Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan tilos a csempe a WC-ben

A WC-szobák befejezésének legáltalánosabb módja kerámia burkolattal van szemben. A gyártók által kínált kerámiatípusok minden vevőt kielégítenek. A szerszámok, anyagok és technológiák elérhetővé teszik maguknak a WC-ket, ami jelentősen csökkenti a javítási költségeket.

A WC-padozat nem lehet csúszós.

Tekintse meg a technológiát és ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy miként helyezze el a csempeit a WC-ben, és ezáltal megszakítja az ilyen típusú munkákat:

 • Vízvezeték és régi burkolat lebontása.
 • A padló hőszigetelése.
 • Padló vízszigetelés.
 • Szintező esztrich.
 • A keret kialakítása az emelő felé néz.
 • Az anyagok kiválasztása.
 • Kerámiák és ragasztók fogyasztásának kiszámítása.
 • Falcserép.
 • Fektetés a padlón.
 • A falak fugázása.
 • Grout kerámiák a padlón.

Szétszerelés vízvezeték szerelvényekkel és régi bevonatokkal

A vízelvezető szivattyúk termelnek, megakadályozzák a víz áramlását a helyiségbe, megszüntetik a fogyasztókat a vízvezeték-rendszerből és kiürítik a véciszekrényt. Ezután a kezekkel a kezüket vegye ki a régi befejezni. A munkaterület függ a falburkolás anyagától és a választott felületkezelési módszertól.

A régi mosdó és fürdőszoba leépítésével kell kezdeni, és csak akkor távolítsa el a burkolólapot a falakról és a padlókról

A régi cserépet egy lapos vésőfúvókával ellátott perforátorral távolítják el, felülről kiindulva, hogy megvédje magát az alsó sorok eltávolításakor a nagy rétegű rétegek tetejéig.

A régi falburkolat szétszerelésénél lehetőség van a régi elektromos vezetékek ellenőrzésére és cseréjére is.

A padló lebontása

Az építési törmelék tisztítása után végezze el a padlóburkolat eltávolítását. A perforátor a régi kerámiákat a rögzítő oldattal együtt szétbontja. Ha a régi padló szigetelését nem végezték el, akkor a közelgő eszközhöz az alapot fel kell engedni a padlólap felületére úgy, hogy az új padlószint ne emelkedjen a megengedett jel fölé.

A munka lyukasztóként készült overall, légzőkészülék, védőszemüveg és cipő, mivel a kerámia és a por éles töredékei veszélyesek. Az áramütés elkerülése érdekében az elektromos vezetékek véletlen károsodása esetén áramtalanítsa a helyiséget, és hajtsa végre a munkát egy hordozható megvilágító fényében.

Hő- és hangszigetelő padló

A régi padló és a durva habarcs szétszerelésével nagyméretű mosogatók megoldásával végezzük el a bázis hő- és hangszigetelését. A WC padlójának hőszigeteléséhez extrudált habanyagot használnak (szilárd, finoman porózus szerkezetű, labdák nélkül), 3-4 cm vastagságúak. A kötéseket és a felületet szintén bitumenes réteggel borítják.

Különböző típusú vízszigetelő vegyületek esetén követnie kell a technológiát.

Padló vízszigetelés

A vízszigetelő eszközök esetében a habosított műanyag felületén egy 15-20 cm-es átfedésű sűrű cellophane-t helyeznek el, és ha a WC-terület kicsi, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a bevonat szilárd, kötések nélkül. Ellenkező esetben a cellofán csíkok 10 cm-rel mozognak egymáson, az átfedések belső felülete bitumen masztirozással van bevonva, majd egymással és falakkal ragasztva.

Szintező esztrich

A vízszigetelés tetején 5 cm vastag esztrichek cementkötésű habarccsal vannak elrendezve, és a durva homok használatához helyes a habarcs készítése - ez mentesíti a cementet és megnöveli az esztrich erejét. A cement és a homok aránya az oldat elkészítésében - 1: 4.

A nyakkendőt egy 6-8 mm átmérőjű, 10x10 vagy 12x12 cm méretű nejlon erősítésű hálóval megerősítik, a nejlon erősítést speciális műanyag bilincsekkel kötötték meg, amelynek hossza a meghúzás után megszűnik. Nylonerősítés hiányában 8-10 mm átmérőjű közönséges acélt is használhat, amely kötőhuzalban van kötve. A betonrétegben lévő vasbeton hálót az esztrich alsó felületéhez közelebb kell elhelyezni, megfigyelve a törést a feszültségtől.

A felületek legelterjedtebb módszere a cement-homok esztrich

A csatoló elővilágított jelzőfényeken készül. Egy nap után az esztrich egy műanyag fóliával van bevonva, hogy megakadályozza a nedvesség idő előtti párolgását, ami az alap erősségének részleges elvesztéséhez vezet. Egy héttel később eltávolítják a filmet, és várják, hogy a felület teljesen megszáradjon, mielőtt világosszürke színt kap.

Szerelőkeret csővezetékhez

Ha a mosdó szennyvízcsatorna és a szennyvízcsatorna nyitott területei vannak, akkor saját kezükben csempézhet.

A szigetelő és a hőszigetelő csövek lapos üveggyapotokkal vannak bevonva, hogy megakadályozzák a kondenzátum képződését a csőben és annak felhalmozódását a célba.

Ezután a beton és a csövek mentén egy merev keret 40x40 vagy 30x50 mm méretű négyszög keresztmetszetű acélprofilból készül. A fémcsavarokat a kerethez rögzítik egy sík, acélból készült, finomságú hálóval, kb. 2x2 mm-es szembőségű hálóval. Vékony réteg csempe ragasztót alkalmaznak a hálóra spatulával, anélkül, hogy dörzsöli a sejteket. Egy nappal később, a csempe alatt lévő bázis készen áll.

A csövek díszítő eltakarásához elegendő egy könnyű keret létrehozása körülöttük.

Az anyagok kiválasztása

A WC-kerámiák falainak kialakítása érdekében minden olyan csempe számára alkalmas, amely ellenáll az "AA" vagy "A" vegyi anyagok hatásainak. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a nagy kőből készült nagyteljesítményű, nagy formátumú befejező anyagokat nem lehet a gipszkartonra helyezni.

A padlólapoknak a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

 • a kopásállóság mértéke - PEI-II, PEI-III, PEI-IV (a lábfej hátoldalán - "a padlóhoz");
 • súrlódási együttható - 0,4-0,74 (az átlagos csúszási szint biztonságos és könnyű sterilizálást tesz lehetővé);
 • vízfelvétel - legfeljebb 3%.

Cserép ragasztó és habarcs választása

A WC-ben lévő burkolólapok vízálló keverékekből készülnek, például "Talált a Baseplix AC10", "Unis Belfix" vagy "Ceresite CM11 Plus".

A habarcskeverékeknek vízállónak is kell lenniük, például Ceresit CE 33 Super vagy Ceresit CE 33 Super Siena (színes).

Fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a habarcs megválasztásánál, a beillesztendő varrat maximális értéke.

A kerámia igényének kiszámítása

Az anyagok kiválasztása után kiszámítják a fogyasztásukat. Először is meg kell mérni a WC-szobát - az ajtónyílás hossza, szélessége, magassága és méretei.

A szoba szélességének hossza méterben megszorozva négyzetméterben kapja meg a padló felületét. A téglalap alakú csempeburkolási módszerrel 10% -ot adunk az alapterülethez, és szükség van rá. A diagonális lefektetésnél a kerámia hulladéka nagyobb, ezért 15% -ot adunk az alapterülethez.

A számítások pontosságának csökkentése érdekében a kisméretű helyiségek WC-szobáinak csempeinek igényét a darabos módszerrel lehet kiszámítani, pontosabban, de nem veszi figyelembe a célpont javításának lehetőségét.

Csempe ragasztóanyag fogyasztása

A ragasztókeverékek fogyasztása 1 négyzetméterenként. a csomagolásukon szerepelnek. Ezt az értéket a padló vagy a fal négyzetének szorzatával megszorozzuk, így a ragasztóanyag igényét kell elérni. Figyelembe kell venni a keverék áramlását a rács vázszerkezetre és a csövekre alkalmazott előkészítő rétegre.

Burkolólapok elhelyezése a falakon

A csempefal díszítése a második sor alján kezdődik. Az első alsó sor ragasztása a padlóburkolat lefektetése után befejeződik, ami biztosítja a párnázó felületek további feszességét.

A kis WC-helyiségekben a csempe elrendezésének aszimmetriája észrevehető, így a burkolólapok a falakon vannak elhelyezve, miután a kerámiákon a padlón több kerámiát készítettek a tisztaság érdekében. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a lapokat helyesen rendezze - amikor az egyes falakon levágott csempe szimmetrikusan van elhelyezve, vagyis a sarkokban.

A burkolólap kezdeti (második alsó) sorának támogatása érdekében a falhoz egy tartósín van rögzítve.

