Legfontosabb > Bútor

Hogyan csatlakoztassa a fürdőt a csatornahoz és a vízellátáshoz: az anyagok kiválasztására és a beszerelésre vonatkozó utasítások

Miután befejeződött a fő szakasza javítási munkálatok a fürdőszobában és a vásárlás a vízvezeték, továbbra is csatlakoztatni a fürdőszobát a csatornába, és csatlakozik a vízellátás.

tartalom

Ebben a sorrendben elvégzett független munkák:

 • Hely kiválasztása, beállítva a tálat.
 • Szifon szerelvény.
 • Csatlakozás a csatorna kimenetéhez.
 • Csatlakozás vízellátáshoz.
 • Helyes telepítés, tömörség ellenőrzése.

Előkészítés a csatlakozáshoz: anyagok kiválasztása és a fürdő felszerelése ↑

Mielőtt a kádat a vízellátáshoz és a szennyvízcsövekhez csatlakoztatja, el kell készíteni az anyagokat, és ki kell választania egy helyet a tálca rögzítéséhez. A fő probléma a helyes szerelési magasság meghatározása a szifon helyes csatlakoztatásához, a keverő helyének megtalálásához, ha a fürdő oldalán található falra szerelt modellt választják.

A szaniterek beszerelésének és összekapcsolásának terve a fürdőszobában

A csatorna csatlakozásával egyidejűleg végezze el a keverők beszerelését

Bath telepítés: fontos pontok ↑

A fő körülményeket, amelyeknek meg kell felelni a telepítés során, hogy megfelelően csatlakoztassák a fürdőt:

 • Pontosan határozza meg a magasságot az aljától a padlóig.
 • Illessze és rögzítse a tálat egy szinttel.
 • Helyesen állítsa be a díszítő képernyőt.

Helyszíni kiválasztás és szerelési magasságállítás

A padlóról az alsó legalacsonyabb pontra vonatkozó távolság meghatározása a csatorna kifolyásának figyelembe vételével történik. A második kritérium a szifon kapacitásának típusa és mélysége, a kiömlőcsőtől a padlóig terjedő távolság. Minél magasabb a kád, annál kisebb problémák merülnek fel a telepítés során.

A telepítés magassága a sikeres kapcsolat legfontosabb feltétele.

A cső és a szennyvízcsatorna közötti magassági távolságnak legalább 4 - 6 cm-nek kell lennie.A csővezetéknek a szifonból való kilépéshez a döntetlenhez való csatlakozásnak köszönhetően gyors vízelvezetést biztosít és a szifon megfelelő mélysége biztosítja a kellemetlen szagokat a lefolyóból. Normál körülmények között elegendő, ha a tál legalsó pontjától 15-25 cm magasságig hagyja el a csatornába.

Lézeres szintező fürdő

Telepítés után be kell állítania a fürdőt, és meg kell határoznia a vízszintes felső él szélességének szintjét. A szint alatti szöget fel kell emelni.

A szifon típusai: melyiket választani kell ↑

A modell és a termelési anyag kiválasztása a forrásadatoktól függ: új fürdőre történő telepítéskor szinte bármilyen szifont választhat, ha beállíthatja a tálatartó magasságát. A régi szifon cseréjekor a tálca típusára és magasságára kell összpontosítania, vegye fel a terméket a méréseknek megfelelően.

Még olcsó modellek is vannak hullámosították

A költségvetés szifonjainak gyártására szolgáló fő anyagok a polipropilén és a PVC. Teljesen azonos megjelenésűek, az anyagok alapvetően eltérő teljesítményi jellemzőkkel bírnak.

A részletek mérete és a csövek átmérője

A polipropilén készlet drágább, de néhány évvel tovább tart, mint egy PVC szifon. Az anyag szerkezete sima, durvaság és pórusok nélkül: sima falakon nem helyezkednek el lerakódások, ami szűkíti a csövek belső lumenét. A propilén menetes összekötő részek erősebbek a PVC menetnél: kevesebb sérülés veszélye a törékeny részek csavarozásakor.

Funkcionális besorolás:

 1. Klasszikus szifonok. Elkészült egy műanyag vagy hajlékony csővel, amely összeköti a kifolyót a túlfolyással és a lefolyóval. Az egyszerű kialakítás előnye a tartósság és az olyan mechanizmusok hiánya, amelyek gyakran sikertelenek. A hátrány az, hogy a víz hozzáadásával le kell zárni a lefolyót egy fedélzel.
 2. Félautomatikus termékek. A szifon túlfolyásától a csövön át a csövön kívül a szifonok kábeles mechanizmussal vannak felszerelve. A kar a túlfolyás belsejében található. A fogantyú elfordítása bezárja a lefolyót - a lánc fedelét nem kell használni, és le kell hajlítani a dugót.

Automatikus modellek - kényelmes, de drága és megbízhatatlan

 1. Click-clack vagy automatikus. A víz tárcsázásához vagy leeresztéséhez csak nyomja meg a gombot vagy forgassa el a kart - az alsó ürítés automatikusan bezárul.

Mi szükséges a szereléshez: csövek és adapterek ↑

A szifon mellett a csatorna csatlakozásához a következőkre lesz szükség:

 • Szennyvíz csövet és szükség esetén forgassa. Jobb, ha vásárolni műanyag merev csöveket. Ha nincs hely a kemény huzalozás telepítéséhez, akkor egy hullámos rugalmas csövet kell telepítenie. A helyi szennyvízcsövek átmérője 40 mm.

Rugalmas műanyag adapter

 • Ha a csatorna átmérője eltér a fürdő lefolyócső átmérőjétől, akkor adaptereket kell készítenie. Műanyag csőkötésekhez - 50 mm x 40 mm hullámos gumi kapcsoló. Egy régi, öntöttvas vasalójú lakásban 73 mm-es (szabványos átmérőjű öntöttvas csövek) x 40 mm adapter szükséges.

Adapterek öntöttvashoz

 • Tape FUM, szilikon gumi tömítések (tömítések) kenésére, nedvességálló tömítőanyag az ízületek és a kád peremeinek feldolgozásához, javító készlet tömítések.
 • Kés a műanyag vágásához, ha le kell vágni egy hullámos tömlőt vagy csövet.

A csővezeték összeszerelése és a kád csatorna összekötése ↑

A telepítés megfelelő elvégzéséhez először ellenőrizni kell a konfigurációt és a szifon szerelvényt. A mosogató felszerelése sokkal könnyebb egy fordított kádban. A tálca felszerelése után csak a mosdócsatornát kell csatlakoztatni a fürdőszobába. Mielőtt elkezdené a szerelést, érdemes megvizsgálni a tálban lévő leeresztőnyílások állapotát: a hátoldalon az akril, műanyag és öntöttvas tálakban lehetnek dudorok. Minden hibát óvatosan csiszolópapírral kell lemosni vagy tisztítani.

Szifon szerelési séma

A szifon felszerelése és csatlakoztatása ↑

A legtöbb modell teljesen fel van szerelve vízelvezető rácsokkal és fedelekkel. Mielőtt a szifont a fürdőszobába vezetett szennyvízhez csatlakoztatná, meg kell vizsgálni a rácsokat, a csavarokat és a tömítéseket.

A rácsot ki kell cserélni egy kompatibilis modellel, ha:

 • A lyuk keresztmetszetű, két keresztléc formájában: egy ilyen lefolyó, hosszú szálak, haj és törmelék problémamentesen kerülnek a szifonba a vízzel együtt. A mechanikus szűrő funkciója nem végez ilyen rácsot.
 • Továbbá nem kell rozsdamentes acél rácsot felállítani hosszú, ovális nyílásokkal - ilyen lemosást nehéz tisztítani.

Nehéz húzni szemetet a keskeny résekből

A legmegbízhatóbb - minden fém vagy műanyag rács kis peremekkel a kerület körül. A fürdőben egy ilyen rács lehet mosni gyapotot, takaró - a szilva nem eltömődik. A rács cseréjekor jobb, ha egy szettet választanak rozsdamentes acél csavarral. A fém rögzítők gyorsan rozsdásodnak - annak érdekében, hogy szétszereljék a rácsot a tisztításhoz, meg kell szakítani.

