Legfontosabb > Fürdő

Hogyan válasszunk ki egy jó akril fürdőt: melyik a jobb és miért, a gyártók értékelése

Az akril fürdõk funkcionalitása minden évben növekszik. A technológia fejlettebbé tétele érdekében a gyártók minden új fürdőkonfigurációt készítenek, amelyek sikeresen ötvözik a nagy teljesítményű paramétereket elérhető áron. De a választék sokfélesége között néha nem könnyű választani.

Vizsgáljuk meg, milyen típusú modellek vannak a piacon ma, és megvitassuk, hogyan válasszunk jó minőségű akril fürdőt a tisztességes minőségről.

Hogyan készítsünk akril fürdőket?

Az akril fürdők összetett termékek, amelyek monolitikus vagy réteges szerkezetűek. A gyártáshoz szükséges anyag a polimerizált vagy extrudált egészségügyi akril. Az első eljárást úgy állítjuk elő, hogy polimer ömledéket adunk a két, az akrilhez közömbös tábla közötti térbe, a második pedig egy extruder résszerű fúvókáján keresztül.

Az öntési lehetőségek erősebbek, mint az extrudált, de rendkívül nehéz felismerni őket, és a szennyvízeladók számára gyakran ismeretlenek a különbségek kritériumai. A fürdő kiadásának termelési adottságairól csak a műszaki dokumentáció alapján lehet tájékozódni.

Az antibakteriális adalékok jelenléte a készítményben lehetővé teszi az anyagnak, hogy megvédje az emberi bőrt a kóroktól.

A lapos üregekből készült akril tálcákat vákuum formázással hozták létre, amelynek eredményeképpen a projekt által megfogalmazott alak adódik. A termék falának és aljának megerősítésére a hátoldalon egy erősítő réteg extrudáló akril vagy erősítőanyag van.

A használatban:

 • a poliuretán tartós, nem mérgező polimer, amely nem vezet hőigényt;
 • üvegszál, amelynek hosszú szálak minden irányban megnövelik a térbeli merevséget;
 • A poliésztergyanta egy kevésbé tartós alap, amelynek kellemetlen kémiai illata van, amit magas hőmérsékleten fokoznak.

Annak ellenére, hogy az üvegszálas anyagok erősítéskor káros anyagokat bocsátanak ki, sok gyártó még mindig használja. A mérgező illékony komponensek még mindig eltűnnek, mielőtt a termék a fogyasztó kezébe kerülne. Az analóg polimer összetételt olyan helyek kezelésére használják, ahol technikai lyukak keletkeznek, hogy megerõsítsék a széleket a fúvókák és más berendezések között.

A fagyasztott munkadarabból távolítsa el a felesleges műanyagot és fúrja meg a szükséges lyukakat a műszaki berendezések felszereléséhez. A kész szerkezet fel van szerelve a hatalom keretére és gondosan csiszolt.

A termékek előnyei és hátrányai

A legfontosabb dolog, amely megkülönbözteti az akril tálakat a vasalat hátlapján, ugyanabból az acélból vagy öntöttvasból - ezek olyan egyedi formák, amelyek nem jellemzőek más fürdőkre. A polimer tulajdonságainak felhasználásával a magas hőmérsékletre reagálva és a hűtésre hajlamos rugalmasságot biztosítva a gyártók különböző kialakítású tálakat készítenek.

Az akril fürdők tagadhatatlan előnyei közé tartoznak a következők:

 1. Nagy erő. A modern technológiák lehetővé teszik az akril fürdők készítését, amelyek majdnem olyan erősek, mint az acél és az öntöttvas szaniterek.
 2. Alacsony hővezető képesség. A polimer anyag jól tárolja a hőt. A fürdőben lévő víz hőmérséklete fél óra alatt változatlan.
 3. Könnyű kivitel. A könnyű anyagból készült tálak legfeljebb 20-30 kg súlyúak, így nem okoznak nehézséget a szállítás és a telepítés során.
 4. Karbantarthatóság. Az acryl felületen található forgácsokat, repedéseket és karcolásokat könnyű helyreállítani polírozással.

Az akril minimális porozitásának pozitív hatása van a termék működési paramétereire, és egyszerűsíti a gondoskodást.

Az akril vízvezeték nem hibák nélkül van. Érzékenyen reagál a por alakú szerekre és az alkohol tartalmú készítményekre. Ezért az akril felületet csak olyan termékekkel lehet tisztítani, amelyek nem tartalmaznak csiszoló részecskéket és agresszív vegyi anyagokat.

Az alacsony minőségű termékek vékony falak hatása alatt a súlya egy személy képes megdönteni. És ha egy nehéz tárgy egy nehéz tárgy magasságából esik rájuk, nagy a valószínűsége a repedés vagy akár egy lyuk kialakulásának.

Ezenkívül az akril olvadáspontja mindössze 160 ° C. Ezért egy forró hőmérséklet hatására a gyenge minőségű akrilfürdő vékony falai deformálódhatnak. A helyzet előfordulásának megakadályozása érdekében először egy kis hűvös vizet öntünk a tálba, és csak ezt követően a forró áramlású csapot kinyitjuk.

Az egészségügyi termékek fő típusai

Annak megállapításához, hogy mely akril fürdők jobbak, fontolja meg: a jó minőségű egészségügyi berendezések tiszta akrilból készülnek, és olcsóbbak - egy kétkomponensű lapból.

Egy-, két- és háromrétegű tálak

A bevonat keménységének és teljesítményének különbsége. A polimetilmetakrilátból készült termékek, a PMMA kémiai nómenklatúrával rendelkező anyagok, több mint 25 évig tarthatnak. A csészeik karbantarthatók, a karcolások csiszolhatók. Az extrudálás opció 5-7 évvel kevesebb lesz. A sérült felület helyreállítása csak folyékony akril.

Az akrilnitril-butadién-sztirolból (ABS) készült, porózusabb szerkezetű olcsóbb analógokat csak 6-8 éven belül kihasználják. Ez azt jelenti, hogy a vízvezeték-szerelő nem esik az UV sugárzásnak való közvetlen kitettség zónájába. Nem javításra szorulnak.

Az akril termékek választékában vannak olyan kádok, amelyeket a koextrúziós technikának megfelelően állítottak elő. közös extrudálás az extruder fúvókán keresztül. A szendvics-változat belső rétege vékony réteg PMMA-ból készül. A külső réteg, amely 10-szer vastagabb, mint a belső fickó, ABS-ből áll, támogató megerősítő szerkezetet játszik.

A többrétegű termékek három rétegének jelenléte rossz minőségű terméket jelez, mivel egyik hordozóréteg valójában nem képes megfelelően megbirkózni a felelősséggel. Háromrétegű termékek kiválasztása során készülj fel arra a tényre, hogy hamarosan repedések lesznek és elveszítik a színüket.

Különböző formák és színek

Az akrilfürdők olyan polimerből készülnek, amely más alakra képes. Az értékesítés során megtalálhatók ezeknek a formáknak a modelljei:

 • kerek és ovális;
 • téglalap alakú;
 • sarokkitöltés;
 • aszimmetrikus kanyargós kontúrokkal.

Négyszögletes tálakat választanak a standard kis méretű fürdőszobákhoz. Az ilyen modelleknek könnyű vázszerkezete van, és csak egy oldalpanel van. A méretek széles választéka miatt kiválaszthatja a vízvezeték szerelvényt, amelyet nem lehet nehezen felépíteni bármilyen méretű helyiségbe, miközben a fal melletti ízületet a lehető legszembetűnőbbé teszi.

A medencefürdők nagyszerűek a közepes méretű szobákhoz. Két változatban készülnek: baloldali és jobboldali.

Az ovális és kerek tálak sok helyet igényelnek, mivel nem a fal közepén helyezkednek el a szoba közepén. De ezek a modellek képesek egy tágas fürdőszobában valóban fényűző hangulatot teremteni.

A színárnyalatok is teljesen másképp változnak. Ehhez a gyártók színt adnak minden átlátszó anyaghoz a szivárvány bármely színében.

A színpaletta kiválasztását a vevő ízlései határozzák meg. Ha figyelembe vesszük a szín pszichológiáját, akkor mindegyiknek lehet egy bizonyos hatása:

 • A piros tálak biztosítják a viselő számára a biztonság érzetét. A pszichológia szerint ez a szín tudat alatt sok emberhez tartozik az anya méhében.
 • A zöld színek a természethez kötődnek. Ideálisak azok számára, akik álmatlanságban szenvednek.
 • A sárga fürdők semlegesítik a negatív érzelmeket és emelik a hangulatot.
 • A vízelemhez társított kék szín segít eltávolítani a negatívat, távolodva a napi konfliktusoktól.

A fekete színű fürdők, bár ötvözik az eleganciát és a tiszteletlenséget, nem felelnek meg minden pszicho-típusú embernek.

Amikor egy bizonyos színű fürdőt választ, úgy vélik, hogy bizonyos színek elnyelik az alakot, például: fehér vagy sárga. Másokat viszont éppúgy abszorbeál, mint például: fekete és kék.

