Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell a mosogatót elhelyezni a konyhában: a falsík és a különálló modellek telepítésének szabályai

A mosogatás nem csak egy funkcionális elem a konyhában, hanem annak része is. Megpróbáljuk kitalálni, hogyan kell a mosogatót beépíteni a konyhába annak érdekében, hogy megfeleljenek az összes követelménynek, biztosítsák a szivárgás ellen, és minden szépet csináljanak anélkül, hogy zavarják a konyha belsejét.

Ez segít tapasztalt szakértői tanácsadással.

Típusú konyhai mosogató

A telepítés egyik kulcsfontosságú eleme a héj típusa, amely egy konkrét kialakítást és rögzítőeszközt jelent:

 • Mortise - a táblagépben egy speciálisan elkészített csatlakozóba van szerelve, a mosogató méretére vágva;
 • különálló (felül) - olcsó és könnyen telepíthető modellek. Egy önálló szekrénybe helyezve.
 • alátét - a munkafelület alatt van elhelyezve;
 • szerelt - szerelt konzolokra szerelt, ritkán használt alacsony esztétika miatt.

Figyeljetek arra is, hogy milyen anyagból készült egy konkrét modell. A termék ára és megjelenése attól függ. A konyha leggyakrabban a rozsdamentes acélból választhat praktikus lehetőségeket, beleértve a krómozott vagy nikkelezett bevonattal ellátott modelleket.

A drágább mosogatók porcelán kőből, gránitból, üvegből készülnek.

A kompozit mosogatók látványos megjelenése szemcsés szerkezet, amely nagyon hasonlít a polírozott kő. Az ilyen modellek drágábbak, de törékenyebbek. Ha valami nehézséget okoz egy ilyen autómosásban, megjelenhet egy chip.

A konyhában elhelyezett fali mosdók beépítése

A telepítés legfontosabb része nem maga a horony, sem annak vágása, hanem a mosogató és az asztallap közötti ízületek tömítése. Természetesen a fülke legyen a lehető legegyszerűbb és a mosogató méretének megfelelő legyen. A magas színvonalú munkavégzés enyhíti a jövőbeli bajokat, amelyek az asztallap duzzanatából adódnak a felesleges nedvességtől.

Közvetlen kapcsolat van a telepítési folyamat fáradságossága és a mosogató mérete között. Minél nagyobb a tál mérete, a munkaterület és a további szakaszok, annál nehezebb a mosogatót manipulálni a folyamatban. De a helyes megközelítéssel, a szakemberek tanácsa segítségével kiváló eredményekre számíthat.

Amire szüksége van a folyamatban

Miután kiválasztotta az optimális mosogatót a konyha belsejébe, folytathatja a telepítést. Először meg kell adnod az összes szükséges eszközt, beleértve:

 • tömítőanyag (lehetőleg pisztollyal a bejelentéshez);
 • elektromos fúró;
 • összeszerelő kés, csavarhúzó és állítható csavarkulcs;
 • szúrófűrészhez;
 • mérőeszköz (ceruza, vonalzó és mérőszalag).

Ezenkívül több 10-12-es fúrótoronyra és egy kartondobozra van szükség.

Hogyan jelölhetjük meg

Tehát van egy tiszta fából készült asztallap, amellyel vágni kell egy rést a mosáshoz. Kezdjük a jelöléssel, amely meghatározza a mosogató közepét a táblán. Meg kell határozni a szimmetria vonalakat annak érdekében, hogy a mosogatót szimmetrikusan ki lehessen tárni a konyha többi bútorrészére.

Ezután húzza meg a termék körvonalait a táblagépen. A kontúrnak olyan körzetnek kell lennie, amely a mosogató legszélesebb részéhez hasonlítható, a táblagép alá süllyesztve.

Kontúr létrehozásához olyan kartonblokkot használhat, amely sablonként szolgál a kontúr rajzolásához a táblagépen. Ez a legjobb megoldás, amely nagy pontosságot nyújt.

A vágásnak legalább 5 cm-re kell lennie az asztal elülső élétől és 2,5 cm-re hátulról. Ezek az ajánlott értékek változhatnak a gyakorlatban, de a legjobb, ha ragaszkodnak hozzá, hogy a konyhacsomag ne veszítse el integritását és erejét. Ez a mosási elrendezés kényelmes és praktikus, mivel a vízfoltok nem repülnek a padlóra, és a hát nem fárad meg mosogatás közben.

Hogyan vágjunk egy fülkét?

Ezután fúrjon 4 lyukakat a fúró segítségével, hogy megegyezzen a fűrészlap méretével. A lyuknak a vágási vonalhoz közel kell, hogy legyen, de ne kerüljön túl a kerületen. Most vágja el a fülke elülső oldalát egy szigorúan kijelölt ceruza sorral.

A keletkező résbe történő fűrészelés során több csavart kell csavarozni a különböző oldalaktól a vágásnál. Ez megakadályozza, hogy a tabletta belseje leeshessen, ami károsíthatja a bevonatot, és hosszú bevágásokat képezhet.

A kirakós játékhoz fúrt lyukakat kell használni. A teljes fűrészelés után a kivágó tömböt önfúró csavarok tartják. A csavarokat egyenként kell eltávolítani, a lemezt alulról tartva. A vágást el kell távolítani a fűrészporból, finom szemcsézett csiszolópapírral.

Most végezhet egy vizes bemerülési mosdót egy rést. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a termék oldalának elég közel kell lennie a vágás falához. Egy enyhe holtjáték megengedett, mivel a mosdó szabadon illeszkedik a kivágásba. Azok a helyek, amelyek zavarják a teljes merülést, elektromos vágólapot kell elhelyezni. Azt is előzetesen meg kell fontolnod, hogy hogyan fogják elhelyezni az eyelinereket a keverőhöz, a szifonhoz és a csaphoz.

A telepítési folyamat leírása

Először olyan teljes kötőelemeket kell telepíteni, amelyek a termék javítását szolgálják. A szigetelőanyag rétegét az asztallap (vágás) éleire kell felhordani, ami védi a fa felületét a nedvességtől, és megakadályozza a fa duzzadását. Ehhez használjon gumi spatulát, vagy ujjával megkenheti a ragasztót. Csiszolt műanyag (az asztalon) a fűrész körül.

A mosogatóval ellátott polietilén hab tömítőanyaga gyakran ragasztva van a mosdó oldalán. Ha a méretezés után a tömítés kissé túlnyúlik az oldalakon, akkor óvatosan körbe kell vágni a rögzítő kés éles végével. Ha ez nem megtörténik, akkor a kidudorodó tömítés nem engedi, hogy a lámpatestek elég jól nyomják a mosdót az alaphoz.

Ezután meg kell zsírtalanítani a felületét a tabletta és a tömítő polietilén. Használjon acetonban vagy benzinnel áztatott ruhát. A tömítőanyag egy réteg tömítőanyagot tartalmaz, amely kitörölhetetlen szalaggal van ellátva, de ne érje túl a szalag vastagságát.

A vízvezetékgyártók gyakran kétszemélyes szalagot helyeznek be, amely kiegészítő tömítésként szolgál a két felület között, növelve a feszességet. A tabletta szélein van ragasztva, és tetején egy réteg tömítőanyag van felhordva.

A gyakorlatban gyakran tömörítő nélkül vannak. Helyettesítőként egy tömítőanyagot használnak, amely kitölti a polietilén hab teljes területét. Ezután szerelje be a mosogatót egy résbe, és határozottan nyomja meg a széleit. Ez lehetővé teszi a tömítőanyagnak, hogy kitöltse az összes üreget, ami szoros és szoros korlátot eredményez.

