Legfontosabb > Tervezés

A zuhanytálca megfelelő felszerelése

A zuhanytálca felszerelése komoly vállalkozás. Különösen a kezdő kézművesek számára, akik nem tudják, hogy melyik oldalon kell megközelíteni ezt a szaniterberendezést. A szakembereknek pénzre van szükségük, és a nem tesztelt mesterek minősége és integritása kellemetlen meglepetés lehet. A szakszerűtlenség elleni védelemhez elegendő egy kicsit meghúzni az elméletet, felhúzni ujjainkat, és saját magunkkal kezdeni a munkát.

Előkészítő események: mit kell figyelembe venni

Még a raklap vásárlása előtt is el kell döntenie alakját, anyagát és telepítési helyét. És ha az űrlap ízlés, akkor a többi pillanatot külön figyelmet kell fordítani. Ha kiválasztja azt a helyet, ahol a zuhanyrendezést tervezik, ellenőrizze a következő paramétereket:

 • A kommunikáció kínálata. Ha egy forró kádról beszélünk, akkor a víz és a szennyvíz mellett a villamos energia ellátásához is szükség lesz. Válasszon külön kábelezést, és ne felejtse el felszerelni egy RCD-vel.
 • A távozóktól való távolodás. Az álom, hogy tegyen egy zuhanyzót a távoli sarkába a lakás nehéz lehet megvalósítani. A szennyvízrendszernek elegendő lejtésűnek kell lennie a megakadályozatlan vízáramhoz, és jelentős hosszúsággal a padlószint emeléséhez szükséges.
 • Helyes szögek. Amikor tervezed a zuhanyzó sávba helyezését, győződjön meg róla, hogy a falak merőlegesen vannak. Ha a szög legalább egy kicsit éles, akkor a raklap nem lesz a számára fenntartott hely. A tompa szög nem annyira kritikus, de a 6 mm-nél nagyobb eltérés méterenként nem kívánatos.
 • Az alap. Minél egyenletesebb a padló, annál könnyebb lesz a raklap kiaknázása. Ez a paraméter nem kritikus, de ha a padlót még nem fejeztük be, akkor a szabályzókészülékek javítása megfelelő.
 • Vízszigetelő. Különösen körültekintően szükséges az alap vízszigetelése, ha a zuhanytálcát fa padlóra tervezik. Ebben az esetben a fát fertőtlenítő oldatokkal impregnálják, és a feltekercselő vízszigetelő anyagot a fal tetejére helyezzük 20 cm magassággal.

A további műveleti sorrend a paletta kiválasztott anyagától függ. Mindegyikük saját megközelítést igényel, és a cikk külön szakaszában érdemes megfontolni.

Hogyan szereljünk be egy akril zuhanytálcát: lépésről lépésre

A legelterjedtebb anyag, amely szerette az ügyfeleket a nagy teljesítményű, megfizethető áron és formák sokaságában. Egy másik vitathatatlan előnye az, hogy egy ilyen zuhanytálca felszerelése akár a kezdőknek is megtehető:

 • Az akril modellek állítható lábakkal rendelkeznek, ami nagyban megkönnyíti a telepítést. A lábak már rögzíthetők vagy rögzíthetők, majd azokat a gyártó utasításainak megfelelően kell rögzíteni.
 • Fordítsa fejjel lefelé a serpenyőt, és csavarja be a lábakat úgy, hogy magassága elegendő legyen a szifon befogadásához. Próbálja meg mindegyiküket egyforma hosszúsággal.
 • Helyezze a raklapot a helyére fenntartott helyre, és állítsa be teljesen. Nos, ha van egy hosszú buborékszint, amelyet egyik oldalról a másikra fel lehet vinni. Ellenkező esetben külön kell ellenőriznie minden oldalt külön-külön.
 • Ha a gyártó nem erősítette meg az alját egy megerősítő kerettel, a központi részen érdemes további támogatást nyújtani a habarccsal ellátott tégla- vagy habblokk hulladékcsomagjaihoz.
 • Csatlakoztassa a szifont, ellenőrizze a feszességet, és víztelenítsen. Jobb korrigálni a hátrányokat most, mint egy zárt térben használni, amikor a szerkezet már rögzített.
 • Most meg kell ragadnunk a falra, megakadályozva annak elmozdulását. A zuhanytálcának egy fa padlóra történő felszerelése nem merev rögzítést igényel, mivel a fa kissé mozgatható. Ebben az esetben lesz szüksége egy tartó konzolra, amelyre, mint egy horog, a raklap alsó széle ragaszkodik. A szint rögzítésének szintjét pontosan meg kell mérni.
 • A folyamat egyszerűsítése érdekében a kézművesek inkább a tálcát a falhoz ragasztják, rendes szerelő ragasztóval.
 • A fal mentén összekötjük szilikon tömítőanyaggal. Ez a folyamat megállítható, de ha nem elégedett a rakodó és a fal közötti varrás megjelenésével, akkor rögzítse a szabványos fürdő sarokat.
 • Biztosítsa a dekorációs panelet. Rendszeres reteszre van szerelve, amelynek kialakítása az adott modelltől függ,

A zuhanytálca helyes felszereléséhez szigorúan meg kell őrizni a vízszintes pozíciót. Ha nem tesz eleget ennek a feltételnek, akkor az lehet, hogy az ajtót nem lehet behelyezni, és ha a meredekség a leeresztőnyílásból származik, a víz nem ürül ki.

Ha az épület buborék szintje nem volt a közelben, tegyen egy széles tálat az oldalra, és fokozatosan vizet húz. Egy megfelelően kitett síkkal a víz széle egyszerre felveszi az edény minden széleit. Ha az egyik oldalon a víz már kifogyott, a raklap e szélét fel kell emelni.

Do-it-yourself fém zuhanytálca telepítés

Ennek az anyagnak a modelljei nem rendelkeznek lábbal, mert bélyegzéssel készültek. Ezért a gyártó speciális fém profilból vagy csőből álló állványt kínál, amely csomagolható, és külön kapható. Geometrikusan az állvány teljes mértékben megfelel a modellnek, amelyhez csatlakozik, és a fém zuhanytálca egyszerű felszerelése:

 • Helyezze a tálcát a keretbe, és fejjel lefelé fordítsa az eredményül kapott szerkezetet. Habozzon, járjon végig az alján, gondosan körbejárva a szifon belépési helyét. Ezzel a higiéniai eljárások során az egész lakásban zajos hangzást kímél.
 • Adj jó habot a habnak. Ha a habosított hab rossz helyről jött ki, vágja le egy késsel.
 • Mozgassa a vázzal együtt a raklapot a következő telepítés helyére, és csavarja be a lábakat, hogy megkapja a megfelelő síkot. Ne felejtsd el ellenőrizni magad.
 • Csatlakoztassa a szifont és ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.
 • Rögzítse a tálcát a falhoz rögzítő ragasztóval, erősítsen valami nehézséget és várjon, amíg teljesen be van állítva.
 • A gyártók nem kínálnak előre elkészített elülső dekorációs paneleket, ezért díszítse a kiválasztott anyaggal. Tökéletes műanyag vagy gipszkarton, majd csempézés. Ne felejtse el a revíziós ablak elkészítését.
 • Ha szükséges, zárja be az ízületeket szilikonnal, díszítő sarokkal.

