Legfontosabb > Bútor

Az akril betét behelyezése a fürdőbe: a bélés felszerelésére vonatkozó utasítások

A régi fürdő pótlása szükségessé teheti a leginkább váratlan pillanatot. Nem mindig a családi költségvetésben tartalékot biztosít az ilyen javításokhoz. Alternatívaként a fürdőben egy akril betétet is lehet használni, amelynek költsége nagyságrenddel olcsóbb. Igen, és a hatalom munkája, hogy magad csináld. A lényeg az, hogy megértsük a folyamat lényegét, és foglalkozzunk az összes árnyalattal.

Mi a jobb: bélés vagy csere

A kopott fürdő nem illeszkedik egy tiszta helyiségbe - a fürdőszobába. Definíció szerint ez az egészségügyi tartálynak nemcsak tisztának, hanem biztonságosnak kell lennie a lakó minden lakója számára.

Milyen biztonsággal tudunk beszélni arról, hogy mindenféle kórokozó élhet és reprodukálható-e a fürdőkabát kopogó darabjai között?

Még egy alapos tisztítás sem képes megbirkózni velük. Itt a két lehetőség egyike segít:

 • új fürdő telepítése;
 • a régi bíboros megújulás.

Az első lehetőség előnyösebb. De óriási pénzügyi kiadásokat biztosít. Ezenkívül sok időt és erőfeszítést igényel a javítás befejezése, mert a régi fürdő cseréje sok belső részletet változtat, többek között a padlón és a falakon, a csöveken és így tovább.

A második lehetőség olcsóbb. Az utolsó költség függ a kiválasztott frissítési opciótól. A 3 legnépszerűbb módszer létezik:

 • ömlesztett akril;
 • zománc bevonat;
 • helyezze be a bélést.

Az első két módszer egy speciális folyadékkompozíció alkalmazása az öreg fürdő előkészített felületére. Itt jó eredmény elérése érdekében jó szakemberre és jó minőségű anyagokra van szüksége. Továbbá mindent meg tudsz csinálni. A fő nehézség a sima, szivárgásmentes felület.

A harmadik lehetőség a gyárilag gyártott formanyomtatvány telepítése. Ezt a munkát önmagában elvégezheti, gondosan betartva a telepítési szabályokat. Jó anyag nélkül és némi erőfeszítés nem képes. De az eredmény megéri - teljesen tiszta és fényes fürdő.

A frissített fürdő megjelenése és a fürdés tapintási érzékelése nem okoz csalódást. Ha minden rendben van, akkor nagyon, nagyon hosszú ideig használható lesz. Ilyen esetekben a frissítés helyett inkább az új fürdő vásárlás helyett előnyös:

 • nincs pénzügyi lehetőség arra, hogy újat vásároljon és telepítsen;
 • ha egy bérelt lakásba költözött, akkor nem akarja a fürdőt használni valaki után;
 • amikor nagyon rövid idő alatt maximális eredményre van szüksége;
 • Nem akarok javításokat végezni;
 • fáradt a peeling fürdő.

Az új fürdőbe beépített akrilbélések legalább 10 évig tarthatnak, ha a telepítést a szabályok szerint végezték, és maguk a termékek kiváló minőségűek.

Akril lap: mit kell tudni

Az akril fül, amely a régi fürdő megjelenését helyreállítja, vizuálisan hasonlít a tetején viselt köpenyre. Ez lehetővé teszi néhány órát, hogy visszatérjen az egészségügyi kapacitás elveszett teljesítményéhez.

Az ilyen jellegű helyreállításokat évtizedek óta használják az amerikaiak, az európaiak és a polgárok két évtizede. Ez egy megfizethető és kényelmes módja annak, hogy a kívánt eredményt túl sok szennyeződés nélkül kapja meg.

A legfontosabb dolog az akril betétben a minőség. Ezért ha otthon választja ezt a terméket, figyelmet kell fordítania a jó hírnevű gyártókra. Egyébként még a lelkiismeretes telepítés sem fogja megmenteni a helyzetet - a betét egy hónap múlva felrobbanhat.

Az egészségügyi termékek piaca ilyen anyagok betétje:

 • orvosi akril;
 • kétrétegű műanyag - ABS / akril;
 • rendes műanyag;
 • technikai akril.

A sima műanyagot és a műszaki akrilát a gátlástalan gyártók használják. Ők üres mint kiváló minőségű termékek megfizethető áron. De az ilyen megtakarítások kijönnek oldalirányban egy hónappal később a második.

Az egészségügyi orvosi akril (PMMA) kettős réteget váltott ki az elmúlt években. Az a tény, hogy az ABS / akril anyag a legjobb teljesítményt nyújtja. Így sokkal ütésállóbb a törékeny akrilhoz képest.

A betétek gyártásának technológiai folyamata összetett, és igényli a mester készségét és a drága eszközök rendelkezésre állását. Kézműves körülmények között a minőségi termékek gyártása lehetetlen.

A bélések gyártásához egyhuzamos 0,6 cm vastag öntött akril lapot, vákuum és magas hőmérséklet hatására a gépen a kívánt alakot adják. A formázáshoz az alumínium vagy a szintetikus kompozitok speciális formáit használják.

A kétrétegű műanyag lényegében egy monolit anyag, amely önthető, valamint tiszta akril. Fontos, hogy az akril réteg vastagsága legalább 0,5 cm legyen. Valójában a 2 mm-es rétegben lévő termékekben a működési felület gyorsan megsérül.

A külföldi gyártók és az összes háztartási felhasználású ABS / PMMA túlnyomó többsége. A felső higiénikus réteg szennyeződéstől mentes és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és az alsó biztosítja a termék megbízhatóságát.

A régi fürdő alakja fontos. Nem minden modell vásárolhat akril bélést. A nagyméretű növényeknél legfeljebb 20 különböző szerszám található a betétek gyártásához a leggyakoribb öntöttvas és acéltermékekhez. Ha a mérés során kiderült, hogy a fürdő nem szabványos, akkor alternatív frissítési opciót kell választania.

Ne bízz a privát gyártókban, akik megígérik, hogy betétet készítenek egy adott modellhez. Nagyon drága lesz, és senki sem lesz képes garantálni a termék minőségét.

Továbbá, egy nem szabványos modell esetében egy kicsit kisebb bélést nem lehet vásárolni. A "fürdő a fürdőben" helyreállítási technológiának megfelelően olyan, mint egy régi bőrön át viselt második bőr.

Akril betét: hogyan kell vásárolni egy jó

Mielőtt egy új béléscsövet helyezne el egy peeling fürdőbe, ki kell választania egy minőségi beállítást. Végül is a piac tele van vonzó ajánlatokkal, és senki sem mentes a pénzt megtakarító vágytól. De a megtakarításokat indokoltnak kell alávetni - jobb, ha a telepítési munkát a sajátjánál, mint egy olcsó hamisítványt vásárolni.

Jó doboz megvásárlásához kövesse az alapvető szabályokat. Először is, egy minőségi terméknek rendelkeznie kell kísérő minőségi dokumentumokkal, a gyártó garanciájával legalább 3 évig, a berendezés logójával és a felhasználási és gondozási ajánlásokkal.

Másodszor, a gyári bélések fedettek a tetején egy védőfóliával. Csak használat előtt távolítsa el, amikor az összes ragasztási munka befejeződött és minden száraz.

