Legfontosabb > Csapok

A szifon cseréje és javítása a mosogató alá: 5 hasznos vízvezeték-tipp

A szifonnak fontos funkciói vannak: a vízdugónak köszönhetően a szennyvíz szagai nem engedik be a helyiségbe, és védik a csöveket a gyakori elzáródásoktól. Ha a lefolyórendszer elhasználódott vagy ki van kapcsolva, a cserét nem kell később kioldani. Könnyen megváltoztatható a szifon a mosdó alatt, nem igényel speciális készségeket és összetett eszközöket, a legfontosabb dolog, hogy megtudja, hogyan kell helyesen megtenni.

A szifon típusai

A szifon cseréje előtt új terméket kell kiválasztania és megvásárolnia. Kezdjük megismerni az eszköz fajtáit.

A cselekvés elve szerint a konyhai mosogatóban vagy a mosdókagylóban használt szifonok a következő típusúak:

 • Beágyazott csővel (két henger által létrehozott vízcsatlakozó, amelyek közül az egyik be van illesztve a másikba). Gyakrabban használatos, mint más típusú, mivel a felduzzadt szennyeződés eltávolításának lehetősége miatt a dugót lecsavarja.
 • Palack két partícióval.
 • Pipe. Az ilyen terméknek az "S" vagy "U" betű alakú hajlított alakja van, amelynek hajlítása miatt hidraulikus zár van kialakítva.
 • Hullámosított. Ez egy műanyag hullámosság, hajlított és rögzített a kívánt helyzetben egy igát.

Korábban a vízelvezető készülékek acélból és öntöttvasból készültek, de most a praktikus és olcsó műanyagokat leggyakrabban szifonokhoz és más vízvezetékberendezésekhez használják. Nem korróziónak van kitéve, nem rothad, és nem szennyezi a szennyeződéseket. A műanyag megóvja a tisztítást kábelek és vegyszerek használatával.

A legolcsóbb termékek polietilénből és PVC-ből készülnek, élettartama nem haladja meg a 6 évet. A polipropilén és az ABS műanyag szifonok több mint tíz évig élnek.

A krómozott sárgaréz szifonok látványos megjelenést mutatnak, de erejük nem sokkal magasabb, mint a műanyag termékeké. A legmegbízhatóbbak a rozsdamentes acélok.

Hogyan válasszunk ki egy leeresztő eszközt?

A termék egyszerű és könnyen szétszerelhető annak érdekében, hogy ellenőrizze a házasság hiányát. A felületen és a menetes csatlakozásokban ne legyen hiba. A tömítések rugalmasak és szilikon tömítőanyaggal vannak kenve.

Az ár jelentősen változhat. Egy egyszerű műanyag szifon bármilyen változat vásárolható 100-300 rubel. A krómozott vagy további csaptelepek esetében 400-1000 rubelre kell fizetni. A sárgaréz eszközök ára 1000 rubelről indul. és elérheti a 15 ezer rubelt. A legdrágábbak a réz vagy acélból készült krómozott palack típusú szifonok.

Méretek és az eszköz típusának kiválasztása

A szifonok szabványos méretekkel rendelkeznek, és általában kompatibilisek az esetleges mosogatókkal. Az ágak szakasza a kibocsátó víz mennyiségétől függ. Vásárláskor ne felejtse el ellenőrizni a teljességet és a régi csatorna átmérőjének betartását.

Tippek a szifon típus kiválasztásához:

 • Az összecsukható izzóval ellátott termék a konyha számára ajánlott: könnyű tisztítani az élelmiszer-maradványoktól. A palackszifon és a hullámtörés formájában lévő lefolyó, mint a fotón, könnyebb telepíteni, mint mások.
 • Nehéz egy csőelvezetőt felvenni, mert merev szerkezete van: az elágazó csöveket pontosan illeszkedni kell a mosogató és a csatornaágy lyukaihoz.
 • Ha a szabad hely vagy a kényelmetlen helyek problémái vannak, a szifon-fuvola helyzete mentésre kerül.
 • A konyhai mosogatók számára jobb, ha sima falú mosogatót viszünk fel, mivel a hullámosság gyorsan eltömődik a szennyeződéssel.
 • Ha a mosdó alatt nincs hely, akkor válasszon egy speciális lapos szifont.

A készülék lecsapolásához szagtalan szilikon tömítést kell vásárolnia. A savas készítmények nem fognak működni.

Szifoncsere

A szifon mosogató alá helyezésének folyamata a következő lépésekből áll:

 • A régi szilva leszerelése. A munka a vödören történik. Előre elkészül egy rongy, amely azonnal elzárja a csatorna nyílását a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.
 • A leszerelés után a maradék szennyeződéseket eltávolítják, és a szennyvízcsövet megtisztítják.
 • A szifonház menetes csatlakozásait ellenőrizni kell. Ha vannak, gondosan vágnak egy kést. Biztosítani kell azt is, hogy minden tömítés a helyén legyen.
 • A mosogató vízelvezető rácsát egyenesen szintre helyezzük, és a tömítésre vagy tömítőanyagra szereljük, így nincs szivárgás.
 • Egy vastag tömítést helyeznek a mosogató nyílásba, amely után a mosogatóleeresztő nyílás közepén alul helyezkednek el. Egy csavart helyeznek be a központi lyukba, és egy csavarhúzóval rögzítik úgy, hogy a vízelvezető rács és a kifolyónyílás szorosan nyomja a mosogatót.
 • Going lombik eszköz. Az alábbiakban egy gumi tömítést kell beszerelni, és rögzíteni kell a fedelet. A mosdókimenetre egy kupakanyát és egy kúpos alakú tömítést helyeznek. A szifon felső része fel van szerelve, majd a kimenet csavaranyáját csavarják rá. Az ilyen kapcsolat megbízható és szoros. Gyakran használják nem nyomás alatt. A lombikhoz egy kisülőcső van csatlakoztatva.

A szifon kialakítások változhatnak. A mindenkori összeszerelési sorrendet a csatolt utasítások tartalmazzák. A klasszikus eszköz sémája ebben a cikkben szerepel.

 • A leeresztő csövet meg kell szárítani, és egy tömítőanyaggal megnedvesített mandzsettát kell beépíteni benne.
 • A kipufogócső leeresztő vége méretre illeszkedik, majd behelyezi a csatornacsatornába, ahol egy mandzsettával van lezárva.
 • Egy ideig vízt pumpálnak a mosogatóba, hogy ellenőrizzék a csatlakozások szorosságát.

Ez a kézikönyv leírja az üvegszifon felszerelését. A cső típusú vízelvezető készüléket még könnyebb telepíteni, mivel a lombikot nem szükséges összegyűjteni. A ráncolt készüléket az "S" betű alakjával kell meghajlítani, és rögzíteni kell a készletben lévő heveder segítségével.

Hasznos tippek

Az alábbi tippek segítenek a vízelvezetés problémamentes kezelésében:

 1. A szifon felszerelésénél biztosítani kell a vízelvezető rács szimmetrikus elrendezését a mosogató lyukához képest.
 2. A készülék tisztítása forró vízzel történik, amely jól feloldja a zsíros lerakódásokat. A folyamat felgyorsításához alkalmazzon nátriumot vagy különleges tisztítószereket. A lyukba öntik, majd intenzíven leöblítik, mosakodnak.
 3. A dugattyú használata lehetővé teszi, hogy rendszeresen tisztítsa meg a készüléket anélkül, hogy szétszerelné az üstet.
 4. A menetes tömítés nem biztosítja a csatlakozások tömítettségét. A gumi tömítések megbízható védelmet nyújtanak a szivárgás ellen. Ha kopott, cserélni kell.
 5. Nem ajánlott túl szennyezett folyadékokat önteni a mosogatóba. Kiengedéskor egy kis szűrő van felszerelve, amelyet rendszeresen tisztítanak.

Szifon javítás

Ha a lefolyószerkezet szivárog, akkor a hiba több oka lehet:

 • Helytelen felszerelés - az ízületek, ferde menetek, laza anyák, a nem megfelelő tömítések használata helytelen csatlakozása;
 • elzáródása;
 • pecsét kopás - az idő múlásával, a tömítések megkeményednek és zsugorodnak, ezért elkezdenek áztatni a vizet;
 • sérülések - repedések vagy zsetonok.

A javításhoz tartályt kell felszerelni a folyadék alulról történő leeresztéséhez.

