Legfontosabb > Tervezés

A mosogató rögzítése a szekrényhez: néhány egyszerű módszer

Hogyan helyezzük el a mosdót a szekrénybe? A cikkben a fajansz, a porcelán vagy a mesterséges kőzet rozsdamentes acélból készült mosdókagyló és mosdókagyló különböző mértékű összetettségét vizsgáljuk.

Mosogató és talapzat vásárolt. Elmaradt egy kicsit -, hogy egyetlen egészbe illessze őket.

mosdótál

Mindenféle kerámia és polimer beton meglehetősen törékeny, melyet akaratlanul meg kell kompenzálni a tál falainak jelentős vastagsága miatt. A gyakorlati következmény szilárd tömeget jelent: ha a csapot vagy a csapot forgatjuk, akkor a mosogató nem mozdul, és nem kerül ki a palánk éleiből. Ezért az eredeti berendezésben gyakran hiányoznak a mosdókészülék szabványos tartószerkezetei.

Azonban: az esetleges jelentős erőkifejtés a mosdókagyló mozgását okozhatja, és a fiók belsejében egy élrel is leeshet.
A rögzítés nem szükséges, de kívánatos.

tömítőanyagot

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzák a mosogató vízszintes elmozdulását, szilikon tömítőanyagot kell elhelyezni; a zuhanyt is lezárják a mosogató és a hátsó fal között.

Néhány tipp a tömítőanyag kiválasztásánál:

 1. Érdemes megvásárolni nem univerzális, hanem egészségügyi. Az ilyen típusú tömítőanyagok összetétele általában olyan antibakteriális adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gombák kialakulását és fekete foltok megjelenését a varraton.
 2. Jobb, ha nem vásárolja meg a legolcsóbb szilikon tömítőanyagokat a kevésbé ismert gyártók közül. A mi esetünkben nagyon fontos a sima felülethez való tapadás. Pontosan az adhéziót érinti elsősorban az ár: az olcsó tömítőanyagok sokkal bonyolultabbak, mint a drágák.

A Ceresit kiváló minőségű egészségügyi betétje.

nageli

A mosdók többsége fel van szerelve rögzítő résszel a rögzítéshez. Rendszerint ezek a hornyok pontosan a szekrény oldalsó falainak vége felé esnek. A héj vízszintes elmozdulásának megakadályozása érdekében elegendő, ha a szekrény több kivetítéssel rendelkezik a megfelelő helyeken.

Hogyan lehet ezt tenni?

 • A ragasztóval ellátott fadarabok előre megcímkézett és fúrt lyukakon ülnek. Nuance: jobb, ha különböző átmérőjű, alul vékonyabb és vastagabb tüskéket használnak. Az utasítás azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy az LDSP vastagsága a szabványos talapzat falainál mindössze 16 milliméter, és egy vastag, csekély oldalirányú erővel ellátott tipliket húzhatnak húsból.
 • Az improvizált tüskéket úgy lehet a csavarokat a falak végeire csavarni (természetesen előfúrással). Korábban két csőcsapos csaptelepet szereltek fel mindegyikre; szükség esetén csökkentse a gumi külső átmérőjét éles késsel.

Ilyen rögzítéshez a süllyedő hornyoknak a fal végére kell esniük.

mosás

Hogyan csatlakoztatható a mosogató a szekrényhez, ha vékony fémből készül, és kis tömege van? Nyilvánvalóan ebben az esetben nem elegendő az oldalsó elmozdulás valószínűségének kiküszöbölése: a mosogatót vízszintes és függőleges síkban is rögzíteni kell.

Rozsdamentes mosogató.

Műanyag kötőelemek

A konyhai bútorgyártók által a szekrényhez gyakran csatolt munkatársa egy műanyag sarkok, amelyekben ferde hornyok vannak. A horony úgy van kialakítva, hogy több helyzetben rögzíthető. Ha a rögzítőcsavarhoz képest elmozdul, akkor a sarok a mosogató szélét a falak vége felé nyomja.

A műanyag sarkok rögzítése nem nehéz:

 1. Miután a sarkokat a fal szélére telepítettük, a csavarok lyukakat fúrunk egy vékony (általában 3 mm-es) fúróval. A lyukak mélysége legfeljebb 12 milliméter, a helyszín a ferde horny közepén helyezkedik el.

Tipp: annak érdekében, hogy ne fúrja át a falakat, semmilyen módon ne markoljon a kívánt távolságban a fúró hegyétől.
Ezt a szalagot vagy rúzsot általában használják.

 1. Húzza meg a sarkokat 4x16 mm-es csavarokkal úgy, hogy észrevehető erőfeszítéssel elmozduljanak a falakhoz képest.
 2. Emelje fel a sarkokat, és mozgassa a mosogató alatt őket, majd csúsztassa a rögzítőket oldalra és lefelé, amíg meg nem állnak.

A műanyag rögzítőelemnek azonban kellemetlen vonása van. Nem hagyja, hogy a mosogató oldalirányban mozogjon, vagy felemelkedjen a talapzaton; azonban a legtöbb állványra való áttérés továbbra is lehetséges.

Ennek megakadályozása érdekében a mosogató szerelése előtt kis mennyiségű tömítőanyagot kell alkalmazni a falak végeire. Megbízhatóan rögzíti a szerkezeti elemeket, miközben nem sértheti a mosogató eltávolítását a keverő vagy a rugalmas csatlakozások helyett.

sarkok

A mosogató rögzítéséhez 5-8 centiméterre vágott acél vagy alumínium sarok használható. Két öncsavart csavart vonzza és rögzíti a mosogatót egy mosogató szélére nyomott gumival - egy egészségügyi betétet vagy kettős hajtogatott kamrát.

A gumiabroncs rugalmasságának és a nagy súrlódási tényezőnek köszönhetően a burkolat megbízhatóan rögzíthető. A forgácslapból készült falakba csavarozott csavarok azonban igen jelentősek lesznek, és előbb-utóbb kihúzhatják őket.

De önállóan kialakított szerkezeteknél ez a megoldás nagyon alkalmas: a mosdókagylóhoz a saját kezű kárpitokat gyakran nem forgácslemezből készítik, hanem 12-15 mm vastagságú, sokkal tartósabb rétegelt lemezből.

bár

Végül a legbiztonságosabb rögzítés egy sáv és horganyzott acél bélés.

 1. A sínt a perem szélénél, vagy csak az oldalakon (az állvány konfigurációjától függően) helyezzük el. Olyan vastagságúnak kell lennie, hogy felülete és a szekrény falainak belső felülete azonos szinten legyen.
 2. Ezután a rudat és a falakat tapadólemezekkel és 4x16 mm-es önmetsző csavarokkal meghúzzuk. A 3 mm-es fúrólyuk fúrásának előfeltétele a laminált farostlemez falainak előfúrása.

Szerelje fel a sávot.

Hasznos dolgok

Végül - néhány hasznos tipp, amely hasznos lesz a különféle csatolási módszerekkel.

 • A feldolgozatlan rétegelt lemez vagy laminált fafelületek gyorsan megduzzadnak. Szükségük van bármilyen módon védeni a nedvességtől. Gyakran használt festék, lakk vagy lenolaj; A festékrétegek minimális száma három.

A képen - egy speciális talaj védelme érdekében a fa végeit. Rendeltetésünk szerint nagyon alkalmas.

Tipp: annak érdekében, hogy ne várjon több napot a bevonat száraz állapotában, jobb a nitrocellulóz alapú festékek és lakkok használata.
Minden réteg legfeljebb fél óráig szárad.
Ne felejtsd el szellőztetni a helyiséget: a füst mérgező.

