Legfontosabb > Tervezés

Hogyan lehet emelni a kádat a lefolyó jól működött - minden rendelkezésre álló módszer

A fürdőszobát általában lábakkal vagy kerettel ellátva szállítják, amelyen ezen szaniterek beszerelésére kerül sor. A betűk gyártása során a gyártók taszítják azt a tényt, hogy a padlóról a másik oldalra való távolságnak körülbelül 60-65 cm-nek kell lennie.

Néha azonban vannak olyan helyzetek, amikor a szokásos fürdőmagasság kényelmetlen, vagy a víz nem folyik ki jól. Ebben az esetben csak egy út van - felemelni. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan lehet a padlótól felfelé emelni a fürdőt a 3 legnépszerűbb módon, valamint mindegyikük előnyeit.

Miért kell felemelnem a fürdőt?

Általánosságban elmondható, hogy a padlószint feletti magasságnak 60-65 cm-rel az építési szabályok szerint kell lennie, ezt a standardot egy személy átlagos magasságának megfelelően számították ki, és több generációval tesztelték.

Ha a betűtípus ezen a magasságon van telepítve, akkor kényelmesen és biztonságosan használható. A kéregben azonban vannak olyan helyzetek, amikor fel kell emelni a kádat a padló felett. Ez az eljárás leggyakrabban az alábbi problémák megoldására szolgál:

 1. A víz rosszul jár a csatornába. A hazánkban elfogadott minőségi előírásoknak megfelelően a tál természetes előfeszítéssel rendelkezik a lefolyó lyuk felé, így a víz gravitációval beáramlik, és nem stagnál a tál alján. Ezért a fürdőt a padlóval szigorúan párhuzamosan kell felszerelni. Bizonyos esetekben, a gyártási hibák vagy a sikertelen vízmódok miatt nem áramlik a lefolyóba. Ezután fel kell emelni a fürdő lábát, hogy mesterséges előítéletet biztosítson.
 2. További felszerelést kell felszerelni. Általában a padló és a tálca alja között csak 15 cm van, elegendő hely a kompakt lapos szifonhoz, de nem elég ahhoz, hogy bármilyen más felszerelést felszereljen. Ha hidromasszázs berendezésre van szüksége hulladékeltávolító vagy naos felszereléséhez, akkor legalább 10-15 cm-re kell felemelni a fürdőt.
 3. Kényelmetlen a fürdőszoba használatára. Ha a lakásban élnek, akiknek a magassága jóval magasabb az átlagnál, akkor kényelmetlen lehet a standard magasságú betűtípust használni. A legnagyobb kellemetlenség a mosdóban mosolyog, mivel alacsonyan kell hajlítani.

Ne feledje, hogy a fürdő standard beépítési magasságát SNiP-kben és GOStah-ban kell kiszámítani és rögzíteni, mivel a legtöbb ember számára alkalmas. Azonban, ha szükség van a padló betűtípusának emelésére, akkor ezt úgy lehet megtenni, hogy a lábakat meghosszabbítjuk, habos blokkokat vagy téglákat állítunk fel, vagy keretet használunk.

Nehézségek a padló fölé emelésével

Mielőtt felemeli a kádat a lefolyóba jól működik, mindent jól kell kiszámítania. A telepítés hibája a mosás során a mosás bizonytalanságához, a falak deformációjához vagy a tál aljához, a zománcozáshoz vezethet.

Amikor kiválasztja a fürdő padló felemelésének módját, vegye figyelembe a következő árnyalatokat:

 • Nagy súly. Természetesen a betűk tömege attól függ, hogy milyen anyagból készül, valamint a modell méretét. Az öntöttvas fürdő a legnehezebb, az akril pedig a legkönnyebb. A betű használatakor azonban a víz súlyát a tál közvetlen súlyához, valamint a fürdőző súlyához kell hozzáadni. Ilyen körülmények között az egészségügyi berendezés teljes tömege eléri az 500 kg-ot, ami miatt a lábak terhelése nagyon nagy.
 • Kis lábazati terület. Általában 4-6 lábbal használják a fürdőt, a teljes felület legfeljebb 10 négyzetméter. Ha úgy gondoljuk, hogy a betűk tömege, a víz és a benne lévő személy eléri az 500 kg-ot, akkor a tartók mindegyik négyzetcentiméterében a terhelés eléri az 50 kg-ot. Ilyen terhelés miatt a támaszték egyszerűen deformálódhat, és nem tud megbirkózni az egészségügyi termék súlyával.
 • A falak mechanikai szilárdsága és kegyetlensége. Ha a pad fenékszintje felett emeljük fel a fürdő alját, akkor figyelembe kell venni, hogy a különböző anyagok különböző merevségűek. Ha az öntöttvas modellek olyan vastag falúak és ellenállnak a deformációnak, hogy mindössze 4 lábra szerelhetők, akkor az akril modellek kevésbé merevek, ezért emeléskor olyan szerkezetet kell kialakítani, amely egyenletesen osztja a tál súlyát a tartók között.

Figyelj! Amikor kiválasztja a fürdőkád felemelésének módját, figyelembe kell vennie a 3 legfontosabb tényezőt: az anyagot, amelyből a betűtípust készíti, a felemelhető magasságot és a modell súlyát.

Láb hosszabbítás

A fürdők felszerelésének legáltalánosabb módja a támaszok vagy egyszerű lábak használata. Ezzel a telepítési lehetőséggel öntöttvas, acél, sőt akril modelleket is felszerelhet. A csomagban szereplő lábak általában normál magasságúak.

Ha a lábak csavarként készülnek, beállíthatók. Ha a szabványos lábak magassága nem elegendő, vagy azok segítségével, akkor jobb vízelvezetéshez a lefolyó irányába meredjen a fürdőhöz, majd meghosszabbítható.

Ehhez tegye a következőket:

 1. Először le kell választanod a lefolyócsúcsot a fürdőből, és az oldalára kell helyezni, hogy egyszerűbbé tegye a szabványos lábak lebontását.
 2. Ezután el kell távolítania a régi lábakat, mint egy mintát a boltba, majd vásárolni egy ugyanolyan átmérőjű, de nagyobb hosszúságú fémcsapot.
 3. Ezután meg kell erősíteni az új csavarokat, ha szükséges, a kés magassága beállítható úgy, hogy a leeresztő nyílás irányába meredjen.
 4. Ezután csatlakoztassa a leeresztőcsövet, és állítsa be a kád eredeti helyzetét.

Fontos! A lábak meghosszabbításának ez a módja számos hátránnyal jár. Először is, ez a módszer nem növelheti a padló és a betűfelület közötti távolságot 5-7 cm-nél nagyobb mértékben, másrészt a lábak terhelése jelentősen megnő, ami miatt deformálódhat. Ezért, ha csavarokat vásárol a lábak hosszabbítására, ügyelni kell arra, hogy milyen anyagból készültek, és a keresztmetszet átmérőjét.

Szilárd anyagból készült alátétek használata

Mint már rájöttünk, a lábak hosszabbítása a fürdő magasságának növelése érdekében nem a legjobb. Fő hátránya a támaszok kis területe, ami a lábak terhelésének növekedéséhez, valamint a falak és a forgácsok deformációjához vezet a tál zománcán.

