Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell a mosogatót elhelyezni a konyhában: a falsík és a különálló modellek telepítésének szabályai

A mosogatás nem csak egy funkcionális elem a konyhában, hanem annak része is. Megpróbáljuk kitalálni, hogyan kell a mosogatót beépíteni a konyhába annak érdekében, hogy megfeleljenek az összes követelménynek, biztosítsák a szivárgás ellen, és minden szépet csináljanak anélkül, hogy zavarják a konyha belsejét.

Ez segít tapasztalt szakértői tanácsadással.

Típusú konyhai mosogató

A telepítés egyik kulcsfontosságú eleme a héj típusa, amely egy konkrét kialakítást és rögzítőeszközt jelent:

 • Mortise - a táblagépben egy speciálisan elkészített csatlakozóba van szerelve, a mosogató méretére vágva;
 • különálló (felül) - olcsó és könnyen telepíthető modellek. Egy önálló szekrénybe helyezve.
 • alátét - a munkafelület alatt van elhelyezve;
 • szerelt - szerelt konzolokra szerelt, ritkán használt alacsony esztétika miatt.

Figyeljetek arra is, hogy milyen anyagból készült egy konkrét modell. A termék ára és megjelenése attól függ. A konyha leggyakrabban a rozsdamentes acélból választhat praktikus lehetőségeket, beleértve a krómozott vagy nikkelezett bevonattal ellátott modelleket.

A drágább mosogatók porcelán kőből, gránitból, üvegből készülnek.

A kompozit mosogatók látványos megjelenése szemcsés szerkezet, amely nagyon hasonlít a polírozott kő. Az ilyen modellek drágábbak, de törékenyebbek. Ha valami nehézséget okoz egy ilyen autómosásban, megjelenhet egy chip.

A konyhában elhelyezett fali mosdók beépítése

A telepítés legfontosabb része nem maga a horony, sem annak vágása, hanem a mosogató és az asztallap közötti ízületek tömítése. Természetesen a fülke legyen a lehető legegyszerűbb és a mosogató méretének megfelelő legyen. A magas színvonalú munkavégzés enyhíti a jövőbeli bajokat, amelyek az asztallap duzzanatából adódnak a felesleges nedvességtől.

Közvetlen kapcsolat van a telepítési folyamat fáradságossága és a mosogató mérete között. Minél nagyobb a tál mérete, a munkaterület és a további szakaszok, annál nehezebb a mosogatót manipulálni a folyamatban. De a helyes megközelítéssel, a szakemberek tanácsa segítségével kiváló eredményekre számíthat.

Amire szüksége van a folyamatban

Miután kiválasztotta az optimális mosogatót a konyha belsejébe, folytathatja a telepítést. Először meg kell adnod az összes szükséges eszközt, beleértve:

 • tömítőanyag (lehetőleg pisztollyal a bejelentéshez);
 • elektromos fúró;
 • összeszerelő kés, csavarhúzó és állítható csavarkulcs;
 • szúrófűrészhez;
 • mérőeszköz (ceruza, vonalzó és mérőszalag).

Ezenkívül több 10-12-es fúrótoronyra és egy kartondobozra van szükség.

Hogyan jelölhetjük meg

Tehát van egy tiszta fából készült asztallap, amellyel vágni kell egy rést a mosáshoz. Kezdjük a jelöléssel, amely meghatározza a mosogató közepét a táblán. Meg kell határozni a szimmetria vonalakat annak érdekében, hogy a mosogatót szimmetrikusan ki lehessen tárni a konyha többi bútorrészére.

Ezután húzza meg a termék körvonalait a táblagépen. A kontúrnak olyan körzetnek kell lennie, amely a mosogató legszélesebb részéhez hasonlítható, a táblagép alá süllyesztve.

Kontúr létrehozásához olyan kartonblokkot használhat, amely sablonként szolgál a kontúr rajzolásához a táblagépen. Ez a legjobb megoldás, amely nagy pontosságot nyújt.

A vágásnak legalább 5 cm-re kell lennie az asztal elülső élétől és 2,5 cm-re hátulról. Ezek az ajánlott értékek változhatnak a gyakorlatban, de a legjobb, ha ragaszkodnak hozzá, hogy a konyhacsomag ne veszítse el integritását és erejét. Ez a mosási elrendezés kényelmes és praktikus, mivel a vízfoltok nem repülnek a padlóra, és a hát nem fárad meg mosogatás közben.

Hogyan vágjunk egy fülkét?

Ezután fúrjon 4 lyukakat a fúró segítségével, hogy megegyezzen a fűrészlap méretével. A lyuknak a vágási vonalhoz közel kell, hogy legyen, de ne kerüljön túl a kerületen. Most vágja el a fülke elülső oldalát egy szigorúan kijelölt ceruza sorral.

A keletkező résbe történő fűrészelés során több csavart kell csavarozni a különböző oldalaktól a vágásnál. Ez megakadályozza, hogy a tabletta belseje leeshessen, ami károsíthatja a bevonatot, és hosszú bevágásokat képezhet.

A kirakós játékhoz fúrt lyukakat kell használni. A teljes fűrészelés után a kivágó tömböt önfúró csavarok tartják. A csavarokat egyenként kell eltávolítani, a lemezt alulról tartva. A vágást el kell távolítani a fűrészporból, finom szemcsézett csiszolópapírral.

Most végezhet egy vizes bemerülési mosdót egy rést. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a termék oldalának elég közel kell lennie a vágás falához. Egy enyhe holtjáték megengedett, mivel a mosdó szabadon illeszkedik a kivágásba. Azok a helyek, amelyek zavarják a teljes merülést, elektromos vágólapot kell elhelyezni. Azt is előzetesen meg kell fontolnod, hogy hogyan fogják elhelyezni az eyelinereket a keverőhöz, a szifonhoz és a csaphoz.

A telepítési folyamat leírása

Először olyan teljes kötőelemeket kell telepíteni, amelyek a termék javítását szolgálják. A szigetelőanyag rétegét az asztallap (vágás) éleire kell felhordani, ami védi a fa felületét a nedvességtől, és megakadályozza a fa duzzadását. Ehhez használjon gumi spatulát, vagy ujjával megkenheti a ragasztót. Csiszolt műanyag (az asztalon) a fűrész körül.

A mosogatóval ellátott polietilén hab tömítőanyaga gyakran ragasztva van a mosdó oldalán. Ha a méretezés után a tömítés kissé túlnyúlik az oldalakon, akkor óvatosan körbe kell vágni a rögzítő kés éles végével. Ha ez nem megtörténik, akkor a kidudorodó tömítés nem engedi, hogy a lámpatestek elég jól nyomják a mosdót az alaphoz.