Ne helyezze a csempeit a WC-re festett falakon

A csempék kézi csemperavágó segítségével készülnek, az aljzatok lyukai egy nagy teljesítményű fúróval készülnek, a kívánt átmérőjű magfúróval.

Az eszköz a sarkoknál csomózik

Külső sarkok befejezéséhez a burkolólapok egyesített végeit 45 fokos szögben őröljük. A sarkok simításának egyszerűsítése érdekében dekoratív műanyag vagy fém sarkokat használnak, a szám és a szín alapján.

Kerámia padlóburkolat

Mielőtt a csempeburkolatot a WC-ben elhelyeznék, a kerámia elrendezését a padlón is megjelölték, hogy a termékek szimmetrikusan helyezkedjenek el. A kiegyenlítő esztrich előkezelése nedvességálló alapozóval vagy 1: 5 latex vizes oldattal történik.

Ha a WC-ben van egy csatornacsővel ellátott rész a padlón, akkor a csempe lefektetését az ellenkező oldalról kell indítani, hogy az illesztett csempék eltűnjenek a cső alatt. A padlón lévő kerámiákat nedvességálló ragasztóval helyezzük el, amelyet lapos simítóval lehet a csempe hátoldalán elhelyezni. A fogazott simító használata nem kívánatos, mivel a ragasztóréteg hornyai üregeket hagynak a csempe alatt, és gyengítik a bélést.

A kerámia az egyik legnépszerűbb bélésanyag

A csempék keresztmetszete közötti rögzített rés legalább 2 mm-rel hagyja az ízületek áteresztőképességének minimalizálását.

Grout kerámiák a falakon

A padlóburkolat befejezése után az alaplemezeket a falakra helyezzük, majd a falburkolatok varrásait elkezdjük felhordani.

Egy nappal a csempe alsó sorának behelyezése után a fugázás befejeződik. Az ízületeket egy nedvességálló golyóstollal töltik meg, amelynek többletét azonnal száraz ruhával távolítják el, és fél óra múlva a varratokat teljesen nedvesítik egy nedves gumival. A szárításhoz használt Zatirochny kompozíciók naponta szükségesek.

A cserép lefektetése után egy másik fontos eljárást kell végezni - a fugázást.

A padlózatok fugázása

Egy nappal a padlólap burkolatát követően ugyanazt a technológiát használják, mint a falakon, a falak padlóburkolatainak és ízületeinek őrlését, a ragasztó színét a belső térhez igazítva. A következő napon elkezdheti telepíteni a vízvezetékeket.

Hogyan tegyük a csempe a WC-ben a saját kezüket

Ha tudni szeretné, hogyan kell csempéket tenni a WC-ben a saját kezével, akkor a legjobb, ha meghallgatjuk azon szakemberek véleményét, akik már évek óta dolgoznak. Tehát itt megyünk.

Eszközök és anyagok

Kerámia fal dekoráció

Az előkészítési folyamatnak szüksége van:

 • lyukasztó;
 • rongy,
 • kefe;
 • primer;
 • Egy egyszerű ceruza;
 • szinten;
 • Fa vagy régi szabály;
 • Ragasztó keverék;
 • Megoldási kapacitás;
 • Fúvóka keveréshez.

De a telepítéshez győződjön meg róla, hogy:

 • Fogazott simító;
 • szinten;
 • Maga a cserép;
 • Gumi kalapács;
 • Műanyag kereszt.

És a fúga szakács számára:

 • Maga Fugu;
 • Fugázási kapacitás;
 • Gumi spatula, kúp vagy simító (az Ön által választott).

edzés

A falakhoz és a padlóhoz való felkészüléshez egy általános szabály van - mindkét felületnek mentesnek kell lennie a régi felszíntől. Egy ilyen kis helyiségben, mint WC, ez elég egyszerű, nem sok időt vesz igénybe.

Szembenézni egy szexuális csempe

Most vegye el a kezedben lévő szintet, és ellenőrizze, milyen sima a padló és a falak. A padlóra maximum 4 cm-es leejtés megengedett, de a falakhoz - akár másfélig is. Ha a cseppek nagyobbak, akkor técselrendezést kell végezni, azaz a padló - esztrichek, a WC - fal falára - vagy gipszre vagy gipszkartonra.

Tehát, ha a falak és a padló a WC-ben alkalmasak a későbbi munkákra, kezelje őket egy alapozóval, amelyet egy ecsettel vagy hengerrel kell alkalmazni, amelyet választott.

Ezután gondolkodj azon, hogy hogyan lehet csempét elhelyezni a WC-n és a falakon, figyelembe véve a mintát, gondolkodni azon, hogy hol lehet jobb, ha nem csempézett, faragott csempe, és ahol ez egy egész csempe.

Fontos! Jobb, ha a legfontosabb után lecsiszolod, az egész csempe már meg van rajzolva, hogy ne hibázzon, és ne keressen rá a "dorezki" 3-5 mm-re.

Amint a fal és a padló alapozva van, az elrendezést alaposan átgondolták, hígítsák fel a ragasztót.

Öntsük a keveréket egy vödörbe, adjunk hozzá vizet a csomagoláson feltüntetett arányhoz, és közepes sebességgel keverjük, amíg homogén konzisztenciát nem kapunk. Engedje meg, hogy 15 perc alatt bejusson, és továbbhaladhat.

Fektetés a padlóra

Tehát továbbra is kitaláljuk, hogyan lehet a csempe a WC-ben a padlón. Ha vannak szabálytalanságok, akkor célszerű a megoldást a csempere alkalmazni egy fogazott simítóval, csak egy kicsit többet azon a helyen, ahol a síkot vízszintes helyzetbe kell állítani.

Tehát egy csempe, mi nyomjuk meg. Azonban nem nagyon erős, hogy ne "megfulladjon", hiszen egy szintet alkalmazva és kiderítve, hogy a csempe süllyesztett, le kell szednie és újra kell rendezni.

De ha valami perem is kidülled, néhányszor finoman tapadjon gumi kalapáccal a tökéletes szintre. Közel a kezdet, hogy a következő, a keresztezések közötti távolságot állítsa be.

Fontos! Minden csempe után meg kell vizsgálnia, hogy az újonnan létrehozott egy közös síkban.

Tehát olyan egyszerű, és a csempe a padlón fekszik.

Falra szerelhető

A WC-falak előkészítő folyamata csak abban különbözik a padlótól, hogy a süllyedést a falazat szintje szerint kell beállítani.

A falon levő szint, amelyből kívánatos a WC-ben csempézni, a következőképpen határozható meg:

 • Mérje meg a csempe hosszát;
 • Körülbelül becsüljük meg a varrat szélességét, amely a csempe között lesz;
 • Most számítsd ki a szintet, hogy ilyen módon telepítsd a gerendát: számolj le a tetőtől, a mennyezetről, annyi csempe, amely sértetlen marad, és figyelembe veszi a varratok szélességét is. Ez a jel, amelyből a nem integrálható részek le fognak menni, és pontosan erre a sávra kell felszerelni a szintet.

Telepítetted a vidámat? Kiváló! Most kb. Két csempe hossza egyenletesen alkalmazza az oldatot a falon egy fogazott simítóval, majd vegye le a lapkákat, majd nyomja le a falra. Ne feledje azonban, hogy nem kell túl sok, különben "megfullad", ezért újra át kell térnie.

Fontos! Két-három sort helyezünk, majd várakozás, kívánatos, hogy a kuplung teljesen megragadjon, és csak akkor folytassa, mert ha mindent kirak, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a felső burkolat eltűnik a gravitáció ereje alatt.

Tehát így csempéket készíthet a WC-ben a falakon.

Csempe vágás

A csempe vágásához a következő eszközöket használhatja:

 • Kézi csempe vágó;
 • Elektromos csemperavágó;
 • Üvegvágó;
 • sodronyvágó;
 • Bolgár.

Mindegyik eszközt gondosan kivághatjuk, csak gondosan tanulmányoznia kell a weboldalunkon található részletes anyagokat. A kezdők számára azonban javasoljuk, hogy nézze meg a kézi csempe vágó és üveg vágó, ezek a legegyszerűbb lehetőségek a kezdeti szakaszban.

Fugázó

A cserép csak 24 órával a csempe lefektetése után dörzsölhető.

A fugu készítéséhez a következő lépéseket kell tennie:

 • Helyezze az ömlesztett keveréket a tartályba;
 • Adjunk hozzá vizet vagy oldószert a kívánt konzisztenciához (nagyon sűrű krém), és jobb, ha nem adjunk hozzá egy kicsit, majd adjunk hozzá, mert ha túl oldódik a megoldás, a habarcs nem fog működni;
 • Alaposan keverje össze, ha a kötetek elég nagyok - egy fúvókás keverővel ellátott fúrógépet használjon annak érdekében, hogy homogén legyen a kompozíció;
 • Keverés után várjon 15 percet, pontosabban, hagyja állni a keveréket, és csak akkor folytassa a fugázást.