A kézzel készített acél zuhanytálca telepítése nem korlátozódik erre a lehetőségre. Fel lehet szerelni egy téglából készült parapetre is, amint azt az alábbiakban ismertetjük. Bár az építés könnyű volta miatt ebben nincs különösebb pont. Ez az, ha csempézést szeretne végrehajtani, és nem tetszik a gipszkarton.

Kerámia zuhanytálca felszerelése: finom luxus

Kerámia, természetes vagy mesterséges kőből készült, érdekes és elegáns. De ezeknek a termékeknek van egy olyan tulajdonsága, amelyet figyelembe kell venni a telepítéskor - sok a súly. Ezért számukra szükség van egy téglából vagy más falazott anyagból. Ezzel a módszerrel a zuhanytálcát a saját kezeivel egyértelműen megmutathatja a cikk végén megjelent videó, de most figyeljünk a leírásra.

A híres márkák modellei üregeket lehet előállítani a gyárban az anyag vastagságában, amelyben a szifont helyezik. Ebben az esetben elegendő a raklap elhelyezése a csemperagasztón, az alap elrendezése.

 • Ha ilyen üreg nem található a raklapon, akkor elő kell állítanod a parapetot, hogy felemelje az alját és helyezze el a szifont.
 • Helyezze a raklapot a padlóra a telepítési helyszínen, és körvonalait ceruzával vagy jelölővel kösse össze.
 • Fordítsd át, és ellenőrizd, hogy mely helyeken lehet még mindig készletet készíteni. Vigyázzon, mert a kerámiák vagy a kő könnyen megtörhető.
 • Mérje meg a szifon magasságát, és jelölje meg a falakat a parapet magasságának meghatározásához.
 • Végezze el a habblokk tégláját vagy maradékait a padlón lévő kontúr mentén. Ne felejtsük el, hogy a teljes kerület mentén szükség van a támaszra, úgyhogy a falak mentén állítsunk fel egy parapetet.
 • Gondold át, hol kényelmesen hagyja el az auditálási ablakot, hogy a szifonhoz való hozzáférés a lehető legegyszerűbb legyen.
 • Csatlakoztassa a lefolyót, és ellenőrizze a feszességét, majd mindent meg kell tenni az ellenőrzési ablakban.
 • Vastag réteglemez ragasztót kell felhordani a kapott falra. Erre azért van szükség, hogy megfelelően illeszkedjen a felső él.
 • Helyezzen egy raklapot simára és finoman a tetejére. Ha az első alkalommal nem működött, javítsa ki, a csempézett ragasztó 10-20 percet ad a beállításhoz. Ha szintet irányítasz, gyengéden érintse meg a botkát a kiálló helyeken, a szélezést.
 • Ne érintse meg a munka eredményét, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Mivel a réteg vastag, vegye figyelembe a gyártó által megadott maximális szárítási időt.
 • Díszítse be az előlapot az ízeidbe, és ne felejtse el rendezni a revízió ablakának nyílását is.
 • Kezelje az ízületeket szilikon tömítőanyaggal. Ha láthatatlanná szeretné tenni őket - válasszon színes tömítőanyagot a tál vagy a csempe színeiben.

Ugyanúgy, bármilyen acélsapkát lábbal is felszerelhet, ha más anyagok nem állnak rendelkezésre.

A zuhanytálca önálló gyártása

Ez nem pénzt takarít meg, hanem egy látványos belső megoldást, amelyben Ön maga hozza létre a tálat, és nem gondolja, hogyan kell a saját kezű tuskádat felszerelni. Ehhez az alábbiak szerint járjon el:

 • Vásároljon és szereljen össze egy zuhanyrácsot - egy speciális szifont, amely egy monolit alapra illeszkedik.
 • Emelje fel a választott magasság korlátját. A fogadott talpazat belsejében olyan csatolót kell készíteni, amelynek magassága kissé a létra alatt van. A csempe vastagsága és a csemperagasztó réteg alatt.
 • Amikor felfelé néz, ne használjon gyors ragasztót, mert előfeszíteni kell a leeresztő lyukat.
 • Fektesse le a csempe, és egy kis ferde a mosogató felé egy puha kullancsot egy kis heveder. Ennek legegyszerűbb módja, ha mozaikot használnak a burkolatokhoz.
 • Ügyeljen arra, hogy senki ne lépjen a csempere, mielőtt a ragasztó keményedne. A varratokat hidrofób fugázóval törölje le.

Most büszke lehet magára, mert ez a zuhanytálca nagyon jól néz ki, különösen az üvegfalakkal együtt.

A zuhanytálca telepítéséhez szükséges utasítások: video tutorial

Azoknak az olvasóknak, akik a részletes leírások vizuális bemutatását részesítik előnyben, rövid és világos videó leckét készítettünk. A rövid időtartam ellenére itt láthatók a tartófalak építésének minden szakasza, a kézizuhany tálca beszerelése, valamint a szükséges anyagokra és eszközökre vonatkozó ajánlások.

Ossza meg tapasztalatait az önálló telepítéssel a felhasználókkal a megjegyzésekben a cikkhez, mert a élénk vita a legjobb módja annak, hogy szülessük az igazságot. Ha még nem választotta ki a zuhanytálcát, mindenképpen nézze meg ezt a kiadványt, ahol elemzik az egészségügyi termékek összes lehetséges méretét, alakját és anyagát.

Acél zuhanytálca: jellemzők, jellemzők, telepítés

Különféle anyagok felhasználásával készült zuhanytálcák gyártásához, amelyek tulajdonságai a késztermékek jellemzőitől függenek. Ma szeretnénk beszélni az acélmodellekről, megfontolni az előnyeiket és hátrányaikat, valamint figyelni, hogyan kell az acél zuhanytálcát saját kezűleg felszerelni.

Tusoló tálca 80x80 cm acélból.

Acél zuhanytálcák

Jellemzők és jellemzők

A képen - egy ritka esetben egy kör alakú.

Ha figyelembe vesszük a zuhanytálakat, és csoportokba soroljuk azokat az anyagokat, amelyekből készültek, észrevesszük, hogy az acéltermékek a leginkább költséghatékonyak lesznek:

Az alacsony költség az acélmodellek egyik vitathatatlan előnye, de ennek ellenkezője is lehet: a vevők többsége úgy véli, hogy az alacsony költségek rossz minőségűek.

Ez nem teljesen igaz, és gyakran az alacsony árat a termékek termelésének sajátosságai, az anyagok költségei, valamint (és ez különösen fontos) a meglévő piaci tendenciák és az áruk termelőinek hozzá kapcsolódó marketingpolitikája okozzák.

Az acél zománcozott tál 70h70 cm-es hullámlemezzel.

Az acél raklapok esetében lehetetlen azt mondani, hogy mindenképpen rosszabbak, mint a társaik, de néhány helyen a fémmodellek tényleg elveszítik. A modelljeik nem olyan sokszínűek, különösen a tervezés szempontjából. Nehéz nehéz találni egy tálat egy szokatlan alakú, négyzet alakú és téglalap alakúak érvényesülnek az értékesítés, sarok modellek sokkal kevésbé gyakoriak.

