Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőszoba elrendezése - a kommunikáció tervezése és telepítése. 130 fotócsövek és elektromos áram a fürdőszobában

A modern vízvezeték rosszul viszi fel a régi vízvezetékeket és kábelezésüket. A gyártott modellek új dimenziói, a szerelési és telepítési lehetőségek megkövetelik a régi kommunikáció cseréjét. Az elkerülhetetlenség és a szükségszerűség miatt új kábelezési rendszereket vizsgálunk, mivel a régiek nem jóak, és összekapcsolják őket egy mosógéppel, mosdóval vagy WC-vel.

A cikk összefoglalása:

tervezés

A fürdőszobában "szemmel" ellátott vízvezeték szerelvény sikertelen megoldás, amelynek következménye felesleges problémák. A legjobb megoldás az, hogy meghatározza a kezdetektől fogva, hogy mi lesz az, ahol a csővezeték elemei szükségesek az áramkör összeszereléséhez, mi lesz a költségük és költségeik.

Készítünk egy listát a szükséges vízvezetékről. Külön fürdőszoba és WC kell egy részletes, kidolgozott egyetlen elrendezése a vízvezeték és a szennyvíz. Nem kell őket külön-külön megvizsgálni.

A szükséges adatok általában a következők:

 • Mosógép
 • Zuhanykabin, doboz, jacuzzi vagy kád.
 • WC-tál
 • Süllyedni.
 • Higiénikus zuhany vagy bidé.

Mark, milyen csővezeték (meleg, hideg víz, szennyvíz) húzza az egészségügyi berendezést. Pontosan elvégezzük a helyiség pontos mérését, és mindent, ami benne lesz, dolgozzunk rajta. Fontos pontosan kiszámítani mindent, hogy a mosógép vagy a fürdőkád a megfelelő helyre illeszkedjen.

Minden egészségügyi berendezés egymás után csatlakozik a vízellátó hálózathoz.

Először is megjegyezzük a diagramon azt a helyet, ahol a WC csatlakozik a szennyvízcsatornához. Összekötődnek.

Távolítson el mindenféle csavart csöveket, hogy ne zavarja eltömődését és eltömődését. A más egészségügyi eszközök szilva úgy van összekötve, hogy átjusson a WC-tálba.

Fontos feladat, hogy kényelmes szállást érhessünk el, hogy elkerüljük a rendetlenséget.

Meg kell jegyezni, hogy a szivarok ilyen vízvezetékhez, mint a WC-tálak, fürdőkádak, zuhanytálcák tipikus (egyszintű) és atipikus (ferde, közvetlen) kapcsolat.

Figyelembe vesszük az esetleges árnyalatokat a tervezési szakaszban, tanulmányozzuk a műszaki dokumentációt, úgy vesszük figyelembe a különböző vízvezeték- és vízvezeték-szerelési lehetőségek fényképészeti ábrázolását a fürdőszobában.

Mindent úgy tervezünk, hogy kényelmesen használjuk a szobát, bútorokat és fürdőszobai berendezéseket - semmi sem akadályozta meg az ajtók kinyitását és záródását, ingyenes, kényelmetlen hozzáférést biztosít a WC-hez, a fürdőszobához, a mosogatóhoz.

besorolás

Amikor a vizuális terv összeállítása befejeződött, a végrehajtás felé fordulunk. A fürdőszobában lévő csövek saját kezűkkel történő terjesztésének nehézségei nem merülhetnek fel, ha megértjük, hogyan kell helyesen eljárni.

Kiválasztjuk a megfelelő kapcsolási sémát:

 • Hurok foglalatok használatával.
 • Megnyitás (minden kommunikáció látható)
 • Kollektor (párhuzamos csatlakozás az összes vízvezeték szerelvény közös fővezetékéhez).
 • Zárt (minden csővezeték "vakolva" vakolt vagy falburkolat alatt bujkál)
 • Konzisztens, pólók használatával.

A kollektor típus elrendezése a legnehezebb és drága. De a szekvenciális hatalmas előnye a víz egyenletes elosztása a munkaeszközök között, a javítás elvégzése érdekében nem szükséges teljesen leállítani a fürdőben lévő vizet.

Ami az esztétikát illeti, a nyílt víz és a szennyvízcsövek nem néznek ki a belsőépítészetben. A dekoratív bevonat vagy a vakolat alatt el lehet rejteni, miután behelyezte a hornyokat a felületre.

Ha falra vagy "varrásra" kerülnek - nehézségekbe ütközik a javítással (szükség van a gipszréteg elpusztítására vagy a panelek eltávolítására, hogy hozzájusson hozzájuk), amikor szivárognak.

Fontos, hogy a kezdetektől fogva törekedjen a feszességre, mereven és határozottan csatlakoztassa a csővezeték valamennyi részét, hogy vízszigetelést alkalmazzon az ízületeken.

A kis dolgok, amiket figyelned kellene

A vízellátás rendszerének összegyűjtésével felhívjuk a figyelmet a következő árnyalatokra:

 • A csővezetékek minimális számát törekszünk egymás között. Minél kevesebb - annál jobb, biztonságosabb az egész szerkezet.
 • Kiválasztunk csöveket és csatlakozókat egy homogén anyagból való összekötéshez.
 • Minden kommunikáció szigetelt.
 • Könnyen hozzáférhetünk a vízellátó hálózat fontos elemeihez - szűrők, csaptelepek, méterek. Tehát ha javításokra van szükség, a hibaelhárítás nem árasztja el a fürdőszobát és a szomszédokat, amíg ki nem kapcsolja a vizet!

Fontos, hogy kiválasszuk azt az anyagot, amellyel az elrendezést elvégezzük. A modern csővezetékelemek a következőkből állnak:

 • Fém műanyagok
 • PVC.
 • Rozsdamentes acél.
 • Polipropilén.
 • Réz (bronz).
 • Térhálósított polietilén.

A legszélesebb körben használt fém és polipropilén csövek. Az acél, a polietilén és a rézcsövek drágák, kevésbé gyakoriak, speciális felszerelést igényelnek a szereléshez. Függetlenül, ilyen anyagok külső segítség nélkül a bekötési rajz nem szerelhető össze.

A csatornarendszer különböző átmérőjű és falvastagságú műanyagból készül. Gyorsan összeszerelik őket, mint gyerek tervezők, megbízhatóak és tartósak.

A fürdőszobában végzett csőszerelvények helyes és megfelelő elvégzésével az összes vízvezeték további működtetése függ. A kezdetektől fontos, hogy mindent minőségi szempontból tegyenek meg, hogy később sem szivároghat, sem áttörést ne szedjen.

Elosztó csövek szennyvízben a fürdőszobában

A fürdőszobai szennyvízelvezető rendszer bármilyen kialakítását szigorúan a telepítési tervvel összhangban kell végrehajtani. Függetlenül attól, hogy egy magánház, vagy egy többszintes épület lakóháza, a fürdőszobai csatornák elosztására szolgáló rendszert mindenképpen elkészítik. A szennyvízrendszer összeszerelésének sorrendje, vagy az elemek száma, de nem a csővezeték elve, megváltozik.

A szivárgás elrendezése bizonyos szabályok szerint történik.

Hogyan lehet a szennyvíz elrendezését magánlakásokban?

A városi apartmanokban és a magánházban lévő fürdőszobák eltérő megközelítést jeleznek a projekthez. Városi lakás esetén már van egy befejezett épület, a központi csatorna felújítójának előre meghatározott helyével. Az apartmanok szennyvízvezetékei egy cumisburkolattal kezdődnek.

Fontos! A fürdőben gyakran előforduló kellemetlen szagok vagy hirtelen "zokogások" a mosdóban - a csapda megszakadása közvetlenül a tervezés során vagy a csatornagyűjtés szakaszában bekövetkezett hibák közvetlen következménye.

Egy magánházban a vízellátó rendszer és a szennyvízcsatornák megjelenésének terve az épület tervezési szakaszában kerül kiértékelésre. A lényeg nagyon nehéz. Még ha minimális gyakorlati tapasztalat is van a vízelvezető rendszerek telepítésénél, csak egy szakmérnök világos képet alkot arról, hogy hogyan lehet szennyvizet magánházakban. A mester képes kialakítani a rendszert, figyelembe véve az építési szabályokat és szabályokat, és betartja a GOST szabványokat, és mindent a terv szigorú betartásával végezni.

A magánházak csatornarendszerének összetevői:

 • különböző átmérőjű csövekből áll, amelyek a fürdőszobában a vízelvezető rendszer ágait alkotják, továbbá a ház körül;
 • a szennyvízcsatorna, amelyben a szennyvíz eltávolításának összes folyadéka összegyűlik;
 • kétféle típusú emelőt használjon a vízelvezető rendszerekhez - közvetlenül a szellőztetéshez és a szennyvízcsatornákhoz;
 • a fogyasztók vízelvezetésének vonala;
 • a vízkezelési csomópontok lánca, zárt rendszerű elosztórendszer vagy vízelvezető tároló rendszer, mindkét típusú rendszert egy magánházban használják;
 • csatorna nyomáscsatorna, leggyakoribb a csatornahálózatban nyomás típus, nem használják a városi lakást;
 • ellenőrzési elemek a rendszer karbantartásához;
 • kiváló minőségű egészségügyi berendezések.

A csatorna rendszerek első szabálya: a "két pont" elve. A legalacsonyabb pont - könnyen meghatározható egy építési szint segítségével - és csomópont lesz a folyadéknak a csatornavezetékbe való kibocsátásához.

