Legfontosabb > Bútor

Fugázó fürdőszoba csempe

Ha belépsz a szovjet építmény fürdőszobájába, akkor az első pillanatok, amelyek nyilvánvalóak lesznek, a csempe közötti ízületek lesznek. A legtöbb esetben semmilyen módon nem dolgozták fel őket, és szürkék maradtak a cement színéhez képest. Az idő múlásával a helyzet romlott, mert a nedvességnek való állandó kitettség miatt a szín még sötétedni kezdett. A gyártók úgy döntöttek, hogy lezárják ezt a problémát, és különböző kompozíciókat fejlesztenek ki, amelyek a burkolólapot díszítik. Annyira kiderült, hogy hosszú ideig gondolkodnia kell, és meg kell választania, hogy melyik habarcs a fürdőszobában van. Pontosan ez a cikk szól.

sors

A dekorációs funkció, amit a csemperagasztó végez, alapvető, de nem az egyetlen. A többi árnyalat között meg lehet jegyezni:

 • ragasztó alap védelem;
 • a kép teljessége;
 • kompenzálja a varratok különbségét;
 • védelmet nyújt a penész ellen.

A habarcs kitölti az ízületekben maradt helyet. Ennek következtében a nedvességnek a ragasztókompozícióhoz való hozzáférése blokkolva van. Szükséges, hogy a csempe a fal felületén minél hosszabb ideig tartson. Fugázás nélkül a fal síkja nem úgy néz ki, mint egy egész. Az egyenetlen csempék azonnal elkapják a szemet. Ez a varrat különböző méretével határozható meg. A megfelelően megválasztott betétcsomó lehetővé teszi, hogy elrejtse ezt a hibát. Továbbá, a csemperagasztó védelmet nyújt a penész és a penész kialakulásához az ízületi térben. Az eredmény előnyös az egészségre, mivel a szervezetbe kerülő viták hátrányosan befolyásolják az emberi immunrendszert.

faj

Mielőtt egy konkrét fugázási mintázat kiválasztásához lépést szeretne végrehajtani, ismernie kell a meglévő beállításokat. A fő típusok a következők:

 • cement;
 • szilikonalapú habarcs;
 • epoxi gyantákon alapuló kompozíció;
 • latex alapú termék;
 • furán habarcs.

Az első típusú habarcs alapja a porlasztás. A rugalmasság érdekében a nedvességgel és az erősséggel szembeni ellenálló képesség további adalékokat eredményezett. A készítmény száraz állapotban van, és vízzel való hígítást igényel. Néhány mester szilikon habarcsot használ. Tulajdonságaiknak köszönhetően hasonlóak a hagyományos tömítőkhöz, és két színben kaphatók. Az ilyen típusú termék előnye nagyfokú nedvességállóság. A csempék epoxi habarcsja egyre népszerűbb. A készítmény kétkomponensű. Epoxigyantákat és cementet is tartalmaz. Az elsőket úgy tervezték, hogy jól töltsék az üreget. Ennek az oldatnak az előnye, hogy megóvja a nedvesség behatolását, valamint további szilárdságot biztosít a megterhelt csempe számára.

Kiváló színű csempeburkolat készítésénél jobb latex készítmények alkalmazása a fugázáshoz. Ennek a terméknek a színe a különböző árnyalatok szivárványszíne, így könnyen kiválaszthatja, hogy pontosan milyen hatással lesz a csempe megjelenése. A latex habarcs tökéletesen elviseli az állandó hőmérsékleti szélsőségeket, és könnyen alkalmazható. Az utóbbi típusú anyag nem talált otthoni használatot. Ez a készítmény nagy ellenállóképességű a vegyi anyagokkal szemben, és ipari területeken használják.

Fizikai tulajdonságok

A habarcs összetételének kiválasztása szükséges ahhoz, hogy figyeljen fizikai tulajdonságaira. Ezek a következők:

 • az összetétel egyenletessége;
 • bejelentett szín;
 • eltarthatóság;
 • a csomag integritása;
 • tárolási feltételek.

Ha lehetséges, akkor is, ha az eladónak értékelnie kell az ömlesztett keverék minőségét. Nem szabad csomók önmagában, ami fokozott nedvességtartalmat jelentene. A készítmény színét a gyártó által feltüntetett módon kell feltüntetni. Ha ez más, akkor a termékek rossz minőségűek lehetnek. Azonnal figyeljen a keverék eltarthatóságára. Ha már lejárt, akkor jobb, ha nem vesz ilyen összetételt. A csomagolásnak épnek kell lennie, erős elakadások és károsodások nélkül. A tárolási feltételeknek száraznak kell lenniük.

Színválasztás

A termék összetétele minden bizonnyal fontos, de a fő hangsúly a kompozíció színezésére irányul. Ha helyesen és ízlés szerint választja ki, akkor a fürdőszoba belsejét hangsúlyozza és kifejezni fogja. Ha meg szeretné figyelni a csempe geometriai formáit és magát a szobát, akkor jobb, ha olyan kompozíciókat használ, amelyek színe ellentétben áll a bélésanyaggal. Ezt a típusú kompozíciót olyan esetekben alkalmazzák, amikor a csempe színét és a fürdőszobában lévő egyéb elemeket össze kell hangolni.

Ha ebben a tekintetben nincs elég tapasztalat, akkor lépjen kapcsolatba a tervezővel vagy a művészrel, aki segít kiválasztani az ízületi töltőanyag legmegfelelőbb kontrasztos árnyalatait. Hibás megközelítéssel a fürdőszoba teljes megjelenése elkényeztethető, és a fugázóhelyet ki kell cserélni.

Ha nincs ilyen cél, és kiválasztásakor felmerültek a nézeteltérések, akkor jó megoldás lenne egy közös töltőanyag kiválasztása, amely összhangban lesz a fürdőszobában lévő csempével. A tervezési megoldások megvalósításánál, ahol egy két színű csempe kombinálható, a varratok töltőanyagát az érvényes színek választják. Ebben az esetben könnyű kombinálni kétféle bevonatot. De nem lenne hiba, ha egy olyan habarcsot választanunk, amely illeszkedik a csempehez, ami kisebb mennyiségben jelenik meg.

Mindig könnyű törölni egy kis területet, például egy csempe a kontúr mentén, különböző színekkel, és hasonlítsa össze őket. Ezeket a manipulációkat könnyű elvégezni a számítógépes programokban, amelyek lehetővé teszik a varrás színének gyors megváltoztatását, és megnézik, hogyan kombinálható a meglévő lapokkal.

Ha kívánja, hogy a falak falának felülete monolitikusnak tűnjön, jobb használni a habarcsot a csempe illeszkedéséhez. Ha hangsúlyozni kell minden egyes cserépet, akkor megfelelő kontrasztos színeket. Sötét csempe esetén gyakran használják a fehér színt, ha a fürdőszobában lévő fürdőszobák fehérek.

Maszkolási hibák

A cserép cseréjekor bizonyos hibák a mester hibáján vagy a fal komplex konfigurációjának köszönhetően hajthatók végre. Egyetemes akromatikus árnyalatokkal lehet simítani. Ezek a következők:

A töltőanyag ezen színei a varratok számára lehetővé teszik az elrejtett hibák elrejtését. Bizonyos esetekben ez a különböző méretű elemekre vonatkozik, ugyanabból a tételből vagy a csempe vonalak egyenetlensége miatt. Az ilyen színek fugázása könnyen használható szinte minden csempe árnyalatával. A habarcs színének semlegessége nem vonzza a figyelmet a varratokra, így az egész kép látható. A semleges árnyalatok a paletta minden palettájának megfelelően választhatók. Ennek a megoldásnak a hátránya a kompozíció bizonyos jellegzetességének tekinthető, de a megfelelő kezeléssel könnyű elkerülni a nem eltávolítható foltok megjelenését.

