Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan lehet javítani a zuhanytálcát?

Megváltoztatta a keverőt. Töltsön egy akril tálcán, amelyen repedés és kis lyuk jelent meg. Hogyan lehet ezt megjavítani?

Általában ilyen esetekben cserélni kell a raklapot, mivel a legmélyebb javítás látható lesz, és nem garantálja a további funkciókat. De ha a raklap javítása határozott kérdés, akkor először tisztázni kell, hogy melyik anyagból készült.

 1. Ha a zuhanytálca egy akril lapból áll, akkor az epoxigyanta és az üvegszálas megoldás alkalmazható, mivel a tálca alsó részének ragasztása nem megfelelő. Miután az epoxid megszáradt, a sérült területet folyékony akrilnal öntjük, majd különböző szemcseméretű csiszolópasztákkal őröljük / polírozzuk. Az ilyen javítás valószínűleg 3-4 évig megnöveli a raklap élettartamát, a legjobb esetben. Meg kell tisztázni, hogy nem ajánlott nagy mennyiségű vizet (akril kád esetén) a serpenyőbe húzni, az akril test tovább repedhet deformálódás és javítás után.
 2. Az összetett anyagok raklapjainak előállítása és ezek a gyártók: Teuco, Guzzini, Doctor Jet, az epoxi használata nem ad pozitív eredményt. Az ilyen termékek egy kétrétegű egészségügyi műanyagból állnak, amelynek felső (elülső) része akril, 1-1,5 mm vastag, a másik pedig egy ABS műanyag lap, amelynek tapadása rendkívül alacsony epoxigyantával. Lehetséges, hogy egy ilyen raklapon csak a saját veszélye és kockázata miatt ragasztja le a bontását. Hogy tisztázzam, szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy az ABS műanyag meglehetősen tartós anyagból készült, autóbuborékok készültek, és nagyon sikeresen ragasztottak autóműhelyekben, de a legkisebb deformációnál a ragasztott helyek szétesnek. A zuhanytálca esetében egyszerűen a lakás vízének és esetleg a szomszédos ház vízének áradása lesz.

Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

A raklapok károsodásának okai

Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

 1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
 2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
 3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

Eszközök és anyagok

Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

 • éles kés;
 • olló;
 • építési szint;
 • kulcs;
 • csavarhúzó;
 • epoxi ragasztó;
 • üvegszálas;
 • akrilfesték;
 • csiszolópapírral;
 • ecset;
 • etil-alkohol;
 • fogpor;
 • rongy,
 • légzőkészülék;
 • védőszemüvegek és kesztyűk.

A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

Hogyan lehet javítani egy raklapot?

A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

Kis repedések tömítése

Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
 2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
 3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
 4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.
 5. Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.

A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

Javítsák meg a mély repedéseket

Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

Itt van, mit kell tennie:

 1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

Tömítés a lyukakon

Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
 2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
 3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
 4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
 5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

A raklapok károsodásának megakadályozása

A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.

Do-it-yourself zuhanyzó tálca javítás: mi a bontás és hogyan kell őket kijavítani?

Semmi sem örökkévaló a mi világunkban, itt pedig a zuhanyzókat időnként meg kell javítani.

A különféle típusú raklapok mechanikai károsodásra való hajlamát nagyon egyszerűen magyarázzák, mivel a zuhanyzás során a fő terhelésről számolnak be.

Az akril, amelyből a legtöbb modern rakodólap készült, bár tartós, ugyanakkor meglehetősen törékeny anyag. Az üveg analógoktól eltérően azonban az ilyen termékek otthoni javításra szorulhatnak.

A károsodás főbb típusai és megszüntetése

A leggyakrabban előforduló károsodás zuhanytálca tusoló repedések. A mélységi repedések fokától függően:

 • keresztmetszet (lyukak);
 • kicsi, felületes (legfeljebb 35 cm hosszú és 100 × 100 mm-nél nem nagyobb terület);
 • kis repedések hálózata (karcolások).

okai

A repedések fő okai:

 • Helytelen telepítés. Ha a technikát megsértették a raklap behelyezése során, például a raklap nem vízszintesen állt, vagy a kötőelemek nem voltak elég feszesek, akkor működés közben a terhelés egyenetlenül oszlik el, ami repedés kialakulásához vezethet.
 • A termék eredeti gyári hibája. Elég ritka eset, de néha a vásárlás előtt lehetetlen meghatározni a rejtett belső hibák jelenlétét, amelyek csak a működés során jelentkezhetnek. Általában azonban sokkal rövidebb idő alatt észlelhetők, mint a garanciális időszak lejárta, ezért ne javítson ilyen raklapot.
 • Működés közben gondatlanság. A leggyakoribb ok. Abban az esetben, ha a kínai gyártmányú raklapok viszonylag olcsó modelleket használnak a zuhany alatt, néha elegendő egyszerűen lehúzni a zuhanyzó öntöződobozt a kézből, hogy repedést okozzon.