 • Nem kielégítő építési minőség esetén a terméket egyszerűen szét kell szedni és össze kell szerelni.
 • Eltömődés esetén a szifon alsó részét le kell csavarni, majd tisztítsa meg a szennyvízcsatornát egy kábellel vagy egy vezetékkel.
 • Az ürítés helyén a gumitömítés új, petróleum zselével vagy folyékony szappannal megkenve változik. Ebben az esetben az ízületeket tömítőanyaggal kezelik.

Vízvezeték tanács: ha nem tud új tömítéseket vásárolni, akkor öreg tömítéseket kell zsírozni tömítőanyaggal vagy szilikon ragasztóval, és újratelepíteni. Az anyag felszabadulása után az anyag keményedik. Egy ilyen kapcsolat még néhány évig tart.

 • A repedt szifont azonnal ki kell cserélni. Ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, akkor epoxi ragasztót és kötést vagy üvegszálat kell javítani. A repedt részt - egy csövet vagy egy lombikot - szárítják, feldolgozzák csiszolópapírral és oldószerrel. A ragasztót az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a felület felszínére helyezzük, majd kötéssel vagy ronggyal csomagoljuk. A készülék összetétele megszilárdulása után használatra kész.

következtetés

A szifonnak köszönhetően a szennyvíz leereszkedik a lefolyóban, és a szagok nem térnek vissza a szobába. A készülék élettartama korlátozott, ezért időről időre módosítani kell. Az új termék telepítése egyszerű művelet, amelyhez nem kell vízvezeték-szerelőt hívni.

A szifon megváltoztatása a mosogatóban: a főbb jellemzők és a csere folyamat

Életünkben gyakran előfordul előre nem látható helyzetek, amelyek közül az egyik a vízvezeték lebomlása. Nem mindig lehet hívni egy vízvezeték-szerelőt a házra, vagy, ami még rosszabb, a vízvezetéknél gyakrabban, mint egy egész héten át várni, és eléggé problémás az ilyen idő nélkül élni. Ilyen szünetekkel sokan nem is tudják, hogyan kell megváltoztatni a szifont a mosogatóban, hogyan lehet megszüntetni a pépet vagy kicserélni a keverőt. Az ilyen ismeretek azonban egyszerűen szükségesek a probléma azonnali megoldásához.

Do-it-yourself szifoncsere

Ha ki kell cserélni a szifont, először meg kell értened, hogy mi van és hol található. Például egy szifon egy vízzáró, amelynek közvetlen felelőssége, hogy ne engedje szennyvíz gázokat a helyiségbe. Könnyű megtalálni a szifont, a mosogató alatt helyezkedik el, és egyetlen cső, kanyarral vagy az egész rendszerben több csőből áll.

A szifon fő fénypontja a hajlítás, melynek következtében a víz nem teljesen ürül a csatornarendszerbe, de bizonyos mennyiségben összegyűjtik ezt a kanyart, és ezáltal kis kavicsot képeznek. Amint fentebb megjegyeztük, a redőny nem teszi lehetővé a szennyvíz illatát a szobába.

Szinte minden mosogató és mosogató szifonnal van ellátva. Ezért a régi mosogató és egy új cseréje lehetővé teszi a régi szifon cseréjét egy újabb eszközzel, amelynek következtében előzetesen meg kell gondolni a telepítési folyamatot, hogy a jövőben ne merülhessenek fel problémák.

Teljes készlet

A szifon megváltoztatása saját kezével meglehetősen egyszerű feladat, amely nem igényel hívást egy szakember házához. Szifon vásárlásakor először ellenőrizni kell a berendezést. Bármely alkatrész hiányában a terméket ki kell cserélni. Tehát a szifon berendezések 11 elemet tartalmaznak:

 1. kipufogócső. Óvatosan ellenőrizze a menetes betétet, mert fémnek kell lennie;
 2. gumi tömítés a fúvókához;
 3. diófélék - 2 db darabban kell őket rögzíteni, és műanyag alapjuk van;
 4. kúp alakú gumi mandzsetta;

Gyártási anyag

Számos anyag van, amelyből szifonok készülnek:

 • krómozott réz;
 • propilén / poliizopropilén;
 • PVC.

Nyilvánvaló, hogy a legdrágábbak a rézből készült szifonok. Érdemes azonban megemlíteni, hogy az ilyen szifonok fő előnye az esztétikai megjelenésük. A sárgaréz szifonok technikai jellemzőiről szólva érdemes azt mondani, hogy a műanyaghoz képest még az erősségeknél is rosszabbak. Az egyik kellemetlen ütés helyrehozhatatlan károkat okozhat egy sárgaréz termékben, míg egy műanyag termék csak megszabadulhat a fogástól.

A legköltséghatékonyabb anyag a PVC, de az élettartama körülbelül 6 év, míg a propilén termék 10 évig tarthat, ugyanakkor valamivel drágább. A propilén termék másik előnye, hogy tökéletesen hordozza a tisztítást kémiával és kábellel.

Fontos pontok

Mint minden más javításhoz, a szifonnak a mosogatóba való felváltása meggondolható cselekvést igényel. Nagyon fontos, hogy figyeljen a csatorna kiválasztására. Mint tudják, az ilyen csövek kétféle lehetnek - hullámos és merev. A hullámpapír nagyszerű a fürdőszobában, míg a konyhában teljesen lehetetlen őket felszerelni, mivel a hullámok belső zsebei eldugulnak a szemetet.

A második megemlítendő pont a megfelelő tömítőanyag kiválasztása, amely nélkül nem lehet helyettesíteni. A legjobb, ha szilikon tömítőanyagot vásárolnak, ami nem csak megfizethető költséggel, hanem műszaki paraméterekkel is igazolható. Azonban ne vásároljon tömítőanyagot, szemmel zárva, mert savas lehet. A szifoncsere savas tömítőanyaga nem megfelelő. A megfelelő tömítőanyagnak szagtalannak kell lennie.

Előkészítő munka

A szifon beszerzése előtt előre meg kell mérni a régi cső átmérőjét, hogy ne tévesszen meg a vásárlással. Az újakat ugyanarra a leszállási méretnél kell megvásárolni. Megfelelő szifon hiányában ajánlatos további átmeneti mandzsettát vásárolni. Tömítő mandzsettát is meg kell vásárolni, szifonnal együtt, hogy azonnal ellenőrizze, hogy illik. A kifolyó oldalán lévő nagy sziták azt mutatják, hogy a termék nem megfelelő minőségű, ezért ne vegyen ilyen minőségű szifont - a meglévő csiszolók nem engedik meg, hogy a mandzsetta határozottan a terméken maradjon.

A régi szifon eltávolítása

Az előkészítő munka meglehetősen egyszerű. Szükség van a régi szifon eltávolítására és a csatorna tisztítására. Azonban nem szabad tisztítani a fényt, mivel a mandzsetta durva felületre történő leszállásra szolgál. Végül ajánlott a teljes készlet és a szükséges eszközök elbontása előtted, hogy ne végezzenek felesleges mozgásokat a szükséges anyag keresésében.

Lépésről lépésre

A szifon mosogató alá történő cseréje meglehetősen egyszerű, ugyanakkor nagyon nehéz. Maga a cserefolyamat nem igényel speciális készségeket, míg a kívánt szifon keresése sokáig tarthat, különösen, ha a mosdónak két rekesze vagy más nehézségei vannak. Ezenkívül az új lakások ma több felszállóval vannak ellátva, így a csatorna a falon található, és lehetővé teszi, hogy közvetlenül a felszállóba menjen. A telepítés során a műveletek standard algoritmusa a következő:

 • Először is ellenőrizni kell a leeresztő rács illeszkedését. Nagyon fontos, hogy a bélyegzés normál méretű legyen, mivel egy kis bélyegzés egy medence kialakulásához vezet. Szükség esetén a rácsot a tömítőanyagra lehet helyezni, anélkül, hogy tömítetlenné válna;
 • A következő pillanat a mandzsetta felszerelése a csatornahálózatba. Szükség van a mandzsetta kenésére tömítőanyaggal, és biztosítsa, hogy a fúvóka száraz állapotban legyen;
 • akkor gondosan ellenőrizni kell a tok szálakat a párosodó felületük állapotáról. Valamennyi sorját éles késsel kell eltávolítani. Szintén vágnia kell a 0,5-1 mm-es csiszolást;

Klasszikus szifonszerelvény

Ez a kézikönyv részletesen ismerteti, hogyan kell a szifont a mosogatóban vagy a mosogatóban változtatni. Ez a cselekvési algoritmus azonban nem segít a szifon helyett a fürdőben, mivel a terv kissé más. Az akciók végrehajtásának és az építés megszerzésének mennyisége alapján a szifon élettartama és működési jellemzői függenek.