 • A süllyesztett rúd, amely a mosogató szélén van elhelyezve, szintén jobb a profilozáshoz. A fa kevésbé higroszkópikus, mint a forgácslap, de lehet, hogy rothad.
 • Javasolt a korrózióvédelemmel ellátott csavarokat használni - sárga vagy ezüst. Ellenkező esetben időnként rozsdás cseppek jelennek meg a talapzaton.

következtetés

Amint látja, a mosogatók rögzítési módja meglehetősen egyszerű, és nem igényel drága beszerzéseket vagy összetett eszközöket. A jelen cikkben szereplő videó megmutatja, hogyan valósul meg jobban ez a munka. Sok szerencsét!

A mosdó önbeálló szerelése a fürdőszobában

A többfunkciós és ergonómikus bútorok elválaszthatatlan részét képezik bármelyik szoba belső dekorációjának, így a mosdó és a szekrény beépítése a fürdőszobában sem kivétel. Úgy véljük, hogy a fő és a jelentős jellemzők jelenlegi megértése ellenére a mosogató és az állvány is különbözhet egymástól mind a tervezés, mind a költség, mind a funkcionalitás tekintetében.

Még a legegyszerűbb és olcsó mosdó és szekrény is szükségszerűen kecsesen illeszkedik a teljes stílus a fürdőszoba, és legalább praktikus és kényelmes. Ezért, mielőtt a mosdót egy kabinet a kádba építené, gondosan meg kell választanod az összes fő és rögzítőelemet, hogy később ezek a bútorok kompakt, kényelmesek és ergonomikusak legyenek a helyiség belsejében.

Ezért a kabinet mosogató alá történő beszerelésének céljától függően különféle kémiai és háztartási kiegészítőkben történő felhasználásra és tárolásra kell választani, vagy egyszerűen el kell rejteni a mosogató alatt lévő kommunikációs csöveket.

Ajánlások a bútorok kiválasztásához

A mosdókagyló alá helyezett szekrény összesített követelményei a következők:

 1. A szekrények teljes kompatibilitása az egész formatervezett anyagokkal és színekkel a fürdőszobában. Ez a tétel azt jelenti, hogy ha a bútorok és a vízvezeték minden eleme puha, sima vonalakkal készül, a szigorú téglalap alakú bútorok kiaknázzák a helyüket, és egy klasszikus luxus és gazdag fürdőszobával rendelkező konstrukcióval a mosogató alá helyezett szegélykövek a legjobbak, de nem szerény.
 2. Minőségi és működőképes hardvertermékek, pl. a fogantyúkat, a lábakat és az ajtópántokat műanyagból (lehet aranyozott) vagy krómozott fémből kell készíteni.

A funkcionalitás szerint kívánatos egy szekrényt a mosogató alá helyezni a következő paraméterekkel:

 • Egy mosodai kosárral, hogy helyet takarítson meg egy kis szobában.

A mosogatószekrény felszerelésére vonatkozó további követelmények:

 1. A meleg padlót a fürdőbe helyezzük, ami megkönnyíti a tisztítási eljárást, ugyanakkor biztosítja a helyiség szükséges szellőzését, ami fontos hely egy magas páratartalmú helyiségben.
 2. A szekrény szögletes végrehajtása abban az esetben, ha a vízkezelés helyisége nagyon kicsi.

Ami a hely megválasztását illeti a fürdőszobában mosdóval és talapzattal. Kívánatos meghatározni a hideg- és melegvíz- és szennyvízvezetékek leengedésének szakaszában. Mivel a mosogató alatti helyet a meglévő paraméterek alapján, valamint a megvásárolt bútorok alapján szerelik fel. A helyiséget előzetesen meg kell mérni és szegmensekre kell osztani, hogy mind a meglévő vízvezeték-szerelvények, mind a bútorok, valamint az újonnan beszerzett elemek megfeleljenek a tervezett elrendezésnek.

Alkotóelemek

A mosogató beépítése a járdaburkoláshoz a fürdőszobában azt jelenti, hogy megértik és képesek megérteni ezen bútorok főbb elemeit.

Így a mosdókagyló fő elemei:

 • mosdó vagy mosdó vagy mosdó (felfüggesztett, beépített, számlázott vagy talapzaton);

Ebben az esetben a mosogatót a fürdőszobában lévő ágyúval kell felszerelni a műszerből:

 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • lyukkorona vagy körfűrész;
 • mérőszalag;
 • kulcs;
 • spatula;
 • ceruzával és vonalzóval;
 • építési szint.

Fázisos telepítés

Lehetőség van arra, hogy a mosdót a kabinban a kádban a szakemberek bevonása nélkül egyszerűen a lépésenkénti utasítások követésével rögzítsék:

 1. A megvásárolt szekrény nedvességálló anyagának kijuttatását a fürdőszobába történő beszerelés helyére késztetve úgy, hogy az összes elem a telepítés során véletlenül ne zavarja a vízvezeték és az egészségügyi berendezés akadálytalan összeköttetését.
 2. Szerelje fel a függőleges keverőt (csap) és a leeresztő szifont a mosogatóba.
 3. Szerelje fel a mosdót rögzített rögzítőkkel a szekrényen, és szigorúan vízszintes helyzetbe hozza.
 4. Állítsa be a szekrény lábainak magasságát egy csavarkulccsal.
 5. Jelölje meg a ceruza és a mérőszalag mérőpontjait.
 6. A kijelölt pontokban egy koronával vagy körfűrésszel helyezze el a lyukakat.
 7. Szerelje fel a szekrényt tüskével vagy szilikon ragasztóval, pl. Óvatosan helyezze az összeszerelt talapzatot egy mosogatóba a falba, és csavarja rá erre a konstrukcióra különleges horgonycsavarokkal vagy egyszerűen ragasszon szilikonnal. Ebben az esetben a felesleges szilikont azonnal meg kell simítani a felületen egy spatulával.
 8. Csatlakoztassa az összes közművet (forró és hideg vízforrás a városi csővezetékekből, szennyvíz) fémcsövek vagy kupakanyák segítségével az összeszerelt szerkezethez. Ha akadály jelentkezik, a szekrényt finomítani kell, azaz vágja le a szükséges méretű lyuk alsó vagy hátsó falát.

A bútorgyártó készlet rendszerint egy részletes installációs sémát tartalmaz. A fürdőszobában a szerkezet felépítésének legfontosabb feladata, hogy minden csavar jól meg van húzva, mivel a mosdó kabinettel történő felszerelése után szinte lehetetlen meghúzni őket.

Abban az esetben, ha a megvásárolt mosogató nem lehet a szabványosított változat talapzatán rögzíteni, akkor egyéni megrendelést kell készíteni a nedvességtől védett bútorok gyártására a mosdó alá a fürdőszobába a projekt által előírt dimenziókhoz és formákhoz.

A mosogató rossz elhelyezése a fürdőszobában mindenféle problémához vezethet, például: vízszivárgás, kellemetlen szag a csatornából a helyiségbe, nyomáscsökkenés a csapból. Ebben a tekintetben, mielőtt egy mosdót építenénk a fürdőszobában levő oszlopgal, tanácsos egy kis, de nagyon fontos tanácsot kapni egy vízvezeték-szerelőtől.

A mosdó beépítése a fürdőszobába

Vettem egy függesztett szekrényt:

probléma:
a mosdó nem túl szoros a szekrényen, azaz "visszahúzódás" előre-hátra.
kérdés:
hogyan lehet a legjobban rögzíteni a szekrényen, hogy biztosítsa a "statikus"?
Még mindig van lehetőségem arra, hogy tömítőanyaggal vagy folyékony szögekkel előzetesen alkalmazzák a talapzat azon részeit, amelyeken a mosogató fel van helyezve.
Az utasításokat nem tartalmazza.
Köszönöm.

