Legfontosabb > Csapok

A csaptelep helyes beszerelése a fürdőszobában végezze el

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűkkel lehetőséget biztosít azok számára, akik mindent megtesznek magukon. Ebben az esetben nemcsak a munka helyességét és következetességét kell megtanulnia, hanem figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és funkciót is. Ebben az esetben önállóan és kiváló minőségben cserélheti ki a csapot. A munka valójában egyszerű, de felelős. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csapot a fürdőszobában és hol kezdjük?

Szigetelés és szerszámok

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, néhány eszközt és fogyóeszközt kell készítenie. A munka gyors és hatékony elvégzéséhez a következőkre van szüksége:

 • fogó;
 • állítható csavarkulcs;
 • maszkoló szalag;
 • Teflon tömítőszalag.

A maszkoló szalagot a rögzítőanyák eltakarására használják, hogy elkerüljék a nikkelezett bevonatok károsodását az összeszerelés vagy szétszerelés során. A kulcs szükséges a régi mixer bontásához. A legtöbb esetben egy fumkával (FUM) ellátott teflon szalagot használnak a vízszigeteléshez. Annak ellenére, hogy a modern anyagok rendelkezésre állnak, néhány vízvezeték a régi használt cabol, de mégis fumka is előnyösebb.

Szigetelt tekercselési szálak az óramutató járásával megegyező módon több rétegben. Az anyacsavar meghúzásával a szalagot be kell nyomni, a tömítést tömíteni. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés szélét melyik irányba vezesse. Ellenkező esetben el fog csúszni, és vissza kell húzódnia - a régi szalagot el kell távolítani, az új pedig a megfelelő irányban kell feltekernie. A legtöbb esetben a felsorolt ​​eszközök és anyagok elegendőek ahhoz, hogy a csapot a fürdőszobába cserélje vagy telepítse.

Telepítési módszerek és előkészítés a telepítéshez

Az új termék tervezett telepítésének helyszínén a telepítés függ. Például be lehet ágyazni egy keverőt vagy fel lehet szerelni egy falra. Ha figyelembe vesszük az első opciót, akkor közvetlenül a falba ágyazódnak vagy a kád fedélzetére vannak felszerelve. A keverőt fel lehet szerelni a rackre. Ilyen telepítés lehetséges a szabad hely jelenlétében a fürdőszobában, vagy amikor a cső a padlón keresztül. A legdrágább termékek ma rack-típusú keverők, amelyek választéka nagyon változatos.

A csaptelep beépítése a falra abban az esetben történik, amikor a mosdó és a kád a közelben található. Ez az opció lehetővé teszi, ha szükséges, könnyen szétszerelhető, például a keverő cseréjére. A falra szerelés előnye vonzóbb megjelenés, de a csatlakozó tömlőkhöz nem férhet hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy ha a mosogató vagy mosogató könnyen eltávolítható, akkor a csaptelep először csatlakozik, és csak ezután lesz a vízvezeték szerelvény.

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, maga készítse el az eszközt, amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, valamint a falra szerelhető vízcsatlakozókat is. Alapvetően a keverő felszerelésére szolgáló szerelvények már rendelkezésre állnak. Abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre, vagy a régi csöveket kicserélik, akkor újak hozzáadásakor a következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

 • a forró vizet balra, a hideg vizet jobbra szállítjuk;
 • a szerelvények tengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobai csaptelep oldalra van felszerelve, akkor az optimális magasság 150-200 mm;
 • A csapkötés területének álcázására a szerelvényeket be kell ágyazni a falba.

Ezután folytathatja a keverő összeállítását a későbbi telepítéshez.

A régi szétszerelés és egy új keverő összeállítása

A régi csaptelep eltávolítása a fürdőszobában nem okozhat problémát. A legfontosabb az, hogy leállítsák a forró és hideg vizet a keverőbe. Ezután le kell üríteni a csaptelepen maradt vizet, és elkezdheti eltávolítani. Bontáskor nem kell sok erőfeszítést megtennünk annak érdekében, hogy ne sérülhessünk a falon lévő szerelvény menetes csatlakozása.

Ha a szál sérült, akkor a szerelvény eltávolításához meg kell szüntetni a fal egy részét. Nincs más módja ennek az elemnek a helyére. Ezért óvatosnak kell lenni, ne rohanjon. A régi szelep szétszerelése után alaposan meg kell tisztítani a szerelvényeket a szigeteléstől.

A legtöbb esetben a termékeket összeszerelt állapotban értékesítik, így a vásárlás után össze kell szerelni a fürdőszoba csapot. A vásárlás során ellenőriznie kell a teljességet. Minden tételt celofánba kell csomagolni. A teljes készletnek az alábbi részekből kell állnia:

 • fő egység;
 • gúnár;
 • tömítések;
 • dekoratív csészék;
 • eccentrics;
 • zuhanyfejek;
 • tömlőt.

Az összeszerelési folyamat szükségessé teheti az anyák meghúzását. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a felületet, a szivacsot vagy az anyát több rétegben szalaggal vagy maszkoló szalaggal csomagolják. Ha az elem sérült, akkor helyettesítése problémás lesz.

Telepítési folyamat

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a csapot a fürdőszobába felszerelni? Először meg kell csavarni az excentrikákat. A bemeneti szerelvények középpontjai között 150 mm távolság van. A telepítés során hiba esetén tranziens excentrikákat kell telepíteni. A menetes csatlakozásnál csavarozza be a szerelvényeket.

Ezután készítsük el a daru testének tartóját, szükség van a vízszintes helyzet ellenőrzésére. Ahhoz, hogy a csatlakozás a vízvezetékkel el legyen rejtve, használjon díszítő csészéket. Amikor a keverőt a fürdőszobába csatlakoztatja, ügyeljen arra, hogy a vízzáródás megakadályozása érdekében helyezze be a tömítő gélt. Ezután folytathatja a szelepház végleges szerelését, amely az anyák meghúzásával csökken, ami megbízható kapcsolatot biztosít.

Miután a keverőt a fürdőbe telepítette, meg kell vizsgálni a telepítést, amelyhez hideg és meleg vizet biztosítanak. Ha szivárgás van, akkor az anyákat újra meg kell szorítani, de a legfontosabb dolog nem túlzás. A következő csatolt gander. Víz áramlik rajta. A csaptelep beépített házának aljához egy menetes csatlakozással van ellátva.

Felülről szerelje fel egy tömlő és öntöződobozt. A zuhanycső rögzítését a keverőbe szabványos anyával rögzítik. Összeszereléséhez egy öntöző kanna kúp alakú vegyületet használnak. Az összeszerelésnél ne felejtsük el létrehozni egy tömítőgyűrűt. Ezután válassza ki azt a helyet, ahol a tartó felszerelhető a falra, és fúrjon lyukakat. A használati csavarok rögzítéséhez. Ez volt a keverő telepítésének utolsó szakasza.

Hogyan szereljük fel a keverőt oldalra?

A fentiek mellett a keverőt a fürdőre vagy a mosdókagylóra is fel lehet szerelni. Ez általában a meghatározott egészségügyi berendezések fedélzetén történik. A telepítést ilyen típusú csövek végezhetik:

 1. Metal. Kiváló minőségű keveréket biztosít. A szerelés falon vagy betonon lehetséges. A telepítést összetettség és összetettség jellemzi.
 2. Hőálló fémplasztika. Használt megbízható kapcsolatokhoz, de ritkán használják.
 3. Rugalmas tömlő Egy egyszerű és olcsó alternatíva a vízvezető és a keverő összekötésére. A kapcsolatot a megbízhatóság és a rugalmasság jellemzi. De egy ilyen tömlőt nem szabad betonba vagy falba helyezni, mert viszonylag gyors hiba következett be.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosdókagylóra? Először ki kell deríteni és meghatározni a szállítóvezetékek hosszát. Ehhez ideiglenesen csatlakoztatni kell a csapot a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Miután megtörtént a keverő beömlőnyílása közötti távolság, amelyre a víz kerül beadásra, figyelembe vesszük a szögeket és a hajlításokat. Alapvetően flexibilis tömlőt használnak az ellátáshoz. Szükséges elkerülni a feszített állapotot, de túl hosszú a semmibe. Figyelmet kell fordítani nem csak a méretre, hanem az alkatrészek minőségére is.

