Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan lehet lezárni a helyet a fürdőszoba alatt a saját kezével?

A fürdőszobában végzett javítások után felmerül a kérdés, hogy hogyan és mit, hogy lefedje a helyiséget a fürdőszobában? Ez a probléma, hogy a legtöbb ember szembesül, amikor úgy döntenek, hogy megváltoztatja a fürdőszobát. Az alagsori tér nem tűnik nagyon vonzónak, mivel általában tárolt tisztítószerek, szerszámok és vízvezeték is látható. Fedezze le a helyet a fürdőszoba alatt lehet számos módon, például zárja be a függönyt vagy speciális képernyőket.

Ezeket a termékeket a sokszínűség jellemzi, saját magukat, vagy kész modelleket vásárolhat. A gyári képernyők a legelterjedtebbek, mivel tartományuk nagyon kiterjedt az egyszerű kapu-szelepektől a pódium alakú keretekig. Ma ez a design a belső tér, a praktikus és a funkcionális rész szerves része. Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a legjobb megoldást, ki kell rendeznie az összes ajánlatot.

Kész modellek

A gyári fürdőszobai képernyő gyakran már van egy függönyökkel, amely előre nem látható körülmények esetén megkönnyíti a kommunikációhoz való hozzáférést, és lehetővé teszi a tisztítószerek és eszközök tárolását is. Ezt a módszert a legáltalánosabbnak tartják, ráadásul jelentős költségek nélkül. Ezek a termékek általában műanyagból készülnek, de vannak fémek, üvegek, fa változatok is. A design méretei illeszkednek a fürdőszoba méretéhez.

A késztermékek könnyen felszerelhetők és kézzel rögzíthetők. Egy vagy több, függönyökkel felszerelt panel. Az egész szerkezet speciális lábakkal fém vagy alumínium kerettel van keretezve. A fürdőszoba alatt lévő képernyő a padlóhoz 90 o szögben van rögzítve, majd a lábak a padlóra rögzítve vannak. Ez a modell lehetővé teszi, hogy teljesen lezárja a helyet a fürdő alatt. faj:

 • csúszó függönyök;
 • szorosan zárva;
 • hinta ajtók;
 • fiókok.

süket

Ezek a termékek szorosan zárt szerkezetek, amelyek nincsenek zárszerkezettel ellátva. Teljesen le tudják zárni a helyet. Megkülönböztethetők a szilárd vagy rácsos panelek típusától. A szerkezet felhelyezése után a bõvítõ lábak lazíthatók, és sürgõs szükség esetén eltávolítják a képernyõt. Így az alagsori tér folyamatos használata nehéz lesz.

csúszó

A csúszó függönyökkel rendelkező termékek napi használatra nagyon kényelmesek. A telepítés viszonylag kevés időt vesz igénybe, így kézzel is elvégezhető. A csúszó panelek egy nagyon funkcionális képernyő. Négy-négy ajtó nyitott az irányba, és egymás mögött mozog. Kevésbé gyakori termékek harmonikus formájú függönyökkel.

Ennek a lehetőségnek az a fő előnye, hogy akadálytalanul behatol az alagsorba. Nagyon fontos a kis zuhanyzókészülékekben, amikor a különböző helyiségek javítására vagy karbantartására alkalmas. Ráadásul ez a design nem akadályozza a kommunikáció gyors elérését. A csúszó keretek egy vagy két függönyökkel is felszerelhetők. Ez a különböző tárolóedények vagy háztartási cikkek elhelyezkedésének kényelmére szolgál.

hinta

Ez a kialakítás lehetővé teszi akadályok nélkül, hogy közvetlen hozzáférést biztosítson a fürdőszobában lévő vízvezetékekhez. A hintáblák csak abban az esetben különböznek egymástól, amikor kinyitják és bezárják az ajtókat. Ezek kézzel is telepíthetők masszív eszközök használata nélkül. Gyakran közeli figyelem vonzza a fából vagy MDF-ből készült termékeket. Ez a megközelítés azonban nem mindig praktikus és funkcionális, de vonzó megjelenésű.

fiókok

Ma ezek a termékek egy nagyon érdekes lehetőség. A modern technológia lehetővé tette, hogy a visszahúzható modellek a legnépszerűbbek legyenek a társaik között. Mindazonáltal magas árat, valamint összetett eszközt különböztetnek meg, ezért a szükséges tapasztalatok hiányában a saját kezük telepítése problémás lesz. A panelek több dobozos dobozban vannak. A képernyőn szükség esetén kiléphetnek.

mozdulatlan

Egy másik név - a főváros képernyők nem összeilleszthető panelek. A fürdő alján lévő zárt rész megnehezíti az alagsori helyiség elérését. A termék kezelése saját kezűleg nagyon nehéz lesz, ezért jobb, ha megbízunk a szakemberekben. Ezek a modellek egy olyan konstrukció, amely további finomítást igényel. Az ilyen képernyőket általában a következő anyagokból készítik:

Miután kiválasztotta az anyagot, a panelek bármilyen stílusban elkészíthetők. Ha kívánja, saját kezével festheti őket, vagy festék helyett festéket használhat, ami nagyon kényelmes. Ezen felül finomanyagként film, PVC panel vagy mesterséges kő használható.

Bizonyos esetekben az alagsori helyet egy fa segítségével díszítik, azonban ebben az esetben jobb választani a vízálló fajokat - tölgy vagy bükk.

Tégla lehetőségek

A téglák modelljei a legmegbízhatóbb alapul szolgálnak, megkülönböztetve a megfizethető áron, valamint a könnyűszerkezet kialakításán, ami a saját kezével végezhető el. Az egy darabból álló építmény téglafalazás cementhabarccsal, amely biztosítja a képernyő megbízhatóságát és tartósságát. A burkolást bármilyen rendelkezésre álló anyag végzi. A zárt tér vonzónak tűnik, és a falazás egyenlőtlenségét a ragasztó mennyisége korrigálhatja.

Gipszkarton, MDF vagy műanyag

A műanyagból vagy gipszkartonból készült modellek, valamint egyéb anyagok az előszerelt szerkezethez fémprofilok, valamint fadobozok formájában vannak rögzítve. A fadarabok esetében bizonyos feltételeknek teljesülniük kell, azaz kezelték őket, és védőszerekkel impregnáltak nedvesség ellen. Beépítés után az egész keret le van fektetve a szükséges anyaggal.

Dekoratív függöny

A függöny segítségével biztonságosan lezárhatja az alagsori helyet saját kezével. Ez a módszer a leginkább megfizethető, egyszerű és olcsó. Tökéletesen elrejti a fürdőszoba alatt lévő hibákat, elkényeztető helyeket maszkol, és ezenkívül lehetővé teszi a szükséges tisztítószerek és berendezések biztonságos tárolását.

A függöny könnyen kezelhető, pl. ő az életben szerény. Elég, hogy vegye fel a szokásos ruhadarabot és időnként törölje le. Ezenkívül az anyag hasznos lehet a függönyön a peremre és rögzítésére. Ez megszilárdítja az anyagot, megnöveli és praktikusabbá teszi. Általában hagyjon különleges hajtásokat, de nélküle teheti őket.

A terméket különféle módon rögzíthetjük, például a ragasztószalaggal ellátott speciális szalag segítségével a rögzítéseket, és fontos, hogy kétoldalú legyen. Így az egyik oldal a panelhez csatlakozik, a másik pedig a fürdőkád pereme alatt folyékony köröm segítségével van rögzítve. Emellett egy kis átmérőjű bútorcső is használható a szerkezet rögzítésére. A szükséges rögzítésnek hurok formájában kell lennie, amelyhez a kötélzárás megtörténik.