A kereszt között a finom háló a legjobb választás

Ellenőrizze a tömítéseket. Tartós és rugalmas tömítések - vastag gumiból készült, gumiból. Ha gumi repedések láthatók, jobb, ha azonnal lecserélik a tömítéseket. A tömítés helyreállítása előtt szilikonnal kenhető a jobb rögzítéshez.

Ellenőrzés és összeszerelés a beszerelés előtt

Szerelési és telepítési eljárás:

 1. A gyári utasítások szerint csatlakoztassa az összes alkatrészt. A műanyag szálak ne szoruljanak erősen. Nem kell a kulcsokat használni, egy szál felszakadhat a túlzott erőből.
 2. Szerelje fel a túlfolyó és az alsó drain rácsokat.
 1. A tömítés külső oldalán egy szifon van, amelyhez elvezető rácsok és fúvókák vannak. A tömítések a kúp keskeny részét a cső felé helyezik.
 1. Csatlakoztasson rugalmas tömlőt vagy műanyag túlfolyócsövet a leeresztőcsatlakozóhoz.

Könnyebb elvégezni az előkészített munkát egy eltávolított fürdőn. Csak a kifolyás és a tálca végleges rögzítése után húzhatók meg a csatlakozások.

Csövek felszerelése és csatlakoztatása ↑

Annak érdekében, hogy a kádat a beépített szifonnal megfelelően csatlakoztassa a szennyvízcsatornához, helyesen szerelje fel a kifolyót a lefolyóból. Ajánlatos merev műanyag csövet használni. A hullámosított hajlékony tömlőt csak akkor szabad használni, ha nincs hely a merev magassági összeköttetéshez.

Helyes lejtéscsatlakozás

Csatlakoztatáskor a lejtőn megfigyelhető: a szifonból való kilépés helyétől a szennyvízcsatorna belépési pontjáig legfeljebb 5 cm magasságkülönbségre van szükség, ideális esetben a pontokat egyenes műanyagdarab nélkül lehet összekapcsolni.

Hullámos tömlő telepítése

A hullámos csövet úgy kell elhelyezni, hogy ne legyenek éles kanyarok és hurkok - jobb a hosszabbítás. Ennek a kapcsolatnak a hátránya a tömlő egyenetlen felületén van. A hullámosságok kiemelkedése a szemétbe szorul, blokkolva. De a rugalmas tömlő tisztítása vagy cseréje egy pillanat.

A cső kimenetének összeszerelése és bekapcsolása

A szifonhoz csatlakoztatott csövet a szennyvízcsatornába vezetik. Szükség esetén szerelje be az adaptert. A munka befejezése után ezek az ízületek tömítéseit is kiegészítik, de csak a tömítettség ellenőrzése után.

Csatlakozás a vízellátáshoz és a képernyő telepítéséhez ↑

Ha sikerült sikeresen összekapcsolnod a fürdőt a szennyvízcsatornával saját kezével, akkor az utolsó lépcsőhöz érhetsz: összekötheted a keverőt és beépítheted a dekoratív védőablakot.

Keverőcsatlakoztatási sorrend

A keverő menetes csatlakozással csatlakozik a fúvókákhoz. A szálat előre megcsavarják szalaggal, ügyelve arra, hogy a szalag ne hajlítsa meg, ne keletkezzen kifeszítés. Alternatív módon váltakozva húzza meg a jobb és bal szálakat. Helyezzen el dekoratív kúpos bélést az ízületek elrejtésére.

A díszítő képernyő úgy van elhelyezve, hogy kis rés maradjon a padlóról - akár 5-7 cm-re is, ilyen rés nem lesz észrevehető, de állandó szellőzést biztosít és védi a tálca körüli területet a gomba és a penész megjelenésétől. Abban a helyen, ahol a lefolyó a csatornába kerül, el kell hagynia a nézőablakot, az ajtót a díszpajzs anyagának zsanéroihoz kell fektetnie - nem kell eltávolítania a szitát a tömítőanyagból a szivárgás javítása vagy megszüntetése érdekében.

A tömítőanyagot csak a szennyvízcsatornák tömítettségének ellenőrzése után szabad végezni.

Ellenőrizze a csatlakozást és a tömítést ↑

Ellenőrizze, mielőtt lezárja a képernyőt és a tányér éleit

A fürdőszobának a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakoztatásának helyességének ellenőrzése két szakaszból áll:

 1. Ellenőrizze a keverő csatlakoztatását. Nyissa ki a szelepet és értékelje a csőcsatlakozások tömítettségét a keverővel. Ha a csatlakozások szárazak, a telepítés helyes.
 2. A fürdőben vizet vonnak le. Vizsgálja meg az alsó részt a kifolyó nyílásán. Ha megfelelően van felszerelve, a fúvóka alja legyen teljesen száraz. Egy vízzel töltött tál több órán át maradhat. Ha nincs szivárgás, a szifont összeszereljük és rögzítjük. Távolítsa el a fedelet, és figyelje meg a kisülési sebességet. Ha a víz elfogadható sebességgel távozik - a dőlésszög helyesen van kiválasztva. A leeresztési sebesség mellett meg kell vizsgálni a csövek ízületét - nem kell nedvesíteni.

A vizsgálat befejezése után a fürdőkád széleit egy tömítőanyaggal is feldolgozhatja, telepítheti a képernyőt.

Videó: hogyan lehet szifont gyűjteni a saját kezével ↑

A fürdõ csatlakoztatásának legnehezebb része a szifon megfelelõ összegyûjtése. Teljes útmutatás a rövid videó összeállításához.

A telepítéssel kapcsolatos nehézségek mellett önálló munkavégzéssel kapcsolatban problémák és hibák is felmerülnek, amelyek a csövek és ürítések megválasztásában fellépő hibákhoz kapcsolódnak. És állítsa be a tiszta vízszintes, amikor a tálat az erő alatt csak a mester tapasztalattal. Ezért jobb, ha a szakemberek részt vesznek a vízvezeték szerelésében - nem kell fizetnie a mennyezet javításához a szomszédjaitól alulról, javítani kell állandóan eltömődött szilvákat és cserélni egy szivárgó szifont.

Hogyan csatlakoztassuk a fürdőt a csatornahálózathoz: a mesterséges vezetők tippjei

Úgy döntöttél, hogy megváltoztatod a fürdőt, még a régi vízvezetéket is lebontottam, és újat vásároltál. A tálat helyükre helyezték, és úgy tűnik, az ügy teljesen kicsi. De nem tudod, hogyan kell összekötni a fürdőt a csatornába. Mi a teendő Tényleg fel kell hívnia a vízvezeték-szerelőt, várnia kell régóta, el kell viselnie jelenlétét a lakásban, és fizetnie kell egy ilyen egyszerű eljárásért? Nem annyira nehéz egy közönséges ember számára, hogy vízvezeték-gurut kérjen, hogy végezze el. Minden munkát kézzel lehet elvégezni. A legfontosabb dolog az, hogy legyen legalább némi ötlete arról, hogyan kell a kádat a csatornába csatlakoztatni.


Fotó 1. A fürdő a csatornarendszerhez csatlakozik.

A kádat a saját kezéhez csatlakoztatva a szennyvízhez: szükséges eszközök és berendezések

A kádat a szennyvízhez kézi úton egy szifon segítségével hozzákapcsolják - speciális eszközzel egy lombikba vagy egy hajlított csőbe, amelyen keresztül a csatornák szabadon haladnak a csatornacsövön. A vízelvezetés szervezése ezen berendezések nélkül kellemetlen és állandó szagokat fenyeget a csatornából. Ezért, ha nem akar "aromatizálni" egy lakást az egész ház vízelvezető csatornáival, szereljen be egy szifont a fürdő alá. De hogyan csatlakoztathatja a fürdőt a csatornahoz ezzel az eszközzel? Először is el kell döntenie a szifon típusát. A termék számos típusát értékesítik, az egyik vagy másik választása a fürdőkád modelljétől függ. Ha kétségei vannak a választott helyességről, forduljon az eladóhoz. De ez nem minden. A szifon kialakítása összecsukható, mindegyik termékhez csatolt utasítások. Szigorúan kövesse ajánlásait, és ne felejtse el helyezni a tömítõ tömítéseket.