Ezután telepítse az eszközt a következő sorrendben:

 1. Gumitömítéseket szerelnek a helyükre, a tápvezetékek csatlakoznak a szelephez anyákkal.
 2. A keverőházban egy speciális mélyedésbe gumiburkolatot helyeznek el a tömítéshez.
 3. A tömlõket a tálban levõ lyukba helyezzük, a tömítést a tál és a keverõ között helyezzük el. Miután a készülék a helyére került.
 4. A készüléket csavarral és anyával rögzítik. Ügyelni kell arra, hogy a telepítés szilárd legyen. Ezután húzza meg az anyákat, de az erőfeszítést figyelni kell, nehogy túlfeszítse.

A következő lépések hasonlóak a készülék falra történő felszereléséhez. A csaptelep beszerelése a fürdőszobában nem bonyolult eljárás. A legfontosabb az, hogy kövessük a fent leírt ajánlásokat. Mielőtt összegyűjtené a keverőt, meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt használati utasítással. Ez elkerülheti az előre nem látható helyzeteket és a termék károsodását.

Hogyan szereljük fel vagy távolítsuk el a csapot a mosogatóhoz

Évében legalább egyszer minden második alkalommal szembe kellett néznie a csaptelep cseréjével vagy felszerelésével. És a többség ebben a helyzetben volt egy kérdés, hogyan kell megváltoztatni a csapot a mosogatóban a saját kezével?

Kiderül, hogyan lehet eltávolítani a csapot a mosdóból, és új erővel telepíteni minden olyan személyt, aki nem feltétlenül rendelkezik különleges képességekkel.

Hogyan szereljünk fel egy csapot a mosogatóra - az általános munkafolyamat

A mosogató csaptelep beszerelése előtt meg kell határozni az alkalmazandó csatlakozási módszert. - rugalmas tömlők vagy merev csatlakozással. Melyik módon függ a daru fajta jellegétől. Vásárlásakor figyelembe kell vennie a mosogató méretét, úgyhogy a vízsugár egy kis tálból vagy egy rövid kifolyóból kifolyik.

Rugalmas tömlők a csaphoz a fő vízellátáshoz

És ilyen eszközökkel is rendelkezned kell:

 • Nagy fogó,
 • Csőfogó,
 • Lapos és keresztcsavarhúzók,
 • Csavarkulcs (12 x 14),
 • hatszög
 • Vinyl szalag,
 • Állítható csavarkulcs.
Egy sor készlet a csaptelep felszereléséhez a mosogatóhoz

Emlékeztetni kell arra, hogy a daru exkluzív és drága modellei a telepítés jellemzőivel rendelkeznek, mivel előzetesen meg kell vizsgálni a gyártó utasításait a telepítéshez.
Hogyan szereljük fel a csapot a mosogatóra - rugalmas kapcsolat

A daru külső bevonásának védelme a különböző mechanikai sérülésektől a telepítés során, elektromos szalag fel van tekerve.

A fűtött vízzel történő csaptelep beépítésének sajátossága tükröződik a weboldalunkon található cikkben: "Csaptelep csatlakoztatása termosztáttal a fürdőszobába"

A beépített keverő csatlakoztatása: http://remontspravka.com/mixer-installed-montage/

Ha megtudja, hogyan kell a béléscserét a keverőbe cserélni, olvassa el a honlapunkon található utasításokat.

A telepítés során ugyanakkor többször kell "megpróbálni" a beépített daruval. A javítás a mosogató csaptelep következő telepítési sorrendjének megfelelően történik:

Helyezze a tömítőgyűrűt a csévélőre, és távolítsa el az anyákat a csapokról. Alulról fix hajvágányok, ugyanakkor sűrűn létrehozó légmentes gyűrűt.

1) Helyezze a csatlakozó tömlőket a mosogató speciális furatába.

Csatlakozó tömlők szerelése

2) Szerelje be a szelepet a helyére.

Új daru beszerelése 6.

A honlapunkon közzétett "A daru szelepének javítása" segít a nehéz élethelyzetben.

Ha meg szeretné tudni, hogyan javíthatja ki a csapot a fürdőszobában a saját kezével, olvassa el a linket: http://remontspravka.com/mixer-bathroom-remont/

A honlapunkon található útmutatások segítenek annak megismerésében, hogy a csaptelep javítása a konyhában megegyezik-e a fürdőszobában lévő csaptelep javításával.

Hogyan rögzítsük a csapot a mosogatóhoz - merev kapcsolat

Leggyakrabban a gyakorlatban kiderül, hogy a szabványos hajlékony tömlők (30 cm) nem "nyúlnak ki" a hideg vagy forró beömléshez. Ebben az esetben a megfelelő hosszúságú csatlakozóanya a legjobb alternatíva a rugalmas csatlakozásnak.

A csaptelep beépítése a mosogatóra merev csatlakozással hosszabb működési időt biztosít, javítás nélkül. És saját tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az előkészítő szakasz ugyanaz, mint amikor a csapot a mosogatóhoz hajlékony szereléssel rögzíti.

A következő algoritmus szerint elvégzett munka után:

1. A hüvelyhez való csatlakozáshoz a saroktűt a csaptelep egyik bejáratába csavarják, hogy a mosogató alá helyezett legnagyobb szabad helyre irányuljon. Ez tovább segíti a cső csatlakoztatását.

2. Hidraulikus tömítést hajtson végre a csaptelep és a mosogató között egy tömítéssel.

3. Szerelje fel a szelepet a szerelési lyukba.

4. Tömítsük meg és erősítsük meg a szelep alját egy másik tömítéssel.

5. Csavarja be az egyenes tűt teljesen a szelepbe.

Telepített tűk a csapban

6. Határozza meg a tápvezetékek hosszát, és hagyja el a kívánt méretet. A felesleget egy speciális szerszámmal vágják le csövek vágására (csővágó). By the way, fém-műanyag tökéletesen meghozza a szükséges formát hajlításkor.

Olvassa el, hogy a zuhany csaptelep különbözik-e a többiektől, olvassa el a cikket a weboldalunkon "Zuhany csaptelep - mindent, amit tudni szeretne róla".

Hol vásárolhat csaptelepet fürdéshez és zuhanyozáshoz? Marketing áttekintés, lásd a linket: http://remontspravka.com/mixer-bathtub-shower/

Hol lehet egy csaptelepet elhelyezni egy termosztáttal? Tapasztalt tippek várnak Önre honlapunkon

7. A csöveket a szükséges billentyűkkel rögzítjük.

A kemény csatlakozás tartósabb, a rugalmasabb könnyebb javítani.

Mielőtt a csapot a mosogatóhoz rögzítené vagy eltávolítaná, el kell döntenie a helyiség belső kialakításáról. Először fel kell venned a mosdót, aztán pedig hozzá kell nyúlni. A csaptelep helyes felszerelése a mosogatóra garantálja az egyszerű használatot, a hosszú üzemidőt, a kényelmet és a megbízhatóságot.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosogatóra: a telepítési technológia részletes elemzése

Ha meg szeretné cserélni a csapot a fürdőszobában vagy a konyhában, és nincs tapasztalata ilyen munkák elvégzésében, akkor ne ess kétségbe. Ez nem jelenti azt, hogy a feladat lehetetlen, és meg kell hívnia a vízvezeték-szerelőt.