A konyhai szifon cseréje a saját kezével

Ismerkedés a készülék teljes készletével a vízzáráshoz a mosogatóban

A konyhai mosogató szifonja biztosítja, hogy az ételdarabok, a zöldségek, idegen tárgyak (például gyűrűk) tisztítása, amelyek rendszeresen a mosogatóban vannak, nem esnek közvetlenül a csatornába. Ezenkívül ez a higiénés eszköz a túlfolyásból származó vizet takarít meg, vízzárként szolgál, amely meggátolja a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. Ez állandó és meglehetősen nagy terhet jelent, ami az integritás megsértését eredményezi.

A szifon célja az, hogy megakadályozzák az élelmiszer maradványait, a zöldségeket és más idegen tárgyakat a szennyvízrendszerbe.

Ezért teljesen reális, hogy a szifont a konyhában meg kell változtatni. Ez egy meglehetősen egyszerű eljárás, és ezt még egy nem gyakorolt ​​személy is elvégezheti.

Az első dolog, hogy alaposan fontolja meg a szifon modellt, hogy megváltoztassa az elkényeztetett eszközt egy hasonlóhoz.

A modern szifonok réz vagy műanyagból készültek. A legáltalánosabb, polipropilénből vagy polietilénből készült eszközök, amelyek nem rothadnak és rozsdásodnak meg. A készülék csövei általában illeszkednek minden lyukhoz, és hosszúságuk állítható.

Mosdjon szifont

A szifon típusai: hullámosított, palackos és csöves.

Ha húsz évvel ezelőtt a konyha egy mosdóval volt felszerelve. Ma a helyzet radikálisan megváltozott. A konyhákban kompakt mosógépek és mosogatógépek vannak felszerelve.

Az egészségügyi berendezések megváltoztatása és tervezése. Például a kettős héjak, amelyek az ételek és a zöldségek mosására voltak beállítva, kettős szifonokat találtak fel. A vízvezeték-piac olyan eszközöket kínál, amelyek túlcsordulást és a leeresztődugó automatikus megnyitását biztosítják.

Népszerű egyszerű egyszeres eszközök a tervezéstől és az anyagtól függően három csoportba sorolhatók.

A legegyszerűbb, megfizethető, a legkisebb mennyiségű szivárgás (a kis számú csatlakozás miatt) - szifon hullámosság. Ez egy műanyag cső, amelyet egy cikcakkban hajlítanak vízzáráshoz. A hajlítás műanyag bilincsrel történik. A szerkezet anyaga és egyszerű szerkezete lehetővé teszi, hogy megőrizze mobilitását és plaszticitását. A hullámosság tulajdonságai miatt könnyen nyújtható a mosogató, könnyen áthelyezhető egy másik helyre. A minusz - hullámosított csőfelület könnyen eltömődhet a zsírokkal.

A csőszifon (térd) egy hagyományos, merev szerkezet, egy ívelt fémcső formájában, amely nagy helyet foglal el. Egy másik hátrány - csak nagy törmelékből lehet megtisztítani.

A palack szifont leggyakrabban a mosogató alá helyezik. A lombikot az üregről elválasztjuk egy kimeneti csővel (általában hullámosított).

Ha olyan szifont vásárolt, amelynek nyílása további vízvezeték-szerelvények, pl. Mosógép jövőbeni beszereléséhez, ideiglenesen zárja le azokat szoros tömítésekkel ellátott dugókkal.

Előkészítő munka a szifon cseréjére a konyhában

A szifonnak a mosogató és a lefolyó között a csatornahálózatba történő beépítésének sikere az egészségügyi berendezések minőségétől és a megfelelő összeszereléstől függ.

A szifon vízzárként is szolgál, amely megakadályozza a csatornák belépését a lakásba.

Ezért egy eszköz megvásárlása előtt ismernie kell a készüléket.

Például egy műanyag palack szifon egy testből, egy ágból, egy aljzatból, egy négyzet szigeteléssel, egy csatornacsövével. A tömörséget az alkatrészek közötti fektetés biztosítja. A vásárláskor gondosan ellenőrizni kell őket. Az észlelt károsodás annak a ténynek tudható be, hogy a terméket műanyag csomagolásban tárolják és szállítják. Ez karcolásokat okozhat a polírozott termékekben, valamint a forgácsolást. A gyártási hiba a gumi alkatrészek deformációjával, valamint a rossz minőségű szálakkal is társulhat, ami éles szélek megjelenéséhez vezethet.

A megvásárolt eszközt ki kell húzni, és az alkatrészeket rendeltetés és pozíció szerint le kell bontani, amelyben az utasításoknak megfelelően kívánja csatlakoztatni őket.

A szétszerelés érdekében a rendszer összeállításához bizonyos anyagok szükségesek:

 • átmeneti mandzsetta;
 • szilikon tömítő tömítés;
 • szigetelőszalag (FUM).

A készülék típusától függően a műszereket a következőkre használják:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • fogó használt diófélékhez.

A szifon szétszerelése a konyhában

A vízvezeték szerelvény szétszerelése előtt szükség van egy rongy elterítésére a mosogató alá és egy vödörre rá.

Először is, kapcsolja ki a vízellátást a lakásban vagy a konyhában.

A vízvezeték szerelvények cseréje előtt egy rongyot kell elhelyezni a mosogató alá, és vödröt kell rá a piszkos víz összegyűjtésére.

A régi rendszert szétszerelik egy lapos csavarhúzóval. Az első lépés, hogy eltávolítsa a hálót, hogy lazítsa meg a kiömlőcsonkot és a kimenetet. Ezután a csavart lapos csavarhúzóval csavarja ki. A készülék házának tapadása megakadályozza az aljzat alá esését.

Miután ezt a hullámcsövet vagy csövet eltávolították a csatornacsövön, a régi szifont elválasztják a rendszertől.

Ezt követően sorrendet indítanak. A trombitát és a lefolyót alaposan meg kell tisztítani a régi tömítőanyagtól és szennyeződéstől. A cső belső felületét csiszoló csiszolópapírral tisztítják, rongygal dörzsölve. Kívánatos, hogy kiszáradt. Ezután a mélyedés során a cső aljzatába belépni kell a gumi tömítőgyűrűvel a külső felülettel szilícium tömítőanyaggal kenve. Ezután a csövet ideiglenesen egy rongyal vagy dugóval lezárják. Mosogató törölje le nedves ruhával.

Szabványos készlet egy üveg szifon

A konyhában ez a szerkezet leggyakrabban a telepítés és a karbantartás könnyű kezelése miatt telepíthető. Az olyan készletkészlet, ahonnan egy üvegszifont szerelhet össze:

 • a készülék műanyag tokja;
 • műanyag kivezetés, rozsdamentes acél menetes betétekkel ellátva;
 • műanyag anyák (átmérő: 32 mm);
 • gumi tömítés kipufogócső;
 • kúpos gumibőrök (átmérő: 32 mm);
 • puha műanyag mandzsetta;
 • a készülék alsó csöve és a gyűrűs tömítés rá;
 • csavaros csavar;
 • gumidugó;
 • díszítő burkolat a mosogató nyíláson;
 • A készlet tartalmazhat egy díszítő láncot gyűrűkkel.

Az üvegszifon készítése a konyhában

Palack szifon készülék: 1. Vízkivezetés 2. Víz túlcsordulás 3. Speciális kiömlés a leeresztő cső további csatlakoztatásához mosogatógépből vagy mosógépből 4. Lombik 5. Kimenő cső 6. Tömítés 7. Csatlakozó csavarok és anyák.

Az összeszerelési eljárást általában a készlethez mellékelt utasítások írják le.

A szifon szerelés folyamatában három szakasz van:

 • a mosogatóhoz csatlakozó részek;
 • szifonház felszerelése;
 • az eszköz csatlakoztatása a szennyvízcsatornába.

Először gondosan ellenőrizze az alsó csatlakozó felületet. Ha a menetes felületen súrlódások vagy éles részecskék találhatók, amelyek károsíthatják az O-gyűrűt, akkor ezeket éles késsel eltávolítják. Az aljzat (alsó dugó) hornyának lezárása érdekében tömített tömítést kell biztosítani, tömítőanyaggal kenve. Ezt követően az üstcsövet a szifon alá csavarják.

A műanyag csatlakozóanya és a kúpos tömítés (általában kék színű) váltakozva kerülnek a kimeneti (ág) csőre. Ebben az esetben a tömítés rögzítve van, és 3-5 centiméterre visszahúzódik a cső szélétől.

