Legfontosabb > Bútor

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

Vajon hogyan lehet a padlóra csempézni? Ez a cikk-útmutató segít abban, hogy mindent helyesen, hatékonyan, gyönyörűen és legfontosabb módon csinálj a saját kezeddel. Részletesen leírjuk a lerakás összes folyamatát, a felület előkészítésétől és jelölésétől kezdve a csempék és a fugázás tényleges munkáját illetően. A videóanyagok segítenek abban, hogy a leginkább tisztában legyen vele, mi az.

A csempe önálló burkolása a padlón olyan feladatot jelent, amelyet mindenki képes teljesíteni, feltéve, hogy elegendő türelmet és erőfeszítést tesz ahhoz, hogy ezt megtegye, valamint megismerkedjen a munkák elvégzésével.

Szükséges eszközök és anyagok

A padlóburkolat megkezdése előtt gondoskodnia kell a következő anyagok elérhetőségéről:

 1. Kerámia (kerámia) csempe. Meg kell mondanom, hogy a nagy szilárdság miatt a porcelán csempe a padlózat kedvelt anyaga. Azonban különleges ragasztó szükséges telepítéséhez;
 2. Csemperagasztó, amelyről később előkészítik a ragasztó habarcsot;
 3. A padló vízszigetelése;
 4. a víz;
 5. Keresztek csempékhez (elválasztókhoz);
 6. Fugázó ízületekhez.

Ami a csempék készítéséhez szükséges eszközöket illeti, ezek a következők:

 1. Kapacitás a megoldás elkészítéséhez;
 2. lyukasztó;
 3. Bolgár gyémántlemezzel a csempék vágásához. Ehelyett használhatják cserépvágó vagy rendes fémfűrész;
 4. kanál;
 5. Fúvóka fúvókához ragasztó oldat keveréséhez;
 6. Fogazott simító, Dinah fogakkal 0,6 és 10 cm között;
 7. Gumi kalapács;
 8. A szabály;
 9. szinten;
 10. Gumi spatula.

Padlófelület előkészítés

A legjobb eredmény elérése érdekében a cserépet tökéletesen lapos felületre kell helyezni. Ellenkező esetben a meglévő szabálytalanságok a telepítés után észrevehetők.

Először egy perforátorral vagy vésővel és egy kalapáccsal, a régi cserépet eltávolítják a padló felületéről, valamint a cserépragasztók, a cementcementek és a vízszigetelés maradványait.

Ha a burkolólapok felhelyezésére szolgáló felület kis szabálytalanságokkal rendelkezik, ezek kiküszöbölésére a következő lépéseket teheti:

 1. A csemperagasztó segítségével óvatosan zárja le a repedéseket és repedéseket a padlón (különösen a sarkokban). Ez szükséges a megbízható vízszigetelés biztosításához.
 2. Óvatosan távolítsa el az előkészítő munkából eredő összes hulladékot.

A "csempe burkolatának" megteremtése csak akkor lehetséges, ha csak a régi bevonat szilárdságát biztosítja és feltéve, hogy az még egyenletes. De egy egyenetlen padlón nem ajánlott.

Ha a felületet radikálisan ki kell egyenlíteni, akkor a betonpadlókhoz esztrichet kell készíteni, és rétegelt lemez vagy OSB lemez (DSP) lapot kell fektetni a fapadlókra. Lehetőség van lemezek, rétegelt lemezek és más faalapok lapítására? - Tudod.

Egy kicsit a vízszigetelésről

Miután befejezte a munkát a padló felületének kiegyenlítésével, folytathatja a vízszigetelés telepítését. Ez nagyon fontos lépés a padlóburkolatok lefektetésében, különösen akkor, ha az ilyen munkákat magas páratartalmú helyiségekben, például zuhanyzókban, konyhákban, fürdőkben, WC-kben, fürdőszobákban stb. Annak ellenére, hogy a tulajdonosok a saját kezükben való megmentésüket gyakran azért hagyják el, mert a szakemberek még mindig nem javasolják a burkolólapok vízszigetelés nélküli elhelyezését. Különösen igaz ez olyan helyiségekre, ahol vízellátó csöveket vagy fűtési rendszereket helyeznek el.

A vízszigetelés telepítésénél a következő sorrendben történik:

 1. A padló felületét alapozóval kezelik;
 2. A padlón és a szomszédos falakon vízszigetelő bevonatot alkalmazzon. Helyes lenne "felemelni" a szigetelést a falakon, 10-20 cm magasságig.

Az alábbi módszereket alkalmazzák a vízszigetelés alkalmazására: a különbségeket, amelyeket főként a szigetelőanyag típusa okoz:

 1. Beillesztése. Ez a módszer a legalkalmasabb abban az esetben, ha "fel kell emelni" a vízszigetelést a falakon egy bizonyos magasságra.
 2. Elkenődött. Ha csak a padló védelmére van szükség, vízszigetelést alkalmazhat bevonó módszerrel, amely magában foglalja a védőréteg görgővel vagy kefével történő alkalmazását, spatulát sarkokban vagy más, nehezen hozzáférhető helyeken használnak. A védőréteget több rétegben alkalmazzák 5-7 óra időintervallummal. Ehhez először elő kell készíteni a kívánt oldatot a száraz keverékből és a vízből.
 3. Festési. Ehhez egy speciális vízszigetelő festéket kell alkalmazni. Ennek a módszernek az a legnagyobb hátránya, hogy a kapott szigetelő réteg törékennyé válik. Az előnyök viszont magukban foglalják a maximális egyszerűségét.

Azt is ajánljuk, hogy fordítsanak figyelmet a PVC burkolólapra - teljesen imitálja a porcelán kőagyagot, olcsóbb, és minden előnye a linóleumnak.

Cserépragasztó készítése száraz keverékből

Napjainkban az építőipari raktárak rendkívül sok különböző keverékben állnak a csempe ragasztó készítéséhez. Ennek a rengetegségnek az első pillantásra való megértése meglehetősen nehéz, de ha kicsit közelebb nézel, akkor láthatod ezeknek az anyagoknak az egyértelmű osztályozását.

Először is, száraz és készen álló keverékek vannak. Az első cement alapon készültek, száraz formában adják el, és kis felületen kis felületen csempék készíthetők. Ugyanakkor a poliuretán alapú kész keverékeket tökéletesen sík felületre helyező csempékhez tervezték. Az ilyen keverékek alkalmazása esetén a csempe nagyon magas kötési szilárdsága érhető el a felületen, azonban ezeknek az anyagoknak a költsége sokkal magasabb, mint a száraz társaiké.

Bővebben: Hogyan válasszuk ki a csemperagasztót, mit keressünk, a legnépszerűbb márkák.

A csemperagasztó kiválasztásakor ügyelni kell a tulajdonságokra, amelyeket fel kell tüntetni a csomagoláson. Figyelembe kell venni a padlóburkolat működési körülményeit, a burkolat méretét, az anyagot, amelyre rá van helyezve, valamint a ragasztókeverék edzésének sebessége, és nem ajánlott túl gyorsan száradni.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

Mielőtt a csempe a cement alapra helyezi, egy réteg alapozó. Ez azért van így, hogy jobban tapadjon a csemperagasztó a felületre.

Általában a kerámia burkolólapokat padlóburkolatokként használják lakásokban és magánházakban.