Ezután meg kell zsírtalanítani a felületét a tabletta és a tömítő polietilén. Használjon acetonban vagy benzinnel áztatott ruhát. A tömítőanyag egy réteg tömítőanyagot tartalmaz, amely kitörölhetetlen szalaggal van ellátva, de ne érje túl a szalag vastagságát.

A vízvezetékgyártók gyakran kétszemélyes szalagot helyeznek be, amely kiegészítő tömítésként szolgál a két felület között, növelve a feszességet. A tabletta szélein van ragasztva, és tetején egy réteg tömítőanyag van felhordva.

A gyakorlatban gyakran tömörítő nélkül vannak. Helyettesítőként egy tömítőanyagot használnak, amely kitölti a polietilén hab teljes területét. Ezután szerelje be a mosogatót egy résbe, és határozottan nyomja meg a széleit. Ez lehetővé teszi a tömítőanyagnak, hogy kitöltse az összes üreget, ami szoros és szoros korlátot eredményez.

Ennek a módszernek azonban vannak hátrányai: magas tömítési tömítés (növeli a teljes szárítás időtartamát), valamint rendkívül időigényes bontási folyamat sikertelen telepítés vagy a mosogató jövőbeli cseréjének szükségessége miatt.

Hogyan biztosítsuk a mosogatót?

A mosogató be van helyezve a résbe, és igazodik a jelöléshez. Vegyünk néhány kötőt (2-4 elég) és egymástól egyenlő távolságban elkezdjük rögzíteni a mosogatót, fokozatosan meghúzzuk a csavarokat. A folyamatos meghúzás során a héj helyzetét a jelöléshez viszonyítva szabályozzuk. Ne használjon csavarhúzót, nehogy megzavarja a rögzítőelemek műanyag szálát.

Annak érdekében, hogy a mosogató jó helyzetben legyen, a csavarok átlósan rögzítik a rögzítőelemeket.

Annak érdekében, hogy a fémcsúcsokat jobban rögzítse a táblaterület felületére, előzetesen élesítheti őket egy fájl segítségével, és a csavarok végleges meghúzása közben is könnyedén megérintheti egy kalapáccsal. Ahogy a mosdót az asztal tetejére nyomják.

Relatív bizonyíték arra, hogy a mosdó szorosan benyomódik az alapra, extrudált tömítőanyagként szolgálhat. A felesleget, valamint a jelzőmaradványokat száraz ruhával távolítják el. A formatervezést egy napig kell hagyni, amíg a ragasztókészítmény teljes száradása és kristályosodása meg nem történik. Csak akkor kezdheti el a keverőt és csatlakoztatni a csatornát.

Szabadon álló autómosó felszerelése

A héjhüvely elsősorban az oszlopon van, amelynek saját oldalai vannak, amelyek túlnyúlnak az alapon. Ezeket a modelleket megkülönböztetik a szárítás helyének, a tálak számának, méretének és alakjának jelenléte is.

Az ilyen típusú mosogató beépítése a konyhába az előző módszerhez képest lényegesen könnyebb. A fő különbség az, hogy nincs szükség a vágásra, ami a folyamat leginkább időigényes része. A telepítésnek számos módja van.

Rögzítés ragasztóval. A héj egy speciális palánkra van felszerelve, amelynek kisebbnek kell lennie, mint a perem mentén lévő mosogató. A héj oldalai teljesen blokkolják a fiók bordáit. Az alap végeit szilikon vagy polipropilén alapú tömítőanyaggal kezeljük.

Ezután a terméket a szekrényre helyezzük, és szorosan nyomjuk meg az összes arcot. Néhány nap múlva teljesen hermetikus réteg keletkezik, ami nem teszi lehetővé, hogy a szivárgás alatt víz szivárogjon.

Szerelés a szerelősínre. Bizonyos esetekben a mosogatóval speciális kötőelemeket árulnak el. Először is az önfúró csavarok a talapzat belső falaira vannak rögzítve, és a tartóelemek fel vannak függesztve. Ezután a csavarokat ¾-re csavarják. Ezt követően a mosdót a nyíláson a szerelő sarokba keverjük.

A manőverezés során gondoskodni kell arról, hogy a mosogató teljes mértékben benyomódjon a szekrényhez, és a csavart a sarok mélyítésének helyén rögzítse. Ezután a csavarokat meg kell húzni.

Rögzítés fa rúdra. Ezt a módszert akkor használják, ha az előző kettő nem megfelelő, például a munkafelület hibája vagy a mosogató megfelelő csatlakozóinak hiánya miatt. Ebben az esetben 4 fadarab és bútordarab szükséges. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően felépítheti a platformot.

A rudak magassága úgy van megválasztva, hogy a mosogató szint ugyanolyan szinten legyen, mint a konyhabútor többi része. A szekrény méretének megfelelően a rudakat vágják és rögzítik kívülről bútordarabokkal. Az önálló kivitel a szekrényre van szerelve, és a belső oldalú csavarokkal ellátott sarok csavarja az alap falához.

Az utóbbi két módon meg kell figyelni a feszességet. Ehhez egy szivacsos réteget kell alkalmazni a szekrény / fapadló és a mosogató közötti érintkezési helyekre.

Hasznos telepítési tippek

A telepítés előtt meg kell fontolnia néhány egyszerű szabályt, amelyek ergonómiaibbá teszik a művelet folyamatát. A konyha belsejében általában egy meghatározott sorrendben rendezik el a munkafolyamatot: hűtőszekrény, mosogató, mosogatógép, tűzhely és munkafelület közöttük.

A kényelem érdekében a tárgyak közötti legkisebb távolságnak az alábbiak szerint kell lennie:

 • 40 cm a tűzhely és a hűtőszekrény között;
 • 40 cm a mosogató és a hűtőszekrény / tűzhely között.

Ne tegye a mosogatót a főzőlaphoz közel. A vízbefúvás elolthatja a lángokat és gázszivárgást okozhat. A mosogató közelében van egy munkaterület, ahol vágás, vágás és tisztítás készíthető. Ha ugyanazokat a zöldségeket és gyümölcsöket hordozod több asztalon, akkor hamarosan minden körülötted lévő csepp folyóvízzel permetezik.

A mosogató használata esetén a konyhát két zónára lehet felosztani, például piszkos munka és kiszolgálás esetén.

Mit számítson a mosogató kiválasztásakor?