A kúpos tömítés helyett néha gumibotot használnak, melyet fel lehet venni. Ezt a szifon és csatorna vízelvezető átmérőjének különbségénél alkalmazzák. Például egy 40/32 mm-es jelöléssel rendelkező mandzsetta lehetővé teszi, hogy egy 32 mm átmérőjű csövet és egy 40 mm átmérőjű eszköz csapját csatlakoztassa.

Az előkészített fúvókát a lombik testébe helyezzük úgy, hogy ne lépjen oda, amennyire csak megy, különben a víz a mosogatóban marad. A csatlakozás szilárdságát a tengelykapcsoló anya meghúzásával érik el. Ezután a formatervezés egy palack formájában történik. A szerszámokat nem ajánlott használni, hogy ne szorítsuk túl az anyát, különben megrepedhet.

A mosó szifonok tömítettségének elérése érdekében a szálakat és tömítéseket zsírozással kell kenni, hogy megvédje a szivárgást.

Palack szifon cseréje

Az ürítéssel a szabad kézzel behelyezzük az ürítő nyílásba, alatta egy vékony tömítést. A mosogató aljától a mosogató alatt egy szifoncső kerül ellátásra, vastag tömítéssel ellátva. A mosogató alsó felületéhez szorosan nyomódik, és ellenőrizni kell, hogy vannak-e mozgások és rések. Kombinálja a felszabadulást egyfelől és a leeresztő cső furatát a másik oldalon.

Óvatosan húzza meg az üreges csavart, hogy ne pusztítsa el a műanyag részeket, és ne zavarja meg a szálat. Felülről a kibocsátáskor rögzítsen egy rácsot.

Ezt követően egy szifont csatlakoztat a fúvókához, és a reteszelő anyát meghúzzuk. A szifon oldalán található csatorna ághoz csavarja be a hullámcsövet egy csatlakozóanyával.

A cső másik végében helyezzen rá egy kúpos tömítést, és helyezze be a csövet a kifolyóba.

Könnyű az összeszerelt rendszer tesztelése szivárgáshoz - csak nyissa ki a csapot vízzel.

A palackszifon felszerelése túlfolyó rendszerrel

A legtöbb magas színvonalú higiéniai berendezésnek van egy különleges eszköze a túlcsordulásnak. A tervezési jellemzőknek köszönhetően különös figyelmet igényel a szerelés és a telepítés.

Az első lépés a csatorna összeszerelése. Korábban egy vastag gumitömítés került a műanyag leeresztő tartály aljára.

A kiadvány belső oldalán egy vékony, lapos, puha tömítés található. Biztosítania kell a kifolyó belső oldalának és a mosogató felületének a lyuk közelében lévő szoros illeszkedését.

A szifon és a mosófonal szükséges tömítettségének elérése érdekében, valamint az összes gumitömítés tömítőanyaggal kenhető.

A tetején egy kifolyó nyílás a mosogató nyílásába esik, és egy lyuk van a lyuk aljába. Ezek egymással szemben helyezkednek el úgy, hogy a mosogatóban lévő túlfolyó nyílás a túlfolyócső sorában legyen. A feletti és alatti részeket valaki más segítségével tartva egy műanyag, üreges csavart csavart érme vagy lapos csavarhúzóval csavarják.

A túlcsordulás összegyűjtése érdekében először be kell állítani a csövet a mosogató mélyére. Ez egyszerűen történik: a csövet (fehér) egyszerűen a rögzítőbe (fekete) kell eltemetni.

A túlfolyócső csőjére - a fehér részt - egy anyát helyeznek. A fúvóka szélén kúpos alakú tömítést helyeznek.

A túlfolyó csövet be kell vezetni a kifolyóba, az anyát kézzel húzza meg.

Ezután a mosogató alsó oldalán egy, a fekete szorító végén lévő gumi túlfolyó tömítés kerül a lyukba a túlfolyás felerősítéséhez. Egyrészt kerekítéssel rendelkezik, amely biztosítja a mosogatóhoz való tapadást.

Miután csatlakoztatta a túlfolyó zár és a hüvely lyukakat, egy csavarhúzó csavar segítségével csavarták őket.

A következő lépés egy vízzáró (ülepítő) és hullámosságok összeszerelése.

Helyezzen be egy tömítést a szifon test speciális hornyába, és csatlakoztassa a csatlakozóaljzatba. Biztosítani kell, hogy a tömítés ne legyen lezárva. Ezután az anyacsavar szorosan, de finoman forgatja a kezét. Ugyanezen séma szerint a hullámhossz csavarja a test nyílásához. Ezt követően a mosdót a pultra helyezzük. A tömítés által fedett, merev csővel folytatott hullámzás a csatornarendszerhez van kötve.

Az utolsó szakaszban egy rácsdugót helyeznek be a kimenet üreges csavarjába.

A szifon cseréje a mosogatóban

Az öncserélő szifon olyan egyszerű eljárás, amelyet bárki képes kezelni. Ehhez egyáltalán nincs szükség vízvezeték szerelvényekkel.

Az új szifon felszerelése a mosogató alá nem igényel különleges készségeket, és önállóan is elvégezhető, a beszerelés során figyelni kell a gumitömítések szoros csatlakoztatására.

A mosogatók modern szifonjainak kialakítása oly módon van kialakítva, hogy kézzel összeszerelhetők, és csak ritkán lehet csavarbehajtó. Nem szabad megfeledkeznünk azonban arról, hogy bár a szifon beépítése a mosogató alá nem különösebben nehéz, elég veszélyes. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a munka során, és ne okozzon gondot a jövőben, csak jó minőségű anyagokat kell használni, és szigorúan követni kell a mosogatóban lévő szifoncsere-vezetőt.

balesetvédelmi

Rendszer a szifonnak a mosogató alá helyezésére.

A fekélyes víz meglehetősen mérgező anyag, és a szennyvízből származó gázok egyáltalán robbanásszerűek. Mérgező anyagok is behatolhatnak a bőrbe. Szakemberek tudják ezt, és minden óvintézkedést betartanak.

A belföldi mestereknek gyakorlatilag nem kell foglalkozniuk a gázkibocsátással vagy a nagy mennyiségű toxikus anyagokkal, de jobb, ha egyszer biztonságban maradnak, mint egészségügyi problémák.

A többemeletes épületekben lévő apartmanoknál a csővezeték kilépési pontja vízzárral van lezárva a szifonban. Azonban az egészségügyi termék kicserélése során a fúvóka kinyílik, és kénytelen lesz dolgozni az iszappal.

Ez kizárólag latexkesztyűben végezhető. Ügyeljen arra, hogy viseljen légzőkészüléket és védő műanyag kötényt. Így védheti magát a káros agresszív hatásoktól, és helyettesítheti a szifont anélkül, hogy károsítaná az egészségét.

Teljes készlet

A hullámos szifon teljes méreteinek ábrája.

Mielőtt eldönti, hogy kicseréli a szifont, akkor ilyen terméket kell megvásárolnia. Ebben a szakaszban ellenőrizni kell a termék minőségét és ellenőrizni kell, hogy a készlet teljes. A következőket kell tartalmaznia:

 • kipufogócső;
 • gumibetét tömítés;
 • egy pár műanyag anyával;
 • kúpos gumi mandzsetta;
 • rozsdamentes szorítócsavar (sárgaréz és acél csavar nem használható);
 • műanyag rögzítő mandzsetta szoknyával;
 • rozsdamentes csaptelep;
 • termék esetében;
 • Szilikon műanyag vagy olajálló gumibetét; polietilén tömítés alkalmazása szivattyú beépítése esetén a mosogató alá szigorúan tilos;
 • pad dugó szilva gumi;
 • szifon dugóval, gumi tömítéssel, csak üvegszifonnal együtt szállítjuk.

A szifon beépítéséhez a mosogatóban hullámos vagy merev csöveket használnak. Az elsőek egyszerűbbek a munkában, de csak a kád vagy a mosdókagyló alá történő beszerelés esetén használhatók, nem alkalmas konyhai mosogatógépekhez. A konyhai mosogató a legkülönbözőbb zárványokkal rendelkezik, amelyek intenzíven leülepednek a cső belső üregében. Igen, és nagyon kicsi a kár, ami a szemetes és a különböző edények mellett található.

