Legfontosabb > Dekoráció

Tusolóval felszerelt fürdőszoba kialakítása: tervezési lehetőségek

Az optimális zuhanykabin kiválasztásával és a fürdőszobában megfelelő helyre történő felszerelésével nemcsak a szerkezet ergonómiai és funkcionalitását, hanem különös stílusát is teremtheti a szobában.

A megfelelő tervezéssel a fürdőszoba átalakul egy pihenés helyévé, vagy éppen ellenkezőleg, olyan helyiséggé válik, ahol gyorsan felidézheti és feltöltheti az elemeket.

előnyök

A modern lakóterekben a zuhanyzók egyre inkább előtérbe kerülnek. Ezek szervesen kombinálódnak a hagyományos fürdővel, és egyre inkább felváltják. Ezek a tendenciák a modern zuhanyszerkezetek előnyeinek köszönhetők.

Először is meg kell jegyezni a legtöbb eszköz tömörségét. Átlagosan 1-1,5 négyzetméter területet foglalnak el. A 75 cm-es oldalhéjakkal ellátott fülkék nem kevésbé ergonómikusak, ezért létre kell hozni egy sarok kialakításával 2 merőleges falat. A sarkon csak az oldalsó panelek és az ajtó szükséges. Ez utóbbi helyettesíthető függönyökkel.

Így a zuhanyzó könnyen elhelyezhető akár egy lakásban, pontosabban egy kis fürdőszobában. Telepítése növeli a használatban lévő területet a fürdőszobában. Kis méretének ellenére a zuhanykabinok könnyedén használhatók - mindaz, amire szüksége van a vízkezelésre, mindig kéznél van, a kabinban lévő polcon.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a szerkezet zárt, a helyiségek falai és más felületei védettek a fröccsenőktől és a szappantól.

A zuhany használata révén a vízfogyasztás csaknem háromszorosára csökkenhet, mint a fürdőszoba fogyasztása. Még az olcsó modellek is egy sor további opcióval vannak ellátva, amelyek a zuhanyzás egy igazi SPA-relax kikapcsolódását eredményezik. A legnépszerűbbek közé tartozik a hidromasszázs, a kontraszt zuhany, a trópusi zuhany, a gőzfejlesztő és az aromaterápia használata. A szaunával rendelkező szauna, ahol török ​​hammam, finn szauna vagy infraszauna hangulatát újjá lehet teremteni, tagadhatatlanul kényelmes és hatékony.

Fontos, hogy a zárt fülkéket magas hőhatékonyság jellemzi. Minden modell teljesen biztonságos, mert ütésálló üveg, környezetbarát anyagokból készül, és a padló padlófelülete (paletta) csúszásmentes bevonattal rendelkezik.

Projekt és tervezés

Amikor helyet szervez a fürdőszobában, alaposan meg kell tervezni a vízvezeték, a bútorok elhelyezkedését, figyelembe véve az összes elem méretét és a kommunikáció helyét.

A zuhanykabin mellett a következő elemeket kell elhelyezni a fürdőszobában:

 • Süllyedni. Könnyebb választani az opciókat egy szekrény alatt. Ez elrejti a kommunikációt és illeszti a higiéniai termékeket.
 • A tükör. Jobb, ha azt a szekrényen is rögzítik.
 • Mosógép.
 • A kombinált fürdőszobában van WC is.

Fontos, hogy minden ajtó beavatkozás nélkül nyitva legyen, és legalább 40 cm széles áthaladásra alkalmas hely.

Magának a zuhanykabinnak legalább 80 cm oldalnak kell lennie, átlagosan legfeljebb egy méter. Egy kis lakásban gyakran kombinálhatja a fürdőszobát és a WC-t, hogy növelje a fürdő hasznos területét. A zuhanykabin felszerelése az egyik ilyen intézkedés. A helytakarékosság érdekében egy csuklós WC-t és mosdót telepítenek. Azonban a beépített mosogató nem mindig megfelelő, néha logikusabb, hogy a mosogató alá helyezze a szekrényt. Megkínálja a szükséges fürdő kiegészítőket.

Kombinált fürdőszoba esetén kiválaszthatja az általános elrendezési lehetőségek egyikét:

 • Ha egy négyzetméteres négyzetméteres négyszögletes teremből beszélünk. m, akkor a zuhanykabin a sarokba kerül, a mosogató telepítése mellett. A zuhanyzóval szemben egy WC, ha lehetséges, elválasztható egy válaszfallal.
 • Téglalap alakú helyiségek, amelyek területe 6-6, 5 négyzet. m egy ajtó a széles oldalon lesz sikeres helyét a kabin ugyanolyan, mint az ajtó oldalán. A mosdó és a mosdó a zuhanyzóval szemben helyezkedik el.
 • Szűk, téglalap alakú helyiségekben a vízvezetékeket a hosszú falak egyikén kell elhelyezni. Ha lehetséges, külön a WC-t.

Mielőtt folytatná a vízvezeték szerelését és beszerzését, kialakítson egy fürdőszobai tervet. Ellenkező esetben a megvásárolt berendezés nem illik a fürdőszobába, vagy használata nem lesz kellemetlen.

A fürdőszobában és a WC-ben végzett átépítésnek meg kell felelnie az SNiP követelményeinek. Ellenkező esetben a projekt nemcsak illegális, hanem veszélyes is lehet.

A kombinált fürdőszoba szervezésénél ügyeljen a kényszerszellőztetésre, mivel a vízgőz kis helyiségben halmozódik fel.

A kommunikáció előkészítése és telepítése

A zuhanykabin felszerelése függetlenül attól, hogy egy "Hruscsov" vagy egy magánházba van szerelve, számos előkészítő intézkedést igényel. Szükséges a padlószint kiegyenlítése, a szükséges kommunikáció felszerelése és a csatorna csatlakoztatása. Fontos, hogy ellenőrizze a minőséget és az áramellátást. Csak ezt követően elkezdheti összegyűjteni, telepíteni és csatlakoztatni a zuhanykabinot és az elhelyezést előre tervezett bútorterv szerint.

A zuhanykabinat fel kell szerelni egy előkészített és megerősített talpon. Nincs szükség arra, hogy a padló díszítéséhez használt anyagokkal azonos anyagokat használjon (különösen ha drága anyagokat használnak ehhez). Azonban nem szabad a kabinet beton esztrichre vagy csupasz padlóra felhelyezni. A nitro lakkal védett kerámia csempe, linóleum, fa táblák optimálisan alkalmasak egy fülke bevonatolására.

Az első a raklap. Ha vannak lábak, akkor állítsuk be magasságukat és győződjünk meg róla, hogy az utastér magas. A következő lépés a zuhanytálca kupola összeszerelése, amelyhez a zuhany csatlakozik. A kupola csak zárt dobozokban kapható, de ritkán vásárolnak egy kombinált fürdőszobához.

Ezt követően elkezdheti összeszerelni a tervezést - az oldalsó és hátsó panelek csatlakoztatásához, az ajtók felszereléséhez. Ezután a kupola és a kapott szerkezet összekapcsolódik, majd a raklapra épül.

Nyitott kabinok és sarok analógok esetén az ajtó helyett függönyök rögzíthetők. Azonban, ha a fürdőszoba közös, akkor jobb ajtót (csúsztatni vagy összecsukni) vagy egy kis partíciót telepíteni.

Típusok, méretek és alak

A modern modellek három típusra oszthatók:

nyílt

Az ilyen kialakítások nem rendelkeznek hátsó falakkal, helyettük a helyiség falát használják. Néha egy ilyen eszköz leeresztése közvetlenül a padlóba van szervezve, vagyis nem rendelkezik raklappal. A kupola (felső panel) szintén hiányzik, ezért nem szükséges magas színvonalú hőszigetelésről beszélni ilyen szerkezetekben. Előnye a tömörség, a könnyű telepítés és az alacsony költség.

zárva

Zártan értendő egy doboz, amelynek saját falai vannak, padló (raklap), ajtók és mennyezet. A tervezési jellemzőknek köszönhetően nagyobb hőhatékonyságot mutatnak, és további lehetőségeket is kínálnak. A formák és méretek sokasága lehetővé teszi, hogy minden egyes szobához zárt utast találjon.

kombinált

Kombináljon egy zuhanykabinot és egy kádat. Kabin kiválasztása egy raklapon, figyeljen annak magasságára. Magas (40 cm-es), alkalmas kisgyermekes családok számára, valamint nagyméretű zuhanyzóval.