Kis mennyiségek esetén jobb gumihevedert használni a fugázáshoz, és nagy mennyiség esetén célszerűbb egy simítógépet használni. A gumi spatula elve:

 • Alkalmazzon fugu-t, áthaladva a varraton;
 • Ezután - menj végig a varraton, eltávolítva a feleslegeseket.

De a simító float a következőképpen járhat el:

 • A keverék elhelyezése a tojáson;
 • Mozgassa át a lapátot átlósan a csempe felett, finoman haladva a varratok mentén;
 • Távolítsa el a felesleges keveréket, már dolgozik.

Ez minden, most pontosan tudja, hogyan kell a csempe a WC-hez, reméljük, hogy ez az információ segít.

Gyors és könnyű do-it-yourself csempe telepítés

Fotók az oldalon: remont-v-vannoy.com

A javítási munkálatok mindig drágák voltak, és az építőanyagok költsége miatt komoly kiadásokról és a családi költségvetés kiadásáról beszélhetünk, különösen ha nehéz idõkrõl beszélünk. Mindazonáltal mindenki szeretne élvezetesen és kényelmesen élni, függetlenül a társadalmi státusztól és a jövedelemtől. A javítás költségeinek minimalizálása érdekében saját kezűkkel csempét készíthet a WC-ben, és ha akarod, szinte minden kézműves könnyen megbirkózik ezzel a feladattal, még tapasztalat nélkül is, amit a cikk végén láthat a videóban.

A csempe burkolása a WC-ben: megtakarítás és minőség

Fotók az oldalon: vashcottage.ru

A WC-ben történő javításra vonatkozóan több követelmény van, mint bármely lakásban vagy házban. Veszélyes baktériumok és egészségügyi kockázatokkal jár, így minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtisztább és egyszerűbb legyen. A modern befejező anyagok sokasága közül az emberiségnek több mint négyszáz éve ismertté vált cseréje valóban kiemelkedik.

Ha meg akarja találni, hogyan kell a csempe a WC-hez, akkor először választania kell a megfelelőt. Vegyük figyelembe, hogy két alapfajta csempe - padló és fal. Továbbá a padlóburkolatok a falak és a mennyezetek befejezésére is felhasználhatók, de a padlón lévő falburkolat nem kívánatos, mert sokkal vékonyabb, törékenyebb, gyors kopásnak van kitéve és nagyon hamar elveszítheti eredeti, vonzó megjelenését.

A kerámia burkolólapok megfelelő szín-, textúra- és teljesítményjellemzőit kell választani, mivel mindez óriási szerepet játszik. Válasszon egy csempe több okból, értékeljük annak előnyeit WC-dekoráció.

Fotók a helyszínről: Centro-pol.ru

 • Ez az anyag teljesen környezetbarát, nem veszélyes sem az emberi szervezetre, sem a környezetre, termelésében csak természetes összetevőket használnak, mint agyag, homok, spar.
 • A csempe nagyon könnyen mosható a szennyeződéstől, és nem fél az agresszív adathordozóktól való kitettségtől, így a WC-t nagyon maró háztartási vegyi anyagokkal is tisztíthatja.
 • A kerámia felületén baktériumok, gombák, penész és mikrobák vonakodva fajtanak, mivel a nedvesség nagyon gyorsan megszárad.
 • A csempe tartóssága és tartóssága lehetővé teszi, hogy bizalommal mondja meg, hogy a javítás öt, tíz és akár tizenöt éve pontosan megegyezik, a megfelelő telepítéssel, megfelelő gondossággal és finom működéssel.

A csempe a WC-ben valóban helyes és sikeres megoldás. Megtakaríthatja a lehető legtöbbet, ha a megfelelő anyagot választja, elutasítja az elit kerámiákat, és feltárja, hogyan kell a saját kezűkkel csempét elhelyezni a WC-ben, mert a mesterlakás szolgáltatásai pontosan ugyanolyan összegűek, mint maga az anyag, és ez nagyon jelentős lehet.

Könnyű do-it-yourself csempézés: átjárás és videó

Fotók az oldalon: interra-forum.ru

A szakemberek tudják, hogy bármely feladat elvégzéséhez először meg kell értenie a részleteket és árnyalatokat, elő kell készíteni az anyagokat és a nyersanyagokat, valamint az eszközöket. Csak ezt követően már gondolhat arra, hogyan kell közvetlenül dolgozni. Nem fáj, hogy egy hozzávetőleges lépésről-lépésre tervet készít, amely segít megérteni, hogy miként lehet csempéket tenni a WC-ben, hogy mindent gyorsan, hatékonyan és a folyamattechnológiának megfelelően hajtson végre. Itt nincs szükség nagy bonyolultságokra, mert még azok is, akiknek korábban nagyon homályos ötlete volt a csempe burkolásáról, megbirkózhatnának a feladattal.

Anyagok, berendezések, szerszámok

Magas minőségű és tartós burkolólapok a WC-ben saját kezükben magukban foglalják a megfelelő szerszámok használatát, valamint a nyersanyagok és anyagok előzetes és helyes megválasztását. A burkolólapokat nem szabad túlzottan olcsóbban vásárolni, jobb a középáras kategóriában élni, és még jobban kihasználni a cégvonalak és gyűjtemények maradványainak értékesítését, ahol valóban lehetőség van az elit fajták megvásárlására kedvező áron. A szinte minden vécé területe kicsi, mert egy ilyen ravasz mozdulattal a legjobbat választja vonzó áron.

Fotók a helyszínről: Centro-pol.ru

 • A csempe a padlófelületen számítható, attól függően, hogy a falakon és a padlón hogyan helyezi el. Érdemes 10-15 százalékot hozzáadni a teljes számhoz, növelve a saját hibáidat, a házasságodat, a véletlenszerűséget és a vágást.
 • Előzetesen fel kell készíteni azt a kompozíciót, amelyen a csempe kerül. Hogyan válasszuk ki a csemperagasztót a WC-hez részletesen és alaposan leírjuk egy weboldalunkon szereplő cikkünkben. A ragasztókompozíció összekeveréséhez keverővel vagy háztartási fúrógépre van szükség, amelyhez egy habverővel van ellátva, valamint egy tartályban, amelyben meg kell csinálni.
 • A falak előkészítéséhez rengeteg dologra van szükség, de mivel már beszéltünk a csempe lefektetéséről, vegyünk egy megfelelő minta alapját, a felülettől függően, például téglához, betonhoz stb. A primer összetétel jobb, ha mélyen behatol, mivel a kerámia csempe nagyon súlyos anyag, és értelme az alapozás maximalizálása.
 • Fogazott simítófésű, max. 1 cm-es fogat magasságig ragasztóval a falakhoz és a burkolóelemekhez.
 • Műanyag keresztezések, hogy a burkolat a csempe között egyenletes legyen.
 • Minden modell építési szintje. Ha lehetséges, akkor érdemes egy lézeroptikát készíteni, ami együtt dolgozik, de örömmel töltheti le a munkát egy rendszeres buborék segítségével.
 • Szalag vagy spatula.
 • Vonalzó, mérőszalag, ceruza, gumi sisak, sima fém vagy fa deszka vagy sín.

Nem bánja, hogy azonnal hozzon létre keveréket a csempék (fugu) közötti ízületek összeszorításához, hogy a javítások teljesnek tűnjenek. Hogyan válasszuk ki a habarcsot a weblapunkon.

Előkészítő munka

Fotók az oldalon: keramtile.ru

Mielőtt elkezdené a munkát, meg kell értened, hogy a fektetés és a fugázás a munkálatok utolsó szakasza. Vagyis amikor a WC-ben padlóra tervezünk csempeburkolást, akkor minden csatornahálót és -berendezést fel kell szerelni, bekötni és minden olyan szerkezetet felszerelni, hogy biztonságosan lehessen elhelyezni a csempéket a WC-ben, és ne aggódjon, hogy hamarosan meg kell szétszerelni, hogy valamilyen csapot helyezzenek, vagy egy huzalt helyezzenek.

 • Optimális lehet a WC és a padlózat és a falak teljes feltörése a régi bevonat nyomaiból, legyen szó akár fehérről, tapétakról vagy régi cserépről, ha nem az új épületről beszélünk. Festék, kerámia, tapéta - mindezt teljesen eltávolítani kell, vagy legalább alaposan meg kell karcolódnia.
 • Minden felületnek maximalizálnia kell a minőségi szintet, a szint használatával. A falakat könnyedén el lehet készíteni egy befejező vakolat keverékkel, vagy akár egy szokásos cement-homokhabarccsal. A padlóburkolatok nem ártanak felkészülni, és szükség esetén öntsük az esztrichet is, miután a következő munkák elvégzése előtt meg kell várnunk, amíg teljesen száraz. Pontosan, hogy pontosan töltse be a padlót a padlóban, érdemes részletesebben olvasni.
 • A por és törmelékeket minden felületről le kell takarni, mivel azok zavarják a csempe ragasztó tapadását.
 • Mindent alaposan alaposan be kell fektetni mély penetrációs keverékekkel, hogy maximalizálják a felületek egymáshoz tapadását. A feltöltés után meg kell várnia a kiszáradás teljes időtartamát. Ezt az időszakot a gyártó az áru csomagolására nyomtatja.

