Legfontosabb > Csapok

Zuhanyfülke - Helyes telepítés és hibaelhárítás


A zuhanykabin beépítésre kerül, ha nincs hely a fürdőszobában, és lehetetlen fürdeni, mert ez a népszerű kis lakásokban. A cikkből megtudhatja, hogy mit tartalmaz, hogyan kell kiválasztani, telepíteni, csatlakoztatni és karbantartani egy zuhanyfülkét, mit kell külön figyelmet fordítani a vásárlás és a telepítés során.

Hogyan válasszunk zuhanyt?

A kabin kiválasztásakor vegye figyelembe az alábbiakat:

 • a vezetőfülke szélessége és mélysége;
 • Kellemes lesz benne?
 • van elég hely a fürdőszobában;
 • típus, konfiguráció és kiegészítő funkciók;
 • telepítési hely.

A zuhanyzó kabin kiválasztásánál az ár és az Ön számára szükséges funkciók határozzák meg. Ha csak egy zuhanyozófülkére van szüksége, hidromasszázs és gőzfürdő hatása nélkül, akkor vegyen olyan modellt, amelyben nincsenek felesleges funkciók. Mivel a jól megtervezett és testre szabott kiegészítő funkciók növelik az eszköz költségét és megnövelik a működés megszakításának kockázatát.

Vásárlás előtt hasonlítsa össze a zuhanykabinot és annak méreteit. Kellemes lesz benne? Vizsgálja meg a kabin ajtaját. Ha vékony üvegből készültek, valószínű, hogy kellemetlen mozdulattal megtörik őket.

Kérje meg az eladónak, hogy mutassa be a kabinos útlevelét. Ha Oroszországból készültek és jogszerűen értékesítették, az útlevél és a használati utasítás oroszul. Ha nincs orosz útlevél vagy utasítás, az utastér egy másik országra készült, mert valamilyen okból nem lehetett ott eladni (vagy az ügyfél nem volt hajlandó megvásárolni), ezért Oroszországba küldték.

Olvassa el alaposan a fülke beszerelési útmutatóját. Értékelje képességeit, helyesen telepítheti? Csatlakoztathatod magad?

Ha nem vagy magabiztos a képességeidben, használd szakember szolgáltatásait. Olcsóbb lesz, mint a helytelen telepítés vagy új vásárlás után javítani.

A zuhanycsapágy alapja. Vizsgálja meg. Ha a lábak csak a sarkokban vannak elhelyezve, akkor a súlya alá süllyed, megtörik és elromlik.

Ellenőrizze a kabinberendezést. Az útlevélben szereplő tételek számának meg kell egyeznie a készletben szereplő számmal. Óvatosan ellenőrizze a gumitermékeket. Ha egyenetlen szélekkel, repedésekkel, karcolásokkal jár, akkor adja fel a vásárlást.

Ha egy fülkét helyez el egy fürdőszoba sarkába, válassza a sarokbeállítás modelleit. Ne felejtsük el, hogy a sarokelemek modellek nem alkalmasak a fülkékbe való beszerelésre és fordítva.

Sarok zuhany

Olyan modelleket válasszon, amelyek nyomása és nyomása megfelel a vízellátó rendszer e paramétereinek. Ha szükség van a nyomás növelésére vagy csökkentésére, illetve egyes kabinfunkciók működtetéséhez, helyezzen be egy nyomásfokozó szivattyúállomást vagy egy sebességváltót.

A fülke felszerelése

Zuhanytálca beszerelése

Annak ellenére, hogy minden gyártó több modellt gyárt, az eszközök általános elrendezése ugyanaz. A kabin egy raklapból, falakból (kerítés), tetőből, ajtókból és további eszközökből áll. Ezért a telepítés általános elvei megegyeznek.

Először készítsd el az alapot. Ehhez az építési szintet használva ellenőrizni kell. Szükség esetén távolítsa el a padlót a padlóról, és öntsön ki önterülő esztrichtablettát.

Ezután biztosítsa a vízellátást, a szellőzést és az elektromos csatlakozást. Az alacsony szivárgású modelleknél a padlószint alatti vízelvezetés szükséges. Ezután telepítse a raklapot és állítsa be a lábakat. Ehhez használja az épület szintjét.

A raklapnak vízszintesen kell állnia, és nincs ütköző. Ezután csatlakoztassa a csatornát, majd ellenőrizze a csatlakozások szorosságát. Ebből a célból a serpenyő fedéllel van lezárva, vízbe öntik és két órán át hagyják. Ha nem talál semmilyen szennyeződést, akkor a csatlakozások szorosak.

Zárja be a zuhanyzót

Ezután a szükséges eszközök és fogyóeszközök használatával szerelje össze a keretet vagy a kabin kialakítását. A víz és a villamos csatlakozás előtt a csavarok nem húzódnak meg a végéhez. Végleges húzás csak a falak tömítése és az összes vezetőfülke teljesítményének ellenőrzése után. Az utolsó bejárati ajtó.

A vezetőfülke összeszerelése előtt olvassa el figyelmesen a szerelési útmutatót vagy a használati utasítást. A gyülekezés általános elvei ellenére minden modellnek vannak némi árnyalatai, amelyeket az utasítások tartalmaznak.

Ha nem vagy szakértő a fülkék telepítésében és telepítésében, és nem ismeri a különböző modellek telepítésének bonyolultságát, ne szerelje össze a kabinet véletlenszerűen (mi van ha kiderül?). Érdemes néhány órát eltölteni, hogy alaposan tanulmányozza az utasításokat és a gyors összeszerelést.

A fülke telepítési hibái

A leggyakoribb hibák a vezetőfülke beszerelésekor és csatlakoztatásakor:

 • rosszul előkészített alap vagy helytelenül beállított lábak. Ebben az esetben a kabin instabil, ez vezet a repedésekhez és a falak szivárgásához, az ajtók elválasztásához és egyéb hibákhoz;
 • a falak és a csatorna rossz tömítése. Ebben az esetben víz folyik a padlóra, ennek eredményeképpen kellemetlen szagok jelennek meg a kabinban;
 • a rögzítőcsavarok túlzott meghúzása az üvegfalak károsodása és annak helyettesítése miatt;
 • a tápfeszültség helytelen csatlakoztatása a fülke működésének hibája, az elektromos berendezések meghibásodása, rövidzárlat miatt;
 • Helytelen meleg és hideg víz csatlakozás. Az automata nélküli kabinokban elegendő a forró és hideg vízjelek ismételt beillesztése, valamint automata készülékek esetén a fül felemelését követően megfelelően csatlakoztatni kell a vizet.

Fülke problémák

A telepítési hibák mindig problémákat okoznak a kabin működtetése során. Ha minden ízület megfelelően összeszerelve és lezárva van, akkor a kabinban nem lesz kellemetlen szag, a falak nem feketednek. Ha megjelenik az ízületek illata és feketéje, az egyetlen módja annak, hogy megszüntessék őket, teljesen szétszereljük a kabinet, szárítsuk meg a fürdőszobát és megfelelően összeszereljük a kabinat.

Ha a kabin lángol, akkor a serpenyő alá eső víz erõsödött beton vagy fém lábakkal. A vezetőfülkét le kell szedni, a padlót szárítani kell, a csatlakozót vissza kell állítani, és szükség esetén egy vagy több lábat ki kell cserélni. Ezután ismét csatlakoztassa a kabinet.

Raklapszint-telepítés

Amikor a zuhany eldugult a zuhany alatt, és a víz nem megy jól, próbálja meg eltávolítani a fedelet a leeresztő nyílásból (ez nem lehetséges minden modellnél), és tisztítsa meg a szifont. Ha ez nem segít, használjon dugattyút vagy orosz (szovjet) kagyló eltömődést, vagy öntsön marószódát a lefolyó lyukba, és töltse fel forró vízzel.