Ismerkedjen meg ebből a cikkből, hogy milyen paramétereket kell figyelnie a téglalap alakú zuhany kiválasztásakor.

Lépésenkénti javítási kézikönyv

A repedések kiküszöbölésére szolgáló konkrét lépések közvetlenül függenek a repedés típusától. Általánosságban elmondható, hogy a saját gyakorlatilag bármilyen repedt raklapon történő javításhoz a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • etil-alkohol;
 • térhálósító;
 • csiszolópapírral;
 • akrilfesték;
 • epoxigyanta;
 • akril bélés vagy üvegszál;
 • irodai szalag;
 • folyékony akril;
 • kefe;
 • közepes méretű gumi spatula;
 • fúrjon egy speciális fúvókát a polírozáshoz;
 • Angle Grinder.

A legegyszerűbb eset az, amikor a raklapon lévő repedés nagyon kicsi és csak a felszínén halad.

Ennek kiküszöbölése érdekében a készüléket nem kell eltávolítani, csak javítani kell, mielőtt javítaná.

Ecsettel, a repedés teljes felületét több rétegben akrilfestékkel kell lefednie és egy napra hagyni kell.

Némileg nehezebb a mély repedések és lyukak javítása. Ebben az esetben szükséges:

 1. Távolítsa el a raklapot, ha a kár nehezen elérhető helyre vagy áthalad.
 2. A darálóval szélesítsd ki a repedést, és a vágott széle mentén levágódj.
 3. Tisztítsa meg minden szennyeződés varrását vízzel történő mosással és etilalkoholos zsírtalanítással. A tisztításhoz semmilyen esetben sem kell agresszív mosószert használni.
 4. A folyékony akril és a keményítő megfelelő arányban keverje össze az utasításoknak megfelelően.
 5. A keveréket a paletta sérült területére egy műanyag vagy gumi spatulával kell nagy mennyiségben felhordani, hogy teljesen feltöltse a repedést. Ezután távolítsuk el a felesleges akril eltávolítását.
 6. Ha a repedés véget ér, majd a hátoldalon, még korábban simított és zsírtalanított is, akril bélés vagy üvegszálas tapaszokat kell alkalmazni, melyet gazdag epoxigyanta áztat.
 7. A repedés ragasztószalaggal történő lezárásához és a kompozíció száradásához. Általában 1 óra és egy napig tart (az időtartam függ az adott javító készlet összetételétől).
 8. Miután a készítmény megszáradt, távolítsa el a ragasztószalagot, és csiszolópapírral vagy egy speciális fúvókával ellátott elektromos fúróval homokkal homokozza fel a raklap felületét.

A munka összetettségétől függetlenül mindenképpen jól szellőztetett helyen kell elvégezni, mivel az eljárás során felhasznált anyagok (akrilfesték, epoxigyanta, keményítő) folyékony állapotban ártalmasak az emberi egészségre és a háziállatokra.

Mikor kell csere?

Azonban nem minden olyan rózsás, mert egyes esetekben még mindig ki kell cserélni a raklapot egy újat. Például, ha a maximális terhelés helyén kialakult mély repedés, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a javítás haszontalan lesz.

Természetesen megpróbálhatja megjavítani a raklapot, de ebben az esetben van esély arra, hogy a termék közvetlenül megsemmisül a zuhany folyamatában, és ez nemcsak a vízszivárgáshoz, hanem a súlyos sérülésekhez is vezethet.

Nincs szükség javításra, és abban az esetben, ha ez repedések megjelenése. Ma egy új raklap vásárlása körülbelül 2.500-4.000 rubelt fog fizetni.

Olvassa el, hogy milyen tálcák vannak zuhanyozóknak. Hasznos tanácsok a választáshoz.

A károk megelőzése

A zuhanytálca felületén való repedés valószínűségének csökkentése érdekében egyszerű ajánlásokra van szükség:

 1. Kövesse a telepítési technológiát.
 2. Gondosan használja a raklapot a kabin üzemeltetése közben, nehogy nehéz tárgyakat dobjon rá, és ne ugráljon a vízkezelés során.
 3. Ne használjon olyan agresszív tisztítószereket, amelyek vékonyak lehetnek a raklap akrilfalain.
 4. Biztosított márkák termékeinek beszerzése az engedélyezett kereskedelem tárgyaként garancia nyújtásával.

Ha még mindig be kellett tömíteni a repedést, akkor a termék élettartamának növelése érdekében a következőképpen teheti meg a raklap alját:

 1. Távolítsa el az elülső képernyőt, és tégla alátámasztásával alátámasztja a cementet.
 2. Töltse ki a téglák és a tálca közötti helyet egy kis tágulású habszerelvényhabgal.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Akril zuhanytálca tálcák javítása: 3 típusú kár

Lehetséges, hogy a zuhanykabin akril tálat saját kézzel is megjavíthatja, ha előzetesen megismerkedik az árnyalatokkal, napjainkban az emberek egyre inkább elkezdték telepíteni a zuhanykabinokat. Nem annyira nehéz ezt megtenni, mint elvégezni a későbbi gondoskodást. A nem megfelelő gondoskodás, valamint a működési szabályok figyelmen kívül hagyása a raklap töréséhez vezet. Figyelembe kell venni azt a tényezőt, amikor a kabin hosszú ideje szolgál és elhasználódott. Ezért szükséges a raklap megfelelő időben történő ellenőrzése és a kisebb károk helyreállítása annak érdekében, hogy ne végezzen nagyobb javításokat.

