Legfontosabb > Csapok

Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Hogyan készítsünk egy rést a fürdőszobában a gipszkartonból

Helló, olvasó!
A szüleim nagyon kis fürdőszobával rendelkeznek. És sok évig sok kérdés merült fel a szükséges dolgokra, mert nincs helye számukra. Az extra szekrény beépítése a fürdőszobába nem lehetséges, a lakásban nincs tárolóhely. Ez a kérdés több éve aggaszt engem. És megtalálta a megoldást - a fülke a fürdőszobában. Nagyon könnyű kivenni a gipszkartonból, még saját kezűleg is. És ebben a cikkben fogok beszélni a saját tapasztalataim kiterjesztése hasznos helyet a fürdőszobában.

Mi a fülke a fürdőszobában?

Még az ókori világban is a vallási figurák kis mélységekben találhatók. Jelenleg a fürdőszobában kialakított egyedi designok a következőkre tervezhetők:

 • kozmetikai és higiéniai termékek tárolása;
 • záró kommunikáció;
 • a háttérvilágítást pontlámpák formájában helyezik el.

Néhány magas emelkedés a fürdőszobában már fülkében van. A racionális használatuk helyet biztosít számukra:

 • törölközőszárító;
 • mosógép;
 • kazán,
 • fürdőköpeny öltöző;
 • zuhanytálca

Típusú fülkék a fürdőszobában

A gipszkarton alakjának alakját a helyiségek tulajdonosainak fantáziája és pénzügyi képességei határozzák meg.
Ennek a modellnek azonban be kell illeszkednie a teljes belső térbe. A helyszín fülkékre osztva:

Az első lehetőség jobban néz ki egy keskeny falon, meghosszabbítja és kiterjeszti. Ez a kialakítás jobb a mosogató, a fürdő vagy a zuhany közelében. Egy magas résszel legfeljebb három polcot rendezhetünk, és a hosszú falon éppen ellenkezőleg, a díszvilágítással díszített függőleges nyílások jól fognak kinézni. Az anyaggyártás szempontjából a réstípusok lehetnek:

 • előregyártott üveg, műanyag és fa szerkezetek;
 • önzáró gipszkartonból, forgácslapból, rétegelt lemezből.

A nedvességgel szembeni fokozott ellenállóképességű gipszkarton a legjobb anyag a fürdőszobában lévő fülkék előállításához. Bármelyik összetett struktúrát alkothat, stílusos modelleket hajthat végre. A díszítőelemek a niche dekorációhoz a következők lehetnek:

 • a csaptelep tetején lévő tükörbeömlők használatával a fürdőszoba vizuálisan növelheti a higiéniás helyiség kis terét;
 • a kerek nyílások a fedélzeti ajtónyílásokon utánozni fogják a tengeri témát;
 • a klasszikus stílusú, hamis oszlopokkal luxus teremt a belső térben;
 • a tömörség és a súlyosság a minimalizmus vagy a hi-tech stílusának felszerelését teszi lehetővé.

Fázisok építése egy fülke a fürdőszobában

Építsen egy rést a fürdőszobában az erő alatt még azok számára, akiknek minimális építési tapasztalatuk van, mert az anyag nagyon könnyű dolgozni.

A gipszkarton elemek kétféleképpen telepíthetők: ragasztó és keret. Az első módszer szerint a falaknak teljesen síknak kell lenniük.

A második módszer nagyon népszerű. A gipszkarton rétegének gyártásához a fürdőszobában meg kell felelni a munka egyes szakaszainak.

 • Először is, a rajz papíron készült. A terv megvalósítása meglehetősen egyszerű: meg kell rajzolnod egy falat, rajta a fülke méretét, alakját, helyét. Így a végeredmény jól látható lesz;
 • A fal felszínét gondosan elő kell készíteni: a dudorokat fel kell állítani, a réseket cementhabarcsokkal kell bevonni.
 • Egy épület szintjén jelölés kerül a falra, és a méretek a mennyezeten és a padlón jelennek meg;
 • Ezeken a helyeken tűzőkön keresztül 40 cm távolságban egy 6x40 induló fémprofil helyezkedik el, amely a keret építésének kezdete lesz. A fából készült rudak itt nem ajánlottak, a víz "félnek";
 • Ezután a vezetõk a jelölt pontok mentén függõlegesen 60 cm-es lépcsõvel csatlakoznak;
 • A távolról, ami egy rés, vízszintes profilok jönnek létre, azokat önbefogó csavarokkal rögzítik. Ha azt tervezi, hogy kiemeli, a gipszkarton alatt van huzalozás rá;
 • A következő lépés a fémkeret nedvességálló gipszkarton burkolása. A lemezeket gondosan kell beállítani, hogy sík felületet kapjunk. A legjobb, ha a széleiket egy síkkal dolgozzák fel;
 • Először is az anyagot oldalra helyezzük (egy kiálló modullal), aztán - belül, majd - az elülső oldalon. Az önmetsző csavarok jobbak a 3,5 cm átmérőjűek 0,25 cm átmérőjűek;
 • Az ízületeknél nincsenek hiányosságok, mert a sarkoknál speciális védőbetéteket használnak a károsodások elleni védelemhez;
 • Ha bármilyen nehéz anyagot, például cserépet helyeznek a gipszkartonra, akkor a kötőelemek legalább 10 cm távolságra vannak;
 • A csavarokat gondosan be kell pattantani a gipszkartonba, majd a helyüket fel kell használni. Speciális bitek használhatók a határolóval;
 • Szükség esetén az anyag hajlítása, tekercselt tekercselt görgő, hidratál és megadja a kívánt alakot;
 • Lyukakat hoznak létre a jövőbe való beágyazáshoz;
 • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gipszkarton nedvességgel összeomlik, a bőr és a padló között 1 cm-es résnek kell lennie;
 • Ezután a réstáblát vakoljuk. Alapos szárítás után a szabálytalanságokat eltávolítják. Így van egy előkészítése a niche felülete a végső kivitelben.