A szaniter berendezések és kábelkötegek elrendezését össze kell állítani

A legmagasabb pont a vízelvezető egység fölött helyezkedik el, közvetlenül a tölcsércsövön, ebből a szintből nincs vezetékezés. A csatorna tetején egy speciális légtelenítő szelep van felszerelve.

Jó tudni! A vákuum szellőztető szelep nem tesz lehetővé kellemetlen szagot és gázokat a vízelvezető rendszerekben a baktériumok - metán, hidrogén-szulfid és ammónia füstök bementi helyisége miatt. A rendszer nyomáscsökkenése rövid időre kinyitja a szelepet, külső levegő áramlik kívülről, és az L-alakú szifonok hidraulikus tömítésének nincsenek megszakadása.

Előfordul, hogy egy magánházban több központi csatornát kell készítenie. Ez tökéletesen elfogadható, ha nagyszámú fogyasztó csatlakozik a rendszerhez. Például, ha külön hálószobát biztosítanak. Meg kell tartani az "alacsony pont" elvét, csökkentve ezzel a vízelvezetés összes ágát egyetlen kollektorra ezen a szinten.

A központi csatornába történő magánhálózathoz speciális keringető szivattyúkat kell használni. Ez a kollektorág nagy hossza vagy a terepe sajátosságai miatt következik be.

Csatorna a fürdőszobában

Az első szakasz egy tervrajz vagy rajz összeállítása. Minden csatlakozási és leeresztési pontot figyelembe vesz. A második szakasz - a csőátmérő kiválasztása a csatlakozás típusától és a csővezeték teljes hosszának kiszámításától függően. Szükséges figyelembe venni egy ilyen pillanatot: a műanyag csövek szennyvíznek különböző hosszúságúak, és csak egy oldalsó csatlakozóaljzattal vannak felszerelve. A harmadik szakasz a szükséges számú szerelvény és rögzítő bilincsek halmaza. A falhoz való merev rögzítés nélkül a műanyag csövek ízületei hamarosan elveszítik a feszességüket.

A házak modern csatornahálózata műanyag csövekből készül.

A műanyagból készült szennyvízcsövek használatának előnye nyilvánvaló. Az intraháromű kommunikáció rendszerében mûködésük szokásos idõszaka legalább 50 év, a kábelezés, szerelés és telepítés nem igényel sok időt és nem igényel különleges eszközöket.

Az öntöttvas rendszerektől eltérően a műanyag csövek nem korróziónak vannak kitéve. A polimer csövek ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és gond nélkül gondoskodnak arról, hogy a melegített vizet az automata mosógépből is kifolyják a csatornába. Ezért ezek a legjobb megoldás a háztartásokban és lakásokban használt szennyvízzel.

A polipropilén csövek belsejének különleges bevonata lehetővé teszi, hogy elkerülje a mészlerakódások felhalmozódását, és ennek következtében csökkentse a rendszer belső átmérőjét és kapacitását.

A fürdőszobai szennyvízelvezető rendszer felszerelését a legalacsonyabb ponttól és nehezen hozzáférhető helyen, például a fürdőszoba alatt kell indítani. Jó formának tekintjük először a házban lévő vízelvezető rendszer pontos felszerelését, és csak akkor csatlakoztassuk hozzá a készülékeket - fogyasztók.

Meglévő rendszer módosításához vagy cseréjéhez el kell menni az elavult szennyvízelvezető rendszer egy részének vagy egészének szétszerelésére.

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát a rendszer módosításán, meg kell győződnie arról, hogy a víz nem áramlik semmilyen fogyasztóhoz, és nincs szennyvíz a csatornarendszerbe.

Az öntöttvasból, hagyományosan olajozott kenderből vagy kötélből, valamint a ként tömítőanyagként használt szennyvízcsövek elosztásának megteremtése. Idővel ez a kapcsolat elképesztő erővel bír. Az egyetlen lehetséges megoldás egy olyan városi lakás leszerelésére, amely nem szétszerelhető öntöttvas rendszerekhez, az, hogy elpusztítsa őket. A kalapács vagy kalapácsfúró vésővel van felszerelve.

Az öntöttvas csatorna összekötése új csövekkel adapterek segítségével történik

A ventilátorcső sértetlenségének megőrzése érdekében a meglévő "nyugágyat" és az öntöttvas vezetékeit el kell pusztítani a fő felszálló csatlakozásához, maximális óvatossággal járva, ahogy közeledik az emelőhöz.

A műanyag csövek öntöttvas felhúzással történő csatlakoztatásához különleges adapterre van szükség: egy sajtolt illesztés vagy egy átmeneti hüvely, tömítő ajakkal.

A szennyvízvezetékek lefektetésére vonatkozó szabályok

Az építési specifikáció szerint az összes vízelvezetésre szánt csővezeték elcsúszva helyezkedik el a leeresztőcső felé. A cső átmérőjének és lejtésének összehasonlítása szokásos.

Hogyan telepítsen csatorna a fürdőszobában?

A házban a szennyvíz az egyik legfontosabb kommunikációs rendszer. Hála neki, a bérlők kényelmesen érezhetik magukat. Az összes készlet visszavonása fő célja. Ha javításának terve magában foglalja a fürdőszobai vízvezeték szerelését a saját kezével, akkor itt meg kell oldani a szennyvíz kibocsátását. Ez egy nagyon komoly pillanat, hiszen a szennyvízcsatorna megfelelő telepítése az összes más javítás alapja. Mielőtt elkezdené a javítást, döntse el, hogy milyen vízvezeték szerelvényekre van szüksége. Kombinált fürdőszobában kád vagy zuhanyzó, mosdó meleg és hideg vízzel, WC és mosógép. A szennyvízcsatorna nem telepíthető műanyag csövek nélkül. Nem sok nyomás van, ezért vékonyabbak, mint a vízvezetékek. A műanyag csövek legnagyobb előnye a tartósság, a könnyű beépítés, nem rozsdásodnak. A műanyag csövek két osztályba sorolhatók:

 • A. osztály - vékonyfalú. Ezek jobban megfelelnek a szellőzőrendszernek.
 • B osztály - tartós és megbízható, szükség van a csatornahálózat cseréjére a fürdőszobában. De az ára sokkal magasabb, mint az A osztályban.
csatornacsövek elosztása a fürdőszobában és a WC-ben

A műanyag csöveken kívül meg kell vásárolnia:

 • Állítható csavarkulcs.
 • Zárószelepek.
 • A sokk típusú elektromos fúró.
 • Forrasztópáka speciális fúvókákkal.
 • A szükséges hosszúságú csövek (átmérő 50 mm mosdókagylóhoz, fürdőkádakhoz stb., Kivéve a WC-tálat és 100 mm-t WC-tál vízelvezetéséhez).
 • Bolgár fém vágásához.
 • Kötőelemek és szerelvények.
 • Precíziós vágó.
 • Műszaki vazelin és szalag.
 • Cementoldat.
 • Szilikon tömítőanyag.

A régi csövek szétszerelése

Általában ez a művelet simán megy, kivéve, ha nincsenek csövek a fürdőszobában, amelyek a falban vannak. Bolgár - a fő eszköz ebben a folyamatban. Nyissa ki a csővezeték csővezetékeit és szennyvizeit, amelyek zárva vannak. A felszálló lebontásakor legyen óvatos, mert a szennyvízrendszer ezen része más apartmanokhoz kapcsolódik, és a rossz intézkedések bajt okozhatnak Önnek és szomszédainak. Bontás közben vigyázzon az egészségére, és viseljen légzőkészüléket és védőszemüveget, hogy megvédje magát a portól. Tehát szétszerelés:

 • Kapcsolja ki a víz a lakás felszállójánál.
 • Csiszológép segítségével vágja le a régi csöveket, állítsa le a szelepeket, vágja le a szálakat és csavarja be az újakat.
 • Zárja be az új csapokat, kapcsolja be a vizet.
 • Annak érdekében, hogy a csőben lévő víz ne zavarja, ürítse ki.
 • A mosógépnek, a keverőknek le kell kapcsolódniuk.

A műanyag csatorna saját kézzel történő felszerelése a szűrő és a számláló telepítésével kezdődik. A számlálókat úgy kell beállítani, hogy később kényelmesen olvassák le a méréseket. Győződjön meg róla, hogy a nyílások mentén vannak elhelyezve, amelyek jelzik a vízáramlás irányát. A mérõház minden helyzetbe kerül.

