Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan készítsünk folyékony akrilbevitelt a fürdővel a saját kezünkkel

Ha frissíteni szeretné régi fürdőjét, olyan anyagot használhat, mint a folyékony akril. Amikor új bevonatot hoz létre az önterülő fürdő technológiájával, akkor használják. Ennek a módszernek az a lényege, hogy az öntés új bevonatot hoz létre a régi fürdő számára. Ne használjon olyan eszközöket, mint a kefék és a görgők. Végül kiderül a bevonat, amelyet nagy szilárdság jellemez.

Folyékony akrilfajták

Az új fürdőszoba helyreállítási technológiája ezzel az anyaggal folyékony akrilfajták kialakulásához vezetett. Vannak olyan anyagok, mint:

Ezeknek az anyagoknak az a sajátossága, hogy a folyékony akril fő komponensén kívül a készítményben epoxigyantát is tartalmaznak, amely a keményítővel való kölcsönhatás során polimerizál. Végül a bevonat tartóssá válik. Szintén a kész anyagban készítsenek különböző adalékanyagokat a kialakított bevonat teljesítményének javítása érdekében.

Az ömlesztett szkrarakot két külön komponens formájában kínáljuk:

 • térhálósító;
 • félkész akril.

Új fürdőszobai burkolaton végzett munkák során ezeket a két összetevőt összekeverik, miközben bizonyos arányban ragaszkodnak hozzá. Az ilyen anyagok a két komponensből álló vegyületek közé tartoznak. Ez annak köszönhető, hogy a kompozícióban két anyag van, amelyek egymással kombinálva és bizonyos technikai jellemzőkkel rendelkező bevonatokat képeznek.

Mielőtt használatba venné ezeket a részegységeket a fürdés helyreállítása során, szobahőmérsékleten bizonyos ideig szobahőmérsékleten tartja őket. És csak utána keverednek. Keményítőt adunk az akrilhoz kis mennyiségben, miközben folyamatosan keverjük a masszát. A fürdő helyreállításához szükséges alapanyagot hozzák létre, a keményítők hozzáadásával a 9,5% és 100% zománc közötti arányt ragasztják. Különös figyelmet kell fordítani a keverésre. Alaposnak kell lennie. Amikor készen áll a kád helyreállítására szolgáló anyag, azt 20 percig meg kell őrizni. Ha ez az idő átmegy, akkor alkalmazható egy régi fürdőre öntve.

Hogyan válasszunk egy zománcozó kompozíciót?

A fürdés helyreállításánál végzett munka során először választania kell a zománcot, a következő mutatókra összpontosítva:

Érdemes megválasztani a drágább anyagokat. Számos előnyük van. Az egyik jó száradási sebesség. Ezenkívül sokáig tartják a fluiditást. Még egy plusz nagy tapadási tulajdonság. Jól tapadnak az elsődleges réteghez, gumi bevonatot képeznek.

A kompozíció ára különös figyelmet érdemel zománcozáskor. Optimális, ha ugyanolyan lesz, mint a régi bevonaté. Ha az azonos nem található, akkor lehetséges, hogy legfeljebb 1 tónustól eltérő anyagot használjon a fő bevonatotól. Ha az új zománcfürdővel borított fürdővel sárgás foltokat lát, akkor megszüntesse őket, ha az új zománcréteg felett újabb bevonatot alkalmaz.

A szokásos színező festékkel a zománcozással szemben bizonyos különbségek vannak. Tudnia kell, hogy a működés során felhasznált keverékek kétkomponensűek. Ha a keményítőt hozzáadjuk a vegyülethez, akkor a folyékonyságot veszítjük el. Folyadék, a keményítő hozzáadása után 45 percen belül megszűnik. Ezután az anyag felhasználásával végzett munka inkább hasonlít a vakoláshoz. Ilyen nem folyó összetétel alkalmazásával rendkívül nehéz tökéletesen lapos felületet kapni.

Ezért, ha ez az első alkalom, hogy egy fürdőkabátot készítsen az öntési módszerrel, akkor hasznos lesz megismerkedni a használati utasítással, mielőtt folytatná. A munka megkezdése előtt érdemes gyakorolni egy kis létesítményben, hogy megkapja a szükséges munkatapasztalatot. Egy másik fontos szempont, amelyet nem szabad elfelejteni, hogy az anyagot közvetlenül a termék zománcozása előtt kell elkészíteni. Miután elvégezte az előkészítő munkát, be kell fejeznie előkészítését.

Leggyakrabban, hogy saját kezűleg új fedőlapot készítsen, két komponensből álló kompozíciót használnak. Ezenkívül a termék folyékony akrilnal zománcozott is lehet, ami kevésbé toxikus, és képes hosszú ideig folyni. A költség szempontjából egy ilyen összetétel drágább. Azonban a vele való munkavégzés könnyebb és biztonságosabb. De még folyékony akril használata esetén sem szabad elhagynia a légzőkészüléket. Ezenkívül a munka megkezdése előtt biztosítani kell a friss levegő maximális beáramlását a helyiségbe.

Főzőfőző zománcozáshoz

Amikor kiválasztják a zománcot, hogy új fürdőbevonatot alkossanak, az előkészítő munkát folytatni kell. Ha könnyedén közeledik hozzájuk, akkor a fürdő felületére alkalmazott zománc egyszerűen az aljára kerül, és ebben az esetben a pénz elpazarolódik.

prioritások

Ha az előkészítő munka céljairól beszélünk, a legfontosabbak a következők:

 • A fürdő felületének tisztítása szennyeződéstől és zsírfoltoktól. Ha ez nem történik meg, akkor a zománc egyszerűen nem esik a felületre.
 • Durva felület létrehozása. Ennek köszönhetően biztosítja az akril legnagyobb érintkezési felületét a termék falával.

Az előkészítő munkák során figyelembe kell venni a készítmény gyártójának ajánlásait a munka során. Bizonyos anyagok használatakor a fürdőt fel kell melegíteni, mielőtt egy zománcburkolatot alkalmazna. Ez az eljárás lehetővé teszi a zománc tapadási tulajdonságainak javítását. A munka megkezdése előtt meg kell melegíteni egy bizonyos mennyiségű forró vizet.

Az előkészítő munka sorrendje

Az első lépés a fürdő felületének zsírtalanítása. Minden mosószerrel mosott termék esetén.

Ezután csiszolt. Ehhez egy fúrógépet használjon csiszoláshoz. Ha nem, akkor használhatja a darálót. Azonban egy ilyen eszköz használatakor ügyelni kell arra, hogy ne véletlenül ütje a terméket. A biztonságos munkavégzéshez használjon hagyományos csiszolópapírt, amelyet egy fablokkhoz ragasztanak.

Ezután távolítsa el az őrlési folyamat során keletkezett port, majd tisztítsa meg újra a fürdőt.

Ezután távolítsa el a túlfolyó- és csővezetékeket. Ezután a vastagságon keresztül le kell vágnia a régi csatorna-túlfolyó rácsokat. Amikor a zománcozás befejeződött, azok újakra cserélődnek.

A munka befejezése után továbbra is a fürdő felületét száradja meg, majd ellenőrizze az előkészítő munka minőségét. Nyissa meg a zuhanyzót, és nézze meg, hogy a víz fúvókája hogyan fog áramlani a termék falán. Ha a vízáramlás egyenletes, akkor azt jelenti, hogy a készítményt helyesen végezték el - a felület jól zsírtalanított. Ha a víz leesik, ez azt jelenti, hogy az előkészítő munka nem volt megfelelő minőségű. Újra kell zsírtalanítani a felületet. Ha ez nem történik meg, akkor a zománc nem marad jól a fürdő felületén.

Ha a fürdő régi rozsdás területeket tartalmaz, akkor eltávolítani őket, akkor használhatunk szódát, amelyet korábban vízzel hígítottunk, hogy pasztaszerű masszát alkossunk. Ezt követően a készítményt rozsdás területre 20 percig alkalmazzuk, és a kijelölt időpont után lemossuk.

Akril zománc felhordása

Most, miután ez a munka befejeződött, folytathatja a fürdő zománcozását. Mivel a bevonatot két rétegben alkalmazzák, az anyagot két egyenlő részre kell osztani. A munkákat az alábbiak szerint kell végrehajtani.