Érdemes tudni! A képernyő kiválasztásakor figyelembe kell venni a lakás általános kialakítását, például egy könnyűfüggöny rusztikus stílushoz, és egy fém képernyő lenne a legjobb megoldás a csúcstechnológiához.

pódium

Természetesen a függönyök jó, azonban vannak más lehetőségek is. A pódium alkalmas egy tágas zuhanyzóra, ahol van egy hely, ahol megfordulhat. A formatervezés befejezése, kialakítása, mérete nagyon változatos lehet, és korlátozása csak az ügyfelek képzeletében nyilvánul meg. A keret alján egy téglát helyeznek el, amely után a panelet csempe vagy mozaik díszíti. A legfontosabb dolog az, hogy minden lépést egy korróziógátló vegyülettel kell kezelni.

Kabinet a fürdőszobában: elegáns lehetőségek tárhely létrehozásához + 84 fotó

A régi fürdők tulajdonosai egyre több lehetőséget keresnek, mint például az esztétika és a vonzerő a tervezéshez.

A modern fürdők lehetővé teszik az oldalak színének megváltoztatását. Az oldalak főként zománcozottak a falak és a padló színére.

Az akril fürdők műalkotások. Természetesen nem rejtenek el sehol, és nem kell díszíteni.

A régi szovjet fürdõk bajuk alatta van. Valójában azért, mert logikus kérdés, hogyan lehet elrejteni ezt az ürességet.

Vegyen fel minden felesleget

Ha van egy szovjet fürdő, akkor láthatod a régi részeket, nyilvánvalóan csúnya, különösen a lábak, a rozsdás csatorna, akkor ez a "jó" rejtett pódium létrehozásával.

A fürdőszoba ezzel a megoldással arisztokratikusnak tűnik!

A megoldás egyáltalán nem új és nem egyedülálló, de minden a "divat" -on is van, és minden azért, mert így elrejthető a szerkezet minden hiányossága.

A közönséges fürdőzésnek remek hely az úszáshoz, el kell kezdeni egy támogatást.

A támasz téglából készül - ellenáll az üres fürdőszoba súlyának, és tele van vízzel.

A téglát csempével kell díszíteni, amelyet a szoba falainak és padlójának a szembenézésére használtak.

A munkálatok elvégzésénél kozmetikai termékek - samponok, gélek, szappanok - az úgynevezett lábszárfekvés.

A kényelmetlen és kényelmetlen kialakítás egy egyszerű fürdőszobát egy nagyszerű helyre késztet, hogy kikapcsolódjon.

Az ilyen szerkezetű fürdőszobának tágasnak kell lennie.

Kompakt fürdőszoba lehetőség

Ha nem tudod felépíteni a dobogót, akkor van egy másik lehetőség, kicsit szerényebb. Bázisként újra tégla vagy gipszkartonként használják.

Festett. Ha ez a lehetőség nem felel meg, a film öntapadó, fából készült.

Annak érdekében, hogy a "súlytalanságot" masszív felépítésben használják, könnyű cserépet használnak. Tükörlapokat is használnak.

Mínusz - nem építhetsz szekrényt a fürdőszoba alatt az üres hely racionális használatához. Vagyis a válasz még nem érkezett meg, mivel hasznos a hely...
Olvassa el itt! Fürdőszoba felújítás: alapprojektek, ötletek és költségek + 52 fotó ötlet

Ennek a módszernek egy másik hátránya, hogy ha csővezeték áramlik, és javításra van szüksége, akkor nem lesz lehetséges a költségvetésben, mert le kell vágnia az egész szerkezetet.

Ezenkívül ez a módszer akadályozza a fürdő szellőztetését, ezért nem zárja ki a gomba kialakulását.

Alternatív megoldásként használjon egy záró nyílást. Gyakran elhelyezett a szekrény alatt fürdőszoba, kézzel készített, valamint az ajtót is.

Az ilyen esetek ajtói az építőiparban kerülnek értékesítésre. Ha ez az opció nem illeszkedik, akkor kivághatja az ajtót egy gipszkartonból, majd díszítheti csempével és mozaikokkal.

Részben így hasznosítható a fürdőkádban fekvő hely.

Hiányok elrejtése

Ha nincs idő bonyolult tervek készítésére, akkor a felesleges maszkolás lehetősége ideális.

A fürdő alatti üreg használható, és a fürdőszoba esztétikailag kellemesnek tűnik.

Ez az opció feltételezi a következőket: olyan anyagot használnak, amely nem nedves, például egy függöny a fürdőszobában.

A fürdőszobát a peremvonal köré tekerik egy horgászzsinórral, és függöny van hozzá. Ebben az esetben a huzalt is használják, hogy a függönyt "harmonikussal" helyezzük.

A finomítás módjának hátránya a szűk szakosodás, mivel nem minden belső tér fogad el ilyen dekorációt. Igen, és a függönyöket időről időre meg kell mosni és jól száradni.

A felesleges elrejtése

Minden, a feleslegesnek tartott, a fürdőszobában lévő helyet el lehet rejteni kész szerkezetekkel, amelyek mechanizmusa csúszik.

A panelek műanyagból készülnek, amelyeket a beszerelés után csempézni kell.

Képernyő - különböző színek, minták, amelyek a fürdő egy adott modelljére készülnek.

Annak érdekében, hogy maximálisan kihasználja a helyiség használatát a fürdőszobában, a fürdőszobában lévő szekrény fotóját az Interneten láthatja, majd ezt a lehetőséget saját kezével teszi.

Kezdetben az alapítvány fából készült. A gombafelületekkel impregnált és lakkokkal kinyitott lapokat a fürdő peremén helyezik el, és rögzített állványok vannak.

A keret fedőlapát - gipszkarton, forgácslemez, PVC. Az elülső felület nem szép, ezért díszíteni kell.

Annak érdekében, hogy az építkezés mozogjon, ún. Mélyedésekbe, speciális vezetőket vezet be.

A fürdőszoba mosogatója alatt lévő kabinet helyett a kabinet helyett a kád padlója gyakran keretekből kinyúló fiókokból áll.

A fürdőszoba mosogatója alatt lévő szekrény a legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtse az üres helyet a mosdó alá, és ezáltal gondoskodjon a dolgok tárolásáról.

Sőt, ily módon a zest kerül be a belső térbe.

Egy egyszerű dobozt nem használtak a mosogatóhoz hosszú ideig, mert egyszerűbb, mint egyszerűen felvenni a fürdőszoba egy szekrény gyönyörű modelljét.

De még így is egyre többen vásárolnak standard bútorokat...

Nem szabad csak a pénzt dobni a szélre, mert a fürdőszobában nem szándékozik és gyorsan meghibásodik, mert a szobában magas a páratartalom.

A mosdókagyló alatti speciális szekrény olyan anyagból készül, amely nem veszi fel a nedvességet, ezért a baktériumok nem szaporodnak. Ennek a szekrénynek a színe a fürdőszoba tervezésénél van kiválasztva.

Gyakran, egy kis fürdőszobában, a mosógép telepítésekor gyakorlati megoldást választunk - a berendezést egy mosogatóval ellátott egységekbe telepítjük.

Ebben az esetben a mosdóban lévő szekrény a fürdőszobában lehetővé teszi számottevően a helytakarékos megtakarítást, valamint az alsó szekrény összes kommunikációját. Általában egy ilyen termék esztétikailag kellemesnek tűnik.

Valójában néhány lehetőséget választottunk, de ezek nem az egyetlen igaziak, és maguk is sok lehetőséget találhatnak.

Fel lehet álmodozni, és kitalálni egy másik kényelmes és gyönyörű díszítést, hogyan kell elrejteni az összes üres helyet a fürdőszobában.

Fürdőszoba képernyő a kezével

A képernyő fedélként szolgál a kommunikációhoz a fürdőszobában. Ez alatt tökéletesen elrejti a fürdő lábát, amely béléscsövekre, csatornahálózatokra, csatornákra, csövekre van felszerelve. Azonban a tér esztétikájával kapcsolatos funkciók mellett a képernyő más hasznos munkát is végezhet. Például támogatják a fürdő stabilitását, vagy kis létszámú szekrényként szolgálhatnak.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Fürdőszoba képernyő a kezével

Az akril kádak és a legmodernebb vízvezeték-berendezések képviselői gyakran azonnal elkészülnek egy olyan képernyővel, amely ideális a sötét sarkok és a kommunikáció elrejtésére. De mi van akkor, ha a fürdő öreg, és minden nap nem akarja látni a kopott oldalát? Vásárolhat készenléti képernyőt, és ha nem akar pénzt költeni az áruház verziójára, vagy szüksége van a fürdőszoba alatt lévő képernyőre, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek, akkor saját kezűleg készítheti el a fürdőszobában lévő képernyőt. Íme néhány példa a képernyő létrehozására.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Tartalom lépésről lépésre:

A képernyő típusai

 1. Süketek / hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.
 2. Egyenes / görbületi.
 3. Csavarral vagy anélkül.
 4. Egy szokásos fürdőre / szokatlan formájú fürdőre (háromszög alakú és így tovább).