Ne használjon más eszközöket csőtakarításhoz, előfordulhatnak olyan esetek, amikor a nem megfelelően kiválasztott termék megdöntötte a leeresztő csövet. Ha ezek a műveletek nem működnek, tisztítsa meg a lefolyót vízvezetékkel. A leeresztő nyíláson keresztül történő tisztítás kevésbé hatékony, ezért távolítsa el a hamis panelt az alap aljától, csavarja le a leeresztő csövet a lefolyóból, majd távolítsa el a csatornát a vízbevezető lyukból.

Tisztítsa meg és öblítse le a csövet, majd helyezzen egy edényt a lefolyó alá, és öntsön vizet a serpenyőbe. Ha a víz gyorsan fogy, tisztítsa meg a lefolyót. Ha nem, tisztítsa meg a leeresztő rendszerét.

Annak érdekében, hogy ezeket a műveleteket minőségi szempontból elvégezhesse, és ne károsíthassa a kabinet, gondosan olvassa el a használati utasítást. Leírja az adott modellhez tartozó műveletek sorrendjét. Ha nem vagy benne biztos a képességeidben, hívjon egy vízvezeték-szerelőt. Sikertelen tisztítás után olcsóbb lesz a javítás.

Ne javítsa a vezetőfülke elektromos részét, ha nem szakember, akkor veszélyes az Ön számára. Ha a kabin nem működik megfelelően, de önállóan nem tudja megállapítani vagy megszüntetni az okot, hívja a szakembereket.

A zuhanykabin sikeresen felváltja a hagyományos fürdőt, és harmonikusan illeszkedik a szobába. A kabin minősége és időtartama a helyes telepítéstől függ. A hibakezeléssel ellátott zuhanykabin hibásan fog működni, és végül kudarcot vall.

A cikkből megtudta, hogyan kell megfelelően csatlakoztatni a zuhanyzót, mit kell vásárolni és telepíteni. Azt is megtanultad, hogyan tartsd fenn, és mit tanulhatsz, mikor tudod megjavítani magad, és hogy mi jobb, ha szakemberhez fordulsz.

Do-it-yourself zuhanykabin beépítés

A zuhanykabin telepítésekor sokan használják a mesterek szolgáltatásait. Azonban a telepítési eljárást gyakran nem a technológia szerint hajtják végre, mivel a mester a lehető leghamarabb megpróbálja befejezni és pénzt keresni minden befejezett és nem teljesített művelethez. A telepítési technológia ismerete lehetővé teszi, hogy a zuhanytálca egyszerűen telepíthető legyen, vagy a mester felügyeli a telepítési folyamatot.

A fő árnyalatok a zuhanyzópult telepítésekor

A legfontosabb dolog, amikor a zuhanytálcát telepítik, a megfelelő hely kiválasztása. A készüléknek közel kell lennie a motorháztetőhöz, és ha a modell számos további funkcióval rendelkezik, a feszültségcsatlakozóhoz kötelező földeléssel kell összekötni. A raklap összeállításakor az építési szintet kell használni, mivel a raklapot szigorúan vízszintesen kell felszerelni. A csővezeték beszereléséhez győződjön meg róla, hogy tömítőanyagokat használ, ellenkező esetben a víz áramlása az összes munkát újra elvégzi. A fülke vízellátáshoz való csatlakoztatásakor legalább egy szűrőt kell felszerelni. Minden csővezeték alaplemez mentén vagy egy dobozban vagy falban rejtőzik.

Tekintsen egy részletes példát a zuhanyzópult felszerelésére a Massimo példáján. Ez egy szögletes kínai gyártású fülke, magas rakodóval. Méret - 100x100 cm, vásárolt 30 ezer rubel. Más modellek és gyártók esetében a szerelvény eltérő lehet.

műszerek

A telepítéshez szükségünk lesz:

 • csavarkulcs 19-én és 45-ös állítható csavarkulcs;
 • PH2 hosszú keresztbevágó csavarhúzó;

Raklapszerelvény

Csavarja be a záró anyát, és csavarja be őket a serpenyőbe. Rövid - a középpontba. Csavarja be kézzel, amíg megáll, rögzítse az anyát. Ha a feszítés nem szükséges nagy erőfeszítéseket tenni, megszakíthatja a szálat. A helyzet megmentése csak hideg hegesztést jelent.

Csavarja be a második záranyát mindegyik csappal.

A keretet a szegecsekre helyezzük, vonzzuk és rögzítjük mindkét oldalon anyával.

A 4 elülső csapszeg kapcsán rögzítse a műanyag zárójeleket. A perforált résznek le kell állnia.

A lábakat rögzítõ anyákkal rögzítjük és a raklapot helyezzük a helyére.

Állítsa be a képernyő magasságát a raklap oldala alsó széléig. Ez a szintet a lábak csavarásával állítja be.

A konzolok alsó szélét 20 mm-es résszel kell a padlóról beállítani, és nem a végére húzni.

Csatlakoztassa a csatornába

A lefolyó és a szifon felszereléséhez távolítsa el a védőfóliát a leeresztő nyílás körül. Javítani kell a felső gumitömítés szilikon tömítőanyaggal. Mi rögzítjük a szifont. A megbízhatóságot a szálas és az alsó csatlakozókkal is kezeljük.

Az adapteren keresztül csatlakoztatni kell a szifont a csatornába. Ez a vegyület szintén szilikon bevonattal van ellátva.

Oldalfal telepítés

A védőfóliát eltávolítjuk a raklap tetejéről, de egyelőre az alját védjük.

Távolítsa el a partíciót, és alkalmazzon 5 mm vastag szilikon réteget. Szerelje vissza a partíciót, és távolítsa el a felesleges szilikont. Továbbá nem írok a felesleg eltávolításáról, azonnal távolítsák el őket a részek sajtolása után.

Próbáljon meg egy fix, átlátszó partíciót. A ferde vágott fém profilnak alul kell lennie.

Telepítse a felső és az alsó profilot. A lekerekített részek egymás felé irányulnak, a felső profil szélesebb, mint az alsó. Az alsó részen szilikont alkalmazunk.

Mennyezeti szerelés

Mi összegyűjtjük a zuhanyfülke mennyezetét. A film eltávolításához csavarja le a szellőzőrácsokat és a hangszórót.
Annak érdekében, hogy a ventilátor működjön a motorháztetőn, rögzítse a jelzéssel.
A mennyezeti öntözés előnyösen egy tömítőanyaggal kezelhető úgy, hogy ne kerüljön ki.
Szerelje fel a mennyezetet a helyére, amíg szilikonmentes. Csavarozva az alsó 4 csavarra 16 mm-es rozsdamentes acél.
A tömlőcsatlakozók az öntöződobozokhoz vannak csatlakoztatva.
A vezetékek színekkel és címkézéssel vannak összekötve. A transzformátor a mennyezeten van.

Csatlakoztatjuk és ellenőrizzük a vizet és a villamos energiát. Ne áztassa a serpenyő felső szélét.

Helyezzük a standot és ellenőrizzük a stabilitást és a szintet.

Belülről szilikonnal dolgozunk az alsó perem és a központi rack között.

Ajtó felszerelése

Belső oldalán rögzítse a csavarokat 12 mm-es gumi dugókhoz az ajtókhoz.
Az ajtózárhoz rögzítjük. Kívülről a fogantyúk kupakjának alul kell lennie. Ha a csavar megfordul, helyezzen be egy műanyag betétet a lyukba. Illessze be a csempe keresztmetszetét.

A fogantyú oldalán mágneses díszléceket helyeztünk az ajtókra. A másik oldalon - L-alakú polcok kívül.

A görgőket az ajtókra helyezzük kerekekkel kifelé. A gombokkal ellátott görgők az ajtó alsó részén vannak elhelyezve (a gombnak fel kell néznie). A felső görgőkön lévő beállító csavarok lefelé nézzenek.

Felfüggeszteni az ajtót a felső görgőkön. Az alsó rész megnyitásához kattintson a gombokra.

Ellenőrizze az ajtó simaságát és a csatlakozási sűrűséget. Az ajtóknak nem szabad egymástól függetlenül kinyitniuk. Az összekötő csavarokkal állítható a felső görgőkön.

