Legfontosabb > Dekoráció

Az egyetlen módja annak, hogy megfelelően szétszereljük az öntöződobozt a zuhanyzóból.

Hogyan lehet szétszedni egy zuhatagoló zuhanó kannát - sok modern polgár kérdése, aki rendszeresen használ fürdőszobát. A zuhanyzó egy keresett és nagyon kényelmes egészségügyi szerelvény, amelyet minden otthonban telepítenek. Életadó és frissítő jelei felerősítik és egyidejűleg megnyugtatják őket, a hidromasszázs megterheli a nyomást és felemeli a hangot - úgy tűnik, a legegyszerűbb design és sok hasznos tulajdonság.

Az öntöződoboz rovására az öntözővíz egyenletes eloszlása ​​több tucatnyi egyedi fúvókához biztosított. A gyenge minőségű, rossz szűrésen átesett víz elkezd eltömődni az öntöződobozzal, és ennek eredményeként az eszközt javítani kell. Az öntöződoboz szétszereléséhez meg kell vizsgálnia a termék készülékét, minden alkatrészét és csatlakozóját annak érdekében, hogy önállóan elvégezhesse a javítási intézkedéseket.

Az öntözés belső szerkezete - megvizsgáljuk a tervezést

Ha a vízáramlás egyenetlen, és néhány lyuk nem működik, akkor az öntözés blokkolható és meg kell tisztítani. Figyelmen kívül hagyva az elzáródást, hamarosan észre fogod venni, hogy gyorsan növekszik - a legrosszabb esetben egy új vízvezetékszerelőhöz kell mennie a boltba.

Mielőtt megválaszolná a kérdést - hogyan kell szétszerelni egy zuhanyfejet egy kapcsolóval, meg kell vizsgálni a készülék belső szerkezetét. Először meghatározzuk a készülék konfigurációját - az öntöződobozok álló helyzetben és rugalmas tömlőn vannak. A helyhez kötött modellek mennyezetre és falra is vannak felosztva. Ami a tömlővel felszerelt modelleket illeti, ezek a következők szerint vannak rögzítve:

 • Segítségével a konzol a falon;
 • Az öntözőcsatornát a tömlőre szerelvények segítségével lehet rögzíteni, amelyek tartalmazzák a konzolokat és egy rögzített rudat.

A zuhanyfej szétszerelése előtt meg kell vizsgálni annak szerkezetét. Ez a következőkből áll:

 1. dugók;
 2. Csavar, ami rögzíti a rácsot;
 3. háló;
 4. Shells (a gyártási anyagok eltérőek);
 5. Tömítéseket.

Figyelem! Szerelvények a szerkezetben - a termék vitathatatlan előnye az analógokon. A konzolok szabadon állíthatók magasságban, és a felhasználó a víz irányát önállóan irányíthatja a kívánt irányba.

Eszközök a munkához - menj le az üzletbe

A higiénikus zuhanytálca szétszereléséhez a következő eszközökre van szüksége:

 • Lapos és Phillips csavarhúzó;
 • Vékony (irodai és építő) kés egy éles pengével;
 • Molekuláris alapú ragasztó.

Ha egy modern, komplex típusú keverőt vásárolt, akkor lehetséges, hogy egy hárompólusú kulcsra van szükség a működéshez, ami segít az alapos szétszerelésben, és nem károsítja a terméket. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen kulcsot azonnal fel kell kötni, komplex, konstruktív alakú öntöződobozokkal együtt. Ha nem, akkor meg kell látogatnia egy speciális vízvezeték üzletet.

Összeszerelünk egy öntöződobozt - a szakemberek tanácsait és tanácsait

Most közvetlenül a kérdésre - hogyan szedjük szét a trópusi zuhanytálcát egy zuhanykabinban. Az alkatrészek számának és a finomságnak ellenére az egész folyamat nem sok időt vesz igénybe, és meglehetősen egyszerű végrehajtás. Minden manipuláció több lépésből áll:

Az öntöződoboz lecsatlakoztatásához egy tömlőből elegendő lesz csavarni. Távolítsa el az új készüléket nem nehéz, de a régi kell barkács. Talán egyszerűen forrni kezd az összekötő anyához. A skálát és az alkáliféléket határozottan rögzítse a fonalra, és erőfeszítéseket kell tennie. Bizonyos esetekben gázkulcsot kell használnia;

Most menjen közvetlenül az öntöződoboz elemzéséhez. A csavar a termék középpontjában van elhelyezve. Óvatosan rögzítse a kés hegyével, és könnyen elmozdul. Ebben a szakaszban nincs nehézség;

Az eltávolított kupak alatt látható egy csavar, amely a hálót tartja. A gyártó rendszerint csavarja meg, hogy a zuhanyzás folyamán ne repüljen le. Talán a lerakódás, ami negatív hatást gyakorol a fémre és biztonságosan rögzíti a fonalat. Kezdetben gyengéden tisztítsa meg a mélyedést a mérlegről, majd csavarja le a csavart;

Most el kell távolítania a hálót. Eltávolításakor ügyelni kell arra, hogy ne sérüljön a tömítés. Annak ellenére, hogy az íny csak "fillérekért" fog kerülni, rendkívül nehéz megtalálni a megfelelőt (különösen, ha a termék nem szabványos formában van).

Minden öntözés szétszerelve. Ha gondosan és az utasítások szerint végzi el az összes manipulációt, az analízis során nem lesz gond. Miután megtisztította a hálót és egyéb elemeket a betétektől, elég könnyű összeszerelni egy öntöződobozt.

Az öntözőpohár tisztítása - munkarend

Számos módja van egy öntöződoboz tisztítására, amelyek akár együtt is a legjelentősebb eredményhez vezethetnek. A lúg és a skála kiküszöbölésére a szakértők a következőket ajánlják:

Ecet (előkészített oldat) - az ecetes ecetsav tisztításához elegendő egy egyszerű tartályt felállítani, ahol 9% -os oldatot öntünk. A folyadék mennyisége a háló méretétől függ - a leggyakoribb változatok 5-6 cm átmérőjűek, ebben az esetben 0,3 liter ecetre van szükség. Öntse a folyadékot az előkészített edénybe, és tegye bele az összes méretezett elemet. A részeket legalább 10-12 órán át áztassa;

A citromsav egy másik működési keverék, amely segít a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetni az eltömődést. Az összes elem tisztításához szükséges a citromsav vízben való hígítása, és az összes résznek az így kapott folyadékba való csökkentése. Az áztatás után várjon 30 percet, amíg a víz le nem hűl. A kémiai reakció gyorsan megbirkózik egy régi raidrel. Mindössze annyi részletet kap a megoldásból, hogy alaposan törölje őket - a söpredék minden problémát nélkülöz.

Figyelem! Az oldat felhígítása forrázó víz. Így a citromsav aktívabban érinti az elemeket.

A fentiekből világossá válik, hogy nagyon egyszerű a trópusi zuhanyzó öntöződobozát szétszerelni, és lúgtól és más elemektől tisztítani.

A tisztított terméket összegyűjtjük

A tisztított termék összeszereléséhez a szétszerelési utasításokat fordított sorrendben kell követni, gondosan elhelyezve az összes szerkezeti elemet a helyükön. A megrendelés a következő:

 • Szerelje fel a tömítést egy speciális horonyba;
 • A hálót tetejére helyezzük és gondosan megnyomjuk;
 • Egy csavart helyezett be a megtisztított résbe és megcsavarodott.

Figyelem! Mielőtt összeállítaná a zuhanyt, a szakértők javasolják, hogy vásároljanak egy új csavart a régi helyett - kopás után, az elavult rögzítőelem nem tudja biztonságosan rögzíteni a hálót.

A tisztítási és helyreállítási munkálatok befejezése után az öntöződoboznak szüksége van a tömlőhöz való rögzítésre és a vízbeindítás ellenőrzésére. Így ellenőrizheti a terméket a lehetséges szivárgások miatt. A fentiekből világossá válik, hogy a zuhanyfej egyszerű eszköz az összeszerelés, szétszerelés és további tisztítás céljából. Abban az esetben, ha az öntöződoboz egy módkapcsolóval van felszerelve, a probléma egyenetlen vízellátással járhat. A probléma megoldásához meg kell javítania a kapcsolót. Ellenkező esetben nincs gond - a tisztítás feladata megtörténik, és a zuhanyzó több hónapon (esetleg éveken át) megfelelően működik.

