ára 80-100 UAH per lap.

Munka közben szükségünk lesz egy csipetkre (házi készítésű fából is), egy mérőszalagot, egy markert, egy fém ollót, egy 90 fokos szögű építési szöget, de még mindig meg kell tartani (csak abban az esetben) a fogó és a 0,3-0 súlyú kalapácsot, 5 kg.
Feliratozzuk a lapot, és vágtunk egy téglalapot 500 x 400-asra. Vasaláskor minden méretet milliméterben (mm) készítünk.

A lap szélétől (közelebb a sarkokhoz) mindkét oldalon jelölje be a 15 mm-t, és csatlakoztassa őket egy egyenes vonalhoz. Ez lesz a lap hajtogatott vonala (a lap teteje hajlítása a kerület körül megvédi a kezeit további dobozoktól a doboz működése közben).

Minden kanyar a dobozban van.
370x470 méretű belső téglalapot kapunk.

Minden oldalról 75 mm távolságban párhuzamos vonalakat húzunk. Megkapjuk a belső 250x350 négyszöget (a doboz magassága 60 mm-re tervezünk).

A kisebb oldalon (400 mm) 40 mm-t jelölünk a sarokból (30-35 mm lehet), és ezt a pontot összekötjük a keresztezési ponttal (75x75). És még háromszor egy tükörképen.

A kijelölt területeket piros kereszttel minden sarkon fém ollóval vágják.

Palettás ónlámpa

Semmi különös, csak egy lámpa. Raklapokból. És valami alkalmasabb lenne a mennyezetre. Az ón egyes kulináris egyesületeket hoz. De jogában áll, hogy megerősítse az egyszerű gondolatot, hogy gyakorlatilag mindent raklapból lehet készíteni.

Következő a szerző gépi fordításban.

Mi inspirált engem?

Szeretem a raklapokat! Nem csak azért, mert sok projektre használhatja őket, hanem a fa színének és textúrájának köszönhetően! Mindenesetre egy nagy raklapot adott nekem a mostohaapámnak, és úgy gondolta, hogy olyan sok különböző projektet sikerült befejezni egy raklap és néhány más anyag között, ami a szobámban fekszik. Ez az első projekt egy raklap használatával. Az áramkör olyan, amit az eddigi instrukciómban építettem, ezért szabad legyen legalább egy kicsit olvasni először!

Ehhez utasítható, szükséged lesz;

- Nagy fa raklap (Nos, akkor 700mm)

- 7 mm-es menetes rúd (hossza 100 mm)

- 4 db két hüvelykes csavar

- a számláló süllyedni kezd

- Jigsaw, saw vagy spike saw

1. lépés: Fenyő jelölés

1. lépés - a fenyők megjelölése

Miután eltávolította a fadarabot a raklapról (csak egy vagy kettőt távolít el), el kell távolítania a körmöket. Ezt úgy teheti meg, hogy a fát vízzel felhelyezi a felületre, így a köröm nem megy a padlóra. Nyomja meg a köröm sarkát egy kalapáccsal, majd használja a karját, hogy eltávolítsa a köröm többi részét. Nagyon egyszerű, de néha nehéz lehet a köröm. Fogók segítségével távolítsa el.

Amikor a körmök eltávolításra kerülnek, a fa lapos, és egy 60-100-as homokdarabot csiszolópapírral és csiszolóblokk segítségével távolítsa el a fafelületen levő barázdákat, és ha szükséges, lapos papírt használjon.

Mérőszalaggal jelölje meg a 400mm-es (40cm), 100mm-es (10cm) és 200mm-es (20cm) csomókat. Használjon három négyzetet annak érdekében, hogy a jel 90 fokos legyen.

2. lépés: Pine Cut

2. lépés - Fa vágás

A fa vágása valószínűleg a legfontosabb, mintha a vágás nem lenne egyenetlen, a termék nem illeszkedik egymáshoz.

Győződjön meg róla, hogy a kirakó 90-esre van állítva, majd vágja el az első darabot. Ha másodpercet vág, győződjön meg arról, hogy a hossz hosszabb, akkor körülbelül 20 mm. Az utolsó rész a legfontosabb, mert magában foglalja a kirakós játékot 45-ösre és a vágást nagyon egyenesen.

Ha ez megtörtént, és cédrus vágja, használjon egy fájlt és 60-100-as kavicsot sárgarézpapírral, hogy megszüntesse az éppen szeletelt élek bármelyik sorját.

3. lépés: Fúrás fenyő

3. lépés - Elrendezés és fúrólyukak

Ebben a lépésben egy ceruzát, egy mérőszalagot, három négyzetet és egy kirakós játékot kell használnia.

Helyezzen egy 400 mm-es és 120 mm-es darabot. Helyezzen egy 45 fokos darabot ezzel a vonalra, és jelölje meg, hol fog menni. Távolítsa el a darabot és jelölje be a két x-et, ügyeljen arra, hogy ne legyenek túl közel a négyszög oldalához.

Helyezze a 3 mm-es fúrót a fúróba, és indítsa el a furatokat. Helyezzen egy darabot 45 fokos szögben a téglalapra, és fúrót használjon a darab lyukak jelölésére. Ha ez megtörtént, fúrjon lyukakat.

Ezenkívül 200 mm-re 200 darabot találhat a centrumnak és egy 120 mm-es lyukat fúrjon át.

4. lépés: lámpa

4. lépés - Fúrás

Használjon 12 mm-es fúrót a fúróban. Megtalálhatja a középső és fúrólyukakat a felületen. Ha ez megtörtént, helyezze a menetes rudat a lyukba, ügyelve arra, hogy illeszkedjen. Ha ez megtörténik, használjon egy kirakós játékot, amellyel a sávot 120 mm-re vághatja a hack láthatóságával. Vegyünk két alátétet és két anyát, és rögzítsük a dobozt. Helyezze a rudat a tárgy belsejébe, és használjon alátéteket és anyákat, hogy rögzítse a rudat a darabra.

5. lépés: Build

5. lépés - Csatlakoztassa az alkatrészeket

Először vegye be a négy és fél hüvelyk csavarokat, és helyezze őket a lyukakba. Ha a vezetőfúró egy kicsit csillaggal működik, kezdjen csavarni a lehető legszorosabbra. Ha nem mennek be, fordítsa meg a fúrót, majd húzza meg újra.

6. lépés: A lámpa

6. lépés - Fény

Nos, azt hiszem, bármilyen típusú fényt használhat. A korábbi LED-es LED-es áramkört használtam. Ellenőrizze, mielőtt megnézné, és még mindig ez a projekt.

7. lépés: kész termék

7. lépés - készen vagy!

Galvanizált fürdő

Körülbelül 20-30 évvel ezelőtt horganyzott fürdők, edények, tartályok és vödrök voltak az egyetlen konténerek a házhoz, gyermekek fürdéséhez, mosáshoz, háziállatok előkészítéséhez stb.

Ezután a fém cserélhető műanyag, sokkal kényelmesebb a műanyag termékek használata, nagyszámú formája és mérete van. A műanyagnak azonban igen jelentős hátrányai vannak.

A műanyag és akril fürdők alacsony erőt képviselnek, nincs hosszú élettartamuk.

E hiányosságok miatt gyakran új fürdőket kell vásárolni, a virtuális megtakarítások valós veszteségekké válnak. Ebben a tekintetben sok felhasználó ismét figyelmet fordít a horganyzott acéllemezből készült termékekre. A megfelelő készséggel, szorgalommal és a speciális berendezések rendelkezésre állásával számos tartályt horganyzott acélból lehet önállóan készíteni. Nem azt mondjuk, hogy könnyű és egyszerű, hangsúlyozzuk, hogy a gyártási folyamat kezdeti feltételei lesznek. Meg kell kezdeni a legegyszerűbb termékeket, meg kell birkózni a bádogosmester főbb technikáival, meg kell szereznie a minimális gyakorlati tapasztalatot, és csak akkor kezd komplett termékeket gyártani.