Fotók az oldalról: ceskestavby.cz

Ezután csak annyit kell tudnunk, hogy pontosan hogyan lehet a csempeit a padlóra tenni a WC-ben, vagyis meghatározni a csempe mintázatát és elrendezését. A legkedvezőbb választási lehetőség - közvetlen vagy párhuzamos telepítés, és a legköltségesebb - az átlós módszer, amelyben nagy lesz a vágás.

Fektetés a padlóra a WC-ben

A helyiség befejeződését a padlóról kell elindítani, vagyis először a padlózat burkolatát kell elhelyezni, és csak akkor, ha lehetséges, hogy továbbhaladjon rajta, folytassa a vágást. A választott rendszertől függően például jelölést kell készíteni, például hogy hogyan lehet átlósan elhelyezni a csempe minden részletét és finomságát, a weboldal egyik cikkében.

Fotók az oldalon: dostroy.com

 • A ragasztót kis részecskékben kell hígítani, különösen akkor, ha nincs tapasztalat ilyen munkára. Még jobb, használjunk kész polimer kompozíciókat, amelyeket felhasználhatunk a munkatartályba.
 • A fogazott simító használata esetén a keveréket a falakon kb. 1-2 négyzetméterre kell ráhúzni, hogy a munka közben ne szárítsa ki.
 • Vegyünk egy cserépet, terjesszük fel a ragasztót a hátsó felületére, majd szorosan nyomjuk meg a fal megfelelő helyén, a korábban alkalmazott jelölési vonalak szerint.
 • Ha a csempe nem feküdt le nagyon egyenletesen, akkor könnyedén megdőlt és egy gumi botkával simul.

Először teljesen le kell rakni a csempe a WC-ben, ahol teljes kerámia elemekre van szükséged, de hagyni kell a "snack" vágását, hogy a sor végén ne menjen végig a darálón. Pontosan hogyan vágja le a csempe nélküli professzionális csempe vágó nem fáj. Lehetőség van kétszer vagy három napig a letelepített padlón járni, a használt kompozíciótól függően, akkor eljön az ideje, hogy javítsa a falakat.

Hogyan ragasztani a csempe a WC-ben a falakon

Fotók az oldalról: howtospecialist.com

A falon ugyanolyan módon helyezzük a csempéket a WC-vel, mint a padlón, de először megbízható támogatást kell létrehoznunk, ami segít abban, hogy a burkolólap ne összeesjön, amíg a habarcs vagy a ragasztó nem fog megragadni, és a teljes réteg tömege alatt is feltérképez. Ehhez a tetejétől kezdve meg kell mérni, hogy hány csempe illeszkedik rajta. Az alsó sor szélén meg kell verni a vonalat az egész terem kerületén, ha azt szeretné, hogy a burkolat kialakítása szilárd legyen, és a vágás közelebb áll a padlóhoz, ahol sokkal kevésbé látható lesz.

 • A falon levő vonalat a fal kerületén kell elhelyezni, figyelembe véve helyzetének vízszintes pozícióját.
 • Ezen a vonalon egy sík rúd vagy fémprofil csavarozódik a csavarokra, amelyek először útmutatóként szolgálnak, másodsorban további támasztékkal, hogy a csempe ne csússzon le a falról.
 • Lay csempe, kezdve a legyőzött sávtól a legfelülre a terem peremén. Minden két vagy három sornyi csempe után meg kell állnia és meg kell szakadnia, hogy a ragasztónak ideje megragadnia. Egy másik hasznos cikk megmondja, hogyan kell csempéket tenni a WC-ben a sarkokban.
 • Távolítsa el a rudat a falról, majd helyezze el a csempék maradványait.

Fotók az oldalon: interiorter.ru

Így, hogyan kell megfelelően elhelyezni a csempe a WC-ben, akkor teljesen egyértelmű. Még valaki, akinek soha nem volt semmi köze a csempehez, megkönnyítheti a feladatot. Egyesek azt javasolják először, hogy fejezzék be a falakat és a mennyezetet, és csak utána a padlóhoz. Ez egyrészt azért van értelme, mert egy leesett eszköz vagy törmelék károsíthatja a padlót, így Önnek kell eldöntenie, hogy mit kell tennie. Érdemes nézni egy videót arról, hogyan lehet csempéket tenni a WC-ben, végül tisztázni minden finomságot, részleteket és árnyalatokat.

A burkolólapok elhelyezése a WC-ben: áttekintés a szerszámokról, az előkészítésről és a beszerelésről

A javítási munka végrehajtása sok erőfeszítést igényel, időt és pénzt a bérlők számára. Ha tapasztalt építők bevonásával elvégezheti a bélést, akkor kérdezze meg, miként helyezze a csempeit a WC-ben, és tisztázza az időigényes folyamat jellemzőit. Leggyakrabban a fürdőszoba területe kicsi, és a művek listája a helyiség gondos előkészítéséből és a tényleges telepítésből áll. Nem ajánlott kihagyni a lerakás bármely szakaszait, még akkor is, ha maga elvégzi a javítást. Az internetes videók és fotóanyagok segítenek neked.

Milyen eszközökre van szükség?

A csempe burkolás a WC-ben magában foglalja a kiváló minőségű építőanyagok kiválasztását és vásárlását.

A legfontosabb lépés az anyag kiválasztása.

A burkolatnak teljes mértékben meg kell felelnie a belső kialakításnak. A kis kvadratúra higiénikus helyiségében a fényes árnyékoló termék a legjobban néz ki. Az is lehetséges, hogy egymást kiegészítõ két palettás hang kombinációja lehetséges.

A dekoratív réteg megkezdése előtt meg kell nézni a képzési videót és ki kell töltenie a következő szerszámkészletet.

és támogató anyagok:

 • bolgár;
 • Cserépvágó;
 • A padló szintjének meghatározására szolgáló eszköz (kicsi (30-40 cm), közepes (60-80 cm);
 • lyukasztó;
 • kalapács;
 • véső;
 • Gumi kalapács a csempe alatt;
 • Különböző méretű kefék;
 • spatulák;
 • Műanyag keresztek;
 • Összetétel padlóburkolat befejezéséhez;
 • primer;
 • Szilikon tömítőanyag;
 • Csemperagasztó;
 • gipszkarton;
 • Fém profilok, sarkok;
 • Antiszeptikus és víztaszító;
 • Összetevő gitthez.

A padló előkészítése a WC-ben a lefektetés előtt

Minden tervezet alapja gondos előkészítést igényel. Fontos nem csak a kezét hordozó borítás jó megjelenéséért.

Az előzetes műveletek minősége a dekoratív réteg tartósságától, a praktikusságtól és a külső hatásoktól való tartósságtól függ.

A durva bázis készítése a csempe alatt a fürdőszobában ilyen szekvenciális műveletekből áll.

Vízvezeték és régi bevonatok szétszerelése. A szakértők javasolják, hogy távolítsák el az összes bútor, szaniter és tartozékokat a szobából. A vésővel, perforatorral és daráló segítségével az összes régi padlót eltávolítják.

A régi bevonatok szétszerelése

Különösen körültekintően kell szétszerelni a vezetékeket és más kommunikációt.

Esztrich felületképzése

Nem kell remélni, hogy a padlózat nyúlványait és szabálytalanságait vastagabb habarcsréteg borítja a csempe alatt. A kiváló minőségű csempe a WC-hez ideális "üljön le" csak egy teljesen sík alapon. Az esztrich kivitelezését javasoljuk a vízszigetelő rétegnek a saját kezével történő egyidejű behelyezésével.

Dobozok beszerelése, csövek kiálló részének elrejtése.

Ehhez gipszkarton nedvességálló szerkezetre lesz szüksége. Formázza meg a lemezeket fém sarkokkal. Ahhoz, hogy hozzáférhessen a kommunikációhoz, szerelje fel a dobozt ellenőrző nyílással.

A fürdőszoba elrendezése

Annak érdekében, hogy a fektetés helyesen történjen, végezze el a fürdőszoba helyiségének jelölését.

A termék elhelyezése a higiéniai helyiségben

Hogyan tegyük a csempe a WC-ben? Ma a szakmai építők válaszolnak erre a kérdésre. Azt ajánljuk, hogy nézze meg a videót, és kövesse a lépésenkénti utasításokat.

