Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

Elrendezése a padló a fürdőszobában, talán a legnehezebb állapotának javítása a lakás. Kommunikációs csövek, amelyeket gondosan el kell rejteni, a hely magas páratartalmát, amely különleges anyagok használatát igényli - mindez csak bonyolítja a feladatot. És ha úgy döntesz, hogy magad csinálod a javítást, akkor valószínűleg arra gondolsz, hogyan kell helyesen elhelyezni a fürdőszobát, hogy szilárdan és szépen legyen, és ne árassza el a szomszédokat. Ebben a cikkben megpróbáljuk a lehető legszívesebben válaszolni erre a kérdésre.

DIY Fürdőszoba padló - Felelős feladat

↑ Készülék padló a fürdőszobában

A legtöbb esetben a készülék padlója a fürdőszobában csak a befejező padlóburkolatban különbözik. A többi alkotás ugyanolyan, különösen a lakóépületek esetében, és egyfajta sütemény különböző, különböző felhasználású anyagokból.

A készülék alaprajza a fürdőszobában

Leggyakrabban a készülék padlója a fürdőszobában így néz ki:

 • Betonpadló;
 • Vízszigetelés (bitumenből vagy tekercsből);
 • Az esztrich-cement-homok keverék vastagsága kb. 50 mm;
 • Vízszigetelés (beillesztés vagy festés);
 • Szintező esztrich (cement-homok vagy önterülő);
 • Padlóburkolat (cserép, linóleum, fa, laminált, önterülő padló).

A fürdő melegítéséhez és a lábak melegítéséhez a "meleg padló" rendszert kell felszerelni. Fel van szerelve a szintező esztrich kivitelezésének szakaszában, így előzetesen meg kell tervezni.

↑ Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel

Döntsük el, hogy magunk végezzük az összes munkát, készüljünk arra a tényre, hogy a fürdőszobának "bütykölni" kell. A padló elrendezése sok erőt, türelmet és figyelmességet igényel. A munka egyes szakaszai viszonylag hosszú ideig késleltethetők. Annak érdekében, hogy az építkezés tartós legyen, az anyagoknak száraznak kell lenniük. Ezért ne siessen - nincs szükségünk egy rosszul végrehajtott padlóra.

A fürdőszobában lévő padló elrendezésének technológiája egységes, több szakaszból áll. További részletek mindegyikről.

↑ Előkészítő munka

Az előkészítő munkálatok elvégzéséhez két forgatókönyvet kell megfogalmazni, és azokat az állam határozza meg, amelyben a fürdőszobát jelenleg találják: "az építők után" vagy lakóépületek.

A lakóépületben történő javításhoz a padló és a szintező esztrich eltávolítása szükséges. Leggyakrabban, a fürdőszobák kerültek a padlóra kerámia burkolólapok, hogy távolítsa el, hogy szükség van egy kalapács fúró. Segítségével megtörik egy csempe, majd elvégezzük a maradványait. A csempe kiegyenlítésének folyamata valószínűleg megtörik. A lyukasztás után lyukak, repedések és felszakadások jelentkeznek. Ezért az esztrich is eltávolításra kerül. Ráadásul, ha a lakás régi, nem valószínű, hogy a szovjet időkben ez a csatoló minősített, így nem szabad megbánni. Ha a linóleumot padlóburkolatként használták fel, akkor óvatosan fel kell venni egy éles késsel, és szakítani kell. Ha a padló fából készült, észrevettük a táblák egy részét, majd lebontottuk a fennmaradóakat. A szintező esztrich eltávolítása során a padló magas minőségű vízszigetelését is meg kell valósítani.

Előkészítő munka a lakás "után az építők" lesz sokkal kevesebb. Csak akkor kell söpörni az összes szemetet, ha vannak ilyenek.

Ezután ajánlatos a padló betonpoharat vákuumozni és bezárni a látható réseket. Ez vonatkozik a lakóépületekre és új épületekre. Annak érdekében, hogy a lyukak és a nyílások ne növekedjenek idővel, pecsételtük őket csempézett ragasztóval. A szárítás után a következő lépcsőhöz juthat.

↑ Padló vízszigetelés

A vízszigetelő anyagnak a padlófelülethez való jobb tapadásához alapozónak kell lennie. Ezért először kezeljük a padlót talaj keverékkel, és csak ezután folytatjuk a vízszigetelést.

Több lehetőség van a padló vízszigetelésére: felépítés, tekercs, bevonat és festék. Mindegyikük jó az elrendezés színpadán.

Az egyik legmegbízhatóbb a burkolat burkolatának burkolása a fürdőszobában.

A beépített vízszigetelés a padlólemezek feldolgozására szolgál, legalább 25 cm-es átfedés esetén a falon át betonozott beton van, amelyre hegesztési varratot is alkalmazhat, és még modernebb anyagokat is használhat.

A hengerelt vízszigetelés hasznos a falakhoz történő alkalmazásra a zuhanykabin vagy a kád kereszteződésénél.

A festési módszer használható betonpadló vízszigetelésére, de ez a lehetőség rövid élettartamú. Az átlagos élettartam a festék vízszigetelés 3 - 5 év. Bár ez a módszer a legegyszerűbb és legegyszerűbb: ecsettel vagy hengerrel a 10 cm-es falakon átfedés szükséges a padlón.

A csiszolóvíz-szigetelés ebben az esetben a legoptimálisabb és tartósabbnak tekinthető.

Ahhoz, hogy befejezhesse, szüksége lesz:

 • Készítsük el a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe öntjük és alaposan keverjük. Az összetevők aránya 1: 1 legyen. A gyúrást gondosan kell kezelni ahhoz, hogy homogén masszát kapjunk.
 • A keveréket a padló teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A nehezen elérhető helyeken spatulával vagy ecsettel használható. A négyzetméterenkénti anyagfogyasztást a csomagolás jelzi, és próbálja figyelembe venni.
 • Vízszigetelő szalagot kell alkalmazni a padló ízületére falakkal és egyéb szerkezetekkel.
 • A szalagot és a falakat 10-15 cm-es felfelé kell felhordani, így "vályú" -ot alkotnak. Ez megvédi a vizet a falak és a padló közötti réseken keresztül, valamint a falakon keresztül. Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, akkor a "vályú" képes lesz visszatartani a vizet, nehogy a szomszédokhoz vagy a szomszédos helyiségekhez áramlik.
 • A vízszigetelés keverékét két rétegben kell alkalmazni. Az első réteg után 4-6 óra szünetet tartson. Ezután töltsön be egy második réteget.
 • Várja meg, amíg a vízszigetelés teljesen száraz. A későbbi munkák csak egy nap után kezdődhetnek.

Ebben a szakaszban meg kell állnod és gondolkodnod: meg fogsz változtatni a fürdőszobában. Az a tény, hogy a változások, és hogyan hatnak a munkák következő szakaszaira, valamivel alacsonyabbak.