A hajó mélysége is korlátozott, és szinte lehetetlen nagyon mély acél zuhanytálcákat találni, mivel ez a paraméter 160 mm-re van korlátozva. Ebben az esetben a 130 mm-es mélységű modellek gyakoribbak, és a 40 mm-nél mélyebb mélységű raklapot mélynek nevezik. Ez a funkció azonban nem csak ebben az osztályban jellemző.

Maximális mélység ritkán haladja meg a 13 - 15 cm-t.

Másrészről az acél kiváló szerkezeti anyag, amelyet nagy szilárdság és tartósság különböztet meg, amely nem fél a magas hőmérsékletektől, a hatásoktól, a nehéz tárgyak csökkenésétől, a gombás fertőzésektől és más hasonló hatásoktól. Az alacsony költség miatt az acélmodellek elsősorban külvárosi és külvárosi zuhanyzókba történő beszerelés iránti igényt tesznek szükségessé.

A termékek szénacélból készültek, korrózióálló kopásálló zománc bevonattal. Ha emlékeztek az öntöttvas fürdőre, akkor el tudjátok képzelni, miről van szó. A tálak felszerelhetők, speciális lábakkal ellátva vagy nélkülük szállíthatók.

A szerelés megkönnyítése érdekében a termékek keretekkel és lábakkal is felszerelhetők.

Fontos!
By the way, fürdők szolgálhatnak évtizedekig és jól nézzen ki egy időben, így a sztereotípiák az acél tálak minőségi tulajdonságait nagymértékben építették.

Előnyök és hátrányok

Modell 90x90 cm színezett zománccal.

Az alacsony költség ellenére az acél raklapoknak számos előnnyel kell rendelkezniük, amelyek következtében a termékek iránti kereslet meglehetősen stabil marad.

A legfontosabbakat soroljuk fel:

 • Nagy szilárdságú acélok. Az anyag nem félek a magas hőmérsékletektől, nem reped, nem reped, nem tud elviselni jelentős súlyt, jól tolerálja az ütéseket és a leeső tárgyakat;
 • Alacsony költség. A tökéletesen elfogadható minőséggel a termékek sokszor és nagyságrenddel olcsóbbak, mint a kerámiából vagy mesterséges kőből készült termékek. Még az akril tálak is ára két-háromszor az ár;
 • A zománc színének megválasztásának lehetősége. A kerámia és akril elemek ellenére az acél tálak különböző színű és árnyalatú zománcokkal bevonhatók, ami lehetővé teszi, hogy sokkal harmonikusabban illesszék be a fürdő belsejébe;
 • Egyszerű, egyszerűen elvégezhető telepítés. A termék egyszerűen telepíthető hagyományos eszközökkel, anélkül, hogy különleges építő- és vízvezeték-készségeket szerzett volna.

Kis méretű 120x120 modell üvegablakban.

Fontos!
Ha egy keretre van felszerelve, nincs szükség nedves eljárásokra és egy tégla doboz építésére, ami megkönnyíti és gyorsítja a telepítést.

Természetesen vannak hátrányai.

Csak a legjelentősebbeket felsoroljuk, ha nem zavarják meg, akkor a többieket figyelmen kívül hagyhatja:

 • Az acél fél az elektrokémiai korróziótól. A zománcburkolat lemaradhat a felületen, vagy mechanikai ütközés következtében megsérülhet, majd a csésze aktívvá válik és romlik;
 • A formák megjelenése és változatossága sok kívánnivalót hagy maga után;
 • Az acél felületek nagyon csúszósak, különösen hullámosság hiányában;
 • Amikor a víz a zuhany alatt áramlik, észrevehető zajt észlel;
 • Ha az alsó rész alatt nincs keret vagy szilárd alap, akkor egy felnőtt súlya alá süllyedhet. Ez veszélyes a zománc megrepedésével.

Téglalap alakú 120x80 modell.

Fontos!
Meg kell jegyezni, hogy a kerámiatálcákkal ellentétben az acél gyorsan felmelegszik a vízből, és szinte anélkül használhatja a fülkét, hogy előmelegítené a tálat.

felszerelés

120x90 tál, a dobogóra.

Acélpaletták felszerelése kétféleképpen: tégla vagy beton pódiumán, valamint egy speciális acél kerettel, lábakkal. Javasoljuk, hogy válasszon egy modellt kerettel és állítható lábakkal.

Használjon kereteket a telepítéshez.

A telephelyen lévő keret hiányában előtte helyezze el a tégla dobogóját. Ehhez a padozatot felszabadítják a tiszta padlóburkolatból, amelyen kerámia téglaépítés van elhelyezve (a szilikát nem alkalmas alacsony nedvességállósága miatt).

A formatervezés egy parapet 0,5 - 1,5 téglák magasságával a tál kerületén:

Először téglafalat állítson elő.

A szerkezet belsejében egy vízzáró csatorna helyezkedik el a felszállóba (egy száj van behelyezve, amelybe a leeresztő cső belép), és betonlemezzel öntik. A töltés magasságának olyannak kell lennie, hogy a tál alja lefelé, és az oldalak a járdára esnek.

A nagyobb megbízhatóság érdekében jobb egy konkrét bázist készíteni.

A tégla a téglafalhoz történő rögzítéséhez szilikon tömítőanyagot, cementragasztót, epoxigyantát vagy habot használhat. A falhoz való csatlakozásokat szilikonnal kell kezelni.

Fontos!
A végleges rögzítés előtt meg kell vizsgálni a szerkezet szivárgását.
Csak ezután lehet a raklap ragasztóval rögzíteni, és szilikonokkal tömíteni.

Végül a dobogóra csempével vagy más anyaggal szembesülnek, és a falakkal ellátott ízületeket kerámia vagy műanyag lábazatok díszítik.

Telepítéskor enyhén előfeszítsen a lefolyó felé.

következtetés

A zománcozott acél zuhanytálca költséghatékony választási lehetőség, amely tökéletesen elfogadható a minőségben, ami tökéletes egy országban, valamint egy városi lakás számára. A cikk ebben a cikkben segít a készüléknek a zuhanyzóban történő telepítéséhez.

Hogyan telepítsünk egy zuhanytálcát - a különböző anyagokból származó lehetőségek

A modern lakásokat meglehetősen nagy fürdőszobák jellemzik, de sokan csak néhány négyzetből álló fürdőszobával rendelkeznek. Emiatt az emberek megpróbálnak egy zuhanyzópalletet felszerelni annak érdekében, hogy felszabadítsanak egy kis helyet más dolgokra. Segítünk Önnek megbirkózni ezzel a munkával, megfontolják a zuhanyzótálcák lehetőségeit és a telepítés főbb pontjait.

A legegyszerűbb megvásárlás ma már egy kész zuhany, amelynek beszerelése nem tart sokáig. Ez a design számos funkcióval rendelkezik, mint pl. Hidromasszázs, rádió, telefon. Ez a funkció azonban nem mindig keresett, és a kabin költsége eléri a mesés számokat. Ebben a tekintetben a legtöbb ember inkább nem pénzt költ, hanem egy zuhanytálcát vásárol, amelyet otthonában saját kezével lehet telepíteni.

A legnépszerűbb raklapok akril: könnyűek és olcsóak.