Fürdőszoba képernyő

A fürdőszoba hozzáférést biztosító képernyő tolóajtókkal vagy beépített szekrénnyel történik háztartási vegyi anyagokhoz; függőleges vagy vízszintes nyílásokat lehet kialakítani. Javasoljuk, hogy függőleges nyílászárókat állítsanak elő a redőnyök elvárása szerint, vagy gázemelő berendezéseket és egyéb berendezéseket, amelyeket a bútorgyártók ismertek.

Fürdőszobai képernyő követelmények

Fürdőszoba képernyő

 1. A képernyőn használt bármely anyagnak könnyű és gyors hozzáférést kell biztosítania a csatorna csomópontjaihoz a fürdőszobában és az ott elhelyezett egyéb kommunikációknál. Ehhez a képernyőnek technológiai nyílásra van szüksége, amely könnyen zárható egy dugóval vagy egy ajtóval.
 2. A fürdő tál alatt lévő helyet hermetikusan el kell különíteni a fürdőszobában lévő másik padlófelülettől. A kád alatt lévő padlófelület így védve lesz a nedvesség felhalmozódásától és a penész és a penész fejlődésétől.
 3. A képernyő nem akadályozhatja a fürdő megközelítését: ez lehetővé teszi a lábak mélyedését.
 4. A fürdőszobában lévő helyiségnek a képernyő ellenére hasznosnak kell lennie: a fürdőkád vagy a mellette lévő üregek racionális használatához a képernyő telepítése előtt behúzható fiók vagy szekrény kerül kiszerelésre.

Zöld fürdőkád

Fürdő képernyős anyagok

Azok a anyagok, amelyeket a fürdőszobában használnak, nem szabad félni a víztől és a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól. Az is fontos, hogy ne keletkezzen a penész vagy penész gyors megsemmisítése.

A képernyő alapjait szinte bármilyen építőanyagból készítheti, majd befejezheti tetszés szerint. Használt műanyag panelek vagy burkolólapok burkolására.

Házi képernyőbeállítások:

Műanyag panel képernyő

Házi fürdőszoba képernyő krém polcokkal

Tégla alap csempézett homlokzat

Az MDF panelek alatt a fürdőszobában lévő keret siklott bélése a leggyorsabb. A műanyag csíkok vagy az MDF biológiailag semlegesek és praktikusak. Ezek az anyagok könnyen vághatók és kötődnek egymáshoz.

Az összeszerelés után a téglaalapot be kell csempézni, vakolni vagy ragasztani. A fakeret beszerelése előtt elengedhetetlen, hogy a fa speciális impregnálással legyen bevonva a nedvességtől.

Műanyag képernyő. MDF fedélzeten

Az MDF vagy a műanyag burkolatból készült képernyő a legegyszerűbb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy azonnal kapjon egy befejező felületet. Az MDF-képernyő könnyen szétszerelhető, és a műanyag bélés gazdaságos - ha bármelyik alkatrész megsérül, cserélhető.

Az árnyékolást szolgáló műanyag keretre van szerelve, amelynek kialakításához 40x40 mm-es fagerendát vagy fémprofilot használnak. A fa számára nedvességálló alapozó szükséges.

 1. Jelölést alkalmaznak a fürdőkád peremén egy vízvezetékkel.

Ezután egy indítóprofilt helyeznek rá, csavarokkal csavarozzák, és erősítik tömítőanyaggal vagy ragasztóval. A keret telepítéséhez szükséges vonalat a jövő képernyő teljes hosszában kell elhelyezni. A profil alsó részének sűrűbb összekötésére a padlóval szükség van egy tömítőanyag réteg használatára. 60cm-es függőleges profil. Egy extra rack készült, ahol egy fiókot vagy polcokat kíván elhelyezni.

A keret lehetővé teszi a lábak kialakítását és mélyedését. Ehhez a keretet téglalap alakúra temették el a fürdőszobában, 15 cm-re. A kapott résszel megengedett, hajlékony műanyag csíkok beszerelése.
A fürdőkád pereménél a profil vagy a fa is fel van szerelve. A szintet a szomszédos falak csavarozásával rögzítik. A szerkezet merevségéhez a profilt a képernyő közepén kell rögzíteni. Ez különösen fontos, ha puha bélést használ, ami könnyen deformálódik és idővel hajlik. Rögzítse az alsó profilot, amely a padló mentén fut, használhat ragasztót vagy tömítőanyagot.

 1. Az MDF és a műanyag panelek vágása előzetesen elvégezhető. Műanyaggal való munka esetén célszerű vágó vagy építő kés használata. A képernyő felületét panelekből szerelik fel, és ahol technológiai nyílást kell kialakítani, egy nyílás van, amelybe a grill vagy az ajtó be van helyezve.

A kész műanyag képernyőn át kell vágni a szellőzőnyílásokon (azon oldalról, ahol nincs "ablak"). Az ajánlott szélesség 3 és 5 cm között van, a szellőzőnyílást műanyag rács borítja.

Fontos! Üres képernyő telepítésekor győződjön meg róla, hogy minden olyan kommunikáció, amelynek hozzáférése blokkolja a képernyőt, jó állapotban van.

Gipszkarton képernyő

A gipszkarton elvének elve pontosan ugyanaz, mint amikor műanyaggal dolgozik. Először a fürdőszobai padlóra egy jelölést alkalmaznak. Továbbá a keret fémprofilból vagy faból épül fel. De jelentős különbség van: a gipszkarton keretének telepítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a befejező kivitelnek bizonyos vastagsága is van. Különösen, ha a képernyőt csempével kell bevinni, a keretnek a felszínhez képest "vízbe kell esnie" pontosan azon a távolságon belül, amelyet a befejező réteg elfoglal. Ha az arc anyaga nem befolyásolja a falvastagságot, akkor a keret nyúlványa a padlóhoz egy vízvezeték mentén történik.

Hogyan készítsünk egy funkcionális képernyőt a fürdőszoba alatt, polcokkal

Nem számít, mennyire modern és modern a fürdőszoba kialakítása, a tányér oldalainak esztétikus megjelenése és a bélésen lévő lábak lecsillapíthatják az összes erőfeszítést. A fürdőszoba alatt működő funkcionális képernyő segít nemcsak a csúnya kommunikáció álcázásában, hanem a háztartásban szükséges kis méreteket is.

Mi a lehetőségek a tervek és hogyan kell őket magukat, fontolja meg a cikkben.

A képernyők tervezési jellemzői

Fürdőszobai képernyő - a fürdőszobák elengedhetetlen eleme a tágas dimenziók között. Végül is lehetővé teszik, hogy racionálisabban használják a helyet.

Az üregek vízszintes vagy függőlegesek lehetnek. Könnyű elhelyezni őket:

 • háztartási vegyszerek (gélek és porok, légfrissítők és öblítések);
 • apró dolgok (szivacsok és pamutszalvéták a tisztításhoz).

A legtöbb vegyi anyag csomagolása meglehetősen nehézkes. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tál testének homorú alakja van, a falak közötti szabad tér betölthető fiókokkal vagy nagy polcokkal. Könnyen illeszkedhetnek bármilyen méretű háztartási vegyszeres dobozokba és zsákokba.

A szerkezet falai mögött könnyű elrejteni minden kommunikációt, megvédve őket a mechanikai sérüléstől. Ugyanakkor egy ilyen "képernyő" telepítése nem zavarja a csövekhez való hozzáférést. Szükség esetén könnyen eltávolítható.