Fényes színek

Ha különleges fürdőszobát szeretne adni a fürdőszobájához, akkor jobb élénk színű habarcsot használni. Bár kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, de az eredmény biztosan kérem. Az élénk színek olyan kompozíciók, amelyek latex és epoxigyanta alapúak. Gyakran a kiválasztás a gyártó színpalettájával történik, amelyet egy adott csempe mintára alkalmaznak. Két egyszerű szabály van, amelyek lehetővé teszik, hogy egy fényes árnyalattal rendelkező kompozíciót válasszon:

 • egy monokróm felületű csempe esetében a habarcs ideális két vagy három tónusú könnyebbre;
 • A mintához tartozó csempe esetében a habarcsot úgy választják ki, hogy megfeleljen az uralkodó színnek.

Ha a csempe túl világos, akkor a varratok oly módon válthatók be, hogy azok ne legyenek nyilvánvalóak.

Töltőanyagokkal

Néhány fürdőszobában a csempe mozaik. A szabványos töltőanyagok árnyalatai gyakran nem alkalmasak ilyen megoldásokra. Ebben az esetben ügyelni kell a villogó, gyöngyházfényű vagy átlátszó formulákra. A színárnyalat úgy érhető el, hogy a habarcshoz speciális töltőanyagot hoznak létre csillogó formában. Az ilyen habarcsot gyakran olyan formatervezési megoldásokban használják, amelyek célja a "kiáltással" történő figyelemfelkeltés. Amikor ilyen vegyületeket választanak a fugázáshoz, fontos megérteni, hogy nagyon költségesek lehetnek.

A villódzás hatása a fugázás során módosító és lakk hozzáadásával érhető el folyékony üveg és epoxigyanták töltőanyagaiban. A csillámló habarcs olyan csempe, amely fényes vagy mázas kivitelben van.

Fugázási folyamat

Kesztyűt és más egyéni védőeszközöket kell használni a habarcs alkalmazásakor. A megkezdés előtt meg kell tisztítani a varratokat a ragasztó maradékától. Ehhez vékony, éles tárgyat használhat. A készítményt a gyártó csomagolásán feltüntetett utasításoknak megfelelően készítik el. A késztermék konzisztenciája vastag tejföllé hasonlít. A munka érdekében speciális gumi spatulára lesz szüksége. Az anyagot hozzá kell rávinni és a varratot a lehető legközelebb kell betölteni. Jobb lépni az alulról felfelé, majd balról jobbra. Jobb, ha az egész szobát apró négyzetekre törik és együtt dolgozni. Amint a habarcs kicsit megragad, a nedves szivaccsal meg kell távolítani a maradványokat a cserépről. A töltőanyag alkalmazásának folyamatáról szóló videót az alábbiakban olvashatja.

Összefoglaló

Amint látható, a csempe burkolatának megválasztása a fürdőszobában nem triviális feladat. Gyakran kreatív megközelítést igényel. A kompozíciók kiválasztásánál jobb, ha figyelmet fordítanak a híres gyártókra, köztük Litokol, Marei, Ceresit, Sopro és mások. Lehet, hogy megoldásai valamivel drágábbak, de ez garantálja, hogy az anyag sokáig tart, anélkül, hogy elvesztené minőségét. Jó megoldás lenne látni azokat a kész tárgyakat, amelyek egy vagy másik típusú töltőt használnak a varratnál. Így teljes képet kap arról, hogyan fog kinézni a habarcs a teljes kikeményedés vagy szárítás után.

csempe

A fürdőszobában vagy a konyhában a burkolólapok elhelyezése a felújítás szerves része, melynek során minden személy egyszer vagy kétszer szembesül a lakóhely teljes élettartama alatt. Ebben a tekintetben a mesternek tudatában kell lennie a vállán elhelyezett felelősség terhének, és a javítás minden egyes szakaszában a lehető legnagyobb körültekintéssel kell kezelni, minden apró dologgal átgondolva. A kerámia burkolólapok elhelyezése az egyik legnehezebb javítási és befejező műtárgynak számít, melynek során a részleteket is figyelembe kell venni. Úgy tűnik, hogy a csempe lefektetése jó alkalom a kikapcsolódásra, de ebben a szakaszban a legtöbb mester csak a következő kérdésre gondol: "Hogyan válasszunk egy habarcsot szín szerint?", És az éberség ebben a pillanatban elveszíthetetlen következményekhez vezethet. Kiválasztása habarcs a csempe, fontos, hogy nem csak tudni összetételét, hanem meghatározni a színét, amely megadja a fal teljes és harmonikus megjelenés, és a kompozíció - integritás. Ezenkívül fontos figyelembe venni számos tényezőt - a mikroklímát a helyiségben, a készítmény nedvességállóságát, valamint a gomba- és a penészedésekkel szembeni ellenállást. Ennek alapján nyilvánvalóvá válik, hogy a burkolóanyagok helyes megválasztása meglehetősen bonyolult folyamat, amelynek eredményeként nagymértékben meghatározzák a levágott felület dekoratív hatását és érzékelésének integritását. Ennek a feladatnak a megkönnyítése érdekében ebben a cikkben megvizsgáljuk a fugázóanyagok főbb típusát, és a szakemberek ötleteit a finomvak kiválasztásával segítik a megfelelő választásnak.

tartalom

Mi a csempefugázás: a trowelek fő funkciói

Ha korábban csak cementhabarcsot használtak a csempék közötti csomópontok tömítésére, ma az építési piac a vevők széles választékát kínálja a fogyasztók számára, amelyek nemcsak a burkolólapok közötti hézagokat hermetikus bevonattal látják el, hanem az alapanyag megjelenését is.

A csemperagasztók homogén, száraz vagy pasztaszerű keverékre hígítva, amelynek előállításához polimert használnak, valamint fehér vagy szürke cementet. A fugázó keverékek csoportjának termelésére jellemző bizonyos tulajdonságok - ezek közül néhány csak fehér és szürke színben készül, és csak a munka megkezdése előtt hozzáadják a színárnyalatokat, míg mások kész színben készülnek.

Mi a csempefugázás?

A csempecsatornák kitöltésével a csempecsiszoló megvédi az ízületeket a nedvességtől és a szennyeződéstől, és így megakadályozza a ragasztó összetételének lebomlását. Ennek következtében a nedvesség nem szívódik fel a falba, és a penész és gombák képződésének valószínűsége minimálisra csökken;

A csemperagasztó habarccsal a csempehez illeszkedve elrejti az elszíneződő hibákat, például egyenetlen csuklókat és forgácsokat;

A csempefugák lehetővé teszik, hogy a különféle csempeelemeket egyetlen képhez illessze, és az utolsó érintés funkciójának elvégzésével tökéletes érzést nyújt;

Ha nem vagyunk a pasztell árnyalatok értelmezői a belső térben, és kifejezni akarjuk, használjunk egy habarcsot a kontrasztos árnyalatokhoz. Ennek a technikának köszönhetően kiemeli a kép geometriáját, mélyebbé és telítetté válik;

A csempeburkolat használatával kombinálhatja a belső tér különféle elemeit, és így egy holisztikus kompozíciót hozhat létre, ami különösen fontos, ha különböző bútorok és burkolatok "vitatkoznak" a kontrasztos burkolólapokkal.