További eszközbeállítások

Az akrilból készült vízvezeték szerelvényeket gyakran kiegészítik. A vízkezelés folyamatát élvezetesebbé teszik.

A leggyakoribb funkciók a következők:

 • Whirlpool. Az a hatás, amely akkor következik be, amikor a levegő keveredik a fúvókákon áthaladó vízsugarakkal. Alkalmazva pihentető és gyógyító eljárásként.
 • Aero masszázs. Olyan hatás, amelynél az irányított levegő áramlik vízzel, miközben a levegő buborékok keletkeznek a felületen. Ez a fajta eljárás nagyon népszerű a gyerekek körében.
 • Színterápiás. Olyan funkció, amelyben a vízsugarak bizonyos fényárnyalatúak, irányított fény mellett. Együtt a hidromasszázs növeli a jótékony hatásokat a szervezetre.

A fúvókákat a tálca alján lehet elhelyezni, felemelve a levegőt és simító hatást kifejtve, vagy oldalra építhetők. A fúvókák forgatásával a sugár iránya könnyen megváltoztatható.

Kívánság szerint a fürdő rádió- és játékkonzolokkal is felszerelhető. A rendszerek vezérléséhez használjon hidraulikus kapcsolót vagy távirányítót.

De ilyen lehetőségek gyakran megtalálhatók a tágas, körkörös és szögletes formájú fürdőszobákban. A négyszögletes alakú szabványos modellekben ritkábban telepítik azokat, mert rendkívül kényelmetlen a kiegészítő eszközök telepítésére és karbantartására a szűk helyeken.

Majdnem minden modern modell támaszokkal és fejtámlával van felszerelve, amelyek növelik a kényelem mértékét úszás közben.

Szakértői tanácsok a modellek kiválasztásánál

Mint minden termék esetében, az akril vízvezetéket helyesen kell kiválasztani, figyelemmel az első pillantásra elhanyagolatlan részletekre. Figyelembe véve a javasolt kritériumok listáját, egyszerűsítheti a vízvezeték kiválasztásának feladatát.

Optimális méretek

Amikor eldöntjük, hogyan válasszunk fürdőt egy akril tálból, először döntsük el, milyen méretekkel kell rendelkeznie a szerkezetnek, hogy szabadon illeszkedjenek a fürdőszobába.

Ne feledje, hogy a termék maximális hossza nem egyenlő a belső tál hosszaival. Tehát egy 1,6 m hosszú fürdőt kell megértenünk, meg kell érteni, hogy a tál hossza nem haladja meg a másfél métert.

A falvastagság és a rétegek száma

Ellenőrizze a modellt a boltban, ellenőrizze az anyag vastagságát. Ne feledje, hogy az oldalvágásnál az akril maximális vastagsága a falak mentén sokkal kisebb.

A tál falain lévő vékony foltok azonosítására a zseblámpával világítsuk meg a terméket. Ideális esetben a falak nem adhatnak fényt. Az áttetsző réteg jelenléte egy hamis polimerre utal.

A falvastagságot szintén könnyű ellenőrizni a fülnél. Csak meg kell kopogtatni a falra: a minőségi fürdő hangja süket lesz.

Ügyeljen a vágott hajlított élre. Nem lehet egyetlen vagy háromszoros. Ideális esetben a vágásnak csak két rétegnek kell megjelennie: az első akril, a második a megerősítés.

A legfontosabb dolog a választás során - ne felejtsük el, hogy az egészségügyi berendezés költségeinek közvetlen függősége függ a falainak vastagságától. A drága magas minőségű modellek falvastagsága 6-8 mm. Az alacsony minőségű termékek és a költségvetési modellek falvastagsága nem haladja meg a 2-5 mm-t.

A felület vizuális ellenőrzése

Annak megállapítására, hogy jelen van-e a sorja és az érdesség a felszínen csak tapasztalt. Futtassa a kezét a készülék alján és oldalán. Ha megtalálják őket, a vízvezeték minősége sok kívánnivalót hagy maga után. A kiváló minőségű termékek esetében a felületnek tökéletesen sima legyen és jellegzetes fénye legyen.

A dizájn megbízhatóságát a fürdő felületén több helyre tolja.

A vázszerkezet minősége

A keret egy fenék alatti fémkeret, amelynek fő célja az ember súlyának és a víz nyomásának elviselése. Hegesztett vagy összecsukható kialakítású.

A téglalap alakú, kiváló minőségű modellekben a keret gyakran nincs feltüntetve, és kizárólag nem szabványos formájú tálakhoz van felszerelve. A fémszerkezet merevíti a tál falát, és lehetővé teszi a berendezések csatlakoztatását.

A keret jelenléte egy olcsó akrilkád modellben rossz minőségű terméket jelezhet. Anélkül, hogy kiterjedt keret lenne a szerkezet kerületén, a töltött kád egyszerűen deformálódna.

A vezető gyártók értékelése

Nem minden akril fürdő kapott magas minősítést a fogyasztók. És leggyakrabban a kínai gyártók alacsony minőségű termékei. A szokatlan gyártók eltakarják a termékek rossz minőségét a különböző "sávokban".

Úgy gondolják, hogy a legjobb akril fürdők Európában készülnek. Megerősítésük azoknak a felhasználóknak a száma, akik sikeresen használják a vízvezetéket.

A vízvezeték-berendezések piacán bebizonyosodott gyártók közül az első négy:

 1. A Vagnerplast - a cseh gyártó a minőségi szaniterek kivitelezésében útmutatást nyújt mások számára, termelésében csak európai öntött akril. A gyártott termékek garanciája 10 év.
 2. Pool Spa - A lengyel vállalat olyan termékeket állít elő, amelyek megfelelnek a "DIN" DIN szabvány szerinti "KIVA" szabványnak és ISO 9002 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek. A termékcsalád mind a Primo, mind az Agualino sorozat egyszerű modelljeit tartalmazza, Relax "vagy" Laguna ".
 3. A Jacob Delafon egy francia gyártó, amely 7 év garanciát vállal. A siker kulcsa integrált megközelítés, amit a külföldi piacok vezető értékesítése is bizonyít.
 4. A holland vállalat olyan kifinomult technológiai berendezések gyártásánál használ, amelyek lehetővé teszik az akril lap felmelegedésének megkülönböztetését a tálca falainak azonos vastagsága érdekében. A cég kompakt és kényelmes aszimmetrikus formájú tálak gyártásával foglalkozik.

Ezeknek a gyártóknak az átlagára 8-15 ezer rubel. Ha a fürdőkészlet további felszerelést tartalmaz, akkor a költség 20 ezerre és fölé emelkedik.

Az utóbbi években növekedést figyeltek meg kiváló minőségű orosz gyártmányú termékek gyártása és értékesítése során. A hazai termékek ára alacsonyabb szinten, és a minőség csaknem olyan jó, mint az európai.

Jó példa erre az orosz vállalatok, a Radomir, az Aquatek és a Bass. Mindannyian széleskörű szaniter árukat kínálnak mind a megfizethető, mind az elit árkategóriákban.

A fenti feltételek betartása mellett győződjön meg róla, hogy a kedvelt és tanulmányozott akril fürdő a legjobb. A következő húsz évben nem kell visszatérnie egy új modell kiválasztásához.

Hasznos videó a témában

Mi a teendő a modell kiválasztásakor?

Hogyan védekezhetsz a gyenge vízvezetékektől:

Vásárlásakor vízvezeték nem üldözni olcsó. Előnyös termékek a bevált gyártók, akkor megvédheti magát a csalódottság az alacsony minőségű az áruk.

Hogyan válasszunk ki egy akril fürdőt, és ne pazarolj minket pénzzel

A hazai piacon lévő akril fürdők viszonylag korábban jelentek meg. Összességében 10-15 évet vett igénybe egy akrilfürdő, hogy helyet szerezzen az öntöttvas fürdők szomszédságában, amelyek régóta ismertek emberünk számára. Ez annak köszönhető, hogy az akrilhálózatnak számos előnye van, például kisebb súly, alacsony ár vagy eredeti forma. Azonban, mint tudják, annál több a választás, annál nehezebb választani.

Valójában, amikor a vízvezeték-áruházba érkeznek, néha a szemük az eladott akril fürdőkhöz képest eltér, és legfőképpen a legtöbb fogyasztó logikus kérdés - melyik akrilfürdő jobb választani, mert a víz ára nem mutatója a minőségnek és a tartósságnak. Próbáljuk meg részletesen meghatározni a minőségi vízvezeték kiválasztásának minden árnyalatát, ugyanakkor beszélni arról, hogy gyakran beszélnek az értékesítési tanácsadók.

Mi a legjobb anyag az akril fürdők készítéséhez?

A vízvezeték nevéből nyilvánvaló, hogy az akrilfürdő akrilból készül. Az akril az észterek és a metakrilátok összetett polimer vegyületeinek összetevőkeveréke. Egyszerű emberi nyelven beszélve, az akril egyfajta műanyag, amelyet erőssége, rugalmassága és sima felülete jellemez.