Hogyan kell megfelelően szétszerelni az öntöződobozt a zuhanyzóval egy kapcsolóval?

A zuhanyzó minden lakásban alapkészülék. Ez nemcsak kielégíti az emberi tisztaság iránti igényt, hanem lazítson vagy élénkíti a fúvókákat. Azonban a vizes víz szennyezett lehet az alacsony minőségű víz és rossz szűrés miatt, ezért szét kell szedni.

Hogyan működik?

Ha a lyukakból nem folyik víz, ez azt jelenti, hogy az öntöző doboz eltömődött. A problémát a lehető leggyorsabban figyelembe kell venni. Ellenkező esetben az eszköz teljesen értéktelenné válik, és újat kell vásárolnia.

Az öntözés több fajta lehet.

 • Mozdulatlan. Fali és mennyezeti modellekre osztva.
 • Rugalmas tömlőn. Rögzíthető rögzítéssel és rögzített rúddal.

Ezek a sajátosságok a saját módján befolyásolják a munkafolyamatot. Azonban a zuhanyfej szerkezete szinte mindig azonos.

Ez a következő elemeket tartalmazza:

 • olyan test, amely bármilyen anyagból készíthető;
 • többrétegű örvényfolyadék. Néha össze lehet kapcsolni az általános testtel;
 • vízellátó kamra;
 • a kamrát lefedő háló, amely befolyásolja az áramlás kialakulását;
 • rögzítő csavar;
 • tömítés;
 • mód kapcsoló mechanizmus.

Ha az eszköz megérthetőbbé válik, akkor közvetlenül a munkához léphet.

Szétszerelési utasítások

Szükség van egy 1. állítható csavarkulcsra, egy csavarkulcsra, egy Phillips csavarhúzóra és egy kereszt alakú nyílásba. A tűkulcsot általában több más eszközzel értékesítik. Cserélheti azt bármely más eszközzel, amely hasonló módon működik. Minden kisméretű alkatrész, amelyet kivonnak, meg kell menteni egy külön helyre. A tömítések kezelésénél ügyelni kell, hogy ne sérüljenek. A szétszerelés során érdemes a lehető legpontosabbnak lenni, mert elveszett elemek nélkül a zuhanyfej működése megszakad, és újakat kell vásárolnia, vagy teljesen cserélni kell a készüléket.

Az öntöződoboz szétszereléséhez kövesse az algoritmust.

 • Kapcsolja ki a zuhanyt, csavarja le az anyát a csatlakozófelületen a flexibilis tömlővel, majd távolítsa el az öntöződobozt.
 • Meg kell nézni a rács panelet. Számos lyuk van a központban (három-öt). Az alkatrész jobbra-balra kigyullad egy erre a célra tervezett kulccsal. Ha nincs ilyen eszköz, bármely lekerekített célra alkalmas tárgy illeszkedik, például olló. De nagyon óvatosnak kell lenni, mert rossz mozgásokkal károsíthatja az elem felületét.
 • Meg kell csavarni a csavart, amely a nyitott többrétegű örvényt egy Phillips csavarhúzóval vagy nyílással rögzíti.
 • Ezután láthatja a zuhanyzó hálójának több körét, mintha egymásba ágyazódtak volna, valamint egy kapcsolót. Ezeket az elemeket ki kell húzni.
 • Szükséges a vízáramlás - elválasztók és válaszfalak átirányítására szánt alkatrészek eltávolítása.
 • Nagyon óvatosnak kell lennie a csikó eltávolításával. A gumiból készült tömítések a közelben vannak, meg kell próbálnod, hogy ne bántsd őket, és ne károsítsd őket. Néha csavarok vannak. Meg kell mondani, hogy a csavaró dobozát nem lehet megérteni, akkor további lépések nem lehetségesek. Ha műanyag reteszek vannak rajta, és nincs tapasztalat ilyen munkában, akkor jobb, ha elhalasztják a javítási folyamatot: nem törődnek a durva viselkedéssel. Itt található egy kapcsolórugó is. Szükséges figyelemmel kísérni a biztonságát, mert ez a lélek egyik legfontosabb része, amely nem veszíthető el.

A javítás befejezése után az alkatrészeket öblítéssel vagy tisztítással kell tisztítani belülről. A vízben lévő rozsda és szennyeződések miatt keletkező plakk eltávolítása szükséges. Vízkőnek is nevezik. Ennek kiküszöbölésére súlyosabb módszerekre van szükség, amelyeket később tárgyalunk.

Az összeszerelési folyamat megegyezik a szétszerelés során végrehajtott műveletekkel. Meg kell ismételni az ellenkező sorrendben: tegye vissza a csörgedezőt és a kivont részeket, helyezze be a zuhanyzót és kapcsolja be, húzza meg a csavarokat és a képernyőpanelt. Ezután bekapcsolhatja a vizet, és megnézheti az elvégzett munka eredményét.

takarítás

Különböző módszereket használhat a zuhanyfej hatékony tisztításához. Néha egyszerre többféle módszert kell használni. Két olyan anyag van, amely enyhíti a készüléket a szennyeződéstől.

 • Ecetet. Mielőtt elkezdi használni, vegyen be minden tartályt, és töltsön bele 9% -os ecetet. Háromszáz milliliter általában elegendő, de az ecetsav tömege az öntöződoboz átmérőjétől függően változhat. A hálót és a tisztításra szoruló alkatrészeket hosszú ideig megoldásba kell tenni. Az előnyben részesített idő 7-8 óra.
 • Citromsav. Gyorsabb, mint az ecet, és különböző szennyeződésekkel is szembesül. Az előző esethez hasonlóan a zuhanyfej eldugult részeit le kell engedni az edényekbe előre elkészített citromsavval, majd rá kell önteni meleg vizet. Az alkatrészeket teljesen be kell meríteni a kapott oldatba. Miután lehűlt, észreveheti a kialakult buborékokat - ez azt jelenti, hogy eltávolíthatja a zuhanyfejek egyes részeit. További hatás elérése érdekében érdemes kemény, kemény vagy vas szivacsral kefélni őket. A lágyabb eltömődést nehézségek nélkül eltávolítják. Az egész folyamat 15-25 percet vesz igénybe.

Zuhanykapcsoló javítás

Mit kell tenni, ha a baj más részletekkel történt? Mindegyik fontos, és a módváltó mechanizmus egyformán fontos része a zuhanyfejnek.

Ha a víz elkezd szivárogni, akkor oka van az eszköz rögzítésének. De a munka megkezdése előtt meg kell diagnoszálni a hiba okát, mert nagy és kicsi lehet. Például a fontos anyacsavar meghúzását nem lehet összehasonlítani az eszköz bármely fontos részének cseréjével. Azonban a keverőben lévő kapcsoló olyan, ami nélkül a készülék normál működését nehéz elképzelni. Ez a mechanizmus megakadályozza a vízáramlást és megakadályozza a folyadék spontán áramlását. Csatlakoztatja a tömlőt és a kifolyót.

A kapcsolónak három pozíciója van: az egyik a stop, a másik kettő pedig az áramlás irányát változtatja, vagyis a meleg vagy hideg víz ellátásáért felelős. Ezenkívül van egy zuhanyzási mód blokkolása és fordítva. De hiba esetén lehetetlen a vízáramlás helyes beállítását elvégezni.

Hogyan lehet egy öntöződoboz szétszerelni egy zuhanyzóval egy kapcsolóval a saját kezével?

A modern felgyorsult világban a zuhanyzás az emberi higiénia alapja. A vízkezelés kényelmes alkalmazása érdekében öntöződobozokat kell használni. De most a szokásos zuhany, amely a vízáramlás eloszlásán alapul, több fúvókán fokozatosan válik a múlté. Helyét többmódú öntöződobozok foglalják el, a víz áramlását, amelybe beállítható és módosítható, hogy kényelmes mosási környezetet teremtsen.