A zuhanytálca felhelyezése előtt el kell döntenie a gyártási anyagról, hiszen a telepítési részletek némelyike ​​attól függ. És a választás valóban az, ami:

 • Természetes kő. Drága választási lehetőségek, amelyek felszerelését a szakembereknek kell elvégezniük, mert nehéz, és a legkevésbé rossz mozdulattal a raklapot károsíthatja a helyreállítás lehetősége nélkül.
 • Metal. Az ilyen raklapok meglehetősen zajosak és csúszósak, különösen az acél, bár a modern gyártók egyre fejlettebb modellekkel próbálkoznak, és ezzel küzdenek ezekkel a hiányosságokkal. De az ilyen lehetőségek rendkívül kicsiek. Ezért készen kell állni az önálló hangszigetelő edényre.
 • Fazekas. Nehéz, de ugyanakkor megbízható design. Hátrányuk az ár és a nehéz tárgyak által okozott kár lehetősége.
 • Akril (műanyag). A legelterjedtebb lehetőség a megfizethető ár és az alacsony súly miatt. Az ilyen szerkezetek könnyen felhevíthetők, csúszásmentesek és nem zajosak, ellentétben az acél tárggyal.

A modern modellek különböző méretűek és magasságúak is lehetnek. Itt, ahogy mondják, mindenki saját paramétereit választja. Ha a házat idősek vagy fizikai korlátok miatt lakják, akkor az enyhe emelkedéssel rendelkező lehetőségek fontosak ahhoz, hogy bejussanak a serpenyőbe. De ha kisgyermeke van, és miniatűr fürdőszobát szeretne használni, javasoljuk, hogy magas falú raklapokat vegyen be. Valójában egyes modellek 40 cm-esek.

A zuhanytálca telepítésének meg kell kezdődnie azon a helyen, ahol a telepítést tervezik. Ehhez általában használja a szoba sarkát vagy egy speciálisan felszerelt rést. A falakat a szerelés előtt vízszintes, vízálló és kerámia burkolattal kell készíteni. Ezt az anyagot, a bírálatok és a gyakorlat szerint, a vízzel való közvetlen érintkezés esetén a legjobb. A csempe befejeződése azonban nem kötelező, és mindenkinek joga van bármely más anyag kiválasztásához saját belátása szerint.

A zuhanytálcák általában a szoba sarkában vannak elhelyezve.

Megjegyzendő, hogy a szerelés a padlón, a speciálisan kialakított támaszokon vagy fém kereten történik. Először le kell szintetizálnia a padlót, különösen akkor, ha a raklapot azonnal fel kell szerelni. Különös figyelmet fordítsunk a műanyag és akril modellek beszerelésére. Egy személy súlya alá süllyedhetnek, ezért további megerősítést kell adni. Ebből a célból, saját kezükben helyezzen el egy tégla- vagy habblokkot, amelyet ezt követően egy raklap támogat. Opcionálisan töltötte a helyet betonnal - hozzon létre egyfajta esztrich a helyén, ahol a szerkezet található.

A zuhanytálca telepítése előtt minden csövet ellenőrizni kell a használhatóság szempontjából, és közvetlenül a betűkészlet helyére kell helyezni. Különös figyelmet fordítsunk a vízelvezető rendszerre, mivel a hibás szennyvízrendszer később nagy bajt okozhat Öntől és szomszédaitól alulról. Ha zuhanytálca tálcát szeretne telepíteni, akkor egy villamosenergia-ellátási rendszerre is gondolnia kell, hogy összekapcsolhasson a világítás és a szerkezeten belüli egyéb funkciók között. Ebből a célból a kábelezés rejtett telepítését alkalmazzák, és egy különálló, RCD-s készüléket telepítenek a panelbe.

Az akril tálcák telepítése a legkönnyebb. Ehhez fel kell tedd a tálat a hátára, és csavarja be a csomagolt lábakat, amelyek száma a modelltől függően változik. Előfordulhat, hogy a raklapot kerettel látják el, majd a lábakat be kell csavarni. A következő lépésben telepítjük az elvezető rendszert. A legtöbb eleme menetes, ezért nem nehéz összeállítani. Javasoljuk, hogy speciális varratokat vagy cérnákat használjon a varratok lezárására. Az összes csatlakozást szilikon tömítéssel le kell fújni.

A szivárgás elkerülése érdekében a zuhanytálcát szigorúan a szintre kell állítani

Mivel az akril tál egy személy súlya alá süllyedhet, jobb, ha egy téglából vagy tömbből álló támasztófalat készítenek. Ezután helyezze a raklapot a padlóra, és állítsa be a magasságot úgy, hogy a szifon ne érintse meg a felületet. A zuhanytálca felszerelésének szigorúan a szintnek kell megfelelnie, ellenkező esetben nagy a szivárgás kockázata. A raklaphoz való csatlakozás széleit a fürdő falaihoz ragasztóval vagy tömítőanyaggal kell feltölteni. A végső szakaszban csatlakoztassa a csatornacsövet, és helyezzen be egy védőréteget, ha van benne.

Az öntöttvas, acél és más fémszerkezetek nem igényelnek további támogatást a középső részhez, ezért a lábakra vagy a speciálisan felszerelt keretre szerelik fel. A telepítés módja hasonló ahhoz az egyetlen különbséggel, hogy az acélszerkezetek hangszigeteléséhez rögzítőhabot használnak, amely a tálca és az alap között üregekkel van töltve.

A kerámia raklapok és a természetes kőminták felszerelésének sajátosságai vannak. Az ilyen szerkezetek lenyűgöző súlyúak, és közvetlenül az alapra vannak felszerelve, nem pedig további rögzítőelemek. Azonban súlyossága miatt a vízvezeték-berendezések meglehetősen törékenyek, ezért a vele való munkavégzés során ügyelni kell arra, hogy ne károsíthassa. A nehéz raklapok beszerelésekor különös figyelmet kell fordítani a szennyvíztisztító berendezésekre és a szifon felszerelésére. Mivel a betűt közvetlenül a tőkebázison helyezik el, szükség van egy kis résszel az alapítvány tervezésénél és töltési szakaszánál, ahol a leeresztő és a kifolyó rendszer illeszkedik.

Ezenkívül olyan technológiai szakadékot kell létrehoznia, amely révén könnyen kezelheti a szifont a saját kezével a meghibásodása esetén. Ezt a helyet később díszítheti egy kikötő vagy egy eltávolítható kárpitozóelem felszerelésével. A ragasztót az alapra helyezzük, ahol a tálat rögzítjük, majd egy raklapot helyezünk rá, amely szigorúan vízszintesen van szinte minden oldalról. Ezt követően várjuk a ragasztóoldat teljes száradását, és csatlakoztassuk a szennyvízcsöveket a szifonhoz. Az a hely, ahol a tál a falhoz ér, szilikon tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval kezelik, hogy megbízható vízgátot képezzen. Ha kívánja, kerámia vagy műanyag sarkot helyezhet el a csuklón.

Miután befejeztük az összes munkát, folytatjuk a védőfelszerelés telepítését, és ha a raklapot közvetlenül a blokkokból vagy téglákból álló keretbe helyeztük, akkor vakoljuk meg a falat, megőröljük és megmártjuk azt a fürdőszobában leginkább megfelelő anyaggal. A fröccsenés elleni védelem érdekében üvegajtókat szerelünk fel, vagy vízhatlan zárat rögzítünk. Minden modellnek saját tulajdonságai lehetnek, tehát mielőtt elkezdené dolgozni, ismernie kell a mellékelt utasításokat.