Az alapozás után a csempe felületét a padlón bontja ki. Ez azért van, hogy meg lehessen határozni, hogy az éleken található csempék melyik részét le kell vágni. Olyan módon kell tervezni, hogy a rajz többi része ne veszítse el az esztétikai vonzerejét. Ezenkívül a padlólap burkolatának elhelyezése lehetővé teszi, hogy világosan megértsük, elegendő mennyiségű anyagot vásároltak a kiválasztott helyiség padlóburkolatának összeállításához.

By the way, a mozaik csempe lefektetett ugyanazt a technológiát. Az egyetlen különbség az, hogy általában késztermékben értékesítik.

A bejárat a ház túlsó sarkában kezdődik. A téglalap alakú csempe zökkenőmentes lefektetése érdekében sarok és vonalzó segítségével vonalat kell vonni a padlóra. Figyelembe kell vennie azt a távolságot, amely a csempe közötti varrás szélessége lesz. Ajánlott értéke 2-3 mm-en belül van.

A ragasztókeveréket egy speciális, fogazott simítóval kell a padlóra helyezni. Az oldat réteg vastagsága ebben az esetben kb. 10-15 mm. A ragasztót simítóval lehet felhordani, de utána még meg kell készítened a hornyokat a rétegben egy fogazott simítóval. Ezután a csempe szorosan a felületre van szorítva, és jobb rögzítéshez egy kissé tapadt gumi kalapáccsal. Semmilyen esetben sem szabad a csempe alatt csempe alatt maradnia üregek.

Amikor a csempeit saját kezével helyezi el, érdemes odafigyelni a hátsó felületére, lehetnek jelzőtáblák nyilak formájában, amelyek azt mutatják, hogy melyik irányban kell elhelyezni ezt a lapkát. Az ilyen utasítások után lehetséges a színárnyalat helyes eloszlása, még akkor is, ha jelen pillanatban a meglévő világítással ez nem észrevehető.

A tökéletesen lapos padlófelületen a ragasztóanyag fogyasztása mindenütt megegyezik. A csempe közötti sima csomók kialakításához speciális kereszteket helyeznek.

Minden egyes csempe lefektetése után a telepítés helyességét szükségszerűen egy szinttel kell ellenőrizni. A csemperagasztó maradványait azonnal eltávolítják, anélkül, hogy várakoznának.

A fő (teljes) lemezek felhelyezése után a vágott darabok felszerelését végezzük.

A csempék gyártásakor szükség van a szükséges méretre vágására. A csempe csiszolt élei elrejthetők az alaplap alatt, ha a fal irányába forgatják. Az ilyen alkatrészek használata jelentősen megóvja az anyagot.

A csempe vágása önálló művészet, és honlapunkon külön cikk található ebben a folyamatban: Hogyan vágjuk meg a csempe otthon (alapmódszerek). A cikk részletesebben leírja a rögtönzött és professzionális eszközök használatának módszereit.

Attól függően, hogy rendelkezésre áll-e egy speciális szerszám a csempék vágásához, az alábbi módszerek egyike használható:

 1. Vágás gyémántvágóval. Ehhez a lapkát egy sík felületre kell helyezni, majd az előzetesen alkalmazott jelek használatával vonalzóval ráhúzzon, és egyenes vonalat végezzen egy üvegvágóval. Ezután a csempe két részre bontható. Ha a hibahely nem tökéletesen lapos, akkor egy fájllal módosíthatja.
 2. A csempefűrésszel is kivághat. Azonban ezzel a módszerrel nagyon nehéz tökéletesen simítani a csempe széleit.
 3. Ha rendelkezésre áll egy mechanikus cserépvágó, a csempe vágási folyamat jelentősen felgyorsulhat. Ajánlásként tanácsos a csempe röviden leengedni a vízbe a vágás előtt.
 4. A kerámia burkolólapok csiszolásához használható másik eszköz egy gyémántkerékkel ellátott csiszológép. Ennek hátránya, hogy nehézséget okoz a padlólap burkolatának részleges rögzítése, a munka során keletkező nagy mennyiségű por, valamint a szerszám megnövekedett traumás kockázata. Az őrlőgép előnye az, hogy könnyen képes megbirkózni még a nagy típusú csempecsiszolással is.

Fugázó

A padlólap burkolásának utolsó lépése a fugázás. A teljes padlóburkolat általános megjelenése nagymértékben függ a munka minőségétől.

Elkezdheti a fugázást, ha a csemperagasztó már teljesen száraz. Először is meg kell tisztítani a burkolólapok közötti szennyeződést a szennyeződésektől, valamint el kell távolítani a fektetés során fennmaradó kereszteződést.

A habarcs anyag kiválasztása az üzemeltetési feltételek és a burkolólapok alapján történik. Mindenesetre helyes lesz, ha a habarcs színe sötétebb, mint az általános háttér, először is szükséges, hogy a szennyeződés és a por csempe közötti hornyok között ne legyen észrevehető.

A habarcs alkalmazása nagyon egyszerű. Előre megérte, hogy az ízületeket egy szivaccsal megnedvesíti, ez biztosítja a legjobb tapadást a habarccsal a csempeanyaggal szemben. Vízzel történő termesztés után a kapott masszát gumi spatulával dörzsöljük a csempe közötti varratokba. Minél erősebb a simító simító nyomása a felületen, annál tömörebb lesz a csempe és a fugázóanyag közötti tér.

Amikor a padlón dolgozik, szokásos a fúvóka elindítása a bejáratnál lévő saroktól kezdve az ajtó felé. Miután minden varrás befejeződött, felesleges anyagot távolítanak el a felületről gumi spatulával. Ehhez a varratokat merőlegesen kell mozgatni. Körülbelül 30 perccel ezen munkák befejezése után, amikor az ízületek habarcsja kicsit megszárad, a padlólapok nedves szivacsos tisztításának végső szakaszába léphet.

Hasznos cikk? Adja hozzá könyvjelzőit!

Hogyan helyezzük a csempe a padlóra

Kerámia burkolólapok a legtöbb szoba a lakás - a legtöbb nyerő lehetőség. Bármilyen fajta is elrontja a mai építőüzletek - szalonok, csempézett padlóburkolatok például egy fürdőszoba, egy konyha, a fürdőszobában a leginkább keresettek a különleges működési jellemzői és ugyanakkor a formatervezési díszítések széles lehetőségei miatt.

Hogyan helyezzük a csempe a padlóra

Mielőtt a padlót a padlóra helyezi, gondosan olvassa el az anyag tulajdonságait, a választott szabályokat. Nem minden kerámia burkolat alkalmas erre a célra, különösen akkor, ha magas páratartalmú helyiségekbe kíván helyezni.

A kiadvány ajánlásokat fogalmaz meg az ilyen helyiségek padlójára vonatkozó csempék megválasztására vonatkozóan, valamint néhány tipikus technológiai módszert alkalmaz.

A padlólapok kiválasztásának megközelítése

Tehát először válasszon csempe a padlóra. Jobb, ha ezt a fürdőszobát vagy a konyhát példázza - ezeken a helyiségekben a padló a legszélsőségesebb hatásokat tapasztalja, mind a forgalom intenzitása, mind a páratartalom és a kémiai reagensek hatása miatt.