Fugázólapok típusai

Mielőtt arról beszélnénk, hogy hogyan válasszunk ki egy habarcsot a konyhában, fontoljuk meg a fugázóanyagok fő típusát, figyelembe véve összetételüket. A kompozíciótól függően a csempe ízületekhez a következő fugázóanyagok vannak:

A cement alapú cement, amelynek összetétele kissé eltérhet attól függően, hogy egy komponens (módosító, polimer adalékanyag) milyen összetevőkből áll - a legáltalánosabb megoldás az építési piacon. A kis összetételbeli különbségek ellenére alkalmazhatók különböző színű és minőségi csempékkel történő munkavégzés során. A cementcementek alapjául cement-homok keverékként, és egy speciális cement-portland-cementhez használható. A cement alapú fugázás hátrányai korlátozott színskála, leggyakrabban fehér és szürke árnyalatok, alacsony nedvességállósággal;

Epoxi gyanták alapja, amelynek megkülönböztető jellemzője a keményítő összetételében való jelenlét, amely hosszú távon megőrzi a fugázás színét. Mivel az epoxi habarcs alkalmazása bizonyos készségeket és tapasztalatokat igényel, ezeket ritkán használják a standard lakások javításának folyamatában;

Szilikon tömítőanyag, amelyet egyszerű használat és különböző színek jellemeznek, így könnyedén kiválaszthatja a habarcsot bármely szín és textúra burkolatához. Ez a habarcs ellenáll a magas páratartalomnak, valamint penészesedésnek és egyéb gombás fertőzéseknek, mivel a gombaellenes összetevők jelenléte a habarcs összetételében.

Fontos! A szakemberek nem javasolják a szilikon tömítőanyag használatát habarcsként, mivel ez utóbbi a működés során nedvességgel érintkezve sárga színűvé válik, és jelentős zsugorodást eredményez. Ha még mindig a tömítőanyagot szeretne habarcsként használni, válasszon poliuretánvegyületeket, de ne felejtse el, hogy a különböző színekben nem különbözik, és elsősorban fekete-fehérben készül.

A habarcs kiválasztásának alapelvei: szakértői tanácsok

A fúvóka által létrehozott fő hatások

A habarcs helyes színe közvetlenül meghatározza a helyiség megjelenését, melynek kialakításához kerámia burkolólapokat használnak, integritását és vizuális érzékelését. Számos szabályt kell követni a habarcs kiválasztásakor.

A fugázás kiválasztásának megkönnyítése érdekében a csempék és a fugázás folyamatában keletkező összes lehetséges hatás, a tervezők több csoportba oszthatók. Egy adott vizuális hatás kiválasztása megkönnyíti a habarcs kiválasztását és belső koncepció létrehozását.

Vegye fontolóra mindhárom lehetőséget a létrehozható effektusokra a megfelelő színmegoldások kiválasztásával.

 • Egyetlen felület utánzása egy olyan technika, amelynek végrehajtása lehetséges, feltéve, hogy egy ugyanolyan színű habarcsot választasz, mint a kerámia csempe. Ezt a hatást előnyben részesítve vizuálisan bővítheti a szobát, ami különösen a normál apartmanokban lévő kis fürdőszobák számára jelentőséggel bír;
 • A csempézett elemek kiválasztása egy kontrasztos színű habarccsal - olyan technikával, amely a csempezel ellentétes színárnyalat keverékét foglalja magában. Ezt a technikát tekintik az egyik leglátványosabbnak, különösen olyan esetekben, amikor élénk színű vagy szabálytalan alakú csempe kerül felhasználásra, amelyet a habarcs színei előnyben részesítenek;
 • A csiszolótárcsa egyik árnyalatának kiválasztására szolgáló simítógép olyan technika, amellyel nemcsak teljes kompozíciót hozhat létre, hanem észrevétlenül is kijelölheti a csempe geometriáját és árnyékát. Miután ezt a hatást a fegyverkezésre hozta, nyugodt légkört teremt a szobában, amely nincs túlzottan kifejező jellegű.

Tippek a csemperagasztó kiválasztásához

A belsőépítészeti tapasztalatokkal rendelkező szakértők megosztják a némi árnyalatokat és titkokat, amelyeknek köszönhetően elérheti a kívánt hatást a belső térben.

Vegyünk néhányat:

 • A csempe és a habarcs könnyű csengőhangjaival vizuálisan bővítheti a szobát;
 • Ha jobban szereted a sötét csempe és az azonos színű fugázó, akkor össze a szoba, de a sötét színek használata a szoba belsejében hozzájárul a vizuális csökkenés;
 • A világos csempe és a kontrasztos sötét árnyalatú fugák használata külön falakra osztja a falat. Ez egy eredeti hatás, amely tökéletesen kiegészíti a belső tér bizonyos területeit;
 • Ha a kis helyiségek befejeződésekor olyan csempeeket használ, amelyek színe több árnyalatot is magában foglal, akkor válasszon olyan habarcsot, amelynek színe közel áll a csempe díszhez tartozó legkönnyebb árnyékhoz;
 • Ha mozaiklapokat használ a falak vagy a vízszintes felületek befejezéséhez, akkor előnyben kell részesítenie a simításokat, mint a bézs vagy a világosszürke;
 • A színes habarcs a legrugalmasabb habarcs fehér. Ennek köszönhetően hangsúlyozhatja vagy elfedheti a burkolóelemek közötti határokat. A szakértők azonban nem javasolják fehér habarcs használatát a padló befejezéséhez, amint elveszíti eredeti megjelenését, és nem fog gyönyörű piszkos szürke árnyalatot szerezni. Ennek elkerülése érdekében vízszintes felületek befejezéséhez használjon olyan habarcsot, amely megfelel a csempe színéhez legközelebb eső csempe vagy árnyékolásnak;
 • A kis helyiségek befejezésének folyamán a szakértők javasolják, hogy ne használjanak több mint három árnyalatot a csempe, és ezért a kavics keverékeket. Ellenkező esetben a szoba színsémája kaotikus és töredezett, ami vizuálisan közelebb hozza a szobát.
 • Amikor a habarcs színét a fürdőszobába választjuk, gyakran próbálunk árnyékot választani a lehető legközelebb a csempe színéhez, de ma már a színes megoldások széles választéka a csempe és a fugázás számára több színkombinációt kölcsönöz a tervező arzenáljának.

Fontos! Ma a gyártók képviselik a gyűjtemények csempe, amelyek már kiválasztott színes megoldások habarcs. Általában ezek a színkombinációk a lehető legeredményesebbek: a fekete csempéket gyöngyházfehér fugázóval egészítik ki, tejcsokoládéval vagy kakaófestékkel fűszerezve, grafitos betonolajjal és szürkével, mahagóni színű foltokkal.

Ha a jó íz jelenléte előtt semleges árnyalatok felvételével igazolható, ma a helyzet az ellenkezője, és a szakértők azt javasolják, hogy a fürdőszoba befejezése érdekében élénk színű - piros, zöld, narancs, türkiz stb. Ez a tanács különösen fontos lesz, ha fehér színű csempe választotta, mivel minden szín kombinálva van vele. Ha azonban fehér csempe és világos színű fugázó kombinációját választja, próbálja úgy kiválasztani, hogy maximálisan visszhangozza a bútor színét vagy a belső tér egyéb elemeit.

Mi az univerzális habarcs?

A közönséges hitellel ellentétben a fehér habarcs nem univerzális. Annak ellenére, hogy összhangban van a színes anyagokkal és a sötét árnyalatokkal, ellentétes kombinációkat képez, amelyek nem illeszkednek a klasszikus belső koncepciók keretébe.