Az ilyen eszközök előnyei:

 • Többváltozós vízellátás: normál üzemmód, masszázs, kényelmes.
 • Víz megtakarítása, csak válassza ki a beállítást a szükséges minimális mennyiséggel.
 • A szerelés egyszerűsége - a zuhanyberendezés kapcsolóval történő összekapcsolása hasonló a szokásos csatlakozáshoz.

Öntöződoboz kapcsolóval

Ez az öntözés általában kemény műanyagból készült testből áll, amelynek kerek alakú szerkezete van, több koncentrikus áramlású hengerrel. Ezenkívül mindegyik saját módban működik. Az örvényeket a "matryoshka" elvének megfelelően telepítik, és ritka kivételekkel egy közös eset egyesítik.

Az áramlás ereje a csévélő átmérőjétől és a kamrák nyílásainak keresztmetszetétől függően nőhet vagy csökkenhet. Ez a kamra kimeneti nyílásánál eltérő víznyomást eredményez.

A vízellátó kamrán kívül egy rács van lezárva, amely szintén hatással van egy sugár kialakítására: például szakaszos vagy légbuborékok hozzáadásával. Ezt különböző típusú mesterséges korlátok és mozgatható áramlásosztók alkalmazásával érik el.

Maga a módváltó mechanizmus az öntöződob külső kerületén van elhelyezve, általában többszekciós. Az ő feladata - egy vagy két kamera megnyitása örvénylővé válni, a többieket blokkolni. Ez a kapcsolási módok segítségével érhető el, és ha szükséges, kombinálva.

Lépésenkénti szétszerelési utasítások

A munkához szükség van egy keresztfejű csavarhúzóra, egy állítható vagy gázkulcsra (No. 1) és egy speciális csavarkulcsra, amely az öntöződoboz szétszedhető a zuhanyzóból. Gyakran ez a kulcs egy sorban jön. Hiányában ez megteheti önmagát, vagy használhatja a tárgyakat.

A zuhanykabin öntörlésénél különösen óvatosnak kell lenni, és a kisméretű alkatrészeket és szerkezeti elemeket külön kell elkülöníteni. A gumitömlõk leszerelésekor rendkívül óvatosan kell eljárni a károsodás elkerülése érdekében. Ne felejtse el a rugóházban való jelenlétet.

Tehát az algoritmus a következő:

 1. Zárja le a zuhanyzót, és távolítsa el az öntözőpoharat a rugalmas tömlőből. Ez egyszerűen történik: csavarja le az anyát a csatlakozással a tömlővel. Ezt megelőzően le kell tiltani a zuhany módot a keverőn.
 2. Annak érdekében, hogy az öntöződobozt szétszereljük egy kapcsolóval, speciális kulcsra van szükségünk. Ha alaposan megvizsgálja a diffúzorrácsot, akkor a középső körön 3-5 bontási mélyedést lát. Kapcsolja ki a panelt jobbra-balra. Csavarja ki a zuhanylemez hálójának központi paneljét, de lehet külön kulcs, ha nem áll rendelkezésre, akkor erre a célra lekerekített végű ollókat használhat. De a legjobb, ha kulcsot használunk, lehetővé teszi, hogy a rács felületét érintetlenül, karcolások és hibák nélkül tartsuk.
 3. Miután eltávolította a központi panelt az alatta, látható a csavaros doboz, amely a csavar közepén van rögzítve. Egy csavarhúzóval csavartuk keresztbe.
 4. Távolítsuk el a zuhanyháló koncentrikus köreit, a kapcsolót. Különös figyelmet kell fordítani a mobil elválasztókra és a válaszfalakra, hogy eloszlassa a diffúzor alatt lévő áramlást. A rács megnyitásakor gondosan el kell távolítani őket. Ezután vegye ki az öntöződobozból az örvényt. Ügyeljen arra, hogy a gumibetéteket óvatosan kell kezelni.
 5. Általában egy kapcsolórugó van a kúszó alatt. A burkolat eltávolítását gondosan kell végrehajtani, hogy elkerülje a veszteséget.
 6. A csörlődoboz tartós, nem javítható vagy leválasztható 2-3 műanyag reteszeken, ebben az esetben a doboz kinyitása nem ajánlott. A reteszek meglehetősen gyengék, és nem képesek ellenállni a nyers erő alkalmazásának. Kevésbé gyakori csatlakozás a csavarokon.

Az összeszerelés az alkatrészek javítása vagy cseréje után fordított sorrendben történik: a csörömpálya teste be van helyezve, a csavart meghúzzák, a koncentrikus hálós diffúzorok vannak felszerelve, és a központi panel megcsavarodott. Ezután az öntöződoboz egy flexibilis tömlőhöz csatlakozik.

A szétszerelés után, gondosan öblítse le a lyukakat a háló belsejéből, általában a zuhany használatakor, úgynevezett vízkő - egy ásványi elemek és rozsda csapvízben.

Öntöződoboz javítása

Ma szinte minden lakásban és magánházban van zuhanyzó. Az országos telkek és nyaralók tulajdonosai még akkor is ott vannak, ha nem a házban, majd az utcai zuhanykabinban. Ebben az esetben nem számít, hogy mit tervez az eszköz, az általános egy részlet - ez a jelenléte öntöződoboz. A víz szennyezettsége, a különböző kémiai elemek jelenléte vagy egyszerűen a szokásos elzáródás miatt a víz nyomása gyengül, vagy akár teljesen megszűnik. E probléma kapcsán sokan kíváncsiak a zuhanyfej szétszerelésére.

Néha a vízszennyezés miatt szét kell szerelni a zuhanyzó öntöződobozt, és meg kell tisztítani, hogy a jövőben nincs szükség a tömlő megváltoztatására, amely az eltömődött öntöződoboz miatt megszakadhat a nyomástól.

A látszólagos összetettség ellenére valójában minden nagyon egyszerű. Persze, ha van egy vízvezeték-szomszéd a bejáratnál, akkor csak szerencsés vagy. És azok, akik a saját kezüket meg akarják javítani, és menteniük kell, a szerszámok mellett meg kell felszállniuk a munkafolyamat szükséges ismereteit.

Öntözés: általános információk

A készülék javításának és tisztításának megkezdése előtt szeretném felhívni a figyelmet az öntöződobozok típusaira és néhány jellemzőjére.

 • helyhez kötött öntöződobozok;
 • a rugalmas zuhanytömlő jelenléte.

Az első lehetőség a mennyezet és a fal típusai. A második a rögzítés két módját jelenti:

Ha a gumibetétek meszes mérleggel rendelkeznek, akkor törölni kell őket rendszeresen.

 1. Segítségével a konzolok fixen rögzített módon a falon.
 2. Tartozékok használata - speciális tartók, amelyekbe zuhanyfejek vannak felszerelve, és a készüléket függőleges rögzített rúd segítségével rögzítik. Ugyanakkor a magasság beállítása is lehetséges.

Mindkét lehetőség, ahol rugalmas tömlő van, lehetővé teszi, hogy a zuhanyfej megváltoztassa a dőlésszöget és a tengelye körül forogjon. Ez lehetővé teszi a vízsugár kívánt irányát. Ebben az esetben, ha szükséges, egyszerűen távolítsa el az öntöződobozt (pl. Mosni kell a falakat, csempeit vagy csak annyira kényelmes zuhanyozni).

Néhánynak is vannak öntöződobozok, amelyeknek nincs fali tartójuk. Egyszerűen csak a speciális keverőkön fekszenek. De egy ilyen zuhanyszerkezet használata nem mindig megfelelő (folyamatosan meg kell tartani).

A mennyezeti és falra szerelt öntöződobozok rögzítettek, és rendelkeznek egy eszközzel vízzel a falakhoz, míg a keverők olyan helyen vannak elhelyezve, ahol a legmegfelelőbb és praktikusabb a használat.

Hogyan kell szétszerelni az öntözést zuhanyozni

A folyamat megkezdése előtt készítse el a szükséges eszközöket:

 • csavarhúzó;
 • egy klip, drót vagy egy közönséges tű;
 • ruhával;
 • forrasztópáka;
 • mini fúró vagy csavarhúzó kis fúróval;
 • egy kés.