A jelölőlapok szimbólumai sokat fognak mondani

 • Nem számít, mennyire vonzó a csempe, csak akkor lehet megvásárolni azt a címkét, amelyen van egy ikon a rendszerindító nyomot sötét háttér - csak egy ilyen nézet a padlók.
 • Mind a fürdőszobában, mind a konyhában a padló nedves és csúszós lehet a víz, zsíros anyagok vagy mosószerek véletlen kiömlésének köszönhetően. Ezért különös figyelmet fordítunk a felületi súrlódási együtthatóra (egy láb ikon a klón síkján). A legjobb lesz a durva cserép megszerzése, amelynek együtthatója nem alacsonyabb, mint 0,75.
 • Az anyag vízzáró - a magas páratartalmú padlók esetében a határérték legfeljebb 3% lehet.
 • Mint már említettük, a padlókon lehet gondatlan, hogy elég aktív vegyi vegyületek. Ezenkívül a helyiségek tisztítása is leggyakrabban aktív összetevőkből álló tisztítószerekkel történik. A burkolatnak sikeresen el kell viselnie az ilyen hatásokat. A címkén lévő jelvény egy kémiai lombik, és az ilyen feltételekhez szükséges ábécé index az AA.
 • A fagyállóság jelzői ("hópehely" jel) és a kopásállóság ("körfűrész") a lakás belső helyiségeiben nem olyan jelentősek. Bár a folyosón, különösen egy magánházban, vagy egy zárt verandára - ez szintén nagyon fontos.

A padlólap vastagsága legalább 8 mm

 • A padlólap vastagsága mindig nagyobb, mint a falé. Általában 8 mm-tõl feljebb van. Ezt a csomagoláson egy speciális ikon jelzi.
 • Fontos érték a csempe lineáris mérete. Optimális esetben a padló a lehető legkisebb varrás volt. Másrészről, nagyon nagy csempe nehezebb lesz elhelyezni, és sok anyag kerül a hornyokba.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a problémákat közvetlenül a csempe behelyezésekor, van még néhány pont, amit szem előtt kell tartani:

 • Ha a padló teljes homogenitása szükséges, akkor ne vásároljon olyan csempe, amelynek jelvénye jelzi, hogy a doboz árnyalatai lehetségesek.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen egy megvásárolt csempe egyetlen tételére

 • A csempe egyszerre megvásárolható az egész helyiségben, és mindig egy tétel. Lehet, hogy szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy még a kismértékű különbségek árnyékában két különböző tételek, teljesen észrevehetetlen a vásárlás, majd kiderül a megállapított padlón.
 • Ugyanez vonatkozik a lineáris méretekre is - a gyártás kalibrálását pontosan a felek végzik. Igen, a méretbeli eltérések nagyon elhanyagolhatók, de a teljes padló méretét egy elég nagy helyiségben feltétlenül érezni fogják.

Nos, a választás egy másik fontos paramétere természetesen a tervezés, a saját tervezési projektjének megfelelően, hogy a padló összhangban legyen az összes többi részletével.

A betonlap burkolatának alapelvei a beton alapon

A padlózat burkolatának alapjait alaposan meg kell tanulni a vízszigeteléshez és az esztrichek elrendezésével foglalkozó szakaszokban leírtakhoz. Csak röviden említhetjük:

 • A beton alapnak nem szabad jelentős repedésekkel, lyukakkal, delaminációkkal, instabil területekkel rendelkezni.
 • Meg kell követni a szükséges vízszintes helyzetet (vagy egy kis lejtőn, ha például a fürdőszobában vagy a fürdőszobában vízelvezető híd van).

A padlózat előkészítése a csempék behelyezése előtt

 • A padlóburkolat felhelyezését megelőzően kötelező a vízszigetelést javító és a csemperagasztó tapadásának fokozását célzó mély penetrációs vegyületekkel történő leválasztás és alapozás.

A folyamat természetesen felszíni jelöléssel kezdődik.

 • A csempe különféle módon halmozható fel (további részletekért lásd a honlap megfelelő cikkét). De még a legegyszerűbb klasszikus verzióval is nagyon fontos, hogy először a megfelelő irányt és elrendezési mintát állítsa be, így a hibák nem nőnek sorról sorra.

Különös figyelem - jelölés. Jobb próbálkozni 1-2 sor "száraz"

 • A varázslók azt javasolják, hogy a kezdők, mielőtt elkezdenék a cserépre ragasztani a ragasztót, próbáljanak ki legalább néhány sorot "szárazra" tenni, hogy vizuálisan láthassák az új képet. A legfontosabb lerakás megkönnyítése érdekében a kezdő sor a fémprofil ideiglenes vezetőjéhez vagy egy fa deszkához (shtapika) rögzíthető.

Nagyon függ az első sor egyenletességétől

 • Pusztán esztétikai okok miatt a fektetést úgy kell megtervezni, hogy a fal mentén egy kiemelkedő helyen, egész sor csempék kerüljenek, amelyek a vonalak egyenletességét hangsúlyozzák. Szintén kívánatos a szoba bejáratától kezdve, hogy egy egész cserépdarabokat "hajtanak" a távoli sarkokba, a bútorok vagy az egészségügyi berendezések jövőbeli elrendezéséhez.

Alig van értelme kísérletezni a csemperagasztók önálló gyártásával - sokféle van forgalomban a különböző nyílászárók számára - nyitott vagy különösen nedves helyiségek padlófűtéssel vagy anélkül stb.

Azonnal figyelmeztetnie kell a kezdő mestereket egy közös hibára. Egyes tanácsok meghallgatása után néhányan áztatják a csempe a vízbe, mielőtt ráhelyeznék. Ez teljesen elfogadhatatlan. Mind a modern csempe, mind pedig a csemperagasztó speciálisan a száraz cserép telepítéséhez igazodik, és az egyensúlyhiány nem jelent semmilyen előnyt, de jelentősen csökkentheti a bevonat teljesítményét.

Ragasztás a csempe hátoldalán

 • Amikor padlóra rakja a csempe, ajánlott ragasztót alkalmazni az alapfelületre és a csempere. Mindkét esetben a ragasztóréteget egy fogazott simítóval állítjuk be, és a kapott bordák csíkok irányának merőlegesnek kell lennie - így biztosan a tapadást a csempefelület alatt lévő légüregek nélkül érik el.
 • A helyezett csempék között egy rést kell hagyni, amelynek szélességét a szükséges vastagságú speciális keresztek segítségével kell megtartani.

A halmozott csempék vízszintes és általános szintjének kötelező szabályozása

 • Az egyes burkolólapok elhelyezésekor gondosan ellenőrizni kell a felület síkosságának tapadását, hogy azonnal elvégezhesse a szükséges kiigazításokat - adj hozzá vagy helyettesítse a ragasztót, ékeket stb.

Néha érdemes kinyitni egy kinyúló csempe gumi kalapáccsal a fa bélésen keresztül.

 • A kívánt méretű vágott lapokat speciális csemperavágóval végezzük. Ön is használhat kézi üveg vágó, de nem mindenki sikerül. Egy másik lehetőség - daráló - "bolgár" gyémánt vagy korund lemezzel. Ha lyukak szükségesek, akkor egy speciális fúróval - egy koronával vagy egy állítható "ballerinával" ellátott elektromos fúrót kell használni.