A modern építőipari piac alternatívát kínál a fehér simítóval - egy színtelen habarcs epoxigyanta alapján üveg hozzáadásával. A habarcs univerzitását a fényelnyelő tulajdonságai biztosítják, ami miatt színtelenné válik. Gyakran nevezik "kaméleonnak", mivel képes alkalmazkodni a kerámia burkolólapok színéhez.

Fontos! A színtelen fugázó egy innovatív technológiával készült sokoldalú anyag. Nagy kopásállósággal rendelkezik, könnyen alkalmazható és könnyen tisztítható is. A habarcs "kaméleont" a mechanikai és kémiai hatásokkal szembeni ellenállás, a penészesedéssel és más gombás fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség jellemzi.

A színtelen fugázó elengedhetetlen, ha különböző típusú üvegmozaikkal dolgozunk, és a burkolólapok előállításához folyamatban van.

Tonizáló habarcs a saját kezével: ha a kívánt szín nem áll rendelkezésre

Gyakran előfordul, hogy még a nagy épület szupermarketekben sem mindig találja meg a kívánt árnyékolást, mivel egy modern gyártó nem fedezi az egész színpalettát. Ha nem tudja felvenni a kívánt színű habarcsot, akkor ne rohanjon, hogy feladja az eredeti döntést, és válasszon más árnyalatot. A probléma megoldásához megfelelő színárnyalat választható.

Ebben az esetben az alábbi opciók állnak rendelkezésre:

 • Speciális színező paszta használata;
 • A hagyományos vízoldható színsémák megszerzése;
 • Használja színárnyalatként vagy akvarellként.

Ezen összetevők bármelyikét használva a fehér fugázót bármely kívánt színre festhetjük, vagy pedig jobban telíthetjük a habarcsot.

Fontos! Ha tervezed a fugázást, vegyél két fontos pontot:

 • Próbálja meg egy nap alatt festeni a habarcsot. Egyébként a habarcs megszárad, és másnap nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő árnyékot;
 • Ne feledje, hogy a szárítás után a habarcs könnyebbé válik, és ezért a színsémát több sötétebb sötét színt kell használni a tervezettnél.

A burkolólapok színkombinációinak változatai

A tapasztalt kézművesek tudják, hogy akkor is nehéz elképzelni, hogy hogyan fognak összeilleszteni a felületen, ha egy csempe beágyazási színét alkalmazza. Ebben a tekintetben, mielőtt a felületkezeléshez megy, tanulmányozd a belső kombinációt ábrázoló fotót.

Többféle színű habarcsot használjon

A példa illusztrálja a kétféle festék - fehér és piros - használatát. Ez az opció akkor lesz fontos, ha több kontrasztos árnyalatot használ, és egy síkot és harmonikus átmenetet hoz létre az árnyalatok között.

A felület, melynek díszítéséhez monokróm burkolólapokat használtunk, úgy néz ki, mint egy sík, és csak egy kis megkönnyebbülés jelenléte lehetővé teszi számunkra, hogy megkülönböztessük az egyes szegmenseket. Egyetlen sík hatása a habarcs használatával érhető el, amelynek hangzása tökéletesen illeszkedik a csempe színéhez. Az anyagok ideális fúziója azonban nem csak a színtől, hanem az alkalmazott habarcs összetételétől is függ. Például az epoxi habzásnak a kikeményedés után tapasztalt felülete észrevehető hasonlóságot mutat a kerámia lapok üvegezett felületével.

A fehér és a színes szegmensek közötti átmenet összehangolásához fehér habarcsot használnak, amely a fény és a sötét árnyalatok közötti kontrasztot hangsúlyozza.

Ennek a technikának köszönhetően a belső tér gondoskodik a legkisebb részletességgel. Például egy fehér és piros csempe között elhelyezkedő fotórajzlapú csempe olyan színekkel rendelkezik, amelyek hasonlóak a környező csempehez. Ennek köszönhetően a színes árnyalatok ellenére a kompozíció megőrzi integritását és eredeti megjelenését.

Használjon habarcsot a csempe közelében

Ha nem szándékozik expresszív jegyzeteket adni a belső térnek, és éppen ellenkezőleg, a szemét pihenteti, amikor a nyugtató árnyalatok felületét nézi, ezt a lehetőséget előnyben részesítheti. Ennek a technikának köszönhetően a falburkolatok egyenletesek is, ugyanakkor a burkolólapok közötti varrások hangsúlyozzák az anyag eredetét.

Az azonos színű habarcs és csempe kiválasztása

Ez a lehetőség akkor előnyösebb, ha a legegyenletesebb síkot kívánja létrehozni. Az alábbi változat szemlélteti, hogyan lehet kombinálni a falfelületet két részre osztott különálló síkokat - a felső díszítőelemet és az alsó lapot.

A fal szétválasztása a taposószalag segítségével történik, amelynek kialakítása világos foltokat tartalmaz. Annak ellenére, hogy alapvetően különböznek a fő színektől, azok célja a belső tér felújítása és holisztikus kompozíció megteremtése. A sík lehetséges véletlenszerűségének és töredezettségének kiküszöbölése érdekében olyan habarcsot kell használni, amelynek hangja a lehető legközelebb áll a csempe hangszínéhez.

Fugázó és burkolólapok használata kontrasztos árnyalatokkal

Ez a rész két lehetőséget kínál a kontrasztanyagok kiválasztására. Az első klasszikus, fekete-fehér kombinációval. Ennek a kombinációnak köszönhetően létrejön egy hűvös és diszkrét belső tér, amely nem túlságosan szigorú, mert nem mindig találja meg csodálóit.

A következő példa a kontrasztos, de vidámabb színek kombinációját is szemlélteti. A kontraszt fehér habarcs frissességet ad az ultramarin csempe díszítésű szobának. Ez a kombináció ideális a fürdőszoba díszítésére és optimista hangulatot teremtve.

Csempe választás a csempe videókhoz

Hatékony csemperagasztó kiválasztása a fürdőszobában

A csemperagasztó homogén tömeg cement vagy színező pigmentek alapján. A burkolólap esztétikája, egy bizonyos szálat hoz létre, hatással van a teljes színre, de a fugázóanyag fő célja, hogy megakadályozza a piszok, por és nedvesség megjelenését a varratok között. Ráadásul mikrobák és penészgombák jelennek meg az üres helyeken a burkolatrészek között, amelyek negatívan hatnak a környezetre és az emberi állapotra. Tehát mely csemperagasztó a legjobb választani?

Még akkor is, ha követi a csempe lefektetésének szabályait, de nem fordít különös figyelmet a csempe ízületekre, az eredmény valószínűleg nem igazolja magát. Az ízületek közötti távolságokat fel kell tölteni a habarccsal. Így sem a szemetet, sem a por, sem a szennyeződés nem érkezik meg, ami azt jelenti, hogy a bélelt alap hosszú ideje garantált. Továbbá, ha helyesen választasz egy fugát a csempe számára, könnyedén fel tudod javítani a lefektetés egyenlőtlenségét és növelni az esztétikai hatást. A megfelelő anyag kiválasztásához olvassa el.

Cementgyártás: klasszikus hagyományok

 • Kényelem és egyszerű használat;
 • kombinálásával;
 • Gazdag színpaletta;
 • megbízhatóság;
 • Megfizethető költség.
 • A vegyi anyagok hatása alatt deformálódik;
 • Nem ellenáll a szennyeződésnek.

Epoxi termékek - a megbízhatóság garantálása

 • Hőállóság, kémiai hatások, korrózió;
 • Hosszú élettartam;
 • Telítettségi paletta.
 • Magas költségek;
 • A végrehajtás nehézségei.