A zuhanytálca telepítése: lépésről-lépésre vonatkozó utasítások különböző modellek telepítéséhez

Meg kívánja menteni a helyet a fürdőszobában a zuhanyzó felszerelésével? A fürdő a pihenés helyszíne, amely praktikus és kellemes esztétikai megjelenésű, igaz? Ön magára tervezi az összes telepítési munkát, de zavarodott a zuhanytálca telepítésével?

Megmutatjuk Önnek, hogyan kell megbirkózni ezzel a feladattal - a cikk a fontos telepítési pontokat tárgyalja. Figyelembe vettük a különböző anyagokból álló raklapok jellemzőit is, részletesen ismertetve az egyes opciók telepítési folyamatát.

A kezdő vízvezeték szereléséhez olyan fényes anyagokat vettünk fel, amelyek fontos árnyalatokat mutatnak, valamint egy videót, amely részletesen bemutatja a kompakt fülkék összeszerelését és telepítését a zuhanyzási folyamatok fogadására.

Tusoló tálca típusai

A gyártók készen állnak arra, hogy meglepődjenek a legfejlettebb tulajdonosok, akik különböző formákat, méreteket és lehetőségeket kínálnak a teljesítmény érdekében.

Az első osztályozás egyike a modellek elkülönítése formában. Szögletes, ovális, kerek, háromszög alakú, téglalap alakú termékek.

Szükséges a serpenyő alakjának és méretének kiválasztása, amely ergonómikusan elosztja a helyiséget a fürdőszobában megfelelő szintű kényelemmel.

Egy másik osztályozás a teljesítmény anyaghoz kapcsolódik. Ma raklapot vásárolhat:

Ebben az esetben a raklap többféle módszerrel is felszerelhető, fémkerettel, talapzattal vagy sík felületen (kerámia modellek).

Érdemes megjegyezni, hogy a márványtermékek nagyon törékenyek, és a telepítés során a csapás károsodhat, ezért minden munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. A kerámia edény is széteshet.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas és acélmodellek kellemetlen hideg lehet a reggelen, ami nem mondható el akril termékekről. Az utóbbiakat ma kvarcpor hozzáadásával módosítják.

Ennek eredményeképpen a design erősebbé és tartósabbá válik. Az ilyen modellek kváriak.

Marble raklapok különböznek a hatékony megjelenés és gyorsan melegedni. Kellemes tapintási érzetet kölcsönöznek a bőrnek.

A kerámia modellek lassan felmelegednek, de mindennapos használatra és tartósan használhatók. Az ilyen megoldások árai lényegesen magasabbak a többiekhez képest.

A raklapok mélysége is eltér. Kiválasztásakor a következő útmutatót használhatja: nagyon lapos (6-10 cm), lapos (10-18 cm), mély (25-35 cm).

Csempézés vagy mozaik

Sok esetben az oldalsó felületek bélelése szükséges a tartólemezek elrejtéséhez. Az egyik legmegfelelőbb megoldás egy probléma megoldására egy mozaik csempe használata műanyag vagy üveg alapon.

A ragasztóréteget egy fogazott simítóval hordjuk fel az alapra. A csempe nyomása után a felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani.

Egy mozaik segítségével bármilyen egyenetlen felületet koptathatsz, mert könnyen leolvasható ollóval vagy késsel a papír alapjainak köszönhetően.

Nem számít, hogy csempét vagy mozaikot használ - minden varratot le kell zárni. Ez különösen akkor van értelme, ha Ön úgy dönt, hogy önálló raklapot készít.

A varratok kialakításakor használja a kereszteket. A bélelés után vízzáró habarcsot és gumihevedert kell törölni. Ezután eltávolítják a habarcs maradványait, és mindent megdörzsölnek egy darab ruhával. Miután minden száraz, meg kell mosni a csempe.

Paletta telepítési utasításai

A telepítési szabályok gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készült a raklap, ezért fontolja meg a négy népszerű lehetőséget. Az akril és acél módosítások gyakoribbak, és az öntöttvas, márvány és kerámia kevésbé gyakoriak.

№1 - akril modellek telepítése

Az akriloldatoknak a legalacsonyabb súlya és megfizethető ára van, és számos formában és méretben kerülnek értékesítésre. Az ilyen modelleket tartókkal, lábakkal és egyéb szerelvényekkel látták el, amelyek segítenek a telepítéshez és a serpenyőhöz rögzíteni az alaphoz.

Az alacsony költségű modellek építésének hiánya az alsó fenék alatti megerősítő támasz hiánya, így amikor kiválasztunk, figyelmet kell fordítanunk az aljzat megerősítésére.

Először le kell fordítanod a serpenyőt, és rögzíteni kell a lábakat. A készlet modelljétől függően 3-tól 5-ig terjedhet.

Számos termék műanyagból vagy fémből álló tartószerkezetet használ. A lábak felszerelésére szolgáló lyukak pontosan ilyen keretben lesznek.

A tartók csavarozásakor biztosítani kell, hogy a lábszárak ne legyenek kisebbek, mint a szifon magassága. Az összes támaszt is ugyanarra a magasságra kell becsavarni (akkor a raklap vízszintes helyzetét egy szinttel lehet beállítani)

Következő - a vízelvezető rendszer telepítése. A leeresztő edényt a lefolyóhoz kell csatlakoztatni, a terméket a szélére helyezve. A belső hüvely be van helyezve, amelyet a csatlakozáshoz használnak.

A hüvely kinyúló végére egy szifoncsövet helyeznek. A szivárgás elkerülése végett az ízületeket ragasztóval ragasztják.

Használhat epoxi ragasztót vagy epoxi agyagot. Csatlakoztassa a fúvókát és a hüvelyt, és a tetején tömítse le a csatlakozót egy tömítőanyaggal.

Néhány zuhanykabin modellnél a paronit vagy a polimer béléscsatlakozás rendszerét lehet használni. Ebben az esetben ne használjon ragasztót.

Helyezze a raklapot a lábakra, ügyelve arra, hogy a szifon pereme ne érintse meg a padlót. Itt az ideje, hogy állítsa be a raklap vízszintes helyzetét.

Ehhez forgassa a lábakat, és helyezze a raklap falára (hornyok, amelyeken a zuhanyfülke felszerelhető).

A vízszinteset a raklap minden oldalán ellenőrizni kell. Ha a terméket egy falra vagy egy helyiség sarkára helyezzük, akkor ragasztóval érintkezésbe kell hozni a felületeket, és határozottan meg kell nyomni.

Meg kell várni, amíg a ragasztó meg nem szárad, majd erősítse meg a tömítést egy tömítőanyaggal, ami a réteget a raklap és a fal oldalainak érintkezési helyéhez igazítja.

Ezután csatlakoztassa a szifont a csatornarendszer csatornahengereihez, és helyezzen be egy, a tálcához mellékelt dekoratív burkolatot.

A tömítőanyag és a ragasztókompozíció teljes száradása után 6-10 órán belül ajánlott a zuhanykabin használata.

