Legfontosabb > Tervezés

Hogyan és mit fúrni csempe a falon

A fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában végzett javítási folyamat bizonyos szakaszában elkerülhetetlen, hogy technológiai lyukakat fúrjanak a kerámia burkolólapon.

A csempe költségeitől függetlenül nem szeretné zavarni a finomság szépségét és egyenletességét, de le kell lennie egy polcra, vagy ki kell helyezni egy szalagot.

Az ideális megoldás a lyukak fúrása a burkolólapon a beszerelés előtt, de ez az eljárás nem mindig lehetséges. Fontolja meg, hogyan fúrja meg a falra tapadó csempéket, elkerülve a repedések és a forgácsok kockázatát.

A kerámia burkolólapokkal való munka nehézségei

Cserép - az egyik legtartósabb alapanyag. Ellenáll az agresszív közegeknek, megtartja az üzemeltetési módot magas páratartalmú körülmények között, kemény és gyakran csúszós felülettel rendelkezik. A csempe sikeresen ellenáll az állandó fizikai nyomásnak, míg az anyag törékeny.

Mindezek a tulajdonságok bizonyos nehézségeket okoznak a csempék kezelésében. A csempe fényes felülete további problémákat is okoz: a fúró csúszhat le és megkarcolhatja az anyag felületét, és ha a burkolólap behelyezése során a ragasztó oldatába üregek, akkor a burkolat fúrásakor valószínűleg megreped.

Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, olyan fúvókákat kell használni, amelyek tartósabbak, mint a kerámia burkolólapok. Ismernie kell a csempékkel való munkavégzés technológiáját, meg kell felelnie néhány szabálynak, és a megfelelő eszközt kell használni.

szerszám

A csempézett falon lévő lyuk fúrásához több eszköz alkalmas:

 • mechanikus vagy kézi fúró;
 • elektromos fúró, amely képes a fordulatszám beállítására;
 • csavarhúzó sebességváltó funkcióval.
Fontos, hogy a fúró képes legyen beállítani a fordulatszámot.

Használhat egy lyukasztást, feltéve, hogy az eszköz hatása a sokk mód letiltására szolgál. Ezenkívül hasznos lehet egy lyuk fúrásához betonban vagy téglafalban egy csempe mögött.

A kiválasztott eszköz módosításától függően szükség lehet adapterre.

Alapvető fontosságú, hogy a munkagép alacsony fordulatszámon működjön, mert a fúrást kis méretű üzemmódban érdemes elindítani, növelve a sebességet 200 fordulat / percre.

Két lyuk létrehozásához a kézi fúró ideális: a nyomóerőt szabályozhatja és a szerszám nem rezeg.

Fúvókák és fúrók

Miután eldöntötte a szerszámot, fel kell venni egy fúró vagy fúvóka. A választás a szükséges lyuk méretétől és a fúrási pontok számától függ. Ne használja a szokásos fúróbetéteket betonra: dobja el a csempe és a fúró, és az eredmény sajnálatos lesz.

Lehetséges típusú fúrók és fúvókák csempével történő munkához

Fúrástechnika

Miután elkészítette a szükséges eszközöket és csatolmányokat, közvetlenül a fúrási folyamatba léphet. A műveletek sorrendje, függetlenül a lyuk átmérőjétől, azonos:

 1. A jövőbeli lyuk maszkoló szalag helyén keresztben ragasztva. Ez azért van így, hogy kiküszöbölje a fúró kockázatát a munka elején. Az épület szintje és a rulett használata jelzés. Figyelembe kell venni, hogy a csempe közelebb kell fúrni a középponthoz: a varrástól a perem széléig tartó távolságnak legalább 20 mm-nek kell lennie. Ez segít csökkenteni a repedések és a forgácsok kockázatát.
 2. A fúrót vagy bitet 90 ° -os szögben kell elhelyezni a csempefelülethez képest. A fúrás alacsony fordulatszámon kezdődik, fokozatosan növelve a forgás sebességét. Fontos, hogy ne nyomja meg a fúrót, a fúrónak természetes nyomás alá kell kerülnie.
 3. Miután a csempe és a ragasztókészítmény mélysége eltávozott, ki kell cserélni a fúrófejet. A további munkáknál egy betonfúvókákkal ellátott perforátor használható. A fúvóka vagy fúró átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a cserép átmérője. Ellenkező esetben a perforátor vibrációja el fogja pusztítani a csempe.
 4. Miután a falat a kívánt mélységbe fúrta, amelyhez egy elektromos szalagot használhat egy viharon, egy dugót helyeznek a lyukba.

Ha fúráshoz elektromos szerszámot használnak, akkor figyelni kell a fúró fűtési szintjét. Ha füstszagot ad, hagyja abba a munkát és hagyja kihűlni a fúrógépet. A fúró túlmelegszik a megnövekedett súrlódás miatt, ami azt jelenti, hogy a terhelés túl magas, és a szerszám nem képes megbirkózni. A teljesítmény ebben az esetben meglehetősen kicsi. A részleteket a lyukak óvatosságának megismeréséhez a videón:

Mielőtt megkezdené a kerámia burkolólapon végzett munkát, józanul felmérje készségeit és képességeit. Könnyű fúrni egy lyukat a cserépben, de ha a falakat drága anyagokkal bélelik, talán a legjobb megoldás az lenne, ha olyan szakembert bérelne, aki garantálja, hogy nem rontja el a célt és jó munkát végez.

Hogyan fúrjon lyukat egy csempe a falon - egy gyakorlati útmutató

A javítás elején úgy tűnik, hogy a legnehezebb dolog a falakon és a padlón lévő csempe behelyezése a fürdőszobában. Ezért, amikor a dekoratív bevonat készítése befejeződött, úgy gondolja, hogy a probléma pontjai vége. A fürdőszobát azonban fel kell szerelni vízvezeték szerelvényekkel, szekrényekkel, polcokkal, aljzatokkal. Ahhoz, hogy ezeket az elemeket behelyezzük a falba, lyukat kell készíteni, vagy akár többet is.

A kézműves előtt felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a falon csempe fúrni károsodás nélkül, anélkül, hogy a megjelenést elrontaná. Ebben a helyzetben csak két lehetőség közül választhat: bízhat a szakemberekben, vagy megtanulhatja, hogyan fúrja meg magát a csempe.

A fúrólapok nehézségei

A kerámia burkolatok ideális megoldást jelentenek a falburkolásra, mert évtizedekig kíméletlenül használják a fürdő nedves mikroklímáján. Ugyanazok a tulajdonságok megnehezítik a csempe lyukak gyártását. Az első nehézség a következő jellemzők:

 • Keménység. A kerámia csempe sűrű, szilárd szerkezettel rendelkezik, mivel extrudálással vagy préseléssel kapható. Ezért nem könnyű furatot fúrni benne, speciális szerszámra van szüksége, fúrók, amelyek keménysége nagyobb, mint maga a csempe.
 • Sima felület. A csempe külső felülete mázzal van bevonva, így kevésbé porózus, nem nedvszívja és gyönyörűen ragyog. Ezért, amikor megpróbál egy lyukat csinálni egy csempézett falban, a fúrófej lecsúszik, ami károsíthatja a cserépet.
 • Törékenységét. A nagy keménység ellenére elég egyszerű károsítani a burkolatot a fúrás során. Különösen akkor, ha a ragasztó egyenletesen elosztott a lefektetés során, és a csempe alatt légcsatornák vannak. Ha ilyen légzárat találnak, a fúró szinte biztosan elszakítja a burkolatot.