Ügyeljen arra, hogy a mosogatók alábbi jellemzőit vegye figyelembe: a megfelelő kiválasztás megkönnyíti a konyhát:

 • funkcionalitás: a konyhában végzett munka jellegétől függ (a tálak és szárító szárnyak száma - a további rekeszek egyszerre több manipulációt tesznek lehetővé, ami nagyon kényelmes az ömlesztett főzéshez);
 • kapacitás: a mosandó edények napi mennyiségétől függ;
 • a belső térrel kombinálva: ritkán, amikor az akrilfehér mosdó beleillik a konyhák konstrukciójába, ezért fontos, hogy válasszon egy olyan mintát, amely alkalmas a textúra számára, hogy ne zavarja a konyhaterület integritását.

A modern modellek automatikus szelepekkel felszerelhetők a lefolyócsatornák beállításához, valamint a mosogatógépek és mosógépek összekötéséhez.

Ha a szűrőegységet a mosogató alá helyezi, akkor figyeljen a modellre további lyukkal a második csaphoz. Természetesen ez egy fúróval megtörténhet, és átmegy a lyukon a táblagépen.

Hasznos videó a témában

Ez a videó bemutatja a mosogató telepítését, és segít a varázsló néhány folyamatának finomságainak megtekintésében.

A hézag modell felszerelése:

A mosogató telepítése létfontosságú feladat, amelyre a munkaterület funkcionalitása és a megbízhatóság függ. A helytelen telepítés a tabletta gyors megsemmisülését eredményezheti, ha a víz elindul a mosogató alá. A legfontosabb a telepítés során a "szendvics" mosócső-asztallap kiváló minőségű tömítése. Ne reménykedj túl sima vágásnál és a nadrág feldolgozásánál.

Hogyan helyezhetünk el egy mosdót egy szekrénybe a fürdőszobában

A cikk tartalma

Egy miniatűr fürdőszobában a mosdó és a talapzat nem csak funkcionális és kényelmes, hanem kompakt is. Ezen kívül, mint bármely más design elem, ez a kombinált bútornak harmonikusan illeszkednie kell a szoba általános stílusához, egy adott belső stílus fenntartásával.

Ezért a hasonló bútorok különböző típusainak tömegei között, amelyek különböznek a funkcionalitás, a költség és a tervezés terén, fontos kiválasztani a legmegfelelőbb lehetőséget.

A szekrények kiválasztása mosdóval a fürdőszobában

Amikor kiválaszt egy szekrény egy mosogató a fürdőszobában kell követnie számos egyszerű szabályokat. Először is fontos figyelembe venni a belső alkatrészek kompatibilitását. Ha a vízvezeték, a polcok és a lógó szekrények sima vonalakkal készülnek, akkor egy téglalap alakú palack és tiszta élekkel rendelkező mosogató nem fog működni itt, és diszharmóniát teremt a helyiséggel.

Ha a fürdőszoba designja klasszikus stílusban készült, amelyet az alkatrészek nagytömegű megjelenése jellemez, elfogadhatatlan a dobozban lévő minimalista mosogatószerkezet telepítése. Ideális esetben ez a bútor teljes mértékben megfelel a szoba általános kialakításának színeinek és anyagainak.

A tervezésen túl fontos figyelmet fordítani más fontos árnyalatokra is, különösen a termék hardverének minőségére. A szekrény lábát, fogantyúit és zsanérokat krómozott fémből kell készíteni. Még a legszebb és tartós műanyag szerelvények 2-3 hónapon belül elveszítik eredeti megjelenésüket. Ha színes bevonattal rendelkező bútorokat vásárol, győződjön meg arról, hogy a felületén lévő festék lapos.

A mosogatós szekrények kiválasztása a fürdőszoba elrendezésétől függ. Ha a szoba meleg padlóval van ellátva, tanácsos bútorokat vásárolni a lábakon, alagsor nélkül. Ebben az esetben a tárgy nem kap fűtést a padlóról, a szükséges szellőzést a bútorok alatt biztosítják. Ezenkívül a lábak jelenléte nagyban megkönnyíti a tisztítás folyamatát.

Kis fürdőszobákhoz sarokmodelleket fejlesztettek ki, amelyek jelentősen megtakarítják a helyet, miközben praktikusak és funkcionálisak. Ha lehetséges, válasszon egy modellt állítható polcokkal a szekrényben, beállíthatók a mosószerek és tisztítószerek kívánt magasságához.

Egy másik érdekes megoldás a fürdőszobai belső kialakításhoz egy kirakó állvány. A helyiség bármely helyére mozgatható, de nyilvánvaló hátrány - a mosogató beépítésének bonyolultsága egy ilyen szekrénybe, mivel minden kommunikációs cső véglegesen be van szerelve. Továbbá a bútorok kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy szükséges-e elrejteni a csőrendszert a mosogatóval együtt.

Hely kiválasztása a mosogató felszereléséhez egy szekrénybe

A fürdőszobában lévő összes bútor helyét és a mosdót a szekrénnyel kell meghatározni a csatornahálózat, a hideg és a melegvízellátás szakaszában.

Jellemzően a szekrényben vannak polcok, ezért fontos fontolóra venni a helyét, hogy ne zavarják a falból érkező csöveket. Ehhez előzetesen meg kell számolni a mosogató számára a forró és hideg vízcső szerelvények kimeneti szintjét. A szerelvények optimális elhelyezkedése az átlagos polcnál kissé magasabb szinten van.

Hasonlóképpen szükség van a szennyvízzel kapcsolatosan. Ha van egy csöve a padlóról, akkor amikor a szekrényt mosogatóval helyezi el, le kell vágnia a tömlő vezetékének lyukát a szifonról a csatorna csövére. Ha lehetséges, célszerű a szennyvízelvezető csövet a lehető legközelebb elhelyezni a vízvezeték elrendezéséhez.

A mosogató beépítése a talapzattal

Megkezdheti a mosdókagyló felszerelését a szekrénybe saját kezével, miután a csővezetékeket és a vízellátó rendszert a megfelelő helyre teszi. A telepítéshez készítse el a következő eszközöket és anyagokat:

 • éjjeliszekrényre;
 • mosogató;
 • mixer;
 • szifon;
 • fém sarkok;
 • önmetsző csavarok;
 • ütni;
 • csavarhúzó;
 • FUM szalag;
 • fémcsövek;
 • tömítőanyag.

A megvásárolt bútorok összeszerelési készlete rendszerint tartalmaz egy oktatási utasítást az összeszerelési rendszerrel. Ez a folyamat azonban egyszerű, így hiányában összeállíthat egy állványt. Az éjjeliszekrényt fémlemezhez és csavarokhoz lehet csatlakoztatni a mosogatóhoz. Az összeszerelés során fontos az összes csavar helyes és tartós meghúzásának ellenőrzése, mivel a mosdószekrény végső beszerelése után rendkívül nehéz a csavarokat meghúzni.