Néhány árnyalat

Mivel a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, amikor egy gipszkarton faházat építenek a saját kezedben, bizonyos finomságokat kell figyelembe venni:

 1. Ha fennáll a mechanikai károsodás veszélye, a dobozt meg kell erősíteni. A zuhanyzó, a fürdő, a mosógép bélése körül két rétegben jobb, ha ragasztót használnak.
 2. A varratok kezeléséhez speciális összetételű masztix vagy tömítőanyag szükséges.
 3. Alkalmazzuk az öncsapos csavarok kupakjának hidrofób oldatának kenésére.
 4. Ellenőrizze a falak felületét. Ha nagyon sima, akkor a keret nélkül is megteheti, ha a gipszkarton részeit közvetlenül a felületre ragasztja. Néhány hiba jelenlétének esetében jobb a hasított test felépítése.

Mielőtt dekoratív tervezésű rést csinálna, el kell végeznie az előkészítő munkát. Futtassa őket a következő fotók segítéséhez.

 • szalagot serpyankoy ragasztani a varratokat az ízületek;
 • sarkok használhatók a sarkok összehangolásához, segítik a felület megerősítését is;
 • miután a felületet a sarkoknál megszárítottuk, a rést a teljes síkba helyezzük. Szükség esetén 2 réteget alkalmazzon. A megszáradt kompozíció végén felülírt úszó;
 • A kiegyenlítés utolsó lépése primer keveréket alkalmazhat a gipszkartonra, amelynek antiszeptikus összetétele a penész elleni küzdelem érdekében;
 • a fülke felszínét tovább festhetjük festékkel, kőburkolattal vagy gipszkarton burkolattal. Az utolsó lehetőség a leggyakoribb a fürdőszobában, ennek a munkának a megtervezése előre kell történnie, mivel sok anyagot fog igénybe venni;
 • Jobb, ha a polcok egy rést a törhetetlen üveg - ez nagyon praktikus és modernnek tűnik.

A gipszkarton kialakítása a fürdőszobában a saját kezével nem olyan nehéz. A lépésenkénti utasításokat követve kialakíthatja a tulajdonosok kényelmét szolgáló formatervezést, és a szoba kialakítását kényelmes és stílusos módon alakíthatja ki.

Fotó példák a gipszkarton rés kialakításáról a fürdőszobában

A közvetlen kinevezése gipszkarton - amely a mennyezet és a falak. Ez az anyag annyira hajlékony a munkájában, hogy a belső teret is megszervezi. Ez tökéletes a válaszfalak építéséhez, különböző formatervezési mintákhoz, amelyek sikeresen helyettesíthetik a masszív bútorokat. Ma megpróbálunk minél részletesebben leírni, hogyan lehet a gipszkarton polcokat a saját kezünkkel erős, rendezett és gyönyörűvé tenni, és segítséget kapni egy teljesen exkluzív szobatervezéssel.

Mit kell figyelembe vennie, mielőtt létrehozna egy rést?

A számítások és a polcok telepítése előtt néhány fontos pontra kell összpontosítania.

 • Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a helyiség nedvességtartalmát. Például, ha a polcot egy fürdőszobának tervezték, akkor racionálisabb lenne, ha előnyben részesítené a gipszkarton nedvességálló változatát.
 • Ha úgy dönt, hogy polcokat készít a kamrában, mint a háztartási eszközök tárolására szolgáló helyet, akkor úgy gondolja, hogy ellen kell állnia a nehéz terheknek. Erősítésként két profilvezetőt indíthat el, majd a vastagság nagyobb lesz, de képes lesz ellenállni a komolyabb terheknek. Még egy kis pillanat - annál nagyobb a terhelés, annál kisebbnek kell lennie az öncsapos csavarok között.
 • A gipszkartonból készült polcokat gyakran kiegészíti a világítás. Ez nemcsak egyedülálló érintést kölcsönöz a belső térnek, hanem bizonyos esetekben növeli a funkciókat - ez egy további fényforrás. A vezetékezés és a világítóberendezés felszerelésére vonatkozó munkálatokat még a szerkezet felborítása előtt is elvégzik. Az üres helyeken lévő spotlámpák számára készült lyukak is előrelátóak.

Annak érdekében, hogy erős polcokat, amelyek örömet okoznak sok éven keresztül, csak akkor lehetséges, ha figyelembe vesszük ezeket a kis finomságokat.