70 literes kapacitás

Horganyzott acél: műszaki paraméterek

Horganyzott fürdők gyártásához használt acéllemez vastagsága 0,4-0,7 mm, cink bevonat vastagsága legfeljebb 40 mikron. A geometriai alakzatok merevségének növekedését úgy érik el, hogy a szerkezetet 5 mm-es átmérőjű horganyzott huzalokkal erősítik meg, és ezenkívül fogantyúkat is készítenek. A horganyzott acélnak meg kell felelnie a GOST 14918-80 műszaki követelményeinek, olyan fürdőkhöz, amelyekhez mélységi vagy nagyon mély rajzot kell vásárolni. A lapok felülete kristályosodási mintázattal vagy anélkül lehet, ez a mutató nem befolyásolja a fürdők teljesítményét.

GOST 14918-80. Fájl letöltése

Nem ajánlott olyan lemezeket vásárolni, amelyek cinkhossza vastagsága 18 mikron (cink súlya négyzetméterenként kisebb, mint 258 g), így az acél gyorsan elveszti eredeti tulajdonságait.

Minőségi követelmények

Ha lehetséges, ellenőrizze az eladóval a horganyzott acélon lévő dokumentumokat. Tartalmaznia kell az anyag valamennyi műszaki követelményét. Ha ezt bármilyen okból nem lehet elvégezni, akkor a fém minőségét egyszerű mérőeszközök segítségével szemmel is meg lehet határozni. Ne feledje, hogy munkájának végeredménye a lapok minőségétől függ. Mit kereshetek?

  1. A lapok felületének tisztának kell lennie, a bevonat szilárd és rések nélkül. Tilos kis kavicsosodást okozni.

A lap felületének tisztának kell lennie.

A felületi minőségnek meg kell felelnie a GOST követelményeinek

Az acéllemez vastagságának különbsége nem haladhatja meg a 0,1 mm-t

Mindig tartsa készletét acéllemezek megvásárlásakor. A fürdőszobának van egy hajlított alakja, anélkül, hogy a hulladék nem lenne képes, tartsa ezt szem előtt.

Horganyzott acéllemez gyártására szolgáló eszközök

A berendezés megvásárolható vagy önállóan is elkészíthető. Az első lehetőség gyorsabb, de sokkal drágább. A második lehetőség olcsóbb, de időbe telik. Ami az önálló és gyári felszerelés minőségét illeti, nincs különbség, mindez a mester képzettségétől függ. Mit kell a horganyzott fürdő gyártására?

listogib

A keret 17-es csatorna (szélesség: 170 mm) és így tovább. Minél keményebb a keret, annál vastagabbak lesznek a lapok, ráadásul működés közben a gép nem deformálódik, a hajlítási vonal tökéletesen lapos. A vízszintes háló két oldalra hegesztett mindkét oldalon.

Kézi listogib Metal Master LBM

A nyomólemez a tizedik I-gerendából készül, a belső merevség növelése érdekében egy 45 × 45 mm-es egyenlő oldalú sarokba hegeszthető. A felső rudazat kiküszöböli a bilincs megdöntését. A hosszabbítás fokozatosan történik, ha a hajlítógépet gyakran használja, majd minden intézkedést meg kell tennie annak érdekében, hogy növelje a merevséget.

A forgótányér Ø50 mm-es csövekbõl készül, rögzítve a pántok keretén. A lemezjátszó egy horganyzott fémlemez. A rögzítőlapot excentrikus klipek rögzítik, ami jelentősen felgyorsítja a lap felszerelését a gépen.

Az excentricák szilárdan rögzítik, miközben kalapáccsal dolgoznak, az anyag nem mozog. Az excenter olyan tengelyből áll, amelyen egy kör alakú tárcsa van elrendezett lyukkal. A préselési erő növelése érdekében egy forgó kar van hegesztve a lemezhez. Ha behelyez egy lapot a gépbe, le kell emelni a kart (a nyomógomb leesik), helyezze be a fémt és emelje fel a kart (a nyomógomb felemelkedik és rögzíti a lapot).

Léne, ami növeli vagy csökkenti a nyomócsíkot

Lépjen ki

A karokat a lapos hajlítógép mindkét oldalára kell felszerelni, a gyártás és az üzemeltetés elve ugyanaz. A lemez hajlítási szögének vezérlése érdekében ajánlatos egy kerékmérőt a keret oldalán elhelyezni, és a nyilat a forgó kerethez rögzíteni.

A varázsló behelyezi a munkadarabot.

A szögmérő azt jelzi, hogy melyik sarok van hajtva.

A forgótányér emelése valamivel nagyobb szögben történik, mint a fém hajlításának szükségessége

Fontos. Ne feledje, hogy a hajlítás után a fém mindig kissé hátrafelé nő, növeli a hajlítás tényleges szögét.

Shrinker

A készülék lehetővé teszi, hogy hajlítsa a horganyzott fémlemezeket a széle közelében, ha szükséges, meghúzni vagy meghosszabbítani. A lapot nagyon erős acélból álló két pofa közé helyezik, minden egyes alkalommal, amikor a kart lenyomják, a fém kibővül vagy összehúzódik. Ennek következtében a lap egy vagy több irányban hajlik, a kád kerek élei egyenletesek és ránc nélküliek.

Feszítő fém zsugorító

Hengerhajlító gép

A profil körül kialakított profilt a fürdőszoba körüli körzetre tervezték. A profilok nem csak javítják a termék megjelenését, hanem jelentősen növelik az erősséget. A görgőket külön kell elkészíteni minden profilhoz. Meg kell kezdeni a leggyakrabban használt, és idővel, szükség szerint növelni a készletet.

A hengereket a tengelyen párokkal helyezzük el, és speciális rögzítéssel rögzítjük, vagy hagyományos csavarokkal rögzítjük. A fogantyú egy görgőt vált ki, megragadja a lapot, és a második között húzódik. A munka megkezdése előtt fel kell emelni a felső görgőt, fel kell helyezni a fémt a nyílásba, és egy csavarral rögzíteni kell a görgőt. A csavart szorosan kell húzni, különben a súrlódási erő nem elegendő a húzáshoz. Ezenkívül a kimeneti lap profilja nem egyezik a görgők profiljával.

Hengerhajlító gép

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy a perem gördülékenyen gördülhessen, helyezze a vízszintes platformot a görgők előtt a leállításhoz. Ez segít megőrizni a horganyzott lapot a kívánt helyzetben, és nem mozdul el a hajlítás során.

A hajlítószerszámon a lap szélét hajlítsa a kerület körül, ezért nagyon fontos a horganyzott fürdő gyártása során. A sugár mentén történő hajlításhoz többször kell húzni a lapot a görgőkön keresztül. Ha a sugár elég kicsi, akkor az extra szálak felszínén megjelenhetnek egy fém, azt zsugorítón kell tömöríteni.

Az íves hajlítású alkatrészek gyártása

Angol kerék

Sima felületű gömb alakú profil előállításához. A készülék az alábbi elemekből áll.

