Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan helyezzük el a csempe a padlón helyesen: gyakorlati műhely

A csempézett kézművesektől távol eső emberek elméjében két ellentétes nézet létezik. Néhányan úgy gondolják, hogy a csempe túl nehéz, mások pedig meg vannak győződve arról, hogy néhány nap múlva meg lehet érteni, hogyan lehet a padlót csempézni. Az arany átlag még senkit sem engedett meg, még ebben az esetben is működik. A kerámia fektetése nem atomfizika, de nem tekinthető játékosnak. Azonban a cikkből levont elméleti alapon, és a gyakorlat segítségével hamarosan saját maga is tökéletesítheti a belső teret.

Gyors cikk navigáció

Alapítvány előkészítése

A padlóburkolatok ragasztásra történő felállítása lehetetlen előkészített alap nélkül. Annak érdekében, hogy a bélés kellemes, nem fájdalmas folyamat, és az anyag megmentése érdekében a felületnek teljesen síknak kell lennie. Ehhez a padló a helyiségben esztrichre önthető, vagy önszintező padozatot készít önszintező keverékekkel.

 • Az esztrich nagyobb minősítést igényel, de olcsóbb és alkalmas a hatalmas különbségek felszínének kiegyenlítésére.
 • Az ömlesztett padló drágább lesz, de nem igényel nagyszerű készségeket. Figyelembe véve, hogy egy szabványos lakásban a horizontális szélsőségek ritkák, ezért ajánlott használni.

Önszintező vegyület

A keverék egy olyan megoldás, amely könnyen terjed a felszínen, horizontot alkotva. Vannak keverékek cement és gipsz alapon. Ez utóbbi csak száraz helyiségekben alkalmazható, legfeljebb egy centiméteres különbséggel, és ez ellentétes a "csempézett" célokkal. Cement készen áll egy meglehetősen egyenetlen talajszintre (legfeljebb 5 cm-re).

A beacon önmetsző csavarjait az alaphoz csavarják be a réteg vastagságának irányításához. Ezeket szintre állítja.

A keveréket egy keverő-keverővel gyúrjuk.

Öntsük az oldatot a vödörből, és terjeszük a spatulával a helyiség fölé.

A megoldást egy tűgörgővel végezzük, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Habár 6-12 órával (rétegtől függően) kész alapanyagon lehet járni, három nap alatt kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón lehetséges.

A csempe lefektetésének padlója készen áll. Ilyen alapréteg a ragasztó lesz sima, és szinte nem kell használni a szintet, amikor lefektetés.

Elrendezési típusok

A legelterjedtebb lehetőségek a csempe elrendezés a padlón: a varrat a varrat, átlósan és ellensúlyozni.

jelölés

Az elrendezés típusától és a padló megjelölésétől függően. Ha úgy döntenek, hogy az első két módon csempézik, elég lesz számodra kiszámítani a csempék számát, figyelembe véve a varratokat. A padlóburkolat elhelyezése (és a falburkolat helyes elhelyezése) mindig a leglátogatottabb területekkel kezdődik, és a vágás kevésbé releváns helyekre kerül. Következésképpen az egész csempe számításának a legfontosabb "falról" kell kiindulnia.

Miután meghatároztuk a kiindulási pontokat, húzzuk meg a világítótorony vezetékét egy hosszú fal mentén. Győződjön meg róla, hogy a fennmaradó falak mentén nincsenek ékek. A vonal láthatóvá tételéhez húzza azt a szabály szerint.

A hátoldalon megnézzük a csempe irányát a nyíl mentén. Jelölje meg a ceruza irányát a végén, hogy lássa a ragasztó alkalmazása után.

A padló és a falburkolat varratai nem azonosak.
A legjobb videó arról, hogyan kell megfelelően csempézni a padlót:

A "diagonális"

Jelölő tengelyek az átlós csempe burkolásához:
a - átlós jelölések egy téglalap alakú helyiségben, b - ugyanolyan színű lapok elhelyezése a fríz mentén, helyes jelölésekkel, c - a szabálytalan jelölés mentén a frieze mentén többszínű csempék elhelyezése, d - a csempe középen szögben történő elhelyezése, a monokróm sor létrehozása a fríz kerületén.

Az átlós formázás számos módja van. Mindegyiküknek négyszögletes metszet geometriara van szüksége, amely az ilyen elrendezéshez marad. Ha a helyiségben a derékszögek nem állnak fenn, akkor a falak mentén húzódó szélsőséges csempe egyenetlen lesz. Ennek elkerülése érdekében a központi téglalap alakú területet a szokásos módon (vagy frízzel) ellátott lapokkal lehet körülölelni. Ez megkönnyíti a vizuális hibákat. De ez ízlés.

A téglalap visszapattan a zsinegekkel és a mérőszalaggal. Az oldalak és az átlós oldalaknak egyenlőnek kell lenniük. A téglalap külső kontúrja mentén, a "varrás a varratba" csempével haladva elkezdheti a legigényesebb helyekről kerámiát elhelyezni. A belső kontúr váltakozó felekből és teljes lemezekből áll. A szokásos módszerekkel ellentétben a kábeleket két átlós vonal mentén kell húzni, és derékszöget alkotnak.

Csempézés

Mielőtt a csempe burkolatát a padlóra helyezi, az önterülő padlózatat mélyen behatoló alapozóval kezelje.

Ha a padló korábban nem volt vízzárva, a folyadékokkal szemben akadályozó eszközre van szüksége. Mondj többet: a további vízszigetelés nem fáj, ne hagyatkozz az otthoni építőkre. Ha a padlóra néznek a fürdőszobában, vízszigetelésre van szükség. Nem problémás, általában száraz keveréket, vízzel hígítva. Gyúrja az utasítások szerint és kefe-makolovitsy séta a padló felületén, elfog a fal 10-15 cm.

Amikor a vízszigetelés végül megkeményedik, elkezdheti helyezni a cserépet.

A ragasztót a gyártó által megadott arányban vízzel leállítjuk és 3-5 percig keverjük. Szükséges a keverék 10 percig történő befúvásához, és használat előtt újra keverni.

Helyezzen ragasztót egy vastag réteggel ellátott szokásos spatulával.

Távolítsa el a felesleget egy fogazott simítóval, függőlegesen vagy 45 fokos szögben. A szögnek mindig azonosnak kell lennie, ellenkező esetben a ragasztó vastagsága eltér. Ennek eredményeként kialakulnak hornyok, amelyek lehetővé teszik a csempe ragasztását ugyanazon réteggel.

A 8-12 mm fogú spatulák padlólapokhoz alkalmazhatók, attól függően, hogy az alap egyenetlen-e és milyen méretű a cserép.

A csempe burkolása a padlón kezdődik a legjelentősebb hely - a bejáratnál.

A csempe ragasztva van a felülethez: egy vékony rétegnek és ugyanolyan habarcsnak köszönhetően a csempe majdnem egyenletesen fekszik. Mozgassa a cserépet előre-hátra körkörös mozdulatokkal a préselés során.

A szomszédos csempehez viszonyított helyzet rövid pozícióban történő vezérlése.

Ellenőrizze az általános horizontot egy hosszú szabály (1,5 m).

A lemezek közötti azonos varrások létrehozásához használja a csempe keresztmetszeteket. A csempék elégtelen kalibrálása miatt előfordulhat, hogy a műanyag ékek használatát igénybe veszi - segítenek a varratok pontosításában. Alkalmasak továbbá egy kis rés kialakítására a falhoz képest.

A második sor az első sorban van.

A második sor készen áll.

 • Ne nedvesítse az alapot és a cserépet.
 • Ne használjon ragasztót több mint 40 percig.
 • Ha "ragaszt" és az alap és a csempe, a tapadás növekedni fog. Ebben az esetben az egyik elem elegendő ahhoz, hogy a keveréket a "hámozó alatt" alkalmazzák - alkalmazni és azonnal eltávolítani egy spatulával. A maradék legvékonyabb réteg fokozza a fogást.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a ragasztó a fésülethez ragaszkodjon, tartsa folyamatosan a vízben.

Csempe vágás

A mechanikusan kívül elektromos csemperavágó is van. Sokoldalúbbak és vastagabb kerámiákkal dolgoznak.