Dager_One írta:
Még mindig az a véleményem, hogy előzetesen alkalmazzák a tömítőanyagot

Általában a mosogatónak lyukak vannak a falhoz rögzítő elemekhez. Amellett, hogy berendezéseket éjjeli.

master.msk írta:
Általában a mosogatónak lyukak vannak a falhoz rögzítő elemekhez. Amellett, hogy berendezéseket nightstands

Nem fogok válaszolni minden csőre, de sokan vannak a falhoz rögzítve, és a mosogató csak tömítőanyaggal van ellátva. Ez az utasításoknak megfelelően történik, ha.

Ugyanaz a talapzat van egy mosdóval. Az eladó elmondta, hogy ideális esetben mind a szekrényhez, mind a mosogatóhoz csatlakoztatva van a megbízhatóság. Már a ház helyén volt kérdésem, hogy milyen horgony alkalmas arra, hogy a mosogatót a falhoz rögzítse, ha csak hosszú ideig nincs horog, akkor a mosogató nem szorul szorosan a falhoz, és ha egy horoggal, akkor annak ellenére, hogy ezek a horgonyok rövidek, ellenállnak a mosdó? mert elég nehéz.

TAS írta:
amely horgonyok

A horgonyokra nincs szükség. Műanyag csavar + csavaros csavar. Még jobb, vegye le a műanyag hüvelyekhez a mosogatóhoz rögzítőket.

master.msk írta:
Még jobb, vegye le a műanyag hüvelyekhez a mosogatóhoz rögzítőket.

Az a tény, hogy a mosogató lyukak úgy vannak kialakítva, hogy egyszerűen nincs mód a feltérképezésre az anyacsavar meghúzása érdekében. Inkább a héj így készül - van benne egy üresség, és csak kívül van egy lyuk, ahol a tartó be van helyezve. Úgy gondolom, annál jobb megoldani

TAS írta:
Az eladó elmondta, hogy ideális esetben mind a szekrényhez, mind a mosogatóhoz csatlakoztatva van a megbízhatóság.

Tetszik az ötlet. Szeretem, ha mindent úgy csinálnak, hogy egy "biztonsági résszel" legyen szó.
Megpróbálom megtenni. Ez minimális és statikus szakadékot biztosít a mosogató és a fal között.
Van egy olyan kérdés, mint a TAS: hogyan kell rögzíteni a mosogatót a falhoz.
A shell modell dreja. Ahogy emlékszem, hátul négy lyuk van:
1) két kicsi a széleknél - csak hátulról hozzáférhetőek (azaz ezek a nyílások a héj hátsó falának és a belső üreg között helyezkednek el). Hogyan lehet a mosogatót biztosítani a segítségükre? Nem reprezentatív.
2) két nagy lyuk közelebb a középponthoz. Úgy tűnik, hogy hozzáférhetőek az elülső oldalról, de a hozzáférésük nagyon kellemetlen, mert egy raquin csésze bezárja őket.
Mit kell használni és milyen kötőelemeket kell használni?

Dager_One írta:
Mit kell használni és milyen kötőelemeket kell használni?

Dager_One írta:
2) két nagy lyuk közelebb a középponthoz. Úgy tűnik, hogy hozzáférhetőek az elülső oldalról, de a hozzáférésük nagyon kellemetlen, mert egy raquin csésze bezárja őket.

a szokásos készlet a tulipán héj rögzítéséhez (valójában horgony a falhoz anyával és műanyag hüvellyel) + a szokásos nyitott csavarkulcs a fenti anyacsavarhoz. És minden meg fog jelenni.
műveletek sorrendje:
1 szerelje fel az állványt az állványra (így állni fog)
2 helyezze a mosogatógépet a helyére
3 rövid ceruza csúszik alul és a falon, húzza ki a nagy lyukakat
4 távolítsa el a mosdót
4.1 esetleg távolítsa el a szekrényt
5 fúrja a falat a kijelölt helyeken
6 horgonyokat helyezünk
7 helyezze el a szekrényt (ha eltávolították)
8 csavarjuk be a horgonyokat (csak horgonyok két farka ragad ki a falból)
9 helyezze el a mosdót
ELTÁVOLÍTÁS: ha a p8-9 nem működik, akkor helyeken változtatjuk őket, de ez egy tornaterem. Általában a mosogató lyuk elég nagy ahhoz, hogy egy 8 mm átmérőjű, a falról kiálló horgony ne zavarja (vagy nehezen zavarja) a mosogatót.
Helyezze be a műanyag hüvelyeket, amelyek a horgonyokkal együtt a helyén vannak
11 helyezze el az alátéteket
12 tegyük a diót
13 egy kis kulccsal (egy egyszerű rozhkovy) az anyákat anélkül nyújthatjuk fanatikusság nélkül (húzzuk meg kézzel, akár fél fordulattal egy kis kulccsal vagy fordítsuk meg, lásd a helyet)

általában utána az állvány és a mosdó áll, mint egy kesztyű. Nagyon erős és megbízható.

Ha a talapzaton lévő mosogató nagyon erősen (2 mm-nél nagyobbra) erősít, akkor nem rossz az 2-es és 3-as fok között, hogy egy gumit helyezzen a problématerület alá (jobb öntapadó, vannak lábak az elektromos berendezésekhez vagy valami ilyesmi).

Hogyan csatlakozik a mosogató a szekrényhez

A mosdóegység beépítése a fürdőszobába

Mosogató - a fürdőszoba és a konyha szerves része. Most számos mosogató modell létezik, amelyek alakban, méretben, anyagban és rögzítési módban különböznek egymástól. Gyakran javítás után új mosogató telepítésére van szükség. Természetesen felkérhet egy szakembert, aki a berendezést díj ellenében telepíti. A mosdó pedig a fürdőszobába önállóan telepíthető. Valójában ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

Tányérok típusai

A rögzítés módszerének mosogatása a következő típusokra oszlik:

 1. Konzol. Ez a nézet a falhoz van rögzítve. A felfüggesztett mosogatók fő előnye, hogy helyet takarítanak meg, de ilyen típusú rögzítéssel a csövek és a szifon látható marad.
 2. Tulip állvánnyal vagy félpótkával. A talapzat elrejti a csöveket és a szifont.
 3. Felületi mosogatók, amelyek a pulton vannak felszerelve. Ennek a típusnak az előnye a könnyű telepítés.
 4. Bútorokba ágyazott mosdók.

A beépített mosdók számos előnnyel rendelkeznek:

 • a szekrényben rejtett csövek és szifonok;
 • a mosdó maga a kabinetre támaszkodik, amely nem igényel speciális rögzítést a falhoz. Ha ilyen tartókat használnak, akkor a fiók belsejében helyezkednek el;
 • Az éjjeliszekrényben különböző dolgokat tárolhat, a tisztítószerekből és tisztítószerekből a mosodai kosárba.