Ennek a módszernek azonban vannak hátrányai: magas tömítési tömítés (növeli a teljes szárítás időtartamát), valamint rendkívül időigényes bontási folyamat sikertelen telepítés vagy a mosogató jövőbeli cseréjének szükségessége miatt.

Hogyan biztosítsuk a mosogatót?

A mosogató be van helyezve a résbe, és igazodik a jelöléshez. Vegyünk néhány kötőt (2-4 elég) és egymástól egyenlő távolságban elkezdjük rögzíteni a mosogatót, fokozatosan meghúzzuk a csavarokat. A folyamatos meghúzás során a héj helyzetét a jelöléshez viszonyítva szabályozzuk. Ne használjon csavarhúzót, nehogy megzavarja a rögzítőelemek műanyag szálát.

Annak érdekében, hogy a mosogató jó helyzetben legyen, a csavarok átlósan rögzítik a rögzítőelemeket.

Annak érdekében, hogy a fémcsúcsokat jobban rögzítse a táblaterület felületére, előzetesen élesítheti őket egy fájl segítségével, és a csavarok végleges meghúzása közben is könnyedén megérintheti egy kalapáccsal. Ahogy a mosdót az asztal tetejére nyomják.

Relatív bizonyíték arra, hogy a mosdó szorosan benyomódik az alapra, extrudált tömítőanyagként szolgálhat. A felesleget, valamint a jelzőmaradványokat száraz ruhával távolítják el. A formatervezést egy napig kell hagyni, amíg a ragasztókészítmény teljes száradása és kristályosodása meg nem történik. Csak akkor kezdheti el a keverőt és csatlakoztatni a csatornát.

Szabadon álló autómosó felszerelése

A héjhüvely elsősorban az oszlopon van, amelynek saját oldalai vannak, amelyek túlnyúlnak az alapon. Ezeket a modelleket megkülönböztetik a szárítás helyének, a tálak számának, méretének és alakjának jelenléte is.

Az ilyen típusú mosogató beépítése a konyhába az előző módszerhez képest lényegesen könnyebb. A fő különbség az, hogy nincs szükség a vágásra, ami a folyamat leginkább időigényes része. A telepítésnek számos módja van.

Rögzítés ragasztóval. A héj egy speciális palánkra van felszerelve, amelynek kisebbnek kell lennie, mint a perem mentén lévő mosogató. A héj oldalai teljesen blokkolják a fiók bordáit. Az alap végeit szilikon vagy polipropilén alapú tömítőanyaggal kezeljük.

Ezután a terméket a szekrényre helyezzük, és szorosan nyomjuk meg az összes arcot. Néhány nap múlva teljesen hermetikus réteg keletkezik, ami nem teszi lehetővé, hogy a szivárgás alatt víz szivárogjon.

Szerelés a szerelősínre. Bizonyos esetekben a mosogatóval speciális kötőelemeket árulnak el. Először is az önfúró csavarok a talapzat belső falaira vannak rögzítve, és a tartóelemek fel vannak függesztve. Ezután a csavarokat ¾-re csavarják. Ezt követően a mosdót a nyíláson a szerelő sarokba keverjük.

A manőverezés során gondoskodni kell arról, hogy a mosogató teljes mértékben benyomódjon a szekrényhez, és a csavart a sarok mélyítésének helyén rögzítse. Ezután a csavarokat meg kell húzni.

Rögzítés fa rúdra. Ezt a módszert akkor használják, ha az előző kettő nem megfelelő, például a munkafelület hibája vagy a mosogató megfelelő csatlakozóinak hiánya miatt. Ebben az esetben 4 fadarab és bútordarab szükséges. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően felépítheti a platformot.

A rudak magassága úgy van megválasztva, hogy a mosogató szint ugyanolyan szinten legyen, mint a konyhabútor többi része. A szekrény méretének megfelelően a rudakat vágják és rögzítik kívülről bútordarabokkal. Az önálló kivitel a szekrényre van szerelve, és a belső oldalú csavarokkal ellátott sarok csavarja az alap falához.

Az utóbbi két módon meg kell figyelni a feszességet. Ehhez egy szivacsos réteget kell alkalmazni a szekrény / fapadló és a mosogató közötti érintkezési helyekre.

Hasznos telepítési tippek

A telepítés előtt meg kell fontolnia néhány egyszerű szabályt, amelyek ergonómiaibbá teszik a művelet folyamatát. A konyha belsejében általában egy meghatározott sorrendben rendezik el a munkafolyamatot: hűtőszekrény, mosogató, mosogatógép, tűzhely és munkafelület közöttük.

A kényelem érdekében a tárgyak közötti legkisebb távolságnak az alábbiak szerint kell lennie:

 • 40 cm a tűzhely és a hűtőszekrény között;
 • 40 cm a mosogató és a hűtőszekrény / tűzhely között.

Ne tegye a mosogatót a főzőlaphoz közel. A vízbefúvás elolthatja a lángokat és gázszivárgást okozhat. A mosogató közelében van egy munkaterület, ahol vágás, vágás és tisztítás készíthető. Ha ugyanazokat a zöldségeket és gyümölcsöket hordozod több asztalon, akkor hamarosan minden körülötted lévő csepp folyóvízzel permetezik.

A mosogató használata esetén a konyhát két zónára lehet felosztani, például piszkos munka és kiszolgálás esetén.

Mit számítson a mosogató kiválasztásakor?

Ügyeljen arra, hogy a mosogatók alábbi jellemzőit vegye figyelembe: a megfelelő kiválasztás megkönnyíti a konyhát:

 • funkcionalitás: a konyhában végzett munka jellegétől függ (a tálak és szárító szárnyak száma - a további rekeszek egyszerre több manipulációt tesznek lehetővé, ami nagyon kényelmes az ömlesztett főzéshez);
 • kapacitás: a mosandó edények napi mennyiségétől függ;
 • a belső térrel kombinálva: ritkán, amikor az akrilfehér mosdó beleillik a konyhák konstrukciójába, ezért fontos, hogy válasszon egy olyan mintát, amely alkalmas a textúra számára, hogy ne zavarja a konyhaterület integritását.

A modern modellek automatikus szelepekkel felszerelhetők a lefolyócsatornák beállításához, valamint a mosogatógépek és mosógépek összekötéséhez.

Ha a szűrőegységet a mosogató alá helyezi, akkor figyeljen a modellre további lyukkal a második csaphoz. Természetesen ez egy fúróval megtörténhet, és átmegy a lyukon a táblagépen.

Hasznos videó a témában

Ez a videó bemutatja a mosogató telepítését, és segít a varázsló néhány folyamatának finomságainak megtekintésében.

A hézag modell felszerelése:

A mosogató telepítése létfontosságú feladat, amelyre a munkaterület funkcionalitása és a megbízhatóság függ. A helytelen telepítés a tabletta gyors megsemmisülését eredményezheti, ha a víz elindul a mosogató alá. A legfontosabb a telepítés során a "szendvics" mosócső-asztallap kiváló minőségű tömítése. Ne reménykedj túl sima vágásnál és a nadrág feldolgozásánál.

A mosogató beépítése a konyhába: telepítési utasítások

A konyhai mosogatók nagyon praktikusak, ráadásul olcsó mosogatók - a konyha nélkülözhetetlen jellemzője. Könnyedén telepíthető a saját kezével - ezért nem kell különleges tudással és készséggel rendelkeznie. Elég, ha a megfelelő eszközzel követik az utasításokat. Tehát, hogyan kell telepíteni a saját öntisztító?