A szekrények összeszerelése után a telepítést a mosogató helyén végzik. Fontos, hogy szorosan rögzítse a keverőt, hogy ne forgasson. Ezt követően a vízvezetékeket a talajra szerelik fel, majd a keverőbe csavarják, és végül a mosogatóra nyomják.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem ajánlott a keverővel ellátott fém fonott mellbimbók használatát, mivel a tömlő szivároghat, ha fémvízzel megsérül. Ezért a mesterek külön ajánlanak műanyag csövek beszerzésére és felszerelésére.

A következő lépcsőben a szifont be kell szerelni, azt az mosogatóleeresztő nyílásba kell csavarni. Egy szifonnal és egy keverővel ellátott mosdót helyeznek a szekrényre, és az egész szerkezetet a falhoz nyomják, ahol az elhelyezést tervezték.

A mosogató és az eyeliner csövek rögzítése

A falon feltüntetett hely a rögzítőcsavarok rögzítéséhez. Általában a rögzítőcsavarok az offset műanyag alátétekkel vannak ellátva. A lyukak a mosogató hátsó falán találhatók. Az ilyen kötőelemeknek 10-12 mm átmérőjű csavarokat kell tartalmazniuk. Fúrja a falat a jelölési pontokon, és helyezze be a csavarokat a lyukakba.

Ezután határozott mozdulattal helyezze a szekrényt a mosogatóba, és csavarja a mosogatót a falhoz. Ha a vízvezeték- és csatornacsövek kijönnek a padlóról, vagy egy másik kellemetlen helyen találhatók, akkor a bútorok alján és a polcokon levághatják a szükséges nyílásokat. A megfelelő helyeken ivott egy jigsaw-ot.

Az utolsó szakaszban csatorna- és vízellátó csövek csatlakoznak a mosogatóhoz. A szivárgás elkerülése érdekében a keverőhöz való víz csatlakoztatásakor használjon tömítőanyagot vagy tömítő pasztát FUM szalaggal kombinálva.

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Minden funkcionális fürdőszobában, a fürdő mellett, mosogatónak is kell lennie. És ez nem csak a kényelemért, hanem esztétikai célokra is. A mosogató felszerelését magas színvonalon kell elvégezni, mert az Ön biztonsága attól függ, és az alulról jövő szomszédokkal szembeni veszekedés az árvízről nem szükséges. Ezért vegye figyelembe a mosogató szerelését, nehogy előre nem látható pénzügyi nehézségekkel szembesüljön.

Shell osztályozás

A modern mosogatók sokféle kialakítással rendelkeznek. Ezek egy vagy két mosogatóból állhatnak, amelyeket asztalra vagy talapzatra szerelnek, ahol a kommunikáció és a szifon "elrejt". Van egy félig tartó állvány is, amelyben a csatorna kiömlésének kialakítása rögzített. Néhány mosogatószerkezet rögzítőelemekkel van ellátva, így egy adott telepítési mód kiválasztása nagymértékben függ a termék jellemzőitől.

A beszerelési technológián alapuló osztályozás iránt is érdekel, ez így néz ki:

 • az állványra szerelt;
 • a zárójelre szerelt termékek;
 • egy talapzaton;
 • a falra szerelt különálló polcra.

Amikor egy mosogatót vásárol egy boltban, figyeljen annak méreteire (30 és 300 cm szélesek legyenek), valamint arról, hogy egy adott modell megfelel a fürdő általános stílusának. Egy másik fontos kritérium a tartósság.

Mi szükséges a munkában?

 1. Valójában a mosogató.
 2. Szilikon alapú tömítőanyag.
 3. Állítható csavarkulcs, csavarkulcs.
 4. Csapok.
 5. Csavarhúzóval.
 6. Csavarhúzó (ha nem, használjon egy hagyományos fúrógépet).
 7. Csavarok (lehetőség szerint korrózióálló bevonattal).
 8. Ceruzával.
 9. Felszámolási.

A régi mosogató leszerelése

A munka első szakasza a régi mosogató eltávolítása lesz.

Fontos! A bontási eljárás megkezdése előtt kapcsolja ki a vizet.

Először csavarja le a csavarokat, amelyek biztosítják a keverőt. Ezután húzza ki az eyelineret, vegye le a keverőt. Távolítsa el a mosogatóhoz csatlakozó szifont a szennyvízcsatornával - csavarja le a csavarokat (alul helyezkedjen el), vegye le maga a szifon és öntsön ki belőle vizet. Ha azt tervezi, hogy átáll egy másikra, akkor húzza ki a lefolyóból, majd egy darabig dugja be a lyukat valamivel (pl. Egy rongyot), nehogy kellemetlen szagok kerüljenek a lakásba. Végül távolítsa el a mosogatót a tartókról.

Tartó tartószerkezet

Napjainkban a konzolok a legnépszerűbbek a mosogató szerelésének. Tekintsük az ilyen telepítés technológiáját.

1. lépés: Rajzolj egy vonalat párhuzamosan a padlófelülettel körülbelül 80 centiméter magasságban. Ez az alapjel, amellyel további számításokat készít. Ebben a magasságban gyakran vannak beépített kagylók.

2. lépés Mérjük meg, hogy mérőszalaggal mérjük meg a fal falának szomszédságában lévő héjfal vastagságát. Az így kapott szám az a távolság, amelyet az alapvonaltól kell mérni, és rajta egy másik vonalat. Itt van a zárójelek felszerelése. Mérjük meg a távolságot a konzolok között, jelöljük meg azok pozícióját a vonalon. Az így kapott jelölés a falon lévő alapvonalra vetül.

3. lépés: Csatlakoztassa a konzolokat az alapvonalhoz, jelölje meg, hogy hol helyezkednek el és fúrja a lyukakat. Helyezzük be a lyukakba, rögzítsük a konzolokat a falra.

4. lépcső. A beépített konzolokhoz egy mosogató csatlakozik a gyártó utasításainak megfelelően.

Amint láthatjuk, nincs semmi bonyolult itt, ha rendelkezésére áll minden szükséges eszköz és egy természetes "szem". Most mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a fennmaradó elemeket - a keverőt és a szifont, de később meg fogjuk mondani.

A mosogató szerelése a szekrénybe

Nem kevesebb ismert telepítési mód nevezhető a terméknek a szekrénybe történő beszerelésére. Ezt a módszert az jellemzi, hogy a beépített mosogatók sokféle formát és formatervezést tartalmaznak. Ez szinte univerzális, ezért népszerűsége.

Talpas mosogató

Először is, kivágást készít a táblagépen, de a további telepítés teljes mértékben függ a modell jellemzőitől, valamint az Ön kívánságaitól. Tehát a mosogatót maga a asztali számítógépre is telepítheti, vagy mélyen a kivágásba.

