Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszobai padló vízszigetelése

A fürdőszoba egyike a legveszedelmesebb szobáknak, egy városi lakásban és egy privát házban. Ezért a padló a fürdőszobában, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, igényelnek kiváló minőségű szigetelést, különben a víz szivárgása a padlólapokon keresztül, a gombák kialakulása, a penész és a szerkezetek fokozatos megsemmisítése lehetséges.

A vízszigetelés típusai

A padló vízszigetelésére szolgáló anyagok:

 • Ragasztás vízszigetelő impregnálással, tekercsekben;
 • Bevonat formájában masztix, valamint paszta, folyadék más alapon;
 • Száraz keverékek vízzel való hígításhoz;
 • Áthatolva a hidrogénvédelmet a beton impregnálására;
 • Hidro barrierek gumi vagy polimer alapon.

A vízszigetelés minden típusának sajátosságai vannak, amelyek meghatározzák alkalmazásuk területét. A fürdőszobákat leggyakrabban bitumen, gumi vagy polimerek alapú anyagok ragasztására vagy bevonására használják.

A padlóburkolási módszer vízszigetelése

Hengerelt anyagok bitumenes alapon, jobb polimerek, erősítő réteg üvegszálas vagy szintetikus anyagok. Lebegnek, felmelegedést igényelnek a telepítés során, és öntapadósak. A fürdőszobában jobb az öntapadó alapozású hengerelt anyagok használata, mivel a lebegő gázok gázégők használatát igénylik, ami nem mindig kényelmes és kivitelezhető a lakásban. Ezenkívül fűtött állapotban erős bitumenes szagot bocsátanak ki, amely hosszú ideig nem veszíti el a fürdőszobát.

Betonpadló-technológia öntapadós tekercs anyagokkal

 1. A padló szintje egyenetlen, így elkerülve a repedéseket, üregeket és dudorokat. A magasságkülönbség legfeljebb 2 cm lehet, ecsettel sweep és vákuum.
 2. A padlóburkolat bitumenes alapozóval van lefedve, hagyja száradni.
 3. Vágja le a tekercs anyagát a padló hosszában, és hagyja, hogy a falak mindegyik oldalán legalább 15-20 cm távolság legyen.

Helyezze a szalagot a padlóra, átfedve őket. A rögzített hengerelt anyagot óvatosan hengerelve szilárd hengerrel légbuborékok eltávolítására és jobban tapadnak. Az ízületeket továbbá tömítőanyaggal kenjük.

 1. Az ízületeknél és a csövek körül a vízszigetelést különösen óvatosan kell elhelyezni. A csöveket további szigeteléssel kell ellátni gumitömítéssel, és a vízszigeteléssel való érintkezés helyét további tömítéssel kell kenni.
 2. A hengerelt anyag tetejére betonból készült esztrichek közvetlenül a fektetés után elkészíthetők, és ezután le lehet helyezni a fedőréteget. Mivel az ilyen padlóburkolat befejeződik leggyakrabban.

Az esztrichelrendezés szükségessége növeli a padlóburkolat vízszigetelésének beillesztési módjának összetettségét, de általában ez a módszer olcsóbb. Ha a fürdőszobában meleg padlót végeznek, és minden esetben legalább 5 cm vastagságú esztrichelőkészítő berendezést kell alkalmazni, a padlót a fürdőszobában vízzáró módszerrel célszerűbb vízszigetelni. Az esztrich erejének növelése érdekében erősítő polipropilén szálat adhat hozzá.

Obmazochnaya vízszigetelő padló

A technológia fejlődésével és a padló vízszigetelésének bevonatának széles választékával való piaci megjelenésével fokozatosan kiszorítja a ragasztást. Különböző összetételű masztix segítségével készül: bitumen-polimer, bitumen-gumi, cement-polimer. A maszk összetétele különböző töltőanyagokat és lágyítószereket tartalmaz, köszönhetően azok rugalmasságának és erősségének növeléséhez. A maszk összetételének töltőanyagai rostok vagy morzsák formájában lehetnek. A legmodernebb masztiók összetétele olyan alkatrészeket is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba és a penész megjelenését.

A legtöbb gyártó ugyanolyan alapon állítja elő a padlóra és a maszkra tapasztalt fokozott tapadást. A vízszigetelés során jobb, ha követi a rágóanyag gyártójának tanácsát, és használja az általa meghatározott alapozót.

Vízszigetelő bevonat alkalmazása a betonpadon

 1. A padló előkészítése a csiszolószilárdság alkalmazása során minimális - elegendő a törmelékrészecskék söpörésére és eltávolítására. A nedves tisztítás nem ajánlott, jobb alaposan vákuumozni a padlót.
 2. A padlóburkolatot egy hengerrel kell lefedni, amíg a felület teljesen nem impregnált. Ha a padló nagy abszorpciót mutat, két vagy akár háromszor is lefed. A polimerek alapú speciális primerek nemcsak javítják a maszk ragasztását, hanem egy kezdeti vízszigetelő réteget is létrehoznak.
 3. A falakkal ellátott sarkokat és csatlakozásokat ragasztószalaggal kell ragasztani. A gumi csöveket csövekre helyezzük, a padlócsatlakozásokat szintén rögzítjük.
 • A gyártó ajánlása szerint hígított maszk. A konzisztenciánál hasonló a meleg műanyag. Könnyen alkalmazható a masztix szilárd hengerrel, kopogtatással és sarkokkal - ecsettel. A vízszigetelés érdekében a falakhoz legalább 20 cm magasságú falazót kell alkalmazni.

Száraz masztix körülbelül egy napig. Ez idő alatt nem tud járni a padlón, valamint megakadályozza, hogy por, nedvesség és idegen tárgyak leesnek rajta. A szárított vízszigetelést bevonattal lehet bevonni - csempe vagy porcelán kő.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában bitumen- vagy cement-polimer bázisú maszternal rendelkező paszta felhasználásával kis vastagságú, tartós és megbízható. Alkalmas azonban csak betonpadlókra. Ha a ház bevonata fából készült, az ilyen vízszigetelés nem elegendő.

Ebben az esetben a kétkomponensű gumialapú kompozíciók segítségével kell alkalmazni. Ezek közvetlenül a folyékony gumi (folyékony gumi) és egy aktivátor, amely szükséges annak megszilárdulása.

A fa bevonatok vízszigetelésének technológiája

 1. A padló alatti fapadló előkészítése bizonyos erőfeszítéseket és költségeket igényel - mivel a gumikeveréknek nem szabad behatolni rajta, különben a fogyasztása drámaian megnő. A talajvázlat szennyeződést, késleltetést, páraáteresztő fóliát és szigetelőlapokat takarít meg. Fűtésként polisztirolhabot használhat, szilárd, sima felületet képez. A lemezek és a rönkök közötti csatlakozások tömítőanyaggal vannak lezárva. Ha ásványi szőnyegeket használnak szigetelőanyagként, akkor vízszintes rétegelt réteg rétegét tetejére kell helyezni.
 • A folyékony gélt egy aktivátorral összekeverik, és gyorsan felhúzza a padlóra egy görgővel, alaposan megkenve a padlót és a falak kopognak.
 • Várakozás a folyékony gumi szárítására és a vízszigetelés minőségének értékelésére - felületének sima és egyenletes legyen. Szükség esetén alkalmazzon egy második réteget.
 • A fedőréteg a szokásos módon készül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hagyományos csemperagasztók gumitömítésekkel való tapadása rendszerint nem elegendő, ezért erősítő hálóval kell felszerelni.

