Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell kicsavarni a beszorult keverőt

Lehet, hogy nem könnyű kicsavarni a keverőanyát. Rozsda, vízkő és vízkő belülről felépül. A csaptelep kicsavarásához fel kell töltenie a megfelelő eszközt és a türelmet. A szerszámoknak pontosan illeszkedniük kell a méretükhöz és szorosan illeszkedniük kell. A munka megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy a szerszám szorosan megragadta a részt.

A legnehezebb a csavart csaptelep csavarja ki, mivel kényes mérsékelt erőt kell használnia. Minden intézkedést a keverő cseréjéhez és az anyákat simán, lökésszerűen lazítsa meg. Bármilyen hirtelen mozgás vezethet a szálak vagy törések szakadásához.

Hogyan készülj fel a keverő cseréjére

Készítse elő az eszközöket, kapcsolja ki a vizet. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában lévő vízellátást kikapcsoló forgódugók működnek. Ehhez a vízellátás kikapcsolása után nyissa ki a csapot, és óvatosan vegye figyelembe a mérőt.

Nem szabad spinálni. A csapot nem lehet megváltoztatni vagy eltávolítani a víz kikapcsolása nélkül. Víz maradhat a csövekben, készítsen vödröt vagy medencét. Működés közben a szelepeknek nyitott helyzetben kell lenniük.

Ha kikapcsolja a csapot a fürdőszobában, zárja le a lefolyót, hogy elkerülje a kis törmelék eldugulását.

A keverő eltávolításához szükséges eszközök listája:

 • Állítható csavarkulcs. Ha a keverőt ki kell venni a pultról, akkor 2 csavarkulcs szükséges. Használhatja a 10, 11 és 22, 24 billentyűkészletet.
 • Kényelmes munkakesztyű vízálló és csúszásmentes bevonattal. A kesztyű használata hatékonyabb, mint a puszta kézzel a jobb tapadás miatt. Ne hagyja figyelmen kívül a munkakesztyűt.
 • Fűrészszalag - szélsőséges esetekben.
 • WD-40 Vízvezeték Univerzális Kenőanyag. Ezt a kenőanyagot "folyadékkulcsnak" nevezik nagy áteresztő képessége és könnyen mész, rozsdás betétek, festék és lakk feloldódása miatt.
 • Új hajlékony tömlõ - bélés. A szabványos tömlő 30 cm hosszúságú, nem mindig alkalmas. A keverő cseréjekor jobb a hajlékony béléscserével együtt.
 • FUM szalag. Szükséges az anyák meghúzásához.
 • Tartalék kranbuksa - a szeleptörés esetén.

Ha megváltoztatja a keverőt, a kötőelemek hozzá vannak kötve. Győződjön meg róla, hogy az új hardver illeszkedik a vízvezeték szerelvényhez. Előzetesen ellenőrizze a rögzítőelemek összes szükséges alkatrészét. Ügyeljen a rögzítőelem anyacsavarjára és csavarjára. Vagy beszélgetésképpen "apa - anya". A rögzítőelemeken lévő anyákat be kell illeszteni a csavarokba és fordítva.

Munkavégzés

 • Hozzáférés biztosítása a munkahelyen. Ehhez bizonyos esetekben el kell távolítani a mosogatót. Ez nem előfeltétel, csak azért, mert sokkal kényelmesebb közelíteni a tartókhoz.
 • Távolítsa el a szifon alját a mosogató alá, hogy ne zavarja. Ugyanakkor tisztíthatja a szifont félfolyékony sárból. Jobb, ha nem hagyja ezt a lépést.
 • Húzzuk le a forró és hideg vízcsöveket. 22 vagy 24 csavaranyákkal vannak rögzítve. Forgassa az óramutató járásával ellentétes irányba. A tömlõcsavarok általában problémát okoznak.
 • Rögzítse az állítható kulcsot az anyacsavarra, amely a mosogató pultnál lévő keverőt tartja a konyhában vagy a mosogató alatt. A második gombbal tartsa a keverõtestet tetején. Ha a ház krómozott, használjon szoros gumibetéteket és állítható csavarkulcsot, hogy az esetet ne sérüljön meg. Univerzális zsírt használjon a könnyű csavarozáshoz. Tartsa a keverőtestet, óvatosan csavarja le az anyát az aljáról. Az első kísérlet nem mindig működik.

A keverő eltávolítása után elkezdheti kicserélni a Kranbuks kapcsolószelepeket, melyeket a vízcsövek vízellátásához használnak. Az armatúrák általában rézből készültek és törékenyek.

Csavarja le a csavart, ellenőrizze a rudakat. Különös figyelmet fordítsunk a műanyag alkatrészekre. A minőségi keverők kerámia bázisúak. Leggyakrabban az áfonya áradása és a csőben a karakterisztikus csörgés, amikor a nyomásesést a töltődoboz kopása okozza. Cserélje ki a tekercselést és állítsa be újra a szorítócsavart.

A ragasztott anyát csavarja ki

 1. Próbáljon meg ragadós anyát áztatni WD-40 zsírral vagy rendszeres kerozinnal. Kenje meg az anyát, és hagyja, hogy a kenőanyag 10 percen át áztassa, és próbálkozzon újra. Ha ez nem működik, próbálja ismételni a kenést.
 2. Fűtéssel rögzítheti a megerősítést. Az épület hajszárító felmelegíti a testet, ugyanakkor folyamatosan próbálja kijutni a reteszelő vasalót.
 3. A barbár módszer abból áll, hogy ki akarja üríteni a megragadt töredéket, és egy dobozt egy kanállal egy szálat kipróbál. Óvatosan, de erősen érintse meg az anyát kalapáccsal a csavarás irányában, az óramutató járásával ellentétes irányba. A helyzetet bonyolítja az a tény, hogy a korrózió korrodálja a fémeket, és törékennyé válik. Ne sajnáljátok a zsírt.

Ha a szál sérült, repedés vagy szünet jelentkezik, a sérült keverőt ki kell dobni. Ha csak a kranbuksa sérült, cserélhető.

Ha a keverő alaposan hozzá lett erősítve, a szál töredéke le lett törve, és az anyák csavarja nélkül próbálják megcsavarni a csavarokat, a csavaranyát egyszerűen körkörös fűrésszel vagy fűrészszalaggal vágják.

következtetés

Használjon kiváló minőségű vízvezetékeket, vagy cserélje ki a törött alkatrészeket és keverőket sajnálattal. Ne próbálja megmenteni egy kínai daru roncsát, különösen vízmérőkben. A kapcsolószekrény, különösen a Kranbuksu, jobb, ha teljesen és azonnal megváltozik. Ha megpróbálsz megmenteni egy tucat rubelt, óriási kiadásokká válhat, ha szomszédokat árasztasz el.

Hogyan húzzuk ki a daru dobozt, ha elakadt vele - négy bevált módszer

A régi daru-tengely doboz cseréje még egy kezdő számára sem nehéz. De mi van, ha elakadna vele? Ebben az esetben a szokásos javítási módszerek nem segítenek. Nézzünk meg négy hatékony módszert, amelyek lehetővé teszik, hogy a beragadt daruokat a keverőből ki kell kapcsolni.

A főtengely kétféleképpen van felosztva: csigakerékkel és kerámiával. Vizsgáljuk meg mindkét lehetőséget, előnyeit és hátrányait. Kezdjük a féreg tartozékokkal. Hosszúságú, rúddal van ellátva, amely gumi tömítéssel van lezárva. A tömítések fokozatos kopása a konyhában vagy a fürdőszobában meglazítja a csappantyút lazító és szivárgó anyagokat. A csigahajtású főtengelynek a következő előnyei vannak:

 • olcsó;
 • a kopott gumitömítések könnyű cseréje;
 • a szerelvények rendelkezésre állása a vízvezeték üzletekben.

