Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt a hibaelhárításhoz

Ez a cikk leírja az egykaros keverő szétszerelését, a problémák azonosítását és javítását. Rutin és megelőző intézkedésekről van szó. Részletes megjegyzések segítenek a hibák kiküszöbölésében az egyes munkafolyamatok során.

Olvassa el a cikket:

Mi a keverő - a készülék és a fajták

Ennek a számnak köszönhetően tanulmányozható a konyhaszekrény szabványos egykaros golyós keverőeszközének eszköze. Különböző csöveket (9) használnak a forró és hideg víz ellátásához. Pontosan illeszkednek az üreges golyóhoz (4) lyukkal. Mozgatása csökkenti / növeli a megfelelő furat átmérőjét, amelyet a folyadék hőmérsékletének és nyomásának a kimeneten (10) történő megváltoztatása kísér.

Az egykaros csaptelep munkagépének mozgását egy rúd (3) hajtja végre, amely mereven csatlakozik egy csavarhoz a darufogantyúhoz. Az ábra a beállító és tömítő elemeket mutatja. A levegőztető (12) a sugár egyenletes eloszlását biztosítja. Ez az univerzális rész számos ilyen típusú egészségügyi eszközzel van ellátva, függetlenül a keverő típusától.

A balra / jobbra forgásméret átméretezi a bemeneteket. A merőleges irányban történő elmozdulás csökkenti / növeli a fejét. Az egykaros keverő fő funkcionális elemei (lemezek) kerámiából készülnek. Ez kiküszöböli a korrózió folyamatát, növeli a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállást.

Hogyan kell szétszerelni a kényelmesen egykaros keverőt - a szükséges eszközöket

Pontos bevásárlási listát készítenek, figyelembe véve az egykaros keverő egy adott modell azonosított hibáit és tervezési jellemzőit. Mindenesetre a zseblámpa a megfelelő láthatóság megteremtéséhez hasznos. Az állítható csavarkulcsot és a hatlapot a kötőelemek méretének megfelelően választják ki. Fogók és csavarhúzók - univerzális szerszámok. A patron mellett gyűrű és egyéb tömítő elemek is szükségesek lehetnek.

Hogyan szereljünk szét egy egykaros keverőt egy konyha vagy egy fürdőszoba számára

A patronnal

Hogyan kell szétszerelni egy golyós keverőt?

A készülék szétszerelése ugyanúgy történik, figyelembe véve a tervezési jellemzőket. A beléptetéshez a dekoratív kupakot vegye le, csavarja le a hatlapú csavart. Különösen óvatosan fogantyúzza a gumi O-gyűrűket.

Hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot a konyhában:

Hogyan szereljük fel az egykaros golyós keverőt

Eltömődés eltávolítása

Ez az eszköz kiegészíthető egykaros keverővel. Amikor erősen szennyezett, a kalcium-csík képes teljesen megakadályozni a levegőztető technológiai csatornáit. Az ilyen tartós szennyeződések eltávolításához használjon citromsav oldatot (15-30 g por 0,5 liter vízre). A terméket 4-5 órán át öntötték.

Videó - hogyan kell szétszerelni egykaros csapot a fürdőszobában, hogy tisztítsa meg a légzőkészüléket:

A tömítő gumi cseréje

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg azzal a választással, amikor a boltba látogat, veszek egy sikertelen mintát. Ha a keresés az interneten történik, tisztázni kell a méretek megfelelőségét

Kapcsolja ki a hibaelhárítást

Amikor a fogantyút (10) elforgatják, egy speciális csavart (9) mozgatja a forgattyút (7) a menetes tömítésen (9) keresztül. Ez az elem a tekercset (6) működtet. A tömítéseket a végrészeken rögzítik, megakadályozva a vízellátó nyílást különböző utakon (zuhanyzó / csaptelep).

A tömítő gumikorong cseréje

Ellenőrizze a felső tömítés integritását. Ehhez egyszerűen csavarja le a rugalmas tömlőt. A lyukon keresztül húzással, huzalból távolíthatja el a hibás terméket. Ugyanakkor ugyanúgy helyezze be az új tömítést, és nem fog működni. A csere teljes szétszerelést igényel.

Az alkatrészek szétszerelését egymás után végezzük. A tárcsa eltávolítása után telepítse az új tömítéseket. A szakértők 3-4 mm vastagságú termékek használatát javasolják, válasszon olyan anyagokat, amelyek átlagos keménységűek. Az ilyen csere biztosítja a hely szükséges szorosságát és tartósságát. A menetes tömszelence beszerelésekor ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg a szálak a speciális csavar meghúzási folyamatában.

A rugócsere váltása

Távolítsa el a dekoratív fedelet és a gombot (egyes modellek - egy termék). Vegye ki a készletet. Telepítsen új rugót a kopott helyett. Szükség esetén cserélje ki a tömítő elemeket. Az összeszerelés fordított sorrendben történik.

Javítás egykaros csaptelep egy patron a konyha vagy fürdőszoba csináld magad

Szivárgás megszüntetése

A zuhanykapcsoló hibaelhárítása

Az alábbi lista kiemeli a fontos pontokat:

 • speciális betétek (4, 15) csökkentik a zajszintet működés közben;
 • összecsukható aerator (1) eltávolítható a szennyező anyagok eltávolítása céljából;
 • nincs szálas tömítés, mint a régi szerkezetekben;
 • ez a gumigyűrű (14) nem volt megtalálható, így a szerelvényt megvásárolták;
 • a speciális szelep (18) megakadályozza a folyadék ellentétes irányú elmozdulását.

Patronok egykaros keverőkhöz

Hogyan cserélje ki a patront a konyhában vagy a fürdőszobában a keverőben

Keverőpatronok javítása

Óvatosan szétszerelje a csomópontot, ellenőrizze az egyes összetevők sértetlenségét. A kereskedési hálózatban cserélhető részek nem állnak rendelkezésre, így rögtönzött eszközökkel, házi készítésű javításokkal kell javítani. Nagyon nehéz létrehozni a minőségi analóg kerámia lapokat. Nehéz lesz megtalálni a jó O-gyűrűket is. Rendszerint csak a szennyeződés eltávolítására és a szilikonzsír alkalmazására korlátozódik. Figyelembe véve az igazi nehézségeket, könnyebb egy új patront vásárolni egykaros keverőhöz.

Megelőző intézkedések

A károsodások elkerülése és az egyes funkcionális komponensek cseréje közötti időtartam növelése érdekében szükség van a potenciálisan veszélyes szennyeződések eltávolítására a vízből. A normál kvarc homok rendkívül tartós. Gyorsan károsíthatja a kiváló minőségű kerámia lapokat. Az ilyen szennyezés visszatartására különböző szűrőket alkalmaznak:

 1. Gryazeviki olcsó. Az ilyen termékek azonban korlátozottan hasznosak. Rendszeresen tisztítani kell őket.
 2. A probléma megoldható lemezmodellek segítségével. Amikor a folyadék az ellenkező irányba áramlik, a felhalmozódott szennyeződések eltávolítása a lefolyóban történik.
 3. Számos mechanikai szennyeződéssel és finomabb szűrés esetén hordópatronokat töltsön be.
Modern fő szűrők

Jól felszerelt modellek önállóan végeznek mosást a beállított program szerint. Átlátszó burkolatok egyszerűsítik a vizuális ellenőrzést. A beépített limiter az optimális nyomásszintet állítja be a fő vonalhoz csatlakoztatott fogyasztók további védelme érdekében. Az előkészítés megakadályozza a söpredék kialakulását a forró vízellátás útján. Ehhez használjon különböző technológiákat (berendezések készletei):

 • polifoszfát takarítás;
 • ioncserélő berendezések és patron töltőanyagok;
 • elektromágneses feldolgozás.