Ez a vízszigetelési módszer nemcsak fa, hanem beton felhasználására is alkalmas. A vízszigetelés minőségével ez a módszer lehetővé teszi, hogy még különösen nedves területeken is alkalmazható legyen, beleértve a medencét és a mosdófürdőket.

Ha a padlót a fenti módszerek bármelyikében használják a fürdőszobában, fontos, hogy tartsa be az anyaggyártó ajánlásait, különösen a bevonat száradási idejének megfelelően. A bevonat vízszigetelésének elégtelen kitettsége a befejező munkálatok befejeződése után repedezéshez vezethet.

Mennyire olcsó a vízszigetelés a fürdőszobában saját kezűleg?

A fürdőszoba a legveszélyesebb hely a házban, javítások nem tartanak sokáig, ha nem használnak speciálisan tervezett építőanyagokat nedvességálló tulajdonságokkal, például csempe. De feltételezzük, hogy a kerámia burkolólapok befejeződése egyáltalán nem teszi lehetővé a vizet, ez hülyeség, mert a folyadék a szabad szemmel nem látható varratok, kötések és repedések beáramlására nyúlik vissza.

Ahhoz, hogy megvédje magát a nedvesség ilyen kellemetlen következményeitől, mint a penész, a nyálkás levegő, szivárgás, vízszűrő eszközre van szüksége. Mielőtt vízszigetelést készítene a fürdőszobában, megtanulja a szervezés különböző módjait, a felhasznált anyagokat és a saját keze technológiáját.

A vízszigetelés típusai

A fürdőszobában vízszigetelés létrehozásának folyamata olyan vízgátló anyag létrehozása olyan anyagból, amely nem teszi lehetővé a víz, amely a padló vagy a falak és a dekoratív bevonat között helyezkedik el. Óvja a nedvességtől minden olyan területet, ahol a víz beléphet. Először is, a padló alatti és körülálló padlóburkolatai, a mosógép, a mosdó, a mosdó és a mosogató melletti falak. Olyan helyek, ahol a nedvesség behatolását valószínűleg "nedves zónáknak" nevezik. Különböző típusú vízszigeteléssel védettek:

 • Okleechnuyu. Ez a típus a szintetikus szövet vagy karton, impregnált bitumen alapú vízszigetelő anyagok, lapok vagy tekercsek használatával kapcsolatos. A magas hőmérséklet hatására a lapokat melegítik, plaszticitást kölcsönöznek, hegesztve vannak a padló vagy a falak felületére. Ez a lehetőség a fürdőszobában kényelmetlen, mivel a beégetés során szükséges gázégő nem szűkös, nem szellőztetett helyeken működik. Nehéz ragasztani a vízkezelést saját kezével;

A padló vízszigetelését a fürdőszobában akkor kell helyesen elvégezni, ha a munka befejezése után ún. "Vízsugárzást" kapunk, amely teljes mértékben lefedi az alapterületet és az izgalmas falakat 20-30 cm magasságig.

Felület előkészítése a vízszigeteléshez

Ha a saját kezével a fürdőszobában vízszigetelést szeretne készíteni, megfelelően fel kell készülnie a védett felületre. Ehhez kövesse az építési szabványoknak megfelelő technológiai rendszert:

 1. Réteg a rétegre, távolítsa el az összes padlóburkolatot a beton alapra, távolítsa el a felületet a falakról;
 2. A törmelék szobájának megtisztítása, a nagy méretű söprés és a por eltávolítása a nedves tisztítással;
 3. A padló állapotának ellenőrzése érdekében minden repedezett jelzést a mélyedések elmélyítésére a nedvességálló cementhabarcs segítségével. Állítsa a padlót minél síkabbra;
 4. Miután a habarcs megszáradt, homokot húzzon azokon a területeken, ahol az összehangolás történt. Ezután speciális alapozót kell alkalmazni. Várja meg, amíg teljesen felszívódik.

Az előkészítő fázis valamennyi elemének gondos végrehajtása növeli a vízszigetelés élettartamát, ezáltal a helyiség friss megjelenését az évek során.

Üvegezés vízszigetelés

Ha a padló vízszigetelése nedvességálló anyaggal ragasztással készül, akkor vízszigetelést, hidraulikus vagy tetőfedő anyagot, gázégőt, éles kést és bitumennel kell ellátni az ízületek tömítésére. Saját kezével a terv szerint be kell illeszteni a beillesztést:

 • Vegyen egy tekercs vízszigetelő anyagot csíkokra a fal méretéhez képest, szemben a fürdőszobában lévő ajtóval, hogy kiigazíthassa őket;
 • Az első szalagot a fal mentén helyezik el, amely a bejárati ajtóval szemben helyezkedik el, és a széleit 2-30 cm-re forgatja. Gázégővel vagy épület hajszárítóval 50 fokos fűtést biztosít, mely során a bitumen felolvad és ragasztja a lapot a padlóhoz;
 • A következő csík ragasztva van az első mögött, egymáson átfedve 15-20 cm-rel, így a fürdőszoba egész területe ragasztva van;
 • A lemezek, a falakkal ellátott ízületek, a sarkok közötti varrások olvadt bitumenhez vannak bevonva, a nedvesség behatolásától védve;
 • A beépített vízszigetelés keményítése után a padlón cementszondát öntünk, és díszítő bevonattal végezzük.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában?

A vízszigetelés a vízben áteresztő anyagok alkalmazása a padlón és a falakon. Ez a fajta javítás a fürdőszobák helyén történik, hogy megakadályozza a gombák, a penész és egyéb "kellemes" jelenlétét a nedves helyiségben. A vízszigetelés megvalósíthatósága nem igényel tárgyalást, mert ha nem történik meg, akkor a párolgás és a kondenzátum idővel behatol a fürdőszobában lévő csempe alá is, ami mind a fenti hatásokat okozza, mind a szoba külső részében, mind a tulajdonosok egészségére nézve. Egy különálló pontot érdemes megemlíteni a befejező anyagok megnövelt élettartamát a fürdőszobában, valamint a lehető legkisebbre csökkenteni a szomszédokkal való esetleges félreértéseket a fedetlen csaptelep, törött cső vagy más balesetek miatt...

Hol van szükség vízszigetelésre?

Mielőtt elvégezné a munkát, először meg kell határoznia az anyag típusának használatát. Alapvetően kétféleképpen vannak felosztva. Az első a festészeti munka, a második - a cukrászati ​​munka.

Bevonóanyagok

Folyékony vagy paszta massza, henger vagy spatula egy szigetelt felületre. Időbe telik a fagyasztás. Pozitív pontok, természetesen, képesek arra, hogy egyenetlen felületeken használják fel, kiváló tapadást érjenek el a felületen, a munka relatív egyszerűségét. A hátrány az, hogy a bevonóanyagok többsége hosszú ideig tart, ha ráadásul töltőanyagot is készítenek rajta.

A legolcsóbb vízszigetelésre szolgáló bevonatok esetében a szokásos bitumen. Figyelembe kell azonban venni az alacsony élettartamát (3-5 év), valamint a felmelegítés szükségességét, mielőtt a felületre 120 ° C-ig kezelne.

Ha megtakarításra van szüksége, speciális lakkokat is használhat. Ezeket több rétegben alkalmazzák, és jó védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Ugyanakkor a hátrány ugyanaz, mint a bitumen törékenysége. 5-6 év után a vízszigetelést újratelepíteni kell.

Egy sokkal jobb, bár drágább megoldás lenne a fejlettebb bitumen alapú anyagok használata. Bitumen-gumi, vagy bitumen-polimer réteg. Sokkal megbízhatóbbak, tartósabbak, és nem szeszélyesek a munkakörülményekre, egészen a nulla fokig.