Az előnyök mellett hátrány is van. A gumibetét hüvelyei gyorsan elhasználódnak, a lendkerék 3-4 fordulata szükséges a víz megnyitásához. Fokozatosan a tömítés törlődik, és szorosabbra kell húzni a szelepet.

Féreg daru doboz elrendezés

A régi daru-tengelykamra cseréjekor a mesterek inkább kerámia opciókat preferálnak. Mindkét típus felcserélhető, felszerelhetők a konyhai csaptelepre vagy a fürdőszobába. Az ilyen típusú Cranbuxa kerámiából és rézből készült. Két kerámia betét van, azonos átmérőjű lyukakkal, az egyik a rúdra szerelhető, a második rögzített. A kerámia daru doboz előnyei:

 • hosszú élettartam;
 • nagy kopásállóság;
 • a daru csendes működtetése hangtompítóval;
 • a daru egyenletes fordulata erőfeszítés nélkül;
 • az új kerámia és gumi alkatrészek cseréjét.

A kerámia szerelvények hátrányai között szerepel a magas ár, a vízzel szembeni érzékenység homokszennyeződésekkel szemben a féreg típushoz képest, valamint a víztisztító szűrő telepítésének szükségessége.

Függetlenül attól a típusától, amelyet az idő múlásával használnak, a daru doboz meghibásodik és ki kell cserélni. Ha szivárgás következik be, győződjön meg róla, hogy a probléma forrása a keverő ezen részében van. Lehetséges, hogy a kopott olajtömítést cserélni kell.

A csap, a díszítő sapkák és a csavaros anyacsavar csavarozásához lapos csavarhúzóra, éles késre van szükség. Zárja le a vizet munka előtt. A szelep oldalán vegyen fel egy dekoratív kupakot, csavarhúzóval vagy késsel. Óvatosan végezzük, nehogy károsítsuk a bevonatot. Ha a fogantyú teljes, dugó nélkül, csavarja ki. Vegye ki a műanyag gyűrűket Ezt követően lapos csavarhúzóval csavarja le a csavarzárat és vegye le a szelepet.

Ha a fogantyú szilárd, dugó nélkül, egyszerűen le kell csavarni.

Ha a szelepet nem lehet kicsavarni, akkor a szerelvények belsejét egy WD-40 oldattal kenje be, amelyet bármelyik autóalkatrész-áruházban értékesítenek, vagy öntsön ecetet. Hagyja néhány órát, hogy az oldat behatoljon a menetes kötésbe, és lágyítsa a szilárd betéteket. Ezután a csapot könnyen eltávolítani kell. A következő lépésben elemezzük, hogyan kell a darált darabolót kicsavarni.

A szelep és a dugók eltávolítása után ki kell húzni a daru-dobozt, de elakadt, és nem tudod eltávolítani a szokásos módon egy állítható csavarkulccsal. Négyféle módszert kínálunk Önnek: a kevésbé költségesebbé.

Ha nem csavarja ki a forgattyúházat, akkor azt megakadályozza

Kezdjük a kémiai módszerrel. Itt használjuk a már ismert WD-40, Cillit egészségügyi folyadék vagy asztali ecetet. A felsorolt ​​termékek, különösen a WD-40 használata után a keverőt alaposan le kell öblíteni vízzel. Liberálisan kenje meg a folyadékot, és hagyja egyik napról a másikra. Másnap reggel a szál gyengül, a daru könnyen eltávolítható.

Ha a kémia nem segít, használja a bontás termikus módszerét. Mivel a keverő és a forgattyúház teste különböző kiterjesztésekkel rendelkezik, az összekötőt egy építőszárítóval felmelegítjük a minimális hőmérsékleten és a menetes résztől távoli távolságra. Győződjünk meg róla, hogy a csavar és a daru-doboz felső része kézzel csavarva van. Nyitott láng, például gázégő felgyorsítja a folyamatot, de ez a módszer nem biztonságos, mivel az égési sérülések és a műanyag alkatrészek megolvadása magas.

A mesterek azt is javasolják, hogy teljesen távolítsa el a keverőt és forralja 20 percig 2 tbp-ig. l. szóda. Szárítás után törölje le a menetes csatlakozást és csavarja le a forgattyúházat.

A következő lépés az, hogy megérintse a keverőt a szál körül. Ha a daru könnyűfém ötvözetből készül, ez a módszer segít Önnek. Kalapáccsal fegyverezve, jobb, mint egy cecil, kezdjük el a menetes kapcsolatot minden oldalról. Végezze el ezt a műveletet legalább 15-20 alkalommal. A mész és a rozsda meggyengíti a csatlakozást, kivonja a daruzsát.

Ha a javasolt módszerek nem hozták meg a kívánt eredményt, akkor a szerelvények teljes szétszerelését használjuk fel, a lyuk átszívásával. Vágja le a fémfuratot a daru-tengely doboz fém kiálló részéhez. A kívánt átmérőjű fúrót vagy malom fúrja meg a keverőben a fennmaradó részt. Amikor eléri a kerámia lemezeket, csavarhúzóval szakítsa meg őket, nehogy károsítsa a fúró hegyét. Most vesszük a fogókat, helyezzük be őket a horonyba, és csavarjuk le a daru-tengely doboz szélét. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a csúszást a munka során, egy kézzel használjuk a fogókat, a másik pedig egy nagy kulcs használatával.

A forgattyúház cseréjéhez új alkatrészet szerezzünk be és csavartuk a helyére. Miután megvásárolta a reteszelő tartozékokat gumi típusú tömítéssel, előfeszítjük a szárat, hogy a lehető legrövidebb legyen. Kerámia daru beszerelésekor ne szorítsa szorosan úgy, hogy a kerámia részeket károsítsa. Csak helyezze a hardvert a lyukba, és szorítsa meg anyával.

A daru-tengely dobozának meghúzása után az alkatrészeket fordított sorrendben összeszereljük, felhelyezzük műanyag gyűrűre, forgassuk a gombokat, rögzítsük a dugókat a helyükre.

A keverő kicserélésének folyamatának finomságai

Ha valamilyen oknál fogva - törés, kopás, a formatervezés megváltoztatása esetén ki kell cserélni a csapot a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor a tulajdonos számára ez a tevékenység nem lehet váratlan és rendkívüli esemény. A csaptelep öncseréje - egyszerű munka, amely csak gondosságot és megfelelő eszköz rendelkezésre állását igényli. Az ilyen munka maximum 1,5 órát vesz igénybe az otthoni kézművesektől, nem számítva az elosztóhálózat szükséges egészségügyi felszerelésének megválasztásának és megvásárlásának idejét.

Különlegességek

A lakás egészségügyi berendezései a házhoz vagy a kerülethez tartozó vízvezeték- és egészségügyi kommunikáció rendszerébe tartoznak. Ezért ne feledkezzünk meg arról, hogy a berendezés önjavításában vagy cseréjében hiba történt. A szomszédok és az alapkezelő társaság kárát okozhatják az áradások, tűzesetek vagy más események következtében, amelyek a balesetért felelős tevékenységük gondatlanságából erednek. Mindez elkerülhető, ha alaposan átgondolja a keverő cseréjét a munka megkezdése előtt.

Mielőtt megkezdené a szerelvények (szelepek, szelepek, csapok, keverők) javítását vagy cseréjét, valamint a csővezetékekhez történő csatlakoztatáshoz szükséges eszközöket, teljesen meg kell szakítani a javított terület vízellátását. Ehhez a szelepeket le kell zárni a csővezetékek bejáratánál egy házhoz vagy egy lakáshoz (a szakértők az ilyen szelepek elsődleges szelepeket vagy primer szelepeket hívják).