Hogyan szereljük fel az egykaros keverőt - videó és további megjegyzések

A megadott utasítások segítenek a munkafolyamatok helyes elvégzésében. Sok okos tipp az interneten. Szükség esetén gyorsan megtalálhat egy videót arról, hogy hogyan vegye ki a konyhában a keverőt egy fém mosogatóból:

De minden adatot elemezni kell, figyelembe véve saját eszközeinek sajátosságait.

Ha kérdései vannak, használja a cikkhez fűzött megjegyzéseket. Itt megküldheti saját megjegyzéseit az egykarú keverők használatáról, a javítási módszerekről. Itt ingyenes tanácsok és hasznos információk teljesen ingyenesek.

Egykaros keverő: utasítások és ajánlások a szétszereléshez és javításhoz

A kar-keverő szétszerelése nem túl nehéz: szinte bárki meg tudja csinálni. Ebben a kézikönyvben megtudhatja, hogyan kell szétszerelni egy egykarú keverőt, és mit kell figyelembe venni a szétszerelési folyamatban.

Sokan ma használják az egykaros smesitelt. Kényelme abban rejlik, hogy egy kézzel könnyen szabályozható a vízáramlás.

Egykaros keverők: típusok és jellemzőik

A modern piacon sokféle keverőcsere van. A vevőnek sok változata van, amelyek eltérnek azoktól, amelyeket a legtöbb embernek gyermekkorban kellett használni. Nemcsak a design megváltozott, hanem a munka alapelvei is megjelentek, a szovjet utáni alkotások számára szokatlanul sok faj jelent meg. És mielőtt szétszereli a keverőt, meg kell értenie az egyes módosítások jellemzőit. Rendszerint a forgókar-keverő szétszerelésének szükségességére a 2 leggyakoribb típus egyikét értem - ezek a lemezek (amelyeket patronnak is neveznek) és az egykaros golyóscsapok.

A patronos keverő nagyon egyszerű a kialakításában.

A patron cseréjéhez el kell távolítania a gombot.

A csaptelep vízét 2 adagolócsövön át táplálják, bejut a patronba, a kifolyó fúvóka be- és kialszik. A víz nyomását és hőmérsékletét egy redőny segítségével szabályozzák, amely rozsdamentes acélból vagy fémkerámiából készült lemezek különleges formája. A gömbcsap is meglehetősen egyszerű kialakítású, így valószínűleg képes lesz szétszerelni a saját kezével, felkészítve erre a szükséges eszközöket. A keverők szétszerelésére szolgáló eszközök készlete minimális. Ez magában foglalja:

 • állítható csavarkulcs;
 • csavarkulcs készlet;
 • csavarhúzó;
 • egy kés

Útmutató a patronos egykaros keverő szétszereléséhez

Az egykaros keverő rendszerének a szakasza.

Rendszerint az ilyen szelep szétszerelésének szükségessége patronhiba esetén fordul elő. A patronos egykaros szelep szétszereléséhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Csavarhúzóval vagy késsel távolítsa el a dugókat vörös vagy kék pontokkal.
 2. Hatszög segítségével csavarja le a csavart, amely a kart a beállító rúddal tartja.
 3. Távolítsa el a kart a keverőtestből. Láthatja a patron tetejét, nevezetesen a szorítóanyát és a beállító rudat.

A vezérlõrúdnak sárgaréznek kell lennie. A tetejére egy műanyag kupakot helyeznek. A száron következtetéseket vonhatunk le a patron minőségéről és a daru egészéről. Ha a szabályzó patrontartó műanyagból készült, akkor ez valószínűleg olcsó, alacsony minőségű keverő. A patron eltávolításához vegye le a szorítóanyát. Kétféle ilyen dió van:

 • a termék felső részének peremén lévő hornyokkal (ilyen csavaranyát óvatosan le kell csavarni, mivel nagyon gyenge, és a hornyok helyén lévő perem könnyen befordítható);
 • kulcsrakész élekkel.

Miután az anyacsavar kioldott, szedje szét a keverőt a patron eltávolításával. Ugyanakkor vegye figyelembe a patron alsó részét, nevezetesen azt, hogy milyen állapotban van a tömítőgumi, és hogyan kell a patront behelyezni a daru testébe (meg kell jegyeznie a patron helyes elhelyezkedését a testben). Távolítsa el a patront és határozza meg annak átmérőjét. Az a helyzet, hogy a patronok 30 és 40 mm-esek. Cserélje ki a használaton kívüli patront a megfelelő átmérőjű hasonló termékhez. A hibás patronok, mint általában, már nem javításra szorulnak. Miután megvásárolt egy új, jó minőségű, megfelelő átmérőjű patront, helyezze be a testbe a régi patron helyére pontosan abban a helyzetben, amelyben az utolsó állt. A keverő alján külön lapok vannak a patron rögzítéséhez. Új patron behelyezésekor győződjön meg arról, hogy ezek a fülek a termék testének hornyai szerint vannak elhelyezve. Vegye figyelembe, hogy a daru alsó része más is lehet.

Ügyeljen a tömítőgumira, amelyet a patron alján talál. Ezek a gumikesztyűk szilikonból készülnek, nem gumiból (a szilikon ellenáll a víznek és rugalmasabb). Miután az új patront a helyére helyezte, a keverő fordított sorrendben állítható össze. Mielőtt új patront vásárolna, győződjön meg arról, hogy a régi áruházat magával viszi, hogy pontosan ugyanazokat vegye fel, és ne tévesszen meg a méretével.

A gömblokk szétszerelésének eljárása

A golyós mixer nem sokkal bonyolultabb a tervezésnél, mint egy patronnal ellátott csaptelep, de sokkal kényelmesebb a működéshez. Könnyen érthetőek is. A termék magja rozsdamentes acélból készült mag és üreges golyó. A gömb 3 lyukkal rendelkezik: kettő vizet táplál, és 1 - a kimeneti csőben lévő kevert vizet. A golyó egy gömb alakú hüvelyben van, amelyen belül a nagyszilárdságú gumiból készült nyeregek vannak felszerelve. A víz nyomása alatt a golyó szoros érintkezésben van a nyereggel. A labda mozgását egy rúd hajtja. A golyó forgásától függően a nyomás és a vízellátás változik. Minél kisebb a lyukak egybeesése, annál erősebb a nyomás és fordítva. Vagyis egy kisebb vagy nagyobb fej a keverő esetében a golyó kisebb vagy nagyobb nyílásától függ.