Ez utóbbi esetben a fürdőszoba analógja lesz.

A kis, 10-15 cm magas raklap kényelmes az idősek számára, valamint azok számára, akik a betegség miatt nem léphetik túl a magas küszöböt. Az összes többi esetében az átlagos magasság (20-30 cm) palettája optimális lesz.

Ami az anyagokat illeti, a legmegfelelőbbek az akril raklapok, amelyeket alacsony költséggel, hosszú élettartammal, formák és méretek széles választékával, könnyű karbantartással jellemeznek. Ha ezt a lehetőséget választja, figyeljen arra, hogy a formatervezésnek erősítése van, csak így lehet számolni az erejére és tartósságára.

Az öntöttvas gyorsabban melegít fel, mint minden anyag, de egy ilyen raklapnak jelentős ára és sok súlya van. Érdemes megtagadni az acél és a zománcozott szerkezetek megszerzését - túl zajosak, amikor a víz lefolyik és gyorsan elveszítik vonzó megjelenésüket.

Az esztétika szempontjából a kerámia vonzó, de hosszabb ideig hevül. Mielőtt belépne egy meleg kabinba, le kell engednie a vizet. A modell hátránya a törékenység és a magas ár.

Egy kis szobában

Egy kis fürdőszobában a zuhanykabin gyakran nem egészíti ki, hanem helyettesít egy kádat. A legnépszerűbb modellek közül - a zuhanyzók sarkai, mivel a legkisebb méretben különböznek egymástól. Az ilyen kialakítás még a kombinált fürdőszobákban is szervesnek tűnik. A sarokzuhany négyzet alakú lehet, ami még inkább esztétikus a klasszikus belső térben. Az utastér szögletes verziójának telepítésével helyet takaríthat meg.

Ha a teremben fülkék vannak, érdemes nem arra gondolni, hogyan lehet megszabadulni tőlük, vagy díszíteni őket, hanem átválthatják őket egy fülkébe. Ebben az esetben a "kellemetlen" első pillantásra a tér hasznos lesz.

A kis helyiségek zuhanyai általában tolóajtókkal rendelkeznek.

Kis helyiségekben a magas raklapú kabinok általában nehézkesnek tűnnek. Vizuálisan bővíteni a helyet lehetővé teszi a könnyű felületkezelő anyagok falak, tükör felületek. Között a közös alapanyagok - csempe. Ajánlatos megvilágítani fényes árnyalatokat, félig fényes vagy fényes fényvisszaverő elemekkel.

A díszítés kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni. Ki kell zárni egy nagy mintát, előnyben részesíteni a mozaikos, függőlegesen orientált geometriai mintákat.

Ami a paneleket és a tervezést illeti, előnyben kell részesíteni a könnyű palettát. Jól néz ki a fürdőszoba design kék, kék, akvamarin árnyékában, amely növeli a mélységet a szobába.

Jó választás az olyan átlátszó szerkezetek, amelyek úgy tűnik, hogy a levegőben tartózkodnak, anélkül, hogy a területet korlátoznák. Ha az eszközök lehetővé teszik, előnyben részesítse a bezprililny mintákat, amelyek nem fémprofilok. Emiatt szó szerint feloldódnak a szobában.

Annak érdekében, hogy a szoba ne legyen homályos és arctalan, sötétebb padlót készíthet, kombinálva a belső tér egyéb elemeivel vagy fényes kiegészítőkkel.

A legegyszerűbb egy zuhanyzós kis fürdőszobához a csúcstechnológia és a japán stílusok. Az első az üveg- és tükörfelületek, a gyárthatóság, a minimalizmus sokaságát foglalja magában. A japán stílusú szoba kényelmesebb, természetes anyagok vagy utánzatok, tolóajtók, színes képernyők, semleges színek használata jellemzi. A sakura ág vagy egy hieroglifának képe kiemelendő lehet. Szervesen egy kis szobában is úgy néz ki, mint egy tengeri stílus - fehér és kék felületek, kiegészítők a tengerre emlékeztető, átlátszó ajtók vagy függönyök.

Egy tágas szobában

Az eredeti belső kialakításának köszönhetően a nagy fürdőszobában nagyobb a képzelet. Azonban egy ilyen szobában is fontos, hogy gondoljon a jellemzői a belső, hogy meghatározza az elrendezést. Ellenkező esetben lehetetlen elkerülni a zavaró dolgok hatását, a belső részletek szétdarabolódását.

A legjobb ergonómiát úgy érhetjük el, hogy a zuhanyzót a sarokba helyezzük. Egy tágas szobában többfunkciós zárt dobozokat helyezhet el. Azonban ha kívánja, bárhol elhelyezheti a fürdőszobában. A szoba közepén elhelyezkedő kerek zuhanyok eredetiek. A nagyméretű helyiség zónája segít abban, hogy a szoba kényelmes és kényelmes legyen.

A tágas szobák tulajdonosai tágas (100 cm-es oldalakkal) tágas bázisú zuhanykabinat engedhetnek meg. Ebben az esetben, ha további felszereléssel rendelkezik, jacuzzit szervezhet. A garázskapcsok és polcok lógása helyett szekrényt is rendezhet a helyiség vagy a talapzat peremén.

A színtartomány szinte korlátlan. A csokoládé, a sötétszürke, a barna és a még a fekete felületek is lenyűgözőek. Azonban "fényes" részleteket vagy mozaikokat kell "hígítani". Eredeti lámpák, nagy tükrök és még beltéri virágok - mindez segíteni fog egy légkört egy nagy fürdőszobában.

A padló, a falak, a mennyezetek befejeződése: anyagok

A fürdőszoba felületét, ahol a zuhany fel van szerelve, rendszerint kerámia burkolólapokkal vannak bevonva. A burkolólapokat a nedvességgel és az agresszív mosószerekkel szembeni ellenálló képesség jellemzi. A modern változatokat különféle formatervezési minták és gazdag színpaletták különböztetik meg, amelyek lehetővé teszik a merész dizájn ötleteinek megvalósítását. Az anyag a munkaterületek minőségét igényli (csak lapos felületek), speciális képességek nélkül nem valószínű, hogy képesek megfelelően felépíteni.

A kerámia csempe nem csak a falak felületén, hanem a padlón is használható.

Ebből a célból különleges padlólapokat kell választani "csúszásgátló" bevonattal (csúszásgátló).

A kerámiák mellett vannak más felületek is. Az egyik rendelkezésre álló műanyag panel. Válasszon olyan speciális lapokat, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak.

Mivel a padlóburkolatot nem használják cserép, linóleum és egyéb bevonatok, amelyek nem alkalmazhatók nagy nedvességtartalmú körülmények között. A legjobb megoldás a kerámialemezek, a nedvességálló laminátumok vagy az epoxi önterülő padlóburkolat elhelyezése. Célszerű laminált zárt kabinokkal együtt kezelni, nedvességálló impregnálással kezelve. A csempe a meleg padló alatt használható. Az epoxi padló előnye a sokoldalúsága: alkalmas nedves helyiségekre, a vízszigeteléssel szemben, vonzónak tűnik. Mínusz - az anyag magas ára és a szakértők meghívása.

A mennyezetet általában műanyag vagy gipszkarton panelek segítségével készítik, lehet feszített, festett vagy fehérre festett.

Karakterterv: relaxáció vagy hang

Válassza ki a fürdőszoba tervezését nem csak a rendelkezésre állás, a megjelenés vagy az anyagok praktikussága és a vízvezeték miatt. Először is el kell dönteni, hogy melyik szereplő melyik karakter közelebb van hozzád. A fürdőszobában van egy hely, ahol pihenni, vagy egy olyan helyiségben, ahol felidézheted, felemelheti a hangot.