Harmadszor, a szaniterek nem ragyoghatnak. Ellenőrizni kell, hogy a választott lehetőség megfelel-e ennek a követelménynek, ha átnézi a bélést a napsütésben, egy világító lámpát vagy a zseblámpát a hátsó oldalról.

Negyedszer a minőségi betét akril felülete sima és egyenletes. A megvásárolt példány karcjai és zsetonjai elfogadhatatlanok. Ha a terméket egy futár hozta, akkor írja alá a dokumentumokat, és csak a szállított áru alapos ellenőrzését követően szabadítsa fel.

Ötödször, a vastagsága a kiváló minőségű akril bevonat - 5 mm. Ezt kísérő dokumentumokkal kell támogatni.

Hatodszor, csak megbízható cégektől kell megvásárolnia. A jó hírnévvel rendelkező szorgalmas gyártóknak nincs értelme megtéveszteni az ügyfelet. Tehát az orosz piacon az LLC ISKomp, a Plastall, a SevenLux, a Multiplast és a Grand Plast bebizonyították magukat. Az osztrák nyersanyagokat és a német felszerelést használják.

Hetedszer, a megvásárolni kívánt bélés méretének egyértelműen meg kell felelnie a frissítendő fürdő méretének. Ehhez a vásárlás előtt meg kell mérni a kapacitásának magasságát, szélességét és mélységét. Elfogadhatatlan, hogy kisebb vagy irreleváns bélést vegyen be, még akkor is, ha az eladó az ellenkezőjét állítja. Arra vonatkozó érvei, hogy minden üreg jól kitölti poliuretán habot, a szakmaiságot jelzi.

Útmutató a bélés telepítéséhez

A jó akril betét megvásárlása csak az első lépés a fürdő megújulása felé. Nem kevesebb felelősséget kell vállalnia a telepítéshez. Ezt saját magaddal teheti meg, vagy szakembert hívhat meg.

A betét beillesztése: hova kell kezdeni

Ha komoly kétségek merülnek fel a képességeikben, akkor jobb, ha egy megbízható cég képzett alkalmazottját hívják. Nem érdemes együttműködni a kézművesekkel, akik ígérnek mindent a névleges díjért. Nem csak rosszul illessék be a betétet, hanem el is rontják.

A telepítési technológia megsértése esetén néhány hónap alatt a felújított fürdő öröme csalódást okoz. Kellemetlen szag, fekete penész, repedések jelennek meg, az alsó rész csökkenni kezd. Néha lehet, hogy megszabadulhat a rossz minőségű berendezés következményeitől, ha egy javító szakembert hív fel, gyakran fordul elő, amikor betétet kell cserélni.

Miután úgy döntött, hogy elvégzi a fürdő helyreállítását, meg kell mérnie. Ha a kapott mérések lehetővé teszik a gyári lapot, akkor biztonságosan megrendelheti a kívánt színt. Ebben a szakaszban nem számít, hogyan kell vásárolni - személyesen a boltban vagy az interneten keresztül. A legfontosabb dolog - a gyártó jó hírneve.

Ha a mérések egy nem szabványos formát jeleznek, helyes lesz a szaniteráruk helyreállításának alternatív opciójának megválasztása.

A bélés kívánt modelljének kiválasztása és megrendelése esetén azonnal meg kell vásárolnia a ragasztandó anyagokat. Gyakran az eladók a legjobb habot, ragasztót, tömítőanyagot kínálják, ami jól illeszkedik a megvásárolt termékkel való munkavégzéshez.

A frissítés második szakasza

Miután alaposan megvizsgálta a fürdőszobát, meg kell határozni, hogy milyen eszközökre lesz szükség a munka során. Minden attól függ, hogy pontosan a régi fürdő telepítve van-e. Ha oldalai a falba süllyednek, akkor meg kell szabadítanod őket. A szükséges idő függ a falak felületétől.

Amikor a falak drágák és új csempe, akkor helyes lesz kiválasztani a restaurálás egy másik változatát.

Ha a tartály kerületét sarokkal szegélyezi, akkor azt el kell távolítani. Egy régi csempe, amely a fürdőkád széléhez közel helyezkedik el, gyémánt tárcsa néhány centiméterrel felfelé, a teljes kerület mentén körültekintően körbevágható.

Ezután eltávolították a régi szifont és a lefolyó- és túlfolyó rácsokat. Ha mindez szorosan csatlakozik a régi öntöttvas fürdőhöz, akkor az eltávolításhoz a darálót kell használni. A készletben sok béléscsővel új szifon jön egy csatorna- és túlfolyó rácskal.

A régi fürdő felülete jobb tisztítani a lakkfény maradványait, csiszolópapírral. Ezután öblítse le és szárítsa meg.

A fürdő helyreállításának harmadik szakasza

A felület előkészítésével befejeződve megkezdheti a bélés illesztését. Ideális, ha minden jól illeszkedik, és nem kell elvágnia. A régi fürdőben lévő akrilbélések telepítésekor azt feltételezzük, hogy a technikai oldal a víz behatolás elleni védelem funkcióját látja el.

A fő probléma a hely hiánya az egész betét befogadására. Itt le kell vágnod a felesleget. Ehhez meg kell próbálnia egy új ruhadarabot a fürdőn, és észreveszve a széleket, távolítsa el a feleslegeseket. Ennek a műveletnek a pontos elvégzéséhez elektromos vágólapot használhat.

Ebben a szakaszban a kiáramlás és a túlfolyás helyét jelölik. Az új fül ilyen furatok nélkül készül. Meg kell vágni magukat. Annak érdekében, hogy a helyükön ne tévesszék meg, a fürdő lefolyójának és túlfolyásának szélei grafitos ceruzával, fogkrémet vagy más színező összetétellel jelölhetők.

A kívánt átmérőjű speciális koronával továbbra is lyukakat vágnak a bélésen.

A negyedik szakasz: a borítás ragasztása

Most itt az ideje, hogy az akril betétet a régi fürdő belsejébe helyezzük. Kétkomponensű habot, vízálló szilikont vagy speciális ragasztót használ.

Egyes szerelők rendszeres habarcsot és etilénglikolt adnak hozzá. Ez téves tanácsadás - ezek a tevékenységek katasztrofális következményekhez vezethetnek. Egy habszivacs egyszerűen megtörhet.

A betét ragasztásához kiváló minőségű kétkomponensű keverékre vagy speciális ragasztókompozícióra van szükség. A cselekvés jelentése - óvatosan ragasszuk le a fedelet a régi fürdő felszínén. Ha száraz helyet hagysz, akkor elkezdenek felhalmozni a kondenzátumot, és a buborék megduzzad.

A kiválasztott munkadarabot a teljes felületre alkalmazzák. A lefolyó és a túlfolyó lyuk körül egy tömítőanyag kerül alkalmazásra, hogy megakadályozza a víz bejutását a két termék közé.

Ezután a bélést alaposan behelyezzük a fürdőbe. Súlyosan megnyomva az oldalakon és az alján. A rögzítéshez a helyükön azonnal rögzíteni kell a lefolyót és a túlfolyó rácsokat. Az oldalakon a klipeket jól rögzítheti. Ezen kívül szilikon gyűrűs tömítések is használhatók rácsok telepítésekor.