A kapott kivágási helyen a termék és jelölje meg a jövőbeli kötőelemek pontját. Távolítsa el a mosogatót és fúrja meg a lyukakat a védjegyeken, majd helyezze vissza a terméket, és csavarokkal rögzítse. Amint látja, a technológia egyszerű, csak a keverő rögzítési módját jegyezzük meg. Csatolható:

 • a kabinetbe;
 • a falnak;
 • a mosdóba;
 • egy különleges standra.

Fontos! Ha kívánja, maga a mosogatót egy igazi kővel vagy enyvvel díszítheti. Az egyetlen korlát a fantázia.

A mosogató szerelése a lógó polcon

Mosogató a polcra

A csuklós polcot nem csak a terhelés elosztására tervezték a vízvezetékektől, hanem a rendszer összes elemének elrejtésére, valamint a mosószerek tárolására szolgáló helynek. Röviden, a függõ polc funkciója megegyezik a zárójelek funkciójával, csak néhány további tulajdonság van.

Telepítési technológia

1. szakasz:

 • Jelölje meg azt a szintet, ahol a mosdó található.
 • Ön egy mosogatót helyez el hozzá, és jelöli ki, hogy hol vannak a rögzítések. Fúrja be a szerelő lyukakat.
 • Helyezzen be dugókat dugókhoz, tegye be a mosogatóba, és rögzítse.

2. lépés. A polc alatti szerelvényt feljegyzi. A polcok eltávolítása nélkül jelölje meg azt a helyet, ahol a leeresztő nyílás lesz. Szintén lyukakat készít az összes szükséges vízvezetékhez.

Fontos! Ebben az esetben a keverő a polc behelyezése előtt kerül felállításra.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a falba és rögzítse a polcot, miközben a leeresztő nyílást a polc megfelelő lyukához kell igazítani. A rögzítőcsavarok rögzítéséhez.

Mosogató szerelése egy talapzaton

Talpas mosogató

A gyönyörű mosdó az állványra nagyon kényelmes, és csodálatosnak tűnik. A duetto pedál + mosogató szerelése egyszerű, de bizonyos feltételeket igényel.

 1. A szennyvízcsöveket el kell rejteni a falba.
 2. A csatorna magasságának legalább 50 cm-nek kell lennie.

Itt is telepít egy mosogatót, egy szifont és egy keverőt, miután ezután rögzíti a talapzatot a falon előre beszerelt speciális szegecsekre.

Fontos! Ha a mosogató üveg, akkor a telepítéskor nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy megtörje!

A sarok mosogató szerelése

A sarok mosogató szerelése

Ha a fürdőszoba területe kicsi, tanácsos egy sarokmosó beépítése. Tehát maximalizálja a szabad terület használatát. A technológiai telepítés sarokmélysége több szakaszból áll.

1. lépés: Vegye le a sarokmosócsövet, és helyezze a jövőbeli telepítés helyére. Ha a mosogató az állványon áll, akkor először helyezze el a talapzatot és a mosogatót. Ha nincs állvány, akkor állítsa be a padlóról a standard magasságot 80 cm-re. Ön a mosogatóra támaszkodik, és megjelölje egy jelölővel, ahol a rögzítőelemek lesznek. Biztonságosan tudod játszani, és mérni mindent egy mérőszalaggal annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méretek helyesek.

2. lépés: A jelzésre fókuszálással fúrja át a szerelési lyukakat és helyezze a műanyag dugókat. Ezután ismét hajlítsa le a terméket, és húzza meg a csavart.

3. lépés Csatlakoztassa a szifon keverőt.

Keverő és szifon csatlakozás

Most, amint fentebb említettük, részletesebben megvizsgáljuk az elemek telepítésének jellemzőit. Csatornába és vízellátásba kerülnek (mind meleg, mind hideg).

Fontos! A szifon egy speciális szelep, melynek célja a víz eltávolítása a mosogatóból és a kellemetlen szagok megakadályozása a szivárgórendszerből való belépéshez.

A szifon csatlakoztatásának folyamata egyszerű: először csatlakoztassa a lefolyót a mosogatóhoz, majd vigye be a leeresztő nyílásba. Ezután lezárja az összes ízületet egy tömítőanyaggal, hogy kellemetlen szennyvíz szag ne kerüljön a helyiségbe.

Az egyetlen gondot okozó probléma a keverő telepítése, de szakemberek nélkül megbirkózhat vele. A munkában szüksége lesz:

 • tömlő a vízellátáshoz;
 • fum-tape, mint tömítőanyag.

1. lépés: A tömlők végein rögzítse a speciális gumigyűrűket, úgynevezett tömítéseket, amelyek teljesen kiküszöbölik a szivárgás lehetőségét.

Lépés 2. Csatlakoztassa a tömlőket a keverőhöz. Óvatosan, óvatosan járjunk el. Csavarja vissza a tömlőket a keverőbe a végéig.

3. lépés A tömlők csatlakoztatása után szerelje fel a keverőt a mosogatóra. Az összes rögzítést speciális kötőelemek segítségével végzik, amelyek gyakran a keverőhöz vannak kötve (ha nincs, majd vásárolják őket az egyik hardverraktárban). Vannak olyan modellek, amelyek csavaranyákkal vannak rögzítve, nem szükségesek szorítók.

Ezt követi maga a héj telepítése, már beszéltünk erről.

következtetés

Ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a mosdót, akkor lehetősége lesz arra, hogy eldöntsd, mi fog kinézni a szerkezet és minden egyes eleme közül. A formák széles választéka lehetővé teszi számodra, hogy igazi csodát hozzon létre a fürdőszobában, amely mindenki számára kedves lesz, aki belépett.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

A mosogató telepítése

A mosdó az egyik alapvető tartozék a konyhában és a fürdőszobában. A vízvezeték-szerelvény modern piaca hatalmas választékot kínál a különböző mosogatómodelleknek. Ezek a belső tárgyak különböző anyagokból készülhetnek, és teljesen elképzelhetetlen formában. Azonban, függetlenül a gyártás megjelenésétől és anyagától, tudnia kell, hogyan kell a mosdót a fürdőszobába telepíteni. A technológiai és telepítési szabályok megsértése minden bizonnyal befolyásolja a munka minőségét és az egyszerű megjelenésű vízvezeték-berendezések életét. Első pillantásra a mosdó saját kezével történő felszerelése egyszerűnek tűnik, de bizonyos ismeretekre és készségekre van szüksége. Meg kell tudni, hogy nem csak a mosdó táljának felszerelését és rögzítését, hanem azt is, hogy miként lehet a csaptelepet elhelyezni és a keverőt felszerelni. A beépítési szabályok figyelmen kívül hagyása esetén a mosdó működése nagy problémává válhat: a helytelenül rögzített szifon és a hullámosság következtében szivárgás alakulhat ki, és a szivárgás kellemetlen szagát a csatornába helyezi.