Zuhanytálca sérülése és javítása

Ha akril modellt választasz, a raklap javítása szükséges. Minden egyéb, tartósabb anyagból készült raklap nem kap súlyos károkat.

A javítási zuhanytálca akkor készül, ha gyárilag hibás tervet talál. Ez nagyon ritkán a gyártó hibája, és ha a jótállási idő nem járt le, akkor a raklap cserélhető.

Az akril tálak nagyon törékenyek, és ha nem megfelelően karbantartják őket, a javítás elkerülhetetlen. A károk súlyosak lehetnek, és nem nagyon. Minél súlyosabb a kár, annál nehezebb lesz a raklap javítása.

Általában az akril zuhanytálca kapja a legnagyobb kárt

Jelentős kár:

 • Bármilyen méretű csiszolt;
 • Mély és nem nagyon, repedések;
 • Véletlenszerű lyukak (lyukak).

Kár keletkezése után az egész szerkezet szétszerelésre kerül. Ezután az alját mossák, a falakat alaposan megszárítják. Ha minden száraz, folytassa a javítást. A raklap javítása kézzel elvégezhető, mivel nem igényel speciális készségeket és képzést.

A repedezett zuhanytálca: mit kell csinálni és hogyan kell kijavítani

A kiváló minőségű anyagból készült raklap nagyon sokáig tarthat anélkül, hogy komoly károkat okozna. Nagyon ritkán törik meg, és ez a tulajdonosok vagy a telepítők hibája. De ha ez megtörténik, sürgősen meg kell határoznia.

A megrepedt zuhanytálca, mi van, ha ez megtörténik? Először meg kell határoznia a sérülés súlyosságát. A repedés mély vagy csak egy kis karcolás.

Lehetőség van egy nagy repedés megtöltésére a saját kezével, anélkül, hogy rengeteg időt és energiát kellene fordítanod. Ehhez speciális eszközökre és anyagokra van szükségünk. Kezdetben tisztítsuk meg a szennyeződés és a törmelék felületét, majd az alkoholos oldattal törölhetjük a repedés teljes hosszát és várhatjuk, hogy kiszáradjon. Csak akkor lehet a repedést festeni.

Annak érdekében, hogy lezárja a repedést a serpenyőben, speciális anyagokat és eszközöket kell előkészíteni a munkához.

A javításhoz szükséges anyagok és eszközök:

 • Alkohol-oldat;
 • festeni;
 • kefe;
 • csiszolópapír;
 • Rongy.

Ha a festék száraz, egy második réteget kell alkalmazni a festék minőségének ellenőrzésére. Másnap biztonságosan használhatja a zuhanyozót, minden funkcióját felhasználva.

Hogyan kell ragasztani a zuhanytálca tálcáját, ha a repedés mély

A raklapok feltörnek, ha a zuhanykabin nem megfelelően van felszerelve. Ha egyenetlen felületre telepíti, akkor a súly alatt lévő raklap felrobbanhat. Van egy mély repedés, amelyet nagyon gyorsan meg kell javítani, hogy ne kezdjen növekedni. És akkor már nincs szükség a javításra, megváltoztatnia kell a raklapot.

Hogyan ragasztani a zuhanytálca tálcáját, ha felrobban? Ehhez egy különleges ragasztót kell vásárolnunk a repedés kiküszöbölésére. A ragasztóból származó gőz nagyon káros a testre, ezért ha fel kell ragasztani a repedést, akkor légzésvédőben kell tenned.

A ragasztó nagyon rugalmas, kitölti a teljes repedést, anélkül, hogy a serpenyő teljes felületén elterülne. A ragasztás, a segítségével, gyorsan és hatékonyan megy végbe. Csak jól kell szellőztetnie a fürdőt, hogy ne lélegezze be a mérgező gőzöket.

Lehetőség van mély zacskó ragasztására a zuhanytálcában a különleges ragasztóval, amelyet speciális szaküzletekben értékesítenek.

A következő speciális kötőanyagok alkalmasak:

 • Desmokol keverék;
 • Kompozíciós gelcoat;
 • Epoxi vagy ragasztó.

Mindezek az eszközök nagyon praktikusak és megbízhatóak. Szintén használják a raklap és speciális keverékek javítására már késztermékben értékesített készletekben. Segítségével a repedés kiváló minőségű és sokáig lezárható.