Nem tudva, hogyan kell helyesen fúrni a csempéket, sok bosszantó hibás számlázást engedhet meg, ami egy vagy több csere helyettesítéséhez, a javítási költségek növeléséhez, és csak az idegek megrázásához szükséges a mesterhez.

Szerszám kiválasztása

Ahhoz, hogy falat készítsen a csempézett falon, egy lyukra van szükség egy minőségi eszközhöz. Lehet bérelni, amire szükséged van, kölcsönözni a barátaidtól vagy megvásárolni, mert a javítási folyamat során sokszor hasznos lesz. Mindenesetre jó fúrónak és lyuknak kell lenned. Meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 1. A fúrónak támogatnia kell a fúrás különböző módjait, képesnek kell lennie arra, hogy alacsony fordulatszámon, elegendő teljesítmény mellett dolgozzon. Ügyeljen az akkumulátormodellre, a kis tömeg miatt kényelmesen dolgozik, és nem kapcsolódnak a konnektorhoz.
 2. Nem kívánatos a perforatorral perforált csempék kivágása, mivel ez a ütőhangszer rezgést okoz, amely a csempe felületének repedéséhez vezethet. Hasznos a falt a csempe alá fúrni.
 3. A mesternek képesnek kell lennie arra, hogy szabályozza a fúró nyomóerejét és forgási sebességét. Ajánlatos a munka alacsony fordulatszámon történő elindítása, fokozatosan 200 fordulat / perc forgatással.

Érdemes figyelni! Egy kis trükk: ha egy régi kézi fúró ütközik, ne rohanjon megszabadulni tőle, mert a kéziszerszám ideális a fúrólapok fúrásához, mivel izomzat vezérli, és ezért nem rezeg.

A fúró és a fúró kiválasztása

Meg kell ügyelnünk egy speciális fúró és fúró megvásárlására, amely alkalmas csempék kezelésére. Nagyon keménynek és élesnek kell lenniük, általában professzionális készítőkkel, hogy lyukat készítsenek egy kerámia cserépben, használják:

 • Pisztoly fúrók volfrámkarbidból. A legjobb megoldás, ha néhány lyukra van szükség a cserépben. Drágább, mint a gyedit fúrók, de ez még nehezebb, ezért hatékonyabban fúr.

Nagyon fontos! A fúró átmérője úgy van megválasztva, hogy illeszkedjen a dübelhez, és a perforátor furatátmérőjének néhány mm-rel kisebbnek kell lennie, hogy ne érintse meg a csempe szélét működés közben, különben a rezgés károsodik.

A rossz minőségű, nem megfelelő fúró megszerzése kétséges gazdaság, amely "forgatni" lehet chipekkel, repedésekkel és sokkal magasabb költségekkel.

A fúrólapok technikája

Az elektromos kéziszerszám mellett szükség van egy építési szintre, maszkoló szalagra, jelölésre, mérőszalagra vagy vonalzóra a lyuk fúrásához. Miután elkészített mindent, amire szükséged van, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a szükséges távolságot, és rajzolj pontot azon a helyen, ahol a lyuk szükséges. Próbálja elhelyezni a fúró belépési pontját a csempe középpontjához közelebb, mivel a széleknél a forgácsolás és repedés veszélye sokkal magasabb.

Legyen figyelmes! A működtetés közben a fúró nem szabad túlmelegedni, a megjelenő füst egy biztos jel, amelyet meg kell állítani és lehűlni.

Nagy furatok

Néha nagy lyukat kell fúrni a cserépben. Például, csatlakoztassa a konnektorhoz vagy csatlakoztassa a vízvezetéket. A feladat végrehajtásához használja a többi mellékletet:

 • Pobedit koronák. Ezek lehetővé teszik, hogy egy 15 cm-es átmérőjű lyukat készítsenek, ami meglehetősen kedvező lehetőség, de egy fúró legfeljebb 20 alkalommal fog tartani, majd a bevonat elhasználódik.

Ha előre tervezte a foglalatok telepítésének helyét és a kommunikáció összekapcsolását, könnyebb fúrni a csempeit, mielőtt a falra raknák, ahogy azt mondják, a parton. Tehát a nagy átmérőjű lyukakkal való munka nehezebb.

Annak tudatában, hogyan fúrja meg a csempéket a falon, nem fog félni a tükör vagy polc akasztásától a fürdőszobában. Végül is a siker fő titka minőségi eszköz, pontosság és konzisztencia!

Mi és hogyan fúrja csempe a fürdőszobában úgy, hogy nem reped

Fotók a helyszínről: Met-all.org

A csempe sok évig továbbra is a legrelevánsabb és legnépszerűbb alapanyag, amely alkalmas különféle extrém feltételekkel rendelkező helyiségek dekorációjára, például fürdőszobákra és konyhákra, raktárakra és folyosókra. Szinte egyáltalán nem veszi fel a vizet, nem gyullad ki, és nem bocsát ki toxinokat, ráadásul könnyen tisztítható és nem járul hozzá a baktériumok és gombák kifejlődéséhez.

Az égetett kerámiák azonban elég kemények és törékenyek is lehetnek, ami megnehezíti, hogy a belső és a bútorelemek aljzataihoz, kapcsolóihoz és rögzítéséhez lyukak legyenek. Ezért, javításra szorulva, mindenkinek szembesülnie kell azzal a kérdéssel, hogy miként fúrja meg a csempeit a fürdőszobában, hogy ne szakadjon meg. Ma megpróbáljuk megválaszolni ezt a kérdést.

Általános tippek és trükkök: Hogyan fúrja csempe a fürdőszobában

Fotók az oldalon: DecorStars.ru

Ne fúrás nélkül csempék a fürdőszobában a javítási tevékenységek vagy utánuk, alig sikerül. Elvégre hozzá kell kötni a falakhoz polcokat és fali szekrényeket, meg kell tartani a világítást, be kell szerelni egy fűtött törölközőt, egy tápkábelt, egy kapcsolót és még sok másat. Ha csak megpróbálsz lyukasztani egy lyukat a bélelt falon, a kerámia csempe elkerülhetetlenül megreped, és az összes munka leesik a lefolyóba. A törött elemet teljesen el kell távolítani, és egy másikra kell cserélni, ha rendelkezésre áll. Ezért előre gondolkodjunk, és tudd meg, mit kell tudnod, meg kell értened, és kéznél kell tartani a csempét a fürdőszobában zsetonok és repedések nélkül, magas színvonalon és nehézségek nélkül.

Ha a burkolólapok között meglehetősen széles a varrás, akkor érdemes megpróbálni a kötőelemeket olyan módon irányítani, hogy csak a csempe közötti térbe esnek. Ezután a feladatod a lehető legegyszerűbb lesz, hiszen könnyen be lehet csavarozni a csavart és csavarozni a csavart a habarcsba. Ez nem befolyásolja a rögzítési erőt, de ez a megoldás sok kényelmetlenséget takarít meg.