A bélés telepítésének utolsó szakasza

Amikor mindent ragasztunk, elkezdhetjük helyreállítani a szépséget a fürdő szélei mentén. A fal csupasz részének elrejtéséhez ragasszon kerámia járókeretet a perem körül. Ezután tömítőanyagot alkalmaznak az ízületekhez, hogy megóvják a nedvességtől.

Mindezen munkák során a védőfóliát nem távolítják el a betétből. Annak érdekében, hogy a ragasztó megszáradjon, a fürdőt tiszta vízzel kell kitölteni anélkül, hogy pár centiméterrel elérné a túlfolyó lyukat. Hagyja az éjszakát.

Reggel a víz leeresztésére - minden teljesen száraz és ragasztott.

A hosszú élettartamú akril fül titkai

A betét minősége 70% -kal biztosítja a szolgáltatás tartósságát, 20% -kal a telepítés helyességét. A fennmaradó 10% - a termék gondozásának és felhasználásának feltételei. Így a telepített bélés élettartamának utolsó lépése a megfelelő működés és karbantartás.

Amikor jó vonalhajózást vásároltak, de a Krivoruk mester felszerelte, a víz a fedél alatt felhalmozódni kezd. Idővel stagnált - van a penész és undorító szag a fürdőszobában. De ezt a helyzetet az illetékes javítási munkák eredményeképpen lehet megoldani, és a betét hosszú időre szolgál.

A frissített fürdőszobát akrilfedélben is használhatja, mint korábban. Nem tudsz csak forró vízbe önteni, dobni késeket és téglákat.

Ha meg kell javítania a fürdőszobában, akkor a tartály felülete jobban fedezi a filmet és egy puha ruhát. Végtére is, a csempe kopogott a falak súlyosan károsíthatja az akril réteg. A bontott mosdót vagy WC-t nem dobhatja le - a bélés feltörhet. További helyreállítás nem lehetséges - csak távolítsa el és illessze be az új terméket.

Ami a gondozást illeti, az akril réteg fél a csiszolófolyadéktól és a porszerű termékektől. Továbbá nem tolerálja a hosszú távú sár stagnálását.

A megújult fürdő használata után puha szappanos szivaccsal kell kezelni és vízzel ki kell öblíteni. A bélés mosásához használhat akril fürdõkre gyártott termékeket.

Mély karcolások és apró repedések és más típusú károk esetén az akril betét javítható. Ehhez megvásárol egy speciális javító készletet, redukálószert és polírozó pasztát. Az alkalmazott szerek hangja nem különbözik a natív bevonattól, ugyanabból a gyártóból kell megvásárolnia.

Miért válasszon akril

Amikor eldöntöd, hogy van-e régi akrilbélés a régi fürdőkádban, figyelmet kell fordítani a jelentős előnyökre. Talán ismerősei vagy rokonai már használják, és pozitív tapasztalattal rendelkeznek. Jól működjön együtt egy olyan céggel, amely hivatalosan képviseli a gyártót, és jó vélemények az igazi emberekről.

Az akril betét esztétikus megjelenésű. Szennyeződésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Magában a polimerben nincsenek pórusok, amelyekben a baktériumok szaporodhatnak, így a termék biztonságos a fürdésre szánt gyermekek és a kényes vagy érzékeny bőrű emberek számára.

Az allergiás betegek biztonságosan fürödhetnek - az akril betét természetes hófehér színű. A gyártási folyamatban a festékeket nem használják.

Az ABS réteg felett alkalmazott PMMA anyag ellenáll a kisebb karcolásoknak. Ha bármilyen károsodás történt, javíthatók az akril javítására szolgáló speciális készlet segítségével.

Egy másik előny az egyszerű karbantartás. Elég lágy szivacs és szappanoldat az akril betét felületének tisztításához.

De mindez csak olyan minőségi termékekre vonatkozik, amelyek a gyártó megfelelő dokumentumait tartalmazzák.

Néha előfordulhat, hogy szomorú tapasztalattal találkozik az akril betét felszerelésével kapcsolatban. Itt leggyakrabban a tulajdonos túlzott gazdaságát hibáztatják. Kiválasztása olcsó kínai héj helyett egy minőségi bélés és felvétele Krivoruk mester telepíteni, hogy egy gyönyörű olcsó fürdő 1 hét / hónap. Rövid idő elteltével a pszeudo-akril bélés kitör a javítás lehetősége nélkül.

Videó akril bélések telepítéséről

Lépésről-lépésre a betét beillesztése a fürdőbe:

Videóklip az akrilbélés használatának előnyeiről:

A kiváló minőségű akrilfóliák gyártási technológiájának részletes áttekintése:

Miután megismertük az akrilból készült betétek kiválasztásának és telepítésének finomságait, biztonságosan eljuthat a tudás gyakorlati alkalmazásához. Óvatosan kövesse az ajánlásokat és az utasításokat, 2-5 óra után csodálatos eredményeket kaphat. Ugyanakkor a készpénz jelentős részét megtakaríthatja. A személyesen frissített fürdő több mint egy éve örömet okoz minden háztartásban.

Akril bélés a fürdőhöz: típusok, kiválasztás és telepítés

A beépített akrilbélés a fürdőszobában egyszerű módja annak, hogy frissítse a régi, öntöttvas fürdőt, amely kényelmes és jó minőségű, de ami elvesztette korábbi megjelenését a zománc, a sárgaság és a rozsda hibáinak köszönhetően. Megértjük a termék kiválasztásának és telepítésének finomságait, ami segít a minimális költséggel a régi fürdő saját kezű javításával.

Mi az akril bélés

Az akril bélés egyfajta betét, mint egy fürdőkád, amelynek fő funkciója az elavult bevonat megújítása és az öreg fürdő zománcának minden károsodása. Az ilyen eszköz használatával könnyedén átalakíthatja "ősi" vízvezeték berendezéseit egy új és modern fürdőbe.

A betétből készült anyag hófehér, sima, könnyen tisztítható és ellenáll a mechanikai sérülésnek.

Az akrilbélések a gyártási technológiától függően kétféleképpen oszlanak meg:

 • Öntött bélés. Ezek különleges akrilfóliákból készültek, speciális formában fűtöttek. Az ilyen termék ára a teljes fürdő ára 30% -a.
 • Kompozit termékek. Az ilyen béléseknek van egy ABS-műanyag alapja, a portyy vékony akril réteg. Különbözik az öntött alacsonyabb ár és a rövid élettartam - 5-6 év.

Figyelj! Ha az öntött akril bélés alacsony áron kínálkozik, akkor vagy egy vékony lapból készül, amely hamarosan törölheti vagy megszakíthatja azt, vagy gyenge minőségű akrilból készülhet, amely nagy pórusokkal rendelkezik, ezért nehéz mosni. Az ilyen termék nem fehér, hanem szürkés vagy rózsaszínű.

Előnyei és hátrányai az akril bélés

A régi fürdő - zománcozás, bélés vagy töltő zománc, folyékony akril (stacryl) bevonás és akril bélés helyreállítása közötti választásakor meg kell mérnie az utóbbi összes előnyét és hátrányát.

Az acél bélés az öntöttvas fürdőben tagadhatatlan előnyökkel jár:

 • Az akril bélés felszerelése a fürdőben kézzel elvégezhető, és ez legalább egy kis időt vesz igénybe
 • magas tartósság, karcolás és ütésállóság;
 • az ügyfelek véleménye csak akkor pozitív, ha az összetevők kiválasztása nem kerül mentésre;
 • hosszú élettartam. Egy minőségi termék legfeljebb 20 évig tart;
 • további hő- és hangszigetelés.