Ha egy fürdőszobában egy standard lakóház építésére szét a fürdő, akkor lehetséges, hogy megkapja a jelentős hasznos területet. Ebben az esetben közepes méretű kabinet vásárolhat, és a sarokba telepíthető. A középső raklap nehezebbé teszi a belső teret, és a matt reflektív fülkeajtók vizuálisan növelik a helyet.

A díszítéshez két egymás melletti pasztell árnyalatát használják, és a kerámia szegély mintázat. Felhívjuk figyelmét, hogy a padlózat burkolólapjait átlósan helyezik el, ami szintén hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez.

A kényelmes polcok nem csak a fürdőkellékek gondozását, hanem a csatorna csupaszítását is lehetővé teszik.

A következő lehetőség egy másik példa a kombinált fürdőszoba. Igaz, itt a fal egy részét körültekintően megőrzték, ami lehetővé teszi egy szoba zónáját. Rendeljen egy világos, pihentető szobát, amely a meleg terrakotta léptékben lehetővé tette a formatervezést. A fehér határokat, a mennyezetet és más belső elemeket a vörös hang hígítására hívják.

A lényeg az, hogy a gyönyörű meleg narancssárga árnyalat elnyeli a fényt, és ha ez nem elég, a szoba homályosnak, komornak tűnik. Ennek elkerülése érdekében intenzív megvilágítást tesz lehetővé. Ehhez a szobához áttetsző fülkével ellátott, lekerekített ajtókkal lett ellátva, ami szintén megfelel a relaxáció általános hangulatának.

Az elrendezés következő verziójában a kamara és a kényelem elérése lehetővé teszi a vízvezeték és bútor megfelelő elhelyezését, a kontrasztos színek használatát. A központi helyet egy zárt kabin fedezi, magas rakodóval. A tér többi része - mosdó WC-vel, mosógép. Az elrendezés következő verziójában a kamara és a kényelem elérése lehetővé teszi a vízvezeték és bútor megfelelő elhelyezését, a kontrasztos színek használatát. A központi helyet egy zárt kabin fedezi, magas rakodóval. A tér többi része - mosdó WC-vel, mosógép.

Fényes, napos és vidám pillangó a fürdőszobában. Jól illő fehér csempe, vízvezeték és zuhany. A helyiség elegendő terület ellenére a minimalizmus stílusában kerül kivitelezésre. Ez a stílus, mint a színpaletta, hozzájárul a dinamizmushoz és az energiához kapcsolódó ébredéshez.

Azok, akik nem félnek, hogy fényesek és eredetiek, választhatnak egy vörös árnyalatú fürdőszobát. Ebben az esetben domináltak fehér csempe, matt felület a zuhany. Felhívjuk a figyelmet - sok a fény a szobában, ami viszont a fény- és üvegfelületekből tükröződik. Ellenkező esetben ne kerüljük túl a belső tér túlzott agresszivitását.

Ha megtudja, hogyan kell a zuhanyzót a fürdőszobába telepíteni, olvassa el a következő videót.

Fürdőszoba zuhanyzóval

A fürdő tervezett javítása gyakran átalakul. A kényelem megteremtése érdekében bővítse ki a használható területet, modernizálja a helyzetet, sokan elutasítják a szabványos nagyméretű fürdőszobai modellt az ergonómikusabb kialakítás érdekében. Különösen fontos a fürdőszobai tervezés kérdése kis zuhanyzókonyhával.

A gyönyörű, funkcionális modell kiválasztása a csata fele. Harmonikusan illessze be a rendelkezésre álló helyre, hogy hozzon létre egy szerves fürdőszobai tervet - ez nem könnyű feladat. A zuhanykabin kulcsfontosságú szerepet játszhat a belső térben, vagy egyszerűen kiegészítheti bármelyik formatervezést.

Miért szeretne zuhanyozni?

A zuhanyzó jelenléte előfeltétele bármilyen fürdőszobának. Nehéz elképzelni az ellenkezőjét. A lakástulajdonosok egyre inkább a teljes fürdőszobába járó zuhanyzókat preferálják a standard fürdőszobák helyett.

Nem szándékosan célul tűzték ki e technikai eszközök népszerűségének tendenciáját, mert számos jelentős előnnyel különböztetik meg őket:

 • A vízkezelés hatékonysága. Egy klasszikus tál jelenlétében jelen van a zuhanyzó, amelyet gyakrabban használnak a fürdőszobában. Itt a függőség közvetlenül arányos az időköltséggel. Néha a mindennapi zűrzavar jelentősen korlátozza a vízkezelések időtartamát. Zuhanyzást sokkal gyorsabban.
 • Vízforrások megtakarítása. A zuhany használata jelentősen csökkenti a víz költségeit. A kabin nem kell nagy mennyiségű vizet tölteni. A keletkező erőforrás nyomása szükség szerint szabályozható. A mosási folyamat időtartama kicsi.
 • A hasznosítható tér növelése. A zuhanykabin egy istenszobás kis fürdőszoba. A kompakt modellek használata jelentősen megtakaríthatja a helyet.
 • Biztonságos használat. A tálca tálca csúszásgátló bevonatainak használata lehetővé teszi, hogy beszéljen a vízkezelés során a sérülés kockázatának minimalizálásáról.
 • Funkcionalitás. A legfrissebb fejlesztések lehetővé teszik, hogy választani tudjanak a javasolt modellek sokasága között. A kabinok felszerelése mindenféle kiegészítővel kielégíti a legigényesebb vevő igényeit.
 • Esztétika. A gyártók gondoskodnak a zuhanyzók megjelenéséről. Az ergonomikus, eredeti kialakításnak köszönhetően egyedülálló légkört teremthet, amely érdekes tervezési ötleteket testesít meg.

A zuhanykabin, amely meglehetősen súlyos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, gondos karbantartást igényel. A tapintó felületek, az illesztések rendszeres tisztításra szorulnak, különben a tervezési esztétika gyorsan elveszíti a szükséges fellebbezést.

Zuhanykabinok

Készüljön fel a fürdőszobába a zuhanykabin felszerelésével, először is meg kell találni egy olyan modellt, amely megfelel a követelményeknek. A választás nagyszerű, súlyos megközelítést igényel, alapos tanulmányt a hasznos jellemzőkről.

Bármely zuhanytálca olyan kialakítás, amely korlátozza a mosás helyét. Hagyományosan a modelleket nyitott, zárt részekre osztják.

Nyitott zuhanyzók

Az ilyen modellt gyakran zuhanyzóként hívják. Fel van szerelve oldalfalakkal, de nincs saját alapja, hátsó paneljei. Függesztett modell közvetlenül a falakhoz, a fürdőszoba mennyezete, amely folytatásaként. Nyitott zuhanyzó gazdaságos, általában csak a legszükségesebb funkcionalitással rendelkezik, nem csillogó.

Az ilyen modell telepítése előkészítő tevékenységeket igényel. A kötelező feltételek vízszigetelést végeznek, a fürdőszoba fő felületének kiegyenlítése: a padló, a falak, a mennyezet.

További intézkedésekre van szükség a jövő zuhanyzónájának szorításával. Nagy pontossággal végzett munka. Még egy elhanyagolható szakadék is rendszeresen felboríthatja a tulajdonos szivárgását, a víz felgyülemlése a zuhanyzóteret kívül. Hiányos vízszigetelés hiányában ez szomszédos problémákkal teli.

A tervezés a legegyszerűbb, így a funkciókészlet rendkívül korlátozott. A nyílt zuhanykabin felszerelése kizárólag a szoba sarkában vagy egy résszel történik. Lehetőség van arra, hogy ilyen kabin modellt közvetlenül a fürdőszoba padlójára telepítsenek. Helytakarékos, pénzeszközök biztosítva.

Az átlátszó belső ajtókkal ellátott tágas zuhanykabin jelentősen felszabadíthatja a helyet, és létrehozhatja a könnyedség, a súlytalanság és az elegancia hatását. A felhasználás hatékonysága, a vizuális tér fontos a korlátozott terek számára.