Annak érdekében, hogy megnöveljék azt a területet, amelyen elegendően masszív egészségügyi felszerelés található, téglák, habblokk blokkok vagy padlóburkoló lapok használata a lábak helyett. Ennek a módszernek az előnyei:

 • Jelentős növekedés a lábnyomban. Mind a négy csavarral ellátott láb legfeljebb 10 cm-es, és egy tégla tartó legalább 0,3 négyzetméter területtel rendelkezik, ami stabilabbá teszi a fürdőt.

Fontos! A könnyen deformálható akril fürdőkből és nehéz öntöttvas modellekből készült nehéz fürdővel csak annyit kell tennie - helyezze őket az oszlopokra. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy betűtípusokat helyezzenek el szabálytalan magasságban. Amikor a tálat felemelik a téglákon, folyamatosan áll, nem tapad, nem terhelődik deformálódni.

Keretszerelés

Ha felemeli az akril akváriumát a lábakon, terhelés alatt deformálódhat, vagy akár felrobbanhat. A terhelés egyenletes terjesztése és a támasztékok területének növelése érdekében vékonyfalú betűtípusokat helyeznek a keretre.

A keret fémrudakból készülhet rozsdamentes acélból. Előregyártott vagy hegesztett, a második lehetőség nagy szilárdságú.

A keret telepítése előtt meg kell győződnie arról, hogy mindent megtalál, amire szüksége van:

 • Rozsdamentes acél sarok, amelynek keresztmetszete elegendő a fürdő súlyának megtartásához.
 • Bolgár fémlemezzel.
 • Hegesztőgép.
 • Önmetsző csavarok és horgonyok a keret rögzítéséhez a falakhoz és a padlóhoz.
 • Perforátor a falon és a padlón lévő szerelőfuratok gyártásához.
 • Csavarhúzóval.
 • Gumik a korrózió elleni védelem érdekében.

Ne feledje, hogy amikor a padló felett a keretet egy keret segítségével emeljük fel, nehezen tudunk lejteni. Ezért ez a módszer alkalmas olyan esetekben, amikor a tartály fenekének természetes lejtése van a leeresztő nyílás irányába, és a víz jól áramlik.

4 módon növelheti a fürdőt

A kérdés, hogy hogyan lehet felemelni egy fürdőkádat, meg vannak határozva, és a boldog tulajdonosok a lakások az új épületek, és azok, akik szem előtt tartva javítani a régi lakást. A kád felemelésének okai egy adott szint fölött eltérőek lehetnek:

Annak érdekében, hogy felemeljük a fürdőt, használhatunk téglákat vagy járólapokat, összekötve azokat cementtel és homokkal 1: 3 arányban.

 • kezdetben alacsony gyári lábfürdő, ami kellemetlen a használata;
 • túl kicsi lejtő a vízelvezetéshez, vagy akár ennek a lejtőnek a negatív szöge (amikor a csatorna magassága meghaladja a fürdő magasságát), ami nagyon kicsi vagy teljesen lehetetlenné teszi a fürdőből való vízelvezetést;
 • a tulajdonosok személyes preferenciái (nagyon magas és így tovább).

Miért nehéz felemelni a fürdőt egy adott szint felett?

A fürdő súlya több összetevőből áll:

 • maga a fürdő;
 • a benne töltött víz;
 • az emberek tömege fürdés.

Szerény számításokkal az 1-2 fürdõvel ellátott teljes fürdő súlya elérheti a 300-400 kg-ot. A terhelés 4 lábra van felosztva, és a padlóval való érintkezési felületük alig éri el a 10 négyzetmétert. cm (30-40 kg / 1 cm2).

A fürdő lábának nyomása a tartófelületen (padló, csempe, támaszok, téglák stb.) Nagyon fontos tényező a fürdés növelésére szolgáló módszer kiválasztásakor.

Egy másik fontos szerepet játszik a fürdő anyaga és formája is. Számos megoldás van arra, hogy a fürdőt magasabbra emelje a padló felett.

Ha fürdőszobai képernyőt tervez telepíteni

1. módszer. világos

A lábak rögzítése a fürdőhöz.

Ha a fürdő gyári felszerelése csavarral rendelkezik a lábakon, de hosszúságuk nem elegendő, akkor a legnyilvánvalóbb módja az új csavarok megvásárlása. Vegyünk egy mintát (fordítsunk meg egy lábat), menjünk a legközelebbi építőanyag-piachoz, vagy menjünk egy szaküzletbe, és vegyük fel a szükséges hosszúságú és menetméretű csavarokat. A házak csak a gyári alkatrészeket cserélik újakra.

Fontos megjegyezni, hogy a fürdő fém lábai milyen terhelést fognak hordani, és csak kiváló minőségű, azaz megbízható alkatrészeket választani. A módszer nagyon egyszerű és olcsó, azonban fennáll az instabil fürdő csatlakoztatása.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt, amelynek gyönyörű formatervezői és eredeti alakja van? Pontosan húzza meg a csavarokat. Ez nem fogja megtörni a megjelenését és szinte észrevétlenül fog kinézni.

2. módszer. A gyors

Egy másik nyilvánvaló módja annak, hogy felemeljük a kádat a padló felett, hogy helyezzünk néhány rudat a lábai alatt. Számos lehetőség van: fa, tégla, járólapok és bármi, ami szabadon elérhető. A fürdő lábának és hasonló támaszainak a fémtáblák helyreállítása, anyaguktól függetlenül. Ez jelentősen csökkenti a támadás veszélyét (és ennek következtében a megsemmisítését) a kis gravitációs hatás alatt egy kis csapágyterületen.

A fürdőszobai téglák telepítésének terve.

A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, így a fa állványait védeni kell a vízzel és a nedvességgel való kölcsönhatástól, valamint a későbbi bomlástól. Ehhez egyszerűen festse őket. A fából való munka kényelme az, hogy a kívánt méret (magasság és szélesség) szilárd tömböt tudjon venni, vagy bonyolult előkészítés nélkül ronthatja ki. Ugyanakkor a keményebb anyagok (csempe, tégla) leginkább kényelmesen kombinálhatók egy darabból - 1, 2 vagy több sorban.

A téglák erősebbek, mint a fa, és a burkolólapok erősebbek, mint a téglák. Csak ne tégla vagy csempe egymásra, lehetetlen, feltétlenül szükség van kötőanyagra. Csemperagasztót használhat, de jobb megoldást készíteni. Ehhez keverje össze a cementet és a homokot 1: 3 arányban egyenletes állapotba egy medencében, majd apránként adjunk hozzá vizet, időnként kevergetve. A konzisztencia olyan, mint egy vastag krém. A habarcsot a téglák között a vízleeresztés lejtése szabályozza - kicsit több vagy kevesebb különböző lábpárokra.

3. módszer. összetett

Azok, akik tudják, hogyan kell főzni elektromos vagy gáz hegesztéssel, tetszeni fognak egy keretes módnak, hogy felemeljék a fürdőt minden magasságra. A fémváz előállításához szükség lesz:

A fürdőkád fémvázra történő felszerelésének rendszere.

 • fém négyszögletes cső vagy fém sarkok;
 • fémfűrész (bolgár);
 • elektromos vagy gázhegesztés.

A keretnek stabilnak és tartósnak kell lennie, sok súlyt el kell viselnie. A munka eredményeképpen egyszerűen be kell illeszteni a fürdőt, amely a csöveken (sarkok), mind a négy szélén pihen.

A fürdőt fel lehet emelni kb. 1 cm-rel a fémkeret felett, és meg kell tölteni az így kapott üreggel habot. A design kissé stabilabb lesz, és a fürdőbe eső víz nem fog sok zajt okozni. Ezenkívül a "felfüggesztett" szerkezetben lévő víz lassabban lehűl.