 • Annak érdekében, hogy a feladatot minél egyszerűbben lehessen egyszerűsíteni, teljesen vagy legalább részben fel kell számolni a fúró csúszásának lehetőségét, a legegyszerűbb módja annak, hogy a fúrás helyét egy maszkoló szalaggal lezárják.
 • Nem szabad elkezdeni fúróni a csempe legszélén, jobb, ha behúzza, legalább 2-3 centiméter.
 • Mielőtt fűrészlapot fúrna, győződjön meg róla, hogy egyértelműen jelölje meg azt a helyet, ahol lyukat szeretne készíteni. A legegyszerűbb módja egy jelölővel, amelyet akkor, ha szükséges, könnyen lemosható az üvegezett felületről.
 • Annak érdekében, hogy minden olyan, mint az óraműzés, érdemes választani a speciális fúrótornyokat, de jobb, ha erről külön beszélünk, amit egy kicsit alul leszünk.
 • Megérteni, hogyan kell fúrni a csempe a fürdőszobában, vegye figyelembe, hogy semmiképpen sem szabad túlmelegíteni a fúrógépet, valamint magát a csempeburkolatot is túlmelegíteni, különben a máz lefedhető repedéshálóval, és a díszítőelem reménytelenül sérül.
 • Az eszközt azonnal fordítsa el, ha van ilyen, a fúrás csak egy irányban történhet, különben a csempe megreped.
 • Meg kell találni a fúró optimális nyomóerejét. Túl könnyű érintés nem engedi fűrészelni egy csempe, és túl erős is osztható.

Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

Ügyeljen arra, hogy figyelmet fordítson egy másik fontos pontra - minden olyan elektromos kéziszerszám, amelyet a munka, a lyukasztó, a fúró vagy a csavarhúzó számára választott, legyen egy kis sebességű váltás módja, különben semmi jóat nem fog elérni.

Alapvető technológia: fából farobozokat készítünk a fürdőszobában

A polc, a horgok, az elektromos berendezések felszerelése és bármilyen más célra történő lecsapolásához szükség lehet egy lyuk kialakítására szilárd csempe, és sikeresen fúrt, ha követi az összes tippet és a technológiai folyamatnak megfelelően jár el. Valójában a munka algoritmusa egyszerű, meg kell fúrni egy lyukat, amely behatol a falba, beilleszt egy dugót, és csavarja be egy csavart vagy csavart. De először meg kell kitalálni, hogyan fúrja csempe a fürdőszobában, mivel az egész vállalkozás sikere attól függhet.

Az eszközök előnyei és hátrányai

Mielőtt közvetlenül a munkába járna, nem bántaná, ha elgondolkodna a kerámia csempék fúrásáról a fürdőszobában, azaz végül eldönti a berendezést. A piacon ma már széles választékban vannak a fúrók, perforátorok, kéz harangok széles választéka, és ki tudja, mi mást. E fajta közül csak a legmegfelelőbbet kell választani.

Fotók az oldalon: belkin-labs.ru

 • A fúrólapok legmegfelelőbb eszköze egy elektromos fúró, amely a sebességet kapcsolja. Sokkal könnyebben és gyorsabban dolgozik vele, és az alacsony forgalom növeli vagy minimálisra csökkenti a kerámia üvegezett felületének repedésének kockázatát. A minőségi fúrógép nem olcsó, de ez egy otthoni kézműves számára nélkülözhetetlen eszköz, ezért ne pénzt takarítson meg a jól ismert gyártók berendezéseiért.

Fotók az oldalról: expertcen.ru

 • Az akkumulátoron található csavarhúzó, itt van a második nyereséges és kényelmes eszköz, amely mindenféle probléma nélkül alkalmas fúrólapok fúrására a fürdőszobában. Még egy előnyös tulajdonsága - akkor is alkalmazható, ha lehetetlen a berendezés csatlakoztatását a hálózathoz.

Fotók az oldalon: articulo.mercadolibre.com.uy

 • A jól ismert vállalatok perforátorai irigylésre méltó multifunkcionalitással is rendelkeznek, ezért ilyen szerszámot használhat a lyukak fúrásakor. Azonban az ilyen berendezések ára még magasabb, mint a fúróé, ha a professzionális modellekről van szó.

Fotók az oldalon: proinstrumentinfo.ru

 • A legrosszabb és időigényes folyamat a kerámia fúrás kézi fúróval. Ha azonban csak néhány apró lyukra van szükséged, megpróbálhatod ezt kezelni.

A fogyóeszközök és kiegészítők kiválasztása

Elsősorban lyukak fúrásához kerámia csempékben használt alacsony fúró fúrók, csavarhúzók vagy perforátorok. De a megfelelő eszköz kiválasztása csak a csata fele, hiszen fontos megérteni, hogyan fúrja a csempe a fürdőszobában egy fúróval, hogy ne károsítsa az üvegezett felületet. És ne felejtsük el, hogy figyelembe vesszük, hogy a tégla vagy a beton fúrója azonnal félretéve, használatuk nem ígér semmit, a csempe egyszerűen megtörni, és meg kell változtatni.

Három legmegfelelőbb lehetőség a fogyóeszközök számára, amelyek a leginkább megfelelőek a célokra:

Fotók az oldalon: Remoskop.ru

 1. A sűrű és csúszós kerámiák fúrásának legjobb módja, hogy a gyémánt bevonatú fúrók megmutatkoznak, ami a tippjeiket Bengáli tűznek látja. Ezek meglehetősen drága összetevők, mivel termelésük során természetes gyémántokat használnak fel, és nem veszik igénybe az ilyen fúrókat egy vagy két lyuk készítéséhez. Ha nagyszabású felújítás, építés vagy díszítés előtt ez a szakma, akkor csak az arzenálban kell lennie.
 2. A második helyet a fúró lándzsa alakú fúrógépek foglalják el, amelyek győzelmi tippeket tartalmaznak. Úgy tervezték őket, hogy ne szakítsa meg a csempe, és a speciális élesítés nem teszi lehetővé számukra, hogy a munka elején csússzanak le. A nyíl alakú fúrók tapadása a felületnek köszönhetően javul, és a repedések és a forgácsok kockázata csökken. Az ilyen fúrók ára jóval alacsonyabb, mint a gyémántfúró, de nem is nevezhetjük olcsónak.
 3. A fürdőszobai csempék fúrásának megértésénél figyelmet kell fordítani a tűzálló, tartós fémek fúrására, amelyeket fémfelületek feldolgozására terveztek, ha más nem állt rendelkezésre. Az ilyen fúrógép költsége mindenki számára megfizethető, bár a saját veszélye és kockázata miatt kell dolgozni. Nem sérül, ha az ilyen berendezések újak, jól élesítettek, és ezenkívül a legjobb bevonat vagy csúcs is megtalálható.

Fotók a helyszínről: VannayaSovety.ru

Így egyáltalán nem lesz nehéz dönteni a fúrókról, és csak akkor kell megmagyarázni, hogy miként fúrja meg a csempeit a fürdőszobában lépésről lépésre, hogy ne törje meg, és ne boruljon bele repedésekbe, ami hozzá fog járulni a cseréhez.

Hogyan fúrja csempe a fürdőszobában

Mielőtt elkezdené a munkát, és fúrja a csempeit a fürdőszobában, annak érdekében, hogy ne szakadjon meg, helyesen kell elvégeznie a méréseket, valamint meg kell jelölnie azokat a helyeket, ahol lyukakat kell készítenie. Mivel alig lehet nyomon követni a későbbi lezárást, a figyelmességnek különlegesnek kell lennie, és mindent meg kell mérnie kétszer, mielőtt valamit megtesz. Mint már említettük, a megjelölt helyen ragasszunk egy darab maszkoló szalagot, amely megóvja a fúró csúszását a csempe sima és csúszós mázásán.