A mosogató alatt lévő szekrény kiválasztásakor néhány egyszerű, de fontos szabályt kell követnie:

 1. A szekrénynek be kell illeszkednie a fürdőszobába. A klasszikus stílusú fürdőszobában egy hi-tech szekrény lesz a helyén. Szükség van egy éjjeliszekrény kiválasztására, hogy ne tűnjön ki a fürdő általános stílusából.
 2. Minőségi bútorok melletti. A fürdőszobában lévő műanyag szerelvények gyorsan elveszítik eredeti megjelenésüket. Jobb, ha egy modellt választasz a lábakkal és a krómozott fém fogantyúival. Jobb a termék megvásárlása a lábakon, mivel ez biztosítja a szükséges szellőzést alulról, ami különösen fontos a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában.
 3. Funkcionalitás. A kövek nemcsak a vízvezetékeket és szennyvizet takarják, hanem kiegészítő szekrényként szolgálhatnak. Vannak modellek beépített mosodai kosárral. A fürdõszobában kiválóan illeszkedõ szekrények állítható polccal - ez a polcokat a tisztító- és tisztító folyadékokhoz igazítja.
 4. Méretek. Mielőtt a mosdóhoz egy éjjeliszekrényt vásárolna, meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a fürdőszobában és méréseket végez. Biztosítani kell, hogy a szekrény ne feküdjön a vízvezeték- és egészségügyi csövek ellen. Leggyakrabban az éjjeliszekrény alján vagy falán lévő csövek lyukaként kell látni. A polcoknak nem szabad a csövekre támaszkodniuk.

A mosogató telepítése három szakaszból áll: összeszerelés, rögzítés és csatlakozás a csatornarendszerhez és a vízellátáshoz.

A mosogató összeszerelése a szekrénybe

A szerelés a keverő telepítésével kezdődik. Általában a gyártó utasításai a keverőhöz, valamint a szifonhoz vannak csatlakoztatva. De még akkor is, ha nincs ilyen utasítás, könnyű összeállítani a keverőt.

A készlet általában tartalmaz egy keverőt: egy vagy két anyacsavar, két alátét (gumi és hold alakú), kerek tömítés a keverő aljának. A keverőbe két tömlő van becsavarva a hideg és meleg víz összekapcsolásához.

A tömlők kiválasztásakor meg kell jegyezned, hogy a gumi gyorsan szakad, és elkezd szivárogni. A fémcsövek használata jobb. Nem kell szorosan meghúzni a tömlőket - a menet károsíthatja a tömítéseket és a csatlakozás szivárogni kezd.

A keverő alján apró lyukak vannak, amelyekben a csavarokat csavarják. Miután a csapok és a tömlők biztonságosan csavaroztak, egy tömítést helyeznek fel, és a csaptelep be van helyezve a mosogató nyílásába. A mosogató alsó oldalán egy hold alakú csomagolást helyeznek a csapokra, és egy alátétet helyeznek rá.

Az alátétet anyacsavarokkal rögzítik, amelyeket a szegecsekre helyeznek. A tömlõktõl eltérõen ezeket a csavarokat a lehetõ legszorosabban meg kell feszíteni, hogy a mosogatóba helyezze a keverõt. Az alsó részen lévő csapok egyes modelleit egyetlen nagy anyával rögzítik. Ez a tartó megbízhatóbb.

Most a szifon fordulata volt. Először ellenőriznie kell a szifon minden részletét a sorjainak jelenlétére, amelyek az alkatrészek összekapcsolásakor hiányosságokat hagynak, és lehetővé teszik a víz és a szagok áthaladását. Ha vannak ilyenek, gondosan le kell vágni őket.

A tálca tetején a mosogató illeszkedik a bélés lyukakkal. Hosszú csavar van a középpontba. A leeresztő nyílás alatt egy gumitömítéssel ellátott csatorna van. Csavar segítségével csatlakoztassa a fedelet és a mellbimbót.

A csavart megfelelően kell meghúzni, hogy a fúvóka jól illeszkedjen a mosogatóhoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy túlzott nyomással a műanyag alkatrészek felrobbanhatnak. A szifon többi részét összegyűjtik a mosogató telepítése után. A karmantyúval ellátott tengelykapcsoló anyát helyezünk a mellbimbóra, majd a felső részt és a szifon sapka csavarták.

A keverő és a szifon összeállítása után összegyűjti a szekrényt. A szekrényt általában összeszerelési utasítások kísérik. Ezt az utasítást követve szereljen össze egy éjjeliszekrényt. A csavarok jól vannak meghúzva, mivel a mosogató telepítése után problémát jelent a nekik való eljutás.

A szekrények összeszerelése után egy mosdót szerelnek rá. Jellemzően a mosogató és a talpfedél fém sarkokkal van összekötve. A mosogatónak vízszintesen kell állnia.

Ha az oszlop a csőre támaszkodik, a telepítés e szakaszában szükségessé válik a kívánt alak és méret vágása. A fűrészlapokat szúrófűrész vagy más alkalmas szerszám segítségével végzik. Ha a mosdócső a fürdőszobában kijön a padlóról, akkor az éjjeliszekrény alján levágja a megfelelő lyukat.

Szerelő szekrények

Az összeszerelés után a szekrény a fürdőszobában megfelelő helyen van elhelyezve, és a falra történő jelöléshez szerelhető. Az oszlopot félretesszük és a megjelölt helyeken fúrja a lyukakat a tüskékhez. A dübeleket behelyezzük a lyukakba, a talapzatot a falra nyomjuk és csavarokkal rögzítjük.

A mosogató is fel lehet csavarozni a falra alapcsavarok vagy ragasztóval szilikon. Ha a szekrény elég stabil, és a fúrás az új lapka nem nagyon kívánatos, és lehet ragasztott a szekrény falra szilikonnal.

A szekrények beszerelése után a keverőtömlők meleg és hideg vízvezetékekhez vannak csatlakoztatva. A tömlõk egy kupakanyával és egy gumitömítéssel vannak összekötve. Az ízületeket tömítőanyaggal vagy különleges pasztával kell kezelni. Ez megakadályozza a szivárgást.

A legutolsó dolog a csővezeték szifonja. A tömítéshez speciális gumitömítést vagy hullámos mandzsettát használnak. Mielőtt elkezdené használni a mosogatót, győződjön meg róla, hogy a tervezés nem szivárog.

Hiúság egység, telepítve van a fürdőszobában, nem csak állni a mosogató, hanem önálló bútordarab. Ez nem csak elrejti a csúnya vízvezetékek, hanem egy további szekrény.

Telepítse a szekrény a mosogató alá a kezével nem egy nagyon bonyolult folyamat, ha mindent finoman és óvatosan, nem kell vízvezeték szolgáltatásokat.

Nikolaev Oleg Petrovich

Fürdőszoba szekrény tippek

A fürdőszoba dekorációjának elegánsnak kell lennie, a szoba általános belsejével kombinálva. Minden elemnek kényelmet és komfortot kell biztosítania, ez a mosdókagylóra vonatkozik. Ez az elem a legfontosabb, ezért rendkívül óvatosan kell megközelíteni az elrendezését. Telepítése talapzat mosogató a fürdőszobában nem fog túl sok időt, és ez az elem úgy néz ki, nagyon vonzó. Ezen kívül van most egy hatalmas különféle állványokat a szín, méret, stílus, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség tervezés és alkalmas bármilyen szoba mérete.

Hogyan válasszunk helyet a hüvelykujj telepítéséhez

Az állványra szerelt mosdót választja ki, most a fürdőszobában megfelelő helyet kell választania telepítéséhez. Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a méretet, a termék pontosan a helyén legyen. Jó lenne elhelyezni a fürdőkádban, könnyű használni.

A kommunikáció elosztása előtt jobb, ha zónát választasz az állványok telepítéséhez. csövek.