Feature overhead mosók

Ennek az anyagnak az előnye, hogy sikeresen ötvözi majdnem minden konyharendszert, a felsővezeték az egyik legnépszerűbb mosogató lehetőség. Előnyei nyilvánvalóak:

 • olcsó;
 • a mosogató könnyű felszerelése.

A hátrányok a következők:

 • viszonylag kis vastagságú;
 • távolságot az oszlop között.

A felső modellek fel vannak szerelve a szekrényen és rögzítve vannak. Rendkívül könnyű, különösen, ha a szerkezetek magassága standard.

Fontos: Az ilyen mosogatók a legalkalmasabbak az egyes modulok fejhallgatásához, ahol a mosogató nem egy munkaterületen van, és egy közös munkafelületen van. A mosogató szerelése előnyös a sarokkonyhákban, ahol a fejhallgatók l alakúak, és a modulok magassága standard.

Szükséges eszközök

A megfelelően megválasztott tömítőanyag hosszú távú védelmet biztosít a nedvességtől, így nem szabad megmentenie. A konyhában való hamis mosogató szereléséhez a következő eszközökre és anyagokra van szüksége:

 1. elektromos fúró;
 2. csavarhúzó készlet;
 3. fogó;
 4. szilikon tömítőanyag;
 5. vonal
 6. fafúrók;
 7. önmetsző csavarok;
 8. maszkoló szalag;
 9. G-alakú kötőelemek.

A mosogató szerelése a szekrénybe

A szekrény standard mosogatója kétféle módon is beépíthető a konyhába:

 • tömítőanyaggal rögzítve;
 • csavarokkal rögzíteni.

Fontos: A mosogatót a tömítésre kell felszerelni anélkül, hogy további eszközök lennének, ha világos. Ha a felületi mosás nehéz, akkor a tömítőanyagon történő elhelyezése miatt a szerkezet összeomlik. Ebben az esetben a csavarokra kell szerelni.

A mosó tömítőanyag rögzítése

Mielőtt a mosogatót a konyhába helyezi, minden szerkezeti elemet össze kell gyűjteni. Ezután a kabinet végét szilikon tömítőanyaggal kenje be. Az elszalasztott végeken a szekrények telepíteni a mosogató és nyomást gyakorol rajta. Ezt a rögzítési módot könnyebb megvalósítani, ha a mosogató és a talapzat magassága normál.

A mosó felszerelése a csavarokra

Hasonló rögzítések könnyen kezelhetők és tartósak.

 1. Szerelje össze az alvázat vagy a szekrényt. Magasságuknak kényelmesnek kell lenniük a házigazda számára.
 2. A szekrényen rögzítőket kell felszerelni. Ezeket jobb, ha az L-alakú lemezeket ferde vágásokkal vásárolják meg. A lemezeknek 4-5 darabra lesz szükségük.
 3. Csatlakoztassa a rögzítőket a szekrény belsejéből a tetején lévő alsó rész falai közé. Ceruzával jelölje meg a nyílást. 5 mm-rel a jelölés fölött egy vak furatot fúrjon a csavar alatt. Csavarja be a csavart és szerelje fel rá a rögzítőt. Ismételje meg a műveletet az összes aljzatnak a bázis minden oldalán a mosogató alatt. A csavarok lyukainak magassága mindenütt ugyanaz legyen.
 4. Gyűjtse össze a mosdót. Mielőtt az önfelvevő alátétet az alvázra vagy a szekrénybe telepítené és rögzítené, össze kell szerelni - helyezze a szifont és a keverőt a helyére, szerelje be a tömítéseket. Ez előzetesen megtörténik, mivel az állvány magassága a mosogató végleges rögzítése után megnehezíti a magas minőségű szifonok és egyéb lefolyóeszközök felszerelését.
 5. A talpazat (állvány) falának végeit szilikon tömítőanyaggal hagyja el. Ez megóvja az anyag szekrényeit a nedvességtől való deformáció miatt.
 6. Mosogató szerelése: a mosogató a szifonnal rögzített rajta, és a keverő átfordul, és be van helyezve a járdaszegélybe. A rögzítőelemeket a csavarokra helyezzük és a nyíláson át toljuk. Ez megnyomja a mosogatót a szekrénybe.
 7. A mosogató szerelése úgy történik, hogy a szifont a konyhában lévő kondenzvízcsatornához csatlakoztatja. Gyűjtse össze a szifont, és óvatosan csatlakoztassa a csatorna csővezetékhez, hogy ne szakítsa meg a szálat.
 8. Mielőtt az ajtókat behelyezi a szekrénybe, ellenőrizze a mosogatót a feszességet illetően. Ehhez töltse fel a mosogatót vízzel. Ha a szifonnal és a keverővel összekötő helyeken nem kezdődik el a víz, akkor minden minőségileg történik.
 9. Szerelje be az ajtót a szekrénybe.

A felületi mosás telepítése (videó)

A mosogató beépítése a konyhába nem okoz nehézséget. Ha a konyhai modulok magassága standard, akkor megfelel az ergonómia fogalmainak, és nem zavarja a mosogató rögzítésének munkáját. Minden munkát elvégezhet az eszközök elérhetőségével rövid időn belül függetlenül.

A mosogató rögzítése a szekrényhez: néhány egyszerű módszer

Hogyan helyezzük el a mosdót a szekrénybe? A cikkben a fajansz, a porcelán vagy a mesterséges kőzet rozsdamentes acélból készült mosdókagyló és mosdókagyló különböző mértékű összetettségét vizsgáljuk.

Mosogató és talapzat vásárolt. Elmaradt egy kicsit -, hogy egyetlen egészbe illessze őket.

mosdótál

Mindenféle kerámia és polimer beton meglehetősen törékeny, melyet akaratlanul meg kell kompenzálni a tál falainak jelentős vastagsága miatt. A gyakorlati következmény szilárd tömeget jelent: ha a csapot vagy a csapot forgatjuk, akkor a mosogató nem mozdul, és nem kerül ki a palánk éleiből. Ezért az eredeti berendezésben gyakran hiányoznak a mosdókészülék szabványos tartószerkezetei.

Azonban: az esetleges jelentős erőkifejtés a mosdókagyló mozgását okozhatja, és a fiók belsejében egy élrel is leeshet.
A rögzítés nem szükséges, de kívánatos.

tömítőanyagot

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzák a mosogató vízszintes elmozdulását, szilikon tömítőanyagot kell elhelyezni; a zuhanyt is lezárják a mosogató és a hátsó fal között.

Néhány tipp a tömítőanyag kiválasztásánál:

 1. Érdemes megvásárolni nem univerzális, hanem egészségügyi. Az ilyen típusú tömítőanyagok összetétele általában olyan antibakteriális adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gombák kialakulását és fekete foltok megjelenését a varraton.
 2. Jobb, ha nem vásárolja meg a legolcsóbb szilikon tömítőanyagokat a kevésbé ismert gyártók közül. A mi esetünkben nagyon fontos a sima felülethez való tapadás. Pontosan az adhéziót érinti elsősorban az ár: az olcsó tömítőanyagok sokkal bonyolultabbak, mint a drágák.