Az első dolog, amivel kezdjük, maga a zuhanyfej elemzése. Nem szabad elfelejteni, hogy ha van egy régi zuhanytálca, az osztó egyszerűen csavarja le. Ha a design modern, akkor van egy csavar, zárva díszes sapkával. Ezért el kell távolítani.

 1. Vegyél valamilyen éles tárgyat (awl, kés), és vágd fel az éleket. Ha van erre szánt süllyedés, nem lesz gond. Ellenkező esetben egy kicsit bütykölni kell.
 2. Ezután csavarhúzóval csavarja ki a meglévő csavart, és vegye félre a diffúzort.
 3. Ezután tisztítsa meg a zuhanyfejek lyukakat. Minden elementáris - ehhez szükség van egy tűre vagy egy papírklipre, amelyet meg kell akadályozni.
 4. Miután befejezte ezt a folyamatot, minden vízzel öblítse le a nyomást.

A gumi gumikeverék jelenlétében törölheti ezeket a helyeket rendszeres rongygal.

Miután a tervezés teljesen szétszedésre került, minden alkatrészet alaposan le kell öblíteni a víz alatt, és mindent fordított sorrendben kell elhelyezni.

Építhet egy tervet. Ebben az esetben ne felejtsd el az osztó és az öntözés közötti gumi tömítést, vagy inkább a testet.

De ily módon csak szétszerelheti a viszonylag korábban működtetett rendszert. És ha több éve van rá? Az önbefogó csavar ebben az esetben nem kapcsol ki. Ez egyszerűen összeomlik, és a végén nincs mit ragaszkodni a csavarhúzóval. De van kiút.

 1. Vegyünk egy fúrót és fúrjon egy lyukat a csavar közepén (kb. 2 mm átmérő). Egy kicsit rázni egy fúróval. Így kapsz egy kúpos rést.
 2. Kapcsolja be a forrasztópáét, és várja meg a fűtést, majd csatlakoztassa a csavarhoz. A műanyag körül kezd lágyulni. És itt a legfontosabb dolog: amíg minden hideg van, helyezzen be egy csavarhúzót az oválisba, és csavarja le a csavart.
 3. Minden megtisztítható és összegyűjthető.

Csak egy fontos árnyalat - hozzon létre egy új csavart az előző méretéhez. Bármilyen hardverraktárban megtalálható.

A fenti ajánlások alapján könnyen megvalósíthatja az ilyen eseményt a saját kezével. És az önjavítással megtakarított pénzből szerezz be valamit a fürdőszobában (nem tudsz sokat vásárolni, de egyébként is használhatod a padlót). Sok szerencsét!

Öntöző zuhany
Hogyan kell kiválasztani, szétszerelni, tisztítani és javítani

A zuhanyzó öntöződoboz olyan egészségügyi higiénés eszköz, amely folyamatos vízáramlást alakít ki számos vékony, fúvóka formájában, eső formájában.

Az athéni vázákban lévő négy mosható nő képe azt mutatja, hogy még négy évvel ezelőtt a görögök higéniai eljárásokkal zuhantak. A víz bejutott a szobába és a zuhanytálca felett, és az emberekre ömlött. Azóta a lélek elve nem változott.

Zuhanyfej kiválasztása

A beépítési mód szerint a zuhanyfejek állóképesek és rugalmas zuhanycsővel rendelkeznek. Helyhez kötöttek a mennyezet és a fal. A rugalmas tömlővel ellátott zuhanyfejek kétféle kivitelben kaphatók falra szereléshez. Fejhallgató használatával (egy konzol, amelybe egy zuhanyfej van felszerelve, rögzített függőleges sávra szerelhető és magasságban mozgatható), és tartósan rögzítve van a falhoz.

Mindkét tartószerkezet lehetővé teszi, hogy az öntöző kanna tengelye köré forgassa és megváltoztassa a dőlésszöget, ami lehetővé teszi a vízsugarak megfelelő irányba történő irányítását. A zuhanyfej kialakításának köszönhetően gyorsan eltávolíthatja azt a tartóból kézi használatra. Ez szükség lehet például gyermek vagy mozgáskorlátozott személy mosására, fürdésre és csempézett falra fürdőkád vagy zuhanyfülke falak közelében.

Vannak rajzok, amikor egy zuhanyzó öntözést nem lehet a falra szerelni, hanem egyszerűen a keverőn fekszik egy speciális dugón. Kényelmetlen egy ilyen öntöződobozt használni a víztelenítés során, mivel egy kéz foglalt.

A helyhez kötött fal- és mennyezeti zuhanyfejek nem kivehetők, a vízvezetékcső általában falba van rejtve, és a vízcsaptelepet a falra helyezve kényelmes helyre kapcsolja a tápellátás bekapcsolását és a víznyomást. A fal öntöző dobozokban a vízsugarak irányszögének beállítása általában biztosított. A mennyezetben ez a lehetőség csak nagyon drága modellekben lehetséges. Az álmennyezetek előnye a valódi eső utánzata, ami nagy vízáramlást biztosít. A mennyezeti zuhanyfejek általában krómozott sárgarézből készülnek, több víznyomást igényelnek a vízellátó rendszerben, és nagyon drágák.

A fali álló zuhanytálcák, mint a fényképeknél, általában krómozott sárgarézből készülnek, de sokkal kisebbek a mennyezetnél. Álló helyzetben lehetőség van a vízsugarak irányának szabályozására is.

Ha szükség van a gyermek mosására, mozgáskorlátozott személyek mozgására vagy állatokra, akkor jobb, ha tartózkodik egy mennyezet vagy falra szerelhető öntöződoboz felszerelésétől, vagy egy öntöződobozt szerelhet be egy flexibilis tömlővel. A képen egy falra szerelhető zuhany és egy további flexibilis tömlő látható. Az öntöződoboz vízellátását a keverő egyik karjának csapja vezérli. A gomb segítségével a vízellátást bármelyikre váltogathatja.

A rúddal ellátott zuhanyfej kiválasztása csak akkor indokolt, ha a családban olyan emberek vannak, akiknek nagy a növekedési rátája, bár a vízadagolóból származó leeső fúvókák áramlása nem sűrűsödik az aljára, és az emberek nem szabad kellemetlenné tenni a zuhanyozás során. Hacsak nem lesz nehéz nekik, ha szükséges, eljutni az öntöződobozba, hogy felvehesse. Néhányan hasonlítanak a zuhanyfej kialakításához a bárban. De ez az öröm többszörösen drágább, mint egy egyszerű tartókengyel. Azt is meg kell jegyezni, hogy ha a reteszelőgombok műanyagból vannak, akkor végül elhasználódnak.

A zuhanyzó öntözésénél a vízosztóra figyelni lehet. A zuhanyfejekben levő részek kétféleképpen lehetnek: lapos lemez formájában, fém vagy műanyagból, lyukakkal, és ívelt felületű formában, amelyben nemcsak lyukak készülnek, hanem minden egyes sugárhoz egy külön csővel ellátott gumicsugár külön van felszerelve.

A fúvókáknak köszönhetően az öntöződobozból kifolyó vízsugarak oszlopának alakja oly módon alakul ki, hogy a gyenge vízfejjel a fúvókák nem csatlakoznak egymáshoz. A gumi rugalmassága miatt az osztóban lévő lyukak, a lapos osztókkal ellentétben, nem lesznek eltömődve mészmel. Csak nagy szemcsék szennyeződést képesek a lyukak csatlakoztatására.

A modern zuhanyfejeket általában műanyagból készítik. Ez csökkenti a költségeket, az öntöződoboz könnyű, és a fürdő kúszója esetén nem károsítja a zománcozott bevonatot. A hajótest fémezett bevonata miatt az öntöződoboz gyönyörű megjelenésű.

A fentiek figyelembevételével a zuhanyzófej megvásárlására szolgáló költségvetési lehetőség egy műanyag öntöződoboz, egy gumielosztóval, egy rugalmas zuhanycsővel, amely a tartóban van.