Értékesítés található vízvezeték, a következő anyagból:

Anyag - ABS / PMMA, kétkomponensű, amely acrylonetril butadién-sztirolból és polimetil-metakrilátból áll. Az akrilnitril-butadién-sztirol egy elasztikus műanyag típusú, és a polimetil-metakrilát egy homogén szerves plexiüveg. Valójában ebben az anyagban az ABS a bázist végzi, és a teljes tömeg körülbelül 90% -át teszi ki, és maga az akril réteg PMMA-ból készül, körülbelül 5-10%. Az ABS / PMMA-ból készült akrilfürdő hátránya a gyors kopás és a rövidebb üzemidő kb. 3-5 év. Az a tény, hogy bár az ABS maga műanyag, ez a polimer porózus, higroszkópos szerkezettel rendelkezik, vagyis képes nedvességet felszívni bizonyos mértékig, ami gyors pusztulást eredményez. Ugyanakkor egy vékony, pontosan akril, PMMA réteg, mely gyakran használ vízvezeték-berendezést, gyorsan kimerül.

Az anyag - polimetil-metakrilát, amint azt fent említettük - plex, plexi. A tiszta PMMA-ból készült akril fürdőben nincs teljesen porózus ABS-réteg, és maga a vízvezeték-szerelő is nagy kopásállósággal és tartóssággal jellemezhető. Átlagosan az akril polimetil-metakrilát fürdő a telepítéstől számítva 10-12 évig tarthat.

Mit használjon és hogyan válasszon egy akril fürdőt az anyag alapján?

Amikor egy vízvezeték-áruházba látogat, természetesen egy tolakodó értékesítési asszisztens-tanácsadó sokat tud írni egy adott akril fürdő modell előnyeiről, azonban az első dolog, amit konkrétan meg kell tennie, vizuálisan értékeli a vízvezeték-berendezések rétegeinek számát. Ezt az oldalsó vízvezeték szélének vizsgálatával lehet elvégezni.


Ha 3 réteget vettél fel - tudod, ez a fürdő az alábbiak szerint készül: ABS + PMMA + alap.


Ha 2 réteget vett fel - ez a fürdő tiszta PMMA + megerősítő bázisból készül.

Miután megértette, hogy milyen típusú vízvezetékkel foglalkozik, akkor válaszolnia kell magára a kérdésre - hol és miért vásárolják meg az akril fürdőt. Ha fürdőszobát kell vásárolnod egy vidéki házhoz, ahol elvileg a szállás lesz szezonális, és a vízvezetéket évente néhány hónapon keresztül üzemeltetik, akkor természetesen nincs értelme túlfizetni a felesleget, és vásárolhat egy fürdőt az ABS / PMMA rendszerben. Ha arról beszélünk, hogy egy városi lakást vagy egy vidéki házat vásárolnak és telepítenek, ahol állandóan élsz, akkor nincs értelme a megtakarításhoz, és jobb, ha tiszta plexusból, azaz PMMA + megerősített bázisból készült fürdőt veszünk.

Milyen legyen az akril és a megerősítés lapja?

Ahogy fentebb írtuk, ha megnézzük a fürdőszoba végső felületét, vizuálisan megkülönböztethetjük a lemezszerkezet több rétegét. A szemmel a fürdőszoba falának szerkezete rétegei sok tekintetben hasonlítanak a régi csövekhez, amelyek a fa vágása után megfigyelhetők a csonkban. Mivel a fő kérdés az, hogy hogyan válasszunk tartós akril fürdőt, a fő figyelmet kell fordítani az akril réteg vastagságára, vagyis az arcrétegre.

A szupermarketben vagy a vízvezetékházban megtalálhatók az akril fürdők, amelyek vastagsága a külső réteg 2-6,5 mm.


Átlagosan ez a tendencia: ha az akril réteg 2-3 mm, a fürdő 3-4 évig tart; akril réteg kb. 4 mm - a fürdő legfeljebb 7 év; akril réteg 5-6,5 mm - a fürdő 10-12 évig tarthat.

Az akril réteg vastagságán kívül figyelembe kell venni a belső felület általános állapotát is. Néha olyan "ravasz pillanatok" vannak, amikor a tanácsadó értékesítője elkezdi festeni az akril kád nem sima felületét, mint valami know-how-ot a vízvezeték világában. Ez egy csalás. Valószínűleg az eladó, vagy valójában a bolt, megpróbálja megszabadulni a csekély, alacsony minőségű vagy akár hibás áruktól.

Fontos megjegyezni, hogy egy kiváló minőségű akril fürdőben a felületnek nem lehetnek dudorai vagy durvasága. A felület simaságának olyannak kell lennie, hogy ha emberi kézzel erősen hozzáerősítené, akkor a tenyér nem csúszik, de mintha a felület síksága miatt enyhén ragaszkodna. Például próbáljon meg szoros tenyerét az ablaktáblán tartani, minőségi akril bevonattal, a hatásnak közel azonosnak kell lennie.

Fürdõerõsítési módszerek, és melyik az egyik jobb

A tiszta formában az akrilfürdő kádja nem túl tartós, mert az akril flexibilis és műanyag. Annak érdekében, hogy merevséget biztosítson a mosogató külső felületéhez, erősítő réteget alkalmaznak. Az erősítő réteget a gyárban, már a kész, öntött edényt az ABS / PMMA vagy PMMA tetején kívülről alkalmazzák.


Szerkezetileg az erősítő réteg üvegszál, amelyet epoxigyantával kezelnek.

A megerősítő rétegek száma 1-5 lehet, a vízvezeték minőségétől függően. Összességében egy akril fürdő megvásárlása elég ahhoz, hogy jól nézze meg a fürdőszoba falának végét, hogy vizuálisan felmérje a rétegek számát és a megerősített alap teljes vastagságát.

Fontos megjegyezni a következőket: egy kiváló minőségű akrilfürdőt egyenletes réteggel megerősítenek a teljes külső felületén. Sok gátlástalan gyártó, a vízvezetékgyártás során használja a következő trükket. Annak tudatában, hogy a "hozzáértő" vevő szükségszerűen értékeli a vasaló vastagságát és rétegeit a vége mentén, az erősítő réteg gyártók által történő alkalmazása során az oldalsó végek szándékosan jobban meg vannak erősítve, mint maga a fürdőszoba. Annak érdekében, hogy ne essen le ebből a trükkből, a csípő szemrevételezésén kívül önállóan is kényelmesen nyomja meg a tál alját és a fürdőszoba falát. Kiváló minőségű megerősítéssel nem szabad a műanyag burkolatot elnyelni, és rugalmasságot kell fenntartani.

Egy másik módja annak, hogy segítsen kiválasztani egy kiváló minőségű akril fürdőt, próbálja ki a zseblámpa zseblámpáját a fürdő alja közelébe, és ugyanabban az időben, a tenyerével együtt nézze meg a másik oldalon lévő ugyanazon felület egy részét. Ha a zseblámpából nagyon világos fényt lát, tudod, hogy ennek a fürdőnek a vastagsága kisebb, falainak vastagsága és valójában ez a termék megkérdőjelezhető.

Általában három dolgot kell tennie:

 • Vizsgálja meg a nadrágot;
 • Nyomja meg a falakat és az alját;
 • Tesztelje a falakat és az alját a fényt zseblámpával vagy lézermutatóval.

Természetesen itt beszéltünk arról, hogy ki kell választanunk egy ismeretlen gyártó akril fürdőjét, vagy maga a vízvezeték-tároló nem okoz sok bizalmat. Abban az esetben, ha egy akril fürdőt vásárol egy szaküzletben egy elismert gyártóból, akkor nem valószínű, hogy ilyen "hack" -et talál. De jobb mindent ellenőrizni.

A fürdőszoba méretének és alakjának kiválasztása

A fürdő nem csak egészségügyi higiéniai cikk, hanem egy olyan hely is, ahol pihenhet, pihenhet és javíthatja testét. Igen, régóta bebizonyosodik, hogy bizonyos olajok, gyógynövények vagy ásványi adalékok fürdőzése kedvezően befolyásolja az általános jólétet és emeli a hangot. Ezért az akrilfürdő kiválasztásakor a legfontosabb kritérium a kényelem.

Az optimális fürdőmagasság 65-70 cm-re van a padlószinttől. Ezt az értéket "családnak" tartják, mivel a vízvezeték tárgyát mind a felnőtt családtagok, mind a gyermekek, vagy a tizenévesek könnyen használhatják.

Az optimális mélység 50-60 cm, a tál alsó síkjától a túlfolyó lyuk helyéig. Egy "sekélyebb" fürdőben a vízszint nem feltétlenül fedezi le a benne fekvő személy testét, és egy "mélyebb" fürdőben a fürdőkád vezetője nem lehet nagyon kényelmes helyzetben.

Az optimális szélesség 75-80 cm, de ez a paraméter a családtagok növekedésétől és építésétől is függ. Például egy teljes, elhízott ember 75 cm lehet kicsi. Nem számít, mert nagyon könnyű megtalálni az akril fürdőt, melynek szélessége 100, és 120 vagy még több centiméter.