A gömbmechanizmus nagyon tartós. Törés esetén valószínűleg a daru teljesen megváltoztatható. A saját kezével rögzíthető lehetséges működési zavarok közül csak a sugárhajtás gyengülését választhatja ki a keverő kijáratánál. Ez a bontás jelentéktelen, azonban sokan kényelmetlenek. Ezt a légtelenítő csaptelep eltömődése okozza. Szükséges a szerkezet szétszerelése és a probléma megoldása. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • csavarja le az anyát a keverőcsőből;
 • húzza ki a hálót, óvatosan fújja és az ellenkező irányba öblítse le a vízáram eredeti irányát;
 • Csavarja be az anyát a hálóval a helyére.

Mindez csak 10 perc szabad időt vesz igénybe. Összefoglalva, néhány egyszerű tippet adhat meg, amelyek után növelni fogja az egykaros keverők élettartamát. Először telepítsünk jó szűrőket a csövekre meleg és hideg vízre. Rendszeresen használjon egykezes daru típustól függetlenül. A termék hosszú üres részeitől a kokszolás és a meghibásodás lehet. Vásároljon olyan híres gyártókból származó daru- kat, amelyek garantálják termékeik minőségét.

Ha úgy döntesz, hogy szétszeded a keverőt, akkor óvatosnak és óvatosnak kell lenni, nehogy tovább súlyosbítsa a problémát. Ha nem vagy magabiztos a saját képességeidben, jobb, ha ezt a munkát azonnal szakembernek bízza. Sok szerencsét!

Az egykaros keverő szétszerelése - lépésről lépésre

Mivel a legfrekventáltabb csaptelepek a fürdőszobák és konyhák számára, az egykaros csaptelepek az egyszerű és elegáns csapok megérdemelt hírnevét szerezték. Az ilyen típusú szelepek tartóssága ellenére a szerkezeti elemek végül elhasználódnak, és a keverő meghibásodik. Ebben az esetben a készülék szétszerelése és hibás alkatrészek cseréje szükséges. Az egyszerű eszköz és a tartalék alkatrészek rendelkezésre állásának köszönhetően a modern szelepek teljesítményének visszaállítása elhalasztja a vízvezeték-szerelő hívását, és megkezdi a független javítást. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy megértsük a design minden típusú egykaros keverők és javítása és karbantartása.

Egykaros keverő

A keverő kimenetén lévő víz nyomását és hőmérsékletét a kar helyzetének szabályozza. Ugyanakkor a nyomás egyenletesen változik, amikor a fogantyút függőleges irányba mozgatja, és a hőmérsékletet - amikor a joystick helyzetét vízszintes síkban változtatja. A könnyű beállítás a daru eredeti kialakításának köszönhető, amely az alábbi részekből áll:

 • keverőház;
 • kar (fogantyú, joystick) keverő;
 • házburkolat;
 • cserélhető patron;
 • szellőztetővel;
 • rögzítő konzol;
 • alsó rész a rugalmas bélés csatlakoztatásához. Az egykaros keverőszerszám középpontjában egy cserélhető patron található.

A karban levő csapok közötti különbségek mind a külső kialakításban, mind pedig a cserélhető patronban vannak.

Az egykaros keverők nagyszámú változatának ellenére kétféleképpen oszthatók meg, az eszköz darusdobozától (felcserélhető elemtől) függően:

 • kerámia patronos keverők;
 • golyóscsap csapok.

Mindkét típusú szelepnek előnyei és hátrányai vannak.

Ball patron daru

A patron neve a fő elem alakjának köszönhető. A szabályozó eszköz egy üreges golyó alakú, három lyukkal a vízáramláshoz. A házba egy patronhüvely segítségével van beépítve. A szükséges tömítést rugós PTFE betétek hozták létre, további rögzítés, amely a folyadéknyomás miatt következik be. A tömítések anyaga egyszerűen lecsúszik a gömbön a hüvelyen belül. A szükséges víznyomást a gömb és a ház burkolatainak részleges vagy teljes átfedése biztosítja, és a hőmérséklet-beállítást - kombinációik variánsai révén. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a víz keveredik a golyó belsejében, a patron méretezésnek van alávetve. Ez az egyik oka annak, hogy letilthatja. A golyóscsapok egyéb hátrányai a következők:

 • alacsony fenntarthatóság;
 • viszonylag magas költségek;
 • gyors kopás gumi tömítések.

Ennek ellenére a gömb alakú szelepek tökéletesen ellenállnak a hidraulikus ütéseknek és nyomáscsökkenéseknek, továbbá alacsonyabb érzékenységük van a csapvízben lévő zárványokra.

Kerámia patron keverő

A korszerű, cserélhető patronokat kerámia lapokblokkokkal sok felhasználó ismeri fel. Az ilyen megoldás tartóssága és a viszonylag alacsony költség lehetővé tette az árcsökkentésüket, valamint a javítások költségeit bontás esetén.

Az ilyen típusú kialakítás megbízhatóságát két vagy három kerámialemez biztosítja ultrahang segítségével. Ennek az osztálynak a mechanikai köszörülésének pontossága lehetővé tette az alkatrészek szükséges sima simaságának elérését, ami hozzájárul a munkadarabok tökéletes összekapcsolásához.

A kerámia patronlemezek sima és csendes mozgása a teljes élettartam során biztosított.

A lemezek egymás fölött helyezkednek el, és lyukak vannak a víz áthaladásához. A felső lemez a vezérlő rúdra van rögzítve, és az alsó lap mereven be van helyezve a patronházba. A forgatógomb elforgatásakor a tárcsák egymáshoz képest elmozdulnak, így a lyukak részben vagy egészben egybeesnek. Ennek következtében a folyadék keveredik. A fej nagysága a felső lemez mozgatásával változik.

Mixer kazetták

A három kerámia lemezzel ellátott patronoknál a középső elem mozgatható. Az ilyen eszközöket kifejezetten kisnyomású vízvezetékekre tervezték. Jellemzőik a víz keverése a lemezek között, de a szeleptestben, ami jelentősen csökkentheti a készülék hidraulikus ellenállását.

Háromlemezes kerámia patronok ideálisak az alacsony nyomású vízvezetékekhez, mivel ezek nem csökkentik a víznyomást, ha összekeverik.

A kerámiatestekkel ellátott patronok hátránya a mechanikai zárványokra való érzékenységük. A kisméretű homok vagy söpredék csiszoló hatása hozzájárul a berendezések gyors kudarcához. Az ilyen daru-dobozok méltóságát azonban nem lehet megjegyezni: alacsonyabb árat kínálnak, és a csere sem jelent nehézséget még a fémmegmunkálás nélküli munkatársak számára sem.

A mechanikus víztisztító szűrők beépítése jelentősen növeli a golyós- és patronos típusú keverők élettartamát.