És ha a szépség látható lesz?

A módszer száma 4. Gyönyörű

Így történik, hogy a fürdőkád, az egészségügyi és gyakorlati feladatok mellett, esztétikai funkciókat is hordoz. Ilyen betűkészlet a terem dekorációjának tárgya, például kecses formák és gyönyörű (de nagyon rövid) lábak. A legjobb megoldás a padlószint emelése a fürdőszoba alatt. A talapzat a fürdőkád alatt egy lépcsős, alakú vagy egyenes lépcsőn keresztül jöhet ki, és az eredetiséget hozzáadja a belső térhez.

Figyelembe véve a lakásépítés körülményeit, meg kell emlékezned a fürdő és a pódium súlyára, valamint a padlón megjelenő terhelést is. A keretszerkezet használata esetén könnyebben könnyítheti meg a talapzat súlyát. Mivel maga a fakeret nem képes a fürdő súlyát viselni, szükség van a fürdő lábai számára a fent ismertetett módon (2-es módszer), mert a fürdő alja helyett a "szigetek" támogatja a rétegelt lemezeket. Ha a lábak egyáltalán nem, akkor a jobb tömegeloszlás érdekében ilyen állványt kell készíteni a talapzat belsejében a fürdő peremén.

Annak érdekében, hogy egy keret dobogót készítsen, szükséged lesz:

A dobogó telepítésének rendszere a tégla fürdő alatt.

 • csavarhúzó;
 • fűrészelt (jigsaw);
 • drill;
 • kalapács;
 • rétegelt lemez 20 mm;
 • rétegelt lemez 10 mm;
 • fa 50x50 mm;
 • fűrészáru 30x40 mm;
 • kötőelemek (csavarok, dűbelek, horgonyok);
 • beépítési szög 40 mm;
 • lézer szint;
 • polietilén.
 1. A lézer szint és a ceruza segítségével meg kell jelölni a talapzat felső szélét (ha a fal mellett helyezkedik el, és nem különálló).
 2. A padlóburkolat nedvességének elszigeteléséhez egy polietilén réteget kell elhelyezni. Ezenkívül használhatja a parafa szubsztrátot is.
 3. Helyezze a 10 mm-es rétegelt lemezeket a dobogó szerelési helyére, és rögzítse a padlót dugós körömre.
 4. A választott keret rajzának megfelelően készítse elő egy 50x50 mm méretű fát.
 5. Szerelje össze a keret minden részét és rögzítse azokat a projektnek megfelelően csavarokkal és csavarhúzóval.
 6. Csatlakoztassa a rönköket a falakhoz horgonyokkal.
 7. A keret egyes elemeit sarkokkal meg kell erősíteni.
 8. Szerelje fel a fürdők lábainak támasztékát (pl. Fagerendák vagy habarcsok).
 9. Az utolsó réteg 20 mm-es rétegelt lemez. Csavarokkal rögzítse.
 10. Podium kész. Továbbra is díszíteni kell a fürdő design tervének megfelelően.

Ha a padlók megengedik (például egy magánházban), akkor egy fürdőszobát felhúzhat egy monolit pódium segítségével. Szükséges lesz:

Tégla a megoldáson a projekt szerint. A cementhabarcsot ugyanúgy keverjük össze, mint a 2. módszer esetében: 1 rész cementet 3 rész homokba.

A talapzatokat könnyedén díszítik csempével vagy mozaikokkal, mind a tetején, mind az oldalon.

Mi más fontos, hogy emlékezzünk arra, mikor fel kell emelni a fürdőt

 1. A fürdõnek stabilnak kell lennie, nem taszítónak, nem ingatagnak. A lábak rögzítése az emelőállványhoz (pódium, tégla stb.) A lehető legmegbízhatóbb legyen.
 2. A magas fürdő nem mindig, és nem minden családtag kényelmes. Ha a fürdőt 10 cm-nél nagyobbra kívánja emelni, jobb, ha téved, és lépést tesz.
 3. Ne feledkezzen meg az éles élekről, díszítse a felületlapokat. Próbálja megakadályozni a lehetséges eséseket, például úgy, hogy a korlátokat a kád szélén helyezik el.

Függetlenül attól, hogy a fürdés növelésének módja a legjobb az Ön számára, ne feledje el a biztonsági óvintézkedéseket és a biztonsági intézkedéseket!

4 módon növelheti a fürdőt

Gyakran szükség van arra, hogy a fürdőt kissé felemeljük a szint fölé. Ez annak a ténynek tudható be, hogy valamilyen okból az áramlás nem megfelelően történik, mivel a lejtés kicsi vagy teljesen negatív. Másik oka lehet, hogy a termék gyárilag elhúzódó részei túl rövidek és kényelmetlen a tulajdonosok számára. A háztartások magas növekedése is ilyen döntést hozhat. 4 választási lehetőséget kínálunk a fürdő felemeléséhez.

Mi az a nehézség, hogy megoldja a fürdés felvetésének problémáját?

A fürdő súlya különböző összetevőkből áll:

 • A fürdő maga.
 • Víz öntött bele.
 • A fürdőző súlya.

Még a legkisebb számításokkal is, egy 1-2 fős fürdő teljes tömege meghaladhatja a 300-400 kg-ot. Ebben az esetben a teljes terhelés csak 4 lábon oszlik meg, és a padlóval való érintkezési felületük valószínűleg nem haladja meg a 10 négyzetmétert. cm, ami egyenként 30 -40 kg. lásd: Ez a körülmény talán a legfontosabb, amikor a fürdő felemelésének lehetőségét választja. Fontos szerepet játszik maga az anyag, amelyből a fürdő elkészül.

A fürdés felvételének módja

A fenti körülményektől függően választhatja ki a probléma megoldásának egyik alábbi módját:

 • A meglévő lábak meghosszabbításával.
 • Ennek eredményeként az építési a stand a szilárd anyagok.
 • Szerelt fém keret segítségével.
 • A talapzat építése gyönyörű fürdők számára.

Tekintsünk részletesebben mindegyik módszert a valós körülményekhez viszonyítva.

Hogyan emeljük fel a fürdőt a lábak megnyújtásával

Leggyakrabban a standard fürdők biztosítják a lábukat, amelyek közvetlenül a legegészségesebb designhez vannak csatolva. Ugyanakkor a hossza nem mindig felel meg a felhasználóknak. Mit tehetünk abban az esetben, ha a szabványos lábak a betűtípus számára nagyon rövidek? Minden nagyon egyszerű: meg kell vásárolni az új csavarokat, amelyek hosszabbak. Ehhez össze kell állítanod az egyik lábát otthon, és el kell menned az értékesítési helyre, ahol hosszabb csavarokat találsz. Ezt követően a gyári csavarok csavarja meg az újonnan beszerzett és a fürdőt a helyén.

Szükség van a kupak megvásárlására, hogy figyelmet fordítsanak a minőségükre, mivel fél tonna súlynak ellenállnak. Ez a legegyszerűbb módszer, amely gyakorlatilag nem igényel semmilyen ismeretet és készséget. Lehetővé teszi a tervező fürdők felemelését anélkül, hogy feláldoznák a megjelenésüket.