Az akril bélés jól alkalmazható öntöttvas fürdőkhöz. Az acéltermékek használatát csak akkor indokolja, ha faluk nem hajlik, különben a bélés a közeljövőben megrepedhet.

Érdemes megfontolni ennek a helyreállítási módnak a hátrányait. A régi fürdők javítása az alábbi nehézségekkel jár:

 • a fürdő belső terének csökkentése;
 • ha helytelenül van felszerelve, az akril betét élettartama jelentősen csökkenthető;
 • negatív visszajelzésekkel találkoztunk a törésekről és repedésekről, de csak olyan esetekben, ahol olcsó kompozit termékek kerültek telepítésre;
 • a víz behelyezése alá eső veszély és a kellemetlen szag megjelenése, amelynek forrása a keletkező gomba lesz.

Megemlítettük a módszer előnyeit és hátrányait, és választania kell: fürdőt vagy akrilbélést. Válassza ki a fürdőszoba legmegfelelőbb módját és a már telepített betűtípust.

Választás beillesztése

A vásárlás előtt a bélés fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mérete olyan közel a méret a fürdő. Ehhez mérje meg:

 • a régi fürdőkád szélessége a felső belső él mentén;
 • hosszúsága a külső élek mentén és az alsó részen belül;
 • mélysége

Ahhoz, hogy vásárolni egy igazán minőségi terméket egy öntöttvas kád, in-store, amikor kiválasztják a bélés felhívni a figyelmet néhány fontos pontot:

 1. A termék színének tiszta fehérnek kell lennie, árnyalat nélkül.
 2. A felület sima, sima, bármilyen elhajlás vagy más hiba nélkül.
 3. A falvastagságnak a lehető legnagyobbnak kell lennie - 4-6 mm. A falak, ha megnyomják, elakadhatnak, de egy kicsit. A fém fürdőszobában - vékony
 4. Azt is javasoljuk, hogy gondosan átnézze a kiválasztott termék értékelését. Biztosan nem te vagy az első, aki pontosan ezt a gyártót vizsgálja.

Fürdőkészítés

Mielőtt az akril betétet saját kezével telepítené, előkészítő munkát kell készítenie, amely jelentős szerepet játszik az egész folyamat során:

 • Ha csempe csempék vagy műanyag panelek szorosan hozzá vannak kötve a fürdőszobához, azokat bontani kell, mert szabadon kell hozzáférni a szaniterek oldalához.
 • A terméket zománc bevonattal tisztítják. Ehhez egy nagydarab szemcseppet vagy csiszolópapírt használjon. A kényelem és a könnyű feldolgozás érdekében a csiszolópapírt egy speciális tartóhoz rögzítheti. Ez a lépés nagyon fontos, mert a sima zománc megszabadulása jelentősen javítja a fürdő felületének tapadását.
 • A belső felület nedves tisztítása megtörténik. A fürdőt nagyon óvatosan kell mosni, hogy ne maradjon zománcrész és egyéb törmelék.
 • A szifont leszerelték.

Ha valóban nem akarod zavarni a zománc eltávolítását, egyszerűen mosogatószerrel alaposan mossa le a fürdőt, zsírtalanítson szódával, dörzsölje a felületre, mossa le és szárítsa meg.

A bélés egyéni telepítése

Az akril bélés fürdőbe történő beépítése a következő lépésekből áll:

 • Az egész folyamat első lépéseként be kell illeszteni a betétkést az öntöttvas fürdőbe, majd be kell illeszteni. Ehhez az akril betétet helyezze a kádba, és jelölje meg a felesleges részt, amely túlmutat a régi tartály korlátján túl egy jelölővel. Vegye ki a betétet, és elektromos vágószerkezettel vagy fűrészszalaggal vágja le az anyag felesleges részét, megpróbálja megakadályozni a szélek megjelenését.
 • Szükség van a lyukak vízelvezetésére. Ehhez egy fúvókákkal ellátott elektromos fúrót használhat.

A lefolyó és a túlfolyó lyukak pontos megnevezéséhez a következő trükket használhatja: a régi fürdőben lévő lyukak éleit dörzsölje egy konstrukciós ceruzával és szorosan szorítsa rá az akril betétet. A jelöléseket a bélés felületén kell feltüntetni.

 • Az elkészített akrilfólia sűrű beépítéséhez a kádban szilikon tömítőanyag és kétkomponensű habarcs szükséges. Az első lépés egy tömítőanyag réteg alkalmazása a leeresztőnyílások peremére. Ez nagyon fontos, mert csökkenti annak a lehetőségét, hogy a folyadék az akril bélés alá esik. Most az egész fürdő szélén kell ragasztót alkalmazni.
 • Belülről a teljes fürdőt kétkomponensű habra kell lefedni. Fontos az alkalmazott réteg vastagságának követése. Ennek a paraméternek meg kell felelnie a bélésnek a fürdő paramétereihez tartozó eltérési méretével.

Kívánatos, hogy a hab az egész belső területet lefedi, mivel az akrillemez nem tapad teljes mértékben és hajlik, amikor a rések kialakulnak. A 4-5 cm távolságú habszalagok is megengedettek.

 • A fürdőben lévő akrilbélést a lehető legszorosabban kell felszerelni, a fürdő felületének sajtolásával. Különösen jól kell tömöríteni az alját, a lefolyót körülvevő területeket és a túlfolyást;
 • a szifon telepítése folyamatban van. Biztosítani kell egy tömítőanyaggal is.

Figyelj! Előfordulhat, hogy egy régi szifon nem alkalmas behelyezéssel megvastagodott fürdőre. Ellenőrizze előre.

Telepített akril bélés a fürdőben, a képen látható:

 • A lefolyó el van zárva, és a teljes vízfürdő 2-3 cm-re van a túlfolyás alatt. Ebben az esetben a víz a fő terhelés szerepét játssza. Ez megkönnyíti a betét rögzítését.
 • Ebben az állapotban a fürdő egy napig marad. Ezután újra normál célokra használhatja.

következtetés

Nagyon könnyű az akril betétet saját kezével felszerelni. Még egy tapasztalatlan személy és képzettség is képes lesz megbirkózni az ilyen munkával. A telepítés során fontos, hogy kövesse az összes szabályt és utasítást. A rögzítéshez felhasznált anyagok minőségét is figyelembe kell venni, mivel az eszköz minőségétől függ.

Videó utasítás

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az akril bélés öntöttvas kádba való beépítését. Ha bármilyen kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, kérje meg a megjegyzéseket - mindannyiunkra válaszolunk.

Akril betét a fürdőben

Ha a régi fürdő felülete elkopott, akkor számos lehetőség van a javításra. Az egyik legegyszerűbb módja az akril betét használata. Ez egy megfizethető és praktikus megoldás, amelyet saját kezével lehet megvalósítani.

Anyagjellemzők

A fürdőben lévő akril betétet bélyegzéssel készítik. Mérete és alakja korrelál a fürdők normál méreteivel. Az anyag maga a német akril. A lemez vastagsága hét milliméter, a késztermékben pedig hat.