A Ceresit kiváló minőségű egészségügyi betétje.

nageli

A mosdók többsége fel van szerelve rögzítő résszel a rögzítéshez. Rendszerint ezek a hornyok pontosan a szekrény oldalsó falainak vége felé esnek. A héj vízszintes elmozdulásának megakadályozása érdekében elegendő, ha a szekrény több kivetítéssel rendelkezik a megfelelő helyeken.

Hogyan lehet ezt tenni?

 • A ragasztóval ellátott fadarabok előre megcímkézett és fúrt lyukakon ülnek. Nuance: jobb, ha különböző átmérőjű, alul vékonyabb és vastagabb tüskéket használnak. Az utasítás azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy az LDSP vastagsága a szabványos talapzat falainál mindössze 16 milliméter, és egy vastag, csekély oldalirányú erővel ellátott tipliket húzhatnak húsból.
 • Az improvizált tüskéket úgy lehet a csavarokat a falak végeire csavarni (természetesen előfúrással). Korábban két csőcsapos csaptelepet szereltek fel mindegyikre; szükség esetén csökkentse a gumi külső átmérőjét éles késsel.

Ilyen rögzítéshez a süllyedő hornyoknak a fal végére kell esniük.

mosás

Hogyan csatlakoztatható a mosogató a szekrényhez, ha vékony fémből készül, és kis tömege van? Nyilvánvalóan ebben az esetben nem elegendő az oldalsó elmozdulás valószínűségének kiküszöbölése: a mosogatót vízszintes és függőleges síkban is rögzíteni kell.

Rozsdamentes mosogató.

Műanyag kötőelemek

A konyhai bútorgyártók által a szekrényhez gyakran csatolt munkatársa egy műanyag sarkok, amelyekben ferde hornyok vannak. A horony úgy van kialakítva, hogy több helyzetben rögzíthető. Ha a rögzítőcsavarhoz képest elmozdul, akkor a sarok a mosogató szélét a falak vége felé nyomja.

A műanyag sarkok rögzítése nem nehéz:

 1. Miután a sarkokat a fal szélére telepítettük, a csavarok lyukakat fúrunk egy vékony (általában 3 mm-es) fúróval. A lyukak mélysége legfeljebb 12 milliméter, a helyszín a ferde horny közepén helyezkedik el.

Tipp: annak érdekében, hogy ne fúrja át a falakat, semmilyen módon ne markoljon a kívánt távolságban a fúró hegyétől.
Ezt a szalagot vagy rúzsot általában használják.

 1. Húzza meg a sarkokat 4x16 mm-es csavarokkal úgy, hogy észrevehető erőfeszítéssel elmozduljanak a falakhoz képest.
 2. Emelje fel a sarkokat, és mozgassa a mosogató alatt őket, majd csúsztassa a rögzítőket oldalra és lefelé, amíg meg nem állnak.

A műanyag rögzítőelemnek azonban kellemetlen vonása van. Nem hagyja, hogy a mosogató oldalirányban mozogjon, vagy felemelkedjen a talapzaton; azonban a legtöbb állványra való áttérés továbbra is lehetséges.

Ennek megakadályozása érdekében a mosogató szerelése előtt kis mennyiségű tömítőanyagot kell alkalmazni a falak végeire. Megbízhatóan rögzíti a szerkezeti elemeket, miközben nem sértheti a mosogató eltávolítását a keverő vagy a rugalmas csatlakozások helyett.

sarkok

A mosogató rögzítéséhez 5-8 centiméterre vágott acél vagy alumínium sarok használható. Két öncsavart csavart vonzza és rögzíti a mosogatót egy mosogató szélére nyomott gumival - egy egészségügyi betétet vagy kettős hajtogatott kamrát.

A gumiabroncs rugalmasságának és a nagy súrlódási tényezőnek köszönhetően a burkolat megbízhatóan rögzíthető. A forgácslapból készült falakba csavarozott csavarok azonban igen jelentősek lesznek, és előbb-utóbb kihúzhatják őket.

De önállóan kialakított szerkezeteknél ez a megoldás nagyon alkalmas: a mosdókagylóhoz a saját kezű kárpitokat gyakran nem forgácslemezből készítik, hanem 12-15 mm vastagságú, sokkal tartósabb rétegelt lemezből.

bár

Végül a legbiztonságosabb rögzítés egy sáv és horganyzott acél bélés.

 1. A sínt a perem szélénél, vagy csak az oldalakon (az állvány konfigurációjától függően) helyezzük el. Olyan vastagságúnak kell lennie, hogy felülete és a szekrény falainak belső felülete azonos szinten legyen.
 2. Ezután a rudat és a falakat tapadólemezekkel és 4x16 mm-es önmetsző csavarokkal meghúzzuk. A 3 mm-es fúrólyuk fúrásának előfeltétele a laminált farostlemez falainak előfúrása.

Szerelje fel a sávot.

Hasznos dolgok

Végül - néhány hasznos tipp, amely hasznos lesz a különféle csatolási módszerekkel.

 • A feldolgozatlan rétegelt lemez vagy laminált fafelületek gyorsan megduzzadnak. Szükségük van bármilyen módon védeni a nedvességtől. Gyakran használt festék, lakk vagy lenolaj; A festékrétegek minimális száma három.

A képen - egy speciális talaj védelme érdekében a fa végeit. Rendeltetésünk szerint nagyon alkalmas.

Tipp: annak érdekében, hogy ne várjon több napot a bevonat száraz állapotában, jobb a nitrocellulóz alapú festékek és lakkok használata.
Minden réteg legfeljebb fél óráig szárad.
Ne felejtsd el szellőztetni a helyiséget: a füst mérgező.

 • A süllyesztett rúd, amely a mosogató szélén van elhelyezve, szintén jobb a profilozáshoz. A fa kevésbé higroszkópikus, mint a forgácslap, de lehet, hogy rothad.
 • Javasolt a korrózióvédelemmel ellátott csavarokat használni - sárga vagy ezüst. Ellenkező esetben időnként rozsdás cseppek jelennek meg a talapzaton.

következtetés

Amint látja, a mosogatók rögzítési módja meglehetősen egyszerű, és nem igényel drága beszerzéseket vagy összetett eszközöket. A jelen cikkben szereplő videó megmutatja, hogyan valósul meg jobban ez a munka. Sok szerencsét!

Hogyan szereljünk autómosást

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy falmosót

A mosogatás nagyon fontos tulajdonság a konyhában. Számos ilyen termék létezik, amelyek közül az egyik számla mosás. A csatoláshoz többféle módszert is használhat. Ezen kívül, különleges tudás és eszközök nem tudják megtenni.

A felsővezetékek fő jellemzője a sikeres kombináció a konyhabútor különféle kialakításával. A nyilvánvaló előnyök a mosogató alacsony költségű és egyszerű telepítésének tekinthetők.

Ami a hiányosságokat illeti, akkor ezek egy kis vastagságnak és a talapzat közötti térnek tulajdoníthatók. A bemutatott termékek egy különálló modulokból álló fejhallgatóhoz használhatók, és a mosás nem része a munkaterületnek. Ez a lehetőség a mosogató felszerelése a szoba sarkába.

Rozsdamentes acél mosogatók

Az ilyen termékek előállításához egy réz ötvözetet használnak, amely megakadályozza a korrózióval történő mosást és az élelmiszer-savaknak való expozíciót. A rozsdamentes mosogató fő előnyei a következők:

 • alacsony súly, amely miatt az autómosó szállítás nem nehéz;
 • a számla mosása hosszú ideig tart;
 • higiénia;
 • elfogadható költség.