  1. Az ágy. Erős csatorna vagy I-sugár hegesztése. Két alsó nyílása van az alsó görgő és a felső kerék alatt.
  2. Top kerék. Legalább 100 mm átmérőjű golyóscsapágy használható. Minél nagyobb a külső csapágyház átmérője, annál könnyebb lesz az eszközön dolgozni. A kerék rögzített tengellyel rögzítve van a kerethez.
  3. Alsó görgő A munkákhoz elő kell készíteni egy hengerek különböző átmérőjű, ez lehetővé teszi, hogy fogadja kanyarokban a fémlemez. Az alsó görgők rögzített csavarokkal vannak rögzítve és rögzítve vannak megfelelő helyzetben.

A lapot a kerék és a görgő közé helyezzük, az alsó görgőt szorosan a kerékre nyomjuk és rögzítjük. A kívánt profil elérése érdekében a fém ciklikusan mozog előre-hátra a lámpatest elemei között. A görbület vizuálisan szabályozható, a hajlítás nagysága változik a görgők átmérőjének változása miatt. Egy ilyen gépen nemcsak konvex vonalakat hozhat létre, hanem egy gömböt is húzhat. Igaz, a kanyar minősége nagymértékben függ a gyakorlati készségektől. Ha egyáltalán nincs tapasztalat, ajánlott a felesleges lemezes acéllemezeken történő gyakorlást. Ha az élek kanyargósak, akkor ezeket rendszeresen helyezni kell a zsugort. A hajlítási foktól függően a műveletet többször megismételjük.

sajtó

Lehetővé teszi, hogy apró bélyegzett elemeket készítsen. Használják mind a fürdő keményítésére, mind díszítőelemekként. A sajtó erős fém keretből és egy autó hidraulikus csatlakozóból áll. Az egyes részek profiljainál öntőformákat kell készíteni. A lapot a penész félrészei közé szorítják, összeszerelik, behelyezik a sajtolóba, és az aljzat segítségével a kívánt profilt benyomják.

Alkatrészek készítése a gomb megnyomásával

Ezeken a speciális készülékeken fém ollók, fából készült bevásárlóközpontok, gumi és fém kalapácsok, forrasztópáka, fúró, mérőszalag és egy féknyereg szükséges.

Galvanizálással dolgozni

Te itt vagy

oldal

Kérdések csak regisztráció után kérhetők. Jelentkezzen be vagy regisztráljon, kérem.

12 raklapot kell készítenie. És elég nagynak kell mondanom.
Az oldalak hajlítása fogóval - nagyon hosszú és szomorú.
Talán nem tudok valamit, és van valami eszköz, amellyel gyorsabbá teheti ezt a munkát?
Eddig csak egyetlen ötlet merül fel - 2 csíkot hegeszteni a fogókra úgy, hogy az anyag fogása szélesebb legyen, mint 10 mm.

Én is, 12 éves vagyok
komolyan

Talán nem tudok valamit, és van valami eszköz, amellyel gyorsabbá teheti ezt a munkát?

Van egy listogib nevű eszköz. Az internet tele van információkkal.
Amikor a bunkert Tsvetkov ketrecére hajította, egyszerűen egy sarokba fordult az 50-es padhoz, és egy cetlihez hajította. Rendelkezhet olyan irodákban, amelyek további elemeket foglalnak el a tetőn vagy az ónmunkában. De ez a lehetőség magának még nem feltárt. Úgy gondolom, hogy hajlítani fogok, nem tudok egészet, így vágni, lezárni egy tömítőanyaggal és klepalnikommal.
Horganyzott lap 600 rubel van. 1250 * 2500 mm

Könnyebb forrasztani savval. És a sajtófékről - igen, van egy árcédulája, mint egy harcos.

Könnyebb számomra a szegecselés

És mennyire ellenálló a piss tömítőanyaga?

Kayanka a sarokban túl aranyér. 2 ellentétes oldal - nincs probléma. És a fennmaradó 2 - fel kell emelni a területet a pad fölött. És ha a raklap nem négyszögletes - hosszú hosszúságú sarkot készít egy rövid oldalon - hosszú kanyar -, hogy előre-hátra csússzon.

Nincs ötletem. De azt hiszem, hogy nem érdemes figyelni, a tömítőanyag megbirkózik

És a sajtófékről - igen, van egy árcédulája, mint egy harcos.

Teljesen házi készítésű listogibov

Kayanka a sarokban túl aranyér.

Két hosszú oldal a sarkon, és rövid a kanyarban. Szerintem semmi sem lesz nehéz.

És ez nem lenne megterhelve, amit fizethetsz, megteszed, hozol haza és még a ketrec alá is.

rövid egy kúpos kanyarban

Rövid, csak feltételes. 55 cm

És ez nem lenne megterhelve, amit fizethetsz, megteszed, hozol haza és még a ketrec alá is.

Haha 3 alkalommal. Talán a saját területén lehetséges, de a miénkben nem.

Rövid, csak feltételes. 55 cm

Ez értelmetlen. A legfontosabb az, hogy egy porban lehetett a paletták magasságához rögzíteni.

Köszönöm a tippet. Lehet, hogy valaki leiratkozik.

A hajlítógép nagyon drága, de valami ilyesmit megtehet.

A listogib elve három sík munkája. A kettő között van a rögzített lap. erre a célra két acél szöget használhat. Nizhnyu rögzít a pad vagy asztal szélén. A csúcsnak szabadon kell mozognia a függőleges és egyidejűleg, nyomja szorosan a lapot az alsó sarokba. A lapot két sarkon és sík között tartja, egy harmadik, mozgatható, amely a róka hajlítására szolgál. Könnyebb megnyitni a hajlítógépet az interneten, és szemmel látni a működési elvét, akkor világosabbá válik, hogyan készítse el önmagát.

Amikor egy lapot kellett hajlítani, általában fából faragott. mi volt a közelben, aztán használták.

Lehet, hogy valaki leiratkozik.

A közelmúltban készült raklap 50 * 40 cm. A sarok egy darabja és mintha a pad lenne kicsi, átfordította a sarkot az oldalra, amire szükségem volt, és meghajlott. A zárak zárolása a sarkokban, tegye be a sarokba. Őszintén szólva, kényelmetlen, de igen.

Gondoljon hétszer, mielőtt kihúzna egyszer.

Hogyan készítsünk lefolyókat és tetőelemeket a fémlemezről a saját kezünkkel

Tetőszerkezet - talán a legolcsóbb megoldás egy vízelvezető rendszer kialakítására és a tető gerincének védelmére. A részletek olyan sokszínűek, és olyan egyediek lehetnek, hogy gyakran "helyben" készülnek. Amire szükséged van, milyen készségeket és berendezéseket fogunk mondani ma.

Hogyan kell hajlítani a fémeket

A tetőfedő elemek általában a járókelők szeme elől vannak elrejtve, és nincsenek panaszok a díszítő részre. Ez lehetővé teszi az alkatrészek manuális gyártását sablonok segítségével, de folyamatosan a cseppkéssel kell a terméket küldeni.

Ez nem a legjobb megközelítés: a hajtásvonalak és az egész termék egésze hullámosnak bizonyul, és a munka egy részében sokáig tarthat. A darabos termékeknél nagyon jól tolerálható, de ha az egész házat lecsapolná egy vízelvezetővel, akkor a szükséges felszerelést és eszközöket a rendelkezésére kell bocsátani.

Ma listogiby foglalja el saját szegmensét a professzionális eszközök piacán, és mindenhol elérhető. Az ára meglehetősen magas, de csak saját, bevált felszereléssel, kiváló minőségű alkatrészeket készíthet. Lehetőség van egy lapos hajlítógép kölcsönzésére is, de a kéz és a kéz közötti gép nem lesz a szükséges pontossággal és megbízhatósággal.