Szükséges eszközök

A fürdőszoba és a konyha egykaros keverőjének szétszerelése egyszerű. Az egyetlen nehézség, amellyel felmerülhet, az a kar alsó részén lévő skála kialakulása és a patrontartóhoz tapadás. A többi munkának szüksége lesz:

 • egy csavarhúzó készlet;
 • hex kulcsok készlete;
 • villáskulcsok és villáskulcsok;
 • hosszú orrú fogó vagy kerek fogó;
 • egy kés

Ha nem tudja, melyik patront telepíti a keverőbe, akkor mielőtt vásárolna egy cserealkatrészet, szedje szét a csapot, és távolítsa el a hibás mechanizmust. Ha vele vagy a piacon vagy az építőipari hipermarketben jársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy hasonló formatervezésű patront vásárolt.

A keverő analízise kerámia patronnal

Ugyanúgy, mint a vízvezeték-szerelő berendezések javításával vagy üzembe helyezésével, a lakás bejáratánál le kell vágni a vízellátást. Ezután győződjön meg róla, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában lévő szelepeket nyitva tartja, ellenőrizze, milyen szorosan zárják le a csapszelep csapjait. Ezenkívül készítsen minden medencét és rongyot a szétszerelés során elszivárgott víz eltávolítására.

A mosogatóba ágyazott csaptelepek gumi tömítés vagy patron formájában jelentkezhetnek, ha a készülék szivárog, ha sérült vagy kopott. A hibaelhárításhoz használja a szétszerelési utasításokat:

 1. Távolítsa el a csapot. Ehhez az állítható csavarkulccsal csavarja le a rugalmas csatlakozó anyákat, majd emelje fel a keverőt a mosogató fölé és csavarja le a tömlőket az ülésekről.

Megjegyzés: Néhány daru dekoratív burkolattal van ellátva, amelyet az első lépcsőben eltávolítanak. Ugyanakkor óvatosan kell eljárni, mivel a védőelemek gyakran törékeny ötvözetekből készülnek.

 • Kést vagy vékony lapos csavarhúzót használjon, húzza ki és vegye le a kupakot.
 • A hatlapú kulcs használatával csavarja le a rögzítőcsavart.
 • Távolítsa el a kart. Ebben az esetben a probléma lehet a testhez tapadása. A keverő hosszú távú működésének következményeinek kiküszöbölésére a forró vízzel való párosítás helyén lehet itatni, vagy olajjal kezelve
 • Távolítsa el a védőburkolatot, majd csavarja le a szorító anyát. Az utóbbi két típusból áll: a nyitott csavarkulccsal vagy a széleken lévő hornyokkal. Lehet, hogy hosszú fogó fogantyúkat használ a folyamat során.
 • Húzza ki a patront a házból.
 • Fontos: győződjön meg róla, hogy a patron helyzetét a keverőházban megjegyzi vagy felhívja, hogy új alkatrész beszerelésekor szerelje össze a készüléket.

  Videó utasítás a patronos keverő szétszerelésénél

  A kerámia patron további szétszerelése értelmetlen, mivel nem javítható és fogyasztható. A cserealkatrész kiválasztásakor a szilikon tömítőelemeket előnyben részesítse. Tartósabbak és nem fogékonyak a nedvesség káros hatásaira.

  Szerelje le a golyós típusú keverőt

  Készüljön fel a munkára ugyanúgy, mint a fenti esetben. Az első lépések során meg kell érteni, hogy a gömb alakú patront tartalmazó keverők kevésbé karbantarthatók, mint a kerámia társaik, ezért készen kell állni a daru teljes cseréjére. Ha a meghibásodást gyenge vízfej okozza a kifolyó kiömlésén vagy a cső enyhén szivárgott, akkor a keverő önszétválasztása és javítása megoldhatja a problémát.

  A gyenge vízáram azt jelezheti, hogy a lélegeztetőgép hálója szennyeződéssel vagy léptékkel van eltömődve. A tisztításhoz csavarja le az anyát a csapócsőből, távolítsa el és mossa le a részt egy erős sugár alatt. Ezután gyűjtsük össze a kifolyót fordított sorrendben.

  Amikor egy szelep szivárog, szükségessé válik a gumitömítések új elemekkel történő cseréje. A következő sorrendben járjon el:

  1. Távolítsa el a vörös-kék sapkát és távolítsa el a kar rögzítőcsavarját.
  2. Távolítsa el a kart. Erőfeszítéssel, ne felejtsük el, hogy a költségvetési daruk kazettáinak, házainak és rúdjainak rendkívül alacsony a szilárdsága.
  3. A csavarhúzót a dugó hornyaira nyomva forgassa el a menetes csatlakozást az óramutató járásával megegyező irányba.
  4. Húzza le a kupolát egy fogópárral. Ezután távolítsa el a műanyag védőelemet. A szelep szivárgása leggyakrabban a pecsét kopásának, amely a műanyag részen található.
  5. Húzza ki a labdát a hüvelyből. Ha a gömb alakú elem sérült vagy deformálódott, ki kell cserélni.
  6. Egy lapos, vékony csavarhúzó segít a rugós betétek eltávolításában. Az utóbbi cseréjekor új rugókat kell felszerelni, mivel idővel elveszítik a merevségüket.
  7. A tömítőelemek cseréje után szerelje fel a labdát, majd szerelje be a keverő többi részét.
  8. A víz csatlakoztatásához ellenőrizze az eszköz egészségi állapotát különböző nyomáson és hőmérsékleten.
  Scheme parsing ball mixer

  Videó: hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot

  Tipp: a keverő összeszerelésekor győződjön meg róla, hogy a mozgó alkatrészeket szilikonzsírral kenje meg.

  Kerámia kerámia vagy gömb keverők szétszerelése lehetséges bárkinek, aki valaha tartotta a kezét. A csapok kialakításának egyszerűsége nagy valószínűséggel teszi lehetővé az eszközök működésének teljes visszaállítását anélkül, hogy a tapasztalt vízvezeték-szerelő szolgáltatásokat igénybe kellene vennie.

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt a saját kezével

  Posted on 2014/12/08 by Nikolai Petrovich in Baths, Plumbing // 0 Hozzászólások

  Tartalom:

  Típusú csaptelepek

  Keverő - a legfontosabb egészségügyi berendezés, melyet a hideg víz forró keveréséhez terveztek és használtak. A vegyes víz nyomásának szabályozásával a mixer szabályozása is elvégezhető. A keverők többségében a kevert víznyomás beállítása kézzel történik. Ugyanakkor a legjobb és drágább keverőkben a beállítás automatikusan elvégezhető.

  A mai napig hatalmas választékot gyártottak a legkülönfélébb eszközüzemű csaptelepkeverőkben. Röviden tekintse meg a leggyakrabban használt csapokat, amelyeket leggyakrabban használnak a fürdőszobákban, zuhanyzószobákban, konyhákban.