Az ábrázolt vágást a daráló segítségével végezzük. Néha segítségre van szükségük fogó.

A csiszolótárcsával ellátott csiszoló segítségével bármilyen vágást végezhet.

A csövek kivágása is csiszol.

Fugázó

A burkolólapokat a saját kezeiken a padlóra fektetve vége, a varratok lezárása továbbra is fennmarad. Ezt speciális fugázó és gumi spatulával végezzük. Ha több színt használnak, akkor ragasztani kell a maszkoló szalagot a tonális határoknál.

A csatlakozás előtt tisztítsa meg a varratokat.

A keveréket a varratokra helyezzük, spatulával, az átlós mozdulatokkal ellátott gittal, és azonnal távolítsuk el a maradványokat. Ahogy a fuga szivacsral megszilárdul, a lemezek közötti helyeket a kívánt állapotig vigye.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

Csempe a padlón a konyha, fürdőszoba, folyosó vagy mosókonyha - az ideális padló minden szempontból. A bevonat könnyen létrehozza a kívánt hatást a designban, a legfontosabb dolog a megfelelő színek és textúrák kiválasztása. Nem igényel erőfeszítést tisztításkor, könnyen tisztítható, szennyeződéstől mentes, szép megjelenésű. A megfelelően kiválasztott padlóburkolatok nem félnek a magas páratartalomtól, a hőmérséklettől, a tartós, a festéktől nem törölve.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

Hátrányok - hideg padló, gondos munka a telepítésen és megnövekedett keménység miatt, ami miatt az ilyen padlóra eső törékeny ételeket meg kell szakítani. Ezek a hiányosságok azonban nem jelentősek. A csempézett padló felmelegíthető, a konyhát olyan kényelmesen lehet felszerelni, hogy az ételek lehullásának veszélye minimális, és bárki, aki a megfelelő vágyakkal és szorgalmassággal akarja, képes a megfelelő felszerelés technológiájának elsajátítására.

Hogyan ne hibázzon a padlólap kiválasztásakor?

A csempe kiválasztása a padlóra, akkor fontolja meg néhány pontot.

 1. A csempe legyen sima, nem mázas siklik, zsetonok, repedések.

A csempe legyen sima, anélkül, hogy a máz, a csipek, a repedések lebuktak

A választásnál előnyben kell részesíteni a nehezebb, vastagabb lapokat.

A telepítés során szükséges eszközök és anyagok

A csempe önmagának történő feltöltéséhez szerszámokat és anyagokat kell készíteni.

 1. A műanyag keresztezések a cserepek között helyezkednek el, így a varratok szélessége azonos.

Ragasztó keverékek

NEOMID csemperagasztó

Az ömlesztett műanyag vödörben vagy táskában lévő kész ragasztó megoldás drága, de a gyakorlatban nem túl kényelmes használni. Jobb, ha speciális száraz építési keveréket vásárolsz, ami otthon könnyen átalakítható építő ragasztóvá. Ezenkívül a száraz keveréket részekből készíthetjük, a kényelmes ütemterv és a tempó ellenére.

A kész ragasztó vagy száraz ragasztó keverék cement-homokhabarcsokkal helyettesíthető. A cementkeverékkel végzett munka lehet ravasz, de olcsó lesz, segít kiegyenlíteni a padló görbületén fellépő hibákat, és a felszerelés minősége, ha alaposan elvégezzük, a saját kezével készített cementhabarcs nem ad módot a ragasztásra.

Egy jó összetétel a ragasztóanyag-keverék építéséhez a homok, a közönséges kiváló minőségű cement és a száraz ragasztó építő keverék kombinációja. Ez megbízható és gazdaságos is.

Fugó (fugázó a csempecsatlakozások ívesítéseihez)

Fugó - habarcs a csempe ízületeihez

Fugó - habarcs a csempe ízületeihez. A fúga kiválasztásánál figyelmet kell fordítani arra, hogy a kontrasztos habarcs a padló fényét erősíti, a csempe alakját hangsúlyozza, és a csempe színe által kiválasztott fúga egyenletes sima bevonatot eredményez. A varrat szélessége a csempe minőségétől függ és 2 és 20 mm közötti tartományban van.

Előkészítő munka a padló előtt

Előkészítő munka a padló előtt

Mielőtt felfelé nézne, előkészíteni kell a padlót a csempézéshez. Ha a felület nem egyenletes, akkor a padozatot az építési munkák során elfogadott technológiákat követve ki kell egyenlíteni. A kisebb hibák könnyen kijavíthatók cementhabarcs használatával, valamint az építőanyagok építésével a száraz építési keverékekből.

Helyezze a cserépet egy tiszta felületre. Ezért a munkaterület megkezdése előtt szabaddá kell tenni a bútorokat és a tárgyakat, a padlót alaposan porszívózni, tisztítani, tisztítani, zsírtalanítani és szárítani. A helyiséget szellőztetni és zárni kell a munka és a szárítás idején, a piszkozatok megszüntetése nélkül.

Hogyan készítsek padlólapokat a falakhoz képest?

A padlózat három fő típusa van.

 1. A "varrás a varratra" a legegyszerűbb, legérthetőbb és legegyszerűbb módja annak, hogy a csempe egymás után egymás után egymás után, egyenesen egymás után sorakozva legyen, a varrások ugyanazok legyenek, pontosan egymás felett helyezkedjenek el.
 2. "Diagonálisan" - a lemezek nem párhuzamosak a falakkal, a csempe sarkai "kinéznek" a falakba. Ez kevésbé gazdaságos és problémásabb, mivel számos lemezt átlósan kell vágni. De éppen ez a módszer, amely esztétikailag vonzóbbá, vizuálisan - tágabbá teheti a szobát, a padlón átlós vonalak miatt.
 3. "Run-up" - a lemezek egymás felett helyezkednek el, de a varratok nem egyeznek egymással, a bevonat töredékei téglákként vannak elrendezve, a felületi csempe közötti határ a csempe varrásának közepén helyezkedik el.

Videó - Fektetés

Csempézés

Fektetés a padlón

Mindenekelőtt meg kell határozni azt a pontot, ahonnan a tojás megkezdődik, és ahol az első csempe lesz elhelyezve. Ez a pont a fal közepén vagy a szoba közepén helyezkedhet el. Ez a szimmetrikus kialakításhoz szükséges, mivel ez kényelmes.

A ragasztó készítmény elkészítése után helyezze a padlóra. Vastagabb csempe esetén vastagabb ragasztóréteget adunk. Szórja meg, egyenletesen osztja el egy fogazott simítóval. Győződjön meg arról, hogy a hornyok kiegyenlítése során ugyanolyan mélységben és magasságban vannak.

Tapasztalt javítóművészek általában öntik ragasztót vagy cementet 1 négyzetméter. mérő. Ha nincs tapasztalat, jobb a terület csökkentése. Gyorsan kell elhelyezni a cserépet, amíg a ragasztó nem károsodik, és nem kezd kiszáradni.

Ha a speciális ragasztót, a cementhabarcsot vagy a ragasztós cement megbízhatóbb keverékét használják, akkor a burkolólapokat vízcsapszegébe kell áztatni, szoros ragasztást és ragasztást kell biztosítani az elkészített padlófelülethez.

A padlózat befejeződött töredékén az alkalmazott ragasztóval a csempeit hozzá kell nyomni és kézzel kell megnyomni, majd gondosan kopogtasson mindkét oldalán egy gumikalapácsos kalapáccsal, hogy a csempék egyenletesen tapadjanak.

Fektetés a padlón

Kerámia burkolólapok elhelyezésekor a padló szigorú vízszintes helyzetét kell követni. Ehhez használja az épület szintjét. Ha a csempe szélessége magasabb, mint amennyire lehetne, csökkentse azt nyomás vagy kopogás segítségével. Ha a csempe "sags", akkor jobb, ha hozzá egy kis részét a ragasztó oldat.

Kerámia burkolólapok elhelyezésekor figyelni kell a padló szigorú vízszintes helyzetét.

Helyezzen be műanyag leválasztó kereszteződést a csempe között úgy, hogy a burkolóelemek közötti egyenetlések azonosak legyenek. A kereszteket kicserélhetjük gyufákkal vagy keskeny fa ékekkel, 2-8 mm átmérőjű csapokkal.