↑ Változások a fürdőszobában

Miután elkezdtük a javítást és teljesen megváltoztattuk a padlót a fürdőszobában, nagyon valószínű, hogy konstruktív változtatásokat akarunk tenni a szoba kialakításában. Azáltal, hogy megnöveli és növeli a fürdőszoba kényelmét, felszerelheti a "meleg padló" rendszert, felszerelhet vizet, vagy áthelyezheti a WC-tálat egy másik helyre, ha a fürdőszobát megosztja. Annak eldöntéséhez, hogy a fentiek bármelyikét elvégezné-e, ebben a szakaszban van szüksége, mielőtt a beton esztricheit öntjük.

Elektromos "meleg padló" a fürdőszobában feküdt az első esztrichréteg tetején

A "meleg padló" rendszer telepítése jelentősen növeli a fürdőszobában lévő mezítláb kényelmét és kényelmét. Végtére is, leggyakrabban a padlón feküdt csempe, és nagyon hideg az érintés. Különösen kellemetlen a reggelen egy csempere lépni, amikor éppen felébredtem, és kiszálltam egy meleg ágyból. A fürdőszobában elektromos "meleg padlót" és vizet lehet felszerelni. A népszerű kétségekkel ellentétben a "meleg padló" villamos fűtőkábel formájában biztonságosan felszerelhető a fürdőszobában. Ezenkívül nagyon könnyű telepíteni, és a szivárgás lehetetlen. De van egy nagyon jelentős hátrány: magas energia költségek. Az úgynevezett "vízmelegített padló", amely olyan csövekből áll, amelyeken keresztül a forró víz áramlik közvetlenül a fűtési csövekhez, forró vízhez vagy fűtött törölközőtartókhoz.

A vízáramlás berendezések megóvják a lakást és a szomszédokat a véletlen árvizektől. Igen, és a mindennapi életben a víz a padlóra öntve azonnal leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy a lefolyó, a felületet a padlónak kell végrehajtani egy kis torzítás az ő irányába. Ugyanakkor a padló általános szintje 10 cm-rel emelkedni fog. A leeresztő és a kisülő csövet fel kell szerelni, további munka során a lefolyó nyakának mindig az esztrich szintje fölé kell kinyúlnia. Ezt folyamatosan ellenőrizni kell, de mostantól egy ronggyal lehet dugaszolni, hogy ne csavarja el a csövet.

Ha a WC-t másik helyre szeretné vinni, számos tervezési változtatást is meg kell tennie. A vécét csatornacsatornával kell összekötni, a szellőzőnyílást a jó minőségű vízáramlásra helyezve. Ennek a csőnek a elrejtéséhez 15-20 cm-t kell emelni a teljes padlószintet, vagy külön WC-kat kell felszerelni. Ebben a szakaszban le kell szerelni a WC-t, és a csövet új helyre kell helyezni. A WC-t még nem lehet a helyén elhelyezni, hogy ne zavarja.

Fontos! A padló alaprétegének alacsony szintje a többi helyiségben segít elkerülni az egész lakás vagy ház áradását, valamint a szomszédokat. Ha nem tud ilyen padlót készíteni, magas küszöböt tudsz felállítani. Meg fogja akadályozni a víz áramlását is egy bizonyos pontig.

Mielőtt a padlót a fürdőszobába öntte volna, telepítenie kell az összes további kommunikációt, és pontosan tudnia kell, hogy a padlószint milyen szinten lesz. Miután minden készen áll, továbbhaladhat az esztrichre.

↑ Fürdőszobai padlóburkolat

Minél simább a padló alapja, annál jobb lesz a padlóburkolat elhelyezése, annál tartósabb a padló. Ezért a teljes padlózathoz szükséges a padlólap megmunkálása.

A padlót a fürdőszobában egy cement-homokos esztrich vagy önterülő kompozíció segítségével szintetizálhatjuk

A szintező esztrich kivitelezéséhez a legáltalánosabb anyag egy cement-homok keverék. Ennek alternatívája lehet egy önterülő keverék, de nem fog működni, ha a padló túl egyenetlen vagy jelentős hátrányokkal rendelkezik. Szélsőséges esetekben használhatja a második szintezési rétegre.

A beton esztrich kivitelezésének sorrendje így néz ki:

 1. A falakon meg kell rajzolni azt a szintet, amelyre a padlót kiöntik.
 2. Szerelje fel a jelzőfényeket egy 1 m-es résszel. A rögzítéshez a padlón el kell terjednie a cement-homokpadló dombjaira, amelyekhez alabástromot adtak. Beaconok illeszkednek rájuk, és szintek szintre vannak állítva, a falon levő jelek irányítják. Ugyanakkor kissé benyomódott a megoldásba.
 3. Készítse elő a habarcsot az esztrichhez, alaposan gyúrja be egy fúróval.
 4. Öntsük az oldatot a világítótornyok felső szélére.
 5. A kiegyenlítéshez olyan szabályt kell alkalmazni, amely legalább 20-30 cm-rel hosszabb, mint a jeladó távolsága. A szabályt a világítótornyokra alkalmazzák, és önmagában húzza át, az oldat felosztása a nyílásokon és a felesleg eltávolítása.
 6. Nagyon fontos várni, amíg az esztrich teljesen száraz. Ugyanakkor vegye figyelembe a csomagoláson feltüntetett mikroklízt a keverékkel, és kerülje a rajzolást.

Villamos "meleg padló" kötél telepítését két lépcsőbe kell önteni. Az első réteg öntése után várjon, amíg teljesen megszárad. Ezután bontsa le a szigetelést és elterelje a "meleg padlót". A megoldást a második réteggel végezzük.

↑ A padló burkolása a fürdőszobában

A padló elrendezésének utolsó lépcsője a padlóburkolat lefektetése. Lehetőségek a fürdőszobai padló elkészítéséhez.

Példaként tekintse meg az önterülő padló technológiáját:

1. Készítse elő a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe permetezi és keverő fúvókával keverje fel. Fontos tiszteletben tartani a csomagoláson feltüntetett arányokat.

Fontos! A öntési padló öntése során a helyiségben +15 - + 25 ° C, nedvességtartalma legfeljebb 80%.

2. Töltse fel az első sávot az ajtóval szemben lévő szögből kiindulva.

3. Sima, gumibetétes vagy spatulával, a réteg vastagságának beállításával.

Töltse fel a keverőt, amelyet egy tűgörgővel feltöltöttek a légbuborékok eltávolítására, a padlón járhat a "festékcsúcsok"

4. Távolítsa el a légbuborékokat egy tűgörgővel történő hengerléssel.

5. A fennmaradó sávokat öntsük ugyanazon algoritmuson.

A padlót 6-12 óra múlva használhatja, ez idő alatt elég erős lesz, de legalább 3 napon belül kiszárad.

Fontos! Ha a "meleg padló" rendszert a fürdőszobában szerelték fel, akkor legfeljebb egy hete a padló öntése után bekapcsolható.