  1. Kétszelepes keverő. Ilyen keverők nevezhetők hagyományosnak. A kétszelepes keverő eszközének kétségkívül két kezelőelem jelenléte egyszerre - a forró víz áramlásának szabályozására és a hideg víz áramlásának szabályozására. A kétrészes keverők fő hátránya az alacsony megbízhatóság és a megelőző karbantartás szükségessége. Az ilyen keverőcsap tervezésének egyszerűsége miatt azonban nagyon könnyű megérteni, és még egy mester, aki távol áll a vízvezetékektől, megbirkózik a kopott alkatrész kicserélésével. A fürdőszoba és a konyha kétszelepes keverőjének képei az alábbiak szerint jelennek meg.
  1. Egykaros keverő. Az egykaros csaptelep viszonylag nemrég értékesített, és szinte azonnal széles körben elterjedt. Napjainkban ezek a csapok a leggyakrabban a konyhában és a fürdőszobában találhatók. Az ilyen daru működési elve meglehetősen egyszerű - a keverőkar függőleges mozgatása a víznyomás változását eredményezi, és a kart vízszintesen mozgatja, ami hőmérsékletváltozást eredményez. A kezelési folyamatot maga az úgynevezett kerámia kazetta végzi. A képen látható kerámia patron:

  Elvileg ezek a kerámia patronok meglehetősen megbízhatóak, de nem örökek, és egy idő után használhatatlanná válnak. Az egykaros keverő szétszerelését és a kerámia patron cseréjét a mosdóban vagy a konyhában lévő egykaros csaptelepcsapban egy kicsit alább tárgyaljuk.

  1. Érintők csapok csapok. Az ilyen keverők megkülönböztető jellemzői az érintőgombok, amelyek segítségével a felhasználó gyorsan elvégezheti az egy vagy több beállítást. Általában ezt a csapot konyhai csapokként használják. Az érintőképernyő fő hátránya az alacsony megbízhatóság.

  Keverőeszköz

  Mielőtt megfontolná a csaptelep csaptelepének javítását a fürdőszobában vagy a konyhában, részletesen vegye fontolóra egy kétszelepes csaptelep és egykaros csaptelepek eszközét.

  A készülékcsap kétszelepes

  A kétszelepes keverő készülékét az alábbi ábra mutatja.

  Láthatja, hogy a kétszelepes keverők meglehetősen egyszerű eszközökkel rendelkeznek. Azonban ezek a daruk gyakran lebomlanak. Ugyanakkor a kétszelepes típusú keverők alkotóelemei viszonylag olcsóak, és a javítási folyamat maga vagy egy másik elkopott elem cseréje formájában nem feltétlenül jelent különleges tudást.

  Megjegyezzük, hogy leggyakrabban a kétszelepes csaptelepeket használják a fürdőszobákban. Ez annak köszönhető, hogy az egykarú gömbkeverőhöz képest a kétszelepes keverő sokkal pontosabban beállítja a hőmérsékletet és a víznyomást. A pontosabb beállítás kétszelepes keverőket tesz szükségessé a fürdőkádban zuhanyzóval vagy külön zuhanyzóval. A fürdőszobában csaptelep zuhanyzóval látható.

  Egykaros keverő

  Az egykaros keverő kétszelepes keverőjével ellentétben minden beállítást speciális kerámia patron használatával készítenek. Ez a patron gyakrabban romlik. A kerámia patron eszköze a fényképen látható.

  Szükséges eszközök

  Függetlenül attól, hogy a csaptelep javítása a fürdőszobában, a csaptelep javítása a zuhany alatt vagy a csaptelep helyreállítása a konyhában - minden esetben ugyanaz a szerszámkészletre lesz szükséged. Milyen eszközökről beszélünk?

  1. Állítható csavarkulcs. Szüksége lesz erre a szerszámra, hogy lazítsa meg a kétszelepes keverők beállítási patronjait tartó anyákat, vagy lazítsa meg a kerámia patront tartó anyát az egykaros golyós keverő szétszerelése esetén. Meg kell jegyezni, hogy ha például meg kell javítania vagy ki kell cserélnie a gömbcsapot a fürdőszobában, vagy szétszerelés nélkül kicserélni a konyhai csapot, akkor két kulcsot kapna.
  1. Csavarhúzók kereszt- és egyenes csikkeléssel. Szüksége lesz a csavarhúzókra, hogy eltávolítsák a dekoratív védősapkákat és csavarozzák ki a fogantyúk rögzítőcsavarjait a kádban vagy a konyhában levő kétszelepes keverők szétszerelésével és javításával.
  1. Hex kulcskészlet. Ahogy azt a gyakorlat is mutatja, a zuhanyozó és konyhai csaptelepek korszerű gyártóinak fokozatosan elhagyják a hagyományos kereszt alakú csavarokat, előnyben részesítve a hatlapfejű csavarok használatát. Példaként említhetők a grohe golyós mixerek és a frap golyós keverők. Az ilyen keverők hegesztő kulcs nélkül történő javítása nem lehetséges. A konyhai és fürdőszobai csapok kijavításához szükséges hegesztő kulcsok a következő képen láthatók:

  Azt javasolhatja, hogy vegyen egy kis hatalmas kulcsot. Természetesen csak három kulcsot vásárolhat - a "2", a "3" és a "4" gombokon. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy az eszközdaruk hasonlósága miatt a különbözõ gyártók közötti gömb keverõk közötti különbségek eltérhetnek egymástól. Ennek eredményeképpen például a konyhában egy gömbkeverő szétszerelésével és javításával kapcsolatban kiderülhet, hogy "hexadecimális" kulcs szükséges a "2,5" -hoz.

  1. FUM szalag. Ebben az esetben egy speciális szalagról beszélünk, amelyet egy menetes részre tekertünk fel a maximális hermetikus menetes kapcsolat biztosítására. Természetesen, ha a kerámia patron egyszerű cseréjével vagy a patronok cseréjével elvégezhető javításokat végez egy kétszelepes csaptelepen, akkor nincs szükség FUM-szalagra. De ha például a fürdőszobában lévő csaptelepet egy jobb és funkcionálisabb fürdőszobai zuhanycsaptelepre kívánja cserélni, akkor nem teheti meg a FUM szalagok nélkül.

  Mi a különbség a fürdőszoba, a zuhanyzó és a konyhai csaptelepek között?

  Általában nincs különösebb különbség a fürdők és konyhák csapjai között. Más szavakkal, egy kétszelepes csaptelep a fürdőszobához konyhai csaptelepként is használható. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mivel a konyhák olyan mosogatót használnak, amely nagyságrendje kisebb, mint egy fürdőszobában, a csapszeg kiömlőcsövének megfelelő hosszúságúnak kell lennie.

  Ami azt illeti, hogy melyik csaptelep, hogy előnyben részesítsék a fürdőszobában, és melyik csaptelep, hogy előnyben részesítse a konyhában, akkor nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre, és nem lehet. Mindez az Ön személyes kívánságaitól és preferenciáitól függ: az egyiket jobban szereti a golyós keverők, a másik két szelepcsap csaptelep. Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobában levő kétszelepes keverő használatának fényképét, valamint a konyhában lévő golyós mixer használatáról készült fényképeket.

  Különösen érdemes tartózkodni a zuhanykabinokban használt zuhannyal és csaptelepekkel ellátott kád csaptelepeken. Ha egy zuhanyzóval ellátott csaptelepről beszélünk, akkor a tömlőnek egy "öntöződoboz" hosszúsága elengedhetetlen. Bár, ha szükséges, lehetséges külön vásárolni egy hosszabb vagy egy rövid fordulat. A fényképen egy zuhanyfülkével ellátott fürdőszoba keverője látható.