A gyönyörűen kialakított fürdőképernyő tökéletesen kiegészítheti a belső teret, ami egyfajta extravagáns és szingularitást jelent. A befejező anyagok sokaságának köszönhetően fantasztikus designt hozhat létre, amely minden alkalommal örömet okoz, és ugyanakkor csodálkozni fog.

Ha nem lehet olyan zárt képernyőt készíteni, amely nem engedi meg a víz bejutását a képernyő falai által határolt helyre, akkor szellőztetni kell. Minden, ami a külső maszk mögött rejlik, kiszáradni kell, és a kondenzátumot fel kell múlnia.

Népszerű végrehajtási beállítások

A modern képernyők nem csak üres falak, amelyek lefedik a tál lábát és a köztük lévő kommunikációt. Majdnem minden szerkezet legalább egy ajtóval van felszerelve a dolgok tárolásához és a kommunikációhoz való hozzáféréshez.

A design kiválasztása a szoba méretétől, a tulajdonos ízlésétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Szorosan zárva

A tömör falak, amelyek üreges falak, lefedik az összes felesleges helyet, eltakarja a víz és a csatornarendszer rendszert a szemekből.

Emiatt a zárt süket verzió képernyőinek telepítésekor győződjön meg róla, hogy a cső telepítése tökéletes. A tömör falakat csak akkor kell felszerelni, ha műanyag csöveket használnak, amelyek nincsenek korróziónak kitéve.

Csuklós ajtókkal ellátott kivitelek

A tágas fürdőszobákhoz csuklós ajtókkal ellátott képernyőket választanak. Végül is, az ajtók 90 ° -os megnyitásához további hely szükséges.

A fürdőkád méreteitől függően a képernyő egy vagy két ergonomikus nyílászáróval is felszerelhető.

Tolóajtó rendszerek

A tolóajtókkal ellátott képernyőket gyakran kis méretű fürdőszobák tulajdonosai választják. Végül is a rendszer nyitása nem igényel további helyet. A kényelmes csúszó rendszer lehetővé teszi a legmélyebb sarkok elérését a fürdő alja alatt.

A vezetőknek köszönhetően az ajtók könnyedén mozoghatnak a rendszeren belül, így a "coupe" típusú csúszást eredményezik. Az egyetlen dolog - ha a por és a kis tárgyak eltömődnek a hornyokban, az ajtó mozgatása nehéz.

Anyaggyártási keret és szárnyak

A fürdőkádas ajtókkal vagy polcokkal történő vetítéshez szükséges alapok bármely anyagot előállíthatnak: műanyagból és MDF-ből, fém- és kerámiacsempékből, tükrökből és üvegből... A fő követelmény az, hogy a fürdőszobában használt anyagok nem félnek a nedvességtől és a hőmérsékleti ingadozásoktól. Ezenkívül nem szabad a penész vagy a penész okozta gyors pusztításnak alávetni őket.

De ha természetes felületek ragaszkodnak hozzá, és tervezik, hogy a képernyő nyílásait ugyanabból a fáról készítsék el, fontolja meg - ügyeljen arra, hogy kevésbé nedvesség jut a panelekhez. Ezenkívül rendszeresen szellőztetni kell a szobát.

Ha egyes anyagok önmagukban vonzó tulajdonságokkal rendelkeznek, mások további befejezést igényelnek. Például, hogy a gipszkarton zökkenőmentesen keveredik a fürdőszoba kialakításával, a csempézett mozaikokkal találkozik.

A bemutatható és funkcionális képernyő kialakításának legegyszerűbb módja a műanyag panelek használata.

A szennyeződés és a plakk eltávolítása érdekében csak nedves ruhával törölje le a felületet.

Nem szeretem a szükséges elemeket és dolgokat hosszú ideig keresni? Szerelje fel a plexiüveg paneleket. A plexi, ellentétben a "közönséges" fickójával, könnyebb és erősebb, aminek köszönhetően széles körben használják a belső tárgyak gyártásának alapját.

Előnyben részesítik a szokásos módon, hogy elkülönítsék a helyet a fürdőszobában? Kiváló megoldás ebben az esetben nejlonszövetből készült szövetdarab. A burkolólapokat nem nehéz elvégezni önállóan.

Építés gipszkarton doboz formájában

A konstrukció a képernyő a fürdőszobában ideális nedvességálló gipszkarton, vonzza az egyszerűséget a munka és a megfizethető költség. A funkcionális kialakításnak egy doboz formájában történő gyártása nem igényel speciális készségeket, ráadásul az építési piacon mindig megvásárolhatja a szükséges anyagokat a telepítéshez.

A gipszből készült doboz felülete műanyaggal vagy kerámia burkolattal ragasztható mozaikokkal, bármilyen falburkolattal vagy más burkolóanyaggal bevonva.

Fürdőszobai képernyõ polcokkal

A kád alá helyezése és felszerelése nem annyira nehéz. Ha minden rendben történik, egy ilyen többfunkciós formatervezés több évig fog tartani.

A szükséges anyagok előkészítése

A fa keret 40x40 mm-es szakasza, vagy PN 27 * 28 fém profil profilból készül.

A csúszó képernyő standard paraméterei: 148 vagy 168 cm hosszú, a modelltől függően a magasság 57-65 cm.

A munkához elő kell készíteni:

 • egy sor asztalosipari szerszám;
 • építési szint;
 • ütni;
 • bolgár;
 • tömítőanyag;
 • poliuretán hab;
 • "Folyékony köröm";
 • építő kés;
 • csavarok és csavarok.

A csavarok méretének kiválasztásakor ellenőrizni kell a keretprofil vastagságát annak érdekében, hogy elkerülje a tál károsodását a beszerelés során.

Fakeret kialakításakor, a beszerelés előtt, 2-3 rétegű, különleges impregnálással kell bevonni. A primer kettős hatással lesz: megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését és védi a fát a nedvességtől.

Ha gipszkarton-képernyőt szeretne készíteni, használjon nedvességálló lemezeket munkához. A vízzel való esetleges érintkezés esetén azokat vízzel rugalmas alapozóval vagy gittal kell kezelni.

Szerkezeti szerkezet

A fő hiba, amelyet egyes kézművesek tesznek, hibát jelent a vízvezetékhez viszonyított szerkezeti dimenziók meghatározásában, és nem veszi figyelembe a fürdőkád előállításához szükséges anyagot is. Tehát egy helytelenül kialakított kerettartó akár egy könnyű akril és acél tálat is felemelhet. Ennek eredményeképpen, amikor először vizet akar gravitálni, a szerkezet egyszerűen deformálódik.

A keret kialakítása a következő sorrendben történik:

 1. A fürdő jelölés kerületén keresztül kerül alkalmazásra.
 2. A tervezett vonalakon a padlóburkolathoz dugók segítségével rögzítik a kezdőprofilot.
 3. Függőleges profilok vannak felszerelve, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t.
 4. Az oldalsó megállóknál és a helyeken, ahol a doboz megtalálását vagy a polc felszerelését tervezi, készítsen egy extra rackot.

A keret emelvényének vetülete egy vízvezetékkel van ellátva.

A keret telepítéséhez a vonal vázolásakor ügyeljen arra, hogy a befejező kivitelnek is van egy bizonyos vastagsága. Tehát a kerámia burkolólapok furnérozásához való tervezése érdekében szükség van arra, hogy a "keretbe" a keretet mélységbe hozzuk.

Sokkal kényelmesebb egy mosdótál fürdőszobát mosni vagy ruhát mosni, ha van lábszárnyak a külső részen. A lábak mélyedésének biztosítása érdekében a keretet a tál elülső élén 10-15 cm-rel lehet eltemetni, és egy ilyen horony szélessége 30-35 cm legyen.

A vonal mentén elhelyezett indító profil a csavarokhoz van erősítve, mind a padlóhoz, mind a szomszédos falakhoz rögzítve. Körülbelül az oldalsó állványok magasságának közepén helyezkednek el a vízszintes kapuk. Hozzáadják a szerkezet merevségét.