Milyen eszközzel nem használná, és milyen fogyóeszközöket szerezne meg, nagyon fontos, hogy megpróbálja megtartani, miközben kizárólag kilencven fokos szögben dolgozik. Ha ez nem történik meg, a fúrófej folyamatosan lecsúszik, és a burkolat valószínűleg még felszakad, megreped és cserélni kell.

 • Helyezzen egy pontot vagy egy keresztet a ragasztószalag felszínén, egy markolattal vagy filctollal, ahol elhelyezni fogja a fúrógépet.
 • Tartsa a fúrót merőlegesen a falra, különben károsíthatja a csempe, fúró, és akár önmagát is károsíthatja.
 • Nyomja erősen a fúró hegyét a megjelölt helyre, és lassan, de simán és fokozatosan fúrjon alacsony fordulatszámon.
 • Ha a fazekasságot fúrja és a lyuk mélysége nem elegendő, például egy dugót telepít, egyszerűen cserélje ki a fúrófejet tégla vagy betonra alkalmas, a fal anyagától függően.

Fotók az oldalon: vanna-prosto.ru

Fúrás után feltétlenül fújja le a por és a töredékek maradványait, majd csak helyezze be a csavart. És meg kell győződnie arról, hogy a műanyag cső pereme nem nyúlik túl a csempefelület szélén, kissé beljebb kell lennie, nem kívülről, különben károsítja a máz működését.

Nagy lyukak csövekhez és aljzatokhoz

Az előző módszer alkalmas arra, hogy a csempe fúrógépben fúrógépben fúlik a fürdőszobában, azzal a feltétellel, hogy a lyukak kis átmérőjűek. De mi van akkor, ha a kapcsolót, a kommunikációt vagy más célokra kell fúrni? Minden nagyon egyszerű, speciális tippeket kell használnia, amelyek segítenek megbirkózni ezzel a feladattal.

Nehéz, de lehetséges: fúrjon egy kört

A legegyszerűbb megoldás a kívánt átmérő körének rajzolása a felületen, majd egy szabványos fúró használatával, hegyes hegyű vagy gyémánt bevonattal, gondosan fúrjon egy sor lyukat a kerületen.

Fotók az oldalon: Depstroi.ru

Ha a kalapács fogantyúján kopogtat a középpontban, akkor a körnek ki kell esnie. Igaz, hogy egy ilyen lyuk szélei valahogyan kifinomultak és szem előtt tartottak, és ez rendkívül kellemetlen. Ez egy időigényes és hosszadalmas folyamat, amelyben rosszul fogsz szenvedni, mert a szakemberek egyáltalán nem próbálják ezt a módszert használni, vagy csak akkor, ha egyszerűen nincs más út.

Csodálatos balerina

Távol mindenki ismeri ezt a csodálatos felszerelést, kivéve a valódi szakembereket, ezért a ballerinát ritkán találják meg a hazai mester "arzenáljában". Ugyanakkor az ilyen eszköz, amely egy lándzsa alakú fúró, egy hozzáerősített tartóval és egy hasonló fúrógép költsége. A tartószerkezet leggyakrabban állítható, így bármilyen átmérőjű lyuk lehet.

Fotók a helyszínről: mskdemontazh.ru

A csempe fúrásához ballerina segítségével meg kell szerelni egy központi fúróval a tervezett furat középpontjában, majd gyengéden nyomja le a lyukat a szerszám alacsony fordulatszámánál. Az ilyen fúró költsége olcsó, de tényleg sok haszonnal jár, ezért mindenképpen be kell szerezned saját készletedben.

Fúró, nem hercegnő

A speciális fúrókoronáknak két lehetősége van, amellyel könnyen és egyszerűen azonnal nagy átmérőjű lyukat készíthet. Optimális, ha a szélén egy gyémánt bevonatú koronát készít, vágási képessége egyszerűen hatalmas. Lassú fordulatszámú fúró nélkül nincs mód, mert a gyémánt koronák nem tolerálják a magas hőmérsékletet, és még jobban - folyamatosan vizet fújnak a vízbe, ha van ilyen lehetőség. Ez nemcsak kiegészítő hűtést, hanem a por, a piszok és a törmelék különböző irányú repedését is megakadályozza.

Fotók az oldalon: vseokafele.ru

A fürdőszobában fűrészelhetünk csempéket egy tépőzárral ellátott koronával, ami szintén kereskedelmi forgalomban van, és költsége jóval alacsonyabb, mint az előző verzió. Itt azonban meg kell érteni, hogy egy ilyen fúvóka, és ez valószínűleg úgy fog kinézni, mint egy fúvóka egy közönséges fúrógépen, gyorsan elhasználódhat, körülbelül tizenöt vagy húsz lyuk után.

Hogyan kell fúrni kerámia csempe a fürdőszobában

Amikor a lakás javítása befejeződött, jó látni a munkát. Új csempe a fürdőszobában vagy a konyha szikra a falakon, de gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép, hogy tegye egy tükör vagy törülközőtartó, egyéb kiegészítők.

Kerámia burkolólapokat fúrunk a fürdőszobában

Nem mindenki tudja, hogyan és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat, hogy ne károsítsa az integritását. A törékeny kerámiák elrontásához rendkívül könnyű, elkerülni ezt, képesnek kell lennünk dolgozni vele.

A fúró kerámia burkolólap alapelvei

Kerámia burkolatokkal való munkavégzés során nagyon fontos figyelembe venni paramétereit (vastagság, hossz). A fúrási folyamatot a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy fontos tényezőket vegyen figyelembe:

 • a csempe és a fúró túlmelegedése nem megengedett, - ez a kerámiák megszakítását okozhatja;
 • a munkasíkot le kell hűteni, rendszeresen vízzel megszórva;
 • a mechanizmusra gyakorolt ​​nyomást optimálisnak, nem túl erősnek, de nem alacsonynak kell választani. Az első esetben a csempe valószínűleg megszakad, a másikban a lyuk nem fog működni;
 • amikor a lyukak fúrása a cserépben a fordított üzemmód elfogadhatatlan. A fúró fordulatának lassúnak és szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban kell lennie;
 • ha a lyuk a varratból készül, ügyelni kell. A kerámia burkolat szélén nincs biztonsági réteg, ezért a lyuk közepét szigorúan a varrat közepén kell elhelyezni.

Fontos, hogy a csempe helyesen felcsavarható legyen, nehogy feltörjön.

Eszköz kiválasztása

A kerámia burkolat megbízható és nedvességálló anyagként írta le magát. A fürdőszobában és a konyhában falak és padlók használatosak. A csempe tökéletesen védi a falakat a nedvességtől.

Egy példa a kerámia burkolólapra

A színpalettának köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a csempe bármely lakóépülethez.

Fürdőszobabútor bézs kerámia burkolólapok

Mivel a kerámia burkolólapok keménysége eltérő, a fúrást különböző szerszámokkal lehet elvégezni:

 • perforáló drilling módban "ütközés nélkül";
 • kézi fúró;
 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó hálózati vagy akkumulátortípus.

A perforátort gyakran használják a javítás végrehajtásában. Fő célja, hogy lyukakat fúrjon különféle anyagokban.

Mielőtt megkezdené a kerámia burkolatok fúrását, meg kell határoznia a munka sorrendjét.

 1. Általában van egy jelölés az eszköz felületén egy fúró ikonra. Ehhez a pozícióhoz forgatni kell.
 2. Munkavégzés közben tilos a perforátor ravaszt lenyomni. Az extrém dübörgés, agyrázkódás, kopogás hiányzik.