No. 2 - a sárgaréz raklap felszerelése

Az öntöttvas termék elhelyezése hasonló az akril tálca beszereléséhez. A fő különbség csak az öntöttvas modellek építéséből áll.

Az öntöttvas nagyon erős és ellenálló fém. A felépítésében nincsenek megerősítő elemek, és a lábak a raklap szerves részét képezik, és egyidejűleg vannak a testtel.

Az ilyen modell vízszintes felállításához olyan acélszalagokat kell felhelyezni a lábak vagy más tárgyak alatt, amelyek megakadályozzák a padló áthaladását, mivel az öntöttvas pan jelentős súlyú.

Az öntöttvas lapokat nem ragasztják a helyiség falához. De hogyan kell rögzíteni a raklapot úgy, hogy ne mozduljon el a tartó alatti lemezekből?

Ez a probléma megoldható a főnökök megkötésével, amelyek minden egyes lábat kereteznek, és meggátolják a nyírást. A zsaluzathoz a szokásos matchbox lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyűjteményben lévő zuhanykabinok nem készültek öntöttvas rakettel. Általában egyszerűbb kerítésekkel, például függönyökkel, képernyőkkel és egyéb könnyű anyagokkal vannak felszerelve, amelyek nem igényelnek pontosságot, hogy ne illeszkedjenek a raklap geometriájához.

Néha az ilyen termékek lábának magassága nem elegendő ahhoz, hogy alá helyezze a leeresztő szifont. Ebben az esetben speciális parapetet kell készítenie.

Az eljárás nem nehéz megvalósítani. Elég, hogy téglát rakjanak a rakodó peremén vagy egy konkrét falat építsenek - ez lesz a parapet. Helyet kell biztosítani a szifon és a szennyvíz telepítéséhez.

Ezután a raklapot egy szinttel kell szintre helyezni, a lemezeket a lábak alá kell helyezni, és cementszállítókkal kell őket cementálni. A mellvéd és a fölötti hely elrejtéséhez csempe vagy mozaik modulokat használhat.

No. 3 - acéltermékek beépítésének jellemzői

Az acélmodelleket bélyegzéssel gyártják, így a raklap és a lábak szilárd szerkezete meglehetősen nehéz.

Az acéltermékek állvánnyal vannak felszerelve. Az acél raklapokat előállító üzem termel, és a hozzájuk tartozó állványt.

Téglalap alakúak vagy négyzet alakúak, és a menetes hüvelyek profiljainak hegesztett szerkezeti meghibásodását jelzik. A menetes lábak be vannak csavarva, amelyek segítségével a raklap beállítása (kiegyenlítése) lehetséges.

Az acél raklapok gyakran szerepelnek a gyári zuhanyozók készletében. Ez egy megbízható lehetőség egy kopott akril tálca cseréjére.

Ha a raklapot önálló termékként szerelik fel, akkor a cement alaplemez vagy talapzat a padlóra van szerelve. A magasságnak elegendőnek kell lennie a szifon és a csővezeték elhelyezkedéséhez.

A raklap és a fal érintkezési helyei szintén ragaszthatók és lezárhatók, mint akriltermék beszerelésekor. A talapzat felépítését a következő bekezdés tárgyalja.

№4 - kerámia és márvány modellek felszerelése

Ma a kerámia és a márvány vízvezetékek trendje. A zuhanykazettálca tálca nem kivétel. Az ilyen termékek tartósak és masszívak, ezért nem igényelnek lábak vagy megerősítő elemek használatát.

A raklap kialakításának függvényében a telepítési módszer kerül kiválasztásra. Számos kerámiamodellben a tálca üregében rés van a szifon felszereléséhez és a csatornarendszer elvezetéséhez.

Az ilyen raklap elegendő ahhoz, hogy a csatornahálózathoz csatlakozzon, és közvetlenül a padlóra álljon, anélkül, hogy további lépéseket tenne. Csak a fali zuhanyt ragasztja.

De sok monolitikus lehetőség van, amelyekben nincs megfelelő rés. Ebben az esetben, ha a leeresztő nyílást a szifonhoz csatlakoztatja, akkor létre kell hoznia egy talapzatot. Bent benne lesz a csatorna csatlakozásának helye.

A talapzat építése a következő. Naneosim vízszigetelő réteg a területre, ahol a talapzat épül.

Ehhez használhat folyékony gumi, tetőszerkezet, poliuretán vagy egyéb összetétel. Meg kell várni a teljes polimerizációt, ha folyékony szert használ.

Ezután hozzon létre egy vízszintes felületű cementhabarcsot (felhasználási szint). Várakozás a teljes száradásra.

A raklap kontúrján belül a téglafalat olyan magassággal végezzük, amely elég lenne a szifon normál helyére. Szükséges a vízelvezető rendszer üregének kialakítása.

A raklap leeresztő nyílását egy szifonnal kösse össze, amelynek hátsó vége a kimeneti csőhöz van csatlakoztatva. Alkalmazzon réteg cementhabarcsot a falazaton.

Ezután szereljük fel a raklapot egy talapzaton oly módon, hogy a szifon és a vízelvezetés azokon a helyeken legyen fenntartva. Végül a raklap burkolását csempével kell elvégezni.

Do-it-yourself raklapszerkezet

A folyamat a zuhanás alatt álló helyiség előkészítésével kezdődik. Kezdetben a telepítési területet az előző bekezdéshez hasonlóan vízszigetelésnek vetik alá. Ez segít megvédeni a falakat és a padlókat a penész, a penész és a nedvességtől.

A második szakasz a lefolyó előkészítése. A készenléti szerelvény beszerelhető az épületben vagy a vízvezeték üzlettel. Azt is nevezik a zuhanyzó létrának. Nagyon jó minőségűnek kell lennie.

A leeresztő nyílás azonnal csatlakozik a csatornarendszerhez. A szerelésnek nagyon szorosnak kell lennie, így minden ragacsos csatlakozásnál ragasztóanyagokat és tömítőanyagokat használhat.

Most a burkolatot (a tégla falazatot vagy a nagyolós esztrichet) kell felállítania a vízszigetelő kompozíció szárítása után.

Szilikát vagy közönséges téglákat készítünk falazó falakból. Ezt megelőzően egy szilárd fémszerkezetű fémrácsra kell helyezni.

A szakértők azt javasolják, hogy az oldalakat négyzet alakban terjessze, és a kinyúló szög kanyaruljon. Ez megakadályozza a szög sérülését és vizuálisan bővíti a helyet. 3-4 nap elteltével folytathatja a következő lépést.

A raklap teljes alapját vízszigetelő anyaggal kezeljük. A szárítás után egy esztrichréteget készítünk a paletta teljes felületén, hogy elrejtsük az egész téglafalat.

Fontos, hogy az esztrich minimális lejtésű legyen a lefolyó irányába úgy, hogy a víz ne felhalmozódjon a zuhanytálca használata után. Szárítás után az utolsó vízszigetelő réteget kell alkalmazni.

Ezután a raklap felületét lehetőleg laposra kell tenni. Ehhez önálló kiegyenlítő keveréket használhat. A vízszigetelés végső réteget és a raklaplapok furnérozását alkalmazza. Ez lehet mozaik vagy más csempe.