Csőszerelés

Az első lépés egy felszálló telepítése, mivel a szennyvízzel kapcsolatos problémák ebben a pillanatban nemcsak Önnek, hanem a szomszédoknak is léteznek. Nem valószínű, hogy tetszeni fognak. A szennyvíz telepítésénél minden munkát a padló és a falak kiegyenlítése után kell elvégezni, amely lehetőséget ad arra, hogy pontosan meghatározza a csövek telepítésének szintjét az egyes szakaszokban:

 1. Helyezze be a pók vagy a pólót az alsó csengőbe. Használjon gumi mandzsettát vagy szilikon tömítőanyagot.
 2. Speciális szorítók segítségével csatlakoztassa a feszítőt a falhoz.
 3. A felszálló telepítése után végezze el a kábelezést. Most nem okoz kellemetlenséget a szomszédjaidnak.
 4. A csövek cseréjekor a foglalatok a vízáramlás irányába vannak elrendezve, a csövek alulról felfelé változnak.
 5. A csöveket csőhosszonként 2 cm-es lejtőn kell elhelyezni, hogy a csatornahálózat ne legyen blokkolva.
 6. Amikor befejeződik a szennyvíz telepítése a fürdőszobában, ellenőrizze a rendszert, és győződjön meg arról, hogy nincs szivárgás.
csatorna cső összeszerelési folyamat

A fürdőszoba felszerelése nem különösebben nehéz, de vannak bizonyos árnyalatok:

 • Használjon kétcsatlakozó szifont a lefolyóhoz és a túlfolyáshoz.
 • A kádat a szennyvízcsatornához csatlakoztatva sima műanyag csövekből álló szifont kell használni. Ne használjon hullámosított csöveket, mert a belsejében egyenetlen felület van, a mélyedésekben a szennyeződés felhalmozódik, és a szifon eldugul.
 • A lefolyó lyuk és a cső közötti magasságkülönbségnek kisebbnek kell lennie, hogy a fürdőben lévő víz ne álljon.
 • A szifon felhelyezéséhez használjon a mérethez illeszkedő műanyag adaptert. Ha a csövek műanyag, akkor az adapternek műanyagnak kell lennie, ha a csövek öntöttvasból készülnek. Az ízületeket le kell zárni, különben a fürdőszobában szennyvíz szag lesz.
 • Húzza meg kézzel a szifon anyákat, a kulcsok károsíthatják a szifont és megrepedhetnek.
 • Amikor a szifont összeszerelik, csatlakoztassa a kádat a csatornába, vagyis helyezze be a cső egy részét a foglalatba.

Használjon forrasztópáccsal csődarabokat a fürdőszobában, de ne felejtse el, hogy a hegesztett helyeknek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük. A cső alkatrészeinek forrasztásakor várjon 15 másodpercet, amíg a műanyag kemény lesz. Annak a ténynek köszönhetően, hogy forró víz áramlik a műanyag csöveken, ne mereven rögzítse a falhoz. Itt műanyag klipeket kell használnia. Ezek nélkülözhetetlenek a csatornacsövek csatlakoztatásakor. Ellenőrizze, hogy vannak-e tömítő tömítések a mosdó, a mosdókagyló vagy a zuhanyzó szerelvényeiben. Vaseline technikai kenés szükséges a csatlakozás és menetvágás során. Ha szükség van a szál lazítására, egyszerű lesz.

WC-csésze felszerelése

Ha úgy dönt, hogy a telepítéséhez szennyvíz fürdőszoba saját kezűleg, majd telepítse a WC is nem jelent nehézséget. Ehhez a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • A cső előtisztított részét egy műanyag palackkal lefedje.
 • Helyezze a hullámcsövet a kimenetre. Helyezze a WC-tálat a helyére.
 • Helyezzen egy adott padot a sarok alá.
 • Óvatosan nyomja a WC-tálat a falhoz.
 • Jelölje meg a rögzítési pontokat a padlón egy fekete jelölő segítségével.
 • Gyémánt fúró segítségével fúrjon lyukakat a rögzítéshez.
 • Helyezze be a lyukakba a dugókat.
 • Rögzítse a tömítést és illeszkedjen.
 • Csavarja le az alátéteket és a csavarokat a lyukakba. Csavarja őket a dugókban kell óvatosan, és semmilyen esetben nem vezetni.
 • A cső széleit tömítőanyaggal kell kezelni. Távolítsa el a műanyag palackot a csőből, és csatlakoztassa a WC-t a csatornába.
 • Rögzítse a tartályt rozsdamentes csavarokkal.
 • Rugalmas vízellátó tömlő beszerelésekor húzza meg az anyákat a kezével, majd húzza meg őket csavarkulccsal.
 • Ürítse le a vizet, győződjön meg arról, hogy nincs szivárgás.

Ne feledje, hogy 6 órán keresztül nem használhatja a WC-t, mert a szilikonnak meg kell szilárdulnia. Ne sajnálja a tömítőanyagot. Nem sok minden történik. De a szilikon nem lehet a csőben. A teljes rendszer ellenőrzéséhez két vödör vizet kell önteni minden egyes vízvezeték szerelvénybe, és győződjön meg arról, hogy nincs nedvesség és pocsolya.

vezetékes csövek bekötése a fürdőszobában a fürdőszoba alatt

A mosdómosó fürdőszoba felszerelése magától értetődő

 1. Kezdje egy keverővel. A kapocsanyákkal gumitömítéssel kell felszerelni.
 2. Csatlakoztassa a szifont. Helyezze be a hullámosított szifoncsövet a foglalatba. Használjon szabványos tömítést vagy tömítést a tömítéshez. A szifonhoz tartozik a hullámcsere, minden az átmérőjétől függ.
 3. Ne felejtse el ellenőrizni minden szivárgást, vagy győződjön meg arról, hogy nincsenek jelen.

A csatorna csatlakozásának jellemzői a fürdőszobában zuhanyzóval

A zuhanykabin nem luxus, hanem egy modern személy kényelmes, megbízható és praktikus asszisztense. Telepítse önmagát egyszerűen. Ha úgy döntesz, hogy menteni a vízvezeték-szerelés és a telepítés magad, akkor tudnia kell ezt:

 • A kapcsolat a fürdőszoba csatlakoztatásának elvén alapul. A lefolyónak magasabbnak kell lennie, mint a cső szintje.
 • Tipikusan a zuhany leeresztő rendszer hullámosított csövekből áll, így bármelyik kényelmes helyen felszerelheti a zuhanykabinot.
 • Mielőtt telepítené a standot, gondosan olvassa el az utasításokat, mert a gyártók különböző modelleket kínálnak, és vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni.

A mosógép megfelelő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába

A mosógép piszkos vízének kijuttatása káddal vagy WC-vel, vagy a csatornába kerülhet. Az első módszer kényelmetlen, mert a gépi tömlőt a fürdőkádba vagy a WC-kbe engedik le, és a víz lefolyik. Ezen a ponton nem fürödhet vagy zuhanyozhat, nem használhatja a WC-t, piszkos víz után meg kell mosni a fürdőt. Ezenkívül a tömlõ ugorhat le és töltse fel a padlót vízzel, valamint az alatta levõ szomszédokkal együtt.

Lehetséges és szükséges, hogy a mosógéphez egy lefolyót alakítsanak ki közvetlenül a csatornahálózatba, amely a csővezetékhez vagy a mosogató szifonhoz vezet. Mindez a mosógép helyétől függ. A polietilén csatorna a géphez tartozik, speciális csúcsa van. Ez a tömlő speciális háttámlákkal van felszerelve a hátsó falra. A tömlőnek 80 cm magasságban kell lennie - ez megkönnyíti a szivattyú működését.

a mosógépet a fürdőszobában összekötő csövek elosztásával

Hogyan lehet megszüntetni a szennyvíz szaga a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba régi rozsdás csövek, akkor létrehozhat kellemetlen szagot. Ennek ellenére még mindig vannak okok a megjelenéshez:

 1. A csapdákkal kapcsolatos probléma. Ez egy ilyen vízréteg, amely a cső ívelt részén helyezkedik el. A víz nem adja ki a szennyvíz gázokat kívülről. De ha nincs rajongócső, akkor a vízzáró fenyegetést okoz. A csövek vízzel történő teljes feltöltése is meghibásodásához vezet.
 2. A normál szellőztetés hiánya befolyásolja a rendszer nyomásszintjét. Ennek eredményeként felemelkedik, és a csatornából a gáz belép a szobába.

A hidraulikus zárak rossz működése esetén tett intézkedések:

 • Ne használjon olyan csöveket, amelyek átmérője kisebb, mint az építési szabályok.
 • Szisztematikusan tisztítsa meg a rendszert, ne engedje meg a betétek felhalmozódását a falakon.
 • Néha egy eltömődött szifon kellemetlen szagot okoz. Tisztítsa meg legalább hathavonta.

Mi a teendő a kisebb szivárgásokkal?

Ha a szivárgás súlyos - azonnal észre fogod venni. A kis szivárgások nem láthatók, nem képeznek pocsolyákat a padlón, és nem fog azonnal észrevenni a nedvességgel kapcsolatos foltokat: célszerűen keresse őket, a fürdő vagy a WC mögött. Azonban még a kis szivárgások is "elrontják a levegőt" a fürdőszobában. Ha kellemetlen szagot érez a szennyvízben, alaposan megvizsgálja a fürdő teljes csatornarendszerét, megtalálja és megszünteti a "fájdalmas" helyeket.

A fürdőszobában található szennyvízrendszer nehéz mechanizmus, amely egészségügyi elemekből, csővezetékekből és szifonokból áll. Ha a szennyvízcsatornát saját kezűleg kívánja felszerelni, akkor megfelelően tervezni és ügyesen tervezni kell a munkájukat. A fenti módszereket követve könnyedén összeállíthat egy tartós és kiváló minőségű csatornahálózatot, amely sok évig nem okoz gondot. A legfontosabb, hogy minden szinten teljes felelősséggel közelítsünk, és ne felejtsük el a szennyvíz rendszer rendszeres ellenőrzését.

Új vagyok ehhez a vállalkozáshoz, ezért szeretném tudni, hogyan készülnek a teljes rendszer számításai. Mi az első dolog, amire figyelmet kell fordítanunk, és mely adatokról kell először járnod. Például nincs lakásom, hanem egy magánház (egy kis ház), amely az én esetemben a vízvezeték szerelési szabályait érinti. A házhoz csak hideg vizet biztosítanak, a fűtés és a melegvíz autonóm.