Szerelési útmutató gipszkarton niche

A kezdeti fázisban meg kell fontolni a falak polcainak kialakítását, részletesen el kell képzelni a végeredményt, majd csak a számításokhoz kell folyamodni. Kezdje el a jövőbeli tervezés tervezésével. Ne féljen a képzelet megteremtéséért - egy ívelt gipszkarton segítségével létrehozhatod a legcsodálatosabb terveket és kanyarokat, így a polc bármilyen formája lehet. Csak a részletes mérések elkészítése után, pontos méretek alkalmazásával folytathatja a számításokat. A munka érdekében szükség lehet a következő eszközökre és anyagokra:

 1. Csapágyprofilok. Még akkor is, ha eredetileg azt feltételezik, hogy az ezred több dekoratív funkciót hordoz, még jobb választani egy tartósabb profilt.
 2. Útmutatóprofilok. Úgy tervezték, hogy a rack vagy más kialakítás "csontvázát" alkotja. Itt is jobb választani egy tartósabb lehetőséget.
 3. Hasított profil hasznos lehet. A vágások jelenléte jellemzi, amelyek megkönnyítik a hajlítást, és a kívánt alakot adják. Alternatív megoldásként a rendszeres profilt is használhatja, így saját vágásokat készíthet.
 4. Normál vagy nedvességálló gipszkarton, a helyiség nedvességétől függően.
 5. Csavarok és dugók.
 6. Folyékony alapozó.
 7. Összeszerelési rács.
 8. Szint, lyuk, sík és csavarhúzó.
 9. Spatula, ecset, csiszolópapír.
 10. Rulett, kés és fém olló.


Miután vázlatrajzot rajzolt és mindent megvásárolt, amire szükséged van, elkezdheted összeszerelni a gerendafal polcaira szerelhető keretet, amely kétféle módon szerelhető fel: külső (már kész falra) vagy belső (a partíció összeszerelése során). Itt is kell bizonyos szabályokat követni.

 • Óvatosan mérje meg és jelölje meg a falat. Ugyanakkor jobb a szintet használni, hogy a polcok simák és szépek legyenek.
 • A keretet csavarokkal és csavarhúzóval kell rögzíteni. A csavarok közötti távolság legfeljebb 25 cm lehet, minél nagyobb a terhelésnek a polcnak, annál kisebbnek kell lennie.
 • A tartóprofil rögzítése után olyan szerkezeti útmutatókat telepítenek, amelyek létrehozzák a szerkezet hangerejét. A keret megerősítését úgy érjük el, hogy a síneket a mennyezethez, a padlóhoz rögzítjük és összekötjük egy profilfedélrel.

Beépített lámpák beépítése

A gipszkarton saját polcát létrehozva egyedi projektet hozhat létre. Például kiegészítse azt világítással. Ez vonzó, stílusos megjelenést kölcsönöz a tervnek, és a fényforrás további fényforrásává válik.
Mindössze annyit kell telepíteni a lámpát - egy fúrót és egy speciális kerek koronát a lyukak vágásához.
A kábelezést még a védőburkolat előtt is el kell végezni, a huzalok védőburkolattal történő elrejtésével. A pontlámpák helyett LED szalagot használhat, amely rugalmassága miatt tökéletes a hajlított polcokhoz.

Gipszkarton és burkolat

A gipszkarton szerelése sokkal könnyebb, mint a keretpályák építésénél már elvégzett hangerő. Mielőtt lefednénk, szükséges, hogy a lapokat darabokra vágjuk. Minden méret átkerül az anyagba, egy vágás történik az egyik oldalon, a lap meghajlott, és csak ezt követően a második réteg karton.
A végein minden rendellenességet csiszolópapírral kell kezelni. Ezután elkezdheti a lapok telepítését a távtartók segítségével. A végdarabot egyetlen lapból lehet lezárni, miután korábban átfúrta a "ablakokat", vagy pedig az egyes kis részeket használhatja. A második módszer egyszerűbb, de meg kell győződnie arról, hogy nincs túl sok ízület.
Ha kézzel készített polcokat szeretne a falon tökéletesen sima és finom, akkor fordítson különös figyelmet az ízületek feldolgozására. Polírozni kell őket, fel kell tüntetni a gipszréteget, be kell őket ragasztani egy megerősítő hálóval, és meg kell ismételni a gélt. Annak érdekében, hogy erősítse és megtervezze a tervezést esztétikusabbá, bezárhatja a sarkokat alumínium vagy műanyag gittszöggel.
Az utolsó touch - befejező gitt. Több rétegben készül, és csiszolópapírral dörzsöl. Festés vagy más befejező munkák előtt a kész polcokat elő kell készíteni.

Érdekes polc opciók

A gipszkarton segítségével virágot vagy dekoratív tárgyakat, valamint masszív dolgokat - könyvet, háztartási eszközöket, TV-t készíthet. A belső stílustól függően a kész szerkezet lehet festett, tapétázott vagy bármilyen más befejező anyag használható.
A polc bármilyen építési forma lehet, de ha még nem tapasztalt ilyen munkát, akkor jobb, ha egyszerűbb vagy összetett. Annak érdekében, hogy jobban el tudja képzelni, hogy mi lehet a gipszkarton polcai, javasoljuk, hogy nézze meg néhány fotót példákkal.
Ebben a cikkben megpróbáltuk részletesen megmagyarázni, hogyan készítsünk egy polcot a gipszkartonról a saját kezünkkel. A dekoratív fülkékkel ellátott állványok és válaszfalak nemrégiben egyre népszerűbbek két egyszerű okból - az eredetiség és az alacsony építési költség. Mindössze annyit kell tenned, hogy a gipszkarton és a kis képzelőerő. Sok tervező a legmodernebb és legeredményesebb megoldást tekinti az anyag polcain. Mit gondolsz?