Elég, ha tanulmányozza a keverõgép mosogatóra szereléséhez szükséges részletes kézikönyvet, és gondosan végezze el az összes beszerelési lépést, betartva a biztonsági szabályokat.

A keverő felszerelése: a technológia elemzése

Szinte minden felnőtt ember képes telepíteni a keverőt otthon. Nem csak mögöttük van, hogy hasonló élmény van, és néha kínos kérdezni a tapasztaltabb kollégákat.

Egy részletes telepítési folyamat jön a mentésre, amely megszabadul sok kérdéstől, és bizalmat ad a saját erejéből - egyszerűen kezelhető a keverő telepítése.

Felkészülés a telepítésre

Mielőtt közvetlenül a telepítésre megy, előkészítő szakasz van. Először gondosan meg kell vizsgálnia a mosogatót, ha már be van építve a fürdőszobába. Ha ez egy konyhai mosogató, akkor még tanulmányozni kell. Először is érdekes a gyártók által a jövőbeli keverő számára biztosított lyukak száma.

Gyakran előfordul, hogy az eredeti mosdókagyló gyártója a telepítéshez szükséges minden részletet kiegészíti a keverővel. De ez csak drága modellekben lehetséges, ahol a vízvezeték minden elemét ugyanabban a stílusban díszítik.

Fontos, ha egy keverőt vásárol, hogy ellenőrizze, hogy az összes alkatrész szerepel-e benne. Végül is a telepítéshez anyák, tömítések, rugalmas vagy merev bélés szükséges. Minden alkatrész jelenlétét a termék megvásárlása előtt kell figyelni.

Amikor megkapja a kívánt modell és méret keverőjét, az utasítás tanulmányozásra kerül, akkor a telepítés megmarad. Ehhez olyan eszközökre van szükség, amelyek a munka megkezdése előtt kívánatosak. Ezek csavarkulcsok és állítható kulcsok, tömítőszalag, maszkoló szalag, kis kulcs, csavarhúzó, fogó, zseblámpa, vízvezeték-keverő készlet minden tartozékkal, puha ruhadarab.

Szükséges lehet további 2 flexibilis tömlőt vásárolni, ha a csövek hossza nem elegendő a keverővel. És egy fémfűrész, ha mechanikusan beállítható alsó szeleppel kell felszerelnie a modellt.

Ha a fürdőszobában már működik, akkor valószínűleg először ki kell venni a régi csapot. Fontos, hogy mindent rendkívül óvatosan hajtson végre, nehogy károsítsa a mosogatót, ha nem tervezi azt helyettesíteni. A véletlen aprítékok és karcolások elkerülése érdekében jobb, ha a tartály alján egy puha ruhadarabot lyukasztunk.

Ezután le kell állítani a vízellátó szelepeket a csaptelepre. Ha nincs, akkor meg kell vágni a vizet az egész lakásban / házban. Ezután ellenőriznie kell ezt a csaptelep megnyitásával - ha semmi sem csöpög, akkor folytathatja a szétszerelést.

Amikor a mosogató még nem volt üzemben, akkor semmit sem kell bontani. Elég lesz a vízellátás kikapcsolása és a tartály elején lágy puha ruhával fertőtleníteni, hogy megvédje a véletlen sérüléstől.

A telepítési technológia leírása

Ha az előkészítő munkát helyesen végezték, a keverőnek a kerámia mosogatóra történő felszerelése nem sok időt vesz igénybe - átlagosan körülbelül 30 percet vesz igénybe. Ez biztosítja, hogy a készlet utasításait leolvassák, és a keverő összeállítható.

A legkönnyebb a keverőt kerámia mosogatóra telepíteni, ha még nincs megjavítva munkahelyén. Ha ez nem lehetséges, a telepítés kissé nehézkes lehet, és szüksége lesz egy zseblámpára. A nehezen elérhető helyeken ki kell jelölni egy zseblámpát - itt szükség van egy asszisztensre.

Annak érdekében, hogy a keverőt a mosogatóhoz csatlakoztassa, a következőkre van szüksége:

 • 10 vagy 11 csavarkulccsal rögzítse a rugalmas csatlakozást a keverőhöz. Rugalmas hullámosított rozsdamentes acélcsövet használhat;
 • gumit vagy szilikon tömítést helyezzen a daru aljára;
 • Csavarjon két csapot egymás után egy kulccsal vagy egy kézzel. Ha a modell egy ujjal van ellátva, akkor nem kell csavaroznia;
 • a hajlékony tömlőket a mosogató nyílásába vezesse;
 • hordjon fel egy patkós gumibotot alulról;
 • a fém alátétet a tömítés tetejére helyezze;
 • rögzítse a két kupak mindegyikéhez a kupakanyát, csavarhúzóval vagy csavarkulccsal meghúzva a megbízhatóság érdekében.

Az anyák meghúzásával fontos, hogy ne túlzásba vegyük - a kapcsolat megszakadhat, és átadja a vizet. Ha az anyát lazán forgatjuk, a rögzítő lógni fog és a mosogató csapja továbbra is táncolni fog félre.

A csaptelep behelyezése a fürdőszobába: 5 lehetséges probléma a cél eléréséhez

Új csaptelep beszerelése a fürdőszobában

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában - a feladat nem nehéz, de nagyon felelősségteljes. És a végrehajtás során egy egész lánc különféle nehéz helyzetekben felmerülhet. Annak érdekében, hogy megértsétek, mit találkozhatsz, példaként megismerem azokat a problémákat, amelyekre megoldást találtam.

1. probléma: új eszköz kiválasztása

Mielőtt egy csaptelepet a fürdőszobába telepítene, meg kell vásárolnia. Semmi bonyolultnak tűnik, de amikor eljöttem a vízvezeték üzembe, megváltoztattam a véleményemet ebben a kérdésben. Megpróbálom enyhíteni a feladatot és leírni azokat a főbb kritériumokat, amelyekre érdemes figyelni:

Az optimális választás három fő összetevője

anyag

Általában az acél, az üveg, az üvegszál, a kerámia, a műanyag, sőt a gránit anyagként szolgálhat a daru számára. De a legnépszerűbb a következő két lehetőség:

 1. Brass. A sárgaréz eszköznek tisztességes súlya és viszonylag jelentős költsége van, de nagy szilárdságú és kiváló ellenállást mutat a különféle kémiai hatásokkal szemben. Miután ilyen megszerzést végeztek, nem félek attól, hogy a szál feltörli az anyák meghúzásának folyamatát, és a gander eltörli a gondatlan kezelését;
 2. Silumin. Ez egy nagyon olcsó alumínium és szilícium ötvözet. Az abból készült modellek könnyűek és törékenyek. Megbízható egy ilyen választás nem hívható meg, így nem menthető meg, hanem éppen ellenkezőleg, még nagyobb költségekkel járhat;

Gyönyörű és olcsó, de teljesen megbízhatatlan silumin keverő

Külsőleg a sárgaréz és a silumin modellek nagyon hasonlóak lehetnek. Hogy megkülönböztessük egymást, elegendő felvenni és megpróbálni a súlyt. Nehéz termék sárgaréz, könnyű silumin.

vezetés

Itt meg kell választani a pénzügyi lehetőségeit és az előnyben részesített funkciókat is:

 1. Két szelep. A közelmúltban ez a rendszer a csaptelep vízzel való keveredésénél egyáltalán nem volt verseny. Minden egyes víznyomásra saját daru-dobozát biztosítja, amelynek intenzitása szabályozott. Az ilyen alkatrészek cseréje hibájuk esetén könnyen megvalósítható saját kezűleg. Továbbá az előnyök az alacsonyabb költségek és a klasszikus stílusnak való megfelelésnek tulajdoníthatók. A hátránya az irányítás bonyolultsága, kiküszöbölve a kívánt hőmérséklet gyenge áramlásának beállítását és két kéz használatát;

Fotókeverő két érintéssel

 1. Egy kar. Itt különféle vízáramlások kapcsolódnak egy speciális patron segítségével, amelyet egyszerű kézmozdulattal lehet vezérelni. Az ilyen modellek ma a legnépszerűbbek az egyszerű használat és az ár közötti optimális egyensúlynak köszönhetően. Én egyébként is abbahagytam ezt a változatot;

Egykaros vízvezeték szerelvény

Ha gazdaságosabbá kívánja használni a vizet, javaslom, hogy vegyen egy kétlépcsős modellt. Ebben az esetben egy bizonyos pontig, míg a víz nyomása nem túl erős, a kar könnyedén mozog, ugyanakkor teljesen megnyitja a csapot, kézzelfogható erőfeszítéseket kell tennie.