 • Azzal kezdődnek, hogy az alapréteget felhelyezik, amelyhez az egyik rész összetevői keverednek.
 • Ezután emeljék fel. Először a széleken egy 70 mm széles kefével kerül alkalmazásra.
 • A széleket feldolgozzák, majd a falról a másikra csíkokat hajtanak végre. Ezután a zománc keresztirányban elkenődik. Így az egész terméket feldolgozzák. Különös figyelmet kell fordítani a fürdő lefolyójának és fenekének helyére.
 • Alkalmazza a második réteget az indításhoz, és ne várjon, amíg az első megszárad. A bevonat létrehozásának technológiáját "nedves nedves" -nek nevezik, és a leghatékonyabb egy régi fürdő bevonatának helyreállításához.
 • A második réteg alkalmazásakor végzett munkák során foltok jelennek meg, hogy megszüntessék, melyet a befejező réteg alkalmazása után 15 perccel elkennek. Ha elhalasztja és elmulasztja az időt, akkor a cseppek lefagynak, majd semmit nem lehet rögzíteni.
 • Ezt követően a munka befejezettnek tekinthető. Most már várnia kell, amíg a fürdő száraz lesz, majd a cseppeket leengedik, lefagyasztják a leeresztő lyuk külső részében, majd visszaállítják a vízelvezetést.

Befejezés után új fürdővel lesz ellátva. Szinte lehetetlen megkülönböztetni az új típustól. Az új fürdő fürdősorának fényessége és egyenletessége.

Fontos árnyalatok

Munka közben ki kell zárni a víz bejutását a fürdő felületére. Ehhez el kell távolítani a csapot és a zuhanyfejet a mosogató irányába.

A fürdőzés során a munkahelyet oly módon kell kialakítani, hogy semmi sem zavarja a mestert. Ezért még a munka megkezdése előtt távolítsa el a feleslegeseket a fürdőszobából. Ebben az esetben elegendő hely lesz, és amikor a fürdőt lefedik, a tulajdonos nem fog kellemetlenségeket tapasztalni a munka során.

Mielőtt akrilt használna a fürdésre, gondosan be kell melegítenie a terméket. A legjobb megoldás egy ipari hajszárító használata. Mindazonáltal nem mindenkinek van lehetősége használni. Ezért a szokásos hajszárító. A fürdő szárítása során azonban időszakosan meg kell szakítani, hogy megakadályozza a szárítógép túlmelegedése miatt égést.

Az akril bevonat bevételei

Ha a tulajdonos olyan folyékony akril anyagot választott, amellyel a fürdőt saját kezével helyreállíthatja, akkor a megfelelő munkával új fürdővel fog fürdőzni, és az egész felületén egységes színű lesz. A sima felületű, kiváló minőségű bevonat hosszú időn keresztül megőrizheti esztétikai megjelenését, ugyanakkor nem változik víz, hőmérséklet-csökkenés és mechanikai terhelés hatása alatt. A különböző tényezők hatása nem csökkenti fényes fényét. A folyékony akril egyik előnye, hogy nem kopásnak van kitéve, nagy szilárdsággal rendelkezik.

Mivel alacsony hővezető tényezője van, ennek az anyagnak a bevonata hosszú ideig megőrzi a vízhőmérsékletet. Ami az ilyen bevonatok gondozását illeti, ez nem igényel sok időt és erőfeszítést a tulajdonostól. Rendszeresen törölje szappanos vízzel szivacsot. Érdemes megtagadni a csiszolóanyagok használatát, mivel negatívan hatnak a megjelenésére. A fürdő felületének megtisztításához a legjobb a folyékony mosószerek, szappan vagy oldható porok használata.

következtetés

A fürdőkád akril tartalmú bevonata a saját kezével ömlesztve ésszerű választás, ha vissza kell állítanod a régi fürdő felületét. Ezt a munkát felelősségteljesen kell megközelíteni, különös figyelmet kell fordítani az előkészítő munkára.

Sokan nem nagyon figyelnek erre a pillanatra, rossz minőségű bevonatot kapnak. Gyorsan lebomlik - lefejt, repedések jelennek meg rajta. Sokan hibáztatják a rossz minőségű anyagot, amelyet a bevonat létrehozására használtak. Azonban valójában a legfőbb ok a rosszul teljesített előkészítő munka.

Ha ez az első alkalom, hogy ilyen módon kúrálja a fürdőt, akkor tudnia kell, hogyan kell ezt a munkát elvégezni. Ebben az esetben a munka végeredménye tetszeni fog. Ha nincs külön kívánsága új akril bevonat készítésével anyaggal önteni, akkor akril bélést telepíthet. A régi fürdőhelyek helyreállításának ez a módja az utóbbi években igen népszerű a lakástulajdonosok között.

DIY akril fürdő bevonattal

A folyamatos működés miatt a fürdők gyorsan rossz formába jönnek. A karcolás, a forgács és a bevonat elszíneződése csúnya, régi és piszkos. A fürdő teljes cseréje a vízvezeték javítását és cseréjét eredményezheti, ami jelentős pénzügyi kiadásokat jelent.

DIY akril fürdő bevonattal

Számos módja van arra, hogy frissítse a termék megjelenését hatalmas pénzügyi befektetések nélkül: különleges bélések és a fürdő fedele helyreállítása folyékony akril vagy zománc felhasználásával.

A zománcozás összetett és időigényes folyamat, amely tapasztalatot és készségeket igényel. Ezért leggyakrabban az akril bevonat előnyös. Ez az akril, amelyet a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb anyagként ismernek fel, amelynek felhasználása a helyreállítás során nem igényel tudást és speciális eszközök rendelkezésre állását.

Akril kádas helyreállítás

Tartalom lépésről lépésre:

Mi a folyékony akril

A fürdő bevonatának helyreállításához leggyakrabban kétféle akril alapú anyagot használnak: folyékony akril (hófehér festékbevonat, amelynek nagy tömege nem illékony komponensek) és stacki (akril + epoxi zománc).

Az anyag készen áll a használatra vagy 2 komponensből áll, amelyeket össze kell keverni. Kombinálva ezek az összetevők olyan összetételt képeznek, amely szilárdsággal és ellenállással szemben különbözik a feszültségektől és a hőmérséklet változásoktól. Több népszerű márka van az "Epoxin", "Plastall", "Stakril" akrilbevonatoknak.

Mi a folyékony akril

Miért inkább a folyékony akril

 1. A fürdőben bevonatként megjelenő folyékony akril megőrizte megjelenését és védő tulajdonságait több mint 14 éve, a megfelelő és finom működés feltételeinek megfelelően.

A fürdőben bevonatként alkalmazott folyékony akril megőrzi megjelenését és védő tulajdonságait több mint 14 éve.

36 óra keményedés!

A kész anyag nem sűrűsödik, egyenletesen szétterjed, a vastagságában nem keletkezik légbuborék

Sok szakértő inkább a fent említett kétkomponensű "Stakril" és analógjait részesíti előnyben. A piacon megjelenő ömlesztett fürdőhöz képest olcsóbb anyagoktól eltérően sok előnye van.

 1. A teljes üzemeltetési időszakban a fürdő hófehér.
 2. A csepegtetők hiánya és az egyenletes védőréteg kialakítása a helyreállítás során.
 3. A buborékok és szabálytalanságok hiánya.
 4. Az összetevők jó keveréke.

Keményítőt adunk a "Stakril" -hez, amely a készletben van és alaposan keverjük 10 percig

A fürdő elkészítéséhez és használatához szükséges eszközök

 1. Akril és keményítő.
 2. Ragasztó a bevonóelemek keveréséhez.
 3. Oldószerben.
 4. Gumi vagy műanyag spatula.
 5. Csiszológép vagy fúró a fürdő elkészítéséhez. A fúvókákat csiszolópapír lemezekkel kell felszerelni.
 6. Oxálsav a rozsda eltávolítására (ha a fürdő korróziója károsodik).
 7. Gépi gitt nagy felületek esetén.

Fürdőfelület-kezelés

Mielőtt felemeli a fürdőt, nagyon óvatosan fel kell készíteni a felületet. Ha ez nem történik meg, akkor az akril bevonat egyenetlenül fog terjedni, és minden zseton és behúzás látható lesz. Ha van rozsda, és nem távolítják el a fürdő helyreállítása előtt - egy idő után "felemeli" a bevonatot és a futófelületet a falakon.