Ügyeljen arra, hogy ne feledkezzen meg a táblázat telepítésének helyére vonatkozó ajánlásokról:

 • a fürdőszoba mérése készül, szakaszokra osztva;
 • gondoljon arra, hogy hol helyezkedik el a fürdőszoba, a zuhany, a mosogató helye;
 • Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a polcok, fiókok elérhetőségét. Ezek lesz akadálya, hogy összefoglalja csövek és szerelvények víz kapcsolat a mixer. Jobb, ha ezt az opciót, mielőtt mozgassa a polcon, hogy azok ne zavarják vízvezeték szerelvények. Lehet, hogy szüksége van egy kis szegély, de azt alaposan, nem károsítja a szerkezetét bútorok, nem rontja el a megjelenést;
 • ha a szennyvízelvezető rendszer elhagyja a padlót, és ebben a zónában egy szekrény beszerelését tervezik, akkor ebben az esetben minden egyszerű. Annak érdekében, hogy a termék illeszkedjen a helyére, nem sérti a csatornaelemeket, alját le kell vágni. Az alsó részek vágása után az éleket védő bázissal dolgozzák fel.

Telepítés

A hüvelykujjas mosdó kiválasztása, a hely elkészítése, a telepítés folytatása. Általában ezt a bútorelemet a szükséges rögzítőelemekkel együtt szállítjuk, és néha a teljes készlet tartalmazza az összeszereléshez és telepítéshez szükséges eszközöket. Vázlatos vagy telepítési utasítások jelenlétében. De a rendszer vagy az utasítás kevéssé használható, általában a tervezés olyan egyszerű, hogy saját maga is telepítheti. És ha nincs szüksége vágásra, vegye le a vízvezeték, a kommunikáció alatt, ez maximum 1-2 órát vesz igénybe.

Ügyeljen a tartozékok minőségére

Mixer telepítési szabályok

Mielőtt elkezdené a hüvelykujj telepítését, tegye a keverőt és a szifont:

 • alkalmazzuk a keverő vezessék a telepítési diagram, amelynek segítségével a folyamat sokkal könnyebbé válik. A kit kell menni - egy pár csapok, alátétek (gumi és félhold alakú), kerek tömítés az alsó rész;
 • A keverőhöz két tömlőt kell rögzíteni forró és hideg vízhez. A tömlők kiválasztását különösen óvatosan kell megközelíteni, a gumiból készült tömlők alacsony tartósságúak és gyakran szakadnak és áramlanak. A legjobb megoldás a fém anyagból készült termék. Nem szükséges túlságosan meghúzni, különben a tömítések megsérülnek, és a csatlakozás szivároghat;

Meleg és hideg víz csatlakozás

 • a csapokat a keverő alján lévő kis lyukakon rögzítik;
 • szerelje be a tömítést, és helyezze be a keverőt a mosogató nyílásába. A szegecsek alján pedig egy hold alakú alátétet kell elhelyezni, amelynek tetején egy gumi alátétet helyeznek el;
 • Az alátéteket anyákkal rögzítik. Az anyák vannak szerelve csapok és óvatosan csavarja a mixer következetesen állt a mosogató. Néhány keverők a nagyobb megbízhatóság az alsó oldalán rögzített nagy anyát;
 • Ezután folytassa a szifon felszerelését. Először is, ellenőrizzük a szifon minden részletét, talán szaruk vannak rajta. Ha igen, gondosan le kell vágni. Ellenkező esetben a szerelés után hiányosságok keletkeznek az ízületekben, amelyeken keresztül a kellemetlen szagok később áthaladnak;

A szifon csatlakoztatása a leeresztő nyílásba

 • tegyen egy takarót lyukkal a leeresztő nyíláson, dugjon be egy hosszú csavart a közepére;
 • a leeresztő lyuk alatt gumi anyagból készült tömítéssel ellátott elágazó csövet helyeznek;
 • rögzítse a hevedert és a mellbimbót egy csavarral. Húzza meg annyira a csavart, amennyire csak lehetséges, hogy a fúvóka elég jól illeszkedjen a mosogatóhoz;
 • a fennmaradó részt a hüvelykujj összeszerelése után összeszereljük, a mosogató felszerelését. Karmantyús tömítéssel ellátott tengelykapcsoló-anyát kell elhelyezni a mellbimbóra. Megfordítjuk a felső részt, rögzítjük a fedelet a szifonról.

Javaslatok a hüvelykujjok és mosogatók felszerelésére

Egy mosdókagyló egyszerűen telepíthető a fürdőszobába, ha néhány ajánlást hallgat:

 • Először a standok összeszerelését végezzük. Általában a munkát megkönnyítő utasításokat kell mellékelni, de aligha hasznos. Ez a folyamat meglehetősen egyszerű. A legfontosabb dolog az, hogy a csavarok, rögzítők rögzítve legyenek. Miután az éjjeliszekrényt a mosogató alá helyezte, nehéz lesz végrehajtani;

Mosdókagyló szerelési séma

 • a szekrény kell gyűjteni, folytassa a megállapodás a héj. Ő a forma, a funkció nem különböznek azoktól, amelyek külön, csak mosogató készül, hogy a méret táblázatok és használják a konfiguráció;
 • a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatjuk;

A szifont úgy szerelik fel, hogy a mosogatócsőbe csavarják.

 • helyezze a mosdót a szekrénybe már beépített keverőbe. Általában fém sarokelemeket használnak az elemek rögzítésére;
 • a mosogatót és a szekrényt közelebb helyezze el azon a helyen, ahol ezeket az elemeket tervezi telepíteni;

Mosogató szifonnal és csaptelepekkel a szekrénybe, és a falhoz nyomva

 • a csavarok azon pontjait, amelyeken a mosdót később rögzíteni kell, már meg kell jelölni a fal felületén. A jelölést saját maga végzi el. A nagyobb pontosság érdekében jobb, ha a mosogatót a falhoz érjük el, pontosan megmérjük a pontokat. A rulett segítségével még mindig nem tudod elérni a szükséges pontosságot;

Jelölés a falon a jövő szekrény alatt

 • mossa meg a medencét a szekrény háttal és jelölje meg a pontokat a fúrással;
 • A lyukak elkészítése után helyezze be a termékhez mellékelt csavarokat. Ügyeljen arra, hogy megvásárolja a terméket, ellenőrizze ezeknek az elemeknek a rendelkezésre állását, néha az eladók egyszerűen elfelejtik felvenni őket. És annak érdekében, hogy ne kelljen külön megvásárolni őket, tekintse meg azok elérhetőségét;
 • most helyezze el a mosdót és a szekrényt, csavarja be mindent csavarokkal;
 • ellenőrizze, hogyan áll a mosogató és a szekrény. Ha minden stabil, nem fakul, a termék szorosan a falfelületen áll, akkor minden rendben történik;

A szekrények beépítése a mosogató alá

 • végül csatlakoztatjuk a csatornát. A keverőtömlőket meleg és hideg vízhez kell csatlakoztatni. A tömlők egy kupakanyával és egy gumi alap tömítéssel vannak összekötve;
 • Ezután zárja le a lyukakat, a csatlakozókat. A lezárást minden bizonnyal meg kell tenni, ez elősegíti az előre nem látható szivárgások elkerülését;
 • a szifon a csővezetékhez csatlakozik. Annak érdekében, hogy az összes nyílást lezárja, speciális gumitömítést vagy hullámos mandzsettát kell használnia;

A mosogató beépítése a szekrénybe - a munka végső szakaszában

 • fontos, mielőtt elkezdi használni a mosogató, a legjobb, hogy ellenőrizze az áramlás, ha nem, akkor nyugodtan folytassa működését.