DIY javítás a zuhanyzók: főbb bontások

A zuhanykabin a szokásos fürdő helyett a fürdőszobában van elhelyezve. Régóta szolgálhat, ha megfelelően be van építve, és hogyan viselkedjen vele. A kabinban van egy vezérlőpanel is. Ha az egyik gomb nem működik, akkor az egész szerkezet sikertelen lesz.

A zuhanyfejek javítása saját kezével csak akkor tehető meg, ha teljesen magabiztos magadban vagy ha a bontás nem túl komoly. Ha a hiba nagyon fontos, jobb, ha szakemberhez fordul.

Miután észrevette, hogy nincs olyan hibája, ami nem nagy, azonnal ki kell javítania, hogy ne váljon súlyos bontássá.

Ha károsodást észlel a zuhanytálca alján, akkor azonnal meg kell kezdeni a javítást.

A fő káros zápor:

 • A raklapban repedt;
 • A kabin repedése;
 • szivárgás;
 • Vízvezetéktörés;
 • Villanyszerelő nem működik;
 • Törött hengerek.

Leggyakrabban lebontja a keverőt. A gumigyűrűk elhasználódnak és meg kell változtatni. Megváltoztathatod, és a patron, amely a víz hatása alatt, használhatatlanná válik. Ha egy villanyszerelő meghibásodik, akkor ebben az esetben szakemberhez kell fordulnia. Az ajtóhengerek gyakran törik, mivel naponta többször használják őket. Jobb, ha azonnal cserélni.

Do-it-yourself zuhanykabin javítás (videó)

Rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk egy olcsó kabinról, hogy ne legyen szükség restaurációra, mind a kabin, mind az egyes elemek számára. Szükséges a rend fenntartása és tisztasága minden alkalommal. A kabin felhelyezése előtt először a szűrőt kell elhelyezni a csövekre úgy, hogy a víz bejusson a már megtisztított kabinba. Miután mindezt megtette, a zuhanykabin használatát és használatát hosszú ideig élvezheti.

Amikor a zuhanytálca megrepedt: mit kell tennie, és hogyan kell megjavítani a repedést saját kezével?

Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

A modern világ diktálja a saját szabályait az embereknek, arra kényszerítve, hogy gyorsabban és gyorsabban haladjon az életen keresztül, valószínűleg azért, mert a legtöbb lakásban, valamint a magánházakban régi, terjedelmes és kényelmes fürdőket kezdtek helyettesíteni kényelmes és kompakt zuhanyzókkal, amelyek jelentősen időt takarítanak meg. ez a funkciók teljesítésével, vagyis minőségi mosás biztosításával bármikor.

De ez nem arról szól, hogy egyáltalán, de arról a tényről, hogy a fő terhelés a zuhanyban természetesen a raklapra megy, ami a felületén számos karcolást, zsiradékot, repedést és más mechanikai sérülést okoz, amelyek először kicsinek és kisebbnek tűnnek, de aztán katasztrofális arányokat érjen el, amikor ezt a részt kicseréljük. Tehát lehetséges, hogy azonnal megszervezzék a zuhanytálca tálca javítását, ésszerű és ésszerű anyagi megoldás lesz-e, képes lesz-e megbirkózni egy ilyen nehéz feladattal, és elvégezhetjük az összes akciót otthon, és megpróbáljuk kitalálni.

A fő okok és hulladékfajták: az akril zuhanykabin tusoló tálca javítása

Fotók az oldalon: master-vannoi.ru

A legkülönbözőbb típusú és típusú raklapok piacán hatalmas választék áll rendelkezésre, amelyek zuhanyozásra szolgálnak, és az anyagok széles skálájából készülnek, mindennapi és mindenki ismertté, klasszikus kerámiákká, innovatív műkővé, amely ma is felmelegedhet. Azonban a legnépszerűbbek voltak és maradnak akril raklapok, nagyon elfogadható tulajdonságaik és tulajdonságaik miatt, valamint a vevők számára meglehetősen kedvező áron. Ezen túlmenően, hogy hogyan kell kijavítani a zuhanytálcát akrilból, elég komplett információ áll rendelkezésre, vagyis mindent megtehet magának, anélkül, hogy olyan szakemberekhez fordulna, akiknek a szolgáltatásait szükségszerűen fizetik.

A legtöbb raklappal a közönséges zuhanyozók számára megfizethető áron olyan közös anyagból készül, mint az akril. Elég erős, nem fél a hőmérséklet-csökkenéstől, vagy különösen a nedvességtől. Azonban meglehetősen törékeny, különösen akkor, ha nincs erősítése az anyag vastagságában. Ezeket a raklapokat nagyon óvatosan és gondosan kell kezelni, és ha a zuhanytálca megrepedt, akkor jobb, ha megkérdezik, mit kell tennie egy igazi szakértőből. Csak biztosan tudja, hogy megteheti, javításokat végezhet, bár akkor is, ha nem sikerül, csak újat kell kapnia.