A keverő cseréje vagy javítása megköveteli a két vízellátó vezeték kikapcsolását - meleg és hideg. A csővezetékek leállítása mellett biztosítani kell az elsődleges vasaló sűrűségét a szétkapcsolt területen lévő valamennyi szelep felnyitása céljából felülvizsgálat céljából: a szelepek szivárgásának megszüntetése megerősíti az elsődleges szelepek hiányának hiányát.

Előzetes intézkedésekre van szükség a teljes munka biztonságának biztosításához. Ha kiderül, hogy a "zárt" helyzetben lévő primer szelepek nagy mennyiségű vizet engednek át, akkor engedélyt kell szerezni arra, hogy a szelepeket a bejáratnál vagy akár az egész ház bejáratánál kikapcsolják. Engedélyt lehet beszerezni az Alapkezelő Társaságtól, ahol meg kell adnia egy nyilatkozatot, amely feltünteti a javasolt javítás dátumát és időpontját.

Az alapkezelő társaságnak meg kell küldenie munkavállalóit a csővezetékek leválasztásának és későbbi bekapcsolásának működésére.

Egy alkalmatlan vagy nem prezentálható keverő cseréjéhez először új terméket kell vásárolnia. A hazai és külföldi gyártók fürdőkádak és mosdókagylók óriási mennyiségűek, bármilyen színűek, stílusosak és gyártott anyagok.

A modern fürdőszobai eszköz két különböző típusból álló, funkcionális típusú keverők beszerelését jelenti.

 • Két külön keverő: az egyik a mosdókagyló felett helyezkedik el, a másik a fürdőkád és a zuhany feltöltéséhez. Ezek az eszközök teljesen eltérőek a tervezésben és a funkcióban. A mosdó csaptelep felett egy rendes, mosásra tervezve. A fürdő felett lévő csaptelep vízáramlási irányváltást végez a zuhanyzó vagy a vízcsap.
 • Egy keverő, amely három funkciót végez egyszerre: egy mosdó a mosogató felett, egy eszköz a víz felhelyezéséhez a fürdőszobában és egy zuhanyzóban. Ugyanazt a keverőcsapot használják, mint az első változatban (vízfolyásirány kapcsolóval).

A mosogatóhoz gyakrabban használják a hagyományos csapokat két szeleppel (egy szelep a hidegindításhoz, a másik a forró vízhez) vagy a csapokat egy kar segítségével. A karokkal ellátott darukat egykarúnak is nevezik. A mixerek nevű eszköz nem ugyanaz. Az egyszerű használat szempontjából is különböznek egymástól: az egykezes vezérlés elegendő a nyomást és a vízhőmérsékletet egyetlen karos szelepen keresztül szabályozni. Kétszelepes csapolás esetén néha két kéz kicsi.

A nyilvános helyszíneken (színházak, mozik, éttermek, kávézók, állomások) látogatott érintők nélküli keverők nemcsak az automatizálás és az elektronika elveinek újfajta egészségügyi kényelme, hanem egészen higiénikus és gazdaságos eszközök is.

Miután a család minden tagja számára megfelelő vízhőmérsékletet állított be, már nem érintkezik piszkos vagy szappanos kézzel.

Nincs probléma a csaptelep kikapcsolásának feledékenységével - az érzékelő a "mosóeszköz" hiányában megakadályozza a víz áramlását. De problémát jelent az ilyen csapok otthoni javítása az érzékelőrendszer bonyolultsága miatt, és a felhasználói kapcsolatban csak a mosdókagyló fölé telepíthetőek a fürdőszobában. Más helyeken teljesen irrelevánsak: a fürdőszobát csak a csaptelep alatt folyamatosan fogva tarthatja, és a konyhában kellemetlenek a vízhőmérséklet gyakori változásai, amikor mosogatják és öblítik az ételeket.

Az egykaros csapok jelentős hátránnyal is rendelkeznek - vagy gömbcsapokat vagy patronzáró mechanizmusokat tartalmaznak, amelyek nagyon igényesek a víz tisztaságára nézve. Az olyan régi vízellátó hálózatoknál, amelyek nem rendelkeznek korszerű tisztítóberendezéssel, a csapok kerámia részei gyorsan meghibásodnak. A javítási részek nincsenek kitéve, csak egy új zárszerkezettel helyettesíthetők. De ilyen munkával 20 perc alatt megbirkózhatsz anélkül, hogy a vízvezetékszolgálat igénybevételére lennél. Ebben az esetben még fontosabb a kívánt eszköz készlete.

A kudarc okai

A konyhában és a fürdőszobában a keverőcsapok teljes cseréjének legfőbb oka a gyakori szivárgás vagy eldugulás, a zuhanycsatorna-kapcsoló mechanizmusainak kopása, a házban lévő repedések, a kötőelemek meghibásodása, valamint a helyiségek kialakításának megváltozása. Meg kell érteni és pontosan meg kell határozni, hogy miért buknak le. Ez különösen fontos azok számára, akik elégedettek a meglévő keverőkével, és a többletköltségek nem szerepelnek a tervekben.

Gyakran előfordulhat, hogy ezek az okok egy része kiküszöbölhető az egész daru cseréje nélkül.

A kétszelepes daruk szivárgása a keverőtörlőből és a daru lendkerékéből származik.

 • A gusak keverőből. Két lehetséges ok közül lehet választani, vagy mindkettő. Az első a szeleptömítések elengedése az integritásuk, kopásuk, keményedésük vagy deformációjuk megsértése miatt. Az integritás megsértése a daru ülésének éles éleinek kitettsége miatt következhet be. A második az ülés és a szelep kopása, amely leggyakrabban a korrózió és mechanikai (dörzsölés) vízzel való érintkezés következtében hosszú élettartamú daruknál fordul elő.
 • A daru lendkereke alatt. Ez a hiba: a lendkerék orsó tömítése vagy a szeleptömítés. A rossz lendkerék tömítése egy laza vagy deformált tömítőgyűrű. A hiányzó tömítés oka - a csapból esett.

A golyós vagy patronos keverők szivárognak, amikor homok vagy más törmelék kerül a zárszerkezetbe (a gömb és a gömbcsapjai között a gömbkeverők között, valamint a patron típusú kapillárcsák között). A csapok szoros lezárása esetén a víz a szelepek munkadarabjai közötti áttörésen áthalad.

Zuhanytálcáknál a hasonló típusú keverők felsorolt ​​hibái mellett más szivárgások is lehetségesek.

 • Amikor kinyitja a csapvizet, átáramlik a ganderen és a zuhany alatt. Ennek oka a kapcsoló. A mechanizmustól függően ezek a következők lehetnek: a víznyomás hiánya a "zuhanykiáramlás" rendszer szoros átkapcsolásához nyomógombos kapcsolókkal, fémszeleppel, a vezető részek kopogtatása a kapcsolókban excentrikus és hordó esetén, a homok belépése és a bilincsek golyós kapcsolók, kopásálló tömítések a tekercsekben.
 • Szivárgás a nyomógomb nyomógombjával a mirigy károsodása következtében.

A víz áramlásának csökkentése mindenfajta csaptelep kiáramlásánál gyakran egy speciális eszköz eltömődését okozza, amely a csévélő végén található. A nyersvíz nagy merevsége miatt szennyezett, amelynek a sófelhalmozódása megakadályozza a levegőztető rácsát és a zuhanyfejen lévő lyukakat. Az ivadék és a vízcső mérete a keverők eltömődését okozhatja, ami hatással lesz a csap sugárzására. Mindezek a hibák nem feltétlenül szükségesek a csapok teljes cseréjéhez, és otthon egyszerűen rögzíthetők.