Galvanizálás és polimer bevonat: mi a különbség

A legtöbb modern gép esetében nincs különbség abban, hogy milyen típusú fémlemez rugalmas. De nehézséget jelent a polimer kompozícióval bevont fémmel való munka. A galvanizálás könnyebb, mivel védő rétege jobban ellenáll a kopásnak és a károsodásnak. Ezért semmi sem akadályozza meg a horganyzott acél hajlításával, vagy rozsdás mintázattal való feltérképezését - a legfontosabb az, hogy nincsenek mély karcolások.

A különleges festékkel bevont bevonatnak kisebb mechanikai szilárdsága van, vékonyabb és viszonylag könnyen lehúzható. Nem lesz a legjobb megoldás a görgők, forgó gerendák vagy fellazított pántok hibás gördülékeny alakításánál, és még inkább ez a fém nem kezelhető fogazottal. Csakúgy, mint olyan rögtönzött eszközöket, amelyek károsíthatják a film "korróziógátló".

Az első legegyszerűbb termék

Kezdetben a legegyszerűbb tetőelemet - a gerincet gyártjuk. Annak érdekében, hogy ezt követően egyenletesen és határozottan lefektethesse a tetőt, először határozza meg a forgási szöget, ha egy hosszú, vékony sínt csatlakoztat az egyik lejtőhöz.

A gerincpolcok szélessége - 15-től 30 cm-ig, kétszeres szalagra van szüksége, mindkét oldalán 10 mm-es távolsággal. Ez a széle 2-3 mm-es tűréshatárú szabálytalanságokkal járhat, így sima vágásra nincs szükség. Húzza ki a három hosszanti vonal jelölését: a gerinc közepét és mindkét széleit. Helyezze a szalagközpontot az asztal szélére, és nyomja meg a rúdot a két szorítóbilincs alatt a jelölési vonal mentén.

Alul a lap kinyúló éle alatt helyezzen egy lapos fedélzetet, és hajlítsa fel a polcot, figyelembe véve a kijelzett fordulási szöget ± 10º-nál. Most a munkadarabot ki kell engedni és vissza kell tolni, hogy az éljelző vonal pontosan a sáv szélére esik. Megszorítjuk a munkadarabot és szorosan meghúzzuk a bilincseket, majd továbbhaladunk a sisak szélén, merőlegesen felfelé fordítva.

A gerinc profiljának merevítésére a szegélyezés szükséges. A gyártás során használhatja a sínszabályzót is, amelyet a sávon keresztül nyomnak: a sáv ék alakú vége lehetővé teszi, hogy 90 foknál nagyobb élességet biztosítsanak. A két él előhajlása után azokat egy fából készült alvóra kell helyezni, és egy csavarlyal vissza kell vonni a hajlítással. Számos hajlítógép esetében ez a művelet egy görgős szegélyvágó gépkocsi egyszeri menetében történik.

Amikor kézzel vágja le az élet, folytassa az egyik élről a másikra sorrendben, majd igazítsa a vizuális szabálytalanságokat a kezével. Már ebben a szakaszban gondolhatsz a részleges gépesítésre és egy primitív gép létrehozására. Például ha a hajlítócsík fém vagy kemény fából készül, és két tengelyes zsanérokkal van rögzítve, a feldolgozás nem lesz példa gyorsabb és tisztább.

Kézimunka: hogyan kell meghajlítani egy csatorna szegmens

Az ónból készült sugárprofillal rendelkező részek gyártásához előzetesen elő kell készíteni egy sablont, nem valósítható meg, hogy ilyen munkát "térdre" hajtson végre.

Vegyünk egy hüvelykes csövet, hegessük a végein két megerősítő rudat, ahogy a meghajtó kezeli. Csiszoljon egy fűrészt a cső varrásánál egy csiszolóval, majd csiszolópapírral dolgozza fel a széleket, és akár egy szilikon tömlőt is lazán fel tudja ragasztani.

Rögzítse a tetőszalag csíkot az asztal szélén, fordítsa a végét a kerfbe, és forgassa el a csövet 360 fokosra úgy, hogy az "egyenes" szalag a csavar közepén párhuzamos legyen a lap többi részével.

A tálca kialakítható egy rack csőhajlítóval, vagy egy 200 mm széles cső lehet. A munkadarab szélét 90 fokosra süllyesztjük, a peremet az asztalra nyomjuk egy cső falával, és egy vasalóval rögzítjük a vasat. Fogja meg a csavart szélét, kissé hajlítva az ívben. Távolítsa el a vakut a sablonból és nyomja meg a négyszögletes hajtást.

Ilyen visszafolyás végezhető 1-1,5 méteres szegmensekben, amelyeket könnyen fel lehet szerelni a telepítés helyén és egy szifterrel lezárni. Két merevítő jelenléte nem teszi lehetővé, hogy a tálca a jég súlya alatt hajlítsa a rögzítéseket, és a rejtett horony tovább erősíti a speciális alakú horgok csatornáját.

Hogyan csévéljen egy lapot egy csőbe

Mi van, ha összpontosítunk még összetettebb elemek készítésére: a csatornák és csövek befogadására? Természetesen először is jobb a gyakorlat a szegmenseken, de különben ezek a készségek meglehetősen érthetőek.

Zárt felületű termékek, például csövek, tartályok és tölcsérek, az úgynevezett falcsevy csatlakozásokon kerülnek összegyűjtésre. A hajtás, az egyszerűség kedvéért, olyan zár, amely szorosan összekötheti az éleket, még akkor is szorosan. A sima (egyszemélyes) hajtás a szélén két hajtásként hajtogatott. A csukló különböző oldalain a hajtások ellentétes irányban vannak irányítva.

Általában az árokban, a hajtások 4-10 mm-es hajtásszélességgel készülnek. A csík szélei az acél sarka felé vannak hajlítva, majd a lapot feltekercseljük, a hajtásokat összekötjük és szorosra nyomjuk egy kalapáccsal, amikor a csövet a tüskére helyezzük.

A csövek gyártásánál csak egyetlen nehézség van - annak biztosítása, hogy összekötődjenek egymással. Ezért, mielőtt a lapot megcsavarja, rövid élét egy kis küszöbön kiegyenesítik a platformon, úgyhogy a cső egyik vége pár milliméterre vékonyodik. Ezenkívül a csövek a hajtásokon is csatlakoztathatók, de a helyükön nincsenek rögzítve: a lefolyó egy nagy részét összegyűjtik az alján, majd összeszerelik.

Természetesen a hajlítóberendezések gyártóinak ebből a szempontból van valami ajánlatuk. A zárak gyártásához vannak hajtogató kocsik, és a fém hengeres hajlítógépen csőbe van tekercselve. Zigochny-gépek vagy egy-egy pár malomhengerek is használhatók a szélén történő ritkításhoz.

Csatornagyártási technikák

Ha megérted, hogy a hajtogatási kapcsolat lényegében szinte minden ón termék lényege, akkor szellőzést adhat a képzeletnek, és összetett termékeket gyűjthet össze több egyszerűbb termékből. Példa erre - mindenféle csatorna, póló és sarokhajlítás.

A tölcsér két rövid, kisebb és nagyobb átmérőjű csőből áll. A szokásos csövekhez hasonlóan összeszerelhetők, csak a széleik 8-12 mm-esek. Ezt követően ezeket a hajlított oldalakat használják, és a hajtások további gyártására használják, vagy ha nincsenek tömítettségi panaszaik, hajlítsa meg a merev éleket, és hajlítsa össze őket.