Hogyan kell szétszerelni és tisztítani a zuhanyfejet

Bár a modern öntöződobozok gumi fúvókákkal a lyukak eltömődését nem gátolják a vízkővel, de a nagy részecskék szennyeződésbe kerülnek a gumi lyukakba, és el kell távolítani őket manuálisan. Amikor a vízellátás leállása után folytatódik, a rozsda pelyheit lehúzzák a víz kalapálásának következtében, és ha a vízcső vízellátására legalább egy durva vízszűrő nincs behelyezve, akkor a szennyeződések eltömik a diffúzor nyílásait.

A lyukak tisztításához meg kell szedni az öntöződobozt. A régi zuhanyzó öntöződobozokban az osztó egyszerűen kicsúszott a fogantyúról. A modernben az osztó egy öncsapos csavarral van rögzítve, amely díszes kupakkal van ellátva. Ezért a zuhanyfej szétszerelése a kupak eltávolításával kezdődik.

Ehhez használjon éles tárgyat, például egy kést vagy egy üveget, hogy a kupakot az éllel megfogja. Néha a dugó szélén van erre a mélyedésre, és a dugót könnyen kijutni a telepítési helyről.

Ezután egy csavarhúzót kell felszerelni a csavar csavarja ki, és vegye ki a lencsét az öntöződobozból. Most elkezdheti tisztítani a lyukakat. Az eldugult lyukak világosan láthatóak a fényben. Az osztó lyukak tisztításának eszközeként egy vékony fémhuzal használható, a szorítókapocs kiváló tisztításhoz.

A tisztítás után az elválasztót alaposan ki kell öblíteni vízzel. Ha van vízkő, akkor könnyen eltávolítható a gumiból, ha rongyot dörzsölünk. A zuhanyfej fordított sorrendben. Összeszereléskor ne felejtse el elhelyezni a gumitömítést az öntöződoboz és az osztó között.

A zuhanyfej könnyen szétszerelhető, ami viszonylag rövid idő alatt működik. De ha meg kell tisztítani az öntöző kanna, amely már évek óta szolgált, úgy néz ki, úgy tűnik, egy leküzdhetetlen probléma - egy rozsdás csavar feje annyira, hogy nincs semmi megragadni egy csavarhúzó penge.

Amikor megpróbálja lecsavarni a rozsdás csavart, fejét porrá dörzsölte. Meg kellett használnom a bevált technológiát, ha a műanyag csavarokat rozsdásodott vagy nem szabványos nyílásokkal a fejekben lecsavarják.

Először is, a csavarfej közepén egy mini kézi fúróval egy mm-es átmérőjű, 1,5 mm-2 mm-es furatot fúrnak néhány milliméter mélységig. A fúró végén, a fúró kissé rázva ellentétes irányban, a lyuk ellipszis alakú.

Ezután egy 40 W-os forrasztópálca segítségével a csavart 2-5 percig melegítik, amíg a műanyag a csavar körül nem lágyul. A fényképen a csavart a "Moment" impulzusos forrasztópáka segítségével lehet felmelegíteni.

A forrasztópasztát eltávolítjuk, és azonnal a csavarhúzó lapát a furatba helyezzük. Elő kell készíteni egy megfelelő csavarhúzót. Még egy órás csavarhúzó is elegendő pengével rendelkezik. A rozsdás csavarok maradványai könnyedén csavarják ki anélkül, hogy károsítanák az öntöződoboz testét.

A zuhanyfej szétszerelése és a diffúzor tisztítható. A szennyeződés eltávolítása és a zuhanyfej mosása után megfordul.

A vízosztó a zuhanyfej testéhez történő csatlakoztatásához új, öntapadós csavart kell használni, amely azonos méretű, mint a csavaros csavar.

Szembesült egy másik típusú zuhanyfejjel, amelynek kialakítása eltér a fent tárgyalt szerkezetektől.

Vizsgálatkor úgy tűnt, hogy a zuhanyfej szétszereléséhez szükséges volt eltávolítani a vízelosztó közepén lévő dugót, de a kivonási kísérlet nem eredményezett eredményt. Közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy ez nem egy csonk, hanem csak díszítő horony.

Megpróbálta lecsavarni az osztót az óramutató járásával ellentétes irányban a zuhanyfej testéről, ami sikerhez vezetett.

Hogyan lehet megjavítani egy rugalmas zuhanycsövet?

Ahhoz, hogy a keverőből és a zuhanyfejből vizet juttasson el, egy rugalmas tömlőt használnak, amelyet rendszerint tartalmaznak, valamint egy zuhanytálcát, melyet a keverővel szállítanak. A csapok flexibilis tömlőkkel vannak ellátva, amelyek hossza 1,25 m és 2 m között van. Ezért, ha csere vagy rugalmas csövet kíván cserélni zuhanyra, előre el kell döntenie, hogy milyen hosszúságú a rugalmas tömlő.

Napjainkban a legelterjedtebb rugalmas tömlők, amelyek gumi vagy műanyag csövek, védettek a rugalmas sárgaréz hullámos mechanikai hatásoktól. A keverőhöz és a hajlékony tömlő végein lévő zuhanyfejhez a mozgatható kupakok biztosítottak. A keverőhöz egy bordázott felületű, keskeny anya van kialakítva, amely egy hosszúkás aljzattal ellátott anyát csavarja be a zuhanyfejre.

Rugalmas csövek vannak a műanyag zuhanáshoz, spirál alakú fémhuzalokkal. De a személyes működési tapasztalatokból azt mondhatom, hogy az alacsony csavarási ellenállás miatt az ilyen tömlők gyorsan elveszítik a henger alakját, ezért vesznek rosszul a vizet. Valószínűleg rugalmas műanyag tömlők hosszú ideig szolgálnak, ha soha nem távolítja el a zuhanyfejet a tartóból, és győződjön meg róla, hogy a tömlő nem csavart.

A műanyag rugalmas zuhanycsövek és a hullámos fém védőburkolatú rugalmas tömlők egymással felcserélhetők. Ezért műanyag meghibásodás esetén a rugalmas, fém védőhüvellyel történő változtatás nélkül cserélhető.

Jelenleg a vezető vízvezetékgyártók tömlőkkel tömített csapágyakat gyártanak, amelyek lehetővé teszik a flexibilis tömlő tengelye körül csavarás nélkül történő forgását. De az ilyen zuhanyfej ára nem messze a költségvetéstől.

Hogyan lehet a szivárgást rögzíteni egy rugalmas zuhanycsőbe?

Mint minden vízvezeték szerelvény, a rugalmas zuhanycső kezd időben szivárogni. Általában a szivárgás észlelhető a csomópontnál zuhanyzóval vagy zuhanykeverővel. Először, a víz beszívódik és csepeg, majd elkezd áramlani.

A hajlékony tömlő szivárgása általában a zuhanyfejjel vagy keverővel való összekötés pontján fordul elő.

Ennek oka általában a gumitömítés rugalmasságának elvesztése. Idővel a gumit, amelyről a tömítést elkészítik, kemény, és nem képes a teljes érintkező felületen tökéletesen illeszkedni. Kezdőként az óramutató járásával megegyező irányban megpróbálhatja meghúzni a gyűrűs anyát. Néha segít. Ha ezután a víz folytatódik, a tömítést cserélni kell.

Ha a tömítés cseréje nem eredményezett pozitív eredményt, és a víz továbbra is szivárog, akkor a repedéscsavarban repedés keletkezhet, vagy a cső fém hüvelyében lévő csatlakozás helyén vízszivárgás következik be.

A csatlakozás tömítettségét a vízvezeték cső szoros illesztése biztosítja egy műanyag vagy sárgaréz mellbimbó gallérral, amely egy nagyobb műanyag cső nyílásába illeszkedik.

Előfordul, hogy egy flexibilis műanyag csőben megrepedt a mellbimbó csatlakozásának helye. A javításhoz meg kell vágnia a sérült részt, és össze kell szerelni. Ha nehéz a flexibilis műanyag csövet felhelyezni a mellbimbóra, kicsit felmelegedhet (hajszárítót vagy könnyebb lángot használhat).