Hogyan helyezzen be egy fúrót a lyukba

A kézi fúró a legegyszerűbb mechanizmus, amely keretből és patronból áll. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, egy fúró kerül be a patronba, és a készülék elkezdi működni. Lassan működik, szükség van a lyuk kialakítására. Az eszköz előnye a villamos energiától való függetlenség. A kézi fúrót leggyakrabban kisebb lyukak készítésére használják.

Kézi fúró (zárójel)

Villamos fúró - néhány másodpercen belül megoldani a feladatot. 220 wattos hálózatból működik. A szerszám alacsony fordulatszámú kerámia burkolatokban lyukakat fúr, könnyű előtolással. A munkaterületet rendszeresen vízzel le kell hűteni.

Hogyan válasszunk ki egy fúrót

Csavarhúzó - két típus létezik. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a lapkában, egy csavarhúzót (lehetőleg akkumulátortípus) kell használni, amelynek fordulatszáma nem haladja meg a 900 fordulat / perc értéket. A hálózati tápegységnek alacsony sebességű üzemmódban is lennie kell.

Kerámia burkolólapok

Speciális szerszámokat használnak kerámiával való munkához. Alapvetően különböznek a beton, fa, fém fúrásához. A csempe másikra kifejtett cselekvés elve - a csiszolóanyagon keresztül fúró súrlódása van. A megnövekedett erővel a fúró képes a fűrészlap ellenálló síkjának fúrására.

A fúrók több csoportra oszthatók.

 1. Csempefúrók - fő cél: lyukak gyártása az agyagbevonatban. Az ilyen típusú koronák 12 és 80 mm közötti lyukakra alkalmasak.

Fúrja meg a pobeditovy hegyes lándzsát

Csempevágó

Kerek fúró a csempe

Kerek fúró a csemperán védő rácskal

Lehetőség van egy fúró felszedésére, amelyet a következő táblázat vezérel.

Hogyan fúrjon lyukat egy csempe a falon - egy gyakorlati útmutató

A javítás elején úgy tűnik, hogy a legnehezebb dolog a falakon és a padlón lévő csempe behelyezése a fürdőszobában. Ezért, amikor a dekoratív bevonat készítése befejeződött, úgy gondolja, hogy a probléma pontjai vége. A fürdőszobát azonban fel kell szerelni vízvezeték szerelvényekkel, szekrényekkel, polcokkal, aljzatokkal. Ahhoz, hogy ezeket az elemeket behelyezzük a falba, lyukat kell készíteni, vagy akár többet is.

A kézműves előtt felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a falon csempe fúrni károsodás nélkül, anélkül, hogy a megjelenést elrontaná. Ebben a helyzetben csak két lehetőség közül választhat: bízhat a szakemberekben, vagy megtanulhatja, hogyan fúrja meg magát a csempe.

A fúrólapok nehézségei

A kerámia burkolatok ideális megoldást jelentenek a falburkolásra, mert évtizedekig kíméletlenül használják a fürdő nedves mikroklímáján. Ugyanazok a tulajdonságok megnehezítik a csempe lyukak gyártását. Az első nehézség a következő jellemzők:

 • Keménység. A kerámia csempe sűrű, szilárd szerkezettel rendelkezik, mivel extrudálással vagy préseléssel kapható. Ezért nem könnyű furatot fúrni benne, speciális szerszámra van szüksége, fúrók, amelyek keménysége nagyobb, mint maga a csempe.
 • Sima felület. A csempe külső felülete mázzal van bevonva, így kevésbé porózus, nem nedvszívja és gyönyörűen ragyog. Ezért, amikor megpróbál egy lyukat csinálni egy csempézett falban, a fúrófej lecsúszik, ami károsíthatja a cserépet.
 • Törékenységét. A nagy keménység ellenére elég egyszerű károsítani a burkolatot a fúrás során. Különösen akkor, ha a ragasztó egyenletesen elosztott a lefektetés során, és a csempe alatt légcsatornák vannak. Ha ilyen légzárat találnak, a fúró szinte biztosan elszakítja a burkolatot.

Nem tudva, hogyan kell helyesen fúrni a csempéket, sok bosszantó hibás számlázást engedhet meg, ami egy vagy több csere helyettesítéséhez, a javítási költségek növeléséhez, és csak az idegek megrázásához szükséges a mesterhez.

Szerszám kiválasztása

Ahhoz, hogy falat készítsen a csempézett falon, egy lyukra van szükség egy minőségi eszközhöz. Lehet bérelni, amire szükséged van, kölcsönözni a barátaidtól vagy megvásárolni, mert a javítási folyamat során sokszor hasznos lesz. Mindenesetre jó fúrónak és lyuknak kell lenned. Meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 1. A fúrónak támogatnia kell a fúrás különböző módjait, képesnek kell lennie arra, hogy alacsony fordulatszámon, elegendő teljesítmény mellett dolgozzon. Ügyeljen az akkumulátormodellre, a kis tömeg miatt kényelmesen dolgozik, és nem kapcsolódnak a konnektorhoz.
 2. Nem kívánatos a perforatorral perforált csempék kivágása, mivel ez a ütőhangszer rezgést okoz, amely a csempe felületének repedéséhez vezethet. Hasznos a falt a csempe alá fúrni.
 3. A mesternek képesnek kell lennie arra, hogy szabályozza a fúró nyomóerejét és forgási sebességét. Ajánlatos a munka alacsony fordulatszámon történő elindítása, fokozatosan 200 fordulat / perc forgatással.

Érdemes figyelni! Egy kis trükk: ha egy régi kézi fúró ütközik, ne rohanjon megszabadulni tőle, mert a kéziszerszám ideális a fúrólapok fúrásához, mivel izomzat vezérli, és ezért nem rezeg.

A fúró és a fúró kiválasztása

Meg kell ügyelnünk egy speciális fúró és fúró megvásárlására, amely alkalmas csempék kezelésére. Nagyon keménynek és élesnek kell lenniük, általában professzionális készítőkkel, hogy lyukat készítsenek egy kerámia cserépben, használják:

 • Pisztoly fúrók volfrámkarbidból. A legjobb megoldás, ha néhány lyukra van szükség a cserépben. Drágább, mint a gyedit fúrók, de ez még nehezebb, ezért hatékonyabban fúr.

Nagyon fontos! A fúró átmérője úgy van megválasztva, hogy illeszkedjen a dübelhez, és a perforátor furatátmérőjének néhány mm-rel kisebbnek kell lennie, hogy ne érintse meg a csempe szélét működés közben, különben a rezgés károsodik.

A rossz minőségű, nem megfelelő fúró megszerzése kétséges gazdaság, amely "forgatni" lehet chipekkel, repedésekkel és sokkal magasabb költségekkel.

A fúrólapok technikája

Az elektromos kéziszerszám mellett szükség van egy építési szintre, maszkoló szalagra, jelölésre, mérőszalagra vagy vonalzóra a lyuk fúrásához. Miután elkészített mindent, amire szükséged van, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a szükséges távolságot, és rajzolj pontot azon a helyen, ahol a lyuk szükséges. Próbálja elhelyezni a fúró belépési pontját a csempe középpontjához közelebb, mivel a széleknél a forgácsolás és repedés veszélye sokkal magasabb.

Legyen figyelmes! A működtetés közben a fúró nem szabad túlmelegedni, a megjelenő füst egy biztos jel, amelyet meg kell állítani és lehűlni.