A különböző termékek szegecselési technikája jelentősen eltérhet, de valójában nem olyan fontos, mint a minta helyes rajzolása. Minden üresen csak a sablonra kell vágni. Például a tölcsér központi részéhez - egy csonka kúp - a minta egy gyűrű szegmense, ahol a belső ív hosszát a lefolyó átmérője határozza meg, a külső pedig a fogadó aljzat átmérőjét.

Sajnálatos módon az ilyen termékek előállításához szükséges berendezések nagyon szűk szakosodással rendelkeznek, ezért nem állnak rendelkezésre mind a magas ár, mind az alacsony előfordulási arány miatt. Azonban minden, ónból és fémlemezből készült termék, akár egy vödör, egy tartály vagy egy közönséges csillogás, kézzel is készíthető, a gépek csak bizonyos műveleteket tesznek lehetővé.

Munkafogadások

A vékony fémlemezek éleinek összekötése leggyakrabban egy reteszeléssel történik, egyik oldalról a másikra, de alkalmanként olyan más módszereket is alkalmaznak, amelyek gyakoribbak lehetnek a fiatal mester munkáiban. Ezek néhány módon.

A lemezek élei egyszerűen forraszthatók. Nyilvánvaló, hogy ez lesz a legkritikusabb, különösen akkor, ha a fémlemezek vékonyak. Ez lesz a csatlakozás a csikkben (1). Ez a kapcsolat akkor alkalmazható, ha nem szükséges erő, de észrevehetetlen kapcsolat szükséges. A vastagabb lapoknál a fogak összekapcsolását fogakkal (2) végzik. Valójában ez nem így van, de a rézötvözetek azok, akik rézből készült edényeket, tartályokat, csöveket, sapkákat stb. Gyártanak. A rúd tartósabbá tehető a forrasztólemez (3) belső forrasztásával. Ez lesz egy pad. Tartósabb csatlakozás - kör (4). Az egyik él átfedi a másikat, a varrat szegecsekkel forrasztva vagy lezárva. De ez a kapcsolat már kinyúló él, ami nem mindig kényelmes. A széleket egyik szélén hajlítsa, a másikat pedig horoghatja, majd összecsomhatja a mágnest. Ez már egy egyszerű zár (5) lesz.

A legáltalánosabb csatlakozási módszer a kettős zár (6). Ez így történik. Egy darabban az él éles szögben hajlik, a második szélén hajlított, de a másik irányba, és megnyomja a darabot, majd ez az él egy éles szögben hajlik, ellentétes irányban. Mindkét hajlított széle egymáshoz van csatlakoztatva, az első él felé hajolva, és a varrat egy kalapács kalapálja. A hátoldalon simább lesz, amelyet figyelembe kell venni az ilyen módon történő csatlakoztatáskor. A munka sorrendjét vázlatosan a következő ábra mutatja:

Dupla zár (séma)

Mindenféle ón termékek gyakran kapcsolódnak egy kettős zár.

Alkalmanként a bádogépek szegecsekkel kötődnek. Ez a módszer azonban gyakrabban használatos, ha szükséges egy fogantyú, fűzőlyuk, szalag stb. Szegecseléséhez. Időnként a szegecsek erősítik a varratokat a burkolaton és egyszerű zárral. Általában szegecsekkel szegecsolnak, lehetőleg széles lapos kupakkal, hideg módon. A durva munkák során az ónfertõk inkább ónbevonatú szegecset használnak. Ahhoz, hogy azokat elkészítsük, rendelkeznünk kell egy darab vasalattal, különböző átmérőjű lyukakkal vagy egy szegecselővel. A gyémánt alakú ónlapot egy kalapáccsal vagy körkörös fogóval ellátott lyukasztóval forgatják be, egy lyukba helyezve egy megfelelő átmérőjű lyukba, és a fejét szegezik. Ezek a szegecsek puha, de természetesen nem rendelkeznek olyan szép megjelenéssel, mint a tömör szegecsek.

Tin szegecs

A vékony fémekkel végzett munkák szinte mind a fém plaszticitásán, mind a hajlításon, ill. De a mesternek ügyesen kell használni a szerszámot, különben ugyanazok a tulajdonságok lesznek a munka kárára. Hogy és miért, akkor látni fogjuk.

A mester legfontosabb és legelső munkája az a képesség, hogy hajlítsa a hajtást, vagyis a lap szélét hajlítsa. A munka egyszerű, de nagyon felelősségteljes, mivel további folyamatok függenek. Szükség van a legkülönfélébb igényekhez egy hajtás meghajlítására, valamint a varratok és az élek közötti kapcsolatokra, az alsó és más részek beillesztésére. Biztosítani kell, hogy a fém csak hajlott, de nem lapos. Ha a dobozban levő fém lelapul, kiszélesedik. A hajtás szélén hajlékony lesz, és a lap felülete elhajlik.

A durva munkában, ahol a hajtás széles, szélesre süllyed. De ahol nagyobb pontosság és kegyelem szükséges, nagyon észrevehető lesz. Beszéljünk egy példával, mit tehetünk. Tegyük fel, hogy egy ónból készült csövet akarunk gyártani és dupla zárral összekötni. A hajtásokat egy vas kalapáccsal lehajtották, elkezdték a csövet felhúzni és összekötni a varratot, de kiderül, hogy nagyon nehéz a varrás; a hajtások hajlítással kanyarodtak fém kalapáccsal.

Ezért a tekercseket mindig le kell fecsérelni egy fadobozon a törmelékvas, a vasszalag vagy a lehúzó sarok éles szélén.

A munka ebben a sorrendben történik. Először is, egy felületi nyomtáv felhív egy hajtásvonalat. Minél vastagabb a fém és a durvább a munka, annál szélesebb a hajtás (10-20 mm, a vékony ón esetében a hajtást 3-5 mm-en belül). Helyezze a lapot a kaparó szélére (vagy az azt helyettesítő eszközökre) egy hajlítási vonallal, gyors és precíz ütemekkel, miközben egy csipetnyi ütővel végigvezetik ezt a sort a végeken, majd a hajtás teljes hosszában.

Ezután a varrás szélét derékszögben meghajlítják, a külső oldalra az üllőkre helyezik őket, és a kosár belső fújjaival kiegyenesednek.

Tegyük fel, hogy meg kell hajlítani a dobozt az ónhengerben.

Csökkenteni a hengeren

Nyilvánvaló, hogy a hajtott varrat külső szélének átmérője nagyobb lesz, mint a belső kerületének átmérője. Ennek következtében a fémnek a varraton kell szegecselnie, erősebbnek kell lennie a külső szélén, gyengébb a henger felé.

A hajtásnak vasütközővel kell hajlani. A palackot bal kézben veszi, a végtag szélességét egy vastagságmérővel jelöli belülről, és a támasz vagy a törmelék szélére tompán szögben kerül alkalmazásra, majd a kalapács lábujjával a későbbi hajtogatással megérinti, lekerekíti a hajtásvonalat és lekerekíti az éleket. A könnyű kalapácsos fúvókák úgy vannak irányítva, hogy a külső él erősebb legyen. A teljes kör megkerülésével csökkentse a henger szögét, és az üllő felé haladjon, majd folytassa a munkát ugyanúgy. Ismét megismétlődik, és mindegyik csökkenti a dőlésszög egy egyenes vonalat. Ilyen fokozatos vykolachivanii hajtás képes lesz hajlítani egy derékszögben, és ő soha nem tört. A hajtogatott fedelet a tűzhelyre helyezzük és rúgással kiegyenesítjük.

Egy olyan hengerhez, amelyiknek van egy engedménye, már az alsó részhez egy kettős zárat is csatolhat, csak az alsó bögrén kell hajlítani, vagy forrasztani az alját forrasztással.

