Legfontosabb > Fürdő

Hogyan válasszuk ki az optimális fürdőt

Fürdő - ez egy kötelező attribútum és a fő tárgya a vízvezeték minden fürdőszobában. Ebben az esetben a fürdők gyakran nem csak a higiéniai feladatot látják el, hanem a kikapcsolódásra és a kikapcsolódásra is szolgálnak. A tálban szappanos vízzel kis mennyiségben különböző adalékok és olajok állnak helyre, lehetővé téve, hogy a nehezebb munkanap után helyreállítsa az általános hangot, simítsa fel a bőrt vagy enyhítse a stresszt. A higiénikus és egészséget javító funkció mellett a fürdőszoba tányérja nagy méretének köszönhetően minden bizonnyal a fürdő teljes belső kialakításában vesz részt.

A fürdő kiválasztásának megkérdezésével sok felhasználó meglehetősen nehéz helyzetben találja magát. A valóságban a vízvezeték-kereskedők eladói az ügyfelek számára különféle anyagokból kádat vásárolnak, míg a vízvezeték-modellek nagy méretekben, térfogatban és alakban változhatnak.

Anyaggyártó fürdő kiválasztása

Ma fürdőt vásárolhat a következő anyagokból:

Öntöttvas kádak - időigényes vízvezeték

Amennyire magától az önmagától egyértelműen látható, az öntöttvas fürdők öntöttvasból készülnek, öntött eljárással. Öntöttvas önmagában magas (C) magas szén-dioxid (Fe) ötvözet. Az ötvözet bizonyos tulajdonságainak növelésére szilícium (SI), mangán (Mn) vagy kén (S) is van benne. Általában az öntöttvas nem hajlékony, nem hajlékony, nagyon tartós fém. Az egyik probléma az, hogy törékeny, de ez nem befolyásolja az öntöttvasból készült vízvezeték szerelvények minőségét. Például, az öntöttvas kád megtöréséhez figyelemre méltó férfi fizikai erősségre és egy 10 kg-os súlyos kalapácsra van szükség. A normál háztartási használat során a maximális, ami megtörténhet, egy szappantartó vagy borotva gép, amelyet a fürdőszobai tálban kihagytak.

Az öntöttvas fürdõ azonban nemcsak tartós fémötvözetnek köszönhetõen hosszú élettartamot biztosít, hanem a vízvezeték felületén is fontos szerepet játszik. Öntöttvas fürdő bevonatként kétrétegű zománcot használnak. Inkább a zománc rétege, hanem a gyárban alkalmazott módszer több megközelítésben van. Az első réteg biztosítja a zománc megfelelő ragasztását a fémhez, és a második réteg az első réteg, azaz biztosítja a felület megfelelő simaságát. Az öntöttvas fürdő zománc bevonásának időtartama 10-30 év vagy annál több, mindez a működés intenzitásától függ.

Ha az öntöttvas fürdők minden előnyét és hátrányát összefoglalja, akkor azt a következtetést lehet levonni, hogy a vízvezeték ideális az országház első emeletén történő felszerelésre. A viszonylag kicsi területű lakásban lévő fürdőszobában ez a vízvezeték túl nehézkes lesz, és telepítése nehéz lesz. Bár jelenleg öntöttvas kádak vannak telepítve számos lakás továbbra is a szovjet építés. Emlékezned kell egy ilyen népszerű külvárosi házra, könnyű típusra. Az öntöttvas fürdő telepítése a ház második emeletén egy fából vagy keretből nem kívánatos, mert a nagyméretű vízvezeték.

+ Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Nagy szilárdságú és zománcozott réteg;
 • A víz hőmérséklete hosszú ideig tart
 • A vízvezeték szerény gondozása;
 • A víz beírásakor nincs zaj.

- Az öntöttvas fürdők hátrányai

 • Nagy tömeg, legfeljebb 150 kg;
 • Nagyon ritka változatos méretű és formájú;
 • Időigényes zománc-helyreállítási folyamat károsodás esetén.

Az acél fürdők olcsóbbak az öntöttvas számára

Az acél fürdők kétféle acélból készülnek:

A szerkezeti acél fürdőként hasonlítanak az öntöttvas vasaláshoz. Falvastagságuk 2,5-4,5 mm, akril zománc bevonatként használható. Az eladásokon klasszikus alakú fürdők ovális formájúak, és a legbizarébb konfigurációk: egy vagy több üléssel, különféle fejtámlákkal, polcokkal és kanyarokkal. Ezt az acéllemez hajlékonysága és hajlékonysága okozza, ami nem az öntöttvas.

A rozsdamentes acél fürdők kevésbé gyakoriak a hazai piac vízvezetékében, bár ha jól keres, még mindig rozsdamentes acél fürdőt vásárolhat. A kis kereslet elsősorban a magas árnak köszönhető. Például egy acélszerkezetű fürdő olcsóbb, mint egy öntöttvas körülbelül 3-4 alkalommal. Míg a rozsdamentes acél fürdő költsége ellenkező, kétszer drágább, mint az öntöttvas vízvezeték. Az a tény, hogy a rozsdamentes fürdőben nincs zománc bevonat, vagyis a csésze felület polírozott fém, és annak érdekében, hogy kiterjessze a vízvezetékeket, és elkerülje a korrózió vagy oxidáció a falán, a gyártók élelmiszer rozsdamentes acélt használnak, amelynek ára sok kívánnivalót hagy maga után.

A vízvezetékek falainak elhajlási foka függ a fém vastagságától és a terheléstől. A megfelelő fürdő kiválasztásának megkérdezésével először is figyelembe kell venni a családtagok testének arcát. Például, ha a családban olyan tagok vannak, akik túlsúlyosak, akkor érdemes megfontolni az acélból készült fürdő felvásárlását, mivel a vízvezeték falainak hatását az elhízott személy súlya és a benne lévő víz súlya befolyásolja. Mindez a betűtípus falainak deformálódásához vezethet. Ha a háztartás súlya és testmérete normális, akkor egy 3 mm-es falvastagságú acélkád vásárlása kiváló megoldást nyújt mind a lakás, mind az országház számára.

Ami a víz feltöltése során fellépő túlzott zajot illeti, ezt a problémát két módon oldják meg:

Az első esetben a Penofol (vagy analógok) gumilap vagy gumit ragasztanak a vízvezeték külső aljához. A lemez vastagsága kb. 10 mm.

A második esetben, a beszerelést megelőzően, a külső falak felületére és a tál fenékrészére formázatlan habréteget alkalmaznak, amely ha megszilárdul, hangszigetelőként működik.

+ Az acél fürdők előnyei

 • Alacsony ár;
 • Könnyű súlyozás;
 • Sokféle formában és méretben;
 • Tartós kopásálló zománc.

- Az acél fürdők kifogásolt hátrányai

 • Képes lerázni;
 • Gyorsan töltse meleg vízzel;
 • Zavar keletkezik a töltés során.

Akril fürdők - a tervező gondolat látványa a vízvezeték világában

Az akril fürdők "olcsóak" és "drágák". Mindez függ a vízvezeték és az alkalmazott anyagok technológiai gyártási módjától. Az akril maga egyfajta rugalmas, tartós és sima műanyag, de a vízvezeték üzletben akril kádat vásárolhat a következő anyagokból:

 • Akrilnitril-butadién-sztirol + polimetil-metakrilát;
 • 100% polimetil-metakrilát.