A fürdőt szilárd és megbízható támasztékkal helyezze el

Természetesen a legegyszerűbb módja a lábak kiterjesztése a fürdő, de sokkal biztonságosabb, hogy megbízható anyagot építsenek ki némi kemény anyagból. Ehhez használható: fa, tégla, járólap. Ne felejtsük el, hogy ezeknek az anyagoknak egyike sem képes ellenállni a terhelésnek a lábaktól a kis területük miatt. Ezért annak növelése érdekében legalább 3 mm vastagságú acéllemezeket és 100 cm2-es területet kell elhelyezni a lábak alatt.

Ráadásul nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőszobában van egy speciális nedves "klíma". Ezért a fadarabok kiválasztásakor jó minőségű antiszeptikus anyagokat kell feldolgozni és vízszigetelést kell végezni. Ezeket a célokat a rudakat festhetjük és víztaszító lakkal bevonhatjuk. Ezek az intézkedések segítenek megvédeni a fa rothadásától, rétegződésétől és megjelenésétől a nemkívánatos "élet" formájától penész és penész. A fa egyetlen előnye ebben az esetben a feldolgozás kényelme, és ennek következtében a feladat sebessége.

A tégla vagy csempe kiválasztásakor az a tény, hogy a termékeknek érintetlenül kell lennie repedések, zsetonok és egyéb hibák nélkül. Általában ezek az anyagok sokkal erősebbek a faanyagnál, de csak feltéve, hogy összekapcsolódnak egy megoldással. Lehetőség van csemperagasztó használatára, de megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után. Ha ilyen szerkezetet szerelnek fel, akkor a fürdő hátsó részét kb. 1 cm-rel kell felemelni az elülső felett, ha alja nem tartalmaz lejtést.

A fürdő beépítése házi fémkeretre

Ha már megtanulta, hogyan kell használni a hegesztőberendezéseket, akkor acélszögből és csövekből készíthet kereteket. Ehhez szüksége lesz: hegesztőgép, bolgár, sarkok és csövek. A sarkok és csövek keresztmetszetének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy támogassa a fürdő súlyát. A vázszerkezetnek a kád alatt kell biztosítania a maximális stabilitást és tartósságot. A keret annyira nagy, hogy a fürdő minden oldalával szemben támaszkodik, de nem eshet le. Annak érdekében, hogy a kád stabilabb legyen a kereten, és a benne lévő víz nem hűl le tovább, használhatja a rögzítő habot, amely kitöltse a váz és a fürdő közötti rést.

Fürdítve a fürdőt egy talapzaton

Néha a fürdő nem csak higiénikus funkciókat hordoz magában, hanem a tervezés és a dekoráció témája is. Általában az ilyen termékek eredeti gyönyörű formák, göndör görbék és gyakran nagyon rövid lábak vannak. Mit kell tennie ebben az esetben? Nyilvánvaló, hogy a fenti módszerek bármelyike ​​egyszerűen elrontja a szépséget. Csak egy út van - ha nem tudod felemelni a kádat, akkor emelje fel az egész padlót. Természetesen a padló egy részének felemelése kétségtelenül nehezebb feladat, azonban a javítás befejezése után a fürdőszobának királyi megjelenése lesz. Az Ön által épített dobogó egyenesen vagy figurális lépcsőn kijuthat a fürdő alatt. Lehet, hogy akár egy létra formájában is. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a szokásos fürdőszobába különleges kifinomultságot és hihetetlen eredetiséget teremtsen.

A legfontosabb dolog, ha egy többszintes épületben élsz, ne felejtsd el a dobogó súlyát. Hozzá kell adnia a fürdőszoba súlyát vízzel és emberekkel. A padlón lévő terhelésnek nem szabad túl nagynak lennie, különösen a fapadlójú régi házak esetében. A dobogó súlyának enyhítésére érdemes megemlíteni, hogy nem monolitikus, hanem olyan keretszerkezetek használatával, amelyeket a kívánt anyaggal kell készíteni. Ne feledje, hogy ha a keret fából készült, akkor nem fogja fenntartani a teljes fürdő tömegét. Ezért további beépített állványokat kell elhelyezni benne, hogy egyenletesen oszthassa ki a fürdő súlyát a dobogó egész területén.

A dobogó elrendezésének folyamata rétegelt lemez és rúdfürdő alatt

Annak érdekében, hogy a keret dobogóra legyen szüksége, az alábbiakra van szüksége:

 • Fűrész vagy kirakó.
 • Kézi csavarhúzó vagy fúró.
 • Hammer.
 • Rétegelt lemez és rúd.
 • Csavarok, sarkok és egyéb kötőelemek.
 • Építési szint.
 • Polietilén fólia.

A dobogó felépítésére a következő munkálatok zajlanak. Ha a talapzatod a fal mellett van, és nem lesz a fürdőszoba közepén, akkor az épület szintjén és a rendszeres ceruza segítségével fel kell jegyeznie a jövő élcsarnokának felső élét. A fürdőszobában lévő fő padló alaposan vízhatlan polietilénnel vagy megfelelő szigetelőanyaggal. Ezenkívül használhat plüss szubsztrátot is.

Ezután ragasztott rétegelt lemezt kell a padlóra rakni, ahol a dobogót fel kívánja építeni, és körmökkel vagy tüskékkel szúrni a padlóra. Ezután egy erős keretet kell összeállítani egy olyan sávból, amely illeszkedik a jövő lábazatának méretéhez és kialakításához. A részleteket csavarokkal és sarkokkal rögzítik a nagyobb merevség érdekében. A fürdéshez, lábakkal ellátva, speciális fémtartókat tesznek lehetővé, amelyek növelik a dobogó ütközési területét. A keret rétegelt lemezből készült, és minden olyan anyagból készült, amely alkalmas a fürdő egészének stílusára.

Az akril fürdő emelése téglával vagy könnyű betonblokkokkal

A magánházakban nemcsak fadarabokból, hanem téglából is telepíthető a dobogóra, amelyet cementhabarcs köt. Az ilyen talapzatot nagyon könnyű díszíteni csempézett vagy mozaikos csempék használatával. Ez egyszerűen történik. A padlón rajzolja meg a jövő pódiumának vázlatait, és rakja le a tégla vagy hab blokkokat rajta. Ezután töltse fel az egész belső területet azonos anyaggal. Az egész struktúrát betonba öntik és szintre helyezzük. Az esztrich teljes száradása után a dobogót lapokkal lefedheti. A fürdőszoba komplex javításakor, vagy az első konstrukció során hasonló szerkezetet kell létrehozni.

Néhány árnyalat a fürdő felemelésekor

Amint már említettük, a fürdők eltérőek, ezért attól függően, hogy milyen anyagból készülnek, egy kicsit más megközelítésre van szükség ahhoz, hogy megvalósítsuk azt az elképzelést, hogy magasabb szintre emeljük őket.

Az öntöttvas fürdők nyilvánvaló okokból a legnehezebb termékek közé tartoznak. Csak természetes kőből készült kőfürdők képesek versenyezni velük. A nagyon nagy tömeg miatt nagyon óvatosan kell bevinni az öntöttvas fürdőket.