Fugázó szín kiválasztása

gyártó

Figyelem! A fuga néha szilikon tömítőanyagon alapul, amelyet speciális dobozokban vagy kazettákban szállítanak. De a fugu nem helyettesíthető bármi mással. Ez az eszköz más irányba mutat - elszigeteli a bélést más anyagoktól. Tévedés, hogy a varratokat teljesen tömítik szilikon tömítőanyaggal.

Fugázó csempék a fürdőszobában - válasszon minőséget

Szükséges eszközök és anyagok

Nem titok, hogy a legtöbb fürdőszoba csempézett kerámia burkolattal - ez rendkívül praktikus az állandó páratartalom mellett. Azonban ahhoz, hogy egy csempe megbirkózzon a feladattal, szinte monolitikus felületet kell létrehoznia. Megfelelően kiválasztott fugázó a csempe a fürdőszobában fogja megoldani ezt a problémát.

Milyen habarcs jobb - a kompozíció választása a fürdőszobában

A kerámia burkolatokkal díszített fürdőszoba egy komplett tudomány. Az építõknek megoldaniuk kell a falak, a padló és a mennyezet megbízható védelmét a nedvesség romboló hatásaival szemben. A cél gyenge pontja a csempe közötti varrás. Ez a gőz, por, mikroorganizmusok folyosója, amelyek a beavatkozás alatt behatolnak a pusztító tevékenységbe. Ha ez a folyosó nincs zárva biztonságos zárral, a javítás soha nem fog befejezni.

A minőségben a vár cselekedni. Megvédik a kerámia oldalfelületét a gőz hatásaitól, és létrehozzák az integritás dekoratív hatását. A kerámia bevonatok gyártói az ún. Rectified tiles segítségével megpróbálják megkerülni a habarcs használatát - a széleit speciális gépeken dolgozzák fel, amelyek növelik az egyes csempék csomópontjának pontosságát.

Ennek eredményeképpen gyakorlatilag nincs szabad hely az egyes termékek között, és a befejezés teljesen tökéletesnek tűnik. Azonban nem mindenki szeretni fogja ezt a belső teret - valaki szeretne mozaikfalakat, ezer apró részletekkel. És mivel a habarcs volt, a fürdőszobában végzett javítás szerves része és lesz.

Cementhabarcs - alkalmas a fürdőszobára?

A nagyon finom portlandcementen alapuló cementkompozíciókat széles körben használják, beleértve a fürdőszobába való fugázást is. A tömeg további tulajdonságai olyan anyagot biztosítanak, mint latex lágyító. A latex a szokásos vízlepergető anyagot teszi lehetővé, ami rendkívül fontos a fürdőszobában. Ezenkívül a lágyító bevezetése növeli a kerámia és üvegfelületek tapadását. Ez a csemperagasztó a fürdőszobában sokkal jobb a mikroorganizmusok hatásaival szemben, mint az alap cementkompozíció.

Normál simító masszát használnak az 5 mm-es csatlakozások tömítésére. Az egyes csempe közötti távolság nagyobb, jobb a cement-homok simító keverékek alkalmazása. A homokszemcsék szerepet játszanak egy megerősítő elemben - minél szélesebb a varrat, annál nagyobb a törtrész. Ha ilyen fugázó anyaggal dolgozik, fontos, hogy legyen óvatos - a homok karcolja meg a felületet, különösen a karcolások érzékelhetőek a fényes felületen. Hogyan kerülhető el a karcolás? Használjon speciális golyóscsapokkal ellátott spatulát, vagy dörzsölje ujjaival a varratokat.

A latex lágyító bevezetése mellett sok építõ javasolja a varratok speciális nedvességálló impregnálást. Megjegyezzük, hogy ilyen készítmények további felületet adnak a felületnek. Például fényes és matt készítmények vannak. Az elsőek fokozzák a habarcs fényességét, míg a mattok egyáltalán nem változtatnak színükön. Időnként meg kell újítani az impregnáló réteget. Pozitív minőségű cementcement - a színnel való kísérletezési képesség. Valójában egyedülálló árnyalatot hozhat létre a közönséges gouache-val.

Epoxy habarcs a fürdőszobában - megbízható korosztály számára?

Az epoxi vegyületek drágábbak, a megnövekedett viszkozitás miatt nehezebb dolgozni velük. A fugázó foltok a kerámia burkolatokon nagyon nehéz cserálni. Azonban az ilyen masszák tömegét jobbnak tartják a cement tömegének, és teljesen indokoltak.

A kompozíció részét képező epoxigyanta a burkolólapok közötti varrásokat fokozza a vízgőzzel szembeni ellenállóképesség és teljesen semleges a háztartási vegyi anyagokban gazdag savakkal és lúgokkal szemben. Az epoxi habarcs még egy vitathatatlan előnye a színes fényerő. Nem számít, hány év telt el a javítás után, a varratok olyan fényesnek tűnnek, mint a nap.

A cementkompozíciók meglehetősen durva, porózus felületet hoznak létre - finom por, amely nagyon nehéz a bozótra, idővel eltömődik a pórusokba. Az epoxi masszáknak nincs ilyen hátrányuk - a varratok felülete sima, mint üveg. Az epoxi zatirochny szerkezetek már kész színekben vannak kiadva. A narre, vagy a fémes csillogás (bronz, ezüst, arany) hatása nagyon népszerű.

A furángyanta alapú fugázót nagy ipari páratartalmú ipari helyiségekben használják. Rendkívül nehéz dolgozni velük, és nincs szükség arra, hogy otthon alkalmazzák őket. A habarcs színe egyszínű. A furánvegyületek ellenállnak az agresszív anyagoknak, és nagy tapadásúak a kerámia felületre.

Melyik fugázószerkezet előnyös - cement vagy epoxi - Ön dönt. Ne folytasson alacsony árat - a fürdőszobában csak kiváló minőségű, és ezért drága pépet kell használni. Óvatosan kövesse a technológiát, még ha néhány pillanat is feleslegesnek tűnik. Az építők inkább az európai gyártók bevált kompozícióit használják - Litokol (Olaszország), Schtern (Németország). Jó értékelés a márkáról Ceresit, Plitonit, Atlas.

Hogyan kell frissíteni a habarcsot - a megrendelés titka a fürdőszobában

Egy gondoskodó háziasszony valószínűleg nem elégszik meg a csempék közötti ízületek piszkos szürke színével, ami elkerülhetetlenül több évvel a javítást követően jelentkezik. Bizonyos esetekben a szennyeződéseket szokásos háztartási tisztítószerekkel lehet kezelni, néha még radikálisabban kell fellépni.

A dekoratív hatás legfrissebb, de időigényes módja az ízületek öreg fogkefével, szódával és ecettel való tisztítása. Óvatosan öntse a szódát a varratokra, majd nedvesítse meg őket ecettel. Az ecset befejezi a munkát. Az ecetet akkor is használják, ha a varratokon halmozódtak fel a mész. Ha a vonakodás a rendetlenség hosszú ideig, vegyél egy spray-fehérítő, ami nagyon kényelmes dolgozni ilyen helyzetekben. A csemperagasztókhoz speciális jelölők vannak kialakítva, amelyek speciálisan a fugázáshoz alkalmazhatók. Tökéletesen frissítik a színt, és még kisebb hibákat is elrejthetnek.

A varratok frissítésének radikális módja, hogy új összetételt alkalmazzon a régi réteg fölé. Ehhez csavarhúzóval vagy merev ecsettel kell eltávolítani a régi injektáló rétegét. Óvatosan törölje le a varrásokat a porról és nedvesítse meg őket vízzel, a felső felett egy friss, a kívánt színű simítót használunk. Először dörzsöljük le a vízszintes varratokat, majd menjünk a függőlegesre. A jövőben ez a művelet megismétlődésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a felületet vízálló poliuretán lakkal bevonjuk. Sok időt vesz igénybe, de az eredmény megéri.