Néha egy sor végén a csempe nem illeszkedik, ebben az esetben egy csempevágó lesz a mentő, és ha nincs ott, egy közönséges "bolgár". Használható vágáshoz és üveg vágáshoz. Ez további erőfeszítéseket igényel, de - további költségek nélkül.

Csiszolatlan padlóburkolat

A cserép lefektetésénél nedves ruhát kell tartani mellé, hogy a ragasztót és a cementet azonnal törölje, amíg a készítmény sűrűsödik és megszárad.

Miután teljesen lefektetett a csempe, meg kell várnia, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Szükség van arra, hogy kizárják a legkisebb piszkozatokat, zárják be az ablakokat és az ajtókat szorosan, és győződjenek meg róla, hogy senki sem tartózkodik a szobában frissen lefektetett csempékkel, beleértve az állatokat és a gyermekeket. Az agyag pár napig száradni fog. A teljes száradás után a munka - fugázó ízületek befejezéséhez járulhat hozzá.

Kerámia burkolólapok

Fugázó csempe ízületek

A burkolólapok közötti varratokat speciális építőelemekkel dörzsöljük. Az összes műanyag elválasztó keresztezést (vagy illesztést) kivesszük a csempe közötti rések között, majd egy kis gumi spatulával simítsuk fel a simító keveréket a varratra.

Fugázó csempe ízületek

Egyébként a fugu színeit színezék hozzáadásával készítheti a kész keverékhez. A festéket egyedileg választják ki az Ön által beállított esztétikai feladatoknak megfelelően.

Ha a bélelt padló zsúfolt helyiségben van, a fuga helyett folyékony cementhabarcsot használhat, erősebb, ellenállóbb a fizikai agresszív hatásokkal szemben, és nem törli gyorsan.

Fugázás után a bélelt padlónak ki kell száradnia. Általában egy napra van szükség. Ezt követően megtisztíthatja a padlót és könnyedén lélegezhet: a padlóburkolathoz kapcsolódó munka javítási és építési része befejeződik.

Videó - Fugázás

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

Írta: 19/01/2015

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Hogyan lehet egy csempe a saját kezével?

Leggyakrabban a burkolólapok burkolását megbízható szakemberek bízzák meg, és ezt valamilyen okból elvégzik. Végül is a bevonat tartóssága és szépsége erősen függ a berendezés minőségétől, és a munkafolyamat nagyon bonyolult. Azonban még a kezdő is lapos csempe a saját kezét egy meglehetősen egyenletes alap és a szokásos minta "varrás a varrás". A legfontosabb dolog a megfelelő szerelési megoldások kiválasztása és a technológia követése. Ez segít Önnek lépésről lépésre a fényképekkel és számos hasznos videóval. Ez a burkolólapok elmélete hasznos lesz azok számára, akiknek a csempék munkájának ellenőrzésére és elfogadására van szükségük.

Anyagok, szerszámok és berendezések

Itt találja azokat az anyagokat és eszközöket, amelyekre a padlóburkolatok lefektetése, vágása és fugázása során szüksége lesz.

Eszközök és felszerelések:

 • Rulett, fém vonalzó és sarok;
 • Építési ceruza jelöléshez;
 • Építési szint és szabály;
 • Építőipari keverő vagy fúró keverővel;
 • Csempevágó vagy elektromos csempevágó;
 • Kern vagy üvegvágó (szükséges a kanyargós csempézéshez);
 • Vágógépek a csempe számára (görbületvágáshoz);
 • Fájl (vágott élek csiszolásához);
 • spatula;
 • Vágott simító (6-8 mm);
 • kanál;
 • Gumi spatula a fugázáshoz;
 • Gumi sisak;
 • Egy vödör szivacs és rongy;
 • Kneecaps és hoz. kesztyűt.

A csempe mellett 10% -os margó mellett:


 • Az alapanyaghoz (betonhoz, fahoz, régi cseréphez stb.) Illő csemperagasztó, valamint a csempe sajátosságai;
 • A kívánt méretű keresztek;
 • A kívánt szín betöltése;
 • Primer.

1. lépés: A bázis előállítása

Először előkészíteni kell az alapot úgy, hogy sima, tiszta és száraz legyen. A burkolólapok elhelyezése a betonhabarcson előnyösebb, de kívánság szerint fel lehet tüntetni a régi cserépet, fát, faforgácslapot (vagy más hasonló anyagot). Ne feledje azonban, hogy a régi burkolatok cseréje esetén a végső emelet magassága növekszik.

A csempe beton betonozásához az alábbiakat kell megszüntetni: az esetleges érdességet le kell vetni egy kaparóval, vákuumozza le a padlót, mosson lúgos tisztítószerrel, majd fedje le egy réteg alapozóval (lehetőleg) és várjon 2-4 órát, amíg a padló teljesen száraz. Továbbá, ha a betonpálya egyenetlen (5 mm-nél nagyobb eltérések 2 méteres futásnál), akkor ezt valamilyen szintképző vegyülettel kell leönteni és várni kell a szárításra.

Ha egy csempe egy régi cseréjére lenne szüksége:

 • Annak érdekében, hogy javítsa a régi csempe tapadását ragasztóval, áztassa át csiszolópapírral vagy csiszolókészülékkel;
 • Ezután a bevonatot vákuumban eltávolítjuk, szükség esetén alaposan mossuk (2-4 órán keresztül szárítjuk), és önsavas keverékkel borítjuk.

Figyelem! A burkolólapot a meleg padlók rendszerére fektetve, 1-2 nappal a munka megkezdése előtt kapcsolja ki a fűtést. A fűtést vagy a padlót csak 2-3 nappal a fugázás után kapcsolhatja be. A "meleg padló" kerámia burkolólapok ragasztásához nagy mennyiségű rugalmas polimert kell használni, amely megakadályozza a bázis termikus deformációját.

2. lépés: A jelölés rajzolása

Amint a padló száraz, elindíthatja a jelölést. Sok lehetőség van a jelölésre, de mindegyiknek van egy célja:

 • A padlót úgy kell elhelyezni, hogy először is a díszített csempe ne legyen látható; és másodszor, a lehető legkevésbé kellett vágni. Ideális esetben a burkolólapokat egy harmadik, vagy legfeljebb fele kell vágni.

Például a jelölés úgy alakítható ki, hogy az egész csempe a bejáratnál legyen elhelyezve, az ablaknyílás tengelyei mentén vagy az erkélyajtó küszöbén. A cikkünkben az egyik legkedveltebb módja annak, hogy a burkolólapokat a padlóra rakjuk - az ajtó közepéből két merőleges tengely mentén.

Tehát vonalat húzzon a küszöb közepétől a másik fal középpontjához egy kábellel vagy egy lézeres szinttel. Tovább ezen a vonalon kezdeni feküdt egy sor csempék keresztezések "a száraz". Az utolsó teljes csempe lefektetése után rajzoljon egy vonalat a külső szélénél úgy, hogy két szigorúan merőleges függőleges vonal legyen, mint az alábbi ábrán. Kívánatos egy négyzet segítségével biztosítani, hogy a szög 90 fokos legyen

A merőleges sarkában felragasztjuk az első csempe, és ettől az első sor (a vízszintes vonal mentén) fekszik.

3. lépés: Az első csempe és az első sor elhelyezése

Oldja fel a ragasztót a vödörben a gyártó utasításai szerint, majd egy spatulával a kereszteződés egyik sarkára, és egyidejűleg a jövő első sorának több csempe területén helyezze fel, kissé túlmutatva. Ezután a ragasztót egy fogazott simítóval állítsa le, 60 fokos szögben tartva. Próbálja meg mindig tartani a "fésűt" ugyanolyan szögben, hogy a ragasztó ugyanolyan vastag legyen.

Figyelem! Ha a csempe mérete több mint 30 × 30 cm, vagy 20 × 30 cm, akkor a ragasztót önmagában vékony réteggel kell felhordani (ragasztani a csempere, majd szinte teljesen eltávolítani ugyanazzal a spatulával). Nagyon nagy formátumok esetén a ragasztóréteg rétegvastagsága vastagabbra és vastagabbra leszedhető, ahogy az az alábbi képen látható.