Fürdőfelület-kezelés

Az előkészítő munka első szakasza a régi bevonat eltávolítása. Ha a kád nagyon régi és a belső falai jelentősen megsérültek, akkor a régi zománcréteget teljesen el kell távolítani.

Ehhez használjon csiszolót vagy egy fúvókát, hogy óvatosan megfürödjön a fürdő minden centiméterét. E munka során sok por keletkezhet, kívánatos a légzőszervek védelme ezen munkák alatt.

Ha a régi bevonat károsodása elhanyagolható, akkor egyszerűen tisztítsa meg csiszolópapírral.

Az előkészítő munka második szakasza - a fürdő felületének megtisztítása a porból az őrlés során. Meleg vízzel lemossák, alaposan ellenőrizték a fennmaradó öreg zománc, csiszolatlan forgácsok, rozsdafoltok. Ha minden rendben van, folytassa a felület zsírtalanítását, ha nem - folytassa a felkészülést.

Az előkészítő munka második szakasza - a fürdő felületének megtisztítása a porból az őrlés során

A szakértők javasolják, hogy a mélysugarakat és karcolásokat beágyazják az autóipari gittbe, ami csökkenti a munkát a darálóval vagy a fúróval. Az aprítás után finom szemcsés zománcpapírt tisztítunk.

A zsírtalanítást oldószerrel végezzük. Ha nincs ilyen anyag, akkor használhatja a rendszeres szódát. Néhány doboz szóda meleg vízben hígítva a püré konzisztenciájára és a fürdő belső falaira. A felület minden centiméterét fel kell dolgozni, különben a kezeletlen helyeken a folyékony akril légbuborékot és hasításokat eredményezhet a működés során.

A következő lépés a fürdő meleg vízzel való melegítése. Ehhez tárcsázza a legforróbb folyadék fürdőjét a csapból és várjon fél órát. Ezután a víz leereszkedik, a fürdő felületét gyorsan áttöri egy teljesen tiszta ruhával, amelynek nincs szálmentes felülete.

Az öntés előtt a fürdőnek teljesen száraznak kell lennie.

Ezután szétszerelték a szilvavizet. Az aljzat alá egy tartályt helyeznek, amelybe az akril maradványok összeolvadnak, a tetején egy cellophane van, amely megvédi a padlót cseppektől. Javasoljuk, hogy az egész padlót lefedje a fürdő körül, hogy elkerülje annak megjelenését fehér csepp akril bevonattal.

Ezután szétszerelték a szilvavizet

Videó - Hogyan távolítsuk el a régi zománcot a fürdőből

Fontos információk

Az összetevők összekeverése előtt fontos, hogy néhány órára tartsa őket beltérben. Az akril és a keményítő keverékét fokozatosan, kis adagokban kell felhordani. Alapos keverés után az elegyet 15-20 percig hagyjuk állni. Csak az expozíció után nyithatja meg az anyagot.

Videó - Hogyan kell keverni a műanyag bevonatot, mielőtt a fürdő felületére kerülne

Acryl öntése a fürdő falaira

Az akril és a keményítő keverékéről a fentiekben olvashatunk, de először olvassa el a gyártó utasításait, hogy az eredmény a legsikeresebb.

A kétkomponensű folyékony anyag alapos keveredése és öregítése után a fürdő finomítható. Javasoljuk, hogy az akril tartalmát a fő edényből magas üvegre öntse, ami egyszerűsíti a folyadéknak a fürdő falaira való alkalmazását.

Először öntötte a fürdő oldalát, amelyet a fal határol

Az elsõ a fal melletti, a fal mellett fekszik. Pontosan kell tölteni, egy kis patakot. Spatulával óvatosan mérsékelje az anyagot a fal körül. Ezután haladjon a külső oldalra. Fontos, hogy öntse úgy, hogy az akril ne csapódjon le a padlóra. Ebben az esetben az áramló anyagnak kb. A fürdő falának közepén kell megközelítenie.

Ezután haladjon a külső oldalra

A munka során arra kell törekedni, hogy az akril a falakon 3-5 mm vastag rétegben legyen alkalmazva. Miután az első fordulóban a bemerítés folytatja a második. Ugyanazon vékony áramlatú akril a fürdők falaira fedi a kerület körül. Öntési anyagra van szükség, amíg az az egész fürdőt lefedi.

A tartály alján lazító süllyesztéshez egy spatulát használhat a fürdő alja mentén cikcakkra, biztosítva az anyag egyenletes eloszlását. Ezt alaposan meg kell tenni, anélkül, hogy megérintené a tartály alját. Ha azonban még mindig vannak sagok és szabálytalanságok, ne aggódj: a kompozíció maga is kiszárad a szárítási folyamatban, és a felesleges akril egy speciális tartályba áramlik az alsó csatorna alatt.

A tartály fenekén lévõ sagok kiegyenlítéséhez egy spatulát használhatunk a cella mélyedése felé

A falak finomítása után a fürdő 36 óra múlva megszárad. Az anyag tulajdonságairól további információk találhatók az utasításokban.

De a szakértők azt javasolják, hogy a fürdőt néhány nappal a helyreállítás után kezdje el használni - ez növeli a bevonat élettartamát.

A munka utolsó szakasza - összekapcsolva a vízvezeték-kommunikációt a frissített fürdővel.

A szakértők javasolják, hogy a fürdőt néhány nappal a helyreállítás után kezdjék használni.

Videó - A fürdő helyreállításának folyamata folyékony akril felhasználásával

Fontos pontok az akril használatakor

 1. A munka megkezdése előtt meg kell keverni az akril egy vödörben. Különös figyelmet kell fordítani az aljra és a falra. Így az anyag egységes, egységes konzisztenciával.
 2. A folyékony akril nem melegíthető fel, mivel csökkenti a viszkozitást. Ez ahhoz vezethet, hogy az összes anyag egyszerűen lefolyik, és nagyon vékony réteg marad a falakon. Használja az anyagot szobahőmérsékleten, miután 5-6 órán keresztül megőrzi.
 3. Ha van vágy a fürdő színének megváltoztatására, használhatja a színező pasztát. Ezt az anyagot keverés közben adják hozzá. Fontos tudni, hogy a szín mennyisége nem haladhatja meg a folyékony akril teljes tömegének 4% -át. Ez segít elkerülni a lefedettség erősségi mutatóinak változásait. A fürdő színe, amikor színt ad hozzá, elnémul.

A fürdő gondozása a helyreállítás után

Annak ellenére, hogy az akril bevonat erősnek és tartósnak tűnik, a nem megfelelő gondozással megsérülhet. Szigorúan tilos savas, csiszolóporokat, fémszivacsokat használni a fürdőszobai tisztításhoz. Ezek a tisztítók gyorsan elhagyják a mély karcolásokat és megrongálják a bevonat megjelenését.

A felújított fürdők tisztításához különleges folyékony akril termékek állnak rendelkezésre, amelyek minden háztartási vegyszerboltban megtalálhatók. Nemcsak a felületet tisztán tartják, hanem fokozzák a tükör fényét is.

Engedje meg az új fürdőt, ameddig csak lehetséges!

Akrilfülke borítás DIY

Minden felület kopása elkerülhetetlen, különösen, ha sok tényező befolyásolja. Tehát minden fürdő bevonatával. Néhány idő elteltével, az anyagtól és a működési körülményektől függően, a felület elveszíti tulajdonságait, kevésbé vonzóvá, sárgásabbá és sérülékessé válik. Mi a teendő ebben az esetben?

A legegyszerűbb megoldás az első pillantásra a termék kicserélése. Ez azonban költséges, időben és pénzügyileg is. Ezért a régi kádak tulajdonosai jobban szeretnék elkerülni a helyzetet. Csak két alternatíva marad: használjon akril bélést vagy akril bevonatot. És ő és egy másik lehetőség kézzel is elvégezhető, megfontoljuk a második módszer utasításait.

előnyök

Ha megkérdezi a szakembereket, a legtöbben azt válaszolják, hogy az öntöttvas vagy acél fürdő bevonatának legfrissebb módja az "ömlesztett fürdő" technológia alkalmazása, amely folyékony akril felhasználásával történik. Az anyag összetételének két komponense van: egy keményítő és egy félkész akril zománc.