1. Az oldat elkészítése. Nyissa ki a csomagolást habarccsal, és gondosan olvassa el az ajánlott tételeket.

Készítse elő a cserépkeveréket

2. Készítse elő a cserépkeveréket, és hagyja ezt a formát 10-15 percig.

3. Egyenleges ragasztót alkalmazzon az alapra és terítse az egész padlófelületre. Használjon speciális, simított peremmel ellátott simítóval.

Ragassza fel a ragasztót az alapra

Ez az eljárás maximális pontosságot és gondosságot igényel.

4. Nedvesítse meg a csempe hátsó részét vízzel, és várjon egy kis ideig, amíg a folyadék felszívódik. Körülbelül 15 perc elteltével távolítsa el a felesleges folyadékot, és törölje le minden termék oldalát.

5. Csatlakoztassa a burkolólapot a ragasztóréteg hátuljához és szorosan nyomja meg. Érintse meg a gumi kalapácsot az egész külső felületen.

Gumipuskával megérintve

Győződjön meg róla, hogy a termék nem kerül a ragasztókeverék rétegébe.

6. Formák 2-3 mm méretű varratokat. Az ízületeken nincs megoldás. Helyezzen műanyag kereszteket a szomszédos csempe között.

Állítsa be a műanyag kereszteket

7. A folyamat során folyamatosan ellenőrizni kell a szintet.

Ha a WC-k falainak kialakításáról beszélünk, akkor ez a folyamat is saját tulajdonságokkal rendelkezik. Kövesse a lépésről lépésre vonatkozó ajánlásokat.

8. A WC-hez készült falburkolat a saját kezébe illeszkedik egy speciális ragasztó oldatba.

Fali csempe a WC-hez

És az előkészítésnek ugyanaz a sorrendje, mint az építőanyag padlórétege. A vásárlás időpontjában tisztázni kell az eladónak, hogy a ragasztó összetételét a fürdő oldalsó felületén való használatra választja. Az összetétel és az általános jellemzők némileg eltérőek.

9. Először az egész elemet be kell ragasztani a falra, majd mérni, vágni a saját kezével és csatolni a fennmaradó darabokat.

Ragaszkodjon a falhoz az egész elemhez

Az utolsó sor lesz az, amely az alaplap vagy a padló közelében helyezkedik el.

10. Ha dobozt készít, akkor tanácsos díszíteni az elülső részét ugyanazon termékkel, mint a fal többi része.

A fugázási szakasz jellemzői

A fugázási eljárást csak néhány napon belül el lehet indítani, amikor a ragasztó teljesen megszilárdul és megszárad.

A fugázást (vagy fúvást) tiszta, vákuummal tisztított felületen végezzük.

A fugázás (vagy fúrás) tiszta felületen történik.

A kerámia anyagon és a varratokon nem lehet por, tapadó maradék.

A szükséges felszerelés gumiheveder és különleges habarcs. Az intergauviális térbe kerül, és spatulával eloszlik.

Ahhoz, hogy jó minőségű varratokat készítsen, használjon habarcsot a neves gyártókból.

Ezután nem fogja felszívni és átadni a nedvességet. A helyiség és a sarkok pereménél ajánlott további feldolgozás szilikon tömítőanyaggal.

Szilikon tömítéssel történő feldolgozás

Hasonló módon használják olyan helyeken is, ahol a padlóban csövek keletkeznek. A szilikonos illesztés előtt hideg vízzel kell hinteni.

videó

Ebben a videóban megtanulod, hogyan kell megfelelően elhelyezni a csempe a fürdőszobában.
Ennek az anyagnak köszönhetően sok hasznos információt kaphat.

A fürdőszoba és a toalett elhelyezése csempéket csinál

2015. május 20. Olvassa el 11545 alkalommal

Gyakran szükség van egy külön helyiségben történő javításra: egy szoba, egy konyha vagy egy fürdőszoba. Tegyük fel, hogy a csempe a WC-ben vagy a fürdőszobában kell lennie. A standard apartmanokban ez a szoba kicsi, és nehéz lehet megtalálni a mester egy ilyen munka. Emellett a lakásban, ahol a családtagok élnek, a javítás a WC-ben problémává válik. És az egyetlen kiút a helyzetből csak a csempék a saját kezébe.

Mivel a szoba mérete nem túl nagy, meglehetősen rövid idő alatt elég lehet vele megbirkózni. Az előny az, hogy a kerámia burkolólapokat a fürdőszobában vagy a WC-vel a saját kezűleg kis lépcsőkön végzik el, és a menetrendhez igazítják, és nem valakihez.

Kötelező anyagok:

 • Ragasztókercs kerámia burkolólapokhoz;
 • fésű spatula megfelelő fogmagassággal;
 • mély penetrációs alapozó;
 • vízszint;
 • zuhannak;
 • építési szint;
 • 1,5-2,0 mm keresztmetszetű;
 • kosár (gumi kalapács);
 • csempevágó vagy csiszológép;
 • fúrni egy habverővel a dagasztó keverékekhez;
 • megfelelően kiválasztott kerámia lapok;
 • kapacitás a dagasztó ragasztó.

Előzetes szakasz

Hol kezdjem - alaprajzot

Egy alaprajzot rajzolunk, mérjük meg a fő méretek mérőszalaggal: hosszúság, szélesség, a felületek magasságát, amelyek csempék lesznek. Ezen dimenziók alapján meghatároztuk a megvásárolni kívánt csempe mennyiségét: átlagosan 15% -ot kell hozzáadni az így kapott területhez (10% -tól 20% -ig a csempe mintázatától és méretétől függően).

A hagyományos vécé-terv így néz ki:

standard fürdőszoba terv

A mosdó mögött egy nehezen elérhető terület, ahol a csőszerelés található. Ezt a rést egy gazdasági szekrény beszerelésére is használják. Az esztétikai megjelenés javítása és a cserép lefektetése érdekében ez a fólia gyakran gipszkartonhoz van kötve. Itt kell döntenie, mert miután résszel egy rést, akkor nehéz lesz ott, ha szükség van a csövek cseréjére. Ezért, mielőtt ilyen döntést hozna, először meg kell értenie a csövek állapotát, és ha meg kell javítani vagy kicserélni, akkor ezeket a munkákat a vakolás előtt kell elvégeznie. Ahhoz, hogy hozzáférjen a számlálókhoz és a szelepekhez, különleges hozzáférési nyílást biztosítson.

Ezután számoljuk ki, mekkora mennyiségű csempére van szüksége, szabad számológépünk segítségével.

Csempe kiválasztása és mérete

Válasszon egy csempe, amire szüksége van a kiváló minőségű, hibamentes és zsetonnal. A felületnek síknak kell lennie, és nem kell a csavarok és a csészealjak nélkül (hacsak a kialakítás másként nem rendelkezik). Ezt ellenőrizheti úgy, hogy a burkolólapokat egymáshoz illeszti. Nagyon fontos, hogy a csempe ugyanabból a tételből legyen, mert különböző tételekben a cserép árnyéka eltérhet. Megfelelő figyelmet kell fordítani a csempe kalibrálására, méretét a dobozon kell feltüntetni. A csempe méretekben eltérhet milliméter (1 mm-ig terjedő) frakcióknál a bejelentett mérettől számítva plusz vagy mínusz irányban. Egy jó csempe (és ez befolyásolja az árat) a gyárban kalibrálva kerül sor, és különböző tételekbe osztják szét. ugyanabban a pártlapon ugyanolyan méretűnek kell lennie. De ha két különböző színű cserépet vásárolsz, és például kirakodnak egy kockarendszeren, vagy váltakoznak egy sötét és világos sorban, akkor győződjön meg róla, hogy mindkét csempe azonos kaliberű. Például egy sötét csempe mérete 300,0 mm + 0,5, és egy könnyű csempe - 300,0 mm-0,5. Ez az 1 mm-es méretkülönbség rossz viccet eredményezhet: ugyanaz a szélessége, mint a varrás, 5 csempe lefektetése után két sor 0,5 cm közötti különbség van, ez nem házasság, hanem gyártási technológia (nincs ilyen márka). Csak tudnia kell, és figyelembe kell vennie.

A falaknál jobb, ha nem nehéz csempe, agyag. Így könnyebb lesz a tojás és a vágás során.

Lehetőségek csempék elhelyezése a fürdőszobában vagy a WC-ben

A csempe elrendezését komolyan kell venni. Rajzolj egy tervet minden falra (azonnal a falra, de jobb a papírra), és tüntesse fel a lapkát. Ideális választani a csempe méretét úgy, hogy nem kell vágni, vagy a vágások számát minimálisra csökkenteni. Ebben a szakaszban meg kell oldani azt a problémát, hogy melyik oldalon kell a burkolólapot kicserélni, ha nem teljesen illeszkedik a fal méretéhez.

Az 1. elrendezés szimmetrikus, klasszikus. Ebben az esetben egy vagy két szeletlapot helyeznek a fal középpontjába, és oldalra vannak elhelyezve. A vágás a széleknél történik (azonos darabokat vágnak mindkét oldalról).