Védelem, higiénia, szépség: válassza ki a habarcsot a fürdőszobában

A kerámia burkolatokkal díszített fürdőszoba problémamentes folyamat, amely sok időt és pénzügyi befektetést igényel, de teljesen igazolja magát. Ez a bevonat gyakorlatilag praktikus és szinte minden vegyi és mechanikai anyag ellenálló.

A csempeburkolat végeredménye és tartóssága sok tényezőtől függ, különösen a használt simítóval vagy fúga. A készítmények különböző anyagokból, különböző külső tulajdonságokból és működési tulajdonságokból készülnek.

A kerámia burkolatok fugázásának funkciója

Kerámia csempeburkoló anyag agyagból. A csempe külső oldalát festették és mázas réteggel borították, ami az anyag nedvességállóságát okozza. A hátlap egyszerűen égetett agyag, nyers porózus anyag, amely lehetővé teszi a ragasztó behatolását, és rögzíti a lemezeket a falak vagy padlók felületén.

A kerámia lapok oldalán az építőanyag gyenge pontja. Az ízületekbe belépő nedvesség a ragasztóanyag fellazulásához és a bevonat pusztulásához vezethet.

A csemperagasztó egy további anyag, amely számos fontos funkciót lát el:

A habarcsot arra használják, hogy megakadályozza a nedvesség behatolását a varratok között, és növelje az élettartamot.

A habarcsot befejező érintésként használják, és képes aláhúzni a csempe mintát és elrejteni néhány hibát.

Anyag kritériumok

Az épületben nagy mennyiségű habarcsot találunk, a költségvetéstől a drágáig. A fúga kiválasztásánál nem az árra, hanem a műszaki jellemzőkre kell figyelni:

 1. Zsugorodás.

Az anyag térfogatának változása a szárítás során. Ez a kritérium határozza meg, hogy mennyi fugázásra van szükség a kötés teljes feltöltéséhez.

 1. Tapadás vagy tapadás a felületre.

Ez jellemzi a habarcs behatolásának mértékét a csempebe, és meghatározza a kötés erejét.

 1. Működési hőmérséklet tartomány.
 2. A szárítási oldat aránya.
 3. Vízállóság.

Ez a mutató bemutatja a fuga ellenálló képességét. Munka a fürdőszobában kell választani a habarcs a maximális sebesség.

Ebből a szempontból attól függ, mennyire tartós a varrás.

Természetesen jobb, ha olyan jól ismert gyártó céget kapnak, amelynek termékminőségét az évek során tesztelték.

faj

Csempével történő munka során különböző anyagokból készült habarcsot használjon, amelyek a tulajdonságok és a költségek tekintetében különböznek.

A választandó fugától függ a felhasználási helytől és a csempe típusától: minél nagyobb a terhelés a lapkán, annál nagyobb követelményeket támasztanak további anyagokon.

Ma a piacon több fajta is megtalálható:

Az egyes tulajdonságok, jellemzők, előnyök és hátrányok részletesen megfontolhatók.

Cement alapú

A klasszikus és legkedvezőbb árfekvésű keverék finom földdiszperziós cement alapú keverék. A cementcement különböző. A legegyszerűbb megoldás az adalékanyagok nélküli keverék, míg mások adalékokkal vannak kiegészítve, amelyek megakadályozzák a penészképződést az ízületekben (gombaölő szerek) és növelik az anyag vízállóságát (latex).

A cementhabarcsot vízzel hígítani kell a kívánt konzisztencia eléréséhez. Kisebb kötéseknél (legfeljebb 5 mm) tiszta formában használja az oldatot, ha a varratok közötti távolság nagyobb, homokot adjon a száraz keverékhez.

A homokszemcsék mérete a szélességtől függ: minél nagyobb, annál nagyobb a részecskéknek.

A cementfugák előnyei:

 • alacsony ár;
 • alkalmazhatósága.
 • alacsony nedvességállóság;
 • kis színskála (fehér és világosszürke);
 • a megoldás megkarcolhatja a cserépet, ezért óvatosan kell dolgoznia a megoldással;
 • instabilitás a mechanikai igénybevételhez;
 • törékenységét.

A nedvességgel szembeni ellenállást különleges impregnálással lehet növelni, ami tovább javítja a varrat dekoratív tulajdonságait, így matt vagy fényes.

szilikon

A polimer (szilikon) alapú fúga megbízhatóan tapad a kerámia burkolatokhoz, a mesterséges és a természetes kőhöz, amelyet nagy nedvességállóság és kémiai vegyületekkel szembeni ellenállás jellemez. Szilikon tömítőanyagot használnak a 2-7 mm méretű csempe közötti csomópontok tömítésére.

 • széles színválaszték;
 • könnyű felhordás (a csőből pisztollyal kivont);
 • alacsony zsugorodási arány;
 • Jó tapadás szinte minden felületen.
 • magas ár;
 • nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

Epoxigyanta alapú

A legnépszerűbb ma az epoxi fuga, ugyanabból a gyantából készült festékek, adalékok és keményítők hozzáadásával.

Az epoxi fuga előnyei:

 • kész friss összetétele rugalmas;
 • a megkötés után a varrat tartós, mechanikai igénybevételnek ellenálló;
 • különböző színek élénk színekben;
 • adalékanyagok fémes fényt adnak a készítménynek;
 • nedvességállóság;
 • vegyi anyagokkal és magas hőmérsékletekkel szemben.

Az epoxi-fúga fő hátránya az alkalmazási mód, amely készségeket és különleges felszereléseket igényel.

Az ilyen típusú habarcs eléggé sűrű és viszkózus, ahhoz, hogy fedezze a varratokat, különleges pisztolyra van szükség, amelynek működési elve egy tésztafecskendőhöz hasonlít. Az összetétel gyorsan felszívódik a felületen, mivel eltávolítása speciális megoldásokat igényel.

Az epoxi habarcsot a falak és a padlózat burkolásakor használják a fürdőszobában és a konyhában.

Furan Grout

A ma elérhető legerősebb fúga furán. Nem használják a mindennapi életben, de a megnövekedett szilárdság, az agresszív vegyi anyagokkal szembeni ellenállás és a jó ragasztás lehetővé teszi annak használatát falak és padlók esetében ipari helyiségekben.

A furán fugázó csak fekete és sötét.

Néhány árnyalat a habarcs választásánál a kívánt szín és típus megtalálható a videóban.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő habarcsot

A javítás során mindenekelőtt alapanyagot vásárolnak, esetünkben cserép és csempe ragasztó. Grout gyakran csak akkor emlékezett, amikor a falak béleltek.

A jó minőségű fugu kiválasztásához és a felesleges vagyon feletti pénz túlfizetéséhez nem szükséges először megfontolni a helyiségek típusát:

A fürdőszobában

A helyiség magas páratartalmú, hőmérséklete, amely időszakosan felemelkedik a forró gőzből. Kombinált fürdőszobában bővebb az epoxi vagy a szilikon használata, külön fürdőszobában megtakaríthat egy kicsit a WC-varrások törlésével a WC-ben egy cement-fúga segítségével. Azonban a fürdőszobában is használható, víztaszító impregnálással.

A konyha számára

Rendszeres cement vagy epoxi fog működni, a szilikon a tulajdonságait megváltoztathatja, ha a lemez mellett helyezkedik el.

Milyen színt választani

Milyen anyagot kell használni a javítás során a pénzügyi képességek, a helyiség jellemzői és az anyaggal való együttműködés készsége alapján.