Az anyagnak számos előnye van:

 • hosszú élettartam - ha bizonyos feltételek teljesülnek, tizenöt éven át lefedettség érhető el;
 • a kompozíció harminchat órán belül megmarad, a házasságot kizárva;
 • ha az akril alkalmazása után használják, nem jelenik meg folt;
 • mivel az anyag nem káros anyagokat bocsát ki, szinte nem szaga, az eljárást személyes légzésvédelem nélkül is elvégezheti, de a kesztyűk és a ruházat továbbra is az út lehet;
 • kizárva a buborékok vagy csepegtetők képződését a bevonatban, mivel a készítmény egységes rétegben terjed;
 • az anyag jól kevert, ezért a folyadék heterogenitása kizárt;
 • Megtalálható egy megbízható tartályban, amely megszünteti a szivárgás lehetőségét.
a tartalomhoz ↑

oktatás

Kezdjük az eszközöket:

 • maga az akril;
 • fehér szellem;
 • keverőszerszám;
 • gumi spatula;
 • fúró vagy daráló csiszoló fúvókával.

Először felületi kezelésre van szükség:

 • a régi bevonatot egy csiszolópapírral vagy nagy csiszolópapírral ellátott fúróval kell eltávolítani;
 • a felület tisztítása és zsírtalanítása;
 • tiszta és száraz bevonatot kell kapnia;
 • a lefolyót le kell zárni, hogy a kompozíció ne eshessen bele.

Ha legalább egy tétel nem teljesül, fennáll a veszélye annak, hogy a jövő lefedettsége hamarosan megszűnik.

Ezután akrilra van szükség. Ehhez alaposan keverje össze az akril félkész terméket. Óvatosan és kis adagokban adjon hozzá oldószert. Ebben az esetben a keveréket rendszeresen keverni kell. Ha erre a fázisra nem fordítanak kellő figyelmet, fennáll annak kockázata, hogy egyenetlen keveréket kapnak, ami hátrányosan befolyásolhatja az akril bevonat teljesítményét.

Ezután adjuk hozzá a festéket. Minél több színt adnak hozzá, annál gazdagabb lesz a szín. Ha a festéket nem használják, kapunk egy tejfehér kompozíciót.

Ezután meg kell adnod a kompozíciót - akár húsz percig is. Ez az idő a levegő hőmérsékletétől függ: minél alacsonyabb, annál hosszabb az expozíció ideje és az alkalmazás időtartama.

Alkalmazási eljárás

Amikor az előkészítő intézkedések befejeződnek, itt az ideje, hogy a fürdő bevonatának frissítéséhez - az akril alkalmazásához - lépjenek a legfontosabb szakaszba. A fal tetejéről kell indulnia, a kerület mentén. Nem kell sietni. Biztosan és fokozatosan öntse ki az akril kompozíciót a fürdő oldalán, hogy sima és egyenletes bevonatot hozzon létre.

Ezután a keveréket gumi spatulával kell beállítani. Ha folyadék van, akkor eltávolítható a lefolyóban. Egyébként különös figyelmet kell fordítani erre a területre az anyag alkalmazása és eloszlása ​​során annak érdekében, hogy egyenletes bevonatot kapjunk hiba nélkül.

Az alját azonnal meg kell formálni, amíg a keverék meg nem kezd megszilárdulni.

Miért ne használja a bélést?

A legfontosabb oka az, hogy meglehetősen nehéz megtalálni a régi termékekhez szükséges új akrilbélést. Ez lehetetlenné teszi a fürdőkúra helyreállításának ezt a módját.

És még akkor is, ha a bélés méretre illeszkedik, nagyon egyszerű a minőségi kézzel történő felszerelés. Nagy a kockázata annak, hogy a bélés lazán illeszkedik az alapra, ami azt jelenti, hogy minden munkát hiába hajtanak végre. Igen, a megjelenés jobb lesz, de az ilyen termékek teljesítménye rosszabb lesz.

A frissítés megfelelővé tétele!

A folyékony akril lehetővé teszi, hogy pontosan elérje a helyreállítás előtti hatását. Ugyanolyan egyenletes és egyenletes bevonatot kapunk, mintha a gyártótól származnánk. Ehhez alaposan olvassa el a megadott utasításokat, emellett egy videót nézhet ebben a témában. Természetesen kívánatos, hogy először gyakoroljon, hogy ne rontsa a befejező felületet.

És amikor a minőségi eredmény elérésre kerül, akkor várhat a szárításra, hogy minden tekintetben ismét kellemes fürdőt vegyen.

Csináld magad

A cikk tartalma

 • 1 Hogyan válasszunk egy kompozíciót
 • 2 A folyékony akril előnyei
 • 3 Van szükség helyreállításra, hogyan kell meghatározni?
 • 4 Vízvezeték előkészítése helyreállításhoz
 • 5 Helyreállítási folyamat
 • 6 Óvintézkedések és gondosság
 • 7 Színezés
 • 8 videót
 • 9 fénykép

Ha a hosszabb használat miatt a fürdők elvesztették a fényét, és a karcolások és a repedések helyettesítették, gondoljon a helyreállításra. Ez a munka nem könnyű, mivel az eredeti zománcburkolatot törlik. Ennek megfelelően szükséges a zománc helyreállítása. Ma számos olyan technológia létezik, amelyek segítenek ebben a feladatban. Ebben a cikkben az egyiket figyelembe kell venni, nevezetesen egy önszabályozó fürdőt a saját kezével. Kellemes meglepetés lesz, de ezeket a munkákat önállóan lehet elvégezni, csak akkor lesz szükséged figyelemre, és természetesen a vágyakra.

Hogyan válasszunk egy kompozíciót

Az ömlesztett fürdő gyártására két készítményt alkalmaznak:

Ezek az anyagok a specifikációkban különböznek. A Stakril viszonylag alacsony költséggel rendelkezik, és a bevonat nagyon tartós. 4 napon belül szárad. Ennek egyik jelentős hátránya - mechanikai sérülékenység. Ezért nem alkalmas fürdőszoba, különösen akkor, ha olyan háziállat van, amelynek karmai egyszerűen elpusztítják az egész szerkezetet.

Ami a folyékony akrilokat illeti, viszonylag korábban kezdett használni. A bevonat fényes és ellenáll a mechanikai sérülésnek. A folyékony akril nem éles és maró hatású. A szárítási folyamat 36 óra, és ez nagy nedvességtartalmú.

Az ömlesztett fürdő egy vagy egy másik anyagból készülhet. A végeredmény azonban egyértelműen más lesz.

Ez a cikk megvitatja az ömlesztett fürdő folyékony akrilból való létrehozásának technológiáját.

A folyékony akril előnyei

Két-három órán belül szép és frissen nézhet ki az elavult, törött és karcos fürdőfelületről. Ez segít folyékony akrilból. Ennek az anyagnak számos pozitív aspektusa van:

 • A fürdő felületén a folyékony akril alkalmazása fényes lesz és fényes lesz.
 • A folyékony akril nem fél a közvetlen érintkezésből a mosó- és tisztítószerekben található vegyi anyagokkal.
 • A folyékony akrilgyártásnak köszönhetően a fürdő megújulása nagyon gyorsan megy végbe.
 • Pénzt takarít meg a fürdő helyreállítására, és nem kell új fürdőt vásárolnia.
 • A helyreállítás folyamán nincs szükség a csempe vagy egyéb bevonatok szétszerelésére.

Szükségem van egy helyreállításra, hogyan kell meghatározni?

Milyen esetekben töltőfürdő létrehozása lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg egy új termék megvásárlásakor? Ön ezt meg tudja határozni a következő pontok elemzésével:

 • A régi bevonat nagyon durva lett.
 • A felületen apró repedések vannak.
 • Rozsda kialakulás.
 • A fürdőszobában vannak vízcseppek, és az eredeti csillogás és a szín eltűnt.

Ha a fürdőben szerepel legalább a felsorolt ​​"tünetek", akkor folytathatja a helyreállítását.

Vízvezeték előkészítése a helyreállításhoz

Az első dolog, hogy alaposan felkészüljünk. A végeredmény ebben a szakaszban lesz. Ehhez távolítsa el a régi zománcréteget a fürdő felületéről. Ehhez a munkához szüksége lesz:

 • súroló tisztítószerek;
 • őrlési eszközök (általában csiszológépet vagy fúrógépet használnak csiszolópapírral);
 • hatékony gyógymódok plakk- és zsírfoltok eltávolítására;
 • kétkomponensű kompozíció a helyreállításhoz;
 • gumi spatulával vagy puha kefével.