A legalkalmasabb eszköz a vágócserép vágógéphez

 • A burkolólapok elhelyezésekor nem szabad teljesen ragasztani a varratokat. Ezeket azonnal meg kell tisztítani, ugyanakkor a ragasztó maradványait eltávolítani a csempe elülső felületéről. Nem szabad ilyen foltokat hagyni - a kompozíció teljes megszilárdulása után nagyon nehéz lesz eltávolítani.

A közbenső réseknek ragasztóanyagtól mentesnek kell lenniük.

 • A felszerelés végén és a tőr túllépése után a padlónak ideje fagyni. A szükséges időtartamot a csemperagasztó használatára vonatkozó utasítások tartalmazzák. De legalább 2 napig a padlót nem szabad mechanikai igénybevételnek alávetni.

A munka - fugázó ízületek befejezése

 • Az utolsó lépés a csempék és a speciális fúga közötti fugázás. A helyiség jellemzőit figyelembe véve (nedvességállóság, fagyállóság stb.) És a színárnyalatnak a padló teljes "képéhez" való megfelelősége. A habarcs gumi spatulát állít elő, a fennmaradó felesleges felületet pedig egy ronggyal veszi fel.

Videó: néhány tipp a padló professzionális

Jellemzők a csempe elhelyezése a régi cseréppadlón

Lehetséges-e elkerülni a régi csempe bontásának eljárását, ha szükség van a csempézett padló frissítésére? Miért ne - ez eléggé megvalósítható.

Helyezhetek egy új cserépet a régire? Természetesen igen

 • Ha a korábban megtervezett csempe tartós, akkor maga is egy jó megbízható alapja a magas vízszigetelésnek.
 • Néha ez a megközelítés akkor is csak akkor lehetséges, ha a régi csempe rétegei alatt bármilyen mérnöki vagy elektromos kommunikáció, fűtési rendszer stb. - mindaz, ami megsérülhet a régi bevonat bontásakor.

Mindazonáltal figyelembe kell venni azokat a tényezőket, amelyek lehetetlenné tehetik ezt a létesítményt:

 • Amikor a régi csempe "játszik", kialszik a helyéről, a régi cement bomlási nyomai láthatók - semmi sem tehető, szétszerelésre van szükség. A csempék elhelyezése egy instabil aljzaton csak azért van, hogy tönkretegye.
 • Egy szobában, például egy fürdőszobában, a padlószintnek kissé alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben. Így például néha egy új cserép behelyezése régire pontosan lehetetlen. Előzetesen értékelje ezt a helyzetet.
 • Az idős házakat gyakran nem különböztetik meg a padlók szigorú horizontja. Gyakran előfordul a "fürdőszoba - fürdő" blokkokban. Az úgynevezett metlakhskaya csempe, amelyet egyszer a cementhabarcsra fektetnek, általában nagyon szilárdan ül, de a vízszintes felületen a padló felülete meglehetősen nagy eltéréseket okozhat. Ez minden esetben megkívánja az igazítást a nyakkendővel.

Hogyan történik

Az egyik vágy, hogy elkerülje a fárasztó bontási eljárásokat, nem elegendő. Nagyon óvatos, hogy alaposan ellenőrizze és előkészítse a régi csempézett felületet.

 • Minden csempe a régi falazatok kell érintse. Ha a hang gyanúja az ürességnek, vagy a csempe "játszik" legalább egy kicsit, egyszerűen el kell távolítani. A kapott nyílást javítóbeton-kompozícióval vagy csemperagasztóval lezárjuk, összehasonlítva a padló teljes felületével. Valószínűleg felesleges lenne azt mondani, hogy ilyen javítás lehetséges, ha nem vesz kiterjedt karaktert.

A laza vagy törött lapokat el kell távolítani

 • Régi csempe lefedhető a működés során felhalmozódott vékony zsíros felhalmozódással. Ez azt jelenti, hogy a padlót alaposan zsírtalanítani kell szerves oldószerrel vagy ismételt mosással forró vízzel és hígított kaustikával.

Régi csempe alaposan mossa zsírtalanító szerekkel.

 • Az interdigital ízületek az ilyen takarítás során kötelező tisztítást tesznek lehetővé szennyeződéstől. Különös figyelmet kell fordítani a régi habarcs állapotára (fugues). Ha összeomlik, azt a lehető legtávolabb kell levenni, öblítse le a varratokat, amint fent említettük, és szárítás után, hígított csempe ragasztóval zárjuk le.
 • Most - a régi csempe lefedésére. Ideális esetben gyémánt kerékkel kell körbejárnod az őrlőt, hogy eltávolítsd az üvegezett réteget, és tisztítsd meg a kerámiákat. Azonban korlátozhatja a gyakori vágások vagy akár a lyukak használatát.
 • Az összes "piszkos" munka elvégzése után a padló teljes felületét alaposan megtisztítják a porból és porból porszívóval.
 • A felületet speciális vegyületekkel kell előkezelni. Ebből a célból a betonkontakt betétet széles körben használják, és egyes mesterek véleménye alapján néha ez még elegendő ahhoz, hogy a felületet vágások nélkül készítsék el. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a "CerezitCN 94", a "Plitonite - primer-supercontact", az "Ivsil Basia-Betón" készítmények. A felszívódás és keményedés után a felület olyan jellegzetes gabonát kap, amely hasonlít a csiszolópapírra.

Egy ilyen alapozó még egy sima csempe számára is biztosítja a kívánt érdességet.

 • A hatás javítása érdekében egyes szakemberek javasolják egy 2 mm-es csemperagasztó réteg alkalmazását is, amelyet később a lefektetés során használnak. Csak azután, hogy kész, továbbmennek.

Az egyik javasolt csempe ragasztó.

 • Néhány szó az ilyen esetek optimális ragasztási választékáról. Ismét meg kell hallgatnia a tapasztalt professzionális dekorátorok ajánlásait. Nagyon jól beszélnek az "Ivsil Partnership" összetételéről, amelyet nagyobb mértékben fejlesztettek ki a kerámia gránit burkolólapok elhelyezése, de még inkább a közönséges cserép esetében. Nem kevésbé megbízható a "CerezitSM 17", amely tökéletesen megfelel a legnehezebb üzemi körülményeknek és a legproblematikusabb padlófelületeknek. És a legmagasabb plaszticitást és képességet, hogy ragaszkodjanak a tetőfedő cement alapjaihoz "Renovation Renovation", lehetővé teszik a mesterek biztosítékai szerint, hogy a régi csempefelületet sem érdesítik.

Maga a lefektetési folyamat nem különbözik jelentősen a hagyományos betonalapú munkától. Ha szigorúan megfelel az ajánlott technológiai módszereknek, a padló nem veszít semmilyen más csempeburkolatburkolatot.

Hogyan helyezzük el a csempe a padlón helyesen: gyakorlati műhely

A csempézett kézművesektől távol eső emberek elméjében két ellentétes nézet létezik. Néhányan úgy gondolják, hogy a csempe túl nehéz, mások pedig meg vannak győződve arról, hogy néhány nap múlva meg lehet érteni, hogyan lehet a padlót csempézni. Az arany átlag még senkit sem engedett meg, még ebben az esetben is működik. A kerámia fektetése nem atomfizika, de nem tekinthető játékosnak. Azonban a cikkből levont elméleti alapon, és a gyakorlat segítségével hamarosan saját maga is tökéletesítheti a belső teret.