Az ilyen mosás és hiányosságok nincsenek megfosztva. Ezek közé tartozik a hangszigetelés alacsony szintje vízzel érintkezve. De egy ilyen hátrányban vannak olyan gyenge minőségű rozsdamentes mosogatók, amelyek megkapják a vékony acéllemezt. Az ilyen probléma kiküszöbölése érdekében egy mosogatót egy háztartási tálhoz kell venni, hogy annak mélysége elegendő legyen.

Kompozit mosogatók

Az anyag szerepe az ilyen opciós alátétek gyártásához - egy töltőanyag. A kötést polimer kötőanyag alkalmazásával végezzük. A szerepe töltőanyag használható gránit chip, üvegszálas, kvarc homok. A felhasznált töltőanyag és a használt festéknek köszönhetően a felület mosásának kívánt színét elérheti.

Az ilyen típusú mosogatók előnyei közé tartozik az élelmiszer-színezékek abszorpciójának hiánya, szemben a zománcozott felületekkel. A gránit mosogatók nem félnek az agresszív anyagok káros hatásaitól. A felületükön nincs semmilyen karcolás, ezért a megjelenés hosszú ideig tart. Ha a mínuszokról beszélünk, az összetett termékek nem olcsóak, azonban az élettartamuk magasabb.

zománcozott

A felsőruházat ez a változata a múlt század. Fém előállítására, fehér zománc réteggel kezelve. Ez a lehetőség a legnehetetlenebb, mivel a repedések nagyon gyorsan megjelennek a felületen. A zománcozott mosogatók nem tudnak ellenállni az élelmiszer-színezékeknek, ami azt eredményezi, hogy a sárgaság gyakran előfordul a felületükön. Az ilyen termékeket akkor kell használni, ha a konyhai készlet élénk színekkel készült.

Telepítési folyamat

Annak érdekében, hogy a telepítési folyamat gyorsan és hatékonyan haladjon keresztül, meg kell választania a megfelelő tömítőanyagot. Megbízhatóan és tartósan védi a mosdót a nedvesség hosszú távú hatásától. Ezenkívül a következő eszközökre van szükség a számlamosó sikeres telepítéséhez

 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó készlet;
 • fogó;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vonal
 • fafúrók;
 • önmetsző csavarok;
 • maszkoló szalag;
 • G-alakú kötőelemek.

A videó megmutatja, hogyan kell egy rozsdamentes acél mosogatót felszerelni a szekrényen:

Ellenőrző telepítés

Ebből a célból fontos az alábbi cselekvési terv betartása.

 1. A táblagépen a jövő mosásának körvonalait kell ábrázolni. Ez a luc, egy egyszerű ceruza illik hozzád. Győződjön meg róla, hogy az elülső és a hátsó éleket legalább 5 cm-es betétekről gondoskodik, majd méréseket végezhet, ahol a tál koncentrálódik. E mérések alapján érdemes felhívni a mosogató számára készített lyuk kontúrját.
 2. a vágási vonal mentén húzódó vonalnak 1 cm-re kell emelkednie a tálca oldalától, hogy lyuk alakuljon ki a kontúr egy pontján. Ha a tál alakja téglalap alakú, akkor a lyuknak a megadott kontúr sarkában kell lennie.
 3. A kontúrok külső oldalán rögzítse a maszkoló szalagot. Köszönetének köszönhetően megvédi a táblát a sérülések okozta károktól. A nyílás megmunkálásakor a csavarokat sekély mélységbe kell csavarni. Így lehet megvédeni a belsejét a leeséstől. Az eltávolított elemet alulról kell rögzíteni egy tartószerkezettel.
 4. Az asztal tetejének végeit szilikon tömítőanyaggal fűrészelje. Így védi a termékeket a nedvességtől. A tömítettség alkalmazása a rajzolt vonalakon is lehetséges.
 5. Helyezze be a mosogatót, a beépített keverőt és a szifont az előkészített nyílásba. A bilinccsel rögzítse a bilinccsel. Ezek a kötőelemek a komplex egészségügyi felszerelés részét képezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a keverőt a vízellátáshoz, és a csövek szifonján keresztül ürítse ki a terméket.

A videó aljzatba a mosdókagyló alján található:

A fali alátét telepítésének folyamata

Ebben az esetben a telepítés kézzel történik az alábbiak szerint:

 1. Készítsen egy helyet, ahol a tálat telepítik. Érdemes megfordítani a felső feneköt, körvonalak körvonala ceruzával. Vágjon egy lyukat egy kirakós játékkal.
 2. Annak érdekében, hogy a beágyazott rész ne érje el az időt, 2-3 önbefogó csavarral kell felszerelni.
 3. Ezután kipróbáld a mosogatót a kapott lyukra. Normál elhelyezéssel csatlakoztathatja a fülhallgatóhoz, töltse azt szifonnal, keverővel.
 4. Csavarja össze a keverőt az aljjal anyákkal és alátétekkel. Csavarja be a rugalmas tömlőket.
 5. A szifon kupolákkal van felszerelve. Ha a túlfolyó a mosogató teljes készletében van, csatlakoztassa a szifonhoz is. A kész mosogató fel van szerelve az előkészített helyre, majd csatlakoztatva van a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához. Minden rendelkezésre álló helyet tömítőanyaggal kell lezárni.

A videó megmutatja, hogyan kell a mosogat a szekrényhez csatlakoztatni:

A mosogatókat különböző méretekben lehet előállítani. Mindegyikük a konyhakikötő kerületének méreteihez igazodik. A legnépszerűbb méretek:

A felső alátétek nagyon kényelmesek a termék telepítésével és használatával kapcsolatban. A termékek széles választékának köszönhetően mindegyik háziasszony képes választani a konyhai készülék számára a legjobb megoldást. Az elfogadható költségek lehetővé teszik a termék megvásárlását szinte mindenki számára.

Hogyan telepítsünk egy falmosót.

A mosdókagylónak köszönhetően a telepítési módszer miatt kapta a nevét, és olyan termék, amely teljesen lefedi a mosdó számára tervezett fiók tetejét. Leggyakrabban rozsdamentes acélból készült felső alátétek vannak, de vannak porcelánból készült kerámia, kerámiák, mesterséges kő is. Ugyanakkor vannak speciális, kissé kiálló peremek a mosogató felállításához a felszíni mosás három oldalán, elülső és oldalsó oldalán, és az oldal helyett egy felemelt él, ami megakadályozza a víz bejutását a talapzat mögé a mosogatóval.

A felületi mosás választása elsősorban a mosogató alatti modul méretétől függ. A felületi mosás külön megvásárolható és a szekrénnyel együtt. A falra szerelt mosdókagyló alatti konyhabútor a felső válaszfal, a belső polcok és a hátsó falak nélkül, kommunikációhoz. Elöl, a mosogató alá helyezett szekrény egy vagy két homlokzattal van lezárva.

A felső alátétek egyik előnye az egyszerű szerelés. Ugyanakkor a számlamosás telepítése függetlenül, szakemberek segítsége nélkül végezhető el.

A mosogatóra szerelt felszerelés.

A számla mosogató telepítése előtt össze kell szerelni a tartószekrényt a mosdó alá, majd telepíteni kell a mosogatót. Javasoljuk, hogy az ajtókat a mosdó felhelyezése után akassza fel a szekrényen.