A cement-polimer masztix a legmagasabb árat és a megfelelő minőséget jelenti. A megjelenésük úgy néz ki, mint egy megolvadt gyurma. Felületek megmunkálásakor csodálatosan behatol a legkisebb lyukakba, lezárja a lyukakat és megbízható kötést alkot, valamint a polimerek, szilikon vagy akril diszperziók tartalmát az alapban garantálja ezeknek az anyagoknak a tartósságát és hatékonyságát.

Ha a mesterek bérbeadása nem a legjobb módja az Ön számára, és saját fürdőszobai vízszigetelést választ, akkor ne felejtsük el, hogy nincs egyetlen recept a keverékek használatára, és figyelmesen olvassa el a használati utasításokat. Tegye fel a szükséges eszközt is. Hidegen vagy ecsettel ellátott folyékony masztix - simítóval vagy spatulával. Ha vastag maszkot használnak, akkor tegye fel egy széles spatulával a felület szintjének meghatározásához.

A feldolgozás a sarkon, vagy a varratkötésből indul. Kívánatos minden felületet feldolgozni, de akkor is, ha csak a padló feldolgozásra kerül, még 20-30 cm-re és a falakon is "mászni" kell. Ne felejtsd el a csövet - fel kell tüntetni a pecséteket, és megkenni mastic.

Bevonóanyagok

Ez alapvetően ugyanaz a bitumen, amelyet poliészter vagy üvegszál erősít. Az ilyen vízszigetelés költségeitől függően olyan anyagok vannak, amelyek polimerek és egyéb adalékanyagokat tartalmaznak. Alkalmazási mód szerint öntapadó és irányított. Az első közönséges matricákként működik, egy védőfóliát eltávolítanak, és a tekercset a kezelt felületen forgatják. Irányítva ugyanazzal a gázégővel felszerelve. A tekercs felnyitja a felületet, hővel kezelik, majd nehéz görgővel kijut.

A ragasztás legnagyobb előnye a tagadhatatlan jövedelmezőség - a bevonó keverék olcsóbb lesz, mint egy pár tekercs kész vízszigetelés. További előny a telepítés sebessége, és nem kell várni, amíg a kezelt felület készen áll a javítási munka következő szakaszának átvételére.

A negatív szempontok közé tartozik elsősorban a bitumen kellemetlen és tartós illata. Ugyanilyen fontos a felszín gondos előkészítése - a tekercseléshez tökéletesen sík és száraz alapra van szükség. Emlékeztetni kell arra is, hogy a végrehajtás pontatlansága megakadályozhatja a felhasznált erőfeszítéseket, ezért a vízszigetelő panelek ragasztását a lehető legnagyobb gondossággal kell elvégezni.

A vízszigetelő munkák fő szakaszai

Az első lépés az előkészítő munka elvégzése. Ezek a következők:

 • Felület előkészítés. A törmelék és a por feldolgozott alapját alaposan meg kell tisztítani. Ha a magasságkülönbség több, mint 2 mm, kiegyenlítő nyakkendő szükséges.
 • Ha a beton, a vakolat elszigetelt, valamint a cementkötés alkalmazása esetén a felületet meg kell nedvesíteni. Ez azért van így, mert ezeknek az anyagoknak a porózus szerkezete van, hogy elkerüljük az oldat korai szárítását.
 • Primer alap. Ez egy kötelező eljárás, ami néha növeli a vízszigetelés tapadásának minőségét a kezelt felületen.
 • A nedvességelnyelő kötéseket egy erősítőszalaggal rögzítjük. Ügyeljen a falak és a padló közötti résre, a padló és a vízvezeték között stb.

A fenti előkészítő munkálatok befejezése után közvetlenül a vízszigetelés alkalmazásához kell mennie, az adott anyag ajánlása szerint.

A fürdőszoba vízszigetelése - milyen anyagokat és hogyan történik?

A lakásokban vagy magánházakban lévő fürdőszobák vízszigetelése olyan esemény, amelyet a padló, a falak és a mennyezet hatékony védelmére használnak a nedvesség káros hatásaitól. Megfelelő alkalmazásával jelentősen megnöveli a helyiség befejezéséhez használt anyagok működési idejét, kiküszöböli a káros baktériumok, gombák és penész megjelenésének és reprodukciójának valószínűségét.

A leírt helyiséget, amelyet különleges működési mód jellemez, nedvességtől védett három közös rendszerben. Azt javasolják, hogy bevonjuk egy speciális szigetelésű réteggel:

 • Kizárólag vízszintes padlófelület, a kötelezően elrendezett kis falak falán.
 • A szoba alapja és a vízvezeték szerelvények, zuhanyzó, mosdó, fürdőszoba (a kék szín az alábbi ábrán) körül elhelyezkedő egységek.
 • Teljesen padló és fal, az utóbbi teljes magasságban történő feldolgozásával.

A mennyezetek legtöbb esetben nem tartoznak semmilyen további kompozícióba, mivel ezek a befejeződésnek vannak kitéve - mesterséges mosogatószerekkel, víztaszító készítményekkel és szerelési feszítőszerkezettel történő festéssel. Az ilyen intézkedések tudatosan kiküszöbölik a kondenzátum és a gőz átfedésének negatív hatásait.

A fürdőszobának a következő módon történő vízszigetelése megköveteli, hogy az összes gyengített terület (a lemezek, blokkok, panelek ízületei) a lehető legmagasabb minőségű legyen. Vegye figyelembe a következőket is:

 • A mosogató közelében lévő falak kevésbé intenzíven vannak kitéve a vízhez, mint a fürdőkád vagy a zuhany közelében. De ezeket a területeket még védeni kell a vízcseppekről.
 • A fürdőt körülvevő szigetelt terület szélessége 0,5-0,6 m-rel meghaladja határait, magassága megegyezik egy betűtípussal rendelkező személy magasságával, zuhanyfej fej fölött.
 • A falak közelében a fülkék a vízi eljárásokat, kívánatos különleges szerkezetek kezelésére a mennyezetig.
 • A padlók nedvességtől védettek az egész területen. A higiéniás terem peremén 0,15 m-es alapterületet készítenek.
 • Minden olyan nyílás, amelyen a csövek és egyéb kommunikáció átment, elkülönülnek.

A fürdőszobák hidegvédelme minden apartmanban és magánházban történik. Különösen körültekintően fából készült lakóépületek és épületek, habosított gázbeton tömbökből áll, amelyek hajlamosak a víz felhalmozódására.

Különféle termékek és készítmények használatosak a testápolók védelmére. Ezek a következők:

 • Pasztos paszta és festékkeverékek. A padlót és a falakat 1-15 mm-es réteggel borítják, nagy víztaszító tulajdonságokkal.
 • Injektumok és impregnálás, amelyek módosíthatják az építőanyagok szerkezetét, és jó nedvességgel szembeni ellenállást biztosítanak.
 • Az esztrichek (homok-cement) és a megerősítő szálas polimer elemek betöltése.
 • Rugalmas (ragasztott vagy beépített) termékek, amelyek védőburkolatot képeznek.
 • Vízszigetelő vakolatok. Egyidejűleg falak és mennyezetek kiegyenlítésére használják őket.
 • Sprayált vegyületek.
 • Lemezek és panelek víztaszító burkolatok felszereléséhez.

A fürdőszobákban a védőburkolatot legtöbbször vakolat és bevonóanyagok oldják meg. Egyes mesterek behatoló vegyületekkel dolgoznak. De a telepítéshez szakmai készségekre van szükség. Ezért az ilyen kompozíciók nem igényelnek házi kézműveseket.