Gyors cikk navigáció

Alapítvány előkészítése

A padlóburkolatok ragasztásra történő felállítása lehetetlen előkészített alap nélkül. Annak érdekében, hogy a bélés kellemes, nem fájdalmas folyamat, és az anyag megmentése érdekében a felületnek teljesen síknak kell lennie. Ehhez a padló a helyiségben esztrichre önthető, vagy önszintező padozatot készít önszintező keverékekkel.

 • Az esztrich nagyobb minősítést igényel, de olcsóbb és alkalmas a hatalmas különbségek felszínének kiegyenlítésére.
 • Az ömlesztett padló drágább lesz, de nem igényel nagyszerű készségeket. Figyelembe véve, hogy egy szabványos lakásban a horizontális szélsőségek ritkák, ezért ajánlott használni.

Önszintező vegyület

A keverék egy olyan megoldás, amely könnyen terjed a felszínen, horizontot alkotva. Vannak keverékek cement és gipsz alapon. Ez utóbbi csak száraz helyiségekben alkalmazható, legfeljebb egy centiméteres különbséggel, és ez ellentétes a "csempézett" célokkal. Cement készen áll egy meglehetősen egyenetlen talajszintre (legfeljebb 5 cm-re).

A beacon önmetsző csavarjait az alaphoz csavarják be a réteg vastagságának irányításához. Ezeket szintre állítja.

A keveréket egy keverő-keverővel gyúrjuk.

Öntsük az oldatot a vödörből, és terjeszük a spatulával a helyiség fölé.

A megoldást egy tűgörgővel végezzük, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Habár 6-12 órával (rétegtől függően) kész alapanyagon lehet járni, három nap alatt kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón lehetséges.

A csempe lefektetésének padlója készen áll. Ilyen alapréteg a ragasztó lesz sima, és szinte nem kell használni a szintet, amikor lefektetés.

Elrendezési típusok

A legelterjedtebb lehetőségek a csempe elrendezés a padlón: a varrat a varrat, átlósan és ellensúlyozni.

jelölés

Az elrendezés típusától és a padló megjelölésétől függően. Ha úgy döntenek, hogy az első két módon csempézik, elég lesz számodra kiszámítani a csempék számát, figyelembe véve a varratokat. A padlóburkolat elhelyezése (és a falburkolat helyes elhelyezése) mindig a leglátogatottabb területekkel kezdődik, és a vágás kevésbé releváns helyekre kerül. Következésképpen az egész csempe számításának a legfontosabb "falról" kell kiindulnia.

Miután meghatároztuk a kiindulási pontokat, húzzuk meg a világítótorony vezetékét egy hosszú fal mentén. Győződjön meg róla, hogy a fennmaradó falak mentén nincsenek ékek. A vonal láthatóvá tételéhez húzza azt a szabály szerint.

A hátoldalon megnézzük a csempe irányát a nyíl mentén. Jelölje meg a ceruza irányát a végén, hogy lássa a ragasztó alkalmazása után.

A padló és a falburkolat varratai nem azonosak.
A legjobb videó arról, hogyan kell megfelelően csempézni a padlót:

A "diagonális"

Jelölő tengelyek az átlós csempe burkolásához:
a - átlós jelölések egy téglalap alakú helyiségben, b - ugyanolyan színű lapok elhelyezése a fríz mentén, helyes jelölésekkel, c - a szabálytalan jelölés mentén a frieze mentén többszínű csempék elhelyezése, d - a csempe középen szögben történő elhelyezése, a monokróm sor létrehozása a fríz kerületén.

Az átlós formázás számos módja van. Mindegyiküknek négyszögletes metszet geometriara van szüksége, amely az ilyen elrendezéshez marad. Ha a helyiségben a derékszögek nem állnak fenn, akkor a falak mentén húzódó szélsőséges csempe egyenetlen lesz. Ennek elkerülése érdekében a központi téglalap alakú területet a szokásos módon (vagy frízzel) ellátott lapokkal lehet körülölelni. Ez megkönnyíti a vizuális hibákat. De ez ízlés.

A téglalap visszapattan a zsinegekkel és a mérőszalaggal. Az oldalak és az átlós oldalaknak egyenlőnek kell lenniük. A téglalap külső kontúrja mentén, a "varrás a varratba" csempével haladva elkezdheti a legigényesebb helyekről kerámiát elhelyezni. A belső kontúr váltakozó felekből és teljes lemezekből áll. A szokásos módszerekkel ellentétben a kábeleket két átlós vonal mentén kell húzni, és derékszöget alkotnak.

Csempézés

Mielőtt a csempe burkolatát a padlóra helyezi, az önterülő padlózatat mélyen behatoló alapozóval kezelje.

Ha a padló korábban nem volt vízzárva, a folyadékokkal szemben akadályozó eszközre van szüksége. Mondj többet: a további vízszigetelés nem fáj, ne hagyatkozz az otthoni építőkre. Ha a padlóra néznek a fürdőszobában, vízszigetelésre van szükség. Nem problémás, általában száraz keveréket, vízzel hígítva. Gyúrja az utasítások szerint és kefe-makolovitsy séta a padló felületén, elfog a fal 10-15 cm.

Amikor a vízszigetelés végül megkeményedik, elkezdheti helyezni a cserépet.

A ragasztót a gyártó által megadott arányban vízzel leállítjuk és 3-5 percig keverjük. Szükséges a keverék 10 percig történő befúvásához, és használat előtt újra keverni.

Helyezzen ragasztót egy vastag réteggel ellátott szokásos spatulával.

Távolítsa el a felesleget egy fogazott simítóval, függőlegesen vagy 45 fokos szögben. A szögnek mindig azonosnak kell lennie, ellenkező esetben a ragasztó vastagsága eltér. Ennek eredményeként kialakulnak hornyok, amelyek lehetővé teszik a csempe ragasztását ugyanazon réteggel.

A 8-12 mm fogú spatulák padlólapokhoz alkalmazhatók, attól függően, hogy az alap egyenetlen-e és milyen méretű a cserép.

A csempe burkolása a padlón kezdődik a legjelentősebb hely - a bejáratnál.

A csempe ragasztva van a felülethez: egy vékony rétegnek és ugyanolyan habarcsnak köszönhetően a csempe majdnem egyenletesen fekszik. Mozgassa a cserépet előre-hátra körkörös mozdulatokkal a préselés során.

A szomszédos csempehez viszonyított helyzet rövid pozícióban történő vezérlése.

Ellenőrizze az általános horizontot egy hosszú szabály (1,5 m).

A lemezek közötti azonos varrások létrehozásához használja a csempe keresztmetszeteket. A csempék elégtelen kalibrálása miatt előfordulhat, hogy a műanyag ékek használatát igénybe veszi - segítenek a varratok pontosításában. Alkalmasak továbbá egy kis rés kialakítására a falhoz képest.

A második sor az első sorban van.

A második sor készen áll.

 • Ne nedvesítse az alapot és a cserépet.
 • Ne használjon ragasztót több mint 40 percig.
 • Ha "ragaszt" és az alap és a csempe, a tapadás növekedni fog. Ebben az esetben az egyik elem elegendő ahhoz, hogy a keveréket a "hámozó alatt" alkalmazzák - alkalmazni és azonnal eltávolítani egy spatulával. A maradék legvékonyabb réteg fokozza a fogást.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a ragasztó a fésülethez ragaszkodjon, tartsa folyamatosan a vízben.