Itt fekszik a trükk, mert akril, amely könnyedén felszakad, karcolja meg, megszakad, gondatlanul kezelhető, vagy akár véletlenül. Igaz, nem szabad idegesíteni, mert ez az egyedülálló anyag könnyen javítható, a legfontosabb itt nem elfelejteni a pillanatot, és mindent megtenni az időben, amíg az egész felületet csúnya fekete repedések borítják, és így tovább. Az akril zuhanytálca tálcák javítása mind egy speciális műhelyben, mind otthon egyszerűen megoldható, ezért ne aggódjon, ha megpróbálja, akkor bárki kezelheti. Helyénvaló minden típusú bontást felosztani az alkategóriákba, majd javítani, mint a hulladéklerakók előfordulását, nem egy hosszú mezőben.

Fotók az oldalon: vannaja.net

 • A legegyszerűbb karcolások, amelyek rendkívül egyszerűek és egyszerűek egy különleges, általában a fő készletben, speciálisan erre a célra tervezett kompozícióval.
 • Sekély és sekély lyukak és kisebb repedések.
 • Olyan lyukakon és furatokon keresztül, amelyekben az élek egymáshoz közelítenek vagy nem konvergálnak.

A fő oka annak, hogy a zuhanytálca felszakad és mi a teendő

Nyilvánvaló, hogy maga a zuhanytálca önmagában nem károsodhat, hacsak az építők vagy ön maga nem helyesen telepítette, és egyszerűen nem tudta viselni a terhelést. Minden más esetben, ha a zuhanytálcában van egy repedés, akkor valószínűleg azok, akik helytelenül kihasználják. Ezenkívül több ilyen ok is létezhet, feltétlenül részletesebben meg kell értened őket, és jobban meg kell ismerni őket. Szóval próbálja meg kategorizálni a bontásokat.

Fotók az oldalon: kvartal-club.com.ua

 • Amint már említettük, a nem megfelelő felszerelés felszerelése, vagyis helytelen beszerelése és összeszerelése gyakran olyan következményekhez vezet, mint a zuhanytálca alapja, és az alábbiakban leírjuk, mit tegyünk ebben az esetben.
 • A raklap eredeti kezdeti hibája könnyen és egyszerűen arra vezethet, hogy könnyű felszakadni a használat során, és néha még a beszerelés idején is egyenesen.
 • A pontatlanság és a gondatlanság a zuhany használata közben szintén megszakadhat. Például minden ilyen felület fél a lyukaktól, mert ne essen valami nehezebbé őket, és a zuhany is a végzetes dolog, ami megtörte a raklapját. Zsetonok és repedések azonnal megjelennek a felületén, és javítani kell őket a szivárgás megszüntetése érdekében.

Kitűnő zuhany: egy törés a serpenyőben és javítás lépésről lépésre és magyarázattal

Meg kell érteni, hogy sok szempontból a tálca tálca javítása és a cikk végén található videó határozottan és élénken mutatja be az összes lehetséges opciót, majdnem közvetlenül függ a lebontás típusától. És szükség lehet néhány olyan speciális eszközre és eszközre, amely nem mindig áll a legfejlettebb otthoni kézművesek között. De ez ritkán fordul elő, és leggyakrabban minden embernek szinte mindennek szüksége van a különböző repedések, zsetonok, karcolások és lyukak lezárására.

Kiválasztjuk a szükséges eszközt: hogyan kell javítani a zuhanytálca zuhanytálcáját

Fotók az oldalon: GidroGuru.com

Először is, bármit is mondhatsz, mindent meg kell készítenie, és csak akkor kezded el a saját vállalkozásodat, különösen azért, mert nem kell semmi szuperkomplexet csinálni. Ha türelmetlenül érzi a kérdés, hogy mit kell tenned, amikor a zuhanytálca felrobban, a videó segít Önnek pontos megértésében és eldöntésében. Valójában először be kell gyűjtened a szükséges anyagokat és eszközöket, és csak akkor, ha minden készen áll a javítási folyamat megkezdésére. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy el kell hagynia a munkáját, és valami mást kell keresnie, és időközben a festék megszilárdul, minden kiszárad, és a tálcát csak el kell dobni. Így az akril zuhanytálca javításának kérdése szórakoztató, de egészen igaz, válasz - mindent óvatosan, nagyon gyorsan és egyértelműen kell tennie.

 • Egészségügyi, kiváló minőségű, 90% vagy 70% -os etilalkohol, amelyet rendes gyógyszertárban vásárolhatnak vény nélkül.
 • Akril, speciális célú bélés, vagy üvegszálas darab, ha a lyuk átmegy. Ha nehéz vagy egyáltalán nem lehetséges ilyen akril bélés megtalálása az épülettárolókban, és a készletjavító készletet egyáltalán nem ajánlották fel, akkor egy kis üvegszálas üveg vásárolható meg az autóipari alkatrészgyártókban.
 • Csiszolópapír, közepes vagy nagyon kicsi.
 • A leggyakoribb szalag, amelyen az ország felét, az ollót, valamint a kefét tartjuk.
 • A kis méretű, gumiból készült raklap. Ha nincs különleges, használhatja azt, amelyikhez a csempézést elvégezte.