Az optimális hosszúság 150-180 cm, de ez a szám közvetlenül függ a vízvezeték típusától és a családtagok növekedésétől. A fürdőmodell esetében, ha a fejtámla kialakítása 165-170 cm hosszúságú, 180 cm magasságú személy számára alkalmas, ha a fejtámla nem magában a kialakításban van, pl. A "gazdaságosság", akkor a 180 cm magasságú személy számára A fürdőkádat közvetlenül a magassága szerint 180 cm-re választják, az alábbiakban láthatja a fürdő szokásos hosszát és a test lehetséges helyzetét egy adott hosszúságban.

Ami a fürdő alakját illeti, feltételesen az összes vízvezeték hosszirányú és szögletes részekre osztható. Hosszúságú vízvezeték szerelt fejtámla vagy az egyik oldal a fal egyik falához közel. A sarokkád közvetlenül a fürdő sarokban van elhelyezve. Ugyanakkor a kiemelt hagyományos típusok között vannak olyan akril kádak, amelyek a leghihetetlenebb és változatosabb designt tartalmazzák. Nincs értelme, hogy tanácsot adjon a vízvezeték-szerelésben alkalmazott bármely különleges stílustól, hiszen mindegyiknek megvan a maga saját preferenciája. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőkád alakjának megválasztása: téglalap alakú, ovális, kerek, szögletes, függ attól a helyiség méretétől és elrendezésétől, amelyben be kell őket szerelni.

Szerkezeti szilárdság és keret

Az akrilfürdő ereje nagymértékben függ a gyártás módjától. Vagyis a PMMA akril szilárd öntvény technológiájának megfelelően elkészített fürdõ teljes mértékben képes megõrizni eredeti formáját vízzel töltött állapotban. Ha a kád extrudált kétkomponensű akril ABS / PMMA-ból készült, akkor teljesen feltöltött állapotban a falak kissé deformálódhatnak. Ez elsősorban a vékony réteg PMMA és vastag réteg rugalmas ABS műanyag.

Függetlenül attól, hogy az alkalmazott akril minden fürdők külön hegesztett vagy előregyártott fém keretre vannak felszerelve, amely a fürdő alappal és inhibitorként működő funkcióját a teljes feltöltés során túlzott deformációval végzi. A fém keret kialakítása - a keret, bizonyos mértékig befolyásolja az akrilfürdő költségét is.

A legegyszerűbb keret egy hegesztett vagy csaptelep csavarozott fém "láda", amely közvetlenül a fürdő alja alatt helyezkedik el. Vagyis egy ilyen keret ellenáll a víz függőleges nyomásának és a fürdőző súlyának, de nem erősíti meg az oldalfalakat. Az akril fürdő komplexebb kerete a tervezési elemeiben megnöveli a vízvezeték oldalfalait, amelyek összességében növelhetik az egész szerkezet működési idejét.


De van még egy dolog, ami segít meghatározni a fürdő minőségét. A keretkeretnek vannak támasztópontjai (állványok és lábak). Minél több ilyen állvány, annál kevésbé tartós a fürdő. Ha maga a fürdő kiváló minőségű, akkor a keret csak a sarkokban támogat.

Akrilfülke lehetőségek

A legnépszerűbb és az egészség szempontjából kedvelt, az akril fürdőkben - a pezsgőfürdőben - egy ilyen integrált lehetőség. A pezsgőfürdőt az jellemzi, hogy a hagyományos fürdőkádtól eltérően az emberi testhez hidromasszázzatot alkalmaznak, és bizonyos esetekben a krómterápiát az ultraibolya sugárzás befolyásolja a bőrfelszínen. A hidromasszázs a pezsgőfürdőben olyan légbuborékok segítségével történik, amelyek folyamatosan a vízbe áramlik, különösen bronz vagy króm fúvókákkal, amelyeket a fürdő oldalfalaiba építettek.

A kromoterápia a kék LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a szaniterek oldalfalaiból beágyazott prizmatikus reflektorokkal rendelkezik. Egyszerűen fogalmazva, a kék lámpa bőrére hatással van, amely stimulálja a vérkeringést és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ha csak meg kell értenie a hidromasszázst, például a fúvókák számának, a módok és a vezérlési módszer becslésének, akkor a krómterápiával mindent sokkal bonyolultabb. Itt a maximális hatás a lámpák és a helyesen kiválasztott és a gyártó által összpontosított fényszórók teljesítményétől függ.

Tanácsok azoknak, akik arra gondolnak, hogy miként válasszák ki az akrilfürdőt beépített jacuzzi elemekkel: a vízvezeték jó minőségű hidromasszázs és krómterápiával csak jól ismert komoly gyártók lehetnek. És hogyan kell kiválasztani egy akril fürdőt a gyártókról, az alábbiakban ismertetjük.

A fenti hidromasszázs vagy krómterápia mellett egy modern akril kád a tulajdonosának különféle hasznos lehetőségeket kínál. Például a vízvezeték-modellek, amelyekben speciális polc található a laptop elhelyezésére vagy plazma TV-panel beépítésére, széles körben népszerűek. Egy másik példa a jacuzzi, amely közvetlen vagy wi-fi kapcsolatot biztosít a központi modulhoz az "intelligens otthon" rendszerben. Általában nincs korlátozás a mérnöki feladatokra.

A gyártó meghatározása

Az orosz, az akril fürdők legnagyobb és legfejlettebb gyártói közül a Bell Rado, a Doctor Jet, az Aquatek és a Radomir kiemelkedik az Aquatika orosz-német cég termékei közül. Mindegyik gyártó tekinthető a legnagyobbnak, ezért státuszt és presztízst követve mindegyik gyártó csak magas minőségű vízvezetékeket próbál gyártani. Átlagosan az Oroszországban termelt akrilfürdő 45 ezer rubelről 75 ezer rubelre kerül.

A külföldi gyártók közül a minőségi prioritás, és anélkül, hogy ez a pálma, Németországot és Olaszországot tartja. Ez a szivattyú olyan vállalatoktól származik, mint a Sunrans, a GNT (Németország) és az Artceram, a BelBagno, a Novellini Elysium (Olaszország). Az akril fürdők minősége nagyon magas, de az átlagár 55.000 rubelből indul, és akár 200.000 rubel is lehet.

A megfelelőbb árakkal és kellően jó minőségű termékekkel a cseh, lengyel és spanyol gyártók vízvezeték-szerelvényei az orosz piacon vannak. A cseh termékek közül a legnépszerűbb a Ravak. Az ezekből az országokból származó vízvezeték-ár szegmens nagymértékben változik 7000 rubelról 50 000 rubelre, attól függően, hogy az adott modell és annak működése milyen.

Nagyon egyszerű és olcsó akril kád, amit Kínából vagy Törökországból gyártók vásárolhatnak. Természetesen vannak márkáik is, például - Eago (Hongkong), de ha figyelembe vesszük a becsült modellt, akkor már arra a következtetésre juthatunk, hogy 6000-30.000 rubel, egészen szaniteráruk vásárolható.

Mit kell nézni a boltban, amikor akril fürdőt vásárol

Összefoglalva a fenti, megy a vízvezeték-áruház, akkor figyelni kell a következő dolgokat:

Meghatározzuk az alakját, hosszát, szélességét - ez tisztán egyedi.

Ellenőrizzük a rétegek számát a fürdő szerkezetében - vagyis öntött vagy műanyag + akril.

Megnézzük az akril réteg vastagságát.

Megnézzük a fürdőszobai anyag teljes vastagságát.

Ügyeljen a megerősítő rétegek számára és vastagságára.

Felületi állapot és anyagrugalmasság.

Az eszköz keret és a támogatások száma.

További funkciók elérhetõsége és teljesítménye.

A gyártó határozza meg.

Hogyan válasszunk egy akril fürdőt: 6 kérdés, amely a tanácsadónak a boltban lesz

Annak érdekében, hogy ne csalódjon, meg kell választanod a megfelelő akril fürdőt.

Ma szeretnék beszélni arról, hogyan válasszon egy akril fürdőt: a szakértői tanácsok általában nem segítenek az amatőröknek, hogy megvásárolják saját vízvezetéküket, mivel sok szakértő nem érinti azokat a kritériumokat, amelyeket a vásárlás előtt meg kell fontolni.

Megpróbálom kitölteni ezt a szakadékot. Az alábbiakban ismertetett utasítás nemcsak az akril fürdők főbb előnyeiről és hátrányairól szól, hanem az átlagos fogyasztók számára fontos működési tulajdonságokról (méret, forma, erő, megerősítési módszer stb.).

Az akril fürdők pozitív és negatív tulajdonságai

Az akrilfürdő olyan egészségügyi eszköz, amely nem olyan régen jelent meg, és népszerűsége egyre ugrásszerűen növekszik. Ilyen fürdőszobát készítenek, amint azt a név is jelzi, a műanyag akrilból - fűtött állapotban.

Az akril fürdő előnye és hátránya.