Különleges filmek egyre népszerűbbek. Igazán a saját kezükön feküdnek a padlón, és magas színvonalú hidrogénvédelmet kapnak. De az ilyen termékek ára igen magas. Még nem rendelkeznek széles körű elosztással.

A szakértők azt javasolják, hogy ilyen vízszigetelőket használjanak olyan esetekben, amikor egy betonhabarcsot terveznek a fürdőszobában, és kerámia burkolatokat építenek rá. A kezelt padlón varrat nélküli réteget hoznak létre, amely védi az alap vizet. Alatta érti:

 • A leggyakrabban előállított bitumen, akril, gumi keverékek paszták és masztiók formájában a leggyakoribb készítmények, amelyekben módosulnak a toxicitás, módosítják a rugalmasságot és az erőmódosítókat. Ezeket a vegyületeket a padlók kezelésére használják.
 • Vékony film bevonatot képező festékelegyek. Ezek közé tartoznak a víztaszító lakkok és faanyagok, folyékony üvegek és bitumen festékek. Ezek alkalmasak a vízszintes és függőleges felületek hidrogénvédelmének megszervezésére.
 • Speciális cement alapú paszta. Az ilyen készítmények a hagyományos esztrich helyett alkalmazhatók, ami felgyorsítja a padlószintezés és a párnák egyidejű nedvességszigetelését.

Az akril és a bitumen maszkírokat ragasztóként használják, amelyet később felszerelnek lapos vagy tekercses kivitelben. Ebben az esetben a durva bázist gondosan elkészítik. A lehető legszintesebbnek kell lennie (a megengedett magasságkülönbség a négyzetméter területre 1,5-2 mm).

Bármely öntanított mester képes a helyes kézzel merülő vízsugár megtételére. A védőbevonat alkalmazásának technológiája egyszerű. Az alapot olajfoltoktól, színezékekből, törmelékektől és portól eltávolítják. A felszínen meglévő kis repedéseket javítani kell (betöltve cementtel, tisztítva).

A szomszédos panelek, építőelemek, táblák és a falak közötti összekötő területek közötti összes csatlakozás 20 mm vastag. A zsírtalanított stroboszkóp.

Egy vízálló öntapadó zsinór kerül a kezelt mélyedésekbe. Ehelyett sokan speciális szilikon keveréket használnak. Az adagoló fúvókákba van csomagolva. Nagyon kényelmes az ilyen tartály használata.

Felszerelt tömítőszalag. Az oldószerre vagy a maszkírozásra van rögzítve. Ezután a felületet polimer keverékkel vonjuk be. A bevonatot gipszel kell szintetizálni és beton esztrichre kell önteni.

A fürdőszobai vízszigetelésre vonatkozó védőanyag lemezek és tekercsek formájában áll rendelkezésre. Ragasztották speciális összetétel vagy polimer masztix segítségével (mindez a gyártó ajánlásaitól függ), vagy olvasztott (előmelegített gázégővel) a hordozóra.

A leírt csoport leghíresebb képviselői az aszfaltgyanták és a tetőszerkezet. De most ritkán használják őket. Az építési piacról a modern típusú hengertermékek és a kúpos membránok helyébe lépnek. Az utolsók pótolhatatlanok a higiénikus helyiségekhez, falfalakkal, padlóval. Nem engedik a nedvességet a helyiségbe, és ezzel egyidejűleg ne zavarják a kijövő gőzt.

Az utolsó generációs falak és padlók ragasztására szolgáló anyagok üvegszálerősítésű poliészter, üvegszálas alapú rugalmas többrétegű bevonatok. Mindkét oldalon polimer oldatokkal és kötőanyagokkal dolgoznak, amelyek megkönnyítik a telepítés folyamatát. A szigetelés tetején műanyag burkolat borítja.

A ragasztott (beépített) termékek legfontosabb előnye megfizethető költség. Hátrányaik a következők:

 • a hengerelt anyag gondos felkészítése és elővágása;
 • a vízszigetelő munkák bonyolultsága;
 • nagy a károsodás veszélye az anyagnak a vágás és a halmozás során.

A beillesztés szakaszokban történik. A felszerelés előtt érdemes elérni az alapréteg maximális síkosságát, eltávolítani az összes szennyeződést, és kétszer bevonni egy alapozóval. Ezután a műveletek sorrendje a következő:

 • Gyártott vágóanyag.
 • A levágott darabokat egy ideig (18-24 óra) bontják a fürdőszobában az akklimatizációhoz.
 • Az első szalagot lefektetik (bárhol az otthoni kézműves számára is alkalmas). Szélei bevonattal vannak bevonva.
 • A leválasztó második részét lefektetik - kötelező átfedés esetén 15-20 cm.
 • Minden későbbi üres helyezés hasonlóan történik.
 • Ragasztást vagy masztixot kell alkalmazni a kész (teljesen bélelt) felületen. A második réteg víztaszító gát fel van szerelve a tetejére (szigorúan az első).

Ha a szigetelés ragasztva van a padlóhoz, akkor a falakkal való érintkezés területén hagyja el a 10-15 cm-es távolságot az oldalak szervezéséhez. Amikor feldolgozza a védőanyag szalag függőleges alapjait alulról felfelé.

Fontos pont. A kiváló minőségű vízszigeteléshez 2-5 rétegű fektetés szükséges. Legtöbbjük a padlóburkolatok védelme alatt áll.

Nátrium- és kálium-vizes oldat - népszerű módja a fürdőszobának a nedvességtől való védelmére. Ezt a készítményt folyadékként (JS) nevezik. Nem hoz létre filmet az alapon, hanem behatol a felületen lévő mini-kapillárisokba, kristályosodik és megbízható akadályt képez.

A leírt készítmény horizontális és függőleges szerkezetekhez alkalmas. Alkalmazásának folyamata elemi:

 • Az alap törlődik. A réseket és a dudorokat eltávolítják.
 • A padlót (falakat) zsírtalanítják. Antiszeptikus feldolgozás.
 • A folyékony üveg a festékhenger használatával felszínre kerül. Permetezhető (függőleges alap), vagy csak öntse a kompozíciót (vízszintes).

Általában a JS-t két rétegben alkalmazzák. A bevonat második rétegét egy másik anyaggal (bitumen, olvadt gumi) szabad elkészíteni.

Készülék vízszigetelés a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszobai vízszigetelés kényszerítő eljárás, amely számos bajból segít megmenteni a szobát. Először is, védelmet nyújt a szomszédok esetleges áradása. Másodszor, a megnövekedett páratartalom elpusztítja az összes felületet, de ez elkerülhető, ha a védőréteget időben alkalmazzák.

Anyagtípusok

A vízszigetelő réteg alkalmazása lehetővé teszi a helyiség működési tulajdonságainak javítását. Ez hihetetlennek tűnik, de lehetővé teszi, hogy elkerülje a szivárgás szomorú következményeit. Bár természetesen meg kell értened, hogy nem lesz képes teljes mértékben megtartani a vizet, ha áttörést tapasztalnak a kommunikációban.