Mielőtt folytatná a telepítést, gondosan ellenőrizze a felületet. A magas páratartalmú helyiségben speciális nedvességálló gipszkarton és megfelelő rögzítőanyagok kerülnek kiválasztásra. A fürdőszobában lévő falfelülettől függően a felső kötőelemeket önfúró csavarokkal vagy meghajtóbillentyűkkel szerelik fel a falba.

Profilok és munkamenetek felszerelése

Annak érdekében, hogy a falon a lámpatest a fürdőszobában legyen, a következő eszközökre van szükség:

 • csavarhúzó;
 • vízszint vagy lézer szint;
 • ollók fémhez;
 • gyalugép;
 • mérőszalag;
 • négyzet alakú;
 • kalapács;
 • kés a gipszkarton vágásához;
 • ütős kalapács;
 • alumínium szint különböző méretben;
 • ceruza vagy ceruza;
 • a szabály;
 • nyomjelző.

Ehhez a szobához speciális nedvességálló gipszkarton van. Ha a fürdőszobában lévő anyag betonra vagy téglafalra van szerelve, akkor szükség van a tüskék használatára.

Ha fából beszélünk, akkor szereljük fel a speciális csavarokat. Amikor egy falburkoló fal falvastag van, akkor a profilhoz további hosszirányú illesztésekre van szükség, egy "rák" (egy szintre), csavarok és fémcsavarok szükségesek.

A munkafolyamatnak való megfelelés

Mielőtt rögzítené a gipszkarton falán lévő falakat, be kell szerelnie a keretet.
A szakaszos munkafolyamat, amely a nedvességálló gipszkarton kialakítását biztosítja a telepítés során:

 1. Felület előkészítése a fürdőszobában. Ez magában foglalja a gipsz vakolását is.
 2. A fal jelölése, beleértve a polcokat is, ha tervezik, a védőburkolat-profilok (PPN) megadására kijelölt jelöléseket, amelyek a kerület körül megyek. Ez a fajta munka magában foglalja a nagy csavarral ellátott csavarok vagy csavarok használatát.
 3. A közvetlen felfüggesztések rögzítése, rackbe szerelhető profilok. Olyan helyek megjelölése, ahol polcokat terveznek felszerelni.
 4. Rácsprofilok rögzítési munkái profilok vezetésére (polcok, résszel ellátva), teljes rögzítés a közvetlen felfüggesztésekre.
 5. Burkoló rés falak anyaggal. A nedvességálló anyag csavarokkal van felszerelve.
 6. Primer és gitt a fürdőszobában.
 7. Az utolsó szakasz a befejezése a varratok és a helyek a bemélyedések a csavarok gitt anyag.

A tartószerkezet szerelése a polcok és a fülkék vonatkozásában

A fürdőszobában végzett szerelési munkák jelöléssel vannak ellátva. Először is, a színezőzsinór segítségével a jelölést a padlóra kell helyezni. A vonalak egyértelműen és pontosan készültek, és a vezetőprofilokat (PPN) szerelik fel. Továbbá ugyanaz a sor pontosan átmásolódik a mennyezetre. Az eljárás megfelelő lefolytatásához a legjobb a felfüggesztés használata.
A vezető profilok felszerelése a fürdőszobában a legjobb megoldás egy asszisztenssel. Az egyik személy a vezetősíneket szigorúan a tervezett vonal mentén tartja, a másik pedig a lyukakat fúrja be. A lyukak közötti távolságnak 60-100 cm-nek kell lennie, egy vezetőprofil 3-ról 5-re vagy annál több taposó-körömre, de nem kevesebbre, a szerkezeti megbízhatóság érdekében.
Napjainkban beépített fülkékkel gyakran használják a díszítő gipsz polcokat a fal síkjában. A fülkéket is különféle csövek és kommunikáció elrejtésére használják. Előre ajánlott rajzot rajzolni a megfelelő méretekkel. Egy beépített rés, a mérettől függetlenül, a vezetőprofilok telepítésével kezdődik, amely maga hozza létre a polc peremét. Hasonlóképpen, a lyukak a PPN-ben készültek a tüske-körmök számára.
Ezután az elvégzett munka után újra meg kell jelölni a PP függőleges profiljait és a rögzítők pontos helyét. A függőleges profilok közötti távolság meghatározza a nedvességálló gipszkarton (maga a lap szélessége). Általában a távolság 40 és 60 cm közötti.
Miután minden jelölt munka és lyukak, tüskékkel, szegekkel, csavarokkal rögzítik az egyenes vonalakat. Ugyanakkor egy keretpartíciót szerelnek fel, ahol a beépített rést helyezik el. Logikus, hogy az alapfal távolsága megegyezik a polc mélységével. A válaszfalak ugyanolyan profilokból (PNP) készülnek, majd különleges jumperek segítségével a kerethez rögzített alapfal rögzített.