A képernyő beállítása

Állítsa be a képernyőt a helyére, ékkel támasztva. Ha a csövek nem engedélyezik a képernyő telepítését, készítsék el a kivágást egy finom fájlokkal ellátott kirakós játékkal.
Kiárusítjuk a képernyőt, és ceruzával kösse össze a padlót.

Távolítsa el a képernyőt, és készítsen címkéket a zárójelekkel.
A konzolokat egy négyzet segítségével állítjuk be a padlón lévő jelölésekkel, mínusz 2 mm-rel. A konzol alsó szélének a padlótól 2 cm távolságra kell lennie, húzza meg az anyákat.

Telepítse a képernyőt az alábbi ékekkel.
Igazítsa be és fúrja a nyílásokkal ellentétes lyukakat, 5 cm távolságra a padlóról.
Csavarja be a képernyőt a dekoratív csavarok záróelemeire.

Ellenőrizze, hogy a mennyezet szorosan csatlakozik-e a felső ívhez. Szükség esetén az összetevőt egy tömítőanyaggal dolgozzuk fel, és terheléssel vagy távtartóval nyomjuk meg.

Amikor a szilikon száraz, átszivárogtatjuk a kabin csatlakozását, ellenőrizzük az öntöződobozok és a kapcsoló működését.

A zuhanytálca telepítése meglehetősen egyszerű eljárás, feltéve, hogy betartja a vízvezeték-munka alapjait. Ha még soha nem foglalkozott a vízvezeték csatlakoztatásával, akkor a szerelési munkálatok jobban bízhatnak szakértőkkel.

A fürdő saját kezével történő felszerelésére vonatkozó utasítások. Hogyan helyesen rögzítse a fürdőt a falhoz, tömítéseket és tömítéseket. Akril, öntöttvas vagy acél fürdõk szerelése a lábakon és a dobogón.

Szerelési utasítások műanyag ablakok (PVC) videóval. Mérések, szétszerelés, kézzel történő felszerelés a GOST szerint. Hogyan lehet rögzíteni a vízelvezetést és az ablakpárkányt?

A konyhaszekrény hálózati csatlakoztatásához és a falra szereléshez szükséges utasítások. A szellőzés a konyhában.

Menj vissza a zuhanykabinba.

Meg tudná mondani nekem, van-e olyan zuhanykabin és víz, amely folyamatosan szivárog valahol, és foltot képez a szomszédok alján? Lehetőség van arra, hogy elmozdítsák? Dushkabina valami ilyesmit.

vovaninho írta:
Lehetőség van arra, hogy eltoljuk?

Természetesen tudsz!
A vízszivárgások megszűnnek.
És úgy tűnik, nincs vízszigetelés a fürdőszobában, vagy szivárog.

Általában foglalkozom weboldalak és online áruházak építésével

A szoba nem az enyém, és valószínűleg nincs vízszigetelés. Megpróbáltam nyomni, de ott van, és megkérdezem, hogy nehéz lehet, vagy talán valami fix?

A kabinok nem rögzülnek, és nagyon nehézek, különösen, ha minden fal üvegből készült. Ha a kabin a képen hasonló, akkor az indító, otkovyrnite fényes dekoratív sapkák, távolítsa el a csavarokat, és távolítsa el a kötényt - minden látható lesz a tálca alatt, és a csatorna és a lábak.

A hallgató írta:
A kabinok nem rögzülnek, és nagyon nehézek, különösen, ha minden fal üvegből készült. Ha a kabin a képen hasonló, akkor az indító, otkovyrnite fényes dekoratív sapkák, távolítsa el a csavarokat, és távolítsa el a kötényt - minden látható lesz a tálca alatt, és a csatorna és a lábak.

Azt hiszem, de én és a partnerünk is 400 kg-ot szállít. a 9. emeleten 2 füst szünetet, de itt nem tudom mozgatni a dushkabinu. Eltávolítottam a díszes sapkákat, kicsavartam a csavarokat, de nem tudom levenni a kötényt, talán van titok?

Általában egy kötény a felső részen (van egy bemélyedés) jön egy kicsit, mintha egy vályú alatt lenne. Ha a kabin kissé felemelkedik, vagy a kötényt gyengéden lefelé húzza lefelé, akkor oldalról kifelé nyílik. Menj bármelyik santehmagazba és nézd meg a "live" designot. A standokon általában nincs semmi javítva, hanem "alkalmazott". Azonnal látni fogod.

A titok az, hogy

ASava írta:
a felső részen egy kötény (van egy bemélyedés) egy kicsit jön be, ahogy az volt, a vályú alatt

de a "bit" több, mint az alsó rés a padlóra is kínozták. Először húzza le az alsó él egyik oldaláról, és egyidejűleg tenyérrel nyomja lefelé - így kell a csavart eltávolítani, majd a háború megmutatja a tervet.
Ha egy erős ember nem tud mozogni, akkor jobb, ha nem kényszerítik, akkor meg lehet erősíteni. Ha a szilva áramlik, akkor a mozgás nem ijesztő. De ha a lefolyó kemény, akkor megsérülhet. Apró nélkül minden világossá válik.

Értekezlet a lélekről - a zuhany felszerelése

"Befektetni fogja a lelkedet - mindent, amit tudsz"
Orosz népi mondás

Ez nem az emberi lélekről szól, hanem a zuhanyról, amely az állampolgárok számára nélkülözhetetlen eleme az egészségügyi berendezéseknek. A magánházakban, legalábbis az előcsarnokban, a zuhanycsarnok ritka, ha nem egzotikus dolog.

Ez a helyzet, véleményem szerint, egyrészt a gondolkodásunk tehetetlensége miatt következett be - a szülők kezelték. Másfelől van némi félelem: meg fogom venni ezt a technológiai csodát, és mit fogok vele csinálni? Fontos tényező a beszerzési és beszerelési költségek. Az európai gyártás (70 ezer rubel vagy annál magasabb) behozatali zuhanytálca vásárlása és egy speciális cég által gyártott zuhanyzópálya beszerzése nem mindenki számára elérhető.

Alacsony költségű zuhanytálca beszerzése és a helyi kézművesek zuhanyfülkéinek telepítése súlyos aggodalmakat vet fel. Például: barátaim, vásárolt egy zuhanykabin 24.000 rubel, úgynevezett "szakemberek" telepíteni egy zuhanykabin 7.000 rubel. Összesen - 31 000 rubel. Az első zuhany után újra be kellett hívni a szakembereket, és a földalatti száraz volt - jó, hogy nyár volt.

Ez a cikk arról szól, hogyan kell megválasztani és telepíteni a költségvetés zuhanykabin a saját kezét. A cikk szövege és személyes tapasztalata - azt mutatja, hogy a költségvetés (olvasás - kínai) zuhany - a magánház tulajdonosa nem túl nehéz a pénzért. De hasznos és szükséges. A zuhanykabin magas színvonalú felszerelése minden olyan ember számára képes, aki meg tudja különböztetni a fúró csavarhúzóját. A sarok zuhanyzók tervei általában hasonlóak, és egyértelművé teszik, hogy mi a tét, a 6. ábrán. Az 1. ábra egy szögletes zuhany egyszerűsített ábráját szemlélteti.

A zuhany összeszerelése. műszerek:

 • Csavarhúzó résen vagy kereszten;
 • fúró
 • Állítható csavarkulcs;
 • Építési szint a raklap beállításához.

Kellékek:

 • Szilikon egészségügyi tömítőanyag;
 • Rugalmas vízbélés - 2 db;
 • Ágynemű + Unipak vagy füstszalag a menetes csatlakozások lezárásához.

Jobb felszerelni a zuhanykabinot - lehetséges, de nehéz.

Zuhany kiválasztása

Szóval, jöjjön el a boltba.