Annak érdekében, hogy erőt adjon, a kád tégelyét epoxigyantával megerősítették és egy különleges keretbe helyezték. Ennek a feldolgozási módnak köszönhetően a késztermékek különleges előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, amelyeket kis táblázatban körvonalaztam:

Ezen a listán a fő előnyök és hátrányok véget ér. De mielőtt elmondanám neked, hogyan kell kiválasztani az akril fürdőt, részletesebben meg akarok különböztetni a műanyag termékek és a hagyományosabb, öntöttvasból és fémektől való különbséget.

Különbségek az acélból és az öntöttvas termékekből

Vásárlásakor figyelembe kell vennie az összes lehetőséget.

Bemutattam Önt az akril fürdők jellemzőihez az előző részben. Annak megértéséhez, hogy az öntöttvas fürdő hogyan különbözik a polimer fürdőtől, felsorolom az első lehetőség legfontosabb előnyeit:

 1. Az öntöttvas kádja a legmagasabb tartósságú. Hacsak nem állítottál be ilyen célt, szinte lehetetlen megtörni a tálat. Ez azonban nem vonatkozik a zománc külső dekoratív bevonására. Először is üzemelés közben használják fel, másodszor pedig az ütközés hatására könnyen megsérülhet.
 2. A zománc, amelyet öntöttvas bevonattal látunk el, gyakorlatilag nincs olyan pórus, amelyben a szennyeződés felhalmozódhat. Ezért az öntöttvas szaniterek gondozása nagyon egyszerű.
 3. Az öntöttvas fürdő melegszik. A forró víz a tálban lassabban hűl, mint vas- vagy akrilszerkezetben.
 4. Miután megszerezték, az öntöttvas fürdő működésének feltételei mellett hűségesen szolgál majd nemcsak ti, hanem a gyermekeinek is. És még az unokák is. Ha valamit megváltoztatsz, akkor csak akkor lesz szükséged, ha úgy döntesz, hogy valahogy "frissítsd" az egészségügyi helyiség kialakítását.

Öntöttvas fürdő (a képen). - Kiváló választás, ha nem kevés hátránya van.

Amint látja, az öntöttvas fürdő kiváló teljesítményt nyújt. És szeretném átadni neki a tenyerét, ha nem néhány árnyalatban:

 • a termék súlya meghaladja a 120 kg-ot, így szállítási és telepítési problémák merülhetnek fel (különösen akkor, ha egy magasépítésű épületben élnek teherfelvonó nélkül);
 • A víz hőenergia jelentős részét a vas melegítésére költik el, így a kényelmes fürdetéshez a folyadék hőmérsékletét ennek megfelelően kell beállítani;
 • az öntöttvas fürdőkád alakja és megjelenése nem eredeti, mivel az anyag feldolgozása nehézségekbe ütközött.

Az acélkád az akril másik alternatívája.

Azonban a vas mellett van acél is. Végül is a múlt század második felében épült házakban az acél fürdők használatosak a legtöbb egészségügyi létesítményben. Ezért itt az idő, hogy kitaláljuk, melyik jobb - acél vagy akril fürdő. Véleményem szerint itt az utolsó lehetőség vonzóbb. Hadd magyarázzam meg, miért:

 1. Az olcsó acél fürdőkben vékony fémfalak vannak, amelyek használat közben deformálódnak. A zománcon repedések, zsetonok és egyéb hibák jelennek meg, amelyek a higiéniai eljárások során kellemetlenséget okoznak. És a drágább, vastag falú termékek költsége közel áll a magas színvonalú akril és öntöttvas modellek árához, ami elhárítja az olcsóbb előnyöket.
 2. Az acél magas hővezető képességgel rendelkezik, így a fürdõbe öntötõ meleg víz gyorsan lehûl. A kellemes időtöltés élvezete a habban a gyertyafénynél nem fog működni.
 3. Amikor a tálat feltöltjük, a vízsugár erős zajt hoz létre, amelyet nemcsak Önnek, hanem minden szomszédnak is hallunk. A probléma egy része megoldható a termék poliuretánhabos szigetelésével és hangszigetelésével.
 4. A fémfürdő használat közben megköveteli a földelést, ami nem mindig lehetséges az elektromos vezetékek megfelelő kábelének hiányában.
 5. Az acéltermék kialakításának köszönhetően a fürdőszoba nehezen megbízhatóan telepíthető. Jellemzően a szakértők mindenféle trükköt igényelnek, részletesen ismertetve a honlapon található cikkekben.

Az előnyös az acél fürdők védelmében, csak alacsony költséggel tudom felhívni. Azonban nem fizeti meg azokat a problémákat, amelyekkel ilyen szerkezetet telepíthet otthonában.

De a győztes nyilvánvaló. Legalábbis nekem.

Remélhetőleg velünk jöttünk ugyanarra a nevezőre abban a kérdésben, hogy jobb-e az öntöttvas, akril vagy vasfürdő. De ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse a vásárlás előnyeit, meg kell vásárolnia egy minőségi terméket. Ezért választani a megfelelő fürdőt, a következő rész szentelt.

Kiválasztási kritériumok

A legtöbb ember, aki segítséget szeretett az akrilfürdő kiválasztásában, csak abban érdekelt, hogy mi a jobb minőségű. Azonban még mindig sok kérdés van, amelyekre a vásárlás előtt meg kell tudnia. Ábrázoltam őket egy diagramon, hogy olvasson:

Az akrilkád kiválasztásának kritériumai.

És most mindegyikről részletesebben.

1. kérdés - Termelési anyagok

Az akril maga egy polimer, amely számos különböző metil-akril-vegyületből és poliészterből áll. A műanyag fürdők gyártásához azonban valójában két különböző anyagot használnak:

 1. Az ABS / PMMAD kétkomponensű polimer, amely acrylonetrii-bután-dién-sztirolból és polimetil-metakrilátból áll. Az első egyfajta rugalmas műanyag, a második pedig egyfajta szerves üveg.

Összetett akrilfürdő szaggatott ábrázolása.

Az ABS az alapítvány szerepét játssza. A fürdőköntés során felhasznált összes nyersanyag 90% -át teszi ki. És a külső réteg - PMMA csak 5-10% -a teljes.

Ennek a technológiai folyamatnak a hátránya nyilvánvaló - a külső vékony akril réteg legfeljebb 5 év működés alatt elhasználódik. És az alapnak nagyon porózus szerkezete van, amelyet magas higroszkóposság jellemez. Az ABS nagy mennyiségű nedvességet szív el, ami gyorsan megsemmisül.

 1. PMMA - polimetil-metakrilát. Tartós, sima és gyönyörű műanyag, mely nagy teljesítményt nyújt. A tiszta PMMA fürdők gyártásában a porózus ABS műanyag teljesen hiányzik, ami miatt a termékek rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak.

Az egy darabból álló akrilfürdő jobb, de drágább.

A fentiek mindegyike nem jelenti azt, hogy kategorikusan nem javaslom kompozit fürdők (ABS + PMMA) beszerzését. Csak ki kell értékelnie annak alkalmazási körét. Ha egy szaunát vásárol egy dachához, amely nem állandó lakóhely, akkor az olcsóbb megoldás meglehetősen elfogadható.

Ha egy akril fürdőt vásárolnak otthon, akkor jobb, ha minden pénzt elköltött, és megvásárolja a szilárd PMMA-ból készült verziót. Ebben az esetben a megnövelt kezdeti költségeket teljes mértékben igazolja a hosszú élettartam.

Egyszerűen megkülönböztethető a termékek egymástól. Ehhez meg kell nézni a választott vízvezeték-modell oldalát:

 • ha nem látsz többet, mint két réteg - a fürdő PMMA-ból készül (a második réteg megerősítés);
 • Ha a vágáson három réteg látható, az ABS és a PMMA összetétele található.

Kétféle fürdők felületének összehasonlítása több hónapos működés után.

2. kérdés - A falvastagság

Az akrilfürdő vége egyébként nem csak a gyártás technológiájának meghatározására alkalmas. A termék falvastagságát azonnal ellenőrizni kell. Tipikusan az egészségügyi termékek klasszikus modelljeinek vastagsága az akrilé 2 és 6,5 mm között van. Nemcsak a tál erősége, hanem a fürdő használatának tartóssága is függ attól.

Az akrilfürdő falvastagságának legalább 2 mm-nek kell lennie.

Tehát mi legyen az akrilfürdő vastagsága? Ez segít megérteni egy kis táblát.

Akril fürdők, hogy válasszon minőségi - Csak csináld magad javítás az apartmanban: fotó, videó, utasítások

Hogyan válasszuk ki a megfelelő akril fürdőt szakértői tanácsadással

A legtöbbünk számára a fürdőszoba az a terület, ahol biztonságosan zuhanyozhat vagy pihenhet a fürdőszobában, ezért amikor megváltoznak a fürdőkád megváltoztatásának kérdései, meg kell fontolnod az összes javaslatot. Sokan hozzászoktak vas- vagy acéltermékekhez, de most már van egy nagy választéka akril fürdőkből, különböző formákban és méretekben kerülnek bemutatásra, ami szintén vonzza a vásárlókat.