↑ Fürdőszobai padlóburkolatok - melyiket válasszuk

A fürdőszobában több padlóburkolat is van. Annak meghatározása, melyiket válasszuk, figyelembe kell venni a személyes preferenciákat, a költségvetést és a működési jellemzőket.

↑ Cork padló a fürdőszobában

Parafa padló a fürdőszobában - környezetbarát, kellemes tapintású és hipoallergén

Az elmúlt években, egyre több a fürdőszobában stack dugóval. Tényleg sok előnye van: meleg és kellemes az érintésre, nem rothadás, rugó, nem veszi fel a vizet, a gombák nem szaporodnak rajta. A parafa padló szinte lehetetlen csúszni, ellentétben a cserép. A lábazat alatt a parafa szép rugó, mindig visszatér az eredeti helyzetbe. Ráadásul hipoallergén és teljesen természetes. De tartsd észben, hogy a nedvesség elnyelésének képessége csak egy sor útkereszteződést jelent. Az HDF alapú padlókra ez nem vonatkozik. Ezért válasszon egy 4-6 mm vastagságú parafa tömböt, ragasztva az alapra.

↑ Az ömlesztett padló a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ömlesztett padló lehetővé teszi a legvadabb álmok megvalósítását

Az egyik legegyszerűbb egy önterülő padló. Nemrég népszerűvé vált. Fő előnyei: könnyű telepítés, vízszigetelési tulajdonságok, különböző minták és színek. Emellett a "meleg padló" rendszert is fel lehet szerelni. Ugyanakkor az önterülő padlónak van néhány tagadhatatlan hátránya: a frissen előkészített keverék mérgező összetételű és könnyen meggyullad, tökéletesen sima alapot igényel, természetellenes, ami jó érzést kelt.

↑ Csempe a padlón a fürdőszobában

Kerámia csempe a fürdőszoba padlóján - klasszikus műfaj

Még mindig a leggyakoribb és legnépszerűbb anyag a padló a fürdőszobában kerámia csempe. És bár a viszonylag bonyolult technológia a csontozás és a törékenység, a különböző formák és színek, valamint az anyag természetességét, hajlamosak a vásárlók választani a csempe. Még azt sem zárja le, hogy a művelet során egy csempe károsodása esetén egy teljes részt módosítani kell. Mert a sérült csempék szétszerelése során a szomszédok valószínűleg megsérülnek. Mégis fontosabb az esztétika és néhány hagyományos.

↑ Fürdőszobai padló

Fa padló a fürdőszobában - meleg és barátságos

Az ilyen emelet ma ritkaság, mert nem minden fa ellenáll a fokozott páratartalomnak. A fa padlóval teak és vörösfenyő használhatók, miközben további vízszigetelést biztosítanak. Ez a padló nagyon szép, egészséges és meleg.

A fa helyett szakemberek javasoltak nedvességálló laminátumot.

Linóleum

A linóleum a fürdőszobában befejező padlóként használható. További vízszigetelést nyújt, rendkívül könnyen tisztítható és felszerelhető. De jelentős hátránya van: gyorsabban törlődik és "kiszámíthatatlan" lesz. Ezért a linóleumot csak átmeneti bevonatként vagy gazdaságossági opcióként használják.

Bármilyen padlót választasz, tudod, a fő feladat az összes korábbi munkamenet magas színvonalú megvalósítása. A tökéletesen lapos nyakkendő fedezi a bevonatot. A megfelelően elkészített vízszigetelés megvédi az árvizet.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt - típusok és beépítés

Nagyobb javítások elvégzése során figyelni kell a helyiség minden felületére. A fürdőszobában az esztrichpadló a befejező, ami után a hely valójában a végső megjelenést veszi át, amely csak a befejező munkálatok befejezését jelenti. A legtöbb ingatlanvásárló figyelmét a padlóra fordította, ami gyakran nem a legjobb nézet.

A csupasz betonlemezeket általában szabálytalanságok, lyukak és még a vasalódások is jellemzik. Ezért nagyon fontos, hogy a padló magas minőségű pottingját a helyiségben vezesse le, azaz köztes réteg az alap és a bevonat között. Ehhez szakembereket bérelhet, vagy a saját kezével végezheti el az összes munkát. Fontos megérteni, hogy nagyon nehéz feladat elvégezni az összes szükséges eljárást, de lehetséges.

Az esztrich a fürdőszobában nem más, mint a cement, a törmelék, a víz, a homok megoldása. Ez a keverék otthoni saját kezetek nélkül megoldható. Bizonyos esetekben bővített agyag és perlit van hozzá. Ez azért van, hogy kiküszöbölje a helyiséget lefedő padló magasságának különbségeit, erősítse meg az alapot, ha nem elég erős. fajok:

száraz

Ez a padló a fürdőszobában óvatos magatartást igényel, hiszen lehetőség van arra, hogy bizonyos idő elteltével feltörjön. Ilyen kimenetel az anyag nedvességtartalmának hosszabb kitettsége miatt lehetséges, ezért a száraz oldatot a zuhanyzóban ritkán alkalmazzák. Ezenkívül a keverék valamivel drágább lesz, mint más típusú esztrichek, a kapcsolódó anyagok megnövekedett költségei miatt.

Száraz esztrichek oldat formájában kerülnek fel az expandált agyag vagy zúzott kő rétegére, majd a gipszkarton egyenletesen oszlik el és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen nyersanyagok előnyei között szerepelnie kell a túlzott munkaerőköltségek hiányának, valamint a munka után kis mennyiségű pornak és szennyeződéseknek. Ezenkívül a száraz oldat nem igényel semmilyen további anyagot a díszítésen túlmenően.

Félszáraz

Hogyan töltse ki a padlót? Készítsen egy félszáraz megoldást a saját kezével, szintén nem nehéz. Könnyű töltőanyagokat adnak hozzá, ami jelentősen csökkenti az aljzat terhelését a teljes tömeg csökkentésével. Ezenkívül ezek a keverékek szárazak, kétségkívül, gyorsabbak, mint a nedves oldatok. Különösen érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta kötés különleges képességeket és készségeket igényel, amikor saját kezét rakodja fel speciális felszereléssel, és a végén többet fog fizetni, mint egy nedves társa.

Először is meg kell gyúrnunk az oldatot meleg vízzel és más összetevőkkel a címkén feltüntetett arányokban. Miután várakoztunk arra, hogy a keverék megszáradjon, a csatlakozónak meg kell törölnie, ha ez nem történik meg, akkor a szabálytalanságok vagy a nyálkahártyák megjelenése általános. Ezenkívül van egy másik esztrichek gradációja is, amely a rétegek elválasztására épül:

 1. A kapcsolódó esztrichek közvetlenül az alapra helyezkednek, majd a csempe felhelyezése lehetséges.
 2. Az esztrich és az alapfelület közötti elválasztó réteg polietilénből vagy vízszigetelő filmből készül.
 3. További hangszigetelés, valamint a hő megőrzése, úgy érhető el, hogy egy vízszigetelő réteget, valamint egy szigetelő és zajszigetelő bélést vagy egy lebegő esztricheket helyeznek el.

nedves

Ez a fürdőszobának szüksége van, hiszen jól illeszkedik a magas páratartalomhoz, gőzhez és kondenzációhoz. A megoldást saját kezével keverjük, és a felülethez igazítjuk, ezért a rétegvastagságnak 30 mm-re kell lennie. Így, ha a fedett mennyezetburkolatok elég alacsony szinten vannak, akkor érdemes megfontolni, hogy ilyen anyagot válasszanak-e vagy sem.