Maga a polimetil-metakrilát meglehetősen drága anyag, de nagy szilárdsággal, alacsony vízfelszívódással és fényes sima felületekkel rendelkezik. A városi lakásokban intenzív használatú tiszta PPMA fürdő 12 évig vagy annál hosszabb ideig élhet, de ennek a vízvezetékberendezésnek az ára 2-4-szer magasabb lesz, mint a kétkomponensű rendszer szerint gyártott fürdők.

Az ABS / PMMA rendszer szerint készült akrilfürdőkben a polimetil-metakrilát külső fényes rétege a teljes falvastagságnak csak 5-10% -át teszi ki. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen vékony réteg 3-5 év alatt könnyen elhasználódhat a működés miatt. Az első réteg kopása után az ABS alsó rétege elnyeli a nedvesség intenzív felszívódását, majd az egész vízvezeték használhatatlanná válik. Az ABS higroszkópossága egyáltalán nem olyan, mint egy szivacs, nem, csak az ilyen műanyag szerkezete porózus, és főként ez az anyag a vízvezeték alapja, de nem arcfelület.

A jól ismert gyártók akril kádjai kiváló minőségűek. A faluk nem hajlik meg, amikor a betűk teljesen betöltődnek, és az akril bevonattal semmi sem történik, még akkor sem, amikor 70 ° -os hőmérsékletű vizet használ. Kiderül, hogy ha a választás "akril", akkor dönt arról, hogy melyik fürdőt választja, a fő kritérium a gyártás technológiai terve. Például, ha fürdőszobát kell telepíteni egy városi lakosztályba, akkor jobb, ha nem pénzt keres, és nem vásárol szanitereket a tiszta polimetil-metakrilátból. Ha arról beszélünk, hogy egy fürdőszobát telepítünk az országban, vagy általánosságban ritkán használjuk, akkor egy kicsit megmenthet és egy ABS / PMMA akril fürdőt vásárolhat.

+ Az akril fürdők előnyei

 • Minimálisan könnyű súlyú vízvezeték;
 • A melegvíz átlagos hőtartama;
 • A különböző formák és méretek széles választéka;
 • Számos modell további jellemzőkkel;
 • Hatalmas árkategóriában.

- Az akril fürdők nyilvánvaló hátrányai

 • A rossz minőségű fürdők falai elakadhatnak;
 • Az akril sebezhetősége magas hőmérsékletre;
 • Óvatosan válassza a mosószereket;
 • Néhány modellek ára.

Quarilla fürdő - módosított akril

Viszonylag korábban az orosz piacon megjelentek a vízgyűjtő fürdők. Főleg a kőbánya összes vízvezeték-berendezése, amelyet a német Villeroy cég termékei képviselnek A Boch AG, amely egy új anyag és technológia legitim fejlesztője. A Quarill anyag összetétele akril és finom kvarc homokból áll. Egy ilyen készítmény keményítése során olyan szerkezetet kapunk, amikor minden egyes kvarcszemcsét akrilhéjba zárnak, és minden egyes homokszemcsék egy szomszédos hasonló szemcsével társulnak. A gyakorlatban az anyag vizuálisan és sima simaságában kiderült, hogy nagyon hasonlít az akrilra, de a kvark nagyobb az akril hatásánál és tartósságánál.

A kvarcfülke falvastagsága körülbelül 9-10 mm, míg ha az akril vízvezeték-berendezést több polimerrel impregnált üvegszálas polimerrel impregnálták kívülről, akkor a kvári fürdők nem rendelkeznek ilyen erősítéssel. A kvarcfürdő másik jellemzője, hogy olyan modelleket vásárolhat és működtethet, amelyekhez nincs szükség a beépített fémkeretre. Nagy mennyiségű kvári fürdőmodell van, amelyek szemmel láthatóan hasonlítanak az öntöttvas fürdőkhöz, és amelyek telepítését lábakon végzik. A modern anyagokból készült szokványos klasszikusok. A kőfürdők hátrányai között megkülönböztethető viszonylag nagy tömegük az akril rögzítésekhez képest, és a magas költségek.

+ A kőfürdők előnyei

 • A falak nem hajolnak meg, amikor a tál tele van;
 • Karcálló felület;
 • Be lehet szerelni elektromos keret nélkül;
 • Vannak modellek a szögek helyes geometriájával;
 • Hatalmas számú alak és méret;
 • Hosszú élettartam.
 • Viszonylag nehéz súly;
 • Magas termelési költség.

Kerámia fürdők - a valódi esztéták választéka

A kerámia fürdők a gyártási módszer és az anyagok szerint fajanszra és fém-kerámiára oszthatók. A költségek mellett a fajansz vízvezeték a legdrágább. Faniron - kamélezett fajanszból, azaz nemes fajta fehér agyagból készül. Maga a Fanierton még magas hőmérsékletű tüzelés után is nagyon higroszkópos anyag, melynek vízfelvétele akár 16%. Ezért a tálatartály kialakulása és a hőmérséklet-keményedés áthaladása után egy akril-mázrostot helyeznek a kamilla fajansz felületére.

A fém-kerámia fürdők jelentősen eltérőek a gyártási módszerben és a költségekben. A gyártás során először egy fémkeretet szerelnek össze - az alapot, amelyet később alumínium-oxidban borítanak, és nagy hőmérsékletű pörkölésnek vetik alá utólagos üvegezéssel. A tiszta kerámia fémkerámiák között a fő különbség a fazék falainak kisebb vastagsága és sokkal kisebb súlya. A cermet ára alacsonyabb, mint tiszta kerámián. Ez főként a drága fehér agyag alacsonyabb fogyasztásának köszönhető.

Ami a kerámia fürdők modelljeit illeti, akkor az oroszországi szaniteráruk leggyakrabban klasszikus ovális alakú fürdők vannak. A szín fehér, kék, türkiz, bézs, és még kávé is lehet. Kerek csésze alakú, szokatlan formájú kerámia fürdők rendszeres geometriai szögekkel vagy nyolcszemélyes betűtípusokkal sokkal kevésbé tűnnek fel.

+ A kerámia fürdők előnyei

 • Tökéletes fényes sima felület;
 • A mágnesek széles választéka;
 • A formák és minták sokfélesége;
 • A vízhőmérséklet időtartama;
 • No noise during filling;
 • Tartósság gondos működéssel.

- A kerámia fürdők hátrányai

 • Nagy súly;
 • A zsetonok és a repedések helye;
 • A termékek magas ára.

Hogyan válasszuk ki az optimális fürdőt

Miután megállította a választást egy bizonyos anyag- és színskálán, adja át a fürdőszobai berendezések optimális méretének kiválasztását.

Ebben az esetben érdemes figyelembe venni négy alapvető paramétert:

 • Az oldal magassága a padló felett;
 • Tál mélység;
 • Tálhossz;
 • A tál szélessége.

A vízvezeték magasságát a családtagok átlagos magasságának alapján határozzák meg, és azt is figyelembe veszik, hogy van-e gyermek a háztartásban. Egy felnőtt számára az optimális magasság 65-70 cm, de ha kisgyerek van a családban, jobb egy alacsonyabb fürdő választása.

A tál mélysége a betű aljától az oldalsó felső széle vagy a túlfolyó szifonig terjedő távolság. A mélység meghatározása során fontos figyelembe venni azt a pillanatot, hogy amikor feltöltik, a víz teljesen lefedi a fekvő személyt. Átlagosan az optimális mélység 50-60 cm.