Minden fürdőkádnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, egyesek inkább vasfürdõket, nagyon erõsek, de nehézek. Az acél gyorsan felmelegszik és hőt termel, de zajos, de az akril termékek önmagukban számos pozitív tulajdonságot kölcsönöznek az acél és az öntöttvas fürdők számára. Hogyan válasszuk ki az akril fürdőt, a szakértők tudják, hogy megértik az összes finomságot és adhatnak jó tanácsokat.

Akril fürdők

Ezek a termékek megjelentek a piacon 10-15 évvel ezelőtt, és azonnal népszerűvé vált. Különleges polimer - akrilból készültek. A technikai módszerek az akril fürdők gyártására ma - két lehetőség.

A gyártási körülmények között az akril lapot majdnem 200 ° C-ra melegítik, az anyag folyadékká válik és azonnal sajtolás alá kerül. A penész segítségével az akril kiürül az olvadt lapból, a kész forma fokozatosan megkötődik, a keletkező üveget körvonala követi a fürdő alakját.

Egy másik módszer hasonlít az elsőre, csak extrudált akril használatával. Ez is öntött, de a megszilárdulás folyamatában nagyobb szilárdságot kap, a külső részből 2-3-os típusú oxidgyanták keverékével megerősítve. A keverék erősebbé válik, annál nagyobb a réteg, annál erősebb a fürdő.

Ez a két gyártási módszer különböző tulajdonságokkal rendelkezik az akril termékek számára. Az öntött termékekkel ellentétben az akril fürdők alacsony hőállósággal rendelkeznek, rövid időn belül működés közben a fürdőszobába repedések fedezhetők le, és elveszíthetik eredeti megjelenését. Az öntött fürdők tartósabbak és tartósabbak.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Az akril fürdõk véletlenül szerették népszerûségüket, számos pozitív tulajdonságuk van, amelyek sokkal vonzóbbá teszik õket, mint a más anyagokból készült termékek.

 1. Alacsony tömeg
 2. Könnyen használható, nagyon könnyen tisztítható.
 3. higiénia
 4. Ne formálódjon rozsda
 5. A jó duktilitás ellenáll a nagy tömegnek, repedések nélkül.
 6. Különböző formák és színek.

Annak ellenére, hogy ezek az előnyök az akril fürdők, akkor is hátrányok, a hátrányok közé tartozik:

 1. A fémtárgyak a felületet károsíthatják.
 2. Fokozatosan a termékek elveszíthetik fényüket.
 3. Idővel a fürdők falak képesek deformálódni
 4. A telepítéshez erős keret szükséges.

Fürdőszoba méretek

A termék méretei nemcsak figyelembe véve kívánságukat, hanem a helyiség méretét is figyelembe véve választhatók. A terméknek minden családtag számára kényelmesnek kell lennie, tekintet nélkül az életkorra, a magasságra vagy a súlyra. A fürdő kiválasztása előtt ügyelni kell az ilyen paraméterekre.

 • A termék mélysége, a legjobb lehetőség 50 cm-re.
 • A fürdőszobának magassága kb. 70 cm lehet, ha magasabb oldalakat választasz, nehéz lesz az idősek számára, vagy nagyobb súlyt használ.
 • A fürdő hossza jobban választja a család legmagasabb tagját, akkor a többiekhez illeszkedik.
 • A termék szélessége a fürdőszoba mérettől függ, és tetszésük szerint kell választania, de könnyű mozgatni.

A kényelem érdekében sok szakértő tanácsolja a boltban, hogy kipróbálja magának a fürdőzést, belépjen, és fürödjen.

Keret és kiegészítők

Kád vásárlásakor a keret nem szerepel a csomagban, külön kell megvásárolni. Nem lehet jó minőségű és kiváló minőségű keret nélkül felszerelni a terméket, a fém a legjobb anyag. Azt is szem előtt kell tartani, hogy annál több támogatási pont a keretben, annál biztonságosabb és stabilabb a fürdőszobában. A padlónak jól kell rögzíteni, és ezt figyelembe kell venni a keret kiválasztásakor.

A tartozékok általában tartalmaznak csatlakozókat, mosdókat és minden mást úgy, hogy a fürdőszoba normálisan működjön. Ezekkel a tételekkel feltétlenül kitalálnia kell, hogy bontás esetén megfelelő helyettesítőt találhat a településen.

Lemezvastagság és megerősítés

A termék szilárdságát a lemez vastagsága határozza meg, nagyon fontos, ha a tartályt nagy mennyiségű vízzel tölti. A víz tömegét olyan személy testtömegéhez is hozzáadják, aki ilyen számítások alapján fürödni fog, a szakértők azt javasolják, hogy olyan terméket válasszanak, amelyben a lemez vastagsága legalább 5 mm. Ez nem a termék teljes vastagságára utal, hanem csak a szövedék vastagságára. Az akril lap felső része, a fennmaradó rétegek lefedik.

A rétegek száma látható a vágáson, annál több réteg, annál jobb a termék, a vágás jól látható a fürdőszoba oldalán.

Szaga és árnyalata, a tartály alja

Az akril fürdőszobának van egy szaga, és nagyon erős lehet, néha a gyártási folyamatban, különböző kémiai adalékanyagokat használnak, amelyek megerősítik a szagot, és élesítik.

A minőségi akril fürdőnek nem lehetnek foltjai vagy foltjai, ideális esetben a színe egyenletes. Bármely szabálytalanság vagy válás a vevő figyelmét jelzi, mivel ez a termék rossz minőségét jelzi.

A terméknek tökéletesen sima felületűnek kell lennie, a szakértők szerint ilyen sima felületen lehetetlen elrejteni a lehetséges gyártási hibákat. A legjobb, ha a terméket kézzel átvizsgálja a felületen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek hibák.

Termék ára

A legolcsóbbak a Kínában készült fürdők, más gyártók termékei, beleértve a hazaiakat is, többet fognak fizetni. Az árat a fürdő alakja is befolyásolja, például a sarok drágább lesz, mint a hagyományos téglalap alakú. Ha a fürdő költsége megmagyarázhatatlanul alacsonyabb, és egy jó hírű gyártó terméke számára kerül kiadásra, akkor ez az ár mindig riasztó, valószínűleg hamis.

Olvassa el a rejtett ciszterna WC-tálat

Tippek és trükkök

A szakértők azt javasolják, mielőtt elment volna a boltba vásárolni, hogy megragadjon egy zseblámpát. Például a termék vastagsága jól látható a mellékelt zseblámpával, ha az egyik oldalára támaszkodik, egy fényes foltot nem szabad az ellenkező oldalról nézni. A rossz minőségű fürdők nem ugyanolyan vastagságúak, ezért a legjobb, ha a teljes terméket különböző pontokból vizsgálják.

Miután "megérintette" a tételt, megítélhető a tartóssága hanggal, egy tompa hang jelzi a fürdőszoba megbízhatóságát és jó minőségét.

Nem minden tanácsadónak van egy teljes képet a termékről, néhányan csak a gyártó leírását mutatják be. Nagyon gyakran a boltokban nem tudnak teljes információt szolgáltatni a termékről.

Az akrilfürdő kiválasztása meglehetősen nehéz feladat az átlagfogyasztó számára, ezért jobb, ha elolvassa az ilyen vásárlást már végző személyek véleményét, eldönti a gyártót, és nem veszi igénybe a terméket. Ahhoz, hogy a vásárlás sikeres legyen, hallgassa a szakértők tanácsát is. A fürdőhely cseréje nem válhat közhelyévé, mert nem egy évre választódik, attól függ, mennyire kényelmes napi fürödni.

Nikolaev Oleg Petrovich

Hogyan válasszunk akril fürdőt?

A nagyjavítás során állandó része az egészségügyi berendezések komplett cseréje modern és praktikus modellekkel, a csaptelepektől a fülkékig, a mosdóig és a fürdőszobáig. A túlnyomó többségben a régi betűtípus helyettesítése esetén előnyben részesítik az akrilalkatrészeket, mivel ezek gyakorlati és gyönyörű termékek. De egy speciális boltba érkezéskor sokan azonnal megkapják a legnehezebb kérdést, hogyan válasszanak ki egy akril fürdőt, és ne veszítsék el. Ebben a cikkben ajánlásokat fogalmazunk meg a minőségi termék kiválasztására és a videokészítmények csatolására, amelyek megválaszolják az összes felvetődő kérdést, amelyek az akrilfürdő választását választják, és függetlenek az értékesítési asszisztensek vágyaitól.

Mi az akril termék

Az akril egyfajta műanyag.

Mielőtt egy akrilfürdőt választanál, meg kell értened, mi az akril és milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez az anyag. Az akril szervetlen polimer, más szóval ez egyike a műanyag fajtáknak. A fürdők gyártásához speciális egészségügyi akril, amely nem tartalmaz ártalmas adalékokat, és nincs szaga.

A modern vízvezeték-piacon az akril fürdők közötti különbségek a gyártás folyamatban vannak. A gyártási módszer szerint a termékek két fő típusra oszthatók:

Számos gyártási technológia létezik, de rendkívül ritka és csak a világmárkák drága és elit modellekben használatos. Az öntött fürdőket egy akril lap melegítésével készítik el, amelyet a kívánt hőmérsékletre melegítenek, majd a sajtót kiüríti a kívánt formából. Az extrudált modellek hasonló elvek szerint készülnek, de csak fűtött akril esetén az erősítőszál elolvad, ami szintén epoxigyantával van bevonva. Az ilyen termék nagy szilárdsággal, kopásállósággal és nagyobb költségekkel rendelkezik.