Parkolási profilok szerelése és gipszkarton beépítése

Ezután a fürdőszobában parkoló vagy függőleges profilok merőlegesek az útmutatókra. Előre vágják őket olyan hosszúságúra, amely megegyezik a szoba magasságának 10 mm-es mínuszával. Ezután egy szinttel jelölje meg azokat a sorokat, ahol a függőleges profil található (az ajánlott lépés minden 60 cm). A vonalak mentén lyukak vannak lyukak számára, ahol felfüggesztéseket (fákat) szerelnek fel. Ugyanaz a felkészülés a parkolási profilokra olyan helyeken történik, ahol polcok és rések helyezkednek el.
A nedvességálló anyag nedvességtől való teljes védelméhez 10 mm-es rést kell hagyni a lemezek és a padló között.
A felfüggesztések telepítése után a parkolóprofilok fel vannak szerelve. A felett és az alatta lévő vezetőprofilokba vannak szerelve. A parkolási profilt felfüggesztéssel rögzítik, figyelembe véve a jelölést, ahol a jövőbeli rés található. Ugyanígy a parkolási profilok ugyanabban az időben vannak felszerelve, ahol a jövőbeli polcok és fülkék lesznek elhelyezve. A profilok és a felfüggesztések egymáshoz kapcsolódnak "rákokkal". Így készen áll a tartószerkezet a fürdőszobában. Ezután a vízálló gipszkarton a tartószerkezethez van rögzítve.
Biztosítani kell, hogy minden villanykábel és kommunikáció a burkolat anyaga elé kerüljön. Minden egyes rés (ha szükséges) biztosítja a háttérvilágítás tervezését is. Bizonyos esetekben hőszigetelést alkalmaznak, amely után minden polcot, falat, résszel anyaggal vannak bevonva.
Ebben a szakaszban az ilyen kis helyiségben a legnehezebb probléma az anyag helyes behelyezése a sarkokba. Ehhez a függőleges állványokat és a lapok átfedéseket olyan módon kell kialakítani, hogy egy lap egy másikkal szemben támaszkodjon.
Fontos megjegyezni: ahhoz, hogy a nedvességálló anyag teljesen védje a nedvességet, 10 mm-es rést kell hagynia a lemezek és a padló között. A nedvességálló GCR méretre van vágva, a falon lévő minden egyes rés külön megközelítést és méretű.
Minden lap csavarral rögzítve van a tartószerkezethez, beleértve a polcokat és a fülkéket. Ezután a felület alapozva van, a csavarok csavarjainak végeit és hornyait óvatosan lezárják. Minden befejezett rést és polcot festettek és furnéroztak egy befejező anyaggal.

Gipszkarton kivitel fémkeret használata nélkül

Van egy másik lehetőség - keret nélküli struktúrák használata. A nedvességálló gipszkarton egyszerűen ragasztva van a falakhoz. De ugyanakkor bizonyos feltételeknek is teljesülniük kell:

 1. A síknak tökéletesen szilárdnak és síknak kell lennie, deformáció és repedések nélkül.
 2. A falat meg kell szárítani és védeni kell a nedvességtől.
 3. A gép nem fagyhat át.

Ha a fal megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor szüksége lesz a spatulára, a nedvességálló gipszkartonra és a keverékre. A ragasztót a lemez teljes hosszában, szalagokban, majd az egész sík fölé helyezzük. Az anyag és a padló közötti résnek kell lennie. A rést helyettesítő tömítést csak a ragasztó behelyezése után távolítják el.
Minden technológiai nyílást előzetesen meg kell vizsgálni, ez vonatkozik a csövekre is, hogy elrejtsük, amire szükséged lesz egy résszel. Ha a fürdőszobában további dekoratív polcok és fülkék vannak, akkor kiváló szellőzésre van szükség.

Jelenleg sok lakástulajdonos kezd elutasítani a fürdőszobát csempével, mivel ez a lehetőség a falak felé néz. Minden tulajdonos szeretné, hogy ez a szoba a lehető legkényelmesebb és funkcionálisabb legyen, és segítsen a gipszkarton polcain a fürdőszobában, mivel gyakran ez a szoba a lakásokban nem túl nagy.

A gipszkarton polcok előnyei

Mielőtt elkezdenénk részletesen szétszerelni ezeket a struktúrákat, érdemes megjegyezni, hogy az egyszerű gipszkarton nem használható. Ehhez különleges típusú nedvességálló gipszkarton-zöld lemezek vannak, amelyeket impregnáltunk egy speciális összetételű, amely megvédi az anyagot a gombaképződésektől és a nedvességtől.
A polcok előnyei a GKL-től:

 • Lehetőség van egyéni tervezésű polcok készítésére, a szükséges stílus megszerzésére nincs szükség üzletekben;
 • Választhat bármilyen színt és textúrát, bár bármilyen helyzetben megváltoztathatja a terem kialakítását egyszerűen a polcok újratervezésével;
 • a megfelelően szerelt polcok sok súlyt hordozhatnak;
 • Bármi legyen is az összetett struktúra, annak költsége kicsi lesz;
 • az anyag környezetbarát és ártalmatlan az ember számára;
 • lehetőség van arra, hogy egymástól függetlenül és egyszerűen és gyorsan
 • az anyag rugalmasságának köszönhetően bármilyen alakú struktúrát létrehozhat: törött, félkör alakú, szögletes, derékszögű, alakos, beágyazott.

Az alacsony költség és a könnyű telepítés miatt a gipszkarton népszerűsége az építészek és a hétköznapi emberek körében elterjedtebbé vált, ugyanakkor az összes szabály által létrehozott design nem fog hasonló MDF vagy kartonból készült tárgyakhoz jutni, és a gipszkarton munkája sokkal könnyebb. A teljes gipszkarton létrehozásához a fürdőszobában a következő struktúrát használhatja:

 1. Terv készítése.
 2. Anyagok és eszközök összegyűjtése.
 3. Elvégzése jelölést.
 4. Építsd a keretet.
 5. Facing rendszer.
 6. Befejező.