A raklap hiánya magas színvonalú vízszigetelést, a berendezés leeresztő csatornáját igényli. Ezek a lépések "elfogyasztják" a szoba magasságának néhány centiméterét. Különös figyelmet kell fordítani a csempék megválasztására a padlón. A csúszásgátló lehetőségek a legelőnyösebbek.

A leeresztett létra jobb minőségű rozsdamentes acélból készül, így tovább tart.

Zárt zuhanyzók

A zárt kabin vagy zuhanykabin különálló szerkezet, saját falai, padló és mennyezet. A modell funkcionalitása, szorossága garantált jellemzői. A zuhanytálcák különböző anyagokból készülnek, méretük, formájuk szerint, további tulajdonságok rendelkezésre állásától függően.

A kabinos raklap mélységben változik (3-45 cm), a következőkből áll:

Az akrilból készült paletták a legnépszerűbbek. Könnyűek, tartósak, megtartják a hőt, nem veszítik el színüket. A fém keret jelenléte merevséget biztosít. A karcolások, egyéb kisebb hibák a működésben egyszerűen kijavítják egy speciális pasztával.

Az öntöttvas nehéz, de jól megtartja a hőt. Az acél sok vizet okoz a folyó áramlásából. Mindkét változat zománccal van bevonva, amely túlzottan érzékeny a mechanikai sérülésre: zsetonok, karcolások. A kerámia higiénikus, minimális erőfeszítést igényel. A hideg felület, a törékenység jelentősen károsítja a tulajdonságokat.

A falak, ajtók ütésálló üvegből, akrilból készülnek. Nyitott, csúszó, csuklós módon. A görgős síntípusok tömörek, nagy a feszességük. A swing ajtók további helyet igényelnek.

További jellemzők zárt zuhanyzók

A kiegészítő funkciók számos jelentős előnyhöz juthatnak:

 • Whirlpool;
 • aromaterápiás;
 • fürdő;
 • Trópusi eső;
 • Kontraszt zuhany;
 • színterápiás;
 • szellőzés;
 • Hangvezérlés, telefon, rádió;
 • Világítás, tükrök, polcok, adagolók, ülések, karfák stb.

A hidromasszázs funkció a legkeresettebb. A fúvókák által biztosított víz rugalmas sugárzása, elősegíti a relaxációt, javítja a vérkeringést, az anyagcserét, elősegíti az elhízás, a cellulitisz elleni küzdelmet. Óvintézkedéseket kell mutatni rákos hipertóniás betegek esetében a krónikus patológiás megbetegedések időszakában.

A hidromasszázs függőleges, vízszintes. A vízellátást a speciálisan elhelyezett fúvókák végzik. Lehetőség van arra, hogy szabályozzák a patakok nyomását, a levegőt. A fúvókák száma, a szabályozási képesség a hidromasszázs eljárások minőségéről szól. A megvásárlással mindig tisztázni kell a forgatás, a fej, az irány beállítását, a kiváló minőségű szűrők rendelkezésre állását.

A fürdő funkciója viszonylag alacsony vízhőmérsékleten magas páratartalom létrehozásával érhető el. A gőzfejlesztő a legkisebb részecskéket egy ventilátorral osztja el, miközben fürdő mikroklímát hoz létre. A funkció csak a csövekben lévő bizonyos nyomás hatására működik.

Aromaterápia kellemes szagot bocsát ki a fülke kerületén. A trópusi eső eloszlatja a legkisebb vízcseppeket, segítve ezzel a stressz enyhítését. A kontraszt zuhanyzat váltakozik a forró, hideg vízfolyásokkal, stresszmentességet nyújtva, a szervezet testének megeresztéséhez. A krómterápia LED-es megvilágítással tompítja a vizet. A színérzékelés segít a test javításában.

Számos egyéb hasznos funkciót választanak a személyes igények szerint. A zárt zuhany számos tulajdonságát egyszerűen nem használják a tulajdonosok, ezért jobb, ha előre meg kell választani a szükséges készletet.

A lehetőségek sokfélesége szükségessé teszi a villamosenergia-ellátást. Jobb, ha külön vonalat rendelhet egy kötelező földeléshez.

Kis fürdőszoba zuhanyzóval

A rendelkezésre álló hely befolyásolja, hogy melyik fürdőszobai belsőépítészeti kialakítás a zuhanyzás előnye. Talán a korlátozott hely a teljes fürdőszoba elutasítását jelzi, vagy egy kicsit kompaktabb modellt.

A szerény méretű szobák esetében előnyös a zuhanykabinok kiválasztása. Kiderül, hogy sok helyet takarít meg, lehetőség van egy klasszikus fürdő és WC befogadására. Egy nyitott zuhanyzó egy szögletes helyre van felszerelve, ami rendszerint kevés. Ha a fürdőszobát kombinálják, talán a tér elrendezése jobb lesz.

Megfelelő méretű rés jelenléte lehetővé teszi, hogy zárt kompakt modellt készítsen. A meghatározó tényező a szükséges kommunikáció összefoglalásának lehetősége. Ügyeljen arra, hogy a modellt csúszó típusú ajtóval vegye figyelembe.

A kabinok átlátszó lehetőségei vagy a világos színekkel festettek. Így a tér kevésbé terhelt, a könnyű árnyalatok adják a hangerőt. A paletta jobb az átlagos mélység kiválasztásához. Ő képes megbirkózni a fő funkciója, nem terheli a belső tér.

A kis fürdőszoba díszítése könnyebb a könnyű anyagok szállítására. A sötétebb padló, az alsó végtagok és a nagyon könnyű középső, felső határok kombinációja alacsony kontrasztú határral elválasztva egy kis tér klasszikus tervezési modellje.

A tükör jelenléte - előfeltétel. A fényvisszaverő felületek képesek a tér bővítésére. Még a mennyezet is tükröződhet, de jobb a filmet előnyben részesíteni, mivel nem hordoz veszélyt.

Ha elutasítja a klasszikus fürdőt, és zuhanyozni szeretne, akkor választhat valamit: egy zuhanyzóval ellátott fürdőszobával. Úgy néz ki, mint egy rendes kabin. A fürdőszobát zárt képernyővel is felszerelheti a síneken.

Tágas fürdőszoba zuhanyzóval

A hatalmas térrel rendelkezők lehetővé teszik, hogy tájékozott döntést hozzanak. Teljesen összpontosítson a zuhanykabin tervezésére, a fürdőszoba belsejébe.

Itt nem kell feláldozni a szükséges elemeket egy kényelmes fürdőszobában, hogy elférjen a többfunkciós fülke. Azonban gyakran egy nagy fürdőszobában zuhanyzó is el van helyezve a sarokban. Ez a hely kényelmes, a legjobb ergonómia. A racionális térhasználat mindig sok további lehetőséget kínál.

Az önálló monoblokk beszerzésének lehetősége a tágas fürdő jelentős előnye. A külön zuhanykabin számos jelentős előnnyel rendelkezik. A kiegészítő funkciók széles választéka diverzifikálja a vízkezeléseket, továbbá gondoskodik a szépségről és az egészségről.

A tágas zuhanykabin kiválasztásánál nem csak a használat racionalitására, hanem a fürdőszoba belsejébe való kompetens elhelyezésre is gondolni kell. A korlátlan hely jelenléte lehetővé teszi, hogy a készüléket ne csak a sarokba, hanem a fal peremén vagy akár a közepén is elhelyezzük.

A fürdőszoba jelentős területe lehetővé teszi, hogy szabadon rendezze az összes elemet. Itt jobb, ha igénybe vesszük a tér területi megosztását. A vízügyi eljárások helyének meghatározása, a készletek, a fürdőszoba és a fürdőszoba tárolása. A nagy helyek lehetővé teszik, hogy a kanapét, székét szabadon befogadja.