A mosogató és a fürdő csatlakozási rajza a forró és hideg vízvezetékekhez és a szennyvízcsatornákhoz.

Eszközök előkészítése és a régi mosogató bontása a fürdőszobában

Új mosogató beépítése saját fürdőszobájába a következő eszközökre van szükség:

 1. Lyukasztó vagy kalapácsfúró.
 2. Speciális fúró betonhoz.
 3. Csavarhúzó vagy csavarhúzó készlet.
 4. Kulcskészlet.
 5. Gáz kulcs.
 6. Dugós csavarok.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Felszámolási.

Mielőtt elkezdené a mosogatóval egy új mosdót a saját kezével, vagy bármilyen egyéb, a vízellátással kapcsolatos munkát, el kell zárnia a vizet.

Rajz egy tulipán héj.

Először is lazítsa meg a keverőt tartó anyát, és húzza ki a merev vagy rugalmas bélést. A legjobb, ha a szétkapcsolt csöveket a vödörben szabaddá tenni a csatornák maradhatnak benne. Ezután eltávolíthatja a keverőt. Ezután le kell választania a mosogatót a fürdőszobába csatlakoztató szifont és a szennyvízcsatornát. Óvatosan lazítsa meg az alsó anyákat és távolítsa el a szifont.

Ha régi alkatrészeket szeretne kicserélni, a szifont le kell választani a lefolyóról, és a fennmaradó lyukat ragasztóval vagy dugóval kell bedugni, hogy kellemetlen szagok ne lépjenek be a helyiségbe. Ezt követően a kagylót el kell távolítani a lámpákból és el kell dobni (saját belátása szerint).

Új fürdőszobai mosogató telepítése a saját kezébe: mit gondolsz?

Az új fürdőszobai mosogató beépítéséhez figyelembe kell venni a különböző jellemzőket, beleértve a termék méretét és típusát.

A berendezés kialakítása és típusa megkülönbözteti az alábbi mosdótálakat a fürdőszobában:

 • mosogató a polcon vagy a szekrényen;
 • tulipánhéj;
 • mosdókagyló a konzolon;
 • mosdókagyló talapzaton.

Minden típusú fürdőszoba mosogató saját kezével saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem biztos benne, hogy a telepítést helyesen kezelheti saját kezével, jobb, ha azonnal kapcsolatba léphet a szakemberekkel.

Tulipán kagyló és mosdó a konzolon: a beszerelési eljárás

A készülék talapzattal leereszkedik.

A mosogató tulipán felszerelése a saját kezű fürdőszobába alapvetően nem különbözik más típusú termékek beszerelésétől. Az egyetlen ilyen jellegzetesség a lábazat felszerelése, amelyen a tálat helyezzük. A mosdó magasságát az alsó láb magasságának megfelelően kell megválasztani. A mosogatóval együtt egy szifont és egy keverőt szerelnek fel. Ezeknek az eszközöknek a telepítése speciális eszközök használatát igényelheti.

Ennek a típusnak az a másik jellemzője, hogy a lefolyó a lábakon belül helyezkedik el. Ezért minden alkatrészet óvatosan kell rögzíteni és szigetelni, így a jövőben nem kell többször szétszerelni a terméket, és folyamatosan figyelni kell a szivárgásokra.

A mosogató beépítése a zárójelekre a saját kezével nem egy nagyon nehéz esemény. Az ilyen termék beszerelése az összes befejező munkálat befejezése után történik. Először meg kell csinálnia a helyes jelölést, és csak ezután lépjen tovább a készülékhez. Először vízszintes vonalat kell rajzolni a kívánt magasságban (általában 85 cm-re a padlóról). Ezután a mosdóvastagság vastagságával megegyező távolságra, a fal melletti oldalról, húzzon ki egy második vonalat, amely a készülék záróelemeinek alapjává válik.

Mérjük meg a mosogató szélességét, rögzítsük a konzolokat a falra és jelölje meg a jövőbeli lyukakat. Ezen a pontokon fúrni kell a lyukakat és telepíteni a tüskéket. A rögzítőelemeket a tüskékre csavarják, majd egy mosdót szerelnek rá. Nem szabad mozogni és tántorítani. Csak miután a tál stabil és közel a falhoz, csatlakoztathatja a keverőt és a lefolyót. Ennek a módszernek az alternatívája az, hogy a mosdót saját kezűleg egy függesztett polcon vagy talapzaton helyezze el.

A mosdó beépítése az állványra és a szekrénybe

Csatlakozási séma üvegszifon.

Abban az esetben, ha a mosdó a szekrényre van szerelve, az asztallap ugyanabban az időben a tálca tartójává válik. A mosdó vagy fel van szerelve, vagy teljesen be van ágyazva a lyukba. Mindkét esetben a mosogató a polc vagy a szekrény alatt van. Az ilyen mosogatót a fenti technológia szerint szerelték fel, azonban az az előnye, hogy ez a módszer sok nem szabványos formatervezésű termékmodellt hozott létre. Ezek a modellek szabványos és rendkívüli formák lehetnek. A tervezők üvegből, gömbölyű vagy köbös formából készülhetnek, és hasonló termékeket díszíthet a saját kezével, sminkkel, kövekkel és mindazokkal, amiket képzelőereje sugall.

Ha a mosogatószerkezetet egy talapzatra szerelik, akkor minden a tálatípustól függ. Néha a mosdókagyló a konzolokra van szerelve, és a talapzat tisztán dekoratív funkciót végez. Más esetekben a tálca mosogatója az állványra támaszkodik, és mintha állna rajta. Ebben az esetben a mosogató elég nagy távolságra lehet a faltól. Abban az esetben, ha a szerkezet szomszédos a falhoz, akkor azt először a megfelelő helyre kell felszerelni, és jelölje meg a tálca felszerelésének helyét. Ebben a kiviteli alakban a rögzítést a zárójelek alkalmazásával alkalmazzuk, amelyek technikáját fent leírtuk.

A gumi alátéteket rögzíteni kell a csavarokon. Nem szükséges szorosan szorítani őket - elegendő, hogy a mosdó egyszerűen ne mozduljon el. Nagy erőfeszítés vezethet a tál repedéséhez. Amikor a mosogatót a félig tartó talpra szerelik fel, az aljzat aljzatát a padlóról 50 cm távolságra kell elhelyezni. A tálat a falra rögzítik, a félpótkart pedig a gyártó ajánlásainak megfelelően szerelik fel.