A fürdőszoba hosszát és szélességét a családtagok egyéni jellemzői alapján választják ki. A betű átlagos hosszúsága 150-180 cm, szélessége pedig 70-80 cm, azonban ezeket az adatokat 170-180 cm magasságú személynek kell kiszámítani, és nem hajlamosak a korpuszra.

Az emberi test helyzete, a fürdő méretétől függően.

Most beszéljünk az egyes anyagok fürdőinek méretéről.

1. Az öntöttvas fürdőket az orosz piacon két kategóriában mutatják be: a 70x120 cm-es miniatűr, néha 130 cm-es miniatűr szaniteráruk jelennek meg a piacon; és az európai szabványos kádak 140-150 cm hosszúságúak és 70 cm szélesek, amint látható, az öntöttvas fürdők nagyon korlátozottak a különböző csésze méretben.

2. Az acél fürdők 150-180 cm-es, 70-85 cm-es szélességű tálakból készülnek, néha "gazdaság" osztályú acél fürdők. Több megtakarítás van, nem pénz, hanem hely a fürdőszobában, mivel a betűk hossza csak 120 cm lehet.

3. Az akril fürdők a fogyasztó előtt feltárják a lehető legszélesebb lehetőségeket. Az eladási helyeken 120-190 cm hosszú, 70-170 cm-es szélességű modellek találhatók, amelyek nagyban függenek a formától és a teljes konfigurációtól.

4. A klasszikus ovális tálak kerámia fürdõje leginkább mérete 130-170 cm, szélessége pedig 65-75 cm, sõt sok a szerelvény konfigurációjától függ.

Melyik forma a legjobb a fürdő kiválasztásához, és milyen típusú telepítés

A vízvezeték kialakításának eldöntésénél elsősorban a fürdő típusát kell választani.

A fürdőszobában történő felszerelés típusa szerint:

A falfürdők egy fal közelében helyezhetők el, vagy általában eltávolíthatók a helyiség falaiból. A sarok, amint azt a név is jelzi, a fürdőszoba egyik sarkában van elhelyezve. Következésképpen annak lehetséges alakja függ a vízvezeték típusától.

A faltípusnak több különböző alakváltozata van. A legnépszerűbb forma természetesen az ovális, de vannak olyan modellek, amelyek ellipszis, kör, nyolcas forma vagy aszimmetrikus ívelt vonalak vannak. A sarokfürdőket leggyakrabban egy negyed kör alakban találják meg, a helyes geometriával. Kevésbé gyakoriak az aszimmetrikus, szándékosan szabálytalan formájú szögletes betűk.


Sarok szimmetrikus fürdő.


Példa egy szögletes aszimmetrikus fürdőre, lehet akár baloldali, akár jobboldali.


Kerek tálfürdő.

Amikor egy városi lakosztály fürdőjét választja, fontos megfontolni a fürdőszoba hozzáférhető területét. Figyelembe kell venni a helyiséget, a fürdőszobában található minimális bútorkészletet és esetleg beépített berendezéseket, például egy mosógépet. A számítások után megmaradt területről, és a fürdő telepítésének és alakjának megválasztásában el kell kerülni.

További fürdési lehetőségek és használatuk megfelelősége

A kiegészítő funkciók elérhetősége a tervezés során közvetlenül attól függ, hogy milyen anyagot választanak a fürdőtől.

 • Öntöttvas vagy acél fürdő - további lehetőségek, leggyakrabban nem állnak rendelkezésre.
 • Akril vagy kavicsfürdő - a modelltől függően hidromasszázs, aero masszázs, krómterápia, üres fürdő fertőtlenítő rendszer és vízszint-érzékelő beépíthető.

A hidromasszázs egy speciálisan beépített szivattyú munkája révén valósul meg, amely a kád falában lévő fúvókákba pumpálja a vizet. Ennek eredményeképpen a vízáramlás hatása a töltött fürdőben történik. Ennek jótékony hatása van az emberi testre, és a pihenésre és a hangnem javítására szolgál.

Az Aero masszázs, mint a hidromasszázs, egy kis teljesítményű elektromos szivattyú munkájának köszönhetően. Az egyetlen kivétel, hogy a fúvókák a falakon a fürdő nem a vízsugár, hanem az oxigén buborékok szállítják. Gyakran a vízvezeték, amelyben az aero masszázs és a hidromasszázs kombinálódik, egy szóval - a pezsgőfürdőről szól.

A krómterápia olyan rendszer, melynek célja, hogy növelje az általános hangszínt, javítsa az erek működését és az emberi szervezetre gyakorolt ​​gyenge antibakteriális hatást. A krómterápia elve a lila lámpák működése speciális reflektorokban a vízkezelés során. A betűfal falába épített "kék lámpák" minden oldalán fekvő személy testét megvilágítják.

Az automatikus fertőtlenítés rendszere egy további lehetőség, amely fürdés és vízelvezetés után fertőtlenítőszert ad a falnak a fürdőkád és a folyó víz után, amelyet a rendszer automatikusan automatikusan leöblít.

Vízszint-érzékelő - elvben egy felnőttnek nincs szüksége rá. Az érzékelő fő feladata annak meghatározása, hogy mennyi vízzel van feltöltve a fürdőkád, mivel például a hidromasszázs vagy az aero masszázs üres betűtípussal történő bekapcsolása esetén a fő szivattyú és az összes rendszer gyorsan meghibásodhat. A vízszint-érzékelő viszont egyszerűen nem kapcsolja be a hidromasszázs üres edényt.

Hogyan határozható meg a fürdő gyártó?

1. Ha öntöttvas fürdőről beszélünk, akkor a vízvezetékek hazai piacán három legnagyobb értékesítő található: az Universal termék orosz termékei, a spanyol termékek Roca márkanév alatt és a Jacob Delafon francia termékei.

2. A belföldi piacon az acél fürdők képviselik az orosz gyártókat: a Verh-Isetsky kohászati ​​üzemet és a Lipetsk csőgyárat. A vízvezeték-termékek külföldi eladói közül kiemelkedik a Roca védjegy Spanyolország, a Bette Németország, a BLB Portugália és az Estap Szlovákia.

3. Az Oroszország területén található akril fürdőket gyakorlatilag minden európai országból, valamint Törökországból és Kínából importálják. A legjelentősebb gyártók: Ravak - Csehország, Cersanit és Kolo - Lengyelország, Pool Spa - Spanyolország, Riho - Holland, Duravit - Németország. Az orosz gyártók közül a legnépszerűbb az Aquanet vízvezeték-vállalat.

4. A kőbányákból származó fürdők csak egy németországi Villeroy cég által gyártották és értékesítették Boch. A vállalat fejlesztő, technológiai és anyagfejlesztő, sőt a vízvezetékgyártó. Ezért nem szabad elhinni, amikor egy kevéssé ismert gyártótól próbálnak eladni egy állítólagos quart fürdőt. Vagy hamis, vagy az eladó maga nem tudja, mit ad el.

5. A hazai piacon lévő kerámia fürdőket az orosz cégek, a Santek és a TM Colombo képviselik. A külföldi gyártóktól megkülönböztethető két olasz flaminia és globo vállalat.

Melyik fürdőt választani: öntöttvas, akril vagy acél?

A mai cikkben a következő kérdésre szeretném válaszolni: "Melyik fürdőt jobb választani?" A fürdő az egyik legfontosabb szaniter áru a fürdőszobában. És a fürdőszoba kiválasztása meglehetősen nehéz feladat.

Ma az építőipari piacon mindenféle ízlésű fürdőkád széles választékát kínálja. Ezért a fürdőválasztásnál feltétlenül meg kell határozni, melyik fürdő a legalkalmasabb a lakásod számára.