A folyamatok fenti sorrendje optimális, és lehetővé teszi az építési munkálatok maximális elvégzését. Ezen túlmenően, egy ilyen szerkezet használata lehetővé teszi, hogy minőségi terméket kapjon, amely ellenáll a nehéz terheknek.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű fülkét a fürdőszobában

A tervezés a fürdőszoba nem ismeri fel a kereket. A szobát esztétikával töltheti egyszerű technikák segítségével. Az egyikük - a fülke elhelyezését a fürdőszobában. A falon lévő dekoratív mélyedést törülközők, higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok tárolása alatt lehet venni. Hogyan készítsünk egy fülke szép és megfelelő a belső térben a fürdőszobában - szakértők ajánlom.

Előnyei és hátrányai a fülke a fürdőszobában

A tervezés fő célja - különböző dolgok tárolása. Polcként vagy polcként használják, és helyettesíti az öltözőket, szekrényeket és polcokat. Ön képes lesz elfoglalni a felszabadult tér valami hasznos és funkcionális. A fülke alatt, mint általában, kevés helyet hagy a fürdőszobán vagy a fürdő fölött. 2-3 hornyot gyakran készítenek az egyik falban. Ez komoly helytakarékos.

Stílusosan a rés univerzális, és képes a szinte minden belső koncepcióba illeszkedni. Maga az objektum formája hordozza az antik vagy a klasszicizmus szellemét. A fülke lehetővé teszi, hogy elrejtse a kellemetlen külső kommunikációt a gipszkarton-partíció mögött. A higiéniai termékek helyett például helyet adhat a kedvenc dekorációnak. A fülke létrehozása segít a fürdőszobában szokatlan alakúvá tenni, és fényes ékezeteket hozni a belső térben, amint a képen látható.

Ezeknek a tárgyaknak hátrányai vannak:

 1. A zárható szekrényektől eltérően a rést nem védi meg a portól, cseppektől elhelyezett tárgyak.
 2. A fülke kialakítása olyan problémás feladat, amely anyagokat vásárol, időt vesz igénybe és egy adott eszközzel rendelkezik. Nehéz lesz egy kezdőnek, de egy tapasztalt mester kétféle módon teszi ezt a munkát.
 3. Az ásatások nem lehetnek túl mélyek. Ehhez jelentősen fel kell áldoznia a falat saját dekorációjára. Nagy tételek tárolása ilyen körülmények között nem praktikus.

Figyelem! Mielőtt kiválasztaná a rést, gondolja át a telepítési folyamatot a legkisebb részletekre, mert rendkívül nehéz lesz szétszerelni.

Két fajta résszerkezet létezik:

 • egyetlen falon;
 • ellentétben a teljesítményével.

A második lehetőség az alábbi technikákon keresztül valósul meg:

 • különböző színes tapétákkal, festékekkel vagy más bevonatokkal végzett befejezése;
 • belső LED háttérvilágítás;
 • az élénk színek polcain belül;
 • speciális anyagú rekesznyílással.

Hogyan készítsünk egy rést a gipszkarton fürdőszobájában: előkészítés

Gipszkarton - ez a modern, megfizethető és könnyen feldolgozható anyag. A fürdőszobában nem alkalmas, de csak nedvességálló. Nem alakul ki és rothadás agresszív környezet hatása alatt: a páratartalom és a hőmérséklet változása. A zöld vagy kék védőbevonat könnyen felismerhető.

A munkához a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • fém profilok (állvány és vezető) a keret szereléséhez;
 • csavarokkal ellátott csavarok készítése a profil rögzítéséhez a falhoz;
 • csavarok gipszkarton lemezekhez;
 • perforátor (fúró);
 • csavarhúzó;
 • kalapács;
 • fém ollók;
 • mérőeszközök - mérőszalag, épületszint és sarokvonó.

Mint minden más építési és javítási munka, a fürdőszobában lévő rés kialakítását mérésekkel és rajz készítésével kell elkezdeni. Súlyos rajz készségek ebben az üzletben, amire nincs szüksége:

 • mérési útmutatók: magasság és szélesség;
 • fontolja meg a niche megengedett mélységét, a helyiség térbeli képességein alapulva;
 • Vázlatrajz egy vázlatot, amely jelzi a méréseket.

Gipszkarton fektetése a falra

Miután elvégezte az összes előkészítő mérést és a munkát, folytassa a fal tisztítását. A szükséges helyszínen el kell távolítanod az építőanyagok maradványait, a szennyeződéseket, fel kell mérni a felületet. Vedd fel a vázlatot, a rulettet, a vonalzót és a szintet, és rajzolj a jövőbeli rést a falra. Jelölje meg az útmutatókat és a kötőelemeket.

Tanács. A lézer építési szintje sokkal hatékonyabb, mint egy klasszikus eszköz, légbuborékkal.

Most folytassa a rögzítőelemet a vezetőprofil felületén. A szerelést határozottan kell elvégezni, hogy a munkafolyamatban bármelyik vonal ne térjen el, és ne rontja az egész elképzelést. Profil "fel" a csavarokra, amelyek viszont a tüskékbe vannak szerelve. Miután a vezető szerelt fém profil. A rekeszek távolsága - nem szélesebb, mint 60 cm, és még kevésbé. Ez közvetlenül befolyásolja a szerelvény szilárdságát és tartósságát.