Fotó 2. A fürdő megfelelő összekapcsolása a szennyvízcsatornához segít a fürdőszoba tisztán és rendben tartásában.

Szifon készen áll, mit kell telepíteni a fürdőszobába?

A fürdő csatlakoztatását a szennyvízcsatornához a szifonnak a leeresztő csőhöz való csatlakoztatásával kell végrehajtani. Nem tartozik bele, ezért meg kell vásárolnia. Az eladásokon kemény és hullámos modellek találhatók. Ha nem szeretne több éven keresztül visszatérni ehhez a kérdéshez, válaszd ki a kemény modellt. Mivel a krimpeltek gyorsan eltömődnek és tisztításuk hálás és nagyon nehéz feladat.

De ha nem lehetséges merev cső rögzítése a hely megközelíthetősége miatt, akkor a hullámosság az egyetlen választás. Mindkét modell átmérője azonos és 40 mm. A csatornaháló átmérője a fürdőszobában 40 mm vagy annál is nagyobb lehet - 50 mm. Ha rendelkezik az utolsó lehetőséggel, akkor egy adaptert kell telepítenie.


Fotó 3. Csatlakoztatott szifonfürdő.

Hogyan csatlakoztassa a fürdőt a szennyvízhez: csatlakoztassa a lefolyót

A szifon felszerelésénél ügyeljen arra, hogy mindig szabadon hozzáférhessen hozzá. Végtére is, a fürdés során többször kell szétszerelni. Szennyezés tisztításához szükséges. Ha a szifont nem tisztítják rendszeresen, akkor a kisülési sebesség lelassul, vagy teljesen leáll.


Fotó 4. A fürdőszobák szifonjai különböző formájúak.

Tehát hogyan lehet a szifont a fürdőhöz és a szennyvízhez csatlakoztatni:

 • Csatlakoztassa a szifont a fürdőbe, ne felejtse el elhelyezni a tömítést az interfészen, és csak ezután húzza meg a rögzítőelemeket. Óvatosan húzza meg, nagy erőfeszítés nélkül. Mivel a kötőelemek könnyen károsodnak és elrontódnak. Ezt az eljárást csak kézzel kell elvégezni, anélkül, hogy bármilyen eszközt használna. Így szabályozhatja a keletkező feszültség mértékét, és azonnal leállhat, amint eléri a határértéket. Az ízület tömítéséhez egy tömítést szerelnek be, amely lehet szabályos gumi vagy szilikon.
 • Csatlakoztasson egy merev leeresztő csövet a szifon másik oldalára, irányítsa a szennyvízcsatornába, és csatlakoztassa egy egyszerű bemenettel. Ha a csőátmérők eltérnek, először telepítse a műanyag adaptert.
 • Ellenőrizze a rendszer tömítettségét. Először ellenőrizze az összes alkatrész szoros illeszkedését, szükség esetén korrigálja a helyzetet, hogy ne kelljen szétszerelni a rendszert, és telepítenie kell egy másikra. A megbízhatóság érdekében ajánlatos a kötések összeszerelési szakaszában minden tömítést zsírozni.
 • Ellenőrizze a rendszer tömítettségét, amikor a kád működik. Ehhez a vizet a tálba kb. Ellenőrizze a szifoncsatlakozás tömítettségét és tömítettségét a fürdőhöz. Ha minden rendben van, adjunk hozzá vizet a tálhoz és nyissuk ki a leeresztő dugót. Vegyünk egy szalvétát és ellenőrizzük az összes csatlakozási pontot. Vizuálisan nem észlel egy kis szivárgást, és a szalvéta mindig nedves helyen marad. Ha nincs ott, akkor a fürdõ és a szennyvíz összekapcsolása a saját kezével sikeres és jó minõségû volt.

Mi a teendő, ha kellemetlen szagok jelentek meg a fürdőszobában?

A fürdés első szakaszában nem feltétlenül észlelhetőek a telepítés egyes hiányosságai. Néhány nap múlva szó szerint fog megjelenni, állandó és kellemetlen szennyvíz szaggal a szobában.


5. ábra A fürdőkád szennyvízcsatornához való helyes csatlakoztatásának diagramja.

A megjelenése oka lehet a szifon helytelen működése. Ez történik egy hullámos cső használatával, hajlítás nélkül, hogy csapdát hozzon létre. Vagy nem felel meg a rendszer dőlésszögének.

Az első esetben nincs szükség a szifon megváltoztatására, csak a hullámcsőre van szükség ahhoz, hogy kanyar alakuljon ki egy vízdugó létrehozása és megfizethető módon történő rögzítéséhez. A második esetben: ellenőrizze, van-e torzítás a leeresztő rendszerben, ha nem, állítsa 5 fokos szögbe.

Az egyik lehetőség a kellemetlen szagok megjelenítésére a fürdőszobában lehet csatorna elzáródás. Vagyis, ha egyszerűen eldugult, és benne egy áthatolhatatlan elzáródás jelent meg. Tisztítsa meg minden rendelkezésre álló eszközzel. Ha nem tudsz megszabadulni a bűztől, kérd meg egy profi vízvezeték-szerelőt, hogy megmentse ezt a kellemetlen problémát.

Szifon telepítés

A szifon felszerelésének szükségessége a készülék javításával vagy cseréjével, karbantartási munkákkal vagy egyszerűen a meghibásodás megszüntetésével jár. Mielőtt a szifon szerelését elvégezné a fürdőszobában, meg kell határozni a kialakítását és méretét. A szifon felszerelése a kádra a videóban nem tartalmaz bonyolult műveleteket, de alapos figyelmet igényel a csekély és elemi pontossággal. Annyira könnyű megtörni a kényes műanyag szerkezetet a csavart anyacsavar túlzott meghúzásával.

Mielőtt megváltoztatná a lefolyót a fürdőszobában, szerezzen be egy új vízvezeték szerelvényt. A legjobb, ha felveszi az álló berendezést a mintához, és hasonlóképpen veszi fel az új szifont. Ha nincs régi szifon, akkor meg kell mérni a lefolyó és a túlfolyó furatok átmérőjét a fürdőszobában, és a padlóról a fürdőhelyén lévő alsó részre. Ügyeljen arra, hogy az anyag, amelyből a fürdőt készítik, hogy ne tévesszen meg a berendezés kiválasztásában.

A szükséges mérések elvégzése után folytathatja a megfelelő szifon kiválasztását az elosztóhálózat elérhető modelljeiből. A legegyszerűbb és legolcsóbb modellek megtalálhatók bármely közeli üzletben, míg a modellek nehezebbek és drágábbak a nagy szaküzletekben vagy az online részlegükben való keresésben.

Szifon szerelési eljárás

Fontos! Az utasításokban ügyeljen arra, hogy az összeszerelés során minden alkatrész telepítve van-e. Vannak olyan esetek, amikor a végső csatlakozás a szifon egy részének a fürdőbe vagy a csatornacsövébe történő beépítése után történik.

 1. Miután foglalkozott a részletekkel, és ellenőrizni kell a mechanikai sérülés hiányát, a tömítések és menetes csatlakozások integritását.
 2. Annak biztosítása, hogy minden rendben van, összegyűjtheti a szifont és felkészülhet a telepítésre. A mellékelt fürdőszifon szerelési séma megmondja Önnek, hogy melyik alkatrészeket szerelték fel először, és mely közbenső tömítőelemeket nem szabad elfelejteni az összeszerelés során.

Vegye figyelembe a következőket: Ne húzza meg teljesen a menetes csatlakozásokat, mert szükségessé teheti a szifon alkatrészek további beállítását, amelyet "helyben" hívnak.