Hajtsa végig a körön

Ahogy a hajtás a hengeren van hajtva, akkor is bejövnek, amikor az óntermék szélét meg kell erősíteni, és vastagabbá kell tenni a henger bekötésével. A munkát ugyanúgy végzik el, mint egy kalapács, és nem dobják le a hajtás éles szélét. A hajtásnak sima lesz, egy csípőlemezt kell készíteni a fémre, kiszámítva ezzel a hajtóka szélességét a huzal vastagságán.

A szélességet körülbelül háromszor kell megtenni a huzal átmérőjével, és egy kicsit hozzá kell adni a fém vastagságához. Ha az árnyékot derékszögben hajlították, visszahajtották egy kalapácskal, és a henger egy kerek üllőre fordult. Ezután helyezzük a tányérra, helyezzük be a vezetéket, és rögzítsük néhány ütéssel a sisakkal a hajtómén. A kerek üllõn és a födémen lévõ mazettát végül le kell nyomni és a hajtószíjat simogatni kell. A termék élét felfelé fordítva, egyenesítse ki a hengerelt él tetején. Ha a hajtóka nem volt elég széles, most már nagyon könnyű megjavítani, és a hátsó rúgás segítségével a tetején átütni egy botot. Azon termékek esetében, amelyeknek egyenes élei vannak, hogy a drótot a peremre sodorja, természetesen még könnyebb is.

A vékony fém feldolgozásának módszereitől, a fém szegecselésén és nyújtásán alapulva, a fiatal mesternek minden bizonnyal ismernie kell a kopogást. Egy lapos fémlemez kiüresítésével más konvex alakot adnak. Ilyen módon le lehet üríteni a kazánok, kapuk és különböző áramvonalas részek fenekét és fedelét a repülőgépek modelljeihez, a hajómodellekre stb., Stb. A fentieken túl már hasonló munkát végeztünk - ez egy vödörbe kerül.

A kopogás olyan munka, amely türelmet igényel. Egyszer-kétszer nem üthet egy kalapáccsal, és kaphat egy jó kaput. Lassan kell ütni egy kalapáccsal, miközben mozgatja a terméket, fokozatosan növeli a motorháztető mélységét, és végül megkönnyíti a termék felületének simítását és simítása könnyű lökésekkel.

A húzás alapvetően két módon történhet. Az első módszer, amikor a fém egy domború üllőre lapozódik, középen a szélekig. A közepes lesz vékonyabb, de a termék konvex lesz. A munkát vasacskóval végzik. A második eljárás során egy csibékkel vagy egy kalapáccsal kiesnek egy karmantyúval (mátrix), amelynek megfelelő alakja van.

Kopogás a tüskén

Példaként adunk ugyanazt a vödör vykolachivanie. Egy faburgonyára vagy egy vastag fedélzetre több kerek, különböző mélységű hornyokat kell készíteni. Megszúrják a félköríves vésőt, majd egy kerek kalapácskal simogatják. Egy kör alakú fémlemezt helyezzünk az első mélyedésbe, és egy kalapáccsal vagy egy kerek kis máglyal kinyomjuk, amíg egy megfelelően lekerekített felületet nem kapunk ráncok nélkül. Ugyanezt a technikát ismételjük meg a következő mélyebb mátrixokban. Összefoglalva, a vödröt a mátrix profiljára vesszük. Egy másik profil és egy másik kivágás szerint egy másik alakot kaphatunk.

Néha a fiatal mesternek meg kell kopogtatni a hosszanti hornyokat a vékony fémlemezeken. Az ilyen lemez keresztmetszete meg lesz rajzolva, és a lemez merevséget nyer.

Tányér hosszanti mélyedéssel

Mint minden más kérdésben, az anyag megjelölése és vágása, a munka megkezdése nagyon fontos művelet, amelyen további sikere van. Ebből nyilvánvaló, hogy ez a munka különleges gondosságot és pontosságot igényel. A legegyszerűbb feladat az, hogy egy egyszerű nyitott téglalap alakú dobozt készítsen, amely függőleges vagy divergáló oldalú.

Négyszögletes doboz készítése

Egy megfelelő méretű (a) téglalap kivágható egy ónlapból. A vágás során figyelembe kell venni az alsó területet és a fal magasságát. Egy mérföldkővel húzza meg a kanyarokat. Egy sarok el van vágva, ha egy zokni kell a dobozban. A lapon levő lapot egy kalapáccsal megtörve levágják a sarkok felezője sarkát, megközelítőleg a falak jövőbeli hajtásainak határáig (b). A lapot újra, az üllő szélén (egy darab vasat) meg kell hajlítani egy csiptető oldalával (c), de nem egészen. Az üllő téglalap alakú végét eltakarják, és a falhoz ütközés közben lehajlik (d). A zokni vágási szöge nem épített, kissé domborodott, és egy csúszkát hoz ki belőle. A doboz készen áll (d).

A munka, ahogy láthatja, nagyon egyszerű, de óvatosan kell eljárni.

A hengeres formák kivágása és gyártása nem jelent különleges nehézségeket. A hengerhez egy olyan téglalapot kell kivágni, amely egyenlő magasságban van a jövő csövéhez képest, és ennek a csőnek a 3.14 mm hosszú átmérője, a préselés növekedésével.

Vágási mintázat henger vagy négyszögletes doboz varrásához

A kúpos termékek (vödör, tölcsér és mások) előállítása során a munkamódszerek ugyanazok maradnak, csak akkor, amikor a vágásnak meg kell felidéznie a geometriát. Minden kúpos tárgyat helyesen kell ábrázolni a vizsgálat során, és ez a legfontosabb dolog.

A legegyszerűbb módja a vágásnak. Próbáljunk kúpos vödröt készíteni. Először is, a tengely mentén meg kell rajzolni az átlagos szakaszát. Ez trapéz alakú lesz; addig folytassa a trapéz oldalát, amíg át nem térnek. A keresztezési pont a középpont, ahonnan két ív húzódik - a trapéz hosszú és a rövid aljától. A gyűrű kiderül, hogy a kúpos vödör felülete milyen részből készül. A gyűrű szélessége a vödör magassága. Csak azt kell megemlíteni, hogy a felső él és az alsó hajlítás gördüljön hozzá.

Csonka kúp vágása

A szükséges gyűrű hosszának hosszát a vödör átmérője határozza meg. Körülbelül három átmérő, kettős zárral kiegészítve - ez az, amit a gyűrűből kell venni. A felső vagy az alsó ív mentén a külső lyuk vagy a vödör aljának 3,14 átmérőjét el kell húzni, vonalat húzni a sugár mentén. A dupla zárhoz tartozó növekmények már párhuzamosak ezekkel a sugárirányú vonalakkal. Szóval vedd fel a vödör felületét. Minden kúpos alakot ugyanúgy vonnak le, legyen az egész vagy csonka kúp: az alak magassága a sugár mentén és a körhossz mentén húzódik.

Tin lámpa tálca - Hogyan csináld magad?

Semmi különös, csak egy lámpa. Raklapokból. És valami alkalmasabb lenne a mennyezetre. Az ón egyes kulináris egyesületeket hoz. De jogában áll, hogy megerősítse az egyszerű gondolatot, hogy gyakorlatilag mindent raklapból lehet készíteni.

Következő a szerző gépi fordításban.

Mi inspirált engem?