A zuhanyzós fürdőszoba kialakításának jellemzői

A jó belső fürdőszoba zuhanyzóval könnyebb létrehozni a tulajdonosok számára egy jelentős alapterület. Mindenesetre minden lehetséges lehetőséget fel kell gondolni, méréseket, számításokat kell végezni. A projekt kidolgozása nagyban megkönnyíti a feladatot.

Lehetőség van racionálisan egy kis helyiség használatára, és egyidejűleg harmonikusan illeszkedni egy zuhanykabinba a belső térben. Előzetesen meg kell nézni a meglévő opciókat, a tervezést, meg kell adni a méretét, a telepítés lehetőségét.

Döntse el, milyen elemek lesznek a szobában, konfigurációs helyükön. Végül is, a zuhany minden esetben elegendő helyet foglal el. Megfelelő megközelítést kell biztosítani a mosogatóhoz, a mosógéphez, a szekrényhez és a WC-hez. A kazán, a törölközőmelegítő jelenléte és elhelyezkedése szintén fontos.

Az autonóm modellek több helyet igényelnek, és nehezebb beléptetni őket. A tervezést alaposan át kell gondolni, hogy hasonlítsuk össze a cukorkát a szoba tervezett képével. Az általános háttérrel nem sikerült ilyen modellek kissé nevetségesnek tűnnek. Mint egy űrhajó a tiszta mező közepén.

Előregyártott modellek, amelyek magukban foglalják a fülke hátsó falának hiányát - ez helyhez kötött, csempézett, a belsejébe sokkal könnyebb. Ha a fülke áttetsző, bármilyen formában szervesnek látszik. A színes keret nehezebb a zuhanyzós fürdőszoba kialakításának általános témáját fenntartani. Meg kell próbálnunk felvenni a befejező anyagokat, hogy illeszkedjenek vagy egyet válasszanak.

Kivitelezés, javítás, tervezés

A fürdőszoba stílusának megválasztása során meg kell határozni a fő feladatot - csendes relaxációt vagy energiafeltöltést. A hely világos, nyugodt, klasszikus vagy világos, dinamikus. Stílus kiválasztásakor jobb, ha a modern trendek irányítják, hiszen a zuhanykabin friss, és klasszikus tervezéssel legyőzni sokkal nehezebb. Minimalizmus, hi-tech, modern tökéletesen kombinálva a kis terekkel. Egy nagy helyiségben tetőtéri, klasszikus vagy barokk stílusú.

Kommunikáció jobb elrejteni a falon, és ha a fürdőszobát kombinálják - csökkenteni az általános dobozba. A doboz gipszkartonból készül, és ablakot nyitott ajtónyílással. A kommunikációval ellátott szekrény díszíthető a közös belső vonalhoz való csatlakozással. A dobozon lévő polcrégió létrehozásával tovább megoldhatja a kis tárgyak tárolásának kérdését.

A vízvezeték szokatlan formák és színek kiválaszthatja az eredetiséget. A legfontosabb dolog, amely a nem szabványos kiválasztásra illeszkedik az általános tervezésbe. A kerámia burkolólapok és mozaikok kombinációja frissítheti a belső teret. A befejező anyagok bármilyenek lehetnek, a legfontosabb, hogy kielégítsék a nedvességállóság, a higiénia követelményeit.

A zuhany nem luxus, hanem szükségszerűség. A zuhanyzókamrával felszerelt fürdőszoba funkcionális, gyönyörű, minden modern igény kielégítésére. Különböző modellek találják menedéküket bármely területen, mindenféle formatervezésben. A fürdőszobában lévő zuhanykabin jelenléte elősegíti az élet könnyebbé tételét, könnyebbé téve önmagát.

Fürdőszobai tervezés tusolóval

A javítás során a fürdőszoba megoldani sok kérdést, különösen, ha a fürdőszoba kombinált vagy túl kicsi. Arra kell gondolni, hogy hova kell elhelyezni a vízvezetéket, valamint a szükséges felszerelés tárolására szolgáló bútorokat, gyakran szükséges külön helyet biztosítani a mosógéphez. Ezért a zuhanykabin kényelmes választássá válik a jelentős helytakarékosság miatt. Szóval, hogyan kell egy zuhanyzós fürdőszobát rendezni?

A fő előnyök

A fürdőkád zuhanytálca kialakításának számos előnye van a klasszikus elrendezéssel szemben:

 1. A kompakt kabin még kis területekre is alkalmas, és mosogatógépet, bidét, kompakt szekrényt helyezhet el az üres helyekhez.
 2. A hermetikus ajtók miatt a fröcskölők nem repülnek el, és a hőt belül tartják.
 3. A fürdőszobához alkalmas modern zuhanykabinok számos hasznos funkcióval rendelkeznek a hidromasszázsból az aromaterápiához és még a rádióhoz is.
 4. A mély raklapok fürdőként használhatók kisgyermekek fürdéséhez.
 5. A zuhany több vizet takarít meg.
 6. A raklapok különleges csúszásgátló bevonattal rendelkeznek, amely minimalizálja a sérülés kockázatát.

A praktikus előnyök mellett a zuhanycsarnok stílusosan néz ki a fürdő belsejében, például a következő fotókban.

A sarok ideális hely egy zuhanytálca elhelyezésére.

Szűk helyiségben a zuhany nagyon jól néz ki

hiányosságokat

Annak ellenére, hogy a léleknek sok előnye van, számos hátrány van:

 1. A standon csak állni vagy ülni, néha problémát jelent az idősek számára.
 2. Az alacsony nyomású vízellátás nem fogja tudni használni a zuhany további funkcióit.
 3. Minél több funkcióval rendelkezik, annál nagyobb a design.
 4. A raklap magas oldalai kényelmetlenek a kisgyermekek és az idősek számára.
 5. Nap mint nap gondoskodni kell a fülkeről, és folyamatosan tisztítani kell a falakat és a vízvezetékeket a vízkőből.

Érdemes megfontolni, hogy nem minden terv alkalmas kis területekre. Például egy ötfalú vagy kör alakú modell nem érhető el a lenyűgöző hangerő miatt. Ezekben az esetekben zuhanyozható, könnyen illeszkedik a fürdőszobába, ahogy az alábbi képen.

Egy kis fürdőszobához jobb, ha egy sarokkád tálcát használ.

Mit kell keresni a választás során?

A kabin kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni. Nemcsak az ajtók konfigurációját, hanem a raklap anyagait és mélységét is el kell dönteni.

ajtók

A legalkalmasabb, természetesen csúszó szárny, valamint a hajtogató válaszfalak, harmonikák. Vannak olyan modellek, amelyek befelé nyíló ajtókkal vannak ellátva. Ezzel helyet takarít meg, de nem alkalmas az elhízott embereknek.

anyagok

A legnépszerűbb és legkedvezőbb anyag műanyag. Gyakorlati, tartós, könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A műanyag fülkék, különösen a fehérek hátránya azonban - fokozatosan sárgulnak.

Az üvegmodellek vizuálisan könnyebbé és légköribbé teszik a helyet. Az üveg lehet átlátszó, átlátszatlan, színes, tükör. Ezek a zuhanyzók mindkét lakásban és magánházban stílusosak, mint az alábbi fotón.

Fontos! A fényes és tükrözött üveg napi gondoskodást igényel, ezért a tisztítás és a polírozás időtartamának csökkentése érdekében jobb, ha matt ajtókkal rendelkező modelleket választhat.

lábas

A megfelelő kabin kiválasztásakor figyelembe kell venni a raklap mélységét. A gyerekek és az idős emberek könnyű lépést tartani az alacsony oldalakon keresztül, de a mélyebbekben meg tudja fürödni a csecsemőket és mossa le a dolgokat.

A raklapok fémből, akrilból vagy kőből készülhetnek. A legjobb az akrilból készült termékek kiválasztása, ez a legtartósabb anyag, a magas páratartalom miatt. Ha a terület kicsi, akkor felvehet egy modellt raklap nélkül, de aztán gondolnia kell a szilva a padlón. Az alábbi képen láthatók a zuhanyzótálca használatával ellátott fürdőszobafelületek.