A szelepházakban fellépő repedések és fistulák formájában fellépő meghibásodások, a daruelemekkel összekapcsolt rögzítőelemek törése helyett cserélhető berendezésekkel kell helyettesíteni. Bár a kontaktus nélküli csapok hosszú élettartammal vannak megkülönböztetve, ugyanazok a hibák szenvednek, mint a többiek: piszkos vízzel eltömődnek, a záró belső mechanizmusa elhasználódik, a légzőrácsok eltömődnek. De ezen túlmenően a szenzorok és a fotocellák, amelyek felelősek a víz bekapcsolásáért, amikor a kezek közelednek a csapszifoncsához, meghibásodhatnak. Az ilyen hibát csak az elektronika szakembere fogja elsajátítani.

Szükséges eszközök

A keverőcsapok cseréjekor szük- séges egy kis szerszámkészlet, amelyet mindig olyan emberben lehet megtalálni, aki tudja, hogyan tudja megoldani a saját gazdasági problémáit.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szerszámokat, amelyek különböző típusú daruk szétszerelésénél (javítás nélkül) szükségesek:

 • Állítható csavarkulcs vagy közepes méretű gázkulcs (ideális esetben kapocskulccsal);
 • dugókulcsok 10, 11, 12, 13, 14, 22 és 24 mm-nél (ritkán - 27 kulcshoz);
 • cső alakú vég 10 mm;
 • fogó;
 • egy kés;
 • olló;
 • csavarhúzó lapos vékony;
 • Phillips csavarhúzó;
 • vödör (medence) a víz leeresztéséhez.

Az eszköz mellett fogyóeszközökre lesz szükség:

 • szalag a tömítéshez (menetes tömítés);
 • folyékony tömítőanyag;
 • szigetelőszalag.

A vízcsövek csatlakoztatását újakkal kell helyettesíteni. Az új darukat az elosztóhálózathoz tömlők szállítják, de hossza nem mindig felel meg a telepítési helyszín tényleges hosszának. Ezért ajánlott mérni a régi tömlők hosszát és megvásárolni ugyanazokat. A készletdarabok tömlõinek hossza 30 cm.

Hogyan lehet eltávolítani és szétszerelni?

Az új csaptelep behelyezése előtt szüntesse meg a régi vízvezeték szerelvényt. A fürdőcsap eltávolításának legegyszerűbb módja, mert teljesen eltávolítják a két kupakot, amelyek a meleg és hideg vízvezetékhez csatlakoznak. Az egyetlen nehézség a polimerekből készült csővezetékek esetében merülhet fel. A csavarok csavarozásakor sok erőfeszítésre van szükség, ezért tartsa meg a víz alatti csöveket, hogy elkerülje a csavarodást és a törést. A csövet egy gázt vagy rögzítő kulcsot tarthatja a fémbe rögzített fém rögzítő fülekkel.

A mosogatógépet nem lehet gyorsan eltávolítani, a munkát gyakran nehézségekbe ütközik a bontási helyek elérése, és néha meg kell szedni a tálat.

A legmodernebb mosogatócsapokat a következő sorrendben kell eltávolítani.

 • A vízvezetékeket leválasztják az elsődleges zárószelepek a lakás vagy ház beömlőcsonkján.
 • A darukat mind a munkahelyen, mind más helyeken kinyitják, hogy eltávolítsák a nyomást a szakadatlan területekről. A nyílt, lecsatolható csaptelepen, szükség esetén egy vödör helyettesítheti a megmaradt folyadékot a forró és hideg vízvezetékek ellátásához.
 • Biztosítani kell, hogy a csapok szintjén lévő összes víz eltűnjön, elkezdheti dolgozni a mosogató csaptelep eltávolításán. Ehhez meg kell mászni a tálba, tégy valamit, nehogy elmosódjon. Jobb lesz elvezetni a csatornacsöveket és a szifont - sokkal kényelmesebb lesz a daru bekapcsolása. Jó használni egy vödröt vagy medencét, hogy összegyűjtse a maradék folyadékot a leválasztható csatornarendszerekben.
 • Húzza ki a rugalmas vezetékeket a forró és hideg vízvezetékekből. Az alsó szinten levő tömlőkben és csövekben még mindig van víz, nem fáj, hogy helyettesíti az edényeket a gyűjteményhez. Ebben a szakaszban szükség van egy állítható vagy nyitott 22x24 csavarkulccsal.
 • Azonnal használjon megfelelő szerszámot (kés, csavarhúzó), hogy tisztítsa meg az ellátó csőszerelvényeket a régi tömítőanyag maradványaiból, ha vannak ilyenek.
 • A következő művelet a legnehezebb, különösen akkor, ha a csap telepítése régen történt. A daru alsó rögzítője két hosszú acélcsapot tartalmaz, amelyeken csavarozott anyák vannak. A nedvességtől a csavaranyák szorosan csatlakoznak a csapokhoz, és néha lehetetlen őket csavarni. A feladat megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy a csapok összes szálát és a dióhéjjal való érintkezését petróleummal vagy speciális hardverboltokban értékesítsék, és kis időbe telik a méretezési kapcsolatok szétesésének. Ezután csavarja le az anyákat egy teljesen csőszerű csavarral 10 (és egy csavarkulcs kész).
 • Most itt az ideje, hogy felemelkedjen a padlóról a mosdó alá. A szelepet amennyire csak lehet, húzza ki a flexibilis csatlakozókat a szelepház alsó részén lévő bemenetekből. Ezt fogóval lehet megtenni.
 • Húzd fel az egész darut. A tömlők kicsavarása előtt ez nem hajtható végre - az alsó rögzítőlemez zavarja, amelynek nyílásain keresztül a tömlők és a csővezetékek összekötő hajlékony tömlők csavarjai nem járnak.
 • A keverő beépítési helyének megtisztítása a mosogatóról a szennyeződésektől nem csak felülről, hanem alulról, a mosdó alatt.

Javasoljuk, hogy ne vegye ki az eltávolított szelepeket, hanem szétszedje őket alkatrészekre. Senki nem tudja, mikor lehet tömítés, rögzítőelem, szelep és csaptelep. Hagyja még a régi. Néha szükség lehet rá, és a szokásos bárány, és kéznél van.

A daru fogantyúját (karját) vagy a lendkereket eltávolítják, miután csavarja le a csavart. A csavarok a dekoratív sapkák alatt vannak, amelyeket csak késsel vagy lapos csavarhúzóval kell megkötözni. A lendkerék vagy a kar eltávolítása után csavarja le a szelepkeverő ház felső fedelét vagy távolítsa el a patron patront és a tárcsákat a gömbcsapokon. A pótalkatrészek további része könnyen eltávolítható a szelepcsapok testéről: szelep, tömítés, korona (daru). Mindez nagyon hasznos lehet a jövőben.

Hogyan változtathatjuk meg a csapot?

Az új daru a leszerelés fordított sorrendjében van elhelyezve. Általában a keverők beszerelésre kerülnek. Csak a kád felett elhelyezett "zuhany-out" rendszerben, a zuhanytálca tömlő külön csomagolásban van elhelyezve. A daru beszerelését követően csatlakoztatva van az ellátóvezetékekhez - sokkal kényelmesebb a munka. De feltétlenül ellenőrizni kell a szelepek lökésszögét és az összes csatlakozó rész tömítettségét.

A konyhai csaptelepek és a mosdókagyló beépítése kézzel történik, szakemberek bevonása nélkül. Csak a következő lépésekre vonatkozó utasításokat kell szigorúan követni.

Hogyan kell kicsavarni a keverőt a mosogatóból

Hogyan cseréljék ki a csapot a konyhában?