Mindenekelőtt tisztítsa meg a meglévő plakettet és rozsdás foltokat. Továbbá tisztítjuk a teljes felületet csiszolópapírral. Ennek eredményeképpen a terméknek mattnak kell lennie. Most használjon súroló tisztítószert.

A munka minden fázisában meg kell mosni a fürdőt vízzel. Az előkészítés után a fürdőnek teljesen száraznak kell lennie. A folyékony akril magas színvonalú beállításához a felületet zsírtalanítják.

Helyreállítási folyamat

Most eljött az idő a legfontosabb és legfontosabb színpadra - a fürdő helyreállítására. Folyékony akril vegyülettel keményítővel. 15 percig jól keverje össze a komponenseket annyira, hogy homogén masszát kapjunk. Ennek következtében a keverék összetevői kölcsönhatásba lépnek egymással.

Először is alkalmazza a kész oldalakat a termék oldalán. Ezután egyenletesen osztja el a réteget a hélixben. Ezt a munkát nagyon gyorsan meg kell tenni, mivel a kompozíció keményedhet.

Ha nincs tapasztalata egy ömlesztett fürdő gyártásánál, vegye le a főkomponenseket egy margóval. Ez lehetővé teszi, hogy befejezze a munkát anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy nem lesz elegendő keveréke.

Ami a folyékony akril áramlási sebességének pontos számítását illeti, egy fürdő átlagosan 3,5 kg.

Óvintézkedések és gondosság

Az ömlesztett fürdő gyártásánál fontos, hogy számos követelményt betartsunk, amely biztosítja Önt. Szükséges a folyékony akril behelyezése a gumikesztyűbe. Bár az anyag nem bocsát ki semmilyen szagot, hasznos védőszer felhordása a légutakra.

Ha azt szeretné, hogy a fürdő hosszú évekig tartson, az üzembe helyezést követően azonnal el kell kezdeni a kezelést.

Mi a minőségi ellátás az ömlesztett fürdő? Minden fürdés után alaposan meg kell mosni. Puha kefével és porral használjon. Ha vannak makacs foltok, akkor használjon megfelelő akril-tisztítószereket. Minden fürdés után törölje szárazra. Ez meghosszabbítja üzemidejét.

Győződjön meg arról, hogy a csaptelep és a zuhany nem szivárog. Ellenkező esetben rozsdát okozhat.

Ezen egyszerű tippek és tanácsok betartásával Ön képes lesz arra, hogy ömlesztett fürdőt alakítson ki és tartson fenn, amely évek múlva nem fogja elveszíteni a fellebbezést.

Színt ad

Ha színt kíván adni a szaniteráruknak, akkor a folyékony akrilhoz megfelelő színsémát adunk. Tehát elérheti a kívánt árnyalatot. Azonban nem fog gazdag színt elérni, mivel a folyékony akrilnak megkülönböztetett technológiai jellemzői vannak. Ha egy idő után meg akarja változtatni a színt, akkor adja hozzá a kívánt színt a folyékony akrilhoz és töltse fel újra.

Tehát ebből a cikkből megtudtuk, hogyan kell egy önterülő fürdőt készíteni. Ha tetszik ez a technológia, és otthon már végrehajtottad, akkor írd meg véleményedet a cikkhez fűzött megjegyzésekben.

videó

Az alábbiakban egy videót olvashat, amelyről többet tud megtudni az önterülő fürdő létrehozásáról saját kezűleg:

A bemutatott fotóalbumnak köszönhetően megismerheti a fürdőkád termelésének más finomságait:

Csináld magad

Hogyan viselkedni viszi vissza a fürdő eredeti megjelenését?

Számos módja van annak, hogy "megteremtsük" ezt az alapvető bútordarabot újra. A leghíresebb közülük:

Az első módszer megvalósítása érdekében a piac ma számos akril eredetű zománcot kínál. Sikeresen használhatók mind öntöttvas, mind akril fürdők festésére. Azonban jelentős hátrány az, hogy az ilyen módon javított felület néhány hónapos használat után képes lesz lehámlani.

Hogyan lehet a meglévő átfolyó rendszerekre összpontosítani?

A fürdőszoba javításával és helyreállításával kapcsolatban tudnia kell, hogy az elválasztható a belső és külső szervezeti rendszertől függően. Polimer és fémes anyagokból is készíthető. A tömítőanyag lehet mind gumi, mind pedig ragasztóanyag.

Az átfolyó rendszer felszerelésének jellemzői

a fürdőszobai csatorna rendszer felszerelése

Fontos tudni ezen a szemponton, ha valaki akril bélést vásárol a restaurálási munkájához. Mindegyik csatorna rendelkezik saját telepítési lehetőséggel.

Az ilyen munkát végző munkatárs számára nagyon fontos, hogy megakadályozza a víz szivárgását a telepítés befejezése után. Nagyon fontos, hogy milyen anyagból készült a fürdőszoba. Ezért a pántok (szifonok) beszerelésekor nagyon fontos a feszesség: akrilbélés behelyezésekor sokkal könnyebb összeszerelni a teljes fürdőszobai vízcserélő rendszert a keze előtt, majd rögzíteni egy tömítőanyaggal. Mindez azt sugallja, hogy sokkal könnyebb - még ha egy kicsit drágább - az önszabályozó fürdők módjának használata.

Tömeges hatás

Ez a bevonási módszer lehetővé teszi teljesen új eredmények elérését speciális műanyag felhasználásával. Ezenkívül a következő bónuszokat biztosítják:

1. Az egészségügyi berendezések szinte tökéletes megjelenést kapnak.

2. Az alkalmazott anyag hihetetlenül kopásálló.

 1. A munka során nincs szükség további szétszerelésre és a szifon cseréjére (ezért a későbbi javítások elkerülhetők).
 2. Pour akril fürdő lehet alkalmazni a vízvezeték különböző konfigurációk.
 3. Kedvezőbb árkategória az akril béléshez képest.

Természetesen ez a módszer hátrányai vannak: a fürdő töltőbevonata legalább két napig szárad. A felszín vagy az azonos akrilfólia zománcozása mindent készenlétben sokkal gyorsabbá tesz.

A töltési módszer lényege

Ennek a módszernek a másik neve a szilikális ömlesztett fürdő. Ilyen módszer a felhasznált berendezések felületi kezelésére, amelyben egy új folyékony akril réteget helyeznek el a használt anyag tárolóedényére.

Az eredmény lehetővé teszi új, kellemes és tökéletesebb elődöket tapintásos érzetükben. Az új bevonat hiányzik az előző pórusokat. Az ilyen sima felület könnyen kezelhető bármilyen tisztítószerrel.

Csináld magad!

Mind az interneten, mind az offline módon a folyadékfürdő a legkiválóbb véleményeket kapta. A szolgáltatás ügyfelei csodálják az eredményt. És a mesterek egyhangúan beszélnek a végrehajtás egyszerűségéről. Kiderül, hogy egy ilyen folyékony bevonat igen reális és független. Ehhez elegendő egy konkrét algoritmust betartani a munka elvégzéséhez.

Először elő kell készítenie a következőket:

 • maga a kompozíció az ömlesztett fürdő számára;
 • rozsda vagy méretarány;
 • por tisztítási tulajdonságai;
 • csiszolóanyag;
 • ecset puha villi.

do-it-yourself helyreállítás

Közvetlenül a munka magában a következő lépésekből áll:

 1. Kapacitás felkészült a készítmény alkalmazására. A felszínre kiderült, hogy készen áll a munka, akkor kell alkalmazni a fürdő korrózió elleni szer. Ebben az esetben szigorúan kövesse a csomagban található utasításokat.
 2. Most meg kell tisztítanod a bőrt egy unalmas állapotban. Ezt követően mindent porral tisztítunk, és nagy mennyiségben vízzel mossuk.
 3. Akkor alaposan meg kell szárítani a fürdőszobát. Ezután elegendő lesz ahhoz, hogy az oldószerrel lehessen járni, hogy kiszáradjon.
 4. Most össze kell készítenünk a kompozíciót. Adjuk hozzá a keményítőt az edényhez az alappal és alaposan keverjük össze öt percig.
 5. Az anyagot tíz percig kell hagyni - ebben az időben ideje lesz a kívánt konzisztencia megszerzésére. Ezután csak a fürdésre meredten marad. El kell kezdened az oldalról, és fokozatosan lefelé mozogsz egy spirálon.