Ezután helyezze a csempe a ragasztóra, ragasszon be a jelölő vonalakat, és finoman érintse meg egy csibékkel, hogy igazítsa.

Ezután ugyanúgy kell ragasztani a második lapkát, és az elsővel egy csipetnyi és egy szabály segítségével szintetizálni. Győződjön meg róla, hogy a csempe laposra van állítva, az épület szintjét közvetlenül a két csempere helyezze, ahogy az az alábbi képen látható.

Ellenőrizze az egyes lapok magasságát az előzőhöz képest. Szükség esetén távolítsa el a felesleget, vagy ellenkezőleg, adjon hozzá ragasztót

Csak akkor, ha mindkét csempe be van igazítva, helyezze be a kereszteket a csempe sarkai mentén és a varratba.

Most folytassa a csempe ragasztását ugyanúgy, amíg az egész első sor készen van. Menj át ismét a szabály szerint, és ellenőrizd a szinttel.

Ezután összegyűjti a felesleges ragasztót a sor szélén, a csempe között, a csempe és a következő sorba.

Néhány szabály és hasznos styling tipp

 • A padló és a burkolat alapja legyen mindig száraz.
 • Próbálja meg ragasztani legfeljebb 1 méteres futófelületet egyszerre.
 • A 30-40 percnél hosszabb ragasztás alkalmatlanná válik a munkavégzésre (kivéve egyes gyártók ragasztása). Próbáld meg enyhén gyúrni a ragasztót.
 • Annak érdekében, hogy a ragasztó ne szárítsa a fésűt, folyamatosan áztassa vízzel.
 • A keresztezéseknek időre van szükségük ahhoz, hogy a ragasztó megszáradjon.
 • Nem javasoljuk, hogy a térdre helyezze a térdét, mert ez megtörheti a lapos felületét.
 • A csempe érdemes különböző dobozokból venni, így egy kis varioton láthatatlan lesz. A munka megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy az összes dobozon feltüntetett hangjelzés megegyezik-e.
 • A cserép hátulján mindig van egy gyártó logója, amellyel meg lehet érteni, hogy hol van a lap teteje és hol van az alja. Néha a burkolólapok különleges jelölési jelzőt tartalmaznak a falazathoz, ami kényelmesen a ceruza lapján is megjelölhető.
 • Kezelje, hogy távolítsa el a felesleges ragasztót, mielőtt megszáradna. A legjobb, ha oldószerrel megnedvesített ruhával távolítja el a csempe felületéről.

Alternatív mód az első sor jelölésére és lefektetésére

Nem akarsz a jelöléssel foglalkozni? Ezután a régi módon jársz el - kezdd el a csempéket a legszembetűnőbb szögből. Ha a csempe a konyhában a padlóra kerül, akkor a fülhallal ellentétes falon elkezdheti a fektetést, majd számos kovácsolt csempe bújik alá.

A videóról saját kezűleg több hasznos információt találhat a padlón lévő jelölésekről és a csempeburkolásról.

4. lépés: A fennmaradó sorok elhelyezése, csempék vágása

Hurrá, az első sor készen van és most, az általa vezetett módon, elhelyezhetjük a vágott csempe második sorait (lásd az alábbi képet), majd a többieket.

 • Figyelem! Az első sor csak egész csempékből áll, később vágott csempe (a diagramban a "vágott" sor a 2. sor).

Hogyan vágjuk le az utolsó emeleti csempe a fal mellett? Az első dolog, amire szükséged van a vágás vonalának meghatározásához: helyezzük a már beillesztett utolsó előtti csempere, tegyünk egy másik csempe rajta, és mozgassuk a falra, de ne érjünk el a falhoz egy csukló távolságától. A csempe külső szélén rajzoljon vonalat a zárt lapra. Ez a sor a vágási vonal.

A csempe kivágása különböző módokon és eszközökön lehetséges. Ideális esetben használjon kézi csempevágót vagy elektromos csemperavágót (lásd a fenti fotót), ha nincs ilyen eszköz, akkor használjon csiszolót. Ha azonban a padlóburkolat kerámia, és nem nagyon vastag (legfeljebb 9 mm), akkor használhatja a régi konstrukciós trükköt, és vágja le egy hagyományos üvegvágóval, ahogy ez a videó látható.

Hogyan vágjuk le a lapokat görbületesen? Illessze be a maszkolószalagot a vágandó lapra, hogy megakadályozza a dekoratív réteg lecsapását. Ezután egy ceruzával jelölje meg a vágás kerekített vonalát, mondja a cső alatt. Ezután fúrjon több furatot a tervezett kerekített vonal mentén egy keményfém fúróval (alkalmas kerámia granit csempe). És végül, a drótvágók, fogók és speciális csempefogók segítségével óvatosan törik le a felesleges részt. A vágási pontot egy fájl segítségével lehúzza.

Ha az egész padlót lefedi, győződjön meg róla, hogy minden kereszteződést eltávolítottak, és a fedelet 24 órán át hagyta száradni.

Hogyan vágja le a padlót az L-alakú darálóval, például a szellőzőcsatorna peremén, ebből a videóból megtanulhatja.

5. lépés: Fugázás

24 óra elteltével megkezdheti a fugázást. Ehhez először könnyű nedvesíteni az ízületeket szórópisztollyal vagy egyszerűen nedves ruhával, hogy javítsa a habarcs tapadását, majd hígítsa a simító keveréket.

Tartsa a gumi spatulát egy szögben, majd keverje össze a kb. mérje le a padlót és terítse el úgy, hogy minden varrás teljesen fel legyen töltve. De légy óvatos, és ne próbálja erősen összetörni a habarcsot a varratok.

15-30 perc elteltével távolítsa el a felesleges habarcsot nedves szivaccsal. Ugyanígy folytassa a padló más részeiön a varratokat, kivéve a falak közötti csatlakozásokat. Egy óra múlva a padló teljes felületének csiszolásához vízzel vagy enyhe mosogatószerrel tisztítható.

Egy hét elteltével a varratok kiegészíthetők tömítőanyaggal.

Figyelem! Az újonnan kialakított csempepadlón az első 2-3 napban nem ajánlott, ideális esetben - 7 nap.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell megfelelően törölni a padlót a saját kezével, javasoljuk, hogy nézze meg a következő videólejátszást.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

A felület egyszerű karbantartása és a nehéz teher ellenállóképességének köszönhetően a padlóburkolatnak a magas páratartalmú helyiségek szférájában nem lehet egyenlő. Ahhoz, hogy megfelelően megtanulja kezelni a saját kezét, csak légy türelmes, legyen megfelelő eszköze, anyaga, és alaposan tanulmányozza részletes ajánlásait.

Indító eszközök

Mielőtt a padlóra rakná a csempe, győződjön meg róla, hogy mindent megtalál, amire szüksége van:

Szükségünk lesz a fő eszközről: építési szint, ceruza, mérőszalag, görgő, kefe, 10cm-es simító, gumiheveder dörzsöléshez shvof, fésű, keverő és ragasztóvödör.

Az anyagtól, amire szükségünk van: csempe, csemperagasztó, keresztmetszetek, alapozó, troweling (fuga)

Előkészítő munka

A bélés felületének a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Ebből a célból a padlót esztrich vagy egy önterülő padló készítik. Az első lehetőség több gyakorlatot igényel, de alkalmas emelkedésű padlózásra. Az ömlesztett padló kicsit drágább lesz, de nem igényel sok készséget és készséget.

Egy konkrét talpon, ahol a csempe lefektetésre kerül, alapos felülvizsgálatot hajtanak végre. Az instabil területek elkerülése érdekében a padló minden centiméterét megérinti. A szintet vízszintesen ellenőrizzük. Ha a cseppek nem haladják meg a 3 cm-t, a bevonat nagyon alkalmas. Ha a feltételek nem teljesülnek, ne kerüljük az esztrich öntését. Festék, a régi bevonat részei vagy olajtermékek nyomai nem megengedettek a felületen. A bruttó beton vagy mély olajozás helyét egy "egészséges felületre" lehet eltávolítani.