Az 1-es számú tipp jobb, mint egyszer, és nem egy üzletben. Ugyanakkor gondosan ellenőrizze (vizsgálja) az egyes zuhanykabinokat, és ne habozzon kérdéseket feltenni - hogyan vannak rögzítve az alkatrészek, hogyan működnek a tolóajtók, a mozgó részek stb.

Számos oka van - először is, hasznos lesz, amikor a zuhanykabin később kerül telepítésre, különösen mivel az utasítások általában nagyon rövidek. Másodszor, nagyon hasznos a saját kabin kiválasztása szempontjából.

Mivel rengeteg ajánlás van a zuhanykabin kiválasztásánál, csak azokat a tulajdonságokat említem meg anélkül, hogy figyelembe venném azokat a problémákat, amelyeket nem lehet elkerülni, vagy amelyeket személyesen találkoztam.

 • A zuhanykabin mérete, alakja, kialakítása és kialakítása a személyes preferenciák alapján történik. A legfontosabb dolog, hogy figyelmet kell fordítani a kiválasztott zuhanyra illeszkedik a szoba méretét. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az utastér végleges összeszereléséhez helyigényre lesz szükség, legalább 30-40 cm-rel a kerület körül (a jövőben a kabin bekötése és karbantartása). Igen, és a járatok méretei lehetővé teszik, hogy a kabinat a gyülekezési helyre szállítsák.

A Tanács 2. szám. Ne lusta, hogy tervezzen egy tervet arra, hogy a kabinat a zuhanyzó telepítésének helyére tegye, figyelembe véve a szükséges felszerelést és karbantartást.

Az én esetemben, mivel a munkát a semmiből végeztem el, és a fürdőszobát kompakt formában akartam készíteni, az állomány minimális volt, figyelembe véve a beépítési jellemzőket: a zuhanyzót először telepítettük, majd a mosdót és az utolsó bidét.

 • Külön figyelmet kell fordítani a kabin magasságára. Miért? Egy osztálytársának van egy kabinja, egy működő - de nincs felső kupola. Nem sikerült szállítani. Itt a tanácsadás egyszerű - a szoba előírt magassága nem lehet kevesebb, mint a kabin magasságának összege, plusz 25-30 cm - a telepítéshez és karbantartáshoz szükséges készlet, valamint a dobogó magassága (ha tervezett vagy kényszerített). Például 2,2 m (kabin) + 0,3 m (készlet) + 0,15 m (a dobogó magassága) = 2,65 m.

Célszerű figyelembe venni a következő pontot. Ha a falak és a raklap alja a legdrágább zuhanytálcákon van megerősítve, akkor a költségkímélő zuhanykabinok falai megerősíthetők (üveggyapot gyantával impregnálva) vagy "közönséges" műanyagból. Egy alkalommal, amikor zuhanykabinot választottam, nem figyeltem rá, mint később, hogy munkát vállaljak. Célszerű megvásárolni a kabinat megerősített falakkal.

Vásárlás előtt, még mindig a boltban, figyelmesen olvassa el a választott standra vonatkozó utasításokat, és ellenőrizze, hogy a megírt (festett) hogyan felel meg a valóságnak. Szembesülve azzal, hogy az összekötő lyukak elrendezése és a külső kommunikációhoz megadott dimenziók a kabinban és a kabinban szereplő utasításokban nem egyeztek meg. Ez mellesleg az egyik oka annak, hogy nekem pódiumot kellett hoznom a kabinba.

Az utolsó fontos kritérium a nyomás. Jelentősen eltérhet a fülkéből a kabinba (1,5-4 bar) és egy adott házban lévő vízellátásban (általában 1-2,5 bar). Kívánatos, hogy a csővezeték nyomása megfeleljen a kiválasztott kabin üzemi nyomásának.

A zuhanyzóval kapcsolatos egyéb pontok nem annyira jelentősek, és nincsenek megjegyzések.

Zuhanyszerkezet

A Tanács 3. számú száma. Tapasztalatom szerint, és most meggyőzően, azt javaslom, hogy két lépcsőben összeállítsa a zuhanykabinot.

Miért? Ha elsőként szerel be egy fülkét, sőt szűkös körülmények között is előfordulhat, hogy számos probléma megelőzhető, mielőtt előfordulna, ha először összeszereli a fülkét egy szabadabb és kényelmesebb helyre a munkához. A vezetőfülkét nem kell teljesen összeszerelni, és természetesen abszolút tilos a tömítőanyag használata.

Tipp száma 4. Mindenképpen távolítsa el a kötényt a raklapról - ez csak a munka végénél hasznos.

Először is meg kell előállítani a raklap lábának magasságát egy sík platformon (KVL lapra tettem), és egy szinttel ellenőrizzük a horizontot. Ezután csatlakoztasson egy leeresztőcsövet a raklap alsó szelepéhez, és hajtsa végre az első hidraulikus vizsgálatot (öntsön néhány vödör vizet a serpenyőbe). Mit tudtam ki? A létracsatlakozással a raklap alsó szeleppel szivárgás van, ami nem volt lehetséges a műanyag szál csavarása miatt (nagyon vékony falak a létrán). Ezenkívül a létra hossza nem volt elég ahhoz, hogy csatlakozzon a zuhanyzó jövőbeli telepítésének helyére. Meg kellett vásárolnom és cserélnem kellett a leeresztő létrát.

Ebben a szakaszban, az új létrának a tömítettség ellenőrzését követően, véglegesen fel lehet szerelni a tömítőanyagon.

A tömítőanyag vulkanizálása után a serpenyő készen áll a használatra.

A raklaptól különállóan összeállították az utastér oldalfalát és felső kupáját, bekapcsolták az elektromos vezetékeket, csatlakoztatták a tápkábelt a hálózathoz és ellenőrizték a villanyszerelőt. Mit találtál ki? A rádió nem rosszabb, mint a zenei központban, a világításban - a holdfényben. De egy olcsó rajongó olyan, mint egy nem árusított kocsi. Meg kellett vásárolnom és cserélnem kellett a ventilátort. Vettem egy számítógépes cégnél, szükség volt a "chip" forrasztására - nem illett a számítógéphez. Útközben, a "leválasztás" után, rögzítettem a vezetékeket, hogy ne zavarják a szerelvényt szigorú körülmények között.

Ezenkívül kiderült, hogy a zuhanyfülke falai nem rendelkeznek erõsítõkkel, és a rögzítéshez rögzített szerelvény mennyisége és minõsége sem biztosítja a pilótafülke elég merevségét. Ezért további hardvereket kellett vásárolnom: M5 csavarokat (fél tucat) minden csavarhoz, 2 megerősített alátéthez, 1 gravírozó alátéthez és egy M5 anyához. Ugyanabban a szakaszban meghatározták a kiegészítő rögzítőelemek beszerelésének helyét, előkészített lyukakat, az M5 szálakat alumínium függőleges oszlopokban.

A fülke hátulján teszteltem a fülke anyagát és a megvásárolt akril ragasztó tömítőanyagot és szilikon tömítőanyagot. Egy nappal később ellenőriztem, mi történt. Az eredmények elégedettek velem. Akril - egyáltalán nem lehet levágni.

Tippszám: 5. Az akril ragasztó tömítőanyag nem ajánlott vízzel való közvetlen érintkezés esetén. A kabin külső részéből használtam a merevséget a kabinban az összeszerelés során. A zuhanytálca belsejében színtelen szaniter szilikon tömítőanyagot használt.

A zuhanykabin előszerelésének köszönhetően kényelmes munkahelyet biztosít:

 • Megszerzett valódi élményt és összeszerelési készségeket.
 • A hibás alkatrészek azonosítása és cseréje (létra, ventilátor).
 • További szükséges hardver beszerzése.
 • A tömítéseket a kabin anyagával való kompatibilitással tesztelik, és használatuk nem okoz gondot.
 • A zuhanytálca felszerelésre kész.

Zuhany beszerelése

Mielőtt a helyszínen egy zuhanykabin telepítését elvégezné, előkészítő műveleteket kell végrehajtani.