A vízszigetelést az esztrichre vagy az esztrichre helyezzük, további szigetelési réteggel. Ezt a sémát viszkózusnak is nevezik, a szakemberek körében bizonyos népszerűségnek örvend. Ha úgy gondolja, hogy dekoratív anyagot használ a zuhanyzóban, pl. Csempe, akkor talán egy önterülő padló jó alternatíva lenne. Ellenkező esetben a cserép érzékenysége a magassági különbségek miatt a padlóburkolat nem teljesen sima vagy egyenletes.

Alapítvány előkészítése

Az esztrich egy monolitikus keverék, amelyet a saját felületén egyenletesen kell elosztani az egész felületen, amikor meleg vagy vízzel hígítják. Ha ez nem történik meg, a bevonat idővel megreped, és elveszíti vonzó megjelenését. A telepítés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre a régi bevonat eltávolításával. előnyei:

 • elrejti a dudorokat;
 • egyenletes terheléseloszlás a területen;
 • további hőszigetelés;
 • jól felszívja a zajokat;
 • emeli a padlót a kívánt szintre;
 • optimális technológiai torzítást hoz létre;
 • rejtve a kommunikáció egy részét.

Az elavult réteg lebontása után a legjobb, ha a padlót sűrűn söpörni, majd minden egyes repedés esetén alkalmazzuk a cementkeveréket. Bizonyos esetekben a szakemberek javasolják az esztrich felhordása előtt az egész felület felhordását. Csak akkor hajtsa végre a fedelet a saját kezével, és vezesse le az esztrich alatt rejtett kommunikációt, miközben a víz és a hőszigetelés körül van szerelve.

Különös figyelmet kell fordítani az előkészítő munkára, mivel helyesen tekintik a bevonat előkészítésének egyik fontos szakaszának. A vízszigetelő anyagot óvatosan és gondosan kell elvégezni, mivel ez garantálja a tartósságot a magas páratartalom mellett. A szakértők azt javasolják, hogy a felső réteget bitumen masztix vagy különféle hengerelt szigeteléssel rögzítsék, miután jobb mindent javítani a csempével. Ez segít megvédeni magát a padlót, valamint a fal alapját, akár 10-20 cm magasságig.

Az előkészítés és a telepítés következő szakasza

Függetlenül attól, hogy a kötés típusát milyen mértékben kell kiszámítani, a keverék fogyasztásának átlagát a szoba 1 négyzetméterére kell kiszámítani. Egyébként a használt csempe mennyisége ennek függvénye, ha dekoratív réteget használ a saját kezével. Ezenkívül a megoldás vastagságát minden helyszínre vonatkozóan meg kell határozni. Ehhez kövesse az alábbi sorrendet:

 1. A szint segítségével a padlóburkolat legmagasabb és legalacsonyabb pontja.
 2. A kapott emelkedési jelhez hozzáadjuk a kötés magasságának minimális értékét, amely megengedett a zuhanyzóban. Ezután kiszámolja az oldat vastagságát a kapott minimális pontra.
 3. A kapott átlagértéket meg kell szorozni a keverék áramlási sebességének 1 m 2 -énként.

Feltéve, hogy az egyes szakaszok magasságkülönbsége szignifikáns, jobb, ha a keverék mennyiségét margin értékkel veszik. Ami a további lépéseket illeti, a csomagban található utasítások jó útmutatóként szolgálnak. Például a kapott oldatot meleg vízzel hígítjuk, a kapott arány 13-15 kg / 1 m 2, 10 mm vastag. Így a teljes térfogat a fürdőszobában 15 m 2, az átlagos vastagság 50 mm.

Ezután 15 m 2 -vel kell megnövelni a 14kg / m 2 átlagértéket 50 mm-rel. Az eredmény kb. 1000 kg össztömeg, azaz kb. 42 db 25 kg-os zsák. Ezek a számítások nagyon hatékonyak a kész megoldások használatához. A cement-homok esztrich megtervezésekor a legjobb, ha a cement és a homok aránya 1-3. A 10 mm2-es átlagos cement fogyasztás körülbelül 5 kg és 15 kg homok lesz.

Hogyan kell kitölteni a padlót

Fürdőszoba - egy nagyon különleges szoba egy lakásban vagy magánházban. A szoba működtetésének különleges feltételei megnövelt követelményeket támasztanak az építés valamennyi elemével szemben. Különösen nagy baj van a padlón - mert nagy valószínűséggel rendszeresen kap jelentős mennyiségű vizet. Mi a teendő, ha az állapota aggodalomra ad okot, ha nincs bizonyosság arra, hogy megbízhatóan megakadályozza a nedvességet, ha a felszín összeomlik és elpirul? Nincs más hátra, csak hogy töltsük fel újra a padlót - ez lehetetlen a fele intézkedésekkel ebben a kérdésben.

Hogyan kell kitölteni a padlót

Nagyon gyakran a padló feltöltését igénylik, és amikor általános javítások készülnek a fürdőszobában, ha van vágy, hogy felújítsák a padlót, akkor kell csinálni egy általános stílusú, a design a szoba. A padló emelése a magasságban nem a leginkább elfogadható megoldás több okból is, ami azt jelenti, hogy az egyetlen módja lehet egy új esztrich vagy egy önterülő polimer padló.

Szóval, milyen követelmények a padló a fürdőszobában, és milyen sorozatot kell követni.

A fürdőszobai padló jellemzői

Tehát mi a különbség a padlóburkolatokban a lakások egyéb területein:

 • Először is, a fürdőszobában soha nem zárják ki a padlón lévő nagy vízmennyiséget. A bevonatnak hatékonyan meg kell tartania a vizet, és nem szabad elszalasztania az anyag vastagságát, és különösen az átfedésekhez.
 • A fürdőszoba szinte mindig magas páratartalmú. Ez azt jelenti, hogy a padló anyagának bizonyos nedvességállósággal kell rendelkeznie, és nem szabad elpusztítani e hatás alatt, még olyan szélsőséges körülmények között is, hogy tartós maradjon.
 • Ebben a helyiségben mindig műszaki kommunikáció található - vízellátás, szennyvízvezetékek, néha fűtési rendszerek. A legtöbb esetben a "fedett" átfedésen keresztül áthaladnak - és ez egy újabb készenléti csatorna a nedvesség behatolására, amelyet megbízhatóan le kell tiltani.
 • A szaniter berendezések jelentős súlyt jelentenek - a fürdőszobákról, a WC-kről stb. Ezért a padlónak jó szilárdsági jellemzőkkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy könnyen megbirkózzon egy ilyen statikus terheléssel. A dinamikus terhelés kicsi lehet (több ember ritkán lép be egyszerre a fürdőszobába), de ha figyelembe vesszük, hogy néha egy mosógépet helyeztünk el, a helyiség megbízható szellőzésével a bevonatnak ki kell bírnia a vibráció hatását.
 • A padlón a fürdőszobában valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a lakások teljes lefedettségi szintje - úgyhogy vízszivárgás esetén a szoba nem terjed.
 • Ha minden helyiségben rendszerint a padlót szigorú vízszintes irányba vezetik, akkor a fürdőszobában jobb, ha kis előítéletet hoz létre a nyitott, nyitott terület felé - ez szükség esetén megkönnyíti a víz tisztítását a felületről.
 • Néha, ha bizonyos körülmények lehetővé teszik (leggyakrabban az egyéni konstrukciót), akkor érdemes gondoskodni arról, hogy a víz leereszkedjen a padlófelületről oly módon, hogy egy bizonyos szöggel rendelkező csővel a lejtőhöz csatlakozó rámpa irányába meredez. Nyilvánvaló, hogy a sokemeletes épületben gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
 • És végül, a padlónak a lehető legkényelmesebbnek kell lennie - jó, ha hatékony hőszigetelést vagy padlófűtést rendezhet.

E feltételek teljesítése érdekében a legjobb módja annak, hogy új padlót töltsön be.

A fürdőszoba elsődleges előkészítése

 • Nyilvánvaló, hogy először is a fürdőszoba eltávolítja és eltávolítja az összes vízvezetékberendezést, hogy teljesen felszabadítsa a padlót.
 • A következő lépés a régi bevonat lebontása. Itt jobb, ha nem csak a réteg kerámia csempe vagy más díszítő bevonat eltávolítására korlátozódik. Bármely illetékes szakértő arra a kérdésre, hogy lehet-e elhagyni a régi kötést, kategorikusan "nem" válaszol. Ez egyszerűen magyarázható:

- Először is, az esztrich, amely jelentős ideig szolgál, szinte mindig rejtett vagy nyilvánvaló hibákat tartalmaz.

- Másodszor, senki sem tudja, mennyire jó minőségű anyagot használt a telepítéshez, és mennyi ideig fog tartani.

- Harmadszor, hogyan kell meghatározni a padlólap állapotát? Talán szükség van némi javításra, szárításra, keményedésre, anti-penészgéppel való kezelésre stb.

- Negyedszer, a vízszigetelést függetlenül kell végrehajtani, hogy teljes mértékben bizakodjék hatékonyságukban.

- És ötödször, hogy egy új burkolatot öntünk egy régi esztrichre - ez szinte mindig azt jelenti, hogy meghaladja a padló megengedett magasságát a fürdőszobában.

Nem a leginkább kellemes, de sajnos az elkerülhetetlen folyamat a régi bevonat bontására

 • Tehát a régi esztrichet el kell távolítani. Ezt egy perforátorral kell végrehajtani, nagyon óvatosan, hogy ne sérüljön a betonlemez integritása. A folyamat nagyon nehézkes, nagy mennyiségű törmelékkel jár, de szükséges.
 • A felület szétszerelése és alapos tisztítása után auditálják. Meg kell javítani egy javítószerkezettel (cement vagy polimer homok, speciális tömítőkötél stb.) Esetleges repedések, rések, különösen - a padló és a falak ízületein. A legnagyobb figyelmet - ha az esetleges lyukakat a csövek ujjaihoz rögzítik. Előfordul, hogy egyszer lyuk van a lemezben - kötelező tömítést igényelnek.
 • A tisztított felületet a primernek tesszük ki, és e célból jobb az aszeptikus hatású impregnáló készítmények használata a mikroorganizmusok (penész, gomba stb.) Kialakulásának megakadályozására,

Előnyösen a primer antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Amikor a primer beilleszkedik és a felület kiszárad, további lépéseket tehet - az alap vízszigetelése.

Működik a beton aljzat vízszigetelésére

Nem feltétlenül lehet hangsúlyozni a fürdőszoba padló elsődleges vízszigetelésének fontosságát. Ez a munka különleges figyelmet igényel - a lefedettség többi részének minősége közvetlenül attól függ.

Milyen módszerekkel alkalmazható a szobában?

1. A roller vízszigetelés a legrégebbi és bizonyított módszer. Használja ezt a tetőfedő anyagot, jobb, ha modern típusú volt - öntapadós talppal vagy különleges réteges réteggel. A lefedettség még jobb, ha a tetőfedő anyag gumírozott réteggel rendelkezik.

Bizonyított, megbízható görgős vízszigetelés

 • Először is, a padlót bőven kell fedezni egy réteg bitumen maszk. Különösen nem szabad sajnálnia őt a sarkokban, a csövek áthaladásának helyén. Nemcsak a padló felületét dolgozza fel, hanem a fal alsó részét is, legalább 200 mm magasságig.
 • A bitumen maszkát semmilyen esetben sem szabad kátrány helyettesíteni. A külső hasonlóság mellett a kátrányos bevonat nem túl tartós - az anyag gyorsan szárad és repedésekbe kerül, különösen akkor, ha betonban vannak.
 • Ha a szárított maszternek lehetőséget ad a padló mozgására, a tetőfedő anyagot lefektetik. Öntapadó anyag esetén a papír alapú anyagot eltávolítják, a lemezeket a tekercselés után hengerrel tekercselik. Ha a tetőfedő anyag egy rétegelt masztix réteggel rendelkezik, akkor gázfáklyal melegítik fel a védőfilm megolvasztására, majd a felületre fektetve, és görgővel is feltekerhető.

A fürdőszobában a tetőfedő vízszigetelése után

 • A szomszédos csíkoknak 100-150 mm-re kell átfedniük - általában ez a szalag jól látható a tetőfedő anyagon. Az anyagnak a falakon kell haladnia, hogy a tervezett padló szintje fölé emelkedjen. Végül, valami nagyméretű, lezárt edényt kell kapnia.

2. A csiszoló vízszigetelés nagyon jól alkalmazható a fürdőszobában.

 • A különféle alapú speciális bevonatkészítmények (bitumen, bitumen, akril, latex, cementpolimer, szilikát stb.) Késztermékként kerülnek értékesítésre, vagy a mellékelt utasításoknak megfelelően közvetlenül a munka megkezdése előtt készülnek.
 • A konzisztenciától függően görgővel vagy ecsettel vagy gipszvágóval lehet ellátni - spatulával.

A bevonó szigetelés esetében a sarkokat különleges szalaggal kell ragasztani.