A széles réseket legfeljebb 15 cm szélesre vágják, minden dőlésszög és dőlés szükségszerűen eltávolításra kerül, mivel a csempe telepítésének síkossága attól függ. A felület pormentes, a javítóanyaggal töltött helyek földeltek.

A klasszikus cement-homok keverék változatát 1: 3 arányban vizsgálhatja. Száraz ez a keverék lesz elég hosszú. Javítóanyagként cement alapú csempe ragasztó használható, de egy ilyen megoldás csak kis hibákra ésszerű, különben sokat kell.

Minden repedést, lyukakat vakolattal rögzítenek és a közös felülethez igazítják. Az összehangolás jelentése nem annyira a megoldás pontos kiegyenlítése, mint a repedések és rések maximális kitöltése.

A javítószerkezet keményítése után a felületet két rétegben alapozzák, mindegyik kötelező szárításával. Ez a kiváló tapadást és felületi keményedést biztosítja.

De vannak olyan helyzetek, amikor az esztrich egy kis szakaszának javítása során további delamináció figyelhető meg, úgynevezett "lavina-szerű folyamat" történik. Ebben az esetben vegye le a régi esztricheket a padlólapra, és öntsön egy új, kb. 300 mm vastag betétet. A kötőanyag a keményedés után alapozva.

Hogyan készítsünk egy önálló szintet

A teljesen tisztított felületet a törmeléktől és a szennyeződésektől kezdve mély penetrációs alapozóval kezeljük.

A keveréket a csomagoláson feltüntetett paraméterekkel vízzel gyúrjuk. A megoldást jobban dörzsölje egy nagy tartályba keverő fúvókával. A kész oldatot a padlóra öntjük, és egy hosszú fogantyúval ellátott tűgörgővel elosztjuk a légbuborékok eltávolítására. Annak érdekében, hogy a padló jól száradjon és megkeményedjen, legalább három napig kell tartania. Ezután a felületet mély penetrációs alapozóval alapozzuk.

Csempe elrendezési beállítások

Sok csempeelrendezési technológia létezik. Tekintsük csak az alapvető elrendezési lehetőségeket:

klasszikus elrendezés "varrás a varráshoz";

 1. átlós;
 2. futásban;
 3. "Deck";
 4. „Halszálkás”;
 5. moduláris;
 6. kontrasztos betétekkel;
 7. kombinált.

Hol kezdeni csempét

Hogyan helyezzünk csempe a padlón? A választott típusú elrendezésre koncentrálva a padlót jelöli. A padló alátámasztása nagyon kockázatos. Ez a legjobban a leglátogatottabb területről származik. Ezért a referenciavonalak gyakran a szoba közepéhez közelebb helyezkednek el. Az első támogatási sort a helyszínen tartják. Ehhez meg kell mérni a falak közötti távolságot, és alkalmazni kell a csatlakozási pontokat. Ezután a pontok bevont zsinórral vannak összekötve. Ezután a második vonalat merőlegesen alkalmazzuk az elsőre és a helyiség közepén is.

Ne légy lusta, hogy a két sor között ne használjon habarcsot. Így képes lesz arra, hogy felmérje a jövő képét szemmel, és végül döntsön arról, milyen típusú cserép lefektetése.

Különbségek a burkolólapokból a WC-ben, a fürdőszobában, a folyosón, a konyhában

Ha a folyosón és a konyhában nem szükséges vízszigetelő réteget alkalmazni, akkor a fürdőszobában és a WC-ben senki sem tud nélkülözni. A vízszigetelő réteg védelmet nyújt az alatta élő szomszédok véletlen elárasztása ellen.

A vízszigetelés többféle módon hajtható végre:

 • Beillesztése. Tetőfedő anyag vagy műanyag fólia ragasztva van az alapra.
 • Daubing. Az előkészített padlófelületet speciális folyékony vegyülettel vonjuk be.
 • Elszíneződés. Különleges festék, amely lefedi a padlót, és kezelni tudja a helyiség falát.

Csak a vízszigetelő réteg teljes száradása után további manipulációkra kerülnek.

A cserép működik

Ha a munka során vágni kellett egy darab cserépet, erre a célra a legjobb, ha elektromos vagy kézi csempe vágót használnak. Kezdetben ne felejtsük el felvenni a vágandó elemet.

Tegye a csempeit a padlóra saját kezével. Az oldat megmunkálásához spatulákra van szükség (normál, fogazott, gumi a későbbi fugázáshoz).

A csemperagasztó bármelyik tárolóban megvásárolható, és az utasításokban meghatározott bizonyos vízmennyiséggel hígítható. Meg kell keverni a ragasztót, amíg ideje egy olyan egyenletes réteg kialakítására, amely nem terjed át a csempe felett. A kész kompozíció 5 percig "érlelődik", végül keverjük össze és folytatjuk az alkalmazást.

Ezután a csempe a kezével szorosan a padlóra nyomódik. Pozícionálása a referenciavonalakhoz képest történik. A munkafolyamat ugyanúgy folytatódik a keresztek kötelező rögzítésével, amelyek segítenek ellenállni egy bizonyos résnek a többi lemez között. Ugyanakkor a szükséges korrekciókat végezzük el - habarcs eltávolítását vagy hozzáadását, új ékek beillesztését stb. Biztosítsuk, hogy a lemezek közötti térben ne maradjon felesleges ragasztó. A felesleges ragasztót azonnal eltávolítjuk. A cserépen szárított oldat foltjait vízzel mossuk. A felületet száraz ruhával töröljük le. Miután megszereztük a jó mozdulatú keretek csempeit, eltávolítottuk. Nem szabad várni, hogy a megoldás teljesen megszilárduljon, mivel azután nagyon nehéz lesz kihúzni az elválasztókat.

Grout fuga

A fugázás az utolsó lépés egy csempe padló kialakításában. És meg kell vásárolnod a ragasztott anyag színében. Győződjön meg arról, hogy a ragasztó megfelelően merev. Tisztítsa meg a csemperagasztó maradványainak varratját. A gerincvelőt gumi lapáttal alkalmazzuk az ízületekre. Távolítsa el a felesleget

Új csempe a régire?

Lehetővé teszi, hogy egy új cserépet helyezzen a régi jó minőségű bevonatra, azonban ez hátrányosan befolyásolhatja a javított helyiségek méretét és az új bevonat működésének időtartamát. Ezért a legjobb megoldás az lenne, hogy gondoskodjon a régi csempe eltávolításáról.

Lehetőség van csempék elhelyezésére egy fa alapon?

A fa nem fogadja el az instabil hőmérsékletet, folyamatosan megváltoztatja méretét. Nem lesz nehéz feltételezni, hogy mi fog történni a kerámia burkolattal: a kerámia elkezd feltörni és elmozdulni az alaptól. Vannak azonban olyan idők, amikor létfontosságú a csempe csempézése egy fapadlón. Ilyen esetekben kivételeket kell tennie, és alaposan előkészíteni kell az alapítványt, és sok pénzt kell készíteni az anyagokra. A kerámiák számára megfelelő, erős és egyenletes tartószerkezet létrehozásához nedves vagy száraz szintezési módszert választhat.

Lehetséges meleg padló csempe?

Tudod. A kerámia burkolólapok elhelyezése a legjobb megoldás az elektromos fűtésű padló. A kerámia anyag meleg padlóra történő helyezésének szabályai nem különböznek lényegesen a közös alap burkolatától. A fő jellemző a csempe ragasztó választása. A hőmérséklet-szabályozott adalékok fokozott plaszticitású hőszigetelt padlólemezének eszközére.

Használhatok falburkolatokat a padlóhoz?

Nem, mert a falazólap sokkal vékonyabb és lágyabb, mint a padló. Ezenkívül a fal anyagának kicsi a kopásállósága, rosszul ellenáll a mechanikai sérülésnek, és csúszós felülettel rendelkezik.