 1. Termosztatikus vezérlés. Az egyik fogantyú felelős a nyomás erejéért, a másik pedig a hőmérsékletért. Bár egy ilyen rendszer nem olcsó, teljesen kizárja az égési sérülés lehetőségét, ami nem kis jelentőségű, ha egy gyermekházban lakik;
 1. Kapcsolat nélküli menedzsment. Ebben az esetben a készülék bekapcsolásához csak a kezét kell hoznia, majd minden szükséges infravörös érzékelővel történik. De ne feledkezzen meg az ilyen berendezések magas költségeiről és az akkumulátorok rendszeres cseréjéről.

Az érintésmentes keverő a legmegfelelőbb kezelhetőség.

Geometriai méretek

A magasság beállítható a telepítés során, ha természetesen elvégzi a semmiből. Ha van csere, akkor irányítsa a régi készülék helyét. De figyeljen a kút hosszára, úgyhogy a kifolyó víz ne verje a fürdő oldalán, és ugyanakkor ne zavarja a tartózkodását.

2. probléma: a szükséges berendezések rendelkezésre állása

Számomra ez valójában nem volt probléma, hiszen mindig a lehető legteljesebb munkahelyen tartom a műhelyemet. De mindenki előtt tanácsot adok, mielőtt saját kezűleg telepítené a vízvezeték-szerelvényt, és nem csak egy keverőt, hogy ellenőrizze az alábbi eszközök és anyagok rendelkezésre állását:

Csavarkulcs - a legfontosabb eszköz a vízvezetékkel való munka során

3. feladat: a telepítési helyszín előkészítése

Most, mielőtt a csapot a fürdőszobába helyezi, megfelelő helyre kell felkészülnie. Két különböző helyzet létezhet, valamint a velük kapcsolatos nehézségek. Volt egy esélyem arra, hogy találkozzam mind a különböző időpontokban, úgyhogy nézzünk mindent rendben:

A régi keverő jelenléte

Hogyan távolíthatja el a régi eszközt? Nagyon egyszerűen jártam el:

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet a lakásban;
 2. Óvatosan csavarja le a rögzítőanyákat egy állítható csavarkulccsal. Ebben a szakaszban nagyon fontos, hogy rendkívül óvatosan járjon el, hogy ne sérüljön a szerelvények, egyébként a javítási munka mennyisége jelentősen megnő;

Csavarja ki a szorító anyákat a régi keverőn

 1. Megszüntették a régi csévélő- és festékfonalak maradványait, valamint a kiálló elemek belsejét a fal összekötő elemeiből.

Nincsenek csövek

Itt telepíteni kell a csöveket a keverő alá:

 1. A forró és hideg vízcsövek belépési pontjától kezdve a falon lévő hornyokat egy csiszolóval és perforátorral ütötték;
 2. Műanyag csöveket készítettem rájuk, összekötve a szükséges szegmenseket a csatlakozások segítségével forrasztással. Annak érdekében, hogy megtudja, milyen magasságban kell őket megjeleníteni, felmásztam az SNiP-k olvasására, és kiderült, hogy 200 mm-re van a fürdő oldalán. Így tettem;

A szerelvény magasságának legalább 20 cm-nek kell lennie

Az én esetemben a strobe létrehozása üres helyiségben történt, de ha már az összes többi egészségügyi felszerelést már telepítette, és nem tervezi ki, akkor fedezze le műanyag fóliával vagy textíliával, hogy megakadályozza az építési törmelékeket. Különösen fontos, hogy akril fürdőt készítsen, hogy elkerülje a karcolásokat a felületén.

 1. Azt is ellenőriztem, és milyen távolságra kell a kilépési pontok egymástól, ez 150 mm;

Az ábra mutatja a keverő beépítési magasságát a fürdőszobában és a szerelvények közötti távolságot.

 1. Mielőtt rögzítené a szerelvényeket, pontosan ellenőrizte a vízszintest a szivárgás szintjén. Egy adott pillanat kihagyása esetén a keverő végül görbe lehet;
 2. Mivel a jövőben a falak csempeit tervezték, a kapcsok széleit 20 mm-rel húzták ki a kapukból, így végül kiderült, hogy a vége a lapnak. Ugyanakkor figyelembe kell vennie a befejező anyag vastagságát is.

4. feladat: szétszerelt keverő

A fürdőszobai csaptelep összeszerelt állapotban kerül forgalomba, és összeszerelt állapotban van. A következő elemekből áll:

Összeszereltem az összes alkatrészt, kivéve az excentereket, mivel azok a csatlakozók csatlakoztatásának időpontjában vannak kitéve. És itt, mellesleg, ne használjon FUM-szalagot vagy más tömítőeszközt, a gumikesztyűk eléggé elegendőek.

5. probléma: telepítés

Miután elvégeztem a befejező munkát, végül a legfontosabb problémához jutottam: hogyan lehet a csapot a falba helyezni? És most, miután a fenti akadályokat legyőzte, megoldódott:

Lépésről lépésre telepítési utasítások

 1. Húzza ki az excentereket egy FUM-szalaggal, és csavarja be őket a kiugró szerelvényekbe. A csatlakozás lezárására is alkalmas és vontatható. Beállítottam a nyílások közötti távolságot, amint amint fent említettem, 150 mm-re kell lennie, és vízszintesnek kell lennie egy épület szintjén. Ne felejtsük el mérni a szerelt elemek helyzetét minden lépésben, ha nem akarsz véget érni egy ferde daruval;
 1. Most csavarja be az egész blokkot. Mindkét anyák könnyedén elmentek a szálra, ezért visszavettem a készüléket, és beépítettem a dekoratív burkolatokat. Ha bármilyen nehézség merülne fel, akkor a rögzítő elemek szorosak lesznek, majd térjen vissza az excenterek beállításához, különben károsíthatja a menetes csatlakozást;

Beépített dekoratív mennyezet

 1. Mielőtt csatlakoztatnám a készüléket, végigcsévéltem a FUM szalagot a szálakon, utána befejeztem a szerelést a végére, szorosan meghúzva a szorító anyákat egy csavarkulccsal a karakterlánghoz. Nem szükséges overstretch, mivel ez megszakíthatja a dióféléket, óvatosan kezelje a szerszámot, különösen, ha egy silumin termékről beszélünk;

Az összeszerelt keverő csatlakoztatása

 1. Megkapcsolta a vizet, és ellenőrizte a készülék működését. Ha a víz keveredése normálisan megtörténik, és nincs szivárgás, a keverő polipropilén csövekre történő felszerelését sikeresen elvégezheti.