Ideális esetben olyan fúrógépre is szüksége van, amely speciális fúvókákkal őrléshez, valamint egy sarokcsiszolóhoz szükséges. Természetesen a fadobozra szerelt papír és a csiszolópapír is megoldható, de sokkal hosszabb lesz, bár talán még jobb is. Ez azonban nem minden, hiszen tudnia kell, hogyan kell lezárni az akril zuhanytálca zuhanyzóját, vagyis azokat az anyagokat és anyagokat, amelyeket célszerű használni.

A gyökér kérdés: hogyan kell lezárni egy repedést a zuhanytálcában

Fotók az oldalról: aquagroup.ru

Nem szörnyű kérdezni a helyes kérdéseket, mert ha vásárolsz egy raklapot egy boltban, ne felejtsd el megkérdezni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha hirtelen felrobban, és az eladónak készen kell állnia arra, hogy válaszoljon és előre. Valójában a legfejlettebb márkák és a fogyasztási cikkeket gyártó cégek komplett mester-amatőr készletet kínálnak, vagyis csak az utasításokat követni kell, és a javító készlet a készletben található. Azonban ha véletlenül vagy szándékosan megvásárolta az ellenfutó fülkét, érdemes megtudni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha az eredeti szállításban nincs javító készlet.

 • A paletta elkülönítése érdekében kétkomponensű akrilkompozíció szükséges. Csatlakoztassa az alkatrészeket, és azonnal készítse el, mielőtt megkezdi a javítást, különben megszárad és elveszíti tulajdonságait.
 • Egy epoxi ragasztó is igényelhet, amely két komponenssel is rendelkezik, és valamivel hosszabb száradni, mint az akrilkompozíció.
 • Egyes kézművesek azt javasolják, hogy a szokásos professzionális cipőragasztót, Dismocol-t használják, akril tusfürdők javítására. Kiváló tapadási és hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, azonban a konstans terhelésről lehúzható.

Ha szembesülünk azzal a kérdéssel, hogyan zárhatjuk be a zuhanytálcát, akkor gondoljon arra, hogyan készül a felület. Meg kell tudni, hogy az akril csak egy különleges készítmény vagy egy rendes orvosi alkohol segítségével zsírtalanítható. A kőolajtermékek és az aceton oldószerek nem használhatók bármikor, mert károsíthatják az akrilt, korrodálhatják és tönkretennék.

Hogyan zárhatja be a zuhanykabinot a saját kezével, ha a karcolás nem folyamatos

Sokan kíváncsiak az akril zuhanytálca pecsételésének kérdésére, ha csak néhány repedés jelennek meg rajta, és még akkor is, hogy ezek egyáltalán nem átlátszóak, és általában ez megtörténhet, és meg kell történnie. Természetesen, ha nem tartja szemmel a saját raklapja állapotát, akkor valószínűleg nagyon gyorsan használhatatlanná válik, különösen olyan törékeny anyag, mint az akril. Sokkal könnyebb és gyorsabb lesz rögtön kitalálni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, és rendszeresen ellenőrizni és ellenőrizni kell, mint a "hajó" lyukakkal.

Fotók az oldalon: GidroGuru.com

 • Nem kell eltávolítania a raklapot, mivel újra kell csomagolni az összes vízvezetéket, ami nem szükséges felszíni repedés esetén.
 • Először minőségi eltávolításra van szükség az edényből, törölje le és hagyja legalább egy-két órán keresztül száradni.
 • A repedést, valamint a felszínét is fel kell törölni egy etil-alkoholba merített vattapálcával, hogy a felületet zsírtalanítsák, így biztosítva a tapadást.
 • Normál ecsettel használjon egy réteg akril kompozíciót, előkeverje az utasításokat, és hagyja, hogy kissé megszáradjon.
 • Miután az akril egy kicsit megszáradt, alkalmazhat egy második réteget, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok.

Az akció megismételhető annyi alkalommal, amennyit csak akar, amíg az eredmény kielégíti Önt. Az utolsó réteg után ne feledje, hogy minél kevesebb festéket ad meg, annál jobb lesz, hogy az akril teljesen száraz legyen, de legalább két vagy három. Ha a repedés helye pontatlannak tűnik, finom csiszolópapírral járhat, majd egy szépen vékony réteggel átfestheti rajta.

Hogyan pecsételjük meg a zuhanyzót a saját kezünkkel, ha felrobban

Fotók az oldalon: vseovannoi.ru

Mindent elmondtunk egy olyan repedésről, amely nem átlátható, de mit kell tennie, és hogyan kell rögzíteni a teljesen feltörött és áthatott zuhanytálcát? De ez a kérdés is egyszerű válasz, és egyáltalán nem nehéz kezelni ezt a feladatot. Igaz, nem lesz gyerekes bütykölni, de egy új raklap költsége, amelynek megvásárlását határozatlan időre elhalasztják, képes lesz arra, hogy megmentse és pénzbe helyezze valami szükségeset.