A számlamosás közvetlen telepítése kétféle módon végezhető el: egy tömítőanyag és egy önmetsző csavar segítségével. A falra szerelt mosdót csak tömítőanyag segítségével lehet csak akkor felszerelni, ha a mosogató világos. Ha a szállítólevél nehéz, akkor a csavarokat rögzíteni kell.

fali alátét felszerelése

Miután a mosdó alá helyezett fiókot összeállították, a modulhoz speciális rögzítőket kell csatlakoztatni. Ezek külön-külön csomagolhatók vagy megvásárolhatók. A rögzítők l alakú lemezek ferde lyukakkal. Ezek a tartók 4 darabot igényelnek.

Csatlakoztassa a tartóelemet a fiók felső széléhez a belső oldalon, és tegyen egy ceruza jelet a ferde nyílásba. Távolítsa el a szerelőlapot. Visszavonuljon 5 mm-rel magasabbra a védjegy aljától, és csavarja be egy öncsapos csavart, amely hosszabb, mint 16 mm. Szerelje fel a rögzítőcsavart a csavaros csavarra. Ismételje meg az eljárást minden szerelőlemezzel, egyenletesen osztva őket az oszlopon. A csavarok lyukainak magassága mindenütt megegyezzen.

felületmosó berendezés

Javasoljuk, hogy a szifont és a keverőt rá kell erősíteni, mielőtt a fali alátétet a szekrényre szereli, mivel ez egy ismeretlen lyuknál kényelmesebb.

Ezenkívül a mosogató alatti modulfalak felső végeit egy tömítőanyag réteggel kell elkenni, ezáltal megóvja az ágynemű anyagot a nedvesség által okozott duzzadás és deformáció következtében.

Ezután telepítésre kerül a mosogatás a gipszkartonra. Ezt óvatosan kell elvégezni, hogy ne sérüljön a tömítőanyag. A rögzítőelemeken lévő csavarokat addig mozgatják, amíg a mosogatógépet a szekrényhez teljesen benyomják. A szerelőlemezek meghúzásával kis mennyiségű tömítőanyag nyúlik ki, száraz ruhával kell törölni.

konyhai mosogató szerelése

Az utolsó szakaszban a telepítés nyírási alátét, hogy csatlakoztassa a szifon a lefolyócső kapcsolatot flexibles keverőben a vízellátás és telepítése ajtók a szekrény a mosogató alatt.

A fali alátét felszerelése és rögzítése

Ha először szembesül a számla mosás rögzítésével, akkor ez az utasítás segít. Hidd el nekem, a felsővezeték telepítése sokkal könnyebb, mint a halott. Itt nem kell felszerelni az ülést a táblagépen. Csak annyit kell hajtani, hogy a keretet az oldalsó homlokzati panelekről hajtsa fel, csatlakoztassa az első ajtót, és a kiválasztott mosogatót közvetlenül a tetejére helyezze. De mindenképpen megértsük mindent.

Telepítés előkészítése

Mielőtt beszerelne egy öblítő mosogatót, gondosan szerelje fel az egyes szifonok és a keverő csatlakozóit. Ha a szerkezet a talapzaton van rögzítve, sokkal nehezebb lesz.

A forgácslap lemezek további védelmet igényelnek. Ha a felső végei nem kezeljük szilikon, nem képez egy víztaszító gáton, és a időkeret egyszerűen megduzzadnak és deformálódik.

A beépítési folyamat a fülke mosogatója a pulton tükröződik lépésről-lépésre:

1. lépés: A lábnyom meghatározása. A sűrű anyag előállítására minta formájában vásárolt a tisztítást, így pótlékra 1-2 cm, és próbálja meg a pulton.

2. lépés: Helymeghatározás. A sablon segítségével meghatározzuk elemünk pontos elemét a táblán. Pozíció kiválasztásánál figyelembe vesszük az autómosó szomszédságában lévő hely általános szervezését, gondoljuk meg, milyen kényelmes ez vagy az a helyzet. Outline stencil.

3. lépés: Védje a táblát. A megcélzott lyuk körüli területet maszkolószalaggal kezeljük, hogy megakadályozzuk a karcolásokat és más károkat.

4. lépés: A leszállási zónán keresztül dolgozik. A fúró a vágás kiindulási pontját (2 mm-es fúrógépet), a vésővel összekötve, és egy nyílásba kapcsol. A kontúr mentén egy villamosszékkel láttuk, megfigyelve a vágás merőlegességét.

5. lépés: Telepítés. Tegyen egy tömítőanyagot a vágásra, és nyomja be, helyezze be a mosdót. Eltávolítja a többletalapokat, 10-12 órás összetételt biztosít a lábak megszerzéséhez, csatlakoztatja a vízellátást és a csatornázást.

Szerelési szögek használata

A felületmosás felszerelése kevésbé időigényes, és speciális fém sarkok segítségével is elvégezhető. Általában jönnek vele. Összesen legalább 4 szerelőlemezre van szükség, amelyet önállóan csavarokkal rögzítenek a szekrény külső oldalán. Mivel a talapzat falának ritkán meghaladja a 18 mm vastagságot, a készletben lévő csavarok hossza 16 mm.

Lépésről lépésre a folyamat így néz ki:

 1. Csavar csavarokat 5-6 mm.
 2. Felakasztunk egy rögzítő sarokba (a szekrény belső sarokrésze).
 3. Csavarja be a csavarokat, de nem teljesen, így hagyja a beállítást.
 4. A mosogatót egy állványra helyezzük oly módon, hogy az erős fő rögzítőcsavar a fém sarok mélységében rögzüljön.
 5. Csavarja ki teljesen a csavarokat, és győződjön meg arról, hogy a rögzítés

Rögzítse a mosogató ragasztóanyagot

A felszíni mosás felszerelése ragasztó használatával lehetséges. De ez a módszer csak akkor alkalmas, ha az alagsor szinte tökéletesen egyezik a mosdóval. Ez lesz a tetején, és a bordák "ülni" a szekrényen.

Tipp Ne aggódjon a tömítőanyagnak a teljes érintkezési felületen. A ragasztó szerepe, továbbá védi az ízületeket a nedvesség behatolásától.

Szerelés fablokkal

Meg kell gondolni, hogyan lehet erősíteni a számla mosogató faalátétekre, ha nincs kéznél konzolok vagy felületi hibák a keret szekrények. Szóval mi kell?

 • bárok, megfelelő méret;
 • Bútor sarok;
 • kis körmök vagy csavarok.

Az első lépés egy, a téglalap alakú vázszerkezet kialakítása. Ez az állvány felső kerete. Hogy kiegyenlíti az összes szabálytalanságot. Az összeszerelt rudakat a mosódoboz dobozába küldi és ott rögzítik acélszögekkel a kerület körül. És már a beküldött konstrukciót közvetlenül a szekrénybe helyezzük. Mi ugyanazzal a sarkokkal, de belülről a falakra rögzítjük.

Befejező munkák

Fontos! Ha elolvasása után az utasításokat az egész rend intézkedések már világos, akkor folytassa a telepítést, egyébként azt javasoljuk, hogy hogyan kell rögzíteni a mosogató számlát egy oktatóvideót.

Az utolsó szakaszban továbbra is a szifont kell a csatornahoz csatlakoztatni. Csatlakoztatjuk a rugalmas csatlakozókat a keverőből a hideg és melegvízforráshoz. Most biztonságosan nyithatja meg az elzárószelepeket, és használhatja a felszerelt készüléket. A nagyon lusta vízvezetőknek van még egy út. A felszíni mosás rögzítőeleme úgy néz ki, mint a szokványos horgok a falon való lógáshoz. De ebben az esetben megfelelő lyukakat kell tenni a mosogató hátulján. És csak a mosogató alá helyezze a szekrényt külön.

