Legfontosabb > Bútor

A régi öntöttvas fürdő helyreállítása: az előnyök és hátrányok

Mint minden bevonattal, a zománc idővel vékonyabbá válik, rozsdafoltok, foltok, zsetonok jelennek meg rajta. Ha a leghatásosabb kémiai tisztítószerek, amelyek a csiszolóanyagokat tartalmazzák, nem oldják meg a problémát, a legtöbb tulajdonos úgy dönt, hogy megváltoztatja a berendezést.

De miután megvizsgálta az anyagi költségekkel járó munkaerő-intenzitást, elkezdett alternatív lehetőségeket keresni a régi öntöttvas fürdő frissítésével kapcsolatban. Az esztétikailag csúnya megjelenés ellenére a design, amely teljes mértékben megfelel a fő funkció teljesítésének, az összes teljesítményjellemzőnek megfelelően, még fél évszázadon át tart. Az egész a zománc bevonat. Ez azt jelenti, hogy új dolgokra van szükség, és az új technológiáknak köszönhetően ez a manipuláció a lehető legrövidebb idő alatt zajlik le.

Az öntöttvas fürdő helyreállítása vagy cseréje?

A radikális módszer a szaniterek cseréje. Mindenekelőtt meg kell számolni, hogy ez az eljárás mennyibe kerül. Összefoglaljuk a hagyományos klasszikus fürdő költségét a szállítási költséggel, beleértve a szállítást és a rakodást, figyelembe véve a kívánt padlót. A régi felszerelések szétszerelését és új telepítését a cég árlistájával összhangban végezzük. A legkonzervatívabb becslések szerint legalább 13 ezer rubel lesz. Ez nem veszi figyelembe a fal és a burkolat károsodását, ami elkerülhetetlen bármilyen típusú szerelési munkával. A repedt töredékek részleges cseréje és kozmetikai javításokra lesz szükség. Következtetés - megszabadulni a régi és telepíteni egy új fürdőszobát nagyon nehéz és drága.

Nem lenne jobb gondolkodni a helyreállítással, a régi fürdő jó funkcionalitásával, hígított vagy mosott fehér szaténnel? Ráadásul egy nagy összeg nem garantálja a kiváló eredményt, mivel a legkevésbé költségvetési kapacitás megvásárlása eredetileg azt jelentette. A jobb minőségű vagy tervezési projektek költségei jelentősen növekedhetnek. Ha a módszer tulajdonosai nem megfelelőek, akkor a rendelkezésre álló és hatékony helyreállítási lehetőségekre gondolnak. Fontos, hogy ezt a kérdést megfelelő módon közelítsük meg, kiválasztva a legjobb megoldást.

Akril bevonat

A régi felszíni réteg helyreállítása az akril öntésével a legnépszerűbb módja. A legtöbb fogyasztó egyszerűsége és alacsony költsége miatt nagyra értékelte a know-how technológiát. Ezzel a módszerrel a folyékony szintetikus tömeget a fürdő belső burkolatára öntjük.

Az ömlesztett akril előnyei:


hosszú kopásállóság. Megfelelő alkalmazás esetén a működési élettartam 8-15 évre szól;

A szintetikus anyagok sűrűsége és plaszticitása miatt sima, sima felületű struktúra alakul ki;

A folyadék tömege mindenféle hibát és karcolást simít.

Az akril nagy sebességgel kerül alkalmazásra, egy egyszerű alkalmazási technológia lehetővé teszi, hogy a felület ömlesztett rétege 6 mm-re legyen.

A kitöltést az adott szag hiánya jellemzi, így az allergiás betegek, a gyermekek és az idősek nem igényelnek más lakást a javítás során.
Az ömlesztett akril jelentős hátrányai:

• a készítmény hosszú szárítása - 3 nap
• Lefedettségi érzékenység. Elfogadhatatlan, hogy a porra, porra, a szárító síkra kerüljön, ellenkező esetben romlik.
• A technológiai műveletek látszólagos egyszerűsége rendkívül megtévesztő. Valójában az akril öntése bizonyos képességeket igényel a folyadék tömegével való munka során.
• Viszonylag magas anyagköltségek a zománcozáshoz képest. De a költség a kifizetetlen működési idő és a magas színvonal miatt fizet.

Öntöttvas fürdő zománcozása

Gyakran a festés a legrégebbi módszer a helyreállítás, amikor speciális zománcot alkalmaznak egy kopott bevonat. A tulajdonosnak gondolnia kell, hogyan kell frissíteni a régi berendezéseket? Kétféle típusú zománcokat biztosítanak: professzionális használatra és háztartási célokra. Az első legvékonyabb struktúra, akkor legalább 3-5 rétegt kell alkalmazni. Ez időigényes eljárás. Az utóbbiakat vastagabb szerkezet jellemzi, és ennek megfelelően a kétrétegű szerelés könnyebben alkalmazható. A folyékony bevonatot hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, megpróbálja egyenletesen elosztani a megtisztított vásznat.

A zománcozás előnyei:

• a helyreállítás legkedvezőbb választási lehetősége;

• nincs szükség szétszerelni a lefolyót, és a túlcsordulás nem igényel rekonstrukciót;

• Ez a módszer nemcsak az öntöttvas termékekre, hanem az acéltartályokra is vonatkozik.

A zománcozás a következő hátrányokkal jár:


rövid élettartam, kevesebb, mint 5 év;

a szárítási idő körülbelül egy hét;

a kijáraton a bevonat nem fényes, egyenetlen, deformációra érzékeny;

egy vékony réteg zománc nem képes elfedni a cseppeket, a csipeket, amelyek végül kifelé futhatnak;

a sárga színű festék megjelenése a működés során, mivel az eredeti gyári epoxi bevonat gyökeresen különböző összetételű.
A hideg zománcozás a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a helyreállításnak. Összehasonlítható a vászon színezésével, speciális összetételű. A zománc élettartamának meghosszabbítása érdekében figyeljen a következő ajánlásokra:

• a felújított öntöttvas bevonat megmosása, nem olyan csiszoló tisztítószerek, amelyek sértik a bevonat integritását, de szükség van mosószer vagy szappan oldására;
• Az új tartályt védeni kell a fújástól, az éles tárgyak megkarcolhatják az akril vásznat;
• A zománc nem tartja be a forró vizet, megrepedhet. A fürdő feltöltésével, mielőtt a csapot forró vízzel kinyitná, először hagyja hidegnek, és nem fordítva.