Acél- vagy akriltermékek megerősítése

Ezek a megoldások, különösen az akril típusúak, nem elég szilárd szerkezettel rendelkeznek. Az erő növelésére irányuló intézkedések a támogató elemek beszerelésére korlátozódnak, amelyek téglák lehetnek.

Ebben az esetben az aljjal érintkező helyeken lévő minden hordozónak meg kell ismételnie az alakját. Használhatsz egy paronit vagy gumi csíkot is.

Néhány teljes modell a zuhanyzókabinok nagy magassága a kerítés és egy raklap, amelyre a telepítés nem elég magassága a mennyezet. Ebben az esetben a padozatot fel kell szerelned a tálra, és csatlakoztathatsz a lefolyóhoz.

Hasznos videó a témában

Használja a raklap telepítési irányelveit a videó megtekintésével.

A zuhanykabin felszerelése:

A zuhanyozófülke megfelelő megközelítéssel történő felszerelése nem sok erőfeszítést igényel, és nem igényel speciális képzést. Ha követni fogja az utasításokat, első osztályú, monolitikus raklapszerelést kap a lehető legnagyobb megbízhatósággal.

Zuhanytálca beszerelése

A nagy teljesítményű zuhanykabinok nemcsak a kis fürdőszobákban keresnek, hanem a fürdők alternatívájaként rangos házakban vagy apartmanokban vannak elhelyezve. A fülke egyik fő eleme a zuhanytálca, a telepítés helyességét befolyásolja a használat kényelme és időtartama. A raklap felszerelésére szolgáló algoritmus a tervezési jellemzők és a gyártási anyagok függvénye.

Zuhanytálca beszerelése

Fürdőszoba kialakítás beépített zuhanytálcával

Mielőtt egy adott raklapot vásárolna, tanácsos megismerkedni a különböző lehetőségek előnyeivel és hátrányaival. Melyek a raklapok?

Palettaosztályozás

A gyártás anyagától, lineáris méretétől és geometriai formáitól függően a raklapok ára meglehetősen széles határok között változik. Ezek a tulajdonságok befolyásolják a raklapszerelési módszereket is. A szakemberek feltételesen osztályozzák a termékeket a következő kategóriákba.

A leeresztőnyílás helye

Zuhanytálcák

Tippek a választáshoz

Jobb eszerint vásárolnánk palettakat tusoló kabinokkal együtt. Ha egy ilyen opció semmilyen okból nem felel meg Önnek, akkor a raklap külön telepítése megengedett, és a védőkorlátokat függetlenül kell elvégezni. Egy adott modell kiválasztása során ajánlatos figyelni a következő jellemzőkre.

 1. Zaj. Az acél raklapon elfolyó víz hangja kellemetlenséget okozhat másoknak. Különösen, ha korán reggel zuhanyozni kezd, és a belső válaszfalaknak nincs nagy zajelnyelésük.

Acél zuhanytálca

A leghangosabb acéllemez, az akril kevésbé zajos, a többi nem kellemetlen hangot ad. A kiválasztás során vegye figyelembe a lakásban élők számát és ütemtervét, a szoba jellemzőit, a fürdőszobát más helyiségekhez viszonyítva.

Kerek acél raklap

Masszív öntöttvas pan

Hely kiválasztása a zuhanytálca telepítéséhez

Természetes kőpaletta

Raklapot keresünk

Fehér mély zuhanytálca

Fehér tálca székkel

Videó - Melyik raklapot választani a zuhanyodhoz

Miután döntés született egy adott típustól, lehetséges telepíteni a telepítést. A szerelés a raklap tervezési jellemzőitől függ, ezt figyelembe kell venni a vásárláskor és a képességek és képességek józan felmérése során. Válasszon olyan raklapokat, amelyeket telepíteni tudna. Három példát vizsgálunk a raklapok beszerelésére, a fennmaradó alapvető különbségekre nincsen.

Lépésről lépésre útmutatást a raklap rögzítéséhez habosított betonra

A komplexitás építési és szerelési munkái a legegyszerűbbek, de fokozott figyelmet igényel a szilva összekapcsolása. Például vegye be az univerzális négyzet alakú műanyag raklapot.

1. lépés Telepítse a telepítést. Már említettük, hogy figyelmet kell fordítani a mérnöki hálózatok jelenlegi rendszerére. A leeresztő cső kimenetének a raklap síkja alatt kell lennie. A szennyvízcsatornák láthatóvá tétele csak szélsőséges esetekben megengedett. És akkor a jövőben ajánlatos intézkedést tenni a csővezetékek elrejtésére.

2. lépés: Vásároljon anyagokat és készítsen eszközöket. A palettán kívül szifonra, hullámcsőrű tömlőre, mérőszalagra, szintméretre, szilikon tömítőanyagra, habbetonra, csemperagasztóra, tömítőpisztolyra, fűrészre, simítóval, tálcára és ceruzára vagy jelölésre van szükség.

Szükséges anyagok és eszközök

3. lépés Telepítés előkészítése. A padlónak tisztának és vízszintesnek kell lennie, a cső kimeneténél a víz leengedéséhez a raklap síkja alatt. Helyezze a raklapot a kívánt helyre, és kösse össze a külső kontúrt ceruzával.

A raklap kontúrját ceruzával kell körbejárni

4. lépés Ha a raklap modell nem rendelkezik gyári lábakkal, akkor mindegyik szögben négy alátétet kell elhelyezni a habbetonból. Állványmagasság 10 cm-en belül.

Blokkolja be a raklapot

5. lépés: Az utasítások szerint készítsen egy csempézett lei-t. Ne felejtse el, hogy a tömeg nem száraz csomók.

6. lépés Helyezze fel a ragasztót a négy állvány hátoldalára, helyezze őket fel, és rakjon fel egy raklapot a tetejére.

A blokkokat a ragasztóba nyomják

Palettázás 4 blokkra

Egy szinttel igazíthatja pozícióját, ellenőrizze mind a négy irányt, szigorúan vízszintes legyen. Ehhez finoman nyomja az épület kalapács vagy simító fogantyú döntse meg a blokkokat a helyes irányba.

7. lépés: Várjon egy ideig, amíg a ragasztó meg nem erősödik. Ez a négy sarokblokk a magassági jelzőfülke lesz az alapítványnak a raklap alatt. Vágja le a darabokat ugyanabból a habblokkokból egy fémfűrésszel, hogy megszervezze az egész szerkezetet. Ennek eredményeképpen egy négyzetet kell kapnia a raklap teljes pereménél.

Gyakorlati ajánlás. A falazatot a szokásos módon alkalmazzuk, ragasztót ragasszunk a tömb aljára és oldalára. Folyamatosan ellenőrizze az egyes elemek pozícióját, ha megtalálja az eltéréseket. A további munka csak egy nap alatt folytatható.

Amíg az alapítvány érlelődik, telepítse a zuhanyzót és a keverőt. Helyezze őket egy megfelelő magasságra, ügyeljen arra, hogy a csavaros csatlakozásokon ne legyen szivárgás.

8. lépés Helyezze a tálcát a habblokkra, és vonja le a padlóra a leeresztő nyílás helyét.