Hogyan szereljük fel a rozsdamentes mosogatót a szekrényen.

Miután vásárolt konyhabútorokat és vízvezetékeket, sokan fordulnak a szakemberek segítségért. De gyakran előfordul, hogy senki nem számíthat segítséget bárkinek, és magának mindent meg kell tennie.

Előzetesen tudnia kell, hogyan kell egy falra szerelt mosdót elhelyezni a konyhában lévő szekrénybe, hogy készen álljon a lehetséges nehézségekre és árnyalatokra.

Telepítési szabályok: minden telepítési részlet

Így szerzett egy kényelmes vízvezetéket, amely teljesen összhangban áll a tulajdonosok igényeivel a praktikum és a megjelenés. By the way, ma rozsdamentes acél mosogatók népszerűek a konyhában. Először is, elfogadható költségűek, alacsonyak, tartósan használhatók.

Az univerzális "fém" szín kombinálható a különböző színes megoldásokkal a szobában.

A telepítés nagyon egyszerű, csak két lépcső van:

 1. Összeszerelő szekrények a mosogató alatt;
 2. Rozsdamentes acél mosás a szekrénybe.

A mosogatás a konyha nélkülözhetetlen jellemzője. Könnyedén telepíthető a saját kezével - ezért nem kell különleges tudással és készséggel rendelkeznie.

Bútorszerelés

Az első szakasz maga a bútorok elkészítését teszi szükségessé, hogy a vízvezetékeket elhelyezhesse. Általában szétszerelt formában kerül az ügyfélnek. Ha nem tudja, hogyan szerelje össze a szekrényt a mosogató alá, akkor a bútorhoz mellékelt utasítás segít.

Úgy néz ki, mint egy rendszert.

A szabványkészlet:

 • 2 oldalfal;
 • 2 ajtó (vagy egy);
 • alsó;
 • 3 keret a merevséghez;
 • Tartozékok, sarkok, csavarok.

Szükség van egy csavarhúzóra a kézzel, hogy elvégezhesse a szerelvényt, vagy egy standard bútorkeretre.

 1. Az oldalfalak és az elülső keretek csavarokkal és sarkokkal vannak összekötve. Az egyik keret fel van szerelve, a második pedig az alján található.

Szekrény a mosogató alatt - a legnépszerűbb megoldás kis konyha számára.

Ha egy felső mosogatót terveznek, a táblagépre nincs szükség - csak a megfelelő méretű mosogatót kell kiválasztania.

A házi szekrényben egyszerű belső polcok is beépíthetők.

A mosogató felszerelése: mit kell ehhez?

Hogyan szereljük fel a rozsdamentes acél mosogatót a szekrényen, így jól karbantartva, és maga a telepítés nem sokáig tart? Ehhez olyan tartozékokra és szerszámokra van szükség, amelyeknek köszönhetően a mosogató beépítése a szekrénybe nem jelent problémát.

A mosogatót a tömítőanyagra mindenféle extrák nélkül lehetséges, ha világos. Ha a felületi mosás nehéz, akkor a tömítőanyagon történő elhelyezése miatt a szerkezet összeomlik. Ebben az esetben a csavarokra kell szerelni.

Az ilyen célokra használt klasszikus szerszámok és tartozékok:

 • Fúró, csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • vonalzó;
 • fogó;
 • Fúrók (fa);
 • Önmetsző csavarok;
 • Hermetikus (különös figyelmet fordítunk rá);
 • Maszkoló szalag;
 • L alakú sarok.

A fenti elemek alkalmasak a mosogató felállítására a pulton.

De a tapasztalt kézműveseknek csak egy tömítőanyag és sarkok szükségesek.

telepítés

Az eszközöket és a tartozékokat előzetesen úgy szervezzük, hogy kéznél legyenek. Szükséges továbbá a keverő és a szifon meghatározása, hogy mindent azonnal telepítsünk, különben nehéz lesz később feltenni. Hogyan szereljük fel a rozsdamentes mosogatót a szekrénybe? Nem nehéz, ha magukra a keretre összpontosítanak.

 1. L-alakú tartóelemeket szerelnek fel, amelyek mind a készletben, mind a külön megvásárolhatóak.

A kötőelemeknél jobb a g-alakú lemezek ferde vágásaival vásárolni. A lemezeknek 4-5 darabra lesz szükségük.

Az összeszerelés során győződjön meg róla, hogy az összes furat azonos szinten van.

Mielőtt az önfelvevő alátétet az alvázra vagy a szekrénybe telepítené és rögzítené, össze kell szerelni - helyezze a szifont és a keverőt a helyére, szerelje be a tömítéseket.

Ez az eszköz további kiegészítést biztosít a konyhában lévő mosogatószekrényhez.

A rögzítőelemeket a csavarokra helyezzük és a nyíláson át toljuk. Ez megnyomja a mosogatót a szekrénybe.

Vigyázzon a pontosságra és a megbízhatóságra.

Ha a víz szivárog, a rendszer helytelenül van összeállítva.

A tartó aljzatához rögzítőelemekkel és lezárt eszközökkel rögzítik. Ez a legmegbízhatóbb módja, nagyon tartós.

Ez megoldotta azt a kérdést, hogyan kell a rozsdamentes acél mosogató szerelvényt elhelyezni a szekrényen. A megfelelő munkavégzés mellett sokáig képes állni.

Sokan rögzítik a mosogatót a pultra. Vannak lehetőségek, amikor megrendelésre konyhabútor előírja, hogy lyukak a pulton telepítése vízvezeték. Akkor működik a telepítés a mosogató lesz egy kicsit.

Ha nincs külön elosztott hely a táblán, akkor mindent meg kell tennie magadnak.

 1. Jelölje meg a felületen a körvonalakat ceruzával. Tájékozódás az élekről (5 cm). Végezzen méréseket a tálban.

Ne feledje, hogy az asztal tetejétől a mosogató oldal széléig terjedő résnek 50 mm-t kell meghaladnia. Ha ez a távolság kevesebb, mint 50 cm, akkor a mosogatót elmélyíteni kell.

Annak érdekében, hogy egy lyuk a táblagépben van szükség elektromos vágószerkezet.

Annak elkerülése érdekében, hogy az arcot forgácsolják, válassza ki a fog ellentétes irányát.

Néhány milliméterrel a lyuk széléről lépjen, majd a mosogató oldalán lévő vastagságú szilikon flagellát alkalmazza.

A mosogatót be kell helyezni a lyukba, és a széleket szorosan kell megnyomni, hogy a szilikonkötegek mosogató formában legyenek, és néhány percig hagyják el.

Tehát miután megvizsgálta, hogyan rögzítse a rozsdamentes mosogatót a szekrényhez kötőelemekkel és asztalhoz, látja, hogy ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

A legnehezebb a megfelelő lyuk létrehozása. Ha kiderül, hogy több, mint amilyennek lennie kell, akkor a lábak nem tudják megtartani a mosogatót.

Tömítőválasztás

A tömítőanyag fontos szerepet játszik a szerelési munkában. A következő típusú eszközök vannak a piacon:

 • Szilikon akril;
 • Rugalmas szilikon;
 • Poliuretán szilikon.

Vásárláskor figyelni kell a tömítőanyag jellemzőire és jellemzőire: zsugorodás, tapadás, cél.

A terméket száraz, tisztított felületre kell felhordani, hogy a fogantyú maximális legyen. Ha a felületek nem teljesen készülnek a tömítéshez, a nedvesség behatolhat a résekbe, ami tele van a gomba és a penész növekedésével.