 • Először is, a sarkok bőségesen megnedvesítettek, a falak közelébe pedig legalább 150 mm. Ezután közvetlenül a nedves bevonószerkezetre a padlón áthaladó sarkokat és ujjakat speciális tapadószalaggal ragasztják be - a szövet részének teljesen el kell fulladnia az oldatban mind függőleges, mind vízszintes síkban. Kinks, szalaghajtások nem megengedettek.
 • A padló teljes felületét bevonják, előnyösen a görgő, a kefék vagy a spatula egyirányú mozgásával.
 • 6 - 8 óra elteltével (az idő a bevonószerkezetre vonatkozó utasításokban feltüntetve) egy második réteget alkalmazunk. Különleges gondossággal a vízszigetelő szalagot a falak mentén megkenik - a terméket teljesen le kell fedni. Amikor a vakolatot a padlóra helyezi, a szerszámmal való mozgás irányát az első rétegre merőlegesen kell változtatni.

A padló teljes felületét ferde vízszigeteléssel kezelik.

 • A további munkát csak úgy végezheti el, ha a bevonatot legalább egy napra zárja.

Más típusú vízszigetelés is létezik, de a vizsgált helyzetben az optimálisak lesznek.

Még fontosabb megjegyzés - ebben a szakaszban semmi esetre sem lehet a rozsdamentes anyagot - a tetőfedő anyagot a szokásos polietilénfóliával helyettesíteni, akkor is, ha nagyon vastag. Nincs garancia arra, hogy idővel nem veszítheti el a vízszigetelő tulajdonságait a cementhabarcsokkal való érintkezésből.

Felkészülés az esztrich kitöltésére

A következő lépés az azonnali előkészítés az esztrich öntéséhez. A felerősítés és a beacon rendszer felszerelése.

Az esztrich kitöltéséhez meg kell erősíteni és beacon rendszerre van szükség.

 • Először is meg kell határozni a jövő esztrich vastagságát. Ezt úgy számítjuk ki, hogy figyelembe vesszük a padlószintet a fürdőszobában a lakás többi szobájához viszonyítva (lásd fent), és a tervezett fedőréteg vastagságát. Ezek az értékek alapértékűek lesznek a "nulla szintű" vonalak vezetésekor. További információ arról, hogyan történik ez, amelyet a webhely vonatkozó cikke ismert.
 • Miután a vízszintes szint le van vágva, javításokat kell végrehajtani annak érdekében, hogy a helyiség nyitott területére enyhe lejtés legyen (2-3 fokos sorrendben). Ez lehetővé teszi a végső referenciavonalat a falakon, amelyek mentén a jelzőfények elhelyezik.
 • Közvetlenül megerősítő habarcsot adhat. Ha vastagsága 30-50 mm, akkor célszerű egy fémszalagot használni erre a célra, 5 mm-es rúd vastagsággal, 80-100 mm-es négyzet alakú cellák méreteivel. Annak érdekében, hogy a vasalódeszka a kötés vastagságához igazodjon, és nem a legalsó aljához, a hálót régi lapkák vagy beton töredékekkel lehet bevonni. Semmi esetre sem használható fa.
 • Ha az esztrich vastagsága kicsi, akkor használható erősítésre és üvegszálas hálóra - serpyanka. Mindazonáltal nem szabad megfeledkezni arról, hogy a 30 mm-nél kisebb vastagságú esztrich nem nagy erejű.
 • A jelzőfények leginkább acél vakolat profilból készülnek. Irányítsa a vezetőt a helyiségben. A jelzőfénytől a legközelebbi párhuzamos falig terjedő távolság nem haladhatja meg a 250-300 mm-t, ellenkező esetben a megoldás "elterjedése" akkor lehetséges, ha helyi szinten csökken a szint ezen a helyen.

A jelzőfények kényelmesen rögzítik a megoldás kis csúszkáján

 • A vezetők közötti távolságnak biztosítania kell a szabály kényelmes működését, így kissé hosszabb - mindkét oldalán 150 ÷ ​​200 mm-el kell kiemelkednie.
 • A jelzőfények feltárása esetén szigorúan tilos egy kényelmes, de fürdőszobai beállítást igénybe venni, ez egyáltalán nem elfogadható módja azoknak az önfúró csavaroknak vagy csavaroknak a felszerelésére, amelyeket a padló felületére csavartak. Lehetetlen a vízszigetelés integritásának megsértése.
 • Lehetetlenné válik drótok vagy lécek vezetőként történő használata, így a nyakkendő belsejében maradnak - a fa idővel elbomlik és üregek alakulnak ki a padlón.
 • A legjobb megoldás az lenne, ha a vezetõket a cementált habarcs csúszkáján feltüntetett vonalak mentén helyeznék el, amelyekhez egy kis gipszet adhat a gyorsabb beállításhoz. Lehetetlenné válik a tiszta alabástrom vagy vakolat kompozíció használata - az esztrich általános ereje súlyosan károsodik.

További munkálatok indulnak, amikor a beacon rendszer megszerzi a szükséges stabilitást.

Esztrichbetöltő

Először is el kell döntenie az esztrich megoldásáért.

 • A klasszikus változat természetesen a szokásos cement-homok keverék aránya 1: 3. A dagasztás során szem előtt kell tartani, hogy nem lehet túl folyékony - különben nehéz lesz fenntartani a kívánt felszíni lejtést.
 • Az összetétel az oldat, akkor adja meg a polisztirol forgács - ez nagyban megkönnyíti az esztrich, és adja meg a hőszigetelő tulajdonságokat. A jó plaszticitás és a gyors keményedés biztosítása érdekében gyakran használnak speciális lágyítószereket.

Az esztrichek öntése során egyre inkább készhabarcsokat használnak.

 • A száraz építési keverékek modern választéka lehetővé teszi, hogy egy kész kompozíciót válasszon ki az esztrichhez, amely csak vízzel fogható és a kívánt konzisztenciához vezet. A legfontosabb az, hogy ennek a kompozíciónak a címkézése feltétlenül azt jelzi, hogy használható kültéri vagy magas páratartalmú helyiségekben. Az ilyen keverékek kényelme az is, hogy teljesen kiegyensúlyozott összetételűek, beleértve a lágyítószereket és olyan anyagokat, amelyek hozzájárulnak az esztrich szilárdságának növeléséhez.

Valójában az esztrich öntése maga után vonja az elkészített és a kissé nedvesített felületen a szükséges, enyhén felesleges mennyiségű oldatot, majd ezt követően a kiálló vezetékek szintjével egyenletesen kiegyenlíti a szabályt.

Szintezéskor ügyeljen arra, hogy mind síkosságot, mind jó esztrich-sűrűséget érjen el.