 • Győződjön meg róla, hogy vannak dugaszolóaljzatok, vagy csatlakoztasson egy elektromos csatlakozót a megfelelő távolságból a zuhany csatlakoztatásához. Ugyanakkor a helyet úgy kell megválasztani, hogy kizárja a közvetlen csapást a nedvesség kimenetén. Nem szólok külön elektromos vezetékekről és CD-kről, az utasítások tartalmazzák.
 • Bár a zuhanycsarnok kialakítása elég feszes (a mosdó a szobában nem figyelhető meg sem a zuhany alatt, sem a befogadás után), szükséges, hogy a helyiséget elszívó szellőzéssel kell ellátni.
 • Ellenőrizze, hogy lehetséges-e csatlakoztatni (vagy szükség esetén elvégezni) a vezetékes vezetékeket meleg- és hidegvízellátáshoz, csővezetékeket szennyvízhez. Győződjön meg róla, hogy a létra eléri a csatornába való belépést, és így megkapja a szükséges lejtést. Például a létra szükséges lejtése és az utasítások pontatlansága miatt nekem pódiumot kellett készítenie a kabinba.

A zuhanykabin felszerelése a telepítés helyén

Miután elvégezte az összes fenti munkát, erkölcsileg és pénzügyileg készen állunk a zuhanykabin felszerelésére. Tehát:

1. Kezdetben a tálca kissé távolabb van a zuhanykabin telepítési helyétől (különösen szűkös körülmények között).

Fontos! A raklapról eltávolítani kell a "szoknyát" annak érdekében, hogy megfelelően lehessen felszerelni a lefolyót (lejtőn), hogy ellenőrizze a csuklócső tömítettségét.

2. Szerelje fel az oldalfalakat a raklapra, szerelje fel az ajtószerkezet-vezetőket, és csatlakoztassa azokat egy szokásos és kiegészítő rögzítőelemhez tömítőanyaggal.

3. Rögzítse a zuhanytálca oldalfalait a raklapra tömítőanyaggal, szabványos vasalattal és további rögzítőkkel.

Fontos! Miért használtam rendszeres hardvert? Mivel a vezetőfülkébe szerelt lyukak gyárilag gyárilag készülnek, a szabványos hardverek használata lehetővé teszi, hogy ismét gondoskodjon arról, hogy a vezetőfülke szerelvénye és az egyes elemek egymáshoz viszonyított helyzete megfelelően működjön.

4. Szerelje fel a zuhanykabin felső kupáját tömítőanyaggal, szabványos és kiegészítő hardverekkel.
5. Húzza ki a csatlakozót és ellenőrizze a villanyszerelőt (fény, rádió, szellőzés).

6. Az összeszerelt kabin (az ajtók kikapcsolása vagy mozgatása nélkül) az összeszerelési helyre marad az éjszaka, a nap és a nap (a tömítőanyag utasításainak megfelelően).

7. A megadott időszak lejártával továbbra is összeszereljük a kabinet.

8. Helyezze a kabinot a helyére, csatlakoztassa a lefolyót a csatornába (győződjön meg róla, hogy van egy lejtés, elfogadhatatlan ütések hiánya), csatlakoztassa a hideg és meleg vizet. Ismét ellenőrizzük a raklap tömítettségét és a szennyvízzel való érintkezését. Kapcsolja be a vizet a zuhanyzóban, ellenőrizze a forró és hideg vízellátás csatlakozásának szorosságát.

9. Ha minden rendben van, szerelje be és állítsa be a zuhanyajtót az utasításoknak megfelelően.

10. Helyezze be a szoknya raklapot.

Élvezze és élvezze!

jegyzetek

 • A magán faházak vagy a fapadlójú házak tulajdonosai számára különös figyelmet kell fordítani arra a helyiségre, ahol a kabin a vízszigetelés szempontjából kerül kialakításra. Ezt a kérdést a kötet miatt nem vették figyelembe. Csak azt tudom hangsúlyozni, hogy például az utastér telepítéséhez speciálisan vízszigetelést készítettem a mennyezeten, falakon és a padlón.
 • A fürdőről. Kád van, de a hatékonyság, a kényelem és a hatékonyság szempontjából - a zuhanykabin elfogadhatóbb a mindennapi használatra. Tehát a fürdő jelenléte nem ok arra, hogy megtagadja a zuhanyzást. Funkcionálisan ezek még mindig különbözőek.

Örülnék, ha ez a cikk segíteni fog azoknak, akik a civilizáció előnyeit a saját otthonukban kívánják használni.

Hogyan növelheti a zuhanykabinot, így nincs probléma a vízkisüléssel?

A szerzőtől: Helló, kedves olvasók! Az utóbbi években az építési piac egyre változatosabb, új érdekes anyagok találhatók, amelyek nagyban megkönnyítik a javítási munkálatokat. Ebben a tekintetben egyre többen kezdtek globális felújításokat kialakítani, hogy otthonuk kényelmét elérjék az ideálisak.

A lényeg természetesen méltó, ha mindent elvégez az "elmében". Vagyis ne mozgassa a csapágyfalakat. De ez már majdnem mindenki számára ismert, ezért gyakorlatilag nincsenek problémák. De a fürdőszoba újbóli felszerelésével kapcsolatban néha az elme átadja a kényelmet, és nem kapjuk meg az elvárt eredményt. Például az egyik elvtársam nem volt olyan régen arra kényszerítve, hogy megtanulja felvenni a zuhanyzót.

Az a tény, hogy új lakást kapott, amelyben meglehetősen nagy volt a fürdőszoba. Ez a hely csak álom, különösen azok számára, akik életük jelentős részét "Hruscsov-stílusban" hódolják.

Itt van egy barátom, és úgy döntött, hogy az alábbiak szerint tér el: hatalmas fürdő, gyönyörű szekrények és polcok, szőnyegek és lámpák, valamint egy csodálatos zuhanyzó. Mindezeket az elemeket helyezte a fantázia felé, és nem támaszkodott semmi másra.

Azonban a vízvezeték-munka - egy kényes kérdés, a nyilvánvaló egyszerűség ellenére. Amint a barátom megkezdte az új zuhanyzóház közvetlen működtetését, meglepte, hogy a víz meglehetősen rosszul távozik.

Amikor megláttam a fürdőszobáját, rögtön megértettem a probléma okait. A zuhanytálca a szemközti sarokba került, ahol volt egy lefolyó. A szoba méretét tekintve nyilvánvaló volt, hogy ilyen távolságban a szifontól a szennyvízcsatornáig megfelelő lejtés szükséges. De ez a telepítés során nem biztosított.

A víz természetesen undorító volt. Ezért sürgősen megoldanunk kellett a problémát, hogy egy elvtárs végre teljes mértékben élvezhesse az új fürdő kényelmét. Általánosságban kétféleképpen lehet megoldani ezt a problémát: pódiummal és anélkül. Ma mindkettőről elmondom, hogy ha szükséges, akkor kiválaszthatja a legjobban illő helyzetet.

A csapok használata

Ez a legegyszerűbb lehetőség arra, hogy hogyan emeljük föl a már összeszerelt standot, anélkül, hogy szétszerelnénk. De nem mindenki számára alkalmas. Ha meg szeretné tudni, hogy ez a módszer releváns-e az Ön számára, nézze meg a zuhanytálca tálcáját. Gyakran előfordulnak olyan fémkerettel, amelybe a lábakat csavarják.

Ezek a lábak fémrúdok, amelyeket szálakkal neveznek. Az egyik végén egy keretben van rögzítve, másrészt speciális műanyag tartók vannak, amelyekkel a design a padlóra kerül.

Ezek a lábak állíthatóak. Hosszuk hagyományos csavarkulccsal módosítható. Ha a csavart az óramutató járásával megegyező irányban forgatja, rövidebb lesz, és ha az óramutató járásával ellentétes irányba fordul, akkor fordítva. Bizonyos esetekben ez az eljárás elegendő ahhoz, hogy felemelje a kívánt magasságot.