Először nyissa ki a csapot, és zárja be a forró és hideg vízellátó szelepeket (általában a WC-ben található). Mire a víz megáll a csapból, meggyőződhet róla, hogy a víz teljesen le van zárva. (néhány szelep nagyon szoros, és nem mindig világos, hogy a szelep teljesen zárt-e vagy sem). Csak ezután emelkedik a mosogató alá, és csavarja le a hideg és meleg vizet (általában vékony hajlékony tömlők fém hüvelyben). Ezután csavarja le a keverőt a mosogatóról (nagy anya a mosogató aljától). Ezután vegye ki a keverőt a mosogatóból, és tegye a másik végét fordított sorrendben. Ne felejtsük el, hogy a csaptelep és a mosogató között olyan tömítés legyen, amely nem teszi lehetővé a víz bejutását a keverő nyílásába. Szüksége van egy gázkulcsra és egy csavarkulcsra.

a kérdés szerzője ezt a választ a legjobbnak választotta

adj hozzá a kedvencekhez

A konyhai csaptelep közvetlenül a mosogatóhoz (mosogatóhoz)

képes a mosdó közelében lévő asztalra,

Van néhány árnyalat.

A keverő rögzítése ilyen egyetlen anyával,

lehetnek csapok

és ezt figyelembe veszik.

A csövekhez leggyakrabban van egy rugalmas szemceruza (tömlők), az árakban "tűnként" rögzítik a tűtömlőket, az "emberekben", amelyeket gyakran ujjnak neveznek.

Ez gyakori, és a keverő így változik:

Az új telepítés előtt távolítsa el a régiet.

Zárjon le két őslakos csapot (a WC-ben a felszállókon).

Nyissa ki a keverőt, és távolítsa el a megmaradt vizet a csövekből.

Kapcsolja ki a rugalmas tömlőket (két csavaranyát, tömítéseket alatta).

Csavarjuk le a csavaranyákat a csaptelepeken vagy egy anyával (lásd fent).

Távolítsa el a régi keverőt.

Csavarja ki az új tömlőket az új keverőbe, húzza meg a csapokat.

Helyezze a gyűrűt a keverő "hornyába"

ez egy tömítés (tömítés), egy gyűrű, keverővel együtt).

Átugorjuk a tömlőket (anyákat) a mosogató nyílásába.

A gumi tömítéssel (félköríves lyukkal ellátunk) (lásd a fotót).

Ugyanez, de fém.

Megszorítjuk a csavaranyákat (nyitott csavarkulcs a 9., ritkábban 10.).

Rugalmas eyeliner-t csatlakoztatunk a csövekhez.

Itt szeretném megjegyezni, hogy nincs szükség a tekercselésre, a tömítés dió alatt.

Az anyák a fanatizmus nélkül húzódnak meg.

Kinyitjuk a fődarabokat (rendszerint két fordulónként nyílnak meg), és ellenőrizzük a keverő beszerelését.

Ez gyakori, néha leveszem a mosogató szifont, ez zavarhatja a keverő telepítését.

Az összes szifont nem lehet szétszerelni, csak a hullámosságot és az erőt.

A keverő cseréje nem nyújt különleges ismereteket, és kérdése sincs. De még mindig van egy bizonyos műveletsorozat:

 • először is ki kell kapcsolni a forró és hideg vízellátást, amelyhez a fő vízellátás érintkezik a lakás átfedésével;
 • ha gondoskodik róla, hogy a vízellátás le van vágva, akkor csavarja ki a flexibilis tömlőket a csövekből. minden állítható kulcs vagy gázkulcs segít;
 • próbálja meg csavarni a rugalmas tömlőket a keverőből, néha nagyon nehéz megtenni, mivel nőnek a keverőszálhoz ;;

 • Ezt követően elkezdheti lecsavarni a keverőt a mosogatóról. általában a keverő a mosogatóhoz vagy a sapkás anyához vagy két csapokhoz van csatlakoztatva, amelyek a leggyakrabban a keverőhöz is nőnek. Ahhoz, hogy segítsen neked, mindent átfogóvá tehetsz a VD-40-nek.

 • keverő szétszerelt;
 • a keverő felszerelése fordított sorrendben történik.
 • Mint látható, nincs semmi bonyolult.

  Hogyan kell megváltoztatni a keverőt a konyhában?

  A konyhában időközönkénti csapokat meg kell változtatni. Keményen működnek, nagy mennyiségű mosószert kapnak, mivel használhatatlanná válnak, vagy csak elveszítik megjelenésüket. Mert sokan azért jöttek, mert megváltoztatták a konyhai csapot. De hívni ezt a vízvezeték-szerelő nem szükséges. A csaptelep cseréje a konyhában egy egyszerű munka, megteheti önmagát, és kérheti a megfelelő mennyiségű pénzt. Mindent megmentünk és mindent megteszünk.

  A mixer cseréje a konyhában - magad is kezelheted

  Mi szükséges a munkához?

  A konyhában lévő keverő cseréje két lépcsőből áll - először eltávolítják a régiet, majd összeszerelik és összekapcsolják az új készüléket. Amellett, hogy az új keverőnek szüksége lesz a megfelelő méretű kulcshoz és néhány támogató anyaghoz. Leggyakrabban 10 és 11-es kulcsokat kell használni, 22-et és 24-et. A keverő eltávolításához a munkalapról vagy a mosogatóról két beállítható csavarkulcs szükséges.

  Még egy dolog. Valószínűleg új tömlőkre lesz szükséged. Bár a legtöbb konyhai csaptelep hajlékony tömlõkkel van ellátva, de hossza 30 cm, ez mindig távol áll. Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy elegendő a szabvány tömlők hossza.

  Mit kell cserélnie a konyhában?

  Attól függ, hogy milyen messze vannak a forró és hideg vízvezetékek a keverőtől. A tömlõknek kissé meg kell süllyedniük, mert amikor a daru be- és kikapcsol, hirtelen megváltozik a nyomás, amelybõl a tömlõk böknék. Ha feszülnek, a kapcsolat nagyon gyorsan lelép és áramlik. Tehát, ha a csövek a keverő bemenetéhez 25 cm vagy annál kevesebb, elegendő szabványos tömlő lesz. Ha több - vásárolni tovább. És tanács: vásároljon minőséget, de nem a legolcsóbb. Gyorsan megrongálódnak és elárasztják Önt és a szomszédokat alulról, ha léteznek. Ezért hajlékony tömlőket vegyen be rozsdamentes fonott vagy hullámosított rozsdamentes csövekbe. Hosszú ideig és panasz nélkül fognak szolgálni.

  A tömlők vásárlása a konyhai csaptelephez a "tű" méretéhez - a keverőbe csavart hegyhez, valamint a cső átmérőjéhez és a csúcs típusához (apa-anya) kell megtalálni a megfelelő szerelvényeket.

  A csatlakozás lezárásához lágy varrót kell ragasztóval vagy fum-szalaggal ellátni. Különböző tömítésekre és tömítőgyűrűkre van szükség (tartalmaznia kell, de csak abban az esetben, ha megtalálja mindazt, ami van).

  Hogyan távolítsuk el a régieket

  Mielőtt elkezdené a munkát, kapcsolja ki a csaptelep vízellátását, és ürítse le a csövekben lévő maradékokat. Most elkezdheti helyettesíteni a keverőt a konyhában. A régi csaptelep eltávolításához a mosogatóról le kell csavarni az anyát, amelyet a mosdó aljából a testére kell csavarni. Ha a mosogató a konyhaszekrénybe van szerelve, akkor nagyon kellemetlen a munka. Jobb eltávolítani a mosogatót. Ehhez szükséges:

  • Csavarja ki a szifont. Számos szifonszerkezet létezik, de mindegyiknek van egy anya, amelyet ki kell csavarni. Nehéz összetéveszteni vele - vannak benne előrejelzések a jobb elfogás érdekében. Csavarja le az anyát, távolítsa el a szifon alját.
  • Csavarja ki a keverőhöz vezető forró és hideg vízcsöveket. Általában eltávolítják a kupakot. Ehhez 22 vagy 24-es kulcs szükséges.
  • Vágja le a tömítőanyagot a mosogató peremén, ha van ilyen.
  • Távolítsa el a mosogatót a pultra rögzítő csavarokat. A csavarok látni fogják, hogy "merülsz" az asztalra.