Mi a teendő, ha nincsenek szerelési nyílások a szekrényen

Előfordulhat, hogy a termékeknek nincsenek lyukak a falon való rögzítéshez. Alapvetően ez a probléma gyakran megtalálható a török ​​hüvelykujjban. Egyes fogyasztók úgy vélik, hogy ez a termék a falhoz rögzítve van a fürdőszobában, elég nehéz, és megpróbálja megszerezni a tervet.

És mi a teendő, ha a terméket már megvásárolták? Sokan azt gondolják, hogy visszautasíthatják, és visszatérhetnek az eladóhoz. Igen, természetesen meg lehet csinálni, de nem mindig. A termék nem fogadható el, sok okot fog találni. És ha sérült és vannak hibák, akkor biztosan nem kerül vissza. Ha persze időt, idegeket akarsz tölteni, akkor megpróbálhatod. Ennek eredményeként lehetőség nyílik arra, hogy a csere egy lyukkal ellátott szekrénnyel történjen. És ha nem sikerül, akkor megpróbálhatja lyukak nélkül felépíteni a szerkezetet.

Egyszerű módszerrel szállítható:

 • a hagyományos szilikon használatával a csavarok helyettesítésére;
 • mivel a tervezés a szekrényen nyugszik, a szilikon keverék szilárdan fog tartani;
 • Fontos, hogy a falfelület erős, a burkolat kiváló minőségű csempe;
 • ebben az esetben nem szükséges fúrni a falak felületét, így szilárd és jó állapotban marad. És a design megjelenése tökéletes állapotban marad.

Szilikon héjtartó

Telepítése szekrények szilikon alkalmas azok számára, akik nem akarjuk elrontani a borító fürdőszoba falai, különösen, ha van egy kis erőt. Ezenkívül ez a telepítési módszer sokkal gyorsabb, mint a csavarok és a fúrás.

A mosdókagyló felszerelése egy fürdőszobai szekrénnyel egyszerű folyamat, amely nem igényel sok munkát és tudást. Minden lehet függetlenül, szakemberek nélkül. A legfontosabb dolog egy megfelelő kialakítás kiválasztása és helyes kiszámítása a telepítés helyén. Ezzel a megközelítéssel kényelmes, elegáns, funkcionális helyet kaphat.

 • A mosdók és mosdókagyló méretei a fürdőszobában
 • Hogyan készítsünk egy mosdókagylót
 • Mi a szifon a mosogatóhoz?

Mosogató szekrények szerelése

Ha vásárláskor vásárolt autót választja, olvassa el a szalaggal karcolódott feliratot: "mosdó és szekrény", nem valószínű, hogy vásárlási döntést hoz.

A nagyok egyikeként azt mondták: "Folytathatja az emberek egy részét, az embereket egy ideig elpusztíthatja, de a mosogatót nem szabad eldobni az oszlopcsappal".

Mosogató szekrénnyel Hogyan válasszunk?

A fürdőszoba javításának befejezésekor jön egy idő, amikor eljön az ideje, hogy a mosogatót a szekrénybe helyezzük. Ez a pillanat eljön.
Ha előzetesen gondoskodtak a vízellátás és a leeresztő cső megfelelő helyéről, akkor nem lesz különösebb gond. A mosogató csaptelephez nagyon rövid tömlők vannak. És ha nem előre megmérte a szükséges távolságot, hosszabb ideig kell vásárolnia a tömlőket.

A falburkolat helye a falon egy doboz, amelyben csatorna és vízvezetékek vannak. Ezért a szekrényt a doboz alakjára kell vágni. Ezt a kirakós játék végzi. A szekrényt szét kell szedni, fűrészelni és újra összeszerelni. A forgácslap végei szilikonos tömítőanyaggal kezelhetők a nedvességtől és a későbbi duzzanattól való védelem érdekében. A szekrényt rögzíteni kell a falhoz. Ehhez két lyukat fúrunk a deszkán a hátsó falon, és rögzítjük a tűvel a falhoz.

A csaptelep felhelyezése a mosogatóra

Ha először telepíti a mosdót a szekrényre, és rögzíti a falra, és csak akkor dönt, hogy telepíti a keverőt, akkor legalább kényelmetlen lesz. Megpróbálja megkapni a kulcsot a keverő anyacsavarjaihoz, emlékezni fogsz az összes titokzatos szóra, amit hallottál az életben, és elég időd lesz erre.

Kényelmes, hogy a keverőt a mosogatóhoz csatlakoztassa, kényelmesen a padlón ülve. A mosdó csavarható, ahogy tetszik, és a csatlakoztatás helye teljesen látható.
Csavarja be a tömlőket a keverőbe, csavarja be a rövid csapokat a meneten, és helyezze fel a tömítő gumigyűrűt. Ne húzza meg a rugalmas tömlőket fogóval vagy csavarkulcsokkal. A legtöbb esetben egyszerűen húzza meg a "kéz". Ezt követően, miután a tömlők csavarjait a mosogató nyílásába forgattuk, rögzítsük a keverőt rögzítő csíkkal és anyákkal, mint a fényképen. A mosogató csaptelep szoros rögzítéséhez csavarja be az anyákat egy kis csavarkulccsal vagy keskeny pofákkal.

A mosogató rögzítése a falhoz

A mosogatót a falhoz kell rögzíteni. Ehhez használjon speciális szerelő készletet, amelyet "mosogató kötőelemeknek" neveznek. Szerelje fel a mosdót a szekrényre. Jelölje meg a mosdókagyló helyét egy ceruzával. Most vegye le a mosogatót, és a megfelelő helyre fekteti a csempeburkolatot és a falat, majd becsavarjuk a kötőelemeket. Magától értetődik, hogy a csempékre fúrógépet használnak a csempék fúrásához, és csak akkor, ha a falon lyukat fúrt a falon.

Óvatosan helyezze a mosogatószert a helyére, és húzza meg a csavarokat. Most már lehetséges csatlakoztatni a flexibilis csatlakozású tömlőket a darukkal. Telepítse a szifon a mosogató nem nehéz. Amikor összeszerelik az egész szerkezetet, adhat vizet, és megnézheti a szekrényt, győződjön meg arról, hogy minden rendben van. A szifon nem folyik és minden száraz.

Szeretném emlékeztetni Önt arra, hogy a mosogató rögzítésére szolgáló fenti készlet nem használható a mosogató felállításához alsó állás nélkül, legyen az állvány vagy láb. Csak a mosdó lógása, az ilyen kötőelemek nem fognak állni.

Hogyan szereljünk autómosást

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy falmosót

A mosogatás nagyon fontos tulajdonság a konyhában. Számos ilyen termék létezik, amelyek közül az egyik számla mosás. A csatoláshoz többféle módszert is használhat. Ezen kívül, különleges tudás és eszközök nem tudják megtenni.

A felsővezetékek fő jellemzője a sikeres kombináció a konyhabútor különféle kialakításával. A nyilvánvaló előnyök a mosogató alacsony költségű és egyszerű telepítésének tekinthetők.

Ami a hiányosságokat illeti, akkor ezek egy kis vastagságnak és a talapzat közötti térnek tulajdoníthatók. A bemutatott termékek egy különálló modulokból álló fejhallgatóhoz használhatók, és a mosás nem része a munkaterületnek. Ez a lehetőség a mosogató felszerelése a szoba sarkába.

Rozsdamentes acél mosogatók

Az ilyen termékek előállításához egy réz ötvözetet használnak, amely megakadályozza a korrózióval történő mosást és az élelmiszer-savaknak való expozíciót. A rozsdamentes mosogató fő előnyei a következők:

 • alacsony súly, amely miatt az autómosó szállítás nem nehéz;
 • a számla mosása hosszú ideig tart;
 • higiénia;
 • elfogadható költség.