Szeretem a raklapokat! Nem csak azért, mert sok projektre használhatja őket, hanem a fa színének és textúrájának köszönhetően! Mindenesetre egy nagy raklapot adott nekem a mostohaapámnak, és úgy gondolta, hogy olyan sok különböző projektet sikerült befejezni egy raklap és néhány más anyag között, ami a szobámban fekszik. Ez az első projekt egy raklap használatával. Az áramkör olyan, amit az eddigi instrukciómban építettem, ezért szabad legyen legalább egy kicsit olvasni először!

Ehhez utasítható, szükséged lesz;

- Nagy fa raklap (Nos, akkor 700mm)

- 7 mm-es menetes rúd (hossza 100 mm)

- 4 db két hüvelykes csavar

- a számláló süllyedni kezd

- Jigsaw, saw vagy spike saw

1. lépés: Fenyő jelölés

1. lépés - a fenyők megjelölése

Miután eltávolította a fadarabot a raklapról (csak egy vagy kettőt távolít el), el kell távolítania a körmöket. Ezt úgy teheti meg, hogy a fát vízzel felhelyezi a felületre, így a köröm nem megy a padlóra. Nyomja meg a köröm sarkát egy kalapáccsal, majd használja a karját, hogy eltávolítsa a köröm többi részét. Nagyon egyszerű, de néha nehéz lehet a köröm. Fogók segítségével távolítsa el.

Amikor a körmök eltávolításra kerülnek, a fa lapos, és egy 60-100-as homokdarabot csiszolópapírral és csiszolóblokk segítségével távolítsa el a fafelületen levő barázdákat, és ha szükséges, lapos papírt használjon.

Mérőszalaggal jelölje meg a 400mm-es (40cm), 100mm-es (10cm) és 200mm-es (20cm) csomókat. Használjon három négyzetet annak érdekében, hogy a jel 90 fokos legyen.

2. lépés: Pine Cut

2. lépés - Fa vágás

A fa vágása valószínűleg a legfontosabb, mintha a vágás nem lenne egyenetlen, a termék nem illeszkedik egymáshoz.

Győződjön meg róla, hogy a kirakó 90-esre van állítva, majd vágja el az első darabot. Ha másodpercet vág, győződjön meg arról, hogy a hossz hosszabb, akkor körülbelül 20 mm. Az utolsó rész a legfontosabb, mert magában foglalja a kirakós játékot 45-ösre és a vágást nagyon egyenesen.

Ha ez megtörtént, és cédrus vágja, használjon egy fájlt és 60-100-as kavicsot sárgarézpapírral, hogy megszüntesse az éppen szeletelt élek bármelyik sorját.

3. lépés: Fúrás fenyő

3. lépés - Elrendezés és fúrólyukak

Ebben a lépésben egy ceruzát, egy mérőszalagot, három négyzetet és egy kirakós játékot kell használnia.

Helyezzen egy 400 mm-es és 120 mm-es darabot. Helyezzen egy 45 fokos darabot ezzel a vonalra, és jelölje meg, hol fog menni. Távolítsa el a darabot és jelölje be a két x-et, ügyeljen arra, hogy ne legyenek túl közel a négyszög oldalához.

Helyezze a 3 mm-es fúrót a fúróba, és indítsa el a furatokat. Helyezzen egy darabot 45 fokos szögben a téglalapra, és fúrót használjon a darab lyukak jelölésére. Ha ez megtörtént, fúrjon lyukakat.

Ezenkívül 200 mm-re 200 darabot találhat a centrumnak és egy 120 mm-es lyukat fúrjon át.

4. lépés: lámpa

4. lépés - Fúrás

Használjon 12 mm-es fúrót a fúróban. Megtalálhatja a középső és fúrólyukakat a felületen. Ha ez megtörtént, helyezze a menetes rudat a lyukba, ügyelve arra, hogy illeszkedjen. Ha ez megtörténik, használjon egy kirakós játékot, amellyel a sávot 120 mm-re vághatja a hack láthatóságával. Vegyünk két alátétet és két anyát, és rögzítsük a dobozt. Helyezze a rudat a tárgy belsejébe, és használjon alátéteket és anyákat, hogy rögzítse a rudat a darabra.

5. lépés: Build

5. lépés - Csatlakoztassa az alkatrészeket

Először vegye be a négy és fél hüvelyk csavarokat, és helyezze őket a lyukakba. Ha a vezetőfúró egy kicsit csillaggal működik, kezdjen csavarni a lehető legszorosabbra. Ha nem mennek be, fordítsa meg a fúrót, majd húzza meg újra.

6. lépés: A lámpa

6. lépés - Fény

Nos, azt hiszem, bármilyen típusú fényt használhat. A korábbi LED-es LED-es áramkört használtam. Ellenőrizze, mielőtt megnézné, és még mindig ez a projekt.

7. lépés: kész termék

7. lépés - készen vagy!

Mester osztály. Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát a saját kezünkkel?

A zuhanyzókabin kialakítása egy vidéki házban nem egyszerű feladat, hiszen a szokásos városi modellek gyakran nem illenek bele ehhez. De akkor a kreativitás nyitott terek végtelenek!

Miután úgy döntöttünk, hogy rendezünk egy zuhanyozót egy vidéki házban, gondoltuk. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha üvegszálas zuhanyt vásárolna. De a barátaikkal felszerelt modellekkel kapcsolatban elhagytuk a műanyagot: az országos körülmények között gyorsan elveszti a megjelenését, és az ilyen kabin erõssége alacsony. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy zuhanykabinat készítünk egy monolit tálcával. A formatervezés és az anyagok kiválasztásánál figyelembe kellett venni, hogy a ház télen lefagy, és az off-seasonban elég hűvös benne.

Nyers adatok

A zuhanykabin helyiségét a ház külső falának és a belső résznek - a szauna falának - rendezte el. A vízből 110 mm átmérőjű csatornacsövön keresztül kerül a szeptikus tartályba, amelyet előre telepítettek az alap és a padló behelyezése során (az utóbbi betonlapból).

A zuhanytálcában lévő, nedvességálló cementburkolattal borított, majd rostos gumiból készült vízzáró réteggel (több lépésben) lefedtük a kerámia burkolólapokat (vízálló, fagyálló csempe ragasztóval). Az alsó burkolólapok szintjét úgy számolták ki, hogy rés legyen a raklap többrétegű felépítéséhez. Aztán összegyűjtöttem a lefolyót (ez is nevezik a csatorna létrának) és helyezte el, megfelelően lezárta a csövet a padlóról szilikon tömítőanyaggal (1. kép).

8 réteg "pite"

A padlólemez felületét a jövő zuhanytálca aljába helyeztem, a padlóhoz önterülő keveréket töltöttem fel, majd a szigetelőlapokat - extrudált polisztirolhab - ragasztóval rögzítettem. Az összes réteg vastagságát a lefolyó kialakításának megfelelően választották ki: a rácsnak végül 1-2 mm-re kell lennie a raklap felülete alatt.

Végül beállítottam a zuhanytálcát a vízszint fölé, és a szigetelés tetejére egy gipszvakont helyeztek el, rögzítve öncsavarral. Világítótornyokat telepített és betonozott esztricheket (2. kép). A cementszilárdság (3 napig +20 ° C hőmérsékleten) után ismét kihagytam a síkok minden sarkát és csatlakozását szálas gumival további vízszigeteléshez, majd szárítás után csempe ragasztóval díszítettem. A zuhanyzó kijáratán a szilikát téglákból vízzáró helyet tettek, és nedvességgel szemben ellenálló cement gipsszel vakoltam a megerősítő hálón.