Most számos különböző anyagot talál, amelyek lehetővé teszik a helyiség megbízható hidroprotekcióját. Megkülönböztethetünk a következőket:

 1. Csomagoló termékek. Hengerelt vagy filmes anyagok. Különbségek vannak abban is, ahogyan vannak elhelyezve: egyesek előfűtést igényelnek, mások pedig a felület felszínét.
 2. Bevonóanyagok. Ezek közé tartoznak a bitumenen és különböző polimereken alapuló csövek. Megjelenésükben különbözhetnek (por, paszta).
 3. Folyékony készítmények. Ezek a legnépszerűbbek. Ezek könnyen alkalmazhatók mindenféle felületre - falra, mennyezetre, padlóra.
Folyékony vízszigetelés

A folyékony vízszigetelés két fő típusa létezik:

 • Folyékony üveg. Ez egy speciális megoldás (kálium + nátrium). Nagyon kényelmes, mert áthatol számos póruson. Ezáltal teljesen eltömődve őket. Ez nem olyan film, amely könnyen megsérülhet. Vagyis ez a vízszigetelés belső védőréteget képez, ami nagyon hatásos.
 • Folyékony gumi. Ez egy bitumen emulzió, amelyet előzetesen vízzel hígítanak. Úgy tűnik, fekete anyag éles szagú. Kiváló padló és fal kezeléshez. A jó felszívódás mellett a felső védőréteg is.

A védőréteg létrehozásának lépései

A do-it-yourself fürdőszobai vízszigetelés nem az egész dekoráció legnehezebb fázisa. Fontos azonban megismerni a munka sorrendjét, csak akkor lesz képes elérni a legmagasabb minõséget.

 1. Az első réteg egy primer.
 2. Ezután a kiválasztott vízszigetelő anyagot kell alkalmazni.
 3. Ezután egy esztrich készül.
 4. A végleges beállítás megtörténik, és a dekoratív réteget helyezzük.

A vízszigetelés eloszlására bizonyos szabályok vannak:

 • A legfontosabb, hogy alaposan alkalmazzák a padló védelmét. Ugyanakkor legalább 10 centiméterre kell mennie a falra. Ez a réteg a legcélszerűbb. Nem kell kímélni az anyagot és megmenteni a minőségét.
 • A vízszigetelést is feltétlenül a fürdő vagy zuhanyzó peremén kell elhelyezni.
 • Óvatosan promazryvatsya helyeken, ahol a kommunikáció zajlik.
 • Külön figyelmet fordítanak más vízvezeték szerelvényekre. Nyilvánvaló, hogy a védőrétegnek el kell érnie egy tartályt, mosogatót, mosógépet.
A vízszigetelés elosztási terve a fürdőszobában

Természetesen jobb egy ilyen réteget létrehozni minden felületen, de ezeknek a helyeknek különleges figyelmet kell fordítani.

Vízszigetelés

Minden munkában vannak olyan szakaszok, melyek betartása kötelező. És az első szakasz, mint rendesen, az előkészítő tevékenységek.

edzés

 1. Eltávolítja mindazt, ami zavarja a munkát. Vagyis, ha a manipulációkat egy régi házban végezzük, akkor minden korábbi bevonatot teljesen eltávolítunk, és amennyire csak lehetséges, eltávolítjuk a régi vízszigetelést.
 2. Ha szükséges, cseréljen csöveket és szennyvizet.

Tipp Jobb lesz elhalasztani a kommunikációnak az utolsó előtti szakaszba való beillesztését. De előre, hogy meghatározza a helyét az összes vízvezeték.

 • Szakaszok alapozása. A mai napig vannak alapozó készítmények, amelyek szintén vízvédelemmel rendelkeznek.
 • A vízszigetelő anyagot alapozóval kezelt hordozóra kell helyezni.

  Tipp A falak és a mennyezetek a lehető legjobban védettek a nedvességtől cement-homok keverék alkalmazásával. A védő alapozóval kombinálva a kívánt hatást biztosítja. A befejeződés végső lépése egy befejező kitt keverék alkalmazása, amely magában foglalja a vízmegtartó komponenseket is.

  Védő réteg létrehozása

  Használjon folyadék vízszigetelést

  Ez az anyag kényelmes, mivel nem olyan ízületeket képez, amelyek ilyen célra nemkívánatosak. Ezen kívül védi nemcsak a nedvesség káros hatásait, hanem megakadályozza a penész és gombák megjelenését.

  Folyékony vízszigetelés alkalmazása festéssel

  Háromféleképpen alkalmazható:

  • Permetezéssel. Ehhez használjon speciális eszközt - a szórópisztolyt a kívánt fúvókákkal. Ezzel a módszerrel gyorsan kezelheti a nagy területeket. Vannak hátrányai is - a réteg vastagságát nem lehet ellenőrizni.
  • Festési. A legnépszerűbb módja. Szerszámként ecsettel és görgővel. Rengeteg időt vesz igénybe.
  • Öntéssel. A kitöltési technológia nagyon egyszerű, de csak a padlóra alkalmazható. Kényelmes abban, hogy a kompozíció behatol a apró repedésekbe, teljesen eltömve őket.

  Tipp A folyékony vízszigetelő eszköz a legegyszerűbb és legmagasabb minőségű. A réteg élettartama harminc évig tart. A fürdőszobai vízszigetelés folyékony anyagok segítségével nem lesz nehéz.

  Obmazochnaya vízszigetelés

  Mielőtt ilyen vegyületekkel dolgozna, elő kell készíteni őket. Ehhez gondosan kövesse az egyes gyártók utasításait.

  • Megfelelően kell elhelyezni egy ilyen réteget, kezdve a sarkokkal.
  • Ezután figyelmet fordítanak a fal és a padló között. Ezeken a helyeken jobb, ha külön hermetikus szalagot is használ.
  • Most elhelyezheti a fő réteget. A spatula jól működik ehhez. A réteg legyen sima, vastagsága legfeljebb 1,5 mm.
  • A rétegek száma 2-5 lehet. Ezeket csak az előzőek teljes száradása után alkalmazzák.
  • Működés közben nem lehet véletlen. És meg kell védenie a szárító felületet a portól és a piszoktól.
  Obmazochnaya vízszigetelés

  Tekercsanyagok elhelyezése

  A megfelelő vízszigetelés a fürdéshez ilyen anyagokkal mérésekkel és jelölésekkel kezdődik. Az a tény, hogy a tekercs- és filmtermékeket nem szabad szabadon alkalmazni, mint más típusokat. A felhordás előtt meg kell mérni a szükséges méreteket, amelyeket használni fognak.

  Figyelem! Ezekben az anyagokban nem ajánlott a fürdőszobában dolgozni. Jobb, ha más fajokkal együtt használjuk őket.

  A tekercs vízszigetelése

  • Jobb, ha az elhelyezett szalagokat égővel felmelegíti, de gondosan kell dolgoznia. A magas hőmérséklet begyújtást okozhat.
  • Ha az anyag öntapadós, akkor alaposabban fel kell készíteni a felületet. A jobb ragasztás érdekében többször kell sétálnod a rögzített szalag mentén. Amikor falakkal dolgozik, ehhez görgőt használnak.
  • Minden szalag átfedi egymást.
  • Miután a szalagok elérték a helyüket, jobb lesz, ha a jelölést bitumen maszkírozással hagyja el. Ismét figyelmet kell fordítani a padló és a falak ízületeire.

  Munka a mennyezetgel

  A mennyezet vízszigetelése a fürdőszobában is szükséges. Eszköze nem különbözik a falak feldolgozásától. De nem minden anyag fog tenni. Jobb, ha előnyben részesítjük a folyékony készítményeket. Sokkal könnyebb lesz velük dolgozni.

  Folyékony vízszigetelés alkalmazása porlasztópisztollyal

  Végső szakasz

  A vízszigetelés rétegének felhelyezése után megkezdheti az esztrich kitöltését. Jobb, ha ez egy polimer adalékanyagokkal készült cementkeverék alapján történik. Már a választott dekoratív réteg elhelyezése után.

  Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - ez sok mindenre vonatkozik, de valójában nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnhet. Az anyagok, eszközök és technikák sokasága valóban minőségi védelmet nyújt.

  Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - a munkamenetek

  A fürdőszoba a legveszedelmesebb szoba a lakásban, és elkerülése érdekében a különböző gondok, meg kell felszerelni a vízszigetelés a szoba. A fürdőhely befejezésekor ez a munkafázis több okból is szükséges: a szomszédok véletlen áradásának lehetősége kizárt, például ha a kommunikációs rendszer meghibásodik, a megnövekedett páratartalom nem fogja elpusztítani az anyagot, amelyből a szerkezet készült.

  A szigetelőanyagok típusai

  A fürdőszobában vízszigetelő réteg szükséges, és a bevonat minősége az anyag típusától és helyes alkalmazásától függ. Ma már az építőanyagok piacán különféle szigetelőanyagokat kínálunk. Ki tudja emelni a legnépszerűbb:

  • Ragasztott szigetelés - tekercsben vagy film formájában értékesítve különböznek a telepítés módjától: az első megjelenést fel kell melegíteni, mielőtt lefektetik, a második pedig hő hatására felszíni felszíni.
  • A bevonóanyag - por vagy paszta formájában polimerek, bitumen vagy masztix alapúak.
  • A folyékony szigetelés az egyik legnépszerűbb. Könnyű fedezni nemcsak a padlót, hanem a mennyezetet falakkal is. Kétféle folyadékszigetelés létezik:
   • A folyékony üveg kálium-nátrium-oldat. Ez az anyag nem alkot filmeket, mélyen behatol a felületbe, megbízhatóan lezárja a repedéseket és pórusokat, ezáltal a legvédelmesebb réteget képezve, amely hatékonyan véd a nedvesség behatolásától.
   • Vízzel hígított folyékony bitumen - emulzió. Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy amikor a felületre kerül, nem csak a védő réteg alakul ki mély behatolás miatt, hanem egy erős film a felületen.

  Hogyan kell megfelelően felszerelni a vízszigetelést?

  Ebben a folyamatban nincs semmi nehézség, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában - ez megtehető a saját kezével. Elég, hogy megtudja, milyen sorrendben kell a telepítést végrehajtani, és az eredmény kielégítő lesz.

  Minden munkának felületi előkészítéssel kell kezdődnie. Ha a fürdőszobában nincs új épület, akkor minden régi bevonatot el kell távolítania, vagyis a falakat és a padlót betonra kell tisztítani. És csak utána kezdődik a munka a szobának elszigeteltségével kapcsolatban, amely szakaszokban történik:

  • felszíni alapozás;
  • vízszigetelő réteg, az Ön által kedvelt anyag;
  • esztrich elrendezése;
  • a felület kiegyenlítése, ha szükséges;
  • végleges díszítő bevonat.

  A vízszigetelést bizonyos szabályok szerint osztják szét:

  • úgy a legalapvetőbb, az anyag felhordása a felületre. Ha a vízszigetelés csak a padlón történik, akkor a falakon legalább 15 cm-re kell haladnia. Nem kell anyagot kímélni, és nem kell megtakarítani minőségét. A lényeg az, hogy a réteg egyenletes, szünetek nélkül.
  • A fürdő vagy a zuhany teljes körzetét alaposan meg kell dolgozni.
  • Hagyja a felületet a kommunikáció területén.
  • Szükség van a falak szigetelésére olyan helyeken, ahol egészségügyi berendezések vannak felszerelve, például a WC-tartály szintjének a szigetelésen, valamint a mosógép telepítési helyén kell lennie.

  Célszerű az egész fürdőszobát elszigetelni, beleértve a mennyezetet is, de ha nincs idő erre. Nincs pénz, akkor különös figyelmet fordítanak a padlóra és a vízvezeték szerelésére.

  Vízszigetelés telepítése

  Tehát, ahogy korábban írták, a szoba minden feleslegessé válik, beleértve a régi burkolatokat. Ha a bontási folyamat során kiderült, hogy a kommunikációs rendszer csövei sajnálatos állapotban vannak, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni.

  Szétszerelés közben is elegendően nagy repedések nyílthatók az alapfelületen, amelyet fel kell tölteni építési habtal, amelyet a szárítás után a padló vagy a fal szintjére kell vágni.

  A kommunikáció fektetése jobb, ha később távozik. Ebben a szakaszban, a rajz a helyét vízvezeték szerelvények.

  A felület előidézésének szakasza kötelező, mivel a tapadás növeli, és emellett néhány mély penetrációs alapozó további hidrogénvédelmet biztosít.

  Védő réteg folyadékszigetelt

  Az anyag nagyon kényelmes, a felületen lapos, anélkül, hogy varrás keletkezne, ami nem lényegtelen. Ezenkívül nem csak elszigeteli a szobát, hanem megvédi a gomba és a penész megjelenésétől.

  Alkalmazza az anyagot 3 módon:

  • Spray permetezővel a kívánt méretű fúvókákkal. Ezt a módszert csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol a kezelt felület nagy területen van. Ennek a módszernek a hátránya tekinthető a szigetelőréteg vastagságának szabályozására való képtelenségnek.
  • Színezés - a legnépszerűbb módja. Rengeteg időt vesz igénybe, amelyet a teljes felületen egy görgővel lehet csökkenteni, és ecsettel csak a sarkokat kell feldolgozni.
  • Töltés - egyszerű és hatékony technológia. Csak vízszintes felületekre alkalmazható, de a kompozíció jól behatol a pórusokba és repedésekbe, jól eltömve őket.

  A szakemberek szerint a folyékony vízszigetelés a legmagasabb minőségű és legegyszerűbb módja annak, hogy a helyiség nedvességtől védjen. Ez a bevonat több mint 30 év, és nem összetett folyamat.

  A bevonó anyag

  Ezek a vegyületek előkészítést igényelnek az alkalmazás előtt. Ezt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően végezzük, melyet szigorúan be kell tartani.

  Szerelési technológia:

  • Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezésének megkezdése szükséges a sarkokból.
  • Különös figyelmet fordítanak a padló és a fal közötti kötésekre. A szakemberek javasolják, hogy ragasztják be ezeket a helyeket speciális szigetelőszalaggal a szigetelés alkalmazása előtt.
  • Csak azután, hogy ez a két szakasz megkezdi az alapréteg alkalmazását, amely spatulával van felszerelve. Elég, ha a vízszigetelő anyagot a padlóra öntjük, és másfél milliméter vastagsággal átlapoljuk az egész felületen.
  • A rétegeknek többnek, de nem kevesebbnek kell lennie. Minden további réteget az előző szárítása után készítenek.
  • Az ilyen vízszigetelés a telepítési szakaszban fél a rajzolatoktól, ezért gondoskodni kell a távollétükről, mert ez nem piszkálja a felületet.

  A bevonat vízszigetelés rétegeinek száma ötre növelhető, ha sürgős szükség van erre, például a gyermekek laknak egy lakásban, és nagy a valószínűsége annak, hogy a szomszédok elárasztják.

  A tekercsszigetelés telepítése

  A legnehezebb telepíteni az anyagot, bár meglehetősen olcsó. A fektetés megkezdése előtt meg kell mérni a szobát és meg kell jelölni. Ez rendben történik. A megfelelő mennyiségű anyag levágása a tekercsből, könnyebb padlóburkolat kialakítása egy kis fürdőszobában. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy sok tekercs anyag fűtést igényel a telepítés során.