De ez fontos abban a helyzetben, amikor szükség van néhány centiméterre is. Ha például a raklapot legalább 10 cm-re kell felemelni, akkor a beállítás nem elegendő, mivel a lábak hossza egyszerűen nem elegendő. Kétféle módon lehet kihagyni ezt a helyzetet:

 • Vásároljon új hüvelykujjokat, és cserélje ki azokat a meglévőket. Egyszerűvé tenni: csavarja ki a régi, csavarja be az új;
 • ha a kívánt hosszúságot nem találta meg, akkor hosszabbakat vásárolhat, és egyszerűen levághatja a többletet. Ehhez szükséged lesz egy fémfűrészre. A vágás után szerelje be a lábakat az előző verzióhoz hasonlóan: helyezze a műanyag támaszokat, rögzítse a csapokat a keretbe, és rögzítse őket záranyákkal.

Miután minden szegecsort a megfelelő helyen helyezett el, be kell állítania magasságát úgy, hogy a zuhanytálca tökéletesen legyen. Ehhez mindenképpen használd az épület szintjét. A létesítmény egyenetlensége tele van azzal, hogy megismétlődik a probléma a víz kiáramlásával a csatornarendszerbe.

A dobogó építése

Ha az a lehetőség, hogy valamilyen oknál fogva emeljük fel a kocsit a sarkán, nem illik, akkor még egy módja van a probléma megoldásának - a dobogó felállítására, amelyre a raklapot helyezzük. Ez az eljárás természetesen sokkal bonyolultabb, mint a lábak egyszerű csavarása, de ez eléggé lehetséges. Azonban az első szakaszban két vagy három elvtárs segítségére lesz szükséged.

Az első dolog, hogy meg kell határozni, hogy pontosan milyen magasan emelni a zuhanykabin. Ehhez tesztelni fogunk. Vegyünk egy hullámos csövet és csatlakoztassuk az egyik vége felé a csatorna és a másik a serpenyőbe. Az utóbbit pontosan azon a helyen kell elhelyezni, ahol a jövőben állni fog.

És most a barátaid könnyen elérhetővé válnak. Meg kell venniük a tálcát, és fokozatosan fel kell emelniük, és ebben az időben öntsön vizet, és nézze meg, hogyan történik. Meg kell "becsuknod" azt a magasságot, amelynél az ürítés optimális sebességgel megy végbe. Ha ez megtörténik, mérje meg a padló távolságát. Ez pontosan a dobogó magassága.

Általában tizenöt centiméter elegendő. Most átmenetileg eltávolíthatja a raklapot oldalra, és elkezdheti dolgozni a szükséges szerkezetek felépítésén. Azt javaslom, hogy a habblokkokat anyagként használjuk. Ezek elég erősek, elég vízállóak és nem lesznek kitéve a családi költségvetésnek. A blokk szabványos magassága mindössze 15 cm, de ha szükséges, kevesebb opciót talál, vagy akár téglával is helyettesítheti őket.

 1. Sablonokat készítünk a további munka pontosságának biztosítására. Ehhez egy rétegelt lemezre van szüksége. Tegye fel a zuhanytálcát fejjel lefelé, és körbefogja a körvonalat, majd óvatosan vágja ki a kirakós játékot. Természetesen rétegelt lemez helyett kartonlapot is készíthetünk, de egy ilyen minta kevésbé lesz megbízható, mint az alkalmazás során (és megismétlik) elakadhat, elakadhat, stb. A vágott alakot pontosan azon a helyen helyezzük el, ahol a raklapot tervezzük elhelyezni.
 2. Főző adhezív oldat. Ehhez csempe és rögzítő ragasztóanyagot veszünk. Az oldat első oldala 70%, a második 30%. Keverjük össze, majd a kapott készítményt tiszta vízzel hígítjuk. Megoldást kell találnia egy savanyú tejszínre emlékeztető konzisztenciával. Megjegyezzük, hogy nem szükséges a rendelkezésre álló összetevők teljes mennyiségének hígítása egyszerre, mivel az oldat megszilárdulási ideje meglehetősen rövid. A részleteknek olyannak kell lenniük, hogy legfeljebb 10 percen belül használhassuk azt.
 3. Menj a helyhez rögzített mintához. Vázolja körvonalát egy jelzővel a padlón. A sablon eltávolítása után.
 4. Húzzuk le az ábrát, vigyük a szárítást, majd fedjük le ragasztott ragasztóanyaggal.
 5. Elkészítjük a habblokkot, kitöltve a teljes körvonalat. Ne felejtsük el, hogy helyet hagyjunk a csatorna elhelyezésére, ezért gondosan mérjük a raklapot.
 6. Miután a kontúr fel van töltve, ismét a sablont vigyük és helyezzük a habbeton blokkokra. Erre a szélek összehangolását végezzük. Ehhez készítsen új kötegeket, de ugyanakkor használja a minimális vízmennyiséget, sőt még anélkül is. A keveréknek nagyon vastagnak kell lennie. Az élek tökéletesen simák, dolgoznak, használják az épület szintjét. Amikor az igazítás befejeződött, várja meg a habarcs megkeményedését, majd távolítsa el a sablont.
 7. Most be kell igazítanod a szerkezet tetejét. A folyamat ugyanúgy gondosan figyelemmel kíséri az egyenletességet.
 8. Miután a felső réteg megszáradt, kerámia burkolatot helyeztünk a dobogóra, amely befejező anyagként szolgál. Először rögzítés nélkül helyeztük el. Amikor a dobogó teljes felületét lefedik, ismét vegye le a sablont, tegye fel, és húzza körül a szélét.
 9. Ezután eltávolítjuk a sablont, kivágjuk az extrém csempéket a húzott kontúr mentén.
 10. A végén ragasztjuk a csempe.

Továbbra is várni kell, hogy a csemperagasztó száraz legyen, és a tálcát a megfelelő helyre telepítheti. Olvashat arról, hogyan kapcsolhatja össze a többi cikkünkben. Ugyanazzal a kabin emelkedésével, azt hiszem, biztosan meg fogod csinálni most.

Természetesen a pódium nélküli út sokkal könnyebb. De ha egy magasabb magasságra kell emelni, mint amennyit a szegecsek megengednek, akkor semmit sem kell tenni, akkor kicsit dolgozni kell. Ha a felvonó túl nagynak tűnik, akkor célszerű egy lépcsővel ellátni, hogy a család minden tagja könnyedén bejusson a kabinba. A lépés ugyanazon az elven történik, mint a dobogóra: habblokkok, ragasztók, cserép. Biztos vagyok benne, hogy tökéletesen megbirkózik vele. Sok szerencsét!

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait

A zuhanykabin felemelése

A zuhany felnevelésének szükségessége különböző okok miatt fordulhat elő. Ez leggyakrabban a fürdőszobában történő átépítésnek és a zuhanyozófülke telepítésének köszönhető.

A vízellátás újbóli tervezésénél problémák merülnek fel a lefolyó normál mûködésével, ezen a liften a zuhany alatt.

Ilyen esetekben a lefolyó normál működésének biztosítása érdekében fel kell emelni a csatornára. Meg fogod tanulni, hogyan lehet felemelni a zuhanykabinot, milyen lehetőségek vannak rá, és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek mindegyiküknek.

Az első lehetőség - dobogós sarok

Ez az opció nem alkalmas minden modellre, csak azok számára, akiknek a raklap fémkerettel van felszerelve. A változat ebben a verzióban a csavart lábakra támaszkodik. Ezek a rudak állíthatják a magasságot, de néha ez nem elég. Ezért egyszerűen vásárolhat egy azonos átmérőjű rudat és a megfelelő szálat.

A zuhany méretmérete.

A csapszeg és a fűrészszalag mindössze annyit kell tennie, hogy a raklapot a kívánt magasságra állítsa be. Nos, persze, egy kicsit a kaszák a hacksaws használatához.

Vegyünk egy fémfűrészt fémre és vágjuk le az új lábakat a kívánt hosszúságú zuhanykabinba. Csavarja ki a régi csavarokat, távolítsa el őket a gumi támasztól és tegye be az apróra vágott rudakra.