A padlóhoz feszes kötés kialakítása és a nedvesség behatolásának akadályai megakadályozzák, hogy a fektetett profil alsó széle tömítőanyaggal ragasztva legyen. Annak érdekében, hogy a tálat ne agresszív kötőelemekkel károsítsa, célszerű a felső profilt felszívni a habarccsal.

Ha tolóajtókat terveznek telepíteni, a keret felső és alsó oldalára egy vezetőprofil található. Hosszának szigorúan meg kell felelnie a nyílás szélességének. A profil úgy van rögzítve, hogy az oldalfal és a sín között nincs rés.

A funkcionális polcok gyártása

A beépített polcok a szétszerelt szekrényekből, ugyanazon gipszkarton lapokból vagy rétegelt lemezekből maradt forgácslapokból épülhetnek.

Határozza meg a helyüket és számítsa ki a méret segít rajz vagy rajz készítéséhez.

Az oldalsó polcok szélességének meg kell felelnie a szoba falának és a tál alsó részének külső felülete között kialakított fülke méretének, mínusz a határoló szakaszok vastagsága. A számításnál figyelembe kell venni a keret fém profiljának szélességét, amely legalább 27 mm mélységben 50 mm.

A keret méretét és a felépítés tömbjét a rés mérete határozza meg. De minél egyenletesebb a nyílás falai, annál könnyebb a beépített szekrény felszerelése.

Az elülső fal mentén egy vagy két polc egy sor alacsony modulja helyezhető el a padlóról a tál gyöngyszemébe. A polcok számának meghatározásakor az a tény, hogy a köztük lévő távolság elegendő a nagy tárolók és palackok elhelyezéséhez.

Miután levágta a szükséges darabokat a forgácslapról, folytassa a szerkezet összeszerelését. Csatlakoztassa a szekrény polcait nyitott módon. Ehhez a felső és az alsó paneleket csavarral rögzítik az oldalra. Mielőtt fúrja a csavarok lyukakat, célszerű előzetes jelölést végrehajtani.

Az opcionális polcok bármelyik lehet. A bútorok sarkaira szerelhetők, tépőzárra helyezhetők vagy eltávolíthatók, a tartóoszlopra helyezve. A szerkezet hátsó oldala nyitva maradhat, vagy vékony MDF-ről vagy rétegelt lemezről vágható.

Fiókos rögzítés

A fiók szélességének néhány centiméterrel keskenyebbnek kell lennie, mint a határoló szakaszok belső szélessége. Ellenkező esetben a behúzható szerkezet egyszerűen nem lép be a testbe.

A fiók gyártásához útmutatókra van szükség. Hosszukat a doboz falainak vastagsága alapján választják ki.

Az értékesítésen kétfajta rendszer létezik:

 • samboksy - egyszerű görgős útmutatók;
 • tandembox - fejlett rendszerek önzáró eszközzel.

A fiók legfejlettebb verziója - amikor az oldalfalak úgy vannak elhelyezve, mint az elülső és a hátsó rész között. Ezzel a megoldással a tartozékokat láthatatlanná teheti, ráadásul nincs szükség a célok kezelésére.

Az alsó méretek 1-2 mm-rel kisebbek lehetnek, mint a doboz mérete. Az ilyen összeszerelt szerkezeti kialakításnak nincsenek kiálló végek.

A doboz alját, leggyakrabban farostlemezből készült, 20 mm-es körmökkel és 16x4 mm-es csavarokkal "erősített". Alkatrészek csatlakoztatásakor fontos, hogy az átlósok azonosak legyenek.

A hengerrendszert az alsó peremre szerelik: először vékony a dobozon, majd vastag a határoló szakaszokon.

Az útmutatók felszerelésével és rögzítésével a rendszert erre a célra tervezték.

Zárószárnyak felszerelése

Az ajtók teszik az utolsóat. MDF lapokból vágják őket a test méretének megfelelően. A csuklós ajtók felszerelésének tervezésekor két énekelõt kell vásárolnia elõre és alul.

A hurok "csésze" beszereléséhez csavarja be a csavarokat. Ahhoz, hogy a szárnyat maga a szerkezethez rögzítse, az ajtót úgy szereljük fel, hogy ne nyúljon az alatta lévő lyuk élein. Állítsa be a megfelelő pozíciót a beállító csavarokkal.

A csuklós levelek felszerelése esetén eredményt kell elérni, hogy a levél élei és a fal végei egybeessenek. A távolságnak azonosnak kell lennie az egész kontúr mentén.

Néhány modellnél mágneseket használnak a szelepek rögzítéséhez. A mester feladata, hogy kicsavarja a zárócsavart, állítsa be az ajtó elrendezését úgy, hogy a mágnesek egybeesnek.

Képernyőpanelek

A lefelé néző műanyag vagy MDF lemezek vágása darálóval vagy késsel történik. A képernyő magasságának megfelelő vágások. A "folyékony körmök" a keret rudakra vannak rögzítve.

Ha a panelelemeket a felső profilra ragasztja, ne felejtse el elég helyet hagyni a műanyag lábazathoz. A csavarral rögzített, fémtermékekkel való munkavégzésre vagy "folyékony körömre" ragasztva. Ragasztást alkalmaznak, kissé megnyomva a falat, majd a helyére helyezve.

Az ízületek javítása érdekében a fal melletti falak alatt egy műanyag lábazat is csúszik.

Ha gipszkarton lapokkal dolgozik, az üregek néhány centiméterrel rövidebbek lesznek. Ezek fixek, a padlóról és a tál felső széléről egy centiméterrel távoznak.

Az üregek a kerethez vannak rögzítve, 15-20 cm-enként "ültetni" őket a csavarokra.

A vágott lapokból a panelek a képernyő felületét nyerik. A technikai lyuk helyén lyuk van vágva.

A kereskedelemben kapható egészségügyi betétek nedvességálló gipszrostlemezből vagy alumíniumból készülnek. Sokszor erősebbek, mint a műanyag társaik, ezért sokszor hosszabb ideig tudnak szolgálni.

Az eltávolítható panelek, amelyek a mágnesek segítségével kényelmesen rögzítik a képernyő elülső falát, méltó alternatívát jelentenek a rögzített szerkezetekhez.

Ennek következtében díszíthetõ egy rácskal, mesterséges kõvel vagy tükrökkel. Emiatt a sraffozás harmonikusan egyesül a falzal, láthatatlanná válik.

Hasznos videó a témában

A fürdőkád alatt egy fülke a lábak számára:

A fiók összeállítása:

A fürdőkád polcokkal praktikus megoldás. A szelídség szempontjából semmiképpen sem érinti a beépített szekrényeket, de egyáltalán nem foglal helyet a fürdőszobában.

Hogyan és mi a hely a fürdőszoba alá

A hagyományos fém vagy öntöttvas tálakkal ritkán szerepelnek a fürdőszoba képernyők, például az akril. Ezért felmerül a kérdés: hogyan és mi a záróhely, ami a helyiséget és a fürdőt pontosabbá, kényelmesebbé és gyönyörűvé teszi.

Valójában sokféle módon zárható a fürdő: az elemi függönyökből vagy egyszerű gyári képernyőkből az álló falakhoz és az összetett dobogószerkezetekhez. Meg kell rendezni, hogy minden lehetőséggel és azok jellemzőivel a legjobb választáshoz.

Kész képernyők

A fürdő leggyakoribb és viszonylag olcsó módja egy kész gyári képernyő megvásárlása. Leggyakrabban műanyagból készülnek, de lehetnek fémek, üvegek, MDF vagy fa. A kész képernyők méretei általában megfelelnek a fürdők standard paramétereinek.

A kész képernyõmodellek egy vagy több panel, amelyek lábakkal ellátott fém vagy alumínium keretben vannak elhelyezve. Ezek nagyon könnyen telepíthetők.