Hogyan helyezzük a csempe a padlóra és a falakra: lépésről lépésre

Nincs szükség arra, hogy drága kézművesek szolgáltatásait használják a cserép lefektetéséhez. A megfelelő megközelítéssel és előkészítéssel minimálisra csökkentheti a bélés költségét. Figyelembe véve a cserép alapozására vonatkozó átlagárat, a megtakarítás jelentős lehet. Szigorúan be kell tartani a szabályokat, ha önállóan rakja a csempe, így az eredmény lesz a legvonzóbb, funkcionális és tartós. Tehát a fektetés a következő lépésekből áll:

 1. felület előkészítés (esztrichelőkészítés, falburkolás);
 2. az első sor helye és a referencia-leállások felszerelése;
 3. az első sor vagy több többirányú sor jelölése;
 4. az egész területet tömör csempével töltve;
 5. vágás és burkolás a fennmaradó szakaszok kitöltéséhez;
 6. fugázás (whizzing).

Csempézési eszközök

A felület előkészítéséhez szükséges szerszámot a szükséges műveletek és a munkavégzés technológiái függvényében kell kiválasztani. Közvetlenül a stylinghez a következők szükségesek:

 • simítóval, simítóval, fogazott simítóval, gumihevederrel, alacsony (30-40 cm), közepes (60-80 cm), gömbölyű, gumi kalapács, habarcs tartály. Olyan helyeken, ahol az egész csempe nem esik le, vágni és vágni kell, mert ehhez szüksége lehet: csempefűrész (mechanikus vagy elektromos), fogó vagy fogó, nagydarab vagy csiszolópapír, bolgár.

Számolja ki az anyagok mennyiségét!

Annak érdekében, hogy megfelelően megbecsülhessük a szükséges csempék számát, nemcsak a felület négyzetét kell mérni, hanem a becsatolt darabok darabszámát is meg kell becsülni. Mindez függ a falak és a padló összetettségétől és a különböző akadályok jelenlététől csővezetékek, sarkok, kiálló falak stb. Formájában. Körülbelül a négyzetméter becsült számának felett kell lennie ahhoz, hogy több csempét vegyen fel ahhoz, hogy két szomszédos fal mentén két sorot helyezzen el.

A ragasztó ragasztásához a speciális ragasztók használata ajánlott. Különösen a fürdőszoba és a konyha bélésére vonatkozik, ahol nedvességálló kompozíciókat kell használni. Ezenkívül a megfelelő felületi előkészítő oldat használata minimális, és a telepítés költsége jelentősen csökken.

Olvasson többet a csempézési munkák anyagának kiszámításáról, lásd a külön anyagot.

1. lépés: Felület előkészítése

Annak érdekében, hogy a csempézett felület tökéletesen sima és tartós legyen, a felületet megfelelően fel kell készíteni. Semmiképpen sem számíthat arra, hogy a padlón vagy a falon levő kis szabálytalanságokat a habarcs alatt több habarccsal lehet lezárni. A minőségi eredmények csak akkor érhetők el, ha az összes anyag egy egyenletesen kis ragasztó rétegre kerül.

Mielőtt a burkolólapokat a padlóra kell kötni. A fürdőszobában és a WC-ben szükségszerűen kialakul a réteg vízszigetelése. Az esztrich száraz és nedves módszerrel is elkészíthető, ragaszkodva a megfelelő technológiákhoz. Legjobb a beton alapozásán, vagyis egy nedves esztrich felületén. Ha kicseréli a régi bevonatot, akkor teljesen le van szedve, és a felületet cementhabarccsal szintelje ki.

A falak burkolásához meg kell szüntetni az egész régi bevonatot és a falak falazását az építési háló kötelezõ erõsítésével. Ez a legjobb a világítótornyok használatával. Nem szükséges a gitt használata, valamint a tökéletesen sima felület elérése, ami ronthatja a ragasztó tapadását.

Minden szegélylécet, ajtólapot és ajtópántot eltávolítunk. Az elkészített felületet porról, szennyeződésről és alapozással tisztítani kell.

Abban az esetben, ha biztos vagy benne a régi csempe réteg megbízhatóságából, vagy csak időmegtakarítást szeretne, ellenőrizze a csempe cseretechnológiát anélkül, hogy eltávolítaná a meglévő bevonatot. De mindenesetre ez a gyakorlat csak a hírhedt lusta emberek számára alkalmas.

2. lépés: A jelölés és a támogatások telepítése

nem szabványos padlóburkolási lehetőségek

A lefektetés előtt meg kell jelölni és megállítani az első sort, melyet a csempézéshez használnak.

falak

A rögzített műanyag sarok vagy fa vasaló alján, amely az első sorra támaszkodik. A függőleges vonal segítségével a telepítés függőleges helyzetét vezérlik. Többszínű csempe vagy különböző típusú mozaikos halmozódás esetén a csempék tömegétől eltérő helyszín jelölése a legjobb.

Az első sor csempe távoli széleinek vonalát húzzuk. Megjelölte a csempe helyét, amely eltér a fő tömegtől az alak kialakításakor. A padlólap burkolása a távoli saroktól indul. Ebben az esetben szükség esetén az első csempe helyét el kell tolni úgy, hogy egy szilárd töredéket helyezzenek el a bejáratnál, anélkül, hogy le kellene vágni. A számítások nem csak a cserép méretét, hanem a köztük lévő rést is figyelembe veszik.

3. lépés: szilárd burkolatok elhelyezése

hagyományos csempézési rendszerek

Miután elkészítette a jelölést és iránymutatásokat, folytathatja a telepítést. Ehhez a csemperagasztó megoldást a fogak mélységére fogazott simítóvastagsággal kell a falra helyezni. A csempe először a támasztékra vagy az alsó kereszteződésekre támaszkodik, majd gondosan helyezze a csempe a saját kezébe a habarcson. Nyomd le nem szükséges. A tengely mentén könnyedén elforgatva a csempe forgatásával a termék maximális tapadását az oldattal elérik.

Ne felejtsd el, hogy problémás lesz, ha a habarcsra rakod a felületet a felületről, ezért helyezze a lehető legmegfelelőbben. Csak annyit mozgathatsz oldalra. Ellenőrizze a telepítés helyességét a szint minden irányba és a már elhelyezett sorokhoz képest. Ha kissé elmélyítené a cserépet, használjon gumi kalapácsot. Vannak keresztek a sarkokban, hogy megőrizzék a réseket. Ezt követően továbbléphet.

Lehetetlen, hogy erősen nyomja le a csempe, hogy a megoldás kiugrik a széle mentén. Minden köztük lévő résnek a lehető legtisztábbnak kell lennie. A jövőben a habarcsot fogja használni, ami megakadályozza, hogy nedvesség és szennyeződés kerüljön a csempe alá, és esztétikus megjelenést kölcsönöz az egész felületnek.

Amikor a kezed már tele van, akkor a megoldást egyszerre több csempével is behelyezheti. Ugyanakkor a megoldás eloszlása ​​után a csempe a helyén van elhelyezve, és a megoldás egy kis körkörös mozdulaton ül. Ezután a keresztek gyorsan eloszlanak a résekbe, és egy szinttel a teljes lefektetett sor különböző irányokban nyomódik, az általános szinthez igazítva.

Az első sor befejezése után érdemes várni, amíg az alatta lévő ragasztó megfelelően megragad. Ezután sokkal könnyebb lesz a későbbi csempék elhelyezése a falon. Fontos megjegyezni, hogy ha a következő sor lefektetése után úgy döntenek, hogy szünetet tartanak a munkából, akkor az egész habarcs, amely nem a csempe alatt van, hanem a széleken, eltávolításra kerül. Ha ez nem történik meg, és kiszárad, akkor a munka folytatása előtt le kell fagyasztani a fagyasztott oldatot, ami hatással lesz a már lefektetett burkolólapok erősítésére. Az összes felesleges oldatot eltávolították olyan helyeken is, amelyek a csempézett burkolólapok alá kerültek.

4. lépés: A fennmaradó részek kitöltése

Miután megterveztük az összes helyet, ahol szilárd burkolólapokat használunk, elkezdhetjük vágni a hiányzó darabokat és felszerelhetjük azokat. Lehetőség van kerámiák vágására üvegvágóval, de jobb, ha végső megoldásként manuális, gépi vagy elektromos csempe vágót használ, egy bolgár is. Az utóbbi verzióban nagy mennyiségű por lesz, ezért jobb, ha kint van a külső. A csempe jelölése az összes oldalon lévő rések figyelembe vételével történik.