Nagyon gyakran a díszítés a raklap csempe használják, hogy megfeleljen a padló a fürdőszobában

Lehet-e zuhanyozni kabin nélkül?

Hogyan lehet zuhanyozni a fürdőszobában anélkül, hogy egy kabinet használna? Ehhez csak egy raklapot és a szükséges vízvezetéket telepíthet. Ez a design kevés helyet foglal el a szabványos standhoz képest, de előzetesen meg kell fontolnia a partíciókat, hogy a fröccsenő ne járjon körül. A partíciók szerepe normális függönnyel járhat. Az üvegből készült zuhanyzószerkezet jól illeszkedik a tervezéshez, vizuálisan pedig tágasabbá teszi a helyet.

Ha jó leeresztõt szerel be, elegendõ elkülöníteni a zuhanykabinot egy partícióval

Fontos! A fürdőszobában teljesen zuhanykabin nélkül lehet elegendő a padló leeresztése, hogy a felesleges víz elmenjen.

A tervezés jellemzői

Mivel a zuhanykabin mérete több, mint mosogató, WC és mosógép, az első dolog, hogy megtalálja a helyét. A lehető legjobb, ha a zuhanyzót a lehető legközvetlenebbé teszi, beleértve az elektromos csatlakozókat is.

Fontos! Sokkal ritkábban tesz egy zuhanykabinot egy fürdőszobával együtt. A helytakarékosság érdekében kicsi vagy szögletes modelleket választhat.

Kis fürdőszobákban nem szabad túl nagy kabinokat elhelyezni, jobb, ha olyan kompakt modelleket választunk, amelyek könnyen behelyezhetők a sarokban. Fontos, hogy gondoskodjon a szabad hozzáférésről a standra. Ezenkívül a design nem akadályozhatja meg a többi eszköz elérési útját. Példák a fürdőszobai tervezésre, ahol egy zuhanykabin és egy mosógép kényelmes elhelyezkedése látható a képen.

Négyzet alakú

Egy négyzet alakú helyiségben egy fülke számára alkalmas a bejárati ajtóval szemben lévő szög. Ha az ajtó nem a sarokban van, hanem a fal középső részét foglalja el, akkor a zuhanyzó a távoli sarokban helyezhető el. Amikor az ajtók a fal oldalán helyezkednek el, a fülke elhelyezhető. A négyzet alakú fürdőszobában található zuhanyzók változatai az alábbi ábrán láthatók.

Négyszög alakú

Ha a helyiség téglalap alakú, célszerűbb a fülkét ugyanazon a falon elhelyezni, mint az ajtó. Ha az átjáró túl keskeny, kiválaszthat egy négyzetmintát, és tegye az ajtó mögé. Ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor a WC jobban elhelyezhető a fülke másik falán. A fényképen látható egy hosszú és keskeny fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel.

Kombinált fürdőszoba

Ha a hely túl kicsi, akkor megnövelhető a wc-vel való kombinálással a partíció lebontásával. Így több hely lesz a teljes fürdőszoba kialakításának, ahol tusoló és WC található. A partíció helyett keskeny mosógépet, polcokat, mosodai dobozt vagy szekrényt helyezhet el.

Ha a fogantyú kialakítása azt jelenti, hogy zuhany nélküli zuhanyzó jelen van a raklap nélkül, akkor érdemes a zuhanyzótárcát egy függönyt, egy szitát vagy egy tolóajtót elhelyezni. Hogyan lehet kényelmes zuhanyozni a fürdőszobában a zuhany használata nélkül látható a képen.

A partícióra van szükség a tér elrendezéséhez, a fröccsenés elleni védelemhez, valamint a kényelmes környezethez zuhanyozás közben.

Építési forma

Annak érdekében, hogy a mosogatógépet figyelembe véve egy kis fürdőszobához megfelelő zuhanyzót válasszanak, figyelembe kell venni a modell alakját. Ettől függ a zuhany méretétől, valamint az elhelyezkedés kényelmétől. A szokatlan formák diverzifikálhatják a tervezést, és a standard sarokmodellek könnyen beilleszthetők az összes belső stílusba.

Corner modellek

A legváltozatosabb megoldás minden méretű terület számára. A szögletes kialakítások sokkal kompaktabbak, mint a többiek, anélkül, hogy a kis téren erőfeszítés lenne. A sarokban lévő zuhanyzó lehetővé teszi, hogy a mosógépet vagy a WC-t helyezze el, ha a fürdőszobát összekapcsolják.

Négyszög alakú

A négyszög alakú modellek klasszikusak, de több helyet igényelnek. Leggyakrabban nem a sarokba helyezik, hanem az egyik falon. Keskeny, hosszú helyiségekben az ilyen fülke a végfal mentén elhelyezkedő helyet foglalja el. Ez nem csak kényelmes, hanem vizuálisan is igazítja az arányokat.

Kerek formájú

A kerek kabinok nem alkalmasak kisebb helyiségekre, de bárhol elhelyezhetők - a sarokban, a fal mentén vagy akár a központban is. A leglátványosabb modellek üvegből készülnek, és miközben zuhanyoznak, egy gyönyörű illatát találsz egy vízesésnek. Ezért az ilyen kabinok gyakran különböző színekben készülnek, vagy háttérvilágítással rendelkeznek. Hogyan néz ki a kép egy fürdőszobás kialakítású kerek kabinból?

ötszög

A pentagonális formatervek szokatlannak tűnnek, de ez a legösszetettebb modell. Egy ilyen modellhez olyan nagyságú területre lenne szükség, amely lehetővé teszi a belső tér egyéb elemeinek szabad átadását. A pentagonális szerkezetek WC-vel ellátott fürdőszobába kerülhetnek, mivel általában nagy területük van.

lábas

A palettákat gyakran a kabin nélküli fürdőszobákba helyezik, a falak hiánya miatt a legkisebb helyet foglalják el. Különböző formák és színek jönnek. Ez a megoldás leggyakrabban kis méretű, ahol nincs hely. Azonban a kényelemért, még mindig érdemes elgondolkodni a partíciós függönyökről vagy az üvegajtókról, amelyek különítik el a zuhanyzóterületet a tér többi részétől. Példák a fürdőszoba nélküli kialakításra és a kabin nélküli zuhanyozásra a fürdőszobák belső képeinek kiválasztásánál látható.

Színes formatervezés

A tervezés színes szerepet játszik, különösen, ha a helyiség kicsi. Ebben az esetben jó használni a világos színeket és a fényes felületeket, így a tér nagyobbnak tűnik. A simításhoz gyakran válasszon fehér, kék, kék és szürke árnyalatokat, de világosabb színeket használhat.

Ha a méretek lehetővé teszik, a fekete fantasztikus és fényűző lesz, különösen a márványban. Úgy néz ki, látványos vörös, szürke vagy fehér. A türkiz, a narancssárga, a zöld, stb. Akcentussal is készíthet. A zuhanyozós fürdőszoba kialakításának lehetőségei a különböző színváltozatokban láthatóak.

Emellett a fürdőszoba teljesen hófehér, és a belső nem néz ki monoton, világos részleteket használhat. Ezek lehetnek kontrasztos színek, törölközők, függönyök, csempézett határok.

dekoráció

A zuhanyzóval ellátott fürdőszobának jó és minőségi kivitelűnek kell lennie, amely megfelel a stílusnak. Az anyagok kiválasztása érdemes figyelembe venni, hogy vízállónak kell lenniük.

A magas páratartalmú szobákban a kerámia vagy a kőlapok a legnépszerűbb kivitelűek. A csempe nem fél a víz, a gőz és a magas hőmérsékletektől, könnyen tisztítható, és a penész nem indul a felületen. Az alábbi képen bemutatjuk a zuhanyzóval ellátott fürdőszobában lévő padló befejezését.

Fontos! A padlólapnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a lábak ne csússzanak el.

Mennyezeti kivitelezés

Ami a mennyezetet illeti, a PVC nyújtható szövetek a legjobban néz ki. A fürdőszoba méretének köszönhetően a bevonat tökéletes lesz, míg a felfüggesztett mennyezet önmagában ellenáll az áradásoknak felülről.