Az ilyen mosás és hiányosságok nincsenek megfosztva. Ezek közé tartozik a hangszigetelés alacsony szintje vízzel érintkezve. De egy ilyen hátrányban vannak olyan gyenge minőségű rozsdamentes mosogatók, amelyek megkapják a vékony acéllemezt. Az ilyen probléma kiküszöbölése érdekében egy mosogatót egy háztartási tálhoz kell venni, hogy annak mélysége elegendő legyen.

Kompozit mosogatók

Az anyag szerepe az ilyen opciós alátétek gyártásához - egy töltőanyag. A kötést polimer kötőanyag alkalmazásával végezzük. A szerepe töltőanyag használható gránit chip, üvegszálas, kvarc homok. A felhasznált töltőanyag és a használt festéknek köszönhetően a felület mosásának kívánt színét elérheti.

Az ilyen típusú mosogatók előnyei közé tartozik az élelmiszer-színezékek abszorpciójának hiánya, szemben a zománcozott felületekkel. A gránit mosogatók nem félnek az agresszív anyagok káros hatásaitól. A felületükön nincs semmilyen karcolás, ezért a megjelenés hosszú ideig tart. Ha a mínuszokról beszélünk, az összetett termékek nem olcsóak, azonban az élettartamuk magasabb.

zománcozott

A felsőruházat ez a változata a múlt század. Fém előállítására, fehér zománc réteggel kezelve. Ez a lehetőség a legnehetetlenebb, mivel a repedések nagyon gyorsan megjelennek a felületen. A zománcozott mosogatók nem tudnak ellenállni az élelmiszer-színezékeknek, ami azt eredményezi, hogy a sárgaság gyakran előfordul a felületükön. Az ilyen termékeket akkor kell használni, ha a konyhai készlet élénk színekkel készült.

Telepítési folyamat

Annak érdekében, hogy a telepítési folyamat gyorsan és hatékonyan haladjon keresztül, meg kell választania a megfelelő tömítőanyagot. Megbízhatóan és tartósan védi a mosdót a nedvesség hosszú távú hatásától. Ezenkívül a következő eszközökre van szükség a számlamosó sikeres telepítéséhez

 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó készlet;
 • fogó;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vonal
 • fafúrók;
 • önmetsző csavarok;
 • maszkoló szalag;
 • G-alakú kötőelemek.

A videó megmutatja, hogyan kell egy rozsdamentes acél mosogatót felszerelni a szekrényen:

Ellenőrző telepítés

Ebből a célból fontos az alábbi cselekvési terv betartása.

 1. A táblagépen a jövő mosásának körvonalait kell ábrázolni. Ez a luc, egy egyszerű ceruza illik hozzád. Győződjön meg róla, hogy az elülső és a hátsó éleket legalább 5 cm-es betétekről gondoskodik, majd méréseket végezhet, ahol a tál koncentrálódik. E mérések alapján érdemes felhívni a mosogató számára készített lyuk kontúrját.
 2. a vágási vonal mentén húzódó vonalnak 1 cm-re kell emelkednie a tálca oldalától, hogy lyuk alakuljon ki a kontúr egy pontján. Ha a tál alakja téglalap alakú, akkor a lyuknak a megadott kontúr sarkában kell lennie.
 3. A kontúrok külső oldalán rögzítse a maszkoló szalagot. Köszönetének köszönhetően megvédi a táblát a sérülések okozta károktól. A nyílás megmunkálásakor a csavarokat sekély mélységbe kell csavarni. Így lehet megvédeni a belsejét a leeséstől. Az eltávolított elemet alulról kell rögzíteni egy tartószerkezettel.
 4. Az asztal tetejének végeit szilikon tömítőanyaggal fűrészelje. Így védi a termékeket a nedvességtől. A tömítettség alkalmazása a rajzolt vonalakon is lehetséges.
 5. Helyezze be a mosogatót, a beépített keverőt és a szifont az előkészített nyílásba. A bilinccsel rögzítse a bilinccsel. Ezek a kötőelemek a komplex egészségügyi felszerelés részét képezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a keverőt a vízellátáshoz, és a csövek szifonján keresztül ürítse ki a terméket.

A videó aljzatba a mosdókagyló alján található:

A fali alátét telepítésének folyamata

Ebben az esetben a telepítés kézzel történik az alábbiak szerint:

 1. Készítsen egy helyet, ahol a tálat telepítik. Érdemes megfordítani a felső feneköt, körvonalak körvonala ceruzával. Vágjon egy lyukat egy kirakós játékkal.
 2. Annak érdekében, hogy a beágyazott rész ne érje el az időt, 2-3 önbefogó csavarral kell felszerelni.
 3. Ezután kipróbáld a mosogatót a kapott lyukra. Normál elhelyezéssel csatlakoztathatja a fülhallgatóhoz, töltse azt szifonnal, keverővel.
 4. Csavarja össze a keverőt az aljjal anyákkal és alátétekkel. Csavarja be a rugalmas tömlőket.
 5. A szifon kupolákkal van felszerelve. Ha a túlfolyó a mosogató teljes készletében van, csatlakoztassa a szifonhoz is. A kész mosogató fel van szerelve az előkészített helyre, majd csatlakoztatva van a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához. Minden rendelkezésre álló helyet tömítőanyaggal kell lezárni.

A videó megmutatja, hogyan kell a mosogat a szekrényhez csatlakoztatni:

A mosogatókat különböző méretekben lehet előállítani. Mindegyikük a konyhakikötő kerületének méreteihez igazodik. A legnépszerűbb méretek:

A felső alátétek nagyon kényelmesek a termék telepítésével és használatával kapcsolatban. A termékek széles választékának köszönhetően mindegyik háziasszony képes választani a konyhai készülék számára a legjobb megoldást. Az elfogadható költségek lehetővé teszik a termék megvásárlását szinte mindenki számára.

Hogyan telepítsünk egy falmosót.

A mosdókagylónak köszönhetően a telepítési módszer miatt kapta a nevét, és olyan termék, amely teljesen lefedi a mosdó számára tervezett fiók tetejét. Leggyakrabban rozsdamentes acélból készült felső alátétek vannak, de vannak porcelánból készült kerámia, kerámiák, mesterséges kő is. Ugyanakkor vannak speciális, kissé kiálló peremek a mosogató felállításához a felszíni mosás három oldalán, elülső és oldalsó oldalán, és az oldal helyett egy felemelt él, ami megakadályozza a víz bejutását a talapzat mögé a mosogatóval.

A felületi mosás választása elsősorban a mosogató alatti modul méretétől függ. A felületi mosás külön megvásárolható és a szekrénnyel együtt. A falra szerelt mosdókagyló alatti konyhabútor a felső válaszfal, a belső polcok és a hátsó falak nélkül, kommunikációhoz. Elöl, a mosogató alá helyezett szekrény egy vagy két homlokzattal van lezárva.

A felső alátétek egyik előnye az egyszerű szerelés. Ugyanakkor a számlamosás telepítése függetlenül, szakemberek segítsége nélkül végezhető el.

A mosogatóra szerelt felszerelés.

A számla mosogató telepítése előtt össze kell szerelni a tartószekrényt a mosdó alá, majd telepíteni kell a mosogatót. Javasoljuk, hogy az ajtókat a mosdó felhelyezése után akassza fel a szekrényen.