A habarcs színe fontos szerepet játszik a szoba holisztikus benyomása megteremtésében, így ez a kérdés nem kevésbé fontos, mint a cserép kiválasztása.

Döntsön egy érintéssel, segítsen a tervezőknek tippeket:

 1. A klasszikus fehér vagy szürkés habarcs praktikus, jól látható a háztartási por, a mikrobák nyomai. Az anyag előnye minden csempe árnyalatának, kivéve a sötétséget.
 2. Fekete, sötétkék vagy ibolya csempe, gyöngyház, ezüst vagy arany kivitelben is alkalmas.
 3. A bézs csempe összhangban van a sötét barna és a fehér fuga.
 4. A zöld árnyalatú csempe esetén a grafit és a világosszürke színezék alkalmas.
 5. A rózsaszín csempe jól látható fehér simító keverék keretén belül.
 6. A csempefa és minden árnyalatú barna fugu használatra néhány tónust sötétebb vagy könnyebb.
 7. A mozaikos falakkal szemben jobb az áttetsző fugó használata, hangsúlyozni fogja a finom munkát, és kiemeli az egyes lapkákat.
 8. A világos, többszínű csempe esetében kiválaszthat egy olyan habarcsot, amely megismétli az árnyékot vagy átlátszó.
 9. A kontrasztos tónusú fugázás minden egyes csempere külön hangsúlyt fektet, az alapszín ismétlése pedig egy holisztikus felület benyomását kelti és elrejti a befejező hibákat.
 10. A sötétebb árnyalatú fúga vizuálisan csökkenti a helyiséget, miközben a könnyűség kiterjed. Ezt a tényezőt figyelembe kell venni az anyagok kiválasztásakor is.
 11. A fényes habarcs a csempe árnyékát világosabbá teszi.
 12. A padlónál praktikusabb sötét habarcs vagy a cserép színének megismétlése.

Amint látja, a habarcs színe nagyon fontos. A megfelelő választáshoz művészi ízléssel és térbeli képzelőerővel kell rendelkeznie. Szerencsére a legtöbb nagy épületben használhatja a tervező által kínált szolgáltatásokat, akik egy számítógépes program segítségével segítenek mindenfajta lehetőség értékelésében.

A gyártók áttekintése

A javításra szakosodott mesterek azt tanácsolták, hogy ne mentse a habarcsot és válasszanak a híres márkákból. Jól bevált:

A cég 1991-ben alakult, és ebben az időben sikerült bizalmat szereznie az európai és ázsiai ügyfelek körében. Cement- és epoxigyanta-alapú simítót gyárt, ahol az ezüstot antibakteriális adalékként használják.

elismert vezetője a kapcsolódó termékek között. A német cég már az elmúlt évszázad vége óta jelen van az építőipari piacon, és rajongói vannak szerte a világon. Ma a cég része a híres Henkel-ügynek, nagy mennyiségű habarcsot (köztük kétkomponensű) és adalékanyagokat tartalmaz.

A cég már 1937 óta jelen van a piacon, ma már nagyon népszerűek az Ultracolor Plus és a Kerapoxy márkanév alatt gyártott epoxi-taposószerek.

Több mint egy évszázada a vállalat az építőelemek piacán vezető szerepet tölt be. A cég mindenféle fugázóanyagot gyárt. A választékban gyorsan száradó keverékek és eszközök vannak a fuga nyomainak eltávolítására.

Az ilyen márkák termékei sok pozitív visszajelzést adnak, és alkalmasak otthoni és professzionális használatra.

Hasznos tippek

Fugázó felvásárlásakor ki kell számolnia, mennyi anyag szükséges a munkához. Minden gyártó jelzi a fúga négyzetméterenkénti átlagos fogyasztását.

Valójában a költség több tényezőtől függ:

 • csempe mérete;
 • kerámia csempe vastagsága (egyenlő a varrás mélységével);
 • a varratok szélessége.

Ezeknek a paramétereknek a megismerése során könnyű kiszámítani, hogy mennyi lesz a habarcs a munka befejezéséhez. A szakértők azt javasolják, hogy az így kapott értéket 10% -kal növeljék.

Jobb, ha az ízületek fugázását kerámia burkolatokra bízza egy szakemberrel, de a háziasszony mindent megtehet sajátjában:

 • hígítsuk fel a keveréket az utasításoknak megfelelően;
 • tiszta varrásokat a szemétektől, távolítsa el a kereszteket;
 • töltsük össze a kötést varrással keskeny gumi spatulával (jobb, ha felülről lefelé, majd balról jobbra haladunk);
 • tisztítsa meg a felesleges mennyiséget egy puha, száraz ruhával.

Kiváló minőségű habarcs teszi a burkolat a falakon és a padlón a tartós és praktikus. A fúga helyesen megválasztott árnyalata képes kiemelni a csempe szépségét, és a belső tér csúcspontjává válni.

Burkolat a csempe a fürdőszobában, mit válasszon Szín (fehér, szürke, fekete)

A habarcs színének megválasztására két kritérium van: milyen típusú és színes szennyeződés a csempe burkolatának és megjelenésének helyén (kombinálva a csempe színével). És az első kritérium a legfontosabb, mert rossz a habarcs színe azonnal piszkos, és nem mossa le.

Hogyan válasszunk egy habarcsot egy csempe számára szín szerint

A fő szabály: fehér és bézs habarcs - a két legkényelmesebb szín. Csak falburkolásra használhatók a fürdőszoba falán.

Fehér és bézs fugázó csak a fürdőszobában és csak a falon.

Az utolsó fényképen láthatja a szennyeződést a fehér habarcson a padlóról a falra.

Az algoritmus a konyha és a folyosó padlóján lévő varrások színének megválasztására: a habarcs 1-2 szín sötétebb, mint a csempe sötétebb helyén (amikor a cserép nem monoton); vagy sötétszürke (antracit) habarcsot, mint univerzális lehetőséget. A csempe varrása a padlón egy fürdőszobában, pontosan a legcsíkosabb helyen egy csempe, vagy a világosszürke (cement) színű a zatirka.

A fürdőszoba habarcsának könnyebbnek kell lennie, mivel a fő szennyezés a kiszáradt vízből készült fehér sófolt, nem láthatóak világosszürke színben.

A fürdőszobában lévő falak esetében a habarcs pontosan ugyanolyan színű, vagy 1-2 tonna könnyebb vagy szürke cement színű, mint univerzális opció. A falon a habarcs ritkán nagyon szennyezett valami más, mint a szárított víz.

Ha túlságosan lusta a kavics, akkor válassza a cement-szürke színű habarcsot - ez a legrugalmasabb.

De még mindig azt tanácsolom, hogy gondosan közelítsd meg a választást, mert ez nem egy kis dolog. Elrendezés a lapok ugyanabba.

A fehér csempe fugázása

A fehér csempe az egyetlen olyan eset, amikor fehér habarcsot használhat. És csak a falak és a konyhán kívül. A zuhanytálcában és a fürdőszobában a fehér habarcs még mindig terhelést szenved, minden más helyiségben nagyon gyorsan elveszíti megjelenését. A padlóburkolatokhoz, még fehérhez is, a fehér fugák használata szigorúan ellenjavallt minden helyiségben.

Még egy teljesen fehér monokróm burkolólap esetében is könnyebb használni a világosszürke vagy bézs habarcsot. Vizuálisan nem nagyon különbözik a fehér, de máris lényegesen kevésbé szennyezett. Ha valamilyen oknál fogva a feladata, hogy kiválassza az egyes betonlapokat, akkor választhat antracit fugázást.