A javító szakemberek egy gyakorlati tanácsot adnak: először többet kell vásárolnia, mint a számítások. És ami a legfontosabb: a kompozíció egy órán belül meggyorsul, mert alkalmazásával pontosan ezt az időtartamot kell megbirkózni.

És ha rendelni?

Az eredménynek mindenképpen látványosnak kell lennie. Természetesen a szakemberek eltérnek az eredeti mesterektől, ha alaposan megvizsgálják a felszínt a tisztítás előtt szükséges csupaszításhoz. Különböző és különböző módon végezheti el a csupaszítást. Sokkal több időt vesz igénybe, mint önmagát.

egyéni helyreállítás

Az is lehetséges, hogy a mesternek meg kell változtatni a pántot szilva. Ehhez csavarja le a vízcsatorna tetejét és alját. Professzionális mozdulattal a háztartási fürdők számára kialakított eszközzel - általában a felső oldalról és a fal alól - elkezdi a régi felületet a vízzel. A szakember segítséget nyújt egy divatos, háromdimenziós minta hatásának eléréséhez.

Itt biztosan biztosítják, hogy a rétegvastagság legalább 6 mm legyen. A maradványoknak be kell menni a már lecsavarodott alsó lefolyóba - erre a célra speciális tartályt helyeznek be a fürdő alá.

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen színt választhat. A folyékony akril 1-től 4 napig keményedik. A szakember megpróbálja meghúzni a szilvát. A keményített bevonat ellenáll a csiszolószereknek és mosószereknek. Megígérik, hogy ez a hatás 15 évig tart.

A módszer összetétele

Közelebbi vizsgálattal világossá válik, hogy ez a módszer a következő két anyaggal használható:

Annak ellenére, hogy az anyagok nagyon hasonlítanak egymáshoz, mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Tehát például a stakril és jól bebizonyosodott, de használatának számos korlátai vannak (nem tudod a vasaló medencéit megmosni, és nagyon nagy karmokkal). Ezen kívül használat után kellemetlen szag van.

De pontosan az ömlesztett akril sokkal fényesebb hatással bír, és nagyon ellenáll a mechanikai károsodásnak. Igen, és nem több, mint 36 óra, míg nem teljesen kellemetlen szagú.

A fürdő saját kezével történő helyreállítása - visszaadjuk a régi vízvezeték életét

Szükséges eszközök és anyagok

A do-it-yourself fürdőkúra lehetővé teszi, hogy gyorsan és olcsón frissítse a régi, de megbízható fürdőjét, ha elveszítette a megjelenését. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy csak néhány nap alatt kiküszöböljék a problémákat, mint a repedt zománc, a lerakódások és a lerakódások, a rozsdafoltok. Nézzük meg, mit kell tennie.

A fürdő folyadék akril helyreállítása - mi az előnye?

A folyékony akril egy valóban egyedi bevonat, melynek köszönhetően gyorsan visszaállíthatja a régi fürdőt otthon, szakértők nélkül és szétszerelés nélkül.

A régi fürdő helyreállítása otthon

Az ilyen fürdőkúra további előnyei a következők:

 1. A töltőfürdőnek nincs károsodása. A felület a restaurálás után kellemes tapintású lesz, sima és egyidejűleg nem csúszik.
 2. A helyreállítás után a fürdőszoba gondozása nagyon egyszerű lesz - elég csak ahhoz, hogy a terméket puha szivaccsal kis mennyiségű mosószerrel mossa le.
 3. Az ömlesztett fürdő sok pénzt takarít meg, mert nem kell új terméket vásárolnia, és nem kell javítania a telepítéshez.
 4. Az akril nem szagolódik, ezért a munka befejezése után nem lesz sok idő a helyiség levegőjére.
 5. Ha a keverékkel való munkavégzés során követni fogja az összes szabályt, akkor megkövesödik, és nem lesz folt és nyom a fürdő felületén.

Előkészítő munka a fürdő helyreállításán

A fürdő helyreállítása otthon volt a leghatékonyabb, emlékezzen a következő sorrendre:

 • mossa meg jól a fürdőt;
 • szárítsa meg a felületet;
 • készítse el a megoldást.

A legfontosabb lépés az előkészítés. Ha nem tisztítja a régi bevonatot, akkor az önterülő kád gyorsan elveszíti formáját és minőségét. Az első dolog, amit meg kell vásárolni eszközök, amelyek segítik mosni a fürdő: szóda, fém ecset, csiszolópapír és egy gabona 60. Először írja be a fürdő egy kis meleg vizet, és nedvesítse az egész felületet. Ezután öntsük a szódát a fürdő szélei mentén, és óvatosan törölje át a felületeket ecsettel, ami eltávolítja a régi szennyeződéseket és lerakódásokat. Öblítse le újra a fürdőt, és ismételje meg az eljárást, cserélje ki a szivacsot csiszolópapírral. Miután megtisztította a fürdőt, engedje le a vizet. A tisztítás átlagosan fél órát vesz igénybe.

A régi bevonat tisztítása

De ez nem minden! A fürdő akril bevonata nem romlik, teljesen meg kell szárítani a terméket. Ugyanakkor csak száradni száraz ruhával a felület nem fog működni. A legjobb az ipari hajszárító használata. Ha a szárítás rosszul teljesül, akkor a töltőfürdő a készítmény szárítása után sárga foltokkal borítható. A minimális szárítási hőmérséklet 650 ˚. Ebben a munkában nincs semmi bonyolult: a fürdőt felülről lefelé töröljük száraz ruhával, majd ezt követően felmelegítjük a felületet hajszárítóval.

Az utolsó szakasz a gödrök és a szabálytalanságok kitöltése az autóipari gittekkel. A felhordás után 30 perccel a keverék megkötése után törölni kell, és ugyanolyan szintet kell elérnie a fürdő felületén. Ne felejtse el eltávolítani a lefolyót tisztítás előtt, és tisztítsa meg a lyukat antisztatikus ruhával. Lefedheti magát a lefolyót papíron vagy helyezheti el egy műanyag poharat, és helyezzen egy kis edényt a fürdő alá, ahol a felesleges akril megy. Ha nem tudja szétszerelni a lefolyót, akkor szigetelje fel az építési szalaggal.

A fürdő feltöltésének technológiája

A fürdő saját kezével történő helyreállítása folyékony akril használatával több lépcsőben történik. A legmagasabb minőségű otthoni munka elvégzéséhez pontosan követnie kell a technológiát.

Fürdőszoba Akril restaurálás

Hogyan csináljunk egy magabiztos önszintező fürdőt - lépésről lépésre

1. lépés: A keverék elkészítése

Annak érdekében, hogy otthoni minőségi önterülő kádat használjunk, megfelelően fel kell készíteni a keveréket. A folyékony akrilt két komponens - egy keményítő és egy polimer bázis - keverésével állítjuk elő. A folyamat a következő: öntsük a fehér keveréket a vásárlási tartályból egy kis tartályba. Ha ezt a lépést végrehajtja, meg kell szüntetni a szennyeződés bejutását a keverékbe, így kesztyűvel kell dolgoznia, és lehetőleg távol kell tartania a javítás helyétől. A keveréket néhány percig manuálisan keverjük, amíg sima, tiszta spatula segítségével.

A szerszámokat ebben a szakaszban nem szabad használni, különben buborékok keletkeznek a keverékben.

Fokozatosan adjunk hozzá egy keményítőt a keverékhez, ne felejtsük el, hogy keverjük össze a tömeget. A legjobb, ha a készítményt több adagban öntik - minden egyes töltés után alaposan keverjük össze a kompozíciót néhány percig. A saját kezűleg főzött folyékony akril fürdőhöz minőséget kell kapni, fontos, hogy minden keveréskor alaposan betartsák az arányokat. A keményítő teljes befecskendezése után folytassa a kompozíció további 10 percig történő keverését, majd hagyja el a kész oldatot 10 percig az ülepedés után, majd indítsa el a fürdő helyreállítását. Ha meg akarja változtatni a folyékony akril színét, adj hozzá színes pasztát - a kompozíció tartalma nem haladhatja meg a 3% -ot.