A fürdő helyreállításának egész ideje néhány órát vesz igénybe, de végül tényleg új fürdőt kap. Csak nézze meg a fotó példáit, és nézze meg, hogy a termék milyen új betöltést figyelt a behelyezés után.

technológia

Az akril betétet saját kezével ragaszthatja rendszeres fürdőben habarccsal. Ez biztosítani fogja a integritását, különösen a lefolyó, ahol a legnagyobb a kockázata a víz behatolásának közötti a fürdő felülete és anyag.

Az akril tartály vízbe történő egyenletes ragasztása céljából összegyűjtjük, ami tizenkét óráig marad. 24 órán belül használhatja.

előnyök

Az öntöttvas vagy acél fürdõk javítása ezzel a módszerrel számos elõnnyel jár:

 • Hosszú élettartam - húsz év garancia. Ebben az esetben a felhasználás valós időtartama több mint harminc év lehet.
 • A betét nem sárgul, nem piszkál. Végtére is, szinte nincs olyan pórus a felszínen, amely szennyezett lehet.
 • Alacsony költség. Ha összehasonlítani kell egy öntöttvas termék cseréjével járó költséggel, a behelyezés költsége többszörösére csökken. Emellett nincs szükség javításokra a szobában.
 • Könnyű gondozás. Használhatja a szivacsra alkalmazott mosószert.
 • Kiváló hangszigetelés. Nincs hangos hang a leeső vízből.
 • Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás.
 • Hygiene. Az akril felületén nem halmozódik fel baktériumok.
 • Biztonság és környezettudatosság. Az anyag megfelel az összes meglévő követelménynek és szabványnak.
a tartalomhoz ↑

Miért nem egy új fürdő?

Természetesen még akkor is, ha az akril betétek számos előnnyel járnak, továbbra is vágyakoznak arra, hogy a fürdőt újabbakkal helyettesítsék. Érdemes megtenni?

Ez az eljárás többe kerül. És ez nem csak a legdrágább termék, hanem a telepítés költsége és a helyiség javítása.

Telepítési utasítások

Az eljárás körülbelül három órát vesz igénybe. Először meg kell szüntetni a régi injektálási illesztéseket, vegye le a csövet és a grillet. Helyezze be a fürdőkád peremét, majd vágja le. Ezután meg kell tisztítani a széleket, és próbálkozni kell, hogy van egy rés.

Ezt követően meg kell kenetre koptatnia a helyeken a viszkózus anyagot. Nyomokban kell lennie. További lyukaknak kell fúrni és tisztítani a széleket. Ezután ellenőriznie kell a meccset egy lap beillesztésével. A lyukak körül egy tömítőanyagot kell alkalmazni, ami kicsit elhagyja a széleket.

Ezután a felületet hab vagy ragasztóval kell lefedni. Először meg kell tenni az alját, majd a táblát. És akkor azonnal be kell illeszteni a bélést, kezdve a lefolyóból.

Ezután vízelvezető rácsok vannak felszerelve, a víz összegyűlik, és a tömítettség ellenőrzésre kerül. Ebben a formában a fürdőt több órán át kell hagyni, majd ki kell üríteni és egy nap után a terméket fel lehet használni.

Az akril betét kiválóan alkalmas a felület helyreállítására.

A beépíthető do-it-yourself fürdőjavítás kiváló minőségű, alacsony költségű megoldás, amely sok éven át szolgál.

Helyezzen akrilból a fürdőbe: előnyöket, hátrányokat, telepítést

Bármely fürdő idővel elveszíti a ragyogást, majd a színt, és végül homályos piszkos vályúvá válik. Mi a teendő Cserélje ki az újakat, vagy helyreállítsa a régieket?

Ha tulajdonosa egy öntöttvas fürdő káros zománc, de egy egész és tartós test, telepítése egy akril betét lesz ideális.

Mindössze annyit kell tennie, hogy ragasztja a bélést egy megbízható, régi tokhoz, és változtassa meg a szifonokat. 24 óra múlva élvezheti az új, régi fürdőszobát.

Akril bélés

Akril betét vagy fürdő a fürdőszobában, a legújabb, legegyszerűbb, legmegbízhatóbb és leghatékonyabb módszer a régi vagy sérült fürdők minden típusának helyreállítására. Ez lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg magával a munkával.

Ez a betét egy könnyű akril fürdő, amely ebben az esetben felesleges, a külső megerősítő réteg nélkül. Ezzel a telepítéssel a tartó a régi fürdő erős burkolata.

A bélés által helyreállított öntöttvas vagy acélkád végül mind a fém, mind az akril előnyeivel rendelkezik, miközben teljesen hiányzik a hátrányok nagy részéből.

Az akril előnyei és hátrányai

 • Az akril anyagnak nincs pórusai, ezért visszataszítja a szennyeződéseket. Ez a fürdő meglehetősen rendszeresen mosható szappannal és meleg vízzel. Ezen kívül az akril, az anyag tiszta és higiénikus, nem érzékeny a mikroorganizmusok növekedésére, ami azt jelenti, hogy teljesen biztonságos.
 • Az akril betét - bélés jelentősen csökkenti az acélfürdő zaját és növeli a víz hűtési idejét.
 • A bélés telepítése legalább 10-15 évig biztosítja a szolgáltatást, ami összehasonlítható a drága öntöttvas fürdő kiváló minőségű zománcának élettartamával.
 • Végül, az akril felülete egyszerűen eltávolítja a véletlen karcolásokat saját kezével egyszerű polírozással.
 • Alacsony testtömeg, speciális felszerelést igényel.
 • A repedések és a testtörzsek megjelenésének tendenciája, amikor nehéz tárgyak esnek rájuk.
 • Az 5-6 mm vastagságú akril réteg megbízható megerősítést igényel magas minőségű üvegszőnyeg vagy poliuretán hab felhasználásával, ami növeli az ilyen típusú fürdők árait.
 • A magas hőmérsékletnek való ellenállás hiánya néha az akril test hajlításához és visszafordításához vezet.
 • Hajlamos a karcolásra.
a tartalomhoz ↑

A fém fürdő előnyei és hátrányai

 • Nagy mechanikai szilárdság. Az ilyen esetek rendkívül ritkán megrepednek, és gyakorlatilag nem érintik át a lyukakat.
 • Az acél és az öntöttvas fürdők nem igényelnek speciális alapszerkezetet és két állványon biztonságosan állnak.
 • Alacsony költség.
 • Az acél és az öntöttvas fürdők zománcai még kisebb fúvókákkal könnyedén eltörhetnek.
 • Az acél fürdők sok zajt hoznak és gyorsan lehűlnek.
 • Idővel a zománc mikroszálas burkolattal fedezhető fel, amelybe rozsda és más szennyeződések eltömődnek, ami nagyon nehéz tisztítani.

Összefoglalva az akril fürdők és a fémtermékek előnyeit és hátrányait, azt a következtetést vonjuk le, hogy mind a kettő, mind a többi előnye a bélés beépítésével - a betétek megmaradnak, és az egyik hátrány a karcolások, amelyek azonban a működés során könnyen eltávolíthatók saját kezűleg.