A szín hagyományosan könnyű, de extravagáns megoldások lehetségesek. A nyújtható vászon színes, fotónyomtatóval, fényes vagy matt színű. Az eredeti teljesen tükrözött mennyezetet fog kinézni. Példák a mennyezet hasonló kialakítására a zuhanyzós fürdőszobában látható a képen.

falak

A fal dekoráció tapéta nem a legjobb választás, csempe vagy kő illeszkedik sokkal jobb. A falak lehetnek egyszólamúak vagy mintázattal, különböző típusú falazatokkal is kísérletezhetők.

A függőlegesen lefektetett csempe vizuálisan húzza fel a falakat, míg a vízszintes hosszabb. Az átlós falazat a legköltségesebb a fogyóanyag mennyiségének szempontjából, de szokatlanul néz ki, és vizuálisan bővíti a helyet.

A falburkolat egy egyszerűbb verziója vízalapú festék. Ez a bevonat bármilyen színű lehet, de tökéletesen sima felületet igényel. A fényképen látható a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba dekorációja.

Bútor és vízvezeték

A fürdőszobában ritkán sok bútor található. Ha nincs elég hely, elegendő falra van szükség a törülközőkhöz és fürdőköpenyekhez, és a higiéniai termékek tárolhatók a mosdó fölötti szekrényben.

Emellett a tárolórendszerek a fal mentén helyezkedhetnek el, alacsony szekrények formájában, csuklós ajtóval. A szekrények felső része nyitott polcként használható díszítő elemekhez, vagy világítás beépítéséhez.

A standard fürdőszoba zuhanyzóval is magában foglalja a jelenléte egyéb elemek: mosogató, mosógép, WC-tál, ha a fürdőszoba kombinálva. A mosogató általában a zuhany mellett helyezkedik el, alul egy mosógépet vagy egy szekrényt helyezhet el. A WC beépíthető, így a helyet menteni lehet, ami általában a tartályt veszi. A fürdőszobában zuhanyzó, mosógép és WC található.

Belső stílusok

A zuhanyzóval ellátott fürdőszobának gyönyörű kialakítása érdekében meg kell határoznia a belső tér stílusát, és az alábbi képen láthatja a különböző stílusokból álló zuhanykabin és a WC-k belső kialakításának példáit.

klasszikus

A klasszikus fürdőszobai belső tér zuhanyzóval nagyon népszerű, és leggyakrabban a tágas szobákhoz használható. Az ilyen kialakításhoz illeszkedjen az üvegből készült kabin, aranyozott mintával. Az aranyozás használható bútorok és falak díszítésére. Az anyagokat drágák és kiváló minőségűek választják ki. A fürdőszobában klasszikus belső téren látható zuhanyzók láthatók a képen.

High tech

Kisebb helyiségekhez alkalmas a bútorok minimális és egyszerű formája miatt. A fürdőszobában a high-tech tökéletes modern zuhanykabinok, a különböző hasznos funkciók. Minél technikaiabb az elektronikus töltés, annál jobb. Ha a fürdőszoba nagyon kicsi vagy WC-vel kombinálva, a helytakarékosság érdekében tálcát válasszon a következő fényképek közül.

minimalizmus

A legjobb választás a design egy kis fürdőszoba, amelyben szeretne illeszkedni a WC és zuhanyzó. A szigorúbb technikától eltérően, hideg színsémával és rengeteg fémmel, a minimalizmus érdekében melegebb színeket használhat - bézs, kávé, karamell.

Minden bútornak és vízvezetéknek egyszerű formájúnak és kompakt méretnek kell lennie. A lelkeket gyakran cserélik egy egyszerű raklapra, vagy egyáltalán nem. A minimalista fürdőszoba kialakításának változatai kompakt zuhanytálcával válogatva válogathatnak fényképek közül.

A WC-vel vagy anélkül, káddal ellátott zuhanyzó kialakításán keresztül gondolkodva érdemes megfontolni a szoba alakját és méretét, a kiválasztott kabin alakja és méretei függenek ezektöl a paraméterektől. A fürdőszoba hiánya lehetővé teszi az értékes tér megtakarítását, ami különösen fontos a kombinált szobákban.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval: 14 árnyalat és 103 valódi fotó

14 árnyalatot azonosítottam, amiket egy zuhanyzós fürdőszobában tervezned kell. Jóllehet jobb a pilótafülke megtagadása. ő a múlt relikviája. Mindent rendezünk példákkal és valódi fotókkal.

Tervezési árnyalatok

 1. Ez egy zuhany - szar. A zuhanytartományt csempéről függetlenül kell megtenni.

 • Ami a pénzeket illeti, a zuhanyzópálya ára megegyezik az önkonstrukcióval, tehát az elsőben nincs értelme.
 • A legolcsóbb lehetőség egy egyszerű zuhanyzó sarok. Tervezés szerint a fürdőszobája jobb, mint egy díszes kínai, és ez egy fillért jelent, ezért van értelme.

 • Az apartmanok a zuhanyzó bejáratánál mindig egy lépés. A szennyvízelvezetéshez meredekség szükséges, és minél messzebb van a szennyvízcsatornától, annál nagyobb a raklap elhelyezése.

 • A leeresztő zónában lévő padlónak lejtése szükséges. A szokásos csempéket koptathatja, de ehhez költséges (100 dolláros) téglalap alakú létra szükséges. Vagy egy olcsó négyzetlétra, majd készítsd el a padlót és a meredek mozaikot.

 • Cserép a nedves zóna a falon, hogy nem fehér vagy világos. Kívánatos kontraszt. A padlón a szín nem fontos.
 • A habarcs színe szürke. A fehér szennyezett, feketére fehér foltok lesznek a kiszáradt vízből.

 • A különböző típusú csempék kombinálásakor csak a belső sarkoknál kell különböző csuklókat kialakítani, majd a fürdőszoba belseje holisztikus és természetes.

 • Ha rossz a víz a házban (fehérítőszer és sok oldott só), akkor jobb, ha fekete üvegtáblákat kapnak az ajtókhoz és a falakhoz. Lehetséges és áttetsző, csillogó tónusú. Bent benne lesznek fehér üledékek, de kívülről nem lesz látható. A színezett fehérnek kopottnak tűnik. Fekete - normák.

 • A termosztatikus keverő ideális a zuhanyozáshoz. A fürdőszobában a víz keveredik, a rezgések ki vannak simítva, és a zuhany alatt úgy érzi, hogy a hőmérséklet azonnal megváltozik a testedben.

 • Elég nagy magasságú az üvegajtó 190 cm-re - a permet nem megy.
 • A mennyezet a fürdőszobában, még a zuhanyzó területén is nyújtható. Nincs probléma ezzel, a legfontosabb dolog nem az, hogy lámpát készítsenek, vagy használják az IP67 védettségi fokkal.

 • Gondolj arra, hogy hol tartsd a tusfürdőt és a sampont. A padlóra helyezés szintén normális lehetőség.

 • Kényelmes, ha egy törülközőt elvisel, és kinyújtja a kezét a zuhanyzóból. A teljesen nedvesedés kellemetlen. Ezért jó, ha a zuhanyzó és a fűtött törülközőtartó található a közelben. Ugyanakkor az ajtónak nyitva kell lennie a törölköző oldalán, hogy ne akadályozza a hozzáférést.
 • A zuhanyzás különböző módon szervezhető, de mindenkinek nincs értelme. A kritérium a terv / ár arány. A stílusos fürdőszoba kialakítása csak kabin nélküli zuhanyozással lehetséges.

  Zuhanykabin

  Tény: a kabin a legrosszabb formatervezés és értelmetlen lehetőség, nincs ok arra, hogy a fürdőszobában válasszon. Ritka kivételek (lesz fotók), amikor a kabin jól néz ki, de az ár megfelelő. Az ár átlagsebességeit egy szóval írják le: kínai.