Meg kell jegyeznünk, hogy ha a vízellátó vezeték súlyosan lecsökken, akkor a flexibilis tömlő megnyújtásakor elszakadhat a mellbimbótól. Ebben az esetben a csövet le kell cserélni vagy egy adapterrel meghosszabbítani.

Vannak más módok is a cső rögzítésére a mellbimbóhoz, például a csövet megfogják a mellbimbó illesztésén és rögzítik. Azonban a rugalmasságot lehetővé tevő tömlő szivárgásának megszüntetésére szolgáló technológia minden szerkezetben ugyanaz marad.

Javítsák meg a sárgaréz hullámos tömlő rugalmas tömlőjét

A hajlékony hajlékony tömlő további törése egy sárgaréz hullámosított héj szomszédos fordulatainak feloldódása. Az ilyen meghibásodás a burkolat túlzott csavarása miatt következik be, amelyet az emberek nem észlelnek. Miközben zuhanyozik egy zuhanyfejjel a kezében, egy személy átmozgatja a zuhanyfejet egyik kézről a másikra, és így megfordítja a hajlékony tömlőt egy irányba anélkül, hogy tudta volna. Ha a héj átmérője meghúzással nő, akkor a szomszédos fordulatok kitörhetnek a kötésből.

A képen látható egy rugalmas zuhanycső, a réz boríték, melyet kifejlesztettem kifejezetten annak bemutatására. A vágásnál a héj sárgaréz szalagja az S betűt derékszögben ábrázolja. A szalag szélei egymáshoz kapcsolódnak, és ebben a helyzetben a sárgaréz rugalmas tulajdonságainak köszönhetően biztonságosan el vannak tartva, ezzel egyidejűleg biztosítva a héj rugalmasságát.

A hajlékony tömlõ kifejlesztett héjának javításához két fejjel kell tartani a fejlett terület mellett. Ezután a héj felső részét az óramutató járásával megegyező irányba kell forgatni, ugyanakkor a szalag felsõ fordulását az alsó fordulóba kell kapcsolni. A szalagot nem szükséges erősen bekapcsolni, és ügyelni kell arra, hogy a hajlékony tömlõ átmérõje csak a törés helyén történjen.

Többször kellett javítanom egy flexibilis zuhanycső héját, és a javítás után, gondosan működtetve, hosszú ideig szolgált. Itt a legfontosabb dolog a pontosság, és ne tegyen túl nagy erőfeszítést, nehogy a szalag állandó változását okozza az átmérő növelésével. De ha ilyen esemény következik be, akkor óvatosan forgassa el a szalagot az óra járásával ellentétes irányba, hogy visszaállítsa a törött geometriát, és ismételje meg a javítási műveletet.

Néha nem lehetséges a rugalmas tömlő javítása anélkül, hogy felszabadítaná a héját. A felszabadításhoz meg kell változtatni a csavaranyát, mozgatni a vékonyfalú fémcsövet és csavarni a házat a fúvókából.

Azt találtuk, hogy a burkolat vége forraszanyaggal van forrasztva. Ezután a héj vége feloldásához forrasztópálcát kell felmelegíteni.

Amint láthatja, a zuhanyzó öntözés egyszerűen rendezhető, és javítása, a lehető legkevesebb készséggel a szerszámmal való munkavégzéshez minden otthoni szakember erejében van.

Switch "Bath-zuhany" - típusok és javítás

A fürdőkád és zuhany csaptelepek "fürdőkádas" kapcsolóval vannak ellátva, amely a víz és a zuhany közötti vízáramlást kapcsolja. A probléma az, hogy ez a szerkezeti elem gyakran sikertelen, és a víz helytelenül terjeszthető a helyes irányba.

Ha megértette a "fürdőkád" kapcsoló összes bonyolultságát, használhatja az utasításokat a hibaelhárításhoz. A cikk leírja a kapcsolók fő típusát, lehetséges hibás működését és a javítás elvégzését.

A "fürdőkád" típusú kapcsolók típusai

orsó

Nagyon gyakori volt a Szovjetunió idején, és most sok keverő van ilyen típusú kapcsolóval. Ma ez a típus vékony falú szelep típusú keverőkben található. A tekercs típusú kapcsoló jellegzetes jellemzője műanyag vagy fémgomb, amely a szelep szelepei között helyezkedik el.

dugó

A parafa kapcsoló ma elavult, és ritkán használják a termelésben. A vízcserére szolgáló fogantyú középen helyezkedik el, és hosszabb, mint a tekercs típusa. A fő részlet egy sugárzattal rendelkező parafa. Forgatás közben a kivágást a vízbemeneti és kimeneti nyílásokkal kombinálják, és a víz a csaptelepbe áramlik. Érdemes megjegyezni, hogy néhány modern keverő, amelyek a klasszikus stílusban készülnek, olyan fogantyúval rendelkezik, mint egy parafa kapcsoló, de itt a mag csak a tekercsszelepet használja.

patron

A patron kapcsoló általában orosz gyártmányú keverőkben található. Nagyon nehéz megoldani ezt a kapcsolót, mert nagyon nehéz megtalálni pótalkatrészeket vagy új patront. Törés esetén jobb, ha új keverőt vásárol.

Kipufogó / nyomógomb

A kipufogó vagy a nyomógombos kapcsoló a hideg és meleg víz összekeverésére szolgál, amely a központi vízellátó rendszeren keresztül történik. A vízvezeték-piacon több fajta létezik:

 • Az automatikus kapcsolót a híres márkák patronos keverőire használják. Ez egy különálló egységben vagy egy forgócső tetején lehet. Ennek a kapcsolónak az a fő jellemzője, hogy ha kikapcsolja a vizet, az "kifolyó" helyzetben marad, vagy visszatér a "zuhany" helyzetből. A gomb felelős a kapcsolásért: ha kihúzza, a víz a zuhanyfejből áramlik; ha megnyomja, akkor a vízellátás a "kiáramlási" helyzetbe kapcsol;
 • Egy egyszerű kapcsoló főként a keverők alacsony költségű modelljein használatos. A megjelenés megegyezik az automatikus kapcsolóval. A nyomógomb kapcsoló típusának meghatározásához csak húzza ki a gombot és kapcsolja ki a vizet, ha a helyén marad, akkor ez egy egyszerű típusú kipufogó kapcsoló;
 • A szovjet zuhanykapcsoló csak a szovjet keverők régi modelljeiben található meg, amelyek ma nem relevánsak.

Lehetséges hibák

Ha két helyzetben "zuhanyozni" és "önteni" a víz szinkronan áramlik, az oka, hogy a tekercs tömítések elhasználódtak, és nem végzik el funkcióikat.

Újakat kell cserélni:

 • zárja le a vízellátást;
 • húzza ki a tömlőt;
 • húzza ki a ganderet;
 • csavarja le az adaptert;
 • vegye le a szelepfogantyút;
 • távolítsa el a tekercset;
 • távolítsa el a régi gumigyűrűket;
 • Az új gyűrűket sima vízzel kell nedvesíteni.
 • a gyűrűket helyezze el;
 • Szerelje össze a szelep csapot.

Érdemes megjegyezni, hogy mikor vásárol egy keverő a csomagban mindig vannak további gumigyűrűk. Ön is megteheti magukat, de a szolgáltatási élet nem lesz hosszú. Az alkatrészek kicserélése mellett lehetséges, hogy a vékony rézhuzalt elkopott gyűrűkkel felhúzzuk, vagy használjunk egy lenből készült szálat, de ez a lehetőség nem is tart sokáig.

Ha a víz szivárog a nyomógombos kapcsoló használatával, akkor az oka lehet a gumigyűrűk alkalmatlansága is.

A gumigyűrűk cseréjéhez szükség van:

 • zárja le a vízellátást;
 • csavarja ki a kifolyót;
 • húzza ki az adaptert hatalmas kulcs segítségével;
 • vegye le a kupakot;
 • szerezd meg a csavart
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet;
 • távolítsa el a régi szelepgyűrűket
 • új gyűrűk telepítése;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha egy nyomógombos kapcsoló van a fürdőszobában, és gombja nem tér vissza az eredeti helyzetébe, ha a víz ki van kapcsolva, vagy amikor a keverő üzemmódot bekapcsolják, a hiba valószínűleg egy gyenge vagy törött rugó miatt következett be.