Nagy furatok

Néha nagy lyukat kell fúrni a cserépben. Például, csatlakoztassa a konnektorhoz vagy csatlakoztassa a vízvezetéket. A feladat végrehajtásához használja a többi mellékletet:

 • Pobedit koronák. Ezek lehetővé teszik, hogy egy 15 cm-es átmérőjű lyukat készítsenek, ami meglehetősen kedvező lehetőség, de egy fúró legfeljebb 20 alkalommal fog tartani, majd a bevonat elhasználódik.

Ha előre tervezte a foglalatok telepítésének helyét és a kommunikáció összekapcsolását, könnyebb fúrni a csempeit, mielőtt a falra raknák, ahogy azt mondják, a parton. Tehát a nagy átmérőjű lyukakkal való munka nehezebb.

Annak tudatában, hogyan fúrja meg a csempéket a falon, nem fog félni a tükör vagy polc akasztásától a fürdőszobában. Végül is a siker fő titka minőségi eszköz, pontosság és konzisztencia!

Hogyan kell a kerámia burkolólapokat fúrni? Gyakorlati útmutató

Miután befejeztük a fürdőszoba vagy konyhai csempe befejezése után problémát vethetünk fel - hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat falra szerelhető szekrénnyel, törülközőtartóval, tükörrel vagy egyéb kiegészítőkkel.

Ezenkívül a javítás folyamán gyakran szükség van a "beágyazására" a kifolyócsövön vagy egy lyuk létrehozására egy vízvezetékcsőhöz vagy kábelhez.

Kerámia csempefúrás

A fő nehézség abban rejlik, hogy a burkolólap kemény, de törékeny anyag, és könnyedén repedt a gondatlan kezeléssel. Ezért nagyon fontos kérdés a kerámia burkolólapok fúrásának kérdése, hogy a repedések és a forgácsok ne keletkezzenek.

Szerszám kiválasztása kerámia lapok fúrásához

Ha egy kis lyukat szeretne készíteni a kerámia lapkában, használjon kézifűrészt. Ha ezt az eszközt használja, akkor teljesen ellenőrizhető a forgás sebessége és a nyomás hatása.

Szintén megfelelő elektromos fúró funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a forgatás sebességének simítását, vagy csavarhúzót alacsony fordulatszámmal. A rezgés és a hirtelen rándulás hiánya a működés során lehetővé teszi a kerámia burkolólapok fúrását repedés, forgács és szünetek nélkül.

Mivel a kerámia lapok felső rétege nagyon törékeny és könnyű repedések, az ütőszerszámok nem alkalmasak fúrásra.

Csak egy perforator vagy ütvefúrót használhat, miután megállította a kerámia burkolatot, és meg kell készíteni egy lyukat a falon a csavarhoz.

Kerámia burkolólapok

A lándzsa alakú fúrófejeket akkor kell használni, ha kis lyukra van szükség.

A kerámia burkolólapok megválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a szerszám vágóélének nehezebbnek kell lennie a csempe felületénél.

A legjobb megoldás egy gyémánt bevonatú fúró. Ő is a legdrágább. Ha sok munkája van, akkor a gyémántfúró megvásárlásának van értelme.

Gyémánt fúró kerámia csempe számára

De annak érdekében, hogy néhány lyuk, akkor ne menj ilyen költségekkel. Az otthoni igényekhez egy drága forrasztással, drágakövekkel élesen megmunkált, olcsó drillrel végezhet.

Nagy átmérőjű kör alakú lyuk létrehozása

A kerámia burkolólapok fúrásának kiválasztásakor figyelembe kell venni a tervezett lyuk átmérőjét. Gyakran a fürdőszobában vagy a konyhában meglehetősen nagy lyuknak kell lennie a cső, csaptelep vagy aljzat alatt.

Ebben az esetben használja az úgynevezett "koronát" - gyémánt bevonattal ellátott csőszerű fúrót. Ideális lenne egy háztartásban lévő készlet, amely különböző átmérőjű kerámia burkolólapokat tartalmaz.

Gyémánt korona nagy lyukak készítéséhez kerámia burkolatokban

Az eszközök magas költségeit az idő és az erőfeszítés, valamint a kiváló eredmény megtakarítja. Csőszerű fúrófej segítségével nagyméretű lyukakat készíthet - 150 mm átmérőig.
Az eszköz hatékony, de annak élettartama meghosszabbítása érdekében a következő szabályokat kell követnie:

 • A fúrót a minimális fordulatszámra kell beállítani, hogy megakadályozza a fúró vágó részének gyors kopását.
 • Ne engedje a korona túlmelegedését. Ehhez gyakran szükséges a vágó rész vízbe való csökkentése.

Mi fúró nem fektetett csempe? Balerina!

Ha pontosan tudni kell, hogy a kommunikáció mikor történik meg, akkor az összes szükséges lyuk fúrásra kerül a csempe lefektetése előtt. Ehhez használhatja a fent említett gyémánt koronákat kerámia burkolatokon. Ha nincs lehetőség egy meglehetősen drága eszköz beszerzésére, akkor speciális fúrót használnak ilyen célokra - az ún. „Balerina”.

A "ballerina" körkörös fúró, amely egy iránytűhöz hasonlít. A széle közepén van beállítva, és a vágóképtől való távolságot a lyuk átmérőjétől függően kell beállítani. A szerszámvágó keményötvözetből készül. A középen lévő fúró centírozásra van tervezve.

A "ballerina" előnye, hogy ki tudja választani az Ön által választott méretet, ami lehetővé teszi, hogy a kívánt átmérőjű kerámia burkolatot készítsenek. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy nagy lyukak fúrása során nehéz a fúrót szigorúan függőlegesen tartani. Amellett, hogy szükség van az egyenetlen szélek kézi feldolgozására, amelyek az eszköz alkalmazását követően maradnak.

A Barelinka elektromos fúrógépre van szerelve

A többi - szilárd plusz. A fúró olcsó, régóta szolgál, és kiváló válasz a kérdésre: hogyan kell fúrni a burkolólapokat a fürdőszobában, ha csöveket kell csatlakoztatnia, vízvezetékberendezést vagy mosógépet kell csatlakoztatnia.

A fúrás előtt a cserépet fél órán át vízben tartják, hogy megakadályozza a feldarabolás. Vágja le a gyenge sebességet, az eltávolítatlan oldalon. Míg a munka szilárdan tartott. Ügyeljen arra, hogy védőszemüveget használjon, hogy megóvja a szemét a szétzúzástól.

Fúrjon kerámia burkolólapokat a szabályok szerint

Miután kiválasztotta az eszközt, és döntés született arról, hogyan kell fúrni kerámia burkolólapokat egy adott esetben, alaposan tanulmányozni kell az ilyen típusú munkák technológiáját.

Fúráskor a szerszámon lévõ nyomóerõnek minimálisnak kell lennie, hogy ne törje meg a csempe. Alacsony fordulatszámon működik - minél alacsonyabb a fordulatszám, annál alacsonyabb a fúró rezgése és ütéscsökkenése.

Kerámia csempefúrás kis sebességgel

A túlzott túlmelegedés a fúró helyén a burkolólap felszakadásához vezethet. Ezért szükséges időközönként a csempe felületét vízzel bepermetezni és a fúró megnedvesíteni (természetesen a fúró kikapcsolása után).

A kerámia burkolólapok fúrásának fő nehézsége a felső réteg áthaladása, mázzal borítva. A bevonat finomsága miatt a fúró gyakran elmozdul.