Az első fürdőszobák több ezer évvel ezelőtt jelentek meg. És hamarosan öntöttvas fürdőt kezdtek készíteni. A vízvezetékgyártók azonban nem csak az ilyen anyagokra támaszkodtak, és idővel újak is megjelentek, például acél, akril és még sok más. A fürdőszobák árai, alakja, mérete, minősége, színe, gyártói, valamint az anyag, ahonnan készültek.

A fürdőszoba alakja kerek, négyzetes, ovális vagy háromszög alakú. A fürdők is eltérhetnek a kialakításukban. Van fürdőszoba két, káddal, fogantyúval, létrával. Választhat bármilyen színű fürdőszobát, vagy rendelheti megrendelésre. A standard fürdők fehérvé válnak.

Amikor elsősorban fürdőszobát vásárol, figyelmet kell fordítania annak méretére, mert jól illeszkednie kell a helyiségbe.

Vízvezeték felvásárlásakor a legjobb választani egy fürdőszobát, mosdót és mosdót ugyanabból a gyártóból, akkor nagyon harmonikusnak tűnnek, és nem változnak színben. Ha a csatorna szerelvényei nem szerepelnek a készletben, akkor azonnal vegyen be egy fürdõt és egy szifont, hogy késõbb ne legyen gond a szereléssel.

Mielőtt felveszik a fürdőt zománcozott felületre, nagyon jól látni kell a bevonat egyenletességét és integritását. A zománc semmilyen esetben sem lehet hullámos, durva, különösen a repedéseken. A zománc színe ragyogó. A zománce hibái nagyon jól láthatóak a fehér vízvezetékben.

A fürdőszoba felszerelése előtt alaposan meg kell tervezni a helyet. Általánosan elfogadott szabványokat kell betartani. Mielőtt a fürdőt kb. 90 cm szabad felületre kell hagyni. A szoba elhelyezése után meg lehet határozni a fürdőszoba kilátásával és modelljével. Mindenesetre minden szobához választhatja a saját fürdőjét, függetlenül attól, hogy milyen méretű. Most nézzük meg, milyen fürdők vannak a piacon, és mely fürdőkád a legjobb választani.

A fürdők általában 3 típusból állnak:

Hot kádak

A közelmúltban a hidromasszázs fürdők egyre népszerűbbek, néha jacuzzinak nevezik, bár a jacuzzi csak egyike a gyártóknak.

A hidromasszázs kád csodálatos találmány, amelyben az alak, a módok és a funkciók egyetlen egészbe merülnek össze.

Ez a fürdő különleges terápiás hatást fejt ki, javítja a vérkeringést, aktiválja a szív munkáját, növeli a test hangját és kényelmesen érezheti magát. Mindez otthonról kemény napi munka után nyerhető.

A hidromasszázs elengedhetetlen eszköz a fáradtság, az izmok és a gerinc fájdalmának enyhítésére, továbbá a fürdők segítik a túlsúly megszabadulását. Otthon, egy ilyen fürdőszobával, megakadályozhatja a megfázást és javítja az immunitást.

Az aero-masszázs funkciója a több ezer légbuborék vízben buborékolt össze, könnyű testmasszázst kölcsönöz a testnek, erővel töltve. A hidromasszázs javítja a mellékvese, a pajzsmirigy és a szexuális mirigy működését. Jobb, ha ezt az eljárást 20 percre korlátozzuk, míg a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 38 fokot.

A legmodernebb pezsgőfürdők magas műszaki színvonalon vannak. Annak érdekében, hogy a hidromasszázs fürdő erősebb legyen, rejtett fémkerettel rendelkezik. Szintén fontos megjegyezni az ilyen fürdők szokatlan, kényelmes és stílusos kialakítását.

Öntöttvas fürdők

Sokan közülünk, a mai napig, inkább az öntöttvas fürdőt kedvelik mindenki másnak. Mivel a fürdőszoba ez az anyag nagyon tartós, megbízható és szilárd. A Szovjetunióban a fürdőszobák csak ilyen anyagból készültek, hiszen elég volt és nem volt alternatívája.

Az öntöttvas nem hajlamos a korrózióra és elég nehéz. Nagy tömege miatt az öntöttvas fürdők mindig csak a falak közelében voltak rögzítve. Annak ellenére, hogy rutinszerű, egyszerű és monotónikus a megjelenés, a fürdőszobák ezen anyag tökéletesen megtartja a hő. És ma csinálnak fürdőszobákat öntöttvas.

Az importált európai termékek hígabb öntöttvasból készülnek, és az orosz fürdőszobáknál gyönyörűbbnek tűnik.

Emellett a tengerentúli fürdőszobák magasabb szintű kényelmet élveznek, sok modell belső fogantyúval rendelkezik, a fürdőrészek oldalán pedig hornyok vannak. A behozott fürdőszobák súlya sokkal kisebb, akár 120 kg-ig, és a stop-csavaros lábakra szerelhető, amelyek magasságban is beállíthatók.

Acél fürdők

Az öntöttvas modern cseréje acél volt. Az egyenlő méretű acélöntvény modell sokszor kisebb súlyú és körülbelül 45% -kal olcsóbb.

Az ilyen fürdőszobák nem szörnyűek a régi házakba való beépítésre, ahol a padlón nem lehet nagy terhelést előállítani. Az acéltermékek meglehetősen kényelmesek és egyszerűek, átlagos súlyuk kb. 30 kg.

És az acél fürdőszoba élete elég hosszú, körülbelül 15 év. Az öntöttvashoz képest az acél fürdők gyorsabban felmelegszenek. Az acélkabin költsége attól függ, hogy a lap mennyire volt vastagsága.

De ezeknek a fürdőszobáknak hátrányuk van, nagyon zajtalan, vízzel való feltöltés esetén nagyon zuhognak, mint egy vödör vagy medence. Az ilyen jellegű problémák csökkentése érdekében ezek a fürdőszobák láb- és gumibetétekkel vannak ellátva. Az acélkabin minősége és értéke függ a munkaterületétől, vagyis a zománcburkolaton.

Akrilfürdők

Ezen kívül vannak akril fürdőszobák. De ez a név nem teljesen pontos. Az "akril fürdők" kifejezésen olyan termékeket értünk, amelyek nem akrilból készültek, hanem polimetil-metakrilát gyantával - egy szintetikus polimer hozzáadásával, amelyet általában a hőre lágyuló műanyagok kategóriájára utalnak.

Fűtött állapotban ez az anyag lágyul és megszerzi a kívánt alakot, majd hűtést követően megőrzi. Egy másik név a vízvezeték akril.

A fürdőszobák akrilból készülnek, ma az európai piacon vezető szerepet betöltve, számos előnye miatt.

Az akril felülete kevésbé porózus és hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. És ami a legfontosabb, az akril higiénikusabb, mert a baktériumok nem maradnak a fényben és vízzel mosnak.

Ha véletlenül áttetsző jódot vagy zsíros zöldet tartalmaz akrilről, és azonnal eltávolítja, akkor nem marad nyom. Sokan szeretik az akril felületet a melegségért. Természetesen a fürdő akril felülete nem annyira nehéz megkarcolni, de elég, ha csak karcolja meg a karcolást folyékony akrilnal és csiszol, és olyan lesz, mint az új.

Miután elolvasta a cikket, ha még mindig nem oldotta meg a kérdést - "Melyik fürdőt jobb választani?". Szóval írd meg a gondolataidat a megjegyzésekben, beszélj és próbáld ki a megfelelő választást.