  Telepítési tippek:

  • A szigetelőszalagok felmelegítése minőségi szempontból csak hőfúvó vagy fúvókásó segítségével végezhető, csak rendkívüli óvatossággal kell dolgoznia. A meztelen láng és a hő meggyújtja az anyagot.
  • Öntapadó anyag használata esetén a felületet nagyon óvatosan készítik el. A fektetett szalagot a gumihengerrel jól kell tekerni a buborékok kizárásához. A falak jól fel vannak gördítve, ha hasonló szigetelést alkalmaznak.
  • A szalag halmozott átfedése 5 centiméterrel.
  • Amint az összes anyagot felszínre helyezzük, az ízületeket jól bevonják bitumennel vagy speciális masztixal.

  Hátrányok az ilyen típusú szigetelést fürdőszobák egy lakást:

  • a tekercsszigetelés lefektetése előtt a felületet ki kell egyenlíteni, mivel a szabálytalanságok eltérése nem haladhatja meg a két millimétert;
  • A feldolgozás előtt alaposan meg kell szárítani a felületet, mivel a szigetelés egyszerűen nem tapadhat nedves helyen;
  • a bitumen szaga, amely nem csak maró és éles, hanem mérgező is, ezért a lakóépületben történő használata nagyon nemkívánatos.

  A szakértők nem javasolják, hogy az anyagot a fürdőszobába rakják. Általánosan használják más típusú szigeteléssel is.

  Hogyan szigeteljük a mennyezeteket?

  Bár ezek közül sokan elhanyagolják, de a fürdőben lévő mennyezetek szigetelésére van szükség, ez megóvja a váratlan áradástól a szomszédok tetejétől. Ez a folyamat nem különbözik a teljes helyiség vízszigetelésétől, kivéve, hogy nem minden anyag fog működni, és a munka munkaigényes lesz. Adjon előnyben a folyékony anyagokat vagy a bevonatot, könnyebb lesz velük dolgozni ebben a helyzetben.

  Kívánatos a mennyezet és a falak közötti szigetelőszalaggal való összekötés sarkát ragasztani, majd csak a szigetelő összetételt alkalmazni.

  A primer alapú indukált mész-cement gipsz, a felhordás és szárítás után kiváló vízszigetelő réteg a falakon és a mennyezeten.

  Az utolsó szakasz

  Miután elkészült a vízszigetelő réteg, elkezdheti tölteni az esztrichet. Jobb, ha a keveréket vásárolják a boltban (a tartomány ma már elég nagy). De ha úgy döntesz, hogy mindent magad csinálsz, akkor az esztrichnek cementnek kell lennie, és kis homokot kell hozzáadnia. Az esztrich szárazon lesz, a rétegtől függően a hét folyamán, és csak utána lesz lehetséges a bevonatot felhúzni.

  Végezetül

  Sokan félnek a vízszigetelést a fürdőszobában önmagukban, de ahogy láthatja, a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolják. Abban a pillanatban, az anyag és az eszközök bőségének enyhítette a szigetelőréteg felépítésének folyamatát, amely gyorsan és pontosan lefektetheti magát, anélkül, hogy szakembergárdát vonzana.

  Fürdőszobai vízszigetelés

  Senki sem vitatja azzal, hogy a fürdőszobában a páratartalom magasra emelkedik. Ez a helyiségek javítását teszi lehetővé. Használjon egyszerű anyagokat, amelyek félnek a nedvességtől, lehetetlen. Kiderült, hogy a díszítés kerámia burkolólapokat és egyéb nedvességálló anyagokat használ.

  Ezenkívül különös figyelmet fordítanak a vízszigetelésre. Ha ezt nem végzi el, biztos lehet benne, hogy minden anyag hamarosan romlik.

  Vannak különböző módszerek, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában. Mindannyian jó, és valamilyen módon használják. Megismerjük őket, és részletesebben megvizsgáljuk az egyiket - vízszigetelés masztixokkal. Meg fogja tanulni, hogyan történik a munka szakaszokban.

  Típusú vízszigetelő fürdőszoba padló

  Először is szeretném megismerni a főbb lehetőségeket a padló vízszigetelésére a fürdőszobában. Rengeteg van, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Miután megfontoltuk őket, megérthetjük a velük való együttmûködés elveit, és megérthetjük, miért kényelmes a maszti- kus vízszigetelés.

  A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése a következő típusú, az alkalmazás típusától eltérő:

  1. Obmazochnaya vízszigetelés.
  2. Impregnáló vízszigetelés.
  3. Öntött vízszigetelés.
  4. Vízszigetelés vakolás.

  Nem mondhatjuk, hogy valamilyen módon jobb, és valamivel rosszabb, még a szakértők is vitatják ezt. Mindez arra a tényre derül fénybe, hogy a választás különböző tényezőkön alapul, mint például a felület sajátossága, a munka időzítése stb. És ha bizonyos esetekben jó az öntött vízszigetelés használata, akkor a vakolat talán nem megfelelő.

  Mindazonáltal megjegyezzük, hogy normál körülmények között a legegyszerűbb a bevonat típusának vízszigetelése. Mind a felület előkészítése, mind maga a folyamat meglehetősen egyszerű. Csak megfelelő eszközöket és anyagokat kell vásárolnod. Lássuk, hogyan kell a fürdőszobát vízálló vízzel masztirozni, és mi szükséges a munka befejezéséhez.

  A bevonóanyagok jellemzői

  Azok, akik nem ismerik ezt a fürdőszobai befejezés módját, csak a név elolvasásával tudják meghozni a megfelelő következtetést az alkalmazás technikájáról. És az igazság az, hogy minden munkához tartozik, hogy az anyagot a padlóra és más felületekre alkalmazzák.

  Csak azt kell meghatározni, hogy pontosan milyen mesterek használják vakolatként. Ezek meglehetősen egyszerű anyagok, amelyek könnyen kezelhetők. Még a kezdők is megbirkózhatnak a feladattal. Az alábbiakban felsoroljuk a bevonási műveletek összetételét:

  • vízalapú akril;
  • cement-polimer készítmények;
  • bitumenes gumi;
  • polimer anyagok;
  • bitumen-polimer;
  • bitumenes maszk.

  Választhat, mi. Minden egyes kompozíció egyedülálló és saját tulajdonságokkal rendelkezik. Leggyakrabban a munka során bitumen-maszkot vagy alapanyagokat használnak. Szerves oldószerek és egyéb töltőanyagok, pl. Lágyítók, morzsa gumi vagy latex adalékanyagokkal készülnek. Ez még rugalmasabbá teszi a habarcsot, ami azt jelenti, hogy könnyű és kényelmes alkalmazni.

  Bár az anyagnak vannak olyan hátrányai is, amelyeket fontolóra kell venni a bitumen maszkolással végzett munka során:

  1. Erős hőmérsékletkülönbség esetén a felület repedéseket és forgácsokat okozhat.
  2. Biológiai korrózió lehetséges.
  3. Ha a fürdőszobában vízálló, akkor kellemetlen szagot okozhat.

  Ezek a hibák azonban nem akadályozzák meg a felhasználókat. Nem csoda, hogy a bitumen maszk olyan népszerű a vízszigetelő munkákban. Teljesen kifogásolja feladatát, alacsony költséggel, könnyen alkalmazható és képes javítani javítás nélkül 5-6 évig.