Annak érdekében, hogy egyenetlen vágást alkosson, használjon kézi csempefogó vagy gyémántkerékkel ellátott villamos gépet. Erről az alábbiakban olvashat.

5. lépés: Fugázás (scaring)

Miután a csempe teljesen le van fektetve a falra vagy a padlóra, várjon, amíg a ragasztó megszárad. Ezután levágják a csempék közötti keresztmetszeteket, és elkészítik a varratok összekötését. Ehhez cement alapú habarcsot, szilikont vagy epoxidot használhat. Válassza ki a megfelelő habarcsot az első helyen a színes kialakításnak megfelelően. A jellemzők szerint kis mértékben különböznek egymástól, kivéve az előállítási és felhasználási módszert. A cementhabarcsot szárazra kell tenni, és használat előtt azonnal fel kell hígítani vízzel. A szilikon és az epoxi habarcsot zárt csomagolásban készen áll a használatra.

A csatlakozás előtt teljesen meg kell tisztítani a csempe felületét és a varratokat. Ebből a célból jobb porszívót használni. Ezt követően, ha szilikon vagy epoxi habarcsot használnak, a csempe széleit további masszív ragasztóval ragasztják. Ha ez nem történik meg, a szárított keveréket nehéz lesz tisztítani a csempe üvegezett felületéről.

Ezután egy gumi spatulával kis mennyiségű habarcsot alkalmaznak a varraton és mélyen benyomódnak. A varrón át egy gumi spatulát helyezünk, és nyomással nyomjuk meg, a többletet eltávolítjuk. Ebben az esetben a varrat enyhén elmélyül és összehasonlításra kerül.

Távolítsa el a maszkoló szalagot, és a habarcs maradjon, miután teljesen száraz. A teljes csempézett felület tisztítása és kimosása után a munka teljesnek tekinthető.

Megjegyzés: a kerámia burkolólapokat ugyanúgy kell elhelyezni. A különbségek csak részben kapcsolódnak a csempecsiszolási módszerek árnyalataihoz.

Egy kicsit a csempék vágásáról

Gyakorlatilag nincs csempézés a vágás szükségessége nélkül. Ezt többféleképpen lehet elvégezni: egy üveg vágóból a modern gépekhez, gyémántvágó kerékkel. Ha mechanikus kéziszerszámokat használnak, az eljárás hasonló a vágóüveghez. Ebben az esetben a vágókerék vonalat húz a jelölésen a csempe mázas oldalán. Ezután leszerelésre kerül sor. A padlólap masszívabb és nem vágható szépen egy üveg vágóval. Minden típusú csemperavágó számára a hasított keréknek lényegesen nagyobb átmérője 1,6 cm, mélyebb vágáshoz.

Például vegye figyelembe a szerszámgép csemperavágó segítségével történő vágás lehetőségét:

 1. Ez a csempevágó rendelkezik egy olyan platformmal, amelybe a vonalzó jelölésekkel ellátott korlátokkal rendelkező csempe kerül. Ez megkönnyíti az azonos méretű csempék teljes skáláját. Állítsa be a határértékeket a kívánt távolságra úgy, hogy a tervezett vágási vonal a szerszám közepén lévő vonalra esik.
 2. A szerszám felső részében a kocsi két vezető mentén fut, amelyek egy forgácsoló kerékkel és egy csuklós támasszal vannak ellátva, amelyekben a szirmok szögben vannak elrendezve, valamint egy kart. Elfogadjuk a kocsit a túlsó végén. A kerék a csempe széléhez csatlakozik, és a vágási vonal mentén a felületén nyomódik.
 3. Ezt követően a fékezés a vágás közepén helyezkedik el, és enyhe nyomás keletkezik.

Elektromos gép használata esetén az egész darabot, amely a jelölés előtt eltávolítandó a csempe felületén, vékony csíkokra vágódik, és kicsit le van vágva, a szélét pedig egy fájlhoz hasonlítják.

Olvassa el a teljes cikket és videót a csempék minden módjáról, és nézze meg itt.

Hogyan készítsek csempe a padlóra, és mit kell tudni?

A burkolóanyagok népszerűek, mivel a kerámiák szinte bármilyen helyzetben használhatók. A széles választék lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy érdekes textúrát, színt és egyedi belső teret hozzon létre. Hogyan készítsünk egy csempe a padlóra a saját kezünkkel hiba nélkül, fontolja meg anyagunkban.

Az építőanyag kiválasztása

Mielőtt szétszerelné a helyes csempe elhelyezését, fontolja meg, hogy mit vegyen fontolóra a jövőbeli bélés kiválasztásakor. Ne csak az anyag díszítő tulajdonságaira hagyatkozzunk, fontos megismerni a műszaki jellemzőket. Ne feledje, hogy a szerencsét fizet kétszer, ezért ne vásároljon ismeretlen gyártók termékeit gyanúsan alacsony áron.

 • A csempe költsége a típusától függ. A szokásos kerámiák költsége kisebb, de a porcelán cserép nagyobb erőt, fagyállóságot. Alkalmas telepítésre az utcán, nagy forgalmú vagy magas páratartalmú helyiségekben.
 • Formátumban. Az építőanyagok piacán különböző formátumú csempék széles választéka áll rendelkezésre. Mérjük meg és fedezzük fel a területet, amire szükségünk van. Számolja ki, hogyan kell a csempe a padlóra vágás nélkül és kevésbé hulladékkal.
 • Műszaki adatok. Az egyes tételek technikai jellemzői a csomagoláson található szimbólumokon találhatók. Erről az alábbiakban.
  A csomagon a következő ikonok láthatók:
 • Hópehely - az anyag fagyállósága, az utcán használható.
 • Diamond - megnövelte az erősségét és a mechanikai károsodással szembeni ellenállást.
 • A láb képe padlóra burkolódik.
 • Emberi tenyér - csak a falak számára.

Vannak más ikonok és funkciók, amelyekre figyelni kell. PEÌ - a kopásállósági osztály megnevezése. A PEI mellett van egy olyan szám, amely egy osztályt jelöl. Az első osztály alkalmas a minimális áteresztőképességű helyiségekben, például egy fürdőszobában.

A második osztály alkalmas lakóépületekre, a csempe javult a teljesítményen. Ha a padlót a folyosón vagy folyosón kívánja telepíteni, válassza a harmadik osztályt.

Technológia csempék a padlón az alábbiak szerint:

 1. felületkezelés;
 2. jelölés, anyagbeszerzés;
 3. maga a tényleges telepítés a terv szerint;
 4. fugázási és egyéb befejező munkák.

Készítse elő a felületet

Hogyan készítsük el a padlót a csempe lefektetéshez? Gyakran a csempe a betonpadlóra van helyezve, mert az esztrich sima felületet biztosít a síkban, cseppek nélkül. Emellett az esztrich nem ad sok zsugorodást, "nem játszik".

 • A padlóburkolatok elhelyezése más felületeken lehetséges, például az OSB paneleken, de speciális előkészítő munkák és speciális anyagok szükségesek.
  A szerelőfelületnek síknak, tisztanak és alapozva kell lennie. Nézzük meg közelebbről, hogy ez mit jelent.
 • Ha van egy régi esztrich, amelyen csempeit szeretné elhelyezni, akkor értékelje annak állapotát. Az esztrich levágott vagy összeomlott összes részét el kell távolítani. Minden "ütés" meg kell szüntetni, hogy eltávolítsa a dudorokat.
 • Jobb kiküszöbölni a cseppeket a munka megkezdése előtt, mert akkor vastag réteg ragasztóval kell a padlót csempézni. Ennek eredményeként több ragasztófogyasztás lesz, és maga a telepítés hosszabb időt vesz igénybe. Ha a cseppek néhány centiméterre esnek, akkor új jelet kell tölteni a jelzőfényeken.
 • A fészkeket és a hornyokat 1: 3 arányban cement és homok oldattal lehet betölteni. Nedvesítse meg a lyukakat az adhézió javítása érdekében. A lényeg az, hogy a felületet szintre állítsuk, nem pedig tökéletesen simává. A padlózat burkolólapjainak rendezése szabálytalanságokkal hosszabb időt vesz igénybe, ezért jobb, ha az előkészítő munka során nem rohan.