Melyik fürdőt választani, így nem bánod meg

Ez a részletes útmutató a különböző fürdők előnyeinek és hátrányainak bemutatásával segít elhagyni az eladók követeléseit és a megfelelő választást.

Mielőtt fürdőt vásárolna, több döntést kell hoznia:

 1. Határozza meg a méretet.
 2. Válasszon anyagot.
 3. Megérteni, hogy szükség van-e további funkciókra.

De mindent rendben.

A fürdő mérete

Sokan álmodnak egy luxus sarokkádról két személy részére, jacuzzival és beépített rádióval. De a terület egy tipikus fürdőszoba csak 3-6 négyzetméter. És ők, mint általában, még egy mosdót, mosót és szekrényt kell elhelyezni a kozmetikumok számára. Ezért a fürdő álmait össze kell hangolni a szoba kapacitásával, ahol a fürdő lesz.

Ennek során vegye figyelembe az alábbi paramétereket:

 1. A fedélzeten lévő magasság. Az optimális magasság 65-70 cm, de ha gyermekek vannak a családban, az idősek vagy a fogyatékkal élők számára, érdemes megfontolni egy alacsonyabb fürdőt vagy nagyon kis lábakat.
 2. A tál mélysége. Ez a távolság az oldalról vagy túlfolyás az aljára. Az optimális mélység 50-60 cm, itt fontos, hogy a víz teljesen lefedi a fürdőben fekvő személyt.
 3. A fürdő hossza és szélessége. A fürdőszobák mérete és a családtagok egyéni jellemzői alapján választják ki őket. A 160-180 cm magasságú ember számára, aki nem hajlamos túlsúlyosnak, az optimális tál 70-80 cm széles és 150-180 cm hosszú.
Standard fürdőméretek

A méretre vonatkozó bizonyos korlátozások szintén előírják azokat az anyagokat, amelyekből a fürdőkészülék készül. A vasöntvények általában 150 vagy 170 cm hosszúak és 70 cm szélesek, a 100-120 cm-es kis autóhosszúság gyakran acélból készül, a szögletes vagy aszimmetrikus fürdő csak akril.

A fürdők típusai

Az anyagfürdői szerint vas, acél, akril, kvarchomok és kerámiák vannak osztva. Ebben a cikkben az első háromról beszélünk, mivel ezek a legnépszerűbbek.

Öntöttvas fürdő: az előnyök és hátrányok

Az öntöttvas kád egy kis ötvözetből készült vasból készült, zománcozott kád.

Ez egy klasszikus a vízvezeték világában. Az öntöttvas hosszú ideig hőt takar és jól hangot ad. A fürdõket korábban Hruscsov házakba helyezték, így sokan tudják gyermekkorukból: egy öntöttvas fürdő évszázadok óta.

Kétségtelen a tartósság és a megbízhatóság.

Öntöttvas fürdő 20 évig vagy annál többet szolgál majd Önnek.

 1. A zománc, amely nem kopott pár év alatt, és évtizedekig szolgált, nagyon jó minőségűnek kell lennie. A legjobb gyártók az öntöttvas fürdők Roca (Spanyolország), Jacob Delafon (Franciaország), Oxame (Franciaország), Kirovsky Plant (Oroszország) és az egyetemes üzem (Oroszország). A kiváló minőségű öntöttvas fürdő ára körülbelül 20 ezer rubel és így tovább.
 2. Az öntöttvas fürdõk legfeljebb 150 kg súlyúak lehetnek, ami nagy nehézségeket okoz a szállítás és a szerelés során.

Így az öntöttvas modelleknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Acélfürdő: az előnyök és hátrányok

Az acél fürdők rozsdamentes vagy szerkezeti acélból készültek. Zománc bevonattal rendelkeznek. A rozsdamentes acél fürdők rosszul képviseltetik magukat a piacon, mivel néha drágábbak, mint az öntöttvas. De a fő jellemzője az acélfürdő - költségvetés.

Egy másik plusz a konfigurációk sokfélesége. Az acél nagyon könnyű és műanyag. Könnyedén megtalálhatja az acél fürdőt karfákkal, fejtámlákkal és más szép görbékkel. De legyen óvatos: minél összetettebb az alak, annál vékonyabb a fém.

Az acél vastagsága - a fürdők Achilles-sarka. A víz és az emberi test súlya alatt egy vékony falú acélcsésze elcsavarodhat és deformálódhat, és a zománc megtörhet. Az acélkád optimális vastagsága 3 mm.

Az acélfürdő átlagos élettartama 15 év.

Feltéve, hogy jobban elismert gyártókat szeretne: Kaldewei (Németország), Roca (Spanyolország), Bette (Németország), BLB (Portugália) vagy Estap (Szlovákia). Az orosz gyártók között keresletet igényelnek a Upper Iset Metallurgiai Üzem és a Lipetsk Csőgyár termékei.

De még a kiváló minőségű acél és a jó zománc sem fog megszabadulni olyan hátrányoktól, mint a magas hőveszteség és a zaj. Az acélkádban lévő víz nagyon gyorsan hűl, és amikor felöntik, a zaj az egész lakásban zajlik.

Az utolsó probléma úgy oldható meg, hogy a tál fenék- és külső falát ragasztják penofollal vagy gumival, vagy habbal kezeljük. De ez, ahogy érted, tamburral táncol.

A száraz maradékban az acél fürdőknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Akrilkád: az előnyök és hátrányok

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból (PMMA) és polimetil-metakrilátból készülnek akrilnitril butadién-sztirol (ABS / PMMA). Egyszerűen fogalmazva, 100% akrilból és műanyagból készült, felső akril réteggel.

A tiszta akril kádok megbízhatóak, tartósak, hosszú ideig melegen tartanak. Az árcédula megfelelő. Az ABS / PMMA fürdők könnyebben hozzáférhetőek, és sokáig boldoggá teszik gazdáikat. Feltéve, hogy az akril réteg vastagsága legalább 6 mm.

Az akrilfürdő átlagos élettartama 10 év.

Különböző formákra, méretekre és színekre hat. Emellett hidromasszázs és egyéb kiegészítő funkciók elsősorban akril fürdőkben találhatók.

Az akril fürdők legjobb gyártói: Ravak (Cseh Köztársaság), Cersanit (Lengyelország), Riho (Hollandia), PoolSpa (Spanyolország). Az orosz márkák közül a kereslet a BAS, az 1Marka, a "Triton".

Az akrilfürdő fürdésénél, egyfelől szerényen. A tisztaság megőrzése érdekében egyszerűen öblítheti meleg vízzel. Másrészt az akril fürdők nem kezelhetők lúgos és dörzsölő detergensekkel. Jobb speciális akril készítmények alkalmazása.

Így az akril fürdők alábbi előnyei és hátrányai különböztethetők meg.

Hidromasszázs és egyéb fejlett funkciók

Miután eldöntötte a fürdő méretét és anyagát, fontolja meg, szükség van-e hidro- vagy aero-masszázsra, krómterápiára, fertőtlenítő rendszerre és vízszint-érzékelőre. Végül is ezeknek a lehetőségeknek a jelenléte nem csupán a fürdő megnövekedett költségét eredményezi, hanem a víz és a villamos energia többletköltségeit, valamint a telepítés és a karbantartás során felmerülő nehézségeket.