És hogyan kell telepíteni egy fúrótorony keverőt? Ebben az esetben egy speciális fúrófej fúróra van szüksége korona formájában:

Minta vájatfürdős csaptelep

 1. Válassza ki a fürdõ oldalán található csaptelep legmegfelelõbb helyét, és helyezze el a megfelelõ jelölést, figyelembe véve a vásárolt egészségügyi szerelvény méreteit;
 2. Helyezze be a lyukat a fúróba, és fúrjon lyukat a feljegyzéseknek megfelelően;

Fúrószár fúróhoz

 1. A keverő alatt helyezzen be egy speciális tömítést, amely a készletben megtalálható vele;
 2. Szerelje fel a csapot a létrehozott lyukba, és rögzítse az aljjal egy rögzítőanyával, amelyet ezután állítható csavarral kell meghúzni. Egyes modellekben a tű rögzítő funkciója;
 3. Csatlakoztassa a készüléket vízcsövekkel összekötő rugalmas tömlőket;

Rugalmas tömlők csatlakoztatása meleg és hideg vízhez

 1. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a rendszert.

A hézag modell telepítése hasonlít a csaptelep mosogatóra szerelésére, de a fürdő oldalának megkötésére is szükség van.

következtetés

Minden olyan probléma, ami a csaptelep beépítésével történik a fürdőszobában, könnyen megoldható a megfelelő megközelítéssel. Kiválasztották a megfelelő eszközt, előkészítették a szerszámokat, lefektették a csöveket vagy eltávolították a régi csapot, összeszerelték egy új, és csatlakoztatták a szerelvényekhez vagy a fürdő oldalához. Minden, biztonságosan élvezheti a modern civilizáció előnyeit.

Új csaptelep a fürdőszobában a telepítés után

A jelen cikk videója lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a bemutatott témával kapcsolatos további információkkal. Ha bármilyen kérdése van az olvasott anyaggal kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Helló Hogyan kell a csatlakozást a csempehez képest beépíteni, hogy később ne legyen gond a keverő telepítéséhez? Köszönöm.

Sándor, valószínűleg nem a kuplungokat jelenti, hanem a keverő sarkait. Ezek a következők:

És valószínűleg érdekli a helyzet, amikor a fal csempével találkozik. A sarok szélének a csempe szintjével párhuzamosnak kell lennie, vagy legalább 2-3 mm-re ki kell húzódnia. Ezután nem lesz probléma a keverő telepítésével. A díszes sapkák problémamentesen csavarozhatók.

Jó napot, meg kell változtatnod a csapot a fürdőszobában, most vannak külső négyszögű terek, az excentrikákat nem lehet a keverőből telepíteni, és a négyzetek közötti távolság nem teszi lehetővé a keverő csavarozását.

Anatóliában a folyamat két egymást követő műveletre oszlik:

közvetlenül rögzítő szerkezetek;

Mielőtt elkezdené a telepítést, győződjön meg arról, hogy a vízhez való hozzáférés blokkolva van. Ez megakadályozza a szomszédok szándékosan elárasztásának lehetőségét.

Először gondosan össze kell szerelni a szerkezetet, tömítőanyag használata nélkül. Az eljárás azért szükséges, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a késztermék nem torzul, és minden csatlakoztatott csatlakozás zökkenőmentesen kapcsolódik egymáshoz. Olyan helyzetben, amikor túl rövid excentrikákat kapsz, cserélheted őket más analógokra vagy vásárlási képernyőkre, amelyeket struktúrákhoz terveztek. Bármely eszköz két részből áll - egy szélesebb és szűkebb összetevőből. A telepítés során, miután sikerült óvatosan kicsavarni a régi excenteren a keverőt, ügyeljen arra, hogy óvatosan felhúzza a rövid lenet lenmel.

Az ilyen szálak helyettesíthetők fluoroplasztikus termékkel - ez szalag lehet. Mindenesetre az eszközt úgy kell feltekerni, hogy semmilyen formában ne görgessen az alap körül.

Speciális paszta van a menetre, amelyet menetes csatlakozással történő munkavégzésre szánnak. Megfelelő tömítőanyag szilikon alapon. Ha sem az első, sem a második nem azt jelenti, megfelelő olajfesték. Szélsőséges esetekben hagyja el a keverőt feldolgozatlanul - nagyjából, semmi sem történjen.

Szükség van konzultációs vízvezeték-szerelőre A mester otthon dolgozik, installálja a csempe, installálja a vízvezetéket. Helyezze el a keverőt, dekoratív csészéket lógni, látható szálat. Nem tudom megérteni, hogy a probléma hibás keverő lehet. A keverő sarkait csempékkel szerelik fel.

Elena, valószínűleg a keverőd csésze túl kicsi. Ezek a következők:

És szüksége van a mély csészékre. Ezek a következők:

Ezek külön megvásárolhatók a vízvezeték-üzletben.

Egyetlen dolgot nem értek, megpróbáltam csavarni az excentereket kézzel a bárba, ezért nem egyeztek meg a keverővel ellátott lyukakkal. A sárgarézot egyenesen a könnyebbé tette. Nem fog szivárogni, ha az excenter nem teljesen szűkült?

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A kivitelezésben számos különböző falra szerelhető keverő található. De mindegyik csak a tervezésben különbözik, a technikai jellemzőkben nincs alapvető különbség. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítési folyamatot, lehetővé téve idővel a régi modellek kicserélését újakkal anélkül, hogy nagy mennyiségű további munkát végeznének. A cikkben minden esetben példákat fogunk megnézni: az új keverőre vonatkozó elavult kommunikáció javítása, a régi telepítés és az új telepítés.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A vízkezelés elfogadottságának minősége nem csak a helyes telepítésen, hanem a telepítés helyszínén és a keverő egyedi modelljén is érvényes. Ha már van csővezeték kiömlőnyílása, akkor nincs helye megváltoztatni. Ezt a problémát a helyiségek javításának szakaszában kell megoldani. Szükséges megközelíteni a keverő mérlegelését bármely szakaszban. A legjobb döntés meghozatala érdekében rövid összefoglalást adunk a keverők típusairól és azok teljesítményjellemzőiről.

Példa a fürdőszoba befejezésére, falra szerelhető keverő a mosogató felett

A zuhanyfej elhelyezése

A tapasztalt szerelők ajánlják az átlagos árkategóriájú két szelepes csaptelepek beszerelését. Az ilyen berendezések évekig javítás nélkül dolgoznak, és a vízminőségnek nincs hatása a működés időtartamára. És a háztartásokban található víz messze nem ideális.

Falra szerelhető keverő két szeleppel

Válasszon minőségi keverőt

Új csaptelep beszerelése a falon a fürdőszobában

Kezdjük a legegyszerűbb opcióval: a vízcsatlakozók készülnek, a köztük lévő távolság normál 15 centiméter. Vízszintesen az eredmények közel azonos szinten vannak. Az apró hibák kiküszöbölhetők az excenterek beállításával.

1. lépés: Ellenőrizze a keverő teljességét. A készüléknek, az excentrikáknak és a tömítéseknek minden elemét.

Keverő készlet dobozban

Az excentrikumok a készletből

Lépés 2. Kapcsolja ki a vizet, távolítsa el a dugókat a csatlakozókból. Tisztítsa meg a szálakat, távolítsa el a szennyeződéseket. Ha a vízvezetékeket még nem csatlakoztatták a csövekhez, ajánlatos lemosni őket. Ehhez helyezze a víztartályt az aljára, fedje le az aljzatokat egy ronggyal, hogy megakadályozza az erős vízszintes fúvókat és teljesen nyissa ki a vízellátó szelepet. Erős nyomás eltávolítja az összes szennyeződést és idegen tárgyakat a csővezetékekből. Ha ez nem történik meg, akkor már a fürdőszoba használatakor a keverőt le kell szerelni a tisztításhoz.

3. lépés: Szúrja ki az excentereket egy FUM szalaggal.