Előnyök:

 • a falak teljes megjelenést mutatnak.

hátrányai:

 • túlfolyócsempék;
 • extra munkát a csempeburkolatokon.

A szimmetrikus csempe elrendezésének rendszere

2. opció - metszés az egyik oldalon. Az opció gyakorlatiasabb, bár nem teljesen helyes a csempeágyítás klasszikus technológiájának szempontjából, de elég elfogadható. Ebben az esetben az integrált burkolólapokat egy kiemelkedőbb helyre kell helyezni. Szabványos WC-k esetében az oldalfalak sarkai a legtávolabb lesznek az ajtótól. A központi fal jobb, hogy meghatározza az első módszert.

Előnyök:

 • gazdaságosabb csempefogyasztás;
 • kevesebb munkaigényes.

hátrányai:

 • Nem mindig van egy kis látószög.

A falak előkészítése és jelölése

Falkészítés

A falfelületnek sima és tartósnak kell lennie. A régi hámló vakolatnak és festéknek el kell távolítani, a falat alapozni kell. A falon ne legyen zsíros folt és por. Kis szabálytalanságok igazodnak a vakolati habarccsal. Ha a fal nagyon egyenetlen, akkor be kell állítani a vakolást a jelzőfényen. Mivel már a XXI. Században élünk, jobb, ha megpróbáljuk elérni a helyiség legjobb geometriai méreteit. Ezzel függ a végső eredmény és a nehézségek, amelyekkel el kell érni. A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy minőségi eredményt érjünk el, hogy felkészítsük a felületet, amennyire csak lehetséges.

A vakolat kárpitozása és a falak kiegyenlítése után mérje újra a szobát, és hasonlítsa össze az eredményeket az elrendezési tervvel. Szükség esetén módosítsa.

Fal jelzések

Áthelyezzük a csempe elrendezést a falra. Legalább a vízszintes és a függőleges vonalakat kell húznod, amelyek mentén az első sor kerül.

Függőleges varratok. A függőleges varratok kényelmesek egy lyuk ellenőrzésére. Ehhez a tetején, a beacon függőleges varrás helyén be kell csavarni a csavart, és rá kell taszítanod. Ezeknek a lövedékeknek a szabályozása több helyre is felakasztható.

Vízszintes varratok. Először a vízszintes jeladó becsült magasságát méri és egy bemetszést végez. A vízszint segítségével egy második csíkot készítenek, vízszintes vonalat húznak közöttük. Szintén szükséges vízszintes vízszintes vízvezeték átadása más falakra. Ez lesz a horizont fő vezérlővonala.

Burkolólapok elhelyezése a falakon

Hol lehet jobban megkezdeni a csempét

E kérdés egyértelmű szabályai: Mindez a helyzeten múlik. Ha már van egy megfelelően előkészített szintetikus padlója, akkor a padlóról indulhat. A plusz az, hogy a padló szintje már ismert, és pontosan kiszámíthatja a fal lebomlását függőlegesen.

Megkezdjük a csempék elhelyezését a falakon is. Néha egy ilyen cselekvési folyamatot a meglévő körülmények szabnak - például a vécécserék cseréjének gyorsasága esetén logikus, hogy ezt összeillesszék a burkolólapokkal a padlón. Itt érdemes figyelni a WC magasságára. Az a tény, hogy a szennyvízelvezetés a modern WC-tálakban található, így telepítéskor szükségessé válik a padlószint emelése vagy az úgynevezett "talapzat" létrehozása. Ha ezeket a kérdéseket még nem vizsgálták meg, akkor talán jobb lenne a falon lévő lapok elrendezése felülről lefelé.

A burkolólapokat alulról felfelé, felülről lefelé lehet elhelyezni. Ugyanígy elkezdheti mind a fal szélétől, mind a középső részből kiindulni. A modern csempe ragasztók jó feltételeket nyújtanak minden irányban való elhelyezkedéshez. Jó ragasztót kell beszereznie, és ha a habarcsot megfelelően elkészíti, és a ragasztóréteg vastagságának feltételei teljesülnek, akkor a csempe nem csúszik le a falon, és a szerelési irány bármilyen kényelmesen választható. Különböző mestereknek vannak saját preferenciái. Az alapelv a beacon sor vagy a beacon vonalak mentén helyezkedik el.

Fektetés a falra erősített vízszintes sínen (világítótorony)

Ha már van egy igazított esztrich a padlón, akkor a jelölés a padló alá kerülhet. Ebben az esetben figyelembe kell venni a padlóburkolat vastagságát, valamint a ragasztóréteg vastagságát és az alsó falvastagság vastagságát (a padlóburkolat és az alsó fal közötti felület közötti varrás). Ez szélesebb lehet, mint a többi. Néha javasolt, hogy akár 1 cm vastag legyen.

Ha a padlót még nem készítették el, akkor a sorok kiszámítása felülről lefelé indítható, és az alsó sor kivágható. Itt kell eldöntenie magának, melyik sor előnyösebb a szélezetlen - alsó vagy felső.

A csempe a falhoz tapadva, enyhén megérinti a csipet

Az egyik nagyon kényelmes és helyes megoldás a vízszintes sáv kitöltése (a 2. vagy a 3. sor szintjén lehet), és elkezdeni a jeladó sorát. A kezdőket nagyon biztatták, hogy ilyen módon kezdjenek. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a WC-ben nagyon korlátozott hely van, valószínűleg jobb, ha az első (beacon) sorot felszínre emeli a szem szintjén. Tehát kényelmesebb lesz.

Csempézéstechnika

Emlékeztetjük Önöket, hogy a csempefal felhelyezése előtt meg kell kezdeni. A primer szárításához 1-2 napig vagy a csomagoláson feltüntetett módon kell szárítani. Az alapozónak magas minőségű, mély behatolásúnak kell lennie.

A ragasztót tiszta vízzel kell hígítani, és keverni kell (speciális fúvókával fúrógép). Az arányokat és ajánlásokat a csomagolás tartalmazza. A ragasztót apró adagokban hígítjuk, mivel a ragasztásra való alkalmasság határidővel rendelkezik, a ragasztó úgynevezett "élettartama" (ez a csomagon feltüntetve).

A csempe méretétől (területétől) függően a fésű fogának mérete kerül kiválasztásra. A falazatok általában 3-4 mm és 6 mm. A fésű megfelelő kiválasztása megkönnyíti a hűvös réteg optimális vastagságát. A gyártó által ajánlott réteg 5-7 mm legyen (figyelmesen olvassa el a csomagon feltüntetett ajánlásokat). Az optimális ragasztási vastagság a ragasztás után 2-3 mm. Ez megvalósul: 1) a 6 mm-es fésű 45 ° -os szögben történő elrendezésével a ragasztó falához alkalmazott réteggel, majd 2) a csempe könnyed megnyomásával a falhoz. A ragasztóréteg vastagságára vonatkozó ajánlásoknak való megfelelés megkönnyíti a sík felhelyezését és szintezését.

A cselekvések sorrendje.

A ragasztót egyenletesen alkalmazzák a falra spatulával. Ezután a beállítást egy fésűvel végezzük el: a fésűt 45 ° -os szögben a falra nyomjuk, és a felhordott ragasztóanyag rétegen végezzük el. Csempe meg a falra, enyhén megnyomva, akkor könnyű "vibráló" mozgás, és igazítsa beacon vonalak. A csempe jól illeszkedik a falhoz, de még néhány percig állítható be, biztosítva a megfelelő elhelyezést. A következő csempe ugyanúgy van telepítve. A burkolólapok közötti egyenletes vastagság érdekében kiegészítő kereszteződések vannak felszerelve. Ha nincs kereszt, akkor használhatja a nem duzzadó anyagok kívánt vastagságának egyéb lapjait.

A csempe lefektetésének pontosságát az épület szintje ellenőrizze: ellenőrzik a horizontot, a függőlegességet és a síkságot. Helyesbítse a telepítést helyesen javítva a csempe simításával. Majd tegye a többi lapot. A legfontosabb dolog az első sor rendezése. Ezenkívül a ragasztók fésűvel történő helyes alkalmazásával a csempe automatikusan a helyes helyzetbe kerül, és csak kismértékű vágásra van szükség. De ez a szabály csak a sima falakra érvényes. A durva falnak hosszabb ideig kell bajlódnia.

Hasznos videó a csempék burkolásán

Csempék elhelyezése a WC-ben, jelölés, tippek:

A WC-ben lévő falak: 6 népszerű fürdőszobai megoldás

A képen - a WC-vel kombinált fürdőszoba.

Nemrégiben a legidősebb fiammal vitatkoztam arról, hogy hogyan lehet a WC-k falát levágni. Ő is követte lépteimet, és most egy magasabb építészeti képzést kap. Tehát a vita velünk, néha komolyak.