 1. Amikor elvégeztük a szükséges műveleteket, feltételezhetjük, hogy a fürdő szifonszerelvénye befejeződött, és folytathatjuk a telepítést.

A félautomata vagy automatikus vezérlésű költséges modellek teljesen összeszereltek, a szifon kialakítása kisebb méretű változásokat tesz lehetővé hullámosított elemekkel.

Egyes műanyag szifonok felszerelése

Mielőtt a fürdőszobába telepítené a csatornát, ellenőrizni fogja a csatorna tömítettségét, a szerelésük megbízhatóságát és a gumitömítő elemek állapotát. Ha a párnák kiszáradnak vagy megsérülnek, akkor újakká válnak.

 1. A szifon felszerelése a kád alatt megkezdi a védőrács és a szifon fogadócsövének felszerelését. Mielőtt elvégezné ezt a műveletet, ellenőrizni fogja a páros felületek tisztaságát, és szükség esetén kémiai vagy mechanikai feldolgozásra kerül.
 2. A fogadó csőperem tiszta felületére egy kis réteg egészségügyi betétet helyezünk, és a készletben egy közepes puha gumiból készült szifon vastag tömítés található. A tömítés felső részére egy vékony réteg tömítőanyagot helyeznek fel, és anélkül, hogy várakozásukra száradna, a vevőcső felszerelése a fürdő alsó részén történik.

Fontos! A menetes csatlakozás meghúzása során ne nyúljon nagy erõsségre. Ez visszafordíthatatlan deformációhoz vagy károsodáshoz vezethet. A meghúzási erőnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy szorosan nyomja meg a gumitömítést az üléshez és biztosítsa a kötés tömítettségét.

 1. A túlfolyócső és a szifon befogadó részének összekötésére szolgáló lyukba egy előre összeállított, hullámosított csövet, beépített tömítőalátéttel és rögzítőanyákkal vannak ellátva. Különös figyelmet fordítunk a munka ezen szakaszára a kúpos tömítések megfelelő helyzetére. Ezeket a rendszereket szigorúan kell felszerelni, ellenkező esetben a kapcsolat nem teljes. Ha van egy bizonyos idő, akkor elhalaszthatja a szifon csatlakozását a fürdőszobába, amíg a tömítőanyag megszárad.
 2. Figyelembe véve a szifonnak a fürdőszobába történő csatlakoztatásával foglalkozó részt, csatlakoztathatja a szifon maradék részét a csatornába. Ehhez a páros alkatrészek speciális kenőanyaggal vannak kenve műanyag, nem nyomású vízvezeték vagy szappanos habosodás telepítéséhez.
 3. Miután a tömítőanyag megszáradt, vagy időigényes gondossággal kezelte, befejezheti a fürdőszifon felszerelését és meghúzhatja a menetes csatlakozásokat.

A szerelés befejezése után ellenőrizni kell a kád és a szifon közötti csomópont és a szivárgás hiányát a kúpos tömítések beépítési helyén.

Nem szétválasztható sárgaréz szifon felszerelése

Félautomata berendezések szerelése

Ha szükség van egy félautomata szifon felszerelésére a fürdőre, figyelembe kell venni a nem elválasztható kialakítást és a szifon és a szennyvíz összekapcsolásának nehézségeit.

 1. Mielőtt a szifont a fürdőre telepítené, ellenőrizni fogja a félautomata készüléket, hogy a vezérlőrúd beakadjon és a csatlakozó szoros illeszkedjen a nyeregbe.
 2. Miután egy szifont szereltek fel egy vezérlőmechanizmussal és a fürdőbe áramlották, a szifoncsatorna csatlakozik a csatorna fogadó részéhez.
 3. Annak biztosítására, hogy minden alkatrész a helyén legyen, és nem igényel nagy erőfeszítést a kiegyenlítés érdekében, a szifon és a kifolyócső menetes csatlakozásait lapos vagy kúpos gumitömítéssel kell összekötni. A tömítések megfelelő felszerelése esetén a tömítőanyag használata opcionális.

A szifon felszerelését az automatikus elektronikus vezérléssel ellátott fürdőszobában az ilyen termék gyártójának vagy forgalmazójának szervizének kell elvégeznie, aki helyesen felszerelheti és ellenőrizheti a berendezést, és beállíthatja a jótállás időtartamát.

következtetés

A szifon felszerelése a fürdõszobában nem tartalmaz komplex mûveleteket, és a megfelelõ figyelem önállóan is elvégezhetõ, sokéves gyakorlati tapasztalat nélkül is. A legfontosabb az, hogy kövessük az adott berendezés modelljének összeállításához és telepítéséhez szükséges utasításokat.

Hogyan telepítsünk mosogató szifont - a szakemberek ajánlásait

Minden öntudatos ember, vagy akár a tizenéves fiú képes lesz teljesen megérteni, hogyan szerelje össze a mosogatót a mosogatóhoz saját maga által. Végül is ez csak minimális erőfeszítést igényel, néhány egyszerű képességet, egy csavarhúzót és egy maximális vágyat.

Minden háziasszony tud erről a készülékről, hogy eltömődhet és megtisztulhat, vagy áramlást okozhat, és esetleg ki kell cserélnie egy újat. Ha van egy ember a házban, akkor semmi gond. Ellenkező esetben kapcsolatba kell lépnie egy szakember fizetett szolgáltatásaival.

A szifon célja

Magánházban vagy lakásban élsz, ha otthonában van mosdó, mosdó, fürdőkád vagy zuhanyzó, akkor vannak szifonok. Az egészségügyi berendezés nélkül, kivéve az utcai mosdó esetében.

A szifon egyfajta hajlított csőszakasz, amelyen keresztül a szennyvíz elvezetik a mosdó / kád / zuhanytálcából a csatornába. A mosogató csatlakoztatása a csatornahoz nem lehetséges ezen szaniter szerelvény nélkül. Végül is kellemetlen szagokat tart a csatornacsövön, megakadályozza a baktériumok növekedését a vízcsapdán keresztül.

A szifont a csatornahálózathoz is hozzá kell kötni, hogy durva hulladékot érjen el, ami valamilyen okból belépett a lefolyóba. Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó egészségügyi berendezés nem képes teljes mértékben megvédeni a szennyvízcsatorna rendszert az eltömődéstől. Időközönként további vegyszereket kell használni a szennyvízcsatorna tisztítására.

Szifonok fajtái

Mielőtt folytatnánk azt a kérdést, hogy miként lehet megfelelően csatlakoztatni egy szifont egy mosogatóhoz vagy más vízvezeték-szerelvényhez, fontoljuk meg, hogy milyen típusú szifon létezik. Végül is, miután úgy döntött, hogy megvásárolja ezt a terméket, először is gondolni fog a típusára, amely kifejezetten az Ön esetében szükséges. A nagyobb tisztaság érdekében vegye figyelembe az alábbi képeket.

Amint az a fenti ábrákból is látható, a legfunkcionálisabb és legkényelmesebb a napelemben az üvegszifon. Rajta lakunk.

Alapvető készlet egy üveg szifon

Annak kérdésére, hogy miként lehet egy üvegszifonyt a mosogatóra telepíteni, először meg kell fontolnia, hogy mely részekből áll. A mosogatóhoz vagy fürdéshez használt üvegszifon fő alkotóelemei:

 • védőrács;
 • egy sor gumi tömítés;
 • kúpos gumi mandzsetta;
 • fogadó vagy elágazó cső;
 • összekötő csavar;
 • csatlakozóanya;
 • az alsó;
 • a csatorna csőcsatlakozója;
 • csatorna.

Az üvegszifonok különböző módosításai

A készülék modelljétől függően további részletekkel is rendelkezhet:

 • több bemenet;
 • túlfolyócső;
 • szelepcsatorna.

Ha van olyan mosógép, amelyet a mosogató mellett helyeztek el, amelyen a szifont telepíti, akkor fontolja meg, hogy vásároljon egy modellt egy speciális kiegészítő bemenettel. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a háztartási készülékeket a szennyvízcsatornába szifonon keresztül csatlakoztatni, és nem közvetlenül.