Csatornacsövek elosztása a fürdőszobában

A fürdőszobában történő javítás egyes esetekben a csatornacsövek és a vízvezeték cseréjét foglalja magában, amelyek összetettsége a teljes első telepítésnek felel meg.

A válási víz rendszere.

A fürdőszobában történő csövezés önállóan vagy szakemberek segítségével végezhető el. Ha nem vagy magabiztos a képességeidben és képességeidben, akkor jobb, ha szakemberhez fordulsz. Ha úgy döntesz, hogy ezeket a munkákat saját maga végzi el, akkor bizonyos szabályokat kell ismerned.

Felkészülés a munkára

A vízvezetékek válásának rendszere.

A munka megkezdése előtt meg kell terveznie a következő javításokat. Rajzoljunk le egy diagramot, amely bemutatja a vízellátó és szennyvízelvezető berendezések munkájában részt vevő összes berendezést, valamint a szállított csövek rendszereit. Ez segíteni fogja a berendezés helyének figyelembevételét munka közben.

Bizonyos összetettség vezethet a szennyvíz és a vízvezeték szereléséhez a fürdőszoba alatt. A szétszerelés elkerülése érdekében használja a csövek összekötésének technológiáját az összetevőkből. Ahhoz, hogy a csatorna a fürdő szifon alá kerüljön, ki kell építeni egy lefolyót. A hajlítás egy cső 90 fokos fordulattal.

Egyidejű kapcsolatot létesíthet a csatornázó fürdőszobával és a mosdóval. Ehhez egy pólusú vezetéket kell csatlakoztatni, amely olyan eszköz, amelynek harmadik csatlakozása 45 vagy 90 fokos szögben van a tengelyhez képest.

A polimer csövek tulajdonságainak táblázata.

Ha különböző átmérőjű csatlakozókat kell csatlakoztatnia, speciális adaptereket kell használni, amelyek tölcsér vagy póló alakúak, amelynek egyik következménye eltér a másik kettőtől.

A szükséges vízkivezetési csövek és csővezetékek számának meghatározásához figyelembe kell venni két tényezőt: átmérőjüket és hosszukat.

A kád és a mosdó felszerelése a csatornahálózathoz 50 mm átmérőjű csövek segítségével csatlakoztatható, miközben a WC-csésze összekapcsolásához 100 mm átmérőjű csövek szükségesek. A csövek hossza alapvetően a következő értékekkel bír: 50, 100, 160 és 200 cm Az anyag beszerzése előtt az előre elkészített sémával számolja ki a szükséges csőszámot, a szükséges hosszúságot. A vízvezeték hossza kiszámításakor vegye figyelembe, hogy vannak dugaszoló aljzatok tömítő gumiszalagokkal. A következő telepítőegységeket helyezik be.

A szükséges anyagok hozzávetőleges felsorolása, amelyhez a szennyvíz és a vízellátás bekötése szükséges:

Csővezeték elrendezése a fürdőszobában.

 • műanyag csatorna-csövek;
 • bilincsek a cső rögzítésére az aljzatokban;
 • műanyag szerelvények, például könyökök, pólók, könyökök stb.;
 • kompenzátor;
 • a gallér a csövek falhoz való rögzítését biztosítja;
 • ellenőrző nyílás a felemelőhöz;
 • szilikon tömítőanyag;
 • cement habarcs.

A fémcsövek használata megengedett, de előnyben részesítik a polimert. Figyelembe kell venni a magas hőmérsékletnek való ellenállást, mivel elég meleg vízzel tölthetők be (például mosogatógépből való leeresztéskor).

Polimer csövek típusai

A cső összetétele a következő típusokra oszlik:

Példa a csővezetékek megfelelő vezetékezéséről a fürdőszobában.

 1. Polivinil-klorid. A funkciók vékony falak. Ennek következtében a fürdőszobában lévő csatornákban történő felhasználásuk nem kívánatos, mivel nem tolerálják a magas hőmérsékletet és rövid élettartamuk van.
 2. Polipropilén. A magas hőmérsékletet jobban tolerálják, de magasabb lineáris terjeszkedéssel is rendelkeznek.
 3. Polietilén. Rendkívül ritkán használják a házban lévő szennyvízeket, jóllehet jól jellemzik a legtöbb jellemzőt.

A nemzetközi szabványcsövek szerint osztályokba sorolhatók:

 1. "A" osztály. Vékonyabb falakkal.
 2. "B" osztály. Falvastagságuk lehetővé teszi Önnek, hogy csatornaként használja.

A "B" osztályú csövek általában drágábbak. A pénz megtakarítása érdekében azonban nem szabad az A osztályú csöveket választani a szennyvíz és a vízellátás számára, mivel rövid élettartamuk van, és hamarosan újra kell cserélni.

A régi csatornarendszer szétszerelése

A szennyvíz rendszere a lakásban.

Először ki kell kapcsolnia a víz áramlását a csatornába. A régi rendszer leszerelése nem nehéz. Ehhez használjon csavarkulcsot és gázkulcsot. Nehézségek merülhetnek fel, ha a szennyvízcsatorna egyes részei a falba vannak beépítve, akkor egy pisztolyhúzóval és egy perforátorral kell megtörni őket, és a csövek cseréje után helyezzük el a lyukakat cementhabarcsokkal. A csövek ízületében lazítsa meg őket, és szétszedje őket részekre. Különösen körültekintően végezzen munkát azokon a területeken, amelyek kapcsolatban vannak a szomszédos apartmanokkal.

Új szennyvíz telepítése

A legmegfelelőbb az új csövek összeszerelése a felszállóból, mivel ez a rész a legnehezebb. Az öntöttvas felhúzók helyett műanyag behelyezése szükséges. A 159 mm átmérőjű szekciók a műanyag csöveket 160 mm-re, 219 mm-re 220 mm-re cserélik.

Tegye a következőket:

 1. Mielőtt folytatná a felszálló felszerelését, tegyen egy pólót vagy kereszttartót az alapjába úgy, hogy egy gumi mandzsetta kerüljön az alsó csengőbe, amelybe rögzíteni fog. Az elődugót tömítőanyaggal kell kezelni.
 2. A felszálló és az új csöveket a megfelelő méretű kapcsokkal kell a falra rögzíteni.
 3. A fürdővíz lebomlása alulról felfelé történik, és az aljzatok a víz mentén helyezkednek el.
 4. A szükséges torzítás 2 cm futó méterenként.
 5. Mielőtt elvégezné a vizet a rendszerbe, győződjön meg róla, hogy minden csukló feszes.

A csatorna elrendezése a fürdőszobában abban a tényben rejlik, hogy a legtöbb berendezésnek már van egy bizonyos helye. Szigorúan ragaszkodni kell a kábelezéshez. Vegye fel az anyagot az Ön igényeinek és jellemzőinek megfelelően, kövesse az egyszerű szabályokat, és a csatornarendszer cseréje nem okoz súlyos problémákat.

Hogyan lehet hígítani a csatorna a fürdőszobában

A lakásban lévő szennyvíz a legfontosabb kommunikációs rendszer, amelyen a kényelmes életkörülmények közvetlenül függenek. Ha úgy dönt, hogy javításokat végez a fürdőszobában, akkor el kell kezdeni azzal, hogy új csöveket cserél. Ez a fajta munka sikeresen elvégezhető önállóan, ha betartja az összes szabályt és szabályozást. Bármelyik otthoni mester hasznos lesz az utasítások tanulmányozására, hogyan kell saját kezűleg telepíteni a szennyvizet a fürdőszobába.

Projekt létrehozása

Az egész folyamat nem a szükséges anyagok megvásárlásával kezdődik, ahogy sokan gondolkodnak, de rajz létrehozásával:

 1. Papírlapon meg kell adnia minden olyan vízvezeték szerelvény helyét, amelyet a vízelvezető rendszerhez kell csatlakoztatni.
 2. Szintén hasznos a megjelenésük. Ez segít kiválasztani a kívánt átmérőjű csöveket.

A szennyvízcsatorna-telepítésre vonatkozó utasítások az alábbi szabályok kötelező betartását követelik meg:

 • minden összeköttetés speciális kúp alakú csövekkel vagy adapterekkel történik;
 • a kád alatt lévő belső csatorna csővezetékei a szerelés megkönnyítése érdekében több sorozattal összekapcsolt szakaszon keresztül kell elhelyezni;
 • amikor egyetlen rendszerbe illesztik be a vizet a fürdőszobából, és a mosogatónak olyan téglát kell használnia, amelynek 45 vagy 90 fokos dőlésszöge van;
 • hogy a szifont a csatornacsatornával csatlakoztassa, amikor a saját kezével a fürdőszobába folyó szennyvizet vezet, 90 fokos szögben egy leeresztőcsövet kell használni.

Fontos! Ha a fürdőszobában további vízvezeték-felszerelést terveznek, tanácsos azonnali leeresztő nyílást biztosítani. A későbbi telepítés további lefolyók nehéz lesz.

Annak érdekében, hogy ne keveredjen a projekt elkészítésével, egyszerűen átmásolhatja a régi elrendezést. Ha pl. Vízvezeték-elemeket kíván áthelyezni vagy új elemeket (pl. Bidét) telepíteni, akkor a fürdőszobában lévő szennyvízvezetékeket saját kezűleg kell áttervezni.