 1. A hidromasszázs javítja az izomtónust és a vér mikrocirkulációját. A vízsugarakat egy speciális szivattyúval befecskendezik, és a fúvókákon keresztül a falakon és a betű alján a testet masszírozza. Általában a 6 és 8 fúvókák hidromasszázsos fürdőjében. De a prémium modellben több tucat is lehet.
 2. Az Aero masszázs ellazul. A működési elv ugyanaz, csak az elektromos szivattyú nem vizet, hanem oxigént szolgáltat.
 3. A krómterápia növeli a szervezet általános hangszínét, kedvező hatással van a vérerek munkájára. A lámpák lámpái a fürdő falaiba ágyazódnak speciális fényvisszaverőkön, amelyek minden oldalról vízben fekvő személy testét megvilágítják.
 4. Az autodinfeszítés egyszerűsíti a fürdő gondozását. Az egyik gomb megnyomásával a fertőtlenítő készülék kerül kiszállításra, majd automatikusan lemosódik.
 5. A vízszint-érzékelő szabályozza, hogy a fürdő mennyire fel van töltve vízzel. Általában a hidro- és aero masszázs mellett megy.

Olvassa el a készülék pezsgőfürdőjét - ebben a videóban.

következtetés

Válassza ki a fürdőt sokkal könnyebb, ha megfelelően határozza meg a méretet és ismeri az anyagok jellemzőit.

Ha megbízhatósága van és készen áll arra, hogy lemondjon az elegáns designról és a kiegészítő tulajdonságokról, vegyen egy jó öntöttvas fürdőt. Ha korlátozott a költségvetés, vagy szükség van egy fürdőre, például, hogy adjon, akkor vegyen egy acél. Ha álmodsz, amikor munkából érkezelsz, hidromasszázzol a fürdőbe, válaszd az akril modellek közül.

Hogyan válasszunk fürdőt

A fürdő vásárlása komoly ügy, ezért felelősségteljesen kell megközelíteni. És az első dolog, amire szükséged van az a tudás, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőt, amelyből készült, és melyik gyártónak kell előnyben részesítenie.

Hogyan válasszunk fürdőt

Melyek a fürdőválaszték paraméterei?

A fürdő nem csak egy nagy, fehér higiéniai tartály. Ez egy drága vízvezeték-szerelő, amelyet bölcsen kell választani. Először meg kell határozni a fürdő paramétereit és jellemzőit, amelyekre figyelmet kell fordítani a modellek tanulmányozása során.

A fürdő fő paraméterei

Mindezeket a jellemzőket az alábbi listában foglaljuk össze:

 • anyag, amelyből a vízvezeték-szerelő készül;
 • fürdõforma;
 • hosszúság és szélesség;
 • tál mélység;
 • fürdő gyártó;
 • egy adott modell költsége;
 • erről a fürdőről;
 • teljesség - hogy a lábakat és a kötőelemeket egy fürdőszobával együtt értékesítik-e.

Fontos! Továbbá nem lesz szükség a további funkciók, például a fertőtlenítés, a hidromasszázs, a krómterápia, a vízfűtés, a töltésérzékelő jelenlétére. Ha a beszerzés a vízvezeték félre egy csomó pénzt - kívánatos, hogy megvásárolja az egyik ilyen fürdők. Ellenkező esetben - kis költségvetéssel - a többletköltségek túlfizetésére az anyag minőségének kárára való tekintettel nem kivitelezhető.

Öntöttvas fürdő hidromasszázzsal

Miután eldöntöttük a fürdő jellemzőinek jegyzékét, melyre figyelmet kell fordítani, létrehozunk egy tervet a vízvezeték kiválasztásakor. A legmegfelelőbb mód a bemutatásra lépésről lépésre.

1. lépés: Határozza meg, mennyi pénzt költeni a fürdőszobában. Sorolja fel az egészségügyi termékek költségének alsó és felső határát, amely elfogadható lesz az Ön számára.

2. lépés Mérje meg a fürdőszoba és a régi vízvezeték területét, ha még nem szedték le. Ez a művelet biztosítja a szükségtelenül nagy méretű termék megvásárlását, amely egyszerűen nem illik Önhöz.

A fürdőszoba és a kombinált fürdőszoba mérete és szabad területeire vonatkozó követelmények

Példák a fürdőszoba tervezésére

Példa a fürdőszoba méretezésére és tervezésére

3. lépés. Határozza meg, ki fogja használni a fürdőszobát, mennyire magas és összetett. Ez közvetlenül befolyásolja a jövő vízvezeték méretét.

4. lépés: Összehasonlítva a vágyait a költségvetéssel, határozza meg, hogy milyen fürdőanyagot vásárol.

5. lépés: A második és a harmadik lépésben kapott adatok alapján válassza ki a fürdő alakját, hosszát, szélességét és mélységét. Itt tanácsos meghatározni a pontos számokat, de a tartományokat, a felső és alsó határértékeket.

Lépés 6. Keresse meg a legközelebbi vízvezeték üzletek a városban. Olvassa el a barátok online véleményeit és ajánlásait.

7. lépés: Vizsgálja meg a vízvezeték üzletek kínálatát. Válassza ki azon fürdők gyártóit, amelyek csak a legjobb kézzel bizonyították magukat.

8. lépés A kiválasztott anyag, méret, optimális ár és gyártó alapján válassza ki a legmegfelelőbb fürdő modellt.

Fontos! Célszerű kiválaszthatod magadnak egy modellt, de többet - ha nincs külön termék a boltban, akkor mindig más hasonló jellemzőkkel vásárolhatsz.

Akril fürdő "Michel" 170 * 96 TP Triton

Most pedig a fürdőszoba kiválasztásakor figyelembe vett paraméterek részletesebb tanulmányozására térünk át.

Az anyag kiválasztása, amelyből a fürdő elkészült

Kezdjük az anyaggal - az ilyen vízvezeték-termékek egyik legfontosabb jellemzőjével. Ez befolyásolja a termék erősségét és tartósságát, a kényelmet és a könnyű karbantartást.

Üveg szabadon álló fürdő

Képzeld el a fürdők gyártásában használt anyagokat egy lista formájában:

 • öntöttvas;
 • akril;
 • acélból;
 • kVAR;
 • kerámiák és más egzotikus anyagok, beleértve a fát.

Öntöttvas fürdő

A legkedveltebb anyag, amelyből a fürdők készültek, öntöttvas - egy nagy mennyiségű szénből készült vasötvözet. Az öntöttvasból készült, hogy a legtöbb vízvezeték készült, amely még mindig rendszeresen szolgál néhány ház és apartman. Mivel az öntöttvas viszonylag törékeny ötvözet, a fürdők nagyon vastag falakból készülnek. Ezért legalábbis egy ilyen termék károsítása csak egy nagyon erős ütés (vagy akár néhány ütés) lehet egy nehéz pengével.

Öntöttvas fürdő - egyszerű, de nagyon erős és megbízható

Bizonyos esetekben az öntöttvas fürdő megjelenése javítható festéssel és stukkóval formázott lábak használatával

Az öntöttvas fürdő tetején több réteg zománc borítja. Az első folyadék formájában, a pihentető módszerrel. Az eredmény sima és kellemes az érintőképernyő fehér felületén, amelynek gondozása nem igényel különleges erőfeszítést. A zománc élettartama attól függ, hogy milyen gyakran használja az otthoni fürdőszobát és mennyire jól alkalmazza (zománc). Ez a szám 10 és 40 év között változhat.

Modern öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdő előnyei a következők.