Akril bélés

A 3 lehetőséghez kiegészítő felszerelésre van szükség - akril bélés, amelyet a "fürdő a fürdőben" szerel fel. Az ilyen kétrétegű kivitelezés körülbelül 15 évig tart. Ugyanakkor új akril betétet helyeznek el a régi konstrukció belsejében, ami ideális esetben ismétli a körvonalakat. A kiegészítő elem stabilitását technikai tapadó hab segítségével végezzük.

Ez a módszer előnyös:


az akril tartósabb anyag, mint a zománc;

a tökéletes illesztésnek köszönhetően a vasöntvény minden hibája és deformációja kiegyenesedik;

az inert anyag nem sárgul a szolgáltatás végéig;

kétrétegű konstrukció sikeresen ötvözi az akril és az öntöttvas összes előnyét.

Az akril bélés hátrányai:


a leeresztő szifon szétszerelése;

az akril-konstrukciót nem szabad könnyű vagy vékony öntöttvas területekre alkalmazni, különben a fürdő kanyarodik és a ragasztóréteg távolodik a rögzítő bélésről;

a "fürdő-fürdő" módszerrel az anyagoknak meg kell felelniük a szabványoknak. Alacsony minőségű betétek vagy nem fémkompozíciók ragasztására szánták, minden erőfeszítést lemondanak;

a betét óvatos mérését, egy milliméterig. A legkisebb eltérések a fő struktúra paramétereivel elfogadhatatlanok.
Mindhárom helyreállítás módja - egyszerű és hatékony, előkezel a zsírtalanítás és a piszok és mészkészlet eltávolítása. Meg lehet szabadulni zsíros nyomok oxálsav vagy szódabikarbóna használatával. Ezután folytassa alapos sweep-el, eltávolítva a plakkot és a deformált töredékeket, hogy sík síkot kapjon. A következő lépés polírozás, amelynek célja durva felület kialakítása. A ragasztóval érintkező szövet egyenetlensége biztosítja a maximális tapadási fokot.

Helyreállítása vagy nem - objektív következtetések

Az előnyök és hátrányok mérlegelése után a tulajdonosnak el kell döntenie: szétszerelni vagy helyreállítani a szükséges vízvezetékberendezéseket. Viszont az illetékes és képzett helyreállítási munkák kiváló minőségű anyagok felhasználásával, a frissített fürdő újdonságnak tűnik. Ha lehetséges, bízz a tapasztalt kézművesekkel, akik a jó oldalon bizonyították magukat. Ezután kitűnő eredményt jelentett a viszonylag kis források számára.

Hogyan lehet öntöttvas kádat saját kézzel kijavítani?

Az öntöttvas fürdő szilárd, tartós egészségügyi berendezés, gyakorlatilag kimeríthetetlen javítási lehetőséggel. Ha a zománcfelületen apró repedés vagy csip jelent meg, akkor nem szükséges új, legalább 10-12 ezer rubel költséget vásárolni, az edény megjelenését és funkcionalitását az öntöttvas fürdő saját kezével történő javításával lehet teljesen helyreállítani. Ebben a cikkben három hatékony módszert fogunk megfogalmazni az öntöttvasból készült egészségügyi berendezések helyreállítására.

Felkészülés a javításra

Ha a zománcon repedés, aprítás, kopás jelent meg, és maga a fürdő sárga színűvé vált és durva lett, nem szükséges elhalasztani a javítást. Annak érdekében, hogy a restaurálás eredménye hosszabb legyen, és ellenálljon a mechanikai terhelésnek, érintkezésbe lép a vízzel és a hőmérséklet csökkenésével, a felületet gondosan fel kell készíteni a munkára. Az előkészítő szakasz általában az idő és erőfeszítés több mint felét veszi a zománc visszaállítására a saját kezével. A következő műveletekből áll:

 1. A szennyezéstől való tisztítás. A fürdő felületét por és szennyeződés tisztítja egy közönséges lúgos alapú mosószerrel, majd bőven mossa folyó vízzel.

Fontos! Mielőtt elkezdené javítani a vízvezeték-berendezések felszerelését, ki kell értékelnie az esemény megvalósíthatóságát. Ha a sérülés egyedülálló, akkor saját kezetével megjavíthatja a fürdőt. Nagy károsodás és átmenő lyukak esetén jobb, ha szakemberhez fordul.

tömítő chips

Egy kisebb, akár 2 cm átmérőjű vagy repedésű hasítás mechanikai ütés vagy ütéshatás eredménye, ez a leggyakoribb károsodás, amely könnyen kezelhető a helyi javítással a saját kezével. Javítani kell az ilyen károsodásokat közvetlenül a felismerés után speciális gitt és zománc segítségével. A chiplezárási technológia a következő:

 • A hasítás körüli terület tisztítható szennyeződéssel mosószerrel. Jobb, ha nem használsz csiszolóanyagot, mivel súlyosbítja a zománc megsemmisítését.