A rugó felszerelése vagy cseréje:

 • zárja le a vizet;
 • csavarja ki a kifolyót és a tömlőt;
 • húzza ki az adaptert a kapcsolóról a nyitott csavarkulccsal;
 • távolítsa el a termék kupakját;
 • távolítsa el a csavart
 • csavarja le a gombot;
 • húzza meg a rudat a rugóval együtt;
 • cserélje ki a törött rugót;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha a szelep kinyitása közben turbulens zaj hallható, az oka a gumitömítés kopása. Szükség van a fej lecsavarására, és a dörzsölett él vágására a tömítésből.

Ha a víz folyamatosan folyik a csapból, akkor az oka lehet, hogy a sárgaréz szelep használhatatlanná vált vagy idegen részecskék megakadályozták a szelep és a tömítés közötti rést. Szükséges a szelep cseréje vagy a szennyeződés tisztítása a keverőben.

Ha a szelep kinyitása közben nem folyik víz, akkor az oka lehet, hogy a gumitömítés szárad. Először is egyszerűen kipróbálhatod - nyisd ki a csapot, és egy fából készült tárgyba üsd meg. Ellenkező esetben meg kell akadályozni a vízhez való hozzáférést, vegye le a szelepfejet és enyhén főzőlapot, vagy önmagát forgassa.

Ha a szelepet nem lehet görgetni, akkor az ok abban rejlik, hogy a rúd menete használhatatlanná vált. Szükség van a szár cseréjére, vagy szeletelni a vezetéket, ha a szál nem teljesen kopott.

javítások

Javítóorsó kapcsoló. Hordozó kapcsoló használata esetén a víz a fogantyú alól is folyhat, ha a zuhanyzó és a kifolyó helyzete között helyezkedik el. A szivárgás fő okai:

 • a forgattyú forgástengelyére helyezett gumigyűrűk elhasználódtak vagy teljesen hiányoznak;
 • gumi tömítés, amely a kapcsolódobozon található, és tömítőanyagként szolgál, kopott vagy hiányzik;
 • a forgattyú vagy a keverő forgattyúházának speciális csavarja rosszul van rögzítve.

Ha van egy spool kapcsolója, annak érdekében, hogy kiderüljön a hiba oka, ki kell csavarni a fogantyút, bekapcsolni a vizet, majd pontosan látni fogják, hol folyik.

Ha a víz áramlik, ahol a speciális csavar vagy doboz a tokhoz van csatlakoztatva, akkor valószínűleg új tömítést kell elhelyezni a dobozhoz, és a speciális csavart további tekercselésre. Lehetséges, hogy a forgó rúd kijáratából szivárgás következik be egy speciális csavarból vagy tengelydobozból, akkor egy csavarkulccsal vagy gázkulccsal teljesen ki kell húzni a csavart vagy a speciális csavart, hogy kicseréljék a gyűrűket a forgó rúd tömítéséhez.

Ha a víz egyik kapcsolási módban áramlik, akkor az oka lehet, hogy a tömlő tömítései egyszerűen kopottak, vagy a tekercs nem tud elmozdulni a vízkő miatt. Ezért a tekercset ki kell húzni a kő kitisztításához és a gumitömítések cseréjéhez.

Nyomógombos kapcsoló javítás. Az ilyen típusú kapcsolók javításához elengedhetetlen, hogy először zárja le a szelepfejeket, majd vegye le a kupakot a kapcsolóról, csavarja le a csavart, vegye le a gombot és vegye le a rugót.

A problémák számos lehetséges oka lehet:

 • A rugó kevésbé rugalmas vagy törött. Ennek ellenőrzéséhez ki kell kapcsolnia a vizet. Ha a gomb nem tér vissza a "zuhany" helyzetből a "kifolyóba", akkor az ok éppen a tavaszon fekszik. Ezt az elemet egy új rugóval kell helyettesíteni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a csavarok alá kell helyezni a tömítéseket, hogy a rugó megfelelően működjön. Egy másik lehetőség lehetséges. A rugó rugalmasságának visszaállítása: jól kell húzni, magas hőmérsékleten felmelegíteni, és azonnal hideg vízzel fémtálcába kell helyezni a keményedéshez és zárja le a fedelet. Egyes kézművesek önállóan új rugót készítenek egy különleges rugóacélból készült huzal használatával. Amikor a rugó készen van, felmelegszik és lehűtik, hogy a termék stabil rugalmasságot biztosítson.
 • A szelepgyűrűk alkalmatlanná válnak, majd a víz szinkronan belép a "zuhany" és "kiáramló" helyzetbe. Szüntesse meg a kifolyócsatlakoztatást, dugja be a rudat hat arcra az adapterbe. Ezután gondosan távolítsa el, miközben a négyzetet tartja. Ezután a szelepet a rúd segítségével kihúzzuk. Ha a gyűrűk törékennyé válnak vagy erózió következik be, akkor újakat kell cserélni.

Zuhanyzó öntözés. Kérdések és válaszok

Továbbra is kérdéseket és válaszokat adunk olvasóink és ügyfeleink leggyakoribb kérdéseire. A mai cikkünk téma a zuhanyfejek.

Zuhanyfej - a fürdőszoba elengedhetetlen eleme. Segítségével szétválasztja a vizet a különálló áramlásokba, és megkapja a szükséges nyomást a kényelmes zuhanyzás és különböző SPA eljárások elvégzéséhez.

A zuhanyzó öntözés áll egy fogantyúval és egy zuhanylemezzel. A fogantyúnak van egy szál a tömlőhöz, és a zuhanylemez lyukakkal vagy fúvókákkal rendelkezik, hogy a víz kifolyjon. Ha az öntöződoboz többféle típusú sugárral rendelkezik, akkor a pozíciók kapcsolója a fogantyún vagy a tárcsán található.

A zuhanyzó öntözésének eszköze a Grohe 28059 modellen látható

Számos csaptelep gyártó saját zuhanykészletet és zuhanyfejet készít a gyűjteményük kiegészítéseként. Külsőleg eltérhetnek egymástól, de a funkcionalitás szempontjából többnyire egymásnak. A tartomány jó, de szinte nincs választás.

Még azok is, akik nem imádják a zuhanyzót, és az "úgy, mint az árvásárlás" elv szerint választják magukat: mi a különbség a 900 rubel és a 9900 közötti különbség között, habár első pillantásra hasonlónak tűnnek. Erről és más kérdésekről a mai cikkünkben.

Zuhanyzó öntözés. Gyakori kérdések

1. kérdés: zuhanyzó öntöződoboz és kézizuhany. Mi a különbség?

Ezek szinonimák. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a zuhanyfej kis mérete és könnyű súlya miatt kényelmesen tartja a kezét. Ettől kezdődően kézizuhanynak hívták (ellentétben a falra vagy mennyezetre szerelt felső zuhannyal, amelyet még akkor sem tarthat a kezedben, ha akarod). Szintén megtalálhatja a "zuhanyfej", a "zuhanyfej" szinonimáját.

Kérdés: Milyen anyag egy zuhanyzó öntözés?

Műanyag. A mai napig a zuhanyfejek főként műanyagból készültek.

Előnyei:

 • alacsony súly
 • különböző formák és méretek minden fürdőszobai design,
 • sok további funkció
 • a műanyag kannák olcsóbbak, mint a hasonló funkciójú fémek.

Brass. Számos zuhanyfej még mindig rézből készült. Viszonylag nehéz, de ez a jó minőségű, drága dolgok kellemes terhe. A fém zuhanyfejeket általában a tervezőcsapok gyűjteményében használják, hogy hangsúlyt fektessen a luxusra és a természetes anyagok iránti elkötelezettségre, valamint a klasszikus stílusú gyűjteményekre, hogy hiteles megjelenést alkosson.

A bal oldalon egy műanyag Hansa zuhanyfej és a jobb oldalon a fém Migliore

3. kérdés: Milyen a zuhanyfejek módja és funkciói?