  Emlékezzünk a zuhanykabinokra, meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben nagymértékben függ a kabin árkategóriájától. Így a költségvetési opciókat szabványos gömbkeverőkkel vagy kétszelepes keverőkkel lehet ellátni, zuhanycsövekkel.

  A drágább zuhanyozóknál rendszerint egykaros keverők vagy kétszelepes csapok használatosak, amelyek az egyszerű vízkeverési mód mellett számos további működési móddal rendelkeznek a zuhanycső "öntöződoboz" és oldalsó vízpermetező fúvókák vezérléséhez. A többfunkciós zuhanykeverő képét az alábbi ábra mutatja be.

  Szétszereljük az egykaros keverőt

  Hogyan szereljük le az egykaros keverőt és hogyan cseréljük ki a kerámia patront a keverőben:

  1. Csavarhúzóval óvatosan távolítsa el a dugókat. Ezek a dugók két színben vannak festve, és a kar mozgásának irányát mutatják, hogy megváltoztassák a víz hőmérsékletét egy vagy több irányban. Az alábbi ábrán látható az egykaros csaptelepen található dugók eltávolítása.
  1. A hatlapú kulcs használatával csavarja le a csavart, amellyel a joystickot a cserélhető kerámia patron szárához rögzítheti.
  1. A keverőfogantyúról eltávolítjuk. Ezután csavarja le a kerámiát, majd a sárgaréz anyát egy megfelelő méretű csavarral vagy állítható csavarkulccsal.
  1. A kerámia patront az egykaros keverőből eltávolítjuk. Abban az esetben, ha az egykaros keverő szét lesz szerelve a patron cseréjekor, akkor egy újat cserél.
  1. A kerámia patron cseréje vagy bármilyen más javítás elvégzése után a daru a szétszerelés fordított sorrendjében van összeállítva.

  Szétszereljük a kétszelepes keverőt

  Hogyan szereljük szét a csapot kétszelepes típusból a fürdőszobában vagy a konyhában:

  1. Egyenes csavarhúzóval óvatosan vegye fel és vegye le a szeleppatron dekoratív fedelét. A fényképen látható díszítőelem eltávolítása.
  1. Phillips csavarhúzó segítségével csavarja le a csavarokat, amelyek rögzítik a tengelykazetta beállítási gombját. Távolítsa el a fogantyút, amint a képen látható.
  1. Csavarkulccsal vagy állítható csavarkulccsal csavarja ki a patront a keverőházból.
  1. Ellenőrizze a patron és a tömítések állapotát. Szükség esetén cserélje ki a tömítést egy új, vagy cserélje ki a teljes patront.
  1. Szerelje be a patront az eltávolítás fordított sorrendjében.

  Szerelje le a golyós keverőt

  A gömbcsap szétszerelése:

  1. A gömbcsap-keverő testén vegye le a kárpitlemezt a vízhőmérséklet beállításának irányával.
  1. A fedéllemez eltávolítása után csavarja le a vezérlő kar rögzítő csavarját. Távolítsa el a keverőfogantyút.
  1. Kapcsolja ki és vegye le a golyókeverő fedelét, ahogy az az alábbi képen látható.
  1. Távolítsa el a bütyköst, alátétet és keverőgömböt. Szerelje le a rugós nyergeket is. A képen látható nyereggömb keverő eltávolítása.
  1. Ellenőrizze a gömbkeverő alkatrészeit sérülés miatt. A kopott alkatrészeket újakkal cserélje ki. A javítás befejezése után összeállítjuk a gömbcsapot a szétszerelés fordított sorrendjében.

  Szétszereljük a fél fordított keverőt

  Hogyan szereljünk fel egy konyhai csapot vagy csapot egy félig forgatott fürdőszobában:

  1. A fogók segítségével csavarjuk le a kerámia patron vezérlő fogantyújának védőburkolatát, amint a képen látható.
  1. Csavarhúzóval csavarja ki a csavarokat, amelyek a csaptelep csapját rögzítik. Távolítsa el a fogantyút.
  1. Kapcsolja ki a védőburkolat patront.
  1. A beállítható csavarkulccsal csavarja ki a patron-perselyt, és távolítsa el a keverőben lévő ülésből.
  1. Vizsgálja meg a patron munkaelemeinek állapotát. Szükség esetén cserélje ki a sérült elemeket.

  A félig forgó keverőcsap készülékének eszközét, szétszerelését és javítási folyamatát a videóban tárgyaljuk:

  Szerelje szét a forgó keverőt

  Tekintsük a forgó egykaros csaptelep szétszerelését és javítását:

  1. Óvatosan vegye le a dugót a keverő forgó részéről. Ez a dugó a keverő-szabályozó gomb alatt található, és a mozgásának irányát mutatja - hideg víz és forró víz felé.
  1. A lyukon belül csavarja le a csavaros csavart, amely a keverőfogantyút a kerámia patron szárához rögzíti. Távolítsa el a keverő vezérlőgombját az alábbi képen látható módon.
  1. Csavarja le a keverőház felső kupakját.
  1. A csavarkulcsot csavarja ki a csavaranyát, amely rögzíti a kerámia patron dobozt, és vegye ki a patront a keverőből.
  1. Részletesen megvizsgáljuk a kerámia patront repedések és más hasonló károk jelenlétére. Ha a patron sérülése nem javítható, akkor teljesen ki kell cserélni.
  1. Összeszereljük a keverőt a szétszerelés fordított sorrendjében.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában egy zuhanyzóval

  A keverőcsap szétszerelése a fürdőszobában a fent leírt módon történik. Az egyetlen különbség egy zuhanyfejjel ellátott tömlő jelenléte. Az ilyen tömlő leszerelése nagyon egyszerű - csak annyit kell megcsavarni az anyát, amelyen keresztül a zuhanycső a csaptelephez van rögzítve. A javítás rendszerint a sérült zuhanycső cseréjéből áll.

  A kerámia patron cseréje a keverőben: videó

  A maximális tisztaság érdekében javasoljuk, hogy nézze meg a videót, amely részletesen leírja, hogyan kell szétszerelni a keverőt a konyhában (vagy a fürdőszobában), és cserélje ki kerámia cserélhető patronnal.

  A fürdőszobában csaptelepet cserélünk saját kézzel készített zuhanyzóval: videó

  Ha nem érdekel bizonyos típusú csapok rögzítésének és javításának problémája, és új vagy fejlettebb és kényelmesebb megoldást találni arra, hogy kicserélje a rázkódott csapot a fürdőszobában, javasoljuk, hogy nézzen meg egy kis videót, amely részletesen leírja ezt a folyamatot.