Elég, hogy az összeszerelt panel felső széle a fürdő oldalán található, a padlóhoz igazítsa 90 ° -os szögben, és csavarja le az állítható lábtartókat a képernyő rögzítéséhez. További rögzítésre nincs szükség, ezért szükség esetén könnyen eltávolítható.

A design képernyők:

 • süket;
 • Tolóajtókkal;
 • Csuklós ajtókkal;
 • Fiókokkal.

A siketek

A vak képernyők szilárd vagy rácsos panelek, teljesen blokkolják a hozzáférést a fürdőszoba alatti helyhez. Ha szükséges, lazítsa meg a hosszabbító lábakat, és távolítsa el a képernyőt, így kis szekrényként is használható, de itt csak azokat a dolgokat szabad tárolni, amelyeknek ritkán van szüksége.

Tolóajtó ablakok

A tolóajtókkal ellátott képernyők a legalkalmasabbak és funkcionálisabbak. Az ajtó két, három vagy négy panelje mozog a vezetők mentén, és amikor kinyílik, mozog egymás után, ritkábban vannak olyan modellek, amikor a képernyő nyitott állapotban összehajtható.

Amikor kinyitja ezeket az ajtókat, ne foglalja el a hely szabad helyiségét, ami különösen fontos a kis fürdőszobában. Ezen kívül kényelmesek a különféle tárgyak tárolására a fürdőszobában, és nem zavarják a sürgős javításokat, az itt található kommunikációkat.

Figyelem! A fürdőkádak egy vagy több ajtóval, valamint egy- és kétszemélyes ajtóval is felszerelhetők, ha a kapuk és a tolóajtók mögött a fülkék és a polcok alatt egy másik ajtó található, amely lehetővé teszi kényelmesen tárolóedényeket és egyéb háztartási tárgyakat.

Képernyő csuklós ajtókkal

Lehetővé teszi, hogy könnyen elérheti a fürdőszobában található kommunikációkat, valamint a mosó- és tisztítószerek tárolását. Különbözik másoktól, valójában csak az ajtók kinyitásának módja. Különösen érdekesek az MDF-ből készült fából készült modellek vagy képernyők, de ez a lehetőség nem mindig kényelmes a szűk helyeken.

Fiókos képernyők

Ma ilyen modellek a legmodernebbek és drágák. A képernyő számos fiókos fiókkal van felszerelve, amelyek zökkenőmentesen elhagyják és elrejtik a speciális bútorszerelvények miatt.

Fix képernyők

A főváros vagy a helyhez kötött falvázak nem elválasztható szerkezetek, amelyek akadálymentesítik a fürdőszobában a teljes helyiséghez való szabad hozzáférést. Ez olyan alap, amely további befejezést igényel.

Az ilyen tőkeszerkezet utólagos befejeződést vagy burkolatot igényel, ehhez a felhasználáshoz:

 • csempe;
 • mozaik;
 • PVC film vagy panelek;
 • Mesterséges kő;
 • festeni;
 • Fa díszítés;

Tőkés képernyők egy téglából

A tégla megbízható alapja - olcsó, és talán ez a legegyszerűbb minden lehetőség. A készülék képernyőjén fél téglából kell elhelyezni a kötőhabarcsot. Ezután a szerkezet csempével vagy bármely más rendelkezésre álló anyaggal szembesül. A kisebb görbületi falazatok könnyen korrigálhatók a csemperagasztó réteg mennyiségének növelésével vagy csökkentésével.

Gipszkarton, MDF vagy műanyag képernyők

A gipszkarton, a műanyag és más anyagok mindig egy fémszerkezetből vagy fablokkból előkészített kerethez kapcsolódnak, ha azokat olyan anyaggal impregnálták, amely védi a fát a nedvességtől és a rothadástól. Az összeszerelés után a keret le van választva a kiválasztott anyaggal.

Fürdőpódium

Természetesen ez az opció csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas. A podiumok méretei és formatervezései a legkülönbözőbbek lehetnek, és csak a tulajdonosok képzelőereje korlátozza őket. A pódium alapja általában téglából épül fel, díszítésként csempéket vagy mozaikokat használnak. Fontos, hogy az épület lépcsőinek díszítése csúszásgátló legyen.

Dekoratív függöny

A redőny a leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy elrejtse a vízvezeték minden hibáját. Ráadásul a háztartási tárgyak egyszerű tárolása mellett. A függöny elkészítéséhez elegendő választani egy megfelelő szövetdarabot, és körbefúrni a kerület mentén, ha a szövet sűrű, akkor összecsukható vagy elengedhető.

A függöny többféle módon rögzíthető, a legegyszerűbb: kétoldalas ragasztószalagot használjon. Az egyik oldal közvetlenül a függönyhöz van csatlakoztatva, a másik pedig folyékony körmökkel van ragasztva a fürdő pereme alatt. Ön is használhat egy vékony bútorcsövet rögzítőkkel, amelyekhez a függönyt fűzőlyukakkal rögzítik.

Fontos! A fürdőválaszték kiválasztásánál figyelembe kell venni a belső tér stílusát is. Az ország számára a függöny kiváló megoldás, míg a modern stílusban előnyösebb a fém képernyő.

Képernyőanyag

A daruk esetében érdemes csak olyan nedvességálló anyagokat kiválasztani, amelyek nyugodtan hordozzák a gőzt és állandó hőmérséklet-csökkenést.

 • A műanyag panelek a legegyszerűbb, legolcsóbb és legelterjedtebbek. Az anyag nagyon praktikus, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható.
 • Az MDF-képernyők csak azzal a feltétellel készültek, hogy a faforgácslemezt különleges víztaszító szerrel kezeljék, ezáltal immár a vízzel való hosszú ideig tartó érintkezés.
 • A műanyagon kívül a képernyők üvegből, matt vagy átlátszó, sima vagy texturált felületből készülnek. A szemüveg bármely árnyékban festhető, néha festettek.
 • A dekoratív tükör képernyők sikeresen illeszkednek a belső térbe és vizuálisan növelik a helyiség méretét.

Ahhoz, hogy a saját kezével a fürdő alatt készítsen egy képernyőt, először egy profil vagy fa keretet kell készítenie. Szintén alapul szolgálhat hab vagy tégla. Ha a keret készen van, akkor kiválasztott anyaggal van bevonva, vagy csempével van bevonva.

Kabinet a fürdőszobában saját kezűleg - választjuk és tervezzük

Minden lakásban és szinte minden magánházban van egy fürdőszoba, így nem lesz helyénvaló egy öltözőt elhelyezni a saját fürdőszobájába, hogy elhelyezni higiéniai termékeket és törölközőket benne.

Hogyan és honnan építhető egy fürdőszoba szekrény?

Először is meg kell határozni azt a helyet, ahol házi készítésű bútor lesz. Itt a lehetőségek meglehetősen korlátozottak, fel lehet tenni a padlóra vagy a falra függeszteni. Abban az esetben, ha van egy ablaknyílás a fürdőszobában, és valamilyen oknál fogva nincs rá szükséged, egyszerűen polcokat készíthetsz benne, ha persze ez az ablak nem megy az utcára, hanem a következő helyiségbe.

Házi Fürdőszoba bútorok

És, mint az eredeti változat - egy belső ajtó kombinációja szekrény, és ha a hely a fürdőszoba lehetővé teszi, akkor egy ilyen design a saját kezét formájában egy tolóajtó. A padlószekrények rendesek lehetnek, 4 pontra fókuszálva, vagy közvetlenül a falhoz rögzítő elemekkel, ha csak két láb támaszkodik a padlóra, amelyek a ház elején helyezkednek el. Külön említésre szorulnak a mosogató alá helyezett szekrények (lehetőleg felső vagy szélsőséges esetben fal). Ebben az esetben a vízvezetékek a falburkolat mögött vannak elrejtve, vagy a talapzaton belül a hátsó fal mentén helyezkednek el. Érdekes a helyiséget a fürdőszobában is használni, ahol számos alacsony modulot helyezhet el a padlóról a tál oldalára.