Ne feledje, hogy a zománc felületén a zsetonok helyi javítása ideiglenes hatást fejt ki, ami csak elhalasztja a globális események időtartamát. Az aeroszol zománcok rosszabbodnak, de sokkal könnyebb őket használni.

festmény

Ha sok zseton és repedés van a zománc felületén, és rozsdás és vízkőmentes betétet adnak hozzájuk, akkor a fürdőt nem lehet javítással javítani. A régi, erősen sérült öntöttvas fürdő eredeti megjelenésének helyreállításához használjon festést. A festék felhordása előtt a tálat tisztítják a szennyeződésektől, a zománcburkolatot eltávolítják, zsírtalanítják, majd alaposan megszárítják. Festéshez használja a következőket:

 1. Folyékony akril. Az öntöttvas fürdő saját kezével történő festésére szolgáló keverék két komponensből áll: folyékony akril és keményítő. A vastag, de műanyag, folyékony konzisztenciájú vegyületet a tálca belső felületére öntéssel vagy görgővel alkalmazzuk. Száraz festett fürdő 3-5 napig, amely alatt nem lehet nedvesíteni vagy megérinteni. A bevonat sima, sima és fényes, legalább 8-15 évig szolgál, nem sárgul, mivel a réteg vastagsága legalább 6 mm.

Figyelj! A fürdő saját kezével történő festéséhez jobb folyékony akril használata, mivel sokkal könnyebb és egyenletesebb, mint az epoxi zománc. Ennek a módszernek a hátránya a magas költségek és a hosszú szárítási idő.

Akril bélés telepítése

Ha a régi fürdő felülete nem egy kis repedés, hanem többszörös forgács és deformáció, akkor akrilból készült különleges betét segítségével javítható. Az akril bélésforma pontosan megismétli a régi tálca geometriáját, behelyezik benne, majd ragasztós ragasztóval és tömítőanyaggal rögzítik. Ennek a módszernek a hátrányai a következők:

 • Nagy költségek A kiváló minőségű akril bélés drága, a betét ára több mint az öntöttvas fürdő költsége.
 • Korlátozott hatótávolság. Nehéz választani egy betétet egy öntöttvas kád modelljére, különösen, ha nem tartozik a szabványosak közé.

Az akril bélésből készült öntöttvas kádak helyreállításának fő előnye az eljárás hatékonysága, mivel vele együtt a tálak helyreállnak, még akkor is, ha lyukakon keresztül vannak. Ez a betét legalább 15 évig tart, amiért biztosan fizetni fog.

Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

Fürdő restaurációs módszerek

Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

1. módszer: általános zománcozás

Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

Miért általában elhasználódik a zománc?

A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

 • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
 • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

A zománcozott felület helyreállítása

A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

Mi szükséges a munkához?

Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
 • csiszolópor;
 • csiszolópapírral;
 • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
 • zsírtalanító (például Nefras);
 • szálmentes szalvéta;
 • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
 • légzőkészülék és kesztyűk;
 • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

Előzetes szakasz: felületkészítés

Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

 1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
 2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
 3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
 4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
 5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
 6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

A fő szakasz: a zománcozás

 1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
 2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
 3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
 4. tegyél fel egy második zománcréteget.

Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

Az új zománc élete 6-8 év lesz.

2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

Mit állítunk vissza?

A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

A Stakril előnyei

A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

1. Viszkozitás

Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

2. folyadék

A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

3. Késleltetett polimerizáció

Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

Teljesítménytechnológia

A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

1: Felület előkészítés

Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

2: folyékony akril alkalmazása

 • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
 • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
 • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

Technológiai telepítés bélés:

 1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
 2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
 3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
 4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
 5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
 6. az ízületeket szilikonnal zárják.

A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

A bélés 10 évig szolgál.

Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

Zománcfürdő

A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

Tömeges helyreállítás

Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

Akril bélés

A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.

A régi öntöttvas fürdő frissítése: a rehabilitációs és javítási munkák áttekintése

Az öntöttvas fürdők sokaknak tűnnek "örök". Bizonyos értelemben ez valóban így van. Ezek a termékek tartósak, nem korróziónak vannak kitéve és több mint egy tucat évig használhatók. A "gyenge láncszem" csak zománc, amely a megfelelő gondozással idővel is vékonyabbá válik.

Az átgondolt tulajdonosok, akik megértik, hogy csak a megjelenésük romlott, keresik a régi öntöttvas fürdő frissítését. Nézzétek meg néhányat.

Helyre kell állítanom a régi fürdőt?

Rendszeresen elküldjük termékeinket a dumpba, sajnálattal. Azonban az öntöttvas fürdő, amely elvesztette vonzó megjelenését, még jobban kihasználható. De helyettesítése irracionálisnak tűnhet.

A berendezés nagy súlya miatt nagyon nehéz leszerelni és eltávolítani a lakásból, különösen ha a földszint fölött van. Továbbá, ha egy fürdőszobát vagy egy kerámia szitát helyeztek el, mindezt szét kell szedni.

A tulajdonos megérti, hogy az eszköz egyszerű eltávolításával nem fog kezelni, javításra lesz szükség. Nagy vagy kicsi - mindez a függő pusztítás mértékétől függ. Ráadásul az új berendezések megvásárlásának költsége, szállítása és felszerelése is eljövendö. Így a súlyos pénzügyi veszteségek elkerülése nem fog működni. Nyilvánvaló, hogy mindez rendkívül zavaró és időigényes.

Érdemes megmenteni az idegeit és a pénzét, a régi fürdő helyreállítását. A vízvezeték-berendezések helyreállításának alapvetően különböző módszerei vannak: akril bélés felszerelése, hideg zománcozás, öntési módszer vagy "öntözőfürdő". Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak. Nézzük részletesebben a helyreállítás minden módját.

Akril bélés vagy új fürdő egy órán keresztül

Ez a módszer magában foglalja az acélból készült bélésszerelést egy öntöttvas fürdőben. Ennek eredményeképpen a tulajdonos új akril tálat kap, amelynek keretét a régi öntöttvas berendezések válik meg. A bélést szorosan behelyezzük a fürdőbe, és speciális ragasztóanyaggal rögzítjük. Ezt követően egy új berendezés és az eszköz felszerelése működtethető. Ennek a módszernek az előnyei sokak:

 • A béléssel ellátott fürdő sikeresen ötvözi a vas- és akriltechnika pozitív tulajdonságait.
 • Az akril alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami miatt a meleg víz nagyon hosszú ideig hűl.
 • A bélésanyag elegendően ellenáll a mechanikai sérülésnek, a kis karcolások pedig könnyen eltávolíthatók polírozással.
 • Az akril könnyen tisztítható, nem szívja fel a rozsdát és a szennyeződéseket, nem sötétedik. Speciális eszközök vagy szappanoldatok tisztítására használatos.
 • A bélés élettartama körülbelül 15 év.