2. lépés: A régi fürdő folyékony akril bevonása

Öntsük a keveréket egy tartályba, ahonnan kényelmesen lefolyhatjuk a folyadékot vékony folyóban. Használhatja a szokásos öntöződobozt. Megközelítés: vékony, folyékony akrilszalagot kell alkalmazni az oldal külső oldalán, amely a fal mellett helyezkedik el. Spatula a keveréket a csempe vágás alá helyezi. Általában az akril bevonat létrehozásának legfontosabb technológiája a folyadék áramlását jelenti felülről lefelé. Ehhez az oldat belsejébe öntse a keveréket, majd óvatosan lecsúszik lefelé a káddal az oldalfalak mentén. A folyadék mennyiségét függetlenül kell meghatározni, azzal a ténnyel, hogy az alkalmazott réteg vastagsága körülbelül 0,5 cm.

Óvatosan mozgassa körbe a fürdő kerületét, amíg bezárja a körzetet. A sugár átfolyásának egyenletesnek kell lennie. Miután alkalmazta az akril bevonatot a kerület körül, menjen a fürdő aljára, és öntsön egy öntöződoboz keveréket egy spirálba. A folyékony akril alkalmazása során fellépő hibák kiküszöbölése érdekében használjon rugalmas spatulát, és a felesleges keverék egy olyan edénybe kerül, amelyet előzetesen a leeresztő nyílás alá helyezett. A bevonat két nap alatt keményedik - az idő a fajtától függ.

A csomagoláson a kompozícióval mindig megtalálható a szárítási idő. Miután a keverék száraz volt, telepíthet egy leeresztő lyukat. A fürdőt azonban az oldat teljes szárítása után 2-4 napon belül kb. Ennek eredményeképpen a fürdő helyreállítása legfeljebb 5 napig tart.

Azok a mesterek, akik ilyen munkát végeznek, garantálják a 3 éves élettartamot, de a tényleges élet, ha követni fogja az alkalmazási szabályokat, sokkal hosszabb lesz. A megfelelő gondozással évekig a vízvezeték szolgál majd Önnek.

Akril fürdő fürdetés-készítés: áttekintés a 4 szerelési módról

Az akrilfürdő kiválasztása és megvásárlása csak a csata fele. Nagyon függ az egészségügyi termék minőségi telepítésétől. Az akrilfürdő helyes behelyezése lehetővé teszi hosszú ideig és maximális kényelem mellett történő használatát.

De a helytelen telepítés vagy akár a kisebb hibák gyakran károkat okoznak. Néha javítással rögzíthetők, de előfordul, hogy egy helytelenül beszerelt akrilfürdő teljes helyettesítést igényel.

Előkészítő szakasz

Telepítés előtt helyesen fel kell készíteni a szobát, és fel kell szerelni a szükséges eszközöket és anyagokat.

Először is, a régi fürdőt eltávolítják, és a régi csatorna is leszerelt, a csatorna cső tisztítása és egy darab hullámos tömlő van beillesztve. Ezután minden ízületet azonnal tömítőanyaggal kell kezelni.

Ezen szükséges munkák mellett szükséges lehet a fürdőszoba padlójának vagy a fürdőkád telepítésének területének szintjének meghatározása is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy jobb az előkészítő munka megkezdése előtt kikapcsolni a vizet, és az elkészítés befejezése után vegye ki a szemetet a fürdőszobából.

Ezenkívül az a hely, ahol a fürdőkád a beszerelés előtt áll, puha, ütéscsillapító anyaggal kell lefedni, hogy megóvja a sérülést.

A szakértők javasolják, hogy közvetlenül a beszerelés előtt vegyenek egy akrilfürdőt. Az akril termékek tartós tárolása nem megfelelő körülmények között deformálódásához vezethet.

balesetvédelmi

A termék telepítése az akril lehet önmagában, mert a tömege ilyen vízvezeték viszonylag alacsony. De ez a tulajdonság az akril lurks és hátránya. Az akril viszonylag törékeny anyag, amelyet óvatosan kell kezelni. A kicsi esés csiszolást vagy repedést okozhat.

Ugyanez az eredmény akkor lehetséges, ha egy nehéz szerszámot a fürdőmedencébe dobnak. Ezenkívül az akril felület könnyen karcolódhat, ha gondatlanul kezelik.

Telepítés előtt meg kell vizsgálni a gyártó által az akril fürdő megfelelő felszerelésének ajánlásait. Általában minden termékhez kapcsolódnak. Az alsó résznek a kereten vagy lábakon pontosan azon a helyen kell lennie, amelyet a gyártó jelez. A fürdő helyzetének megváltoztatása idővel deformálódásához és még a töréshez is vezethet.

Kezdettől fogva válasszon ki egy fürdõt, amely megfelelõen magas minõségû. Ha a kéz a kagyló falának kanyarulását okozza, vagy a termék csípős szagot bocsát ki, vagy a falak fényt közvetítenek, amikor a zseblámpa világít, akkor azt jelenti, hogy alacsony minőségű akrilból készül, akkor ne vásároljon ilyen fürdőt.

A minőségi fürdőszobában mindent meg kell adni, amire szüksége van, és részletes útmutatókat és útleveleket. Minél kevesebb felszerelés szükséges, annál erősebb a fürdő. Előzetesen ellenőrizni kell a fürdőszobával ellátott szerelvények és kötőelemek minőségét is.

Az akrilfürdő beszerelési eljárása

Az akril fürdők telepítésének sorrendjében meg kell adnia a megfelelő típusú telepítést. Az ilyen termékek az alábbiak szerint vannak beállítva:

 • a lábakon, amelyeket a gyártó mellékelt a termékkel együtt;
 • gyárilag lábbal;
 • a kerettel, téglából.

Ezenkívül, néha, hogy a fürdő maximális erőt adjon, használja a kombinált telepítési módszert. Ez a fürdő ugyanakkor a lábakon és a tégla kereten nyugszik. A legegyszerűbb módja annak, hogy megbirkózzanak az olyan szerkezetek felszerelésével, amelyek egy fürdőszobával ellátottak: láb vagy keret.

A téglákkal való munka érdekében bizonyos építési készségekre van szükséged, mivel a lefektetést simán, pontosan és pontosan meg kell őrizni.

Függetlenül attól, hogy milyen telepítési módszert használ, biztosítania kell az összes kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Nem nehéz, ha lábakon vagy kerettel van felszerelve, de téglaszereléskor több téglát kell hagynia, hogy könnyen elvégezhesse a szükséges kommunikációs szolgáltatást.

Az 1. opció - a lábakra szerelhető

Amint korábban említettük, először meg kell vizsgálnunk a gyártó utasításait, amelyek részletezik a fürdő telepítési folyamatát. Általában amikor a fürdőt a lábakra szerelik, hajtsa végre a következő lépéseket:

 • A lábak felszerelése a kijelölt területeken.
 • Fürdő telepítése a lábakon.
 • Magasságállító lábak.
 • A fürdő helyének rögzítése.
 • Befejező munkák.

A lábak rögzítéséhez először az invertált fürdőben meg kell találni egy helyet a rögzítéshez. Úgy néz ki, mint lyukakat fúrt a kötőelemek, vagy a gyülekezési helyek. A lábakat egyszerűen csavarják be ezek a helyek. Ha a telepítést speciális platformon végzik, akkor a lábakat a kád aljához rögzített síneken szerelik fel.

Soha ne próbálj meg lyukakat fúrni más helyen. Ez a termék deformálódásához vezethet a nem megfelelő működés következtében, és a fürdő felborulhat, mivel a lábak helyét úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a vízzel töltött tartály terhelésének helyes eloszlását.

Az üres fürdő csaknem egyenletesen tud állni a helytelenül elhelyezett lábakon, de ha kitöltöd, lehetséges, hogy nem túl kellemes meglepetés van: repedések, szivárgások stb. Volt olyan eset, amikor a szeszélyes mesterek véletlenül átfúrtak egy fürdőt.

Amikor a lábak be vannak építve, a fürdőt óvatosan át kell fordítani és a tartóra helyezni. Ebben a szakaszban nem fáj, hogy azonnal lefektetze a fürdő alját valami puha talajjal, hogy az ne várjon előre a váratlan balesetek miatt. Ezután elkezdheti a lába beállítását.