Csempe vágás

A mechanikusan kívül elektromos csemperavágó is van. Sokoldalúbbak és vastagabb kerámiákkal dolgoznak.

Az ábrázolt vágást a daráló segítségével végezzük. Néha segítségre van szükségük fogó.

A csiszolótárcsával ellátott csiszoló segítségével bármilyen vágást végezhet.

A csövek kivágása is csiszol.

Fugázó

A burkolólapokat a saját kezeiken a padlóra fektetve vége, a varratok lezárása továbbra is fennmarad. Ezt speciális fugázó és gumi spatulával végezzük. Ha több színt használnak, akkor ragasztani kell a maszkoló szalagot a tonális határoknál.

A csatlakozás előtt tisztítsa meg a varratokat.

A keveréket a varratokra helyezzük, spatulával, az átlós mozdulatokkal ellátott gittal, és azonnal távolítsuk el a maradványokat. Ahogy a fuga szivacsral megszilárdul, a lemezek közötti helyeket a kívánt állapotig vigye.

Hogyan lehet egy csempe a saját kezével?

Leggyakrabban a burkolólapok burkolását megbízható szakemberek bízzák meg, és ezt valamilyen okból elvégzik. Végül is a bevonat tartóssága és szépsége erősen függ a berendezés minőségétől, és a munkafolyamat nagyon bonyolult. Azonban még a kezdő is lapos csempe a saját kezét egy meglehetősen egyenletes alap és a szokásos minta "varrás a varrás". A legfontosabb dolog a megfelelő szerelési megoldások kiválasztása és a technológia követése. Ez segít Önnek lépésről lépésre a fényképekkel és számos hasznos videóval. Ez a burkolólapok elmélete hasznos lesz azok számára, akiknek a csempék munkájának ellenőrzésére és elfogadására van szükségük.

Anyagok, szerszámok és berendezések

Itt találja azokat az anyagokat és eszközöket, amelyekre a padlóburkolatok lefektetése, vágása és fugázása során szüksége lesz.

Eszközök és felszerelések:

 • Rulett, fém vonalzó és sarok;
 • Építési ceruza jelöléshez;
 • Építési szint és szabály;
 • Építőipari keverő vagy fúró keverővel;
 • Csempevágó vagy elektromos csempevágó;
 • Kern vagy üvegvágó (szükséges a kanyargós csempézéshez);
 • Vágógépek a csempe számára (görbületvágáshoz);
 • Fájl (vágott élek csiszolásához);
 • spatula;
 • Vágott simító (6-8 mm);
 • kanál;
 • Gumi spatula a fugázáshoz;
 • Gumi sisak;
 • Egy vödör szivacs és rongy;
 • Kneecaps és hoz. kesztyűt.

A csempe mellett 10% -os margó mellett:


 • Az alapanyaghoz (betonhoz, fahoz, régi cseréphez stb.) Illő csemperagasztó, valamint a csempe sajátosságai;
 • A kívánt méretű keresztek;
 • A kívánt szín betöltése;
 • Primer.

1. lépés: A bázis előállítása

Először előkészíteni kell az alapot úgy, hogy sima, tiszta és száraz legyen. A burkolólapok elhelyezése a betonhabarcson előnyösebb, de kívánság szerint fel lehet tüntetni a régi cserépet, fát, faforgácslapot (vagy más hasonló anyagot). Ne feledje azonban, hogy a régi burkolatok cseréje esetén a végső emelet magassága növekszik.

A csempe beton betonozásához az alábbiakat kell megszüntetni: az esetleges érdességet le kell vetni egy kaparóval, vákuumozza le a padlót, mosson lúgos tisztítószerrel, majd fedje le egy réteg alapozóval (lehetőleg) és várjon 2-4 órát, amíg a padló teljesen száraz. Továbbá, ha a betonpálya egyenetlen (5 mm-nél nagyobb eltérések 2 méteres futásnál), akkor ezt valamilyen szintképző vegyülettel kell leönteni és várni kell a szárításra.

Ha egy csempe egy régi cseréjére lenne szüksége:

 • Annak érdekében, hogy javítsa a régi csempe tapadását ragasztóval, áztassa át csiszolópapírral vagy csiszolókészülékkel;
 • Ezután a bevonatot vákuumban eltávolítjuk, szükség esetén alaposan mossuk (2-4 órán keresztül szárítjuk), és önsavas keverékkel borítjuk.

Figyelem! A burkolólapot a meleg padlók rendszerére fektetve, 1-2 nappal a munka megkezdése előtt kapcsolja ki a fűtést. A fűtést vagy a padlót csak 2-3 nappal a fugázás után kapcsolhatja be. A "meleg padló" kerámia burkolólapok ragasztásához nagy mennyiségű rugalmas polimert kell használni, amely megakadályozza a bázis termikus deformációját.

2. lépés: A jelölés rajzolása

Amint a padló száraz, elindíthatja a jelölést. Sok lehetőség van a jelölésre, de mindegyiknek van egy célja:

 • A padlót úgy kell elhelyezni, hogy először is a díszített csempe ne legyen látható; és másodszor, a lehető legkevésbé kellett vágni. Ideális esetben a burkolólapokat egy harmadik, vagy legfeljebb fele kell vágni.

Például a jelölés úgy alakítható ki, hogy az egész csempe a bejáratnál legyen elhelyezve, az ablaknyílás tengelyei mentén vagy az erkélyajtó küszöbén. A cikkünkben az egyik legkedveltebb módja annak, hogy a burkolólapokat a padlóra rakjuk - az ajtó közepéből két merőleges tengely mentén.

Tehát vonalat húzzon a küszöb közepétől a másik fal középpontjához egy kábellel vagy egy lézeres szinttel. Tovább ezen a vonalon kezdeni feküdt egy sor csempék keresztezések "a száraz". Az utolsó teljes csempe lefektetése után rajzoljon egy vonalat a külső szélénél úgy, hogy két szigorúan merőleges függőleges vonal legyen, mint az alábbi ábrán. Kívánatos egy négyzet segítségével biztosítani, hogy a szög 90 fokos legyen

A merőleges sarkában felragasztjuk az első csempe, és ettől az első sor (a vízszintes vonal mentén) fekszik.

3. lépés: Az első csempe és az első sor elhelyezése

Oldja fel a ragasztót a vödörben a gyártó utasításai szerint, majd egy spatulával a kereszteződés egyik sarkára, és egyidejűleg a jövő első sorának több csempe területén helyezze fel, kissé túlmutatva. Ezután a ragasztót egy fogazott simítóval állítsa le, 60 fokos szögben tartva. Próbálja meg mindig tartani a "fésűt" ugyanolyan szögben, hogy a ragasztó ugyanolyan vastag legyen.

Figyelem! Ha a csempe mérete több mint 30 × 30 cm, vagy 20 × 30 cm, akkor a ragasztót önmagában vékony réteggel kell felhordani (ragasztani a csempere, majd szinte teljesen eltávolítani ugyanazzal a spatulával). Nagyon nagy formátumok esetén a ragasztóréteg rétegvastagsága vastagabbra és vastagabbra leszedhető, ahogy az az alábbi képen látható.

Ezután helyezze a csempe a ragasztóra, ragasszon be a jelölő vonalakat, és finoman érintse meg egy csibékkel, hogy igazítsa.