Ennek a módszernek a hátrányai közé tartozik az iparág által gyártott bélés kis választéka. Csak négy típus létezik: 170 és 150 cm hosszú, ellipszoid és téglalap alakú edényekből. Ezenkívül egyes esetekben például, ha a fürdő oldalát kerámia burkolattal helyezzük el, további munkára lehet szükség.

Hogyan válasszuk ki az akril bélést

A termékeket fűtött polimer massza bélyegzésével és formázásával állítják elő. Ez egy csúcstechnológiai és meglehetősen bonyolult folyamat. Még a kis eltérések a technológiától vagy a nem kielégítő minőségű nyersanyagok használatától sem érzik jobban a bélés teljesítményét. Ezért egy termék kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani néhány pontra.

Az első az akril színe. A jó minőségű anyag természetellenes, fényes fehér és ragyogó. Az újrahasznosított anyagokból előállított műanyag szürke színű. Idővel sárga lehet. A bélés vastagságának legalább 4-5 mm-nek kell lennie. A helyes azonosításhoz meg kell nézni a peron szélén. Itt a műanyag réteg változatlan marad, míg más helyeken kissé deformálódhat.

Fontos továbbá mérni a tálca rugalmasságát és erejét. Egy másik fontos pont - a termék kiválasztása pontosan a méret. A legjobb az egészben, ezt a feladatot egy professzionális mérővel fogják kezelni, aki meghívható a házra. Alternatív megoldásként képet kaphat a fürdőkád öntött pecsétéről, és elküldi azt a bélésgyártónak, aki ezen információk alapján a lehető legpontosabban tudja kiválasztani a terméket.

A tál felkészítése a frissítéshez

A régi öntöttvas fürdő helyes helyreállításának kérdését meg kell kezdeni azzal, hogy megtudja, hogyan kell felkészülni a helyreállításra. Meg kell kezdeni az elhúzódó tapadás eltávolítását a felületről.

Ehhez alaposan meg kell tisztítani a tálat a szappan oldatától, eltávolítani a mész betéteket. Ezután egy nagy csiszolópapír óvatosan tisztítsa meg a tartály teljes felületét. A szakemberek különös figyelmet fordítanak a technológiai lyukak széleire. Itt kívánatos az összes zománc eltávolítása 3,5-5 cm távolságra a szélektől.

A rozsda nyomai ezen a helyeken nem maradhatnak. A fürdő kerületén meg kell tölteni a sínt. Erre azért van szükség, hogy a bélés oldalai szorosan illeszkedjenek, és ne görbüljenek a berendezések használata során. A lécek vastagsága egyedileg van kiválasztva. Ezt akkor kell megmérni, ha a bélés felszerelésre kerül. Átlagosan az elem magassága körülbelül 20 mm.

Talán néhány manipulációt akril béléssel kell megtenni. Ha kerámia burkolólapot helyeznek el az öntöttvas fürdő oldalán, akkor szét kell szedni. De másképp lehet. Vágja le az akril betétet. Még akkor is, ha a vágott él nem elegendően esztétikus, vízzáró talapzattal záródik le. De a telepítés költségei összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak lesznek.

Általában a béléscsíkot apró résszel díszítik, kb. 0,3-0,5 cm-re a falról. Erre azért van szükség, hogy a fürdő használatakor ívelt oldal ne okozzon kellemetlen sikolást. Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni az alsó burkolat méretét, tudnia kell, hogy a bélés oldala hosszabb-e a fürdő oldalánál. A vágást a csempebe ágyazott tábla méretével megegyező mennyiséggel, valamint a bélés szélessége és a fürdő szélessége közötti különbséggel végezzük.

Figyelembe kell venni a falak görbületét, ami jelentősen befolyásolhatja a vágás méretét. Ezért a varázsló óvatosan elvégzi a méréseket, és nagy hatékonysággal végzi el a vágást, amellyel a vonalat a kívánt mérethez igazíthatja. Ehhez időközönként be kell helyezni a részt, és minden egyes csiszolóeszközzel ki kell egyenlíteni.

A következő szakasz - technológiai lyukak bevezetése a bélésen. Meg kell ültetni, és karcolni kell egy lyukkal, vagyis a szilvákat és a túlcsordulásokat a tálban kell megjelölni. Pontosan meg kell egyezniük az öntöttvas csésze lyukakkal. Továbbra is meg kell határozni a jövő furatok átmérőit egy iránytűvel, és a megfelelő méretű koronával kell fúrni őket. A vágóéleket gondosan feldolgozzák csiszolóanyagokkal.

Beszerelés és tömítés bélés

Az akriltermék felhelyezése előtt a fürdőkádat ragasztóanyaggal kell bevonni. Ebben a minőségben ajánlott speciális masztixot használni, de a szokásos habarcsot is használhatja. Ez utóbbi nem csak a bélést helyezi el, hanem a falak és az aljzat számára is kiegészítő szigeteléssé válik. A hab felhasználása során fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a polimerizáció során kibővül.

Ez a bélés felületén nem kívánt puffadást okozhat. Ha masztikát használsz, ez nem fog megtörténni. Ezen anyagok mellett szilikont használhat a túlfolyás és a túlfolyás lezárására is. Meg kell érteni, hogy ez az elasztomer egy jó tömítőanyag, de nem a legjobb ragasztó. Ezért, ha használják, elég nagy szilikonréteget kell alkalmazni.