  Ha polimer anyagokról beszélünk, akkor gyakorlatilag nincsenek negatív tulajdonságaik. Nagyon gyakran használják a fürdőhöz használt szilikon tömítőanyagot. Könnyen alkalmazható az anyag, mind a padlóra, mind a fal egyik oldalára kerül. A szilikon bevonatok kicsit drágábbak, de a hőmérsékleti ingadozások előtt kiváló tartóssággal rendelkeznek, szagtalanok és hosszabbak. Igen, és fő feladatuk egy bumm.

  Ha az anyagfogyasztásról beszélünk, ez a jelző a csomagoláson van feltüntetve. Számos tényezőtől függ, beleértve a felület minőségét a fürdőszobában, a vastagságot és a rétegek számát. Hogyan van a vízszigetelés a fürdőszobában ezekkel az anyagokkal?

  Vízszigetelő bevonat típusának szakaszos alkalmazása: előkészítés

  A munka meglehetősen egyszerű, és még a kezdő is megbirkózik vele, aki úgy döntött, hogy a saját munkáját végzi. Csak az utasítások felülvizsgálata, számos előkészítő munka elvégzése, mindent meg kell vásárolni, és meg kell kezdeni az ajánlások betartását. Fontos feltétel, hogy mindent szépen és lassan tegyenek meg.

  Kezdjük az előkészítő munkával. Először meg kell menni a boltba, és elegendő mennyiségű bevonat vízszigetelést kell vásárolnia. Ez lehet vagy bitumen masztix, vagy szilikon vagy más tömítőanyag. De ez előtt fontos a kiszámított összeg kiszámítása. Egyszerűvé tegyük, ismerjük a masztix fogyasztását 1 m 2 -en (a csomagon feltüntetett), valamint a fürdőszoba területét is. Ezen mutatók alapján vásárolt anyagot.

  Itt van egy másik árnyalat - a bevonóanyagok két állapotban adhatók el: száraz és folyékony. És ha a folyadék készen áll a felület közvetlen alkalmazására, akkor a szárazakat folyékony állapotba kell hozni.

  Ezt könnyű elvégezni, mint minden csomag esetében, a gyártók részletes utasításokat adnak meg. Mindössze annyit kell követni. Általában mindent le kell engedni a keverékhez való víz hozzáadása és a tartály keverő keverésével. A kompozíciót homogén állapotba kell hozni. És a konzisztencia hasonlít a vastag tejfolt vagy a tészta. Ezután a keverék könnyen felvihető a felületre.

  És ha megvásárolt egy kész bitumen maszkot, akkor kihagyhatja ezt a lépést, és azonnal elkezdheti a felület előkészítését. Mit tartalmaz ez itt? A munka is egyszerű. Mindent el kell távolítanod a fürdőszobából (ha van valami ott), vegyél le mindent a padlóról, és tisztítsa meg.

  Óvatosan végezzük a munkákat, töröljük az összes szennyezést a beton felületéről. Nincs por és nagy törmelék. Használhatsz egy seprűt, vagy hatékonyabban, porszívót. Mindent eltávolít a felületről, és készen áll a további manipulációkra.

  A következő feladat az, hogy eltávolítsák a zsíros foltokat, amelyek felszívódhatnak a felületre, vagy festékmaradványokat. Szükségünk van a tiszta beton tökéletes felületére. Ha a padlón laza területek vannak, akkor meg kell tisztítani őket, és újra el kell távolítani a szemetet és a port. A felület majdnem készen áll a vízszigetelésre.

  A talaj és a vízszigetelés felületének alkalmazása

  A munka minőségének javítása érdekében a vízszigetelő rétegnek a felületre való tapadását és ennek következtében a élettartamát ajánlott a felületet mélyen behatolható alapozóval kezelni. Mi az? A kompozíció behatol a beton minden pórusába, és szárítás után hozzájárul a beton jobb tapadásához a maszkkal. Ezenkívül a primer fokozza a tömítési folyamatot. A primer alkalmazás egyszerű. A munkákat a görgő segítségével végzik.

  Fontos biztosítani, hogy a kompozíció egyenletesen alkalmazható legyen minden területre. Elfogadhatatlan, hogy a feldolgozatlan ülések a padlón vannak. A nehéz helyek elérése, például a sarkok és az akkumulátorok közelében lévő területek egyszerű ecsettel dolgozhatók fel. Ha az első réteg fel van töltve, akkor várnia kell egy kicsit arra, hogy megszáradjon, és alkalmazza a második réteget. További munkát végezhetünk a kompozíció teljes száradása után. Ez látható a csomagoláson. Általában ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet.

  Most, amikor a padló felülete további manipulációkra készül, itt az idő a vízszigetelő masztix alkalmazására. Mint az alapozó esetében, nincs semmi nehéz a munkában. Itt a munkák sorrendje:

  1. A folyamat a padló és a falak, a sarkok és a csővezetékek falakon és padlón keresztül történő masztix feldolgozó csuklóin kezdődik. Egy kefével az összetétel egy rétegben átkerül ezekre a területekre. Ezt egyenletesen kell elvégezni, hiányzó részek nélkül.
  2. A problémás területek hatásának fokozására speciális vízszigetelő szalagot használnak. A szalagot a padló és a falak ízületeihez ragasztva anélkül, hogy várnánk a maszk szárazra. Be kell zárnia az ízületet, nem engedve a nedvesség behatolását ezen a helyen. Figyelem! Fontos annak biztosítása, hogy a szalag megfelelően ragasztva legyen. Jól kiegyenesedik, nem lehet ízületek, hullámok, hajtások és az ebből eredő hullámok.
  3. A sarkokban lévő szalagcsíkokat 5-7 cm-es átfedéssel kell összekötni. A kezdeti telepítéshez fontos, hogy ezt a területet átfedje a maszkkal.
  4. Ezzel az elvvel javasoljuk, hogy ne csak a padlózat ízületeit, hanem a fal ízületeit is a fal sarka mellett dolgozzák fel. Nem szükséges a teljes szöget magasságban kezelni. 15-20 cm elég.
  5. Most már fel kell tenned a kazettára a következő bitumenes réteget vagy más maszkot.
  6. A következő hely, ahol speciális tömítés szükséges, a vízellátás és a vízelvezetés. Fontos, hogy egy szigetelőanyagot vízszigetelő anyaggal ragasszanak fel.
  7. Most még könnyebb - a padló fennmaradó felületét és részben a falakat kell kezelni. A kefe az egész padlót, valamint a fal egy részét 15-20 cm magasan feldolgozza, a tapasztalt szakemberek azt is javasolják, hogy a kád és a mosdó körüli területeket 50-70 cm magasságban dolgozzák fel, ezért a fal nem csillapodik és nem jelenik meg rajta.
  8. A masztix réteg nem lehet túl vékony. Ez egy védőréteg, melynek 2-3 mm rétegűnek kell lennie. Szükséges egységes és egy vastagságú.

  A vízszigetelés első rétegének szárítása után ugyanezt az elvet alkalmazza egy második réteg. Néha 3 réteget is csinálnak. Csak itt kell vízszigetelést alkalmazni a merőleges irányban az előzőtől. A rétegek szárítása kb. 5-6 órát vesz igénybe, mindegyik a bevonóanyag típusától függ. Ez befejezte a fürdőszoba padló vízszigetelését. Az ezt követő padló befejezése 24 óra elteltével elvégezhető.

  Összefoglaljuk

  Ennek az egyszerű módnak köszönhetően a fürdőszobában vízálló. A munka, ahogy láthatja, egyszerű. De a hatás egyszerűen elképesztő. Obmazochnaya vízszigetelés - az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fürdő megbízható és védett legyen a nedvességtől. És ami a legfontosabb, mindenki mindent megtesz saját kezével.