Fontos. Egyértelműnek kell lennie az akril fürdők közötti különbségekről, és meg kell tudnia különböztetni a fröccsöntött terméket egy extrudált terméktől, mivel néhány gondatlan eladó eladhat öntött modellt felfújt költség mellett. Ehhez ügyeljen a fürdő végére, az extrudált termék több réteget tartalmaz és a külső részét heterogén és átlátszatlan epoxi-maszkkal borítják.

Milyen jelek lehetnek a minőségi akrilfürdő kiválasztásához?

Mielőtt kiválasztja, el kell döntenie a termék színéről és alakjáról.

Most, hogy összehasonlíthatja az akril fürdőket és megkülönbözteti a gyártási technikákat, elkezdheti választani egy modellt a fürdőszobájához. Ebben az esetben minden apró dolgot figyelembe kell vennie, a lemezvastagságtól és a színtől függően, a gyártó hatóságával végződően, valamint az eladónak, aki tanúsítja a minőségi tanúsítványokat.

Amikor eldönti, hogy melyik akril fürdőt választja, elsősorban a termék mérete és színe alapján dönti el, akkor ideálisan illeszkedjen a kívánt helyre, és harmonikusan illeszkedjen a belső megjelenéshez. Csak előzetesen jelölje meg a funkcionális modellt, milyen opciókat kell telepíteni, szükség van a fejtámlákra, a pezsgőfürdőre vagy a dekoratív lámpákra. Csak miután megoldotta ezeket a problémákat, folytathatja a termék kiválasztását, miközben kívánatos az olyan vásárlók visszajelzéseinek tanulmányozása, akik már megvásárolták ugyanazt a terméket vagy hasonló terméket.

Mielőtt kiválasztaná a jó akril fürdőt, alaposan tanulmányozza kedvenc modelljét a következő jellemzőkkel kapcsolatban:

 • gyártó
 • lemez vastagsága;
 • akril minőség;
 • külső bevonat;
 • a tartó keret jelenléte;
 • formálni;
 • a képernyő jelenléte.

Mindezek a mutatók fontosak, és mielőtt kiválasztanánk egy akril fürdőt, részletesen meg kell vizsgálnunk a felsorolt ​​funkciókat, amelyeket részletesebben megvizsgálunk.

gyártó

A jó fürdő nem lehet olcsó

A modern vízvezeték-piac elárasztja a kínai gyártású termékeket, amelyek többsége jóval alacsonyabb minőségű és alacsonyabb költséggel, mint az európai gyártók. Itt egy aranyszabály alapján kell irányítanod, a jó akrilfürdő nem lehet olcsó, és ha úgy gondolja, hogy legalább 6-8 éves aktív felhasználású terméket vásárol, akkor ez nem az a költségelem, amelyért menthet. Ismerje meg a gyártó és az ország nevét. Olvassa el a véleményeket, és ha a cég vagy a márka legalább 5-6 éve létezik a piacon, akkor termékeit már most is bizalommal kezelheti.

Akrillemez vastagsága

A lemez vastagságát a termék oldalsó szelet határozza meg.

Nos, itt nyilvánvaló, hogy a legjobb akril fürdõknek vastag falak vannak, ami azt jelenti, hogy tovább tartanak. A legtartósabbak azok a modellek, amelyek vastagsága 5-6 mm, de költsége nagyságrendileg magasabb, mint a vékonyabb társaiké. A legtöbb termék átlagos vastagsága 3-4 mm, ez egyben elfogadható lemezvastagság, de ebben az esetben a termék szükségszerűen megerősített fémkerettel rendelkezik.

Olvassa el a szennyvízelvezető cseréjét a lakásban

Információért. A lap vastagságának meghatározása a fürdő szélein lévő oldalsó szeleten lehet. Ha a modell vastagsága meghaladja a 7 millimétert, akkor valószínűleg nem akril van előtted, hanem nagyszilárdságú ABS műanyag, amelyet a termék vágása során nagyszámú réteggel azonosítanak.

Akril minőség

A jó fürdő nem több, mint két réteg.

Mielőtt minőségi akril fürdőt választanál, felidézzük az egészségügyi akril főbb jellemzőit. Az anyagnak egyenletes fehér színűnek és fényes felületnek kell lennie a termék teljes üregében. Nem lehetnek durva, sárga vagy sötét foltok.

Fontos. Ügyeljen a termék vágására, és számolja a látható rétegek számát. Az öntött fürdő egy réteg tiszta akril, és az extrudált két réteg, amelyek közül az egyik a poliuretán erősítés, hogy megerősítse a modellt. Ha a fürdőnek több mint két rétege van, akkor jobb, ha nem vesz ilyen modellt.

Külső bevonó fürdő

A bevonatnak teljesen sima legyen.

Ezenkívül a fürdőkád kiválasztása magában foglalja a külső és belső részek vizuális ellenőrzését. A drágább és minőségi modellek a további szigeteléshez külső réteg poliuretán vagy üvegszálas anyaggal vannak bevonva, amely levegőben lévő gyantákra épül. Melyik akrilsav jobb az Ön számára, hogy eldönthesse, de emlékeztetni kell arra, hogy a forró vízzel melegített üvegszálas anyag kellemetlen, szúrós szagot kezd, miközben ez nem fordul elő poliuretánnal. A poliuretán sötétszürke színű és sima az érintőfelületen, de az üvegszálas permetezés szabad szemmel látható, mivel durva és az üvegszálas szálak jól láthatóak.

Fontos megjegyezni, hogy az üvegszálas borítású betű kevésbé tartós, mint a hasonló, poliuretán bevonattal ellátott típus, továbbá a szálnak olyan jellegzetes éles élei vannak, amelyek véletlenül sérülhetnek.

A megerősítő keret jelenléte

A legjobb, ha egy fürdőt egy "natív" kerettel veszünk

Az akrilfürdő kiválasztása a további komponensek rendelkezésre állásától is függ. A megbízható gyártók modelljei külön állítható lábú keretekkel rendelkeznek, amelyek korrózióálló festékkel vagy rozsdamentes acélból készültek. Az ilyen keretek kifejezetten egy adott modellhez készültek és káddal vannak ellátva. Ha nincs készlet a készletben, vagy már be van építve a fürdőbe, és hegesztéssel szerelték fel, ez azt jelzi, hogy a kád rossz minőségű.

Információért. Ügyeljen az akril sűrűségére, amely megvilágítja a zseblámpát. Önmagában az anyag nem átlátszó, és nem szabad fényt továbbítani, de ha a fürdetés átáramlik, ez túl vékony anyagot vagy rossz minőségű összetételét jelzi.

Betűtípus

Minél nagyobb a hajlítás, annál vékonyabb a lap.

Hogyan válasszunk akril fürdőt az alakjának megfelelően? Mindig érdemes vezetni egy egyszerű szabályt. Minél kifinomultabb a betű alakja, annál vékonyabb az anyag maga, és így a fürdő élettartama kevésbé lesz. Természetesen, ha modern modelleket látsz, elegáns formákkal, tartókkal és karfákkal, akkor ilyen szépséget kívánsz elhelyezni a fürdőszobádban, de ne feledje, hogy minden extra görbe egy akril lapon vékonyabbá teszi.

A képernyő jelenléte

Kényelmes és praktikus snap képernyők

Valószínűleg láthatjuk, hogy egyes modellek már teljes körű védőfelülettel rendelkeznek, amelyek elrejtik a csapágykeretet, a vízvezeték elemeit és a beépített berendezéseket, és egyes modellek nem rendelkeznek ezzel. Tehát mely akril fürdő jobb választani? A megbízható gyártók, akik értékelik minőségüket és jó hírnevüket, mindig védő képernyőket készítenek termékeik számára ugyanabból az anyagból, amelyből a betűtípust maga készítette.

Fontos. A normál gyártóknál az ilyen képernyők különleges reteszekre vannak szerelve, és ha szükséges, gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók. Ha a képernyők egy másik anyagból készültek, vagy csavarokkal vagy csavarokkal a betűtípushoz vannak csatolva, akkor jobb, ha nem vásárol ilyen modellt.

Gyakran hallani egy általános kérdést, vannak-e jó akril fürdők? Elvileg igen, a termék jónak mondható, ha minden szabványnak megfelelő minőséget gyárt. Az akril fürdő azonban, mint bármely más termék, előnye és hátránya is megtalálható, ami megtalálható a honlapunkon található anyagokból.

Hogyan válasszunk jó akril fürdőt?

Nem minden akril, ami a boltban van

A kiváló minőségű akril fürdő kiválasztása elkerülhetetlenül felmerül a modern polimerekből készült szaniteráruk vásárlásakor. A modellek megválasztása az ismeretlen vállalatoktól a tiszteletre méltó gyártókig terjed, és az árkategóriában az intervallum szélessége sokkoló. Valódi akril megvásárlásához, és nem az olcsó partnereihez, ismernie kell magát a választás minden szempontjával.