  Az egyik szifon lehetőség és az anya, amelyet meg kell fordítania

  Most fel lehet emelni és bekapcsolni a mosogatót. Itt látni fogja az anyát, amelyet ki kell csavarni. Ehhez a munkához két beállítható gomb szükséges. Az egyik a mosogató "elülső" oldalán a testet tartja, a második pedig az anyát lecsavarja.

  Néha nagyon nehéz eltávolítani a régi csapot a konyhában: hozzá van kötve. Ebben az esetben megfelelő kerozin vagy univerzális kenőanyag a WD-40 dobozban. Mindkét anyag alacsony sűrűségű és képes a mikroszkopikus résekbe szivárogni. Összetétel vagy kerozin kerül a vegyületre, amelyet szét kell szedni, várjon 10-15 percet, próbálja meg csavarni. Ha az összes trükk nem segít, akkor van egy egyszerű módszer, amely alkalmas arra, hogy a régi csapot ne használják máshol: a házat darálóval csiszolhatja. A módszer kemény, de egy órát elszenvedett, hogy megpróbálják eltávolítani az anyát, akkor az igénybe veszik.

  Ha a daru a táblagépre van szerelve, akkor "belülről" kell dolgoznia - a zseblámpával feltérképezve a szekrénybe, és csavarja le az anyát.

  Egy konyhai csaptelep felszerelése

  A konyhában a keverő cseréje közeledik a vége felé. Most gyűjtsd össze a darut és telepítsd a helyére. Sokkal kényelmesebb, ha a munkát elvégezheti az eltávolított autómosó. Ha ez nem lehetséges, minden manipulációnak a szekrényben kell feküdnie. Valami olyan, mint a fotó.

  Nem a legkényelmesebb helyzetben

  Először rögzítse a rugalmas bélést a keverőbe. Kézi csavarták őket, majd egy kicsit meghúztak egy kulccsal - legfeljebb 2 fordulattal.

  Csavarja rá a rugalmas tömlő a keverő testén lévő lyukakat, húzza meg kissé egy kulccsal

  Most meg kell húzni a gumi tömítést a testen, amely tömíti a csomópont a keverő és a felület a mosogató. Ez egy tisztességes átmérőjű gumigyűrű. A bélés telepített tömlõin keresztül húzódik a testre.

  Szerelje fel a tömítést a testre

  A modern konyhai csaptelepekben a mosogatóhoz két különféle csatlakozási mód van. Láttad az elsőt - egy anya segítségével - azon a részen, ahol a keverő bontásáról volt szó. Ez csak egy régebbi rendszer. A második a rúd és a tömítés-kapcsok jelenléte a patkó formájában. A rúd általában egy, de lehet kettő. Ha vannak olyan rudak, akkor a megfelelő foglalatba csavarják őket. Ha az anyát csavarják rá - eltávolítják.

  Rúd további rögzítéshez

  Telepítés mosáshoz

  Most a konyhai csaptelep telepíthető a mosogatóra. Először a rugalmas tömlőket a lyukba helyezzük, majd a házat a lyuk középpontjába helyezzük. További intézkedések a kötőelemek típusától függenek. Ha ez egy szabályos anya - egyszerűen megszorítják, próbálva nem túlzárni.

  Az anyát a testre csavarják

  Ha ez egy rúddal rendelkező modell, a megjelenés más, bár a jelentés ugyanaz. Először is, a tömítés fel van helyezve (ez szintén patkó alakú), majd a nyomólemez. Tovább csavarva az anya rúdján. Az anyákat kissé meghúzzuk a kulcs segítségével. Akkor semmi bonyolult.

  Rögzítő keverő rudakkal

  A mosogató felhajtása után húzza ki a csapot. Meg kell állnia "halott". Nem szabad reagálni. Ha mozgás van, húzza meg a rögzítést.

  Autómosó felszerelése

  Most a beépített keverővel ellátott mosdót az előkészített helyre helyezzük. Először egy szilikon tömítőanyagot helyeznek el a mosogató hátulján a kerület körül (nem akril - gyorsan sárgul). Ezután szerelje be a mosdót a helyére, húzza meg a rögzítőcsavarokat.

  A mosogató előkészítése a telepítéshez

  Ezután minden egyszerű: helyezze be, igazítsa az asztal széleit, húzza meg a kötőelemeket. Szirmok formájában készül, amikor a csavarokat húzza meg a mosogatóhoz a asztalhoz. A mosásnak szilárdan kell maradnia, változások nélkül.

  A tömlők és a szifon csatlakoztatása

  Minden egyszerű egy szifonnal - meghúzta a hullámos tömlőt az elágazó csőre, szorosan húzza meg a csavaranyát a kézzel. Minden. A kulcs nem használható - minden műanyag.

  A vízellátás összekapcsolása nem sokkal nehezebb. Csak ne keverd össze a hideg víz csatlakozási helyét. Bejárata a jobb oldalon található. Győződjön meg róla, hogy van egy gumitömítés a rugalmas tömlő csatlakozóanyájánál, azt a csőhöz vezetjük, az ujjunkat a lehető legnagyobb mértékben húzzuk meg ujjainkkal. Ezután vegye be a kulcsot, és húzza meg egy vagy két fordulatot. Ne húzza erősen - vágja le a tömítést, majd a csatlakozás folyik.

  De mi van a vontatással, tekercseléssel és beillesztéssel? Normál minőségű tömlők használata esetén nincs szükség. Csatlakozás és nélkülük megbízható és szoros. Lehetőség nyílik arra, hogy egy próbateszt után vízcseppek jelenjenek meg a diófélék alatt. De ez nem lehet. Csak azért, mert a vontató vagy a szalag nem szükséges. Extra idő és extra nyomás a csavaranyára.

  Miután csatlakoztak a forró csővezetékhez, feltételezhetjük, hogy a konyhában a keverő önálló cseréje vége. Továbbra is be kell kapcsolni a vizet, és ellenőrizni kell, hogy minden rendben működik-e, és hogy a csatlakozások szivárognak-e. Ehhez törölje száraz ruhával az ízületeket, majd tartsa többször a kezével.

  A mixer cseréje a konyhában: vegye ki a régi csapot, és helyezzen be egy újat

  Egy olyan készülék, amely a meleg és hideg víz keverékének a funkcióját végzi a felhasználó által meghatározott arányokban, keverőnek nevezik. Fontos egészségügyi eszköz, amely felelős a kívánt hőmérsékletű víz biztosításáért, a szükséges nyomás miatt, gyakran sikertelen. Azok a házi kézművesek, akik úgy döntöttek, hogy saját munkájukat elvégzik, ismerniük kell, hogyan kell a csapot a konyhában megváltoztatni és amikor szükség van rá.

  A konyhai keverőeszközök típusai

  Az eszköz megváltoztatásának okai eltérhetnek attól, hogy csökkentsék a funkcionalitást az egyes alkatrészek kopása miatt, és a csere befejezésével a mixer a teljes konyha belsejéhez illeszkedjen.

  A csere okaitól függetlenül a leszerelés és az azt követő telepítés szinte megegyezik. És a konyha tulajdonosának először is megfelelő keverőt kell választania:

  • formanyomtatványon;
  • konfiguráció alapján;
  • a gyártási anyagon.

  A tervezési forma a konyhai tulajdonosa saját belátása szerint válogathat, de ugyanakkor a készülék megváltoztatásakor célszerű, hogy ne térjen el a konyhaterület átfogó képétől. A mixer konfigurációnak meg kell felelnie a telepítési módnak.