Amikor a szifont a saját kezével telepíti, nincs szükség semmilyen eszközre. A nagyobb biztonság érdekében azonban jobb a következő felkészülés:

A szifon felszerelése a mosogató alatt félfolyadék vagy műanyag tömítőanyag segítségével történik. A legjobb teljesítmény szilikon összetételű. Ő a legkevésbé költséges. Csak azt kell biztosítani, hogy a tömítőanyag ne legyen savas. Ehhez szorítsd ki az anyagot és szagolod. Ha az ecet jellegzetes illata van, akkor ez a tömítőanyag savas és nem használható. A vízvezetékhez alkalmas szerszámnak nem kell szagot adnia, vagy finom és sötét árnyalatú lehet.

Felkészülés a csere

A szifon diagramja lefolyóval.

Mielőtt új szifont vásárolna, győződjön meg róla, hogy megméri az Ön szaniterárában már elhelyezett kifolyó átmérőjét. Kívánatos, hogy az új szifon ugyanolyan illeszkedjen.

Abban az esetben, ha nem talál megfelelő terméket, átmeneti mandzsettát kell vásárolnia. A szivattyú egy speciális szifont is vásárolhat, amely a kifolyónak egy lépcsős vége, mindhárom méretben. Szükséges lesz a felesleget csökkenteni, és külön vásárolni az alsó tömítést.

A szifonnal azonnal vegyen be egy tömítő mandzsettát. Ellenőrizze annak erősségét és rugalmasságát, és nézze meg, hogyan ül a csőben. Ne hajlandó olyan szifont vásárolni, amely nagy csonkkal rendelkezik a metszőnyíláson. Megzavarják az illeszkedő mandzsettát. Ez a hiba a nyersanyagok alacsony minőségét jelzi.

A teljes előkészítési szakasz a beépített termék lebontására és a csatorna kötelező tisztítására korlátozódik.

A tisztítás során ne próbálkozzon túl keményen: a mandzsettát durva fészekbe helyezték.

Némely nehézség akkor jelenhet meg, ha az öntöttvas termék cseréje még mindig szovjet gyártás, amely a cementhabarcsba ágyazódik. Ezután meg kell karolnia egy vésővel és egy kis kalapáccsal. Csak a segítségükkel képes lesz megszabadulni a régi öntöttvasból, és tisztítani a csövet a cement maradványaitól. Fontos annak biztosítása, hogy a csőben ne maradjon cementdarab, mivel a jövőben folyamatosan elzáródások kialakulásához vezetnek. Kiválaszthatja a roncsokat fogóval vagy csipeszekkel.

Lépésről lépésre

Az egészségügyi termék kicserélésének folyamata egyszerűnek és nehéznek tekinthető. Ez egyszerű, mert az alátét és a cső közvetlenül elérhető. Nehézségek merülhetnek fel, ha a szifon meglehetősen bonyolult szerkezetű. Például egy mosógéphez egy kiegészítő tartozékot kell használni. A konyhában végzett munka esetén, amely mosogatógéppel van felszerelve, 2 szerelvényre van szüksége. A kettős mosáshoz egy megfelelő kettős leeresztő szifon szükséges.

A mosogató szifon szerelési méreteinek ábrája.

A házban az új építési csatorna cső található a falon, és megy közvetlenül a felszálló. Az ilyen lakásokban több felemelő van. Ebben az esetben a szifon felszabadulása nem lesz lefelé irányítva, hanem oldalirányban vagy hátrafelé.

Ellenőrizze a leeresztő rács illeszkedését a mosogatóba. Lehet, hogy a héj nagyon kicsi. És ez nagyon rossz, mert a kifelé tartó rács körül egy vizes medence alakul ki, amely hamarosan különböző típusú fertőzések melegágyává válik. Ezért jobb, ha azonnal megegyeznek a boltban a csere lehetőségéről. Ha nem sikerül, próbálja meg a rácsot a tömítőanyagon tömítés nélkül felszerelni.

Helyezze a szerelőhüvelyt a csatornarendszerbe. Előre kenje meg tömítőanyaggal. Győződjön meg róla, hogy a fúvóka szerelési felülete száraz marad. Vizsgálja meg a szálak párhuzamos felületét. Vegyünk egy éles kést, és távolítsuk el a sorját és a sorját. Ugyanazzal a késsel vagy kaparással, kb. 1 mm-es csiszolással. Szükség esetén vágja le a lefolyócső méreteire és kimeneti végénél, majd tegye be a mandzsettát és rögzítse.

Ha a bilincset rögzítésre használják, olyan csavarhúzóra van szüksége, amellyel a szorítócsavart húzza meg. A kipufogócső menetes végét úgy kell elhelyezni, hogy a könyök vagy szifon palack felé irányuljon. Ha a kifolyócsúcs lefelé mutat, a kipufogócső felső végének négyzetét egy tömítőanyaggal kell elhelyezni.

Telepítse a lefolyórácsot a mosogatóba. Ebben a szakaszban az alsó fekete gumi tömítés nem szükséges. Ezután gyűrű alakú tömítést kell elhelyezni a parafa nyílásába, majd tömítőanyaggal kenje meg, és a menetes gyökérrészet kb. 3 fordulattal megragadja. Csavarja be a dugót, majd helyezze be a szelepet a szifon palack kimenetébe, ha van ilyen.

Ezután csatlakoztassa az üveget a kipufogócsőhöz. Ehhez húzza meg a kúpos tömítést, és szerelje be a tömítőanyagot az üveg keskeny végével, majd tegye be a palackba, és célozza meg a palack oldalsó anyáját a meneten. Ne húzza túl.

Helyezze az alsó leeresztő tömítést a felső fúvóka hornyába - ismét a tömítőanyagon. Mozgassa a leeresztő rácsokat a leeresztő csőhöz és enyhén húzza meg a palack felső anyáját. Ezután kissé rázza meg a palackot, húzza meg a felső és az oldalsó anyákat. Ha a mosógép és a mosogatógép csatlakoztatása még nincs megtörtént, azokat gumidugóval kell ellátni. Jó munkát végezzen!

Hogyan változtassuk meg a szifont a konyhában?

A konyhai szifon cseréje a saját kezével

 • Ismerkedés a készülék teljes készletével a vízzáráshoz a mosogatóban
 • Mosdjon szifont
 • Előkészítő munka a szifon cseréjére a konyhában
 • A szifon szétszerelése a konyhában
 • Szabványos készlet egy üveg szifon
 • Az üvegszifon készítése a konyhában
  • Palack szifon cseréje
 • A palackszifon felszerelése túlfolyó rendszerrel

Ismerkedés a készülék teljes készletével a vízzáráshoz a mosogatóban

A konyhai mosogató szifonja biztosítja, hogy az ételdarabok, a zöldségek, idegen tárgyak (például gyűrűk) tisztítása, amelyek rendszeresen a mosogatóban vannak, nem esnek közvetlenül a csatornába. Ezenkívül ez a higiénés eszköz a túlfolyásból származó vizet takarít meg, vízzárként szolgál, amely meggátolja a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. Ez állandó és meglehetősen nagy terhet jelent, ami az integritás megsértését eredményezi.

A szifon célja az, hogy megakadályozzák az élelmiszer maradványait, a zöldségeket és más idegen tárgyakat a szennyvízrendszerbe.

Ezért teljesen reális, hogy a szifont a konyhában meg kell változtatni. Ez egy meglehetősen egyszerű eljárás, és ezt még egy nem gyakorolt ​​személy is elvégezheti.

Az első dolog, hogy alaposan fontolja meg a szifon modellt, hogy megváltoztassa az elkényeztetett eszközt egy hasonlóhoz.

A modern szifonok réz vagy műanyagból készültek. A legáltalánosabb, polipropilénből vagy polietilénből készült eszközök, amelyek nem rothadnak és rozsdásodnak meg. A készülék csövei általában illeszkednek minden lyukhoz, és hosszúságuk állítható.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mosdjon szifont

A szifon típusai: hullámosított, palackos és csöves.

Ha húsz évvel ezelőtt a konyha egy mosdóval volt felszerelve. Ma a helyzet radikálisan megváltozott. A konyhákban kompakt mosógépek és mosogatógépek vannak felszerelve.

Az egészségügyi berendezések megváltoztatása és tervezése. Például a kettős héjak, amelyek az ételek és a zöldségek mosására voltak beállítva, kettős szifonokat találtak fel. A vízvezeték-piac olyan eszközöket kínál, amelyek túlcsordulást és a leeresztődugó automatikus megnyitását biztosítják.

Népszerű egyszerű egyszeres eszközök a tervezéstől és az anyagtól függően három csoportba sorolhatók.