 • Rendkívül fontos a legégetőbb megoldás elhelyezés, így még a legkisebb üregek vagy légbuborékok teljesen kiküszöbölhetők. Különös figyelmet - a falak mentén elhelyezkedő területek, a "halott" sarkokban, a világítótornyok alatt és a fagyos megoldások szigetén, az útmutatókat tartva.
 • A szabály mozgásának nemcsak progresszívnek kell lennie, hanem az útmutatók mentén, hanem az oldalak kis ingadozásai mellett egyfajta "spirális" pályán, a közös irányba a kilépéshez.
 • A végleges beállítás után a kapcsolót megkeményedik az adott oldat szükséges időtartamára. Először naponta meg kell nedvesíteni a nagyobb felületi szilárdságot és meg kell előzni a repedések előfordulását. Csak a teljes érettség után lehetséges a vízszigetelő réteg töredékének kivágása, a felület előkészítése, további impregnálószerekkel történő vízszigetelés elvégzése és a bevonat bevonása.

Videó: élénk példa a padlóra a fürdőszobában

Már említettük, hogy a "meleg padló" rendszer víz áramköre vagy elektromos vezetékét elrejtheti az öntött esztrich vastagságában. Ez a kérdés meglehetősen specifikus, sok árnyalattal rendelkezik, és jobb, ha külön kiadványokban gondoljuk.

Szintén egy teljesen speciális technológia egy önterülő eszköz, amely cementtartalmú önterülő vegyületekből vagy polimer kompozit anyagokból készül. Nagyon részletes megfontolást igényelnek speciális cikkekben.

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010.11.27

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

A fürdőszoba javítása során nem mindig veszi figyelembe a megfelelő padlóburkolat fontosságát. Gyakran előfordul, hogy ennek a szakasznak az alapos magatartása csak az új épületben lévő lakás elrendezése során figyelhető meg. Azonban a régi házakban néha egyszerűen lehetetlen elvégezni a helyiségek jó minőségű felújítását anélkül, hogy új aljzatot helyeznének el.

Az esztrich hozzájárul a bútorok és háztartási gépek terhelésének helyes elosztásához, valamint csökkenti a kis szivárgások negatív hatásait a fürdőszobában. Fontos, hogy megismerjük az ilyen művek technológiáját és azok jellemzőit. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan készítsünk egy padlóburkolatot egy padlóra.

Felület előkészítés

Meg kell jegyezni, hogy az esztrichalap elrendezése igen időigényes. Természetesen szükség van a régi padló lebontására.

Miután eltávolították az előző esztrichet, a szoba tisztításával le kell kötni. Rendszerint nagy mennyiségű építési hulladékot kell összegyűjteni és eltávolítani, jól tisztítani és előkészíteni a felületet.

Mielőtt a padlót a fürdőszobában készítené, alapos előkészítés javasolt. Az új esztrich lerakódását számos további munkálat kísérte, amelyek feltétlenül megelőzik a telepítést.

A padló vízszigetelése

Ez az első dolog, hogy vigyázzon, amikor befejezi a padlót a fürdőszobában. Meg kell jegyezni, hogy a szabványos polietilén vízszigetelő anyagként nem a legjobb választás. A cementhabarcs roncsolja, és csak néhány évvel a szigetelő padló javítása után egyszerűen nem lesz.

A fürdőszobában nincs szükség megbízható vízszigetelésre. Ha még enyhe árvíz is van, töltse fel a mennyezetet az alábbi lakásban. Ez nagy költséget jelent a szomszédok számára. Következésképpen a padlóra helyezett anyagokat a legtartósabbnak kell választani. Jobb, ha bitumenes maszkokat vásárolnak szigetelésre vagy speciális tekercsekre.

Az előkészített tiszta átfedő felületre bitumenes réteget alkalmaznak. Akkor tegye meg a felső vízszigetelést. Jobb, ha a tekercsekben gumírozott. Az anyagot gázégővel melegítjük, és a bitumen masztixot ragasztjuk az alapra.

Ne felejtsük el, hogy a vízszigeteléssel lefedjük az alatta lévő falrészeket 150-200 mm magasságban.

Szükséges továbbá szigetelőanyaggal fedni azokat az átfedési területeket, amelyekben a felszedők vannak elhelyezve.

Esztrich és padló szigetelés

Ha a padlót saját kezűleg javíttatja a fürdőszobában, akkor gondoskodnia kell a szigetelésről. Maga az esztrich hőszigetelése fontos munkafázis, de ennek az eljárásnak a hatása elhanyagolhatónak tűnik, ha a padlófűtési rendszert ezen kívül nem biztosítják. Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal megtapasztalhatja a modern építmények minden előnyét.

A padlófűtési rendszerek energiát takarítanak meg, és kényelmes és kényelmes légkört teremtenek a szobában. A meleg padlók lehetővé teszik, hogy mezítláb járjon egy csempe nélkül félelem a hideg.

Ma már számos padlófűtési rendszer áll rendelkezésre. Némelyikük nagyon kevés villamos energiát fogyaszt, így ez a design nem fogja "megemészteni" az egész család költségvetését. Vannak kábeles modellek, amelyek csak 500 wattos padlófűtést igényelnek egy kis fürdőszobában. Ha vízfűtésű padozatot választasz, akkor még többet takarít meg.

A padlóburkolat szigetelésének megfelelő elvégzéséhez egy 50 mm vastagságú habanyagot tartalmazó lapot helyeznek a vízszigetelésre. A tetejére egy speciális képernyő található, amely a fűtőkészülékekből hőforrást vezet be a helyiségbe.

A következő lépés magában foglalja a sejtszerkezetű acélszalagot. A lyukak mérete 100x100 mm, a huzal vastagsága - 2-3 mm.

A padlónak a rács feletti vízkörrel történő felszerelése esetén a csővezetéket ki kell rakni. Az elektromos padlófűtés különféleképpen van elhelyezve - a szerkezet fűtőelemei a kész esztrichre vannak szerelve.

Töltsön be esztrichet a jelzőfények felszerelésével

Mivel a standard fürdőszobák és a szaniterek viszonylag kicsiek, könnyebb és gyorsabb az esztrichek megmunkálása vagy a fürdőszoba padlójának öntése. A kis alapterület könnyebbé teszi a világítótornyok telepítését is.

A munkában hosszú rácsszintet (kb. 2 méter) kell használni. A világítótornyokat egy 0,5 m-es résszel rendelkező vonalvezetésű cementhabarcsra helyezzük. A világítótornyok funkcióját a gipszkarton vezető profilja végzi. Ezeket behelyezzük az oldatba, majd a világítótorony helyzetét egy szinttel ellenőrizzük. Aztán, miután megmérte a szükséges szélességet az elsőtől, helyezi a második jelzőt.

Most egyszerre kell telepíteni a szintet két beaconon, de a telepítés általános elve megegyezik. Fontos megjegyezni, hogy az útmutatók telepítésénél világos vízszintes helyzetet kell ellenőrizni. Figyelnie kell magát a második világítótoronyra és az első és a második közötti távolságra. Ezután a fent leírt technikát követve rendezze el az esztrich többi profilját.