  Emlékezzünk vissza, hogy kétféle módon lehet telepíteni a konyhai csapokat: fal és asztal. A konyhában általában asztali keverőket használnak, amelyeket egy háztartási mosogatópanel vagy egy mosogató oldalán kell elhelyezni. A fal fokozatosan elhagyja a divatot, vagy az elit konyhabútorok összetételében gyakorolják.

  A konyhában történő felszereléshez leginkább a vízfolyás szabályozása céljából két külön csaptelep csaptelepet használnak, vagy olyan eszközöket, amelyeknél a kar típusú szerkezet működik. A legújabb formaterveket kényelmesebbnek és gyorsan népszerűsítik.

  A konyhai tulajdonosa, aki úgy döntött, hogy megváltoztatja a vízvezetéket, lehetőséget kap arra, hogy kétféle típusú készülék közül választhasson a vízáramlás szabályozásának módja szerint. Az egyik típus - két csaptelep (halszálkás) szerkezete és egy másik típusú szerkezettel rendelkező kar típusú mechanizmus, ahol a víz egy karral keveredik.

  A keverőszivattyúk gyártásához használt anyag általában szilícium, sárgaréz, bronz és kerámia. A silumin alapú eszközök kevésbé tartósak, mint a sárgaréz és mások.

  A Silumin keverők súlya és piaci ára alapján különböztethetők meg (könnyebbek és olcsóbbak). Sokkal inkább választani réz, bronz, kerámia termékek. Áruk drágább, de hosszabb ideig tartanak, így hosszú távon az ilyen termékek gazdaságosabbnak tűnnek.

  A keverő cseréjére vonatkozó utasítások

  A keverőberendezés újratelepítésének lépéseinek részletes leírása segít elkerülni a hibákat, ha első alkalommal cserélni kíván.

  Szerszám és szerelő készlet

  A hagyományos konyhai mosogató kiegészítők szétszerelését és azt követő felszerelését széles körű egészségügyi eszközzel végzik el:

  • állítható csavarkulcs (gázkulcs) első szám;
  • kulcsok (10x12, 13x14);
  • dugós kulcs mélykamrás (10x12, 13x14);
  • drótkefe (nem durva),
  • Teflon szalag (PTFE).

  A konyhában lévő keverő cseréjével vagy javításával kapcsolatos probléma megoldása érdekében a szerelőnek rendelkeznie kell egy komplett szerelési készlettel. Ez az összes szükséges elem: tömítések, csatlakozó tömlők, anyák, csavarok, alátétek stb. amelyeket általában a készülékkel értékesítenek. Bármelyik konyhai csaptelepet minden gyártóhoz utasítások kísérnek, amelyek aláírják az ilyen berendezés telepítési sorrendjét.

  A keverő szétszereléséhez vagy felszereléséhez a konyhában kis szivattyúk szükségesek. Egy ilyen készletnek minden tulajdonosnak rendelkeznie kell a házban. Nem csak a telepítéshez, hanem a vízvezeték-karbantartás folyamatában is hasznos

  A beépítési eszközön kívül háztartási kellékekre is szükség van: rongyok, vödrök vagy medencék. Ezeknek az objektumoknak köszönhetően a leszerelési folyamat során minimálisra csökkenthető a csővezetékben maradt víz elterjedése. Célszerű egy miniatűr zseblámpa, mivel általában az asztali konyhai csaptelep (a mosogatóra vagy a mosogatóra) cseréje sötét körülmények között zajlik (a mosogató alatt, a mosogató alatt).

  A konyhában egy keverő leszerelése a másik helyett

  Először is meg kell állítani a hideg, forró vízellátást a keverőhöz - a központosított ellátóvezetékek lineáris csapjait lezárják. Miután blokkolja a vezetékeket, ki kell nyitnia a keverőszelepeket, és győződjön meg róla, hogy a víz nem áramlik. Ha a víz áramlik, ez azt jelzi, hogy az elzáró lineáris szelepek kopásnak vannak kitéve. Ebben az esetben először ki kell cserélni a csapokat a vízvezetékeken, és csak akkor kell dolgozni a konyhában.

  Mielőtt megkezdené a vízvezeték szétszerelését / felszerelését a konyhában, meg kell akadályozni a vízellátást forró és hideg vonalakon keresztül. Az elzárószelep lezárása után ellenőrizze a reteszelés megbízhatóságát, ha megnyitja a csapokat a régi keverőben

  Ha nincs vízszivárgás, a bontási munka folytatható. A rugalmas tömlők (40-60 cm hosszú) csatlakoztatása a mosogató alatt található (a mosogató alatt), és el kell távolítani.

  A központosított vonalhoz rugalmas szemceruza kapcsos anyákkal van ellátva. Könnyű lecsavarni őket egy beállítható (gáz) gombbal. A keverő testén rugalmas tömlők cső alakú szerelvényeket csatoltak. Itt a 13x14 vagy 10x12 csavarkulcs (a kiviteltől függően) szükséges a szerelvények kioldásához.

  A rugalmas tömlők leválasztása után közvetlenül a keverő szétszerelésének fordulata. A mosogatóhoz (a mosogatóhoz) két hexadecsajt és egy speciális présgépet biztosít.

  Az anyákat két hosszú csavarral (kb. 50 - 60 mm hosszú) csavarozzák. Ezért, amikor a legkényelmesebb helyettesíteni egy csőcsatlakozó kulcsot. A rögzítő egység a keverő alsó területén található, így a mosogató alatt végzett munka a legtöbb esetben általános gyakorlat. Amikor a csavarokat kikapcsolják, a támasztó alátétet eltávolítjuk a csapokról, majd a keverőt könnyen eltávolítjuk.

  A mosogatószerkezet csak akkor távolítható el, ha eltávolítja a készülék alján található speciális rögzítést. A Bolshayrazhimy korong két hosszú sarkú csavarral van rögzítve

  A konyhákban lévő falmodellek ritkán vannak telepítve, de ez a cserecsere sem zárható ki. Az asztali módszerrel ellentétben nincs rugalmas bélés. A készülék mereven fel van szerelve közvetlenül a központosított autópálya alágvezetékeire.

  A csövek viszont falon vannak falazva, és csak a menetes végdarabokat kell csatlakoztatni. A falra szerelhető konyhai csaptelep szétszereléséhez és cseréjéhez csavarja le a két anyát, majd távolítsa el a készüléket.

  Felkészülés új eszköz telepítésére és telepítésére

  A konyhában lévő régi csaptelep helyett új készüléket távolítanak el a csomagolásból. Ha a szemrevételezést korábban nem végezték el, gondosan ellenőrizni kell a szerkezet hibáira vagy sérüléseire.

  A márkás vízvezeték üzletek általában elfogadják és kicserélik a hibás árukat, javítják vagy visszaveszik a pénzt. A legfontosabb az, hogy kézhez kapjunk egy nyugtát. A keverőgépen gondosan ellenőrizni kell a mechanikus alkatrészeket és funkciókat:

  • az áramlásszabályozók forgása (mozgása);
  • a fonalak sértetlensége az ízületekben;
  • minőségi rugalmas csatlakozó tömlők.

  A készülék modelljétől függően a daruk forgatását vagy a kar mozgását kis enyhe mozgásnak kell kísérnie. Az összekötő szálak helyén még kisebb hibák jelenlétét is kizárják, különben a telepítéskor az anyák meghúzása esetén megnő a teljes csatlakozó csomópont károsodásának veszélye.

  A keverő nikkelezett bevonatának egyenletesnek, egyenletesen kell lennie (hegesztés nélkül), karcolások és csípések nélkül. A rugalmas tömlők védőfém burkolatát ne sérüljön meg.

  Egy új eszközt el kell távolítani a csomagról, és alaposan ellenőrizni kell az összes terület integritását. Ellenőriznie kell a menetes csatlakozások mechanikus működését és minőségét is.