Most csak be kell csavarni a csapokat a helyén. Így nagyon gyorsan megbirkózhat azzal a problémával, hogy a zuhanyt a kívánt szintre emeli. A munkában nem létezik a telepítés finomsága, és nem kivitelezhető műveletek. Még az, aki soha nem tartotta kézben a szerszámot, megbirkózik vele. Csak azt kell mérni, hogy pontosan milyen magasnak kell lennie a zuhanynak.

Második lehetőség - raklap

Ennek az opciónak saját tulajdonságai vannak. Először is arra a következtetésre jutottak, hogy nagyon rövid idő alatt megbirkózhatsz ezzel a munkával. Mielőtt munkába állna, ismét el kell döntenie, hogy milyen magasra kell emelni a zuhanyzót.

A készülék padlójának rakodólapja.

 • hogy egyszerűbb legyen: a szennyvíz fölé kell emelni egy olyan magasságig, amelyet vízelvezetővel szereltek fel. Itt szükséged lesz egy hullámosságra. Csak helyezze a vízelvezető helyére, főzzön vizet;

Öntsön vizet a fürdõbe a zuhanyzóból, és nézze meg, hogy milyen szintre kerül a leeresztõcsõ nagy intenzitással. Természetesen ebben a szakaszban nem lehet segítők nélkül. Számításokat is végezhet, vagy tisztázhatja ezt a pontot egy szakemberrel.

Mindenesetre az emelési magasságot be kell állítani, és nem szabad véletlenszerűen gondolkodni. Különböző lehet, de általában 15 cm-re elegendő, ilyen magassággal nagyon kényelmes habosított beton használata, hiszen a blokk magassága mindössze 15 cm, de vannak blokkok és kisebb vastagságúak, és a hiányzó magasság szokásos téglával érhető el.

 • A következő lépés egy sablon létrehozása a zuhanyzó fenekére. Mivel többször is szüksége lesz erre a méretre, át kell vinnie egy rétegelt lemez vagy gipszkartonra;

A sablon lehet bármilyen anyagból, még a szokásos olajruhából is. Fontos, hogy méretei pontosak és igazak. Ellenkező esetben minden bizonnyal sikerül rakodni egy raklapot, de nem illeszkedik a zuhany méretéhez.

A legnagyobb pontosság elérése érdekében csak a kiválasztott anyagból készült zuhanykabinból kell fürdetni és a kontúr köré kell vágnia. Ezután az eszközhöz megfelelő szerszámot veszünk, és kivágjuk a sablont.

A fülke elrendezése.

 • most helyezze el a sablont azon a helyen, ahol zuhanyozni fog, át kell vinnie a kontúrat a padlóra;

A további munkákhoz olyan megoldás szükséges, amely a következő módon állítható elő:

 • csempe ragasztó - 70%;
 • építési ragasztó - 30%;
 • a víz.

Ebben az esetben a vizet meg kell hígítani a vékony tejfehérje konzisztenciájához. Ez időt ad arra, hogy elkészítse, mivel a keverék nagyon gyorsan meggyorsul, 5-7 perc alatt.

Ennek a megoldásnak a jellemzői nem teszik lehetővé, hogy a teljes készítményt egyszerre gyúrjuk, ezért kis részekké tegyük. Ez annál is fontosabb, ha még soha nem kellett ilyen gyorsan száradó keverékkel dolgoznia.

Ha attól félek, hogy esetleg nem tudja megtenni, és elegendő a telepítés ideje, használhat egy közönséges megoldást. A telepítés elve nem változik, csak növeli az időt.

 1. A kontúrat a padlóra fektettük, habarccsal borítottuk, és ráhelyeztünk habosított betonra, vagy az anyagot, amelyet raklap készítésére választottunk.
 2. A sablont a habbeton blokkjára helyezzük, és a sávokat egy vastag megoldással igazítjuk. Annak érdekében, hogy vastag megoldást hozzon létre, csak annyi vizet kell hozzá, amennyit csak lehet, vagy egyáltalán nem. Ügyeljen arra, hogy a szélezéshez használja a szintezést.
 3. Az élek beállítása után várja meg, hogy a habarcs teljesen be legyen állítva, és távolítsa el a sablont. Az élekre fókuszálva, ebben az esetben kicserélik a jelzőfényeiket, igazítsák a tetejét úgy, hogy a tál tökéletesen legyen.
 4. Ezután dobja a csempe a szárított felületre, helyezze vissza a mintát és vonja le a kontúrt. A csempe körvonalán van díszítve és ragasztva.

Tehát, ha előkészítette az összes anyagot, akkor nagyon rövid idő alatt képes lesz saját magasságú raklapot készíteni.

A telepítéshez szükséges anyagok és eszközök

 • habbeton vagy tégla (mindkettő alkalmas);
 • megoldás (az Ön által választotttól is függ);
 • spatula nagy és kicsi;
 • a megoldás hígításának kapacitása;
 • anyag a sablonhoz;
 • szinten;
 • eszköz a megoldás összekeverésére;
 • csempe;
 • csempe vágószerszám;
 • ceruza vagy marker.

Ha zuhanytálcát építesz, gondolj át minden részletre, nehogy az összes munka hiábavaló legyen. Ne felejtsd el, hogy nagymértékben függ a számítások és a munka helyességétől, beleértve a kényelmet és a kényelmet.

A vízellátás és a csatornázás normál működéséhez szükséges telepítési szabványok megsértése vészhelyzethez vezethet.

A zuhanykabin helyreállítása: hogyan lehet a saját kezetekhez rögzíteni a népszerű károsodást a zuhanykabinban?

Gyönyörű, műanyagból készült kabinok gyorsan feltöltötték a világpiacot, és csendben beköltöztek a lakosság és a vidéki lakosok lakásaiba. Ők a praktikum és a funkcionalitás iránt érdeklik őket.

Idővel a dobozok egyes elemei meghibásodnak, a többiek elhasználódnak, de a szakszerű tulajdonosok javítják a zuhanykabinokat, és javítják vagy kicserélik a részeket.

A gyakori meghibásodások áttekintése

A minimális funkciók vagy a drága hidromasszázs dobozokkal rendelkező gazdaságos zuhanyzók a napi higiéniára - zuhanyozásra szolgálnak.

Néhány közülük fürdőként is használható. Ezek összetett eszközök, amelyek sok részletből állnak. Rengeteg módosítás van a dobozokról: nyitott, hasonlít egy rendes zuhanyzóval, védő válaszfalakkal, zárt, lezárt és elektronikával töltve.

Az egyszerű kézzel összeszerelt modellek és a komplex gyári módosítások szintén meghibásodtak, egyes problémák gyakoriak. Például a bemutatott kabinok bármelyike ​​megrepedhet a védőfelületen, vagy elhagyhatja a keverőt.

A zuhanytálcák felhasználói által leggyakrabban tapasztalt hibák listája:

 • a létra vagy a hidraulikus zár alja alá helyezett kopás;
 • a raklap deformációja vagy repedések megjelenése a felszínén;
 • ajtók vagy védőpajzsok mechanikai károsodása;
 • ajtóhengerek vagy pántok törése, amelyek felelősek a nyitásért;
 • a zuhanyberendezés hibája - öntöződoboz, tömlő, keverő.

Komplex elektronikus vezérlésű modellek megszakíthatják az elektromos alkatrészeket, vagy szoftverhibákat okozhatnak.

Kizárólag a szakemberek képesek az elektronikával foglalkozni önállóan, jobb cserélni a törött üvegt vagy a deformált serpenyőt, de kisebb károkat lehet rögzíteni önmagával.

Például a görgők javításához, a raklap helyreállításához, az egészségügyi szűrő tisztításához vagy a karcolások tisztításához a műanyag képernyőn akár egy amatőr is képes.