A bélés felszerelése meglehetősen egyszerű, és az ilyen javítás ára indokolt. Ragassza fel az akril bélést a régi felületre, várva, hogy a ragasztó megkeményedjen - és ez az, akkor használhatja. Továbbá elmondjuk, hogyan kell helyesen eljárni.

telepítés

Az akrilbélés - betétek különböző vállalatokhoz történő beszerelésével kapcsolatos szakember munkájának költsége 4 000 - 7 000 p között van. A helyzettől és a bélés színétől függően kissé eltérhet. A fehértől eltérő árnyalatú lapkák árai további 500 p.

A szolgáltatás költsége magában foglalja:

 • A bélés szállítása és felszerelése.
 • Előkészítő munka - régi szifonok és csempe bontása a fürdő csomópontjában, felszíni előkészítés.
 • Minden szükséges anyag - ragasztó, tömítőanyag, díszítő kerék.
 • Bélés, szifon és dekorációs oldal felszerelése.

Az ilyen munkát szakembertől nem lehet több mint 2 órával az elkészítés kezdetétől a folyamat befejezéséig.

Teljesen indokolt megtagadni a fürdő cseréjét a javítás javára, és 7000 r értéket biztosít a minőségi helyreállításhoz, a fürdő átlagos ára 15 000 r. Megtakarítást kapunk legalább kétszer. És mégis jelentősen csökkentheti a költségeket - készítse el a bélés telepítését a fürdőszobában a saját kezével.

Telepítjük magunkat

Először el kell döntenie a bélés méretét. Az értékesítés során mind az acél, mind az öntöttvas fürdők számára megfelelő jogot biztosít. Az akril betét megfelelő alakjának és típusának meghatározásához meg kell mérni a fürdőszobát - a szélességet és a mélységet az aljától a lefolyó lyukig.

A vásárolt bélésnek a lehető legnagyobb mértékben meg kell felelnie a felújított felület méretének és alakjának. A két épület közötti hézagok nem haladhatják meg a 20-30 mm-t.

Először el kell távolítanod a régi leeresztő és túlfolyó szifonokat, és újakat kell készíteni a helyükre.

A tapadás minősége nagymértékben függ a felület előkészítésétől, így a megbízható csatlakozás érdekében a fürdőt alaposan meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a zsíros lerakódásoktól, zsírtalanítani és szárítani. Különös figyelmet fordítsunk a nyakon lévő helyekre. Szárítás után az egész felületet csiszoló anyaggal csiszolva csiszolhatja és tisztítsa meg a port. Ehhez egy porszívó fog működni. Utána ismét mossa és száraz. Felület kész.

A következő lépés a bélés előkészítése. A szifonok szereléséhez szükséges a kifolyó és túlfolyó furat kiürítése, ugyanakkor biztosítani kell, hogy a bélés nyakának pontosan ugyanolyan legyen, mint a régi fürdő furatai. Könnyű egy megfelelő átmérőjű kerek koronát készíteni, fúróban öltözve.

Ezután folytassa a ragasztó hab felhasználását. Javasoljuk, hogy speciális, ragasztóhabot vegyen fel, kis másodlagos terjeszkedéssel. Ez biztosítja a megfelelő terjeszkedést, ugyanakkor kevesebb, mint a szokásos szerelvény, nyomást gyakorol egy vékony akril tokra.

A habot speciális, 5-6 cm-es szalagokkal ellátott pisztollyal kell felhordani, a habrétegek vastagságának meg kell egyeznie a testek közötti rések méretével, és kibővítve töltsön be teljesen a belső térséget. Miután a leeresztőnyílások körül egy réteg tömítőanyagot használnak, amelyen a betét behelyezése történik. Ezt úgy kell megtenni, hogy nem kell módosítani álláspontját, vagy az ilyen kiigazítás minimális.

Amikor a kád be van szerelve, szerelje be a szifonokat, csukja le a fürdő fedelét és vízzel felfelé fordítsa. A víz súlya megakadályozza, hogy a bélés puha oldalai kicsússzanak, amikor a hab expandálódik.

Ez minden - várjon egy napot, csöpögje ki a vizet, ragasszon díszítő szegélyt vagy sarokba, és csodálja meg a saját kezével végzett munkájának eredményét.

Felhívjuk figyelmét! A hab ragasztási tulajdonságai a levegővel történő érintkezés után nem túl hosszúak, ezért a fürdő testére történő felhelyezése után azonnal helyezze be a bélést.

Miután a meg nem szilárdított hab a betétre ragad, legalább 30-40 percet kell töltenie a szifon felszereléséhez és a víz feltöltéséhez.

megállapítások

Az akril bevonatok ideálisak a sajátos kézműves javításokhoz bármilyen típusú fürdőben, és ötvözve őket acél- és öntöttváz-burkolatokkal ez a kombináció egyedi tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Az akril tok alacsony szilárdságát megbízható öreg bázis kompenzálja.
 • Nincsenek lyukak, repedések és hibák.
 • A forró víz hatására bekövetkező deformálódás és varrás kizárt.
 • Nincs zaj és gyors vízhűtés.
 • Az akril bevonat sokkal ellenállóbb a zománcozáshoz, és enyhén szennyezett.
 • Fontos tényező, hogy a javítás egy betéttel sokkal olcsóbb, mint egy fürdő cseréje, és az ilyen helyreállítás élettartama nem kevesebb, mint egy új betűtípussal.

Ennek eredményeként azt a következtetést vonjuk le, hogy az akrilbevonatokkal kombinált, helyreállított fürdők minden szempontból jobbak, mint az akril és a fém (acél és öntöttvas) új termékei.

Három módja a fürdő helyreállításának

A fürdőkád szétszedése kellemetlen, költséges és gyakran az egész fürdőszoba javításához vezet. Ennek elkerülése érdekében sokan inkább visszaállítják a régi fürdő bevonatát. Ma már háromféleképpen lehet visszaállítani a fürdőt: zománcozás, akril öntése és akrilbélés behelyezése. Ha ezt a munkát elvégzi, akkor sokat menthet.

Három módja a fürdő helyreállításának:

Vízvezeték szerelés
60-96-58, 8-923-464-96-58

Zománcfürdő

A fürdő felületének helyreállításának ez a folyamat három szakaszból áll:

 • előzetes képzés.
 • zománcozás.
 • kiszárad

Először, a bevonatot régi vékony zománcból kéztörlőpapírral tisztítjuk, majd a felületet kiegyenlítjük és zsírtalanítjuk.

Fontos! A zománc réteg nagyon vékony (0,5-1,5 mm), és nem lesz képes betölteni a lehetséges forgácsokat és repedéseket, ezért előzetesen be kell tölteni őket. Ehhez egy kocsitípus jól alkalmazható, amely tökéletesen károsodik és hosszú ideig megőrzi tulajdonságait.

A tisztított és zsírtalanított fürdőt speciális eszközökkel kell felmelegíteni vagy a tálat meleg vízzel 10 percig fel kell tölteni. A víz kiürítése után száraz, szöszmentes ruhával törölje át a felületet, és továbbhaladhat a fő színpadra.

A speciális zománc szükségességének fedezésére. Javasolt kétkomponensű készítmények (zománc és keményítő) használata. Ecsettel, hengerrel vagy szórással alkalmazható. A bevonat erőssége a rétegek számától függ. Átlagosan 4-7 réteget kell alkalmazni.