Az alábbi képen két különböző színt használtunk a csempe csempékhez a fehér és szürke részek ízületeiben. A meztelen szem nem látható, de tudja, hogy ez is lehetséges.

Festékszíne a szürke cserépnek

A szürke csempe esetében a habarcs színe kiválasztásának szabálya kicsit változik: jobb, ha szürke, de mindig 1-2 tonna sötétebb a padló és a falak számára. Ha szürke, ha a habarcs színe sötétebb, mint a csempe színe, egy további térfogati illúzió jön létre. De ne használjon teljesen fekete habarcsot a szürke csempékhez. Bár ellentmondásos, általában kevésbé praktikus, mint a szürke.

By the way, szép modern fürdőszoba most gyakran pontosan szürke - a szín a divat.

A fürdőszobában a szürke cementcement fugázása ajánlott. Sófoltok nem láthatók rajta, és a piszkos víz nem hagy nyomot. A fürdőszoba cserépének kialakítását szintén gyakorlati szempontok alapján kell kiválasztani. Mit kell keresni a csempe kiválasztásakor?

A szürke burkolólapok és a szürke habarcs a legalkalmasabbak a kötény burkolólapján.

Fekete csempe fugázó szín

A fekete lapok használata óvatosnak kell lennie. Határozottan nem ajánlott a fekete fényes csempe, mert mindig piszkosnak tűnik. A legkisebb ujjlenyomatot, a legkisebb karcolásokat mutatja.

Csak fekete textíliát válasszon.

Ha a fekete csempe olyan falra van fektetve, amely nem érintkezik vízzel, akkor a habarcsot a lehető legtávolabb kell kiválasztani. Úgy néz ki, fényűző, de csak fél a só foltok a szárított víz.

Ha a fekete csempe le van fektetve a padlóra, akkor jobb sötétszürke habarcsot venni. A víz mindig a padlóra jut, legalábbis a mosás folyamán. És ritkán egyszerre a padlót szárazon töröljük. Ennek eredményeként a sötétszürke habarcs a padlón úgy néz ki, mint a fekete. És már észrevette, hogy ez a fő kritérium a fugázó szín kiválasztásához.

Festékszínek színes csempékhez

Ha színes csempe van, akkor a fent leírt alapszabály vonatkozik. Ha lehetetlen megtalálni a megfelelő színt, és ez gyakran előfordul, a különböző gyártók széles palettájának ellenére, válasszon szürkét.

Úgy tűnhet, hogy túl sokszor kínálunk pontosan a habarcs szürke színét. Az a tény, hogy ez valójában a leginkább praktikus és sokoldalú szín, amelynek megválasztását alig lehet megbánni. Minden más lehetőség - vannak kockázatok.

A legfontosabb dolog a színes fugázó - ezekre csak az azonos színű csempékre van szükség. Soha ne használjon színes habarcsot a nem színes csempékhez. Szörnyen néz ki. Az alábbi képen a fehér csempe sárga habarcsja kétségesnek tűnik:

Milyen színű, hogy válasszon a habarcsot a mozaik számára

Mozaik esetén a habarcs színe kiválasztásának szabálya más: minél közelebb van a habarcs színe a mozaik színéhez képest, annál jobb. A pont az öltések száma, ami aránytalanul nagyobb, mint a csempe. Ha a fugázás színe jelentősen különbözik, akkor az eredmény túl sok apró részlet szemöldöke lesz.

De a mozaikhoz a mentési habarcs szürke. Ha színes mozaikja van, és nem választhat színezéket, csak szürke, de telítettségre alkalmas. Ehhez vegyen néhány mintát szürke fugóból (ezek az értékesítési pontok bármelyikén), és csatolja őket a mozaikhoz. Meg fogja érteni, mikor a fényerő ugyanaz.

A tükör és a fényes mozaik esetében a standard habarcs színe szürke is.

Színpaletta habarcs

A különböző gyártóknak különböző színpaletták vannak. Az alapszínek szerint, mint a fehér, néhány szürke és fekete, metszi egymást, viszont a másik lényegesen eltérő.

Fugázó ceresit színek

A FÁK országokban a leggyakrabban használt habarcs ceresit (cerézia). A CE 33, CE 40 és CE 25 típusú fugázó anyaggal rendelkezik. A leggyakrabban használt habarcs a ceresit ce 40 és a legszélesebb színpaletta. A Cerable CE 40 jó nedvességtartalmat és kis deformációkat biztosít, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy kis zsugorodással és rezgésekkel megreped. Ez jó választás, de színes árnyalatok vannak.

A semleges színekkel minden világos, ott van egy ötlet a dobozon vagy a táskán lévő címkével. De összetettebb színekkel, például Jasmine, Crocus, Sahara és más érthetetlen dolgok történnek. A szín valójában a fugázás és szárítás után egyáltalán nem hasonlít a dobozon feltüntetetthez.

Talán elvben különböznek egymástól, talán a nyomda rosszul közvetít, de a tény továbbra is fennáll: a habarcs színének megválasztása a próba alkalmazás és szárítás után kell történnie. Igen, ez kissé bonyolítja a folyamatot, de jobb először vásárolni a minimális mennyiséget, alkalmazni és hagyni száradni, majd újra vásárolni minden mást. Ezután azonnal törölje le a varratokat, és valójában továbbra is elégedetlen az eredő színnel.

Litokol fugázó színek

A Litokol márka (Litokol) valószínűleg a legszélesebb vonalzó és a habarcs és a színpaletta típusa. Az epoxi verziókról később említjük, mert Nem élvezik a népszerűséget a magas ár miatt. De a hagyományos habarcs vonala megérdemli a figyelmet.

Litochrom vonaluk többek között a mi kedvenc szürke színük falait tartalmazza, akár 4 darabos mennyiségben. Mindegyik 4 egy lakást használtuk különböző felületekhez. Nem volt probléma velük. Ami fontos, a csomagoláson lévő matrica színe nagyon jól tükrözi a szárítás utáni végső színt. Bár a Ceresite szürkével sem volt probléma.

Alapvető univerzális fugázó színekként Lithok C.10 szürke és C.30 gyöngyház szürke.

Grout Color Atlas

Egy másik népszerű márka habarcs. Széles körben használt és a vélemények általában eléggé jó. Nincs tapasztalatunk vele, ezért csak egy színpalettát adjon az Atlas-nak.

Kiilto fugázó színek

Sajnos nincs tapasztalat a felhasználásról, de nem akarom feltalálni. De a színpaletta Kiilto (kiilto) elég széles, csak hozza. Ha tapasztalata van ezen vagy bármely más habarcs használatával, meséljen erről a megjegyzésekben.

Kétkomponensű habarcs

Nagyon drága. Nem túl népszerű az epoxi habarcs ára miatt. Az ár mellett komplex alkalmazást, összetett maradványok és mosás összetett eltávolítását is jellemzi. Ha tisztességes költségvetésed van, és az építőmesterek tapasztalatai vannak az epoxi habarcsokkal kapcsolatban, akkor ezeket ki kell választani. Sokkal jobban ellenállnak a szennyezésnek, általában nem félnek a nedvességtől.

És ami a legfontosabb, hogy az epoxi habarcs csak egy hatalmas szín. Beleértve az összes fényes, csillogó és még a sötétben ragyogó lehetőségeket. Az epoxi habarcs széles választékát a Litokol márkanevű márkája biztosítja. De mindez túlmutat ezen a cikken.

Következtetések: milyen színű habarcsot kell használni:

 1. A csempe színe sötétebb a padlónál és könnyebb a falaknál.
 2. Ha lehetetlen színesben találni, akkor a szürke illeszkedést hangban.
 3. Fehér csak fehér csempe, csak a falakon, és nem a konyhában.