A szennyvízelvezető csövek számának meghatározásánál figyelembe kell venni:

 1. A cső átmérője. Ha a mosdó és a kád 50 mm átmérőjű csövekhez van csatlakoztatva, akkor a csatornahálózatnak a WC-hez történő csatlakoztatásához 100 mm átmérőjű csövek szükségesek.
 2. A cső hossza. A csövek értékesítési hossza általában 50, 100, 160 és 200 cm, ezért gondosan mérni kell a cserélni kívánt csövek teljes hosszát, és csak ezt követően vásárolni.

Fontos! Van néhány olyan szabály is, amelyet figyelembe kell venni, amikor a csatornába a saját kezűleg telepíti a fürdőszobát:

 • a WC a központi csatorna legközelebbi pontja;
 • az egyenesebb csőszakaszok vannak, annál könnyebb tisztítani a csőben kialakult torlódásokat izzadsággal;
 • a szerkezetek csatlakoznak az aljzatokhoz az áramlás ellen - ez úgy történik, hogy a vízáramlásnak nincs túlzott ellenállása a csövek közötti átmenettel.
a tartalomhoz ↑

Az anyagok kiválasztása

Az építési szabályzatok és előírások követelményei szerint a csövek vezetékes vezetékei a saját kezükben megengedettek a fürdőszobában:

 • öntöttvas;
 • kerámia;
 • azbeszt;
 • kerámia;
 • polietilén, polipropilén, PVC vagy műanyag.

Fontos! A csövek gyártásában a gyártók gyakran a szabványoknak megfelelően dolgoznak, nevezetesen a GOST 22689.0-89 és a GOST 22689.2-89 szabvány szerint. Ezért a polietilén csövek a saját kezükben tökéletesek a szennyvízben a fürdőszobában. Az anyagnak nincs magas ára, de megbízható és ellenálló a hatásokkal szemben.

A modern PVC csövek számos előnnyel rendelkeznek az öntöttvas elődjénél:

 • A műanyag sokáig tart, az élettartama legalább 50 év.
 • A PVC, ellentétben az öntöttvas csövekkel, nem hajlamos különböző betétek felhalmozódására. Ez végső soron nem befolyásolja a víz minőségét, és nem vezet a cső átmérőjének szűkítéséhez.
 • A modern anyagok elég könnyen összeszerelhetők, mivel teljes körűen értékesítenek mindenféle szerelvényt, csatlakozót, sarkot, amelyek egyszerűsítik a feladattelepítőket.
 • Emellett a műanyag csövek kézzel is össze vannak kötve, speciális berendezések használata nélkül. Ezenkívül könnyen és egyszerűen ollóval vághatók.
 • A fém vagy öntöttvas testvéreikhez képest a műanyag csövek meglehetősen könnyűek, és egyszerűen elengedhetetlenek a kis emelkedésű szerkezetekhez.

Kiegészítő tartozékok

Csövek - ez nem minden, ami a szennyvíz telepítéséhez szükséges a fürdőszobában saját kezűleg. Érdemes megteremteni a következő anyagok és eszközök beszerzésének költségeit is:

 • műanyag alakú részek - pólók, revíziók, könyökök, könyökök és még sok más (nincs szükség pontos listára, mert minden a csatornarendszer konfigurációjától, hosszától és összetettségétől függ);
 • kompenzátor;
 • a csövek rögzítésére szolgáló kapcsokat a falakhoz (speciális párnázó párnákkal kell őket bevinni, hogy azután a csővezetékekben lévő víz lecsapódása ne ébresszen fel éjjel);
 • a felszálló felülvizsgálata (szükség lesz, ha az összes lakást összekötő függőleges emelő és a központi szennyvízrendszerbe történő szennyvíz elvezetése eltömődik);
 • szilikon tömítőanyag (az ízületek tömítettségének biztosítására a csövek alján lévő O-gyűrűket olajozza);
 • cement (és hirtelen jól jön, soha nem tudhatod).

műszerek

Szintén jelentősen megkönnyíti a munkát a létesítmény szennyvíz a fürdőszobában olyan eszközök, mint:

 • csiszológép;
 • bolgár;
 • kalapácsok;
 • véső;
 • olló;
 • építési szint;
 • mérőszalag (mérőszalag);
 • marker.
a tartalomhoz ↑

A régi csövek szétszerelése

Az előkészítő munka általában nem sok időt és energiát igényel. Az egyetlen kivétel a falakba szerelt csövek azon része. Ehhez a szerszámhoz csak a bolgár:

 • Nyissa ki a lezárt csővezeték részeit.
 • A felszedés megszüntetésekor rendkívül óvatosnak kell lenni. Minden gondatlan mozgás, és a szomszédok víz nélkül maradhatnak, mert ez a rész minden házhoz csatlakozik minden házban.
 • Por és por elleni védelem érdekében, amely biztosan légzőkészüléket használ.

A bontás maga a következő lépésekre bontható.

 1. Kapcsolja ki a víz a lakás felszállójánál.
 2. Távolítsa el a régi csöveket, és tegye le az elzáró szelepeket is. Csiszológép segítségével vágja le a csavart és csavarja be az új csavart.
 3. Mielőtt a munka megéri, hogy a vizet kiürítse a rendszerből, hogy ne zavarja.
 4. A szakemberek azt is javasolják, hogy vegyék le a csapokat és a mosógépet.

Régi szennyvíz a fürdőszobában saját kezűleg egyszerűen megtisztított. Különösen, ha minden rész átmegy a falak és a padló felületén, és nem belsejében.

Új rendszer telepítése

Először is, amikor a szennyvizet a saját kezű fürdőszobába telepíti, szerelje fel a mérőt. Győződjön meg róla, hogy a leolvasás könnyen olvasható, és a nyilaknak jelezniük kell a vízáramlás irányát.

Csőszerelés

Mielőtt folytatná a szennyvíz telepítését a fürdőszobában, be kell állítania a padló és a fal felületét. Ez lehetővé teszi, hogy minden területen meghatározza a szükséges szintet.

Fontos! Ne felejtsük el, hogy amíg nem fejezted be a felemelővel végzett munkát, nemcsak te, hanem a szomszédai is víz nélkül maradnak. Ezért próbálja meg a lehető leggyorsabban kezelni a fürdőben a szennyvizet.

Ehhez kövesse az alábbi ajánlásokat.

 • Kereszt vagy póló van beillesztve az alsó harangba - ez rajtad áll. Annak érdekében, hogy az alkatrészek jól illeszkedjenek egymáshoz, használjon gumi tömítést vagy szilikon alapú tömítőanyagot.
 • Csatlakoztassa a feszítőt a falhoz speciális rögzítők segítségével.
 • Miután a felszállót telepítették, a szomszédok újra hasznossági áldásokkal rendelkeznek, biztonságosan haladhat a rendszer elrendezésében.
 • A csövek cseréjekor a foglalatok a vízáramlás irányába vannak elrendezve, a csövek alulról felfelé változnak.

Fontos! A csöveket csőhosszonként 2 cm-es lejtőn kell felszerelni, hogy a csatornahálózat ne legyen eldugulva

A szennyvíz elhelyezése a fürdőszobában saját kezűleg nem túl bonyolult, de vannak bizonyos árnyalatok:

 • A lefolyóhoz és a túlfolyóhoz való csatlakozáshoz jobb, ha két szálat tartalmazó szifont használ.
 • A hullámcsövek a munkában jobbak, ha nem használják. Hajlamosak gyorsan felhalmozni a szennyeződéseket belülről, ami nemcsak a vízminőség romlásához vezet, hanem az elzáródásokhoz is. Jobb a sima műanyag csövek használata.
 • A csatorna és a csővezeték csatlakoztatásakor kis különbséget kell tenni a magasságban. Ezután a víz a fürdőszobában nem fog stagnálni, és gyakran nem kell tisztítani a lyukat.
 • A szennyvízcsatorna egy fürdőszobában történő beszerelésekor a szakmában dolgozó szakemberek egy szifon csatlakoztatásához egy műanyag adapter használatát javasolják.
 • Legyen óvatos az anyagok kiválasztásánál. Vegyük figyelembe, hogy egy műanyag adapter alkalmas műanyag csövekhez, és ha Ön öntöttvas csöveket választ munkához, akkor vegyen be egy gumit.
 • Minden ízületet, amikor a szennyvizet a fürdőszobába telepíti, tömítőanyaggal kell kezelni. Ellenkező esetben elengedik a vizet, és a fürdőszobában folyamatosan kellemetlen szag érezhető a nedves és a páratartalomtól.
 • A szifon felszerelésénél célszerűbb, ha kéziszerszám nélkül meghúzza a csavaranyákat. Ellenkező esetben károsíthatja a szifont, és megreped.
 • A szifon összeszerelése után mindössze annyit kell tennie, hogy a cső egy részét a foglalatba helyezze.

A fürdő már csatlakozik a csatornához.

Használjon forrasztópáccsal csődarabokat a fürdőszobában, de ne felejtse el, hogy a hegesztett helyeknek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük:

 • A cső alkatrészeinek forrasztásakor várjon 15 másodpercet, amíg a műanyag kemény lesz.
 • A forró víz átfolyik műanyag csöveken, ezért ne szorosan rögzítse őket a falhoz. Itt műanyag klipeket kell használnia. Ezek nélkülözhetetlenek a csatornacsövek csatlakoztatásakor.
 • Ellenőrizze, hogy vannak-e tömítő tömítések a mosdó, a mosdókagyló vagy a zuhanyzó szerelvényeiben.