A kívánt pontra történő rögzítéshez az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

 • Húzzon le egy kis kúpos hornyot azon a helyen, ahol a lyukat tervezik, forró csavarral vagy a fájl éles szélével.
 • Alkalmazzon maszkoló szalagot vagy szövetragasztót a csempére. Ez megakadályozza, hogy a fúró a működés közben csússzon.
 • Jelölje meg a kívánt pontot egy írószeres korrekciós ceruzával. A csempe felületének ezen a részén durva lesz, a fúró könnyebben megtartható.

Címkézés forró csavarral

Ragadós maszkoló szalag

Nehéz lyukakkal csinálni a cserépben anélkül, hogy megfelelő képességekkel rendelkezne, mert meglehetősen szilárd és nem rugalmas. De speciális eszközökkel és teljes körű tájékoztatással arról, hogyan fúrja a csempe a fürdőszobában és a konyhában, hogy ne károsíthassa azt, akkor sikeresen dolgozhat ezzel az anyaggal.

Hogyan kell fúrni egy cserépet, hogy ne szakadjon?

Bármelyik tulajdonosnak van egy kérdése, hogyan kell fúrni egy cserépet, és nem károsítania? Ilyen igény merülhet fel új anyag javításánál és beszerelésénél, vagy ha szükséges, szerelhet polcot, lámpát, kazánt vagy más esetekben.

A fúrólapok tulajdonságai

Nagyon könnyű károsítani a cserépet, ha rosszul helyezi el a lyukat. Ha ez a telepítés során történt, akkor nem annyira rossz, mert az anyagot mindig marginálisan vásárolják meg.

Abban az esetben, ha már fektette a már lefektetett és megsérült csempe, nehéz lesz helyettesíteni, ez hosszú és fáradságos folyamat. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem talál egy azonos árnyalatú elemet és lefektetés után csúnya lesz a fő háttérből kiemelni.

Ha már fektetett egy már megtervezett csempe, akkor először határozza meg a helyet, és jelölje meg a jelölőt. Sok mester azt javasolja, hogy a csempe fúrásának megakadályozása előtt a munkaterületet átlátszó papírszalaggal kell lezárni, a jelenléte nem engedheti meg a szerszám csúszását. Tudod nélkül scotch, akkor meg kell feketére.

A munkát fúró segítségével lehet elvégezni, de ne felejtsd el kikapcsolni az ütközés funkciót, vagy csavarhúzóval. Először alacsony fordulatszámon kell bekapcsolnia a fúrógépet, akkor a médiumhoz juthat.

A fúró felmelegszik, ezért rendszeresen le kell hűteni és erodálni. Amikor átmegy a födémen és eléri az alját, kapcsolja be a lökéses üzemmódot, és készítsen lyukat a kívánt mélységhez.

Sokkal könnyebben fúrja meg a cserépet, amíg rögzítésre nem kerül. A munka megkönnyítése érdekében néhány órára vízben kell áztatni, majd a kerámia burkolat egyenletes és szilárd alapra van fektetve, és további munkát végeznek a már leírt algoritmus szerint.

Ha széles varrásai vannak, és lyukat kell készíteni, akkor jobb, ha nem fúrja meg a csempe, hanem a varrásnál. Ez sokkal könnyebbé válik, és az anyag károsításának esélye minimálisra csökken.

Szükséges eszközök

A munka elvégzéséhez bizonyos eszközök és anyagok szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • speciális fúró a csempe számára;
 • alap eszköz;
 • papírszalag;
 • egy ceruza.

Nagy átmérőjű lyuk létrehozásához keményfémvágó szükséges, vagy fúró-ballerinnel (a fúróközpontok segítségével fúrták), és a szükséges átmérőt egy kulcs segítségével szabályozhatják.

A ballerina fúró költsége kicsi, sok eszköze ennek a szerszámnak. Hogy kényelmesen dolgozhatsz, empirikusan csak meghatározhatod.

A keményfém marógép sokkal drágább, nem csak csempe, hanem beton vagy kő felhasználásával is használható, ennek hátránya, hogy rögzített átmérőjű, ezért csak szakemberek használják.

Ha a csempe már le van fektetve, akkor először egy fúrógépet használjon a burkolólapon, tegyen lyukat, majd egy perforátorral és egy fúróval fúrjon lyukat az alapba.

Mi a fúró a csempe és cserép

Kerámia burkolólapoknál nem használhat fúrót fából vagy fémből, mert erre speciális szerszámok vannak, amelyek szilárd födémlemezeket fúrhatnak:

 • fúró csempe vagy üveg, minden otthoni mester;
 • Bár a szerszám gyémánttappal drága, használhatják lyuk készítését gyorsan és pontosan;
 • olcsóbb vadásztípussal rendelkező fúrógép, de segítségével a munkát is jól elvégezheti;
 • nagy átmérőjű lyukaknál gyémánt bevonattal rendelkező koronát kell vásárolni;
 • a lándzsa alakú hegyes keményfém szerszámok megfizethető áron rendelkeznek;
 • fúró "ballerina", képes átengedni az átmérőt, ezért segítségéve különböző átmérőjű lyukakat készíthet.

Olvassa el a "Hogyan tegye csempe a csempe a fürdőszobában"

Összegezve

A megadott munka során győződjön meg róla, hogy szemüvegeket használ, mert a jegesedés erőteljesen összeomlik, és apró részecskéi szétesnek. A gyémántszerszámok használata jelentősen csökkenti a csempék színezését.

Ha ragaszkodik a fúrólapok technológiájához, és óvatosan, lassan végzi el ezt a munkát, képes leszed magadat készíteni, mind az új, mind pedig az ültetett cserépben.

Hasznos videó

Hogyan kell fúrni egy csempe, hogy nem repedt videó

Hogyan kell fúrni egy csempe: válassza ki a megfelelő fúró

Számos ok van arra, hogy kerámia burkolatot készítsenek:

 • vízvezetéket kell tartania;
 • telepítse a kimenetet;
 • lerakja a polcot a falon;
 • beágyazott törölközőmelegítő.

A lyuk fúrása nem jelent problémát, de az a tény, hogy a fúrólapok fúrásának folyamata megtörni vagy felszakadni, gondot okoz. Felállítva maguknak a feladatot, hogyan kell megfelelően fúrni cserépcserépet annak érdekében, hogy ne károsítsa az integritását, a szakemberek és a kézművesek sokféle módon próbálkoztak.

Kerámia burkolólapok fúrásának folyamata

Milyen eszközökre van szükség a kerámia lapok fúrásához?

 1. Villamos fúró, a fúrás minimális sebességgel történik.
 1. Akkus csavarhúzó, maximális fordulatszámmal 800-1000.
 1. Csavarhúzó kis sebességgel.
 2. A kézi fúrógép 12 mm-es kis furatátmérő fúrásához használható.

Mi a teendő a csempe, amikor a fúrás nem szakad

 1. Amikor a lyukakat fúrja a csempe, akkor a kerámia szélétől legalább 15 mm-re kell visszavonni. Ebben az esetben a repedés veszélye minimális.

A fúrás helyének kiszámítása

 1. Mielőtt fúrni egy lyukat a csempe, akkor áztassa a csempe 30-60 percig vízben. Ez segít csökkenteni a forgácsolás vagy repedés lehetőségét.
 2. A fúrás helyét egyszerűen vízzel nedvesítheti, ennek az elővigyázatosságnak köszönhetően elkerülhető a burkolólap felosztása vagy a falazott falazat cseréje.
 3. A legjobb megoldás az lenne, hogy lyuk alakuljon ki a csempe között. Ebben az esetben a kerámia burkolólapok felosztásának kockázata minimális. De ez a módszer nem mindig lehetséges.