A legegyszerűbb, megfizethető, a legkisebb mennyiségű szivárgás (a kis számú csatlakozás miatt) - szifon hullámosság. Ez egy műanyag cső, amelyet egy cikcakkban hajlítanak vízzáráshoz. A hajlítás műanyag bilincsrel történik. A szerkezet anyaga és egyszerű szerkezete lehetővé teszi, hogy megőrizze mobilitását és plaszticitását. A hullámosság tulajdonságai miatt könnyen nyújtható a mosogató, könnyen áthelyezhető egy másik helyre. A minusz - hullámosított csőfelület könnyen eltömődhet a zsírokkal.

A csőszifon (térd) egy hagyományos, merev szerkezet, egy ívelt fémcső formájában, amely nagy helyet foglal el. Egy másik hátrány - csak nagy törmelékből lehet megtisztítani.

A palack szifont leggyakrabban a mosogató alá helyezik. A lombikot az üregről elválasztjuk egy kimeneti csővel (általában hullámosított).

Ha olyan szifont vásárolt, amelynek nyílása további vízvezeték-szerelvények, pl. Mosógép jövőbeni beszereléséhez, ideiglenesen zárja le azokat szoros tömítésekkel ellátott dugókkal.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Előkészítő munka a szifon cseréjére a konyhában

A szifonnak a mosogató és a lefolyó között a csatornahálózatba történő beépítésének sikere az egészségügyi berendezések minőségétől és a megfelelő összeszereléstől függ.

A szifon vízzárként is szolgál, amely megakadályozza a csatornák belépését a lakásba.

Ezért egy eszköz megvásárlása előtt ismernie kell a készüléket.

Például egy műanyag palack szifon egy testből, egy ágból, egy aljzatból, egy négyzet szigeteléssel, egy csatornacsövével. A tömörséget az alkatrészek közötti fektetés biztosítja. A vásárláskor gondosan ellenőrizni kell őket. Az észlelt károsodás annak a ténynek tudható be, hogy a terméket műanyag csomagolásban tárolják és szállítják. Ez karcolásokat okozhat a polírozott termékekben, valamint a forgácsolást. A gyártási hiba a gumi alkatrészek deformációjával, valamint a rossz minőségű szálakkal is társulhat, ami éles szélek megjelenéséhez vezethet.

A megvásárolt eszközt ki kell húzni, és az alkatrészeket rendeltetés és pozíció szerint le kell bontani, amelyben az utasításoknak megfelelően kívánja csatlakoztatni őket.

A szétszerelés érdekében a rendszer összeállításához bizonyos anyagok szükségesek:

 • átmeneti mandzsetta;
 • szilikon tömítő tömítés;
 • szigetelőszalag (FUM).

A készülék típusától függően a műszereket a következőkre használják:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • fogó használt diófélékhez.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A szifon szétszerelése a konyhában

A vízvezeték szerelvény szétszerelése előtt szükség van egy rongy elterítésére a mosogató alá és egy vödörre rá.

Először is, kapcsolja ki a vízellátást a lakásban vagy a konyhában.

A vízvezeték szerelvények cseréje előtt egy rongyot kell elhelyezni a mosogató alá, és vödröt kell rá a piszkos víz összegyűjtésére.

A régi rendszert szétszerelik egy lapos csavarhúzóval. Az első lépés, hogy eltávolítsa a hálót, hogy lazítsa meg a kiömlőcsonkot és a kimenetet. Ezután a csavart lapos csavarhúzóval csavarja ki. A készülék házának tapadása megakadályozza az aljzat alá esését.

Miután ezt a hullámcsövet vagy csövet eltávolították a csatornacsövön, a régi szifont elválasztják a rendszertől.

Ezt követően sorrendet indítanak. A trombitát és a lefolyót alaposan meg kell tisztítani a régi tömítőanyagtól és szennyeződéstől. A cső belső felületét csiszoló csiszolópapírral tisztítják, rongygal dörzsölve. Kívánatos, hogy kiszáradt. Ezután a mélyedés során a cső aljzatába belépni kell a gumi tömítőgyűrűvel a külső felülettel szilícium tömítőanyaggal kenve. Ezután a csövet ideiglenesen egy rongyal vagy dugóval lezárják. Mosogató törölje le nedves ruhával.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Szabványos készlet egy üveg szifon

A konyhában ez a szerkezet leggyakrabban a telepítés és a karbantartás könnyű kezelése miatt telepíthető. Az olyan készletkészlet, ahonnan egy üvegszifont szerelhet össze:

 • a készülék műanyag tokja;
 • műanyag kivezetés, rozsdamentes acél menetes betétekkel ellátva;
 • műanyag anyák (átmérő: 32 mm);
 • gumi tömítés kipufogócső;
 • kúpos gumibőrök (átmérő: 32 mm);
 • puha műanyag mandzsetta;
 • a készülék alsó csöve és a gyűrűs tömítés rá;
 • csavaros csavar;
 • gumidugó;
 • díszítő burkolat a mosogató nyíláson;
 • A készlet tartalmazhat egy díszítő láncot gyűrűkkel.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Az üvegszifon készítése a konyhában

Palack szifon készülék: 1. Vízkivezetés 2. Víz túlcsordulás 3. Speciális kiömlés a leeresztő cső további csatlakoztatásához mosogatógépből vagy mosógépből 4. Lombik 5. Kimenő cső 6. Tömítés 7. Csatlakozó csavarok és anyák.

Az összeszerelési eljárást általában a készlethez mellékelt utasítások írják le.

A szifon szerelés folyamatában három szakasz van:

 • a mosogatóhoz csatlakozó részek;
 • szifonház felszerelése;
 • az eszköz csatlakoztatása a szennyvízcsatornába.

Először gondosan ellenőrizze az alsó csatlakozó felületet. Ha a menetes felületen súrlódások vagy éles részecskék találhatók, amelyek károsíthatják az O-gyűrűt, akkor ezeket éles késsel eltávolítják. Az aljzat (alsó dugó) hornyának lezárása érdekében tömített tömítést kell biztosítani, tömítőanyaggal kenve. Ezt követően az üstcsövet a szifon alá csavarják.

A műanyag csatlakozóanya és a kúpos tömítés (általában kék színű) váltakozva kerülnek a kimeneti (ág) csőre. Ebben az esetben a tömítés rögzítve van, és 3-5 centiméterre visszahúzódik a cső szélétől.

A kúpos tömítés helyett néha gumibotot használnak, melyet fel lehet venni. Ezt a szifon és csatorna vízelvezető átmérőjének különbségénél alkalmazzák. Például egy 40/32 mm-es jelöléssel rendelkező mandzsetta lehetővé teszi, hogy egy 32 mm átmérőjű csövet és egy 40 mm átmérőjű eszköz csapját csatlakoztassa.

Az előkészített fúvókát a lombik testébe helyezzük úgy, hogy ne lépjen oda, amennyire csak megy, különben a víz a mosogatóban marad. A csatlakozás szilárdságát a tengelykapcsoló anya meghúzásával érik el. Ezután a formatervezés egy palack formájában történik. A szerszámokat nem ajánlott használni, hogy ne szorítsuk túl az anyát, különben megrepedhet.

A mosó szifonok tömítettségének elérése érdekében a szálakat és tömítéseket zsírozással kell kenni, hogy megvédje a szivárgást.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Palack szifon cseréje

Az ürítéssel a szabad kézzel behelyezzük az ürítő nyílásba, alatta egy vékony tömítést. A mosogató aljától a mosogató alatt egy szifoncső kerül ellátásra, vastag tömítéssel ellátva. A mosogató alsó felületéhez szorosan nyomódik, és ellenőrizni kell, hogy vannak-e mozgások és rések. Kombinálja a felszabadulást egyfelől és a leeresztő cső furatát a másik oldalon.

Óvatosan húzza meg az üreges csavart, hogy ne pusztítsa el a műanyag részeket, és ne zavarja meg a szálat. Felülről a kibocsátáskor rögzítsen egy rácsot.

Ezt követően egy szifont csatlakoztat a fúvókához, és a reteszelő anyát meghúzzuk. A szifon oldalán található csatorna ághoz csavarja be a hullámcsövet egy csatlakozóanyával.

A cső másik végében helyezzen rá egy kúpos tömítést, és helyezze be a csövet a kifolyóba.

Könnyű az összeszerelt rendszer tesztelése szivárgáshoz - csak nyissa ki a csapot vízzel.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A palackszifon felszerelése túlfolyó rendszerrel

A legtöbb magas színvonalú higiéniai berendezésnek van egy különleges eszköze a túlcsordulásnak. A tervezési jellemzőknek köszönhetően különös figyelmet igényel a szerelés és a telepítés.