Úgy néz ki, mint egy excentrikus, amelynek a szálát csomagolják

Javasoljuk, hogy a hagyományos vontatás helyett szalagot használjon. Tökéletesen tartja a vizet, a menetes csatlakozások megbízható tömítéséhez nincs szükség különösebb szorzásra. Már említettük, hogy a silumin excentrikája negatívan reagál a nagy erőfeszítésekre. De a szalagnak van egy kellemetlen tulajdonsága - csak egyszer használható. Ha nem volt elég sebző, akkor a domatyvat régi nem. Teljesen eltávolításra kerül, és új anyagot használnak a tömítéshez.

Tekercselt lenszál

Az egészségügyi betétet a lenre helyezzük

A paszta megvédi a lenet a rothadásból

A paszta helyett ragasztót használhat a lenre.

Annak érdekében, hogy megtudja a hozzácsapolandó szalag hozzávetőleges mennyiségét, csavarja be az excentrikákat tömítés nélkül. Nézd meg, van-e nagy hézag köztük, ha laza. Ha a csavarozás normális, akkor 5-6 sor szalagot kell feltekerni, ha az excenterek észrevehetően felborulnak, akkor a 10-12. Sorok szükségesek.

Az excentrikák helyes telepítése? Ez egy nagyon fontos pont.

 1. Csavarja ki az egyik excentrust a menetbe, de ne teljesen, hagyja el egy fordulatot. Ez a helyzet pontos szabályozásához szükséges.
 2. Csatlakoztasson egy keverőanyát hozzá, és határozza meg a második excenter közepét. Csavarja fel a szalagot, és csavarja meg, majd forduljon a teljes szigorításhoz.
 3. Csatlakoztasson egy keverőanyát az excenterhez, és lassan forgassa el a másodpercet, amíg a fennmaradó anya pontosan nem igazodik az excenterhez.

Fontos. Soha ne telepítse a keverőket az erőfeszítéssel, már mondtuk, hogy a silumin biztosan meg fog szakadni. Szivárgások lesznek, a javításokkal kell foglalkozniuk. Ezenkívül a repedt excenter megszakadhat, a szál egy része a kimeneten marad. A kijutás nagyon nehéz. Ezt kell megtenni, az alábbiakban leírjuk.

 1. Vonja le a keverőt, helyezze a szintet két excentrikára, és állítsa vízszintesen. Óvatosan fordítsd egyszerre, győződj meg arról, hogy a köztük lévő távolság nem változik.

Fontos, hogy az excentrikákat szigorúan vízszintesen szereljük fel.

A vezérléshez mindig keverjen a szálra. Az excenterek csavarozásakor mindig emlékezni kell arra, hogy a végeinek ugyanabban a síkban kell lenniük, különben a keverő a falhoz képest szögben lesz, ami megnehezíti a telepítést. De ez nem minden probléma. Annak érdekében, hogy szorosan nyomja meg a gumi párna a készülék ebben a helyzetben, meg kell, hogy nagy erőfeszítéseket, ezek az erőfeszítések folyamatosan járnak el az elemeket. Már említettük, hogy az excenterek rendkívül negatívan reagálnak az elhúzódó statikus terhelésekre, megjelenik a fáradtság hatása, a fém repedéseket okoz. Ennek eredményeképpen - a szivárgások és a javítás elkerülhetetlensége.

Ellenõrizheti a feszességet az excentrikus dugók csavarásával és a központi vízellátás csapjának bekapcsolásával

A tömítõanyagot vízelvezetõkkel kell felhordani, hogy megakadályozza a víz bejutását a csempebe.

Dekoratív védősapkák

A csavaranyáknak vékony dekoratív bevonata van, hogy ne sérüljön a kulcs, használjon tömítéseket. Az excenterek és a keverő között leggyakrabban gumitömítések vannak, ezért nem kell erősen húzni több okból. Először is, a gumik átszivároghatnak, szivárgások jelennek meg, a tömítéseket meg kell változtatni. Másodszor, a tömítéseket nem csak az ízület tömítésére használják, hanem a termikus bővítések kompenzálására is. Főszabály szerint, amikor a keverő fűtött, a keverő nagyobb méretű, mint az excenterek, a gumi könnyen kompenzálja ezeket a különbségeket. De ha erősen összenyomódik, akkor ez a funkció nem fog repedések és szivárgások következtében végrehajtani.

A csavarokat egyenletesen kell csavarozni

A csavaranyák meghúzásával az anyákat nem szabad túl nagy erőfeszítéssel gyakorolni

Használjon egy ruhát, nehogy a kulcs megkarcolja az anyákat.

Gyakorlati tanácsok. Gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az excenterek menetes részének hossza annyira nagy, hogy nem záródik be dekoratív kupakkal, rés van közöttük és a fal között. Nagyon csúnya, ne hagyja ezt. A beszerelés előtt húzza meg őket tömítés nélkül, cserélje ki a dekoratív sapkákat és gazdagítsa a keverőt. Ha probléma merül fel - az őrlő lerövidítheti a szálat. Ezt alaposan meg kell tenni, a szálat csak a tengelyre merőlegesen kell levágni. Győződjön meg róla, hogy az első fordulóban egy háromszög alakú fájllal helyesbít. Ellenőrzéséhez a meneteket egy megfelelő anyával és átmérőjű anyával kell meghajtani. Ideális esetben az excentereket szorosan a falhoz kell nyomni a keverőanyákkal.

Hosszú excentrikusan fűrészelhető

További javaslatokat talál a keverő beállításához. Az excentrikákhoz való rögzítéshez egy szintet kell felhelyezni a testre. Ezután az anyákat egy csavarkulccsal forgassa el, mivel a ház csatlakozik, mindkét excentrik egyszerre elfordul a karon. Ezt a módszert nem javasoljuk. Miért? Először is, nagy erőfeszítéseket kell tenni az anyára annak érdekében, hogy két excentrikát egyszerre kapcsoljanak be. Ezt nem tehetjük meg, már említettük miért. Másodszor, ez az anya át tudja vágni a gumi tömítést, a következményeket is elmondta. Harmadszor, a FUM szalaggal ellátott szálat nem lehet csavarodni, csak szigorítani. Ellenkező esetben szivárgás fordulhat elő.

Csavarja be a zuhanycsövet

A keverők beszerelésének lehetősége nyílt vízvezeték-rendszeren

A fürdőszobában rejtett vagy nyitott szemhéjárnyaló hideg és melegvíz van, az utóbbi lehetőség a régi épület házaiban van, és a mai időben szinte nem használják.

Ha a csövek nem fedeznek fel a felület mögött, akkor a fürdőszoba megjelenése szenved.

Az esztétikai problémák mellett a kültéri huzalozásnak is nagyon jelentős hátránya van: a kondenzvíz folyamatosan felhalmozódik a hideg csöveken, gyakran sok olyan dolog van, hogy cseppek esnek a padlóra és a bútorokra. Az ilyen jelenségek nem díszítik a fürdőszobát, ezért nem javasoljuk a csapok nyílt vezetékezésre történő felszerelését. Ha rendelkezik ilyen lehetőséggel a mérnöki hálózatokkal, akkor nem szabad lusta és elrejteni a csöveket.

Rejtett csővezeték

Nagy mennyiségű munka lesz, sok zajt és törmeléket fognak fel a falvágásról, és vakolásra vagy más befejező munkákra lesz szükség. De a végeredmény megéri.

A kondenzvíz felhalmozódik a nyitott csöveken.

A technika szerint a keverő beszerelése a fürdőszobában nyitott vízvezeték rendszerben nem különbözik a fentiektől. Az egyetlen megjegyzés - ellenőrizze a csővezetékek aljzatának rögzítésének erejét. A dugókat rögzítik, gyakran a hardver hosszát és átmérőjét választják a terhelés figyelembevételével.