A legegyszerűbb lehetőség egy felfüggesztett, és ha az oldalfalak keskenyek, akkor akár a szokásos vágott gyalult táblákból is készíthetők. Emellett erre a célra megfelelő MDF és farostlemez, ezek az anyagok meglehetősen sűrűek, vannak speciális nedvességálló panelek. Azonban a faanyag impregnálás előtti megvásárlására nem kerül sor, ami betölti a pórusokat, és további tényezővé válik az öltözőnek.

Saját felfüggesztett változat készítése

A fogkefékhez és a fogkrémekhez, krémekhez, fésűkhöz és egyéb apróságokhoz elegendő néhány polc egy kis modulja, melyet sarokajtókkal kell bevonni. Ezt a designot gyakran nevezik az esetnek, miközben egy tükörrel kombinálható, a szárnyon belül vagy kívül. Azonban, ha a polcok üvegből készülnek, az ajtók tükröződhetnek, teljesen a tükrökből. De először is meg kell csinálnod a szekrényt, és ehhez deszkákat vagy keskeny sávokat kell keresned az MDF vagy a farostlemezen. Jelölje meg az oldalfalak, valamint az alsó és a felső panel hosszát.

Rögtön el kell döntenie, hogy elegendő távolság lesz-e az 1 vagy 2 polcok között, a távolságuk elegendő ahhoz, hogy a magas palackokat és tartályokat samponnal illessze. Ennek alapján meg kell határozni, hogy mennyi ideig legyen a falak szelvénye. A polcok már a ház felső és alsó paneljei vagy szélességüknek megfelelőek lehetnek, és a falvastagság kétszerese lehet rövidebb. Az ajtók az utolsó dolog, a méret szerint a ház, akkor lehet vágni az MDF vagy MDF lapok, vagy téglalap alakú keretek lehet összeszerelni a rudak és kötve keskeny szalagok, közel vagy kis időközönként.

MDF szekrény

A szekrény szerelése nyílt módon hajtható végre, vagyis úgy, hogy az oldalfalakat csavarokkal rögzíti a felső és az alsó paneleken, és az ízületeket ragasztó nélkül hagyja (csavarok bevonására is használható). A polcok ugyanazon módszerrel rögzíthetők. A ház és a rekeszek a sarkok segítségével belülről rögzíthetők, ebben az esetben a csavarok kívülről nem láthatók. De a legjobb megoldás az, hogy összeszereljük a shkánt (kör alakú tüskék), így maximális megbízhatóságot és tartósságot érhet el a szekrényben, és a kapcsolat rejtve marad. A panelek lyukakat fúrnak a gép egyik oldalán a sík szélén, a másik végén pedig. Ezután a ragasztót az egyik panel vaknyílásába öntik, és tüskéket helyeznek be, amelyek a másik rész lyukába vannak beakasztva, amelyeket szintén ragasztóval töltöttek be (szintén kenik a kötést).

A beállítható előtetőket nagyon pontosan kell felszerelni a függesztő modulra, amellyel a hajótestet a falra rögzítik. Belülről a felső panel alá vannak szerelve.

Külső fal keskeny szekrény MDF-ből vagy farostlemezből

A következő konstrukció bonyolultabb, bár az elv ugyanaz: az oldalfal azonos hosszúsága és szélessége. Mivel ez a szekrény definíció szerint nagyobb méretű lehet, mint egy "ceruza-doboz", a rekeszeket mélyebbre kell hozni, ami azt jelenti, hogy eléggé széles falakat vágunk MDF vagy MDF lapokból, ennek érdekében a táblák nem működnek. A felső és alsó panelek, valamint a polcok ugyanolyan méretűek, szélessége megfelel az oldalaknak. Valamennyi rekesz nyitott lehet, vagy ha kívánság szerint néhányat füllel.

Az ajtó szélességének meg kell egyeznie a szekrény külső felületei közötti távolsággal, és a hossza megegyezik a szakaszt határoló két polc és a vastagság között. Miután a fából készült forgácslapokból megkapjuk a szükséges töredékeket, elkezdjük összeszerelni a szekrényt a fürdőszobában, ezt saját kezünkkel nem nehéz megtenni, a legfontosabb az, hogy a csavarokat előzetesen meg kell jelölni. Ezután fúrja le a lyukakat, igazítsa az oldalfal paneleket, és rögzítse őket bilincsekkel (ha nem állnak rendelkezésre, használhatja a maszkoló szalagot, és körbefedheti a falakat). A felső és az alsó panel alatt a lyukakat az élektől az MDF lap vagy vastaglemez vastagságának felével megegyező távolságra vágják.

A szekrény összeszerelése a fürdőszobába

Most elő kell készíteni a polcokat, amelyekhez lyukakat fúrt a végeiken a csavarok számára, és a fúrónak vékonyabbnak kell lennie, mint a csavar átmérője. A dübeleket kötőelemként is lehet használni, de a nagyméretű bútoroknál ez kevésbé megbízható. Miután összeszedte a fürdőszoba szekrényét, és saját kezével csavarja be a polcokat (ami eltávolítható a rekeszek belsejében, a lyukakba illesztett tiplikre helyezve), ideje gondolkodni a hátsó falon és az ajtókon. Ami a hátlapot illeti, lehet rétegelt lemez vagy vékony MDF lap. Rögzítse kisebb csavarokkal vagy vékony bútorgyűrűkkel, használhatsz zárójeleket is.

Az ajtókat ugyanabból az anyagból vágtuk le, mint a falakat és a polcokat. A hurkok felszereléséhez nagy kerek lyukakat fúrunk tollfúrókkal. A gondos jelölés után az oldalfalak belső felületére rögzítjük a szárnyakat csavarral. Csak a lábak (az alján) és a lógó hurkok tetején (a tetején) a szekrényen történő felszerelésére marad.

Hogyan készítsek egy forgó szekrényt?

A következő lehetőség, talán a legnehezebben építeni a saját kezével. Ez a padlószekrény más mobilitás lesz, mert az alsó részen a kerekeket telepítjük. Azonban a formatervezés azért is érdekes, mert minden rész, beleértve egy vagy két rekeszt is, az aljához képest forog. Ehhez összeszereljük az összes szekciót kis szekrényként, és magassága eltérhet.

Kerekesszékes szekrény

Minden (kivéve a legalacsonyabb) alapján egy lyukasztott fúró segítségével lyukakat készítünk a görgők számára, amelyeket gyakran nehéz fiókoknál használnak. A rögzítéskor 45 fokos szögben helyezze őket az oldalélekre. Az egyes panelek közepén (ismét, az alsó és a felsõ rész kivételével) fúrjon lyukat, és dugja össze a szekciókat hosszú csavarokkal, húzza meg azokat önzáró anyával rugós alátéttel.

A fürdőszoba képernyők kiválasztása: leírás és beépítési funkciók

A standard fürdőszobák gyakran szerény méretűek, ezért a belső tér néhány részletének számos funkciója van. Tehát a fürdőszobai képernyők segítenek a kád és a csatornaszeletek esztétikai oldalfalainak bezárásában, ugyanakkor a dekoráció elemei. Tudja meg, milyenek ezek a tervek, hogyan készültek, és hogyan kell a képernyőt a kád alatt a saját kezével felszerelni.

A fürdőszoba képernyők típusai

A képernyő egy olyan kialakítás, amely lehetővé teszi a fürdőkád oldalainak bezárását, amelyek láthatók, padlóról szélre. Különböző anyagokból készülhet, és teljesen eltérő megjelenésű és konfigurálható.

 • Siketek építése. Ez egy tömör vászon, a fürdőszoba megjelenését pontosabbá teszi. Van egy hátránya - a fürdőszoba alatti tér nem fog működni.
 • Csuklós vagy tolóajtókkal. A fürdőkád képernyőjének legfrekventáltabb nézete, amely szabadon hozzáférést biztosít a fürdőkád alatt lévő helyhez, és lehetővé teszi, hogy használjon hasznos segédeszközöket: tisztítószerek, törölközők, kozmetikumok.
 • Polcok kivitelezése - szekrény. Rendszerint hátfal van, ami jelentősen korlátozza a polcok méretét és bonyolultabbá teszi a csatornába jutást. Néha csúsztatható raklapokkal van ellátva, amely további funkciókat biztosít a készüléknek.
 • Vízálló anyag vak. A költségvetési opció, amelyet gyakran használnak a képernyő helyett egy nem szabványos méretű fürdő számára. A függöny könnyű önteni nedvességálló textíliából, amely alkalmas a fürdőszoba kialakítására.