A túlfolyócső a mosogatóra van szerelve, amelynek kialakítása kezdetben túlfolyó lyukat biztosít. A konyhában való áradások elkerülése érdekében a fürdőszobai és konyhai mosogatógépek gyártói nemrégiben egy túlfolyó lyukkal kezdték felépíteni őket, és a szifongyártók termékeiket túlfolyócsővel szerelték fel.

Az Autosliv a modern modellek nagyon kényelmes jellemzője. Ha vízre van szükség a mosogatóban, csak egy egyszerű kattintással zárja le a szelepet a lefolyóban. Ezután, ha már nincs szükség a vízbe a mosogatóba, akkor a szelep kinyílik és a lefolyó továbbra is normálisan működik.

Az alábbi képen látható az üvegszifon módosítása. Általában mindegyiknek hasonló eszköze van, és magától függ, hogy eldöntsétek, hogy a mosogató mosogatójának milyen konkrét módosításai vannak a fürdőszobában, csak meghatározott feltételek alapján dönthetnek.

Vannak modellek szifonok kettős mosogatók. Ennek a modellnek a kényelme az, hogy kétszer ne telepítse a mosogató szifont. És ez jelentősen megtakarítja az idejét és erőfeszítését. De nem csak. A két bemenetű modell sokkal kompaktabb, ami fontos a mosogató alatt lévő tér termelési célú felhasználásához. Két különálló szifon felszerelésével két tálcával rendelkező mosogatóhoz, a csövek és tömlők hálóját a mosogató alá helyezi. Ez nemcsak megakadályozza, hogy elhelyezzön egy tárolóedényt, hanem nehezebbé tegye a csatornakomplexum fenntartását.

Összeszerelési technológia

Bármely modellje a megvásárolt egészségügyi berendezésnek, a gyártó köteles csatolni a termékhez egy összeszerelő áramkört és egy alkatrész-jegyzéket. A gyártó utasításai elsősorban a mosogató szifonjának összeszerelésekor követendők.

De általában az utasítás sematikus. Ha nem először vesz részt a termék összeszerelésében, akkor elég valószínű, hogy a rendszer az Ön számára több lesz, mint elég. Különösen fontos azonban, hogy az újonc olyan pontokra összpontosítson, amelyeket részletesen tárgyalunk. Igen, és a tulajdonos, aki régóta megszokta, hogy mindent megtegyen a saját kezével, néha hasznos emlékeztetni néhány árnyalatra.

 1. Tehát az első lépés a konfiguráció ellenőrzése. Alapvetőnek tűnik. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor "valami nincs itt", és nem világos, hogy mihez kell kapcsolódni, mert egyszerűen nincs elég részlete. Kevésbé gyakoriak a redundancia. Ezután a zavaros tulajdonosa hosszú időre meg fogja találni, hogy mi az extra madár.
 2. Amikor egy komplett készleten rájöttél, és nem felejtette el figyelmen kívül hagyni az alkatrészek minőségét is, közvetlenül a gyülekezéshez vezethet.
 3. Ellenőrizze az alsó dugót. Győződjön meg róla, hogy nincs benne éles elem, mert a hiba károsíthatja a tömítést. A szifon alját mindig vízzel tölti meg, és a hibák jelenléte ebben az építési helyszínen elkerülhetetlenül szivárgáshoz vezet.
 4. Telepítsünk egy rácsot, hogy megakadályozzuk az étel bejutását a lefolyóba és egy fehér tömítést a mosogató alján lévő lyukon. A leeresztő nyílás hátoldalán pedig az alsó részből egy gumi fekete tömítés van felszerelve. Nyomja az elágazó csövet a mosogatóhoz, és csavarja be a 6-8 mm átmérőjű rögzítőcsavart az elágazó cső speciális aljzatába a rács fölé. Ehhez egy széles csavarhúzóra van szüksége - talán az egyetlen olyan eszköz, amelyet használni fogsz, kivéve a kezeket.
 5. Felfelé az elágazó csövön, szerelje fel a tengelykapcsoló anyát, majd a kúpos gumitömítést. Helyezze be a szifont a mellbimbóba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a magasság, amelyen található, helyes. Biztosítsa ezt a szintet a szorítóanya manuális meghúzásával. A szifon felszerelése a mosogatóra majdnem teljes.
 6. Ezután gumibetétet kell elhelyezni a készülék alsó fedelén, és csavarja meg az utast. A jövőben le kell csavarni, hogy tisztítsák mindent a felhalmozott törmelékből. Ügyeljen arra, hogy ne tömítse a tömítést minden egyes alkalommal.

Mit kell figyelni a telepítéskor:

 • A készülék összeszerelésekor ne használjon tömítőanyagot. Ha szét kell szedni annak érdekében, hogy megtisztítsa, ha elakad, akkor nem lesz képes gyorsan elvégezni. Ráadásul el kell távolítania a régi tömítőanyag maradványait, mielőtt vissza tudna dugni mindent. Szélsőséges esetben használjon szilikont, de jobb, ha valamilyen gumibetétet tartalmaz a készletben. Feltéve, hogy normális minőségük van, az ízületek tömítettségének problémái nem merülhetnek fel. Ez egy csatorna, nincs ott nyomás, ellentétben a vízcsővel.
 • Gondolkodj azonnal, a konyhában, a fürdőszobában vagy egy másik szobában, egy mosógépet telepítesz, függetlenül attól, hogy Ön mosogatógépet szerel-e be, függetlenül attól, hogy a mosdója egyszeres vagy kétszemélyes. Erre azért van szükség, mert nem szükséges újra és újra telepíteni egy szifont a mosogatóra, új otthoni háztartási készülékek hozzáadásával, amelyek a csatornahálózathoz kapcsolódnak.
 • Annak érdekében, hogy az összeszerelt szifon megfelelően működjön, ügyelni kell arra, hogy az összes csatlakozó szoros legyen, és ne legyen szivárgás.
 • Minden csatlakozást kézzel kell elvégezni, segédeszközök nélkül. Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy a tömítőgumót megnyomja, ami jelentősen csökkenti az élettartamát.

Összefoglalva

A szifon felszerelése mosáshoz, mosogatóhoz, zuhanyozáshoz vagy fürdéshez nem igényel sok időt és nem igényel speciális készségeket. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyekről tudnia kell, és figyelembe kell venni, hogy ne kelljen kettős munkát végezni, miközben újratárgyalunk valamit. Szükséges mindent figyelembe venni, hogy rövid idő alatt egy teljesen új készüléket ne lehessen megváltoztatni egy funkcionális modellre, mert elfelejtette figyelembe venni, hogy legközelebb egy mosógépet kell telepíteni, és a szifonon keresztül is hozzá kell kapcsolódnia a csatornahálózathoz.

Ha újak vagyunk a vízvezetékhez, és először telepítünk egy szifont, a termék gyártójának utasításai érthetetlenek lehetnek. Az eszköz összeszerelésének és felszerelésének csak vázlatos leírása alapján nem tartalmaz olyan fontos információkat és tippeket, amelyek segítenek elkerülni a hibákat, és megakadályozni a konyhájának szivárgását a csatornából.

A szifon felszerelése a fürdőben: hogyan szereljük fel és szereljük be a szifont

A fürdőszobának a gyűjtőből származó kellemetlen szagok és gázok behatolásától való védelme terén nagy jelentőséggel bír a szifon helyes behelyezése a fürdőbe. Ez egyfajta puffer az úszás és a szennyvíz között.

Vásárlásának meg kell előznie az illetékes választást befolyásoló legfontosabb kritériumok elemzését.

A fürdő szifon típusai

A modern szifonok közül négy leggyakoribb: hullámosított, térd vagy csőszerű, lombik, lapos. Mind a tervezés, mind az anyag kiválasztásánál a szifon biztosítja a megbízható és hosszú távú működést.