  A károk megelőzése

  1. A legtöbb esetben a keverők problémái bizonyos tömítések kopásának eredményeként kezdődnek. Ezért ajánlott rendszeresen diagnosztizálni a keverőben használt összes tömítést.
  1. A tömítések rendszeres diagnosztikáján túl időnként ajánlott a keverő összes elemének alapos tisztítása. Tisztítsa meg a részecskeméretű keverőket a vízkőből.
  1. Természetesen a keverőcsap belső részeinek ellenőrzésén és tisztításán kívül figyelmet kell fordítani külső állapotára is. A keverőt rendkívül puha mosogatóronnyal kell tisztítani anélkül, hogy kémiai agresszív tisztítószert használnánk. A csaptelep tisztítása a konyhában és a fürdőszobában látható a fényképen.

  A fent felsorolt ​​megelőző intézkedések minden eszközre vonatkoznak: gömb keverők, kétszelepes keverők, egykaros keverők kerámia patronokkal.

  Szakértő tippek

  A fentiek mellett szükségesnek tartjuk a konyhákban, fürdőszobákban és zuhanyzókabinokban történő csaptelep javításával kapcsolatos legfontosabb ajánlásokat.

  • A keverő javítása előtt ne felejtse el kikapcsolni a vízellátó szelepet a lakáshoz vagy a házhoz.
  • A javítás megkezdése előtt, különösen akkor, ha először teszed meg, ismerkedj meg az eszközzel és a hasonló kialakítású keverők szétszerelésével. Elég lesz megtalálni az interneten, és nézni egy videót a szétszerelésről és a javításról.
  • Ha arról beszélünk, hogy a kerámia patront félig vagy egykaros csaptelepeken fürdõben vagy konyhában cserélik, akkor a legjobb kerámia patront az eladónak kell megvásárolnia. Ne feledje, hogy nincs univerzális keverő. Példaként: egykaros keverőszerszám és egykaros keverőszalag. Ugyanezzel a működési elvvel összhangban a kerámia patron méretei az első keverőben a második keverő kerámia patron méretétől függően eltérhetnek egymástól.
  • Ha a fürdőszobában egy kétszelepes csaptelep javításával nem tudod meglazítani a szabályozógombokat súlyos korrózió miatt rögzítő csavarokat, akkor VD-40-vel kezeljük őket. Általában, miután ilyen (vagy hasonló) eszközökkel kezelték, a csavarokat könnyen le lehet csavarni.
  • Ha az egykaros golyós mixer javításakor azt tapasztalja, hogy nincs egy hatlapú kulcsja a csavart, amely a kart a tengelycsonk tengelyéhez rögzíti, próbáljon meg egy megfelelő csavarhúzót használni megfelelő lyukmérettel.

  Csere (leszerelés és telepítés): videó

  Ebben a videón részletesen tárgyalták, hogyan lehet a fürdőszobában a csapot a saját kezével megváltoztatni. A videó hasznos azok számára, akik egyfajta csaptelepet szeretnének egyfajta csaptelepre cserélni a fürdőszobában.

  Lépésről lépésre: hogyan kell szétszedni az egykaros keverőt a konyhába vagy a fürdőszobába

  A műszaki és tudományos haladás már régóta szilárdan megalapozott az életünkben, és a vízvezetékelés valószínűleg nem kivétel a szabálytól, hanem az egyik legfontosabb megerősítésük. Az egykaros csapok új trendekké váltak a fürdőszobák és konyhák megfelelő és hozzáértő elrendezésében. A hagyományos falra szerelt csaptelepek és még a funkcionális "karácsonyfák" egyre inkább elvesztik népszerűségüket, mivel az egyszerűség és egyszerű használat szempontjából nem hasonlíthatóak össze az újszerű eszközökkel. Azonban az ilyen technológiai újítások széleskörű bevezetésével együtt egyre gyakoribb, hogy a hétköznapi felhasználók megkérdezik, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt a fürdőszobában vagy a konyhában a javítás vagy karbantartás elvégzéséhez. Erről mesélünk ma a cikkünkben.

  Egykarú keverők: mi az

  Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan kell szétszerelni egy egykaros csaptelepet a saját fürdőszobájába vagy konyhába, meg kell tudni, hogyan működik és hogyan működik. Megjelenésként egy csaptelep van, amely két vízszabályozó helyett egykaros. Ez a fogantyú kar rögzítve van egy csavarral, amely különleges dekoratív fedőlap alatt van elrejtve. Abban az esetben, ha az ilyen eszköz meghibásodik, és ez szivárgással, eltömődéssel vagy elakadással jár, szétszerelési problémák nem merülhetnek fel az egyszerűség és a terv egyértelműsége miatt.

  Mielőtt kitalálná, hogyan kell szétszedni az egykaros keverőt a konyhába vagy a fürdőszobába, akkor meg kell értened, hogy a két csövön keresztül érkező víz a kívánt hőmérsékletre keveredik, egyetlen kézmozdulattal. A nyomás szabályozása, valamint a víz kimeneti hőmérséklete a készülék belsejében található labda vagy patron mozgatásával történik. Ezért minden típusú keverő két alfajra oszlik: labda és patron.

  Az eszközök típusai és jellemzői

  Ha probléma van a vízvezetékkel, a legegyszerűbb módja annak, hogy kapcsolatba léphessünk egy valódi szakemberrel, hogy pontosan tudja, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, ami jól látható a cikk végén megjelent videóban. De nem mindenkinek van ilyen lehetősége, ezért nem fog fájni, hogy megismerkedjen a fő keverőeszközök típusával és a készülékek jellemzőivel a karbantartási vagy javítási munkák elvégzéséhez.

  A golyós egykaros keverő olcsóbb és praktikusabb, rendkívül ritkán sikertelen, mivel a design a legkisebb részletességgel gondoskodik. A test belsejében van egy speciális golyó, lyukakkal és hornyokkal, ráadásul a rúdra van kötve, amellyel forog, beállítja a hőmérsékletet és a víznyomást.

  A patronos keverő egy kicsit drágább, de még igényesebb is. Az a dolog az, hogy belül van egy patron fémből, műanyagból vagy kerámiából, amely könnyen eltömődhet homokkal, rozsdával és más szennyeződésekkel a vízvezetékből. Annak érdekében, hogy elkerülje az ilyen eszköz gyors lebomlását, a szakértők javasolják, hogy egy durva szűrőt helyezzenek el előttük. Ez megakadályozza a szilárd anyagok belépését a rendszerbe.

  A gömbcsap fő jellemzője a kopásgumi tömítések lehetősége, amelyek a labdát a helyén tartják. De itt a patronos modellekben az elemek, folyamatosan dörzsölve egymás ellen, gyakorlatilag hiányoznak, ezért jó kapcsolattal és jó minőségű vízzel sokkal hosszabb ideig szolgálnak. Az egykaros konyhai csaptelep szétszerelése egy patronnal némileg könnyebb, de minden otthoni kézműves képes kezelni a labdát.

  Az egykaros csapok szétszerelésére vonatkozó utasítások

  Amikor az ilyen vízvezetékberendezések működésének elve többé-kevésbé tiszta lett, megkezdheti a konkrét és részletesebb megértést a konyhai egykaros keverő szétszerelésével kapcsolatban. Ehhez elő kell készíteni, összegyűjteni a szükséges eszközöket, és szükség esetén a fogyóeszközöket is, ha bármilyen károkat meg kell oldania.