Működési módok, ezek a funkciók, ugyanolyan típusú sugárok. Különböző üzletek írhatnak különböző weboldalakra, de ugyanazt a dolgot beszéljük. A funkciók / üzemmódok / fúvókák tekintetében az összes zuhanyfej 4 csoportba osztható:

 1. Egyszerű öntöződoboz 1 üzemmódban. Kizárólag más funkció nélkül zuhanyozni. Az öntöződoboz közepes vagy széles zuhanylemezzel van ellátva, puha sugárral.
 2. Öntöződoboz 2 üzemmóddal. Az öntöző kanna kapcsolóval van ellátva, puha és kemény (sportos) sugárral rendelkezik. Puha mosás, kemény vízmasszázshoz, vagy különböző tárgyakból szárított piszok mosásához =).
 3. Öntöződoboz 3 vagy több üzemmóddal. SPA öntöződoboz a vízkezelések kedvelőinek. Ha egy ilyen öntöződobozt szeretne vásárolni, olvassa el figyelmesen az egyes módok leírását a gyártó honlapján.
 4. Tervező öntöződoboz. Kivételes tervezési lehetőség egy hosszúkás zuhanytálcával. Nincs funkciója, és megjelenése stílusban diktálva a kényelem kárára.
Hansgrohe zuhanyfejek (balról jobbra: Croma 100, Raindance Select, Axor Starck)

4. kérdés: Mondja el többet az öntöződobozok működési módjáról.

Ha a SPA öntöződoboz (mint a leginkább működő eszköz) kollektív képét veszi fel, akkor a következőket teheti:

 • Esővíz üzemmód. A víz levegővel telített, így nagyon lágy lesz és esővé válik. Minél szélesebb az öntözés, annál nagyobb az eső.
 • Masszázs mód. Közepesen erős masszázs felületes hatásokra az arcra és a fejbőrre.
 • Sport mód. Merev masszázs monostruya mély hatásra. Serkenti a vérkeringést és javítja az izomtónust.
 • A fenti módok különböző kombinációi.
Zuhanyzó öntözés Bossini Duetto Neb és működésének módja (eső / köd, eső, köd)

A fenti lista meglehetősen feltételes. A zuhanyfejek sokat. Minden gyártó egyedülálló tulajdonságokkal próbálja kiegészíteni termékeit (amelyek még mindig nagyjából csökkentek a fentiek szerint).

5. kérdés: Mit kell tennem annak megakadályozására, hogy az öntözés eltömődjön?

Az első védelmi vonal. Szűrje egy öntöződobozban.

Az öntöződobozok sorát kisméretű szűrőhálók egészítik ki, amelyek be vannak helyezve az öntöződoboz és a tömlő közé. Megőrzik magukat kavicsok és nagy szerves elemek próbálják bejutni az öntöző kanna csapvíz. Ha nincs szűrő, és néhány kavics beakad a vízfúvóka belsejéből, akkor szét kell szerelni és tisztítani az öntöződobozt. Ha durva szűrő van a lakásában, akkor nincs szükség szűrőre.

A második védelmi vonal. Gumi fúvókák.

Korábban az öntöződobozok olyan lyukakkal rendelkező vászon voltak, amelyeken keresztül a víz áramlott. Mivel a lyuk nagyon kicsi, gyakran meszes betétekkel volt összekötve, és nem működött. Még mindig megtalálja az ilyen öntöződobozokat egy olcsó szegmensben és klasszikus stílusú gyűjteményekben.

Az öntöződobozok túlnyomó többsége speciális lágy zuhanyfúvókával van felszerelve. Abban az esetben, ha a fúvóka eltömődött, elegendő ahhoz, hogy a kézidarabbal tartsa a zuhanylemezt úgy, hogy a fúvókák rázzák le a szennyeződéseket. Egy régi lime-skála esetén egy ilyen trükk persze nem fog működni, és tisztítószereket kell használnia. De még mindig sokkal könnyebb, mint korábban. Egyetértek.

Az öntözés Hansgrohe

A harmadik határ. Rendszeres ápolás az öntözéshez.

Mi lehet könnyebb? Éppen elég, hogy hetente egyszer speciális vízkő elleni tisztítószereket használjunk, és az öntöződoboz tiszta lesz és sok éven át örömet okoz.

Zuhanykazetta választása és felszerelése

Kérdés: Miért különbözhet az öntözés?

Igen, ez jó kérdés. De most elméletileg hozzáértőek vagyunk, és biztonságosan válaszolhatunk. Az árat érinti:

 • Az öntözés anyag. Az egyenletes funkcionalitással a műanyag kannák olcsóbbak, mint a fémek.
 • A zuhanylemez mérete. Minél nagyobb a zuhanylemez - annál drágább az öntöződoboz. A legdrágább zuhanyfejek 15 cm-es vagy annál nagyobb zuhanytálcával rendelkezhetnek.
 • Különböző funkciók elérhetősége. További funkciók - több ár.
 • Gyártási ország. Az európai gyártók drágábbak, az ázsiai gyártók pedig olcsóbbak.
 • Márka és gyűjtemény. Kevésbé nyilvánvaló a véleményem szerint. Ha az öntöződoboz luxus márkájú vagy egy drága gyűjteményhez tartozik, akkor többet kell fizetnie. Ez a tétel a felkészületlen vevő számára legfeljebb kérdéseket vet fel. Miért lehet öntözni a A-t drágább, mint a B öntözés, ha ugyanabból az anyagból készül, ugyanabban az országban és hasonló funkcióval rendelkezik?
Zuhanyzó öntözés Grohe ikon

Kérdés: Milyen zuhanyozni tudok felvenni?

Ez a kérdés megválaszolható, ha megértette, miért kell zuhanyozni:

 • Ugyanaz, ha csak víz áramlik? - Minden öntöződoboz 1 üzemmódban.
 • Olcsó és dühös? - Műanyag 1 üzemmóddal.
 • Nem biztos benne, hogy különböző működési módokra van szüksége? - Vegyen egy öntöződobozt 2 üzemmóddal. Egy dolog, amit biztosan használni fogsz, és akkor, hogy megy.
 • Szereted a SPA és a vízkezelést? - Válasszon egy öntöződobozt 2 üzemmóddal és még sok mással, de mindenképpen olvassa el az egyes üzemmódok leírását.
 • Használsz egy zuhanyzóval a pihenésre? - Zuhanyzó a lehető legszélesebb zuhanylemezzel és esőhatással.

Ennek megfelelően, ha bizonyos követelményeket támasztanak a zuhanyfej stílusára vagy színére vonatkozóan, akkor ezek a mutatók lesznek az első helyen az Ön számára, és csak ezután minden mást.

Kérdés: Van egy zuhanyzó zuhanyzóval, és szeretnék újat vásárolni. Az új öntözés beilleszkedik a régi tömlőbe?

Természetesen. Az összes zuhanyfej 99,99% -a rendelkezik egy egységes menetátmérővel a 1/2 "-os tömlőhöz (fél hüvelyk). Ha kétségei vannak, vigye magával a régi öntöződobozot a boltba.

Kérdés: Hogyan telepíthetünk egy zuhanyzó öntöződobozt?

 1. Csavarja ki a régi öntöződobozt.
 2. Vegyen ki egy újat a dobozból, és helyezzen be egy szűrőt (ha egy öntöződoboz van).
 3. Csavarja be az új öntöződobozt a régi tömlőre, és kapcsolja be a vizet.
 4. Ha a víz nem folyik a csatlakozással a tömlővel, de az öntöződobozból kifolyik, akkor minden rendben elvégzett.

10. kérdés: Nem akarok egy új öntöződobozt venni. Lehetőség van a régi tisztítására és rendezésére?

Természetesen te is tudsz. A cikk elkészítésénél egy kiváló helyszínt találtak egy lépésenkénti útmutatóval egy öntöződoboz szétszereléséhez és tisztításához: Az öntözés lehet zuhanyozni, hogyan kell kiválasztani, szétszerelni, tisztítani és javítani egy rugalmas tömlőt.