Azokban az esetekben, amikor a padlót a hab műanyag tetejére öntik, a jelzőfények telepítési pontjain le kell vágni. Ezek olyan helyek, ahol a cement "fekszik". Ha elhagyod a habot, a jelzőfények mozoghatnak. Mielőtt a padlót a saját kezébe öntötte volna a padló alá, figyelembe kell vennie ezt az árnyalatot. A "játék" világítótornyok egyenetlenül fogják a kötést, ami viszont megnehezíti a csempe befejezési folyamatát, és nagy mennyiségű csemperagasztót igényel.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt nem lehet túl vékony. Ellenkező esetben repedések jelenhetnek meg benne. A töltési vastagság általában legalább 50 mm. Fontos emlékezni a világítótornyok telepítésekor. A beépítéshez a magasságot az átfedésből vagy a hablapból kell megjegyezni.

A fektetett esztrich sorozata a fürdőszobában

Először is, hogy a saját kezűleg magas színvonalú padlókat készítsenek a fürdőszobában, megfelelő módon fel kell készülnie a megoldásra. Készítsen cementet és homokot.

Fontos meghatározni az arányokat. A válasz arra a kérdésre, hogy milyen keverék, hogy kitöltse a padlót a fürdőszobában, attól függ, hogy milyen típusú alapozó öntés. Ha azonnal be kell öntenie a betonpótlót, az oldat aránya 1: 4. Ez 1 rész cement és 4 rész homok. A hab habarcsát a keverék 1: 3 arányban használja. Ebben az esetben három darab homokot kell bevinnie.

Vegyes kompozíció az öntéshez a padló felszínére öntve a jelzőfények között, és az építési szabályok szerint kiegyenlítve. A műszer a szomszédos világítótornyok mindkét végén helyezkedik el.

Így fokozatosan öntse az egész esztrich a fürdőszobába. A működés során gondoskodni kell arról, hogy a megoldás szigorúan a világítótornyok szintje szerint legyen.

Egy nappal később a töltés keményedni fog. Ezután eltávolíthatja az útmutatókat, és elmélyítheti azok maradékát, fedezhet a cementtel.

A következő lépés a felület felszíne, a gerincek és szabálytalanságok simítása. Ezt a szabály hegyes vége végzi. Ezt követően a mosdóban lévő durva töltőanyagot egy vékony műanyag burkolattal lezárják és szárazra hagyják.

A polietilén csökkenti a víz elpárologtatását, és tartósabbá teszi a beton habarcsot.

A padlóburkolatok keverékeinek típusai

Rendszerint a padlózat szintetizálására szolgáló megoldásokat gipszből vagy cementből készítik. Az utóbbi a fürdőszobákban és a fürdőszobákban előnyösebb. Az öntési keverékeket speciális papírzacskókban, polietilén hátlapból készítik. Megvédi az anyagot a nedvességtől.

Ne engedje, hogy a víz bejusson a csomagolásba, mivel a nedvesített megoldások nem alkalmasak erős és egyenletes esztrich létrehozására.

Fontos továbbá a termékek eltarthatóságának ellenőrzése. Minden egyes keveréket meghatározott felhasználási időre terveztek. A burkolóanyag a padlóburkolat elkészítéséhez használható.

Gyakran a gyártók különböző módosító komponenseket tartalmaznak a szintező keverékek összetételében. Az ilyen adalékok a bevonatot minőségibbé tehetik, és a kész megoldás több műanyagot képezhetnek, ami fontos a javítási folyamatban.

Például a speciális szintetikus szálak csökkentik a repedés valószínűségét, amikor az esztrich megszilárdul. Az ilyen anyagok oldatán alapuló esztriche akár padlóburkolatként is használható.

Ezeket a keverékeket különböztetik meg:

 1. Kiegyenlítése.
 2. Önszintezés.

Az első típusú megoldásokat külső felületként használják. Ezek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a bevonat hibáitól és kiemelkedésétől. A keveréket vastag réteggel kell felhordani, ami lehetővé teszi, hogy ezáltal sima felületet kapjunk.

Maga a csatoló is bizonyos módon osztályozódik az anyag tulajdonsága és állapota alapján:

 1. Száraz esztrichek.
 2. Félszáraz.
 3. Nedves.

Tehát a nedves esztrich a legkönnyebb elvégezni. Betonból és homokból áll. Az így elkészített kompozíciót az aljzatra öntjük és a felszínre terítjük.

Ez a töltés azonban sokáig szárad.

Nedves esztrich a szigetelésre vagy a vízszigetelésre. A hőszigetelő réteg az épületek első emeletén lévő házak és lakások befejezésére szolgál. Ugyancsak alkalmazzon egy nedves csatlakozót két kiegyenlítő réteggel. Ez a lehetőség akkor szükséges, ha befejezi a linóleumot vagy a parkettát. Az úgynevezett kötött kötöző alkalmas lakóhelyiségekre.

A félszáraz esztrich homokot és cementet is tartalmaz. Azonban, a nedves öntésektől eltérően, ezeket a keverékeket lágyítók és egyéb komponensek adják. Ezeknek az adalékoknak köszönhetően a félszáraz esztrich gyorsabban szárad, és egyszerűen fel tudja használni az alaptestet, eltávolítva az ütődéseket és a vetületeket.

Ezenkívül kevesebb víz szükséges a keveréshez. Ez megkönnyíti és tartósabbá teszi a padlószerkezetet.

A száraz típusú esztrich több rétegből álló összetett termék. Az alsó szinten zúzott kőzet vagy expandált agyag, és a felső gipszrost helyezik. Egy ilyen padló lefektetése nem nehéz, ugyanakkor nincs sok szennyeződés. Az alap száraz befejezése azonban jelentős hátrányban van: nem képes ellenállni a nagy terhelésnek.

Az esztrich-keverékekkel való munkavégzés elvei

A javítási munkák során szükséges, hogy a padló alatti helyiségben a levegő hőmérséklete ne eshet +5 fok alá, és ne haladja meg a +25 fokot. A nedvességtartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.

A mûködés során a piszkozatokat el kell kerülni, mert csökkenti az esztrich minõségét. Előre kell kiszámítani az alap szárításának időtartamát, néha marginálisan, mivel egyes kompozíciók hosszú ideig fognak "megragadni".

A keverék öntéshez való előkészítésekor be kell tartani a gyártók által a csomagoláson feltüntetett arányokat és az utasításokat.

Néha a munka befejezése után, míg a padló még mindig frissen töltött, jobb, ha nem sétálsz rajta. Különösen ezt a tanácsot kell hallgatni azok a tulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy egy alap esztrich a hab műanyag. A jelzőfények eltávolításához felveheti a felszínt az RSD széles lapjainak feldolgozása után. Az ilyen védelem megakadályozza az új, nemrég elárasztott padló károsodását.

A jelzőfények beüzemelése során figyelembe kell venni a padlószintet. A padló a fürdőszobában kissé alacsonyabb, mint a többi lakásban. Ez a küszöb elkerüli az árvizet.

Így a padlózat saját fürdőszobába öntése teljesen hozzáférhető a javítási munkák minden tulajdonosához. Az esztrichhez csak minőségi anyagokat kell használni, és meg kell felelni a technológia és az öntési folyamat minden szakaszának.