Míg a falat fém bordákkal díszítik, itt az ideje, hogy a vezetékeket és a csöveket egymás között helyezze el. És ezen munkák befejezésekor folytassa a gipszkarton vakolatot:

 1. Az első dolog, amire szükség van a megfelelő formájú és méretű tárgyak vágására. Ebből a célból, egy markert vagy ceruzát, vonja le a rész kontúrját az anyaglapokra.
 2. Óvatosan vágja le a lapot a vonal mentén éles vágóval.
 3. Csatlakoztassa az elemeket a fémprofilhoz. A csavarok közötti lépés körülbelül 10-15 cm.
 4. Különös figyelmet kell fordítani az ízületekre. A látható varratoknak nem szabad úgy lennie, hogy a szerelvény láthatónak tűnhet.

A fürdőszobában egy fülke felépítésének utolsó lépése díszíti. A töltőanyag kiegyenlíti a szabálytalanságokat, és eltávolítja a kisebb hibákat a felületen. Ez a réteg csempével lehet festeni vagy beilleszteni. Használja tovább a dekorációs módszert az Ön ízlésének megfelelően. Semleges vagy világos színek, további textúrázott anyagok, vagy a tartalom helyszínének kiemelése - a lista hosszú. Az egyetlen dolog, amit a tervezők nem javasolnak, hogy egy sötét színű rést helyezzünk a fény felszínére: a kompozíció úgy fog kinézni, mint egy lyuk a falban.

Gipszkarton niche a fürdőszobában - stílusos és funkcionális

Feladta: 2010.10.28 a Wall kategóriában // 0 hozzászólás // Feladta admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fal síkjában lévő nyitott polc nem csak tárolóegységnek tekinthető - kiváló megoldás a dekoratív kiegészítők elhelyezésére az eredeti belső kialakításakor. Hasonlóképpen, egy gipszkarton-fürdőben egy rés, amelyben az arc és a test napi gondozása szépen rendezett, vagy a gyönyörű frottír törölközőt egy halomba rakják, mindkét funkciót szolgálja.

A használati és tervezési lehetőségek jellemzői

A fülke eltér a szokásos polcoktól, bár ugyanaz a célja. Ez nem egy bútor, hanem olyan építészeti elem, amely a falépítés részeként szolgál. Nem helyezhető át más helyre, csak teljesen eltávolíthatja. Annak érdekében, hogy harmonikusan keverje a belső térbe, dekoratív és kényelmes volt, a helyet és a méretet alaposan át kell gondolni.

Az űrlapnak meg kell felelnie a belső stílus jellegének. Egyszerű geometrikus alakok négyzet és téglalap alakjában egyaránt megfelelnek a modern stílusoknak és az ívelt boltíveknek - a klasszikus dizájnhoz és a modern irányokhoz, amelyekben a vonalak kerekségét és simaságát üdvözlik.

A fülke paramétereinek arányosnak kell lenniük a fürdő falai között. A keskeny síkok esetében jobb lenne egy függőleges változat több polccal. Egy széles falon több vízszintes hosszúkás nyílást lehet létrehozni egy közös tengelyen, vagy egymáshoz képest eltolva helyezkedhet el.

Ha megnézed a gipszkarton faszerkezeteinek késztermék-megoldásait a fürdőszobában, észre fogod venni, hogy ezek gyakran megtalálhatók:

 • Közvetlenül a fal melletti hosszú oldal felett
 • A fürdő élén, ha a sarokban van, vagy elválasztja a helyiség többi részétől
 • A partícióban a zuhany elkülönítése
 • A bélés a telepítés a WC a kombinált fürdőszoba
 • A tükör közelében vagy annak mindkét oldalán, a mosogató felett

És ezek a fotók azt mutatják, hogy a vízvezeték szerelvénytől a karosszériáig helyezkednek el. És a személyes higiénia "hasznos dolgai" szó szerint mindig kéznél van.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban "width = 450 "height =" 556 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg 450w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/sz9-243x300.jpg 243w "sizes =" (max-width: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "width =" 620 "height =" 815 "srcset =" "data- srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg 779w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ otdelka-vannoy-komnaty-228x300.jpg 228w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty.jpg 800w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" data-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/1 0 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 427 "height =" 640 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg 427w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Osoboe-oformlenie-komnatyi-200x300.jpg 200w "sizes =" (max- szélesség: 427px) 100vw, 427px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy -komnate_03.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 467 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10 /Nishi-v-vannoy-komnate_03.jpg 467w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy-komnate_03-200x300.jpg 200w "sizes =" (max-szélesség : 467px) 100vw, 467px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg" alt = "fülke a gipszkartonban fürdőszoba" width = "650" height = "479" src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg 650w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ interior-300x221.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 650px) 100vw, 650px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg "alt =" fülke egy gipszkartonban fürdőszoba "width = "674" height = "506" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg 674w, https://remontcap.ru/ wp-tartalom / feltöltések / 2017/10 / 1-675x506-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-174x131.jpg 174w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 674px) 100vw, 674px "/>

Gipszkarton niche a fürdőszobában saját kezűleg

A fotógaléria lehetővé teszi a legjobb kialakítás kiválasztását a fürdőszoba jellemzői alapján. De ahhoz, hogy fordítsa le a gondolat az élet egy kép nem elég - meg kell, hogy egy rajz vagy vázlattal minden méretben. És már ennek alapján számolhatja az anyagok számát, és elkészítheti a munkához szükséges eszközöket.