Ami az akril komponenseket illeti, a padló felett csak egyes sarkok segítségével lehet felemelni, amelyeket egyszerűen a falba szerelnek. Az acélkádat fel lehet emelni a szabványos szint fölé egy cementköszörüléssel. Ezenkívül egy ilyen esztrich csak akkor készül, ha a fürdő maga lesz. Ebben az esetben a vízfolyás megfelelő lejtését kell elvégeznie. Ehhez a szaniter termékek hátsó tartóinak alá kell helyezni minden négyszögletes csövet vagy egy szabályos csatornát. Ezenkívül széles kerek alátéteket és egy méteres menetes csapokat lehet használni. Ebben az esetben elég lesz a tégla tartóban lévő lyukaknak a legmagasabb szinten történő fúrása. A hajtű négy egyenlő részre van vágva. Ezeket az előkészített lyukakba helyezzük és habarcsba töltjük. Miután megszáradt, állítsa be a fürdőkarokat ezeken a csapokon. Ez a kialakítás nagyfokú megbízhatóságot és stabilitást biztosít az egészségügyi eszköz számára.

Amikor a fürdőt a téglafalra szerelik fel, fontos tudni, hogy amikor a fürdőt a padló szintje felett emelik, nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon a stabilitásáról. Semmilyen körülmények között nem rohangálhat és ne mozdulhasson el. Maguknak a lábakhoz való rögzítésnek nagyon nagy megbízhatósággal kell rendelkezniük. Ha a fürdőt nagyon nagy magasságba emeli (több mint 10 cm), akkor több lépést kell tennie, és semmiképpen sem. A dobogóra, amelyet egy nedves állapotban lévő csempével borítanak, nagyon csúszós lehet, amely tönkretesz a sérüléssel, amikor leesik. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ilyen problémákat, elegendő találni és telepíteni néhány megbízható kézidarabot a fürdő közelében, amelyet kritikus helyzetben meg lehet fogni. Kerámia burkolólapot is használhat a cserép helyett, ami biztonságosabb, mert nem annyira csúszós.

Nagyon hiszünk abban, hogy ez a cikk segített abban, hogy megkapja a szükséges ismereteket a padlószint feletti fürdő felemelésekor. Egyáltalán nem számít, hogy melyik lehetőséget választja, a legfontosabb, ne felejtse el, hogy szigorúan kövesse az utasításokat, és csak kiváló minőségű és kényelmes anyagokat alkalmazzon a munkájában. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a különböző "előre nem látható", és képes lesz kihasználni felvonók, keretek vagy rögzítések által a saját kezét évekig félelem nélkül.

Emelje fel az öntöttvas fürdőt kb. 5 cm-re 5-szel

Szia, szükség van egy öntöttvas kádat öt centiméter magas magasságú lábakkal felemelni. Most a fürdő a csempézett padlón van. Úgy gondolom, hogy téglát helyezek el minden egyes lábam alatt, és tetejére helyezem a padlót, vagy megveszek egy fémcsatornát a szükséges magasságból, és párokat raktam rajta.
Melyik lehetőség jobb?

PS: Tegye a csempe a ragasztó, és a tégla maguk is, gipsz ragasztóval vízszigetelés.

RMad írta:
tegyen egy téglát az egyes lábak alatt, és tetejére helyezzen egy padlót,

egy tégla határozottan sikertelen döntés, hirtelen véletlenül megtörik, a fürdő nehéz, lecsapódik; A nyereség típusa?

RMad írta:
vagy vegyél egy fémcsatornát a kívánt magasságból, és párosítsa rá a lábakat.

Ez jobb

A padlólap tetején helyezkedik el, hogy teret adjon a lábakról a téglára, mondjuk két téglát helyezünk mellé és egy csempe a tetején, és úgy tűnik, mintha a fürdő a padlón lenne) persze lábak nélkül - két téglából. de ezután a kád nehezebbé válik.

A csatornával jobban tetszik nekem, és a szükséges magasság megfelelőbb, de csak hol tudom beszerezni a kiskereskedelemben Novoszibirszkban, amíg meg nem találom ((

papa írta:
egy tégla egyértelműen szerencsétlen döntés, hirtelen véletlenül megtörik,

Lehet, hogy az én gyakorlatomban még nem találkoztam, a változat egészen normális, a biztosításhoz téglákat is elhelyezek a fürdő alja alatt.

Tehát 5 szükséges csak centimes, nem az egész tégla, csak van egy csatorna 5 cm, de.

RMad írta:
De honnan szerezhetem meg Novoszibirszkben a kiskereskedelemben, amíg meg nem találom ((

és próbálj meg egy másik, nem egész futást venni, de két métert. Mások az összes IMHO-t

Talán csak hosszú fürdő lábakat keres? Látta az ilyen találkozást. Vagy könyveljen valahova. És nem lesz "kert".

Jó cselekedetek masterrrr

Tekintettel arra, hogy nem tettem egyetlen fürdőt, azt hiszem, gyenge. Nem láttam hosszúkás lábaikat, nem tudom elképzelni, hogy hol forduljak a gyártáshoz, és minőségi tudásom szerint kétséget kérek az utolsónak)). A csatornákat csak viszonylag nagy mennyiségben adják el, 6 méterről, és meglehetősen drágák.
Ezért, miközben megállt a téglákon. Úgy gondolom, hogy ugyanúgy csinálom, mint a fenti fotón. Helyezzük a téglákat a lábak alatt + adjunk oszlopokat a kád alja alá. Csak gondold át, mi legyen a láb és a tégla között? Azt hittem, a padlólap, bár a magasság akkor sokkal több, mint 5 cm - 6,5 + csempe és ragasztó, akkor pontosan 7,5. Általában még sok más kérdés. Ha valaki más ötletekkel rendelkezik, nagyon örülök a tanácsodnak.

RMad írta:
a gyártásról nem is tudom elképzelni, hová menjen

A ház irodai turner. Kapcsolja ki a tömlőket, amelyekben a tengelyek menetét a lábak állítóanyájához rögzítik. Pyataks csavarja a padlót. Bár 5 cm, egyszerűen talál egy csavar 75-100 mm.

Nekem van a legegyszerűbb lába, ami Novokuznetsk fürdõkkel van felszerelve, nincsenek beállító csavarok.
és nem értem pontosan, mi a pyatas?

Ha van olyan lába, mint a régi Sztálin anélkül, hogy lyuk és szál lenne a beállításhoz, mint a fotón
mihamaster, dobja el őket, menjen a vízvezeték üzletbe, és vásároljon meg egy meneteset. Vigyél magaddal egy régi lábat a boltba, hogy ne maradjon a szerelőegységgel. A kiadási ár 100 rubel, majd menjen a hardverraktárba, és vegyen egy acél megerősített csavart, ha a memória nem változtatja meg az M10-et és az anyákat. Helyezze a fürdőt a bélésbe (homokzsákok, téglák stb.) És szerelje be a lábakat, szorítsa meg a csavarokat anyával, és állítsa be a szintet általában, úgy, hogy a fürdő olyan legyen, amennyire szüksége van. A műveletet együtt végzik.
Ha nem tudod, mi a pyaták, ne fárasztod, a fordító még mindig vázlatot kér, és nem tudsz rajzolni. 50 mm elég csavar. A fénykép mihamaster, egyébként a csavar hossza a tégla felett, és 65 mm.

RMad írta:
Szia, szükség van egy öntöttvas kádat öt centiméter magas magasságú lábakkal felemelni. Most a fürdő a csempézett padlón van. Úgy gondolom, hogy téglát helyezek el minden egyes lábam alatt, és tetejére helyezem a padlót, vagy megveszek egy fémcsatornát a szükséges magasságból, és párokat raktam rajta.