És még tanácsot. A nehéz keverők ilyen módon történő felszerelésére nincs szükség, a műanyag szerelvényeket nem nagy terheléshez tervezték.

A műanyag csövek nem tudnak ellenállni a nehéz terheknek

Hogyan cseréljék ki egy törött excenteret a keverőn

Többször megemlítettük, hogy az excentrikák minősége messze nem a kívánatos, ebben a tekintetben meglehetősen gyakori a repedések okozta szivárgás. Ugyanazok a problémák merülhetnek fel a régi keverő cseréjekor, amikor a régi adaptereket kicsavarják.

Bohóc törött víz áramlását

Hogyan lehet minimalizálni a kellemetlen helyzetek valószínűségét?

 1. Ne tegyen nagy erőfeszítéseket a régi excentrikák kicsavarása során. Tartsa a kulcsot a szál maximális közelségében, fordítsa szigorúan a kerület mentén, ne engedje oldalra nyomni.
 2. A szabad kezével nyomja meg az excenteret, és tegye be a szálba. A csavarozás során az ellenállóképesség fokozatosan csökken. Ha ez nem következik be, és minden fordulattal nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, majd csavarja meg és újra elcsavarja. A kulcs mozgását balra jobbra, fokozatosan növelve a csavart.
 3. Ha az excentereket azért változtatja meg, mert kicsit megrepedtek és áramlásra engednek, akkor nagyon figyelmesnek kell lenniük, és nem szabad teljesen elszakadniuk. Nyomja az elem szabad végét a menethez, csavarja le nagyon lassan, ne engedje a torzulást.

Sajnálatos módon ezek az ajánlások nem mindig segítenek elkerülni az excentrikumok feltörését, gyakran a menetes részek a foglalatban maradnak. Csavarja ki azt elég nehéz, de lehetséges. Sokkal könnyebb elvégezni a munkát, ha a FUM szalagot tömítésként használják, nem pedig vontatásra. A menetes csatlakozások tömítésénél, a szalaggal szemben, a vontatással ellentétben nem szükséges az excentrikákat nagy erőfeszítéssel meghúzni. Ennek megfelelően sokkal könnyebb megfordítani őket. Ez egy újabb ok arra, hogy ilyen tömítőanyagot használjunk.

Kétféle módon lehet az excenter kivágott szálát lecsavarni.

Az excenter megszakadt

Az első egy fémfűrészlapát segítségével.

A fémszalag fűrészlapát használata

1. lépés. Óvatosan meglátta a vágott szálon egy hornyot egy fűrészszalaggal. Tegye ezt nagyon óvatosan, próbálja meg károsítani a szálakat az aljzatban, amennyire csak lehetséges, és soha nem látta rajta teljesen. Ha a horony károsítja a szálat a teljes mélységig, akkor szivárog.

A munka megkönnyítése érdekében a fogantyúvágó fogantyú vége a fogak nélkül. Ügyeljen arra, hogy a fűrészelés során a fogak az irányba forduljanak, és ne fordítva.

Gyakorlati tanácsok. A munka sokkal könnyebb, ha van egy minőségi fűrészszalag. Soha ne vásároljon vásznat csak fekete fogakkal, a többi pedig fehér. A festés miatt a gyártók csak utánozzák a keményedési folyamatot, a kézifűrő nem rendelkezik a szükséges keménységgel. Az a tény, hogy a vászon szabadon lánggal vagy nagyfrekvenciájú áramokkal történő melegítéssel kikeményíthető. Mindkét technológia csak akkor lehetséges, ha az egész penge felmelegszik, és nem csak keskeny fogak. Nem lehet a web nagy részét a nagyfrekvenciás áramlatokkal fizikai törvények által felmelegíteni. És ha lánggal melegszik, csak a fogak nem tudnak ellenállni a keményedési rendszereknek.

Lépés 2. Próbáld ki a csavarhúzót, hogy összekapcsolja a törött darabot, és lazítsa meg egy kicsit. Ha ez meghiúsul, ugyanúgy vágja el a második hornyot mellette.

3. lépés: Távolítsa el a fűrészelt szalagot, azt le kell szakítani. Már mondtuk, hogy tilos a szálat teljesen megtörni egy törött darabon. Csavarja be egy csavarhúzó hegyével, és hajlítsa le a kalapácsot, és húzza ki. A silumin, amelyből excentrikák készülnek, törékeny fém, és több kísérlet után eltávolítják.

Lépés 4. Csavarja le a törött darabot a fogók hegyével, és könnyen kijön. Tisztítsa meg a szálakat az aljzatban a tömítőanyag maradványaitól, ellenőrizze a feltételt, hajtsa azt egy új excenterrel.

A törött rész eltávolításának ez a módja meglehetősen időigényes és nem biztonságos - nagy valószínűséggel károsodik a szál a nyílásban.

Videó - Broken excentrikus Hogyan húzzunk ki?

Van egy másik módszer is, azt javasoljuk, hogy használja.

1. lépés: Vegye fel az éles élekkel rendelkező fém kúpos objektumokat, az arcok szélessége megegyezzen az excentrikus törött menetes rész belső átmérőjével. Egy nagy háromszög alakú fájl tökéletesen illeszkedik, ha nem, kiválaszthat egy ilyen eszközt acélszalagból egy darálóval. Egyébként az otthoni mester mindig hasznos.

Hasznos pasatizhi csavaráshoz

2. lépés Helyezze be a kisebb kúpos részt a lyukba, és mozgassa addig, amíg az éles szélek a szálfészek testrészére nem kerülnek.

3. lépés: A kalapács finoman érintse meg a hátlapot, a fémben kis bemélyedéseket kell tenni.

4. lépés Egy kézzel nyomja le a készülék szabad végét, és lassan elkezd csavarni a másikat. Használhat bármilyen megfelelő kulcsot vagy fogót. A legfontosabb, hogy a szálat egy helyről mozgatják, aztán könnyen kikapcsolható.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az aljzat menetét az integritáson tartsa meg, és az exentrikus szorítóelem nem jelent problémát. És ne aggódjon a feszültség miatt, minden rendben lesz.

Általános tanácsok csaptelepek beépítéséhez a fürdőben a falon

Ezeket az eszközöket csak szilárd alapokra lehet felszerelni. Ha a falakat falazólapra, gipszkartonra, táblákra stb. Befejezték, akkor a keverő beépítése rájuk nem lehetséges. Ezt a funkciót a fürdőszoba javításának szakaszában vegye figyelembe. Ha a régi helyiségek nagy átalakítását végzi, azonnal melegítse a csöveket a meleg és hideg víz ellátásához. Ugyanakkor több feltétel teljesülése is szükséges.

 1. A vízellátás kimeneti nyílása körülbelül 15 cm. Ez a paraméter alkalmas a fali csapok abszolút többségére, kivéve a drága exkluzív lehetőségeket.

Vízvezeték szerelvények csatlakoztatása

A víz aljzatok felszerelésének típusai

A vízcsatlakozókat a felület vastagsága szerint szerelik fel

A Strobenie a csövek alatt követi a jelölést

Fali fürdőszoba csaptelep

Fürdőszoba belső, falra szerelhető keverő

Maga a fürdőszoba javítása: hogyan kell helyesen telepíteni a csapot?

Mindannyiunknak olyan problémája volt, mint a keverő cseréje. Ez megtörténhet a régi kopás miatt, vagy ha javításokat végez, és úgy döntött, hogy új csapot telepít.

Mindig lehetősége van arra, hogy meghívjon egy szakembert, aki telepíti Önt, de akkor fizetnie kell a szolgáltatásért, vagy saját maga telepítheti, és pénzt takarít meg más igényekhez. A keverő felszerelése nem olyan nehéz.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy miként helyezzük el megfelelően a csaptelepet a fürdőszobában, és mutassuk be a videó utasításokat ebben a témában.