 1. Nagy szilárdság - a vas és a vastag falak tulajdonságainak köszönhetően nem könnyű károsítani az ilyen ötvözet fürdőjét - ezért sok erőfeszítést kell tennie.
 2. Tartósság - a zománc megfelelő gondozásával és helyreállításával az öntöttvas fürdő önmagát, de a gyermekeit vagy akár unokáit is szolgálhatja.
 3. A karbantartás egyszerűsége - nagyon egyszerű az öntöttvas fürdő tiszta formában tartása, nincs semmilyen korlátozás a mosogatószerek használatára.
 4. Alacsony hővezető képesség - az öntöttvasfürdő viszonylag lassan hűl, ezért nagyon hosszú ideig lazíthat.
 5. Amikor a víz toborzása nem zajos - a töltés folyamán nem ébred fel minden háztartás és szomszéd.

Bath Recor Slipper

Öntöttvas kád 170 × 85 Newcast

Az öntöttvas fürdő hátrányai a következő pontokat tartalmazzák.

 1. A súlyosságát. Az öntöttvas egy nagyon nagy sűrűségű anyag, ráadásul a fürdők nagyon vastag falakkal rendelkeznek. Ennek eredményeként a termékek súlya ritkán kevesebb, mint 100 kg. Ez bizonyos korlátozásokat ír elő azon helyek számára, ahol fürdőbe helyezhető. Ezenkívül az öntöttvas öntvény áthelyezése a lakóház legfelső szintjére rendkívül nehéz és fárasztó feladat.
 2. A fürdőszoba gondatlan kezelése esetén fennáll a zománc felső rétegének károsodásának veszélye. A fellendülés összetett és drága folyamat.
 3. Az öntöttvas fürdők a legegyszerűbb és legegyszerűbb formákkal rendelkeznek - rendkívül nehéz összetetté tenni az ötvözet tulajdonságait és az ezzel való technológiai folyamatokat.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az öntöttvas fürdőknek?

Ha megbízható és tartós fürdésre van szüksége, és Ön nem nagyon érdekli az egyedülálló megjelenést és összetett formákat, akkor az ilyen termékeket előnyben részesítse. De ne felejtsük el, hogy megbízhatóan kell őket felszerelni - az öntöttvas fürdő súlya sokat jelent, mert a könnyű ház második emeletén való felszerelése egy bárból nem valószínű, hogy jó ötlet lenne.

Tipp Öntöttvas vas választása esetén gondosan ellenőrizze a felületét. A zománcnak nincsenek zsetonjai vagy apró repedései. Ezenkívül futtassa a kezét a tálca falain és alján - sima legyen. A fürdőkád jelenléte az érintő "hornyoknál" a vízvezeték minőségének rossz minőségét és a gyártási technológiai szabványok be nem tartását jelzi.

Példa egy olyan chipre, amely egy rossz minőségű öntöttvas fürdő felületén található

Acélfürdő

A különböző szerkezeti és rozsdamentes acélból készült fürdők meglehetősen gyakoriak. Az öntöttvastól eltérően, ez az anyag jellemzi a hajlékonyságot és a magas munkateljesítményt. A vízvezetékgyártó különböző formájú acéllemezt adhat. Kint, az anyagot egy akril zománc réteg borítja.

A legegyszerűbb téglalap alakú acélfürdő

A kiváló minőségű és viszonylag vastag acél sarokkádja - egy jó lehetőség a standard fürdőszobának új, teljesen egyedi helyiségbe történő átdolgozására.

Az acélkádaktól elkülönítve rozsdamentes acélból készült termékek.

Most pedig az acélcsövek érdemei felé fordulunk.

 1. Alacsony ár - vízvezeték, szerkezeti acélból, átlagosan 3-4-szer olcsóbb, mint az öntöttvas analógja. Ez azonban nem vonatkozik a rozsdamentes acélból készült termékekre - általában drágábbak.
 2. Alacsony tömeg - a szerkezeti acélok kevésbé sűrűek, mint az öntöttvas. Emellett viszonylag vékony lapok - 2,5-4 mm-ig - használják ilyen vízvezetékeket. Ennek eredményeképpen a szerkezeti acélfürdő tömege 3-4-szer kevesebb lesz, mint az öntöttvasból készült hasonló termék. Az ilyen vízvezeték szállítása és szállítása sokkal könnyebb. És nincsenek külön korlátozások a telepítési helyek kiválasztására vonatkozóan.
 3. Az acél fürdők tartóssága hasonló az öntöttvas termékekhez. A legfontosabb dolog - a zománc időben történő tisztítása és gondozása.
 4. A formák és terméktípusok nagy választéka, mivel a szerkezeti acélokkal való munka sokkal könnyebb, mint az öntöttvas.
 5. A károsított akril zománc helyreállítása könnyebb, mint az öntöttvas kádak ellen.

Acélfürdő 170 * 70

Kaldewei Conoduo Acélfürdő

De ugyanakkor az acél fürdőknek nagyon jelentős hátrányai vannak.

 1. A termikus vezetőképesség túl magas - az acélfürdőben lévő meleg víz gyorsan lehűl. Mert a hosszú úszók esetében nem tervezték.
 2. Vékony (legfeljebb 3 mm-es) falú termékek bizonyos esetekben hajlamosak a feltöltött és felhasználásra. Ez nem a legjobb hatás a fürdők megbízhatóságára és élettartamára.
 3. Acélkád töltése esetén kellemetlen és hangos zaj keletkezik, így késő estén, éjjel és kora reggel nem jó ötlet.

Érdekes! Az acélkád legutóbbi hátránya felülkerekedhet úgy, hogy a tálat külső felületű penofollal fedezi. Ezenkívül az utóbbi, melegítő, lelassítja a fürdőben lévő víz hűtési folyamatát. Alternatív megoldásként más hasonló anyagokat is használhat, vagy egy vastag habszivacsot, amely szintén képes a zaj kikapcsolására.

Acélkád szigetelés

A hab felhasználása az acélfürdő szigetelésére és hangszigetelésére. Az alkalmazott réteget ezután dekoratív falmal borítják.

Hasznos lehet acélfürdő kiválasztása abban az esetben, ha a vízvezetékhez szánt költségvetés nagyon korlátozott, vagy amikor a termék kis tömege nagyon fontos az Ön számára. Különös figyelmet fordítsunk arra, hogy a fürdő melyik acélipari márkája készült, mi a vastagsága az elkészült lapoknak.

Akrilkád

Ebben az esetben az akril fürdők olyan szanitereket jelentenek, amelyek teljesen vagy polimetil-metakrilátból (rövidítve: PMMA) vagy akrilnitril-butadién-sztirolon alapulnak (a továbbiakban: ABS műanyag) külső PMMA bevonattal. A fürdő első változata a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik, a második - olcsó és elérhető.

Akril fürdők gyártása extrudálással a szerszámban magas nyomású és hőmérsékleten

A polimetilmetakrilát kívülről fényes és kellemes az érintőanyaghoz, amely nem veszi fel a vizet, és nagy szilárdságú. De ugyanakkor a PMMA és termékei magas áron vannak. Ezért a vízvezetékköltség csökkentése érdekében egyes gyártók az ABS műanyagon alapuló akril fürdőket gyártanak - ez egy olcsóbb anyag. A fentiekből viszonylag vékony polimetil-metakrilátréteg borítja, amely a szaniterek összsúlyának mindössze 5-10% -át teszi ki. Az eredmény egy olcsóbb akril fürdő, de rövidebb élettartammal - intenzív használat mellett a PMMA felületét 8-10 évig mossák, majd a vízvezetékberendezés használhatatlanná válik és cserére szorul.