Útmutató a zuhanycsarnok javításához

A szakszerű javítás a háztartások költségvetésének további pazarlása, ráadásul néha sürgősen vissza kell állítani az alkatrészeket. Ezért megtudhatjuk, hogyan javítsunk meg egy törött zuhanykabinat, szakképzett kézművesek bevonása nélkül. Csak azokat a helyzeteket vegye figyelembe, amelyekben nincs szüksége különleges képességekre.

Hogyan térjünk vissza a keverőhöz

A zuhanykabin beépített keverőjének szerkezete eltér a mosogatóktól vagy a fürdőszoba felett elhelyezett hagyományos típusoktól.

Tartalmaz egy vezérlőegységet - két fogantyút és egy működő kommunikációt - vékony csövek rendszere. A forró / hideg víz váltásához az első kerámia patront lyukakkal látják el, a második a víz megfelelő irányát szabályozza.

Értsd meg, hogy a patron hibás vagy repedt házelem, lehetséges a szivárgás. A víz szivárog, amíg a daru be van kapcsolva, vagy folyamatosan. Az első esetben a pecsét valószínűleg visel, a második - a patronban lévő repedés.

Az ellenkezője is lehetséges - a víz nem folyik jól a zuhany alatt. Ennek oka az eltömődés: idővel a lyukak eltömődnek mész vagy korrozív lerakódásokkal.

A probléma megoldásához a keverőegységet teljesen le kell szerelni. A munkához szüksége lesz egy csavarhúzó készletre, keskeny lábakkal ellátott fogókra. Cél: szerelje szét a keverőt, keresse meg a szivárgás okait, javítsa meg vagy cserélje ki a részét, szerelje be a készüléket.

Hogyan kell szétszerelni a zuhanytálcát - munkafolyamat

Miután tanulmányozta, hogyan kell szétszerelni a zuhanykabinot önállóan, könnyen szétszedheti ezt a többfunkciós egészségügyi eszközt szakemberek bevonása nélkül, és sok pénzt takarít meg az ilyen munkákhoz.

Előkészítő munka

Ha a technikailag összetett szerkezetek összeszerelésénél és összekapcsolásánál különösen képzett szakemberek segítségére lehet szükség, akkor a lehető legegyszerűbb szétszerelni az ilyen eszközöket a legkisebb, hagyományos eszközökkel.

A szétszereléshez szükséges szabványos szerszámokat éles szerkezeti késsel, csavarhúzóval vagy csavarhúzóval, valamint lágyító eszközökkel reprezentálják a tömítőanyag utólagos eltávolítása céljából.

Kapcsolódás a kommunikációból

Különös figyelmet kell fordítani a vízellátó rendszer és a villamos hálózat zuhanytálca önmegszüntetésének folyamatára. A multifunkcionális egészségügyi készülék leválasztása a kommunikációból a következő:

 • a szerkezet leválasztása az elektromos hálózattól;
 • a forró vízcsapok és a hidegvizes rendszerek kikapcsolása;
 • a rugalmas tömlők és csatlakozók leválasztása a vízellátásba;
 • a zuhanykabin vagy a fülke leválasztása a csatornahálózatból;
 • a polcok, adagolók és törülközőtartók további alkatrészeinek szétszerelése.

Kabin szétszerelési folyamat

A következő szakaszban a hidegvízellátás és a forró vízellátás vezérlőszelepeinek átfedése és a töltőtömlők csavarása történik. Ha új multi-vízvezeték-eszközt szeretne csatlakoztatni, akkor a csapok és a pólók eltávolítása nem történik meg. A kommunikáció lekapcsolásának befejezése a zuhanycsatorna leválasztása a csatornarendszerről.

Cabin Analysis

A zuhanytálca önelemzésének jelentős elősegítése érdekében tanácsos speciális oldószer-összetétel segítségével kezelni minden olyan kötést, amelyen szilikon tömítőanyag van jelen. Ebből a célból alaposan kenni kell az ízületeket oldószerrel, majd folytatni kell a szerkezet gyors, de gondos kiszerelését.

Fülke összeszerelve

A kész szigetelő eltávolítót egy hagyományos oldószerrel vagy benzinnel helyettesítheti, ami elősegíti a vízszigetelő anyag lágyítását, és ezután könnyen vágható éles késsel.

Magas raklapon

A nagy raklapú zuhanykabinok közötti fő különbség egy különleges védőfelület jelenléte, amely magában foglalja a tálat, ami egy ilyen formatervezés esztétikai és teljes megjelenését teszi lehetővé.

Ez a képernyő rendszerint szabványos konzolokkal van rögzítve, ezért a bontás során az elem könnyen eltávolítható, és szükség esetén helyreállítható.

Alacsony raklap

A közvetlenül a padlófelületre szerelt raklap önbontása meglehetősen egyszerű és egyszerű. Rendszerint a legegyszerűbb tervezésű zuhanytálcáknál elő kell fordítani az előlapot, amely enyhén összenyomódott mindkét oldalról. Ebben az esetben a hermetikus réteg egy speciális oldószerrel eltávolítható, vagy egy éles késsel le lesz vágva.

Fontos megjegyezni, hogy a szilikon tömítőanyag lágyítására szolgáló speciális készítmények nagyon korlátozott időtartamúak, leggyakrabban legfeljebb negyedóránként, így minden munkát gyorsan és egyértelműen kell elvégezni.

Az ajtók eltávolítása

A zuhanyzókabin ajtóinak öntörlésével rendkívül óvatosnak és figyelmesnek kell lenni, ami megakadályozza, hogy a görgők lehulljanak a csúszósín kialakításából.

A szakértők javasolják, hogy kissé lazítsák meg a csavaros csatlakozást, amellyel a felső görgőket a hornyokban tartják.

Fontos megjegyezni, hogy a zuhanyajtók mindig a bútordarab felé tolódnak le. Ebben az esetben az elemeket kissé fel kell emelni.

A panelek eltávolítása

A nagy szilárdságú műanyagból vagy üvegből készült zuhanytálca minden panelje speciálisan rögzítésre kerül a vázszerkezetbe, és a hidrobox alsó részeihez csatlakozik állványok vagy speciális falcsíkok használatával. Kezdetben meg kell szüntetni az alsó és felső rögzítőket.

A rögzítőelemek eltávolítása után a panelet tartsa, miközben egyszerre távolítja el a racket rögzítő összes csavart.

Fülke a leszerelés előtt

Az ilyen rack gondos mozgatásával könnyen és gyorsan felszabadíthatja a lecsiszolható műanyag lapot. Az üveglapok eltávolításához az ilyen elemeket kis erőfeszítéssel kell megnyomni, enyhén ki kell húzni őket az oldalsó horonyból. Egy hasonló technológia, következetes és nagyon gondosan szétszerelt összes panel elemzett zuhanyfülke.

Előfordul, hogy a folyamat a bontási zuhany panelek bonyolítja az a jelenléte a szerkezet a szilikon tömítőanyagok, amelyek hosszan tartó működés képesek betartani a műanyag vagy üveg. Az ilyen elemeket óvatosan elővágják egy éles késsel.

Szétszerelő keret

A kezdeti szakaszban a csavarok kicsavarodnak, amellyel a szerkezet keretét rögzítik a falra. Ezután a szilikon tömítőanyagot eltávolítjuk, és az összes oldalsó csíkot leszorítjuk egymás után. A fő távvezérlők alatt csavarok húzódnak meg. Ezeket a rögzítőket is le kell csavarni, majd felváltva távolítani kell az íveket és a központi racket.

Raklap eltávolítás

Ebben az esetben, a mount, miáltal a raklap eltávolítjuk a tartókeret bázis után teljesen eltávolítja a védő szalagot és egy réteg szilikon.

Elegáns és illetékes bontási egészségügyi multifunkciós eszköz lehetővé teszi, hogy végre egy problémamentes építési újratelepíteni a zuhanyfülke.

Egy érvényes keret szétszerelés zuhanyfülke teszi, hogy teljes mértékben megőrzi a geometria a szaniter eszköz, ami nagyon fontos, hogy meghatározzák a telepítés elvégzésére máshol, ha szükséges.