Elasztikus szilikon tömítőanyagot használnak. Könnyen használható és nagyon megbízható.

Összefoglalva

A mosogató saját kezével történő felszerelésének előnyei:

 • Szinte minden otthonban szerszámok vannak, a falra szerelt mosás egy talapzaton történő rögzítése szinte improvizált eszközökkel végezhető;
 • Mentheti a professzionális vízvezetékeket magával a lépcsővel;
 • Ha nincsenek kötőelemek a szaniterekkel, akkor nem probléma a megvásárlásuk.

Ha ön nem tudja telepíteni a vízvezetékeket, akkor jobb lesz a szakemberekhez fordulni.

A mosogató beépítése a konyhába - saját kezűleg, biztonságosan és szilárdan

Szükséges eszközök és anyagok

Az egyik legfontosabb tulajdonsága bármely konyhában a mosogató. Ugyanolyan mértékben szükséges, mint egy tűzhely (gáz vagy elektromos). A mosogató beépítése a konyhába a saját kezével sokkal egyszerűbb, mint egy kályha csatlakoztatása, ha ismeri az alapvető utasításokat és az ilyen munkák jellegzetes titkait.

Különböző mosogatók szükségesek, a különböző mosogatók fontosak

Valójában a konyhai mosogatók a lehető legszélesebb választékban készülnek, amelyből egy speciális vízvezeték üzletek szemei ​​futnak. A konyhai mosogatók legalább hat kategóriába sorolhatók:

 • Mosogatók fel vannak szerelve, fésűsek és felett. A csuklós változatot ritkán találják meg, a kommunális apartmanok és a kormányzati intézmények szempontjából fontos, nem pedig a korszerű javításokhoz. De a halandzsák és a hamis héjak egymással versengenek, hosszú távú megbízhatóságuk és esztétikai vonzerejük hasonló;
 • Rozsdamentes acélötvözetekből készült mosogatók, krómozott vagy nikkelezett bevonattal, természetes gránittól vagy kerámia-granit műkőből, akrilból és akár üvegből (!). Azonban a gyakorlati szempontból az összes modell 90% -a rozsdamentes acél és reprezentatív porcelán kőzet;
 • Kagylószögletes, standard, kerek, ovális, négyzet alakú, téglalap alakú és alakos. Minél bonyolultabb a mosás, annál nehezebb a kifogástalan tisztaságot biztosítani és napi szinten ragyogó ragyogást fenntartani. Végül is a mosogató nem a szépség a nappaliban, hanem a hétköznapi mindennapi igények a konyhában;
 • A tervezés szerint megkülönböztetik a hagyományos tálcák és mosdókat, amelyek két tálból (ugyanolyan vagy különböző méretűek, azonos vagy eltérő alakúak stb.) Vannak elkülönítve. Vannak olyan kényelmes modellek, amelyekben a víz túlcsordul az egyik edényből a másikba;
 • A keverő helye szerint - a falon vagy a mosogatón (az első opció ritkán található);
 • További lehetőségek - a vízszűrő felszerelése, a mosógép csatlakoztatására szolgáló csapok, automatikus szelepek a lefolyó beállításához, további csövek a kerti tömlők csatlakoztatásához stb.

A rozsdamentes acél mosogatók túlnyomó népszerűségnek örvendenek az elfogadható árak, a tartós funkcionalitás, a különböző konyhatechnikai javítások és a könnyű fertőtlenítés miatt.

A mosogató acél ötvözetének minősége közvetlenül a raktárban ellenőrizhető - egy rendes sík mágnes nagyon erősen fog tartani, a rossz acél esetében a mágnes a legkisebb lengésnél "repül".

A gránit és az acéllemezek egy fektetett és horgonyos kivitelben kaphatók, a konyhában egy mosdó beépítése saját kezével mindkettő számára lehetséges. Először azonban gondoskodnia kell a telepítési törekvéseink bútoralapjáról.

A mosogató összeállítása a konyhában - szerelje fel a szekrényt

Az asztalokhoz és a szekrényhez fészek és felületi alátétek vannak felszerelve, nyitott (kevésbé csúszó) ajtókkal és homlokoldali üres nyílásokkal. A konyhai készletek ezen elemeinek összeszerelése saját jellegzetességekkel rendelkezik. Az a tény, hogy a belső válaszfalak nincsenek benne, zavarhatják a szennyvíz és a vízvezetékek összekapcsolását. Ez azt jelenti, hogy nem lesz további merevítő a szekrény belsejében. Ha számlázó mosdót szerel fel, akkor is a táblagép hiányzik, akkor egy acélmosó panel váltja fel.

A mosogató alatti szekrényeknek sokkal biztonságosabbnak és erősebbnek kell lenniük, mint a konyhai készletek más részei. Ezt speciális betétekre kell telepíteni, mert a legjobb szivárgás lehetséges szivárgás a víz. Maga az anyag nem zavarja a víztaszító készítmények kezelését. Az éjjeliszekrényen belül szükség van a hidak rögzítésére, amelyeket a mosogató és a kommunikáció összekapcsolása után szereltek fel az egész szerkezet erejének érdekében. Maguk a jumperek lapos és vastag lécekből készülhetnek, amelyek további mini polcokként szolgálnak a fiók belsejében.

A falra szerelhető mosdó felszerelése - rövid utasítások

A túlnyomásos beépítési lehetőség a konyhai mosogató rendszeres és "csúszó". Az utóbbi esetben a mosogató az oldalról és az elülső oldalról hajlított szánnal van ellátva, az éjjeliszekrényen speciális hornyok vannak. Miután sikeresen sikerült összeállítanunk a mosogatót a konyhában, továbbra is a mosogatót toljuk be ezekbe a nyílásokba, mozgatjuk az építkezést a falra - és csatlakoztathatjuk a kommunikációt.

Ha a felületi telepítés közvetlen verzióját használja, akkor minden ízületet le kell zárnia. A kiváló minőségű vízálló tömítőanyag a ragasztó tulajdonságait és a védő vízálló kompozíciót ötvözi. A nyitott talapzat felső kerülete nagyvonalúan van bevonva ezzel a kompozícióval, még mindig pontosan meg kell állítania a burkolatot.

Nem lehet nagy és nehéz felületi mosást csak a tömítő ragasztón elhelyezni!

Ellenkező esetben egy nap nem esik át a szekrényeken az edények mellett, megsemmisíti a csatornákat, és a vízcsöveket nyomás alatt leállítja. Az ilyen balesetek negatív benyomásai mind az Ön, mind a szomszédai számára elérhetőek lesznek. Amellett, hogy megszünteti az egészségügyi összeomlás és a javítás már két szoba a személyes költségvetést. Hogyan szereljünk fel egy falra szerelt autómosót a szekrényen anélkül, hogy veszély lenne ilyen lehetőség? Segédrúd vagy belső esztergálás segítségével.

Az egyszerű fejfedők további rögzítőkkel is szállíthatók. Mint ilyen, illeszkedjenek a masszív rudak, amelyek csak az állvány rossz oldalán vannak becsavarva. Az előre telepített (ragasztó nélkül!) Alsó élét pontosan meg kell jelölni. Mosdjon és építsen egy belső dobozt e vonal mentén. Ezután a mosdó segédrudakra támaszkodik, és nem az éjjeliszekrény vékony végén. A művelet hasonlít a betét rejtett felszereléséhez, csak a végső szakaszban van kiegészítve a fém és a fa ízesítése.