Olyannyira, hogy legalább 15 cm átmérőjű kör alakul ki a lyukak körül, különben dinamikus terhelés esetén az anyag elkezd lehámulni, a víz alatt a víz boritódik, ami a hab megsemmisítéséhez és a bakteriális fertőzés forrásának kialakulásához vezet. A bélés ragasztásának legjobb összetételei közé tartoznak az epoxi alapú kétkomponensű masztixek és az elasztikus, nagy szilárdságú ragasztók, mint például az AT-Metal vagy a SikaBond.

Részletesen tanulmányozza a hab felhordásával járó lehetőséget. Kezdjük a tömítőanyag alkalmazásával. A technikai lyukak köré széles körű gyűrűt alkalmaznak, és 15-20 cm-re visszavonulnak, majd azonnal elindul a hab. A készítményt a tálra 25 cm-nél nem távolabbi csíkokba helyezzük, először a habot az aljára helyezzük, majd a falakon. A munka végén a habot legalább 2,5 cm magasságban kell rétegezni.

Nem lehet különbség a magasságban és észrevehető mélyedésekben. Átlagosan egy kilogramm habtartályt vesz igénybe. A mesterek két 750 g-os edényt vegyenek be, ez az anyagmennyiség pontosan elég az egész fürdőben. Ugyanakkor lehetővé válik a bélés optimális sűrűségének megszerzése és a termék oldala alatti térség tömörítése. Közvetlenül a hab felhordása után az öntöttvas fürdőbe egy bélés kerül beépítésre.

Meg kell nyomni. Ehhez az anyagot a tál aljára helyezzük, amely fölött egy személy ül, aki súlyával a műanyag szerkezetet fémre nyomja. Meg kell nyomni az oldalakat és a falakat erőfeszítéssel, majd távolítsa el a kinyúló felesleges habot. A szifont a fürdőben a lehető leghamarabb kell elhelyezni. Meg kell jegyezni, hogy a régi berendezésből vett meghúzási csavar hossza nem elegendő.

Ezért új, hosszabb rögzítést kell vásárolni. Ezután a helyére helyezzük a lefolyót, és közvetlenül azt követően, hogy a hideg víz a fürdőbe kerüljön a karimához. Tehát a berendezésnek legalább egy napig kell állnia. Meg kell jegyezni, hogy a bélés oldalai enyhén felemelkedhetnek, tehát 40-45 perc alatt. miután a víz a fürdőben volt, gyengéden le kell nyomni egy lapos sínnel.

Hideg zománcozás: a kedvenc fürdő második élettartama

Az öntöttvas fürdő helyreállításának másik módja hideg zománcozás. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amely a különleges edénynek a tálba történő felhordását jelenti, amely a kikeményedés után zománc bevonatgá válik. A módszer fő előnye az olcsóbb, mint más helyreállítási módszerek. Ezenkívül korlátlan számú alkalommal fedheti le a tálat olyan zománccal.

A hátrányok közé tartozik a hosszú szárítási kompozíció. A teljes szárításhoz körülbelül 4 napig tart. Ezenkívül a hideg zománc kevésbé tartós, mint a gyárban bevont. A karbantartási élettartama legfeljebb öt év, ezt követően a helyreállítási eljárást meg kell ismételni. Az akrilhoz képest ez a zománc megőrzi a hőt, így a fürdőben lévő víz gyorsabban lehűl.

Hogyan válasszuk ki a zománcot

A jövőbeli zománc bevonat tulajdonságai és tartóssága közvetlenül függ a készítmény minőségétől. A szakértők azt ajánlják, hogy a következő pontokra figyeljenek:

 • A zománcozás módszere. Az értékesítés során olyan megoldásokat talál, amelyeket hengerrel, ecsettel vagy permetezéssel lehet alkalmazni. Ez utóbbi lehetőség különösen jó, mert egységes alkalmazást jelent.
 • Keményítőt árnyal. A hideg zománcozás összetétele két, ritkán háromkomponensű eszköz. Az egyik komponens egy keményítő. Ha sötét sárga, barna vagy sötétvörös, nemkívánatos árnyalat jelenhet meg a kész bevonaton.
 • A zománc hangja. Kívánt esetben a zománc-kompozíció bármilyen színben festhető. Ebből a célból speciális színező pasztákat használnak, amelyeket zománccal vagy külön-külön lehet értékesíteni. A mesterek azt javasolják, hogy a bevonat árnyékát közvetlenül a helyiségben válasszák, ahol a berendezést beszerelik.
 • A helyreállítási készlet teljes készlete. Minél teljesebb, annál jobb. A zománcozással együtt árusító pasztákat és speciális eszközöket lehet adni a fürdő elkészítéséhez.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a nagyon sűrű kétkomponensű készítmények, mint például az Epoxin 51C és az Epoxin 51, a legalkalmasabbak egy hengerrel vagy ecsettel történő alkalmazáshoz, és elég jól kijavítják a bázis kis hibáit. A finn kompozíció Reaflex 50 vagy Rust-Oleum Specialty alkalmas a permetezőpisztoly használatához. Nem rossz bizonyított spray Whitest NEWTON.

Főzőedény zománcozáshoz

Kezdje a zománc felső fényes rétegének eltávolításával. Ehhez a felületet óvatosan koptató anyaggal kell feldolgozni, hogy kb. 30-50 mikron fényességet távolítsanak el. A munkához csiszolópapírral, csiszolóporral vagy csiszológépvel csiszolókorongot készíthet. Különösen gyorsan kaphat egy eredményt egy sziromkörrel kombinálva egy csiszolópasztával. Az utóbbit Ön készítheti el.

Ehhez egy reszelt szappant kell bevinni, és homokszórásra csiszolóporral keverni 1: 3 arányban. Azok, akik tudják helyreállítani az öntöttvas fürdőt, a mesterek javasolják, hogy dörzsölje a nikkel salakot, ami nem nagyobb, mint 0,16-0,18 mm. Az alkotórészeket jól összekeverték és vízzel töltötték. A tészta körülbelül egy napig érlelődik. Az eredmény egy viszkózus tömeg, amely meglehetősen kemény agyaghoz hasonlít.