 • Az utasítások szerint szétszereljük a raklapot, végezzünk minden intézkedést szépen és módszeresen, távolítsuk el az összes hozzá csatlakoztatott egészségügyi berendezést, csaptelepet, zuhanyt, szifont és így tovább.
 • Csiszológép vagy különleges fúvókákkal ellátott fúrólyuk segítségével az átmenő lyukat gondosan ki kell terjeszteni, és éleinél egyfajta letörést kell eltávolítani, hogy a szél éles legyen. Ezt elő lehet állítani és a hagyományos csiszolópapírt, de hosszú és fájdalmasan kell dolgozni.
 • A kefét kefével ecsettel távolítsa el, hogy eltávolítsa a maradék port, törölje le nedves és tiszta ruhával, valamint alkohollal a felületek teljesen zsírtalanítására. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsák, ha akril vagy epoxigyanta van.
 • Ne feledje, hogy a repedést a raklap mindkét oldalán meg kell tisztítani, még hátrányosabb és óvatosabban.
 • Vágja a tapasz üvegszálát vagy speciális akril részeit a repedés méretének megfelelően, és egy kicsit többet, és távolítsa el a letörést, ha ez lehetséges. Az üvegszálat epoxi gyantával kell impregnálni, majd a raklap hátoldalán lévő csupasz repedésre kell alkalmazni. A javítást ragasztószalaggal rögzítheti, így nem vezet, és nem csúszik ki, és hagyja, hogy egy ideig száraz legyen.
 • A serpenyõ elforgatásához és a repedés akril hozzáadásához nem nehéz.

Fotók az oldalon: dushevayak.ru

A száradás befejezésének ideje az akrilösszetételre vonatkozó utasításokat kell megvizsgálnia. Leggyakrabban az egy óra és az egész nap között változhat, de jobb, ha a raklap alaposan megszárad, biztosan nem fáj. A felesleges akrilát azonnal el kell távolítani, és a ragasztást ragasztószalaggal kell kötni. Ha a teljes száradást követően egyenetlenül találja magát, finoman csiszolhatja finom finom csiszolópapírral vagy speciális fúvókával ellátott fúróval, és ugyanazzal az akril kompozícióval tegye fel a festéket. De ha még most sem teljesen világos, hogy ez hogyan történhetett meg, hogy a zuhanytálca felrobbant, és mi a teendő, a videó pontosan pontosítja az esetleges félreértéseket.

A zuhanytálcában repedések repedése

A repedt zuhanycsapda nem ritka. Ezért ha a raklap megrepedt, tudnia kell, mit kell tennie ilyen helyzetben. Ön maga javíthatja a vízvezeték-felszerelést. Az ilyen javítás nem nehéz, bár másnak tűnhet. Az ilyen repedés nehézség nélkül megszűnik. Te magad csinálod ezt a munkát, vagy szakemberek segítségére lehetsz.

A zuhanykabin felszerelésének rendszere.

Rakott a raklapon

A zuhanytálcában vagy partíciókban fellépő repedések eltávolítása bizonyos eszközöket és anyagokat igényel:

 • folyékony akril;
 • alkohol;
 • gumi spatula;
 • epoxigyanta;
 • fúrjon egy speciális polírozó fúvókával.

Telepítési séma zuhanytálca.

Ha a repedés kicsi, és csak a tetején lévő felületet érinti, akkor elegendő speciális akrilfestékkel fedni. Lépjen kapcsolatba bármely tároló építőanyaggal, és megkapja a megfelelő keveréket. Ilyen helyzetben csak akrilfestékre és speciális ecsettel kell rendelkeznie.

Bizonyos esetekben a raklap javításához elegendő akril betétet vásárolni, amelyet mélyre kell helyezni, ha mély, és már elkezdett kúszni. Az egyetlen probléma ezzel a módszerrel a zuhanytálca tálca rögzítéséhez a kívánt méretű bélés kiválasztása. Ebben az esetben minden munkát csökkenteni kell, hogy a betétet a megfelelő helyen helyezze be. Határozottan be kell lépnie, és nyugodtan kell lennie.

Univerzális szerszám a repedések eltávolítására - folyékony akril.

Ez az anyag alkalmas akril fürdők javítására. A folyékony akril lehetővé teszi, hogy könnyedén megszüntesse a repedéseket, és a kívánt méretű betéteket mélyebb repedésekhez készítse. Mielőtt ezzel az anyaggal dolgozna, azt el kell távolítani a vezetőfülkéből és alaposan meg kell tisztítani, hogy eltávolítsa az összes szennyezőt. A tisztítószert óvatosan kell kiválasztani, mivel ez az anyag érzékeny a vegyszerekre. A legjobb megoldás alkoholtartalmú termék. Ezután a felületet zsírtalanítani kell, ellenkező esetben az anyag lehúzódik. Alkohol is alkalmas erre (jobb, ha tiszta alkoholt, nem pedig megoldást).