Az első lépés a csatorna összeszerelése. Korábban egy vastag gumitömítés került a műanyag leeresztő tartály aljára.

A kiadvány belső oldalán egy vékony, lapos, puha tömítés található. Biztosítania kell a kifolyó belső oldalának és a mosogató felületének a lyuk közelében lévő szoros illeszkedését.

A szifon és a mosófonal szükséges tömítettségének elérése érdekében, valamint az összes gumitömítés tömítőanyaggal kenhető.

A tetején egy kifolyó nyílás a mosogató nyílásába esik, és egy lyuk van a lyuk aljába. Ezek egymással szemben helyezkednek el úgy, hogy a mosogatóban lévő túlfolyó nyílás a túlfolyócső sorában legyen. A feletti és alatti részeket valaki más segítségével tartva egy műanyag, üreges csavart csavart érme vagy lapos csavarhúzóval csavarják.

A túlcsordulás összegyűjtése érdekében először be kell állítani a csövet a mosogató mélyére. Ez egyszerűen történik: a csövet (fehér) egyszerűen a rögzítőbe (fekete) kell eltemetni.

A túlfolyócső csőjére - a fehér részt - egy anyát helyeznek. A fúvóka szélén kúpos alakú tömítést helyeznek.

A túlfolyó csövet be kell vezetni a kifolyóba, az anyát kézzel húzza meg.

Ezután a mosogató alsó oldalán egy, a fekete szorító végén lévő gumi túlfolyó tömítés kerül a lyukba a túlfolyás felerősítéséhez. Egyrészt kerekítéssel rendelkezik, amely biztosítja a mosogatóhoz való tapadást.

Miután csatlakoztatta a túlfolyó zár és a hüvely lyukakat, egy csavarhúzó csavar segítségével csavarták őket.

A következő lépés egy vízzáró (ülepítő) és hullámosságok összeszerelése.

Helyezzen be egy tömítést a szifon test speciális hornyába, és csatlakoztassa a csatlakozóaljzatba. Biztosítani kell, hogy a tömítés ne legyen lezárva. Ezután az anyacsavar szorosan, de finoman forgatja a kezét. Ugyanezen séma szerint a hullámhossz csavarja a test nyílásához. Ezt követően a mosdót a pultra helyezzük. A tömítés által fedett, merev csővel folytatott hullámzás a csatornarendszerhez van kötve.

Az utolsó szakaszban egy rácsdugót helyeznek be a kimenet üreges csavarjába.

Ossz meg egy hasznos cikket:

Szifon a konyhai mosogatóhoz: szerelési szabályok

A vízelvezetés alapja a minőségi vízzárás és vízelvezetés, minden csatorna vízzárral rendelkezik, mielőtt belépne a csatornahálózatba. Az U alakú alak görbült térde nem más, mint a hajók kommunikációja, amelynek egyik végpontja megbízhatóan bezárja a mosogatót a szennyvíz rendszerrel való érintkezésből. A felhasznált víz folyamatosan feltölti ezt a vízzárást, megakadályozva a száradást. A mosogató szerelésekor a szifon térde a felszabaduláshoz közvetlenül kapcsolódó rész. Telepítse ezt az egyszerű eszközt bármely személy erejéig.

Közös mosogató szifon a konyhában

A szifon egy hajlított cső, amely bizonyos mennyiségű folyadékot tartalmaz.

Vízelvezetés a szifonok fő típusaiban

Az elvi ötlet egyszerűsége ellenére a szifonok a következő sémák szerint állíthatók elő:

Leggyakrabban szifoncső alakúak. A palackszifon egy kibővített tartály, amelybe bizonyos mennyiségű víz esik, majd a csatornába öntik. A tartály megbízhatóan szigetelt egy vízréteggel a mosogató kimeneti csőből, és így a rossz szag nem jut be a mosogatóba és tovább a konyhába. Az üvegpalack szivattyúja a karbantartáshoz ki van csavarva.

A modern szifonok műanyagból készülnek, pl. Polietilén vagy polipropilén.

Számos hasznos tulajdonságuk van:

 • Kémiai közömbösség, korrózió lehetetlensége;
 • olcsóság;
 • Alacsony tömeg;
 • Sima hidrofób felület, amely nem tartja meg a zsírt.

PVC szifon vázlatos eszköz

A szifonszerkezet összecsukható kialakítású annak érdekében, hogy rendszeresen csavarja ki azt, és vizet öntsön a WC-be, ahol nagy mennyiségű zöldségmaradvány és a felhalmozódott haj felhalmozódik, amelyek hosszú időn át össze nem állnak és vízben nem rothadnak. Így a szifon más hasznos funkciót is végez: megóvja a keskeny csatornarendszereket az eltömődéstől. Ebben az esetben a slicked szifont antibakteriális gélekkel kell kezelni.

Gyakran konyhakimenet alakul ki hullámos cső használatával. Ebben az esetben akár szifon nélkül is megteheti, így a cső S alakú kanyar. Azonban ebben az esetben a cső gyakran elrekedik, és egy rosszul kialakított kanyarral elkezdi a bűz elhaladását.

Rendszerint a szifonberendezést mosogatóval egészítik ki. A szifoncsatlakozások gumitömlettel vannak lezárva, műanyag báránybőrrel vannak összekötve. A mosdóból kifolyó víz nyomása kicsi, így a szifonnak nem szabad különösen erősnek lennie.

Szifon a mosogatóhoz (videó felülvizsgálat)

Hogyan működik a szifon a dupla mosogatóhoz a konyhában?

Ez a típusú szifon professzionális mosási zónákhoz készült. Ilyen szifonban két elvezetőnyílás van csatlakoztatva - ez két külön szifont helyettesítő. Alapvetően a szifon és a dupla mosdókészülék felszerelése és felszerelése nem különbözik egymástól.

Az összes szifont szabványos menetes szálakkal látták el, és szigetelő tömítésekkel vannak felszerelve.

A dupla mosogató szifon mindkét kiadása ugyanazon a szinten van, mivel általában két szomszédos mosdót szerelnek egymás mellé. Szükség esetén fel lehet állítani az egyik csövet.

Mivel a két mosócsatornát összekötő cső vízszintes része meglehetősen nagy lehet, és ennek megfelelően nehéz, további rögzítéseket kell biztosítani, hogy a szifon ne ürítse le a rögzítési pontokat, ha vízzel van töltve.

Hogyan helyezzük el a szifont a konyhában

A vízvezeték-munka megkezdése előtt pontosan fel kell venni a szifonra ezt a mosási modellt, hogy az jól illeszkedjen a konnektorhoz. Természetesen ellenőrizni kell a menetes csatlakozásokat repedések, forgácsok, hibák hiányában.

Rendszerint a mosogató vízvezeték szerelése során hagyja a térdet a csatornába. Egy szifon kimenetet küldünk erre a térdre.

A telepítéssel kapcsolatos egyetlen nehézség a szifon szívócsövének szoros csatlakoztatása a mosogató felengedésével

A szifon felszerelése néhány óvintézkedést igényel:

 • Óvatosan zárja le a szifon alkatrészek csatlakozási pontjait, de semmiképpen sem akadályozza meg a csavarcsatlakozások túlságosan szorító hatását;
 • Folyamatosan ellenőrizni kell a csatlakozások tömítettségét;
 • Ellenőrizze az összes gumi és szilikon tömítést, hogy ne legyenek foltok vagy homokszemek.

A szifon helyes csatlakoztatása a mosogatóba néhány percig, anélkül, hogy szerszámra volna szükség, és szinte mindenki számára elérhető.

Szifon a konyhai mosogatóhoz: hogyan kell telepíteni (videó)

A szifonok fontos funkciókat látnak el, hogy megakadályozzák a szennyvízszűk keresztmetszeteket olyan nagy élelmiszer-hulladékkal, mint a burgonya vagy a sárgarépa, a szalagok vagy a káposzta rongyok. A készülék legegyszerűbb elve és a kényelmetlen kialakítás megkönnyíti és megbízhatóvá teszi a szifont, és a telepítés egyszerű és hibamentes. A beszerelés során gondosan ellenőrizni kell a gyári vagy tárolási hibák hiányát, a csatlakozások tömítettségét és működés közben - rendszeresen csavarja le és dobja el a felhalmozott törmeléket. Nem kell aggódnia a szifon kipufogógáz kialakításától, hiszen a szifon szinte mindig el van rejtve a szekrényben, amelyen a mosdót szerelték.

Szifon csatlakoztatása a csatornahálózatba (videó)

Figyelem, csak ma!