A zuhanyzás valóban kényelmes volt, és a vízsugár gyorsabban megszáradt, úgy döntöttem, hogy fűtött kavicsot készítek. Ehhez a padlózat felett és a fürdőszoba egész területére (3. Ábra) a rendszer szerint a fűtött padló villamos kábele (teljes kapacitása kb. 1,5 kW volt), és durva önterülő keverékkel (3) töltötte be. A fűthető padlók esetében speciális rover használata ajánlott - nagyobb hőkapacitással rendelkezik, és kevésbé érzékeny a hőtágulásra.

információ

A Fibroresina egy modern vízbázisú vízszigetelő masztix, megerősítő szálak hozzáadásával növeli a kész bevonat erejét.

Az extrudált polisztirolhab habosított hőszigetelő anyag. A hagyományos habanyagtól sokkal nagyobb nyomószilárdságot különböztet meg, ami lehetővé teszi, hogy teherhordó rétegként legyen elhelyezve.

így lejtőn

Miután az első szakaszok véget értek, felvette a raklapágy végleges alakítását. Az esztrich betonfelületét akril alapozóval alapozták meg, és szárítás után a serpenyő felszínének lejtése a zuhanyzópult közepébe került. Ehhez a lézervágat használva jelölte meg a felső vonalat a falakon, és vastag, sima ragasztóval és cserépragasztóval ellátott vastag tölcsért helyeztek el, nagyon lejtős szélekkel és lefelé irányuló lejtéssel a természetes vízáramlás felé. A zuhanytálca szögletes gátját lekerekítettem, biztonságot a szellőzőcső fele feletti sablon segítségével.

A tálca alapja készen állt. Biztosítás esetén két további réteg vízszigeteléssel fedtem, 2-3 mm vastagságban (4. kép).

dekoráció

Amikor a vízszigetelés teljesen száraz, itt az ideje befejezni. Úgy döntöttem, hogy üvegmozaikot használok a padlólap helyett: könnyebben illeszthető egy egyenetlen felületre, és nem nehéz rákötözni, mert kész készlemezekkel árulják el. Miután minden lapot elhelyezett a helyükön, különleges ragasztóval ragasztottam őket. A varratokat latex habarccsal töröljük meg, a repedés és a penész ellen nagyobb ellenálló képességgel (5. kép). Egy rugalmas gumi spatulával átlósan alkalmazta, és azonnal eltávolította a felesleget. Annak érdekében, hogy a mozaikon ne legyen fehéres, három lépésben eltávolítottam a habarcsot: először csak egy nedves szivaccsal, majd néhány csepp ecetsavval, végül egy rongyos száraz újsággal. Vártam fél órát, és végül a fehér virágzás maradványait egy enyhén nedves szivaccsal és újsággal töröltem, amíg száraz, "tiszta" sikkantás (6. kép).

A zuhany tálca kiderült. A több éven át tartó működés és a telelés miatt a fűtött házban vagy a fagyasztó házban nem volt repedés vagy sérülés.

Hogyan helyezhetünk el egy mozaikot?

A lapok beállítása és a mozaik burkolólapok megmunkálásának szükségessége esetén a legmegfelelőbb a ollók használata: a csempék egy gyors mozgással harapnak. A ragasztáshoz használjon speciális ragasztót mozaikhoz, és ha a burkolólapok áttetszőek, győződjön meg róla, hogy fehér. A fésű (fogazott) simítógépet 3-4 mm-es fogak magasságával alkalmazzák. Ugyanakkor a ragasztóval csak egy vagy két lap területét használják. Miután minden mozaiklapot lefektetett, óvatosan lenyomja egy tenyér. A varratokba beillesztett ragasztót azonnal eltávolítják (egy illesztés vagy egy műanyag kereszt a csempe számára).

Galvanizálással dolgozni

Te itt vagy

oldal

Kérdések csak regisztráció után kérhetők. Jelentkezzen be vagy regisztráljon, kérem.

12 raklapot kell készítenie. És elég nagynak kell mondanom.
Az oldalak hajlítása fogóval - nagyon hosszú és szomorú.
Talán nem tudok valamit, és van valami eszköz, amellyel gyorsabbá teheti ezt a munkát?
Eddig csak egyetlen ötlet merül fel - 2 csíkot hegeszteni a fogókra úgy, hogy az anyag fogása szélesebb legyen, mint 10 mm.

Én is, 12 éves vagyok
komolyan

Talán nem tudok valamit, és van valami eszköz, amellyel gyorsabbá teheti ezt a munkát?

Van egy listogib nevű eszköz. Az internet tele van információkkal.
Amikor a bunkert Tsvetkov ketrecére hajította, egyszerűen egy sarokba fordult az 50-es padhoz, és egy cetlihez hajította. Rendelkezhet olyan irodákban, amelyek további elemeket foglalnak el a tetőn vagy az ónmunkában. De ez a lehetőség magának még nem feltárt. Úgy gondolom, hogy hajlítani fogok, nem tudok egészet, így vágni, lezárni egy tömítőanyaggal és klepalnikommal.
Horganyzott lap 600 rubel van. 1250 * 2500 mm

Könnyebb forrasztani savval. És a sajtófékről - igen, van egy árcédulája, mint egy harcos.

Könnyebb számomra a szegecselés

És mennyire ellenálló a piss tömítőanyaga?

Kayanka a sarokban túl aranyér. 2 ellentétes oldal - nincs probléma. És a fennmaradó 2 - fel kell emelni a területet a pad fölött. És ha a raklap nem négyszögletes - hosszú hosszúságú sarkot készít egy rövid oldalon - hosszú kanyar -, hogy előre-hátra csússzon.

Nincs ötletem. De azt hiszem, hogy nem érdemes figyelni, a tömítőanyag megbirkózik

És a sajtófékről - igen, van egy árcédulája, mint egy harcos.

Teljesen házi készítésű listogibov

Kayanka a sarokban túl aranyér.

Két hosszú oldal a sarkon, és rövid a kanyarban. Szerintem semmi sem lesz nehéz.

És ez nem lenne megterhelve, amit fizethetsz, megteszed, hozol haza és még a ketrec alá is.

rövid egy kúpos kanyarban

Rövid, csak feltételes. 55 cm

És ez nem lenne megterhelve, amit fizethetsz, megteszed, hozol haza és még a ketrec alá is.

Haha 3 alkalommal. Talán a saját területén lehetséges, de a miénkben nem.

Rövid, csak feltételes. 55 cm

Ez értelmetlen. A legfontosabb az, hogy egy porban lehetett a paletták magasságához rögzíteni.

Köszönöm a tippet. Lehet, hogy valaki leiratkozik.

A hajlítógép nagyon drága, de valami ilyesmit megtehet.

A listogib elve három sík munkája. A kettő között van a rögzített lap. erre a célra két acél szöget használhat. Nizhnyu rögzít a pad vagy asztal szélén. A csúcsnak szabadon kell mozognia a függőleges és egyidejűleg, nyomja szorosan a lapot az alsó sarokba. A lapot két sarkon és sík között tartja, egy harmadik, mozgatható, amely a róka hajlítására szolgál. Könnyebb megnyitni a hajlítógépet az interneten, és szemmel látni a működési elvét, akkor világosabbá válik, hogyan készítse el önmagát.

Amikor egy lapot kellett hajlítani, általában fából faragott. mi volt a közelben, aztán használták.

Lehet, hogy valaki leiratkozik.

A közelmúltban készült raklap 50 * 40 cm. A sarok egy darabja és mintha a pad lenne kicsi, átfordította a sarkot az oldalra, amire szükségem volt, és meghajlott. A zárak zárolása a sarkokban, tegye be a sarokba. Őszintén szólva, kényelmetlen, de igen.

Gondoljon hétszer, mielőtt kihúzna egyszer.