A számlamosás közvetlen telepítése kétféle módon végezhető el: egy tömítőanyag és egy önmetsző csavar segítségével. A falra szerelt mosdót csak tömítőanyag segítségével lehet csak akkor felszerelni, ha a mosogató világos. Ha a szállítólevél nehéz, akkor a csavarokat rögzíteni kell.

fali alátét felszerelése

Miután a mosdó alá helyezett fiókot összeállították, a modulhoz speciális rögzítőket kell csatlakoztatni. Ezek külön-külön csomagolhatók vagy megvásárolhatók. A rögzítők l alakú lemezek ferde lyukakkal. Ezek a tartók 4 darabot igényelnek.

Csatlakoztassa a tartóelemet a fiók felső széléhez a belső oldalon, és tegyen egy ceruza jelet a ferde nyílásba. Távolítsa el a szerelőlapot. Visszavonuljon 5 mm-rel magasabbra a védjegy aljától, és csavarja be egy öncsapos csavart, amely hosszabb, mint 16 mm. Szerelje fel a rögzítőcsavart a csavaros csavarra. Ismételje meg az eljárást minden szerelőlemezzel, egyenletesen osztva őket az oszlopon. A csavarok lyukainak magassága mindenütt megegyezzen.

felületmosó berendezés

Javasoljuk, hogy a szifont és a keverőt rá kell erősíteni, mielőtt a fali alátétet a szekrényre szereli, mivel ez egy ismeretlen lyuknál kényelmesebb.

Ezenkívül a mosogató alatti modulfalak felső végeit egy tömítőanyag réteggel kell elkenni, ezáltal megóvja az ágynemű anyagot a nedvesség által okozott duzzadás és deformáció következtében.

Ezután telepítésre kerül a mosogatás a gipszkartonra. Ezt óvatosan kell elvégezni, hogy ne sérüljön a tömítőanyag. A rögzítőelemeken lévő csavarokat addig mozgatják, amíg a mosogatógépet a szekrényhez teljesen benyomják. A szerelőlemezek meghúzásával kis mennyiségű tömítőanyag nyúlik ki, száraz ruhával kell törölni.

konyhai mosogató szerelése

Az utolsó szakaszban a telepítés nyírási alátét, hogy csatlakoztassa a szifon a lefolyócső kapcsolatot flexibles keverőben a vízellátás és telepítése ajtók a szekrény a mosogató alatt.

A fali alátét felszerelése és rögzítése

Ha először szembesül a számla mosás rögzítésével, akkor ez az utasítás segít. Hidd el nekem, a felsővezeték telepítése sokkal könnyebb, mint a halott. Itt nem kell felszerelni az ülést a táblagépen. Csak annyit kell hajtani, hogy a keretet az oldalsó homlokzati panelekről hajtsa fel, csatlakoztassa az első ajtót, és a kiválasztott mosogatót közvetlenül a tetejére helyezze. De mindenképpen megértsük mindent.

Telepítés előkészítése

Mielőtt beszerelne egy öblítő mosogatót, gondosan szerelje fel az egyes szifonok és a keverő csatlakozóit. Ha a szerkezet a talapzaton van rögzítve, sokkal nehezebb lesz.

A forgácslap lemezek további védelmet igényelnek. Ha a felső végei nem kezeljük szilikon, nem képez egy víztaszító gáton, és a időkeret egyszerűen megduzzadnak és deformálódik.

A beépítési folyamat a fülke mosogatója a pulton tükröződik lépésről-lépésre:

1. lépés: A lábnyom meghatározása. A sűrű anyag előállítására minta formájában vásárolt a tisztítást, így pótlékra 1-2 cm, és próbálja meg a pulton.

2. lépés: Helymeghatározás. A sablon segítségével meghatározzuk elemünk pontos elemét a táblán. Pozíció kiválasztásánál figyelembe vesszük az autómosó szomszédságában lévő hely általános szervezését, gondoljuk meg, milyen kényelmes ez vagy az a helyzet. Outline stencil.

3. lépés: Védje a táblát. A megcélzott lyuk körüli területet maszkolószalaggal kezeljük, hogy megakadályozzuk a karcolásokat és más károkat.

4. lépés: A leszállási zónán keresztül dolgozik. A fúró a vágás kiindulási pontját (2 mm-es fúrógépet), a vésővel összekötve, és egy nyílásba kapcsol. A kontúr mentén egy villamosszékkel láttuk, megfigyelve a vágás merőlegességét.

5. lépés: Telepítés. Tegyen egy tömítőanyagot a vágásra, és nyomja be, helyezze be a mosdót. Eltávolítja a többletalapokat, 10-12 órás összetételt biztosít a lábak megszerzéséhez, csatlakoztatja a vízellátást és a csatornázást.

Szerelési szögek használata

A felületmosás felszerelése kevésbé időigényes, és speciális fém sarkok segítségével is elvégezhető. Általában jönnek vele. Összesen legalább 4 szerelőlemezre van szükség, amelyet önállóan csavarokkal rögzítenek a szekrény külső oldalán. Mivel a talapzat falának ritkán meghaladja a 18 mm vastagságot, a készletben lévő csavarok hossza 16 mm.

Lépésről lépésre a folyamat így néz ki:

 1. Csavar csavarokat 5-6 mm.
 2. Felakasztunk egy rögzítő sarokba (a szekrény belső sarokrésze).
 3. Csavarja be a csavarokat, de nem teljesen, így hagyja a beállítást.
 4. A mosogatót egy állványra helyezzük oly módon, hogy az erős fő rögzítőcsavar a fém sarok mélységében rögzüljön.
 5. Csavarja ki teljesen a csavarokat, és győződjön meg arról, hogy a rögzítés

Rögzítse a mosogató ragasztóanyagot

A felszíni mosás felszerelése ragasztó használatával lehetséges. De ez a módszer csak akkor alkalmas, ha az alagsor szinte tökéletesen egyezik a mosdóval. Ez lesz a tetején, és a bordák "ülni" a szekrényen.

Tipp Ne aggódjon a tömítőanyagnak a teljes érintkezési felületen. A ragasztó szerepe, továbbá védi az ízületeket a nedvesség behatolásától.

Szerelés fablokkal

Meg kell gondolni, hogyan lehet erősíteni a számla mosogató faalátétekre, ha nincs kéznél konzolok vagy felületi hibák a keret szekrények. Szóval mi kell?

 • bárok, megfelelő méret;
 • Bútor sarok;
 • kis körmök vagy csavarok.

Az első lépés egy, a téglalap alakú vázszerkezet kialakítása. Ez az állvány felső kerete. Hogy kiegyenlíti az összes szabálytalanságot. Az összeszerelt rudakat a mosódoboz dobozába küldi és ott rögzítik acélszögekkel a kerület körül. És már a beküldött konstrukciót közvetlenül a szekrénybe helyezzük. Mi ugyanazzal a sarkokkal, de belülről a falakra rögzítjük.

Befejező munkák

Fontos! Ha elolvasása után az utasításokat az egész rend intézkedések már világos, akkor folytassa a telepítést, egyébként azt javasoljuk, hogy hogyan kell rögzíteni a mosogató számlát egy oktatóvideót.

Az utolsó szakaszban továbbra is a szifont kell a csatornahoz csatlakoztatni. Csatlakoztatjuk a rugalmas csatlakozókat a keverőből a hideg és melegvízforráshoz. Most biztonságosan nyithatja meg az elzárószelepeket, és használhatja a felszerelt készüléket. A nagyon lusta vízvezetőknek van még egy út. A felszíni mosás rögzítőeleme úgy néz ki, mint a szokványos horgok a falon való lógáshoz. De ebben az esetben megfelelő lyukakat kell tenni a mosogató hátulján. És csak a mosogató alá helyezze a szekrényt külön.