A hullámos szifon előnyei és hátrányai

Ezek közül a design hullámos szifon a legegyszerűbb. 2 fő csomópontból áll - enyhén ívelt felszabadítással és egy keretrel ellátott csővel.

Könnyű telepítés és a készülék fő előnye. A hullámcső bármely síkba helyezhető. Hátránya, hogy ha eltömődés esetén egy ilyen szifont tisztítanak, akkor azt manuálisan kell elvégezni, mielőtt a szerkezetet lebontották. Független formájú és vízzáró. Használja ezt a típust, ha a szennyvíz nem szabványos kivitelű.

Szifoncső típus

A rugalmatlan forma formája hasonlít egy patkóhoz vagy az S betűhöz vízszintes helyzetben. A kellemetlen szagok terjedése a szennyvízből víz, amely folyamatosan jelen van a cső hajlításában. A minőségi szifonokban a térd alján egy dugót biztosít a tisztítás megkönnyítése érdekében. Ha nincs ilyen részlet, akkor nehéz a rendszer felszabadulása a felhalmozott törmelékből.

A fém szifonok drága vízvezetékek részét képezik. Az ilyen rendszerekben a tervezők soha nem használnak műanyagot. Sárgaréz, bronz vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az első 2 anyag oxidálódik, ha nem egy különleges vegyülettel van bevonva.

Szifon lombikban vagy palackban

A lombikos szifonokat leggyakrabban a mosogató alá helyezéshez és ritkábban a fürdő alatt használják. A nevét egyfajta palack jelenléte okozta a víz felhalmozódása miatt. Szerelje fel a lombikot közvetlenül a leeresztő nyílás előtt, merev vagy hullámos csövön keresztül.

Ha a leeresztő cső rugalmas, az üvegszifont használják, függetlenül a csatorna bejáratától. Kemény csatorna a mosogató alá helyezéséhez.

Modern lapos szifon

Ez a típusú szifon hasonlít a térd vagy a cső műszerek. A különbség egy hidraulikus zár és egy vízszintes lapos ág, amely a szemét felhalmozására szolgál. Mielőtt ilyen szifont helyezne el a fürdőszobájába, figyelembe kell vennie, hogy csak akkor használható, ha az elosztó vízszintes.

Az előny a gyors szerelés és a kényelmes tisztítás a csövek. Az ilyen szifonhoz külön hálót vásárolhat a leeresztéshez. Ez további védelmet nyújt a rendszerből a kis törmelékből.

Szifon osztályozása csatornarendszer szerint

Tervezés szerint az összes szifon a következő típusokra osztható:

 1. Mechanikai. Műanyag vagy gumi dugóval rendelkeznek a csatorna blokkolásának lehetőségére. Itt minden manipuláció hajtás és automatizálás nélkül történik - manuálisan. A készülék nagyon egyszerű, ezért hosszú élettartammal rendelkezik.
 2. Félautomata. Ez egy összetett szerkezet, amelynek van egy elzáró szelepe, amelyet kábel vagy kar mechanizmusok vezérelnek. Ezt a beállítást rendszerint a vízszint feletti túlfolyáshoz vezető nyíláson kell elhelyezni. Az ilyen típusú pántok megbízhatósága némileg alacsonyabb a mozgó alkatrészek és szerkezetek jelenlétének köszönhetően.
 3. Automatikus. Ebben az esetben a szifon ugyanabban a rendszerben van töltőberendezéssel. Minden beépített mikroprocesszort kezel. A rendszer tartalmaz egy könnyen vezérelhető Click-clack szelepet.

Az automatizálás lehetővé teszi, hogy a fürdőt vízzel töltse meg egy adott hőmérsékleten és fenntartsa. Amikor a hőmérséklet csökken, a víz lefolyik, és a fürdőt felmelegítik meleg vízzel az előírt térfogatra.

A kattanáscsíkos kialakítás a csaphoz rögzített zárókupakot tartalmaz. Ez felemelkedik, amikor egy bizonyos vízoszlop nyomódik rá, és olyan rést képez, amelyen keresztül a felesleges víz áramlik. Az automatikus szifonok nemvasfém ötvözetekből készülnek.

Félautomata szifonok 3 változatban kaphatók. Az első nyitó túlcsordulásnál nyissa ki a leeresztő dugót. A használt víz eltávolításához egyszerűen nyomja le a fedelet, aktiválja a túlfolyó dugót.

A félautomata szifon kialakításában speciális fogantyú van a dugó funkciójával a túlfolyó lyuk számára. A nyitáshoz vagy bezáráshoz módosítsa a fogantyú helyzetét. A parafa külön mechanizmussal van felszerelve, amelyre kattintva kinyithatja és bezárhatja a lefolyót. Idővel a munka minősége csökken a mészréteg kialakulása miatt.

Ha mosógépet szerelnek be a fürdőszobába, akkor csatlakoztatni kell, mert a szifonnak fémesnek kell lennie A műanyagok nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek. A szifon kiválasztásakor nem szabad a termék kialakításából kiindulni. Az első dolog, amit a szifonnak biztosítania kell, megszakítás nélküli munka, melynek célja a szennyvíz jó minőségű kijuttatása kollektorba.

A szifon összeszerelése és csatlakoztatása

Ahhoz, hogy a szennyvízfürdőhöz csatlakozzon, mint bármely más vízvezeték szerelvény esetében, a szifonszerelvényt el kell végezni. A készülék értékesítésében jönnek készletek, ahol az összes rész van szétszórva. Ahhoz, hogy megismerhesse a fürdő szifon modelljének felépítését, meg kell tanulnod az összeszerelési rendszert. Minden típushoz azonos.

Az összeszerelési technológia a következő:

 1. Az új szifont kicsomagolni kell, és ellenőrizni kell a menetes csatlakozások minőségét. Zseton és sorja nem megengedett. A szerelés előtt el kell bomlasztania az alkatrészeket abban a sorrendben, amelyben a jövőben csatlakoznak.
 2. Egy parafát egy lánccal rögzítenek a túlfolyó padra.
 3. Szerelje fel a védőrácsot és a rugalmas gumibetétet a leeresztő nyíláson.
 4. Az ívcső felső részébe egy tömítést helyeznek be, majd a csövet a fürdőház testéhez nyomják, hogy a tömítés a kívánt helyzetbe kerüljön és a lehető legszorosabban feküdjön.
 5. A másik kezével helyezze be az összekötő csavart a rácsba és egy széles csavarhúzóval rögzítse egy anyával.
 6. A csőre a műanyagból készült tengelykapcsoló anya van. Alatta kúpos gumi tömítést hoz létre, amely a szélesebb oldalt az anyára forgatja.
 7. Helyezze a csövet a térdre, és húzza meg az anyát, amíg meg nem áll.
 8. Egy kúpos tömítést helyeznek be a tengelykapcsoló anyába és a könyök csatlakozik az adapterhez. Az adapter segítségével beállíthatja a szifon magasságát.
 9. Helyezze be a tömítést az adapter ellenkező anyájába, és csatlakoztassa az utast a csatornacsatornához.
 10. A csapszeg egy csaphoz van csatlakoztatva, amely túlcsordulhat egy lapos vagy kúpos tömítésen és egy csatlakozóanyán keresztül.
 11. Csatlakoztassa a fuvolát a túlfolyócsővel egy másik anyával, a tömlő segítségével a fürdő testén keresztül.
 12. A túlfolyó cső tömítésének tetejére.

A készletben nincs egyetlen extra részlet. Ha valami maradt a gyülekezés után, azt jelzi, hogy hiányzik egy pillanat. Ha a szifoncsatlakozások szivárognak, szivárgás fordulhat elő. Ennek megakadályozása érdekében az ízületeket tömítőanyaggal zsírozza meg. Megerõsíteni a menetes csatlakozást lehet használni tekercs vontató vagy szilikon szalagot. A beillesztés a tekercselés felett történik, és az alkatrészek meg vannak húzva.