Ezután ugyanúgy kell ragasztani a második lapkát, és az elsővel egy csipetnyi és egy szabály segítségével szintetizálni. Győződjön meg róla, hogy a csempe laposra van állítva, az épület szintjét közvetlenül a két csempere helyezze, ahogy az az alábbi képen látható.

Ellenőrizze az egyes lapok magasságát az előzőhöz képest. Szükség esetén távolítsa el a felesleget, vagy ellenkezőleg, adjon hozzá ragasztót

Csak akkor, ha mindkét csempe be van igazítva, helyezze be a kereszteket a csempe sarkai mentén és a varratba.

Most folytassa a csempe ragasztását ugyanúgy, amíg az egész első sor készen van. Menj át ismét a szabály szerint, és ellenőrizd a szinttel.

Ezután összegyűjti a felesleges ragasztót a sor szélén, a csempe között, a csempe és a következő sorba.

Néhány szabály és hasznos styling tipp

 • A padló és a burkolat alapja legyen mindig száraz.
 • Próbálja meg ragasztani legfeljebb 1 méteres futófelületet egyszerre.
 • A 30-40 percnél hosszabb ragasztás alkalmatlanná válik a munkavégzésre (kivéve egyes gyártók ragasztása). Próbáld meg enyhén gyúrni a ragasztót.
 • Annak érdekében, hogy a ragasztó ne szárítsa a fésűt, folyamatosan áztassa vízzel.
 • A keresztezéseknek időre van szükségük ahhoz, hogy a ragasztó megszáradjon.
 • Nem javasoljuk, hogy a térdre helyezze a térdét, mert ez megtörheti a lapos felületét.
 • A csempe érdemes különböző dobozokból venni, így egy kis varioton láthatatlan lesz. A munka megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy az összes dobozon feltüntetett hangjelzés megegyezik-e.
 • A cserép hátulján mindig van egy gyártó logója, amellyel meg lehet érteni, hogy hol van a lap teteje és hol van az alja. Néha a burkolólapok különleges jelölési jelzőt tartalmaznak a falazathoz, ami kényelmesen a ceruza lapján is megjelölhető.
 • Kezelje, hogy távolítsa el a felesleges ragasztót, mielőtt megszáradna. A legjobb, ha oldószerrel megnedvesített ruhával távolítja el a csempe felületéről.

Alternatív mód az első sor jelölésére és lefektetésére

Nem akarsz a jelöléssel foglalkozni? Ezután a régi módon jársz el - kezdd el a csempéket a legszembetűnőbb szögből. Ha a csempe a konyhában a padlóra kerül, akkor a fülhallal ellentétes falon elkezdheti a fektetést, majd számos kovácsolt csempe bújik alá.

A videóról saját kezűleg több hasznos információt találhat a padlón lévő jelölésekről és a csempeburkolásról.

4. lépés: A fennmaradó sorok elhelyezése, csempék vágása

Hurrá, az első sor készen van és most, az általa vezetett módon, elhelyezhetjük a vágott csempe második sorait (lásd az alábbi képet), majd a többieket.

 • Figyelem! Az első sor csak egész csempékből áll, később vágott csempe (a diagramban a "vágott" sor a 2. sor).

Hogyan vágjuk le az utolsó emeleti csempe a fal mellett? Az első dolog, amire szükséged van a vágás vonalának meghatározásához: helyezzük a már beillesztett utolsó előtti csempere, tegyünk egy másik csempe rajta, és mozgassuk a falra, de ne érjünk el a falhoz egy csukló távolságától. A csempe külső szélén rajzoljon vonalat a zárt lapra. Ez a sor a vágási vonal.

A csempe kivágása különböző módokon és eszközökön lehetséges. Ideális esetben használjon kézi csempevágót vagy elektromos csemperavágót (lásd a fenti fotót), ha nincs ilyen eszköz, akkor használjon csiszolót. Ha azonban a padlóburkolat kerámia, és nem nagyon vastag (legfeljebb 9 mm), akkor használhatja a régi konstrukciós trükköt, és vágja le egy hagyományos üvegvágóval, ahogy ez a videó látható.

Hogyan vágjuk le a lapokat görbületesen? Illessze be a maszkolószalagot a vágandó lapra, hogy megakadályozza a dekoratív réteg lecsapását. Ezután egy ceruzával jelölje meg a vágás kerekített vonalát, mondja a cső alatt. Ezután fúrjon több furatot a tervezett kerekített vonal mentén egy keményfém fúróval (alkalmas kerámia granit csempe). És végül, a drótvágók, fogók és speciális csempefogók segítségével óvatosan törik le a felesleges részt. A vágási pontot egy fájl segítségével lehúzza.

Ha az egész padlót lefedi, győződjön meg róla, hogy minden kereszteződést eltávolítottak, és a fedelet 24 órán át hagyta száradni.

Hogyan vágja le a padlót az L-alakú darálóval, például a szellőzőcsatorna peremén, ebből a videóból megtanulhatja.

5. lépés: Fugázás

24 óra elteltével megkezdheti a fugázást. Ehhez először könnyű nedvesíteni az ízületeket szórópisztollyal vagy egyszerűen nedves ruhával, hogy javítsa a habarcs tapadását, majd hígítsa a simító keveréket.

Tartsa a gumi spatulát egy szögben, majd keverje össze a kb. mérje le a padlót és terítse el úgy, hogy minden varrás teljesen fel legyen töltve. De légy óvatos, és ne próbálja erősen összetörni a habarcsot a varratok.

15-30 perc elteltével távolítsa el a felesleges habarcsot nedves szivaccsal. Ugyanígy folytassa a padló más részeiön a varratokat, kivéve a falak közötti csatlakozásokat. Egy óra múlva a padló teljes felületének csiszolásához vízzel vagy enyhe mosogatószerrel tisztítható.

Egy hét elteltével a varratok kiegészíthetők tömítőanyaggal.

Figyelem! Az újonnan kialakított csempepadlón az első 2-3 napban nem ajánlott, ideális esetben - 7 nap.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell megfelelően törölni a padlót a saját kezével, javasoljuk, hogy nézze meg a következő videólejátszást.

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában - útmutató a tojás

Ha felújítást tervez vagy nagy fürdőszobai felújítást tervez, gyakorlati lehetőséget keres a padló befejezésére, hallgathatja azokat a tervezők ajánlásait, akik azt állítják, hogy semmi sem jobb, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszoba újbóli felszerelése komoly költségeket eredményez, ezért bármilyen módon meg kell szabadulnia.

Mivel egy professzionális kagyló munka költsége meghaladja az átlagos árkategóriás csempe költségeit, jobb, ha megtagadja szolgáltatásait azáltal, hogy saját kezűleg végzi a telepítést. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a padlóra csempézni, milyen eszközöket igényel, és hogyan készítse el megfelelően a helyiséget a munka megkezdése előtt.