Fontos! Vaseline technikai kenés szükséges a csatlakozás és menetvágás során. Ha szükség van a szál lazítására, egyszerű lesz.

Ha úgy dönt, hogy a telepítéséhez szennyvíz fürdőszoba saját kezűleg, majd telepítse a WC is nem jelent nehézséget. Ehhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. A cső előtisztított részét egy műanyag palackkal lefedje.
 2. Helyezze a hullámcsövet a kimenetre. Helyezze a WC-tálat a helyére.
 3. Helyezzen egy adott padot a sarok alá.
 4. Óvatosan nyomja a WC-tálat a falhoz.
 5. Használja a fekete jelölőt, hogy megjelölje a rögzítési pontokat a padlón.
 6. Gyémánt fúró segítségével fúrjon lyukakat a rögzítéshez.
 7. Helyezze be a lyukakba a dugókat.
 8. Rögzítse a tömítést és illeszkedjen.
 9. Csavarja le az alátéteket és a csavarokat a lyukakba. Csavarja őket a tüskék kell óvatosan, minden esetben nem vezetni.
 10. A cső széleit tömítőanyaggal kell kezelni. Távolítsa el a műanyag palackot a csőből, és csatlakoztassa a WC-t a csatornába.
 11. Rögzítse a tartályt korrózióvédő csavarokkal.
 12. Rugalmas vízellátó tömlő beszerelésekor húzza meg az anyákat a kezével, majd húzza meg őket csavarkulccsal.
 13. Ürítse le a vizet, győződjön meg arról, hogy nincs szivárgás.

Mosdókagyló beszerelése

Indítsa el ezt a munkát a keverő telepítésével. A kapocs anyákkal kell ellátni a gumitömítéseken keresztül:

 1. Csatlakoztassa a szifont.
 2. Helyezze be a hullámosított szifoncsövet a foglalatba.
 3. Használjon szabványos tömítést vagy tömítést a tömítéshez.
 4. A szifonhoz tartozik a hullámosság - mindez az átmérőjétől függ.
 5. Ne felejtse el ellenőrizni minden szivárgást, vagy győződjön meg arról, hogy nincsenek jelen.

Zuhanykabin csatlakozás

A zuhanykabin már nem luxus, hanem egy modern személy kényelmes, megbízható és praktikus asszisztense. A telepítés önmagában egyszerű:

 • A kapcsolat a fürdőszoba csatlakoztatásának elvén alapul. A lefolyónak magasabbnak kell lennie, mint a cső szintje.
 • Tipikusan a zuhany leeresztő rendszer hullámosított csövekből áll, így bármelyik kényelmes helyen felszerelheti a zuhanykabinot.

Fontos! A kabin felhelyezése előtt alaposan olvassa el az utasításokat, mert a gyártók különböző modelleket kínálnak, és vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni.

Mosógép csatlakozás

A mosógép szennyezett vizének kijuttatása a fürdőben, a WC-ben vagy a szennyvízcsatornában végezhető el:

 • Az első módszer kényelmetlen, mert a gépi tömlőt a fürdőkádba vagy a WC-kbe engedik le, és a víz lefolyik. Ezen a ponton nem fürödhet vagy zuhanyozhat, nem használhatja a WC-t, piszkos víz után meg kell mosni a fürdőt. Ezenkívül a tömlõ ugorhat le és töltse fel a padlót vízzel, valamint az alatta levõ szomszédokkal együtt.
 • Lehetséges és szükséges, hogy a mosógéphez egy lefolyót alakítsanak ki közvetlenül a csatornahálózatba, amely a csővezetékhez vagy a mosogató szifonhoz vezet. Mindez a mosógép helyétől függ.

Fontos! A polietilén csatorna a géphez tartozik, speciális csúcsa van. Ez a tömlő speciális háttámlákkal van felszerelve a hátsó falra. A tömlőnek 80 cm magasságban kell lennie - ez megkönnyíti a szivattyú működését.

tesztelés

Fontos pont a telepítés a szennyvíz a fürdőszobában a saját kezét, hogy ellenőrizze a teljes rendszert. A tesztelés szükséges annak érdekében, hogy megtudja, milyen szoros a rendszer, és mennyire hatékony az összes webhelyen:

 • A munka befejezése után kapcsolja be a víz maximális teljesítményét. Szóval ellenőrizze, hogy az új csövek kezelik-e a terhelést.
 • Töltsön fel a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Ez a lépés megmondja, hogy a lefolyó szivárog a fürdőszobában a saját kezével.
 • A szokásos vödröt is felveheti, és vízzel feltöltheti, majd élesen öntse ezt a vizet a kádba vagy a WC-be.

Fontos! Miután elvégezte a vizsgálatot, alaposan ellenőrizze az új műanyag csöveket és a padlót. Ha nem találtak nedves foltokat, és az ízületekben nem volt elszíneződés, akkor a munka tökéletesen megtörtént. A tesztelés során a szennyvíz rendszer a fürdőszobában meg kell állnia minden vízáramot. Ezért nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgálja az egyes vegyületeket.

Lehetséges problémák

Gyakran sokan szembesülnek egy ilyen problémával, mint kellemetlen szag a fürdőszobában. Ha a csövek régiek, akkor ezek az okok - ez a legnyilvánvalóbb. De ha a csövek újak, és a szag nem megy sehova, itt az ideje, hogy felülvizsgálja a rendszert.

Problémák a hidraulikus zárral

A vízzár egy vízréteg, melynek mindig a cső ívelt részében kell lennie. A víz jelenléte nem ad gázokat, ennek megfelelően - kellemetlen szagok fogynak. Ha ez történik, akkor a hidraulikus retesz megszakad:

 • Ha nincs szellőztetés a csatornarendszerben, a nyomás növekedhet. Ennek eredményeképpen a szaga kiáramlik, mintha egy vízcsapon keresztül jönne ki. Néha kis buborékok formájában, néha még burst formájában is. 
 • A felesleges víz, mint egy hiány, szintén befolyásolhatja a csapda funkcionalitását. Amikor a nyomás csökken, a folyadék a szifonból ki van húzva, eltávolítja a vízdugót, és a szagokat ismét kihúzza.

Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen problémák fordulhassanak elő a hidraulikus zár normál működésével, különös figyelmet kell fordítani erre a csőszerelés szakaszában is:

 • Amikor a saját kezével szennyvizet vezet a fürdőszobában, ne hagyja figyelmen kívül a szabályokat, csak az ajánlott átmérőjű csöveket használja.
 • A rendszer működése közben kerülje eltömődését. Tisztítsa meg gyakrabban a csöveket és a szifont.

Kisebb szivárgások

Ha a rendszer komoly problémákat okoz, akkor azonnal tudni fog róla. A legrosszabb esetben a szomszédok megismerik ezt a hírt. De előfordul, hogy a szemnek láthatatlan a szivárgás. Ez a foltok kellemetlen szagot okozhatnak. Ezért ennek a problémának szembe kell néznie, alaposan ellenőriznie kell mind a fürdőszoba mosogatóját, mind az összes csövet és csatlakozást.

Videó felvétel

Összefoglalva, érdemes ismét emlékeztetni arra, hogy a lejtő, bár minimális, még mindig üdvözlendő, amikor a szennyvízcsatornát a saját kezével a fürdőszobába telepíti. Ezzel elkerülhető a pihentető víz. A meredekség a központi autópálya irányában történik, és nem haladhatja meg az 1 cm-t méterenként. Vágja le a csatorna cső lehet egy hagyományos fémfűrész fém vagy kis fafűrész fa, de jobb, hogy tisztítsa meg a széleit a vágás. A csatorna hosszú szakaszainál célszerű olyan csapokat elhelyezni, amelyek elzáródás esetén tisztításra szorulnak, és amelyek könnyen zárhatók speciális dugóval, dugóval. Ha követed az összes tippet, akkor mindenki megbirkózik a csatornák beépítésével a fürdőszobába saját kezűleg.

Mit kell figyelembe venni a csatorna beépítéséhez a fürdőszobában?

Emlékszel, hogy a háziasszony a vizet a vödörből öntötte, és ugyanakkor a padlót az aljából és a falakról mossa le? Helyes, rázza először a vödröt, majd öntsön rá. Hasonlóképpen, a csatornarendszerben, annál erősebb a víz áramlása egy bizonyos szögben, annál jobb lesz a szennyeződés a nyílások, csomópontok és sarkok belső falain.
A WC kiválasztása során figyeljen a leeresztő tartály kapacitására. Ha a csatorna hossza nagy, akkor jobb, ha a tartály legnagyobb térfogatát választja.

Íme néhány fontos és egyszerű tipp, amire figyelnie kell:

1.Nem engedélyezze az építtetők számára, hogy a fürdő építése során leöblítsék a ragasztók és a gitt keverékek maradványait. Szinte mindenki ezt teszi, de a végén később felmerülő problémák merülnek fel.

Biztosak vagyunk benne, hogy a szennyvízcsatorna rendszert a fürdőszobában helyesen készítjük el, ami megbízható lesz és évekig tart. Sok szerencsét!