Akrilfürdő - a modern technológia terméke

Fontos! Nyilvánvaló, hogy a PMMA és ABS minden előnyével együtt nem rendelkezik az öntöttvaszal összehasonlítható erővel. Ezért az akrilkád termelésében megerősített réteg üvegszálas vagy más hasonló tulajdonságokkal rendelkező anyag hozzáadásával. Vásárlásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen az ilyen erősítés meglétére.

Akrilfürdő építése

A legnépszerűbb akril fürdők a második helyen állnak az öntöttvas termékek után. Ez nagyrészt az érdemeiknek köszönhető.

 1. Nagy árkategóriában. Mind az olcsó, mind pedig a megfizethető modellek az ABS műanyagon alapulnak, és a drágább fürdők, amelyek teljes mértékben a PMMA-ból készülnek, és kiváló teljesítményt és teljesítményt nyújtanak.
 2. A formák, méretek és színek széles választéka - ebben az akril fürdők kiváló minőségű termékek, többek között a szerkezeti acélból készültek.
 3. Az akril fürdők közé tartozik olyan modellek, amelyek számos további funkcióval rendelkeznek, mint például a krómterápia vagy a hidromasszázs.

Akrilfürdő Naos, Teuco

Corner Akril Fürdőkád

Nyilvánvaló, hogy az említett akril fürdők minden előnye csak a kiváló minőségű termékekre vonatkozik, amelyeket a gyártók hoztak létre, akik csak a legjobb oldalról bizonyultak. Ugyanazt az ismeretlen eredetű vízvezetéket vásárolja meg, akkor a következő problémákat kockáztatja meg.

 1. A falak és az akril fürdőkád fenekének elhajlása nagy nyomással.
 2. Sérülés és nemkívánatos változások az akril vízvezeték alakjában magas (több mint + 70 ° C) hőmérsékleten.
 3. Ezen túlmenően az akril fürdők gondos és pontos kiválasztását igénylik a mosószerek - az ilyen termékek, nem minden háztartási vegyipari termék alkalmas, ez nem "unkillable" termék öntöttvas.

Fontos! Kiválasztása egy fürdő akril, figyeljen a vastagsága a falak - kívánatos, hogy több mint 3-4 mm. Ha ez a feltétel teljesül, akkor a vásárolt vízvezetékberendezés nem hajlik meg a személy súlya és a betűtípusban lévő víz alatt.

Az akril fürdők legfontosabb előnye az alakok és a színek széles választéka.

Quarian fürdő

Nem is olyan régen, a kvark anyagot vezették be a vízvezeték-piacra, ami a jövőben komoly versenytársa lehet az akrilnak. Kezdetben az anyagot a VilleroyBoch AG hozta létre a műanyag fürdők visszaállításához. A Quarill olyan kvarckristályok alapján készült kompozit, amelyek mindegyikét akril héj borítja. Ezek a részecskék egymáshoz kapcsolódva olyan anyagot alkotnak, amely külsőleg és tapintatosan hasonlít a PMMA-ra, ugyanakkor sokkal nagyobb erőt, tartósságot és magas hőmérsékleti ellenállást mutat.

Töltött fürdő Villeroy Boch La Belle UBQ180LAB2PDV-01 önálló 180x80 cm

Quarian fürdő

Ennek eredményeképpen a fürdőkészítmények a kvartilisből származnak, amely ötvözi az öntöttvas és az akril termékek előnyeit, de a benne rejlő hibák nélkül. A vízvezeték egyetlen problémás helyét ez a kompozíció költségei - sok ember számára a mennyiségi fürdők feleslegesen költségesek.

Fürdőkádok kerámiából és más anyagokból

Az egészségügyi termékek között az exotikumok kőfürdők és különböző típusú kerámiák. Az ilyen vízvezetékek alacsony népszerűsége miatt, amikor csak lehetséges, csak megrendelésre és megfelelő költségre van szükség. De a nagy pénzért rendkívül tartós, tökéletesen sima felületet kap, ahol órákig pihenhet. Emellett kerámia fürdet vásárolni, megrendelésre, kiválaszthatja a szükséges alakját és méretét.

Öntött márványfürdő

Az egzotikusok között van saját "egzotikus" is. Ez magába foglalja a márványból és fából készült fürdőt. Ezek a legdrágább termékek, amelyeket nem telepít normál fürdőszobába. De teljesítményük és megbízhatóságuk minősége teljes mértékben megfelel ennek az árnak.

Videó - Hogyan válasszunk fürdőt

A fürdő gyártó választása

Az anyag mellett a gyártó nagyon fontos a fürdő kiválasztásakor. Célszerű, hogy bízz a pénzedben csak azokhoz a vállalatokhoz, amelyek már bizonyították magukat a legjobb oldalról, akik rendelkeznek tapasztalattal a szaniteráruk gyártásában és a sikeresen eladott fürdőmodellek teljes sorában. Az alábbiakban felsoroljuk az ilyen cégek listáját, azok jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Roca. Ez a spanyol cég, amely a múlt század elejétől vezette történelmét, jól megérdemelt vezetője a fürdők gyártásában. Ebben az időben a Roca óriási tapasztalatot szerzett, és mostanában a világ számos részén található növények (köztük Oroszországban, a leningrádi régióban) évente több százezer vízvezeték szereléket gyártanak. Ennek a cégnek a fő előnye egy hatalmas választék, a fürdőkád alakjainak és méretének nagy változatossága. Ráadásul a Roca több száz szolgáltató- és márkakereskedő hálózatát kínálja, ahol lehetőség nyílik arra, hogy jó minőségű vízvezetékeket vásároljon garanciális szolgáltatással és a hamisítványoktól való félelem nélkül.

Cersanit. A továbbiakban kiemeljük ezt a védjegyet, amely szerint Lengyelországban és Romániában különféle vízvezetékeket és tartozékokat gyártanak. Cersanit akril kádak - erős közepes, alacsony költségű és elfogadható minőségű.

A Ravak egy olyan cseh vállalat, amely a márkanév alatt szanitereket gyárt, minőségi, vastag akrillapok és formák, méretek és termékek konfigurációjának köszönhetően. Ezenkívül a hidromasszázs funkciójú fürdők a vízvezeték-piacon lévő összes átlagárat tekintik a legjobbnak.

Az akril kádak gyártói közül megemlítendő a Triton, a BAS, a Pool-SPA, az Aquanet, az Alpen és a Riho.

Fontos! Az otthoni vízvezeték kiválasztásakor legyen óvatos - ma fennáll annak a veszélye, hogy olyan hamisítványt vásárolnak, amely jó hírnévvel rendelkező, jól ismert vállalatok termékeit viseli el. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen termékek minősége nem büszkélkedhet - a legolcsóbb anyagokból készülnek a technológiai folyamatok megsértésével.

Érdemes megemlíteni továbbá, hogy a vállalatok kiváló minőségű vas- és acélkádakat gyártanak - ezeket az alábbiakban felsoroljuk:

 • "Universal";
 • Lipetsk cső üzem;
 • BLB;
 • bette;
 • Jacob Delafon;
 • Estap.

Acélkád Bette BetteArt 3480 CFXXK Plus

Öt legjobb fürdő - top modellek

Most az egyes vállalatok közül egyes modellekre koncentrálunk - az alábbi táblázat mutatja az öt legnépszerűbb fürdőt, amelyek jelentős mennyiségű pozitív visszajelzést produkáltak.

Táblázat. Öt legjobb fürdő - a minősítési modellek és azok jellemzői.