Szifon telepítési szabályok

A légmentes szifon helytelen behelyezése nem okoz kellemes szagokat a ház szennyvízéből, mivel ő biztosítja a vizet. A szifon felszereléséhez a következő eszközök szükségesek:

 1. Hegesztőgép (ha szükséges).
 2. Állítható csavarkulcs.
 3. Tömítő alátétek.
 4. Dió karimával és különböző szálakkal.

A szifonszerelést a gyártó utasításainak megfelelően végezzük. A termék beszerelésének szigorúan függőlegesnek kell lennie. A szifonban nem kell hullámosítani: ez megakadályozza a szappanos víz áthaladását és gyorsan felgyülemlik a szennyeződéseket.

A berendezés telepítése után a mosogatóba kell vizet csatlakoztatni, és ellenőrizni kell a kapcsolat szorosságát. Szivárgás esetén a terméket jól megszáradni és megkenni, a szivárgást tömítőanyaggal kezelni.

Mixer telepítés

A keverő telepítése a mosogató telepítésétől is függ. Szükséges a csapok legmegfelelőbb helyének kiválasztása falon, asztalon vagy mosogatón. A keverő vásárlásakor figyelembe kell venni a cső hosszát, valamint pontosan kiszámítani helyzetét. A darut a megfelelő magasságba kell szerelni. A keverőhöz való csatlakozás nem lehet túl hosszú - a felesleget el kell vágni. Először is meg kell őket rögzíteni a darukhoz, majd ezt követően a csövekhez. Ellenőrizni kell a szivárgást, és ha szivárgást észlel, izolálja az anyagot.

Általánosságban elmondható, hogy a mosdókagyló és a csapok saját kézzel történő felszerelése és csatlakoztatása nem sok időt vesz igénybe, és meglehetősen könnyű elvégezni. Csak a gyártók ajánlásait kell szigorúan követni, pontosan meg kell mérni minden távolságot, és nem szabad elhanyagolni a biztonsági követelményeket.

A mosogató telepítése

Az életünkben minden folyik, minden megváltozik, az új jön a régi helyett. Cserébe és régi mosogatóra van szüksége a konyhában vagy a fürdőszobában. Minden lakóövezetben a vízvezeték egyik fő és nélkülözhetetlen eleme.

Helyezze be az integrált mosogatót az asztal munkafelületébe a rögzítés segítségével, amely a készletben található.

Egy új mosogató beépítése a konyhába vagy a fürdőszobába kézzel is elvégezhető.

Ehhez nem szükséges különleges szakmai képzés. Hogyan csatlakoztatható mosogató a falhoz? Először is el kell döntenie a termék kiválasztásáról.

Mosogató modell kiválasztása

Ajánlatos egy bevásárló útra indítani annak érdekében, hogy kiválassza ezt a nagyon szükséges egészségügyi felszerelést. A termék számos modellje létezik. Mindegyik formában, méretben és a ragaszkodási módban különbözik. A mosdó és a mosdó falra szerelhető, állványra vagy a pultra szerelhető. Minden módszernek előnyei és hátrányai vannak.

A falhoz rögzítés sok helyet hagy a mosdó alatt. Ez megkönnyíti a tisztítást, az alján különféle elemeket helyezhet el. A terméket a hátsó részen található lyukakon keresztül kell rögzíteni a rögzítő készletből készült csavarokkal. Később egy mosogatóval felszerelt keverő és szifon van felszerelve.

Egy pohárral ellátott mosdót használták a mosogató tulipánnak. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy elrejtse az aljzat szifonján, by-pass csöveken és tömlőkön. Ez vonzóbb megjelenést kölcsönöz a szobában.

Példa a mosogató rögzítésére a falra.

A talapzat lehetővé teszi egy masszív, gyönyörű és funkcionális mosogató beépítését. A fali tulipánt a falhoz rögzítik. Műanyag pajzsokkal vannak felszerelve. Az ilyen mosogatók felszerelhetők mind a fürdőszobában, mind a konyhában.

Egy közepes méretű fürdőszobában sokan szeretnek egy mosdót egy pulttal felszerelni. Ez lehet horgony, számla, süllyesztett mosogató vagy monoblokk. Mindegyik különleges kényelmet biztosít a fürdőszobában. A fő különbség egy ilyen eszköz és egy tulipán között az, hogy gyakran nincs lyuk a keverő számára. Ezért a vízvezetékcsövek végrehajtásakor a következtetéseinket úgy végezzük, hogy a keverő közvetlenül hozzáköthető legyen rugalmas tömlők használata nélkül.

Eszközök munkához

A vízvezeték szereléséhez a típusától függően szükség lehet:

 • építési szint;
 • perforátor fúrókkal;
 • dugók;
 • önmetsző csavarok;
 • ceruza (feltűrt toll, marker);
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • csavarkulcs vagy állítható csavarkulcs;
 • mosogató;
 • kötőelemek;
 • vonalzó (lehetőleg mérő);
 • kalapács;
 • szilikon tömítőanyag.

Shell telepítési eljárás

A beépítési munkálatokat egy falra szerelhető mosogatóval végezze el a következő sorrendben:

A mosogató és a talapzat felszerelése.

 1. A termék telepítési helyének megválasztása. Javasoljuk, hogy a mosdót 75-85 cm magasságban szereljük fel a padlóról számítva. Bizonyos esetekben a magasság megváltoztatható az egyik irányba, annak érdekében, hogy a nem szokványos növekedésű emberek számára könnyebb legyen a használat.
 2. Egy szintet használva húzzon vízszintes vonalat a termék telepítésének magasságában.
 3. Mérjük meg a héj falának vastagságát, amellyel a tartószerkezeten nyugszik. Hagyja el ezt a méretet az előzőleg húzott vonaltól.
 4. Keresse meg a mosogató hátsó falának közepét. Jelöld ezt a pontot a falon.
 5. Mérjük meg a távolságot a hátsó fal közepétől a záróelemekig.
 6. Csatlakoztassa a konzolokat az alsó sorhoz az előző mérettel megegyező távolságra, a ceruzával ellátott szerelőlyukakon keresztül, hogy jeleket fűzhessen a falhoz.
 7. Fúrjon lyukakat a falon a jelek szerint, szerelje be a tüskéket és rögzítse a záróelemeket.
 8. Szerelje fel a mosdót a konzolokra. Jelölje meg a hátsó falán lévő lyukakat.
 9. Távolítsa el a mosogatót, fúrjon lyukakat, telepítse a tüskéket.
 10. Helyezze be mindent, és végül rögzítse a készletből.
 11. Szereljen fel egy szifont és csatlakoztassa a rendszert a csatornába.
 12. Kezelje a mosogató és a fal közötti rést tömítőanyaggal.