Ő kezeli az egész tálat, és azonnal át a szirom kör. Ezt még egyszer vagy kétszer elvégzik, amíg az alap durva és unalmas lesz. Fontos megjegyzés: a zománcot nem szabad teljesen eltávolítani. Ha a felület észrevehetően sötétebb lesz, a kezelés leáll. Ezt követően a tálat alaposan meg kell mosni, le kell szedni a túlfolyóról és a szifonról, tisztítani kell a kezeletlen területeket, és át kell helyezni a szifont.

A következő lépés a felület zsírtalanítása, de jobb vegyi maratás elvégzése. A bevonat szerkezete porózus, kiküszöböli a mély mészkő betéteket és rozsdafoltokat. Ennek eredményeképpen az új bevonat sokkal jobb és sokkal hosszabb élettartamú. Ha a felületen makacs rozsdafoltok vannak, akkor el kell kezdeni az eltávolítással. Rozsdamentes oldószerekkel, például Zincar-nal vagy FAS-vel van elkenve.

A reakció befejeződése után a folt elmosódott és fehér színű lesz. Ezen a ponton vízzel kell mosni. Fontos ezt megtenni, mielőtt az oldat megszáradna, különben a rozsda a bevonat pórusaiban marad. A maratás három lépésben történik. Először a felületre 3,5% -os sósavoldatot alkalmaznak. Ez a művelet többször is elvégezhető, 6-7 perc intervallummal. Ezután a készítményt alaposan lemossuk és fehérítőt alkalmazunk, amelyet vízzel hígítunk szuszpenzióvá.

Az oldatot hagyjuk a bázisra 20 percen át, majd lemossuk. Sósavval és mészfékezéssel légzőkészüléket kell viselnie, gőzök mérgezőek. A tál felületét hajszárítóval szárítjuk. Ezután zsírozást kell végezni a reagensek és a szerves anyagok maradékának eltávolítására. Ehhez egy szálmentes szalvétát triklór-etilénnel, benzinnel vagy acetonnal impregnálnak. A tálat óvatosan feldolgozzuk, majd megszárítjuk.

Zománcot használunk a fürdőre

Közvetlenül a festés előtt nedves tisztítást kell végrehajtani a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a portól, amely a száraz zománc felületén telepedhet. Ebben az esetben a fényes rétegben kellemetlen érdességi pontok jelennek meg, ami nagyon nemkívánatos. Ezután a fürdőszobába vezető ajtót tartósan zárva kell tartani, vagy az ajtót műanyaggal kell bevonni.

Ezt követően, ha szükséges, előkészítse a kompozíciót a munkához. Ugyanakkor szigorúan be kell tartani a gyártó utasításait. A kész oldat a tál felületére kerül. A legegyszerűbb módja ennek, ha egy spray-vel dolgozik. A festéket kb. 30 cm-es távolságból permetezzük, rövid keresztmetszeteket hajthatunk végre. Az oldatnak enyhén meg kell nedvesítenie a felületet.

Nem kell sok festéket alkalmazni. A tálat több rétegű összetétel borítja. Ezt egyenletesen kell elvégezni. A második réteget az elsőre 15-20 percen belül alkalmazzuk, minden további réteget 30 percenként alkalmazunk. A munka befejezése után a tál teljesen megszárad. Ehhez a fürdőszobai ajtó szorosan becsukódott, és csak egy nap után lépett be. A kefe színezése egy kicsit más.

műszerek

Nem képviselhetõ régi vízvezeték - nem ok arra, hogy helyettesítsük. Számos hatékony és olcsó módszer van a zománc helyreállítására. Annak érdekében, hogy a megújult "jacuzzi" több évig tartson, be kell tartani a helyreállítási technológiát, és követni kell a fürdésre vonatkozó alapvető ajánlásokat.

A régi fürdő helyreállítása: a módszer kiválasztása

Az új hófehér fürdő idővel elveszíti vonzerejét - a felület durva lesz, a fényesség eltűnik, a sárgaság és a foltok jelennek meg. Szükség van a vízvezeték cseréjére. Az új fürdő teljes körű javítása és vásárlása azonban költséges esemény. Sokkal könnyebb helyreállítani az acél vagy az öntöttvas bevonatát.

A régi fürdőszobai javítás három módja a legnépszerűbb:

 • feldolgozás kétkomponensű zománccal;
 • Akril "ömlesztett fürdő";
 • beépítési bélés.

Mindegyik eljárásnak saját tulajdonságai vannak.

A fürdős zománcozás megfizethető helyreállítási lehetőség, amely hatékonyan kiküszöböli az érdességet, a sárgulást, a rozsdát és a kisebb karcolásokat. A zománc nem alkalmas nagy hibák jelenlétére: a bevonat lerakódása, zsetonok és mély karcolások jelenléte.

A régi fürdő zománcozásának fő előnyei a következők:

 • olcsó;
 • a zománc réteg nem takarja el a fürdő térfogatát;
 • a helyreállítás befejezéséhez nem szükséges a szifont és a cserépet a tál oldalán szétszerelni.
 • ha a zománc rosszul van felhordva, akkor ecsetjelek maradhatnak;
 • szárítási idő - 3-4 nap;
 • nem maszkolja a súlyos károkat;
 • a bevonat élettartama legfeljebb 5 év.

Az ömlesztett akril a falakra egy ecsettel ellátott egységes áramlással kerül alkalmazásra. A folyékony akril használata számos előnnyel jár:

 • a frissített kád nem fog sárgulni az idővel;
 • a bevonat ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és a korrózió kialakulásának;
 • különböző fürdőhelyek helyreállítására alkalmas anyag;
 • a felületen nem keletkeznek elmosódások;
 • a helyreállítás nem igényli a régi fürdő lebontását;
 • az akril nem enged át levegőt, így a bevonat sima, légbuborékok nélkül;
 • hosszú élettartam - kb. 15 év;
 • az akril bevonat mechanikai károsodással és forgácsokkal szemben ellenálló;
 • A magas hőszigetelő akril tartja a hőt, és a víz nem hűlni gyorsan.