Alap vízszigetelés

Sokan kihagyják ezt a fontos munkafázist, de nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, különösen akkor, ha magas páratartalmú helyiségekben kell padlólapokat elhelyezni.

A vízszigetelés két fő módon lehetséges:

 1. Ragasztás, vagyis a tekercs vízszigetelés használata. Ebben az esetben vízszigetelést kell végeznie egy durva alapon, majd beaconokat kell elhelyezni és tölteni kell a csempe alatt.
 2. Bevonat vagy folyékony vízszigetelés. Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy kihagyja a nehezen elérhető helyeket, a repedéseket, valamint a padló és a fal közötti sarkokat és ízületeket. Nem szükséges csak a padlót, hanem a falakat a padlótól legfeljebb 10 cm magasságig bevonni. Ezt a vakolást akkor is elvégezhetjük, ha a padlót a jeladó fölé öntjük. Olvassa el az ilyen keverékek alkalmazásával és hígításával kapcsolatos utasításokat.

Csempék szerelése

A padlózat burkolatának felhelyezése megkezdődik, de mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz:

 • Egy sor spatula. Ez egy kis spatulát fog játszani, támogató szerepet játszik. Kényelmes megoldást találni a csempére vagy a felületre. Egy fogazott simítóval vagy fésűvel, amely különböző fogakkal rendelkezik, segít a réteg vastagságának szabályozásában, és gyorsan felhordja a ragasztót a felületre.
 • Gumi spatula. Külön említésre kerül, mivel nem telepítésre, hanem végső fugázásra van szükség.
 • Az építési szint szükséges a sík ellenőrzéséhez.
 • A ragasztó keveréséhez építő keverő szükséges. Manuálisan, különösen akkor, ha nagy mennyiségű munkát végez, nehéz és fárasztó lesz.
 • Gumi kalapács. A csempe összekapcsolásához néha sok erőfeszítést kell tennie, gumi kalapácsokkal gyorsabban megy. A kalapácsra azért van szükség, amikor a burkolólapot a rétegre kell helyezni a nem egyenletes alap miatt.
 • Keresztek a varratok vastagságának beállításához.
 • Bolgár vagy cserép vágó vágáshoz.

Az első lépések: a ragasztó előkészítése

A padlón kerámia burkolólapok elhelyezése kész ragasztókon lehetséges, de magas áron megkülönböztetik őket, így a száraz porkeverékek népszerűek és magas fogyasztás esetén fizetnek maguknak.

A ragasztót az alábbi módon hígítjuk:

 1. Egy tartályban, ahol már van víz, száraz ragasztót adunk hozzá. Ha először öntsön ragasztót, majd vizet ad hozzá, nehezebb lesz keverni, a csomók maradnak, alul pedig nem keverednek össze.
 2. A Clay elváltak a csomagoláson található utasítások szerint. A kész keveréknek pépesnek, homogénnek és csomómentesnek kell lennie. Az oldat vastagsága változhat a felület és a csempe típusától függően. Ha a felület gyorsan felszívja a nedvességet, a megoldás kicsit vékonyabb lehet.
 3. Ezután hagyja az oldatot 5 percig, hogy jelen legyen. Ezután keverje újra, és munkába állhat.

Ragasztja a padlót a padlóra vagy a cserépre?

Hogyan készítsek padlólapokat? Hol ragasztani kell: a padlóra vagy a csempe? Határozottan nincs válasz a kérdésre, de van néhány pont. A ragasztóval a ragasztóval megtarthatja a felszínen lévő jelöléseket, amelyek még mindig hasznosak lehetnek.

Ugyanakkor a ragasztót egy sík padló nagy felületére helyezve, a padlón egy csempe gyors elhelyezése lehetséges. A csempe máris készen áll egymás után. Az opció ajánlott a tapasztalt csempékhez, amelyek sík alapon dolgoznak.

Ha a hátoldal hullámos, akkor ragasztót kell alkalmazni a csempe és az alap számára. Ebben az esetben a padlón és a kerámián lévő hornyok merőlegesek egymásra.

Csempézés

A burkolólapok sorrendje:

 1. Helyezze az első csempe az alapra. Építési szint és gumi kalapács segítségével ez jó, és szintre állítja.
 2. Miután felhelyezte a következő lapkát. A varrat vastagságát keresztek szabályozzák.

Hogyan helyezzünk padlólapokat a gépre? A szükséges kiigazítás azonnal megtörténik, mert akkor, ha a ragasztó száraz, akkor nagyon nehéz lesz eltávolítani az egyes lapkákat.

A csempebeállítások elhelyezése változhat. Gyönyörű geometria létrehozásához alkalmazza a sorok elhelyezésének módját. De ha kétségei vannak a falak síkságával, akkor ne építsenek rájuk. Jobb előszáradni egy sor csempéknél, és látni, hogyan csökken.

A csempe burkolata a padlón saját kezűkkel részletes útmutatók - videó

A padlózat burkolásának kombinált módjai, például egymásra rakható módon, kétféle különböző színű csempék használatával. Vagy pedig a lapok felével ellensúlyozható, vagyis egy tömör darabból a falról indul, és egy szalaggal végződik. A következő sor vágással kezdődik. Egyszerű módszer, de lehetővé teszi a varratok álcázását, így nehezebben megtekinthetők.

Csempe vágás

A vágást nem szabad elkerülni, amíg meg nem találja, hogyan kell a padlóra csempét elhelyezni hulladék és vágás nélkül.

Hogyan vágjuk le a csempe egy olcsó csempe vágó - videó

Számos mód van a vágásra:

 • A daráló segítségével.
 • Csempevágó használata.
 • Kézi fogóval.

A darálót akkor használják, ha szögben vágják vagy összetett konfigurációkat vágnak, például csöveket. Ugyanakkor a csempe biztonságosan rögzítve kell, hogy a vágás során ne szakadjon el vagy ne menjen ki.

A csemperavágó alkalmas egyenes vonalú gyors vágásra. Gyorsan levághat egy legalább két centiméteres szalagot. Ehhez jegyzeteket kell készíteni, amelyeket le kell vágni.

Miután a henger, egyszer a vágás vonal, enyhén nyomja a görgőt a csempe. A csempe a vágási vonal tengelyén marad, a kéz enyhe mozgása - a vágási vonal mentén reped.

A fogaskerekek alkalmasak arra, hogy a kerámia egy kis darabját elkapják, és a vonzó megjelenés elhalványul a háttérbe. A kisméretű területeket levágják fogókkal, de meg kell győződni arról, hogy a csempe nem szakad meg nyomás alatt. Éles élek és szélek képződhetnek, simábbak lehetnek fájlok vagy kemény csiszolópapírral.

Fugázó

A padlócsempe megkapja a befejezett megjelenést a fektetés után, ha az ízületeket kiváló minőségben törölni fogja. A fugázásnak gyakorlati célja is van: megakadályozza a víz és a nedvesség belekerülését a kerámiák alá, ami a cserép, a penész és a csillogás kialakulásához vezethet.

Hogyan kell megfelelően dörzsölni a varratokat a tojás után - videó

Mit kell figyelembe venni:

 • A varratokat hímezni kell, vagyis nem kell megoldani őket.
 • A cement alapú fugázás már népszerűsége és népszerűsége. Száraz porként adják el, amelyet vízzel pépes állapotúra kell hígítani. Az epoxi habarcsot vödörben értékesítik kész formában. Javított műszaki jellemzők, például a hajlékonyság és az erő, magyarázzák az anyag magas árát.
  Az epoxi habarcsot például a folyosón vagy a nappaliban igénybe veheti a nagy forgalmú padlók esetében. A fürdőszobában, ahol nagyobb a páratartalom, az ízületek habarcsának erősnek, nedvességnek és a gomba megjelenésének ellen kell állnia.
 • Már elkészült a fugázásnál egy gumi spatulát, majd a megoldást a csemperagasztásokba. Fontos, hogy a habarcs az egész helyet szorosan és biztonságosan töltse be.

Az eredmény
A padlón a saját kezével történő fektetése megvalósítható cél, a legfontosabb, hogy felelősségteljesen megközelítsük ezt a folyamatot. A tippeket a cikkből alkalmazva gyönyörű eredményeket nyerhet, és biztosítja a burkolat tartósságát.