5-7 napig tart. A hátrányok közé tartozik a bevonat törékenysége és törékenysége, amelynek élettartama 3-4 évre szól. A feltétlen előnyök az egyszerűség és az akadálymentesség: a kádat zománccal fedhetjük fel, így még nincs szükség a szifon lekapcsolására. Az új bevonat költsége a rétegek számától függ. Lehetőség van a színek megváltoztatására színsémák hozzáadásával.

Akrilkeverék fürdő

A Stakril a bevonat - kopásálló és ütésálló, kétkomponensű anyagból készült, akrilből és keményítőből áll. Ebben az esetben le kell szerelni a leeresztő és a túlfolyó lyukakat (szükség van egy tartály beszerelésére a folyékony üveg gyűjtésére) a lefolyó alatt. De nem szükséges szintetizálni és felhordani a felületet, mivel az akril megtölt minden apró repedést és szabálytalanságot.

Az akril keverék betöltése a fürdő felső szélétől kezdődik, majd folytatódik egy körben. Amint a kör bezáródik, az öntés már az oldal közepétől folytatódik. Ennek a folyamatnak folyamatosnak kell lennie, ezért megfelelő méretű tartályt kell választani. Nem szabad megtakarítani: jobb, ha több akrilt kell önteni, mint amennyi szükséges - a felesleges mennyiség még mindig a beépített kapacitásba kerül.

Az üveg típusától függően a szárítási idő 1-4 nap. Minél hosszabb a polimerizációs folyamat, annál erősebb a felület. Átlagosan élettartama 15 év.

Akril betét beszúrása

A fürdőkúra helyreállításának legkevésbé munkaigényes módja egy akril bélés behelyezése, amelyet a gyárban egy adott fürdetéshez gyártanak.

Ön is telepítheti. Először a fürdő felületét alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell, majd ellenőrizni kell, hogy a lyukak illeszkednek-e.

A fóliát a fal csempe vonal mentén vágják. Ezt követően a fürdőre és a béléscsőre speciális ragasztót alkalmaznak, a felületeket pedig összeillesztik, az ízületeket szilikonnal lezárják. A fürdőt hideg vízzel töltötték és egy napig maradtak, amíg a ragasztó meg nem szárad.

A kapott felület tartós és tartós. A gyártók 10-15 éves garanciát vállalnak a bélésen.

Ennek a módszernek az a fő hátránya, hogy csökkentse a fürdő térfogatát. Ezenkívül a bélésnek az idő múlásával történő rossz telepítése miatt nem lehet kitörni.

Szakmai tanácsadás.
Szöveg: Natalia Doronicheva

Akril bélés (betét) a fürdőben

2gera66 Kiváló klasszikus parafa. Ez megbízható és olcsó. De az automatikát tekintik. Megerősítem, hogy nem minden gép alkalmas. Azonban. Nem tudom alátámasztani, hogy ez minden eszközre vonatkozik, de sokan nem az a típus (automatikus nem automatikus), hanem csak a csavar hossza, amely a grillet és a szifont együtt tartja.
Vannak olyan eszközök is, mint a "gyors kattintás" vagy a "kacsa-klyak", tudja. Ott a nyitó-lezárás a szelepet közvetlenül nyomva tartja, mint egy nyomógombos kapcsoló. A csavarkulcs és a szelep közötti kapcsolat kizárásra kerül a kábel esetleges szakadásával és a szifon bejáratának nyomáscsökkentésével együtt. Ismét a dobozból, nem illett.
Röviden, a kulcsszó egy fogaskerék.

Szeretném megkérdezni a szakértőket)
Nagyon vágyakoztam önállóan akril bélés telepítésére
mi ragasztani?
2 lehetőség van:

 1. kétkomponensű hab (vagy szokásos adalékkal)
 2. ragasztó folyékony körmök (például Titebond a fürdőszobákhoz)

Egy másik lakásban van egy 5 évvel ezelőtt bevezetett betét, nincs panasz. (üregek, buborékok, repedések, stb. nem) Egy részletes tanulmányhoz ragasztóval ragasztva (rugalmas, így fehér) ragasztva van.
Most mindenki ragasztott habra mindenütt.
A kérdés az, és mi a figyelemre méltó hab, kivéve, hogy olcsóbb?
És van-e valami különös buktató a matricán a ragasztóhoz, ami miatt mindenki elutasította?
A szokásos logika azt sugallja, hogy a habdarab nagyon puha, és idővel egy süllyedő és egy laza betétet kapunk.

Alig van bárki saját maga.
Ami a habot illeti - miután a fürdő 24 órán keresztül vízzel állt, a hab semmiféle zsugorodást nem okoz.
A harmadik évben a bélést használom - mindent szeretem. Fehér, tiszta, meleg, könnyen tisztítható.

Én is, nem örülnék, hogy lemondok és megadom a denyuzhku szerelőket.
De a panaszok száma (alul üregek, buborékok), stb
És nagy gyanúm merül fel, hogy ezeknek a sarokpajzsoknak a megjelenése hab + ívelt kéz kombinációjából származik

Úgy gondolom, hogy az ívelt kéz hibás, de egyáltalán nem hab. A fürdő alja nem lehet üres, az oldalakon megengedett határértékeken belül. A hab mindenesetre nem sploshnyakom, és csíkok fentről lefelé.

Természetesen az ívelt kéz a döntő tényező
de mégis, őszintén szólva nem értem, milyen hab jobb, mint a rugalmas folyékony körmök

Nem tudom, minden cégnél habot használnak. Írja be a keresőmotor "install acrylic liner" - mindent ott részletez.

egy keresőben, amint kitalálhatod, már láttam)
fő gyártó "> ajánlja
"A bélésfürdőt fel kell szerelni és rögzíteni kell a kádban, amelyet egy speciális rögzítőpasztával vagy habmal kell javítani, biztosítva, hogy a köztük lévő összes üreg megtelt, miután a bélést vízzel töltötték meg."
Minden szerelő ragaszkodik a habhoz, érthetően olcsóbb, de jobb vagy sem, a kérdés, amire keresek választ.
De amit a gyártó speciális masztix segítségével jelent, és a folyékony körmök a kérdés.

promka írta:
Van egy "VIRT" nevű íróasztal is, amely maga is befedi ezeket a betéteket, és ez nem világos, és nem világos, hogy mi (szinte minden telepítés panaszsá válik).

Nem kell hibát találnia egy normál cégnél. Lásd fent.

Tamara TT írta:
akril fürdő nem praktikus és hideg

Miért hideg? Az akril jobban működik, mint a vas?

Threepwood írta:
ne használja a dugattyút.

Hmm, miért?

Vdeg írta:
Tamara TT üzenete
akril fürdő nem praktikus és hideg

Nem tudom elmondani az akril fürdőről, és az öntöttvas béléséről - nagyszerű!