A tojás fajtái

A padlólapok változatossága a fürdőszobában elképesztő, néha megnehezíti a választást. Formája lehet négyzet alakú, téglalap alakú és más, összetettebb formák formájában. A burkolást különböző módokon végezzük, az elemek geometriájától függően:

 • Párhuzamos módszer. Megfelelően megfogalmazva, a csempe hasonlít egy lapra egy noteszgépből egy szakaszban, különösen akkor, ha kontrasztbetöltést alkalmaztak a fugázáshoz. Ez a módszer jó négyszögletes és négyzetes csempékhez. A párhuzamos munkavégzés a legegyszerűbb a saját kezével, így még egy kezdő finiser is elhelyezheti ezt a rendet;
 • Sakk módszert. A burkolólapok ilyen módon történő kialakítása téglafalra van szükség, ha "féltégla" -ra rakod. Ez a megoldás látványosabbnak tűnik, de még nehezebb megtenni magad is. A legjobb eredményt téglalap alakú csempékkel érik el. A csempe lefektetése a kockarendszer-minta nem könnyű, de a hatás megéri az erőfeszítést;
 • Átlós módszer. Leggyakrabban négyszögletes csempékkel díszített fürdőszoba padlójának díszítésére használják. Mivel a halmozódás átlósan történik, mintha egy saroktól az ellenkező szögig, a négyzetek úgy néznek ki, mint a gyémántok;
 • Mozaik módszer. A gyártók teljes csempegyűjteményt kínálnak, amellyel a padlón minta vagy mintázat jön létre. Általában ezek az elrendezések sokkal drágábbak, célszerű használni őket a fürdőszobában, egy terület több mint 20 négyzetméter. m, hogy a kép jól látható legyen. Hihetetlenül nehéz kezelni a saját kezét, és ha figyelembe veszi az anyag magas költségeit, helyes lesz a munkát egy szakemberrel megbízni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerámia burkolólapok átlós módszere növeli az anyagfelhasználást, mivel a vágás és az üzembe helyezés miatt a nem megfelelő maradványok 30% -a elvész.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fürdőszobai padlóburkolatok készítéséhez saját kézzel a tapasztalt kézművesek ajánlják a következő követelményeknek megfelelő csempe vásárlását:

 1. A csempe vastagságának 9-12 mm-en belül kell lennie;
 2. II. Vagy magasabb stabilitási osztály;
 3. Nagy kopásállóság, keménység, AA nedvesség elleni védelem, agresszív mosószerek ellen.

Fontolja meg egy nagy csempe, különösen, ha sötét színű, vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét, ezért válassza a közepes méretű lehetőségeket, ugyanolyan színű, mint a fal díszítése.

Ezenkívül a fürdőszoba padlójának megfelelő csempézéséhez a következő eszközre lesz szükség:

 • Építőgép;
 • Gumi spatula;
 • Fogazott simító;
 • Üvegvágó;
 • Maszkoló szalag;
 • Épület szintje;
 • Gumi kalapács;
 • Csemperagasztó, fugázás, alapozó;
 • keresztezi;
 • Víz, keverő tartály, rongy.

A munka sorrendje

Általánosságban elmondható, hogy a padlózat burkolatának lefektetése ugyanúgy történik, mint más helyiségek befejeztével. Azonban vannak olyan titkok, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletes eredményt érjen el a saját kezével. A szaniterhelyiségben végzett munka legfőbb nehézsége az egészségügyi berendezések és csövek rendelkezésre bocsátása, amelyek különleges rendben vannak.

Mint tudják, a mosogatótartályt a dekoratív falburkolat felszerelése előtt szerelik fel, de hogyan kell a padlólapot elhelyezni, nehogy piszkos vagy sérüljön a javítási folyamat során? A szakképzett kézművesek a következő mintát követik:

 1. Először meg kell tenni a csempe a padló azon a területén, amelyen a kád fel lesz szerelve;
 2. Ezután állítsa be a fürdőt;
 3. A következő lépcső - a falak felületén lévő csempe;
 4. Csak a piszkos munkák befejezése után kell kitöltenie a padlót.

Ha a szaniter helyiségben zuhanykabin telepítését tervezik, akkor a telepítés sorrendje eltérő: először telepítse a zuhanyzót, majd a falburkolatot, és a javítás befejeztével közvetlenül befejezik a padlót.

A padló előkészítése a befejezéshez

A javítás kulcsfontosságú szakasza, amely garantálja a jó eredményt és a burkolólapok hosszú bontását, a padlóburkolat előkészítése a csempe lefektetéséhez. Mielőtt a cserépet a padlóra rakja, megfelelően fel kell készülnie:

 • Távolítsa el a régi díszítő bevonatot, az esztrich és a vízszigetelést, optimális esetben, ha tisztítja a padlót a földre;
 • Ha lehetséges, a felületet az építés szintje, a cementcsípés és a repedt cementhabarcs segítségével kell szintetizálni;
 • Az új réteg vízszigetelést bitumennel vagy gumi alapú masztix vagy hengerelt anyaggal kell felújítani;
 • Öntsük át az esztrichet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rétegvastagító réteg maximális vastagsága, amely egyszerre alkalmazható a saját kezével, 1,5 cm;
 • Az esztrich kikeményedése után nedves tisztítással távolítsa el a porból és szennyeződéseket a padlóról;
 • A lágyítót ecsettel kell felhordani, mintha dörzsölné az esztrichbe. Amint fehér hab keletkezik a padló felületén - befejezheti a primert, a beton már mindent elnyel, amennyit csak tud.

Az alapozó néhány óra múlva megszárad, de jobb, ha ezt a műtétet esténként elkezdjük, hogy reggel felrakja a csempe.

Tipp Próbálja meg a padlót a padló teljes felületén egy nap alatt kiküszöbölni, amíg a ragasztó meg nem keményedik, ha meg kell szakítania, akkor tegye meg ezt a sor befejezése után, és távolítsa el a megmaradt megoldást a széleiből.

Fektetési technológia

Amikor a fürdőszoba készen áll a padló befejezésére, egy különleges csemperagasztót kell készíteni egy száraz keverékből. Ehhez a zsák tartalmát tiszta vödörbe öntse vízzel, és csak 10 perc elteltével keverje össze. A további munka a terv szerint megy:

 1. A padlót vékony réteg csempe ragasztóval alapozzák meg, ezzel javítva a réteg és a csempe közötti tapadást;
 2. Ragasztás a padló felületére fogazott simítóval történik, a szerszámot szigorúan egy irányban használják, egyenletes réteget alkotva;
 3. Elkezdik felhúzni az első sort, vékony réteg ragasztót helyezett a csempere, és szorosan a padlóra nyomja, hogy ne legyen köztük légbuborék, ami növeli a bevonat törékenységét. Biztosítani kell, hogy a csempe helyesen legyen elhelyezve a falhoz és a horizonthoz képest, az épület szintjén ellenőrizni kell;
 4. Az első csempe lefektetése után a sarokba egy kereszt húzódik, hogy sima, tiszta varratokat képezzen, majd a következő csempe van rögzítve. A padlóra nyomva, óvatosan kell gumírozni az oldalán;
 5. Hasonlóképpen, a csempék elhelyezése során a fürdőszoba egész területére hatnak. Nem osztja el a szintet, lassan, eltávolítja a felesleges ragasztót, még egy kezdő kaszáló is képes lesz a munkát minőségi módon elvégezni. Ha le szeretné vágni a cserépet, használjon üvegvágót.

A párhuzamos halmozódás a falról indulhat, de átlós halmozódás szükséges a fürdőszobai középpontból, hogy a mintázat szimmetrikus legyen. A padlólapok elhelyezése a saját kezével jó módja annak, hogy elsajátítsák ezt a fajta felületet, tapasztalatokat szerezzenek, és összetettebb építési feladatokra költözzenek.