Ezenkívül a képernyők elöl és hátul helyezkedhetnek el, a kád elülső vagy oldalsó lezárásával.

Milyen típusú képernyő a legjobb választani?

A téglalap alakú, téglalap alakú káddal ellátott dekoratív panel előnyei nyilvánvalóak:

 • a késztermékek hozzáférhetősége a boltokban;
 • demokratikus ár;
 • egyszerű telepítés;
 • Gyors hozzáférés a kommunikációhoz.

A tolóajtókkal vagy ajtókkal ellátott ajtók, valamint a függönyök megválasztása során különös figyelmet kell fordítani arra a anyagra, amelyből a tartozékok készülnek. Mivel a műanyag alkatrészek gyorsan eltörhetnek, kívánatos, hogy a komponensek fémből készüljenek és ellenálljanak a korróziónak.

Fontos! Bármelyik képernyõ esetében meg kell nyitni a nyílást (technológiai ablak), amely hozzáférést biztosít a csatornákhoz.

A kád alatt lévő képernyő megfelelő változatát típusától, méretétől és alakjától függően kell meghatározni.

A négyszögletes akril fürdők közös képernyőméretei: hossza - 1,5 és 1,7 m között, magassága 0,5-0,56 m.

Anyagok a képernyőkhöz: típusok, előnyök és hátrányok, beépítési jellemzők

A fürdőkupakok különböző anyagokból készülhetnek:

 • tégla (monolitikus szerkezet);
 • nedvességálló gipszkarton;
 • műanyag vagy polikarbonát;
 • nedvességálló MDF és forgácslap;
 • akril;
 • fából;
 • üveg.

Téglaépítés

A tégla, amelyre a befejeződésre szükség van, féltégla fekvésű, kerámia csempével, mozaikokkal vagy más anyagokkal van díszítve.

 • kőműves szabályok alkalmazandók - a következő sorok féltégla felé tolódnak;
 • a vízcsatorna közelében egy ablak készült, amelyet egy speciális műanyag ajtó zár;
 • a fürdő szélén egy 2 cm magas rést tartson fenn, amelyet ezután habjal lezárnak;
 • a kialakítás közepén kívánatos egy lábszárat kialakítani.

Az előny a tervezési felületek helyének jelenlétének tekinthető.

Ha a bélés tükörpanelekből készült, akkor segít a vizuálisan bővíteni a helyet.

A szerkezet hátránya az alapvető jellegű - szükség esetén a szennyvízcsatornák komplex javításának meg kell szüntetnie a téglafalat. Ezenkívül az építési folyamat időigényes és szakmai eszközöket és speciális ismereteket igényel.

Nedvességálló gipszkarton

Ehhez az anyaghoz, valamint a téglákhoz kötelező a véglegesítés csempével és vakolattal. Gipszkarton lapok fémprofil vagy fa gerenda keretén.

 • önmetsző csavarokat úgy választanak ki, hogy ne károsítják az akril fürdőt;
 • hogy elkerülje a lap közvetlen érintkezését vízzel a padlón, mindig marad 1 cm-es rés (a padlóburkolat és a vászon alsó szegélye között);
 • az anyag esetleges duzzadásának elvárásával 1 cm-es rés marad a szövedék tetején;
 • a fadarabot kezelni kell a gomba, gipszkarton speciális összetevőivel - előkezelt;
 • Javasoljuk, hogy a szerkezet középpontjában egy lábüreg legyen.

A legfontosabb előny az, hogy bármilyen formájú képernyő használható.

A hátrány többlépcsős munka a rögzítőlemezeken, a lemezlapokon, viszonylag rövid élettartammal.

MDF képernyő

Az ilyen kialakítások speciális lemezekből készülnek, amelyek nedvességálló védőfóliával vannak bevonva. A telepítés finomságai ugyanazok, mint a gipszkarton panelek esetében.

Az MDF-ből készült fürdőkádas képernyők többsége:

 • elfogadható ár;
 • változatos színek és minták kiválasztása;
 • egyszerű karbantartás - csak törölje le nedves ruhával vagy szivaccsal;
 • a formatervezési minták széles választéka - folyamatos ruhával, repedezett és tolóajtókkal.
 • rövid élettartam;
 • hajlamos a deformációra a fürdőben lévő állandó nedves környezet miatt;
 • Ne használjon detergenseket csiszoló adalékokkal.

Műanyag és polisztirol kivitelek

Ezeknek az anyagoknak a paneljei - a fürdőszoba kialakításának leggyakoribb és legnépszerűbb változata.

 • az élettartamot a "még nem fáradt" kifejezés jellemzi;
 • egyszerűség és kényelem a műanyag felületek ápolásában - nincs szükség speciális tisztítószerekre, elegendő egy mosogatószer hozzáadásával nedves szivaccsal törölni;
 • karcállóság;
 • hihetetlenül széles palettája a színeknek és a mintáknak;
 • rengeteg alak, méret, típus;
 • a telepítés nem igényel különleges ismereteket és eszközöket;
 • a termékeket szinte minden építőipari szupermarketben és vízvezeték üzleteknél értékesítik.

Az ilyen panelek telepítésének sorrendje nagyon egyszerű:

 • a képernyő felső része a fürdőszoba oldalán helyezkedik el;
 • a panel függőlegesen helyezkedik el;
 • a szerkezet szorosan rögzíthető állítható lábakkal.

Akril képernyők

Az akrilüvegek sokszor káddal vannak ellátva, bár külön megvásárolhatók. Jellemzően ezek a képernyők akril bevonatú műanyagból készülnek. Néha megismételik az akril fürdő meglehetősen összetett formáját, lefedik az egészségügyi termékek vezetékét hidromasszázzsal. Leggyakrabban a lábszárnyak vannak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a padlón ne álljanak a padra a fürdőszoba mellett.

Üvegtáblák

Üveg a fürdő oldalfalait borító szerkezetekhez, edzett vagy ütésálló. Fürdőszoba egy üveg képernyő úgy néz ki, drága és exkluzív, a termék lehet matt, átlátszó, tükör, díszített minták és rajzok.

Fa képernyők

A fából készült képernyő a természetes anyagok szerelmeseinek szeretettel várja. A faanyag fából történő felhasználása során a faanyagot a vízkezeléshez speciális víztaszító impregnálással kell kezelni.

Függöny képernyő

Különböző anyagból készül - PVC (poli (vinil-klorid)), poliészter, speciális impregnálású textíliák.

 • a szalagra szerelhető, alkalmas a fürdőszoba egyik oldalának jelenlétére;
 • fémkeretet erősen ajánlott korróziógátló vegyülettel kezelni;
 • A kész baguettek diófélékkel vannak kiegészítve.
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható ár;
 • a kommunikáció szabad megközelítése;
 • könnyű öntermelés;
 • hely a tervezési döntésekhez.
 • egy kis választék az üzletekben;
 • A textilszalagok különleges gondozásra szorulnak, ezért a rögzítő rendszer egyszerű típusú szétszerelésére van szükség.

Képernyő telepítési lépések

Leggyakrabban egy fürdőszobai kivitelezés a következő lépésekből áll:

 • Részletes mérések elvégzése.
 • Váz rögzítések jelölése.
 • A keret felszerelése és felszerelése.
 • A panelek telepítése.
 • Befejező munkák.

Kérjük, vegye figyelembe: a fürdő nem pihent a képernyőn.

A vízvezetékgyártók általában a műanyag panelek és egyéb anyagok gyártására vonatkozó megfelelő utasításokat alkalmazzák.

Ha önmagában nincs lehetőség vagy vágyunk a fürdőszoba szerkezetének elkészítésére és felszerelésére, forduljon a szakemberekhez segítségért.