Néhány tipp a választáshoz

Most két fő modell a keverők - ez a kar és a szelep. Minden lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai:

 1. Lever - nagyon könnyű használni, de a víz hőmérsékletének beállítása nagyon nehéz, különösen akkor, ha forró víz van a kazánból vagy a gázfűtőtestből. A zuhanykapcsolóval is nagyon gyakoriak a problémák.
 2. Valve - ez a modell mindenki számára ismert. Plusz ezek a keverők - pontosabb vízhőmérséklet beállítás, valamint tartósabb zuhanykapcsoló. A hátrány az, hogy maguk a szelepek, vagy inkább az a tény, hogy ezek miatt nagyon gyakran csepegnek a ganderből, és gyakran szükség van a tömítések cseréjére.

Vannak más modellek is, amelyekről többet találhat ezen az oldalon. Ha szeretné tudni, hogyan kell kiválasztani és telepíteni egy zuhanycsaptelep csaptelepet, menjen ide. A fürdőszobai csaptelep kiválasztásakor ügyeljen a következő árnyalatokra is:

 • A keverő bevonat (króm) ideálisnak kell lennie. A bevonat bármely hibája tovább gyorsítja a bevonat megsemmisítését és elrontja a keverő megjelenését.
 • Nehéz legyen, akkor rézből készült. Csak sárgaréz keverőből készült tartós.
 • Ellenőrizze a berendezést.

A következő részek szerepelnek a keverő teljes készletében:

 • Keverőház;
 • gúnár;
 • Menj a zuhany alatt;
 • Dekoratív mennyezet;
 • Öntözés zuhanhat;
 • Zuhanytálca;
 • tömítések;
 • Falra szerelhető (ha kattanó kar).

Még a legmegbízhatóbb keverő is szivároghat, ha nem megfelelően van felszerelve vagy hosszú ideig használják. Tudja meg, hogy a fürdőszobában lévő csaptelep folyik-e, hogyan kell megjavítani, és hogy lehetséges-e.

Tudta, hogy van egy keverő egy vízellátó szenzorral? Olvasson többet erről, előnyeiről és hátrányairól itt.

Felkészülés a munkára

Szüksége lesz a következő eszközökre:

 • Állítható csavarkulcs;
 • Gáz kulcs;
 • Fumszalag - PTFE tömítés;
 • drill;
 • Hexagon number 10;
 • Rulett.

Az állítható csavarkulcs jobb a második szám használatához, sokkal könnyebbé válik a telepítés során. Fúrjon fali zuhanyt. Visszatérhetsz különleges pasztával, de kezdőknek könnyebb lesz egy füstszalaggal dolgozni.

Telepítési utasítások

 1. Zárja le a vizet.
 2. Csavarja ki az excentereket.
 3. Díszes plafonra helyeztük.
 4. Mi rögzítjük a keverõházat.
 5. Szerelt gander.
 6. Szerelje be az átmenetet a zuhanycső alá.
 7. Rögzítse a zuhanycsövet és az öntöződobozt.
 8. Ha a fali zuhanytartóra szeretné szerelni.

És most megfontoljuk a mixer minden egyes lépését a fürdőszobában a kezekkel részletesen.

A legtöbb embernek van a legtöbb problémája az első tétellel. Jó, ha volt egy mixer, ami nem volt rendben, és csak változtatni. Akkor minden készen áll rád, csak rögzíteni kell a keverő testét, és ez az.

Ha kíváncsi installációra van szükségünk, akkor egy füstcsövet ragasztunk egy hüvelykes menetes szalaggal, szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban, és 4-10 fordulattal elforgatjuk a tömítést, mindez a megvásárolt füst vastagságától függ.

Ezután csavarja be a padlóba egy hüvelykes sarok, amely rejtve van a falban. A gázzal vagy állítható csavarral csavarva az excentereket úgy szerelik fel, hogy a központok közötti távolság szigorúan 15 cm legyen, így a keverő könnyen csavarozható.

Ha az anyákat könnyedén szerelje fel, akkor mindent jól csinált. Ha az anyacsavarok szorosan fel vannak fúvva, ez további jelentős problémákat ígér. Valami ponton egy anya vagy egy sárgaréz persely fogja meg, amely megtartja a csavaranyát, ezért a legjobb megoldani az excentereket.

Ezután az excentrikus sebészeti díszburkolatok, amelyek lefedik a falon lévő lyukakat.

A mennyezet rögzítése után rögzítse a keverőtestet. Ehhez tegyen egy tömítést a keverőház házán lévő anyára, és rögzítse az anyákat az excentereken.

Először a lehető legkevesebb kézzel húzzuk meg az anyákat, csak akkor húzzuk meg az anyákat egy állítható csavarral, szó szerint 1-2 fordulattal. Erősen húzza meg, ez nem szükséges, ellenkező esetben kivághatja a tömítést, majd újakat kell telepítenie.

Most rögzítse a gander a testre. Csak kézzel csavarják, és a kulcsokat nem használják. Ehhez erőfeszítéssel nyomja be a gereblye a kívánt furatba, majd az anyát könnyen rögzítheti.

Ha a csévélő alatt szivárgás van, akkor nincs értelme meghúzni a csavarkulcsot vagy a gázkulcsot, akkor a ganderet újra kell cserélni.

Ezután hajtson végre az átmenetet a zuhanycső alá, amely szintén a tartóelemként szolgál. Három negyedéves csavarja van a keverő tetején lévő lyuknak. Miután korábban behelyeztünk egy tömítést az anyába, felszállítjuk, és szorosan húzzuk meg kézzel.

Mi teszi az Aquaterm, Delimano és mások számára vonzó csapokat a vízmelegítők számára, és miért választják őket a hagyományos csapok helyett? Tudjon meg többet itt.

A vízcsapok típusairól és a hasznos javaslatokról itt olvashat: http://sansovet.com/kvartira/vannaya-komnata/vidy-kranov.html

A levebbi keverők, néhány régebbi modellek, rendelkezhetnek speciális tee-csatlakozással (hold) a zuhanycsatlakozók csatlakoztatásához. A csévélő és a keverő teste között van.

A zuhanyhoz való átmenethez rögzítse a zuhanycsövet. Ehhez fél csomó tömítést helyezünk a tömlő anyájában, és kézzel húzzuk meg. Ha szükséges, húzza meg egy kis gombot.

A tömlőhöz rögzítse az öntöződobozt, ne felejtse el a tömítést a tömlő anyájában rögzíteni. Pörgetések szigorúan kézzel.

A zuhanycső anyacsavarjai különböző formában - hosszúkás, kúpos, és a másik szabvány. A kúpos anyát az öntöződobozba csavarják, és a szokásos anyát a keverőhöz.

És az utolsó - installálható fali tartó. Csak a karos daruk rögzítésére szolgál. A szelepkeverőkben az öntöződoboz a keverőben található.

Vesse szemügyre a csaptelep beépítését a fürdőszobába a saját kezével ebben a videóban:

Fontos részletek

Amikor kulcsot húzza meg a csavaranyákat, ügyeljen arra, hogy egy darab rongyot helyezzen el közöttük, így nem fogja karcolja meg a keverőt. Ha a keverő megsérül, a kulcs automatikusan eltűnik a garanciából.

A szerelés előtt húzza meg a keverőben található sárgaréz hüvelyek hatszögletét, amelyeket a testen ¾-anyák nyomnak.

A csaptelep beépítése a fürdőszobába nem túl nehéz, a legfontosabb az, hogy gondosan és gondosan hajtson végre minden egyes elemet a csaptelep beszerelésekor. Ennek eredményeképpen elégedett lesz a falon lévő új csaptelep segítségével, amelyre telepíthető.