Hosszú ideig vitattuk meg, hogyan kell ragasztani a falakat a mosdóban, függetlenül attól, hogy lezárható-e a műanyag panelekből, mi a teendő, ha megtöri a falat a WC és a fürdőszoba között. Néhány példány törött, és még mindig nem jöttünk közös nevezőre.

Ezért úgy döntöttem, hogy elmondom a legkedveltebbnek, az én szempontból, a dekoratív díszítő módszerek csak a WC-hez, és ha a falat a WC és a fürdőszoba között lebontották, az egész szaniter szobát.

Ez nem egy utasítás a befejezéshez, hanem a meglévő funkciók áttekintése. Elolvasása után a legmegfelelőbb lehetőséget választja magának. Végtére is, a legvalószínűbb, hogy a másik fele már tervez javításokat a közeljövőben.

Népszerű falfestmények a mosdóban

Azonnal foglaljon helyet, felajánljam kedvenc módjaimat a befejezésnek, és azokat, amelyeket a fiú preferál. Ezért, hogy megkönnyítse az Ön számára a választást, mint a WC tisztítását, mindegyik lehetőség előnyeit és hátrányait megadom.

A befejezés előtt meg kell választani a falak felületét.

A honfitársaink túlnyomó többsége fürdőszobával és WC-vel rendelkezik - a legkisebb helyiségek a lakásban. Éppen ezért sokan azt kérdezik, hogyan kell levágni a partit a WC és a fürdőszoba között, hogy még egy tágas terem legyen.

Azonban a felhasználás sajátosságai és a belső mikroklímának köszönhetően, amelyet a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti ingadozások jellemeznek, a WC-k javításához szükséges befejező anyagokat kell használni, amelyek nemcsak a falakat díszítik, hanem védik őket a káros külső tényezőktől is.

1. lehetőség - Tapéta a falakon

A szoba befejeződésének ez a módja az első. Elvben többször is találkoztam a takaróval fedett toalettekkel. Azonban ennek a különleges módszernek a sajátossága, hogy a háttérképet nem szabad drága és gyönyörűvé tenni, és azokat, amelyek ellenállni fognak a WC-ben végzett műveleteknek.

Számos háttérképtípust különböznek egymástól, nem az ár és a megjelenés, hanem a technikai jellemzők. Gyors áttekintést kaptam a kereskedelemben kapható fajtákról az alábbi táblázatban.

Szeretnék néhány szót szólni a vinil szalagról. Igen, könnyű ragasztani, és jól mosson. De hidd el nekem, nem valószínű, hogy elégedett leszel a mosdó megjelenésével az ilyen kikészítés után.

Még a rendkívül tartós nedvességálló tapéta megvásárlása esetén javaslom, hogy a fal egyes részeit más anyagokkal (csempék, műanyag) is kijavítsák. Különösen olyan helyeken, ahol gyakori vízzel való érintkezés várható. Végtére is, sem a vinil, sem a papír, sem az üvegszálas egyszerűen nem bírja ezt a kezelést.

Személy szerint ezt mondhatom. Ha már eldöntötte, hogy befejezi a WC-háttérképet, akkor kövesse az üvegszálas alapú termékeket. Ez az egyetlen módja a technikai jellemzők és a megjelenés optimális arányának elérésében. De ennek a megoldásnak a költsége elég magas lesz, így más anyagokat is kiválaszthat.

Az egyetlen dolog, amire ügyelned kell, hogy a falak szintje és különleges ragasztót vásárolj. És jobb, ha egy tapasztalt mestert bérelnek ehhez az üzlethez. Végül is nagyon szomorú lesz, ha a drága építőanyag megsérül.

2. lehetőség - Liquid Wallpaper

Kiválasztottam ezt a befejezési opciót egy speciális szakaszban, mivel a folyékony tapéta, bár a tapéta néven semmi köze sincs a falra ragasztott papírcsíkokhoz. De nagyszerűek a WC-k befejezéséhez - jól tolerálják őket, és remekül néznek ki.

Folyékony tapéta a falon a WC-ben.

Egy másik előny, amely megvesztegetni engem, a befejező folyamat egyszerűsége. Minden felületre alkalmazhatók:

 • tégla;
 • gipsz;
 • gipszkarton lapok;
 • Kerámia burkolólapok;
 • üveg.

A folyékony tapéta... száraz por formájában kerül forgalomba, amelyből a gyártó ajánlásai szerint speciális megoldást készítenek. Az anyag azonnal játssza a gipsz szerepét, kitöltve a repedéseket és a szabálytalanságokat, így nincs semmi előtti szint.

Javaslom folyékony tapéták használatát új lakásokban (amelyek még nem adtak konstruktív zsugorodást). Ahogy a fal geometriája megváltozik, a cél nem fog feltörni vagy hámozni. Jelentős hőmérsékleti ingadozások a díszítésben is nem szörnyűek, ezért többször is egy vidéki kunyhóval ellátott WC-vel díszítettem, ahol télen nem kellett bekapcsolnia a fűtést.

Ennek a háttérképnek az előnye a színek és textúrák sokfélesége. Gyakran hozzáadva a tapéta cellulóz szálak, pamut, gyapjú, és így tovább. Én is találkoztam lehetőségek mellett a csillám.

Ha kompetens módon használja a bemutatott lehetőségeket, akkor valóban csodálatos belső tereket hozhat létre. A festmény és a csempe nem hasonlítható össze.

Használat előtt folyékony tapéta.

A tapéta egyedülálló képessége, úgy vélem, hogy felszívja a vízgőzt, és egészségesebb beltéri légkört teremt. Ugyanakkor a falakon kellemetlen szagok nem felhalmozódnak. Ezért, ha rendszeresen mossa a falakat, akkor mindig tiszta marad és a levegő friss.

Ez a tapéta nincs ragasztva, és a falra spatulával van felhordva. Aztán kiegyenlítik, és a wc készen áll (ha minden nagyon egyszerű).

3. lehetőség - Csempe

Ez a módszer klasszikusnak tekinthető. A WC-ben lévő falak kikészítésére szolgáló kerámia csempe elviseli a mechanikai terhelést és a magas páratartalmat (beleértve a vízzel való közvetlen érintkezést). Egy másik előny, amelyet sokféle méretnek, színnek és textúrának neveznék. És ha ehhez hozzáadja a frízeket, akkor a tervezési lehetőségek még sokat eszembe jutnak.

WC csempézett.

Nos, és persze, nem fogom meglepni senki, ha azt mondom, hogy a csempe a WC-ben sokkal hosszabb, mint minden más típusú befejezi.

A csempék hátránya csak a falburkolat összetettségének nevezhető. Először is ez jelentős tapasztalatot igényel, másrészt maga a folyamat nem tisztít tisztasággal, és harmadszor, meg kell tudni, hogyan lehet a falak felületét a csempe alá helyezni és előkészíteni őket.

Vagyis a következő sémában kell eljárnia:

 1. Illessze a falakat a szobában. Először gipszt, majd gittot, majd primert használ. És csak a végén mindent elkezdhetünk dobogatni.
 2. A mérnöki kommunikáció álcázása. Ezt meg kell tenni, mielőtt elkezdené szembenézni. Gyakran a víz és a csatorna eltakarására gyakran használtak gipszkarton lapokat a dobozon. És már rajta van a csempe.

Csökkentse a munka bonyolultságát csövekkel, beépített WC-vel a falba. Ebben az esetben speciális installáció van vele, így nem gondolhat a csövek összekötésére a tartályra és a mandzsetta felszerelésére a WC-vel.

 1. Fektesse a csempe. Itt különleges szakértelemmel kell rendelkeznie, hogy pontosan és ugyanolyan távolságban legyen a csempe.
 2. A varratok törlése. Ehhez használjon speciális habarcsot. By the way, kiválasztva egy fugu (habarcs) egy bizonyos szín, akkor kellemesen diverzifikálja a design a csempézett falak a WC.

A burkolólapok elhelyezése a WC-ben - a folyamat nem könnyű.

A mozaikot ugyanarra a befejező módszerre utalnám. Valójában ugyanazok a kerámia burkolatok, de nagyon kis méretek. Gyakran összetett alakú hajlított felületeket kellett kovácsolnia.

Maga az anyag hosszú élettartammal rendelkezik, és különböző színek és árnyalatok váltakozó elemei, igazi művészeti alkotásokat hozhat létre a WC falain.

Egyébként, ha nem tudod, a mozaik különböző geometriai formákban jön:

 • klasszikus tér;
 • kerek;
 • háromszög.

A boltban különböző fajtákkal találkoztam, amelyek színe és mérete eltér egymástól.

Mozaik csempe a WC-ben.

A mozaik elhelyezése meglehetősen nehéz. Bár nem külön csempékként értékesítik, hanem tekercsek formájában, ahol minden apró részletet a rácshoz csatolnak. Természetesen az előkészítő munkát teljes egészében végre kell hajtani.