A szifon cseréje a mosogató alatt a konyhában

Hogyan cserélje ki a szifont a konyhában?

 • Minőségi munkaanyagok
 • A konyhai szifon cseréje
 • Kúpos mandzsetták felszerelése
 • Szifon installáció a konyhában
 • Mikor célszerű megváltoztatni a szifont?

A vízvezeték szifon vízzáró, ami megakadályozza a szennyvíz gázok megjelenését a helyiségbe. Ez sok ember számára ismert. Mindazonáltal nem mindenki tudja, hogyan helyesen telepítse a szifont.

A szifon behelyezése előtt szét kell szerelni és kenni kell az összes gumitömítést, valamint a szálakat szilikonzsírral.

Mint tudják, a szifon készlet 12 komponensből áll, ezért a beszerelés előtt gondosan ellenőrizze a termék teljességét és minőségét a vásárláskor. Érdemes megjegyezni, hogy a szifonnak a mosogató alá helyezése egyszerű folyamat. Szükséges ellenőrizni a szifon készüléket, valamint alkatrészeket a károsodásokra és hibákra.

Minőségi munkaanyagok

 • átmeneti mandzsetta;
 • műanyag elektromos szalag;
 • Csavarhúzóval.

A navigálás megkönnyítése érdekében a telepítés a legjobb, ha a szifon minden részének elrendezését a helyükön és sorrendjében kell elindítani. A cső átmérőjétől függően átmeneti hüvelyt kell telepíteni.

A telepítés során fel kell készülni minden szükséges anyagot.

Szifon eszközdiagram.

Például egy szifon telepítése mosogatóba vagy fürdőszobába csak akkor végezhető el, ha szilikon tömítőanyag van.

Önnek is szüksége lesz a kiváló minőségű műanyag elektromos szalag. Hasznos lehet lapos csavarhúzót vásárolni a csővezetékek lehetséges csíptetéséhez vagy a régi rendszer szétszereléséhez, és minden más előnyös a kézzel húzni.

Előzetesen szétszereljük a régi rendszert. Távolítsa el a mosogató régi szifonját a vödör felett, beleértve a bélést a csatorna számára. Ha a tengelykapcsoló elvesztette a rugalmasságot, azt egy újat kell kicserélni.

Miután megtisztította a szennyvizet és a szennyeződést és a régi tömítőanyagot, ideiglenesen zárja le a csövet egy rongyal, majd szerelje be a szifont. Így fog végezni az egész folyamat helyesen.

Ezenkívül meg kell értened, hogy a szifon kvalitatív cseréje a konyhában egy önállóan végrehajtható folyamat. Igen, és a mosogató csatlakozása, beleértve a mosdót is, lehet egy szabványos hullámcső, különösen egy cső műanyag kemény tippekkel, ami nem kívánatos a fürdéshez.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A konyhai szifon cseréje

A szifon típusai: hullámosított, palackos és csöves.

A különböző átmérőjű rendszerekhez használt univerzális hullámos csöveknek köszönhetően a felesleges rész kivágása lehetséges. A szifonszálhoz tartozó elágazó csövek lapos tömítéssel és kupakanyílással rögzíthetők. Azonban bölcsebb a teljes kúpos tömítés használata, megbízhatóbb.

A konyhában a szifon minőségi cseréje a kezeivel először a szifont szétszerelik és összeszerelik annak érdekében, hogy ellenőrizzék a menet erejét, a tömítések jelenlétét és az alom hiányát. Csak akkor lehet a szifont felszerelni a konyhában.

A tömítések és a tömítőgyűrű mérsékelt kenésének további megvalósítása hozzájárul a megbízható szivárgás elleni védelemhez (a rendszer segít a folyamat helyes elvégzésében).

A sûrût vastag tömítéssel kell a mosogatóhoz nyomni. Ez megköveteli, hogy a tömítés elég szoros legyen ahhoz, hogy illeszkedjen a kerületbe.

A szabad kezével helyezze be a hálót a csavarral és a tömítéssel a leeresztő nyílásba, és csavarja be a csavart. Ezt követően meg kell nyomni. A tömítéssel ellátott hullámos csövet behelyezzük a szifon elszívó aljzatába, és meghúzzuk egy szárnyas anyával.

Ahhoz, hogy a szifont a konyhában megfelelően ki tudjuk helyezni, javasoljuk, hogy egy gumitömítést helyezzen a csatornacsatornába, és egy hullámos csőaljzatot tartalmazzon benne.

Ügyeljen arra, hogy szivárgást ellenőrizzen. Ehhez meg kell nyitnia a csapot vízzel, és ha minden rendben van, akkor megfontolhatja az eszköz telepítését.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Kúpos mandzsetták felszerelése

Csatlakozási séma üvegszifon.

A gumi kúpos mandzsetták előtt lévő túlfolyócsövön a műanyag anyákat kell elhelyezni. A mandzsettákat a fúvókákra helyezzük, enyhén az anyák fölött, a lehető legszorosabban a derékrészhez, általában a széles anyagra mutató anyával.

Két fúvókát kell összeállítani egy elrendezésben: egy L-alakú kipufogó és egy F-alakú vízzáró. Az is előfordul, hogy a mandzsetta keskeny szakasza a kerület körül a rész foglalatába kerül, ebben az esetben az anyát szorosra kell húzni.

Mindenki először és régóta szeretné telepíteni a készüléket a fürdőre. A kívánt megoldást csak abban az esetben érheti el, ha a szálakat és tömítéseket tömítőanyaggal keneti, műanyag szalaggal rögzítve.

A fedőrétegnek, amely szigorúan lefelé irányul, egy rugós gyűrűt helyeznek a láncba, ügyelve arra, hogy ne csípje meg a zománc és a párna között. A második gyűrűt a gumidugó rúdján keresztül kell átvezetni.

A túlfolyó- és kimeneti csatlakozások a hullámcsőre vannak szerelve, a kívánt hosszúságra húzva. Gyakran a fürdőszifon felszerelését műanyag anyákkal végzik, amelyeket kézzel kell szorítani.

A szerelés előtt a gumitömítések mérsékelten szilikon tömítéssel vannak bevonva, és nem savasak.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Szifon installáció a konyhában

A kettős gumi tömítés a legjobb megoldás a kipufogó oldal tetején, így biztonságosabb. A szorítóbilincs lábánál a túlfolyócsövön egy lapos tömítés felhelyezése.

A rögzítőelem jelenléte kötelező a vastag falú öntöttvas kádak esetében. A szifon felszerelése egy vékonyfalú fürdőbe magában foglalja a rögzítő félgyűrűk eltávolítását. Ezért szükséges, hogy kissé vágja le a lábát a szerelési vonal felett.

A szifonszerkezet utolsó fázisa a vízzáró fúvókák csatlakozása a kimenettel együtt. Ezután lehetséges néhány korrekció, hogy a leeresztőfúvóka rögzítő tengelyei ne láthatók legyenek a leeresztőcső nyílásán keresztül.

Az eredeti megoldás az lenne, ha a fürdőszifon felszerelése során a csavarok kupakjain lévő nyílások párhuzamosak egymással. A legtöbb ember arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként kell megfelelően telepíteni a szifont, hogy a víz gyorsabban haladjon.

A szifon különböző módszerekkel tisztítható, például meleg vízzel történő öblítés esetén a zsírok teljesen feloldódnak. És hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, segít a marószóda. Ez a probléma különféle vegyszerek segítségével megoldható a csövek tisztítására. És természetesen a dugattyú, amely a fogantyú gumikapkáján van bemutatva, amelyet többször szorosan meg kell szorítani a lyukkal szemben, és kiszívja a szemetet.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mikor célszerű megváltoztatni a szifont?

Meg kell jegyezni, hogy a javítási munkálatok a szifon vízáramlásánál, a lakás szennyvízrendszeréből származó kellemetlen gázok megjelenése esetén javasoltak (a szifon azonnal cserélhető). Ha szivárgás jelenik meg a mosogató csomópontján, győződjön meg róla, hogy a surik gittal átitatja.

Ha az alsó dugó szivárog, rögzítse a lehető legszorosabban. Ezenkívül a szifont szétszerelik és javítják, a régi tömítőanyagok alkatrészeinek tisztítása mellett, ezáltal biztosítva a későbbi magas minőségű összeszerelést. Ez a feladat segíteni fog a rendszerben.

Az anyagok minősége és az illetékes szekvenciális összeszerelés lehetővé teszi egy mosogató vagy kádas szifon sikeres telepítését és üzembe helyezését.