  A keverő beszerelését megelőzően tisztítsa meg a vízvezetékek kifolyó belső furatait a méretaránytól és a rozsdától, és tisztítsa meg a csövek meneteit a tömítőanyag maradványaitól.

  Ez a munka kényelmes egy nem durva fém ecsettel. A mosogatóhoz (mosogatóhoz) tartozó keverő leszállóhelyét szintén meg kell tisztítani a mérlegtől és az oxidoktól, de ecset nélkül - rongyok segítségével. Ha a mosogató (mosogató) könnyen eltávolítható a bázisról, javasoljuk, hogy távolítsa el ezeket a konyhai tartozékokat a készülék könnyű szereléséhez.

  A keverőn meg kell rögzíteni a mellékelt két rugalmas páncélozott tömlő - egyik forró, a másik a hideg vizet. Mielőtt a tömlőket a csőszerelvényekre csavarja, akkor gumit kell viselni, amelyek szintén a csomagolásban vannak. Csavarja be a tömlőket manuálisan, amíg meg nem áll, majd kis erőfeszítéssel csavarja két vagy három fordulattal.

  Általában a központi vonalhoz való csatlakozás rugalmas páncélozott tömlõkkel történik. Ezen tömlők egyik vége be van csavarva a keverőberendezés házába.

  A következő szakaszban a flexibilis csatlakozással ellátott készüléket a mosogatóra helyezés helyén kell elhelyezni. Tolja a rugalmas tömlőket a mosdó (mosogató) szerelési nyílásába 34 mm átmérővel, és engedje le a készüléket a vászonra.

  A mosogatórongy aljától a keverő aljára kell kerülnie, tegyen egy tömítőalátétet a szegecsekre és húzza meg anyával a mosogatórongyra, de ne a végére. Szükséges a mixerház kis szabad mozgását hagyni, hogy a készüléket a szerelő furat középpontjába állíthassuk. A keverőcsavarok központosítása után a sarkok eléri a stopot.

  Miután befejezte a készülék rögzítését a mosogató oldalán, a hajlékony tömlők végeit a fő csővezetékekhez kell csatlakoztatni. A korszerű hajlékony tömlők szerkezete már beépített gumi tömítéssel van ellátva. A szerelő csak gondosan (pontosan a menet mentén) csavarja le a csövek végein lévő anyákat az ütközővel szemben, és két vagy három fordulattal húzza meg őket a gázkulccsal.

  A keverőházat a mosogató alján rögzítik, ha a készüléket egy tömítő alátéttel nyomja meg. Az alátéteket anyacsavarokkal kell nyomni, amelyek a csavarokra vannak csavarva. Néhány keverőszerkezet egy anyával van rögzítve.

  Rugalmas szemceruza a konyhai vízvezetékhez különböző méretekben kapható. A telepítés során kövesse azt a szabályt, amely szerint a tömlők lazaságát kell hagyni. Ezért ajánlatos például az 520 mm-es csatlakozási pontok közötti távolság legalább 600 mm hosszúságú bélés használatára.

  A tüskehüvelyeket általában egykaros és érzékelőeszközökön használják. A különálló szabályozószelepekkel ellátott készülékek kissé módosított szerelőegységgel rendelkeznek. Itt egy, a szorító anyával ellátott tolórácsot használnak, amelyet a keverőszár alsó részéhez csavarják (lásd 6. ábra). Ezzel az opcióval a kisméretű kulcsok már nem szükségesek. Ehelyett a keverő cseréjekor állítható csavarkulcsot vagy gázkulcsot használnak.

  A falra szerelt eszköz beszerelését az jellemzi, hogy ebben az esetben egy eltérő konfigurációjú készüléket használnak (két hígított bemenettel).

  A keverőszivattyúk falszerkezetei kissé könnyebbek lesznek, mint az asztali. Nincs rugalmas bélés, csak merev tartó. Ezeket a szerelési módszereket azonban gyakran nem használják.

  A konyhában lévő falcsapok beömléseinek meg kell felelniük a csővégek középpontjának. Ha nincs egyezség, használja a mellékelt excentrikus adaptereket.

  Egzotikus, félig professzionális modellek telepítése

  Az egészségügyi berendezések tervezése folyamatosan javul. Ez vonatkozik a konyhában működő csapokra is.

  Nem gyakran, de vannak olyan vásárlók is, akik elektronikus konstrukcióval szeretnék egy hagyományos csaptelepet cserélni a konyhában. Mechanikus szempontból az elektronikus szerkezetek felszerelése majdnem megegyezik a hagyományos modellek telepítésével. Ugyanakkor a készülékek elektronikus vezérlésével kapcsolatos különálló telepítési árnyalatok vannak:

  • akkumulátorok (vagy külső tápegység) beszerelése;
  • a hőmérsékleti üzemmódok beállítása és a készülék "memóriájába" történő mentése;
  • Érzékenység szabályozás.

  Félig professzionális készülékek, nagy kifolyású, 360 fokos fordulattal, kihúzható zuhanyzóval általában a konyhában helyezkednek el, ahol két mosdót használnak, vagy két külön mosdót.

  Félig szakmai kivitelezésű, nagy kifolyással és 360 fokos körkörös forgatással ellátott egészségügyi berendezés, rugalmas páncélozott tömlőkkel és csavaros rögzítéssel

  Az ilyen eszközök cseréje nem különösebben különbözik a szabványos módszertől, néhány rész kivételével. Például a kötőelemek elrendezése megváltoztatható, és csavarok használhatók a csapok helyett.

  Nyomásvizsgálat és üzembe helyezés

  Ajánlott az összeszerelt szerkezet sajtolásához - ellenőrizni a tömítettséget. Ehhez a keverőn lévő csapokat le kell zárni (a kart modellen, a kart le kell állítani, amíg le nem áll). Nyissa fel a váltakozóan lineáris csapokat a forró / hideg vízvezetéken, majd gondosan ellenőrizze a szerelési csatlakozások összes helyét, valamint a keverőt is.

  Ha 15-20 perc múlva nincs vízszivárgás, akkor a telepítés jó minőségű. Biztonságosan kezelheti az új csapot a konyhában.

  A működés megkezdése előtt el kell távolítani a szellőztetőt (hálószűrő) a keverő hüvelyéből. Ebben a helyzetben nyissa ki a csapokat, és rövid ideig hagyja el a vizet annak érdekében, hogy lemossa a csővezetékekben lévő rozsda részecskéket, oxidokat és skálát. Az eljárást követően csavarja be a levegőztetőt a helyére, és tesztelje a vízáramot már szűrési üzemmódban. A sugárnak simanak kell lennie anélkül, hogy vizet fröccsenne az oldalra.

  Így működik egy megfelelően felszerelt konyhai csaptelep - egy sík, sűrű vízfolyás a készülék kimenetén

  Jellemzően a jól ismert gyártók legalább öt évig biztosítják az eszközöket. Ebben az időszakban a vevők igényeit elfogadják. A szavatossági időszak a konyhai csapokat a gyártó költségére javítja, ha gyártási hibákat észlel, alacsony minőségű anyagok bevezetését stb.

  Ebben az esetben a javítást 20 munkanapon belül végzik el, ha nincs ésszerű indoka ennek az időszaknak a meghosszabbításához. A visszatérés történetében azonban van egy fontos pont - a garancia megmarad, ha a keverőt csak a gyártó képviselőjének ellenőrzése után szedték le.

  Videó: a keverő cseréje két érintéssel

  Vizuális utasítások egy régi mixer cseréjére vagy új eszköz beszerelésére:

  A konyhában lévő csapok cseréjét rendszeres időközönként kell elvégezni. Az ingatlantulajdonosok egyikét sem biztosítják ezek ellen. A csere-akciók viszonylag egyszerűek, de ismételten emlékeztetnek az árnyalatokra. A cikk lehetőséget ad az olvasóknak.