Kerámia burkolólapok fúrása a dugók alatt

Fúrás funkciók

Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy cserépben? Ilyen kérdés merül fel, amikor a csempékkel, szekrénnyel, lámpákkal, polcokkal vagy egyéb fürdőszobai kiegészítőkkel bélelt falon kell lógni.

Ha a csempe, amelyet fúrt, szakadt vagy repedezett, akkor meg kell változtatnia az egész szektort.

Ha lyukat kell fúrnod a csempe - akkor egy kis trükköt kell használnod.

A cserép megmunkálása előtt fontos, hogy két nem túl kellemes pillanatot vegyen figyelembe:

 • a csempe felülete nagyon csúszós, a csempe pedig folyamatosan lecsúszik;
 • a csempékhez, a téglákhoz és betonokhoz nem alkalmasak, mert osztják.

Az első probléma egyszerűen megoldható: szükség van a maszkolószalag felvételére és a csempefelületre ragasztására, hogy a fúró ne fékezzen.

A maszkolószalag alkalmazása a fúró elcsúszásának elkerülése érdekében

Mi fúrni?

Fúrjon lyukat egy cserépbe, hogyan és hogyan lehet ezt tenni? Ehhez vegyen egy fúrógépet, amelyben a vágó rész szélesei sokkal keményebb, mint a kerámia lapok felülete.

Tehát milyen fúrókra van szüksége?

 1. Fúrjon egy gyémántporral. A fúrólapok ilyen fúróval a legdrágább és leghatékonyabb módja.
  Nem mindenki engedheti meg magának, hogy vásároljon ilyen fúrógépeket, hogy néhány lyukat készítsen. Érdemes megvásárolni a fúrótornyokat egy gyémánt hegyével, ha szakszerűen meg kell tennie a lakásjavítást, akkor elég gyorsan fizet.

Gyémánt lerakódás a fúrógépen

 1. Fúró a gyeditovy hegyével. Csempézés ilyen fúró fog kerülni sokkal kevesebb, mivel ez a fúró olcsóbb, mint a gyémánt. Meg lehet vásárolni egy speciális boltban vagy a piacon.
 1. Speciális fúrók csempe a fürdőszoba és az üveg. Hasznos lehet a mindennapi életben, ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor megvásárolhatja.

A lyukak fúrási folyamatának sorozata a tüskék számára

 1. Azon a helyen, ahol a lyukat fúrja, ragasszon el egy darab maszkoló szalagot.
 2. Jelölje keresztre a pontot, ahol fúrásra lesz szükség.
 3. Helyezze be a szükséges fúrógépet (gyedit, gyémánt vagy speciális) a lyukasztóra vagy a fúróba.
 4. Alacsony fordulatszámnál fúrjon lyukat a cserépben.
 5. Miután a burkolólapot fúrták, ki kell cserélni egy betonhoz szokásos fúrót. A méret a dugó méretétől függ.

Tipp: a kívánt mélységig a furatig speciális ütközőt alkalmazhat, vagy egyszerűen egy kis darab elektromos szalagot ragaszthasson a fúróra, miközben megmutatja a kívánt mélységet.

 1. Fúrja le a furatot a végére, távolítsa el a fúrót.
 2. Távolítsa el a lyukat a beton és a porrém eltávolításához.
 3. Helyezzen be egy dugót a lyukba, és néhány milliméterre be kell lépnie a csempebe.

Fontos: ez a módszer lehetővé teszi maximum 15 mm átmérőjű lyuk fúrását.

Cserépfúrók

Fúrólapok az aljzat vagy a cső alatt

Hogyan kell fúrni a csempe, milyen eszközöket lehet használni ehhez?

Gyémántfúrású perforátor

A gyémánt bevonattal ellátott koronák ára közvetlenül a minőségétől függ, de ez még mindig drága öröm.

Tipp: Koronát használhat speciális povitovymi fogakkal, amelyeknek elégnek kell lenniük 15-30 lyukra.

 1. A cserép megmunkálása előtt lapos, nem túl kemény felületre kell fektetni (lehet fa).
 2. A csempejelzés elülső oldalán egy fúrás helyét.
 3. A lyukasztó fúró segítségével a kívánt méretű lyuk.

Ez a módszer a leggyorsabb és legbiztonságosabb.

Fúrjon egy gyémántot

Hogyan kell fúrni egy csempe?

A következőket kell tennie:

 1. Jelölje meg a lyuk helyét.
 2. Fúrja ki a fúrócserét a csempe elülső részéből anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna a fúróra.
 3. Ha a korona gyémánt bevonattal jó állapotban, két-öt percig, akkor egy lyukat a kívánt átmérő.

Fúrólapok fúróval

Fúrás kör alakú fúróval - "ballerina"

Mit kell fúrni csempe, ha meg kell fúrni egy lyuk egy nem szabványos méretű?

 1. Állítsa be a szükséges furatátmérőt (például 5 cm-re, majd a távolságot a fúrók között 2,5 cm-re kell állítani).
 2. Ismertesse a fúrás helyét.
 3. Indítsa el a fúrólapokat.

Tipp: a balerina alacsony fordulatszámmal fúrja meg a csempeit, és határozottan fogja a csempeit, hogy a fadarabból kifolyó lapok darabjai ne okozzanak ártalmat, biztonsági szemüvegeket is kell használni.

Tipp: a fúró fúrásának folyamata nem tud lengetni, egy speciális állványt használhat a fúróhoz.

Fúrás fúróval, gyémánt hegyével

Ez a módszer alkalmazható abban az esetben, ha nem lehet koronát kapni.

Hogyan kell fúrni a cserépet?

 1. A csempe előlapján a kívánt lyuk átmérője legyen. Ha ez egy kapcsoló vagy aljzat, akkor egy bizonyos méretű dobozt vegyen fel, csatolja a csempehez és rajzoljon rajta egy ceruzát.
  Ha a lyuk a vízcső alatt, használhat egy iránytűt.
 2. Fúrja a fúrót a furat teljes kontúrján, úgy, hogy a szél legalább 1-2 mm-rel a tervezett vonalon túlnyúlik (legfeljebb 20 lyuk átmérője 4-6 mm).
 3. Óvatosan ütés.
 4. A fennmaradó fogakat meg kell törni fogóval vagy fogóval.
 5. A vágott felület csiszolása.

Ez a módszer a leghosszabb, és jelentős türelmet és készségeket igényel.

Kontúrfúrás

Fúrás volfrám magfúróval centráló fúróval

Ez a módszer alkalmas abban az esetben, ha a csempe már le van fektetve.

 1. Annak megakadályozására, hogy a korona lecsússzon és csússzon a fúrási folyamat során, ajánlatos egy különleges sablont használni a kívánt lyukátmérővel.
 2. Nyomja meg a sablont a falhoz.
 3. Nyomja le a fúrót a bitgel és készítsen lyukat.


A kerámia burkolólapok fúrásához sokan elég nehéz, mert nem tudják, hogyan és hogyan fúrja a csempe.

Leggyakrabban meg kell fúrni a már a falra vagy a padlóra fektetett csempe, ezért óvatosan kell eljárnia, nehogy károsítsa az egész falazatot. A legfontosabb dolog a helyes fúró kiválasztása, amely a tervezett céloknál jobb, mint a többi.