Csővezeték elosztása a fürdőszobában: a rejtett és nyílt lerakó rendszerek elemzése

Hagyja a fürdőszobában a javításokat a vízcsövek teljes cseréjével? A kommunikáció lapján általában sok idő és pénz vesz igénybe. Elfogadom, szégyen lesz, ha hamarosan javítás után az egyik cső szivárog, vagy komolyabb lesz a leállás. Ennek elkerülése érdekében nemcsak ötletre van szüksége, hanem ismernie kell a csővezetékek alapelveit is a fürdőszobában.

Sok, még kezdő házi mester is készen áll a vízvezeték-munkák elvégzésére. És ez teljesen lehetséges, mivel az új technológiák és anyagok jelentősen leegyszerűsítik a mérnöki rendszerek telepítését és karbantartását. A csövek elosztása a fürdőszobában vagy a kombinált fürdőszobában is elvégezhető.

Ez a cikk megvitatja a csővezetékek elveit a fürdőszobában. Megmagyarázzuk a különbségeket a tömítések rejtett és nyitott rendszerei között, és elmondjuk, hogyan kell elvégezni a közművek bekötését. Az anyag tematikus fotókat, grafikonokat és videókat tartalmaz, amelyek segítenek jobban megérteni a probléma lényegét.

Hogyan kezdjünk?

Ne vegyen példát azokról, akik "szemmel" szeretnek mindent megtenni. Kezdje el a jövőbeli elrendezési tervet. Ez feleslegesnek és túl bonyolultnak tűnhet, de ennek ellenére egy ilyen projektre van szükség. Ezzel pontosan meghatározhatja az egyes vízvezetékberendezések optimális helyét, kiválaszthatja a szükséges csővezetékek alkatrészeit és elemeit, és meghatározhatja azok fogyasztását.

Ajánlatos elindítani a projektet a fürdőszobába tervezett egészségügyi berendezések listájáról. Fontos tudni, hogy ha a házban van egy külön WC és egy fürdőszoba, akkor mindkét szobához elrendezési tervet kell készíteni. Ez annak a ténynek az eredménye, hogy kommunikációjuk összeköttetésben áll, és külön nem szerelhető fel.

Miután eldöntötte a vízvezeték-listát, meg kell jelölnie, mely csöveket kell az egyes készülékekhez eljuttatni.

Navigálhat ehhez a sémához:

 • Bármilyen típusú fürdő vagy zuhanyzó. Csatlakoztatja a hideg, meleg vizet, valamint a szennyvizet.
 • Mosdókagyló. Csatorna, meleg és hideg vízellátás.
 • Bidé. Csatlakozás a forró, hideg vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához.
 • WC-tál Csatlakoztatja a hidegvizet és a csatorna vezetékét.
 • Mosógép. Csatorna és hidegvízellátás.

A következő szakaszban ki kell alakítanod a jövőbeli projekt alapját. Ehhez pontosan elvégzik a helyiség pontos mérését, amely alapján a rendszer később elkészül. Kívánatos a grafikonpapír megfelelő méretarányú elvégzése.

Minden méretet szigorúan be kell tartani. Ez egy fontos projekt végrehajtásának fontos feltétele. Hasonlóképpen megmérik az összes egészségügyi berendezést is. Méreteikre azért van szükség, hogy a készüléket "a lehető legpontosabban" illesszék be a helyiségbe.

Ha még mindig nincs határozott döntés a vízvezeték elhelyezkedésével kapcsolatban, folytassa a következő lépéseket. Papíron, pontosan a felépített méreteknek megfelelően és a skála elrendezésével megegyező méretben, minden egyes vízvezeték szerelvény sematikus ábrázolása készült.

Ezután kivágják, és az így kapott számok a helyiség elrendezésének megfelelően beállíthatók úgy, hogy a műszerek legjobb helyét elérjék.

A következő követelményeket kell figyelembe venni. Az első a szennyvízcsatorna felújítójától hagyományosan telepített WC-t. Optimális esetben az illesztésen keresztül történő felengedése a felszálló egységhez van csatlakoztatva. Nagy távolság a felszállóktól, és még inkább a csővezetékben lévő fordulatok jelenléte zavarokat okozhat, és nem teszi lehetővé a berendezés normális működését.

A vízvezeték-szerelő készülékeket lehetőleg úgy kell elhelyezni, hogy a csatornák a WC-en keresztül kerüljenek. Ez az elzáródások nagyon jó megelőzése lesz.

A vécéhez a lehető legközelebb van a csatorna felújítóhoz ajánlott, hogy egy káddal vagy zuhanytálcával alacsony vízelvezetővel helyezze el. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a hajlamosító hajlamokat. A többi vízvezeték felszerelést bármilyen kényelmesen el lehet helyezni.

Ezenkívül kívánatos a szerelvények műszaki dokumentációjának alapos vizsgálata a csatlakozáshoz. Ha feltételezhető egy tipikus változat, amely biztosítja a csővezeték egyszintű elrendezését és a készülék szennyvízkivezetési tengelyének tengelyét, akkor nem merül fel probléma. Ha az atipikus kapcsolat feltételezhető, fel kell készülnie minden jellemzőjére.

A kapcsolat leggyakrabban a WC-ben lehet. A modelltől függően kisülésük ferde vagy egyenes lehet, valamint a padlóra vagy falra irányítható.

Atipikus lehet a csatlakozás és a zuhanytálca és a fürdők. A lecsapódásuk szétválasztása számos módon hajtható végre. Mindezeket a jellemzőket figyelembe kell venni a tervezési szakaszban.

Miután a vízvezeték telepítési helyek rögzítettek, a munka a megfelelő csővezetékek elhelyezésével kezdődik. A rendszer méretét szigorúan be kell tartani, csak így lehet a csövek helyes elrendezése a fürdőszobában.

Fontos árnyalat. A vízvezeték és a bútorok "elrendezésében" való részvétellel kapcsolatban ne felejtsük el, hogy a helyiség minden ajtaja nyitva kell lennie, és minden készüléknek kényelmesen használhatónak kell lennie.

A műszaki kommunikáció elrendezésének típusai

A vezetékezés megtervezése előtt ismernie kell a létező struktúrák típusát. Csak hárman vannak. És az egyik, az aljzatokon átmenő, gyakorlatilag nem használják. Ezért nem vesszük figyelembe.

Írja be az # 1-et. Soros elrendezés

A hideg és forró víz felhúzóitól az első fogyasztóhoz vezető csapokat alkalmazzák. Ebből csöveket helyeznek a második és tovább. A vízbevitel minden egyes pontja egy tee-el van ellátva, amelyikhez a fogyasztó csatlakozik. Általánosságban ez egy nagyon egyszerű rendszer. Csak akkor használható, ha a vízhasználók száma kicsi.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egyszerre több vízkiosztó pont aktiválásával a nyomás nehezen gyengülhet, és elégtelen lehet a berendezés megfelelő működéséhez. Ez a következetes elrendezés fő hátránya.

Azonban az egy fürdőszoba és kis mennyiségű használt vízvezetékkel rendelkező apartmanok esetében ez a lehetőség lehet a legjobb. A rendszer jelentős hátrányai közé tartozik a csere vagy javítás egyik vízelvezető berendezés kikapcsolásának képtelensége.

És ez valószínűleg minden. Míg a szekvenciális elrendezés előnyei sokkal többet. Először is, egyszerű a tervezés és a telepítés. Nem lesz komplex rendszer, minden nagyon egyszerű. Ezenkívül ez az elrendezés a leggazdaságosabb megoldásnak tekinthető. A csövek és egyéb elemek fogyasztása lényegesen alacsonyabb lesz, mint más rendszereknél, a beszerelés költsége is minimális.

2. típus. A kollektor típusának bekötése

A kollektor típusú séma feltételezi, hogy minden fogyasztó a főutcához csatlakozik. Ehhez használjon egy különleges elemet, a gyűjtőt. Ez egy speciális eszköz, amely elosztja a víz áramlását.

Egy összetettebb verzióban, és ez a legjobb, minden kollektor kivezetésén egy elzáró szelep van. A kollektor típusú kábelezés a legalkalmasabb választási lehetőség.

Ennek több oka is van. Az első a nyomásesés hiánya a rendszerben. Minden fogyasztó ugyanazt a jó víznyomást kapja, még akkor is, ha a vízszivattyú minden pontját egyidejűleg működtetik.

Ha valamilyen oknál fogva a rendszer nyomása túl alacsony, akkor a fogyasztók egyikére, például a WC-re átmenetileg korlátozhatja a vízellátást, hogy növelje a nyomást másokra.

Ezenkívül a kollektor bekötése lehetővé teszi, hogy a vízvezetékből le kell tiltani a vízvezeték-szerelvényeket, ha ki kell cserélni vagy javítani kell őket. A rendszer nagyon megbízható. Valójában egy tömör cső minden fogyasztóhoz megy, kapcsolat és egyéb elem nélkül.

A szivárgás csak a gyűjtő területén vagy a készülék közelében található. Itt lesz könnyű felismerni. Emiatt a kollektoros vezetékekkel ellátott csövek rejtett módszerrel biztonságosan felszerelhetők.

Egy másik plusz az egyszerű használat. Ha probléma merül fel a vízvezeték szerelvénnyel, és például egy szivárgás van a keverőben, akkor nincs szükség a mosdó alá mászni. Elég, ha leállítja a meghibásodott elemet vezető szelepet a kollektoron, és várja meg a szakemberek érkezését.

Még egy nő vagy gyermek, aki nem ismeri a vízvezeték finomságait, meg tudja csinálni. Ebben az esetben az összes többi berendezés megfelelően működik.