Egy pecsétnek csak egy összefüggésben kell lennie. A viszontbiztosítás két tömítés telepítésével ellentétes hatással jár - az ízületek tömítettsége megszakadt. A födémanyákat és tömítéseket nem szabad alul húzni, de a maximális befogás károsíthatja az alkatrészeket. Jobb húzni az anyákat nem egy kulccsal, hanem manuálisan.

A félautomata szifon szerelésének jellemzői

A félautomata szifon szerelését bonyolítja további alkatrészek jelenléte. A csőszerű szerkezet tetején egy rozsdamentes acél vezérlőpálca van. Rögzítse azt 3 csavarral azonos anyagból. Itt van a levegőztető.

A telepítéshez minimális hely szükséges. A felülről csak a szifonfej látható. Víz lefelé egy menetes csatlakozással. A csőszerű félautomata szifon jó áramlási kapacitással és megbízható vízzárással rendelkezik. A minőségi készüléket oly módon tervezték, hogy a víz soha ne áramoljon le a fürdőszoba falán.

Az összeszerelés a következő séma szerint történik:

 1. Csővezeték a kollektor dokkhoz a központi túlcsordulással, egészen a csövön keresztül. A csomóponton lévő tömítés már telepítve van, így nem kell semmit beillesztenie.
 2. A túlfolyóba egy fémszűrőt is szerelnek, miután korábban kettős tömítést telepítettek a lefolyóba.
 3. A lapos alakú fémfedelek a mozgatható beállító kábellel vannak összekötve, majd rögzítik a leeresztő nyílásba. A szerelvény csavarozással csatlakozik a túlfolyáshoz.

Az ízületeket megfelelő tömítésekkel kell ellátni - a közönséges vékony tömítéssel ellátott oldalon, és a középen - "lepke" tömítéssel.

A kapcsolatok megbízhatóságának ellenőrzése

A szifon felszerelése után minden ízület ellenőrzési ellenőrzést kell végezni. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel annak biztosítása érdekében, hogy a lefolyó nyak helyesen legyen csatlakoztatva. Ha nincs szivárgás ezen a helyen, akkor a telepítés során a hibák nem megengedettek.

A fennmaradó csatlakozókat ellenőrizni kell a megbízhatóságot a dugasz eltávolításával. Ha bármilyen folyadék szivárgását észleli, akkor a fürdő teljesen vízmentes. Ezt követően összeszerelik az összeszerelést, és összeszerelik őket, különös figyelmet fordítva a tömítések és az anyák helyzetére. A szakemberek szerint a szivárgás oka leggyakrabban az anyacsatlakozás eltolódása vagy elégtelen megszorítása.

Néhány hasznos telepítési tipp

Mielőtt összeállítaná és telepítené a vízelvezető szerelvényt, ellenőriznie kell a fürdőszoba szintjét, a lefolyócső átmérőjét és pozícióját. Akkor olvassa el az utasításokat, hogy figyelembe vegye az összes lehetséges árnyalatot. Ha a készüléket régi fém vagy modern akril fürdőre telepíti, ellenőrizze a lefolyó lyukakat. Amikor rájuk találunk durvaságot, ezek a krémmel törlik.

Egy durva vízelvezetővel lehetetlen biztosítani a szifon ellenállóképességét. A készülék végleges meghúzása előtt ellenőrizni kell a szerelvény helyességét; Gyakran eltolódnak, ezért jobb, ha speciális tömítőanyagot alkalmaznak rájuk.

A lefolyó normál működését a cső megfelelő lejtése biztosítja A kisülő csövet közvetlenül a kollektorhoz kell irányítani. Ha a szifon több tápvezetékkel van felszerelve a lefolyónak a kollektorba való elágazásához, de nem szándékozik használni, akkor speciális anyával kell ellátni őket.

Szifon vásárlásakor fontos tulajdonsága az anyag minősége, és ha műanyag, akkor a legfontosabb dolog a falak vastagsága és a feldolgozási technológia. Minél sűrűbb a leeresztő szerelvény fala, annál jobb ellenállni a terheknek.

Az öntöttvas szilva nem megengedett repedések jelenléte, még álcázott is. Ha ilyen hibákat talál, akkor ki kell cserélni. A rézszifon felülete teljesen sima legyen, különben gyakran tisztítani kell.

A szivárgás elkerülése érdekében a lefolyócsövek átlagosan félévente változnak, és azok, amelyek a csövek között vannak elhelyezve - 3 havonta. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a falra szerelhető mérlegelést, néhány hónapon belül tanácsos lemosni a készüléket forró vízzel citromsavval alkotott adalékanyaggal. Ha a vegyi tisztítószerek nem ellenjavalltok az anyaghoz, akkor "Mr. Muscle", "Ruff", "Phlox" és hasonlók használhatók.

Hasznos videó a témában

A szerző mesterkurzusa a szifon telepítésénél:

Takarítson meg időt a fürdőszobához való pántolásra, megtekintve ezt az anyagot:

A megfelelően szerelt szifon a kényelem és nyugalom garanciája. Hasta a független telepítésében nem megfelelő. Ha még a részletes utasítások elolvasása után is pontatlan pontok vannak, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelőhöz fordulni.

Hogyan csatlakoztatható a csatorna a fürdőszobába?

Kád vásárlásakor helyesen telepíteni kell, csatlakoztatni kell az összes csövet és ellenőrizni kell a feszességet. Csatlakoztassa a fürdőt a szennyvízhez a saját kezeivel, nem annyira nehéz. Ehhez bizonyos szabályokat kell követni, kiválasztani a szükséges anyagokat a munkához, és felkészülni a folytatásra. Minden munkát több egyszerű, de nagyon fontos lépésre lehet felosztani:

 • Fürdő felszerelése és anyagkiválasztása.
 • A szifon csatlakoztatásának folyamata a csatornába.
 • A kisebb pontatlanságok kiküszöbölése.

Fürdő telepítés, szifon kiválasztás és összeszerelés

Anélkül, hogy elgondolkodnánk arról, hogyan kell megfelelően telepíteni a fürdőt, sokan sok hibával találkozhatnak utána. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítse a fürdőt, meg kell fontolnia, hogy milyen alapanyagból készült:

 • Az akril fürdőknek erős alapra kell támaszkodniuk, mivel azok elakadhatnak. Ezeket a fürdőket javasoljuk a porózus beton (habbeton) téglák vagy tömbök használatára. Sok modern gyártó elkezdte erősíteni az akril fürdőket fémkerettel. Ebben az esetben csak a fürdő stabilitását kell rendezni.
 • Az acél fürdők megerősítéséhez használjon habarcsot.
 • A legjobb megoldás öntöttvas fürdő, mivel nem deformálódik, és a tartósság miatt elegendő a lábak beállítása.
összekapcsolva a fürdőszobát a csatornába

A következő lépés, hogy védelmet nyújtson a fürdő mögötti víz behatolásával szemben. Ha a kád a fal közelében helyezkedik el, használjon tömítőanyagot a fürdő és a fal szélei közötti ízületek tömítésére.

Annak érdekében, hogy a szennyvízcsatornát sikeresen csatlakoztassa a fürdőhöz, megfelelő szifont kell vásárolnia. A szifon olyan eszköz, amelyet vízvezetékben használnak a zuhanyok, fürdőkádak, mosdók és WC-k szennyvízzel történő összekötésére. A készülék egy ívelt cső, ahol a törmelék felhalmozódik és vízelvezető képződik, ami nem teszi lehetővé a kellemetlen szagok áthatolását a csöveken keresztül. Többféle szifon van:

 • Palack alakú - van egy szemetet késleltető rendszer, mivel az alsó rész (lombik) a csőben eltávolítható. Le lehet csavarni és tisztítani a szennyeződést, és a díszek, amelyek esett a lefolyóba kerül vissza a tulajdonos. Ha nem lehetséges szétszedni a szifont a törmelék és a zsíros betétek tisztításához, néha tisztítószerrel töltheti le a lefolyót.
 • Az S és U formájú íves szifonokon a csőben vannak lyukak, amelyekkel tisztíthatja a lefolyót.
 • A hullámcső nem a legjobb megoldás, és csak akkor kell felszerelni, ha nincs más lehetőség. Például, ha a csatorna kellemetlen helyet foglal el, és nem lehet csatlakozni a szifonhoz. A probléma az, hogy egy ilyen cső ráncai teljesen elakadnak a vízben és a vízben, mindez később stagnál, megformálódik és kellemetlen szagot termel. A hátrányok közé tartozik a tisztítás nehézsége is.
 • A kettős szifon két vagy több nyílással rendelkezik több eszköz leeresztéséhez. Ha a konyhában van egy dupla mosogató, akkor csak egy ilyen szifont kell venni. Az elágazó szifonok bizonyos típusai mosogató- és mosogatógépekhez kerülnek.
 • Van egy vegyes szifon, ahol egy palacktartály van jelen egy hullámos csővel.
 • Túlfolyó védelemmel. Ez a szifon további csővel rendelkezik a felesleges víz kiöntéséhez.
 • Padlószifon - zuhanyozókba történő beépítéshez.