Érvek a "fürdő" ellen:

 • a feldolgozás előtt meg kell szüntetni a lefolyót;
 • akril ismétli a tál szabálytalanságát;
 • a bevonat nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet;
 • hosszú szárítási időszak - 4 nap.

Fontos! Ha rossz minőségű üvegeket használ, és nem felel meg a befejező technológiának, buborékok keletkezhetnek, amelyek az új bevonat deformálódásához vezethetnek.

Az akrilbélés telepítése egy régi stílusú fürdőben a legköltségesebb helyreállítási módszer. A betétet rendszerint a vízvezeték-paraméterek alapján az egyedi megrendelés adja. Ez a helyreállítási módszer nem ajánlott önállóan - a telepítési hibák csökkentik a kád élettartamát és könnyű használatát.

A "fürdő a fürdőben" előnyei:

 • gyors telepítés;
 • a zsetonok és egyéb hibák elrejtésére való képesség;
 • A bélést az akril összes pozitív tulajdonsága jellemzi: a bevonat simasága, hőteljesítménye, és a gondolatmentesség.

E helyreállítási módszer hátrányai:

 • magas vonalhajózási költség;
 • a régi fürdő helyreállítása előtt el kell távolítania a csempét a vízvezetékhez;
 • a tál nettó térfogatának csökkentése;
 • a munka elvégzésének nehézsége.

Lépésenkénti útmutató a fürdő zománcozására

Kiváló minőségű zománc - a fürdő tartósságának alapja

Különös figyelmet kell fordítani a zománc megválasztására. A szakértők speciálisan kifejlesztett eszközök használatát javasolják:

 1. A Random House Svetlana és Fantasy készletek tartalmaznak: kétkomponensű zománcot, keményítőt, felületaktív anyagot. A "Svetlana" készlet olyan színsémákat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a bevonat bármilyen árnyékolását.
 2. "Epoxin-51" és "Epoxin-51C" - kétkomponensű szerszám, kefe segítségével. A fertőtlenítőszerekkel szemben ellenálló festék. Az Epoxin-51 polimerizációs ideje 48 óra, az Epoxin-51C pedig 24 óra. A kompozíció megakadályozza a sárgaság megjelenését, javítja a sérülést és kisebb repedéseket.
 3. A Tikkurila "Reaflex" magas tapadást biztosít a másodlagos zománcnak a fürdő alapjához. Az anyag folyékony, ezért legalább 4 rétegre van szükség. Csak ezzel a technológiával képes lesz megakadályozni a sárgaságot. Minden további réteget az előző szárítás után alkalmaznak.

Tanács. A szakértők javasolják, hogy a zománc színeit az eredeti hangzásnak megfelelően válasszák. Szükséges megérteni, hogy gyakorlatilag bármilyen színben fehér fürdőt lehet újraolvasztani, és sötét fürdő árnyékát nem lehet könnyűvé tenni.

Szükséges eszközök és anyagok

A helyreállítási munkákhoz elő kell készíteni:

 • elektromos fúró és fúvóka (kefe) a régi bevonat tisztításához;
 • koptató;
 • oxálsav;
 • kétkomponensű zománc;
 • felületi zsírtalanító szer;
 • ecset 7 cm-es zománcszélesség alkalmazásához - jobb természetes kenési készletet készíteni természetes sörtékkel;
 • légzőkészülék vagy gázmaszk;
 • maszkoló szalag, polietilén;
 • súrolópor.

Felület előkészítés

Mielőtt helyreállítja az otthoni fürdőt, törölje a régi bevonatot:

 1. Fedje le a szomszédos burkolólapokat műanyaggal és tapadós ragasztóval.
 2. Nedvesítse meg a fürdő felületét, és csiszolóporral megszórja.
 3. Csiszolópapír vagy csiszológép a régi bevonat tisztításához.
 4. Vigyük le a porról és a habzásról.
 5. A bevonatot oxálsavval kezeljük. Semlegesítsük a szódavasavval.
 6. A fürdőbe forró vízzel tegyük fel és hagyjuk tíz percig.
 7. Szárítsa le és törölje szárazra. A szárítás folyamatának felgyorsítása érdekében a tálat erőteljes hajszárítóval lehet felmelegíteni.
 8. Zsetonok és gödrök az autós gitt feldolgozásához. A réteg szárítása után csiszolópapírral csiszolja le az alapot.
 9. Vákuum a felületet, törölje le a fedelet egy ruhával és zsírtalanítson oldószerrel.
 10. Távolítsa el a zuhanycsövet, fedje le a csapokat fóliával.
 11. Szerelje le a szifont és a lefolyót.
 12. A fürdő alatt a lefolyó helyén, hogy a tartály, amely elvezető zománc.

Zománcfürdő kezelése

A fürdő zsírtalanítása után megkezdheti a zománc felhordását. A munka több szakaszra bontható.

 1. Az utasítások szerint festék és lakk keverje össze a keményítőt és az alapot, hogy homogén konzisztenciát kapjon.
 2. Az ecset használata előtt ellenőrizni kell a sörték felerősítésének minőségét úgy, hogy többször átsimítja a kézzel - nem szabad leesni. Javasoljuk, hogy az ecsetet 24 órán át vízben áztassa a festék felhordása előtt.
 3. Ecset áztassa a zománcba, és a halom fele hosszában elmerül.
 4. A festés sorrendje fentről lefelé.

Rendszerint, hogy stabil eredményt érjünk el, 3-4 réteget kell alkalmazni. A fürdő rögzítése és működése 4-5 nap alatt lehetséges.