Először igazítsa a falhoz érintkező oldalak helyzetét, majd állítsa be a külső oldalak helyzetét. A beállítás befejezéséhez épületszintre, valamint kulcsok és megfelelő csavarhúzóra van szükség. A következőképpen kell eljárnunk:

 • Emelje fel az egyik sarkot a kívánt magasságra a csavaros lábak forgatásával.
 • Helyezze a szintet a következő sarokba, és állítsa be a helyzetét.
 • Hasonlóképpen illessze be a többi sarkok helyzetét.
 • Ellenőrizze a fürdő sarkának helyzetét átlósan.
 • Javítsa ki a hibákat, ha megtalálta őket.

A beállítási folyamat lényegesen bonyolultabb, ha a fürdőszobában már kerámia burkolólapok vannak. Ebben az esetben az oldal magasságát úgy kell beállítani, hogy pontosan egybeessen a kerámia felület alsó szélével. Szakemberek javasolják, hogy először telepítse a fürdőt, és csak akkor végezzen befejezési munkát.

Előfordulhat, hogy a kádat nem szigorúan vízszintesen kell felszerelni, de enyhe előfeszítéssel a lefolyó felé. Ehhez elegendő a lábak magasságát csak két centiméterrel változtatni. De általában a szükséges előítéletet már a gyártó tervezi a fürdő kialakításában.

Ebben az esetben elegendő a fürdő sarkait és oldalát szintre állítani. Ezt követően meg lehet állapítani a fürdőt. Végezze el a kapcsolatot a vízvezeték- és szaniterekkel, valamint a befejező munkával.

Mivel az akril fürdők túlságosan nem tartják a hőt, a szakértők gyakran javasolják, hogy a fürdő további hőszigetelését több habosított hab felhasználásával végezzék el. Ehhez a fürdőt át kell fordítani, nedvesíteni kell az alsó és az oldal külső felületét vízzel, és óvatosan habosítóval kell kezelni. Az anyagot vékony folyadékba kell táplálni, hogy a hab a szárítás során ne csússzon ki a fürdő oldalán.

A feldolgozást a lábak és a keret beállítása után kell végrehajtani. A lábaknak zenit is kell, hogy erősítsék őket. A hab alkalmazása után 6-8 órát kell várnia, mielőtt szárad. Ezután flip a fürdőkád, helyezze el, és zárja be egy dekoratív képernyőn, vagy másképp befejezni.

A szerkesztési folyamat részleteit a videó tartalmazza:

2. opció - telepítés a gyári keretre

A fürdőkád felszerelésének sorrendje, amelyre a gyári keret kerül szállításra, kevéssé különbözik a lábbal való felszereléstől, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a munkaterület kissé nagyobb. Íme egy példa erre a telepítésre:

 • Csomagolja ki a keret elemeit.
 • Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt.
 • Jelölje meg a fürdő alsó oldalának külső oldalát, jelezve a keretelemek rögzítési pontját;
 • Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 • Csavarja le a konzolokat az aljára.
 • Csatoljon hozzájuk a keret lábaihoz, valamint a többi elemhez.
 • Csatlakoztassa a felső és az alsó lefolyó lyukakat, gyűjtsük össze a szifont.
 • Csatlakoztassa az összes csatlakozást.
 • Kapcsolja be a fürdőt, és helyezze üzembe.
 • Állítsa be a fürdő helyét az épület szintjén.
 • Jelöljön ki egy helyet a falra, hogy speciális karmantyúkat helyezzen el, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzák a kád véletlen megfordulását.
 • Fúrjon lyukakat és szereljen fel horgokat.
 • Húzza fel a kádat ezen a horogon, ellenőrizze a pozícióját egy szinttel.
 • Csatlakoztassa a szifont a csatornába.

Ezután ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel, és egy idő után ellenőrizze a csatlakozást a szivárgás észlelése érdekében. Ha megtalálható, akkor a problémás vegyületet ismét tömítőanyaggal kell kezelni.

Ha megmagyarázza, hogyan kell egy akril kádat saját kezével telepíteni, fontos szempontokat kell figyelembe vennie. Az akrilfürdő testének fúrásakor rendkívül óvatosan kell eljárni. A lyuk mélysége nem haladhatja meg a 6 mm-t, különben egyszerűen csak lyukasztja a kád testét.

A tapasztalt kézművesek egy kis szalagot fúrnak egy fúrólyukra, hogy jelezzék azt a mélységet, amelyre az akril vastagságába merül. A csavarok felszereléséhez a fürdő testén általában olyan különleges helyeket biztosítanak, ahol az akril vastagsága magasabb, mint a test többi része.

Ezenkívül ne cserélje ki a kerethez mellékelt kötőelemeket, másokat. A méreteiket gondosan kiszámítják, hogy ne rontsák a fürdő felületét. A legszélsőségesebb esetekben a kötőelemek olyan elemekkel helyettesíthetők, amelyek pontosan megfelelnek a gyártó által biztosított kötőelemekkel. A rögzítők meghúzásához használjon egy szabályos csavarhúzót. A csavarhúzó használata a csavarmenet lebomlásához vezethet.

3. opció - telepítés tégla keretre

Bár a gyártóknak javasolniuk kell, hogy csak a mérnökök (lábak, keret stb.) Beszerelését javasolják akril szerkezetek, néha még mindig szükség van egy téglaalapra.

Ezt leggyakrabban néhány nem szabványos tervezési megoldás vagy a fürdőszoba konfigurációs jellemzői hajtják végre. Az is előfordul, hogy a fürdő keretet biztosít a vevő számára felmerülő költségek csökkentése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a tégla keret, ha helyesen hajtják végre, figyelemreméltó a megnövekedett erejéért. Az ilyen konstrukció sok éven át hibátlanul működik, bár sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyári keret felépítése.

A bázis gyártásához tégla, habarcs, fémprofil (sarokba húzható), simító, önmetsző csavar, tömítőanyag, kalapács stb. Tégla keret készítése az alábbiak szerint:

 • A falon meg kell jelölni a fürdő oldalának alsó szélének helyzetét.
 • Fúrjon néhány lyukat a kötőelemekhez a jelölésnél.
 • Szerelje be és rögzítse a fémprofilt.
 • Ezután a padlón jelölje meg a téglaalap helyét.
 • A téglaszázatot jelölje.
 • Várja meg, amíg az oldat teljesen megszárad.
 • Szerelje fel a fürdőt az alapra.
 • Csatlakoztassa a kommunikációt és feldolgozza őket tömítőanyaggal.
 • Töltse fel a fürdõt, hogy ellenõrizze a szerelést és a csatlakozások szorosságát.

Néhány hasznos javaslat lehetővé teszi, hogy ezeket a lépéseket megfelelően elvégezze. A bázis aljához rögzített fémprofil szükséges a bázis megbízhatóságának növelése érdekében. A padlótól a profil telepítésének helyétől mért távolság nem haladhatja meg a 0,6 métert.

A téglaalap két külön támasz formájában, négyszögletes keret formájában készülhet. A fürdő végeitől a tégla tartóktól való távolságnak azonosnak kell lennie, és a lefolyónak szabadnak kell lennie.

Téglalap alakú keret végrehajtásakor ügyelni kell a lyukra, hogy biztosítsák a kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ha szükség van a fürdőre a leeresztéshez szükséges lejtéshez, az alap egyik végét kissé magasabbra kell állítani, mint a másik.

A magasságkülönbséget úgy érhetjük el, hogy egy speciális fémlemezt helyezünk el, melynek szélessége körülbelül egy centiméter a falazatban. A szakképzett kézművesek ezt a különbséget nagyobb mennyiségű megoldás segítségével érhetik el.

Kell-e kombinált alapot készíteni?

Ha a gyári alap ereje valamilyen oknál fogva kétséges, vagy a fürdőszobai tulajdonos csak azt szeretné biztosítani a szerkezet maximális megbízhatóságát, használja a támogatás kombinált verzióját. Általában a fürdőt először a lábakra helyezzük és magasságban állítjuk be.

Ezután mérje meg a padlótól a fürdő aljától a távolságot, hogy meghatározza a téglafal magasságát. Helyezze a padlóra egy tégla alapra. Ezután eltávolítják a fürdőt, és megkezdődik a kőműves munka. Fontos pont az ilyen kialakítás kialakításában: a lábak és a téglakeret magasságának pontosan azonosnak kell lennie, hogy a fürdő súlya egyenletesen legyen elosztva mindkét támaszon.

Kétségtelen, hogy ez a lehetőség alaposabb, mint a szokásos gyári keret használata. Ugyanakkor, ha szét kell szedni, akkor izzadni kell.