  Eszközök és berendezések

  • Lapos, valamint göndör csavarhúzó. Jobb minőségű szerszámot felvenni, erős fogantyúval, mivel a csavarmenetek ragaszkodhatnak a forró víz folyamatos szennyeződéshez.
  • Állítható csavarkulcs és még jobb kettő, amely lehetővé teszi az elemek egyszerre történő csavarását és megtartását, ha szükséges.
  • Különböző méretű és hatlapú kulcsok.
  • Rendes, meglehetősen éles kés.
  • Passatizhi vagy fogó.

  A mosdó vagy konyha egykaros keverőjének szétszerelése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ha nincsenek közös kapuk a lakásban, akkor a ház irodájával kell tárgyalni a teljes felszálló leválasztására, különben alig lehet elkerülni a szomszédok elárasztását.

  patron

  Az ilyen eszköz belsejében, mint mondtuk, van egy patron, amelynek lemezei különféle anyagokból készülhetnek. A víz időtartamának vagy minőségének köszönhetően megtörheti vagy elakadhat, majd szét kell szerelni a keverőt a patron cseréjéhez, vagy csak tisztítani. Készítsen minden szükséges csavarhúzót, hatszögletet és minden más dolgot, és nem fáj, hogy tiszta rongyot is készítsen, hogy törölje le a készülék részeit a nedvességtől.

  • Egy késsel vagy lapos csavarhúzóval távolítsa el a keverőre helyezett dekoratív kupakot. Általában rajta van a piros és kék pontok, amelyek hideg és forró vizet jeleznek. Tegye a csonkot az oldalra, és jobb, tiszta egy másik helyen, hogy ne veszítse el.
  • Egy speciális hatlapú vagy alakú csavarhúzó használatával, a keverő modelljétől függően távolítsa el a csavart, amely a patront a helyén tartja, és megakadályozza annak megfordulását vagy mozgását.
  • Távolítsa el a fogantyút (kar), amely a rögzítőcsavar kicsavarása után szabadul fel.
  • A fogantyú után csavarja le a díszítőelemet, valamint a szorító anyákat. Leggyakrabban hatszög alakúak, mert a beállítható csavarkulcs segíteni fog, de előfordul, hogy kerek a hornyokkal, akkor speciális vízvezeték-csatlakozót kell használni. Itt rendkívül óvatosan kell eljárnia, hogy ne sérüljön az anyák, különben nehéz lehet, ha nem lehetetlen, helyesen helyezni őket.
  • Fogja meg a keverőtartályt, húzza ki és óvatosan vizsgálja meg. Leggyakrabban a tisztítás elegendő, de ha elhasználódott vagy törött tárgyakat észlel, akkor ki kell cserélnie.

  Valójában a keverő szétszerelése egyetlen fogantyúval vagy tárcsás típusral teljesen befejeződött. A ház belsejében lévő tér nem zavarja a tisztítást és az öblítést, mivel homok és rozsda felhalmozódhat a vízvezetékből. Nem lesz nehéz összeszerelni, csak meg kell ismételni az összes lépést fordított sorrendben, szükség esetén cserélve a patront.

  Mielőtt vásárolna egy tartalék patront egy ilyen típusú daruhoz, szétszerelje a keverőt, és vegye magával az alkatrészet, hogy elkerülje a bosszantó gondokat. Az a dolog az, hogy a piacon számos olyan típusú és típusú ilyen tartalék alkatrész van, amelyek átmérője és rögzítési módja eltérhet. Ezért jobb, ha megmutatja a részt az eladó-tanácsadónak, aki pontosan kiválasztja, amire szüksége van.

  BALL

  Ugyancsak könnyű szétszerelni egy egykaros golyóscsaptelepet a fürdőszobában vagy a konyhában, különösen, ha a cikk végén megjelent videót nézed. Mindazonáltal rendkívül óvatosnak kell lenni, mert csak kisebb hibák, például csökkentett nyomás vagy enyhe szivárgás esetén javítható. Ha a csapszét komolyan megsérül, akkor a víz más irányba fröccsen, vagy egyáltalán nem, akkor a legjobb, ha teljesen lecseréli az eszközt.

  • Távolítsa el a mixer dekoratív kupakját, és tegye félre, hogy ne veszítse el.
  • Csavarhúzóval vagy hatlapú csavarhúzóval csavarja ki a rögzítőcsavart.
  • Távolítsa el a kart a nyomás és a vízhőmérséklet beállításához.
  • Az ujjaival távolítsa el a menetes csatlakozást, és csavarhúzóval lazítsa meg a csavart. Gyakran előfordul, hogy ez a tétel a gyenge vízminőséggel szembesül. A teljes eszköz megfelelő működését zavaró nyomok eltávolításához tartósan törölje át egy rendszeres ételes ecettel átitatott rongyot.
  • Húzza ki a golyós mechanizmust, és alatta van olyan tömítések is, amelyeket szintén el kell távolítani. Legjobb a tömítések beszerzése előre, és azonnal cserélje ki őket.

  Az ilyen típusú egykaros keverő összeállításához meg kell ismételni az összes lépést fordított sorrendben. Annak érdekében, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy mire és miben áll, mi a legjobb, ha lépésről-lépésre fotókat készítünk, amint szakemberek ajánlják. Ezután nem lehet meglepetés félrevezetni, és szétszedni, javítani és helyesen javítani.

  Háló a csövön

  Azok a kezdők, akiknek nincs tapasztalata, gyakran kérdezik, miért válik kevesebbé a víznyomás a keverőben, attól függ, hogy milyen és milyen módon lehet kezelni. A probléma a mechanizmusban rejlik, de leggyakrabban a kiöntőcsőre telepített banális hálószemes blokkolásból származik, a szilárd részecskék kiszűrésére, a víz diszpergálására és levegőztetésére.

  • Óvatosan, szerszám nélkül, ujjaival lazítsa meg a csapócső anyáját.
  • Távolítsa el a hálót az anyáról, ami általában nincs rögzítve.
  • Öblítse le a képernyőt nagy víznyomás vagy ecsettel.
  • Mindent helyezze el a helyén.

  Ezt a pontot figyelembe kell venni, különösen akkor, ha a víz minősége sok kívánnivalót hagy maga után. Ha bonyolultabbá válik a bontás, nem szabad elfelejteni az egyszerű dolgokat, így elkerülhetjük a hosszú, fárasztó és felesleges munkát bárkinek, miután csak ötperces manipulációt végeztek a rács és a daru segítségével.

  Videó bemutató az egykaros keverő szétszereléséről

  A keverő szétszerelésénél rendkívül fontos, hogy ne tegyen túl nagy erőfeszítést, különben a törékeny részei egyszerűen megszakadnak. Akkor meg kell vásárolni egy új eszköz, és a vízvezeték a modern üzletek, különösen, a magas színvonalú és funkcionális, olcsó nem különbözik. Ahhoz, hogy jobban megértsük, hogyan kell megfelelően cselekednünk, nem fog fájni az alábbi videó megtekintéséhez, ahol minden részletesen le van írva és a polcokon van elhelyezve.