Mi a jobb és könnyebb?
Jobb, ha polcokat vagy teljes tűzálló vagy tüzelt kemence téglákat helyeznek a habarcs lába alá, és tetején 100X100x3 mm vagy 100x50x5mm típusú tiszta, hígított vastag acéllemezlemezeket helyeznek a cementre.
Van egy képernyője?
Ha igen, akkor még hozzáadhat további támogatást a téglából a fürdő hátsó részén. Ezt úgy kell elvégezni, hogy a lábakat a lejtős ékekkel állítja be, ha a fürdőszoba régi öntöttvas.
Én öntöttvas fürdőszobát a szint és a torzítás, amit ki kell tennem a pre-car jack a csavar diagonális, ez kényelmes nekik.
Ha van egy régi stílusú öntöttvas kád, amelynek "füle" az öntöttvas lábakhoz, akkor állítható magasságban speciális (vagy házi készítésű) acél ékekkel, amelyek fülbe ütköznek, hogy a lábak a fülbe kerüljenek (például a lábak konvergáljanak).

Emelje fel a fürdőt

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

4 módon növelheti a fürdőt

A kérdés, hogy hogyan lehet felemelni egy fürdőkádat, meg vannak határozva, és a boldog tulajdonosok a lakások az új épületek, és azok, akik szem előtt tartva javítani a régi lakást. A kád felemelésének okai egy adott szint fölött eltérőek lehetnek:

Annak érdekében, hogy felemeljük a fürdőt, használhatunk téglákat vagy járólapokat, összekötve azokat cementtel és homokkal 1: 3 arányban.

 • kezdetben alacsony gyári lábfürdő, ami kellemetlen a használata;
 • túl kicsi lejtő a vízelvezetéshez, vagy akár ennek a lejtőnek a negatív szöge (amikor a csatorna magassága meghaladja a fürdő magasságát), ami nagyon kicsi vagy teljesen lehetetlenné teszi a fürdőből való vízelvezetést;
 • a tulajdonosok személyes preferenciái (nagyon magas és így tovább).

Miért nehéz felemelni a fürdőt egy adott szint felett?

A fürdő súlya több összetevőből áll:

 • maga a fürdő;
 • a benne töltött víz;
 • az emberek tömege fürdés.

Szerény számításokkal az 1-2 fürdõvel ellátott teljes fürdő súlya elérheti a 300-400 kg-ot. A terhelés 4 lábra van felosztva, és a padlóval való érintkezési felületük alig éri el a 10 négyzetmétert. cm (30-40 kg / 1 cm2).

A fürdő lábának nyomása a tartófelületen (padló, csempe, támaszok, téglák stb.) Nagyon fontos tényező a fürdés növelésére szolgáló módszer kiválasztásakor.

Egy másik fontos szerepet játszik a fürdő anyaga és formája is. Számos megoldás van arra, hogy a fürdőt magasabbra emelje a padló felett.

Ha fürdőszobai képernyőt tervez telepíteni

1. módszer. világos

A lábak rögzítése a fürdőhöz.

Ha a fürdő gyári felszerelése csavarral rendelkezik a lábakon, de hosszúságuk nem elegendő, akkor a legnyilvánvalóbb módja az új csavarok megvásárlása. Vegyünk egy mintát (fordítsunk meg egy lábat), menjünk a legközelebbi építőanyag-piachoz, vagy menjünk egy szaküzletbe, és vegyük fel a szükséges hosszúságú és menetméretű csavarokat. A házak csak a gyári alkatrészeket cserélik újakra.

Fontos megjegyezni, hogy a fürdő fém lábai milyen terhelést fognak hordani, és csak kiváló minőségű, azaz megbízható alkatrészeket választani. A módszer nagyon egyszerű és olcsó, azonban fennáll az instabil fürdő csatlakoztatása.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt, amelynek gyönyörű formatervezői és eredeti alakja van? Pontosan húzza meg a csavarokat. Ez nem fogja megtörni a megjelenését és szinte észrevétlenül fog kinézni.

2. módszer. A gyors

Egy másik nyilvánvaló módja annak, hogy felemeljük a kádat a padló felett, hogy helyezzünk néhány rudat a lábai alatt. Számos lehetőség van: fa, tégla, járólapok és bármi, ami szabadon elérhető. A fürdő lábának és hasonló támaszainak a fémtáblák helyreállítása, anyaguktól függetlenül. Ez jelentősen csökkenti a támadás veszélyét (és ennek következtében a megsemmisítését) a kis gravitációs hatás alatt egy kis csapágyterületen.

A fürdőszobai téglák telepítésének terve.

A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, így a fa állványait védeni kell a vízzel és a nedvességgel való kölcsönhatástól, valamint a későbbi bomlástól. Ehhez egyszerűen festse őket. A fából való munka kényelme az, hogy a kívánt méret (magasság és szélesség) szilárd tömböt tudjon venni, vagy bonyolult előkészítés nélkül ronthatja ki. Ugyanakkor a keményebb anyagok (csempe, tégla) leginkább kényelmesen kombinálhatók egy darabból - 1, 2 vagy több sorban.

A téglák erősebbek, mint a fa, és a burkolólapok erősebbek, mint a téglák. Csak ne tégla vagy csempe egymásra, lehetetlen, feltétlenül szükség van kötőanyagra. Csemperagasztót használhat, de jobb megoldást készíteni. Ehhez keverje össze a cementet és a homokot 1: 3 arányban egyenletes állapotba egy medencében, majd apránként adjunk hozzá vizet, időnként kevergetve. A konzisztencia olyan, mint egy vastag krém. A habarcsot a téglák között a vízleeresztés lejtése szabályozza - kicsit több vagy kevesebb különböző lábpárokra.

3. módszer. összetett

Azok, akik tudják, hogyan kell főzni elektromos vagy gáz hegesztéssel, tetszeni fognak egy keretes módnak, hogy felemeljék a fürdőt minden magasságra. A fémváz előállításához szükség lesz:

A fürdőkád fémvázra történő felszerelésének rendszere.

 • fém négyszögletes cső vagy fém sarkok;
 • fémfűrész (bolgár);
 • elektromos vagy gázhegesztés.

A keretnek stabilnak és tartósnak kell lennie, sok súlyt el kell viselnie. A munka eredményeképpen egyszerűen be kell illeszteni a fürdőt, amely a csöveken (sarkok), mind a négy szélén pihen.

A fürdőt fel lehet emelni kb. 1 cm-rel a fémkeret felett, és meg kell tölteni az így kapott üreggel habot. A design kissé stabilabb lesz, és a fürdőbe eső víz nem fog sok zajt okozni. Ezenkívül a "felfüggesztett" szerkezetben lévő víz lassabban lehűl.

És ha a szépség látható lesz?

A módszer száma 4. Gyönyörű

Így történik, hogy a fürdőkád, az egészségügyi és gyakorlati feladatok mellett, esztétikai funkciókat is hordoz. Ilyen betűkészlet a terem dekorációjának tárgya, például kecses formák és gyönyörű (de nagyon rövid) lábak. A legjobb megoldás a padlószint emelése a fürdőszoba alatt. A talapzat a fürdőkád alatt egy lépcsős, alakú vagy egyenes lépcsőn keresztül jöhet ki, és az eredetiséget hozzáadja a belső térhez.