"Titkok" az akril: technológiai megoldások fürdők

A boltokban és a vízvezeték-piacokon a következő lehetőségek találhatók a fürdők számára:

 1. Hamis akril;
 2. Analóg akril;
 3. Ez az akril.

Pszeudo-akril fürdő. Ez egy igazi hamisítvány, ami olyan, mint akril, de csak megjelenésében. Ez az építmény üvegszálas rétegekből, alapozóból és akrilfestékből áll, amelyek a szárítást követően polírozásnak vannak kitéve. A tartósság és a megbízhatóság a termék nem is érdemes beszélni, és a felvásárlás lesz a magassága indiszkréció. Azonosítsa a hamis könnyűséget. ismeretlen gyártó és alacsony költségű fürdő.

Szinte akril fürdő. Gyakran megtalálható az értékesítési opcióban, amely mérsékelt árat és sokféle tervet és módosítást tartalmaz. Két polimer extrudálásával készül: polimetil-metakrilát (PPMA) és akrilnitribudbatén-sztirol (ABS műanyag). Az akrilkomponens polimerek nevében való jelenléte, valamint az azonos névvel rendelkező anyag hasonlósága lehetővé teszi a technika akrilának megfelelően gyártott fürdőket. Azonban a tulajdonságok szerint az ilyen termékek alapvetően elveszítik: gyors karcolás, sárgaság, a mindennapi használat során élettartama 3-4 évig tart.

Az akril kád egy drága szaniterberendezés, melyet magas felületi minőség és érdekes design jellemez. Ezt a metakrilátot tartalmazó polimerből történő öntési eljárással állítják elő, akrilátnak vagy egyszerűen akrilnak nevezik. Az igazi akrilfürdők előnyeinek listája meglehetősen nagy, ami valóban népszerűvé teszi.

Olvassa el a keverő beépítési magasságát a zuhany alatt

Akrilértékek: az anyag tulajdonságai és előnyei

A metakrilát a PPMA egyik neve, amely a legnehezebb az összes létező polimertől. Alexander Nemirov, a Design-Ceramics szalon kereskedelmi igazgatója elmondja a metakril tulajdonságok csodálatos összetételét (http://www.sibremont.ru/expert0/91/1). Az akril fürdõk értéke a fogyasztók szemében:

 • Alacsony hőkibocsátás. A víz sokkal lassabban hűl, mint acél vagy öntöttvas termék.
 • Környezetbarát. Az anyag teljesen biztonságban van mások számára.
 • Hygiene. Az akril kémiai szerkezete, valamint az abszolút sima felület természetes védelmet nyújt bármely baktérium számára.
 • Karbantarthatóság. Az akril károsodását és karcolódását még egy nem-szakmai építő is javíthatja.
 • Tartósság. A 15 éves teljes élettartam teljes színnel és fényes bevonattal
 • Esztétika. A formák és színek sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldásokat a fürdőszoba belsejébe.
 • Gyakorlatiasság. Egyszerű gondozási szabályok

Természetesen egyetlen termék sem hibáztathat, de akril fürdők esetében a negatív jellemzők listája kevés pontot tartalmaz:

 • Ár. Az öntött akril fürdõk költsége meglehetõsen magas, de a hosszú élettartamhoz képest ez a paraméter elvész.
 • Gyorsan károsítja a csiszolóanyagokat. Az ápolószerek megfelelő megválasztásával az ilyen gondok soha nem zavarják az akril fürdők tulajdonosát.
 • Alacsony statikus szilárdság. Mint a legtöbb polimerekből készült nagy méretű termék, az akril fürdőnek különleges keretre van szüksége, hogy biztosítsa a termék stabilitását és tartósságát.

Miután foglalkoztak a típusokkal és a technológiai jellemzőkkel, és világosan felismerték, hogy egy akrilfürdő tényleg jó és jövedelmező akvizíció. Folytathatja a szivattyú közvetlen kiválasztását a boltban. És itt is vannak némi árnyalatok.

A választás problémái: az akril egy kényes kérdés...

A végső cél megértése segít abban, hogy minél gyorsabban vásárolhasson, amely teljes mértékben megfelel az ár és a minőség minden kritériumának. Először el kell döntenie, melyik cég választja ki az akril fürdőt. vagyis az öntött akusztikus akril és a koextrudált többrétegű opció között.

A leggyakoribb ajánlatok közé tartozik a gyártók figyelmének figyelése:

 • Akrllan (Oroszország) - öntött akril Lucite
 • Arrolo (Kína) - Co-extrudálás ABS / PMMA
 • Aquatek (Oroszország) - öntött akril Degussa
 • Hoesch (Németország) - higiénikus akril ISA készítése
 • IDO (Finnország) - öntött akril Lucite
 • Senoplast (Ausztria) - koextrudált egészségügyi akril / ABS.

A vízvezeték akril dicséret több mint a szokásos öntvény, mivel összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek meggátolják a legtöbb mikroorganizmus reprodukcióját.

A késztermékekben meghatározzák a használt fröccsöntési módszert, vagy az extrudálás meglehetősen egyszerű. A nyom:

 • termékvastagság
 • a rétegek jelenléte és száma az oldalvágáson
 • a fürdő rossz oldalán.

Ha megnézed az akril vízvezetéket a végéről, láthatod a felhasznált anyagok rétegeit. Ideális esetben két lehet:

 • metakril - körülbelül 5 mm
 • megerősítés

Erősítő rétegként a gyártók:

 • üvegszál erősítésű poliészter gyantával
 • poliuretán kompozit.

Az üvegszál erősítést sztirol alkalmazásával végezzük, amely szabad állapotban mérgező és kellemetlen kémiai szaggal rendelkezik. Ezért a legjobb választani egy biztonságosabb és környezetbarát poliuretán kompozit. Ami a megerősítést illeti, "mondja" a termék külső felületét. Az üvegszálnak bordázott felülete van, és az összetettséget a textúra és a sötét szín hiánya jellemzi.

Ha a fürdő több mint két réteg vizsgálatakor és az akril vastagsága 7-8 mm, akkor a termék extrudálással polimer komponensekből készül. Jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást, különben három vagy négy év múlva ismét el kell dönteni egy akrilfürdő kiválasztását.

Tehát, ha nem merül fel a kérdés, vajon jobb-e öntöttvas vagy akril fürdő választani, az anyag és a gyártó elemzésére vonatkozó kritériumokat definiálják, akkor az utolsó lépés - a termék szabványos szakértői követelményeken alapuló egyedi értékelésének elvégzése.

Akrilfürdő vásárlása: több időt vesz igénybe, mint gondolná.

A kényelmes és kiváló minőségű akril fürdő kiválasztása a boltban számos manipulációt kell végrehajtania. Csak egy bizonyos műveletsorozat segít megérteni, érdemes-e megvásárolni ezt a terméket, vagy meg kell vizsgálnia.

A legjobb, ha be kell tartani a következő sémát:

 1. Vizuális értékelés. Megvizsgáljuk a réteg vastagságát, a rétegek számát, és következtetéseket vonnak le az anyagról és az előállítás módjáról
 2. Taktív elemzés. A fürdő felületének tökéletesen laposnak kell lennie. A széles körben meghirdetett hullámosított fenék a gyártási hibák elrejtésére és az akril rossz minőségére irányuló kísérlet. Természetesen nem szabad megfigyelni az érdességet, a csecsemőket és a karcolásokat.
 3. Ellenőrizze a lumen vastagságát. A gyártó által ajánlott módszer - a zseblámpa ragyogása a termék falán. A vásárlásból származó lumen jelenlétében jobb megtagadni, mivel a vékony fürdő a terhelés alatt nem feltétlenül a legjobb.
 4. A színértékelés. Bármely válás, csepp semiton, sárgaság azt jelzi, hogy alacsony minőségű egészségügyi termékek.

Természetesen a valódi akril fürdőnek nem szabad szagodnia. Kémiai "aromák" - az olcsó anyagok és a kevéssé ismert gyártók tétele.

A szélesség, a mélység, a magasság és a forma - az egyéni és a tervezési preferenciák kategóriájába tartoznak, és azokat a vásárlók választják ki. Nyilvánvaló, hogy a vásárlás nem csak egy fürdőszobára korlátozódik. A vízvezeték szereléséhez, különösen akrilból készül, számos alkatrész kiválasztását igényli.

A megtakarítás nem nyereséges

Az üzletben két lehetőség kínál akril fürdõk kiválasztására: alap vagy opcionális. Azonnal kérje a teljes készlet árait, mivel még mindig többet kell vásárolnia.

A teljes csomag tartalma:

 • keret tartó keret
 • védő dekoratív panel
 • rögzítőelemek készítése a telepítéshez
 • szifonok leeresztése / túlfolyása egy félautomata rendszerrel a leeresztő csatornák nyitására és zárására.

Ha az akrilfürdő választása a szabályoknak megfelelően történik, akkor nagyon hosszú lesz az eleganciája és eleganciája.