Csodálatos véleménye az automatikus szifonról (helyesen), és még a szexről az óvszereken is.
Lényegében még mindig azt akarom mondani, hogy az ügyfelek csak sok kérdést kérek, ezért látom, hogy nincs hova mondják, vagy nagyon keveset mondanak.
Az ovális fürdőben "Stalinka" bélés nem alakul ki, sajnálom, hogy a fürdõ jó, nagy és gyönyörû.
2) A bádog a fürdõszobába való beépítéséhez nem tartalmazza a fürdőszobában végzett további munkákat, és sok mindent meg kell tenni, hogy az ügyfél problémamentesen elkezdje használni a fürdőszobát, és ez a mester egy további munkája, és mindezeket meg kell vásárolni (szintén megtalálható) fordítva, beilleszteni a pasztát stb. Nyilvánvaló, hogy mindezen munkákért fizetnie kell, így azonnal válaszul válaszolok, igen, inkább új fürdőt vásárolnék.
A válasz nem jobb, a szovjet égetett fürdők már nem készülnek, csak az öntöttvas forró por zománc borítja, és az új fürdés garanciája nagyon jó 2 évig.
3) És az újdonságban az a legfontosabb, hogy a szovjet fürdőkben a modernek, amikor lehetetlen áztatni a ruhákat, forró vízzel (forrásban lévő víz) öntjük, hideg vízzel kell kezdeni és forró vízzel hígítani a kívántra, és nem mossuk le. Képzelje el, hogy ezeket a porokat megdörzsölik a fürdőbe, és nem lehet teljesen lemosni őket, itt mosod meg. Úgy gondolom, hogy egy új fürdőt 7000 rubelre lehet vásárolni. de be kell töltenie, át kell vinnie a padlóra, be kell szerelnie és fel kell szednie a régiet, ami azt jelenti, hogy összeomlik a falak, majd megváltoztatja a szifont, hogy lejtsön, csak akkor, ha mindent megtesz, ami önmagától is más kérdés, és az ár 30-50 ezer rubel.

Akril bélés a fürdőben - állítsa be a saját kezét vagy hívja a mestert?

A hófehér, tiszta fürdő az összes hostess büszkesége. Annak érdekében azonban, hogy a tartályt többször naponta használják, a háztartási szükségleteket is beleértve, sok erőfeszítést kell végrehajtani.

Még a gondozásra és kezelésre vonatkozó ajánlásokkal együtt a fürdő végül is használhatatlanná válik, a fehér felület sárga színűvé válik, apró repedésekkel vagy forgácsokkal borítva. Szerencsére a lakástulajdonosok gyors, olcsó megoldást nyújtanak erre a problémára - egy akril bélés a fürdőben. Ebben a cikkben megismerjük a hajó helyreállításának technikáit és hátrányait a saját kezű polimer anyagból készült speciális betét segítségével.

Technológiai jellemzők

Az akrilbélés telepítése a fürdőbe viszonylag új technológia a do-it-yourself mosó tartályok gyors, de olcsó felújításához. Leggyakrabban az öntöttvas termékeket frissítik, mivel gyakorlatilag korlátlan élettartamuk van, és az új modellek igen drágák. A módszer lényege, hogy a méretre illesztett akril betétet egy különleges habanyaggal tömítjük.

Ennek a technológiának a előnyei:

 • Sokoldalúságát. A mosott öntöttvas tartályok szovjet modelljei nem különböztek különböző modellekben, ezért könnyű volt kiválasztani egy bélést egy akril fürdőre, ismertté a termék méreteit.
 • Gyorsaság. A másik ok, ami ezt a helyreállítási módot választja - a sebesség. A bevonatot 2-3 órán belül akril betét segítségével frissítheti a fürdőszobában, amelyből az előkészítő munka nagy részét felveszi. A hab kiszáradása nem haladja meg a 24 órát.
 • Egyszerűség. A tömeges technológia helyreállításának hátrányai - összetettség és hosszú szárítás. Az akril fürdő fürdőkádja könnyedén és gyorsan beállítható a saját kezével, és az eredmény sokkal jobb, mint a folyékony polimer javításakor.

Fontos! Az öntöttvas fürdőkád bélésének kiválasztásához a modell szélességét, hosszát és mélységét pontosan meg kell mérni. A mélységet a lefolyónyílás közelében lévő legmélyebb ponton, a belső falak hosszának és szélességének mérésével mérik.

Öreg fürdő elkészítése

Az öntöttvas tartály mosogatásának helyreállítására szolgáló technológia hátrányait nem kell hosszabb időn keresztül feltüntetni, amelyek közül az egyik az a nagy időtartam, amire a régi bevonat elkészítéséhez szükség van a telepítéshez. Ha azonban a fürdőhöz megfelelő bélést választasz, az eredmény meghaladja az elvárásokat. Ahhoz, hogy a betét tökéletesen álljon, a következő tevékenységeket kell elvégeznie:

 1. Először is a mosogatógép melletti dekoratív csempe vagy műanyag panelek szétszerelésére van szükség ahhoz, hogy hozzáférjenek a széleihez.

Fontos! Ha a megfelelő akril betétet választja, és gondosan előkészíti a régi öntöttvas fürdő munkát, a saját kezével történő rekonstrukció nem okozhat nehézséget. Fontos, hogy egyenletesen távolítsa el a zománcot, és ne kezelje a kezeletlen helyeket. Köszörülésnek köszönhetően a sima zománcburkolat durvává válik, ami javítja a ragasztást a tömítőanyag vagy a hab között.

Bélés előkészítése

Miután elkészült a régi mosóvíz-rekonstrukciós tartály, meg kell készíteni a vásárolt akrilbélést a fürdőben. Megjegyezzük, hogy a termék megjelenésének helyreállításának eredménye minősége és tartóssága a betét választásának helyességétől függ. Annak érdekében, hogy a legjobban illeszkedjen, ki kell választania a betétet a betű hosszának, szélességének és mélységének megfelelően, amelyet a következők szerint készítenek el:

 • Az akrilból készült bélés egy tiszta, zsírtalanított fürdőbe kerül, a zománc bevonat eltávolításával, majd a kerületén túlmutató helyeket jelölővel vagy ceruzaikkal jelölik.

A szakmabeliek megjegyzik, hogy fontos, hogy pontosan megjelölje és vágja le a lyukakat a vízelvezetés és a túlfolyás érdekében, hogy megfelelően és pontosan telepítse a betét az öntöttvas fürdő saját kezével. A vágási lyukaknak olyan fúróra van szüksége, amely alacsony sebességgel működik az eljárás során, nem károsítja az anyagot. A repedésekkel vagy forgácsokkal ellátott betét nem használható.

Akril betét felszerelése

Az elkészítési munkálatok befejezése után, amely a legtöbb időt veszi igénybe, itt az ideje, hogy az akril bélést telepítsük. Ehhez a mesternek speciális habot, tömítőanyagot, bilincseket és szerszámokat kell használni a szifon csatlakoztatásához. A fürdőben lévő akril betét a következő technológia szerint van felszerelve:

 1. A lefolyó és a túlfolyó lyuk körül speciális tömítőanyagot, valamint a mosó tartály szélei mentén helyezkednek el, biztosítva a csukló szoros illeszkedését és tömítettségét.
 2. A tartály felülete egy speciális habot egyenletesen eltakarja. Fontos, hogy a habot a lehető legegyenletesebben osztják el annak érdekében, hogy kiküszöböljék az üregek kialakulását. A réteg vastagsága az akril bélés kiválasztásának és illesztésének pontosságától függ.

Az öntöttvas fürdő megjelenésének helyreállítását szolgáló technológia előnyei az akril betét önszerelésének, a megfizethető árnak és a hab gyors száradásának. Például a folyékony akril mosogatás után a tartály rekonstrukcióját követően 3 nap után csak zuhanyozni lehet. Ezenkívül a kész bélés használata lehetővé teszi, hogy gyönyörű és tartós eredményt érjen el, amely 10-15 évig megnöveli a termék működését.