Figyelembe véve a lakásépítés körülményeit, meg kell emlékezned a fürdő és a pódium súlyára, valamint a padlón megjelenő terhelést is. A keretszerkezet használata esetén könnyebben könnyítheti meg a talapzat súlyát. Mivel maga a fakeret nem képes a fürdő súlyát viselni, szükség van a fürdő lábai számára a fent ismertetett módon (2-es módszer), mert a fürdő alja helyett a "szigetek" támogatja a rétegelt lemezeket. Ha a lábak egyáltalán nem, akkor a jobb tömegeloszlás érdekében ilyen állványt kell készíteni a talapzat belsejében a fürdő peremén.

Annak érdekében, hogy egy keret dobogót készítsen, szükséged lesz:

A dobogó telepítésének rendszere a tégla fürdő alatt.

 • csavarhúzó;
 • fűrészelt (jigsaw);
 • drill;
 • kalapács;
 • rétegelt lemez 20 mm;
 • rétegelt lemez 10 mm;
 • fa 50x50 mm;
 • fűrészáru 30x40 mm;
 • kötőelemek (csavarok, dűbelek, horgonyok);
 • beépítési szög 40 mm;
 • lézer szint;
 • polietilén.
 1. A lézer szint és a ceruza segítségével meg kell jelölni a talapzat felső szélét (ha a fal mellett helyezkedik el, és nem különálló).
 2. A padlóburkolat nedvességének elszigeteléséhez egy polietilén réteget kell elhelyezni. Ezenkívül használhatja a parafa szubsztrátot is.
 3. Helyezze a 10 mm-es rétegelt lemezeket a dobogó szerelési helyére, és rögzítse a padlót dugós körömre.
 4. A választott keret rajzának megfelelően készítse elő egy 50x50 mm méretű fát.
 5. Szerelje össze a keret minden részét és rögzítse azokat a projektnek megfelelően csavarokkal és csavarhúzóval.
 6. Csatlakoztassa a rönköket a falakhoz horgonyokkal.
 7. A keret egyes elemeit sarkokkal meg kell erősíteni.
 8. Szerelje fel a fürdők lábainak támasztékát (pl. Fagerendák vagy habarcsok).
 9. Az utolsó réteg 20 mm-es rétegelt lemez. Csavarokkal rögzítse.
 10. Podium kész. Továbbra is díszíteni kell a fürdő design tervének megfelelően.

Ha a padlók megengedik (például egy magánházban), akkor egy fürdőszobát felhúzhat egy monolit pódium segítségével. Szükséges lesz:

Tégla a megoldáson a projekt szerint. A cementhabarcsot ugyanúgy keverjük össze, mint a 2. módszer esetében: 1 rész cementet 3 rész homokba.

A talapzatokat könnyedén díszítik csempével vagy mozaikokkal, mind a tetején, mind az oldalon.

Mi más fontos, hogy emlékezzünk arra, mikor fel kell emelni a fürdőt

 1. A fürdõnek stabilnak kell lennie, nem taszítónak, nem ingatagnak. A lábak rögzítése az emelőállványhoz (pódium, tégla stb.) A lehető legmegbízhatóbb legyen.
 2. A magas fürdő nem mindig, és nem minden családtag kényelmes. Ha a fürdőt 10 cm-nél nagyobbra kívánja emelni, jobb, ha téved, és lépést tesz.
 3. Ne feledkezzen meg az éles élekről, díszítse a felületlapokat. Próbálja megakadályozni a lehetséges eséseket, például úgy, hogy a korlátokat a kád szélén helyezik el.

Függetlenül attól, hogy a fürdés növelésének módja a legjobb az Ön számára, ne feledje el a biztonsági óvintézkedéseket és a biztonsági intézkedéseket!

Emelje fel a padlót a padló felett

A fürdő telepítése mindig nagyon igényes feladat. De nehezebbé válik, ha a fürdőt fel kell emelni a padlószint fölé. Van néhány nagyon jó lehetőség erre a feladatra, amelyet meghívunk Önnek. Néhány könnyebb, míg mások bonyolultabbak, de sokkal szebbek lesznek.

Miért fürödni

A padló fölé emelésének okai nagyon eltérőek lehetnek. Ezért először is nagyon fontos figyelembe venni a fürdő lejtését egy jó áramlásra. Néha vannak olyan esetek, amikor a csatorna szintje magasabb, mint a fürdő szintje, mivel ez a vízelvezetés lehet teljesen lehetetlen vagy nagyon lassú.

A fürdő felemelése segít megoldani ezt a problémát. Annak a ténynek köszönhetően, hogy növeli a szaniteráruk szintjét, a víz soha sem stagnál sem a fürdőben, sem a hullámcsőben.

A fürdőkád szintjének emelésének másik oka az összes háztartás növekedése. Nagyon kellemetlen a magasak hajlékonnyá válása stb. Ezért a lakás minden lakója számára a maximális kényelem elérése érdekében a kád kissé felemelkedhet a padló felett.

Leg fel

Gyakran kiegészítve a gyárfürdőkkel speciális lábak vannak, amelyek közvetlenül az egészségügyi építéshez vannak csatolva. Hosszuk azonban nem mindig elegendő. Mi a teendő abban az esetben, amikor a gyárfürdő lábai nagyon rövidek? Minden nagyon egyszerű: új, hosszabb csavarokat kell vásárolnia.

Otthon, akkor összegyűjti az egyik lábát, majd mintát, menjen a legközelebbi egészségügyi javakba, vagy a piacon. Itt keres és vásárol csavarokat a megfelelő hosszúsággal és menetmérettel. Ezután hazatérés után egyszerűen cserélje ki a megvásárolt csavarokat a gyárral, majd szerelje fel őket a fürdőbe.

Megvásárlásakor figyelni kell az áruk minőségére. Ne feledkezzen meg arról a terhelésről, amelyet a lábak fognak tartani - ez egy olyan vízzel töltött fürdő, amelyben egy személy ül. A fürdő jó stabilitása és háztartásuk biztonsága érdekében csak a bevált vállalatok termékeit válassza ki.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy ne csak a standard fürdőket, hanem az eredeti modelleket is tervezze meg. A fürdés ilyen módon történő emelése elég könnyű, és az új csavarok szinte láthatatlanok lesznek.

Kemény anyag állvány

A fürdés növelésére fenntarthatóbb módja az, hogy jó támogatást nyújtson. Bármiből készíthető. Leggyakrabban a támogatás építésére használják:

Minden olyan anyagot felhasználhat, amellyel közkinccsé teheti, hogy létrehozzon egy hirdetést. Bármely anyagot is választasz az állványhoz, mindig emlékezzetek rá, hogy a fémlemezeket mindig a fürdő lábai között kell elhelyezni. Segítenek abban, hogy csökkentsék a támasztószárak kinyitásának kockázatát, és ennek következtében megakadályozzák a pusztítást.

Ne felejtsük el, hogy a fürdőszoba magas páratartalmú helyiség. Emiatt a faállványoknak vízzárónak kell lenniük. Ehhez egyszerûen festhetõk, majd víztaszító lakkal bevonhatók. Ez megóvja őket a hasadás és a rothadás. A fa használata sokkal könnyebb, mint a cserép, vagy akár a tégla. Tehát, ha nem illeszkedik egy fadarabhoz, akkor felesleges részre vághatja le. Ami a csempe és a téglákat illeti, akkor a fürdõstabilitás érdekében szervesnek kell lenniük.