Az ilyen termék rögzítése a falhoz záróelemek segítségével történik. Nem tartozik ide. A választásnál ajánlatos a kívánt hosszúságú fogantyútartóban maradni.

Néha a mosogatóval együtt egy poharat vagy talapzatot kell elhelyezni a fürdőszobában vagy a konyhában. Ebben az esetben ne jelölje meg a mosogató szerelési magasságát. Ezt a méretet a talapzat vagy talapzat magassága határozza meg.

Mosogató beépítési rajz

Szerelje fel a burkolatot az állványra a következő sorrendben:

 • egy szerelvény nélküli mosogatót egy talapzaton helyeznek el, és a falhoz mozog, ahol az lesz;
 • a jelölő a lyukak fúrásának helyét jelöli;
 • mosogató és talapzat tisztítása, lyukak fúrása. A mélységüknek és átmérõjüknek meg kell felelniük a rögzítõ készletnek a tûk hosszának és átmérõjének;
 • a csapokat a lyukakba helyezzük, a csapokat becsavarjuk.

A keverőnek a mosogatóhoz történő rögzítéséhez:

 • szerelje össze a keverőt az utasításai szerint;
 • szerelje be egy speciális lyukba a mosogatóban;
 • határozottan rögzítse a keverőt a termék testére;
 • ellenőrizze a keverő szimmetriáját a mosdókagyló közepénél.

A keverő csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez:

 1. A keverőre rögzített hajlékony tömlők vízellátáshoz. Fémhüvellyel és gumi mandzsettával kell rendelkezniük. Telepítéskor nem tehet nagy erőfeszítéseket.
 2. A tömlőket az O-gyűrűn és a mosogató nyílásán keresztül húzzák.
 3. A keverőt rugós alátétekkel és anyákkal szereltük fel a termékre.
 4. A szifon-készlet kimenete a vízleeresztő nyílásba kerül. Csavarral vagy anyával van felszerelve. A tervezéstől függ. A kifolyó és a mosogató között 2 tömítés van felszerelve.
 5. Maga a szifon van a csatlakozóaljzathoz csatlakoztatva, amelyhez egy 32-40 mm átmérőjű műanyag cső csatlakozik a szennyvízcsatorna csatlakozásához. Cserélhető egy ugyanolyan átmérőjű hullámos tömlővel.
 6. A pohárral ellátott mosdó a falhoz mozog, és az anyák hozzá vannak erősítve a védő alátéttel.
 7. Rugalmas tömlők csatlakoznak a vízellátáshoz, a kisülő csőhöz - a csatornába.

Mosogató csatlakoztatása a csatornahálózatba:

 1. Gyűjtse össze a szifont az utasításoknak megfelelően.
 2. Rögzítse azt a mosogató ürítőnyílásában, különös figyelmet fordítva a gumipárnák megfelelő helyére.
 3. Csatlakoztassa a szifoncsövet a csővezetékhez.
 4. Vizsgálja meg az összeszerelt szerkezet vízszivárgását. Ehhez nyissa ki a csapokat, és hagyja, hogy a víz különböző nyomáson legyen. Ha vízcseppek jelennek meg, húzza meg az anyákat.

A pulton rendszerint mosogató mosogatóval van felszerelve. A termék üzembe helyezése a pultra a mosogató és a szekrény mérése után történik. A legtöbb mosogató-mosogatót egy sablon segítségével árulják el, amelyet a mosogató beépítéséhez egy lyuk van jelölve és vágva. Ha a sablon nem szerepel, akkor az alábbiak szerint járjon el:

 1. Egy vastag papírdarabot egy asztalra vagy egy másik lapos felületre helyezzük.
 2. A terméket felfelé helyezzük a papírra, és a körvonala ceruza vagy filctollal van körvonalazva. A vonal visszavonulásától az oldalak méretéhez képest. Vágja ki a mintát.

A sarokasztal előkészítése nagy odafigyelést és nagy pontosságot igényel. Az asztallap szélétől kb. 5 cm távolságot kell hagyni, a sablont a felszínre kell felhúzni és ceruzával körvonalazni. Számos furat van fúrva a fúró kontúrvonalán. Ha a termék téglalap alakú, elegendő a furatok sarkában lyukak fúrása. Egy lyukfűrészlapot a lyukba helyezett és a kontúr mentén vágott. A vágott hornyok éleit csiszolópapírral tisztítják és vízszigetelő kompozícióval kezelik.

A mosogató-mosogató rögzítése a pultra a szilikon tömítő oldalán található. Ezt követően szifont és keverőt kell felszerelni, csatlakoztatni kell a vizet. Néhány mosogatómodell is kiegészíthetõ az asztallapra speciális csõcsavarokkal csavarkulcsokkal és csavarhúzókkal. A fürdőszobában ilyen mosogatók általában nem használatosak.

Rögzítés gipszkartonhoz

Számos apartmanban a falak különböző anyagokkal vannak bélelve. Mivel a burkolóanyagot gyakran használják gipszkarton. Ha a fal befejeződése alatt a gipszkarton keret nélkül lett rögzítve, akkor nem lenne különösebb nehézség a vízvezeték szerelésében. Leggyakrabban a gipszkarton van a dobozon. Ebben az esetben a fal és a burkolat között üres hely marad. A mosogató rögzítése ilyen falra nem könnyű. A legjobb megoldás a fadobozok és a kétrétegű burkolóanyag telepítése, amikor a gipszkarton ládákat a megfelelő helyeken telepítik. Ezek a sávok lehet mosogató vagy mosdó. A mosogató és más gipszkarton elemek rögzítésének helyén jobb, ha analóg - üveg-magnézium lap helyettesítjük. Szintén alkalmas xyle-rostos lapokra, melynek neve a kínai gipszkarton.

Ha a gipszkarton már van telepítve, akkor van megoldás:

 • egy erős szálon felfüggesztett mágnest használva meg kell találni a lerakódás fém elemeinek helyét;
 • A mosogató rögzítésére szolgáló csavarokat ezekbe a helyekre csavarják.

De ez a módszer nem mindig alkalmazható.

Vannak speciális rögzítők a gipszkartonhoz. A legelterjedtebb - SA-U3, "Butterfly" és "tipli-nail" csiga ". Ha a falon a gipszkarton vastagsága 12 mm vagy annál nagyobb, akkor ez a rögzítő alkalmas arra, hogy a mosogatót a falhoz rögzítse.

Nem volt nehéz a kérdés, hogy hogyan lehet a mosdót a falhoz rögzíteni. Minden típusú mosogató felszerelése a saját kezével meglehetősen megvalósítható feladat. Némi készségekkel az elemi eszközökön bárki képes kezelni ezt a munkát.