Anyagok és eszközök

A következő anyagokra van szüksége:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága 12,5 mm (falra és aljára)
 • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága 9 mm, íves boltozat esetén, feltéve, hogy az ilyen marad a fürdőszoba mennyezetének befejezésétől. Ha nem, akkor a szokásos.
 • Mennyezeti profilok UD és CD, ha a fülke a telep vagy fal burkolatában található
 • Az UW és a CW fémprofiljai, ha beépülnek a partícióba
 • Szerelési profilok és rögzítők
 • Perforált sarkok a sarkok megerősítésére
 • alapozás
 • Csiszolóvíz-szigetelés polimer-cementen és szalagon a sarkok lezárására, ha a nyílás a kád felett, a mosdókagyló vagy a zuhanykabin kerületén helyezkedik el
 • Marker Set - Rulett, Vonalzó, Építés Sarok, Szint, Ceruza
 • Ollók fémhez
 • Gipszkarton kés
 • Fúró vagy kalapácsfúró a vezetősín felszereléséhez
 • csavarhúzó
 • Szegélyező gyalu

Gipszkarton rés kialakítása

A keret szerelésének átfogó sorrendje látható a fülkeburkolásnál a rés kialakításánál:

 1. A szint és a vonalzók használata jelzőtábla a mennyezetre a vezetőprofilok rögzítése a szomszédos falak között (figyelembe véve a nyílás mélységét);
 2. Leereszkednek a szomszédos falak mentén a függőlegesre a padlófelületre, megjelölik a padlón, és újra ellenőrizzék, hogy megfelelnek a keret jövőbeli első síkjának szintjével;
 3. Rögzítse a vezetőprofilokat a mennyezeten, a padlón és a szomszédos falakon;
 4. A rack profilok felszerelése nem csak a gipszkarton szerelési lépcsőjének (60 cm), hanem a fülke szélességének figyelembevételével történik. Ha már 60 cm, akkor adj hozzá még egy vagy két profilt. Ha 60 cm-nél szélesebb, akkor egy állvány van elhagyva, és a hiányzó merevítőt ezután kompenzálja a két rácsbe szerelhető profil hossza a réstartóból a mennyezethez és a padlóhoz.
 5. A nyílás keretének rögzítéséhez a falon lévő résszel ellátott jelölések helyének megfelelően;
 6. A nyílászárót a falra szerelik, és a szélességet átadják a padló és a mennyezet vezető profiljának. A metszéspontokon szerelt rack profilok, amelyek meghatározzák a szélességet a rést;
 7. "Átvitel" a nyílás méretét az elülső rack profilokhoz és szerelje fel a fülke külső kontúrjának vízszintes éleit;
 8. A nyílás belső és külső keretét "merevítő bordákkal" lezárják, a profilokat a nyíláson belül lévő polcokkal helyezzük el, és végül a résen lévő rács keretét képezzük.

A burkolat kezdete gipszkarton vágással kezdődik.

 1. Vágja le a hátsó fal méretét és ragasztós habarccsal rögzítse a falra;
 2. Vágja le a munkadarab felső, alsó és oldalsó falát. Fogja meg a széleken a széleit. Csatlakoztassa a munkadarabot a keretréshez;
 3. Húzza át a fal többi részét, erősítse meg a sarokelemeket és a varratokat a lapok között.

Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg " alt = "fülke a gipszkartonban" width = "669" height = "490" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi- iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg 669w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj-300x220.jpg 300w " sizes = "(max-width: 669px) 100vw, 669px" />

Hogyan készítsünk egy rést egy téglafalba

Néha szó szerint vághatsz egy fülkét a falba. De ezt meg kell tenni azzal a feltétellel, hogy a fal tégla vagy építőelem, és nem tartozik a tartószerkezetekhez.

Először is meg kell szüntetni a befejező réteget a falról és "nyitni" a falazott ízületeket.

Ezután a téglafalra dolgoznak a következő sorrendben:

 1. A fülke felső falának magasságában a varratot a régi oldattól megtisztítják. Rendes tégla esetén a varrat vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm, ezért könnyen elvégezhető. A tisztított varrás hossza a niche mindkét oldalán nagyobb legyen, mint 20 cm széles;
 2. Vágás legalább 40 mm-es polccal rendelkező acél sarok méretére;
 3. Töltse meg a varratot egy új megoldással és szó szerint "behúzni" egy sarokba - falvastagsága 3 mm, ez nem igényel nagy erőfeszítést. A felesleges oldat eltávolítása;
 4. A peremén egy sarok alatt a fülkék tisztítják a varratokat a jövő rés aljára, és húzzák ki a téglákat;
 5. A bemélyedés oldalfalait a téglák felével vagy negyedével mérjük, majd egy oldattal bevonjuk;
 6. Húzza át a fülkét belülről gipszkartonra, rögzítse a munkadarabot ragasztóval;
 7. Fogja meg a falat.

Fontos. Az ilyen munkát akár 120 mm-es mélységben is lehet végezni a többsoros falazat vagy a "250 mm" vastagságú kanalakban, függetlenül a falazat jellegétől.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/0041-1024x768.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "szélesség = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041.jpg 1600w "sizes =" (max-szélesség: 620px ) 100vw, 620px "/>

Jobb, ha egy gipszkarton fészket egy komplex vagy redecoration alatt. De ha úgy kívánja, könnyen telepíthető egy meglévő falra - a gipszkarton felszerelése nem igényel "nedves" munkát, és a csempeburkolat nem olyan "piszkos", hogy elrontsa a szomszédos felületek simító anyagait.