Jelölje meg a szifon helyét

Vegyünk egy szilvát. Szükség esetén húzza ki a csatorna leeresztő csőjének bemeneti nyílását a leeresztő nyílásba. A mi esetünkben nincs szükség különös pontosságra, a végső csatlakozás rugalmas hullámos tömlő által történik.

Lépés 9. Szerelje össze és cserélje ki a szifont. Nagyon fontos munka. Ne feledje, hogy a műanyag raklap szétszerelése az alapzaton károsodás nélkül lehetetlen. Ezeket a manipulációkat lábbelik raklapokkal lehet végrehajtani, de az alábbiakban ismertetjük a jellemzőket.

Mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a lefolyószivárgás kockázatát. Mi a teendő?

 1. Olvassa el a szifonszerelési utasításokat, ellenőrizze az összes elem műszaki állapotát. Különös figyelmet fordítsunk a gumi tömítések és tömítések állapotára.
 2. Ne használjon túlzott erőt az összeszerelés során, szerelje be a gumitömítéseket a megfelelő helyre. A műanyag fúvókák bejutásának megkönnyítése érdekében különleges kenőanyagokkal, szappanos vagy egyszerű vízzel kell bevonni őket. Soha ne próbáljon száraz és nagy erőfeszítéssel összekötni. Az a tény, hogy a gumitömítések vékony szélei nagyon könnyen megsérülnek, és ennek következtében szivárgás fog bizonyulni. Nem lehet időben felidézni a raklap alatt, nemcsak sok időt és erőfeszítést igényel, hanem anyagi erőforrásokat is, hogy kiküszöbölje azokat a problémákat, amelyek a víz hosszú távú expozíciója miatt keletkeztek.

10. lépés: A blokkállvány felső kerületének ragasztásával megkenni, a megoldás vastagsága körülbelül egy centiméter.

A raklap felszerelésének alapja. Ragasztó alkalmazás

Szerelje vissza a serpenyőt, csavarja be a szifont, csatlakoztassa a hajlékony tömlőt a leeresztő cső bemenetéhez.

11. lépés: Egy szinttel felfelé rakja a raklapot vízszintes helyzetbe.

Pan telepítés, szintezés

Fogd ideje, óvatosan engedje le a széleket. Ha hibát követ el, és a raklap egyik széle túl hajlítva van, akkor a probléma kiküszöbölése érdekében le kell választania a szifont, ki kell húzni a raklapot és el kell kezdenie az összeszerelési műveleteket a kezdetektől.

Lépés 12. Csavarja be a raklap ízületét a falakhoz. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsa a felületet, tisztítsa meg a szennyeződéstől és a portól. A tömítőanyagok széles választékát kínálja, de ajánljuk speciális szaniter szilikon használatát. Kicsi rugalmasságuk van, melynek köszönhetően kompenzálja a zacskó éleinek rezgését. Ezenkívül a mikroflóra és a patogén baktériumok reprodukálódását megakadályozó antiszeptikumok is szerepelnek.

Figyeld meg, milyen csúnya a zuhanytálca a ronggyal körülzáró csúnya fekete csíkkal. Ez a raklapok beszerelésére vonatkozó szabályok megsértésének következménye. A szilikon tömítőanyagok hiánya - néhány hónap múlva meg kell vizsgálni a varrat tömítettségét. Az a tény, hogy az anyag néhány helyen elpirul.

Szeletek a zuhany alatt

A tömítőanyag alkalmazása speciális fegyverrel történik. A csövet csúsztassa 45 ° -os szögben, és óvatosan nyomja be az anyagot a nyílásba. Ne hagyja el a réseket, a szabálytalanságokat ujjával távolíthatja el, vagy állítsa be a megfelelő szélességet és hosszúságot. Annak megakadályozására, hogy a szilikon ne ragadjon hozzá, áztassa a tárgyat szappanos vízben.

A fúvóka hegyét a kívánt átmérőre vágja.

13. lépés: A raklap blokkalapjának látható felületeinek bélelése kerámia burkolattal. Ha a cserét le kell vágni, akkor a vágási helyet alul kell elhelyezni, és a formatervezési minták javítása érdekében használjon speciális műanyag vagy alumínium sarkokat. A boltban a csempékkel együtt kerülnek értékesítésre.

Paletta a bélés után

Ebben a munkában, amikor a raklapot az alapra szerelték, a végső telepítést csak a ragasztó teljes kikeményedése után lehet elvégezni. Ez legalább két napig tart.

Zuhanytálca felszerelése lábakkal

Ez a raklap sokkal gyorsabban van felszerelve, gyakran a konfigurációban van egy speciális műanyag képernyő, amely lehetővé teszi a falazás nélküli telepítést. Ha a képernyő nem szerepel a készletben, akkor a végső szakaszban a kerületi körbe rakott raklapot a megfelelő paraméterekkel ellátott blokkok vagy téglákkal kell lefedni és kerámia burkolattal lefedni. Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőrizze a szerelvénylap összes elemének jelenlétét és gondosan olvassa el a gyártó utasításait.

Minden raklapon van utasítás

1. lépés Helyezze a tálcát a falhoz, vagy helyezze az asztalra. Keresse meg a lábak rögzítési pontjait, a megnövekedett szerelőbetétek miatt címkézve, vagy nagyobb vastagságban különböznek.

2. lépés Csavarja be a lábakat. Állítsa be magasságát kazettával. A pontos magasságállítás a padlón történik.

Építsen egy dekoratív képernyőt

Szintező lábak

Fontos. Kérjük, vegye figyelembe, hogy mindegyik lábnak van egy reteszelőanyája, hogy rögzítse az elemet a kiválasztott pozícióba. Győződjön meg róla, hogy a záróanyák a helyükön vannak, különben újra kell eltávolítania a lábakat az anyák felszereléséhez.

3. lépés Helyezze a tálcát a megfelelő helyre, és határozza meg a vízelvezető csatlakozás módját. A szennyvízcsatorna bemeneti helyétől függően kiegészítő vezetékeket kell biztosítani a szifon csatlakoztatásához. A szifont a palettával együtt kell értékesíteni, ha nem, akkor külön vásárolja meg. Ugyanakkor vegye figyelembe a felszerelés méretét, amelyet a serpenyő alá helyezhet. Ha nincs elég saját tapasztalata, forduljon a bolt értékesítési asszisztenséhez.

4. lépés: Gyűjtse össze a szifont, nagy figyelmet fordítson az összes csatlakozás minőségére, ne engedje szivárgást. Ne felejtsük el, hogy eltávolításuk mindig sokkal hosszabb ideig tart, mint egy kiváló minőségű összeszerelés. Nem is beszélve a kérdés pénzügyi oldaláról és a lehetséges negatív következményekről.

5. lépés Helyezze újra a raklapot és állítsa be a vízszintes helyzetet. Ellenőrizze az összes oldalt, ne engedje, hogy a lejtés bármely irányba haladjon. A beállítás után állítsa be a záró anyákat.

6. lépés Ha a készletben vannak fém profilok az oldalsó felületek falhoz való rögzítéséhez, szerelje be azokat. Jelölje meg az adott helyet egy szinttel, ellenőrizze a vízszintes pozíciót. A falra szerelt fém profilok rögzített tüskék, lyukak fúrásához a megfelelő helyeken.

Jelölés fúró lyukak számára az ütköző rögzítéséhez