  A külső nyomorúság mellett többet és tapintást vársz. Senki sem tesz sűrű akrilszerű fürdőszobákat. Vékony műanyagból készülnek, amely megrepedt, kanyarodik és tántorog. Ha nem hiszed a szót, és még mindig szeretnél egy kabinat, győződjön meg róla, hogy megnézi, mielőtt megvenné és megérinti.

  Minden további funkció, mint például a rádió, a fények, a masszázs-fúvókák és más dolgok teljesen használhatatlanok. Minden, amire szüksége van, egy trópusi zuhany. Ezenkívül minden fúvóka, tömlõ és csatlakozó folyamatosan szivárog.

  A különbség a kabin és más típusú zuhany a fürdőszobában a tető. A kabin teljesen zárt, ezért nincs szellőztetés, ami azt jelenti, hogy mindig nyitva kell tartania az ajtókat, hogy a penész ne jelenjen meg.

  Példák a jó zuhanyzókra a fürdőszobában (de költségtérben vannak):

  Mégis, a modern design a fürdőszobában nem tartozik a kabin.

  Fürdőkád zuhanyzóval kettő egyben

  Ehhez a lehetőséghez elég téglalap alakú fürdõ. A keverő oldalán üvegfüggöny van felszerelve. A redőny lehajtható vagy statikus lehet. A fanatizmus nélküli lélek számára ez a lehetőség elég. Ha nem áll szándékában zuhanyozni, akkor nincs értelme a vakoknak.

  Néha a káddal ellátott sín oldalán a tolóajtók. Ennek kevés értelme van. és függönyöket elég. A fürdő hossza elég ahhoz, hogy a permet nem repül.

  Teljesen zárt 2 lehetőség van az egyben - zuhanyzóval és káddal. Valójában ez csak egy kibővített kabin. Lásd az előző bekezdést. a tervezés szerint ez ugyanolyan szörnyű.

  Tusoló sarok

  Az egyetlen kész megoldás, ami értelmes, a zuhanyzók sarka. Először is az alacsony ár miatt. Ez olcsóbb, mint az üvegajtó és a falak. A sarok a raklapból, útmutatókból és ajtókból áll. Rendszerint nincs tető.

  Két sarokfaltot kell még csempézni. Vegyél és telepítsd a keverőt is. A prémium design a fürdőszoba nem megfelelő, de a belső a gazdaság osztály - teljesen.

  A legolcsóbb minták üveg helyett üvegek. Ebben az esetben még erősebbek is. A beszerelésnél jobb, ha távol tartja az ajánlott kötőelemek számát, és megteszi a margót. A legveszélyesebb hely egy 2 falú raklapcsukló. Tökéletesen illeszkedjenek és szilikonnal legyenek lefedve. Egyébként a víz és a penész belépése.

  Házi zuhanycsempék és üveg

  A kabin nélküli zuhanyozás az egyetlen lehetőség a stílusos fürdőszobai tervezéshez. Ha pályázik a tervező fürdőszoba belső - csak önálló zuhanyzó. A csempe és az üveg monolitikus építése. Üveg lehet 3 fal vagy 1 ajtóval. A tégla többi része csempével van bélelve. Fontolja meg, hogy az üveg drága.

  Az egyetlen lehetőség a zuhanyzó területének stílusos tervezésére teljesen házi készítésű.

  Az ilyen szerkezetek nagyon gyakoriak az északi országokban, ahol vízmentést és szinte nem használják a hagyományos fürdőszobákat. Olvassa el a skandináv stílusú fürdőszobákat.

  A saroktól való eltérés, kivéve a méretválasztást és a saját kezüket, a kézi gyártás során. Több lehetőség. A szabvány szerint ez egy keret téglából, betonból vagy csempe ragasztóból, majd vízszigeteléssel borított. De bármikor szabadon dönthet a dobogóról - a legfontosabb az, hogy biztosítsd a csatornák elvezetéséhez szükséges magasságot. 5 cm-es csőhöz, legalább 3 cm-es hosszban.

  A padlón lejtés szükséges a lefolyóhoz. Elég az elfogultság, ami a legfontosabb. A legmegfelelőbb módja annak, hogy egy mozaik. A nagy számú varrás miatt nem csúszós.

  A keverőt maga is kiválasztja. Vannak kész zuhanykészletek rendszeres öntöződobozokkal és esőzuhannyal. Erősen javaslom Önnek, hogy tegyen túl 100 $ -ot a keverő számára, és vegye be a termosztátos keverőt. Miután beállította a hőmérsékletet, csak a víznyomást szabályozza. Ügyeljen arra, hogy esős zuhanyzóval vegyen be, rendszeres öntözés nem lehetséges.

  Az interneten az ajtók nélküli zuhanyzók divatossá váltak. Személy szerint élveztem egy hónapot ajtó nélkül, miközben várakoztam a termelésre. A fürdőszobai padlóra csap. Ha ez megfelel neked, menj előre. Az egyetlen lehetőség, ha működik, egy hosszúkás négyszögletes zuhanózóna. Ezután az ajtó helyett egyszerűen több helyet töltünk ki négyszögletes négyzet alakításával.

  1. Várjuk kész raklapját a megmentés érdekében. Fal és ajtók csinálják magukat.
  2. Ismét a gazdaságból, használd a szokásos lágy szövet függöny (függöny) helyett üveg. Az úgynevezett opció, de átmeneti megoldásnak tekinthető.
  3. Használja a zuhanyüvegblokkokat. Lehetőség a múltból. Elméletileg lehet legyőzni az elegáns. Bár még nem láttam jóakat.

  Zuhanyzó kis fürdőszobában

  A zuhanyzó ideális kis szobák számára. kevesebb helyet foglal el, mint egy fürdő. Így például megtalálhatja a fürdőszobában egy helyet egy mosógéppel kapcsolatban, ügyeljen arra, hogy közel 100 fotóval nézze meg a gépet egy kis fürdőszobába.

  A WC-vel kombinált fürdőszobák számára semmi praktikusabb, mint egy zuhanás a helytakarékosság érdekében. Válasszon falra szerelhető WC-t egy berendezéssel, és ne féljen a WC- és zuhanyzóterületek csempeburkolásához.

  Mostanában fürdőszobák sok belső stílust fognak össze, WC-kkel és zuhanyzóval helyett. De nem minden sikeresek. Valahol túl sok sötét színű, padlószőnyeg van a lógó helyett, minták és virágok stb. Olvassa el a WC-vel kombinált fürdőszobák tervezését, csak a zuhanyozás elhelyezéséről.

  A legkisebb hely a sarok. Számára, szó szerint elég 1 négyzetméter. A legtöbb modellnek nincs lengőajtója, hanem tolóajtója. A zuhanyozók is szeretnek nem téglalap alakúakat. Ennek eredményeképpen több helyet foglalnak el, mint amennyit csak tudtak.

  Ha a fal hossza legalább 2 méter hosszú, akkor ez a fal elég egy kabinetbe és egy zuhanyzós mosogatóhoz. Az ilyen elrendezés jó lehetőség egy közös szennyvízcsatorna megtartására. A WC azonban sokkal kényelmesebb ahhoz, hogy közelebb kerüljön a felszállóhelyhez - nagyobb átmérőre van szüksége.

  mert egy kis fürdőszobában mindig vannak gondok a tárolórendszereknél, jobb, ha polcokat készítesz a lélekben. Ha a fűtött törülközőtartó nem működik ahhoz, hogy a zuhany közelében legyen, akkor legalább a kampókat akassza le.

  Ha még mindig nem biztos benne, hogy készen állsz a fürdő feladására, itt két ok van:

  1. Egy kis helyiségben, a tervezés szempontjából, a zuhany jobb, mint a kád.
  2. A zuhany sokkal praktikusabb. Ha van ez és így, elfelejtik a fürdőt.

  A tervezés egy kis fürdőszobában, és még a design a fürdőszoba a Hruscsov írta. Nincsenek alapvető különbségek a zuhanyzóval: ugyanazok a világos színek, zárt tárolóhelyek, vakok sarkok hiánya, mintázatok és élénk színek a díszítésben. Az alapszabály - jobb, ha nem bolond, mint túl sokat gondolkodni.