A felületre való munka után az anyagot fel kell készíteni. Szükséges a folyékony akril és a keményítő oldatának elkészítése. Az összetevők arányai, amelyeket az anyagokhoz csatolt utasításokból lehet megtudni. A kapott oldatot a résbe kell önteni. Ne szomorkodj az anyagért! A legjobb eredményt akkor kapja meg, amikor felesleges. Az akril megkötése után meg kell tisztítani a felületet. Ez nagyon egyszerű a csiszolópapírral. Használjon különböző csiszolópapírt: durva és finom szemcsékkel. A kivágás minden egyes szakaszában a szemcseméret csökken.

Törés a szeptumban

A partíció telepítési sémája.

Ha a zuhany maga megrepedt, akkor ez a károsodás könnyen megoldható folyékony akril segítségével. A repedések éleinek feldolgozása epoxigyantával - ez megakadályozza annak növekedését. Száradni kell, mert egy napra várnia kell. A felületet elő kell készíteni: tiszta és zsírtalanítani. A habarcsot a sérült felületre gumi spatulával kell felhordani. Az anyag megkötése után meg kell tisztítani a felületet. Ehhez csiszolópapírt használjon. Ezután homokot kell csiszolni és felszíni felületet kell lennie. Használjon fúrógépet polírozó fúvókával.

Végezze el az összes manipulációt folyékony akrilnal, lehetőleg a maximálisan elérhető friss levegővel. Ha lehetősége van arra, hogy az utcán dolgozhasson, használhatja, vagy menjen ki egy raklapon az erkélyen. Ha nincs ilyen lehetősége, nyissa ki az ablakokat, hogy biztosítsa a friss levegő maximális hozzáférését. használjon légzőkészüléket. Mindezeket az óvintézkedéseket igazolja az a tény, hogy a folyékony formájú akril károsíthatja az egészségét.

Ha törés jelenik meg a fürdőszobában, a zuhanytálcában vagy a partíciókban, akkor saját maga is javíthatja, vagy kapcsolatba léphet a mesterrel. Nem nehéz, de megköveteli, hogy minden műveletet végrehajtsunk bizonyos sorrendben. A munkát csak akkor javasoljuk, ha magabiztos a képességeidben. Ne felejtsük el, hogy a javítás során felhasznált anyagok károsak lehetnek az emberi egészségre. Ne feledkezzen meg az elővigyázatossági intézkedésekről: biztosítsa a friss levegő maximális hozzáférését a helyiségbe és használjon légzőkészüléket.

Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

A raklapok károsodásának okai

Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

 1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
 2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
 3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

Eszközök és anyagok

Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

 • éles kés;
 • olló;
 • építési szint;
 • kulcs;
 • csavarhúzó;
 • epoxi ragasztó;
 • üvegszálas;
 • akrilfesték;
 • csiszolópapírral;
 • ecset;
 • etil-alkohol;
 • fogpor;
 • rongy,
 • légzőkészülék;
 • védőszemüvegek és kesztyűk.

Raklapjavító eszközök

A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

Hogyan lehet javítani egy raklapot?

A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

Kis repedések tömítése

Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

Kis repedés a raklapon

Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
 2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
 3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
 4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.

 • Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.
 • A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

  Javítsák meg a mély repedéseket

  Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

  Itt van, mit kell tennie:

  1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

  Bontó raklap

 • Tisztítsa meg a szennyeződést a szennyeződés, a vízkő és a penész mindkét oldalán. Szappanos vízzel alaposan mossa le, tiszta vízzel öblítse le és törölje szárazra.
 • A rés szélesebbé tétele érdekében eltávolítja a plakkokat, a szennyeződéseket és a törékeny anyagokat a falaiból, amelyek rostokra szétváltak. Ha ilyen igény mutatkozik, akkor egy átmenő lyukat kell készíteni.
 • A csiszolópapír fenékrésze és a tartály munkadarabja. Kezelje a felületet 5 cm-es szélességgel minden oldalon. Távolítsa el a port, zsírtalanítsa az akrilát orvosi alkohollal.
 • Ragadja fel az epoxi ragasztót, súrolja vele a tálca hátsó oldalát, és összpontosítson a csiszolt papírra helyezett helyeken. Nyomja meg normál gézt vagy üvegszálat szorosan az epoxi ragasztóval szemben. Az eljárást a rés méretétől függően 3-4 alkalommal ismételjük meg.

 • Az elülső oldalon töltse fel a rést epoxi ragasztóval. Várjon egy napig, amíg teljesen meg nem erősödik. Homokozza fel a ragasztót és réteggel több réteg akril festékkel.
 • Az elülső felületet csiszolni és fényezni. Helyezze a terméket a helyére, csatlakoztassa a kommunikációt, ellenőrizze a lefolyó hatékonyságát.

  Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

  Tömítés a lyukakon

  Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

  A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

  1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
  2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
  3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
  4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
  5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

  Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

  A raklapok károsodásának megakadályozása

  A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

  Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

  A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.