Igen, könnyen kezelhető a fa, de a tégla, mint a padlóburkolat, sokkal erősebb, mint a fa. De azért, hogy téglákat rakjanak egymásra, mindenképpen lehetetlen. Az ilyen munkákhoz szükségképpen kötőanyagra van szükség. Természetesen speciális kötőanyagot használhat kötőanyagként, de a kialakítás erősebb lesz és stabilabb, ha megoldást készít. Nagyon egyszerűen történik: először a cementet és a homokot 1: 3 arányban összekeverjük, majd apró adagokban vizet adunk hozzá. Homok cementrel ebben az időben tovább keverjük. Ennek eredményeképpen a krém (sűrű krém) konzisztenciáját kell kapnia. A szilárd anyagokból készült állvány segítségével könnyen le lehet állítani a lejtést a megfelelő vízkivétel érdekében. Kissé több csempe a hátsó lábpárokra és kicsit kevesebb az elülső oldalon. Ez minden, a fürdő szintje pontosan olyan lesz, amennyire szüksége van.

Fém keret

Ha tudja, hogyan kell gáz- vagy elektromos hegesztést használni, egy fürdőkádra emelheti a fém kereteket. Ehhez szüksége lesz:

 • négyzet alakú fémcső;
 • fém sarkok;
 • Bolgár (fémfűrész);
 • hegesztőeszközök;

Ne feledje, hogy a kád alatt lévő keretnek olyan erősnek és stabilnak kell lennie, amennyire csak lehetséges. A munka végén olyan fürdőszobát kell elhelyezni, amely minden arcán a keretcsövekre fog támaszkodni. A nagyobb stabilitás érdekében a fürdőt a keret fölé lehet felemelni legfeljebb 1 cm magasságig, és az így keletkező üreget fel kell tölteni az építőhabgal. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben a fürdőbe öntött víz nem lesz olyan zajos, és sokkal hosszabb marad.

Gyönyörű módja a fürdő felemelésének

Bizonyos esetekben a fürdőszobában nem csak a műszaki és higiéniai funkciók tartoznak, hanem dekoráció tárgyát is képezik. Általában ezek a fürdőszobák eredeti formájúak, gyönyörűek, göndör hajlatok, és rendszerint nagyon rövid lábak. Mi a teendő ebben az esetben? Hogyan növelheti a fürdőt, nehogy elrontsa ezt a szépséget? Van mód! A legjobb megoldás a padlószint emelése a fürdőszobában. Természetesen a padló felemelése sokkal nehezebb feladat, de a felújítási munkálatok befejezése után a fürdőszobája királyi. Így az általad épített talapzat egyenesen, vagy alakos lépcsőként léphet ki a fürdőszobából. Többet is el lehet készíteni. Ez a lehetőség segít a fürdőszobában különleges eleganciát és eredetiséget hozni.

Ha egy lakóházban élsz, feltétlenül emlékezned kell a dobogóra. Ne felejtsük el, hogy vízzel ellátott fürdőt szerelnek fel. Mindez óriási terhelés lehet a mennyezeten. Bizonyos mértékben enyhítheti a jövő talapzatának súlyosságát, ha a keret kialakítását használja. Meg kell jegyezni, hogy bár a fakeret elég erős, nem képes ellenállni a töltött kád súlyának. Ezért kell a fürdők lábához állni, mint a második módszer. Ha a kádban nincsenek lábak, akkor a helyes tömegeloszláshoz szükség van egy állványra a talapzat felemelésére. És a kerület körül kell, hogy legyen. A keretpálya építéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • fűrészelt (jigsaw);
 • csavarhúzó;
 • kalapács;
 • drill;
 • lemez;
 • fűrészáru;
 • önmetsző csavarok (horgonyok és egyéb kötőelemek);
 • a kötőelemek sarkai;
 • építési szint;
 • polietilén;

A dobogó létrehozásának munkája a következő lesz. Ha a talapzat a fal mellett helyezkedik el, és nem a fürdőszoba közepén, akkor egy szinttel és egy egyszerű ceruzával egy felső szintű jelzést kell készítenie a jövő talapzaton.

A fürdő padlóburkolatának nedvességtől való elkülönítéséhez jó réteg polietilént kell elhelyezni. Ha szeretné, akkor plusz aljzatot is használhat. A következő lépésben helyezze el a rétegelt lemezt azon a helyen, ahol a dobogót kívánja felépíteni, és körmökkel vagy dugóval rögzítse a padlóra. Ezután össze kell szerelni egy megfelelő méretű keretet egy sávból, és csavarokkal vagy csavarokkal kell rögzíteni. Ne felejtsük el, hogy a keret összes ízületét sarkokkal meg kell erősíteni. Ha a fürdőkád lábai vannak, akkor készítsen nekik különleges fém vagy fa támaszt. Ezután egy másik rétegelt réteg rögzül, és a dobogó szinte teljesnek tekinthető. Mindössze annyit kell tennie, hogy gondoskodjon a fürdőszoba stílusáról.

A magánházakban a dobogó nem rétegelt lemezből, hanem téglából készül, összekötve őket cementhabarccsal. Nagyon könnyű díszíteni rétegelt lemez és tégla talapzatok csempézett és mozaik csempe.

Emelje fel az öntöttvas fürdőt

Az öntöttvas fürdők, mint tudják, a legnehezebb termékek közé tartoznak. Csak természetes kőfürdő tud versenyezni velük. Nagy tömegük miatt különös figyelmet kell fordítani a vasfürdők öntésére. Ami az akril fürdőket illeti, a padló felett csak a sarkokra szerelhető falakkal lehet felemelni. Az acélkádat padlószint felett egy esztrichevel fel lehet emelni. És az esztrich csak a kádban lesz. Ebben az esetben nagyon kényelmes az áramlás megfelelő lejtése. Ehhez elegendő egy szögletes csövet elhelyezni a szaniterek hátsó lábai vagy egy csatorna sáv alatt.

Ezenkívül használhat széles alátéteket is, és egy méter hosszú csavarokat használhat. Ebben az esetben meg kell fúrni lyukakat a tégla tartóban a legmagasabb szinten. A hajtű négy egyenlő részre oszlik. Mindegyik rész be van helyezve a fürdő lábába, amíg meg nem áll. Ezután a lábaidat a téglában lévő lyukakba helyezzük, és egy speciális habarccsal öntjük. Most az öntöttvas fürdő fog állni.

Nagyon fontos tudni

A kád padló feletti emelése szintén nagyon fontos annak biztosítására, hogy rendkívül stabil maradjon. Semmilyen körülmények között nem mozgott, és nem tántorogott. A lábtartóknak a lehető legmegbízhatóbbnak kell lenniük. Emellett figyelmet kell fordítani arra is, hogy a magas fürdő nem mindig megfelelő (nem mindenkinek, mint családtagnak). Tehát, ha fel kívánja emelni a padlót a padlótól, akkor több mint 10 cm ajánlott egy, vagy egy pár lépést tenni.

Ne felejtsük el, hogy a csempézett dobogó csúszós lehet, különösen akkor, ha vizet nedvesítenek. Nagyon egyszerű megakadályozni a véletlen csúszást és leesést - csak be kell szerelned egy korlátot, amely bármilyen helyzetben biztosítja Önt.

Reméljük, hogy cikkünk segített abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet emelni a kádat a padlószint felett. Függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja, ne feledje, hogy mindig kövesse az utasításokat, és csak jó minőségű anyagokat használjon. Ez segít elkerülni a különböző "baleseteket", és az emelést, a keret vagy a rögzítőelemek sokkal tovább működtethetők. Sok szerencsét neked ebben a nehéz ügyben.