Ha az üzemeltetés során egy vagy több mozaik elemet dobott le, akkor a "folyékony szögek" segítségével könnyedén rögzíthető a falhoz.

Én magamtól néhány márkájú tippet szeretnék adni. Biztosan értékelni fogják őket, ha úgy dönt, hogy kerámia burkolatokat használ a saját WC-k befejezéséhez:

 1. Ne használjon padlólapokat a falburkolathoz. A padló kerámiák túl nehézek, és gyakran tartalmaznak extra erős díszítő elemeket. A csempe felhelyezéséhez használt ragasztó nem tartalmaz ilyen elemeket, és leesnek (nos, ha nem egy új toalettre vagy anyósok kedvenc macskájára).
 2. A falak burkolatának ellenkezője nem illeszkedik a padlóhoz. Túl vékony és törékeny. A padlóra helyezés veszélyes, mert nincs csúszásgátló bevonat. A legkisebb nedvesség - és kap egy nagy "boom" a szekrényben, amikor valaki összeomlik a padlóra.
 3. Nem szükséges olyan drága csempéket vásárolni, amelyet intenzív használatra terveztek (például nyilvános WC-khez) a házhozzáféréshez. Figyelembe véve, hogy még sokan menni fognak az öltözőszobájába (még akkor is, ha Riga rokona érkezik), a rendszeres cserép ereje elég lesz.
 4. Mielőtt cserépet vásárolna, azt javasolnám, hogy készítsen egy alaprajzot méretekkel, majd menjen a boltba. A legtöbb szalon segít megtervezni a csempe elrendezést a számítógépen. Gyakran ez a szolgáltatás ingyenes.

A csempe kiválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni.

4. opció - Műanyag panelek

Azt javaslom, hogy a falakhoz és a WC-khez műanyag paneleket használjanak azok számára, akik nem akarnak sok pénzt költeni a javításokra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mellékhelyiség csúnya és nem higiénikus. A polimer panelek nem szennyezik a vizet, könnyen tisztíthatók és vonzó megjelenésűek.

A falak műanyag panelekből készülnek.

A boltban megvettem mind a monokróm, mind a többszínű paneleket, többször is díszítettem a mosdót térfogatképekkel. Nagyon semmi sem derült ki. Azonban a szokásos szupermarketben ez nem található meg, egyedileg kell megrendelnie.

Nyilvánvalóak a műanyag panelek használatának előnyei a fürdőkádak tisztítására:

 1. Az anyag hosszú élettartama. Továbbá minden műszaki jellemzője változatlan marad, függetlenül a nedvességtől és a WC hőmérsékletétől.
 2. A panelek változatlanul megtartják színüket.
 3. A sima felület miatt a termékek könnyen tisztíthatók és moshatók normál háztartási tisztítószerekkel.
 4. A fényt tükröző fényes felületekkel rendelkező panelek vizuálisan növelhetik a WC-határokat.
 5. Kívánt esetben nagyméretű szélességű paneleket vehet fel, és zökkenőmentesé teheti a WC-falakat (csak a sarkok sarkában lévő összekötő sarkokkal).

A műanyag befejezheti a falakat és a mennyezetet.

Valamennyi polimer panel opció a piacon kiválóan alkalmas a WC-k javítására. Csak néhány olyan tippet adhatok, amelyek számomra fontosak:

 1. 8 mm-es vastagságú termékeket vásárolok. Ezek elég erősek ahhoz, hogy fennmaradjanak az integritás erős mechanikai hatással (például ha valaki a mellékhelyiség falán nyugszik).
 2. Sokkal könnyebb telepíteni a paneleket, mint a kerámia burkolólapok csempeburkolásához vagy tapéták ragasztásához. Nem kell előre beállítani, mivel az alkatrészeket fel kell szerelni a lábszárra.
 3. A PVC panelek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Vagyis a ládákon belül, ellentétben a közhiedelemmel, a penész és a gombák nem fognak növekedni, ami allergiát vagy súlyosabb betegséget okozhat.
 4. A panelek nem csak falakra, hanem a mennyezetre is használhatók.
 5. A falak alatt egy ilyen finomsággal elrejtheti a műszaki kommunikációt könnyen és többletköltség nélkül.

Ha a WC-falak egyszer kiegyenlítettek, akkor soha nem zavarja a betét felszerelését. A paneleket egyszerűen egy előre tisztított felületre ragasztással rögzítheti.

Az erő ellenére a műanyag megrázza a hatást. Ezért azt tanácsolom, hogy ne edzze meg a bokszoló lyukakat a WC-ben.

5. opció - Festék

Ez a módszer az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb. Alig van olyan ember, aki nem tudja, hogyan kell festeni ezt a felületet a kezével. Ismét a festészeti tervezést is csak a képzeleted korlátozza. Különböző színeket és textúrákat, stencileket és mintákat használhat, és így tovább.

Festett falak a WC-szobában.

Gyakran előfordult, hogy a gyakorlatban találkoztam olyan esetekkel, amikor a WC-szobán lévő falakról lefestették a festéket, és felkapaszkodtak. Ennek megakadályozása érdekében, azon kívül, hogy tudod, hogyan kell festeni a falakat, tudnod kell, hogyan készítsd el őket helyesen.

Mindig elkészítem a falakat a következő sorrendben:

 • egyenetlen falak vakolását a világítótoronynak;
 • Elkészítettem egy gittből álló réteget, amely jelentős hibákat okoz;
 • Fedezem a falat egy befejező gittal;
 • a felületet egy speciális hálóval tisztítjuk;
 • Festek

Elvileg nem annyira egyszerű a munkaerő-intenzitás szempontjából, de pénzt takaríthat meg itt, mert a festék olcsóbb, mint pl. Csempe vagy folyékony tapéta.

6. lehetőség - Tervező kivitel

Nos, az utolsó lehetőség a befejező - tervező felújítása a WC. A név önmagáért beszél. Csak azok az emberek, akik nem pénzhiánnyal rendelkeznek, megengedhetik maguknak egy ilyen tervezési lehetőséget a vízvezetékházak számára.

Tervezési opció befejező vízvezeték egység.

A rajzrajzot egy belső díszítő szakember végzi. Munkájában minden rendelkezésre álló anyagot felhasználhat. Segítettem javításokat végezni a WC-kben, amelyek díszítését használták:

Természetesen itt nem a szokásos városi lakások szűk helyiségeiről beszélünk. A tervezők lefedik a WC-ket, amelyek a tágas vidéki házak részét képezik. Ennek eredményeként képzeletük nem korlátozza a területet és más hasonló tényezőket.

A tervezők befejezték a különböző kiegészítők használatát. Láttam a WC-ben, a függönyökben, a fényekben és más termékekben.

Hasznos tippek

És még néhány pontot, amire nincs jogom, hogy ne említsem. Ezek hasznosak lesznek a javítás során, függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja a falak befejezésére:

 1. Még akkor is, ha nem fogja megváltoztatni a WC-t, a munka megkezdése előtt el kell távolítani. Tehát kényelmesebb lesz az Ön számára a munka, és a fajansztermék még teljesebb lesz.
 2. Mielőtt bármilyen típusú bevonatot telepítene, azt javaslom, hogy a falakat speciális antiszeptikumokkal áztassa.
 3. A falak és a padló közötti ízület kialakításának köszönhetően titkos szerelést vásárolnak. Esztétikusabbnak tűnik bármilyen kombinációval kombinálva.
 4. Ne keverjen össze több mint két befejező anyagot egy WC-vel. Kiderült durva és csúnya.
 5. A javításhoz szerszámok szükségesek. Ha nem vagy építő, nem kell megvásárolnia őket. Könnyebb bérelni. Most sok üzlet kínál ilyen szolgáltatásokat. És nagyon olcsó.

A szerszámok bérelhetők a boltban.

 1. Ha van egy kisméretű toalett, javaslom, hogy a monokromatikus színeket inkább mintázzák.

Nos, az utolsó. Ne lusta és ne pénzt takarítson meg, és a szennyvíz- és vízvezetékeket polimerre cserélje (ha még nem tette meg). Végtére is nagyon csalódást okoz, hogy tönkreteszi a szépségét, amelyet Ön létrehozott a csatorna áttörése esetén.

következtetés

Férjünkkel vitatkoztunk az ilyen lehetőségekről a falak díszítésére a WC-ben. Nem értek el határozott következtetést, mivel mindegyik lehetőségnek mind előnyei vannak, mind pedig hátrányai. Ha már befejezte, vagy csak tervezi javítani a vécé, írja be a megjegyzéseket, mint úgy döntött, hogy vágja le a falakat. Érdekes lesz sok olvasó, talán hiányzott valami érdekes.

És ha nem szeretne írni, nézze meg a videót ebben a cikkben. A javításhoz sok érdekes pont található.