Milyen szifont kell választanom? És meg kell építeni a típusú vízvezeték, amely telepítik csatorna csövek.

a szennyvízcsatorna csatlakozásához vízzáró vízelvezető csatorna használata

Tekintsük a vízvezeték rögzítésére rendelkezésre álló helyet, a csatorna helyét, mélységét és anyagát.

A műanyag csövek beszerelésekor lehetőség van szín kiválasztására, és az ilyen csövek kényelmesebb használni, mivel az anyag nem rothad, és nem válik rozsdásává. A rézcsövek szintén nem rothadnak, ugyanakkor oxidálódnak és letétbe helyeződnek.

Számos probléma lehet a szifon csatlakoztatásával a csatorna számára:

 • Például a sima és merev műanyagból készült cső átmérője 4 cm, a csatornahálózat pedig 5 cm, ebben az esetben egy megfelelő gumi adaptert kell vásárolnia, amely segít különböző csövek összekötésére.
 • Vagy ha a szennyvíz vasból készült, akkor helyénvaló 73/40 átmeneti gumi mandzsetta használata.

A szifon összeszerelésénél a legfontosabb, ha az összes tömítést helyesen telepíti, mivel védelmet nyújt a szivárgás ellen, és megakadályozza a csövek kellemetlen szagát. Szifonnal történő összegyűjtésekor rendkívül óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a műanyagot, ezt csak kézzel kell elvégeznie anélkül, hogy szerszámot használna.

A szifon csatlakoztatásának folyamata a csatornába

Miután összegyűjtöttük a szifont az utasításoknak megfelelően, továbbmegyünk a telepítéshez. A szifon csatlakoztatása a szennyvízcsatornába a túlfolyás telepítésével kezdődik. Problémák eltűnnek a cső hullámosításakor. Ha kemény műanyag van, akkor először meg kell mérni a cső hosszát. Továbbá, a cső méretének megfelelően vegye fel a szifont. Végül a túlfolyócsövet össze kell szerelni a kezdeti szerelés után, vagyis a túlfolyó rácsot és a túlfolyócsövet már beépítették. Ha minden méretben illeszkedik, folytathatja a telepítést és a tömítést. Tekintettel arra, hogy nehéz a szifont ilyen kis helyen összekötni, jobb egy hullámosított túlfolyócsővel rendelkező szifont választani.

A legfontosabb, ha figyelembe vesszük a fürdő kilépési magasságát és a csatorna beömlésével való kapcsolatot. A magasságkülönbségnek legalább 10 cm, de legfeljebb 20 cm-nek kell lennie, vagyis maga a leeresztő csőnek hajlékonnyá kell lennie, hogy a víz akadálytalanul áramolhasson.

Csatornavezeték csatlakoztatása hullámos túlfolyócsővel:

 • Először csatlakoztassa a lefolyót a szifonhoz. Ehhez az anyát a műanyag lefolyó belsejébe kell helyezni, és a szifon menetén gumi tömítést kell viselni.
 • Ezután csatlakoztassa a szifont a hullámcsőhöz egy szifonnal ellátott kupakkal ellátott csövet.
 • A következő lépés az előző szerkezet összekötése a hullámosítással, az anyával és szükségszerűen a tömítéssel, a végek szigorításával.
 • Tömítőgyűrűt helyezünk a csavaranyába, és fedjük le a cső tisztítására szolgáló helyet.
 • Egy további hullámcsövet kell csatlakoztatni a szifonhoz, és ne felejtse el felhelyezni az anyát és a gumitömítést.
 • Ugyanazt a hullámosságot kell csatlakoztatni a túlfolyó lyukhoz.
 • Minden összeszerelt csatornahálózat csatlakozik a mosogatófürdőben lévő tömítéssel. A kádba helyezzük a lefolyót, és egy műanyag lefolyóval egy anya segítségével egyesítjük.
 • Gumitömítést helyezünk a hullámos túlfolyásra, és alul állítsuk be az anyát. Ezután nyomja meg a csavart a fürdõ mögötti túlcsordulás helyére, és helyezze be a csaptelepet, és szorítsa össze egymással.
 • És a végső szakasz a hullámcső végének összekapcsolása a csatornarendszerrel.

A szifoncsatlakozás végén ellenőrizze a vízvezeték szilárdságát és a szivárgást. Ehhez vízfürdővel fürödni és leengedni, figyelve a cső szilárdságát. Először összegyűjti a túlfolyó túlfolyását, ellenőrizze a vízellátó csövet és a leeresztő csövet. Ha nincs szivárgás, folytassa tovább. A vizet úgy gyűjtjük össze, hogy lefedjük a túlfolyócsövet, és ellenőrizzük a hullámcsövet. Nincs szivárgás - ez azt jelenti, hogy büszke lehet magadra.

A kisebb pontatlanságok kiküszöbölése

Ha a telepítés során hibákat észlel, azonnal ki kell javítania. Egyébként a jövőben meg kell változtatni a lefolyó összes sérült részét. Ha bármilyen szivárgás van, azt jelenti, hogy hibákat követtek el. Először ellenőrizni kell a tömítéseket: jól vannak rögzítve, és ami a legfontosabb - hogy nincs-e sérülés vagy repedés rájuk. Ezután próbálja meg a csövet a repedések vagy a delamináció miatt. Miután megtalálta a problémát, érdemes kicserélni a sérült alkatrészeket.

összekötve a leeresztő csöveket a szennyvízelvezető csatornába

Lehetséges, hogy használat után a vízvezeték a fürdőszobában drasztikusan kezd szagolni a szennyvíz. Nem kellemes. Hogyan történhet ez meg?

 • Ellenőrizni kell a vízzár jelenlétét. Önmagában szagokat szaggat. Gyakran ez a probléma a csatornahálóval összekötött hullámcsöveknél fordul elő. Ilyen csövekben nincs víz stagnálás, ezáltal ez a probléma. A hullámosságokat rendszeres merev csövekkel kell helyettesíteni. Ha ez nem lehetséges, akkor hajlítsa a hullámosságot, és a víz ezen a helyen marad.
 • Az oka lehet a szifon törése is a csövek hosszának vagy lejtésének következtében. Ebben az esetben a víz élesen esik, és hallja a csöpögő hangokat a csőben. Ennek a helyzetnek az egyetlen módja, hogy kicserélje a szifont.
 • Az ilyen bontás következtében a szellőztetés alkalmatlansága a csatornahálózatban vagy a felszálló kicsi átmérője következménye. Ennek eredményeként - kellemetlen szag a csatorna. Megoldani ezt a problémát csak szakemberek, ezért hívja a vízvezeték-szerelőt.
 • A kellemetlen szagok behatolhatnak a lakásba, ha hosszú ideig nem élnek, és a szifonból származó víz elpárolgott.

Ha a fürdőszobának a szennyvízbe való beszerelése és összekapcsolása szivárgást vagy kellemetlen szagot eredményez, és önmagát nem tudja megjavítani, akkor ajánlott a mester felhívása.