Fontos! Kívánatos a meleg száraz időszakban a helyreállítás. A szárítás ideje alatt az ablakokat kinyitni kell. A gyermekek és a háziállatok a szobában nem szabad.

Hogyan frissítsük a fürdőt akrilnal?

A stakrilommal való fürdés technológiája sok tekintetben hasonló a zománcozáshoz. A felszín előkészítése megegyezik az előző módszerrel. Ezután fel kell oldania a folyékony akrilát:

 1. Adjunk hozzá egy keményítőt az akril tartályhoz, és jól keverjük össze.
 2. Hagyja a készítményt 10 percig, és keverje újra.

A fürdő tisztítása és az üveg előkészítése után a vízvezeték helyreáll:

 1. Az általános képességtől, hogy az akril egy részét egy kényelmes üvegre öntse.
 2. Indítsa el a keveréket a tálca felső sarkából. Amikor az akril elérte a fürdő falának közepét, lassan mozgassa a tartályt. Szükség esetén öntsön üvegt üvegbe.
 3. Amikor az egész fürdőt feldolgozzák a kerület mentén, ismételje meg az eljárást, és kezd el akrilöt önteni a vízvezeték közepétől.
 4. Buborékok vagy csomók kialakítása egy gumi spatulával vagy kefével.

Az üveg szárítási ideje az anyag összetételétől és a helyiség levegő hőmérsékletétől függ.

A bélés telepítése a helyreállítás leggyorsabb módja.

Ha jelentős károsodás következik be, az ismételt zománcozás vagy akril kezelés nem biztos, hogy a várt eredményt eredményezi. Annak érdekében, hogy ne kelljen eltávolítani a régi fürdőt, a helyreállításnak a béléssel kell elvégeznie.

A kész vagy rendelési raklap kiválasztásához öt mérést kell tennie:

 • teljes hossz - a fürdő oldalainak szélei közötti távolság;
 • belső hossza - a tálban lévő maximális hosszúság;
 • a tartály szélessége a csatorna közelében;
 • a fürdő szélessége hátul;
 • fürdõmélység - a mosogató feletti számításhoz tegyen egy egyenletes sávot a tálban és mérje meg a távolságot alulról.

Beszerelési eljárás:

 1. Előkészítő események:
  • szétszedje az oldalát és a csempe szomszédos a fürdőszobában;
  • távolítsa el az alsó és felső vízelvezetőt;
  • tisztítsa meg a régi zománcozott csiszolópapírt vagy csiszológépet csiszoló fúvókával;
  • zsírtalanítsa a felületet.
 2. Liner elrendezés:
  • helyezze be a fürdőbe, jelölje meg az oldalak széleit és rögzítse a hevedert;
  • vágja le a bélést a kerület körül;
  • készítsen technikai lyukakat.
 3. Akril bélés telepítése:
  • zsírtalanítsa újra a régi fürdő felületét;
  • a túlfolyó és leeresztő lyuk körül felhordó habot - az alján a csíkok közötti távolság 4-5 cm, a függőleges csíkok kb. 10 cm-es intervallumokkal;
  • habosítsák a kerületek oldalát;
  • szerelje fel a raklapot és nyomja le a bélést;
  • távolítsa el a felesleges habot a leeresztő nyílásból;
  • szereljünk szilvát, és töltsük fel a fürdőt vízzel.

Fontos! A vízvezeték szerelését nagyon óvatosan kell elvégezni. A meghúzott csavar miatt a bélés feltörhet, és a bevonatok közötti víz felhalmozódása nem elég erős kötőelemek következménye.

A vízvezeték átfogó helyreállítása kívánatos a régi fürdő lábainak cseréjéhez. A kész készlet megvásárolható a boltban vagy a fém profilok támogatásával.

Kisebb hibák korrigálása a fürdőben

A fürdő egyetlen hibája helyileg maszkolható, anélkül, hogy a vízvezeték teljes helyreállítását elvégezné. A szakértők ajánlása a lehető legrövidebb időn belül segít a sérült területek helyreállításában.

Lyukakon keresztül. Közelről egy ilyen repedés kiderül, hogy epoxi, és alkalmazni erősítő keverék tetején. A fürdő helyreállításához speciális javító készletre van szükség.

Csiszolt és karcos. A hibaelhárítási eljárás:

 1. Kezelje a területet rozsdás átalakítóval, majd tisztítsa meg a felületet porral.
 2. Aceton zsírtalanítsa a felületet.
 3. Splint csiszolt autókkal és polírozva.
 4. Festés a festék felületén.

A fürdőt kármentés nélkül takarítva

A fürdő fedele gondos kezelése és rendszeres tisztítása segít megőrizni az esztétika és a vízvezeték vonzó megjelenését. Elég, ha egyszerű tippek vezérelnek:

 1. A zománc és az akril bevonat érzékenyek a csiszolószerekre, ezért "puha" tisztítót kell választania. Fontos, hogy kizárják az ammónia, por, klór, aceton és más detergenseket tartalmazó agresszív komponenseket.
 2. Tisztítás után öblítse le a felületet bő vízzel.
 3. Nem ajánlott fürdeni a háziállatokat a fürdőkádban - az éles karmok látható karcolásokat hagyhatnak. Nem teheted a tálba fém edényeket és vödröket.
 4. Az akril veszélyes ellensége a rozsda a keverőben és a fém vízvezeték elemekben. Az akril felülete elnyeli a sárgaságot, amit később nagyon nehéz eltávolítani. Ezért lehetetlen megakadályozni a mészkőképződést, és gyakran törölni kell a vízvezetéket. A víz nem csapódhat le a csapból - a lefolyó lyuk gyorsan elkezd rozsdásodni.

A teljes fürdő regenerálása meglehetősen bonyolult folyamat, amely bizonyos képességeket igényel az előadóművésztől. Tapasztalat hiányában a hibák valószínűsége magas. A kezdő mestereket jobban használják a tömeges akril módszer helyreállításához.