Azonban a kollektor bekötése bizonyos hátránnyal jár. Először is, a tulajdonosnak több lesz, mint egy következetes rendszer, az összeg. Ez annak köszönhető, hogy minden egyes fogyasztónak fiókot kell elhelyeznie. Sokkal több anyag lesz.

Ezenkívül a kollektorok és az elzáró szelepek felszerelése akkor szükséges, ha a szelepek nincsenek felszerelve. És a rendszer maga sokkal bonyolultabb lesz, mint a sorozatos.

A vízvezetékek felszerelésének módszerei

A vízvezeték-szerelés telepítéséhez két lehetőség közül választhat: rejtett és nyitott. Vizsgáljuk részletesebben az utóbbit. A kültéri telepítés feltételezi, hogy a csövek és egyéb segédeszközök közvetlenül a falra vagy a padló felett helyezkednek el. Rendkívül megkönnyíti és csökkenti a beszerelésük árát. De a fürdőszoba átfogó nézete szenved ettől.

Az 1. módszer. Nyissa ki a tömítést

A nyílt telepítés előnyei magukban foglalják a műszaki kommunikáció állapotának folyamatos nyomon követését. A csövek mindig láthatóak, és a szivárgás megjelenése nem észrevehető.

Egy ilyen csővezeték felszerelése rendkívül egyszerű. A részletek a helyükön vannak rögzítve és rögzítve. Még egy kezdő vízvezeték-szerelő is képes megbirkózni a munkával, természetesen az elemek kombinálásának módjával. A telepítési költség minimális.

A hátrányok közé tartozik a nyitott csövek mechanikai károsodásának lehetősége. De nagyon fontos a műanyag részeknél. Az acélcsövek nem olyan könnyen károsodnak. Emellett a mérnöki kommunikáció mindenki számára elérhető, ami természetesen csúnya. Ezt a hátrányt lehet küzdeni. A huzalozási projekt végrehajtásakor meg kell próbálnia kiválasztani egy helyet a csőfektetéshez, hogy azok a lehető legszembetűnőbbek legyenek.

Nyilvánvaló, hogy ilyen módon nem lehet teljesen elrejteni őket. Ezért az otthoni kézművesek mindenféle formatervezést használnak az esztétikai csövek elrejtésére. A legegyszerűbb módja annak, hogy fedezzék őket a dobozban.

Leggyakrabban műanyag panelekből vagy gipszkartonból készült. Az utóbbi nedvességállónak kell lennie, mivel a fürdőszobában használják.

Ha a hely lehetővé teszi, akkor tökéletesen használható olyan hamis falak, amelyek mögött a csöveket lefektetik. A redőnyök jó megoldásnak tűnnek, különösen jól néz ki a mosdó mögött.

A kommunikáció maszkolásának megválasztásával meg kell értened, hogy az esztétika nem akadályozhatja a funkcionalitást, ezért minden maszkolási szerkezetnek olyan nyílásokkal kell rendelkeznie, amelyeken keresztül a csövek vizsgálata és szükséges javítása végbemegy.

Ezenkívül nem javasoljuk a csövek maszkolását. Ez például acélból készült alkatrészek. Hajlamosak a korrózióra, amely különösen gyorsan fejlődik a magas páratartalom mellett. Ezért csak a tiszta képet használják.

Maximálisan - zárja le a könnyen eltávolítható dobozokat, és rendszeresen végezzen vizsgálatokat a külső korrózió megjelenéséért, amelyek azonnal kezdenek harcolni.

2. módszer. A műszaki kommunikáció rejtett elhelyezése

A csövek elrejtése rejtett fürdőszobában az alkatrészek beépítésével történik az épületszerkezetek speciálisan vagy újonnan kialakított üregekbe beépítése. Ezek lehetnek a falakon kavargó kis fülkék vagy vésők, amelyek mérete kissé meghaladja a csövek átmérőjét.

A rejtett elhelyezkedéshez tartozik a csővezeték elhelyezésének esztrichbe való behelyezése, amikor a betonhabarcsréteg fel van szerelve a részeken.

E lehetőség kétségtelen előnye az esztétika. A műszaki kapcsolatok és a kommunikáció teljesen láthatatlan. A csővezetékek csövek vagy víztömítések formájában falra vagy padlóra vannak helyezve. A csövek véletlen károsodása nem lehetséges.

A módszer jelentős hátrányai közé tartozik a komplexitás, a költség és a csővezeték állapotának nyomon követésének képtelensége.

Vegyünk több rejtett telepítést. Először is, ez nem mindig lehetséges. Vágás vagy gouging strobe a falakon megengedett magánházak, épített szilárd tömb vagy tégla, valamint a lakások szabad tervezés.

Az utóbbiban a falak nagyobb vastagságúak. Minden más esetben esetleges ellentmondások az építési szabályzattal.

A csapágyszerkezetek jelentős terhelés alatt vannak. A hornyok jelentősen gyengítik őket. A nagyobb vastagságú falak esetében ez megengedett. A szabványos, a leggyakrabban használt tipikus épületekben, nem.

A shtrob táblák kivitelezése szigorúan tilos minden típusú épületben. Alternatívaként a hornyokat egy falburkolat mögé, egy esztrichbe vagy egy felsõ mennyezetbe lehet helyezni, ha szükséges.

Nehézségek merülhetnek fel a szennyvízcsatornával, ha a padló alatt el kell álcázni. Ez akkor történik, amikor például a fürdőszigeti kommunikációra van szükség, a szoba közepén vagy nagy távolságra a falig. A szennyvízcsövek nagy átmérőjűek, így azokat nem lehet az esztrichbe helyezni.

Ebben az esetben túl nagy és nehéz lesz, ami túlságosan nagy terheléssé válik a padlón, ami egyszerűen nem képes elviselni. A legjobb megoldás - egy kis dobogó építése, amely alatt elegendő hely lesz a közművek számára. A tervezés keret vagy blokk lehet.

Függetlenül attól a helytől, ahol a csővezetéket eltemetik és annak célja, az alkatrészek felszerelési módja nem változik. A vonal összes eleme egy speciális házba illeszkedik, az utóbbi az előkészített technológiai üregbe kerül.

A csővezeték elhelyezése után az üregek tömítettek, az alap síkja egyenetlen. Szükség esetén illessze be a bevonatot.

A rejtett telepítés fő hátránya, hogy képtelen nyomon követni a csővezeték állapotát. Ezért minden elemnek olyan korrózióállónak kell lennie, amennyire csak lehetséges és szorosan kapcsolódik. Az illetékes telepítés nagyon fontos.

A rejtett telepítés legjobb módja a műanyag, réz és fém csövek.

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a süllyesztett csöveknél, hogy megakadályozza a kondenzátum kialakulását. Ha ez megtörténik, nedvesség jelenik meg a szerkezet belsejében, amely előbb-utóbb meg fogja okozni a megsemmisítését.

Ezért javasoljuk, hogy a csövet forró vízzel helyezze a hidegre. Ezenkívül mindkét részt be kell szigetelni a szigetelőanyagba, például merilonba vagy hasonlóba.

Tulajdonságok input kommunikáció a lakásban

Miután eldöntöttük, milyen típusú csőszerelést a WC-ben és a fürdőszobában, befejeztük a projekt elkészítését. Annak érdekében, hogy a rendszer hibátlanul működjön, fontos, hogy a kommunikáció a lakáshoz megfelelően történjen. Nézzük meg, hogyan kell csinálni.

Először is, a beömlőnyílásnál egy zárószelepnek kell lennie, ami szükség esetén le tudja állítani a vízellátást. Ha a szelepek már megvannak, akkor ellenőrizni kell a minőségét.

Az új épületekben általában jó minőségű csomópontok vannak telepítve, régi házaknál az elavult készülékek képesek állni. Ajánlatos a jó minőségű bemeneti gömbcsapot felhelyezni.

Fontos pont. Ha be kell zárnia / kinyitnia kell a készüléket, akkor simán meg kell tennie. A fogantyún lévő éles csavarás hidraulikus sokkot idézhet elő, ami károsíthatja a vízvezetékberendezést.

Közvetlenül a golyóscsap után ajánlott különleges szivárgásvédelmi rendszert felállítani, és elzáró szabályozott szeleppel ellátott. Miután felszerelte az önmosó főszűrőt. Ez eltávolítja a durva szennyeződéseket a vízből, ami jelentősen megnöveli az eszközök élettartamát. Mögötte kell elhelyezni a készülékeket, vízmérőket, ha szükséges.

Ezután csatlakoztathat egy vízáram szabályozót. Ez nem egy kötelező elem. Csak akkor szükséges, ha problémák vannak a víz nyomásával. Továbbá a nyílt vagy rejtett szerelési típus szekvenciális vagy kollektoros huzalozása történik.

Hasznos videó a témában

A csövek elhelyezésének részleteit a fürdőszobában:

A rejtett huzalozás végrehajtása:

A vízellátás és a szennyvíz következtetéseinek kiaknázása:

Függetlenül gondoskodik a csövek a fürdőszobában vagy a kombinált fürdőszoba elég képes otthoni mester. A tapasztalatlan vízvezeték-szerelőnek szigorúan követnie kell az utasítások követelményeit, helyesen és hatékonyan végezze el az összes munkát, válassza ki a megfelelő csöveket és egyéb elemeket. Nem olyan nehéz. Ha kétségei vannak a saját képességeivel kapcsolatban, kérjen szakképzett mentort, vagy kérjen segítséget szakemberektől.